Η κακοποίηση μέσω σαρίας που εφαρμόστηκε σε 17χρονη δεν ενόχλησε τους «δικαιωματιστές»

[Δεν ακούστηκε κουβέντα, δεν έγινε καμία ανάρτηση για τη 17χρονη που κακοποιήθηκε επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί τον 40χρονο που της είχαν ετοιμάσει για γαμπρό]

Illustration: C R Sasikumar -indianexpress.com

Σχόλιο του ©Μάνου Βουλαρίνου στην Athensvoice, για τη σαρία που εφαρμόστηκε σε 17χρονη στην Κυψέλη από τον πατριό της και τις αντιδράσεις που δεν υπήρχαν.

Για αρχή να πω ότι το «δικαιωματιστές» το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν συμπολίτες που στ’ αλήθεια νοιάζονται για την κακοποίηση των γυναικών, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές και γενικά για οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτά τα δικαιωμάτα που τα λέμε ανθρώπινα. Κι αυτοί οι συμπολίτες μπορούν να αποκαλούνται δικαιωματιστές χωρίς εισαγωγικά. Σε αντίθεση με εκείνους που, ενώ παριστάνουν τους πολύ ευαίσθητους σε περιπτώσεις που η πατριαρχία δείχνει το χειρότερό της πρόσωπο και οδηγεί στην κακοποίηση ή τη γυναικοκτονία, στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τις γυναίκες ούτε για την κακοποίησή τους, ούτε για την πατριαρχία.

Διαφορετικά δεν θα αδιαφορούσαν πλήρως για την είδηση σύμφωνα με την οποία 17χρονη αλλοδαπή κακοποιήθηκε από τον πατριό και τη μητέρα της επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί τον 40χρονο που της είχαν ετοιμάσει για γαμπρό. Κι όταν μιλάω για πλήρη αδιαφορία, εννοώ ότι δεν ακούστηκε ούτε κουβέντα. Ούτε μια τόση δα αναρτησούλα στους λογαριασμούς στα σόσιαλ μίντια που είναι πάντα έτοιμοι να συντρίψουν την πατριαρχική βαρβαρότητα και να αγωνιστούν χωρίς σταματημό εναντίον των βασανιστηρίων που υφίστανται οι γυναίκες εξαιτίας της. Ούτε μια τόση δα ανακοίνωση από εκείνους που δεν σηκώνουν πατριαρχική και κακοποιητική μύγα στο σπαθί τους.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι οι συμπολίτες δεν ενημερώθηκαν, αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο για μια είδηση η οποία ανέβηκε σε όλα τα ειδησεογραφικά σάιτ και μάλιστα στα περισσότερα με τίτλους του τύπου «Η Σαρία εφαρμόζεται στην Αθήνα». Ή μήπως γι’ αυτό είναι που οι δήθεν ευαίσθητοι συμπολίτες έκαναν τον Πετρούνια;

Μήπως φταίει το ότι οι δράστες όχι μόνο δεν ήταν Έλληνες αλλά ούτε καν Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι ή άλλοι αντιπαθείς δυτικοί; Μήπως φταίει το ότι οι δράστες δεν ήταν ο κυρ Μήτσος ο συνταξιούχος ή ο Θανάσης ο μπάτσος (όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Φίλης) ή κάποιος άλλος μισητός συμπολίτης; Μήπως η οργή των τάχα ευαίσθητων συμπολιτών για την κακοποίηση εξαρτάται από το ποιος είναι ο κακοποιητής; Μήπως υπάρχουν κακοποιητές που έχουν την έγκριση των τάχα ευαίσθητων συμπολιτών να κακοποιούν; Μήπως υπάρχει θεμιτή ή ωφέλιμη κακοποίηση;

Δυσκολεύομαι να τα πιστέψω όλα αυτά για ανθρώπους που εξοργίζονται στην υποψία όχι μόνο κακοποίησης αλλά και παρενόχλησης. Δυσκολεύομαι να τα πιστέψω για ανθρώπους που μιλούν για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και χρησιμοποιούν τη λέξη «αλληλεγγύη» πιο συχνά από τη λέξη «καλημέρα». Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτοί οι άνθρωποι που σε κάθε ευκαιρία διαφημίζουν τις ευαισθησίες τους έχουν κομματικές ατζέντες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στην πραγματικότητα είναι προπαγανδιστές πολιτικών που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά που παριστάνουν ότι τους απασχολούν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πρόκειται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την κακοποίηση των γυναικών όπως οι οργανωμένοι οπαδοί τα πέναλτι.

Εντάξει, προφανώς ειρωνεύομαι. Φυσικά και μπορώ να το πιστέψω. Στο κάτω κάτω κι εγώ, όπως κι εσείς, ξέρω πόσο υποκριτές είναι. Και μπράβο τους.

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Πολιτισμός-Τέχνες, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Η κακοποίηση μέσω σαρίας που εφαρμόστηκε σε 17χρονη δεν ενόχλησε τους «δικαιωματιστές»

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Δεν πιστεύω σε αυτούς που δεν χάνουν ευκαιρία να διαφημίσουν δημοσίως ή από τα ηλεκτρονικά μέσα την καλοσύνη, την φιλευσπλαχνία, την αλληλεγγύη, την τιμιότητα, την αγάπη, σαν την πανάκριβη πραμάτεια τους και που μας στέλνουν ένα μήνυμα «ανθρωπιάς»: αλίμονο σε όσους δεν είναι σαν και εμάς. Που δεν είναι άνθρωποι της καλής θέλησης, της αγάπης.
  Όσους τέτοιους γνώρισα, τίποτα δεν τους προκαλεί περισσότερη αδιαφορία, από το να χρειαστεί να αποδείξουν στην πράξη την – υποτιθέμενη – αλληλεγγύη τους και καλοσύνη τους, ιδιαίτερα όταν αυτή πρέπει να γίνει αθόρυβα. Όταν δεν χρειάζεται η αλληλεγγύη τους να γίνει γνωστή δημόσια.
  Το μοναδικό κίνητρο που τους ωθεί να παριστάνουν τους ανθρώπους της καλής θέλησης, είναι το προσωπικό όφελος. Χρειάζονται «πελατεία» για να ξεδιπλώσουν την αλληλεγγύη τους, το ενδιαφέρον τους για ανθρώπους που έχουν υποστεί κάθε είδους βία.
  Δυστυχώς, στην περίπτωση της 17χρονης δεν υπάρχει πελατεία. Η μεγάλη πλειονότητα των μουσουλμάνων θα αδιαφορήσει για το γεγονός, άν δεν το επιδοκιμάζει.
  Η πλειονότητα των Ελλήνων αδιαφορεί για αυτά που συμβαίνουν στο χώρο των μουσουλμάνων.
  Άρα, δεν υφίσταται κέρδος. Κανείς δεν θα τους επαινέσει.Έτσι, επιλέγουν να σιωπήσουν.
  Προσωπικά έμαθα με τον καιρό, να είμαι πολύ δύσπιστος απέναντι σε αυτούς που περιφέρονται στους δημόσιους χώρους, επαναλαμβάνοντας συνεχώς για την αλληλεγγύη, την αγάπη, την καλοσύνη, τις διαχρονικές ανθρωπιστικές αξίες, την δικαιοσύνη, την ισότητα κλπ.
  Όλα υποκρισία, όλα για το θεαθήναι και το όποιο προσωπικό όφελος.
  Θέλετε παράδειγμα; Οι οπαδοί του Ιησού, που αναμασούν τα γενικόλογα λόγια που υποτίθεται εκστόμισε ο Ιησούς, περί αγάπης των ανθρώπων, της φιλοξενίας, ισότητας και τα παρόμοια. Κούφια λόγια, που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.
  Κούφιοι άνθρωποι, χωρίς συμπόνια μέχρι σκληρότητας στη προσωπική ζωή τους, που ιδρώνουν καθώς παριστάνουν δημοσίως τους καλούς και τους συμπονετικούς.

 2. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Και καλά ο πατριός ξένος ήταν προς την κοπέλα,αλλά και η μάνα της η ΠΟΥΤΆΝΑ;;Να γιατί χαρακτηρίζω ΌΛΕΣ τις γυναίκες ΠΟΥΤΆΝΕΣ,γιατί ΌΛΕΣ έχουν το χειρότερο ανθρώπινο χαρακτήρα,που τους εμφύτευσε η φύση,για να αντιμετωπίζουν τη μυική δύναμη των ανδρών!!Δακρυρροούν για τις γυναικοκτονίες,που συμβαίνουν,που για τις πλείστες είναι ΥΠΕΎΘΥΝΑ τα θύματα, για τις ανδροκτονίες όμως,που,όταν μπορούν επιτελούν, δε μιλάει κανείς!!Μην ξεχνάτε ότι από την Ινώ,τη Φαίδρα και τη Φαύστα έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα…!!Αν και εγήρασα ακόμη επιθυμώ να ΣΤΡΑΓΓΑΛΊΣΩ μια μητριά,που βασανίζει τα προγόνια της και μετά ας γίνει ό,τι στο διάολο θέλει!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.