Καλόγεροι των Μετεώρων εναντίον Τζέιμς Μποντ

[ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Παραθέτω πρόσφατο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» (20.10) για τα Μετέωρα. Τούτο πράττω λόγω των αλλεπάλληλων επιθέσεων του δαίμονος Κοβιδίου κατά των γενναίων αντιεμβολιαστών των θεοφρούρητων Μονών των Μετεώρων («Πέθανε από κορωνοϊό ηγουμένη στα Μετέωρα»-Athensvoice,9.12.2020, «Θετικός στον κορονοϊό ηγούμενος από τα Μετέωρα»-parallaximag, 26.11.2020, «Κρούσματα σε μοναστήρι στα Μετέωρα». «Στο νοσοκομείο επτά μοναχές»- ΤοΒΗΜΑ Team, 07.09.2021), αλλά και με την ευκαιρία της ηρωικής αντίστασης των μονών κατά της «ελάχιστης αδελφής» του Χριστού «ξένης» (προσφυγοπούλας) Αμάλ («Εθνικιστικός και ξενοφοβικός παροξυσμός στα Μετέωρα», Εφημερίδα Συντακτών-22.8.2021). Βαθύτερη αιτία όμως αυτής της δημοσίευσης είναι η προ διημέρου επίσκεψη του τοπικού δεσπότη («Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στην Ι.Μ. Ξενοφώντος»-romfea, 18.10) στον Αγιορείτη ηγούμενo όσιο Αλέξιο Μαντζίρη, υποθέτω σε ανάμνηση της προφυλάκισής του για την ηρωική απαγωγή πέντε ανήλικων αγοριών από την περιοχή των Μετεώρων («1978: Αγιορείτης Ηγούμενος προφυλακίζεται για “απαγωγή” στον Άθωνα 5 «παιδιών» από τα ΤρίκαλαΤα πέντε παιδιά είναι ο Απ.Μ. από την Εγάρπη, ο Λ.Γ.Π. από το Αρματολικό, ο Ευ.Μπ. από τον Πυργετό, ο Χ.Γ. από τα Τρίκαλα και ο Π.Β.-Μ. από το Ελληνόκαστρο…»-«Μακεδονία», 26.11.1978, σ.23). Να σημειώσω πως ο όσιος Αλέξιος είχε δράσει πνευματικώς στα Μετέωρα στη Μονή του Μεγάλου Μετεώρου. Τιμής ένεκεν να αναφέρω πως τα Μετέωρα υπήρξαν η αρχική φωλιά της ιερής χουντικής οργάνωσης «Χρυσοπηγή», του Χρυσαυγίτη Μητροπολίτη Χωροφύλακα Αμβρόσιου και των συκοφαντηθέντων για σεξουαλικάς επιθέσεις σε άρρενες αγίων Καλλινίκου Πειραιώς («Καλλίνικος: Το πραγματικό πρόσωπο της κρατικής Εκκλησίας») και Χουντοδούλου («Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου»), που το 1961 εγκαταστάθηκαν στη Μονή Βαρλαάμ, με ηγούμενο τον Καλλίνικο, αλλά έφυγαν δυο χρόνια μετά επειδή ο δεσπότης Τρίκκης Διονύσιος, τους κατηγόρησε πως διασπάθισαν τις οικονομίες της μονής (περίπου 1 εκατ. δραχμές).

Ακολουθεί το δημοσίευμα: «Τα γυρίσματα του James Bond στα Μετέωρα εξόργισαν τους καλόγερους: Απειλούσαν να τον κάψουν. Επεισοδιακά εξελίχθηκαν τα γυρίσματα του James Bond στα Μετέωρα το 1980, με τους καλόγερους να απειλούν τα συνεργεία της παραγωγής». «Το 1980 η Ελλάδα είχε την τιμητική της, καθώς οι παραγωγοί της ταινίας «James Bond: Για τα μάτια σου μόνο» επέλεξαν τη χώρα μας για κάποια γυρίσματα. Το συνεργείο ξεκίνησε τα γυρίσματα από την Κέρκυρα. Εκεί οι κάτοικοι του νησιού υποδέχτηκαν θερμά όσους συμμετείχαν στην παραγωγή της ταινίας. Κάτι που δεν συνέβη για τον Ρότζερ Μουρ και τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας όταν βρέθηκαν στα Μετέωρα. Στις 20 Οκτωβρίου, το σενάριο της ταινίας ήθελε τον Τζέιμς Μποντ, να σκαρφαλώνει σε ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, εκείνο του Αγίου Βαρλαάμ. Το μοναστήρι μετατράπηκε στο καταφύγιο του «κακού» Κριστάτου για τις ανάγκες της ταινίας. Ωστόσο, οι μοναχοί εξοργίστηκαν και προκειμένου να προστατέψουν τα κτίρια από την ιερόσυλη κάμερα των Άγγλων τεχνικών, τα κάλυψαν με αδιαφανές πλαστικό.

Μάλιστα, οχυρώθηκαν στα μοναστήρια και απειλούσαν ότι θα κάψουν ζωντανό τον πρωταγωνιστή, ενώ απαγόρευσαν την είσοδο σε οποιονδήποτε προσπαθούσε να τους προσεγγίσει. Δεν επέτρεπαν την πρόσβαση ούτε σε εκατοντάδες τουρίστες που κατέφθαναν στα Μετέωρα για να επισκεφθούν τα μοναστήρια. Η εταιρεία παραγωγής είχε ήδη εξασφαλίσει, από το υπουργείο Πολιτισμού, άδεια κινηματογράφησης εντός και εκτός του χώρου των μοναστηριών, αυτό όμως, όπως αποδείχθηκε στην πράξη δεν ήταν αρκετό. «Το κλείσιμο των μοναστηριών αποφασίστηκε χθες από όλους τους καλόγερους και γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε άδεια να γυρισθεί στο χώρο των Μετεώρων, η ταινία ‘Για τα μάτια σου μόνο’, στην οποία όπως τονίζουν οι καλόγεροι, περιλαμβάνονται σκηνές ληστείας, βίας, σεξ κλπ., που προσβάλλουν βάναυσα την ιερότητα των Μετεώρων», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εποχής. Πηγή: www.gazzetta.gr».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Καλόγεροι των Μετεώρων εναντίον Τζέιμς Μποντ

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=26&db=11&da=1978 (εφ.Μακεδονία, 26.11.1978, σελ.23)

  Τιμής ένεκεν, αφιερωμένο στον ηγούμενο Ξενοφώντος όσιο Αλέξιο, από την Μονή του οποίου ξεκίνησε η επίθεση του covid στον Άθωνα, καθιτώντας το Άγιο Όρος πρώτο σε ποσοστό κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

  Ο Εωσφόρος πολιορκεί με κορωνοϊό τη Μονή Ξενοφώντος

  31/03/2020

  Το «Έθνος»(30.3.2020) γράφει: «Αναστάτωση στο Άγιον Όρος: Άλλοι τρεις μοναχοί υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για κορονοϊό». «Φόβο για διασπορά του κορονοϊού στην Αθωνική Πολιτεία γεννά το θετικό κρούσμα που αφορά 58χρονο μοναχό της Μ. Ξενοφώντος, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Άλλοι δύο μοναχοί, που ήταν μαζί του στο ταξίδι, βγήκαν οδικώς από το Άγ. Όρος, οδηγώντας οι ίδιοι αυτοκίνητο της μονής, γεγονός που εγείρει σειρά ερωτημάτων. Οι τέσσερις μοναχοί βρέθηκαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Αγγλία και στην Σκωτία, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Βρετανίας κ. Νικήτα, προκειμένου να μεταφέρουν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου. … Ερώτημα παραμένει γιατί οι μοναχοί, που μάλιστα δεν ένιωθαν καλά, βγήκαν με όχημα της Μονής και γιατί αφέθηκαν να οδηγήσουν για δύο ώρες από το μοναστήρι μέχρι την Ουρανούπολη και άλλες δύο ώρες μέχρι τη Θεσσαλονίκη;
  …πριν μεταβούν στο Ιπποκράτειο, πέρασαν από το διαμέρισμα και πήραν και τον άλλον μοναχό, ο οποίος επίσης υποβλήθηκε στο τεστ για κορονοϊό. Κι ενώ είχε γίνει γνωστό ότι οι τέσσερις μοναχοί ..βρισκόταν σε καραντίνα, ο αντιπρόσωπος της Μονής στην Ι. Σύναξη πήγε στην συνεδρίαση της 23 Μαρτίου και παρότι οι υπόλοιποι του ζητούσαν να αποχωρήσει, φοβούμενοι τυχόν διασπορά του ιού, εκείνος επέμενε και παρακολούθησε όλη την 5ωρη διαδικασία……

  https://politis.com.cy/politis-news/ellada/monachoi-es-arnoyntai-na-emvoliastoyn-saronei-o-koronoios-sta-monastiria-tis-elladas-pano-apo-chilia-kroysmata-sto-agio-oros/

  Μοναχοί/ες αρνούνται να εμβολιαστούν: Σαρώνει ο κορωνοϊός στα Μοναστήρια της Ελλάδας – Πάνω από χίλια κρούσματα στο Άγιο Όρος

  15/09/2021 (τελευταία ενημέρωση 7:10)

  Σε προπύργια αρνητών του ιού και των εμβολίων φαίνεται πως αναδεικνύονται πολλές Μονές.

  Απόδειξη, το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεκάδες αντιεμβολιαστές καλόγεροι και μοναχές νοσηλεύτηκαν σε εντατικές και κάποιοι κατέληξαν εξαιτίας κορωνοιού.

  Ανεμβολίαστοι από τη Μονή… στο Νοσοκομείο

  Ειδικότερα, στη Μονή “Πέτρινου Δάσου” Θεσσαλίας, καταγράφηκε ένας θάνατος ενώ 25 νοσηλεύτηκαν. Επτά ήταν παράλληλα οι νοσηλείες από τη Μονή Μετεώρων.

  Στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας, καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα ενώ ένας θάνατος υπήρξε στη Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Έβρου και την Παναγία Περιβλέπτου Ευβοίας αντίστοιχα.

  Χαρακτηριστική της διασπορά στους εκκλησιαστικούς κόλπους, η περίπτωση του Αγίου Όρους, όπου περισσότεροι από 1000 μοναχοί έχουν νοσήσει, ενώ 8 κατέληξαν, και παρόλα αυτά το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει στο 20%.

  Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να λεχθεί πως ο κορωνοιός «σαρώνει» το Άγιο Όρος αφού από τους 2.000 συνολικά μοναχούς, νόσησε το 50% και καταγράφηκαν 8 θάνατοι.

  https://www.protothema.gr/greece/article/1145324/i-sotiria-tou-efraim-i-dihonoia-kai-i-oukrani-giatros/

  Στα άδυτα του Αγίου Όρους: Η σωτηρία του Εφραίμ, η διχόνοια και η Ουκρανή γιατρός

  Γιάννης Μακρυγιάννης
  22/07/2021, 06:28 110

  Η περιπέτεια του Βατοπαιδινού ηγουμένου Εφραίμ, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό μένοντας διασωληνωμένος για σχεδόν 50 ημέρες και ευτυχώς την τελευταία εβδομάδα πηγαίνει καλύτερα, έφερε στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο το μεγάλο πρόβλημα με τους αρνητές των εμβολίων στο Αγιον Ορος. Δεν πρόκειται μάλλον ακριβώς για πρόβλημα, αλλά για μια επικίνδυνη και ακατανόητη στάση, αν και σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, με βάση τη θεώρηση που έχουν πολλοί μοναχοί για τα σύγχρονα πράγματα και η οποία έχει πολλαπλώς τραγικά αποτελέσματα: οι μονές έχουν χάσει ήδη τουλάχιστον τέσσερις μοναχούς, εκατοντάδες έχουν μολυνθεί και πολλοί εξ αυτών νόσησαν σοβαρά, η μοναστική πολιτεία δοκιμάζεται από περιορισμούς, το δε ποσοστό εμβολιασμών μετά βίας φτάνει ή ξεπερνά το 20%, ενώ εσχάτως έχει γίνει εμφανής και μια εμφύλια διαμάχη, καθώς ηγούμενοι που τάσσονται υπέρ του εμβολίου αντιμετωπίζονται επικριτικά, ακόμα και με περιπαικτικά, από άλλους που επιμένουν στην απόρριψή του.

  Οι τελευταίοι μάλιστα είναι σαφώς περισσότεροι και μάλλον πιο φανατικοί, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «έργο του διαβόλου», ενώ στο πρωτοφανές παζλ με τα όσα συμβαίνουν στην Αθωνική Πολιτεία προκύπτουν περίεργα πολιτικά παιχνίδια, δήθεν εναλλακτικές ιατρικές προσεγγίσεις κυρίως από τη Μονή Βατοπαιδίου, με πρωταγωνίστρια μία Ουκρανή γιατρό, διανθισμένες με αναθέματα στο Pfizer, ακόμα και χακαρίσματα στην ιστοσελίδα της Μονής Εσφιγμένου με fake news σε μοναστηριακή εκδοχή!

  https://www.protothema.gr/greece/article/1066291/video-litaneia-horis-maskes-sto-agio-oros-gia-tin-apallagi-apo-tin-pandimia/

  Βίντεο: Λιτανεία χωρίς μάσκες στο Άγιο Όρος για την απαλλαγή από την πανδημία

  17/11/2020, 21:25

  Στη Μονή Βατοπεδίου τελέστηκε αγρυπνία το βράδυ της Παρασκευής
  Λιτανεία έγινε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου για την απαλλαγή από την πανδημία του κορωνοϊού χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας από τον φονικό ιό.

  https://www.athensvoice.gr/greece/693948_pethane-apo-koronoio-igoymeni-sta-meteora

  09.12.2020 | 19:46
  Πέθανε από κορωνοϊό ηγουμένη στα Μετέωρα

  https://parallaximag.gr/epikairotita/thetikos-ston-koronoio-igoumenos-apo-ta-meteora-eisichthi-sto-nosokomeio-me-ypsilo-pyreto

  Θετικός στον κορονοϊό ηγούμενος από τα Μετέωρα – Εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό Από parallaxi – November 26, 2020

  Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διασπορά του κορονοϊού στη Μοναστική Κοινότητα των Αγίων Μετεώρων, καθώς εντοπίστηκε ακόμα ένα κρούσμα. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ επιβεβαιώθηκε ότι ηγούμενος μιας εκ των Μονών των Μετεώρων είναι θετικός στην COVID-19. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης (26/11) ο ηγούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, εισήχθη στο Νοσοκομείο Τρικάλων με υψηλό πυρετό. Ο ίδιος φέρεται να συμμετείχε στην προσπάθεια διάσωσης ενός άλλου μοναχού προ ημερών, απ’ όπου προέκυψαν κι άλλα θετικά κρούσματα. Στην ειδική πτέρυγα covid-19 του Νοσοκομείου Τρικάλων, σύμφωνα πάντα με το trikalavoice.gr, νοσηλεύονται και δυο αδελφές, άλλης Μονής της Κοινότητας των Μετεώρων.

  https://www.tovima.gr/2021/09/07/society/koronaios-krousmata-se-monastiri-sta-meteora-sto-nosokomeio-epta-monaxes/

  Κοροναϊός – Κρούσματα σε μοναστήρι στα Μετέωρα – Στο νοσοκομείο επτά μοναχές
  Πιθανόν οι δυο εξ αυτών να λάβουν σήμερα εξιτήριο
  ΤοΒΗΜΑ Team
  07.09.2021, 14:51

  Ιεροί Μετεωρίτες:

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%C2%AB%CE%97_%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE%C2%BB

  Αδελφότητα «Η Χρυσοπηγή»
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Το 1961 εγκαταστάθηκαν και οι τρεις στη Μονή Βαρλαάμ των Μετεώρων, της οποίας ορίστηκε ηγούμενος ο Καλλίνικος. Μετά από παραμονή δύο ετών[3] στη μονή, οι τρεις κληρικοί επέστρεψαν στην Αθήνα λόγω διαμάχης[3] που ξέσπασε μεταξύ αυτών και του επιχώριου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Διονυσίου. Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Διονύσιος, κατηγόρησε την Αδελφότητα ότι διασπάθισε όλες τις οικονομίες της μονής (περίπου 1 εκατ. δραχμές). Ειδικά για τον Χριστόδουλο, ο Μητροπολίτης παραπονιόταν ότι η συμπεριφορά του υπήρξε «αχαρακτήριστος προς Επίσκοπον κείραντα αυτόν μοναχόν και χειροτονήσαντα διάκονον».[4][5]

  https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/erga-kai-imeres-toy-k-kallinikoy/

  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου
  ΤΟ ΒΗΜΑ
  ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
  24 Νοεμβρίου 2008, 23:50 Ενημερώθηκε: 13 Μαρτίου 2005, 00:00

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις».

  Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.

  Οι καταγγελίες

  Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

  Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα. Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

 2. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ ο Γ΄ λέει:

  Κάνουν ότι γουστάρουν και δεν τους μιλάει κανείς, δήμαρχοι και πολιτικοί.
  Μόνο ο πρύτανης αρνήθηκε

  https://www.protothema.gr/greece/article/1173511/mitropolitis-grevenon-katevaze-tis-maskes-gia-na-filisoun-ton-stauro-deite-video/

  Μητροπολίτης Γρεβενών: Κατέβαζε τις μάσκες για να φιλήσουν τον σταυρό – Δείτε βίντεο

  21/10/2021, 09:10 10
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  Ματαιώνεται η παρέλαση της 13ης Οκτωβρίου στα Γρεβενά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

  Τα Γρεβενά μπήκαν στο «κόκκινο», αλλά ο μητροπολίτης Δαβίδ κατέβαζε με το…δάχτυλο τις μάσκες για να τους αγιάσει και να φιλήσουν τον σταυρό
  Μπορεί από χθες, Τρίτη τα Γρεβενά να έχουν, μπει πλέον στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, αλλά ο εκεί μητροπολίτης Δαβίδ, κατέβαζε με το… δάχτυλο τις μάσκες πιστών για να τους αγιάσει και να φιλήσουν το σταυρό.

  Ο Μητροπολίτης βρέθηκε στον αγιασμό των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών στους οποίους κατέβαζε τις μάσκες, τους για να φιλήσουν το σταυρό.

  20-10-2021 Εγκαίνια και αγιασμός των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – ΔΑΒΙΔ

  Ο μόνος που αρνήθηκε να κατεβάσει τη μάσκα, αλλά και να «ξεφύγει» από τα… δάχτυλα του μητροπολίτη ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.

 3. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.athensvoice.gr/greece/732928-thessaloniki-anemvoliastos-minyse-kommotirio-kai-zita-10000-eyro

  Θεσσαλονίκη: Αρνητής μήνυσε κομμωτήριο και ζητά 10.000 ευρώ

  Αρνητής του εμβολίου στη Θεσσαλονίκη υπέβαλε μήνυση σε ιδιοκτήτρια, επειδή δεν τον κούρεψαν
  Απαιτούσε να τον κουρέψει ανεμβολίαστη εργαζόμενη χωρίς μάσκα

  Στη Θεσσαλονίκη ένας αρνητής του εμβολίου έκανε μήνυση σε κομμωτήριο, επειδή ζήτησε να τον κουρέψει ανεμβολίαστη κομμώτρια και το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.
  Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν σε κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη. Υποψήφιος πελάτης, ο οποίος ήταν αρνητής του κορωνοϊού, ζήτησε να τον κουρέψει κομμώτρια, η οποία δεν θα έχει κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 και δεν θα φορά μάσκα

  Η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει. Τότε ο ανεμβολίαστος άνδρας άρχισε να απειλεί ότι θα καλέσει την Αστυνομία.

  Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, υπέβαλε μήνυση και αγωγή, ζητώντας το ποσό των 10.000 ευρώ ως αποζημίωση. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στην αγωγή του αναφέρει ότι η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει και προσπάθησε να του επιβάλει «βασανισμό».

  Υπενθυμίζεται ότι από τα 3.279 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, τα 523 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη. Η είδηση με τον ανεμβολίαστο άνδρα που πήγε σε κομμωτήριο για να κουρευτεί από κομμώτρια που δεν είχε κάνει το εμβόλιο γίνεται γνωστή, ενώ ένας 45χρονος καθηγητής – αρνητής πέθανε από κορωνοϊό στις Σέρρες, έχοντας υπογράψει νωρίτερα ότι δεν θέλει να διασωληνωθεί.

  «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/732928-thessaloniki-anemvoliastos-minyse-kommotirio-kai-zita-10000-eyro»

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.kathimerini.gr/society/561495838/monastiria-propyrgia-toy-ioy-kai-ton-arniton/

  Μοναστήρια, προπύργια του ιού και των αρνητών
  Εκατοντάδες κρούσματα σε μοναχούς

  Αντιεμβολιαστικός Μεσαίωνας! Πολλοί μοναχοί πρωτοστατούν στα συλλαλητήρια κατά των εμβολίων προβαίνοντας σε ακρότητες επί του πεδίου. (Φωτ. SOOK)
  Σταύρος Τζίμας
  14.09.2021 • 07:23

  …………………………..

  Οι πληροφορίες διαρρέουν δύσκολα και μόνο εάν χρειαστεί να νοσηλευτούν κάποιοι, ή κάποιες, εκτός μοναστηριού, για να σωθούν με τα όπλα της επιστήμης, μαθαίνει ο έξω κόσμος πόσο ευάλωτοι είναι (και) όλοι εκείνοι που στο όνομα του Θεού επιχειρούν με κατάρες και μαγγανείες να προστατευθούν και να προστατεύσουν το ποίμνιό τους από τη θανατηφόρο πανδημία.

  Κατέληξαν σε νοσοκομεία

  Επτά μοναχές από γυναικεία μονή των Μετεώρων νοσηλεύτηκαν πριν από λίγες μέρες με COVID-19 σε νοσοκομείο της Λάρισας.

  Είκοσι πέντε από τις 37 μοναχές ενός άλλου γυναικείου μοναστηριού του «πέτρινου δάσους» της Θεσσαλίας νόσησαν και η ηγουμένη τους πέθανε.

  Δεκαέξι από τις 25 καλόγριες στο ησυχαστήριο Αγίου Νεκταρίου – Αγίας Τριάδας στην Αίγινα νόσησαν με COVID-19 και μια μοναχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μάκρη του Εβρου κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ πολλές άλλες βρέθηκαν θετικές στον ιό.

  Δεν είναι βεβαίως ευάλωτες μόνον οι γυναικείες μονές στην COVID-19, αφού μόνο το Αγιον Ορος μετράει οκτώ νεκρούς μοναχούς και άλλους περίπου 400 νοσήσαντες, ενώ ων ουκ έστιν αριθμός όσων καλογέρων/καλογριών προσβλήθηκαν με ελαφρά συμπτώματα και έλαβαν επιτόπου φαρμακευτική αγωγή ή χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

  Οπως, όμως, επισημαίνουν εκκλησιαστικές και ιατρικές πηγές, ο πιο επικίνδυνος ιός που εκπέμπεται την ώρα της παγκόσμιας μάχης με την καταιγίδα, από τα μοναστηριακά κοινόβια, δεν είναι τόσο η COVID-19, όσο αυτός κατά του εμβολίου.

  Στη συντριπτική πλειονότητα των 1.000 και πλέον ανά την Ελλάδα μοναστηριών, γυναικείων (πλειονότητα) και ανδρικών, και κυρίως σε αυτά των φανατικών ζηλωτών παλαιοημερολογητών, το κύμα του αντιεμβολιασμού σαρώνει και μεταδίδεται από εκεί στην κοινωνία οπλισμένο με «ευλογία Θεού».

  Καθώς οι μοναχοί παραδοσιακά ασκούν ισχυρή επιρροή στους τοπικούς πληθυσμούς, ο λόγος του «γέροντα», του θρησκευτικού και πνευματικού καθοδηγητή δηλαδή, εκλαμβάνεται ως λόγος του Θεού, που δεν επιδέχεται κρίση.

  Ετσι, όταν ο «γέροντας» εμφανιστεί στο έξωθεν ποίμνιο να υποστηρίζει εις το όνομα του Θεού ότι ο ιός είναι ανύπαρκτος και το εμβόλιο έργο του σατανά ή των Εβραίων, που έγινε για να εξοντώσει τον άνθρωπο, για τον «υποτακτικό» πιστό αυτό είναι νόμος, τον οποίο όχι μόνο οφείλει να τον εφαρμόσει αλλά και να τον διαδώσει.

  «Το φαινόμενο του “γεροντισμού”, κατά το οποίο δημιουργούνται ομάδες κοσμικών πιστών γύρω από έναν μοναχό, οι οποίες τον υπερασπίζονται με τυφλό φανατισμό σε όλες του τις απόψεις και συμπεριφορές, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Εκκλησίας μας», λέει στην «Κ» ο καθηγούμενος της νέας, νόμιμης Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους κ. Βαρθολομαίος. «Τώρα με τα εμβόλια, οι πιο πολλοί αρνητές ρασοφόροι φανατίζουν τον κόσμο των πιστών με παρανοϊκές θεωρίες και είναι γι’ αυτό επικίνδυνοι», υποστηρίζει.

  Στα κοινόβια

  Τι συμβαίνει όμως στα κοινόβια των μοναστηριών, με τις δεκάδες χιλιάδες ρασοφόρους/ες;
  Πλην του Αγίου Ορους όπου μπορούν να εισέλθουν μόνο εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και με μοριακά τεστ, τα υπόλοιπα ανά τη χώρα μοναστήρια λειτουργούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με ανοιχτές τις πύλες τους στους προσκυνητές που συμμετέχουν στα τελετουργικά δίχως κανένα προστατευτικό μέτρο.

  Οπως μας λέει προβεβλημένο κοσμικό στέλεχος του παλαιοημερολογητισμού, με στενούς δεσμούς με την κατειλημμένη από φανατικούς ζηλωτές Μονή Εσφιγμένου του Αθω, ο οποίος όμως δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχει στοχοποιηθεί από τους «εχθρούς, παπικούς οπαδούς του εμβολίου», στα μοναστήρια δεν επιτρέπονται οι μάσκες και τα αντισηπτικά, ενώ στους επισκέπτες συνιστάται, «εφόσον ρωτήσουν», να μην κάνουν το εμβόλιο.

  Ενδεικτικά, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου στην Κοζάνη δύο μεγάλα πανό τοποθετημένα πάνω από την κεντρική είσοδο του ιερού ναού του μοναστηριού ενημερώνουν ότι απαγορεύεται από τον ηγούμενο η είσοδος σε όσους φορούν μάσκα, σημειώνοντας πως «τις μάσκες τις φορούν οι ληστές».

  Χιλιάδες ανύποπτοι άνθρωποι όλων των ηλικιών προσέρχονται «μετά φόβου Θεού» καθημερινά στους αντιεμβολιαστικούς αυτούς θυλάκους για να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα και εξέρχονται πεπεισμένοι(;) ότι εάν κάνουν το εμβόλιο κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον καρκίνο ή οι γυναίκες να μην τεκνοποιήσουν.

  Κανονικά και απρόσκοπτα ασκούν στην πλειονότητά τους το διακονικό τους έργο εκτός μονής οι μοναχοί μεταλαμπαδεύοντας τον «ιό» κατά του εμβολίου, και αρκετοί εξ αυτών πρωτοστατούν στα συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών προβαίνοντας σε ακρότητες επί του πεδίου με εικόνες και ευαγγέλια ανά χείρας!

  Βαρύς απολογισμός

  «Δυστυχώς θα χρεωθούμε τις στενοκεφαλιές κάποιων. Είναι αμαρτία να χάνονται άνθρωποι όταν η επιστήμη μάς διαθέτει το όπλο να προστατευθούμε», λέει ένας άλλος αγιορείτης, μονής που εμβολίασε όλα τα μέλη του κοινοβίου της.

  To λίκνο του μοναχισμού, στον Αθω, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από την COVID-19 και τουλάχιστον οι μισοί από τους 2.000 και πλέον πατέρες νόσησαν, οκτώ πέθαναν, 400 εμβολιάστηκαν (δεν είναι λίγοι) σε ένα αξιοζήλευτο εγχείρημα πολιτικής διοίκησης και ιεράς κοινότητας, και άλλοι τόσοι, νεοζηλωτές σε κελιά και σκήτες, αλλά και σε δύο – τρία μοναστήρια, με επίκεντρο τους ταμπουρωμένους στην παλιά μονή Εσφιγμένου φονταμενταλιστές, αρνούνται με φανατισμό να κάνουν το εμβόλιο.

  Ο παποκαισαρισμός και το εμβόλιο
  Ο «υπό διωγμόν» από τους πιστούς των εμβολίων και τους παπικούς(!) αρνητής παλαιοημερολογίτης λέει στην «Κ»:

  «Με τα εμβόλια καλλιεργούν τον φόβο και φτιάχνουν την υποταγή στο παποκαισαρικό σύστημα. Προσπαθούν να καταργήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχουν συνταχθεί με τον διάβολο. Τα εμβόλια σκοτώνουν τον άνθρωπο. Τα πιο πολλά μοναστήρια υψώνουν το λάβαρο του αγώνα κατά του εμβολιασμού».

  Ο ίδιος διατυπώνει ακόμη μία εξοργιστική θεωρία, που όμως διακινείται ευρέως στον κόσμο των αρνητών. Σύμφωνα με αυτή, το «σύστημα» πληρώνει το ποσό των 1.400 ευρώ σε όποιον συγγενή νεκρού εμφανίσει τον άνθρωπό του ως θύμα του κορωνοϊού, αν και μπορεί να έχει υποκύψει από άλλη αρρώστια, ακόμη και από τροχαίο. «Ετσι εμφανίζουν πολλά θύματα του δήθεν τρομερού ιού».

  Ο καθηγούμενος της «νέας» Μονής Εσφιγμένου επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον όλων αυτών λέγοντας: «Οι αρνητές της επιστήμης είναι αρνητές της ορατής πραγματικότητας. Από τον πολύ εγωισμό τους είναι έτοιμοι να πιστέψουν σε κάθε διαβολική φαντασία, κάθε ψεύδος. Αμετακίνητοι στα στρεβλά πιστεύω τους είναι ικανοί να πιστέψουν σε τσαρλατάνους, ψευδογιατρούς και σύγχρονους “σαμάνους”. Οι αρνητές είναι μια μειοψηφία της κοινωνίας, που αξίζει να προσευχηθούμε για αυτούς στον Κύριο να φωτίσει τις καρδιές τους και τον νου τους, να αποδεχθούν αυτά που και ο ίδιος ο Αγιος προσέφερε, δηλαδή τα καλύτερα δυνατά σύγχρονα μέσα για την υγεία και μακροημέρευσή τους! Το αντιεμβολιαστικό κίνημα εξαπλώνεται ανησυχητικά και κάποιοι ρασοφόροι στα μοναστήρια συνεισφέρουν τα μέγιστα για να το φουντώσουν. Διχάζουν τον κόσμο. Λένε τερατώδη πράγματα. Οι καταληψίες της παράνομης Εσφιγμένου πρωτοστατούν σε επεισόδια στα συλλαλητήρια. Καλλιεργούν σύγχυση στον κόσμο, και μάλιστα έγιναν εναντίον της νόμιμης αδελφότητας της Εσφιγμένου καταγγελίες στις Αρχές που μας ζήτησαν εξηγήσεις για βιαιοπραγίες σε συγκεντρώσεις, τις οποίες όμως διέπραξαν οι “ταλιμπάν” της παράνομης. Τέτοια πράγματα γίνονται από τους φανατικούς».

  Μητροπολίτης της Βόρειας Ελλάδας που έχει υπό την πνευματική σκέπη του γυναικεία μονή με 50 μοναχές, εκ των οποίων επτά απόφοιτες της Ιατρικής, αφηγήθηκε, «με καημό» όπως μας τόνισε, στην «Κ» το παρακάτω περιστατικό: «Στο μοναστήρι νόσησαν από κορωνοϊό και μία πέθανε. Παρ’ όλα αυτά αρνήθηκαν να εμβολιαστούν όχι γιατί δεν συνειδητοποίησαν το πρόβλημα, αλλά από φόβο μήπως τις κακοχαρακτηρίσουν τα άλλα μοναστήρια γιατί έκαναν το εμβόλιο. Η κατάσταση είναι τραγική»…

  Σήμερα | Τζανάκης: Προπύργια του αντιεμβολιαστικού κινήματος τα μοναστήρια | 08/10/2021

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ρωσική Εκκλησία ως εγκληματικό όργανο της κρατικής πολιτικής

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ygionomiki-vomva-richni-stin-oukrania-to-patriarchio-moschas/

  «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ» ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
  Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 14:37

  Ενώ μέσα στη Ρωσία το Πατριαρχείο Μόσχας, ακολουθώντας τις επιταγές του Κρεμλίνου, στηρίζει μετά θέρμης τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, στο εξωτερικό η συγκεκριμένη εκκλησιαστική δομή υποστηρίζει τους αντιεμβολιαστές και οργανώνει κινητοποιήσεις που υπονομεύουν την επιδημιολογική κατάσταση.

  Χθες (19 Οκτωβρίου) ιερείς και υποστηρικτές της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας -δηλαδή των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία- πραγματοποίησαν διαδήλωση κατά του εμβολιασμού μπροστά στο ουκρανικό κοινοβούλιο, στο κέντρο του Κιέβου.

  Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του Πατριαρχείου Μόσχας κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολιασμού, ορισμένα από τα οποία μάλιστα αμφισβητούσαν και την ίδια την ύπαρξη των ιών. Οι οπαδοί του λεγόμενου «ρωσικού κόσμου» έχουν συνηθίσει με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούν στο Κίεβο -οι μετέχοντες των οποίων συνήθως λαμβάνουν οικονομική ανταμοιβή- ωστόσο αυτή τη φορά η κινητοποίηση έχει όλα τα χαρακτηριστικά της υγειονομικής δολιοφθοράς.

  Την ώρα που η επιδημιολογική κατάσταση στην Ουκρανία, λόγω του κορονοϊού, επιδεινώνεται τέτοιου είδους εκδήλωση αφενός αυξάνει τη διάδοση της ασθένειας για τους μετέχοντες σε αυτήν και τις οικογένειές τους. Αφετέρου στηρίζει τις αντεμβολιαστικές διαθέσεις που υπάρχουν και στην Ουκρανία αυξάνοντας τον κίνδυνο για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

  Με τέτοιου είδους ενέργειες η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία αποκαλύπτει την πραγματική φύση της «φροντίδας» για τους πιστούς της και για τον ουκρανικό λαό συνολικά. Καθώς πλέον όχι μόνον υπονομεύει την συνοχή και την εθνική ασφάλεια του κράτους αλλά στοχεύει απευθείας στην υγεία των κατοίκων του.

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   H Oρθόδοξη πίστη εμποδίζει τους εμβολιασμούς

   https://www.lifo.gr/now/world/i-mosha-anakoinose-neo-lockdown-en-meso-ayxisis-ton-kroysmaton-kai-ton-thanaton-sti-rosia

   Η Μόσχα ανακοίνωσε νέο lockdown, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στη Ρωσία
   Κλείνουν καταστήματα, σχολεία, κινηματογράφοι
   The LiFO team

   21.10.2021 | 19:29

   Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν νέο lockdown, καθώς η Ρωσία καταγράφει τους υψηλότερους ημερήσιους απολογισμούς κρουσμάτων και θανάτων από την αρχή της πανδημίας.

   Καταστήματα και σχολεία θα κλείσουν στη ρωσική πρωτεύουσα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Η Ρωσία κατέγραψε 36.339 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 1.036 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό τραγικό απολογισμό στους 227.389 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

   Την Τετάρτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν- σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού- ανακοίνωσε μία εβδομάδα αργίας, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Το διάστημα αυτό μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα και να παραταθεί μετά τις 7 Νοεμβρίου σε περιοχές όπου η κατάσταση είναι πιο απειλητική, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

   Σήμερα, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για την πρωτεύουσα. Όλα τα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι και άλλοι χώροι διασκέδασης θα κλείσουν από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Τα εστιατόρια και τα καφέ θα επιτρέπεται να παρέχουν μόνο υπηρεσίες takeaway, ενώ τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί επίσης θα κλείσουν το ίδιο χρονικό διάστημα.

   Η είσοδος στα μουσεία, τα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους θα επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει. Μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ και μετά τις 7 Νοεμβρίου.

   «Το χειρότερο σενάριο»

   Ήδη, αυτή την εβδομάδα, ο δήμαρχος της Μόσχας είχε ανακοινώσει ότι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για σύντομους περιπάτους και άλλες μορφές άσκησης σε υπαίθριους χώρους. Επίσης, έδωσε εντολή στις επιχειρήσεις να απασχολούν τουλάχιστον το ένα τρίτο των υπαλλήλων τους με τηλεργασία, από τις 25 Οκτωβρίου και για τρεις μήνες.

   «Η κατάσταση στη Μόσχα εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο», έγραψε ο Σομπιάνιν στο log του, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα πλησιάζει σε επίπεδα ρεκόρ.

   Ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων στη Ρωσία αυξάνεται εδώ και εβδομάδες, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000 για πρώτη φορά το σαββατοκύριακο, λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού, της χαλάρωσης των πολιτών σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας αλλά και της απροθυμίας της κυβέρνησης να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς. Περίπου 45 εκατομμύρια Ρώσοι- σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού- έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

   Ο Πούτιν έκανε ισχυρή σύσταση στους Ρώσους να εμβολιαστούν. «Γιατί να περιμένετε την ασθένεια και τις βαριές συνέπειές της;», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι είναι σαστισμένος με τη διστακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο, ακόμη και ανάμεσα σε στενούς φίλους του, που του είπαν ότι θα εμβολιαστούν έπειτα από εκείνον, αλλά το καθυστερούν.

   «Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Έχουμε ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό εμβόλιο. Μειώνει πραγματικά τον κίνδυνο για νόσηση, βαριές επιπλοκές και θάνατο», τόνισε ο Πούτιν.

   Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε εμβόλιο για τον κορωνοϊό, τον Αύγουστο του 2020 και έχει μεγάλο απόθεμα. Όμως, οι πολίτες είναι διστακτικοί και κάποιοι κατηγορούν για αυτό τα «μπερδεμένα» μηνύματα των αρχών. Ενώ εκθείαζαν το Sputnik V και τα άλλα τρία εγχώρια εμβόλια, τα κρατικά ΜΜΕ συχνά επέκριναν τα δυτικά σκευάσματα, ένα μήνυμα που πολλοί θεωρούν ότι τροφοδοτεί τις αμφιβολίες για τα εμβόλια γενικότερα.

   Το Κρεμλίνο έχει ήδη αποκλείσει ένα εθνικό lockdown, όπως εκείνο στην αρχή της πανδημίας που επέφερε βαρύ πλήγμα στην οικονομία και έριξε τη δημοτικότητα του Πούτιν. Αντί για αυτό, η κυβέρνηση επέτρεψε στις τοπικές αρχές να αποφασίσουν τα μέτρα που θα εφαρμόσουν.

   Πολλές από τις 85 περιφέρειες της Ρωσίας ήδη έχουν περιορίσει την προσέλευση σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις και έκαναν υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού για εστιατόρια και θέατρα μεταξύ άλλων. Επίσης, σε κάποιες περιοχές ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός για συγκεκριμένους δημοσίους υπαλλήλους και άτομα άνω των 60 ετών.

   Όμως, μέχρι τώρα, η Μόσχα είχε αποφύγει να επιβάλει περιορισμούς. Τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι γέμιζαν με κόσμο, πλήθη διασκέδαζαν σε κλαμπ και μπαρ, ενώ οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς αγνοούσαν την οδηγία για τη χρήση μάσκας, παρότι οι ΜΕΘ γέμιζαν γρήγορα.

   Εν μέρει οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας απέφευγαν έως τώρα τα πιο αυστηρά μέτρα επειδή το σύστημα υγείας της Μόσχας είχε περισσότερους πόρους σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Όμως, ο Σομπιάνιν τόνισε πως οι νέοι περιορισμοί πλέον είναι αναπόφευκτοι, εν μέσω της αύξησης των μολύνσεων και των θανάτων.

 6. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/315435_me-pistoys-i-litaneia-ston-ag-dimitrio-thessalonikis-paroti-brazei-apo

  19.10.2021, 23:42
  Με πιστούς η λιτανεία στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης, παρότι «βράζει» από κρούσματα

  Με τη συμμετοχή πιστών θα πραγματοποιηθεί τελικά η λιτάνευση την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρότι η υγειονομική κατάσταση στην πόλη με την πανδημία είναι σε ανησυχητικά επίπεδα εδώ και αρκετές ημέρες, με τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία να βρίσκονται και πάλι «στο κόκκινο».

  Ενώ, πριν απο λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό το αντίθετο, τελικά ο Ιερός Ναός με ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η λιτανεία του Αγίου Δημητρίου, στις 25 Οκτωβρίου, θα τελεστεί κανονικά και με την συμμετοχή των πιστών.

  Μόνο το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 574 νέα κρούσματα, ενώ και πέρυσι λίγες μέρες μετά τους εορτασμούς για τον πολιούχο αποκαλύφθηκε το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού στην πόλη.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου:

  «Κατόπιν δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και της έντονης παραφιλολογίας που αναπτύχθηκε, σχετικά με το θέμα της Λιτανείας του Αγίου Δημητρίου, επιθυμούμε να πληροφορήσουμε κάθε ενδιαφερόμενο και να διευκρινίσουμε, ότι εφέτος, η Λιτανεία, που πραγματοποιείται στην πόλη μας κατά την παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του πολιούχου, θα τελεσθεί κανονικά την προσεχή Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ε.ε. στις 11:00 π.μ., σύμφωνα πάντα με την πρόθεση και επιθυμία του Παναγιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ανθίμου, όπως αποτυπώθηκε στο πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης -που καταρτίστηκε και ανακοινώθηκε ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου- και με την υπ΄ αριθμ. 74928/13 Οκτωβρίου 2021, Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

  Η Λιτανεία των σεπτών ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας που συνεορτάζει, ως ευχαριστιακό έθος προς τον Άγιο, από αιώνων παραδεδομένη και καθιερωμένη, τυγχάνει εκ των κορυφαίων εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου μας και ως εκ τούτου τελείται με την αρμόζουσα προς τον Πολιούχο μας τιμή, την δέουσα -κατά το δυνατόν- μεγαλοπρέπεια, στις μέρες μας δε, σύμφωνα προφανώς με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας, με αυτονόητη όμως και δεδομένη σε κάθε περίπτωση την συμμετοχή των ευλαβών και φιλαγίων Χριστιανών.

  Ως εκ τούτου, διάφορες σκέψεις και θέσεις που ακόμη και δημοσίως διατυπώθηκαν και κατατέθηκαν στα πλαίσια μιας δυναμικής διαδικασίας για την οργάνωση της Λιτανείας, δεν έχουν σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, αλλά και την τελική έκβαση.

  Τέλος, επιθυμούμε να καταστήσουμε γνωστό, ότι στα πλαίσια της οργανωτικής διαδικασίας, πιθανώς μεν να κατατέθηκαν κατά το διάστημα αυτό απόψεις και προτάσεις από διάφορους κύκλους για μεταβολές και διαφοροποιήσεις από τον αρχικό σχεδιασμό της Λιτανείας, την διαδρομή, την συμμετοχή των πιστών και άλλων φορέων και τμημάτων, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις αυτές ουδόλως επηρέασαν την εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία -Θεού θέλοντος και του Αγίου συνεργούντος- θα πραγματοποιηθεί όπως είχε εξ υπαρχής αποφασιστεί, σχεδιαστεί, προγραμματισθεί και δρομολογηθεί».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.