Αποφυλάκιση Πατέλη: Δύο μέτρα και δύο σταθμά [«έχω εμπιστοσύνη στην Ελλ. Δικαιοσύνη» κ.α. Μπλά-Μπλά]

[Την ώρα που άλλοι κρατούμενοι, ακόμα και με βαριές ασθένειες, έχουν δεχθεί την απόρριψη του ίδιου δικαστηρίου, ο Γιώργος Πατέλης κατάφερε και… έπεισε]

«Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας»

μία απόφαση που αγγίζει τα όρια του προκλητικού, ο Γιώργος Πατέλης βρίσκεται εκτός φυλακής. Ο πυρηνάρχης Νίκαιας, καταδικασμένος ως μέλος της Χρυσής Αυγής και συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν εκατοντάδες άλλοι έγκλειστοι στα σωφρονιστικό ιδρύματα: να… “ευαισθητοποιήσει” σε τέτοιο σημείο την ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να τον αποφυλακίσει.

Ακόμα κι αν την ίδια ώρα δεκάδες άλλοι κρατούμενοι έχουν δεχθεί την απόρριψη του ίδιου δικαστηρίου (με άλλη πάντα σύνθεση), ακόμη και αν πρόκειται για βαριά ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν τη θεραπεία που απαιτείται.

Ο Γιώργος Πατέλης, που πριν μερικά χρόνια φώναζε “ό,τι κινείται σφάζεται”, βέβαια, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Τα δικά του εγκλήματα -όπως ειπώθηκε από τον εισαγγελέα Γ. Κούτρα που εισηγήθηκε αποφυλάκιση- δεν πρόκειται να επαναληφθούν γιατί δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες συνθήκες. Είπε χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος αντικατέστησε εκτάκτως στην έδρα την εισαγγελέα Δ. Καλαϊτζίδου, λόγω αναρρωτικής άδειας, φαίνεται να παρέλειψε ότι ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διεξάγονται δύο ξεχωριστές προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια περιστατικά, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να έχει παρέμβει ζητώντας να διερευνηθεί και το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια τον περασμένο Ιούλιο, ο Γ. Πατέλης, που κατά την κατηγορία οργάνωσε το τάγμα εφόδου το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είχε επέστρεψε πριν από 24 ώρες στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, υποστηρίζοντας ενώπιον πέντε δικαστών και ενός εισαγγελέας, ότι το παιδί του, ηλικίας 15 ετών, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και για αυτό ο καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 10 ετών Πατέλης, έπρεπε να βρεθεί εκτός φυλακής.

Οι ψυχιατρικές γνωματεύσεις και η κατάθεση της αδελφής του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό, έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο κατά πλειοψηφία επέβαλε δύο περιοριστικούς όρους για το Γ. Πατέλη: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα μία φορά το μήνα μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, όπως διευκρίνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Ουράνια Κουζέλη, η οποία από την ίδια θέση είχε εκδικάσει και αντίστοιχες αιτήσεις του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου και του στελέχους της οργάνωσης Νικόλαου Αποστόλου. Αν και και οι δύο αιτήσεις είχαν απορριφθεί, η ίδια είχε ψηφίσει υπέρ της αποφυλάκισης τους.
Εκτός της σύνθεσης έμειναν ακόμη δύο μέλη του δικαστηρίου, Ντόκος και Παπακώστας, οι οποίοι ζήτησαν την αυτοεξαίρεση τους καθώς έχουν ήδη εκφράσει άποψη, ο πρώτος ως μέλος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου διεξήχθη η δίκη της Χρυσής Αυγής και ο δεύτερος ως συμμετέχων στην ανακριτική διαδικασία.

Η αντίδραση της πολιτικής αγωγής
Σε έντονο ύφος, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, σχολιάσαν τη δικαστική απόφαση. Η Χρύσα Παπαδοπούλου και η Ελευθερία Τομπατζόγλου δήλωσαν σχετικά:

«Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας»

Ένα μόλις χρόνο μετά την επιβολή της ποινής στους καταδικασθέντες – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της σημερινής δικασίμου, θεώρησε, κατά πλειοψηφία, πως ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο, παραβλέποντας ουσιαστικά την επικινδυνότητα των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε. [Διαβάστε τη συνέχεια »»» Ε Δ Ω »»»]

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Αποφυλάκιση Πατέλη: Δύο μέτρα και δύο σταθμά [«έχω εμπιστοσύνη στην Ελλ. Δικαιοσύνη» κ.α. Μπλά-Μπλά]

 1. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Μα να παραμείνει στη φυλακή αυτός ο γλυκύτατος στην όψη, φιλειρηνικός (προπάντων), λεπτεπίλεπτος, προσηνής και ευαίσθητος άνθρωπος, αυτός ο ενεργός πολίτης, ο ανερχόμενος πολιτικός παράγων που απλώς είχε μια μικρή οργανωτική ατυχία, αυτός ο καταφανώς γεμάτος καλωσύνη και αισθήματα ανιδιοτελούς αγάπης και γνήσιου ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο;

  Θα ήταν τρομερή πλάνη της Δικαιοσύνης τέτοια απόφαση!

 2. Ο/Η Κάσυ Διάρη μαχαιροβγάλτρα λέει:

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.lifo.gr/now/greece/giorgos-patelis-anairesi-tis-apofasis-apofylakisis-exetazei-o-eisaggeleas-toy-areioy

  Γιώργος Πατέλης: Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης εξετάζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

  The LiFO team

  Ανατροπές δρομολόγησαν οι αντιδράσεις για την απόφαση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της ΧΑ Νίκας, Γιώργου Πατέλη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας ζήτησε την απόφαση του πενταμελούς εφετείου της Αθήνας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης.

  Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο έδωσε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του Πατέλη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη, επικαλούμενο λόγους υγείας του παιδιού του.

 4. Ο/Η Κάσυ Διάρη, Ναζιάρα μητέρα λέει:

  http://www.rightnews.gr/blog/2014/01/15/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81/

  Μικρά παιδιά με τα χέρια υψωμένα όπως οι ναζί. Δίπλα τους, άνδρες με καπέλα και μπλούζες της Χρυσης Αυγής γελούν και χαιρετούν ναζιστικά. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας, επίσης χαμογελούν και χαιρετούν όπως οι ναζί!

  Είναι μόνο δυο από τις δεκάδες φωτογραφίες φρίκης από τα έργα τις ημέρες της Χρυσής Αυγής. Είναι ντοκουμέντα φρίκης που οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανασύρουν από τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών βουλευτών και μελών του κόμματος.

  Στις φωτογραφίες καταρρίπτονται ξανά όσα υποστήριξε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο άνθρωπος που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου μαχαίρωσε και σκότωσε στον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Εμφανίζεται σε φωτογραφία μαζί με τον Ηλία Παναγιώταρο σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, εμφανίζεται να χαιρετά, χαμογελαστός, ναζιστικά μαζί με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, επίσης προφυλακισμένο για τη δολοδονία Φύσσα.

 5. Ο/Η Ενας απλός πολιτης λέει:

  Γιατί σκούζετε ωρε δημοκρατικά κοπέλια για την αποφυλάκιση του Πατέλη, του πυρινάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια;
  Δικός μας, δηλαδή θερμός και πιστός οπαδός του ΚΚΕ δεν ήταν ο Ρουπακιάς, μπατζανάκης του Πατέλη και δολοφόνος του Φύσα, πριν αποφασίσει, ότι για την καταστροφή αυτής της κακούργας της κενωνίας και το άνοιγμα του δρόμου στον επί γης παράδεισο, καταλληλότερη ήταν η Χρυσή Αυγή και όχι το κόμμα, αφού τα χρυσά αυγά είναι πιο μπρουτάλ και νεάτερνταλ, ενώ το κόμμα τελευταία είχε πολύ μαλακεύσει;
  Ακόμη με δικό μας νόμο, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, που βιάστηκε μια βδομάδα πριν χάσει την εξουσία να τον κατεβάσει και να τον ψηφίσει, μη τυχόν και δεν ασκήσουν το προνόμιο να αποφυλακισθούν με ευνοικές ρυθμίσεις οι μπαχαλάκηδες, οι τραμπούκοι, οι ποινικοί και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, στον οποίο πατάει ο Πατέλης και πιθανόν και άλλα ακροδεξιά και ακροαριστερά φασιστικά καλόπαιδα για να αποφυλακισθούν;
  Εμείς, σύντροφοι, καταλάβετέ το.Δεν είμαστε σαν κάτι φιλελέδες και κανονικούς ανθρώπους, που υποτασσόμενοι στην αστική δημοκρατία και δικαιοσύνη, πιάσαν, δικάσαν και κλείσαν στην φυλακή, άκουσον άκουσον, την Χρυσή Αυγή.
  Εμείς καταγόμαστε από δρακογενιά, τύφλα να χει το γκαίμι και ο θρόνος. Πιστεύουμε στη δημοκρατία του κόμματος και με τη λαική μας δικαιοσύνη αφήνουμε κάθε λουλούδι ν΄ανθίσει και κάθε ζώο να κοπρίσει στο πεζοδρόμια, στη ζούγκλα της ζωής παντο. Κι ο πιο δυνατός ή ο πιο κομματικός ας επιζήσει.
  Γι αυτό μόκο. Το κόμμα ξέρει, έχει πάντα δίκιο. Όλοι οι άλλοι, εφ΄ όσον δεν είναι μαζί μας δεν δικαιούνται διά να ομιλούν. Και που υπάρχουν χάρη τους κάνουμε.
  Αμ πως.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.