Μητροπολίτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών (με αναστολή φυσικά), για υπεξαίρεση ιερών κειμηλίων

[ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ 2009 ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΣΟΥ]

Ο καταδικασμένος, δεύτερος από αριστερά εν μέσω δυο πραγματικών Αγίων, των Άνθιμου («Τι απαντά ο Άνθιμος για τον βιασμό 7χρονου») και Χουντόδουλου («Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΝΩΜΗ» ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ»), που του μετέδωσαν τη θεία χάρη την ημέρα της χειροτονίας του.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

«Μητροπολίτης και Πρωτοσύγκελος καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση ιερών κειμηλίων από ναό». (ΣΚΑΪ-15/10/2021 – 05:00). «Υπόθεση υπεξαίρεσης μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Τίμιου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών, απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών τον Μητροπολίτη Ζίχνης και Νευροκοπίου κι έναν Πρωτοσύγκελο. Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ, ημερησίως κι ανέστειλε την εκτέλεσή της ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης στο Εφετείο. Η υπόθεση αφορούσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ιερά κειμήλια, όπως δισκοπότηρα και σταυρό, χρονολογίας προ του 1830, που επρόκειτο να δοθούν για συντήρηση και επισκευή. Έγινε καταγγελία από άτομο που θέλησε να τα φωτογραφήσει για τις ανάγκες συγγραφής βιβλίου. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση έναν ιερέα».

Ο Άγιος με το επαγγελματικό ψευδώνυμο Ιερόθεος, που το πραγματικό του όνομα είναι Δημήτρης Τσολιάκος, έχει πράγματι έναν έντιμο πρότερο βίο. Ως αγνός πατριώτης καλούσε με εγκύκλιό του (18.1.2019) τους πιστούς του να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που έφερνε επιτέλους ειρήνη και δικαιοσύνη μεταξύ δυο Ορθόδοξων στην πλειοψηφία τους λαών. Η αγιότητά του προκάλεσε τον φθόνο των δαιμόνων, που είχαν υποχρεώσει το 2009 μια ηγουμένη να τον συκοφαντήσει: (panserraiki, 24 Ιουλίου 2009). «ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΣΣΙΑΝΗ Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ». «ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ Ο ΙΕΡΟΘΕΟΣ»-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣΗ ΗΓOYMENH ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΕΔΩΣΕ 90.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΙΧΝΩΝ & ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΥΕΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ & ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ…..Σύμφωνα με την ηγουμένη Κασσιανή, η παράδοση του ποσού των 90.000 ευρώ έγινε σε τραπεζογραμμάτια στον Μητροπολίτη μέσα στο κελί της, συναινούσης της τότε ηγουμένης Νυμφοδώρας, χωρίς βέβαια την υπογραφή καμίας απόδειξης ή άλλου εγγράφου. Όπως αναφέρεται στην αγωγή «η καταβολή του ποσού έγινε, διότι πεισθήκαμε ότι έχουμε απέναντι μας τον πνευματικό πατέρα και προστάτη της Μονής μας που μας περιβάλλει πάντα με αμέριστη εμπιστοσύνη και αγάπη. Από σεβασμό στο πρόσωπο του δεν απαιτήσαμε απόδειξη. Άλλωστε η χριστιανική ηθική επιτάσσει σε μια μοναχή και Ηγουμένη την πλήρη εμπιστοσύνη στους ταγούς της ιεροσύνης, αλλά και την καλή πίστη σε κάθε είδους συναλλαγή μαζί με τον πνευματικό πατέρα της Μονής. Η αμφοτεροβαρής αυτή σύμβαση, όταν καταρτιζόταν θεωρήσαμε ότι ήταν ωσάν να δίναμε τα χρήματα μας στον ίδιο τον Κύριο, ώστε θα φαινόταν αταίριαστο, να ζητήσουμε να μας υπογράψει».Σε άλλο σημείο της αγωγής αναφέρεται πως «ο καιρός περνούσε και οι υποσχέσεις του κ.Ιερόθεου παρέμεναν ανεκπλήρωτες. Τίποτα από όσα υποσχέθηκε δεν υλοποίησε με αποτέλεσμα να βρίσκεται η Μονή σε διαρκή αδυναμία να σιτίσει την αδελφότητα, η οποία οδηγούνταν σε φυσική εξόντωση, αφού εστερίτο και των πλέον χρειωδών για σίτιση και περίθαλψη. Στις συνεχείς οχλήσεις μας διαβεβαίωνε ότι τα θέματα μας θα ρυθμιστούν. Όταν ένα χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2005 οι οχλήσεις οξύνθηκαν και έγιναν απαίτηση να επιστρέψει το ποσό που του εμπιστευθήκαμε, ανερυθρίαστα απήντησε στην Ηγουμένη: «έχεις απόδειξη ότι μου τα έδωσες, ποιος στις μέρες μας δίδει χρήματα χωρίς απόδειξη;».

Έτσι λοιπόν για τους παραπάνω λόγους η ηγουμένη υπέβαλε μήνυση στις 1/8/2007 ενώπιων του κ.Εισαγγελέως Προτωδικών Σερρών για απάτη, η οποία βρίσκεται στην κύρια ανάκριση για το αδίκημα της απάτης, της οποίας το περιουσιακό όφελος και η προξενηθείσα ζημιά υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ (κακουργηματική απάτη)». Ωστόσο, σημειώνεται παρακάτω στην αγωγή πως «λόγω του έντονου προβλήματος επιβιώσεως που αντιμετωπίσαμε και μετά των φορτικών οχλήσεων μας, μας απέστειλε το πρώτο τρίμηνο του 2005, το ποσό των 2.000 ευρώ σε μετρητά και εξόφλησε τον τεχνίτη κ.Σ.Κ. που χρησιμοποιήσαμε για την στεγανοποίηση στέγης του λυόμενου οικίσκου εντός της μονής μας, καταβάλλοντας του ποσό 6.300 ευρώ στις 22.4.2005. Εν τέλει, από τον Ιούνιο 2005 μέχρι σήμερα, ο εναγόμενος αρνείται να μας αποδώσει το ποσό».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

«Δικάζονται για ιερή Αρχαιοκαπηλία 1 εκ. ευρώ, Αρχιμανδρίτης-προστατευόμενος του Ιερώνυμου-και ιερέας»

«Τα ιερά μυστήρια των Κυθήρων -Σεξ και αρχαιοκαπηλία»

«Το ‘δεύτερο’ ιερό ‘παραδικαστικό’-Ερωτήματα για ιερή “αρχαιοκαπηλία”».

«Ορθόδοξη Μαύρη Μαγεία (8) – Η μούμια Βησσαρίων». Όπως περιγράφει η ευσεβής Espresso (6.3.2007), ο αιδεσιμότατος Βησσαρίωνας, εφημέριος του Καππαδοκικού Καρδίτσας, πιάνεται στα πράσα με το δάσκαλο. Το τρυφερό ζευγάρι το σκάει στην Αθήνα όπου με τα κέρδη από τις αρχαιοκαπηλίες (ασημένιο Ευαγγέλιο στα αραμαϊκά φερμένο το 1922 από τη Μικρασία, αδαμαντοποίκιλτο χρυσό δισκοπότηρο, εικόνες) στεγάζεται σε ιδιόκτητο διαμέρισμα. Ο δάσκαλος μεταβιβάζει την ερωτική φωλιά στο όνομά του και ο πανοσιώτατος αναγκάζεται να σπιτωθεί στο μοναστήρι. Η κοινή λογική λέει πως ο μικρόκοσμος της Εκκλησίας εγνώριζε και με το παραπάνω τον αυστηρώς ακατάλληλο βίο του αγίου κι ας μην τον είχε στείλει στον Εισαγγελέα. Ένα ολόκληρο χωριό επίσης ήξερε από πρώτο χέρι, κι όμως η υπόθεση κουκουλωνόταν για ένα χρόνο και ίσως και για πάντα αν δεν την αποκάλυπτε ένα ευσεβές σκανδαλοθηρικό έντυπο, που φοβήθηκε τη θεία τιμωρία και κυριεύτηκε από κρίση ειλικρίνειας.

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

4 Responses to Μητροπολίτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών (με αναστολή φυσικά), για υπεξαίρεση ιερών κειμηλίων

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τον συκοφαντούν συνεχώς ένεκα της αγιότητός του

  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=2532

  Τα «εγκλήματα» του μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου

  09/07/2012

  Ένα θεάρεστο γεγονός έγινε αφορμή να ειπωθούν πολλά και διάφορα και να κυκλοφορήσουν σενάρια που ως συνήθως απέχουν από την πραγματικότητα αλλά υποκρύπτουν … «παραελευσίνιους» πόθους και καημούς. Ποια τα «εγκλήματα» του μητροπολίτη;

  Ο μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος χειροτόνησε στα Μέγαρα διάκονο τον ανιψιό του, έναν συνετό χριστιανό, ένα άρτια καταρτισμένο θεολόγο. «Και γιατί στα Μέγαρα; Μήπως επειδή ο Ιερόθεος θέλει να καταλάβει με μεταθετό τη μητρόπολη;». Δηλαδή τρείς λαλούν και δυο χορεύουν…

  «Η χειροτονία έγινε στα μουλωχτά…». Πάλι καλά που δεν ειπώθηκε ότι έγινε κάπου στο δάσος. Για την ιστορία, δεκάδες χριστιανοί, αναφώνησαν «Άξιος» στη χειροτονία και αυτό σημαίνει ότι η θεάρεστη πράξη δεν έγινε στα μουλωχτά.

  Ούτε κρυφές κινήσεις λοιπόν, ούτε μυστικά σχέδια, ούτε ιερή…ανταρσία ή επανάσταση. Ψυχραιμία αδελφοί!

  Το ότι ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ.Ιερόθεος υπηρέτησε κάποτε ως εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Μεγάρων διακονώντας συγχρόνως στα γραφεία της Ι. Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος ως Γραμματεύς και Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος, μπορεί να εξάπτει φαντασίες, το καταλαβαίνουμε, αλλά μέχρι εκεί…

  Βέβαια λόγω καύσωνος, τα περί «μυστικών σχεδίων», ίσως να δικαιολογούνται…

  Σας αφιερώνουμε λοιπόν φωτογραφία από το παγωμένο Νευροκόπι για να δροσιστείτε…

  _______________________

  Καλεί στο παμμακεδονικό συλλαλητήριο


  https://orthodoxia.online/ekklisia/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%81%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA/

  …………………….

  _____________________________

  Ημέρες αγίας δόξης

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εκ παραδρομής διέγραψα σχόλιο αναγνώστη, προτού προλάβω να δω ούτε ποιος ήταν ούτε τι έλεγε.
  Ζητώ συγνώμη.
  Αν θέλει ξανασχολιάζει.

 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.thepressroom.gr/ekklisia/sok-stis-serres-katadikastike-o-mitropolitis-zihnon-gia-ypexairesi-keimilion

  Σοκ στις Σέρρες: Καταδικάστηκε ο Μητροπολίτης Ζιχνών για υπεξαίρεση κειμηλίων
  Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου

  ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  16/10/21 – 02:00

  Σοκ στις Σέρρες μετά την καταδίκη του τοπικού μητροπολίτη Ιερόθεου Τσολιάκου και του πρωτοσύγκελου οι οποίοι καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση κειμηλίων.

  Σύμφωνα με το ΑΠΕ και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για «υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας» και για «ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι’ αυτήν», κατά περίπτωση.

  Ο κατηγορούμενος μητροπολίτης δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

  Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση των καταδικασθέντων να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών. Μαζί τους παραπέμφθηκε να δικαστεί κι ένας ιερέας ο οποίος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

  Οι παριστάμενοι ιερείς, στις απολογίες τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι πήραν τα αντικείμενα για συντήρηση και ότι τα επέστρεψαν.

  Υπόθεση υπεξαίρεσης μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Τίμιου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών, απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών τον Μητροπολίτη Ζίχνης και Νευροκοπίου κι έναν Πρωτοσύγκελο.

  Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ, ημερησίως κι ανέστειλε την εκτέλεσή της ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης στο Εφετείο.

  Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση έναν ιερέα. Οι παριστάμενοι ιερείς, στις απολογίες τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι πήραν τα αντικείμενα για συντήρηση και ότι τα επέστρεψαν.

  Πρόκειται για ένα δισκοπότηρο, σταυρό και άλλα κειμήλια που χρονολογούνται από την εποχή της τουρκοκρατίας- πριν το 1830 και βρίσκονταν στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο χωριό Αγγίστα Σερρών .

  Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έναν καθηγητή ο οποίος, στο πλαίσιο έρευνας για την καταγραφή αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής, φωτογράφησε τα επίδικα θρησκευτικά αντικείμενα.

  Το 2009, ο ίδιος διαπίστωσε ότι τα κειμήλια δεν ήταν τα ίδια με αυτά που απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό καθώς είχαν αντικατασταθεί από άλλα αντικείμενα νεότερης εποχής.

  https://serres24.gr/serres-mitropolitis-zichnon-eimai-athoos/

  Σέρρες – Μητροπολίτης Ζιχνών: «Είμαι αθώος»
  16 Οκτωβρίου 2021

  Τη δική της απάντηση δίνει η Μητρόπολη Ζιχνών στην απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, τον Μητροπολίτη Ιερόθεο.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του νομικού εκπροσώπου της Μητροπόλεως, Κωνσταντίνου Ξ. Πεχλιβάνη, θα πρέπει να περιμένουμε την τελική κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης, καθώς συνεχίζουν να τίθενται ερωτήματα και κενά αναφορικά με τη φερόμενη εμπλοκή της Μητρόπολης στην όλη υπόθεση.

  Μάλιστα, τονίζει πως η εν λόγω δικαστική απόφαση δεν είναι αμετάκλητη, καθώς και ότι έχει ήδη ασκηθεί έφεση προκειμένου να κριθεί ενώπιον δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

  Η ανακοίνωση του νομικού εκπροσώπου της Μητρόπολης

  Μετά από εξαντλητική επ’ ακροατηρίω διαδικασία [14.10.2021], ενώπιον της Δικαιοσύνης, εξεδόθη πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση, η οποία έκρινε σχετικά με την φερομένη ως υπεξαίρεση ιερών κειμηλίων από πλευράς εκπροσώπων της Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου. «

  Κατ΄αρχήν, δέον να αναφερθεί ότι οι εντολείς μου συνεχίζουν να αρνούνται ολοσχερώς το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου, καθώς θεωρούν ακράδαντα ότι εκπροσωπούν την μόνη αλήθεια, που επίσης θεωρούν ότι εκπορεύεται και από το ίδιο το περιεχόμενο της συνταγείσης ποινικής δικογραφίας (έστω και εάν αυτή κρίθηκε, ως κρίθηκε, ήδη πρωτοδίκως).

  Σημειωτέον ότι η εν λόγω δικαστική απόφαση δεν είναι αμετάκλητη και έχει ήδη ασκηθεί έφεση προκειμένου να κριθεί εκ νέου ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

  Περαιτέρω, ένας εκ των κατηγορουμένων αθωώθηκε πρωτοβαθμίως δικαστικά, ενώ υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται πως ο εν λόγω κατηγορούμενος συνέπραξε ταυτόχρονα με έτερο κατηγορούμενο που πρωτοβαθμίως καταδικάσθηκε, οπότε η αθωωτική γι’ αυτόν απόφαση έχει κάθε νόμιμο λόγο να θεωρηθεί ότι θα συνεπηρεάσει δικαστικά στην κατ’ έφεση δίκη και την κρίση για τους έτερους δύο κατηγορούμενους και πρωτοδίκως καταδικασθέντες.

  Τέλος, ναι μεν οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές, πλην όμως δε, κρίνονται υπό τη βάση ενός δημοκρατικού πολιτεύματος˙ για το λόγο αυτό θεωρώ ότι, πριν σπεύσουμε να βγάλουμε τα όποια συμπεράσματα, οφείλουμε να αναμείνουμε την τελική, αμετάκλητη κρίση, της Ελληνικής Δικαιοσύνης, καθότι, ως τουλάχιστον εκ της ποινικής δικογραφίας προκύπτει, συνεχίζουν να τίθενται πλήθος ερωτημάτων και κενών αναφορικά με την φερομένη ως εμπλοκή της Μητροπόλεως στην όλη υπόθεση, τα οποία, αν και επιμόνως παρουσιάστηκαν πρωτοδίκως, εντούτοις η διαλεύκανσή τους δεν επιτεύχθηκε, κάτι που βάσιμα θεωρούμε ότι θα αντιμετωπιστεί επιτυχώς, πλέον δευτεροβαθμίως.

  Ο Νομικός Εκπρόσωπος
  της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου
  Κωνσταντίνος Ξ. Πεχλιβάνης, Δικηγόρος

 4. Ο/Η Gay monk λέει:

  https://www.madata.gr/epikairotita/social/44678-apisteytes-kataggelies-kalogrias.html

  Απίστευτες καταγγελίες καλόγριας
  16 Οκτωβρίου 2009 – 14:10 | Κοινωνία

  «Με έσπρωχνε κοντά της. Σήκωνε το ράσο της και έτριβε τα γεννητικά της όργανα πάνω στο ποδαράκι μου, αναζητώντας την ηδονή. Εγώ ήμουν στα 13 και αυτή στα 30. Φρίκη…».

  Οι μνήμες ξυπνούν για την 61χρονη ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Αλιστράτης Κασσιανή, η ζωή της οποίας θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

  Μπήκε σε μοναστήρι μόλις στα 13 της, για να ξεφύγει από τις κακουχίες και τις δυσκολίες του χωριού. Η μητέρα της πέθανε στη γέννα της και τα χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν και τα καλύτερα.

  Το ξύλο έπεφτε κάθε μέρα

  «Το ξύλο ήταν στην ημερήσια διάταξη… δύσκολα χρόνια» λέει, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν το 1961 να βρει καταφύγιο σε μοναστήρι του Παγγαίου.

  «Ήθελα να ξεφύγω. Πίστευα πως εκεί θα βρω την ηρεμία που αναζητούσα. Γελάστηκα όμως».

  Η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Κασσιανή, απασχόλησε την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, λόγω της διαμάχης της με τον μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεο.

  Όπως είναι γνωστό, η ίδια κατέθεσε μήνυση κατά του μητροπολίτη Ιερόθεου, επειδή όπως υποστηρίζει του ειχε παραδώσει το 2004 το ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ, για εκτέλεση επισκευαστικών εργασιών στο μοναστήρι, αλλά καμία εργασία δεν πραγματοποιήθηκε από τότε.

  Τον περασμένο Ιούλιο, ως «αντίποινα», ο μητροπολίτης Ιερόθεος προχώρησε στην «καρατόμηση» της Κασσιανής από τη θέση της ηγουμένης της μονής.

  Έγινε το πάθος μια άλλης μοναχής

  Από την πρώτη στιγμή μέσα στο μοναστήρι η μικρή Κασσιανή έγινε «στόχος» του άρρωστου πάθους της «ΧΧΧΧ» (το όνομα δεν αναφέρεται γιατί είναι εν ζωή).

  Μιας μεγαλύτερης μοναχής, 30 χρόνων τότε, που ασελγούσε πάνω της για να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις της.

  «Το 1995 συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την «ΧΧΧΧ» να ασελγεί σε μια δόκιμη.

  Για να αποφύγουν το σκάνδαλο έδιωξαν κακήν κακώς την κοπέλα από το μοναστήρι.

  Το επόμενο θύμα της ήμουν εγώ. Όλες εκεί μέσα γνώριζαν τα γούστα της, αλλά καμία δε μιλούσε. Καμία δεν προσπάθησε να βάλει τέλος στα αίσχη της» λέει.

  Στα 18 της η Κασσιανή εξομολογήθηκε στον μακαριστό μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Νικόδημο Βαλληνδρά, τα αίσχη της «ΧΧΧΧ».

  Την χαρακτήρισαν «ζωηρή»

  Αντιδρώντας ο μητροπολίτης φώναξε τη «ζωηρή» καλόγρια και δημόσια μπροστά σε άλλες μοναχές την αποκάλεσε «βρωμο…».

  Ο ίδιος έδωσε εντολή να αλλάξει μοναστήρι η νεαρή δόκιμη και από το Παγγαίο να βρεθεί στην Αλιστράτη.

  «Ήρθα στην Αγία Κυριακή. Εδώ η ηγουμένη Νυμφοδώρα μού στάθηκε σαν πραγματική μου μάνα, όλα αυτά τα χρόνια. Στις καλές και στις άσχημες στιγμές» λέει βουρκωμένη η Κασσιανή.

  Το 1968 κληρονομεί την περιουσία της μητέρας της, 64 εκ. δρχ, και αποφασίζει οριστικά να μην επιστρέψει στα εγκόσμια και να παραμείνει στο μοναστήρι όπου χειροτονείται μοναχή.

  Το μόνο που ζήτησε, ήταν να λάβει επιστημονικές απαντήσεις για ένα θέμα που την απασχολούσε από την εφηβεία της. «Έδωσα τα χρήματα στην ηγουμένη Νυμφοδώρα να τα διαχειριστεί για το καλό του μοναστηριού.

  Το μόνο που ζήτησα ήταν να με εξετάσουν ένας ιατροδικαστής, ένας γυναικολόγος και ένας ψυχολόγος για να διαπιστώσουν αυτό που είχα καταλάβει από την εφηβεία μου. Πως ήμουν σεξουαλικά ανίκανη».

  Τα επόμενα χρόνια κύλησαν ήρεμα για την Κασσιανή και τις άλλες μοναχές της Αγίας Κυριακής.

  Τα «σύννεφα» εμφανίστηκαν και πάλι μετά το 1974 και με την έλευση του μακαριστού μητροπολίτη Σπυρίδωνα Κυβετού στη Ζίχνη.

  «Το 1975 τσάκωσα τον ιερέα, που λειτουργούσε τότε στο μοναστήρι μας, να κλέβει το παγκάρι. Τον διώξαμε με τις κλωτσιές.

  Αυτός για να με εκδικηθεί άρχισε να διαδίδει δεξιά και αριστερά πως είμαι σεξομανής. Ο γιος του πήγε στη Δράμα και βρήκε μία πόρνη που την πλήρωσε για να δηλώσει πως είχε ερωτικές σχέσεις μαζί μου.

  Εγώ προσέφυγα κατά του παπά στη δικαιοσύνη και λίγες μέρες πριν το δικαστήριο η κοπέλα εμφανίστηκε μεταμελημένη μπροστά μου, εξηγώντας τι έγινε και ποιος την έβαλε να υποστηρίξει τα αίσχη εναντίον μου».

  Το 1976, μια παλαιά γνώριμη της Κασσιανής τοποθετείται ως ηγουμένη σε κοντινό μοναστήρι. Πρόκειται για τη «ΧΧΧΧ», «επιβήτορα» την αποκαλεί η Κασσιανή, με τα περίεργα γούστα.

  «Η «επιβήτορας» φοβούμενη πως θα διαδώσω στον κόσμο τις πομπές της, άρχισε αυτή να διαδίδει πως είμαι λεσβία με ενεργητικό ρόλο.

  Με το πέρασμα των χρόνων ο κόσμος άρχισε να την πιστεύει και να αραιώνει την παρουσία του στο μοναστήρι μας» λέει η Κασσιανή, προσπαθώντας να εξηγήσει πως το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής, που κάποτε έσφυζε από ζωή, ερήμωσε και πλέον κινδυνεύει με κατάρρευση.

  Η «ρετσινιά» μπήκε και η Κασσιανή έγινε ο εύκολος στόχος, ο περίγελος για κάθε κακοήθη.

  Από τη μεγάλη της στεναχώρια για την αδικία αυτή, πήρε την απόφαση να κλειστεί στο μοναστήρι και να μη βγει στον κόσμο για χρόνια ολόκληρα.

  «Ερχόντουσαν εδώ για να δουν τη λεσβία καλόγρια. Δεν άντεχα να βλέπω τα γέλια τους και τις ειρωνείες τους» συμπληρώνει.

  Το 1982 η ίδια δάνεισε 3 εκ. δραχμές σε ένα ζευγάρι που συχνά πήγαινε στο μοναστήρι, υπογράφοντας η σύζυγος και σχετική υπεύθυνη δήλωση.

  Μετά από λίγο καιρό ο σύζυγος σκοτώνεται σε τροχαίο και η χήρα αρνείται να επιστρέψει το ποσό.

  Όταν η Κασσιανή της κάνει γνωστό πως θα στραφεί δικαστικά εναντίον της, εισπράττει την απάντηση ότι θα «διαδώσει στον κόσμο πως είχαν λεσβιακές σχέσεις».

  Στο δικαστήριο η Κασσιανή κερδίζει την επιστροφή των χρημάτων

  Η χήρα της κάνει μήνυση για εκβίαση και πως δήθεν η υπεύθυνη δήλωση που της είχε υπογράψει ελήφθη κατόπιν απειλών πως θα αποκάλυπτε στον σύζυγό της πως είχε λεσβιακές σχέσεις με την ίδια.

  Τελικά, με νέα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, αποδείχθηκε πως οι ισχυρισμοί της χήρας περί «λεσβιακών» σχέσεων, ήταν ψευδείς, με μόνο σκοπό να παρακρατήσει τα χρήματα.

  Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, η χήρα επέστρεψε τα χρήματα και ζήτησε εγγράφως συγνώμη για τις συκοφαντικές διαδόσεις.

  «Ήρθε κλαίγοντας και έπεσε στα πόδια μου, ζητώντας να την συγχωρήσω για όσα είχε πει σε βάρος μου άδικα και συκοφαντικά» λέει η Κασσιανή.


  Το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής

  Και συνεχίζει: «Λόγω της σικέ καταγγελίας της χήρας, ο μητροπολίτης Σπυρίδων με παρέπεμψε σε Συνοδικά δικαστήρια για καθαίρεση, ως λεσβία».

  Στα επτά Συνοδικά Δικαστήρια που ακολουθούν, η Κασσιανή προσκομίζει τις ιατρικές γνωματεύσεις πως είναι σεξουαλικά ανίκανη, άρα δεν μπορούσε να έχει λεσβιακές επιθυμίες, οπότε αθωώνεται πανηγυρικά.

  «Θέλω να γράψετε την ιστορία μου. Να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Είμαι βαριά άρρωστη και δεν ξέρω πόσο ακόμη θα ζήσω. Περνάμε δύσκολα. Μας κάνει πόλεμο και ο μητροπολίτης» λέει στο infoserres.gr η ηγουμένη Κασσιανή.

  «Είμαστε δύο μόνες ηλικιωμένες καλόγριες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

  Πλέον δεν πατάει κανείς το πόδι του στο μοναστήρι μας, αφού παπάς δεν έρχεται να λειτουργήσει. Βαδίζουμε στο βιολογικό θάνατο, μόνες και ξεχασμένες. Τόσα χρόνια, ασέλγησαν στο σώμα μου και στη ψυχή μου» κατέληξε βουρκώνοντας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.