Ο «Χρυσαυγίτης» αρχιμανδρίτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αρνητής μάσκας, ξαναχτυπά

[Προκάλεσε στο Λύκειο του Αμύνταιου επιτιθέμενος στη Λυκειάρχη]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Αντιγράφω από το «Πρώτο Θέμα»-13.9: «Κορωνοϊός – Αμύνταιο: Επεισοδιακός αγιασμός σε σχολείο – «Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;». «….ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, …Την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη προκάλεσε η παρέμβαση της Λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τις μαθήτριες, ώστε να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση παρουσίας του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου. “Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;” ρωτάει εμφανώς εκνευρισμένος ο ιεράρχης και συνεχίζει έξαλλος: Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. ….. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια…”. «Οι άρχοντες του τόπου (σημ.Λ: εννοεί τους –κλασικούς-τοπικούς πολιτευτές, που δεν συγκρούονται ποτέ με την Εκκλησία) έδωσαν παράδειγμα ευλάβειας στα παιδιά μας και εσείς τι δίνετε;».

Ο κύριος αυτός, οπαδός της βλάσφημης αίρεσης του μαγικού ιοκτόνου σταυρού, συστηματικά ενεργεί προκλητικά. Ενδεικτικά παραπέμπω σε δυο δημοσιεύματα ένα σχετικά πρόσφατο («Οδός», εβδομαδιαία εφημερίδα της Καστοριάς-12.9.20) και ένα πολύ παλιότερο (Ιός Ελευθεροτυπίας-5/12/1998):

Α. «Αρχιμανδρίτης κατά πάντων για τη χρήση μάσκας μέσα στις εκκλησίες. Mε ένα κείμενο βαθιά σκοταδιστικό, που, σε πολλές περιπτώσεις, θυμίζει ακόμη και μεσαιωνικές αντιλήψεις, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Τοπάλης, αρχιερατικός επίτροπος Αμυνταίου, τάσσεται αναφανδόν κατά της χρήσης μάσκας μέσα στους ιερούς ναούς, ανακαλύπτοντας πραγματικά ευφάνταστα επιχειρήματα και στρεφόμενος συλλήβδην κατά πολιτικών, ΜΜΕ και δημοσιογράφων, αναφέρει το kozanimedia…..σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στις εκτρώσεις, που ζεί μεσα στην μοιχεία και την πορνεία…» (σημ.Λ.: θα ήταν ενδιαφέρον να μας έλεγε τη γνώμη του για την ιερή παιδεραστία).

Β. «Παρακράτος της Χρυσής Αυγής στη Φλώρινα».

«Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, λίγους μήνες μετά το έγκλημά τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων, παρελαύνουν, καθυβρίζουν και προκαλούν ένα ολόκληρο χωριό με την άδεια της πολιτείας, με την προστασία της αστυνομίας, και με την ευλογία της εκκλησίας! Το απίστευτο περιστατικό, που δεν έφτασε ούτε στα ψιλά των εφημερίδων, συνέβη την περασμένη Κυριακή στο Ξινό Νερό (σημ.Λ.: χωριό της σλαβομακεδονικής μειονότητας) του Νομού Φλώρινας». ….. «Ο Χρυσαυγίτης Αρχιμανδρίτης. Μέσα στο πλήθος, ο πρόεδρος της κοινότητας διακρίνει και τον Αρχιμανδρίτη Αμυνταίου Σεβαστιανό. Πρόκειται για τον ιερωμένο που προκάλεσε επεισόδιο κατά την τελετή των Θεοφανίων, όταν επέμενε να ψάλλει «νίκας τοις βασιλεύσι», παρά τις διαμαρτυρίες των παρισταμένων επισήμων. Ηταν ο ίδιος παρών στην επιδρομή της 29ης Αυγούστου και μάλιστα πρωταγωνίστησε στα επεισόδια, προκαλώντας τους κατοίκους με φράσεις όπως «εσείς είστε αφορισμένοι». Σε ομιλία του κατά τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου ο Αρχιμανδρίτης είχε επιτεθεί και πάλι κατά των κατοίκων του χωριού και του προέδρου της κοινότητας. Να λοιπόν ο Σεβαστιανός και πάλι στο Ξινό Νερό, επικεφαλής των προκλητικών νεοναζιστών. Μας διηγείται και πάλι ο πρόεδρος κ. Σέλτσας:
«Δίπλα σ’ όλα τ’ άλλα, βλέπω και τον Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό.
-Εσύ τι θέλεις εδώ πέρα;

-Με κάλεσαν να κάνω μνημόσυνο.

-Δεν έχεις κανένα λόγο να βρίσκεσαι εδώ. Σήκω φύγε.»

Τελικά δεν έφυγε ούτε ο Σεβαστιανός ούτε κανείς από τους Χρυσαυγίτες. Κάτω από τη δρακόντεια αστυνομική προστασία προχώρησαν σε τρισάγιο, κατέθεσαν στεφάνια, είπαν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής, έβγαλαν ομιλία. Τα συνθήματά τους ήταν όλα απειλητικά και υβριστικά για τους κατοίκους: «Βούλγαροι», «Γυφτοσκοπιανοί», «Του χρόνου εμείς θα ‘μαστέ εδωπέρα, εσείς δεν θα ‘στε»».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η προσωπικότης του οσίου Σεβαστιανού είχε γοητεύσει δυο πρώην βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκαν στην πολυάριθμη ομάδα βουλευτών συνηγόρων της εγκληματικής συμμορίας μέσα σε αυτό το κόμμα της Αριστεράς, τις κες Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή. Παραπέμπω σε παλιότερό μου (2016) δημοσίευμα. «Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-ΡαχήλΣε “φωλιά των φανατικών Δεξιών”-Βράβευση από “Χρυσαυγίτη” ιερωμένο».

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

19 Responses to Ο «Χρυσαυγίτης» αρχιμανδρίτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αρνητής μάσκας, ξαναχτυπά

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.kathimerini.gr/society/561495838/monastiria-propyrgia-toy-ioy-kai-ton-arniton/

  Μοναστήρια, προπύργια του ιού και των αρνητών
  Εκατοντάδες κρούσματα σε μοναχούς

  Αντιεμβολιαστικός Μεσαίωνας! Πολλοί μοναχοί πρωτοστατούν στα συλλαλητήρια κατά των εμβολίων προβαίνοντας σε ακρότητες επί του πεδίου. (Φωτ. SOOK)
  Σταύρος Τζίμας
  14.09.2021 • 07:23

  Η μία μετά την άλλη οι μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής προσήλθαν στο νοσοκομείο και εμβολιάστηκαν για τον κορωνοϊό.

  Το ίδιο και οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Σουρωτής, όπου αναπαύεται ο Γέρων Παΐσιος, οι οποίες έκαναν το εμβόλιο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

  (….)

  Τα δύο αυτά μεγαλύτερα γυναικεία μοναστήρια της χώρας, με 120 και 62 μοναχές αντίστοιχα, μπορεί να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα, δεν αντανακλούν, όμως, τη γενικότερη εικόνα που εμφανίζει ο «γαλαξίας» των ανά την επικράτεια μοναστηριών, όπου επωάζεται αντιεμβολιαστικό «τζιχάντ», το οποίο μεταδίδεται και στην κοσμική κοινωνία των πιστών.

  Οι πληροφορίες διαρρέουν δύσκολα και μόνο εάν χρειαστεί να νοσηλευτούν κάποιοι, ή κάποιες, εκτός μοναστηριού, για να σωθούν με τα όπλα της επιστήμης, μαθαίνει ο έξω κόσμος πόσο ευάλωτοι είναι (και) όλοι εκείνοι που στο όνομα του Θεού επιχειρούν με κατάρες και μαγγανείες να προστατευθούν και να προστατεύσουν το ποίμνιό τους από τη θανατηφόρο πανδημία.

  Κατέληξαν σε νοσοκομεία

  Επτά μοναχές από γυναικεία μονή των Μετεώρων νοσηλεύτηκαν πριν από λίγες μέρες με COVID-19 σε νοσοκομείο της Λάρισας.

  Είκοσι πέντε από τις 37 μοναχές ενός άλλου γυναικείου μοναστηριού του «πέτρινου δάσους» της Θεσσαλίας νόσησαν και η ηγουμένη τους πέθανε.

  Δεκαέξι από τις 25 καλόγριες στο ησυχαστήριο Αγίου Νεκταρίου – Αγίας Τριάδας στην Αίγινα νόσησαν με COVID-19 και μια μοναχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μάκρη του Εβρου κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ πολλές άλλες βρέθηκαν θετικές στον ιό.

  Δεν είναι βεβαίως ευάλωτες μόνον οι γυναικείες μονές στην COVID-19, αφού μόνο το Αγιον Ορος μετράει οκτώ νεκρούς μοναχούς και άλλους περίπου 400 νοσήσαντες, ενώ ων ουκ έστιν αριθμός όσων καλογέρων/καλογριών προσβλήθηκαν με ελαφρά συμπτώματα και έλαβαν επιτόπου φαρμακευτική αγωγή ή χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

  Οπως, όμως, επισημαίνουν εκκλησιαστικές και ιατρικές πηγές, ο πιο επικίνδυνος ιός που εκπέμπεται την ώρα της παγκόσμιας μάχης με την καταιγίδα, από τα μοναστηριακά κοινόβια, δεν είναι τόσο η COVID-19, όσο αυτός κατά του εμβολίου.

  Στη συντριπτική πλειονότητα των 1.000 και πλέον ανά την Ελλάδα μοναστηριών, γυναικείων (πλειονότητα) και ανδρικών, και κυρίως σε αυτά των φανατικών ζηλωτών παλαιοημερολογητών, το κύμα του αντιεμβολιασμού σαρώνει και μεταδίδεται από εκεί στην κοινωνία οπλισμένο με «ευλογία Θεού».

  Καθώς οι μοναχοί παραδοσιακά ασκούν ισχυρή επιρροή στους τοπικούς πληθυσμούς, ο λόγος του «γέροντα», του θρησκευτικού και πνευματικού καθοδηγητή δηλαδή, εκλαμβάνεται ως λόγος του Θεού, που δεν επιδέχεται κρίση.

  Ετσι, όταν ο «γέροντας» εμφανιστεί στο έξωθεν ποίμνιο να υποστηρίζει εις το όνομα του Θεού ότι ο ιός είναι ανύπαρκτος και το εμβόλιο έργο του σατανά ή των Εβραίων, που έγινε για να εξοντώσει τον άνθρωπο, για τον «υποτακτικό» πιστό αυτό είναι νόμος, τον οποίο όχι μόνο οφείλει να τον εφαρμόσει αλλά και να τον διαδώσει.

  «Το φαινόμενο του “γεροντισμού”, κατά το οποίο δημιουργούνται ομάδες κοσμικών πιστών γύρω από έναν μοναχό, οι οποίες τον υπερασπίζονται με τυφλό φανατισμό σε όλες του τις απόψεις και συμπεριφορές, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Εκκλησίας μας», λέει στην «Κ» ο καθηγούμενος της νέας, νόμιμης Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους κ. Βαρθολομαίος. «Τώρα με τα εμβόλια, οι πιο πολλοί αρνητές ρασοφόροι φανατίζουν τον κόσμο των πιστών με παρανοϊκές θεωρίες και είναι γι’ αυτό επικίνδυνοι», υποστηρίζει.

  Στα κοινόβια

  Τι συμβαίνει όμως στα κοινόβια των μοναστηριών, με τις δεκάδες χιλιάδες ρασοφόρους/ες;
  Πλην του Αγίου Ορους όπου μπορούν να εισέλθουν μόνο εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και με μοριακά τεστ, τα υπόλοιπα ανά τη χώρα μοναστήρια λειτουργούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με ανοιχτές τις πύλες τους στους προσκυνητές που συμμετέχουν στα τελετουργικά δίχως κανένα προστατευτικό μέτρο.

  Οπως μας λέει προβεβλημένο κοσμικό στέλεχος του παλαιοημερολογητισμού, με στενούς δεσμούς με την κατειλημμένη από φανατικούς ζηλωτές Μονή Εσφιγμένου του Αθω, ο οποίος όμως δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχει στοχοποιηθεί από τους «εχθρούς, παπικούς οπαδούς του εμβολίου», στα μοναστήρια δεν επιτρέπονται οι μάσκες και τα αντισηπτικά, ενώ στους επισκέπτες συνιστάται, «εφόσον ρωτήσουν», να μην κάνουν το εμβόλιο.

  Ενδεικτικά, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου στην Κοζάνη δύο μεγάλα πανό τοποθετημένα πάνω από την κεντρική είσοδο του ιερού ναού του μοναστηριού ενημερώνουν ότι απαγορεύεται από τον ηγούμενο η είσοδος σε όσους φορούν μάσκα, σημειώνοντας πως «τις μάσκες τις φορούν οι ληστές».

  Χιλιάδες ανύποπτοι άνθρωποι όλων των ηλικιών προσέρχονται «μετά φόβου Θεού» καθημερινά στους αντιεμβολιαστικούς αυτούς θυλάκους για να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα και εξέρχονται πεπεισμένοι(;) ότι εάν κάνουν το εμβόλιο κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον καρκίνο ή οι γυναίκες να μην τεκνοποιήσουν.

  Κανονικά και απρόσκοπτα ασκούν στην πλειονότητά τους το διακονικό τους έργο εκτός μονής οι μοναχοί μεταλαμπαδεύοντας τον «ιό» κατά του εμβολίου, και αρκετοί εξ αυτών πρωτοστατούν στα συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών προβαίνοντας σε ακρότητες επί του πεδίου με εικόνες και ευαγγέλια ανά χείρας!

  Βαρύς απολογισμός

  «Δυστυχώς θα χρεωθούμε τις στενοκεφαλιές κάποιων. Είναι αμαρτία να χάνονται άνθρωποι όταν η επιστήμη μάς διαθέτει το όπλο να προστατευθούμε», λέει ένας άλλος αγιορείτης, μονής που εμβολίασε όλα τα μέλη του κοινοβίου της.

  To λίκνο του μοναχισμού, στον Αθω, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από την COVID-19 και τουλάχιστον οι μισοί από τους 2.000 και πλέον πατέρες νόσησαν, οκτώ πέθαναν, 400 εμβολιάστηκαν (δεν είναι λίγοι) σε ένα αξιοζήλευτο εγχείρημα πολιτικής διοίκησης και ιεράς κοινότητας, και άλλοι τόσοι, νεοζηλωτές σε κελιά και σκήτες, αλλά και σε δύο – τρία μοναστήρια, με επίκεντρο τους ταμπουρωμένους στην παλιά μονή Εσφιγμένου φονταμενταλιστές, αρνούνται με φανατισμό να κάνουν το εμβόλιο.

  Ο παποκαισαρισμός και το εμβόλιο

  Ο «υπό διωγμόν» από τους πιστούς των εμβολίων και τους παπικούς(!) αρνητής παλαιοημερολογίτης λέει στην «Κ»:

  «Με τα εμβόλια καλλιεργούν τον φόβο και φτιάχνουν την υποταγή στο παποκαισαρικό σύστημα. Προσπαθούν να καταργήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχουν συνταχθεί με τον διάβολο. Τα εμβόλια σκοτώνουν τον άνθρωπο. Τα πιο πολλά μοναστήρια υψώνουν το λάβαρο του αγώνα κατά του εμβολιασμού».

  Ο ίδιος διατυπώνει ακόμη μία εξοργιστική θεωρία, που όμως διακινείται ευρέως στον κόσμο των αρνητών. Σύμφωνα με αυτή, το «σύστημα» πληρώνει το ποσό των 1.400 ευρώ σε όποιον συγγενή νεκρού εμφανίσει τον άνθρωπό του ως θύμα του κορωνοϊού, αν και μπορεί να έχει υποκύψει από άλλη αρρώστια, ακόμη και από τροχαίο. «Ετσι εμφανίζουν πολλά θύματα του δήθεν τρομερού ιού».

  Ο καθηγούμενος της «νέας» Μονής Εσφιγμένου επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον όλων αυτών λέγοντας: «Οι αρνητές της επιστήμης είναι αρνητές της ορατής πραγματικότητας. Από τον πολύ εγωισμό τους είναι έτοιμοι να πιστέψουν σε κάθε διαβολική φαντασία, κάθε ψεύδος.
  Αμετακίνητοι στα στρεβλά πιστεύω τους είναι ικανοί να πιστέψουν σε τσαρλατάνους, ψευδογιατρούς και σύγχρονους “σαμάνους”.

  (….)

  Μητροπολίτης της Βόρειας Ελλάδας που έχει υπό την πνευματική σκέπη του γυναικεία μονή με 50 μοναχές, εκ των οποίων επτά απόφοιτες της Ιατρικής, αφηγήθηκε, «με καημό» όπως μας τόνισε, στην «Κ» το παρακάτω περιστατικό: «Στο μοναστήρι νόσησαν από κορωνοϊό και μία πέθανε. Παρ’ όλα αυτά αρνήθηκαν να εμβολιαστούν όχι γιατί δεν συνειδητοποίησαν το πρόβλημα, αλλά από φόβο μήπως τις κακοχαρακτηρίσουν τα άλλα μοναστήρια γιατί έκαναν το εμβόλιο. Η κατάσταση είναι τραγική»…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο δαίμων Κοβίδιος δολοφόνησε δυο ακόμη παλαιοημερολογίτες Αρχιερείς

   Στις 2 Απριλίου στην έπαλξη της Ορθόδοξης δημοσογραφίας ekklisiaonline δημοσιεύτηκε (22:52) ανακοίνωση του ηγουμενοσυμβούλιου της Μονής Θεογεννήτριας Αυλώνος Αττικής: «Αι αδελφότητές μας χειμάζονται κατά δεδοξασμένην παραχώρησιν Κυρίου, υπό της λοίμης του διαβόλου κορωνοϊού. Παρακαλούμεν συμπροσευχηθήτε μεθ ημων,…». Δυστυχώς όμως ο Επίσκοπος Ευχαΐτων Πορφύριος ο από Μαρτυρουπόλεως, Ηγούμενος της Μονής Αρχιστρατήγου Μιχαήλ Ωρωπού (δεξιά στη φωτ.) ηττήθη.

   …………………………….

   Στις 8 Απριλίου, συνέβη το δεύτερον και κορυφαίον μοιραίον. Ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Συνόδου Πατρώου Εορτολογίου, Μητροπολίτης Αυλώνος & Βοιωτίας Άγγελος (αριστερά στη φωτ.1), ηγούμενος της Μονής Θεογεννήτριας Αυλώνας εκοιμήθη.

   ………………………………

   Οφείλω δυστυχώς να επισημάνω πως ο Εωσφόρος είχε παραπλανήσει τις δυο μονές, οι οποίες θεωρούσαν πως ήσαν τεθωρακισμένες με όπλα πνευματικά κατά του Κοβιδίου: «Κορονοϊός: Ασυνείδητοι πήγαν με λεωφορείο σε μοναστήρι για τη λειτουργία (enikos/gr, 22 Μάρ 2020). «Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η λειτουργία με ανοιχτές θύρες των ναών…Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, στη μονή Θεογεννήτορος στον Αυλώνα Αττικής, η κυριακάτικη λειτουργία όχι μόνο έγινε με ανοικτές τις πόρτες αλλά επιστρατεύτηκε πούλμαν για να μεταφέρει τους πιστούς» (σημ.Λ.: πόσο κόσμο πήραν στο λαιμό τους, δεν θα το μάθουμε μάλλον ποτέ).

   ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ
   «ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ CΥΝΟΔΟΣ ΠΑΤΡΩΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ»: «hierarchia»
   http://www.goc-a.com/hierarchia.html
   (σημ.Λ: Μορφές βγαλμένες από κόμικ. Μην τις χάσετε).

   Παγκόσμιο ρεκόρ: Περίπου 1000 μοναχοί νόσησαν στον Άθωνα

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ-28.12.2012, ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 29.12.2012) ο μόνιμος πληθυσμός του Αγίου Όρους ανέρχεται σε 1811 άτομα. Δεν ξέρουμε αν σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και οι λαϊκοί που ζουν μόνιμα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μοναχούς, αλλά ακόμη κι αν δεχθούμε πως αυτός είναι ο αριθμός μόνο των μοναχών, οι πάνω από 1000 που ασθένησαν, όπως αναφέρει το παρακάτω ρεπορτάζ (που μάλλον κάνει λάθος μιλώντας μόνο για τέσσερις νεκρούς, προηγούμενες αναφορές μιλούσαν για δέκα-«Αναστάσιμον: Δέκα νεκροί μοναχοί από «γρίπη» στον Άθωνα-800 τα κρούσματα», 3.5.2021),

   Αναστάσιμον: Δέκα νεκροί μοναχοί από «γρίπη» στον Άθωνα-800 τα κρούσματα

   είναι παγκόσμιο ρεκόρ για μια επαρχία και μάλιστα υποτίθεται αρκετά έως πολύ απομονωμένη, ειδικά οι σκήτες της. Το πάθημα του εντιμότατου επιχειρηματία Εφραίμ, που καλόπιστα πίστευε πως η λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας ανήκε στους χιλιάδες φτωχούς που ζουν από τη φιλανθρωπία της επιχείρησης του Βατοπεδίου, δεν έγινε μάθημα σε κανέναν. Ο κατ’ αυτοκτονική επιλογή του ανεμβολίαστος, ιερός και αφορολόγητος Γέρων Ασκητής, κόστισε ένα κάρο λεφτά στους φορολογούμενους, με την αερομεταφορά του και την σκανδαλωδώς προνομιακή νοσηλεία του στο Κολωνάκι των ΜΕΘ, αντί να αφεθεί στην θαυματουργή θεραπεία της βερσιόν της Αγίας Ζώνης την οποία η Μονή λανσάρει σε ιερά τουρς σε Ελλάδα, Ρωσία και Κύπρο με το αζημίωτο.

   ……………………………

 2. Ο/Η Gay monk λέει:

  Είναι Έλλην και Άγιος
  Κύρυγμα φλογερό και πύρινο σαν να μιλάνε ο Κωλοκοτρώνης, ο Πλαπούτας και ο Παπαφλέσσας


  Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Τοπάλης_25η Μαρτίου
  479 προβολές26 Μαρ 2020

  Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Τοπάλης

  Ένα φλογερό κήρυγμα του Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανού Τοπάλη…στον “άδειο” από πιστούς Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αμυνταίου, μετά την απόφαση του κράτους, για καθολική απαγόρευση παρουσίας πιστών στη Θεία Λειτουργία…ελέω κορονοϊού!!!
  Αμύνταιο, 25 Μαρτίου 2020

 3. Ο/Η kpap01 λέει:

  Αλγεινή εικόνα από τήν απάθεια των παρισταμένων συναδέλφων τής Δ/ντριας του σχολείου πρό της ύβρεως του προπετούς ρασοφόρου, καβαλημένου εξουσιαστού «κυρίου» …. τάδε.
  Γιά τούς γλοιώδεις αξιωματούχους τής αυτοδιοίκησης που παρίσταντο συμορφούμενοι επιδεικτικά στίς απαιτήσεις του γελοίου αλλ’αυθάδους αρχιμαδρίτου ούτε λόγος περί ελαχίστης διαμαρτυρίας.
  Ανθρωπάκια τής κακιάς ώρας
  Χείριστο παράδειγμα όλοι αυτοί ενώπιον τών μαθητών. Αίσχος!.

 4. Ο/Η Πολίτες β΄κατηγορίας λέει:

  Για το δiωγμό των Βόρειων Μακεδόνων από την τοπική Εκκλησία του Καντιώτη

  https://tvxs.gr/news/ellada/i-fronimatiki-diapaidagogisi-stin-florina-ta-orfana-toy-kantioti-kai-o-boyleytis-k-selts

  Η «φρονηματική» διαπαιδαγώγηση στην Φλώρινα, τα «ορφανά» του Καντιώτη και ο βουλευτής Κ. Σέλτσας

  10:17 | 24 Φεβ. 2019

  Τελευταία ανανέωση 17:54 | 24 Φεβ. 2019
  Σπύρος Κουταβάς

  Από το 2015 που ο Κώστας Σέλτσας εκλέγεται βουλευτής Φλώρινας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταγραφεί δεκάδες μικρές η μεγάλες στοχοποιημένες αντιπαραθέσεις στις οποίες πάντα πρωταγωνιστούν οι Εθνικιστικές οργανώσεις με τα εντυπά τους, κυρίως η Χρυση Αυγή και δευτερευόντως η τοπική εκκλησία.

  Σε έρευνα που πραγματοποίησε το vetonews σε αρχεία και δημοσιεύματα της εποχής και μιλώντας με πρόσωπα πού πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι «επιθετικές συμπεριφορές» στο πρόσωπο του βουλευτή δεν είναι αυθόρμητες, εδράζονται στο σταθερό υπόβαθρο των μεθόδων του μεταεμφυλιακού κράτους που κυριάρχησε στην Φλώρινα έως και την δεκαετία του ’80 και που σήμερα με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών κάποιοι έχοντας και την πολιτική νομιμοποίηση προσπαθούν να αναστήσουν ορισμένες από τις χειρότερες πλευρές του

  Η εκκλησία που δεν «αγαπά τον πλησίον ως εαυτόν»

  Όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την ιερατική ανθρωπογεωγραφία στο εσωτερικό περίβλημα της μητρόπολης Φλώρινας, διαπιστώνουν ότι μια ομάδα ιερέων και αρχιερέων που περιστοιχίζουν τον Μητροπολίτη Θεόκλητο και που αυτοπροσδιορίζονται ως «πνευματικά τέκνα» του Καντιώτη, προσπαθούν να καθιερώσουν πρακτικές και μεθόδους από τα πέτρινα χρόνια της διοίκησης του. Οι συγκεκριμένοι, απομεινάρια μια άλλης εποχής, τα «ορφανά» αυτού του αμφιλεγόμενου προσώπου της εκκλησίας, προσπαθούν επί ματαίω κι εν έτι 2019, να παραστήσουν τους συνεχιστές του «έργου» του.

  Ένας από αυτούς, απόστρατος αξιωματικός του στρατού που χειροτονήθηκε ιερέας σε τελετή αγιασμού με αφορμή την ψήφιση στην βουλής της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάλεσε σε δημόσια μετάνοια τον συγκεκριμένο βουλευτή για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας λέγοντας χαρακτηριστικά «Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο.. το τελέσατε δημόσια,..οφείλω δημόσια να σας ελέγξω». Προς άμεση υποστήριξη του απόστρατου ιερωμένου, δυο τρεις ιερείς από την Φλώρινα μεταξύ αυτών κι΄ένας που είναι καθηγητής στο τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας έσπευσαν να υμνήσουν την ενέργεια του συναδέλφου τους, να κατακεραυνώσουν τον βουλευτή και τους συν ‘αυτώ ομοϊδεάτες του και να προειδοποιήσουν ότι «όσοι δεν σπούδασαν στην σχολή Νενέκου (εννοούν τον εαυτό τους), δεν θα μείνουν άπραγοι για το μακεδονικό και θα πολεμήσουν με όπλα πνευματικά».

  Το σύστημα επιτήρησης και ελέγχου που επί πολλά χρόνια είχε επιβάλλει το ελληνικό κράτος για την φρονηματική διαπαιδαγώγηση του σλαβόφωνου η δίγλωσσου πληθυσμού της περιοχής, ήθελε προθύμους εθελοντές, και φυσικά τους έβρισκε, αντί πινακίου κολακείας, διανθισμένου με ολίγον εθνικό ιδεώδες ότι τάχα μου «φυλάττουν Θερμοπύλες». Όσοι γνωρίζουν την κοινωνιογεωγραφία της περιοχής δεν τους εκπλήσσουν οι κορώνες, ούτε οι προειδοποιήσεις του αρχιμανδρίτη – καθηγητή, στο πανεπιστήμιο Φλώρινας. Αυτό λοιπόν το σύστημα φρονηματικής επιτήρησης, που θεωρούσε ότι οι παραπάνω κάτοικοι είχαν μειωμένο εθνικό φρόνημα μπορεί να έχει περάσει στην ιστορία αλλά έχουν απομείνει υπολείμματα του τόσο στην τοπική εκκλησία που είχε σημαντικό μερίδιο στην φρονηματική προπαγάνδα και στο «εθνικό έργο» του μετεμφυλιακού κράτους, αλλά και σε ορισμένους άλλους μηχανισμούς της «ζώσας κοινωνίας» της πόλης, όπως συλλόγους που με υπερβάλλοντα ζήλο πρωτοστατούσαν στην διάδοση του εθνικοπατριωτικού αφηγήματος.
  Τα Εθνικιστικά υπολείμματα αυτής της εποχής, πού από το 2010 στην Φλώρινα παρουσιάζουν σημάδια ανασύστασης, φαίνεται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ένας αριστερός δίγλωσσος, κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο και να εκπροσωπεί τους πολίτες της Φλώρινας.

  Έκτοτε έχουν πολλαπλασιαστεί οι συνεχείς αναφορές και ειδήσεις με καταγγελτικές η μειωτικές αναφορές στο πρόσωπο του και αναπαράγονται «εν ριπή οφθαλμού» τόσο από πρόθυμα τοπικά ΜΜΕ αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι τέτοια η βιασύνη αλλά και η αγωνία τους να τον εμφανίσουν ως μειωμένου εθνικού φρονήματος, που δεν δίστασαν να διαστρεβλώσουν δηλώσεις του την ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών που έκανε στο γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής σε τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ δύο μήνες μετά τα ίδια πρόθυμα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως δήθεν συνταρακτική αποκάλυψη να χορεύει δήθεν «απαγορευμένους» σκοπούς και τραγούδια σε πανηγύρι της περιοχής. Επιστροφή δηλαδή στο προεμφυλιακά και μεταεμφυλιακά χρόνια της Φλώρινας. Στην ‘’βιασύνη’’ της μετάδοσης της είδησης δεν φρόντισαν ούτε τα βασικά που προβλέπει η δημοσιογραφία, δηλαδή την διασταύρωσή της. Ακόμη κι όταν εμφανίζεται στο ίδιο πανηγύρι ο πολιτικός του αντίπαλος βουλευτής της ΝΔ Φλώρινας να χορεύει με καμάρι το ίδιο «απαγορευμένο» τραγούδι, δεν μπαίνουν καν στον κόπο όχι μόνο να μεταδώσουν αλλά ούτε να διορθώσουν τις ψευδείς ειδήσεις τους.

  Οι αφορισμοί της Καντιωτικής τοπικής εκκλησίας

  Ο Σέλτσας είναι παλιός γνώριμος του Καντιωτικού συστήματος εξουσίας που εγκαθιδρύθηκε κατά την διάρκεια της χούντας και μακροημέρευσε έως και πριν από μερικά χρόνια. Το 1984 μαζί με άλλους συγχωριανούς του από το Ξινό Νερό Φλώρινας αναβίωσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που ο Καντιώτης μόλις είχε διαλύσει στο Αμύνταιο και είχε επιβάλλει την απαγόρευσή τους σε όλη την Φλώρινα και την Εορδαία. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έγιναν, αλλά ο αδελφός του σημερινού βουλευτή και πολλοί νέοι της εποχής που πρωταγωνίστησαν στην διοργάνωσή τους, αφορίσθηκαν από τον τοπικό Μητροπολίτη. Έκτοτε το Ξινό νερό θα βρεθεί στο μάτι της τοπικής εκκλησίας όχι μόνο γιατί θα συνεχίσει να διοργανώνει το καρναβάλι αλλά γιατί από το 1993 θα βρεθεί στο τιμόνι της κοινότητας ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ο Σέλτσας ως πρόεδρος της κοινότητας από το 1993 ~2000 όχι μόνο στήριξε το τοπικό καρναβάλι, αλλά η αποκριάτικη γιορτή γνώρισε τέτοια άνθιση που έγινε το σημείο συνάντησης όλων πολιτών από την Φλώρινα και το Αμύνταιο.

  Ο σημερινός Μητροπολίτης Θεόκλητος. το 2003 λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Μητρόπολη Φλώρινας προσπάθησε να συνεχίσει τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό του πνευματικού του γέροντα και «απαίτησε από το τότε δήμαρχο Αμυνταίου Δ. Λιάση να μην στηρίζει το μίασμα και το δαιμόνιο του καρνάβαλου στο Ξινό νερό, που αποτελεί εστία μόλυνσης» (Ελευθεροτυπία 7/03/2003).

  Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής

  Βεβαία ο Σελτσας δεν βρέθηκε μόνο στο στόχαστρο της εκκλησίας αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο και των Χρυσαυγήτικων κύκλων που στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και με αφορμή τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό άρχισαν να εμφανίζονται οργανωμένα στο μνημόσυνο που τελείται κάθε τελευταία Κυριακή του Αυγούστου στο Βίτσι και να πραγματοποιούν εφόδους με επίδειξη δύναμης και παρελάσεις σε χωριά που θεωρούσαν ότι οι κάτοικοι τους υπολείπονται του εθνικού φρονήματος. Τον Αύγουστο του 1997 μετά το μνημόσυνο στο Βίτσι ένα λεωφορείο με νεαρούς που δηλώνουν μέλη και φίλοι λέσχης καταδρομέων από την Λάρισα και μέλη της ΧΑ εμφανίζονται στο Ξινό νερό και προσπαθούν εν μέσω συνθημάτων να καταθέσουν στεφάνι στην προτομή του μακεδονομάχου ιερέα Παπα- Πέτρου. Ακολουθεί ισχυρή διαμαρτυρία των χωριανών όπου πρωτοστατεί ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Σέλτσας και οι εισβολείς αποχωρούν.

  Βέβαια οι Χρυσαυγήτικοι κύκλοι και οι εθνικιστικές οργανώσεις θεώρησαν ύψιστη προσβολή το γεγονός ότι δεν τους άφησαν οι κάτοικοι να καταθέσουν στεφάνι και μέσω του Σερραίου βουλευτή της ΝΔ Ευγένιου Χαϊτίδη φέρνουν το θέμα στην βουλή των Ελλήνων. Αυτή την φορά αποφασίζουν να επανέλθουν και τον Νοέμβριο του 1998 δυο λεωφορεία και αρκετά ΙΧ με μέλη της ΧΑ, κρατώντας ελληνικές σημαίες αλλά και τα σύμβολα της οργάνωσής τους υπό την συνοδεία ισχυρών δυνάμεων φθάνουν στο Ξινό νερό και συνοδεία των ανδρών των ΜΑΤ στην πλατεία του χωριού. Οι κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί και αυτοί στην πλατεία ζητούν από τις αστυνομικές δυνάμεις την αποχώρηση των μελών της ΧΑ καθώς η παρουσία τους δεν είναι ανεκτή στο χωριό. Ο Κώστας Σέλτσας παρουσία αστυνομικών δυνάμεων διαπληκτίζεται λεκτικά τόσο με τους Χρυσαυγίτες όσο και με τον ιερωμένο συνοδό τους, τον Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό από το Αμύνταιο που έχει αγκαλιάσει την εκδήλωση. (ΙΟΣ – Ελευθεροτυπια). Ο Σεβαστιανός ανήκε στην σκληρή ομάδα ιερωμένων που περιστοίχιζε τον Αυγουστίνο Καντιώτη.

  Υπό την παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ που έχουν κάνει προστατευτικό κλοιό γύρω τους, τα μέλη της ΧΑ καταθέτουν στεφάνι, ενώ κυριαρχούν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις όπως «φασίστες, έξω από το Ξινό νερό » από τους μεν, «Βούλγαροι» και «γυφτοσκοπιανοί» από τους δε. Τα πλάνα των Χρυσαυγητών όπου τους συνοδεύουν οι αστυνομικοί στο χωριό και δηλώσεις του Κωσταντίνου Σέλτσα, αναμεταδίδονται στα δελτία ειδήσεων και προκαλείται πολιτικός σάλος. Την παρουσία της ΧΑ στο χωριό καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης. Τα επόμενα χρόνια αν και τα μέλη της ΧΑ επιχειρούν να έλθουν στο χωριό συναντούν την άρνηση της αστυνομίας.

  Η ΝΔ και η ΧΑ στο Βιτσι

  Ένα χρόνο μετά τον Αύγουστο του 1999 έξι βουλευτές από το κόμμα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ) σε εκδήλωση μνημόσυνο για την λήξη του εμφυλίου στο όρος Βίτσι, νομιμοποίησαν με την παρουσία τους όχι μόνο τις προηγούμενες εκφοβιστικές πρακτικές της οργάνωσης, αλλά τούς ναζιστικούς χαιρετισμούς και τις χρυσαυγήτικες εμφυλιοπολεμικές ιαχές των μελών της που με στολές παραλλαγής προέβησαν σε οργανωμένη παρέλαση στο βουνό. Δέκα χρόνια μετά, το 2008 τα μέλη της ΧΑ μετά τις εκδηλώσεις στο Βίτσι με δύο λεωφορεία υπό την ανοχή της αστυνομίας καταφέρνουν να εισέλθουν στο Ξινο Νερό, συγκρούονται με τους κατοίκους, ενώ γίνονται συμπλοκές ακόμη σώμα με σώμα. Τελικά μετά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, τα μέλη της ΧΑ καταθέτουν στεφάνι, λένε τον εθνικό ύμνο και αποχωρούν.

  Πριν οι διλοχίες της ΧΑ κατέβουν συντεταγμένα στα μεγάλα αστικά κέντρα, δέρνοντας, τρομοκρατώντας η ακόμη σκοτώνοντας όποιον στοχοποιούσαν, με την ανοχή μεγάλου μέρους του τοπικού πολιτικού συστήματος της δυτικής Μακεδονίας έκαναν τις πρόβες τους στην Φλώρινα, με περιοδείες, τραμπουκισμούς και επίδειξη δύναμης, στοχοποιώντας ακόμη και συγκεκριμένα πρόσωπα από τα χωριά των γηγενών κατοίκων του ακριτικού νομού.

  Ο Νίκος Μέρτζος για το φρόνημα των δίγλωσσων Ελλήνων

  Οι δίγλωσσοι της δυτικής Μακεδονίας, από τα πέτρινα χρόνια του ’36 και μετά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την γενικευμένη κατηγορία της μειωμένης εθνικής συνείδησης. Οι ίδιοι το πλήρωσαν πολύ ακριβά και η Ελλάδα ακόμη ακριβότερα στον εμφύλιο και τα χρόνια που ακολούθησαν. Ο Νίκος Μέρτζος σε μια συγκλονιστική ομιλία του στην Φλώρινα, σε εκδήλωση για τα 69 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το καθεστώς επιτήρησης, τις διώξεις τις φυλακίσεις που αντιμετώπισαν οι γηγενείς δίγλωσσοι. Θέλοντας μάλιστα να εξάρει το θάρρος και το υψηλό φρόνημα που επέδειξαν οι περισσότεροι στο πεδίο της μάχης στο Αλβανικό Έπος, αν και δεν μιλούσαν καλά ούτε τα Ελληνικά, αναφέρει για τα τρία Συντάγματα πεζικού που ήταν επανδρωμένα με γηγενείς δίγλωσσους, που ξεκίνησαν από την Φλώρινα και το Αμύνταιο και έφτασαν αήττητα έως την Κλεισούρα. Διάβασε μάλιστα αποσπάσματα από το πολεμικό ημερολόγιο του διοικητή του 28ου Συντάγματος Αμυνταίου Νικόλαου Παπαδόπουλου (θρυλικού Παππού) που μιλά για τους άνδρες του.

  «Όσον αφορά την εθνολογική σύνθεσιν του παραμεθορίου πληθυσμού της, πολλαί είχε εγερθή αμφιβολίαι διά την μαχητικότητα Μονάδος αποτελεσθησομένης κατά αρκετόν ποσοστόν παρ’ ανδρών ομιλούντων γλωσσικόν ιδίωμα το οποίον κακώς αποκαλείται ακόμη και σήμερον σλαβομακεδονικόν.

  Η πολεμική δράσις του 28ου Συντάγματος αποτελεί χαρακτηριστικόν παράδειγμα του βαθέως ριζωμένου Ελληνισμού εις τας καρδίας των ετεροφώνων μεν αλλ’ αρίστων αυτών Ελλήνων». Για την ιστορία και μόνο από τους 4250 στρατιώτες του συγκεκριμένου Συντάγματος μόνο οι 2100 κατάφεραν να επιστρέψουν ζωντανοί και τραυματίες και μόλις 20 από τους 70 αξιωματικούς. «Δυστυχώς όμως όταν επέστρεψαν από το Αλβανικό μέτωπο οι πιο πολλοί από αυτούς βρήκαν τα σπίτια τους άδεια. Η ευγνωμονούσα πατρίς είχε συλλάβει και είχε εξορίσει η φυλακίσει τους συγγενείς και τις οικογένειες τους ως εθνικά υπόπτους» (Νίκος Μέρτζος. Σεπτέμβριος Φλώρινα). Σε καμία περίπτωση, για κανένα λόγο η σκοπιμότητα δεν μπορεί να επιτραπεί η ανασύσταση ενός τέτοιου τοξικού κλίματος που οδήγησε την Ελλάδα στον διχασμό και την απαξίωση.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όταν ο εθνικιστής δεσπότης Καντιώτης αφόριζε τη 14χρονη Δώρα Χρυσικού

   http://www.katiousa.gr/istoria/anarchia-anthellinismos-athe%ce%90a-akolasia-o-aforismos-tou-theodorou-angelopoulo-apo-ton-avgoustino-kantioti/

   “Αναρχία, ανθελληνισμός, αθεΐα, ακολασία” – Ο αφορισμός του Θεόδωρου Αγγελόπουλο από τον Αυγουστίνο Καντιώτη
   27-04-2020

   Η μητρόπολη παρουσίαζε την απόφασή της ως “εκδήλωση αγάπης” και “οδυνηρά χειρουργική επέμβασις προς αποκοπήν σεσηπότος μέλους του ανθρωπίνου σώματος, ίνα μη το κακόν ως γάγγραινα μεταδοθή ως ολόκληρον το σώμα”.

   Ο μητροπολίτης, που είχε διοριστεί το 1967 από τη χούντα και διατηρούσε αγαστές σχέσεις με το καθεστώς, έστρεφε συχνά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του με τα σκοταδιστικά χάπενινγκ που υποκινούσε, ιδιαίτερα ενάντια στα καρναβάλια, αλλά και τη γενικότερη συσπείρωση των πιο συντηρητικών και οπισθοδρομικών στοιχείων της περιοχής γύρω από το πρόσωπό του ώστε να διασφαλίζει αδιατάρακτα την επιρροή του.

   O ήδη διεθνούς φήμης σκηνοθέτης και το επιτελείο του, ανάμεσά τους οι πρωταγωνιστές Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Ζαν Μορώ έφτασαν για τα γυρίσματα το 1990 στην πόλη, ωστόσο ο μητροπολίτης είχε άλλα σχέδια. Θεωρώντας παρείσακτους εισβολείς το κινηματογραφικό συνεργείο σε μια περιοχή που αντιμετώπιζε ως προσωπικό του φέουδο, ο Καντιώτης υποδαύλισε όλο το συρφετό παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και θρησκόληπτου πλήθους που τον ακολουθούσε, προκειμένου να τους κάνει το βίο αβίωτο και να τους αναγκάσει να διακόψουν τα γυρίσματα.

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000116c.htm

  ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

  1. 2. 3.

  Ο Άγιος μπουλντόζας

  Η σκηνή στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αμυνταίου. Δυο τανκς έχουν παραταχθεί μπροστά στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με τα κανόνια τους στραμμένα προς τα σπίτια. Τα μεγάλα ερπυστριοφόρα είναι δεμένα με συρματόσχοινα από τον τρούλο και το καμπαναριό του ναού. Οι οδηγοί βάζουν μπρος. Τα συρματόσχοινα τεντώνονται, οι ερπύστριες σπινάρουν στην άσφαλτο, αλλά το οικοδόμημα δεν πέφτει. Θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες και θα σπάσουν πολλά συρματόσχοινα έως ότου σωριαστεί στο έδαφος. Μάρτυρες στη βάρβαρη πράξη μόνο οι εντελώς απαραίτητοι μηχανικοί, λίγοι στρατιωτικοί και ιερωμένοι. Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

  Ήταν 24 Ιουλίου του 1972, όταν ο Αυγουστίνος Καντιώτης κατέφυγε στα τανκς για να ισοπεδώσει την εκκλησία του Αμυνταίου. Οι αρχές της δικτατορίας έθεσαν στη διάθεσή του τα βαριά στρατιωτικά οχήματα, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να κατεδαφιστεί η παλιά και όμορφη εκκλησία με συμβατικές μεθόδους. Ειρωνεία της τύχης: Για να δικαιολογήσει ο Αυγουστίνος την απόφασή του να ρίξει το ναό είχε επικαλεστεί ως πρόσχημα τον κίνδυνο να καταρρεύσει το οικοδόμημα. Και για να γίνει πιστευτός επιστράτευσε τη μαρτυρία του …Παττακού, ο οποίος είχε επισκεφτεί την πόλη το 1971, και είχε αποφανθεί, κι αυτός, για τον κίνδυνο κατάρρευσης.

  Είχε προηγηθεί ο μητροπολιτικός ναός της Φλώρινας. Με ανάλογη πραξικοπηματική ενέργεια ο Καντιώτης κατεδάφισε το 1971 το ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος επικύρωσε με την παρουσία του τη θεμελίωση του νέου ναού. Την ίδια τύχη είχαν και όσοι ιστορικοί ναοί του νομού επελέγησαν ως κατεδαφιστέοι από τον Καντιώτη. Ο Άγιος Νικόλαος στο Πλατύ Πρεσπών, ο Άγιος Αθανάσιος στην Καλλιθέα, η Αγία Παρασκευή στην Οξιά…

  Κοινή επίσημη δικαιολογία για όλες αυτές τις καταστροφές ήταν ότι επρόκειτο για «ετοιμόρροπα» ή «μικρά» κτίρια. Αστεία πράγματα. Ούτε λόγος δεν έγινε για επιδιόρθωση. Αμέσως κατεδάφιση. Φυσικά είναι κοινό μυστικό για τους κατοίκους της περιοχής ότι οι κατεδαφίσεις έγιναν για να εξαφανιστούν από προσώπου γης όλες οι «μη ελληνικές» επιβιώσεις στην αρχιτεκτονική και την αγιογραφία. Δεν έφτανε στον Καντιώτη η «επιδιόρθωση» των αρχιτεκτονικών μελών και το ασβέστωμα των ιστορικών τοιχογραφιών, μόνο και μόνο για να σβηστούν οι κυριλλικές επιγραφές. Χρειαζόταν το επιδεικτικό γκρέμισμα, για να λειτουργήσει και ως συμβολική βία εις βάρος των κατοίκων.

  Το έγκλημα πλέον αναγνωρίζεται ανοιχτά. Στον πανηγυρικό τόμο για την εικοσαετία του «νέου» Αγίου Παντελεήμονα αναφέρεται ότι «ο παλαιός ναός κτίσθηκε το 1890 από σχισματικούς της Φλώρινας.» Και ο παλιός ιερέας του ναού Αθανάσιος Ρούκαλης εξηγεί: «Έφερα βαρέως το ότι ο μητροπολιτικός ναός είχε σχήμα σλαβικό, και εσωτερικά και εξωτερικά. Είχε τρεις τρούλους επάνω σε σλαβικό ρυθμό. Όλα τα παράθυρά του ήταν σε σλαβικό ρυθμό. Μέσα οι εικόνες του τέμπλου ήσαν γραμμένες με σλαβικά γράμματα και πάνω σ’ αυτά είχαν γραφεί ελληνικά. Σε περιπτώσεις που είχαν σβηστεί ή είχαν ξεθωριάσει τα ελληνικά γράμματα, φαίνονταν ακόμη τα σλαβικά. Αυτό δεν μπορούσα να το δεχτώ.» Το πρώτο που έκανε ήταν να απομακρύνει τις εικόνες. «Η επιτροπή της Γενικής Διοικήσεως Μακεδονίας παρέλαβε τις εικόνες και τις κατέθεσε σε κάποια υπηρεσία.» Ακολούθησε η αγία τράπεζα που διαρρυθμίστηκε «για να μη φαίνεται καθόλου ίχνος σλαβικής νοοτροπίας». Και τέλος έβαλε τεχνίτες και «διόρθωσαν» όλα τα παράθυρα. «Έτσι ο ναός απέκτησε χρώμα ελληνορθόδοξο. Έφυγε τελείως το σλαβικό.»

  Και αφού τον «διόρθωσαν» καλά καλά, τον κατεδάφισαν.

  (Ελευθεροτυπία, 16/1/2000)

 6. Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.rovespieros.gr/syriza-agios-vasilis-xrysavgiton/

  ΣΥΡΙΖΑ – Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών! (vid)

  «Ήταν ανεξάρτητη η δικαιοσύνη όταν η κυβέρνηση δεν έβρισκε αίθουσα και δικαστές αποκλειστικά για τη δίκη της ΧΑ και δεν μπορούσε η κυβέρνηση να παρέμβει; […] Τώρα πως παρεμβαίνει απροκάλυπτα υπέρ των κατηγορουμένων, λίγο πριν την απόφαση;»

  Σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με τα δώρα που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΧΑ, σχετικά με τη «δίκη της Χρυσής Αυγής».

  (….)

  Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
  Μόνο μη με κατηγορήσετε ότι τα βλέπω όπως θέλω εγώ.

  Τη φράση:

  «Ο νέος Ποινικός Κώδικας ανοίγει παράθυρα ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας»,

  δεν την είπα εγώ, αλλά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της.

  Το τι κάνουν τώρα αυτά τα παιδιά και κάθονται ακόμα στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι άξιο απορίας.

  Ίσως να νομίζουν ότι «ρεαλισμός» είναι «όλα τα σφάζω – όλα τα μαχαιρώνω».

  Ίσως κιόλας αυτό να είναι ο ρεαλισμός: Προδοσία και εξευτελισμός.

 8. Παράθεμα: Ο «Χρυσαυγίτης» αρχιμανδρίτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αρνητής μάσκας, ξαναχτυπά — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 9. Ο/Η Παλιός λέει:

  Η χρεοκοπία πριν κάποια χρόνια και η πανδημία τώρα έβγαλαν στην επιφάνεια όλη την τρέλα που κρυβόταν πίσω από τη βιτρίνα.
  Αυτό που είναι πολύ ανησυχητικό, είναι πως δεν είναι μόνο οι συνήθεις ύποπτοι, Ναζίδες, χουντικοί, θρησκόληπτοι, ακροδεξιοί, παπάδες και καλόγριες είναι και αναρχοακροαριστεροί και δυστυχώς συνειδητά τροφοδοτεί άλλοτε ύπουλα άλλοτε απροκάλυπτα και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
  Το ΚΚΕ αρνείται την ίδια του τη φύση όταν δεν ψηφίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

  Ακόμη και ο σοβαρός Ξανθός άργησε να μιλήσει

  και βέβαια τα μισόλογα που είπε κρύβουν το πρόβλημα γιατί η υπόθεση Πολάκη δεν είναι τόσο απλή ούτε κλείνει τόσο ευκολα.
  Ο ανταρτοπόλεμος θα συνεχιστεί.

  https://www.kathimerini.gr/politics/561494380/kontra-polaki-xanthoy-gia-ta-emvolia/

  Κόντρα Πολάκη – Ξανθού για τα εμβόλια


  Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
  Newsroom
  10.09.2021 • 15:47

  Το σχόλιο του πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού για την καθυστέρηση του εμβολιασμού του Παύλου Πολάκη, δημιουργεί εσωτερικούς τριγμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Θεσσαλία, ο κ. Ξανθός ανέφερε: «Υπήρχε όντως μια διαφορετική τοποθέτηση του κ. Πολάκη, με επιχειρήματα που κατά την άποψή μου δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση. Το θέμα του εμβολιασμού δεν αμφισβητείται πουθενά στον κόσμο. Δεν αμφισβητείται η αξία και η ασφάλεια των εμβολίων και η κριτική των αντιεμβολιαστών δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε και νομίζω πως και τυπικά κλείνει αυτή η ιστορία».

  Την ίδια στιγμή ο κ. Πολάκης έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook:

  «Η επιστήμη
  Της επιστήμης
  Την επιστήμη
  Ω επιστήμη…

  Δηλαδή να πιστεύουμε…Τον Τσιόδρα, το Μαγιορκίνη, το Βασιλακόπουλο και την Παγώνη!!!…Θου κύριε φυλακή τω στόματι μου…Έτσι, κάτι σκέφτηκα… γιατί είδα μια συνέντευξη… »

 10. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  http://www.odos-kastoria.gr/2020/10/katapanton.html

  Εβδομαδιαία εφημερίδα της Καστοριάς | ODOS weekly newspaper of Kastoria

  12.9.20

  Αρχιμανδρίτης κατά πάντων για τη χρήση μάσκας μέσα στις εκκλησίες

  Mε ένα κείμενο βαθιά σκοταδιστικό, που, σε πολλές περιπτώσεις, θυμίζει ακόμη και μεσαιωνικές αντιλήψεις, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Τοπάλης, αρχιερατικός επίτροπος Αμυνταίου, τάσσεται αναφανδόν κατά της χρήσης μάσκας μέσα στους ιερούς ναούς, ανακαλύπτοντας πραγματικά ευφάνταστα επιχειρήματα και στρεφόμενος συλλήβδην κατά πολιτικών, ΜΜΕ και δημοσιογράφων, αναφέρει το kozanimedia.

  Ουσιαστικά, φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει πως όλοι οι ανωτέρω “χρησιμοποίησαν” την πανδημία του κορωνοϊού για να κλείσουν τις εκκλησίες, προκειμένου να τον στρέψουν στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο, κάνοντας λόγο για “παγκόσμια δικτατορία”, ενώ επιτίθεται και στους λοιμωξιολόγους, αμφισβητώντας, ουσιαστικά, την ίδια την επιστήμη!

  Μάλιστα, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Τοπάλης, εκτός του ότι είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εκπρόσωπος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, είναι παράλληλα και ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ώρα που ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει εξ αρχής ταχθεί υπέρ της χρήσης της μάσκας εντός των ναών, ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

  «Έκλεισαν τις Εκκλησιές και ζήτησαν από τον λαό να λατρεύουν τον αληθινό Θεό σε άλλο θυσιαστήριο, στην γυάλινη τράπεζα της τηλεοράσεως και του διαδικτύου. Έχρισαν οι πολιτικοί ως «ιερείς» τους λοιμωξιολόγους, τους επέβαλαν συνείδηση του λαού με την διαφήμιση, τους έντυσαν με θρησκευτικό τήβεννο και τους άκουγαν μέρα νύχτα και τους πίστεψαν ως Θεούς και κρεμιόταν από τα χείλη τους περιμένοντας την ώρα που θα μιλήσουν μέσα από την τηλεόραση. Πίστεψε στους πολιτικούς ηγέτες που τον παρέσυραν με φόβο και επιβολή νόμου και υπάκουσε -σε μια Ελλάδα που κανείς δεν μίλησε για μια πάνδημη μετάνοια των Ελλήνων, που σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στις εκτρώσεις, που ζεί μεσα στην μοιχεία και την πορνεία…» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βαθιά ορθόδοξος αρχιμανδρίτης.

  Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1044.

 11. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1161142/katerini-viral-video-arniton-me-to-paidi-tous-apaitousan-na-bei-i-kori-tous-sto-sholeio-horis-maska-kai-test/

  Κατερίνη – Σάλος με βίντεο αρνητών: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες» – Απαιτούσαν να μπει η κόρη τους στο σχολείο

  15/09/2021, 08:49

  Βρίζουν γονείς και καθηγητές του σχολείου – «Εγκληματίες όσοι φορούν μάσκες και κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους» – Τα βάζουν και με τους ιερείς που φορούν μάσκα – Γνωστοί αρνητές της πανδημίας στην περιοχή με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

  Σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι χρήστες του διαδικτύου, ο εν λόγω πατέρας είναι στρατιωτικός και γνωστός για την συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις αρνητών. Σε άλλο βίντεο εμφανίζεται να κάνει κήρυγμα σε πολίτες και να δηλώνει ευθέως πως δεν τηρεί τις αποστάσεις, δεν φοράει μάσκα ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά «για το εμβόλιο δεν μιλάω καν, αν χρειαστεί μόνος μου θα το ρίξω το σύστημα».

  «Με έντονο ύφος φωνάζει στον κόσμο και λέει, όποιος έχει αγάπη, πίστη και τον Θεό μέσα του, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα», έλεγε χαρακτηριστικά.

 12. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  https://www.athensvoice.gr/politics/728594_ohi-alloys-agiasmoys-sta-sholeia

  5.09.2021 | 10:58
  Όχι άλλους αγιασμούς στα σχολεία

  Σε περίπτωση που κάποιοι νεαροί συμπολίτες πιστεύουν πως όντως μια ευλογία ενός ιερέα μπορεί να τους βοηθήσει, μπορούν κάλλιστα να την αναζητήσουν σε έναν ναό

  Μάνος Βουλαρίνος

  Σχόλιο για τον αγιασμό στα σχολεία με αφορμή τον Ιερέα στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου και την άρνησή του να φορέσει μάσκα για τον κορωνοϊό.

  Το περιστατικό πιθανόν να το ξέρετε ήδη. Ιερέας που κάνει τον αγιασμό στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου ενοχλείται από την προτροπή μιας καθηγήτριας προς τους μαθητές να τηρήσουν τους κανόνες και να μην βγάλουν τη μάσκα τους για να φιλήσουν τον σταυρό. Και όχι μόνο ενοχλείται αλλά την επιπλήττει με την αλαζονεία των ανθρώπων που ξέρουν ότι παντού να κάνουν κουμάντο. Κι αφού την επιπλήττει, διαμαρτύρεται που δεν του επιτρέπουν να μπει χωρίς μάσκα στις τάξεις (για κάποιον λόγο που δεν είμαι ειδικός να τον ξέρω, πιστεύει ότι επειδή κρατάει σταυρό προστατεύεται και προστατεύει από τον κορωνοϊό).

  Σε περίπτωση που η περιγραφή δεν σας φτάνει ιδού και το βίντεο στο οποίο θα παρατηρήσετε και τους ατάραχους στο επεισόδιο εκπροσώπους της πολιτείας (που δεν ξέρω ποιοι είναι αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε) να κατεβάζουν τη μάσκα τους για να φιλήσουν το σταυρό και τον έναν από αυτούς να την κατεβάζει και για να μιλήσει.

  Αυτό το θλιβερό περιστατικό θα μπορούσε να είναι το τελευταίο αν κάποια στιγμή ένας πρωθυπουργός κοίταζε στο ημερολόγιο, έβλεπε πως κοντεύουμε να μπούμε στο δεύτερο τέταρτο του 21ου αιώνα και καταλάβαινε πως αυτό το τελετουργικό με τον μάγο της φυλής να κραδαίνει ένα μάτσο βασιλικό και να ραντίζει μαθητές που σπεύδουν να φιλήσουν ένα θρησκευτικό σύμβολο, πρέπει επιτέλους να σταματήσει ή να γίνεται στο πλαίσιο λαογραφικών εκδηλώσεων.

  ****************
  Η Εκκλησία είναι ένας οργανισμός που φύσει και θέσει είναι στην αντίθετη πλευρά της επιστήμης, είναι ένας οργανισμός που υπηρετεί το παράλογο, που διαχρονικά αντιστέκεται στην έρευνα, την εξέλιξη και τη γνώση, ένας οργανισμός που αντιστέκεται ακόμα και στην ισότητα των φύλων, ένας οργανισμός που καταδικάζει τη διαφορετικότητα, ένας οργανισμός τόσο υποκριτικός ώστε η ηγεσία του να κηρύττει την εγκράτεια ζώντας μέσα στη χλιδή, ένας οργανισμός βουτηγμένος στη μισαλλοδοξία και το ψέμα, μάλλον δεν είναι κατάλληλος για τον ρόλο του αφέτη της διαδρομής κάθε σχολικής χρονιάς (ενώ αντιθέτως είναι μάλλον ο καταλληλότερος για τις ορκωμοσίες κυβερνήσεων).

  Το σχολείο είναι (ή τουλάχιστον θα πρέπει να είναι) ο χώρος που εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη στην έρευνα (την κανονική όχι του γκουγκλαρίσματος), την επιστήμη (το αυτό) και τη λογική. Ο χώρος που επιδιώκεται η γνώση. Ο χώρος που τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να μαθαίνουν την ισότητα των φύλων, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την απέχθεια για την υποκρισία. Τι δουλειά έχει η Εκκλησία σε έναν τέτοιο χώρο;
  ************************

  Η πεποίθηση ότι η σχολική χρονιά μπορεί να γίνει καλύτερη επειδή ένας ιερέας θα κάνει μια τελετή δεν διαφέρει από την πεποίθηση κάποιων φυλών ότι υπάρχει χορός που φέρνει βροχή, από την πεποίθηση των προληπτικών ότι μια μαύρη γάτα φέρνει γρουσουζιά ή την πεποίθηση των ψεκασμένων ότι τα εμβόλια κουβαλάνε το «χάραγμα»*. 

  Σε περίπτωση που κάποιοι νεαροί συμπολίτες πιστεύουν πως όντως μια ευλογία (ή κάποιου άλλου τύπου μαγικό) ενός ιερέα μπορεί να τους βοηθήσει, μπορούν κάλλιστα να την αναζητήσουν σε έναν ναό. Δεν βλέπω γιατί να πρέπει να υφίστανται μια θρησκευτική τελετή το σχολείο και οι υπόλοιποι, ανεξαρτήτως πίστης ή ανάγκης για πίστη.

  Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, η συμπεριφορά του ιερέα στο βίντεο δεν είναι απλώς η συμπεριφορά ενός κακότροπου ανθρώπου που η ιδεοληψία του δεν του επιτρέπει να αποδεχτεί κανόνες που ισχύουν για όλους. Είναι η συμπεριφορά του εκπροσώπου μιας αχαλίνωτης θρησκευτικής εξουσίας πάνω στους εκπροσώπους ενός κράτους το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι, αλλά τελικά δεν είναι και εντελώς, κοσμικό. Είναι η επίθεση του ανορθολογισμού μέσα σε έναν χώρο που θα έπρεπε να είναι ο ναός του ορθολογισμού. Ας τα χωρίσουμε επιτέλους τα δύο κι ας κάνει ο καθένας κουμάντο στους ναούς του. Ο ανορθολογισμός στους ναούς και ο ορθολογισμός στα σχολεία. Και μπράβο τους.  

  *Όταν έγραψα κάτι αντίστοιχο στο twitter κάποιοι συμπολίτες μού απάντησαν πως πρόκειται απλώς για ένα έθιμο. Δυστυχώς μια υποχρεωτική και επιβαλλόμενη από το κράτος πρακτική δεν μπορεί εύκολα να μπει στην κατηγορία του εθίμου.

  Υ.Γ. Η, θεούσα κατά την αντιπολίτευση, Κεραμέως καταδίκασε τη συμπεριφορά του ιερέα χωρίς ναι μεν αλλά. Φυσικά η καταδίκη από μόνη της δεν είναι αρκετή και κανονικά ο ιερέας που προέτρεψε στην παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό θα έπρεπε ήδη να ψάχνει για δουλειά. Μόνο που για την ελληνική νομοθεσία και τις ελληνικές κυβερνήσεις (και αυτή του Μητσοτάκη δεν είναι η εξαίρεση) οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σαν τις αγελάδες στην Ινδία. Ιεροί. Κι αν είναι παπάδες, ακομα ιερότεροι.    

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μανία για μαύρισμα

  Η Κωνσταντοπούλου θα κατέλθει στον εκλογικό στίβο

  Ψαρεύει αντιεμβολιαστές, καχύποπτους απέναντι των ανεμογεννητριών και Τουρκοφάγους

  Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και να ταχθεί εναντίον των υποχρεωτικών εμβολιασμών και της πολιτικής των αποκλεισμών και του διχασμού, που βρίσκονται στον αντίποδα μιας στρατηγικής ενημέρωσης η οποία, όπως είπε, θα έπρεπε να υιοθετηθεί για να πεισθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν.

  https://www.ethnos.gr/politiki/174390_konstantopoyloy-apo-dethan-eihan-logodotisei-oi-ypeythynoi-gia-mati-den-tha-eihame

  Κωνσταντοπούλου από ΔΕΘ:Αν είχαν λογοδοτήσει οι υπεύθυνοι για το Μάτι, δεν θα είχαμε τις φετινές καταστροφές

  17.09.2021 15:00

  Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας εμφανίστηκε αισιόδοξη πως οι πολίτες θα την εμπιστευτούν

  Στο πεδίο της Εξωτερικής Πολιτικής, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έθεσε με επιτακτικό τρόπο το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων και στο Αιγαίο, καθώς η μερική μόνο επέκταση στο Ιόνιο, εάν δεν ακολουθηθεί από επέκταση αυτών στο Αιγαίο, θα εκθέσει την χώρα μας στον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι αποδέχεται πως το Αιγαίο είναι κάτι διαφορετικό, κάτι που μέχρι σήμερα υποστηρίζει μόνον η Τουρκία. Επίσης, μίλησε για το Εθνικό Ζήτημα της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, που εξακολουθεί να παραμένει παγωμένο, με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις να εξυπηρετούν το Γερμανικό Κράτος, παραλείποντας να τις διεκδικήσουν.

  Η επιλογή ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει την ισοπέδωση των συνταγματικών εγγυήσεων προστασίας του δάσους και του φυσικού πλούτου ή την ανεξέλεγκτη, όπως την παρακολουθούμε, ανάπτυξη των αιολικών πάρκων σε κάθε σημείο, σε βουνοκορφές και σε φυσικές ομορφιές όπως σχεδιάζεται

  • Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

   Ποντάρει στο ακροδεξιό αντιεμβολιαστικό ρεύμα

   • Ο/Η Μόσχας Λαφαζάνης λέει:

    Και ο Λαφαζάνης ξεσηκώνει τα πλήθη
    Τραίμαιται αστή

    https://iskra.gr/%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%87%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b9%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%b6%ce%ac/

    Βροχή δικαστικές διώξεις κατά Λαφαζάνη και φίμωση της ιστοσελίδας του, Iskra!
    Από iskra -15/09/2021

    Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι: Γιατί τόσο μένος κατά Λαφαζάνη;

    Η απάντηση είναι απλή: Γιατί ο Λαφαζάνης είναι ενοχλητικός! Πολύ ενοχλητικός! Τόσο μάλιστα ενοχλητικός που είναι ικανός ο ίδιος και ομοϊδεάτες συνεργάτες του για το χειρότερο σε βάρος των θρασύδειλων κλειδοκρατόρων, που βλέπουν την εξουσία τους να γίνεται όλο και πιο εύθραυστη και μισητή.

    Και το χειρότερο γι’ αυτούς δεν είναι μόνο να χάσουν την δυσώδη, διεφθαρμένη και πνιγμένη στο άδικο εξουσία τους αλλά και να καθίσουν στο εδώλιο ενός έκτακτου ειδικού δικαστηρίου για τα φρικτά εγκλήματά τους.

 14. Ο/Η Χλωρίνης Θεόκλητος λέει:

  https://www.protagon.gr/epikairotita/agiasmos-sto-amyntaio-dyskolevontai-na-apodokimasoun-ton-eveksapto-arximandriti-44342348441

  Oι μάσκες κατέβηκαν -στιγμιαία- είπαν ο δήμαρχος Αμυνταίου και οι αντιπεριφερειάρχης

  Δυσκολεύονται να αποδοκιμάσουν τον ευέξαπτο αρχιμανδρίτη «Επρεπε και η διευθύντρια να προσέξει και ο ιερέας να προσέξει…», δήλωσε ο μητροπολίτης Φλώρινας, αποφεύγοντας να καταδικάσει το επεισόδιο.

  Δηλώσεις κάλυψης και από τους τοπικούς άρχοντες

  Protagon Team

 15. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  https://www.ethnos.gr/ellada/174746_mitropolitis-larisis-otan-emboliastika-moy-eipan-oti-ston-3o-pagkosmio-ta-exypna-opla

  Μητροπολίτης Λαρίσης: Όταν εμβολιάστηκα μου είπαν ότι στον 3ο Παγκόσμιο τα… έξυπνα όπλα θα με βρουν και θα σκοτωθώ πρώτος

  20.09.2021 16:14

  Τι είπαν στον Μητροπολίτη αντιεμβολιαστές με αφορμή την απόφαση του Ιεράρχη να γίνουν εμβολιασμοί σε Ιερούς Ναούς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.