Η διαχρονική κυβερνητική προστασία των (κακών) δημοσίων υπαλλήλων

[Γιατί ε ξ α ι ρ ο ύ ν τ α ι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;]

Σχόλιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την εξαίρεση των εκπαιδευτικών

Τις προάλλες η κυβέρνηση έφερε τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων δημοσιών υπαλλήλων. Από αυτούς απουσιάζει το κομμάτι το οποίο πληρώνεται για να μορφώσει τα παιδιά των κατοίκων αυτής της χώρας: οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Δηλαδή ένα κομμάτι υπαλλήλων που α) πρέπει να είναι παράδειγμα για τους μαθητές, β) η ομαδική τους νόσηση θα τινάξει στον αέρα την εκπαιδευτική διαδικασία, γ) κινούνται σε περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν (λόγω ηλικίας) οι ανεμβολίαστοι και άρα ο κίνδυνος να προσβληθούν από τον ιό ή να τον μεταδώσουν είναι ιδιαιτέρως αυξημένος.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε πως η μισθολογική και επαγγελματική προστασία των εκπαιδευτικών που αρνούνται να εμβολιαστούν είναι προτιμότερη από την προστασία των μαθητών, της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης και έτσι όχι μόνο επιτρέπει σε έναν στους τέσσερις εκπαιδευτικούς (τόσοι υπολογίζονται οι ανεμβολίαστοι) να φέρονται ανεύθυνα και αντικοινωνικά, αλλά εξακολουθεί και να τους πληρώνει για να μορφώσουν και να δώσουν το παράδειγμα σε παιδιά, στα οποία αυτό που σίγουρα θα μεταδώσουν είναι η δυσπιστία απέναντι στην επιστήμη. Οι, κατά τεκμήριο, ακατάλληλοι να διδάξουν θα εξακολουθούν να πληρώνονται για να το κάνουν.

Οι μόνοι, σύμφωνα με την τροπολογία, που υποχρεούνται να εμβολιαστούν είναι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι και όσοι δουλεύουν σε δομές υγείας. Αυτοί πρέπει να έχουν εμβολιαστεί είτε μέχρι τις 16 Αυγούστου είτε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου (γιατί δεν μας βιάζει τίποτα, είμαστε χαλαροί) αλλιώς θα πάρουν υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Αυτό που δεν θα πάρουν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν (όσοι δηλαδή αρνούνται να κάνουν το μίνιμουμ για την προστασία ασθενών και υπερήλικων) είναι η απόλυση ή έστω μια παραπομπή στο πειθαρχικό.

Δηλαδή και εδώ η κυβέρνηση έβαλε σε μια ζυγαριά από τη μια την επαγγελματική προστασία των γιατρών και νοσοκόμων που δεν εμβολιάζονται (που δεν προστατεύουν εαυτούς και ασθενείς, που δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στην επιστήμη, ούτε στους διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, ούτε στις επιστημονικές έρευνες) και από την άλλη τη δημόσια υγεία και την οικονομία και αποφάσισε ότι αυτό που χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία είναι η θέση εργασίας όσων, αγνοώντας οδηγίες και μελέτες, κάνουν του κεφαλιού τους.

Όμως αυτοί κατά τεκμήριο δεν μπορεί να είναι καλοί γιατροί ή καλοί νοσηλευτές. Κάποιος που πληρώνεται για να προστατεύει ασθενείς χρησιμοποιώντας  τα όπλα της επιστήμης δεν μπορεί να είναι καλός στη δουλειά του όταν αρνείται να προστατεύσει τους ασθενείς χρησιμοποιώντας τα όπλα της επιστήμης. Όταν κάποιος που δουλεύει σε ένα γηροκομείο αρνείται να κάνει κάτι τόσο απλό όσο ένα εμβόλιο για να προστατεύσει αυτούς που υποτίθεται ότι φροντίζει, δεν μπορεί να νοιάζεται για τη φροντίδα τους.

Υ.Γ. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την υποχρέωση εμβολιασμού οποιουδήποτε, νομίζω είναι ανάξιο λόγου. Το κόμμα του Αλέκση σαμποτάρει από την αρχή και με συνέπεια την προσπάθεια εναντίον της πανδημίας ελπίζοντας στην καταστροφή, οπότε δεν έχουμε τίποτα καινούργιο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο »»»

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Η διαχρονική κυβερνητική προστασία των (κακών) δημοσίων υπαλλήλων

 1. Ο/Η Κώστας Αναστασόπουλος λέει:

  Μιλάς κι εσύ ρε Ροίδη? Που υπηρετείς με την πένα σου ένα φαύλο καθεστώς που έχει αναγάγει την ευνοιοκρατία στο Δημόσιο σε επιστήμη? Ντροπή ρε ξεδιάντροπε τενεκέ! Θα βγεις και τιμητής από πάνω ? Λες και δεν καταλαβαίνουμε ποιά αρχίδια κονδυλοφόροι στηρίζουν αυτό το φαύλο καθεστώς, υποκρινόμενοι τους αναμορφωτές? Ο Ορθός λόγος σου σταματά εκεί που αρχίζουν τα συμφέροντα αυτής της άθλιας δεξιάς ….

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Τι μπρουτάλ ανήρ που είσθε κύριε Κωστάκη!
   Φθονώ τις συριζαίες που σας συνδροφέβουν…

   • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

    προς Ζωζώ Σαπουνάκη
    εσύ ερμαφρόδιτη σαπουνόπερα, πάρε βαθιές εισπνοές να συνέλθεις, γιατί μάλλον σου στάθηκαν στο λαιμό οι αλήθειες του Αναστασόπουλου και σου είναι δύσκολο να τις καταπιείς.
    Περαστικά σαπουνοπιπεράτο υβρίδιο της δεξιοκουλτύρας!

   • Ο/Η Ζωζώ ντε Σαπουνάκ λέει:

    Μοσιού λε Κυκλοπά δυστυχώς το τρέχον αμόρε μου είναι εθελοντής πυροσβέστης στην Βαρυμπόμπη, ειδ’ άλλως θα είχατε ήδη κληθεί εις μονομαχίαν με όλους τους κανόνας του Αδόλφου ντε Ταβερνιέ.
    Γλυτώσατε τον δια ξίφους ευνουχισμόν.

   • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

    προς Ζωζώ ντε Σαπουνάκ
    γελοία, γλοιώδη κολλώδη ουσία, μόνο αηδία και αποστροφή προκαλούν τα πρόστυχα σχόλιά σου.
    ΣΟΥΡΓΕΛΟ με τη δεξιοκουλτούρα της βίας και της χυδαιότητας .

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    πολύφημε Κύκλωψ,
    μην παριστάνετε τον θιγμένο από το προφανέστατα αστειευόμενο ύφος μιας εκλεκτής κυρίας. Την επομένη φορά που θα επιλέξτε να σχολιάσετε υβριστικά εδώ αντί σε κάποιον ακροδεξιό ιστότοπο που σας ταιριάζει, θα εκδιωχθείτε πυξ λαξ.

  • Ο/Η roidis λέει:

   κύριε Κώστα Αναστασόπουλε…
   είναι η τελευταία φορά που χρησιμοποιείτε εδώ τέτοιο λεξιλόγιο.
   Σας ενημερώνω.

   • Ο/Η Kώστας Αναστασόπουλος λέει:

    Είναι δικαίωμά σας να μου απαγορεύσετε την πρόσβαση, αλλά όχι να μου πείτε πως θα μιλάω. Εγώ αυταπάτες δεν έχω. Επιλέξτε εσείς τα όρια του ψευδεπίγραφου φιλελευθερισμού σας …

   • Ο/Η roidis λέει:

    κ. Kώστα Αναστασόπουλε…
    στο σπίτι σας ή με τους ομοίους σας, μπορείτε να χρησιμοποιήτε το μόνο λεξιλόγιο που γνωρίζετε.
    Όχι εδώ.

    τα περί φιλελευθερισμού αφήστε τα, δεν το κατέχετε το ζήτημα.

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Αυτό το λεξιλόγιο έχει, αυτό χρησιμοποιεί.
    Ο καθένας δίνει αυτό που έχει – ως γνωστόν.

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Η πελατειακή σχέση μεταξύ κράτους και ψηφοφόρων χαρακτηρίζει την πολιτική ιστορία του νεοελληνικού κρατιδίου από την ημέρα της ίδρυσης έως σήμερα. Έφθασε στην κορύφωση του στην μεταπολιτευτική εποχή.
  Ο πολιορκητικός κριός του, είναι η σχέση του με το δημόσιο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τα χαϊδεμένα παιδιά του ελληνικού κράτους. Δύσκολα να τους χαλάσει το χατήρι. Ιδιαίτερα που τα χαϊδεμένα παιδιά έχουν ένα ισχυρό χαρτί στο μανίκι τους: τον συνδικαλισμό. Σκληρό και αλύγιστο, έτοιμο να εξαπολύσει ενάντια σε κάθε κυβέρνηση το δίκιο του λαού, που είναι υπέρτατος νόμος.
  Βέβαια αυτή η σχέση περνάει μια κρίση τα τελευταία δέκα χρόνια. Αλλά όσο να ‘ναι δεν βρέθηκε ακόμη ο πρωθυπουργός, που σταθεί ατρόμητος μπροστά στο δημόσιο και θα τους δώσει να καταλάβουν πως οι καιροί άλλαξαν. Πως πρέπει να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν.
  Ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί, αλλά φαίνεται επίσης πως δεν έχει το απαραίτητο κουράγιο να κάνει «κοσμογονικές» αλλαγές. Να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Και αποφάσισε να ακολουθήσει μια διφορούμενη πολιτική: πότε καρότο πότε μαστίγιο. Είπαμε: οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ακόμη δύναμη (κυρίως την ψήφο) την οποίαν φαίνεται πως παίρνει σοβαρά υπόψιν του ο πρωθυπουργός. Πάντως, δεν θα μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμη έτσι.
  Θα έρθει καιρός που θα πρέπει να αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει»..
  Προς στιγμήν, τους υπολογίζει περισσότερο από ότι τον ΣΥΡΙΖΑ.

 3. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Από όλες τις αισχρές συντεχνίες – συνδικαλιστικές δικτατορίες της χώρας, μακράν η αισχρότερη είναι εκείνη των κατ’ ευφημισμό «εκπαιδευτικών» (χωρίς βέβαια να τους τσουβαλιάζω όλους – δυστυχώς όμως ένας κούκος δεν πρόκειται να φέρει την άνοιξη). Το συνδικαλιστικό τους όργανο αποτελεί πιστό αντηχείο της εργασιακής τους «ηθικής», που πάνω από όλα βάζει τα μικροσυμφέροντά τους, τη βόλεψή τους, τα προνόμιά τους και το καθισιό τους και τελευταίους έχει τους μαθητές…

  Σιγά μην επιδείκνυαν την απαιτούμενη υπευθυνότητα στο θέμα του εμβολιασμού!…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.