Αντρέας Ξανθός (εμμέσως για Πολάκη): «Βλάπτουν την δημόσια υγεία όσοι αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την επίτευξη ανοσίας»

[Χωρίς να κατανομάζει ο ένας τον άλλο αφήνουν εκατέρωθεν αιχμές για το ζήτημα του εμβολιασμού ―Π.Πολάκης: «Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ το παίζουν παντογνώστες και είναι να μην πω…»]

Αντρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιατροί και είναι Κρητικοί, καθώς ο μεν πρώτος εκλέγεται στο Ρέθυμνο, ενώ ο δεύτερος στα Χανιά.

Οι προστριβές για τον Τσιόδρα

Κάπου εδώ τελειώνουν και τα κοινά που έχουν οι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προσωπικότητες διαφέρουν ριζικά. Ήπιων τόνων ο κ. Ξανθός, μονίμως με λυμένο το ζωνάρι για καβγά ο κ. Πολάκης. Μάλιστα αυτό είχε γίνει εμφανές από την εποχή που οι δυό τους κρατούσαν τα ηνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ως υπουργός ο Αντρέας Ξανθός και ως αναπληρωτής του ο Παύλος Πολάκης.

Μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 ο κ. Ξανθός ανέλαβε τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο Παύλος Πολάκης τομεάρχης Διαφάνειας, ασχολούμενος με τον έλεγχο δημοσίων συμβάσεων και τις απευθείας αναθέσεις έργων.

Ιδίως την περίοδο της πανδημίας, ο Παύλος Πολάκης ουκ ολίγες φορές μπλέχτηκε στα πόδια του συντοπίτη και συντρόφου του, παρεμβαίνοντας σε θέματα της αρμοδιότητάς του για να εκτοξεύσει αντιπολιτευτικές βολές.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις των συχνών προστριβών που είχαν και έχουν οι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ηχηρό άδειασμα του Αντρέα Ξάνθου στον Παύλο Πολάκη για τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Παύλος Πολάκης είχε εξαπολύσει συχνές επιθέσεις κατά των λοιμωξιολόγων και προσωπικά του Σωτήρη Τσιόδρα ενώ σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο Αντρέας Ξανθός είχε πλέξει το εγκώμιο του κ. Τσιόδρα.

Οι εμβολιασμοί ένα ακόμη επεισόδιο

Το θέμα των εμβολίων και της στρατηγικής του εμβολιασμού φαίνεται ότι αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στη γεμάτη προστριβές σχέση των δύο Κρητικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης έχει ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και μάλιστα έχει δηλώσει ότι ο ίδιος θα αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, καθώς υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά με τον covid-19 εμβολιάζεται μαζικά ο πληθυσμός, χωρίς να είναι γνωστή η διάρκεια της ανοσίας.

Αντ’ αυτού η πρόταση του Παύλου Πολάκη παραμένει η στρατηγική υπέρ της χρήσης των μονοκλωνικών φαρμάκων.

Άδειασμα

Μια δήλωση του Αντρέα Ξανθού στο πλαίσιο συνέντευξης του τελευταίου στην Εφημερίδα των Συντακτών ερμηνεύεται ως ένα ακόμα άδειασμα σε αυτές τις παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια.

«Με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα που τεκμηριώνουν τον υψηλό βαθμό προστασίας από σοβαρή νόσηση που παρέχουν όλα τα εμβόλια, δεν μπορεί πλέον να έχει βάση η συζήτηση περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού. Η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια, ακόμα και στα σημερινά ποσοστά (40% των ενηλίκων με μία δόση και 27% με δύο δόσεις), έχουν συμβάλει καταλυτικά στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και στην υποχώρηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στη χώρα. Όποιος το αμφισβητεί αυτό, ακόμα και με επιστημονικοφανή επιχειρήματα, βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Ξανθός.

Μάλιστα ο κ. Ξανθός προσθέτει ότι «η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας έχει πάει αρκετά καλά στο οργανωτικό σκέλος και στην ψηφιακή υποστήριξή της, αλλά υστερεί πολύ στα ποιοτικά στοιχεία της».

Μπηχτές και από Πολάκη

Αν και ο κ. Ξανθός δεν αναφέρεται ονομαστικά, εντούτοις είναι σαφές ότι οι μπηχτές που αφήνει αφορούν και τον Παύλο Πολάκη.

Ανώνυμα αλλά φωτογραφίζοντας τον κ. Ξάνθο, αντεπιτέθηκε σήμερα ο Παύλος Πολάκης καθώς εκτός από την σφοδρή επίθεσή του στην Επιτροπή κάνοντας λόγο για «ξεφτιλισμένους», «καθηγητάδες της μετριότητας» και «καθοδηγούμενους από εταιρείες» επιστήμονες στο θέμα των εμβολίων, δεν εξαιρεί και …κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης σχολιάζοντας έρευνα που είδε χθες (21.06.2021) το φως της δημοσιότητας, ζήτησε απαντήσεις από τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αλλά «και κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ που το παίζουν παντογνώστες, ενώ είμαι να μην πω….».

Στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζει ότι οι έρευνες δείχνουν ότι «δεν μπορεί να υποστηριχτεί η υποχρεώτικοτητα του εμβολιασμού και καταλήγει: «Η αλήθεια θα φανεί. Φέρτε τα φάρμακα».

 Το Βήμα

This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Αντρέας Ξανθός (εμμέσως για Πολάκη): «Βλάπτουν την δημόσια υγεία όσοι αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την επίτευξη ανοσίας»

 1. Παράθεμα: Αντρέας Ξανθός (εμμέσως για Πολάκη): «Βλάπτουν την δημόσια υγεία όσοι αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την επίτευξη ανο

 2. Ο/Η Σούλη Σαμπάχ λέει:

  Αυτός ο Πολάκης είναι μεγάλη πληγή

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο Πολάκης στερείται σκέψεων, λόγου, συμπερασμάτων,άρα προτάσεων για λύσεις στα προβλήματα, άρα να παράξει αντιπολιτευτικό έργο.
  Σαν κενολόγος φωνακλάς, με χαρακτήρα που αρέσκεται να απειλεί, και να εξαπολύει το δηλητήριο της ψυχής του εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, γνωρίζει ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να κάνει πολιτικό διάλογο με τον μέσο νεοέλληνα και να τον πείσει να τον πάρει στα σοβαρά.
  Ετσι επιδιώκει να απευθύνεται στους μνησίκακους Αριστερούς που εμμένουν στο μακρινό παρελθόν της Δεξιάς. Καταφεύγει στην ηλίθια ταχτική να αποκαλεί την κυβέρνηση «χούντα» και «διχαστική». Μια τακτική που βρίσκει ανταπόκριση σε μεγάλη μερίδα των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.
  Γιατί μια τέτοια απλοϊκή και μνησίκακη ταχτική βρίσκει ανταπόκριση;
  Ο λόγος είναι ότι σχεδόν όλοι οι αποτυχημένοι, που στην πραγματικότητα είναι οργισμένοι με τον εαυτό τους, αλλά δεν θέλουν να το παραδεχθούν, έχουν ένα κοινό γνώρισμα: αντί να ψάχνουν τις αιτίες της αποτυχίας τους σ’ αυτούς τους ίδιους, ψάχνουν κάπου αλλού (εν προκειμένω στην κυβέρνηση) τον φταίχτη, ώστε να του επιτεθούν για να νιώσουν μια ανακούφιση, μια δικαίωση και μια βεβαίωση ότι σε βάθος χρόνου θα θριαμβεύσουν δίνοντας ένα καλό μάθημα στον αντίπαλο.
  Αφέλειες ξεχειλωμένες.. Πολάκης και αγριεμένοι μπαχαλάκηδες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ,μαζί, σε ένα χορό παρηγοριάς και συνάμα απόγνωσης.

  Ο Πολάκης επίσης, αλληθωρίζει και προς τους μπουρδουκλωμένους συνωμοσιολόγους. Με το αρνείται να εμβολιαστεί – αν και είναι γιατρός – τους κλείνει φιλικά το μάτι.
  Δήθεν κάνει πολιτική με βάθος. Και καλοπιάνει τους συνωμοσιολόγους, και ευελπιστεί πως οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν αργά και με εμπόδια, ώστε η πανδημία να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να μπορούν να γαυγίζουν. Και να εκλέγεται βουλευτής..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.