Ο πραγματικός λόγος που η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει τις απεργίες για τα… εργασιακά

[Ο νέος νόμος για τα εργασιακά μπορεί να μην επηρεάζει καθόλου τους δημοσίους υπαλλήλους, επηρεάζει όμως τους συνδικαλιστές τους]

Τα καλά και συμφέροντα Μας και μόνον ―Ποια Εργατιά.

Tην περασμένη εβδομάδα γέλαγα (και φαντάζομαι κι εσείς μαζί μου) με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην απεργία-καψόνι για το νέο εργατικό νομοσχέδιο. Αυτήν την εβδομάδα ξεκαρδίζομαι (και μάλλον κι εσείς) με την προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ νέας απεργίας για αύριο Τετάρτη, μια προκήρυξη που ανάλογη της ακόμα (τώρα που γράφω) δεν έχει κάνει ούτε η ΓΣΕΕ.

Και μοιάζει πραγματικά ακατανόητο: Όχι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι η πλέον ευνοημένη επαγγελματική κατηγορία στη χώρα (μπορεί και ορθώς, δεν αξιολογώ, περιγράφω), αλλά και το νομοσχέδιο δεν τους αφορά σε τίποτα. Παρόλα αυτά κάποιοι από αυτούς (φυσικά λίγοι, δεν έχουν όλοι άνεση να χάνουν μεροκάματα για πλάκα) απέργησαν και θα ξαναπεργήσουν. Και μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά τα γέλια μας μπορεί να μας εμποδίσουν να καταλάβουμε τον πραγματικό λόγο που η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει αυτές τις απεργίες.

Γιατί μπορεί ο νέος νόμος να μην επηρεάζει καθόλου τους δημοσίους υπαλλήλους, επηρεάζει όμως τους συνδικαλιστές τους και πιο συγκεκριμένα επηρεάζει τη δυνατότητα τους να κάνουν αυτό που κάποιοι (από τους οποίους διαχωρίζω εντελώς τη θέση μου) θα περιέγραφαν με τη φράση «να πουλάνε το νταβατζηλίκι τους». Εγώ θα προτιμούσα τη φράση «να κάνουν ό,τι γουστάρουν και να αντιμετωπίζουν τα σωματεία σα να είναι τα μαγαζιά τους» το οποίο ως πρακτική μου φαίνεται πολύ χειρότερη από το απλό «νταβατζηλίκι».

Βλέπετε, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει κάποια πράγματα που οι εργατοπατέρες τα βλέπουν στον ύπνο τους όταν έχουν παραφάει και πετάγονται ιδρωμένοι από το κρεβάτι (και φυσικά έτοιμοι για αγώνες).

Για αρχή δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα αυξήσει τη συμμετοχή στις ψηφοφορίες και άρα θα μειώσει την επιρροή των κομματικών και εργατοπατερικών παραγόντων. Η συμμετοχή μπορεί να είναι καλή για τους εργαζόμενους και τον συνδικαλισμό, αλλά καθόλου καλή για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές και τις επιδιώξεις τους που η σχέση τους με τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι αντίστοιχη της σχέσης ενός αγκιστριού με ένα ψάρι.

Σα να μην έφτανε αυτό, το νέο νομοσχέδιο καθιστά υπόλογους τους εργατοπατέρες για τους τραμπουκισμούς στους οποίους το «εργατικό κίνημα» (όπως αυτοαποκαλούνται αυτές οι μειοψηφίες) μπορεί να καταφύγει προκειμένου να εξασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα υπακούσουν τυφλά στις αποφάσεις του ΔΣ ενός σωματείου. Με λίγα λόγια, ποινικοποιεί τη βία εναντίον όσων δεν συμμορφώνονται με τις εργατοπατερικές υποδείξεις, την παρακώλυση των συγκοινωνιών και γενικά ποινικοποιεί όλα όσα είναι ήδη ποινικά αδικήματα για όποιον δεν είναι συνδικαλιστής (το ξέρετε ότι με το υπάρχον καθεστώς δεν μπορεί να απολυθεί συνδικαλιστής ακόμα κι αν έχει ασκήσει σεξουαλική παρενόχληση ή αν έχει βιαιοπραγήσει σε βάρος συναδέλφου του;).

Με το νέο νομοσχέδιο όταν ένα δικαστήριο κρίνει μια απεργία παράνομη, η απεργία αυτή παραμένει παράνομη ακόμα κι αν προκηρυχθεί από σωματείο-ομπρέλα. Προφανώς το να κρίνεται μια απεργία παράνομη και μετά να διεξάγεται κανονικά επειδή προκηρύχθηκε από άλλο σωματείο είναι ενας εμπαιγμός της λογικής και της δικαιοσύνης, αλλά είναι ένας πολύ βολικός εμπαιγμός που κανείς εργατοπατέρας που σέβεται το συμφέρον του δεν θα ήθελε να σταματήσει.

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω το νομοσχέδιο περιορίζει το μέγεθος του καψονιού που μπορούν να κάνουν στο επιβατικό κοινό οι συνδικαλιστές των ΜΜΜ θεσμοθετόντας μίνιμουμ εγγυημένη υπηρεσία.

Τέλος (και αυτό είναι το χειρότερο) ο οδοστρωτήρας/λαιμητόμος/βουβωνική πανώλη του Χατζηδάκη καταργεί τη δυνατότητα χρηματοδότησης των συνδικάτων από τα κόμματα και τις επιχειρήσεις.

Σε εσάς μπορεί να φαίνεται παλαβό ένα συνδικαλιστικό όργανο να πληρώνεται («να τα πιάνει» θα έλεγαν κάποιοι από τους οποίους επίσης θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου) από την επιχείρηση με την οποία θα «διαπραγματευτεί» ή από ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται ή θέλει να βρεθεί στην εξουσία, αλλά για ρωτήστε και τους συνδικαλιστές. Είμαι βεβαιος πως εκείνοι θα σας εξηγήσουν γιατί είναι απολύτως λογικό. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς αλλά σίγουρα θα βρούν έναν τρόπο.

Μετά από όλα αυτά, φαντάζομαι πως η μανία των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ εναντίον του νομοσχεδίου έμπολα/πανδημία/καρμανιόλα/εκατόμβη, γίνεται πιο κατανοητή. Αλλά επιτρέψετε μου να πω πως και πάλι μου φαίνεται υπερβολική.

Γιατί, όπως συχνά διαπιστώνουμε και αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη νομοθέτηση ως μια μάλλον συμβουλευτική διαδικασία. Και γι αυτήν την κυβέρνηση, οι νόμοι δεν είναι κανόνες που επιβάλλονται ακόμα και με το ζόρι σ’ αυτούς που δεν τους θέλουν, αλλά προτροπές τις οποίες κανείς μπορεί να αγνοεί χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέχρι τους νόμους που αφορούν το κοινό ποινικό δίκαιο, και αυτή η κυβέρνηση έχει περιοριστεί να παρατηρεί και να συμβουλεύει.

Φυσικά δεν αποκλείω (ναι, είμαι υπεραισιόδοξος) κάποια στιγμή η κυβέρνηση να αποδεχθεί ότι η εφαρμογή και η επιβολή των νόμων που η Βουλή ψηφίζει είναι η βασική της δουλειά και υπό αυτήν την έννοια οι συνδικαλιστές να είναι των φρονίμων τα παιδιά που μαγειρεύουν πριν πεινάσουν. Σε αυτή την περίπτωση αυτό που τους αξίζει είναι ένα μεγάλο «και μπράβο τους» και ένα ακόμα μεγαλύτερο «και περαστικά».

του ©Μάνου Βουλαρίνου / athensvoice.gr

*

Υστερόγραφο Ρ & Λ Εμμονές:

Οι συνδικαλιστές ΑΔΕΔΥ ουδέποτε «είδαν» δυσλειτουργίες στο Δημόσιο, όπως για παράδειγμα:
Α. Νέος διοικητής ΕΦΚΑ προς υπαλλήλους: Σηκώστε τα τηλέφωνα!
Ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής στέλνει αυστηρό μήνυμα μέσω επιστολής του προς το προσωπικό του ΕΦΚΑ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του «Σηκώστε τα τηλεφώνα. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα».

Αυτό το μήνυμα σε αυστηρό ύφος έστειλε ουσιαστικά ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής μέσω της επιστολής του προς το προσωπικό του φορέα με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

Β. Αυτοψία Χατζηδάκη σε ΕΦΚΑ- Από τους 35 υπαλλήλους βρήκε μόλις 21…
και πολύ σωστά ανακοίνωσε ότι: εντός του καλοκαιριού θα δημιουργηθεί νέο ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο σε όλο το Υπουργείο Εργασίας με ιδιώτες τηλεφωνητές. Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι οι ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές θα εκδίδουν συντάξεις ενώ θα προχωρήσει και η ψηφιοποίηση.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ο πραγματικός λόγος που η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει τις απεργίες για τα… εργασιακά

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Το ουσιώδες είναι: «Γιατί, όπως συχνά διαπιστώνουμε και αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη νομοθέτηση ως μια μάλλον συμβουλευτική διαδικασία. Και γι αυτήν την κυβέρνηση, οι νόμοι δεν είναι κανόνες που επιβάλλονται ακόμα και με το ζόρι σ’ αυτούς που δεν τους θέλουν, αλλά προτροπές τις οποίες κανείς μπορεί να αγνοεί χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέχρι τους νόμους που αφορούν το κοινό ποινικό δίκαιο, και αυτή η κυβέρνηση έχει περιοριστεί να παρατηρεί και να συμβουλεύει.».
  Αλίμονο αν αυτό αποδειχθεί αληθές. Ότι η κυβέρνηση ψηφίζει μεν αναγκαίους νόμους, αλλά στερείται της θέλησης να τους επιβάλλει. Να τους κάνει ισχύοντες στην πράξη νόμους. Αν δηλαδή φοβηθεί να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τους άχρηστους, αντιδημοκρατικούς και επικίνδυνους κρατικοδίαιτους εργατοπατέρες. Τότε στην πράξη, η ίδια η κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο που αυτή έφερε στη βουλή, δικαιώνοντας το αυταρχικό ΚΚΕ που ισχυρίστηκε πως ο νόμος θα καταργηθεί στην πραγματικότητα της ζωής.
  Βέβαια είναι κατανοητό πως το κρατικοδίαιτο δημόσιο, είναι μια γάγγραινα που ταλαιπωρεί την οικονομία της χώρας και υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάνηψης. Οι συνδικαλιστές είναι σαν τα όρνια. Ζουν από το πτώμα της χώρας, την θέλουν νεκρή. Θα αντισταθούν με νύχια και με δόντια για να μη χάσουν τον σιτισμό στο Πρυτανείο. Όμως δεν νοείται ανάνηψη της, με κρατικοδίαιτο δημόσιο, με εργατοπατέρες, με 4.5 εκ. συντάξεις, με πολλές από αυτές να κυμαίνονται γύρω στα 1.500 ευρώ. Καλή η στρατηγική της κυβέρνησης, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός. Απαιτούνται συγκρούσεις και όχι μόνο παραινέσεις και συμβουλές στα «παχύδερμα» συνδικαλιστές του ΚΚΕ και της Αριστεράς που λυμαίνονται τα σωματεία, ασκώντας ψυχική και όχι μόνον, βία.

  ΥΓ
  αν το ΚΚΕ πέτυχε να νομιμοποιήσει την βία και τον αυταρχισμό στα σωματεία εν μέσω καπιταλισμού και με 5% εκλογική δύναμη, φανταστείτε τι θα έκανε αν μπορούσε να καταλάβει την εξουσία – με αιματοχυσία.. Μιλάμε για δημοκρατία.

 2. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Γιάννη,όπως πάντα, έθεσες τον «δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων!» Δεν είναι όμως μόνο οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, αλλά ΌΛΟΙ!!! Κατάργησαν στην πράξη το ερωτηματολόγιο του Σουφλιά για την αξιολόγηση των εκπ/κών πρώτοι-πρώτοι οι Δακίτες, που το πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων προς μεγάλη χαρά και όλων των άλλων!! Και τώρα ΜΗΝ περιμένεις πολλά πράγματα να γίνουν, γιατί οι νεολαίες, που θα αναλάβουν αργότερα εκτρέφονται με τα ίδια σκουπίδια κι από τα ίδια κουμάσια στα παραδεδομένα και παραδεδεγμένα…!!!

 3. Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

  Γιάννης ο προσγειωμένος παχύδερμος καρπαζορίχτης / Κάπας Σ. ο εκτροφέας σκουπιδιών – εμπνευστής κουμασιών
  Οι προσδιορισμοί που χρησιμοποιώ δίπλα στα ονόματά σας είναι από τα ίδια σας τα κείμενα. Με το «λόγιο» λεξιλογιό σας, καθρεπτίζεται τη άλογη φύση της αξιοθρήνητης ύπαρξη σας… είστε για το μουσείο…

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   ΚΥΚΛΩΠΑΣ,
   δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Είσαι προσβλητικός σε προσωπικό επίπεδο και γεμάτος εκδικητικότητα. Τυπική περίπτωση Αριστερού κενολόγου, που βάζει το ηλίθιο κομματικό και «ιδεολογικό» συμφέρον, πάνω από το άμεσο και μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας.
   Θυσιάζετε αγέννητες γενεές, στο όνομα συμφερόντων μια ιδεολογίας που ναυάγησε, αφού πρώτα συνέβαλε όσο μπορούσε να φθάσει η χώρα σ’ αυτή την οικτρή κατάσταση.
   Τώρα, που έχει καταλαγιάσει το παραμύθι του θυσιαζόμενου Αριστερού δήθεν για το συμφέρον της Ελλάδος – ενώ ήταν καθαρά για το κομματικό συμφέρον – και φάνηκε η αλήθεια, ξέρουμε πια πως ο Αριστερός είναι ένας στυγνός ατομικιστής, γεμάτος ανόητη έπαρση και ατομικισμό και το μόνο που σκέφτεται είναι το προσωπικό βόλεμα.
   Κινείστε στα όρια του μισελληνισμού.

   • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

    προς Γιάννης
    θα σου αποκαλύψω το μυστικό της ζωής μου: το μάτι μου το έχασα από τις φανφάρες σου.
    Η Δεξιά, το κόμμα σου, που εδώ και 200 χρόνια εξέθρεψε με τη βοήθεια και του κλήρου,τη βία, τη νοθεία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, μπορεί να νιώθει περήφανο για τους καρπούς της. Μια ματιά στο λεξιλόγιο όχι μόνο το δικό σου αλλά και των ομοίων σου (π.χ.καρπαζιές, παχύδερμα, κουμάσια κ.λ.π.) φτάνει για να καταλάβει κανείς το προσβλητικό, ανεύθυνο ανέμελο και διχαστικό πνεύμα σας! Χαίρε Γιάννης γνήσιο τέκνο της Δεξιάς!
    Υ. Γ. Σου αφιερώνω το ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ του Μιθριδάτη!

 4. Ο/Η Ψέκι του Σύριζα λέει:

  https://www.ethnos.gr/politiki/161903_o-polakis-paradehetai-oti-den-ehei-emboliastei-den-ehei-noima-tora

  Ο Πολάκης παραδέχεται ότι δεν έχει εμβολιαστεί: «Δεν έχει νόημα τώρα»ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  17.06.2021 10:19

  Στην παραδοχή ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού προχώρησε ο Παύλος Πολάκης.

  Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μία μέρα μετά τη δημόσια αντιπαράθεση που είχε με τη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το ζήτημα των εμβολιασμών, απάντησε σε φίλο του στο διαδίκτυο ότι δεν έχει εμβολιαστεί. «Οχι μέχρι στιγμής. Θα αποφασίσω τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές τι και ποιο θα κάνω. Τώρα δεν έχει νόημα», απάντησε σε ερώτηση αναφορικά με το αν εμβολιάστηκε.

  • Ο/Η ΧΑΡΜΑ ΧΑΡΒΑΡΝΤ λέει:

   ΠΡΟΣ Ψέκι του Σύριζα
   θυμάστε τι αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στους λίγους… – όπως είπε – «ψεκασμένους», λέγοντας μεταξύ άλλων στο μήνυμά του: «Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους «ψεκασμένους» αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια».
   Ε, καλά σπουδές στο Χάρβαρντ έκανε ο ηγέτης μας. Η καλύτερη διαφήμιση για το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, είναι το λαμπρό μυαλό του απόφοιτου Κ.Μητσοτάκη!

 5. Ο/Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ λέει:

  Κάπας Σ.
  θλιβερέ ανικανοποίητε συνταξιούχε εκπαιδευτικέ (όπως ανέφερες ο ίδιος σε παλαιότερο αρθράκι σου), πόσο σε λυπάμαι που δεν πρόλαβες εν ενεργεία εκπαιδευτικός να δεις να πραγματοποιείται το όνειρό σου: η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, και τώρα μιζεριάζεις δίπλα σε άλλους μίζερους ( Γιάννη, τον ροίδη κ.ά.) και μου θυμίζεις και κλαίω από τα γέλια τα εξής σοφά: βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αγαλίασε η καρδιά του, όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα, ὅμοιος ὁμοίῳ ἀεὶ πελάζει (Πλάτων Συμπόσιον)….
  Υ.Γ. Αν κρίνω από το λεξιλόγιό σου, και το πνεύμα σου που βρίθει ανοησίας, χυδαίων επιθέσεων και εμπάθειας, μπορώ να εξηγήσω γιατί τα παιδιά μπαίνουν κούτσουρα στα σχολεία και βγαίνουν τούβλα.

 6. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Κύκλωπα η φιλενάδα σου η Παγώνα, μου αποκάλυψε πως δεν είσαι μονόφθαλμος είσαι μόνορχις.
  Vaffanculo μοσιού….

 7. Ο/Η Γιάννης λέει:

  ΚΥΚΛΩΠΑΣ
  άρες μάρες κουκουνάρες. ‘Ασε που αν έχασες το ένα μάτι σου, δεν είσαι κύκλωπας, αλλά μονόφθαλμος. Και μονόχνωτος..

 8. Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

  προς Ζωζώ Σαπουνάκη
  δυστυχώς είμαι μονόφθαλος… το μάτι μου το έχασα από τις φανφάρες του Γιάννης/ροίδης/ομοειδών Κατά τα λοιπά χαίρω, άκρας σωματικής και ψυχολογικής αρτιμέλειας. Άσε την Παγώνα την αλεπού να κάνει κρεμαστάρια όσα δεν μπορεί να πιάσει ούτε με τα δυο της χέρια αλλά ούτε και να συλλάβει με το μυαλό της δυστυχώς…

 9. Ο/Η Νεμεσις λέει:

  προς Ζωζώ Σαπουνάκη
  σου επιστρέφω τη βρισιά σου προς τον ΚΥΚΛΩΠΑ αυτολεξεί: «Vaffanculo μοσιού»
  Όλης της γης το σαπούνι δε θα φτάσει για να καθαρίσει το πρόστυχο και χυδαίο πνεύμα σου, φοβισμένο, άνανδρο, μουλωχτό. ξετσίπωτο, σαλεμένο υβρίδιο της δεξιάς σαπίλας…
  ΣΟΥΡΓΕΛΟ

  • Ο/Η roidis λέει:

   o ΚΥΚΛΩΠΑΣ που έγινε Νέμεσις για να βγάλει χολή (η αρρώστια δεν κρύβεται)

   • Ο/Η ΧΑΡΜΑ ΧΑΡΒΑΡΝΤ λέει:

    προς roidis
    τα προσβλητικά, χυδαία σχόλια, και οι αηδιαστικές φωτογραφίες που μοστράρουν ορισμένα τούμπανα στην ιστοσελίδα σας, δε σας ενοχλούν και ουδέν σχόλιον εκ μέρους σας. Σας ενόχλησε όμως ο Κύκλωπας και η Νέμεσις και σκορπίσατε αφειδώς το δηλητήριό σας.
    O tempora, o mores!!!!!!

 10. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Προς ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ μόνο από τον τίτλο σου καταλαβαίνει κανείς και το ποιόν σου!! Όσο για το δικό μου ας ήταν άξιο το κράτος, που δούλεψα επί 30 και πλέον χρόνια να το αξιολογήσει και ή να το διορθώσει ή να με πετάξει έξω!! Αλλά, αν είσαι εκπ/κ’ος, τότε ΕΣΥ και οι όμοιοί σου δεν άφησαν ούτε ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ να αφήσουν να γίνει σωστή και αντικειμενική αξιολόγηση!! Όσο για τους μαθητές μου μπορώ να καμαρώνω, γιατί βρίσκονται σε ΌΛΟΥΣ τους κλάδους των επιστημών, άρα τα τούβλα ανήκουν σε άλλους, που δίδασκαν 15΄το μάθημα της δέσμης και τα υπόλοιπα ιδεολογική καθοδήγηση μιας και τα διδάσκονταν στα φροντιστήρια!! Εγώ δούλεψα ευσυνείδητα και έχω τη συνείδησή μου αναπαυμένη! Γιαυτό κι ακόμη τώρα μαθητές μου 50άρηδες και με χαιρετούν και με ευχαριστούν!! Κι αν δεν ξέρεις τον άλλον να μην τον κρίνεις!! Όσο για το λεξιλόγιό μου αυτό ΣΑΣ χρειάζεται,γιατί, όπως είπες στα,,,λάχανα ρίχνουμε κοπριά!!!

 11. Ο/Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ λέει:

  Προς Κάπας Σ
  Θα το θεωρούσα δυστυχία για τα παιδιά μου να είχαν δάσκαλο, έναν εμπαθή, αθυρόστομο και ανίκανο να ελέγχει τα πάθη του ανθρωπάκι. Θα το θεωρούσα θλιβερό για μένα να είχα συνάδελφο ένα μίζερο, κλαυσιάρικο κοντόμυαλο ανθρωπάκι που θα απέδιδε όλα τα κακά στην αριστερά.
  «Πολλά είναι τα φοβερά, πιο φοβερό απ’ όλα ο άνθρωπος» ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.