Τι σχέση έχει ο Άθωνας με τη γόνιμη μήτρα των γυναικών;

[Ερωτήματα για τον εφοπλιστή-διοικητή κ.Μαρτίνη]

Όσοι φορούν μίτρα δεν έχουν καλή σχέση με τη μήτρα.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Το συνέδριο γονιμότητας είχε κωμικοτραγική κατάληξη για τον απλούστατο λόγο πως ξεσηκώθηκαν οι δημοκρατικοί πολίτες μέσω του διαδικτύου. Ακολούθησαν τα κόμματα και τα ΜΜΕ εκόντα άκοντα, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενα. Για την ακρίβεια πρώτη φώναξε η Καίτη Γαρμπή, να είναι καλά αυτή η εκπληκτική γυναικάρα, που και μόνο η φροντίδα της για τα ζώα βάζει κάτω όλες τις κάθε λογής σιγανοπαπαδιές υποκρίτριες. Οι Νομπελίστες της Υποκρισίας Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος και Αναστάσιος (αυτός ο έμπορος της αμόλυντης και θεραπευτικής Μετάληψης, που επιστρατεύτηκε ολόκληρο αεροπλάνο για να του επιφυλάξει ανώτατη νοσηλεία, που το φτωχό ποίμνιο το οποίο «διακονεί» ούτε στον ύπνο του δεν την έχει δει), δεν τόλμησαν να πουν ούτε κιχ, γιατί όταν οι πολίτες σπάσουν το φράγμα της υποκρισίας, οι πονηροί κρύβονται μέχρι να περάσει η μπόρα.
Σε ένα άρθρο της Χριστίνας Γαλανοπούλου στο Lifo (13.6), τέθηκε και ένα ζήτημα για τον ιδιοκτήτη της πρώτης εξοχικής βίλλας που υπενοικίαζε μέσω τρίτου (Κων. Γιώτη) ο κ.Τσίπρας στο Σούνιο, εφοπλιστή, ευεργέτη και κτήτορα ναών, «φιλάγιο», φιλάνθρωπο, Άρχοντα Έξαρχο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, δωρητή και διοικητή του Άθωνα Αθανάσιο Μαρτίνο: «Συνέδριο Γονιμότητας: Πώς φτιάχνεται ένας Καιάδας για γυναίκες»-«5 βήματα για τη δημιουργία μίας κόλασης που θα κατοικείται αυστηρώς από γυναικόκοσμο». «..Ποτέ ξανά τόση θρησκεία, εκεί που αντέχει μόνο η επιστήμη και ο άνθρωπος. Και καλά,ας δεχθούμε ότι Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι και Μητροπολίτες έχουν υπολογίσιμο συμφέρον από τις γεννήσεις, το Άγιον Όρος και ο εκπρόσωπος / διοικητής του τι ακριβώς θα εισηγηθεί σε μία τέτοια «γιορτή»; Τι δουλειά έχει εκεί ο άνθρωπος μιας αυτοδιοίκητης περιοχής που δεν επιτρέπει ούτε γυναικείο βήμα στην επικράτειά της; Τι έχει να προσφέρει στις γυναίκες κάποιος που, θέσει, τις βλέπει να εξορίζονται από το τραπέζι συζητήσεων που τις αφορούν; Αλήθεια, και ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη για το βέβηλον της ερώτησης, αλλά πόσους αιώνες έχει να ακουστεί στο Άγιον Όρος η λέξη «μήτρα»; Αν δεν είναι όλο αυτό ένας πατριαρχικός χαιρετισμός από το πιο σκοτεινό παρελθόν, τότε τι είναι;…».

Εκλεκτοί ομιλητές του ναυαγήσαντος συνεδρίου

Με την ευκαιρία να ρωτήσω κι εγώ τον κο Μαρτίνο:

Α. Γιατί εξαφανίστηκε ο Άθωνας από τον επίσημο χάρτη της πανδημίας;

Β. Έχουν ξεπεράσει τα κρούσματα το 50%, δηλαδή τους 800 ασθενείς, που δημοσιεύτηκε εδώ και καιρό στο iatronet(16 Απριλίου 2021-Βασίλης Ιγνατιάδης);

Γ. Γιατί ως διοικητής δεν ανακοινώνει επίσημα τον αριθμό τους;

Δ. Βρίσκει σωστό να λιτανεύουν θαυματουργές εικόνες οι Βατοπεδινοί καλόγεροι στριμωγμένοι χωρίς μάσκες και ανεμβολίαστοι, δεόμενοι υπέρ της Σωτηρίας της Οικουμένης ή έστω της Ελλάδας και της Ρωσίας;

Ε. Πόσοι είναι οι νεκροί μοναχοί; Γιατί δεν ανακοινώνει τον αριθμό τους;

Στ. Βρίσκει σωστό να μην μπορεί η Αρχηγός του Κράτους να επισκεφθεί τον Άθωνα;

Ζ. Βρίσκει σωστό να φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση ανήλικα αγόρια στον Άθωνα, εν μέσω σκληροτράχηλων, με άγριες φυσιογνωμίες από την πολλή αγιότητα, παρθένων ασκητών, απομονωμένα από τον κόσμο των γυναικών σε μια κρίσιμη για την ηλικία τους περίοδο διαμόρφωσης της σεξουαλικής προσωπικότητάς τους;

Η. Βρίσκει σωστό να μεταφέρεται και να καταλαμβάνει πολύτιμη θέση στον «Ευαγγελισμό» αεροπορικά ο-παραδειγματικά για πολλούς πιστούς του αδικαιολόγητα και ανεύθυνα ανεμβολίαστος-όσιος Εφραίμ, ένας Γέροντας, ηγούμενος της αφορολόγητης θαυματουργής μονής Βατοπεδίου, συκοφαντημένος για σκάνδαλα από τους φθονερούς εχθρούς του, ο οποίος δεν φοβάται τον θάνατο, αντί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως στην καλύτερη περίπτωση συμβαίνει με τους κοινούς Βορειοελλαδίτες θνητούς ή έστω στη ΜΕΘ Αγρινίου κοντά στον αρνητή της μάσκας μητροπολίτη Κοσμά; Δεν θα ήταν καλύτερο γι’ αυτόν τον άγιο άνθρωπο του ελληνορωσοορθόδοξου θεού, να παραδοθεί στα αναρίθμητα θαυματουργά εργαλεία και ελιξίρια που διαθέτει η Μονή του, τουτέστιν  στην Αγία Ζώνη (για την ακρίβεια μια από τις τρεις που λανσάρονται στην ιερή πιάτσα), στο κρανίο του Ι.Χρυσόστομου (για την ακρίβεια, ενός από τα τέσσερα κεφάλια του), στις «7 θαυματουργές εικόνες της Παναγίας της Ι.Μ. Βατοπεδίου» (που έχουν αναστήσει ακόμη και νεκρούς;) ή έστω αντί να αφεθεί να αναληφθεί η ψυχή του στον «καλό Παράδεισο», όπου θα ζήσει στιγμές άφατης ευτυχίας;

This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Τι σχέση έχει ο Άθωνας με τη γόνιμη μήτρα των γυναικών;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Δεν εμβολιάζεσαι, προκαλείς, δίνεις άθλιο παράδειγμα, εμπορεύεσαι αφορολόγητα μαγικά εργαλεία, αλλά όταν πέσεις θύμα της υποκρισίας σου, τρέχεις αεροπορικά στην καλύτερη ΜΕΘ.

  https://www.ieidiseis.gr/ellada/97031/dimitris-varnavas-o-igoymenos-efraim-kai-oi-efthynes-tis-k-kotanidou

  Δημήτρης Βαρνάβας: Ο ηγούμενος Εφραίμ και οι ευθύνες της κ. Κοτανίδου

  18:28 – 12/06/2021


  ΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

  Το μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δημήτρης Βαρνάβας σχολιάζει τις ευθύνες της κ. Κοτανίδου στην περίπτωση του ηγούμενου Εφραίμ.

  Πριν λίγες μέρες νόσησε ο Εφραίμ, ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Προς έκπληξη όλων, ο Εφραίμ, αντί να διακομιστεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής ή σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης, διακομίστηκε αεροπορικώς στον «Ευαγγελισμό» και τελικά εισήχθη στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου Νοσοκομείου.

  Καθόλου τυχαία η «αερογέφυρα». Στην ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» εισάγονται κατά κανόνα αξιωματούχοι της Εκκλησίας και της κυβέρνησης όταν αυτοί νοσήσουν. Κανείς απ΄ αυτούς δε διακομίστηκε στη ΜΕΘ Αγρινίου, ούτε στις υπόλοιπες τέσσερεις ΜΕΘ που εμφάνισαν θνητότητα περί το 100%.

  Πρόκειται για χειροπιαστή απόδειξη ότι όντως πραγματοποιείται διαλογή περιστατικών, όχι μόνον ως προς τη δυνατότητα ή μη εισαγωγής σε ΜΕΘ, αλλά και ως προς την επιλογή της ΜΕΘ που θα εισαχθούν.

  Πόσοι γνωρίζουν τη βάση δεδομένων ΒΙ;

  Στην ελάχιστα γνωστή αυτή βάση δεδομένων καταγράφεται σε συνεχή ροή και καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας κάθε εισαγωγή στις ΜΕΘ της χώρας και κάθε εξιτήριο. Οπότε είναι ενήμερη σε Real Time η αντίστοιχη ΔΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και φυσικά η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τις ΜΕΘ πανεπιστημιακός κ. Κοτανίδου, η οποία τυγχάνει και Διευθύντρια στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

  Η κ. Κοτανίδου είναι λαλίστατη όταν πρόκειται για την αλλαγή του νοσοκομειακού χάρτη και την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών. Όμως αποφεύγει επιμελώς να δώσει στην ελληνική κοινωνία εξήγηση για όσα συνέβησαν στις ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ιδιαίτερα στις ΜΕΘ εκείνες που παρατηρήθηκε θνητότητα 100%. Το ίδιο πράττουν το Μαξίμου, το υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ, αφήνοντας να μετακυλιστεί η ευθύνη στους γιατρούς των αντίστοιχων ΜΕΘ.

  Καλές οι ημερίδες της Κοτανίδου με τον πρωθυπουργό. Όμως τώρα καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν επιτυχημένο στήσιμο εκατοντάδων ΜΕΘ. Και η κ. Κοτανίδου θ΄ αναγκαστεί να μιλήσει και να εξηγήσει το λόγο που ορισμένες ΜΕΘ λειτούργησαν με τέτοια ασύλληπτα ποσοστά αποτυχίας.

  Και θ΄ αναγκαστεί να το κάνει είτε αυτοβούλως, είτε μέσω της ερώτησης που έχει κατατεθεί στη Βουλή, είτε μέσω της εισαγγελικής έρευνας που έχει ξεκινήσει..

  Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

  …………………………

  Το κεφάλι του Χρυσόστομου στο Βατοπέδι

  Όταν ο Ρώσος τσάρος Μιχαήλ ο Α΄ ζήτησε περί τα 1614 το μαγικό κρανίο (κατ’άλλους ο γιός του Αλέξιος το 1655), οι σαμάνοι κοκαλέμποροι του Βατοπεδίου του έστειλαν τη νεκροκεφαλή αντί για 2000 ρούβλια, αλλά σήμερα οι Αγιορείτες φακίρηδες δηλώνουν πως η Μονή ήταν ανέκαθεν άντρο απατεώνων και ξεγέλασε τον τσάρο για να του αποσπάσει λεφτά στέλνοντάς του κάλπικο κρανίο, γιατί ήθελε να συνεχίσει η ίδια την εμπορική εκμετάλλευση του φετίχ. Η ρωσική Εκκλησία όμως ισχυρίζεται ότι ο ευσεβής τσάρος Αλέξιος Μιχαήλοβιτς είχε το αυθεντικό κρανίο και ξεγέλασε το 1656 Βατοπέδι και δεν του επέστρεψε το καύκαλο όπως είχε υποσχεθεί.


  Το κεφάλι της Μόσχας

  Αυτές οι ιερές αλητείες είναι ευλογημένες από την Εκκλησία και δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Οι Βατοπεδινοί δεν το έβαλαν κάτω και το 1693, παρακάλεσαν τον Μεγάλο Πέτρο να τους επιστρέψει το κρανίο, ο τσάρος αρνήθηκε αλλά όρισε να πληρώνονται στους μαύρους μάγους του μοναστηριού 500 ρούβλια ανά 4ετία, γεγονός που συνεχίστηκε όπως προκύπτει από τα ρωσικά κρατικά αρχεία μέχρι το 1735. Η νεκροκεφαλή τοποθετήθηκε το 1920 από τους Μπολσεβίκους στο μουσείο των ασημένιων παλαιοτήτων (λόγω της θήκης της), για να επιστρέψει με την πτώση του καθεστώτος στη Εκκλησία. Στο μεταξύ άλλα δυο κεφάλια του Χρυσόστομου φέρεται ότι βρίσκονται στη Βασιλική της Σάντα Μαρία (Φλωρεντία)

  και στο παρεκκλήσι Dal Pozzo (Πίζα).


  …………………..

  https://roides.wordpress.com/2017/09/18/18sept17/

  Η Αγία Ζώνη-2, η Πετρελεούσα

  [Τρεις Τίμιες Ζώνες εκσφενδόνισε στον Θωμά η Μαρία;]


  Ο Επίσκοπος Γκαστόνε του Πράτο με την Ρωμαιοκαθολική Αγία Ζώνη-1


  Ο Μαρ Μαλάθεος Βαρνάβας, Επίσκοπος Χόμς και Χάμα, με την Συρορθόδοξη Αγία Ζώνη-3


  Η μόνη γνήσια, θαυματουργή και αφορολόγητη

  https://www.tanea.gr/2008/10/27/greece/ena-mini-batikano-extize-o-efraim/

  Ένα μίνι Βατικανό «έχτιζε» ο Εφραίμ

  | tanea.gr

  Καταθέσεις 70 εκατ. ευρώ, δεκάδες ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Χαλκιδική, Ξάνθη, Κύπρο, μεγάλο χαρτοφυλάκιο μετοχών το οποίο καθημερινά ανανεώνεται, το Ίδρυμα Χριστιανικού Πολιτισμού, επενδύσεις σε τουριστικά καταλύματα και σχέδια για τη δημιουργία θεματικών ξενοδοχειακών μονάδων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η περιουσία της Μονής Βατοπεδίου

  Βραδέλης Στέλιος
  27 Οκτωβρίου 2008 | 07:00

  Μεγαλεπήβολα σχέδια με άρωμα Βατικανού που έφθαναν μέχρι την Κύπρο περιελάμβαναν οι φιλοδοξίες της ιεράς Μονής Βατοπεδίου, όπως εκτιμούν Αγιορείτες μοναχοί που έζησαν την εποχή Εφραίμ στο Περιβόλι της Παναγίας. Η περιουσία της μονής υπολογίζεται πως ξεπερνάει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

  Χωρίς βέβαια να προσμετρώνται σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε από την ανταλλαγή της Βιστωνίδας με τα οικόπεδα «φιλέτα». Η πραγματική αξία των προσεκτικά επιλεγμένων «φιλέτων» θα προσέθετε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ στο ταμείο της μονής σύμφωνα με τις υπάρχουσες τιμές της κτηματαγοράς και θα μετέτρεπαν το Βατοπέδι στον υπ΄ αριθμόν ένα ρυθμιστή των πραγμάτων- και όχι μόνο στην εκκλησιαστική πραγματικότητα.

  «Η οικονομική δύναμη που θα συγκεντρωνόνταν στο μοναστήρι θα ήταν τεράστια. Θα γινόταν

  ΜΑΝΑΤΖΕΡ

  Αντικειμενικές αξίες: Απειλή για επιδόματα, φοροαπαλλαγές και τεκμήρια
  Βlooberg: «Η Μονή Βατοπεδίου μπορεί να συγκριθεί με το Νταβός της Ελβετίας. Μόνον εκεί συναντάτε τόσους μάνατζερ»

  κράτος εν κράτει που θα διαμόρφωνε τους κανόνες του παιχνιδιού. Θα υποσκέλιζε ακόμη και την ελλαδική Εκκλησία με τη ρευστότητα που θα συγκέντρωνε», εκτιμούν γνώστες των εκκλησιαστικών θεμάτων. Στο Άγιον Όρος δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για ένα «Βατικανό στα σπάργανα». Παράδεισος επενδύσεων
  «Η Μονή Βατοπεδίου μπορεί να συγκριθεί με το Νταβός της Ελβετίας. Μόνο στα δύο αυτά μέρη μπορείτε να συναντήσετε τόσους γνωστούς μάνατζερ», επεσήμανε σε ρεπορτάζ του τον Ιανουάριο του 2005 το δίκτυο Βloomberg, το οποίο διέκρινε από νωρίς τη δυναμική που συγκεντρωνόταν στην αγιορείτικη μονή, την οποία ανέφερε ως «παράδεισο επενδύσεων».

  Real estate, business plan, επενδύσεις σε ακίνητα, τουριστικά θεματικά χωριά και αντίγραφα μοναστηριών του Αγίου Όρους προσβάσιμα σε προσκυνητές και των δύο φύλων, ήταν μόνο μερικές από τις ιδέες που κυκλοφορούσαν στο Άγιον Όρος και ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών μεταξύ των Αγιορειτών, που έβλεπαν την κατάσταση να αλλάζει, ενώ οι φήμες για επενδυτικά προγράμματα που θα απέφεραν εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Μονής Βατοπεδίου προκάλεσαν «ιερό» πόλεμο.

  Κινήσεις ματ με γνωριμίες, επιχειρηματίες και real estate

  ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ του ΄90, το Άγιον Όρος αρχίζει να ζει σε ρυθμούς Εφραίμ, ο οποίος εκμεταλλεύεται στο έπακρον τα «δώρα» της μονής. Η ιερά Ζώνη της Παναγίας περιοδεύει σε σπίτια πολιτικών, ευλογεί τα αυτοκίνητα LΑDΑ, τα οποία γίνονται και χορηγός της περιφοράς της Ζώνης. Η περιφορά συνεχίζεται στην αλευροβιομηχανία του κ. Λούλη και σε άλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι ενισχύουν το έργο του ηγούμενου Εφραίμ. Η έλευση του πρίγκιπα Καρόλου στη μονή σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής για το μοναστήρι. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα τιμήσει πολλές φορές ακόμη τη μονή και ο Εφραίμ εκμεταλλεύεται στο έπακρον την υψηλή αυτή γνωριμία. Μία από τις φήμες που κυκλοφορεί εντέχνως το δίδυμο Εφραίμ- Αρσένιου είναι η δημιουργία ενός μεσαιωνικού τουριστικού χωριού στη Βιστωνίδα, σε περιοχή που η μονή αρχίζει να διεκδικεί από το 1997. Ένα αντίστοιχο πρότζεκτ της μονής, που διαφημίζεται με τον ίδιο τρόπο, φέρει τη μονή έτοιμη να κατασκευάσει στην περιοχή τής Ουρανούπολης αντίγραφο της μονής ή κάτι παραπλήσιο, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται προσκυνητές ανεξαρτήτως φύλου. «Έχουμε οικονομικούς συμβούλους οι οποίοι μας καθοδηγούν σ΄ αυτόν τον τομέα, διότι εμείς δεν τα ξέρουμε αυτά, ιδιαίτερα εγώ, και μας βοηθούν σ΄ αυτά τα πράγματα για να βγαίνουν τα οικονομικά, να φτιάχνουμε το μοναστήρι και να κάνουμε και φιλανθρωπία συν τοις άλλοις», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ηγούμενος Εφραίμ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα επιχειρηματικά πλάνα της μονής.

  Μιλούσε για φιλανθρωπίες

  Επισήμως η μονή υποστηρίζει πως κάθε χρόνο προσφέρει τρία εκατομμύρια ευρώ σε φιλανθρωπίες, αποφυλακίζει φυλακισμένους, προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές, ενώ έχει εξαγγείλει και την κατασκευή ενός γηροκομείου κληρικών και πρεσβυτέρων στην Κύπρο, κόστους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

  Οι επενδύσεις όμως της μονής δείχνουν πως το Βατοπέδι έχει λύσει για τα καλά το οικονομικό του πρόβλημα, χάρη στις επιχειρηματικές κινήσεις που συνήθως καθοδηγεί ο μοναχός Αρσένιος. Αυτός αναλαμβάνει να μιλήσει και με δημάρχους περιοχών, οι οποίοι αντιδρούν στην παραχώρηση στη μονή εκτάσεων από το Δημόσιο, δελεάζοντάς τους με ευρωπαϊκά προγράμματα.

  Ακίνητα παντού

  Το μοναστήρι έχοντας στην κατοχή του μόνο το 10% των πραγματικών του εκτάσεων, όπως επανειλημμένως έχει επισημάνει ο Εφραίμ, κάνει κινήσεις ματ στην κτηματαγορά, όπως εκτιμούν οι επαΐοντες. Στην ιδιοκτησία της βρίσκονται οικόπεδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Πέλλα. Είναι ο ιδιοκτήτης των γραφείων όπου στεγάζεται η γενική γραμματεία Αθλητισμού στη Λεωφόρο Κηφισίας, ενώ κατέχει δεκάδες διαμερίσματα μεγάλης αξίας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

  Εκδιώχθηκε για σκάνδαλα από την Κύπρο

  «ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ να βάλουν στο Βατοπέδι, καλά να πάθουν», είναι η πιο συνηθισμένη φράση τους δύο τελευταίους μήνες στο Άγιον Όρος και οι παλαιότεροι στον Άθωνα θυμούνται τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν ο 34χρονος τότε Εφραίμ ανέλαβε ηγούμενος στη δεύτερη τη τάξει μονή του Αγίου Όρους. Τότε ο απεσταλμένος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως Μάξιμος είχε αποστολή να εγκρίνει ή να απορρίψει την παράδοση της μονής στην αδελφότητα του κ. Εφραίμ και του πνευματικού του πατέρα Ιωσήφ. Η κυπριακή καταγωγή, όπως θυμούνται μοναχοί, είχε προβληματίσει ιδιαίτερα τον κ. Μάξιμο κυρίως για το γεγονός πως Κύπριοι μοναχοί βρισκόταν σε αρκετές μονές, αλλά δεν είχαν σε καμία τον έλεγχο. Η βασική ένσταση που έθεταν κύκλοι του Πατριαρχείου αφορούσε τη διαφορετική προσέγγιση στον ρόλο της Εκκλησίας που έχει η Κυπριακή Εκκλησία. «Η σημαντικότερη διαφοροποίηση είναι πως στην Κύπρο ισχύει ο χωρισμός Κράτους- Εκκλησίας κατά το βρετανικό πρότυπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως ξεχωριστή οντότητα και να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά», επισημαίνει ο καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάριος Μπέγζος. Υπόγειος πόλεμος

  Η τοποθέτησή του επισημοποίησε τον μέχρι τότε υπόγειο πόλεμο της μονής με την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Το παλιότερο μοναστήρι της Αθωνικής Χερσονήσου εποφθαλμιούσε το Βατοπέδι, το οποίο ύστερα από 536 χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και να γίνει κοινοβιακό. «Πρακτικά αυτό σήμαινε πως στο μοναστήρι έμπαινε ηγούμενος και τελείωνε η εποχή όπου κάθε μοναχός που έμενε στη μονή λειτουργούσε όπως αυτός ήθελε». Η μακρόχρονη αυτή επιλογή είχε σημαδέψει ανεξίτηλα το Βατοπέδι, το οποίο είχε πληρώσει ακριβά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του:

  τα περισσότερα από τα κτίρια κινδύνευαν από κατάρρευση και μαζί τους κινδύνευαν να χαθούν και κειμήλια ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας, όπως η Αγία Ζώνη. Η απόφαση αυτή, που ελήφθη το 1989, αποτέλεσε σύμφωνα με τον τότε διοικητή του Αγίου Όρους Κωνσταντίνο Λούλη τη σοβαρότερη απόφαση της εν Άθω παρουσίας του.

  Η έλευση του κ. Εφραίμ στη Μονή Βατοπεδίου υπήρξε το ίδιο επεισοδιακή με τη σημερινή κατάσταση. Η πρώτη επαφή τού γεννημένου το 1956 στην κατεχόμενη σήμερα Πηγή Αμμοχώστου Βασίλη Κουτσού, όπως είναι το λαϊκό του όνομα, με τον μοναχισμό αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του 1970. «Ο Βασίλης», θυμάται ένας από τους συμμαθητές του στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας, «ήταν καλός μαθητής στη Σχολή, είχε αναπτύξει από νωρίς στενούς δεσμούς με εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά δεν είχε δώσει δείγματα ανθρώπου που σκόπευε να ασχοληθεί με τον μοναχισμό. Όταν πληροφορήθηκα το 1983 τη χειροτόνησή του στο Άγιον Όρος εξεπλάγην, όπως και αρκετοί από τους συμμαθητές μας».
  Στην Αθήνα, ο νεαρός Κύπριος, μέσω της Αποστολικής Διακονίας, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον τότε Μητροπολίτη Βύρωνα Γεώργιο, ο οποίος τον τοποθετεί κατηχητή στην ενορία των Τριών Ιεραρχών της Καισαριανής έως και το 1978, οπότε παίρνει το πτυχίο του. Στην Κύπρο όμως έχουν μείνει τα τέσσερα αδέλφια του και η μητέρα του Βασιλική, η οποία ύστερα από την εξαφάνιση του άντρα της Σωτήρη στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής τα φέρνει βόλτα δύσκολα.

  Αρχικά διορίστηκε καθηγητής και επιμελητής της Ιερατικής Σχολής που βρίσκεται στη Λευκωσία. Τότε είναι που γνώρισε και τον μοναχό Ιωσήφ, τον άνθρωπο που τον έπεισε να ακολουθήσει το μοναχικό σχήμα. Ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, όπως αποκαλύπτουν Κύπριοι μοναχοί, είναι προσωπικότητα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις γύρω από το όνομά του στη Μεγαλόνησο και από την οποία ουσιαστικά εκδιώχθηκε με πρωτοβουλία τού νυν Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου. Ο Ιωσήφ γίνεται ο «γέροντας» του Εφραίμ.

  Τους έδιωξαν

  Στη δυναμική ομάδα του Ιωσήφ, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Πάφου, εντάσσονται επίσης ο σημερινός Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος. Το όνομα του Ιωσήφ και της ομάδας του συνδέεται με σκάνδαλα ηθικής φύσης, σύμφωνα με τις κατηγορίες των επικριτών τους, και υποχρεώνουν τον τότε Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο να τους ζητήσει να εγκαταλείψουν την επαρχία του. Την ίδια στάση τηρούν και οι υπόλοιποι μητροπολίτες, οι οποίοι υποχρεώνουν ουσιαστικά τον Ιωσήφ και τους υποτακτικούς του να εγκαταλείψουν τη Μεγαλόνησο. Ο Χρυσόστομος από τότε βρίσκεται στην κορυφή των εχθρών της ομάδας.

  Η περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας

  1. ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ πολυτελών ξενοδοχείων σε Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα, τα οποία επινοικιάζονται σε επιχειρηματίες.

  2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην εταιρεία ζυθοποιίας CΕΟ από τη Μονή Κύκκου.

  3. ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ της Ελληνικής Τράπεζας. 4. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΕΤΟΧΩΝ 5. ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ σε Κύπρο, Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία.

  «Το Βατοπέδι θέλει να αλώσει την Εκκλησία της Κύπρου»

  ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ξέσπασε μεταξύ Εφραίμ και Χρυσόστομου, με αφορμή τις αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο το 2006. Κερδισμένος αναδείχθηκε ο Χρυσόστομος, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον Εφραίμ για προσπάθεια επηρεασμού των εκλογών. «Το Βατοπέδι θέλει να αλώσει την Εκκλησία της Κύπρου» είναι η βασική κατηγορία που εξαπολύθηκε κατά του κ. Αθανασίου, την εκλογή του οποίου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο προώθησε η αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου.

  Οι κατηγορίες εναντίον του Εφραίμ επεκτάθηκαν και στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου, καθώς ο ηγούμενος του Βατοπεδίου κατηγορήθηκε και για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος των Νέων Οριζόντων, του ετεροθαλούς αδελφού του Νίκου Κουτσού. Κατηγορίες που επανήλθαν στο προσκήνιο με το σκάνδαλο της Βιστωνίδας και διαψεύστηκαν και από τα δύο αδέλφια. Ο Εφραίμ χειροτονήθηκε μοναχός το 1982 στη Μονή του Αγίου Παύλου, ενώ η ομάδα Ιωσήφ είχε βρει αρχικά καταφύγιο στη Νέα Σκήτη. Ακολούθησε η μετεγκατάσταση της ομάδας στο Κουτλουμούσι, τη μονή που βρίσκεται πιο κοντά από όλες στις Καρυές, το διοικητικό κέντρο του Όρους. Ούτε και εκεί ο Ιωσήφ και οι υποτακτικοί του θα τύχουν θερμής υποδοχής και θα αναγκαστούν σύντομα να την εγκαταλείψουν έχοντας προλάβει να έρθουν σε σύγκρουση με αρκετούς από τους υπόλοιπους μοναχούς. Κέρδος της ομάδας από την παραμονή της στο Κουτλουμούσι ο μοναχός Αρσένιος, ο οποίος μαζί με τον Εφραίμ μπήκαν στο κάδρο των πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο της Βιστωνίδας. Η ομάδα στο Βατοπέδι

  Πρώην στέλεχος της ΚΝΕ με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πανσπουδαστική της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου, όπως θυμάται συμφοιτητής του και σήμερα επίσης μοναχός στο Άγιον Όρος, ο Αρσένιος ή Αντώνιος Φίλος, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είχε δώσει από νωρίς διαπιστευτήρια μιας εξαιρετικά δραστήριας προσωπικότητας για την οποία τα σύνορα του Όρους ήταν πολύ μικρά. Από το 2000, όταν επισημοποιήθηκε με τις ευλογίες του Ιωσήφ ο ρόλος του ως το δεξί χέρι του Εφραίμ, ο Αρσένιος ανέλαβε και τις επαφές με τους πολιτικούς και τους «ευεργέτες» της μονής.

  Η ομάδα του Ιωσήφ κατέληξε στο Βατοπέδι, στο οποίο χρονικά είχε προηγηθεί η εγκατάσταση του Αθανασίου και του Αρσενίου και ακολούθησαν ο Ιωσήφ και ο Εφραίμ. Το Βατοπέδι ήταν διαλυμένο και η πρωτοβουλία του κ. Λούλη να ενθαρρύνει την αλλαγή του σε κοινοβιακό υποχρεώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να επέμβει στη μονή και να εγκρίνει την τοποθέτηση της αδελφότητας του κ. Ιωσήφ.

  Μεταξύ άλλων η αδελφότητα αναλαμβάνει να προχωρήσει το αναστηλωτικό έργο της μονής, το οποίο αρχίζει το 1994. Στο μεταξύ ο Ιωσήφ έχει επιλέξει τον Εφραίμ ως ηγούμενο προκαλώντας την αποχώρηση του άλλου του πνευματικού τέκνου, του Αθανασίου, ο οποίος επιστρέφει στην Κύπρο, ενώ ο Χρυσόστομος που έχει ήδη επιστρέψει στην Κύπρο έχει αποβιώσει.


  koutipandoras

  Δείτε πως οι ρασοφόροι της μονής Βατοπεδίου διέπρεπαν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους. Δείτε πώς η παρέα του Βατοπεδίου εκδιώχθηκε από την Κύπρο από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μετά και από καταγγελίες για παιδεραστία. Δείτε την εκπομπή για την «Αδελφότητα του Βατοπεδίου» από το «Κουτί της Πανδώρας». 2. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.athensvoice.gr/politics/717907_synedrio-ypogonimotitas-kai-i-ypokrisia

  Το συνέδριο υπογονιμότητας και η υποκρισία

  Συνέδριο Γονιμότητας: Ακυρώθηκε μετά τις αντιδράσεις

  Το βίντεο μπορεί να ήταν αναχρονιστικό και κάπως υποτιμητικό για τις γυναίκες, αλλά δεν ήταν τίποτα μπροστά στο ίδιο το συνέδριο και κυρίως σε κάποιους που θα συμμετείχαν σε αυτό


  Μάνος Βουλαρίνος

  Και γι’ αυτό το επιστημονικό – ιατρικό θέμα, πέρα από τους ειδικούς και από τους πολιτικούς (ναι, είναι λογικό η κατεύθυνση της επιστήμης είναι και πολιτικό θέμα), επρόκειτο να παρέμβουν και ένα κάρο τηλεσελέμπριτι, ένας Πατριάρχης, δύο Αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες (όλοι αυτοί ορκισμένοι σε αγαμία) και ο διοικητής του Αγίου Όρους (ξέρετε, εκείνης της περιοχής της Ελλάδας που απαγορεύονται οι γυναίκες).

  Τι δηλαδή είδε η Πρόεδρος σε ένα συνέδριο για την «υπογονιμότητα» στην οποία θα έκανε παρέμβαση κάποιοι λαιφστάιλ τηλεαστέρες που την έκανε να σκεφτεί ότι η αιγίδα της ήταν ταιριαστή; Της φάνηκε λογικό να έχουν λόγο για ένα επιστημονικό θέμα που έχει να κάνει με την αναπαραγωγή, άνθρωποι που βρίσκονται απέναντι στην επιστήμη κι έχουν οι ίδιοι ορκιστεί ισόβια αγαμία;

  Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, καταλαβαίνετε πως αν δεν είχε εμφανιστεί αυτό το κακόγουστο βίντεο, κανείς δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με ένα συνέδριο από το οποίο σπεύδουν τώρα να διαχωρίσουν τη θέση τους.

  Και καταλαβαίνετε ότι η μόνη αλλαγή που η στάση αυτή θα φέρει, ακριβώς επειδή είναι υποκριτική, θα είναι η απρόσκοπτη συνέχιση διοργάνωσης ίδιου ύφους συνεδρίων (π.χ. ένα συνέδριο για τον καρκίνο του προστάτη με παρέμβαση του Τριαντάφυλλου ή ένα συνέδριο για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ομιλίες μοναχών από το Άγιο το Όρος ή ένα συνέδριο για τη Δημοκρατία με καλεσμένο τον Χρήστο τον Παππά) με τους ίδιους πρόθυμους προστάτες, χορηγούς και καλεσμένους, αλλά λιγότερα και προσεκτικότερα διαφημιστικά βίντεο.

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά προσωπικά είμαι σίγουρος πως πίσω από το συνέδριο βρίσκονται οι παπάδες της Ορθοδοξίας. Στα κρυφά, στα ύπουλα. Όπως ύπουλοι ήσαν ανέκαθεν.
  Έβαλαν άλλους μπροστά, που και αυτοί είχαν προσωπικά συμφέροντα, χρησιμοποιώντας θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία.
  Επειδή από την μια θέλουν (το παπαδαριό) να ελέγχουν όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας (γέννηση, παιδεία, γάμος, τεκνοποίηση, θάνατος) και από την άλλη, βλέποντας πως υπάρχουν κάποια, έστω μικρά, σημάδια που δείχνουν πως ο νεοέλληνας ίσως προσπαθεί να βγει από μια πνευματική και πολιτιστική νάρκη δύο χιλιάδων χρόνων για την οποία κύριος υπαίτιος είναι η Ορθοδοξία, επιχειρούν να ανακόψουν το φαινόμενο και να μας κρατήσουν εκεί που βρίσκεται ακόμη η αναχρονιστική Ορθοδοξία: στον 5ο – 6ο αιώνα μ.χ.
  Για σκέψου: θα πάρει θέση το άγιο όρος περί του σεξ και της γονιμότητας, την στιγμή που οι μαυροφορεμένοι τεμπελαράδες του, θεωρούν τις γυναίκες μίασμα και έργο του διαβόλου και τις απαγορεύουν καθέτως και οριζοντίως να το επισκεφθούν.
  Για τέτοια παράνοια μιλάμε.. Για τέτοιο ξεφτιλισμό της λογικής..
  Και από όσο ξέρω, στο συνέδριο θα συμμετείχαν και στελέχη της ΝΔ.

  Ο Κυριάκος οφείλει να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να παρουσιάζει δύο πρόσωπα (διπρόσωπος), ως να είναι ο Ιανός.
  Όταν βρίσκεται στην Ευρώπη να παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της, ως ανανεωτής της, και εντός της Ελλάδος να συνεργάζεται με την Ορθοδοξία, να τις παραχωρεί απαράδεκτα προνόμια και να αναγνωρίζει σ’ αυτήν έναν φανταστικό θετικό ρόλο, την στιγμή που η ιστορία βοά για τον ανθελληνικό ρόλο της και για τις τεράστιες προσπάθειες της να συσκοτίζει τα μυαλά των νεοελλήνων, καθηλώνοντας τους στην άγνοια της αληθινής ιστορίας, στον σκοταδισμό και στο παρα-λογο.
  Ή με την Ευρώπη ή με την Ορθοδοξία. Η υιοθέτηση της μέσης οδού σαν διέξοδος από το δίλημμα, είναι υποκρισία και απώλεια ευκαιριών να βγεί η χώρα από το μαύρο σκοτάδι (και) της Ορθοδοξίας.

 4. Παράθεμα: Τι σχέση έχει ο Άθωνας με τη γόνιμη μήτρα των γυναικών; – underground

 5. Ο/Η Doctor No λέει:


  Ο γιατρός που την κατηγορεί είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
  Πριν λίγες μέρες νόσησε ο Εφραίμ, ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Προς έκπληξη όλων, ο Εφραίμ, αντί να διακομιστεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής ή σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης, διακομίστηκε αεροπορικώς στον «Ευαγγελισμό» και τελικά εισήχθη στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου Νοσοκομείου.Καθόλου τυχαία η «αερογέφυρα». Στην ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» εισάγονται κατά κανόνα αξιωματούχοι της Εκκλησίας και της κυβέρνησης όταν αυτοί νοσήσουν. Κανείς απ΄ αυτούς δε διακομίστηκε στη ΜΕΘ Αγρινίου, ούτε στις υπόλοιπες τέσσερεις ΜΕΘ που εμφάνισαν θνητότητα περί το 100%.

  Πως τα φέρνει οι ζωή φίλοι του μπλογκ
  Η Κοτανίδου που θα σώσει τον πονηρό καλόγερο, όπως έσωσε και τους δυο Αρχιεπίσκοπους είναι από κομμουνιστική οικογένεια.

  https://impactalk.gr/el/leaders-talk/epistimi-iatriki/oi-entatikes-den-leitoyrgoyn-me-rompot

  Αναστασία Κοτανίδου
  «Οι εντατικές δεν λειτουργούν με ρομπότ»

  Η Αναστασία Κοτανίδου, η κορυφαία γιατρός, Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» και συντονίστρια των ΜΕΘ της χώρας, στην πρώτη γραμμή εν καιρώ πανδημίας, μιλά για τον διαρκή αγώνα ζωής και θανάτου μιας εντατικής -αγώνα που αντιμετωπίζει πάντα με αισιοδοξία. Αναπολεί τα ευτυχισμένα χρόνια στη Βουλγαρία όπου μεγάλωσε και σπούδασε ενώ εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να αφοσιωθείς στην Ιατρική και στην οικογένειά σου ταυτόχρονα.

  Αναστασία Κοτανίδου
  Καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας
  Από τη Βουλγαρία με αγάπη

  Από τη Μία Κόλλια

  Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει ειδίκευση και ενώ όλα έδειχναν πως θα έκανε μια καριέρα ως πνευμονολόγος, η Αναστασία Κοτανίδου ένιωσε πως θα βαριόταν πολύ ασχολούμενη με ένα «φύσα-ξεφύσα, βγάλε αναπνοή» και επειδή συμπτωματικά υπήρχε μια θέση στην εντατική που δεν είχε αναμονή σε ουρές για να τη διεκδικήσει (κάτι που δεν άντεχε ως ανυπόμονη) δοκίμασε εκεί την τύχη της. Και για τη δική μας τύχη, αυτό της άρεσε και την παρέσυρε σε ένα αέναο ταξίδι με τη ζωή, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

  Η Αναστασία Κοτανίδου ξεκινά την αφήγηση της ζωής της από τη Σόφια όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε: χρόνια ευτυχισμένα στην κομμουνιστική Βουλγαρία, όπου δεν στερήθηκε κάτι. Εκεί βρέθηκε ο πατέρας της, ως πολιτικός πρόσφυγας. Εκεί γνώρισε τη νηπιαγωγό μητέρα της, εκεί θα ζήσουν διατηρώντας επαφές με την Ελλάδα και τον Πόντο, τόπο καταγωγής του πατέρα. Μόνο κατά τη διάρκεια της χούντας δεν θα φιλοξενούσαν φίλους ή συγγενείς, αναμένοντας με αγωνία ένα τηλεφώνημα.

  Η ιατρική ήταν ένα παιδικό όνειρο, ίσως και εκείνο του μπαμπά φαρμακοποιού που δεν ολοκλήρωσε το δικό του πάθος. Η αυστηρότητα και τα όρια της χώρας αλλά και της μητέρας, ενδεχομένως να συνέτειναν και στην ευκολία με την οποία ολοκλήρωσε τις σπουδές της αλλά και στην απόλυτη πειθαρχία και αφοσίωση που απαιτεί το επάγγελμά της και δη η εντατική.

  Δεν πρόκειται απλώς για έναν απολύτως αφοσιωμένο άνθρωπο στη δουλειά του. Είναι ένας άνθρωπος που αναζητούσε πάντα περισσότερη γνώση και πληροφορία, ένας άνθρωπος που ανταποκρινόταν με συνέπεια σε ό,τι αναλάμβανε. Ίσως εκεί να οφείλεται και η στενή σχέση που ανέπτυξε με τον περίφημο καθηγητή Δημήτρη Τριχόπουλο, τον οποίο γνώρισε κατά το ταξίδι της για fellowship στο νοσοκομείο John Hopkins της Βαλτιμόρης.

  Η Αναστασία Κοτανίδου ξεκίνησε τη σημαντική αυτή πορεία ως ειδικευόμενη Πνευμονολογίας στην Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Αθηνών. Έκτοτε εργάζεται αδιάκοπα στον «Ευαγγελισμό», σήμερα ως διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου αλλά και συντονίστρια όλων των ΜΕΘ της χώρας. Τον τίτλο εξειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία τον έλαβε το 1994 ενώ εκλέχθηκε διαδοχικά Λέκτορας (1996), Επίκουρη Καθηγήτρια (2002), Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια (2007) και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (2009) της Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας.

  Η προσωπικότητα και η προσωπική ζωή

  Στο νευραλγικό τομέα που επέλεξε, πολλά παίζουν σημαντικό ρόλο για την επιτυχία, ωστόσο εκείνη κρίνει ως πλέον καίριο προσόν και χαρακτηριστικό του καλού γιατρού την παρατηρητικότητα και την κοινή λογική, που σου επιτρέπει να συνδυάζεις άμεσα και σωστά τα δεδομένα. Όλα αυτά ασφαλώς με την προϋπόθεση ότι ενημερώνεται διαρκώς και αδιαλείπτως για κάθε ιατρική εξέλιξη καθώς όπως ισχυρίζεται, η ιατρική εξελίσσεται τόσο γρήγορα που μέσα σε ελάχιστα χρόνια μπορεί να είσαι εκτός πραγματικότητας, αν δεν μελετάς καθημερινά τις προόδους που γίνονται παγκοσμίως. Οι απαιτήσεις είναι τόσες όταν είσαι ηγέτης στον χώρο σου, που δύσκολα μπορείς να απολαύσεις την οικογένειά σου όπως θα ήθελες. Ίσως και γι’ αυτό να μην επιθυμούσε η κόρη της να ακολουθήσει την ιατρική -κάτι το οποίο δεν πέτυχε, καθώς η Γαβριέλα διαπρέπει ως δερματολόγος στο Λονδίνο.

  Με τον σύζυγό της, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και επιχειρηματία, είναι παντρεμένοι εδώ και περίπου σαράντα χρόνια. Άλλωστε, όπως όλοι οι αφοσιωμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι, επιβεβαιώνει και η ίδια πως χωρίς μία ήρεμη και ισορροπημένη ζωή, δεν μπορείς να φθάσεις στον στόχο σου και στην επιτυχία, που στη δική της περίπτωση είναι και τόσο -κυριολεκτικά- ζωτικής υπόθεσης. Η ειλικρίνεια με την οποία αυτοσαρκάζεται και κρίνει τον εαυτό της είναι αφοπλιστική, αφού ομολογεί πως μετά από δύσκολες ημέρες στη δουλειά της, κάπως θα πρέπει και εκείνη να ξεσπάσει. Οπότε, ρωτά τον άνδρα της, «να πάω για τρέξιμο ή να τσακωθούμε;». Εύκολα υποθέτουμε πως συχνά κερδίζει το τρέξιμο. Και το τρέξιμο τυχαίο δεν είναι, αφού αυτή η γυναίκα τρελαίνεται για εκδρομές. Αλλά και κινηματογράφο. Και… ιατρικές τηλεοπτικές σειρές!

  Στην εντατική: ένας αγώνας ζωής και θανάτου

  Η Αναστασία Κοτανίδου έχει κυριολεκτικά ζήσει τη ζωή της μέσα στον «Ευαγγελισμό» και χιλιάδες ώρες μέσα στην Εντατική να μάχεται για να σώσει κάποιον. Ομολογεί ότι αυτό που τη λυγίζει είναι να χάνει έναν ασθενή για τον οποίο είχε ελπίδες ότι θα τα καταφέρει. Ιδίως όταν αυτός ο ασθενής είναι ένας νέος άνθρωπος, πόσω μάλλον παιδί.

  Καταρρίπτει τον μύθο της παντοδυναμίας του γιατρού ενώ θεωρεί ότι ο απείθαρχος, καχύποπτος Έλληνας έχει ανταποκριθεί καλά στον καιρό της πανδημίας, που μας «σύστησε» τους ανθρώπους που δουλεύουν ακούραστα στην Εντατική καθώς αναγνωρίστηκε η προσφορά και ο κόπος τους. Με κάποιο παράπονο, υπογραμμίζει πως νιώθει ότι ο περισσότερος κόσμος μοιάζει να πίστευε πως οι εντατικές λειτουργούσαν με ρομπότ και όχι με ανθρώπους, ενώ τώρα με τον κορωνοϊό αντιλήφθηκαν τι γίνεται πίσω από εκείνες τις πόρτες που δεν μπορείς να ανοίξεις.

  Έχει περιθάλψει τον καθηγητή Κρεμαστινό, τον οποίο θεωρεί έναν από τους μεγάλους δασκάλους στην ιατρική κοινότητα της χώρας, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας αλλά και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

 6. Ο/Η Gay monk λέει:

  Ο εντιμότατος Σωτήριος Τζούμας, επικοινωνιολόγος του μακαρίου Χριστοδούλου, ανήκει στον κύκλο του πατριάρχη και εκθέτει τους Ρωσόφιλους καλόγερους του Βατοπεδίου

  https://www.exapsalmos.gr/2021/06/07/o-geron-efraim-dinei-ti-machi-tou-ston-evangelismo-para-tin-dyskoli-katastasi-tha-vgei-nikitis/

  Ο Γέρων Εφραίμ δίνει τη μάχη του στον Ευαγγελισμό! Παρά την δύσκολη κατάσταση θα βγει νικητής!
  Post published:7 Ιουνίου 2021

  ✔️Ας προσέχουν ορισμένοι για τα παιχνίδια που παίζουν…

  🔺Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

  Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για δωδέκατη μέρα με κορονοιό στον Ευαγγελισμό ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, με την υγεία του να είναι έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη, καθώς πάσχει από διάφορα υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιολογικά).

  Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς Γέροντα επιβαρύνθηκε διότι δεν προσέφυγε αμέσως σε νοσοκομείο αλλά αφέθηκε και λάμβανε κάποιες ξενόφερτες θεραπείες … «ρωσικής προέλευσης», που του παρασχέθηκαν από κάποιους κομπογιαννίτες και του επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και μάλιστα τους πνεύμονες οι οποίοι αποτελούν και το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή τη δοκιμασία με τον κορονοϊό.

  Ο Ηγούμενος Εφραίμ κρίθηκε σκόπιμο να διασωληνωθεί για να ξεκουραστεί ο καταπονημένος οργανισμός του και να αρχίσουν να λειτουργούν οι πνεύμονες φυσιολογικά.

  Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η προσπάθεια αυτή αλλά καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το επιστημονικό προσωπικό του Ευαγγελισμού με επικεφαλής την Καθηγήτρια κ. Αναστασία Κοτανίδου.

  Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από τους θεράποντες ιατρούς του, ανταποκρίνεται μεν στην φαρμακευτική αγωγή αλλά δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε. Ο πυρετός παραμένει σε υψηλά επίπεδα.Σήμερα έγινε γνωστό έπεσε λίγο αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα μπροστά στη δυσκολία που αντιμετωπίζει.

  Όλοι οι πατέρες της Μονής και μάλιστα οι της πρώτης γραμμής της Μονής Βατοπεδίου βρίσκονται σε εγρήγορση με τον Ιερομόναχο Μάξιμο να είναι σε ανοικτή γραμμή και επικοινωνια με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Γέροντα βρίσκεται ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ.Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος επικοινωνεί καθημερινά με τους ιατρούς του Ευαγγελισμού.

  Επίσης πρέπει να επισημάνουμε το ανύστακτο ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου ο οποίος επικοινωνεί καθημερινά με την Καθηγήτρια κ. Κοτανίδου η οποία υπήρξε και δική του θεράπων ιατρός, η οποία τον ενημερώνει για την πορεία της υγείας του Γέροντος.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Ωστόσο δεν έχουν προκαλέσει καλή εντύπωση οι φήμες και οι κινήσεις που φέρουν κάποιους Μοναχούς της Μονής Βατοπαιδίου με φιλορωσικές σχέσεις και διασυνδέσεις να θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση στην Μονή. Ελπίζουμε να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις των Ιερομονάχων και λοιπών σεβαστών Μοναχών της Μονής και να μην προκαλέσουν ξανά γιατί τότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να γράψουμε και λεπτομέρειες! Είναι απαράδεκτο να παίζουν τα παιχνίδια τους! Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα γιατί σεβόμαστε τον Γέροντα.
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  σημ.

  Η φωτ δική μου, όχι exapsalmos

  Κι αυτή με τον κατηγορούμενο για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και σε κάποια δεκαεξάχρονη μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο
  κι αυτή:

  Κοντά στον Ηγούμενο Εφραίμ ο Λεμεσού Αθανάσιος
  2 Ιανουαρίου 2012
  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Κύπρο με προορισμό την Αθήνα.
  Ο Μητροπολίτης θα φτάσει στην Αθήνα για να επισκεφτεί στις φυλακές του Κορυδαλλού, τον πνευματικό του αδερφό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.
  Η παρουσία του κρίνετε επιβεβλημένη γιατί με αυτό τον τρόπο εκφράζει εμπράκτως την στήριξη και συμπαράστασή του στον αδίκως δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο γέροντα Εφραιμ.

  Για τον Λεμεσού

  https://www.in.gr/2000/11/16/greece/athwos-o-mitropolitis-lemesoy-apofanthike-i-meizwn-synodos-br-i-anamenontai-antidraseis-i/

  Αθώος ο μητροπολίτης Λεμεσού, αποφάνθηκε η Μείζων Σύνοδος

  Αναμένονται αντιδράσεις

  Παμψηφεί αθώωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο η Μείζων Σύνοδος που συνεδρίασε ως κανονικό συνοδικό δικαστήριο. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Μείζονος Συνόδου, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, προσθέτοντας ότι αύριο θα συνέλθει εκ νέου η σύνοδος προκειμένου να έχει συνάντηση με το μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, ο οποίος νωρίτερα είχε εξαιρεθεί από τις εργασίες της.
  in.gr
  16 Νοεμβρίου 2000, 22:12

  Παμψηφεί αθώωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο η Μείζων Σύνοδος που συνεδρίασε ως κανονικό συνοδικό δικαστήριο. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Μείζονος Συνόδου, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, προσθέτοντας ότι αύριο θα συνέλθει εκ νέου η σύνοδος προκειμένου να έχει συνάντηση με το μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, ο οποίος νωρίτερα είχε εξαιρεθεί από τις εργασίες της.

  Ο εκπρόσωπος της Μείζονος Συνόδου, μητροπολίτης Καρθαγένης, τόνισε ότι η απόφαση θα συμβάλει στην ενότητα της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ ο αθωωθείς μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, σε σύντομη δήλωσή του, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρόεδρο και τα μέλη της συνόδου για την απόφασή τους, και κάλεσε τους υποστηρικτές του να δεχτούν την απόφαση χωρίς καμία εκδήλωση.

  Νωρίτερα, οι κατήγοροι του Αθανάσιου, Χρίστος Στάγκος, Λευτέρης Ψύλλος, Γιάννης Μεγαριώτης, και ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης, που παρουσιάστηκαν ενώπιον της Συνόδου, είχαν παραπονεθεί ότι δεν τους επετράπη να μιλήσουν παρά μόνο μερικά λεπτά ο καθένας.

  Μάλιστα, ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κωνσταντινίδης ισχυρίστηκε ότι όλα είναι «στημένα» για να αθωωθεί ο Αθανάσιος.

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:   Πάντα αθώος Οι εχθροί του μισούν την Αγιότη του

   Ο κύκλος του Εφραίμ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικά αδικήματα.
   Είναι όλα συκοφαντίες.
   Είναι άγιοι άνθρωποι και ο διάβολος τους πολεμά
   Φως φανάρι

   1/ Ιωσήφ Βατοπεδινός για παιδεραστία από μια ανήλικη και από τις καλόγριες μιας μονής
   2/ Πρώην δεσπότης ΚΙτίου Χρυσόστομος από γυναίκες μεταξύ των οποίων και μια 16χρονη
   3/ Λεμεσού Αθανάσιος από έναν κομμωτή πρώην δόκιμο μοναχό Βατοπεδίου

   https://www.tanea.gr/2005/02/11/greece/prostateyomenos-gia-3-xronia-o-giosakis-stin-kypro/

   Το 1983 ο Γιοσάκης επιχείρησε να χειροτονηθεί στην Εκκλησία των
   Παλαιοημερολογιτών στην Κύπρο.
   Εκεί κατήγγειλε τον βιασμό του από τον
   Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ευθύμιο.
   Για τον Ευθύμιο ο «Πολίτης» γράφει ότι «
   εκτός από πνευματικός του Γιοσάκη είναι και ο άνθρωπος που έστειλε στην Κύπρο
   τον γνωστό κομμωτή Χρήστο Στάγκο, ο οποίος πρωτοστάτησε σε εκκλησιαστικό
   σκάνδαλο συντάσσοντας μια επιστολή πανομοιότυπη από απόψεως περιεχομένου με
   αυτήν του Γιοσάκη εις βάρος του νυν Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

   http://www.hri.org/news/cyprus/kyptypgr/2000/00-06-12.kyptypgr.html

   Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-06-12

   Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

   Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο «Μητροπολίτης Πάφου: ‘Εχω να πω πολλά'» ότι κίνητρα αντεκδίκησης καταλογίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στις ενέργειες του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη, ενώ θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του 33χρονου κομμωτή Χρίστου Στάγκου, τον οποίο φήμες θέλουν να βρίσκεται στην Κύπρο και να διαμένει σε ξενοδοχείο της Πάφου.

   Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο «Ποιος πλήρωσε το εισιτήριο» ότι συνοδευόμενος από φίλο του και «με εισιτήρια που κρατήθηκαν από το Κέντρο Ορθόδοξης Βυζαντικής Εικόνας του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη έφτασε στην Κύπρο από τη Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουνίου ο κομμωτής Χρίστος Στάγκος», ο οποίος και υπογράφει το «πορνογράφημα» κατά του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου».

   «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Νέα αντιπαράθεση» γράφει ότι «ο Αρχιεπίσκοπος καλύπτει τον Λεμεσού και ο Πάφου ρίχνει το γάντι στους κατηγόρους του» και προσθέτει ότι «νέα αντιπαράθεση εκδηλώθηκε χθες και μάλιστα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Πάφου».

   $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

   Προσωπικό σάιτ του φυγόδικου φασιστα Χρήστου Παππά
   http://xristospappas.blogspot.com/2017/04/blog-post_44.html

   Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017
   Συνάντηση Χρυσής Αυγής με τους φρουρούς της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας στο Άγιον Όρος – Φωτορεπορτάζ


   Επίσημη αλλά και προσκυνηματική τριήμερη επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό του Κινήματος Ν. Γ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος αν και Αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης της Χώρας, λόγω της σκευωρίας δεν μπορεί να επισκεφτεί το Άγιον Όρος, έχοντας τον παράλογο περιοριστικό όρο να μην χρησιμοποιεί πλωτά μέσα. Ως γνωστόν η επικοινωνία του Αγίου Όρους διεξάγεται μόνο με πλωτά μέσα.

   $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

   Συκοφαντίες κατά του Ιωσήφ Βατοπεδινού   Ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός όταν ζούσε μαζί με τον γέροντά του Ιωσήφ τον Ησυχαστή στην Νέα Σκήτη. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: π. Χαράλαμπος (μετέπειτα ηγούμενος της Ι. Μονής Διονυσίου), μπάρμπα Γιάννης ο ψαράς, μον. Ευστράτιος, μον. Ιωσήφ (μετέπειτα γέροντας Βατοπαιδινός), μον. Αθανάσιος (κατά σάρκα αδελφός του Ιωσήφ Ησυχαστού), μον. Νικόδημος, π. Εφραίμ (μετέπειτα ηγούμενος της Ι. Μονής Φιλοθέου).

   https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vS9TMx-GsmhcGylBAPs_xlV48lr5fwlxcNYSnvDh6tKsiLeooKIqlRbRS1JMd6GWIRS6RfUHuZ0LD4d/pub
   σε αρχείο PDF και WORD.

   ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ» Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ

   Ὁ Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου, ὁ κυρὸς Ἀρχιμανδρίτης Γρηγόριος, σὲ ἄρθρο του ἀναφέρει τὴν ἑξῆς ἐκπληκτικὴν καὶ βαρυσήμαντη μαρτυρία κατὰ τοῦ Γέροντος Ἰωσὴφ τοῦ Βατοπαιδινοῦ:

   «Ἔπειτα γιὰ τὸν Ἰωσὴφ ποὺ τράνεψε στὴν θεολογία, ἔχουμε μαρτυρία ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Νικόδημο Μπιλάλη, ποὺ ὑπῆρξε πνευματικό του παιδί, πὼς ὅταν ἠθέλησε νὰ γίνη ἱερεὺς καὶ νὰ ἡγουμενεύση στὴν Μονὴ Κουτλουμουσίου, ὁ εἰλικρινὴς καὶ αὐθόρμητος π.Νικόδημος τοῦ εἶπε:
   – Ἂν προχωρήσης στὴν ἱερωσύνη, θὰ σὲ ξετινάξω. Ξέρεις πολὺ καλὰ ὅτι εἶσαι αἰσθησιακὸς ἄνθρωπος καὶ δὲν σοῦ ἐπιτρέπεται βάσει τῶν ἱερῶν Κανόνων νὰ ἱερουργήσης. Αὐτὸ τὸ ἔδειξες διακονώντας τὴν γυναικεία Μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βάθειας. Ἀλλὰ καὶ πολλὰ ἄλλα ἀκούστηκαν κατὰ τὴν διακονία σου στὴν Κύπρο. Ἀπορριπτέος εἶσαι τῆς ἱερωσύνης. Ἂν προχωρήσης, θὰ ξεφωνήσω.» ( Ἡγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Γρηγορίου, ἄρθρον: «ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ», Ἐφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», 25/5/2018, ἀριθμὸς φύλου 2213, σελ. 1 καὶ 7 ).

   Ἐξάπαντος γιὰ τὴν Γυναικεία Ἱερὰ Μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βάθειας τὸ ἐν λόγῳ βιβλίο, λαλίστατο περὶ τοῦ βίου καὶ τῆς πολιτείας τοῦ γ. Ἰωσήφ Β., δὲν μᾶς λέει τίποτε. Μᾶς ἀποκρύπτουν ὅ,τι ἔγινε. Γιατὶ ἆρά γε οἱ Βατοπαιδινοὶ πατέρες μᾶς ἀποκρύπτουν αὐτὸ τὸ ἄγνωστο κεφάλαιο τὸ ὁποῖο καταγγέλλεται δυναμικῶς ὑπὸ τοῦ ἀείμνηστου Γέροντος (καὶ φίλου τοῦ Ἁγίου Γέροντος Παϊσίου) π. Νικοδήμου Μπιλάλη;

   Ὡστόσο νὰ προσθέσω, ὅτι ὅταν ἔγινε ἡγούμενος στὴν Ἱερὰ Μονὴ Κουτλουμουσίου ὁ ἀρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, τὸν Μάρτιο τοῦ 1983, ξέσπασε ἕνα μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο, καὶ ἡ συνοδία τῶν Μοναχῶν χωρίστηκε στὰ δύο. Ὁ Ἡγούμενος Χριστόδουλος τότε συμβούλευε τὰ καλογέρια του νὰ προσέξουν μὴ τυχὸν τοὺς παρασύρει καὶ τοὺς καταστρέψει ὁ γ. Ἰωσήφ μὲ τὴν νέο-Βατοπαιδινή συνοδία του (μαρτυρία πρώην δόκιμου Μοναχοῦ τῆς Ἱ.Μ. Κουτλουμουσίου). Στὸ ὑπὸ κρίσιν βιβλίον γίνεται κάποια σημαντικὴ ἀναφορὰ στὸ προηγούμενο ἀναντίλεκτο καὶ μεῖζον γεγονὸς τῆς παράδοξης διασπάσεώς τους, καταγράφεται ὅμως ἀπὸ μιὰν ὡραιοποιημένη ὀπτικὴ καὶ μιὰν ἐξιδανικευμένη προσέγγιση τοῦ συγγραφέως καὶ ὑποτακτικοῦ μαθητοῦ τοῦ Γέροντα Ἰωσήφ.

   Γράφει ἐπ’ αὐτοῦ, στὴν σελίδα 309, ὁ συγγραφέας του καὶ Ἡγούμενος τῆς Ἱ. Μονῆς Βατοπαιδίου Ἐφραίμ:

   «Λίγο ἀργότερα ἄρχισαν νὰ σπείρονται ζιζάνια στὴν ἀδελφότητα ἀπὸ ἀσθενέστερους ἀδελφοὺς καὶ ὁ Γέροντας ἀγαπώντας πάντα τὴν εἰρήνη καὶ τὴν ἡσυχία ἀποφάσισε νὰ φύγει ἀπὸ τὴν Μονὴ … (τὴν ἱερὰ Μονὴ Κουτλουμουσίου)».

   Στὴν σελίδα 194 τοῦ ἴδιου βιβλίου, διαβάζουμε: «Ἔτσι ἄρχισε νὰ ἐπισκέπτεται τὴν Ἱερὰ Μονὴ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου στὶς Οἰνοῦσσες, προκειμένου νὰ καταρτιστοῦν πνευματικὰ καὶ ἡ Ἡγουμένη καὶ οἱ Μοναχές, ἐφ΄ ὅσον ἡ Μονὴ ἦταν νέα καὶ δὲν ὑπῆρχε ἐκεῖ προηγούμενη μοναστικὴ παράδοση…» καὶ ἐπίσης στὴν σελίδα 196 ἀναφέρεται «μέσα στὸ Μοναστήρι ἔμαθε πολλὰ στὶς ἀδελφές, γιατὶ ἦταν νέες καὶ ἄπειρες. Σὲ ὅλα τὰ διακονήματα εἶχε τὴν ἐπίβλεψη… » κ.ο.κ.

   Δὲν ἔχουμε ἀρκετὲς πληροφορίες ἢ ἄλλα σημαντικὰ στοιχεῖα γιὰ τὸ τί ἀκριβῶς συνέβη σ’ αὐτὸ τὸ γυναικεῖο Κοινόβιο, ἀπ’ τὸ ὁποῖον μάλιστα ὁ γ. Ἰωσήφ ἐκδιώχθηκε κακὴν κακῶς ἀπὸ τὴν ἀείμνηστη Ἡγουμένη Κατίγκω Πατέρα (πνευματικὸ τέκνο τῶν ἑπόμενων κληρικῶν: τοῦ ὁσίου Γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου καὶ τοῦ Δογματολόγου π. Ἰωάννη Ῥωμανίδη), ἀλλὰ ἂς παραθέσουμε πάλιν τί ἀκριβῆ στοιχεῖα προσκομίζει καὶ σημειώνει ἐπ΄ αὐτοῦ τοῦ ζητήματος ὁ ἴδιος ὁ βιογράφος τοῦ γ. Ἰωσήφ:

   «Εἶχε [ὁ γ. Ἰωσήφ] ἐπίσης διάφορους πειρασμοὺς ἐκεῖ ἀπὸ τοὺς γονεῖς κάποιων μοναζουσῶν ποὺ τὸν ὁδήγησαν στὸ δικαστήριο γιὰ προσηλυτισμό. Φυσικά, μετὰ ἀπὸ τὴν σχετικὴ ταλαιπωρία ἀθωώθηκε».

   Ἀκολουθεῖ μιὰ ἄγνωστη σὲ πολλοὺς ἱστορία: Στὴν Κύπρο ὁ γ. Ἰωσήφ ξεκίνησε νὰ ἱδρύσει Γυναικεῖο Κοινόβιο στὴν Ἁγίαν Θέκλα στὴν Μοσφιλωτή. Στὴν σελίδα 259 τῆς ἀμφιλεγόμενης βιογραφίας τοῦ γ. Ἰωσήφ, γράφονται τὰ ἀμέσως ἑπόμενα:

   «Ἔτσι ἡ Χριστοφόρα [Μοναχή ἐξ Ἑλλάδος, πνευματικὸ τέκνο τοῦ γ. Ιωσήφ, τὴν ὁποίαν ἔφερε ὁ ἴδιος μὲ τὸν Λεμεσοῦ – τότε ἦτο Δόκιμος Μοναχός – γιὰ νὰ τὴν χρίσουν Γερόντισσα καὶ Ἡγουμένη] βρέθηκε στοὺς δρόμους· βρισκομένη ἡ Χριστοφόρα ἐκτὸς Μονῆς, ὁ Γέροντας [Ἰωσήφ] κάτω εἶχε μιὰ ὁμάδα μὲ νεάνιδες καὶ λέει: “Ἐντάξει, ἂς ἔρθει ἡ Χριστοφόρα κάτω”. Παρ΄ὅλο ποὺ γνώριζε καὶ μοῦ ἔλεγε: “Παιδί μου, πειρασμοὺς θὰ ἔχουμε μὲ αὐτήν”. Ἔρχεται καὶ πάει στὴν Ἁγία Θέκλα τὸν πρῶτο καιρό. Καὶ ὁ Γέροντας ἀνακαλύπτει στὴν Πάφο ἕνα Μοναστήρι τῶν “Ἁγίων Ἁναργύρων” (στὴν Μίνθη), τὸ ὁποῖο ὁ Μητροπολίτης Πάφου κ. Χρυσόστομος (νῦν Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ὁ Β΄) συγκατατίθεται νὰ τοῦ τὸ δώσει γιὰ νὰ τὸ κάνει Γυναικεῖο Μοναστήρι. Καὶ πιάνει τὴν Γερόντισσα Χριστοφόρα καὶ δύο κοπέλλες, ποὺ ἦταν ἤδη ἕτοιμες τότε καὶ τὶς παίρνει ἐκεῖ», στὴν Μίνθη τῆς Πάφου.

   Σημειῶστε, παρακαλῶ πολύ, μία ἀκόμη σημαντικὴ μᾶλλον λεπτομέρεια, τὴν ὁποίαν ἀρκετοὶ ἀγνοοῦσι: στὸ ἐν λόγῳ βιβλίο, στὸ αὐτὸ ζήτημα, δὲν ἀναφέρονται καὶ πάλιν ἐκεῖνοι οἱ σημαντικοὶ λόγοι ποὺ ἐγκατέλειψαν οἱ Μοναχὲς καὶ ἡ Γερόντισσά τους τὸ Μοναστήρι τῆς Ἁγίας Θέκλας.

   Ὅπως γνωρίζουμε, μετὰ ποὺ οἱ «ζηλωτές» Μοναχοὶ τῆς «Παναγίας Γαλακτοτροφούσης» βρῆκαν ἐκεῖνον τὸν φοβερὸ καὶ θανατηφόρο πειρασμὸ ἀπὸ τοὺς Τουρκοκυπρίους, ὅπως ἀκριβῶς σᾶς προαναφέραμε πιὸ πάνω, ἔφυγαν τελικῶς ἀπ’ τὸ Μοναστήρι τους μετὰ τὶς δολοφονικές σφαγές, καὶ ὁ τότε Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου ὁ Μακάριος Γ΄ τοὺς ἔδωσε τὸ Μοναστήρι τῆς Ἁγίας Θέκλας γιὰ νὰ στεγασθοῦν ἐκεῖ. Ὅταν ὅμως τὸ 1974 οἱ Τουρκοκύπριοι ἔφυγαν καὶ ἐπῆγαν στὰ κατεχόμενα τότε οἱ ἐν λόγῳ «ζηλωτὲς» μοναχοὶ ἐπῆγαν ξανὰ στὸ μοναστήρι τῆς Γαλακτοτροφούσης καὶ ἔτσι ἡ Ἁγία Θέκλα ἔμεινε καὶ πάλιν ἀκατοίκητη.

   Ἔτσι ὁ γ. Ἰωσήφ βρῆκε ἄδειο τὸ μοναστήρι τῆς Ἁγίας Θέκλας καὶ πῆρε ἐκεῖ τὶς πρῶτες μοναχὲς καὶ μαθήτριές του. Ἑτεροχρονισμένα ἦρθε καὶ ἡ σημερινὴ νέα γυναικεία ἀδελφότητα Μοναζουσῶν καὶ ἀνέλαβαν τὸ ἱερὸ Κοινόβιο μὲ πρώτην Ἡγουμένην τὴν Κωνσταντία.

   Τὸ ἐρώτημα ποὺ πρέπει μᾶλλον νὰ προβληματίσει πολλοὺς ἀναγνῶστες μας, εἶναι: Γιατί ἆρά γε ἡ ἀδελφότητα ποὺ ἔβαλεν ἐξ ἀρχῆς ὁ γ. Ἰωσήφ ἐγκατέλειψαν ἄρδην (μαζὶ μὲ τὴν Γερόντισσα καὶ Ἡγουμένη Χριστοφόρα) τὴν ἱερὰ Μονὴν τῆς Ἁγίας Θέκλας; Ἆρά γε τί νὰ συνέβη ἐκεῖ;

   Νὰ σᾶς πληροφορήσουμε, λοιπὸν!

   Τὸ ἐν λόγῳ παράδοξο ποὺ προκύπτει -καθόλου αὐθαίρετα- εἶναι ὅτι καὶ στὴν Ἁγία Θέκλα ἀκούστηκε (ὑπάρχουν μάρτυρες καὶ μαρτυρίες τῶν κατοίκων τῆς περιοχῆς) ὅτι συνέβησαν διάφορα σεξουαλικά σκάνδαλα τῆς ἴδιας φύσεως μὲ ἐκεῖνα ποὺ ἀκούστηκαν ἀργότερα στὴν Μίνθη τῆς Πάφου, καὶ γι’ αὐτὸν τὸν σημαντικὸ λόγο φαίνεται νὰ ἐγκατέλειψαν τὴν μονὴν τῆς Ἁγίας Θέκλας. Τουλάχιστον αὐτὰ μαρτυροῦνται ἀπὸ τοὺς κατοίκους τῆς Μοσφιλωτῆς, χωρίου παραπλησίου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τῆς Ἀγίας Θέκλας στοὺς πρόποδες τῆς Ἱ.Μ.Σ.. Αὐτὰ τὰ ἴδια πράγματα τὰ μαρτυρεῖ καὶ ὁ πρώην Κοινοτάρχης τῆς Μοσφιλωτῆς.

   Ἐπιπροσθέτως, μετὰ τὴν σκανδαλώδη καὶ κατὰ πολλοὺς ἄγνωστη φυγήν τους ἀπ’ τὸ Κοινόβιο τῆς ἁγίας Θέκλας, περὶ τῆς ἱδρύσεως τοῦ γυναικείου μοναστηρίου τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων τῆς Μίνθης-Πάφου, ἐντοπίζουμε τώρα στὴν σελίδα 280 τὰ ἑξῆς παρόμοια και σημαντικὰ δρώμενα, τὰ ὁποῖα καταγράφει ὁ συγγραφέας καὶ ἡγούμενος Ἐφραίμ:

   «Ἡ Ἡγουμένη (Χριστοφόρα) δὲν ζήτησε συγγνώμη γιὰ τὶς παρακοές της, ἀντίθετα διέβαλε καὶ συκοφαντοῦσε τὸν Γέροντα γιὰ δῆθεν ἠθικὲς παρεκτροπές … Ὁ παπα-Μιχαὴλ (μακαριστὸς κληρικὸς τῆς Ἱερᾶς Μητροπολέως Κιτίου) μολονότι εἶχε πάρει πληροφορία… πείστηκε κατ΄ἀρχὰς στὴν συκοφαντία ποὺ διέδωσε ψευδῶς καὶ τεχνηέντως ἡ Γερόντισσα Χριστοφόρα, ὅτι δῆθεν ὁ Γέροντας ἐνοχλεῖ σαρκικὰ τὶς Μοναχές, καὶ εἰδικὰ τὴν κόρη του… (ἡ ὁποία ἦτο δόκιμη Μοναχὴ καὶ ὑποτακτικὴ τοῦ γ. Ἰωσήφ στὴν Μίνθη).

   Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ὁ Β΄, ἀπαντώντας σὲ ὑβριστικὸ δημοσίευμα τοῦ κ. Γιάννη Παπανικολάου στὴν Βατοπαιδινὴ ἱστοσελίδα «ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», τὸ ὁποῖο μάλιστα δημοσιεύθηκε πρόσφατα στὶς πέντε (5) Ἰουλίου τοῦ 2018, ἀποκαλύπτει εὐθέως, ἀπὸ τὴν ἐπίσημη Ἱστοσελίδα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, καὶ μεταξὺ ἄλλων καταθέτει τὰ ἑξῆς σημαντικὰ στοιχεῖα γιὰ τὴν προηγούμενη περίπτωσιν ποὺ προαναφέραμε, γιὰ τὰ σχετικὰ καὶ σκανδαλώδη γεγονότα τῆς Μίνθης:

   http://churchofcyprus.org.cy/44328

   Απάντηση στο “Βήμα Ορθοδοξίας”

   Μετά από δημοσίευμα του κ. Γιάννη Παπανικολάου, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλίου 2018 στο Βήμα Ορθοδοξίας, υβριστικό προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ο Μακαριώτατος προέβη στην εξής δήλωση:

   «Απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους. Συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντάς τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο. Δέχθηκα τον γέροντά τους ως επίγειο άγγελο και ήμουν στη διάθεσή του για τα πάντα.

   Δυστυχώς, άργησα να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου. Όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια. Όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά «διαβολική», μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε.

   Άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό.

   Κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξει «αυτές τις βρωμοδουλειές τις κάνουν δύο και όχι ένας». Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο.

   Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει. Προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά «θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο.

   Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες.» (ΠΗΓΗ: Ἱστοσελίδα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ὁ Β΄, Δηλώσεις: Απάντηση στο «Βήμα Ορθοδοξίας».

   http://churchofcyprus.org.cy/44328

   • http://churchofcyprus.org.cy/44328

    Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος ο Β΄


    Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες.

 7. Ο/Η μανωλης λέει:

  Πρόταση λοιπόν προς την κυβέρνηση που τόσο σέβεται το blog σας : να τεθεί το Άγιο όρος σε περιορισμό , lock down , όπως θέλετε πείτε το , να μη δέχεται επισκέψεις , ούτε να μπορούν να εξέρχονται οι άγιοι πατέρες. Τότε , μόλις αρχίσει να στερεύει το παγκάρι , να δείτε πως θα αρχίσουν αθρόοι να εμβολιάζονται και θα αφήνουν τα ταλιμπανικά στην άκρη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πολύ σωστή η πρότασή σας προς την κυβέρνηση που έχει μεγάλη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον Άθωνα
   Θα συμφωνήσουν όμως οι μαχητικοί φίλοι του Άθωνα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ;

   https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1/

   Η προσευχή του Αλέξη Τσίπρα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ”Αξιον Εστί΄΄

   07/08/2014 | 22:03

   Στο πλαίσιο της επισκέψεως του στο Αγιο Ορος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας προσκύνησε και την Εικόνα της Παναγίας ΄΄Αξιον Εστί΄΄ που φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου .Μετά την ξενάγηση του στο Ναό από τον πρωτεπιστάτη γέρων Συμεών τον Διονυσιάτη ο κ.Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγο εντελώς μόνος μέσα στο Ιερό όπου φυλάσσεται η Αγία Εικόνα.Εμεινε για δέκα ολόκλήρα λεπτά τελικά!

   Προφανώς προσευχόμενος…

   https://www.vimaorthodoxias.gr/egrapsan-s-emas/%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B8/

   Ρένα Δούρου στο “Αγιορείτικο Βήμα”: Πως θα στηρίξουμε το Άγιο Όρος -ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησία συμβαδίζουν στις δράσεις τους…

   Newsroom από Newsroom 19/03/2014 | 22:13

   https://www.efsyn.gr/politiki/120254_oy-forologitheis

   11.08.2017, 15:12
   «Ου… φορολογηθείς»
   Χάρης Ιωάννου

   Το μείζον ζήτημα με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στις ιερές μονές του Αγίου Ορους, που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή, εξακολουθεί να μη βρίσκει πειστικές εξηγήσεις, παρά τις αμήχανες προσπάθειες, π.χ. του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου. Πώς καταλήγουν όμως τα «ιερά» ρουσφέτια να γίνονται εν μιά νυκτί νόμος του κράτους και μάλιστα με διακομματική ανοχή, αν όχι «ομερτά»;

   Το κόλπο είναι σχετικά απλό. Ενας ή περισσότεροι βουλευτές καταθέτουν στη Βουλή μια βουλευτική τροπολογία, κατά προτίμηση την τελευταία στιγμή. Η διαφορά της με την υπουργική τροπολογία είναι ότι αποφεύγει τη «βάσανο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με απλά λόγια γλιτώνει την κοστολόγηση των συνεπειών της.

   Η διατύπωση είναι πάντοτε νομικά αριστοτεχνική και με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δύσκολο με μια πρώτη ανάγνωση να γίνει πλήρως αντιληπτή. Αφού έχει ήδη γίνει η παρασκηνιακή συνεννόηση με την κυβέρνηση, ξαφνικά στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός, το νομοσχέδιο του οποίου συζητείται, λέει –συνήθως σε αδιάφορο τόνο– ότι γίνεται δεκτή η τροπολογία με τον αριθμό τάδε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

   Στην ψηφοφορία αρκεί ένα απλό «ναι» από τον εισηγητή ή τους εισηγητές της πλειοψηφίας και το «κόλπο» ολοκληρώνεται νομότυπα και αθόρυβα.

   Ακολουθούν τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις με το Αγιον Ορος την τελευταία τριετία.

   ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017
   Ρουσφέτι με τη… δεύτερη

   Η πιο πρόσφατη ρουσφετολογική τροπολογία (1220/14) ήταν μόλις την περασμένη Παρασκευή, στο τελευταίο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από τη θερινή διακοπή των εργασιών της Βουλής και αποτελεί πλέον το άρθρο 57 στον νόμο Παππά για την πλατφόρμα διαφημιστικού χρόνου.

   Η ρύθμιση κατατέθηκε από τρεις βουλευτές (Πάνος Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λαζαρίδης από τους ΑΝ.ΕΛΛ., Γιάννης Σαρίδης από την Ενωση Κεντρώων) και προβλέπει την αναδρομική απαλλαγή των μονών του Αγίου Ορους από οφειλές σε ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ την περίοδο 2008-2013 ακόμη και για τα εκτός Αγίου Ορους ακίνητα.

   Η τροπολογία πέρασε με τη… δεύτερη, καθώς είχε κατατεθεί χωρίς επιτυχία και σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προ δύο εβδομάδων. ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΑΝ.ΕΛΛ., Χρυσή Αυγή υπερψήφισαν, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ μόνο το Ποτάμι καταψήφισε.

   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
   Ανεξέλεγκτοι λόγω… Μικρασιατικής Καταστροφής

   Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προηγηθεί ακόμη ένα ρουσφέτι, πάλι πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Την τροπολογία (884/112), που σήμερα αποτελεί το άρθρο 52 του νόμου 4447/2016, κατέθεσαν στη Βουλή πέντε βουλευτές, εκ των οποίων οι τρεις είναι οι ίδιοι με αυτούς της τελευταίας τροπολογίας του 2017: Σκουρολιάκος, Λαζαρίδης, Σαρίδης μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο (ΔΗΣΥ) και Θανάση Μπούρα (Ν.Δ.).

   Η προκλητική ρύθμιση, που αναιρούσε πρόσφατο νόμο του 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά, προέβλεπε ότι

   ❶ Πλέον οι μονές του Αγίου Ορους δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν απολογισμό της οικονομικής τους δραστηριότητας στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

   ➋ Οριζε -και μάλιστα αναδρομικά από τις αρχές του 2016- ότι το ποσό της κρατικής επιχορήγησης του Αγίου Ορους θα είναι ακατάσχετο και

   ❸ Απάλλασσε τις μονές από την υποβολή Ε9 για προγενέστερα έτη, όπως απαλλάσσονται και από τον ΕΝΦΙΑ.

   Ειδικά για το θέμα του απολογισμού, ο Γ. Λαζαρίδης είπε ως επιχείρημα στην Ολομέλεια ότι οι μονές του Αγίου Ορους παραχώρησαν το 1932 για την προσφυγική κρίση μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή αρκετές εκτάσεις στη Χαλκιδική και από τότε το κράτος τούς έδινε κάθε χρόνο ένα αντίτιμο.

   «Είναι αδικία για τα μοναστήρια που έχουν προσφέρει τόσα», είπε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης που την έκανε δεκτή στο χωροταξικό νομοσχέδιο.

   Η τροπολογία ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητους Ελληνες, Ενωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και το Ποτάμι απουσίαζε.

   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

   Απαλλαγές και επισκέψεις

   Τον Σεπτέμβριο του 2014, πάλι σε θερινό τμήμα της Βουλής και έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση 7,5 ωρών είχε περάσει άλλο ένα ρουσφέτι στο Αγιον Ορος, το οποίο αποτελεί πλέον το άρθρο 22 του νόμου 4283/2014.

   Σημειωτέον ότι τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Αγιον Ορος, ενώ τον Φεβρουάριο είχε προηγηθεί ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

   Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο, 16 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, για την οποία δεν έγινε καν συζήτηση!

   Προέβλεπε μεταξύ άλλων:

   ❶ Απαλλαγή των μονών του Αγίου Ορους ως εργοδοτών από την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, αλλά και από το τέλος χαρτοσήμου στα ακίνητα που νοικιάζουν, με τις σχετικές υποχρεώσεις να βαραίνουν τους αντισυμβαλλόμενους (υπαλλήλους και ενοικιαστές).

   ➋ Αφορολόγητο 9.500 ευρώ για συνταξιούχους μοναχούς, χωρίς προσκόμιση αποδείξεων και χωρίς υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης.

   ❸ Απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ακινήτων Ε9 λόγω… απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

   Την τροπολογία υπέγραφαν οι βουλευτές: Ευθ. Καρανάσιος, Γ. Ιωαννίδης, Γ. Πασχαλίδης, Δ. Σταμενίτης, Σ. Αναστασιάδης, Δ. Χριστογιάννης, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου, Εμμ. Κόνσολας, Μ. Αντωνίου, Στ. Κωνσταντινίδης, Τ. Κοψαχείλης, Δ. Κυριαζίδης, Στ. Καλαφάτης, Γ. Κωνσταντόπουλος.

   Η τότε συμπολίτευση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε, όπως και οι αντιπολιτευόμενοι Ανεξάρτητοι Ελληνες. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», η Χρυσή Αυγή απουσίαζε και η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να πάρει θέση φωνάζοντας «κατά πλειοψηφία».

   https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/104195_o-papaggelopoylos-apotheonei-karamanli-tsipra

   22.03.2017, 11:00
   Ο Παπαγγελόπουλος αποθεώνει Καραμανλή – Τσίπρα
   efsyn.gr

   Αποθεώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης.

   Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε (στην «Ελευθερία του Τύπου») «λαοπρόβλητους» τους δύο ηγέτες, τους οποίους «τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο».

   Διευκρινίζοντας ότι μιλάει ως απλός πολίτης και όχι ως υπουργός ή πολιτικός, ο κ. Παπαγγελόπουλος προσθέτει ότι «τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της».

   Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Κ. Καραμανλή, θανόντα Γιάννη Αγγέλου.

   «Θα ήθελα να βλέπω, καγχάζοντας, να συνωστίζονται στο γραφείο του (σ.σ. του Γιάννη Αγγέλου) όλα αυτά τα ανθρωπάκια και να εκλιπαρούν για την εύνοιά του, όπως παλιά. Όλους αυτούς που τον εγκατέλειψαν, τον πρόδωσαν και πρωταγωνίστησαν στη “δολοφονική” επίθεση εναντίον του, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή. Μερικοί από αυτούς τους δήθεν νεοδημοκράτες σχεδίασαν και την επίθεση εις βάρος μου, με παρακρατικές μεθόδους. Είμαι βέβαιος ότι θα το επαναλάβουν. Θα χάσουν και τον δεύτερο γύρο».

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Κύριε Μανώλη μας ρωτήξτε τον Αλέξη. Επιτρέπει το λοκντάουν στο αγαπημένο του βουνό ή θα βάλουν η Δούρου και ο Σκουρολιάκος τις φωνές;

   https://eleutheriellada.wordpress.com/tag/%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9/

   Υπόγειες διαδρομές
   4 April 2017

   Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

   Την πιο προκλητική δήλωση, πιο προκλητική και απ’ αυτές του Καραμανλή, του Ρουσόπουλου, της οικογένειας Πελέκη (Βουλγαράκη), μετά την αθώωση των πρωταγωνιστών του σκανδάλου του Βατοπεδίου, την έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (πρώην εισαγγελέας, πρώην «αντιτρομοκρατικάριος», πρώην διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ), Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Δηλαδή, αυτός που λόγω της θέσης του δε θα έπρεπε να μιλήσει ή έστω να περιοριστεί στην καθιερωμένη σε τέτοιες περιπτώσεις δήλωση ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έκρινε».

   Είναι φανερό ότι ο εκπρόσωπος του Τσίπρα είχε εντολή να καλύψει πλήρως τον Παπαγγελόπουλο. Να μην πει καν ότι αυτός εξέφρασε προσωπικές απόψεις. Κι αυτό, βέβαια, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο από το ΠΑΣΟΚ, που μίλησε για «επίσημα αποκαλυπτήρια της Φιλικής Εταιρίας Τσίπρα – Καμμένου με την καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς». Το ΠΑΣΟΚ θύμισε, ακόμα, ότι «η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009». Αντε μετά να πείσουν οι Τσιπραίοι ότι δεν έχουν υπόγεια ρεύματα επικοινωνίας με τον Καραμανλή και τους ανθρώπους του. Πώς βρέθηκε ο Παπαγγελόπουλος, ένας τόσο σκοτεινός άνθρωπος που μόνο στον κατασταλτικό μηχανισμό είχε δουλέψει, σε κρίσιμο πόστο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, από το οποίο κάποια στιγμή εκδιώχτηκε ο Ν. Παρασκευόπουλος, που προφανώς κρίθηκε ανεπαρκής στην ίντριγκα; Πώς να μην πιστέψει ο απλός άνθρωπος ότι η σκανδαλώδης δικαστική απόφαση για απαλλαγή όλων των μη πολιτικών προσώπων που οργάνωσαν και διεκπεραίωσαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση για να βολέψει τον Καραμανλή και τους ανθρώπους του;

   Δεν μπορούμε, φυσικά, να γνωρίζουμε το ακριβές «αντίτιμο» της διαπλοκής Τσιπραίων-Καραμανλήδων. Πολύ εύκολα, όμως, μπορεί κανείς να σκεφτεί πως ο έλεγχος του δικαστικού μηχανισμού (έστω ενός σημαντικού τμήματός του), στον οποίο είχαν πάντοτε σημαντικές προσβάσεις οι Καραμανλήδες, μπήκε στη ζυγαριά. Αλλωστε, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πώς ο Τσίπρας «ανακάλυψε» τον Παπαγγελόπουλο, έναν καραδεξιό, που πάντοτε ήταν άνθρωπος «ειδικών αποστολών» των Καραμανλήδων και της ΝΔ.

   Εδώ, βέβαια, έχουμε να κάνουμε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Τα πολιτικά πρόσωπα είχαν ήδη απαλλαγεί λόγω παραγραφής (με το νόμο περί ευθύνης υπουργών). Τώρα αθωώθηκαν και τα μη πολιτικά πρόσωπα, λόγω έλλειψης δόλου! Αναφέραμε αναλυτικά στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» τα στοιχεία που αποτελούν τον ορισμό του δόλου. Μια λίμνη, που ουδέποτε αμφισβητήθηκε η ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου σ’ αυτή, βαφτίστηκε ιδιοκτησία ενός μοναστηριού, για να μπορούν στη συνέχεια να την ανταλλάξουν με «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου. Ηξεραν όλοι τους πολύ καλά ποιο ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς και παρανόμησαν εν ψυχρώ. Τώρα, ο Καραμανλής και οι άνθρωποί του αναζήτησαν με προκλητικό τρόπο την πολιτική τους δικαίωση, με βάση τη δικαστική απόφαση. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους δικαίωσε με το δικό της τρόπο, με τη δήλωση Παπαγγελόπουλου και την πλήρη κάλυψή του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

   Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου το οργάνωσε και το διεκπεραίωσε ο Καραμανλής με τους ανθρώπους του και το έκλεισαν με ένα δικαστικό σκάνδαλο οι Τσιπροκαμμένοι. Το ότι αδιαφόρησαν για το πολιτικό κόστος που αναμφίβολα τους προκάλεσε η κάλυψη στον Καραμανλή και τους ανθρώπους του δείχνει ότι είχαν αναλάβει αυτή την υποχρέωση, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης παρασκηνιακής συμφωνίας, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας μόνον αυτοί γνωρίζουν.

 8. Ο/Η Βοιωτός λέει:

  Τελικά δεν πρέπει το Νοσοκομείο να ανακοινώσει;

  https://e-sterea.gr/index.php/topika/voiotia/35719-orxomenos-efyge-apo-koronoio-o-polyteknos-efimerios-tis-panagias-tis-skripoys

  Ορχομενός : Έφυγε ο πολύτεκνος εφημέριος της Παναγίας της Σκριπούς

  Θρήνος στην τοπική κοινωνία για τον παπά Χαράλαμπο…

  Ένας από τους πιο αγαπητούς ιερείς της Βοιωτίας, ο εφημέριος του Ι.Ν. της Παναγίας της Σκριπούς ο παπά Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους, έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, εξαιτίας του κορωνοϊού.

  Είχε νοσήσει πριν από δύο περίπου εβδομάδες από τον ύπουλο ιό και παρά τη μάχη που έδωσε στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, δεν κατάφερε να τον νικήσει βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία.

  Επρόκειτο για έναν χαρισματικό ιερέα, πολύτεκνο με πέντε παιδιά….

  https://siriosfm.gr/sygchysi-me-ta-aitia-thanatou-tou-papa-charalabou-se-laiko-proskynima-i-soros-tou-tin-paraskevi/

  Σύγχυση με τα αίτια θανάτου του παπα-Χαράλαμπου- σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του την Παρασκευή

  6 Μαΐου, 2021Updated:8 Μαΐου, 2021

  Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τα αίτια θανάτου του ιερέα Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους στον Ορχομενό.

  Παρότι νοσηλευόταν στην κλινική covid του νοσοκομείου της Λιβαδειάς η οικογένεια του φέρεται να ζήτησε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

  Σύμφωνα με το δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη και αρνητής, κατά πολλούς, του κορονοϊού η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, που εξέτασε τη σορό του ιερέα, διαπίστωσε ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από εκτεταμένο ενδοκοιλιακό αιμάτωμα και όχι από τον κορονοϊό ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

  Ο κ. Αντωνιάδης που δηλώνει και νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του ιερέα, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι με ενέργειες του Ορχομένιου Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κινήθηκε η διαδικασία για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

  Σημειώνει μάλιστα ότι ο Μητροπολίτης του ζήτησε να διοριστεί και αυτός δικηγόρος της οικογένειας, δίπλα στον επί σειρά ετών δικηγόρο του Πατριαρχείου, Ηλία Γιαννόπουλο.
  Η σορός του παπα- Χαράλαμπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 8.00 το πρωί της Παρασκευής και στις 12.00 θα τελεστεί η κηδεία του, σε στενό οικογενειακό κύκλο και με συγκεκριμένο αριθμό παρευρισκομένων. Η ταφή του θα γίνει πίσω από την Παναγία της Σκριπούς σε σημείο ανάμεσα στον Ιερό Ναό και στα κελιά του παλιού Μοναστηριού όπως ήταν και η επιθυμία του.
  Οι εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση πιστών με τα ερωτήματα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του να αιωρούνται καθώς δεν θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο ταφής για άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.
  Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, το οποίο βρίσκεται σοβαρά εκτεθειμένο.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.pagenews.gr/2019/09/08/ellada/athanasios-martinos-filanthropos-kai-filagios-o-neos-dioikitis-tou-agiou-orous/

  Αθανάσιος Μαρτίνος: Φιλάνθρωπος και φιλάγιος ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους

  ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΦΕΞΗΣ
  08.09.2019 | 14:15


  Ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο είναι ο εκλεκτός για τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου όρους.

  Ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος είναι ο έμπιστος του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους, ο οποίος απολαμβάνει ευρείας αποδοχής από τους κύκλους της ορθοδοξίας, κυρίως από το Φανάρι που υπάγεται πνευματικά το Άγιος Όρος. Ο κ. Μαρτίνος αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια δύσκολη περίοδο καθώς το Πατριαρχείο της Μόσχας διεκδικεί δυναμικότερη παρουσία στον Άθω μέσω ενός «ορθόδοξου ρωσικού κέντρου» αμφισβητώντας ευθέως τους κανόνες της Αθωνικής Μοναστηριακής Πολιτείας.

  Η προσφορά του Μαρτίνου και η σχέση του με το Πατριαρχείο

  Ο Θανάσης Μαρτίνος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος ευεργέτης, έχει αφήσει πίσω του πλούσιο έργο με τις προσφορές του, τις ευεργεσίες του προς το Πατριαρχείο και τις πλουσιοπάροχες οικονομικές ενισχύσεις του σε μονές του Αγίου όρους. Άλλωστε το Πατριαρχείο του έχει απονέμει τιμητική διάκριση του Οφίκιου του Άρχοντος Εξάρχου.

  (…..)

  Η κόρη του στα βουλευτικά έδρανα

  Η απόφαση της κόρης του να ασχοληθεί με την πολιτική και να κατέβει στις εκλογές τον Μάιο του 2012, έβαλε σε σκέψεις τον εφοπλιστή και κράτησε τις επιφυλάξεις του. Ποτέ όμως ο ίδιος δεν είχε κρύψει τη φιλία του Με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μιλτιάδη Έβερτ αν και πάντα ήταν επιφυλακτικός. Η κόρη του είχε αρχίσει νωρίτερα την πολιτική της καριέρα και συγκεκριμένα το 2010 όταν εκλέχτηκε πρώτη σε ψήφους στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που διατέλεσε και αντιδήμαρχος. Το πείσμα της Γεωργίας την έφερε τελικά στα βουλευτικά έδρανα και μάλιστα συγκέντρωσε 11.079 σταυρούς.

  Η αμφισβήτηση του Βαρθολομαίου από τη Ρωσική Εκκλησία

  Εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η Ρωσική εκκλησία δεν αποδέχεται και αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία του Βαρθολομαίου. Θεωρούν ότι δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι Ρώσοι επιχειρηματίες δείχνουν ενδιαφέρον για τις αγιορείτικες μονές, όπως του Αγίου Παντελεήμονος, καθώς έχουν προσφερθεί μεγάλες δωρεές για εργασίες ανακαίνισης. Συγκεκριμένα οι Ρώσοι από το 2005 έχουν δαπανήσει κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή παρεκκλησίων, την αποκατάσταση δρόμων, την ανακαίνιση και την συντήρηση μονών αλλά και την κατασκευή κατεστραμμένων κτιρίων.

  Η μονή του Αγίου Παντελεήμονος είναι χώρος υποδοχής αρκετών Ρώσων διπλωματών και αξιωματούχων ενώ είναι και το καταφύγιο προσευχής και περισυλλογής του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε το 2016 στη συγκεκριμένη μονή στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τον χιλιετή ρωσικό μοναχισμό, όμως ο Πατριάρχης αρνήθηκε να παραστεί για να μην νομιμοποιήσει τον ρώσικο μοναχισμό, τουλάχιστον με τα λεγόμενα των τότε εκκλησιαστικών κύκλων. svg%3E

  Ο Νέος διοικητής καλείται να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σκοινί καθώς ο ρόλος του μόνο εύκολος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Θα πρέπει να διαχειριστεί σειρά ζητημάτων που αφορούν στην κοινότητα των αγιορειτών να μεταφέρει τυχόν αιτήματα που προκύψουν στην πολιτεία και ειδικότερα θα εργαστεί υπό την σκιά μιας εγκιβωτισμένης διπλωματίας για να πετύχει και να αντιμετωπίσει τις σύνθετες προκλήσεις στον Άθω. Η ένταση ανάμεσα σε Μόσχα και Φανάρι, λόγω της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής εκκλησίας το τελευταίο διάστημα είναι γνωστό πως έχει μεταφερθεί στο Άγιο Όρος.

  Να συλληφθεί ο πατριάρχης Βαρθολομαίος για απόπειρα δολοφονίας του πουτινικού Εφραίμ


  06/02/2019


  Ο φιλοαμερικανός Ουκρανός Προκαθήμενος Επιφάνιος βασανίζει τον Ρωσόφιλο Εφραίμ στο ουκρανικό κρεβάτι του πόνου, με την ανεπιθύμητη επίσκεψή του

  Είναι πασιφανές πως ο όσιος Εφραίμ εκπροσωπεί στη χώρα μας μαζί με τον Λαφαζάνη και τη Χ.Α. τον ευσεβή ερωτύλο Πούτιν, απηνή διώκτη των αιρέσων, προσκυνητή της Αγίας Ζώνης (της μοναδικής του Βατοπεδίου, από τις τρεις υπάρχουσες), εχθρό της τολμηρής Τέχνης, ηγεμόνα των Λύκων της Νύχτας, σφαγέα της Οσετίας, για χάρη του οποίου ο Ορθόδοξος θεός δολοφονεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπου κι αν καταφύγουν.

  Είναι αυτονόητο πως το Βατοπαίδι, ως όργανο του ρωσικού επεκτατισμού, αντιτίθεται στο αυτοκέφαλο της ουκρανικής Εκκλησίας. Ο Βαρθολομαίος, στον οποίο υπάγεται το Όρος, «για σπάσιμο» υποχρέωσε τον Εφραίμ να παραστεί στην ενθρόνιση του μητροπολίτη Κίεβου Επιφάνιου.

  Άλλος ένας αγιορείτης που υποχρεώθηκε να παραστεί είναι ο ηγούμενος Μ. Ξενοφώντος όσιος Αλέξιος, οικοδεσπότης των προσκυνητών Τσίπρα και Μητσοτάκηδων (πατρός και υιού), ο οποίος είχε προφυλακιστεί το 1978 για απαγωγή στον Άθωνα ανηλίκων αγοριών από τα Τρίκαλα, ύστερα από μήνυση των (αχάριστων) γονιών τους («Αγιορείτης Ηγούμενος προφυλακίζεται για “απαγωγή”» https://roides.wordpress.com/2017/10/23/23oct17/ ).

  Ο όσιος Εφραίμ, με καταπεπονημένη υγεία ύστερα από τις άδικες διώξεις για την ανύπαρκτη υπόθεση του Βατοπεδίου, για την οποία αθωώθηκε υπό τις θριαμβευτικές ιαχές του Υπουργού κατά της Διαφθοράς Παπαγγελόπουλου, της καραμανλικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άντεξε αυτήν την πίεση, φοβούμενος πιθανόν και την οργή του γαλαντόμου τσάρου Πούτιν, που έχει αμείψει το Βατοπαίδι (ηθικώς) με τις προσευχές του προς τον Ορθόδοξο θεό («Τα «χρυσά δεσμά» του ηγούμενου Εφραίμ με τον Πούτιν» https://www.topontiki.gr/2012/01/15/ta-chrisa-desma-tou-igoumenou-efrem-me-ton-poutin/ ).

  Φρονώ ότι ο Βαρθολομαίος έκανε κατάχρηση εξουσίας σε βάρος ενός απλού εργάτη της Ορθοδοξίας, εξωθώντας τον στην απόγνωση, γι’ αυτό και ζητώ να κινηθεί ο κ. Εισαγγελέας πάραυτα.

  ……………………………….

 10. Ο/Η Lawyer λέει:

  https://www.newsbomb.gr/ellada/story/289771/paramenei-sto-dikastiko-soma-i-efetis-maria-psalti

  19/03/2013 20:26

  Παραμένει στο δικαστικό σώμα η εφέτης Μαρία Ψάλτη, η οποία ενεπλάκη στην υπόθεση της Μονής του Βατοπεδίου, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

  Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ψήφους 49 υπέρ και 4 κατά, έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος για οριστική παύση από το δικαστικό σώμα της εφέτη Μαρία Ψάλτη, η οποία είχε κατηγορηθεί για διαρροή δικαστικού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος, ως πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων, στη γνωστή αντιδικία μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου.

  Σημειώνεται ότι η Εφέτης είχε αρχικά καταδικαστεί, αλλά ύστερα από δυο αναιρετικές αποφάσεις του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου απηλλάγη αμετακλήτως κατά το ποινικό σκέλος, ενώ πρόσφατα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του ΑΠ την απήλλαξε, κρίνοντας ότι δεσμεύεται από την απαλλακτική ποινική κρίση.

  Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ασκήσει έφεση για να ξανακριθεί η υπόθεση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό.

  Στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου η Εφέτης είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της απόλυσης λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, κυρίως για την υπόθεση Βατοπεδίου, καθώς και λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση πολιτικών αποφάσεων.

  Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτας, υποστήριξε ότι δεν συντρέχει λόγος οριστικής παύσης, που είναι μέτρο εξαιρετικό, ενώ σημείωσε ότι έχουν περάσει εννέα χρόνια από την υπόθεση και απομένουν 15 μήνες για τη συνταξιοδότησή της.

  Επίσης, υπογραμμίζοντας την απαλλακτική ποινική απόφαση και τη διαπίστωση του αρμόδιου επιθεωρητή, ότι οι καθυστερήσεις δεν είχαν μόνιμο χαρακτήρα, επεσήμανε ότι η δικαστής είχε απολέσει την ψυχραιμία της όταν είχε υποστηρίξει στη δίκη ότι οι Μονές δεν διαθέτουν τα περιουσιακά στοιχεία για τους εαυτούς τους, αλλά ασκούν φιλανθρωπία.

  Τέλος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επέκρινε το ότι η δικαστής ανέχτηκε τηλεφωνήματα από τους μοναχούς και άλλους παράγοντες, μολονότι δεν προέκυψε ότι τους έδωσε να καταλάβουν ποια θα είναι η απόφαση.

  https://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341375311-44341375311

  Ο Εφραίμ είναι αθώος – η Δικαιοσύνη είναι τυφλή;

  Με την αθώωση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου η Δικαιοσύνη μας λέει σε απλά ελληνικά ότι άλλο η υπόθεση τότε και άλλο τώρα.
  Είτε λοιπόν οι δικαστές διστάζουν να αγγίξουν το δια ταύτα, είτε οι υποθέσεις δεν είναι εξαρχής καλά δεμένες. Και τα δύο είναι εξίσου κακά

  Ελευθερία Κόλλια 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 12:32

  Εξήντα – εξηνταπέντε συνεδριάσεις, δεκάδες μάρτυρες, δύο χρόνια δίκης, κι ούτε υποψία αδικήματος. Στην υπόθεση των ιερών ανταλλαγών της λίμνης Βιστωνίδας και παραλίμνιων εκτάσεων με ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι αρχιμανδρίτης Εφραίμ είναι αθώος.

  Οπως και ο μοναχός Αρσένιος. Και η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της, δικηγόροι και οι δυο, Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης, τα εμπλεκόμενα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, υπουργείων και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ολοι, αθώοι.

  https://www.protagon.gr/epikairotita/44341376295-44341376295

  Με μια ημέρα καθυστέρηση η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το Βατοπαίδι

  Ενα 24ωρο παράξενης σιωπής της Κουμουνδούρου τελείωσε με μια ανακοίνωση για «τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας που δεν παραγράφονται»

  Protagon Team 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 13:13

  Με χαρακτηριστική καθυστέρηση μιας ημέρας ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τελικά ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης να αθωώσει όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.

  Ολα τα κόμματα είχαν σχολιάσει τη δικαστική απόφαση από το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά το κυβερνών κόμμα σιώπησε –σε βαθμό που η φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών» να το σημειώσει εμφανώς στο πρωτοσέλιδό της.

  Η παράξενη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ έθρεψε εκ νέου τα σενάρια περί υπόγειων σχέσεων της Κουμουνδούρου με την «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ, που έσπευσε να εκμεταλλευτεί τη δικαστική απόφαση περιγράφοντάς την ως δικαίωση. Ενδεικτική η δήλωση του αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που φρόντισε να παραλληλίσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας (στην «Ελευθερία του Τύπου) ότι «επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της».

  Ο κ. Παππαγγελόπουλος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά. Αυτά έχουν τελειώσει πια» προσέθεσε.

  Τελικά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο γενικά για «τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας που δεν παραγράφονται»: «Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. » Υπενθυμίζουμε ότι η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε “Συνασπισμού”, επιτρέποντας σήμερα στη δικαιοσύνη να μιλά για “γη και περιουσία” που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου» ανέφερε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.tanea.gr/2020/09/22/greece/agion-oros-onomasan-gripi-ton-koronaio-stin-moni-agiou-paylou-ektakta-metra/

  Σε ρόλο… επιδημιολόγου
  Άγιον Όρος: Ονόμασαν «γρίπη τον κοροναϊό στην Μονή Αγίου Παύλου

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/41526-igoumenos-parthenios-den-tha-doso-eulogia-se-kanenan-na-kanei-to-embolio

  Romfea.gr. 09/01 12:40

  Ηγούμενος Παρθένιος: »Δεν θα δώσω ευλογία σε κανέναν να κάνει το εμβόλιο»


  ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης
  17.407 προβολές


  Γεροντας Γαβριηλ+Αποκαλυπτει τα σημεια των καιρων
  115.340 προβολές

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/agion-oros-gerontas-gavriil-arrostos-o-agios-gerontas-i-prosefches-mas-mazi-tou/

  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ- ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: ΑΡΡΩΣΤΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ- ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
  Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 19:12

  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: « Δεν δέχομαι επισκέψεις λόγω ασθενείας », αναφέρει σε επιγραφή του έξω από το ξακουστό κελλί του ο γεροντας Γαβριήλ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο αγαπητός γέροντας νοσεί βαριά και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή ανάρρωση.

  https://city.sigmalive.com/article/2014/12/22/metanoiste-kai-skotoste-enan-poysti/

  «Μετανοήστε και σκοτώστε έναν πούστη»

  Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

  «Όποια γυναίκα σκοτώσει έναν πούστη θα πάει στον Παράδεισο» δηλώνει μεταξύ άλλων ωραιοτάτων, στο 2.18 του πιο κάτω βίντεο, ο Γέροντας Άνθιμος ο Αγιορείτης, ευρύτερα γνωστός πλέον στη διαδικτυακή «καφροπιάτσα» ως «Γέροντας Χρυσαυγίσιος

  https://www.ekklisiaonline.gr/agiornea/alithini-fotografia-emfanisi-tis-panagias-sto-agion-oros-1903/

  ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΟ 1903
  Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 04:58

  https://eretriapress.wordpress.com/2013/07/21/%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BC%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5/

  ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΓΓΕΛΟΙ-ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΚΚΕ, το κόμμα σου θεέ

  ΚΚΕ και Άγιο όρος
  Ο προσκυνητής Φλωράκης (Ρεπορτάζ πολυδημοσιευμένο και επίμονα αδιάψευστο από το κόμμα), η Αθωνίτισσα Κανέλλη που υπερασπίζεται το Άβατο, η τρεις φορές λευκή ψήφος του ΚΚΕ στα δυο φοροαπαλλακτικά του Όρους νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και στο ένα της ΝΔ και η αδιάψευστη από το ΚΚΕ αποκάλυψη του Βασίλη Αλεξάκη για την οικονομική ενίσχυση του Άθωνα προς το ΚΚΕ

  https://www.iellada.gr/thriskeia/otan-o-harilaos-florakis-episkeythike-agio-oros-vinteo

  Όταν ο Χαρίλαος Φλωράκης επισκεύθηκε το Άγιο Όρος (ΒΙΝΤΕΟ)
  Θρησκεία
  22/07/2018 – 15:46

  Γύρω στο 1995 μια τριμελής ομάδα που αποτελείται από το Χαρίλαο Φλωράκη, το συμμαθητή και φίλο του ηθοποιό Τίτο Βανδή καθώς και ένα νέο δημοσιογράφο, επισκέπτονται το Άγιο Όρος. Ο Χαρίλαος συνοδεύεται και από δύο άτομα της προσωπικής φρουράς. Ζητά επιτακτικά από τους συνοδούς αστυνομικούς ν’ αφήσουν τα όπλα τους στην Ουρανούπολη, πράγμα που έγινε.

  Όμως με το μπάσιμο στο Όρος άρχισαν να γίνονται μερικά ευτράπελα από θερμόαιμους-που πάντα υπάρχουν – πράγμα που αναγκάζει τους αστυνομικούς να δανεισθούν δύο όπλα από την Δάφνη. Αυτό είναι το καλαμπούρι μας καθώς και το ότι συνάντησε συναγωνιστές να είναι τώρα μοναχοί που μαζί του θυμήθηκαν τα παλιά!!!

  Στις Καρυές τον ξενάγησε ο λόγιος μοναχός π. Μωυσής που μου τόνισε με πόσο σεβασμό άκουγε την ενημέρωση που του έγινε. Μια μέρα φιλοξενήθηκε στο κελλί του π. Ιερόθεου του βιβλιοπώλη των Καρυών. Ήταν ημέρα νηστείας και έφαγε τα νηστίσιμα που του παρέθεσαν. Τα βρήκε πολύ νόστιμα και στην κουβέντα με τα καλογέρια της συνοδείας μίλησε με σεβασμό για το άβατο και τους νόμους του Αγίου Όρους που όφειλε να σεβαστεί η Ευρώπη. «Δεν έκανε όμως το Σταυρό του».

  Ιδού και το μυστήριο. Μ’ ένα τζιπ μόνος με τον οδηγό του, εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση. Κρύος ιδρώτας αρχίζει να λούζει τους αστυνομικούς. Τι έγινε ο Χαρίλαος …;

  Επιστρέφει μετά από αρκετές ώρες έχοντας αφήσει άναυδη τη συνοδεία του χωρίς να τους πει που πήγε. Είναι πολύ πιθανό μου ‘παν οι πατέρες στην Ιβήρων να επισκέφθηκε το Ρουμάνο Μοναχό που πρόσφατα απεβίωσε.

  Έχουμε και μια επίσκεψη στη Σιμωνόπετρα που με σεβασμό γράφει στο βιβλίο του προσκυνητή. Κάπως έτσι λοιπόν έγινε το ταξίδι αυτό. Φτάνοντας στην Ουρανούπολη κάνει τις ακόλουθες δηλώσεις:

  Βρε παιδιά, περίμενα να βρω μέσα στο Όρος γέρους μοναχούς και απεναντίας είδα νέα παιδιά, σπουδαγμένα…

  Τι ήταν λοιπόν η επίσκεψη αυτή; Μόνο τουριστική; Όχι όπως θα δείξουμε παρακάτω.

  Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι ο Χαρίλαος όπως και κάθε Έλληνας έχει την Ορθοδοξία από τα γεννοφάσκια του, από τη μάνα του. Πώς αλλιώς θα εξηγήσουμε ότι ζήτησε να ταφεί στον «Αϊ Λια» δύο μέτρα από το Αγ. Βήμα; Αλλά πάνω στο θέμα της κηδείας του θα επανέλθουμε αργότερα. Ας επιστρέψουμε στην αποχώρηση του Χαρίλαου από το Όρος όπου δήλωνε συγκλονισμένος.

  Πολλοί γνωστοί του τον ρωτούν ανάμεσα τους και η Μαρία Δαμανάκη: και εσύ Χαρίλαε στο Όρος; Απαντούσε ευθέως: «Μακάρι να ‘χα πάει νωρίτερα και ‘γω θα ‘μουν καλύτερα και ο τόπος»!!! «Ο νοών νοείτω». Και όχι μόνο αυτό. Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι μετά απ’ αυτήν την επίσκεψη, στο γραφείο του στον Περισσό εξομολογήθηκε σε Ιερομόναχο του Αγ. Όρους (αφού απομακρύνθηκε το προσωπικό του γραφείου του).

  Υ. Γ.

  Ευχαριστώ του πατέρες του Όρους που μου έδωσαν τις πληροφορίες πάνω στις οποίες στηρίχτηκε το προηγούμενο κείμενο, ιδιαίτερα τον π. Μάξιμο, τον π. Πρόδρομο από την Ι. Μ. Ιβήρων, τον π. Κύριλλο και π. Μωυσή από τις Καρυές

  Η μεταστροφή του Χαρ.Φλωράκη μετά την επίσκεψή του στο Αγ.Όρος
  42.757 προβολές•21 Ιουλ 2014

  https://www.topontiki.gr/2019/11/13/i-orgi-tis-lianas-kanelli-otan-i-malvina-paraviase-to-avato-tou-agiou-orous/

  Η οργή της Λιάνας Κανέλλη όταν η Μαλβίνα παραβίασε το άβατο του Αγίου Όρους
  Από Tο Ποντίκι Web
  13.11.2019 08:53

  https://psigmataorthodoxias3.wordpress.com/2018/06/08/%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CF%87/

  Λιάνα Κανέλλη: Εμείς την Παναγία την έχουμε Αρχιστράτηγο
  Δημοσιεύθηκε την 08/06/2018 από psigmataorthodoxias3

  Το Άγιον Όρος, την τύχη την αγαθή είχα να το πρωταντικρίσω εγώ πετώντας μ’ ένα «Μιράζ 2000» πάνω απ’ τον Άθω πέρυσι τέτοιες μέρες. Ήταν το δώρο των φρουρών του Αιγαίου, όπως έκτοτε αποκαλώ τους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας, για τη γιορτή των αρχαγγέλων, τη δική τους, προς μία δημοσιογράφο που επιμένει να μετράει τις αναχαιτίσεις των απέναντι κι όχι τις παραβιάσεις τους…

  …………………………….

  Όταν διάβασα στις εφημερίδες πως δύο κοινοτικές κυρίες αξιωματούχοι βγήκαν να μας επιτιμήσουν που επιμένουμε στο Άβατον του «Περιβολιού της Παναγιάς» μας, ανάμεσα σε κάτι φληναφήματα περί ισότητας των δύο φύλων, διακρίσεις κι άλλα τέτοια εκ του πονηρού, όταν τα έργα απάδουν των μεγαλοστομιών, στην αρχή γέλασα. Ύστερα δημοσιογραφικών πονηρεύτηκα, ανησύχησα, για να οργιστώ εντέλει από το ενδεχόμενο να πρέπει να είμαι συνεχώς σε …αγιορείτικη επιφυλακή.

  Ήθελα να τις έχω μπροστά μου με ελληνικό κρασί και ψωμοτύρι, σε άγιες νύχτες ανοιξιάτικες, να μυρίζει αγιόκλημα και θυμάρι, να σκάνε μέσα στα ρούχα του ορθολογισμού τους και να τους μιλάω ώρες για τον έρωτα της ελευθερίας. Να προσπαθώ να τους πω πως για μας εδώ, τους εναπομείναντες και τις εναπομείνασες, ρωμιούς και ρωμιές, ο έρωτας είναι που έφερε το Άβατον του Ορους. Και πως στην κλίμακα των δικών μας αξιών, όπου θα βρεις κομουνιστή να κάνει το σταυρό του και παπά με το ντουφέκι να υπερασπίζεται τα ντουβάρια του και ελεύθερους πολιορκημένους και γυναίκες να χορεύουν κατά γκρεμού και μιαν Ανάσταση ακατανόητη, αφού πεθαίνεις με την πίστη πως ο θάνατος με θάνατο νικιέται.

  ……………………………………..

  Ο Βασίλης Αλεξάκης για τη «Μαφία» του Άθωνα

  Ο Βασίλης Αλεξάκης για τη «Μαφία» του Άθωνα

  [Τα οικονομικά κίνητρα της υποστήριξης του ΚΚΕ προς το αμαρτωλό Όρος]

  Ο Αλεξάκης ανήκε στην Αριστερά, τα κόμματα της οποίας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ υπερασπίζονται με φανατισμό το Άβατο (Αλ.Αλαβάνος ο και Υπέρμαχος των Επιταφίων της πανδημίας) και τα οικονομικά (και όχι μόνο) προνόμια του Άθωνα. Με με λευκή ψήφο ως αντιπολίτευση (9.2014) και με δυο νομοσχέδια ως κυβέρνηση (12.2016, 8.2017) ο πρώτος. Με τρεις φορές λευκή ψήφο το δεύτερο (βλ. Χ.Ιωάννου ‘Εφ.τ.Συντ’.-11.8.2017-«Ου… φορολογηθείς»)
  https://www.efsyn.gr/politiki/120254_oy-forologitheis

  …………………….
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα» (Ε-Ελευθεροτυπίας, 14.09.2008).
  https://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2016/10/blog-post_74.html
  «Μόνιμη πολιτική του Αγίου Ορους είναι να κρατήσει τα προνόμια και τα λεφτά του. Κυρίαρχο στοιχείο του είναι το ενδιαφέρον για τα οικονομικά. Ο μανδύας του μοναχού κρύβει πίσω του μια μορφή θρησκευτικού καπιταλισμού, ο οποίος είναι σκληρότατος».

  Η μόνιμη πολιτική του Αγίου Όρους είναι να κρατήσει τα προνόμια και τα λεφτά του. Μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης δεν τα γνωρίζει αυτά, είναι απληροφόρητη και οι πολιτικοί δεν τολμούν να τα πουν. Ακόμη και του ΚΚΕ δεν τολμούν να κηρύξουν πόλεμο ενάντια στο Άγιο Όρος. Το Σπίτι του Λαού στον Περισσό χτίστηκε εν μέρει με λεφτά που έδωσαν οι μοναχοί».

 13. Ο/Η εκ USA λέει:

  Δελτίο θανάτων, ασθενειών και αρνήσεων του κορονοϊού που οι φανατικοί τον λένε “κοροδοιό”

  https://panayiotistelevantos.blogspot.com/2021/06/kai-o.html

  SATURDAY, JUNE 12, 2021
  ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ, ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ, ΕΝ ΚΥΡΙΩ, Ο π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ KAI O ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΡΙΩΤΗΣ

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου

  =====

  Με βαθύτατη θλίψη οι πιστοί πληροφορήθηκαν την εκδημία του ευλαβούς διακόνου π. Ιωάννη Χατζήμιχαηλ, που διακονούσε στον Ι. Ναό του Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα και ο οποίος ήταν διασωληνωμένος για βδομάδες στο νοσοκομείο με κορωνοιό.

  Η επίγεια Εκκλησία έχασε ένα ευλαβή κληρικό και εκλεκτό ποιμένα ψυχών, αλλά τον κέρδισε η Επουράνια Βασιλεία.

  Πονούμε για την εκδημία μιας τόσο εκλεκτής ψυχής, αλλά μας παρηγορεί ότι

  τώρα βρίσκεται κοντά στον Χριστό.

  Δυστυχώς ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης υπέκυψε τελικά στον κορωνοιό παρόλες τις απέλπιδες προσπάθειες των εκλεκτών ιατρών του.

  Τα βαθειά μας συλλυπητήρια στον κατά σάρκαν αδελφό του Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο και στην αδελφότητα του Αγίου Νεοφύτου.


  Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Βατοπαιδινός εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένος για έβδομη μέρα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και η κατάστασή του είναι σταθερή και επιτρέπει δικαιολογημένη συγκρατημένη αισιοδοξία.

  Ελπίζουμε ο π. Εφραίμ να αποθεραπευθεί σύντομα πλήρως και να επιστρέψει

  στην Μονή της μετανοίας του.


  Ο Ιερομόναχος Σάββας Σταυροβουνιώτης επέστρεψε ήδη στην Μονή της μετανοίας του και συνεχίζει με τους υπόλοιπους πατέρες την ανάρρωσή του.

  Ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία δοκιμασία που υφίστανται οι Σταυροβουνιώτες από τον φονικό κορωνοιό.

  Κατά τα αλλά οι αρρωστημένοι συνωμοσιολόγοι εξακολουθούν να μιλούν ευθέως

  ή συγκεκαλυμμένα για “κοροδοιό”.

  Πόσους άλλους νεκρούς και εισαγωγές στις ΜΕΘ πρέπει να δούμε μέχρις ότου στομωθεί η φονική μανία των συνωμοσιολόγων;


  Αλλά φταίει και η Ιεραρχία, που ανέχεται ή φοβάται να ασχοληθεί με ορισμένους συνωμοσιολόγους κληρικούς -όπως λ.χ. με τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη-, που οδηγούν στην πλάνη τους πιστούς και όχι σπάνια στις ΜΕΘ και στο κοιμητήριο.

 14. Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

  προς laskaratos
  Δήλωση Κ. Μητσοτάκη: Δεν υφίσταται για εμάς (σ.σ. το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) ζήτημα αλλαγής του άρθρου 3 και δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω με λεπτές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στο βάθος των αιώνων! Οι κληρικοί είναι το στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας!!!
  Κύριε laskaratos, συμφωνείτε με την παραπάνω δήλωση του Κ. Μητσοτάκη τον οποίο η ιστοσελίδα σας στηρίζει;

  Η Κατερίνα Πελέκη, είναι η συμβολαιογράφος που χειρίστηκε την πλειονότητα των υποθέσεων ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου. Σύζυγός της είναι Γ. Βουλγαράκης. Έχετε την καλοσύνη να μας ενημερώσετε αν ο Γ. Βουλγαράκης είναι αυτός ο οποίος υπήρξε υπουργός σε τρία διαφορετικά υπουργεία της Νέας Δημοκρατίας ή αν πρόκειται απλά για συνωνυμία;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Κύκλωψ,
   γίνεστε αστείος. Ούτε υποστηρίζω το κόμμα της ΝΔ και προφανέστατα διαφωνώ με τη δήλωση του κ.Μητσοτάκη, φυσική και αναμενόμενη όμως για ένα κόμμα της Εκκλησίας, όπως παραδοσιακά είναι η ΝΔ, όπως διαφωνώ με την απολύτως αδικαιολόγητη και παρά φύσιν, ενεργή και παθητική στήριξη που παρέχουν οι Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στο παπαδαριό.

   Για τον κ.Βουλγαράκη

   Mαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (6)-Tυμβωρυχία

   Mαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (6)-Tυμβωρυχία

   Το πτώμα έφερε αστρονομικό, μαύρο και ανεξέλεγκτο χρήμα, τον άγιο Αττικής που γύρευε μερίδιο, τον πανταχού παρόντα ευλαβή δικηγόρο κ.Διονύσιο Πελέκη και τους απαραίτητους «φίλους της Ι.Μονής», εν οις και δικαστικούς, χρειαζούμενους για να μην τυλιχτεί άδικα η καλόγρια σε μια κόλλα χαρτί ως κοινή απατεώνισσα, συκοφαντημένη από κάποιον δεσπότη που ρίχτηκε στη μοιρασιά της λείας..
   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=1572603

   Υποψιάζομαι πως δεν είναι όλοι οι φίλοι της Μονής ανιδιοτελείς όπως ο αφιλοχρήματος κ. Πελέκης: «..Ο πατέρας της συζύγου του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη αμισθί προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ι. Μητρόπολη της γενέτειράς του Ναυπάκτου, σε Μονές του Αγίου Ορους, στην ΙΜ Ν. Μάκρης, στην Ι. Μονή του Αγίου Συμεών, σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα. Υπογραμμίζει δε ότι ‘ούτε εγώ, ούτε μέλος της οικογενείας μου σε καμμίαν περίπτωσι δεν κάνουν μπίζνες. Σεβόμεθα απολύτως την Εκκλησίαν του Χριστού και ζούμεν με φόβον Θεού’». (Έθνος 13/9). Αυτές οι άμισθες υπηρεσίες των θεοφοβούμενων πατέρα και κόρης (θυμηθείται πως δεν πληρώθηκε ούτε δραχμή για τα χρυσά συμβόλαια του άλλου Εφραίμ) , ανάγκασαν τον κ. Βουλγαράκη να ξανοιχτεί με οφ σορ εταιρείες, νόμιμα και ηθικά, για να εξασφαλίσει τα παιδιά του. Ο ευσεβής όμως κ.Πελέκης και η θυγατέρα του μας δείχνουν με τη χριστιανική τους αφιλοχρηματία το μόνο δρόμο. Τα τεράστια κέρδη της Εκκλησίας ΑΕ δεν πρέπει να τα καρπώνονται ιδιώτες, πρέπει να φορολογηθούν υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

   Και τώρα αποκαλύπτεται ότι ο άνθρωπος που ανέλαβε τη νομική υποστήριξη των συγγενών του άτυχου στελέχους της Vodafone υπήρξε διορισμένος σύμβουλος του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη. …….Αλλη μια σύμπτωση από τις πολλές που συναντάμε αυτές τις μέρες. Οι δικηγορικές οικογένειες Πελέκη και Σοφού συναντιούνται σε έναν άλλο Εφραίμ. Πρόκειται για την υπόθεση της Μονής του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Ο Διονύσιος Πελέκης και ο Θέμης Σοφός συνεργάστηκαν ως δικηγόροι της μονής κατά του τότε μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα και …πέτυχαν την καταδίκη, την καθαίρεση (σ.Λασκ. Ο «Ιός» θέλει να πει έκπτωση) και τη φυλάκισή του. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρισκόταν η διαχείριση του πλούτου που συγκεντρώνεται στη Μονή από τους πολυάριθμους προσκυνητές και δωρητές. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξαν μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνομιλίες του μητροπολίτη που είχαν υποκλαπεί και μεταδόθηκαν από τηλεοπτικές εκπομπές, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η θέση του κατηγορούμενου με «ροζ» αιτιάσεις. Στην πραγματικότητα οι δικηγορικές οικογένειες Πελέκη και Σοφού συνεργάζονται στενά. Η από κοινού υπεράσπιση της Μονής Εφραίμ δεν είναι κι αυτή συμπτωματική. Από το 1999 έχει ιδρυθεί σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος φίλων της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης». Ο πρώτος που υπογράφει τη σύσταση του σωματείου και αναλαμβάνει ταυτόχρονα τη νομική του εκπροσώπηση είναι ο Διονύσιος Πελέκης. Στα ιδρυτικά μέλη συναντάμε τη σύζυγό του αλλά και τους Ιωάννη και Θεμιστοκλή Σοφό….»
   http://www.iospress.gr/ios2008/ios20081207.htm

   Κύριε Ροΐδη,
   ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με αυτήν του Πανιερότατου Παντελεήμονα: Πόσα έχει εισπράξει η μονή Εφραίμ Μάκρης από την εμπορία του πτώματος; Πόσα δηλώθηκαν, πόσα φορολογήθηκαν, που διετέθησαν και ποιο είναι το φιλανθρωπικό της έργο; Πως η πολιτεία ανέχεται να εμφανίζεται κάποιος ιερός σκελετός από το πουθενά, να ταυτοποιείται με όραμα μιας καλόγριας, και να εκτίθεται σε κερδοφόρα προσκύνηση σε απελπισμένους ανθρώπους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και αξιοπρέπεια; Οι νόμοι της ταφής δεν ισχύουν για τα μοναστήρια; Η ιστορική εμπειρία που πιστοποιεί τη διαχρονική επίδοση της Εκκλησίας σε τέτοιες απάτες δεν ευαισθητοποιεί την εισαγγελική υποψία; Τι γυρεύουν οι ευλαβείς δικαστικοί στην αυλή μιας μονής που μάλιστα έχει δικαστικές εκκρεμμότητες; Ως πότε οι αγαθοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα παραπλανιούνται από ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους και θα κλείνουν τα μάτια σε εξώφθαλμες απάτες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος;
   ……………………………………….

   Η καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ανεστήθη

   Η καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ανεστήθη

   [Μέγα Θαύμα του Εφραίμ Νέας Μάκρης]

   …………………………………..

   Άρης Σπηλιωτόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Θεμιστοκλής Σοφός, Σπύρος Βλαχόπουλος (του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής) και ο πρώην στενός συνεργάτης και διασκεδαστής του Καραμανλή Β΄, γνωστός πλέι μπόι και μπον βιβέρ, Νίκος Καραχάλιος. Γ

   ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

   Αφιέρωμα στους δικαιωματικούς αγώνες του αγωνιστή για τα δικαιώματα του Δημ.Κουφοντίνα, κ.Θεμιστοκλή Σοφού:

   Mαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (6)-Tυμβωρυχία

   «Νόμιμον», «ηθικόν» και ασυμβίβαστο-Ιός-Ελευθεροτυπία-7 Δεκ 2008-«Η ΑΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

   Ο ανερχόμενος δικηγόρος και το Love Story με τη Σταματίνα «Οι υποκλοπές, το Βατοπέδι, η «17 Νοέμβρη», η Μαντάμ Βάσω και τα κυκλώματα πορνείας το 2002, ήταν οι ευκαιρίες που ζητούσε από μικρός για να εκτοξεύσει την καριέρα του (Πρώτο Θέμα-20.4.2010)

 15. Ο/Η εκ USA λέει:

  Αλίμονο σε αυτόν που θα κάνει το εμβόλιο ~ π. Βασίλειος Βολουδάκης
  279.071 προβολές•18 Δεκ 2020

  https://www.triklopodia.gr/%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B7/

  ΠΑΤΗΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ:«ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟΝ COVID ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025! ΤΟΝ ΙΟ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ! »
  ΕΚΚΛΗΣΙΑ. – 11 Απρ 2021 – 12:32

  Συνέντευξη του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη, Θεολόγου και Φιλολόγου, στο Στέφανο Δαμιανίδη και στο FOCUS. Μιλάει για όλα: Για το Πάσχα, για τα εμβόλια που διασπείρουν μεταλλάξεις του ιού, για τις εκδηλώσεις για το 21 των κρατούντων χωρίς την Εκκλησία!

  Ακόμη μιλάει για τους ένοπλους μετανάστες, που σαν πέμτη φάλαγγα έχουν διασπαρεί μέσα στην Ελλάδα. Επισημαίνει την ανησυχία του για τη βάση δεδομένων που φτιάχνουν με τα εμβόλια μέσα στο ανθρώπινο σώμα!

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!

  http://aegeanews.gr/news/fimes/374797/dilosi-vomva-vasileiou-voloudaki-tsiodras-nosileftike-psevdonymo-ystera-apo-parenergeies-tou-emvoliou/

  Δήλωση Βόμβα π. Βασίλειου Βολουδάκη: Ο Τσιόδρας νοσηλεύτηκε με ψευδώνυμο ύστερα από παρενέργειες του εμβολίου
  Από aegeanews -12 Φεβ 2021

  «Ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά το εμβόλιο εμφάνισε παρενέργειες και νοσηλεύτηκε με ψευδώνυμο» υπογράμμισε μιλώντας στον Focus Fm 103,6 ο ιερέας Βασίλειος Βολουδάκης.

  Όπως επεσήμανε ο ίδιος έχει μιλήσει με γιατρούς στο Σωτηρία που του το επιβεβαίωσαν και προκάλεσε να τον διαψεύσουν με αποδείξεις και αν το κάνουν θα ζητήσει συγνώμη.

  Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 16. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  https://www.rethemnosnews.gr/kriti/656754_sto-perahori-anogeion-tylixan-tin-ekklisia-me-keri-gia-na-prostateytei-apo-tis?fbclid=IwAR16tFpaeDIXieBEGAh_MPEYmhLr6qerVL7lQAqwZ1SU5KQZ2FW3vzU92jA

  14.06.2021 10:57
  Στο Περαχώρι Ανωγείων: Τύλιξαν την εκκλησία με κερί για να προστατευτεί από τις αρρώστιες!


  Σε μια ασυνήθιστη ενέργεια προέβησαν οι κάτοικοι του οικισμού των Ανωγείων.

  210 μέτρα κερί χρησιμοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 11 Ιουνίου, οι ενορίτες και ενορίτισσες του Ιερού Ναού της Παναγίας και του Αγίου Χαραλάμπου στο Περαχώρι Ανωγείων , κάνοντας το τρεις κύκλους από την εκκλησία, για να προστατευθεί ο τόπος από το κακό, τον κορονοιό και τις ανίατες ασθένειες. Με συγκίνηση γυναίκες και άνδρες, μαζί με τον ιερωμένο του Ναού παπά Κώστα Σκουλά και τη χειρωνακτική βοήθεια των Νίκου Συκιώτη και Γιάννη Καλομοίρη, τύλιξαν το Ναό με κερί το οποίο θα μείνει εκεί για πάντα σαν ένα “τείχος” προστασίας από τις ασθένειες. Αρχικά το κράτησαν οι ενορίτες κάνοντας τρεις κύκλους και στη συνέχεια οι δυο άντρες το κάρφωσαν στο ύψος της μέσης του Ιερού Ναού.

  …..

 17. Ο/Η Ψαράς της Βιστωνίδας λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1134528/efraim-ragdaia-epideinosi-tis-ugeias-tou-igoumenou-tis-monis-vatopediou/

  Εφραίμ: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου

  16/06/2021, 21:36

  Για κρίσιμες ώρες μιλούν οι γιατροί – Παρά τα σημάδια σταθεροποίησης, σήμερα το απόγευμα υπέστη σηπτικό σοκ
  Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η υγεία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ.

  Ο 65χρονος μοναχός νοσηλεύεται τις τελευταίες 20 ημέρες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με λοίμωξη covid-19.

  Eίχε διασωληνωθεί στις 4 Ιουνίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναπνευστική ανεπάρκεια που εμφάνισε.

  Έκτοτε η κατάσταση της υγείας του έδειχνε σημάδια σταθεροποίησης και προοδευτικά βελτίωσης – μάλιστα οι θεράποντες ιατροί είχαν δοκιμάσει και την ανάνηψή του.

  Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα υπέστη σηπτικό σοκ

  . Οι γιατροί μιλούν για κρίσιμες ώρες καθώς θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στον οργανισμό του ηγούμενου Ευφραίμ, αλλά τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία πάσχει περιπλέκουν την κατάσταση.

  • Ο/Η Gay monk λέει:

   https://www.skai.gr/news/greece/koronoios-me-vary-siptiko-sok-o-igoumenos-tis-monis-vatopediou-efraim

   Κορωνοϊός: Με βαρύ σηπτικό σοκ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ

   O ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου διασωληνώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/6) μετά από απόφαση των γιατρών του Νοσοκομείου.

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2021 – 22:20
   4 ΣΧΟΛΙΑ

   4 Σχόλια
   SKAI.gr

   » The Tempter » von Bayern 😉 • 18 λεπτά πριν
   βαρύ σηπτικό σοκ…..= κακα μαντατα…

   nikos123 • 33 λεπτά πριν
   Φανταστείτε να είχε κάνει το εμβόλιο. Θα πλούτιζε και άλλο

   Ο Προοδευτικός nikos123 • 5 λεπτά πριν
   Άντε γαμiσου

   Μακης • μία ώρα πριν
   Mαλλον δεν ειχε κανει εμβολιο. Συν Θεω και χειρα κινει ηγουμενε.

 18. Ο/Η Ώχι στα αιμβώλια λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1134645/efraim-krisimes-oi-epomenes-ores-simadia-statheropoiisis-tis-katastasis-tis-ugeias-tou/

  Εφραίμ: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Σημάδια σταθεροποίησης της κατάστασης της υγείας του

  17/06/2021, 10:25 8

  ΣΧΟΛΙΑ (8)

  Μπιλ Γκέυ
  17/06/2021, 13:22
  Είναι γνωστό ότι κοροναιός δεν υπάρχει αλλά ακόμα και εάν υπάρχει δεν κολλάει τους πιστούς και φυσικά δεν κολλάει στο σπίτι του θεού. Είναι προφανές λοιπόν ότι ο ύψιστος αποφάσισε να τον καλέσει κοντά του. Είναι απαράδεκτο λοιπόν να σε καλεί ο ύψιστος και εσύ που είσαι ο άνθρωπός του επί της γης να βάζεις βύσμα την επιστήμη για να μην πας στο κάλεσμά του.

  Απάντηση
  ΖΗΤΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ …..
  17/06/2021, 13:14
  Αρκετά χρεωθήκαμε γι’ αυτόν. Του πληρώνουμε τον μισθουλάκο καθότι ιερωμένος (δηλαδή δημόσιος υπάλληλος) του πληρώνουμε αεροδιακομιδές, του πληρώνουμε και νοσηλεία και θεραπεία με μονοκλωνικά επειδή αν και με υποκείμενα νοσήματα είναι αρνητής του κορονοιού και του εμβολίου.

  Απάντηση
  Ιωάννα
  17/06/2021, 13:04
  Μα πως; Αφού ο κορωνοιός δε κολλάει με τη θεία κοινωνία χαχαχχαχα

  Απάντηση
  Ιωάννης
  17/06/2021, 13:28
  ‘Η δέχεσαι το μυστήριο της Θ.Κοινωνίας και μεταλαμβάνεις ή όχι….τα παιδιάστικα σχολιάκια στα sites και στα blogs να λείπουν….αλλά…αυτοί και αυτές είσαστε!, που λέει κ ο Κουτσούμπας….δηλαδή αποκλείεται να κόλλησε σε συγχρωτισμό με άλλο κόσμο? δεν είναι κοινωνικά όντα οι ιερομόναχοι?αλλά εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κτυπήσετε το μυστήριο της Θ.Ευχαριστίας με κάθε τρόπο!

  Απάντηση
  Αλαίξυς
  17/06/2021, 11:39
  Η κυβέρνηση φταίει που δεν τον άφησε να κάνει το εμβόλιο παρόλο που ήταν σε ηλικία με προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

  Απάντηση
  Με νύχια και με δόντια
  17/06/2021, 11:12
  κρατιέται στόν μάταιο τούτο κόσμο ο Άγιος πατέρας.

  Απάντηση
  Μαρινα
  17/06/2021, 10:54
  Ο μεγαλοδύναμους τον κάλεσε αλλά η επιστήμη τον κρατάει εν ζωή …..

  Απάντηση
  ΣΠΒ
  17/06/2021, 11:40
  Οι μασόνοι που κρύβονται πίσω από τις φαρμακευτικές δεν τον άφησαν να εμβολιαστεί.

 19. Ο/Η Χάρος λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1135378/krisimi-alla-statheri-i-katastasi-tis-ugeias-tou-igoumenou-efraim/
  19/06/2021, 14:42 20

  Σε σταθερή κατάσταση και διασωληνομένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

  ΣΧΟΛΙΑ (20)
  αθανασια .-
  19/06/2021, 23:25
  Περαστικά του αλλά μέσα στα δεκάδες προβλήματα ο κορωνοϊός έφερε και ένα καλό. Ξεσκέπασε την ψευτιά, την αμάθεια, τον φιλοτομαρισμό και τον σκοταδισμό της εκκλησίας. Η ορθοδοξία είναι μια κατάρα για τον Ελληνισμό. Ευτυχώς αρχίζει και ξυλώνεται το πουλόβερ. Μετράνε μέρες. Όχι άλλο Μεσαίωνα.

  Απάντηση
  καθάρματα
  19/06/2021, 21:59
  Μπλε, πράσινοι και ροζ συριζαίοι

  Απάντηση
  Zagklos
  19/06/2021, 21:50
  Για τον άνθρωπο, λυπάμαι, για τα περί κοινωνικού έργου κλπ γελώ, ο τύπος είναι κηφήνας και απατεώνας!

  Απάντηση
  @ Για τον άνθρωπο, λυπάμαι….,
  19/06/2021, 23:11
  Ἐνα κρέας όρθιο ( μιά μάζα ) πού εκμεταλεύεται ανθρώπους μοιράζοντάς τους ευχες, ευλογίες, ελπιδες ( αέρα κοπανηστό ) δέν ανήκει στούς ανθρώπους , κάπως αλλιώς τό λέμε. Οσο γιά τό κοινωνικό έργο , είναι γνωστό , πώς γίνεται μέ τόν ιδρώτα τού θυματοποιημένου ……, ποίμνιου ,

  Απάντηση
  Γιάννης
  19/06/2021, 20:59
  Όλα αυτά τα ασήμαντα ανθρωπακια που σχολιάζουν αρνητικά τόν γέροντα, δεν έχουν ούτε το ένα χιλιοστό του κοινωνικού έργου του γέροντα, δεν αναφέρω κάν το πνευματικό γιατί είναι χριστιανομαχοι και αρνούνται να το καταλάβουν. Όσο για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, φυσικά και γνωρίζουν ότι έχει αθωωθεί ΑΜΕΤΆΚΛΗΤΑ.

  Απάντηση
  Έλεος επιτέλους με τον κάθε ελπιδέμπορα!
  19/06/2021, 21:56
  Μακάρι ο άνθρωπος να σωθεί και να πάει σπιτάκι του. Από κει και πέρα: θα είστε σεμνοί και θα ΣΕΒΕΣΤΕ την Επιστήμη! Καλά τα μεσαιωνικά παραμύθια για αγρίους, αλλά όταν συμβεί κάτι μου τρέχετε στους γιατρούς σα ζεματισμένοι!

  Απάντηση
  Και φυσικά…
  19/06/2021, 19:50
  …αν είχε κάνει το εμβόλιο δεν θα είχε στοιχίσει μια περιουσία στο δημόσιο για να (αν) σωθεί. Και αν όντως επιβιώσει, μετά θα είναι ο καλός θεούλης που τον έκανε καλά, όχι οι γιατροί που τον παρέλαβαν με το ένα πόδι στον τάφο…

  Απάντηση
  Σταυρος
  19/06/2021, 19:47
  ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ …

  Απάντηση
  Νικος
  19/06/2021, 19:41
  Μην κρίνεται ινα μην κριθείτε. Ελεος. Ανθρωπος ειναι.

  Απάντηση
  @Νικος
  19/06/2021, 20:22
  Προφανώς και θα κρίνουμε τετοιους «ανθρώπους» και μάλιστα μ επάσα αυστηρότητα. Γιατί αυτοι οι «άνθρωποι» οι παπα΄δες γενικά επιβάλλουν τον σκοταδισμό και επιπλέον ως ανεμβολίαστοι μπορεί να μεταδώσουν την ασθένεις στο ποίμνιό τους. Μην ξεχνάς ότι οι πρώτοι ασθενείς στην Ελλάδα ήταν κάποιοι προσκυνητές από τα Ιεροσόλυμα, που μάλιστα κάποιοι εξ αυτών πέθαναν. Του έδωσαν του παπά την δυνατότητα να εμβολιαστεί και να γλυτώσει και είπε δεν πιστεύω στην αρρώστια. έχω πίστη στον ύψιστο. Και το χειρότερο είναι ότι παροτρίνουν το ποίμνιό τους να κάνει το ίδιο. Άρα εάν δεν κριθεί αυτός τότε ποιος?

  Απάντηση
  @
  19/06/2021, 20:28
  Αυτό βολεύει όσους έχουν κάτι νά κρύψουν – όσους έχουν κακή συνειδηση . Νά κρίνουμε καί νά κριθούμε δημόσια γιά τίς πράξεις μας , γιά νά ανέβουν καί οί τιμές στίς νομάτες και στό γιαούρτι .

  Απάντηση
  Εγώ κρίνω…
  19/06/2021, 21:28
  …και δεν με νοιάζει αν κριθώ. Επιτέλους πια με τον κάθε γερο-απατεώνα αντιεμβολιαστή που μόλις ζορίσει το πράγμα παρακαλάει τους γιατρούς να τον σώσουν!

  Απάντηση
  Πς
  19/06/2021, 18:42
  Και είπαμε: Αν σωθεί τον έσωσε ο Κύριος Αν φύγει φταίνε οι γιατροί.

  Απάντηση
  Gus
  19/06/2021, 19:53
  Ποιοι είπατε; Ότι να ναι γραφετε μερικοί…

  Απάντηση
  θεσπρωτος @ Gus
  19/06/2021, 20:33
  Ναί είπαμε καί έμαστε αρκετοί πού τό λέμε .

  Απάντηση
  Souloubamias
  19/06/2021, 16:27
  Αυτός είναι ο γνωστός «Εφραίμογλου» που λέγανε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου;

  Απάντηση
  Ευρωπαθής
  19/06/2021, 19:51
  Ρώτα τον Βουλγαράκη

  Απάντηση
  @Μπαμιας
  19/06/2021, 20:30
  Πήγαινε να εμβολιαστείς γιατί θα του κάνεις παρέα στην ΜΕΘ και άσε τις άσχετες ερωτήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.