Ειδικοί για Γονιμότητα και Σεξ, είναι μόνο οι Άγαμοι Κληρικοί

[χθες το βράδυ ανακοινώθηκε πως αποσύρει -προς τιμή της- την αιγίδα της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας]

Έντονες αντιδράσεις για σεξισμό έχει πυροδοτήσει προωθητικό βίντεο για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας. Όπως ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021.

Είχε προηγηθεί ένας πραγματικός σάλος, με σφοδρές αντιδράσεις από διάσημους Έλληνες και Ελληνίδες που είχαν προσκληθεί στο εν λόγω συνέδριο.

Ανάμεσα στο πλήθος των επικρίσεων στο διαδίκτυο, και αυτή της δημοφιλούς τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή, στην οποία πριν από λίγο καιρό είχε ζητηθεί να απευθύνει πρόσκληση για το συνέδριο. Η κα Γαρμπή εμφανίστηκε εξοργισμένη με το προωθητικό βίντεο, σπεύδοντας μέσω ανάρτησης στο Instagram να διαχωρίσει την θέση της και τόνισε πως δεν στηρίζει τέτοιου είδους απόψεις.

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί», έγραψε στο μήνυμά της.

«Τι έχω κάνει λάθος;»

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;». Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. «Τι έχω κάνει λάθος;». Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Κάτω από το επίμαχο βίντεο, που αναρτήθηκε στο YouTube, δεκάδες χρήστες εκφράζουν την δυσαρέσκειά αλλά και την οργή τους με το περιεχόμενο, που χαρακτηρίζουν «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό», σημειώνοντας ότι είναι «υποτιμητικό για όλες τις γυναίκες, είτε έχουν παιδιά είτε όχι».

Δείτε το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις: ΕΔΩ »»»

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

18 Responses to Ειδικοί για Γονιμότητα και Σεξ, είναι μόνο οι Άγαμοι Κληρικοί

 1. Παράθεμα: Ειδικοί για Γονιμότητα και Σεξ, είναι μόνο οι Άγαμοι Κληρικοί — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μην υποτιμάτε κε Ροϊδη τους Ορθόδοξους κληρικούς.
  Ακόμη και στην Ινδία ειδικεύονται στο σεξ, στο χριστιανικό Ορθόδοξο κρατίδιο της Κεράλα, με τη Δικαιοσύνη να καθυστερεί (κατά τα γνωστά)
  Delay in Orthodox Priests sexual abuse case investigation

  O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Γ)

  10/03/2009

  Αφιέρωμα: η Μέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2009 (διαβάστε το περσινό αφιέρωμα)


  Ιδιαίτερη θέση στο Πάνθεον των τελευταίων διεκδικούν ο καταδικασμένος για μαστρωπία μεταναστριών ιερέας της Μυτιλήνης πατέρας Κωνσταντίνος Πνακάς (φωτ.) και ο Ομολογητής επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Βρεσθένης Ματθαίος, ο Μυροβλήτης, κτήτωρ της Ιεράς Μονής Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατέας, γνωστής από την υπόθεση της καταδίκης της οσίας ηγουμένης Μαριάμ (τ.κορδελλιάστριας), βασανίστριας ανηλίκων που εκοιμήθη εν Κυρίω στη φυλακή.


  ( 2Α – 2 B )

  O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Α)

  O μισογυνισμός της Ορθοδοξίας (2)- «Παρθενοσυλλέκτες» και «Ιεροί Τράγοι» (Μέρος Β)

 3. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

  Αν υπαρχει μια μητρα για την οποια εχουν δικαιωμα να μιλανε οι χριστιανοταλιμπαν,αυτη ειναι η χρυση μητρα που κρεμανε στο κεφαλι τους.

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ας ξεκινήσουμε από την πιο ηλίθια (χριστιανική ) θεωρεία που σκέφτηκε άνθρωπος. Ο Θεός έφτιαξε πρώτα τον άνδρα και όταν διαπίστωσε(!) ότι ανάμεσα στα θηρία κανένα δεν ήταν κατάλληλο να του κάνει συντροφιά, έφτιαξε την γυναίκα από το πλευρό του και όταν γεύτηκαν τον απαγορευμένο καρπό ο θεός τιμώρησε αυστηρότερα την Εύα, λέγοντας την ότι οφείλει να υπακούει στον άνδρα..

  Ας δούμε τώρα μερικά μαργαριτάρια για την γυναίκα από τους Χριστιανούς πατέρες:
  Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Τι άλλο είναι η γυναίκα παρά ένας εχθρός της φιλίας, μια αναπόφευκτη τιμωρία, ένα αναγκαίο κακό, ένας φυσικός πειρασμός, ένας επιθυμητός όλεθρος, ένας οικιακός κίνδυνος, μια ευχάριστη καταστροφή, ένα κακό της φύσεως ζωγραφισμένο με όμορφα χρώματα;»

  Α’ Τιμόθεον επιστολή 2:11-15
  Η γυναίκα ας μαθαίνει μέσα σε ησυχία με κάθε υποταγή• σε γυναίκα, όμως, δεν επιτρέπω να διδάσκει ούτε να αυθεντεύει επάνω στον άνδρα, αλλά να ησυχάζει.

  Μόλις το 1545 μ.Χ., στη Σύνοδο του Τρέντο η Καθολική Εκκλησία αποδέχτηκε ότι οι γυναίκες έχουν ψυχή.

  Βοήθιος «Η γυναίκα είναι ένας ναός κτισμένος πάνω σε ένα υπόνομο

  Χρυσόστομος: «Η γυνή άπαξ ωμίλησε και το παν κατέστρεψε»)

  Αυγουστίνος «Οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν απολύτως καμιά διαφώτιση ή παιδεία. Αλλά πραγματικά πρέπει να απομονώνονται γιατί είναι η αιτία των μισητών και ακουσίων στύσεων στους αγίους άνδρες.»

  Λούθηρος «Αν μια γυναίκα πεθάνει από τις πολλές γέννες δεν πειράζει. Άστε την να πεθάνει. Γι’ αυτό άλλωστε πλάστηκε.»

  Προς Κορινθίους Α 14:34-35 Οι γυναίκες σας ας σιωπούν μέσα στις εκκλησίες• επειδή, δεν είναι επιτρεπτό σ’ αυτές να μιλάνε, αλλά να υποτάσσονται, όπως λέει και ο νόμος. Αλλά, αν θέλουν να μάθουν κάτι, ας ρωτούν τούς άνδρες τους στο σπίτι• επειδή, είναι αισχρό σε γυναίκες να μιλάνε μέσα σε εκκλησία.

  Προς Εφεσίους, 5:22 Οι γυναίκες, υποτάσσεστε στους άνδρες σας, όπως στον Κύριο

  Και έχουμε το εξωφρενικό, σε ένα πανελλήνιο συνέδριο για το σεξ και την γονιμότητα οι κεντρικοί ομιλητές να προερχονται όλοι από το παπαδαριό!
  Προεξέχοντος του αρχιεπίσκοπου Αλβανίας, ο οποίος πλησιάζει τα εκατό (ασθένησε από τον Κορωνοιό, αλλά προτίμησε την ΜΕΘ από την αγία ζώνη). Αυτός ο άνθρωπος πέραν του προχωρημένου της ηλικίας του, από την μία αποδέχεται το μίσος εναντίον των γυναικών των χριστιανών αγίων πατέρων και από την άλλη πέρασε την ζωή του χωρίς ποτέ του να κάνει σεξ (τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι κανονικά). Και αυτός ο άσχετος θα μιλήσει για το σεξ και την αναπαραγωγή, όχι σε κάποιο καφενείο σε κάποιο χωριό, αλλά σε πανελλήνιο συνέδριο..
  Παρόμοια έχουν τα πράγματα και με τους άλλους ομιλητές. Όλοι τους θεωρούν την έμμηνο ρύση, που έχει σχέση με την αναπαραγωγή, κάτι βρώμικο, κάτι σαν υπόνομος..
  Και αυτή η χώρα (Ελλαδιστάν) θέλει να παριστάνει πως βρίσκεται στον 21ο αιώνα (2021). Μόνο που ευκαιρία δοθείσης, μας υπενθυμίζει πως το Ελλαδιστάν βρίσκεται ακόμη στην εποχή Βυζαντίου.
  Το Βυζάντιο είναι εδώ, δυνατό και ισχυρό!
  Τις προάλλες, αντί να εξαναγκάσουν τον μη εμβολιασμένο ηγούμενο Εφραίμ – για τιμωρία – να παραμείνει σε ένα κελί παρέα με την αγία ζώνη, του διέθεσαν αεροπλάνο για τον μεταφέρουν όχι στη Θεσσαλονίκη, αλλά την Αθήνα! Φρίκη..

  Ρε δεν αλλάζει η Ρωμιοσύνη. Απλώς, γίνεται πιο περίτεχνη στα φτιασιδώματα.

  ΥΓ
  εφόσον πολλοί από τους ομιλητές θα είναι παπάδες, τότε σε ένα συνέδριο που αφορά το σεξ και την αναπαραγωγή, θα κυριαρχήσει το μαύρο χρώμα του πένθους και του μηδενισμού.
  Για γέλια και για κλάματα.

 5. Ο/Η Μωυσής λέει:

  Η γνωστή επαμφοτερίζουσα στάση του blog. Το πρωί γλείφει την κυβέρνηση, το βράδυ επικρίνει τις εκδηλώσεις που η ίδια ενισχύει και αποτελούν σαρξ εκ της σαρκός της…

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Κάτι παραπάνω γνωρίζετε εσείς από επαμφοτερισμούς, ως φαίνεται, φίλτατε Μωυσέα. Από αντικειμενικότητα και ευθυκρισία όμως δεν φαίνεται να γνωρίζετε και πολλά – πολλά, άρα πού να φανταστείτε ότι π.χ. το να επαινεί κάποιος μια ωφέλιμη πράξη μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τη «γλύφει», ούτε βέβαια σημαίνει ότι είναι «επαμφοτερίζων» όταν μετά επικρίνει μια άλλη πράξη της, την οποία δεν βρίσκει σωστή…

   Αλλά τι κάθομαι και σας λέω τώρα, ψιλά γράμματα…

   • Ο/Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ λέει:

    προς Επ-αναστάσιος / Ααρών
    πέσατε σαν τα κοράκια πάνω στον Μωυσή να τον κατασπαράξετε,επειδή έχει διαφορετική άποψη από τη δική σας και τόλμησε να την εκφράσει! Αυτό είναι ήθος της Δεξιάς, δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα κοράκια, και από κάθε είδος αρπακτικού…

 6. Ο/Η Ααρών λέει:

  Ρε Μωυσή, θες να γράψεις κάτι απλά και μόνο για να το δεις γραμμένο. Δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να πεις. Κάνε μου όμως μια χάρη: μη δολοφονείς την ελληνική γλώσσα. Η συγκεκριμένη γλώσσα διαθέτει πτωτικό σύστημα που δηλώνει τις πτώσεις μορφολογικά. Η αιτιατική ενικού της λέξης «σαρξ» είναι «σάρκα» και το ρήμα «αποτελώ» απαιτεί συμπλήρωμα σε αιτιατική. Πρέπει να γράψεις «… αποτελούν σάρκα εκ της σαρκός της…» Μου θυμίζεις χρυσαύγουλα.

  • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

   προς Ααρών
   δηλαδή ως Ααρών και ικανός στο λόγο κατά τας γραφάς, προτείνεις στο Μωυσή να χρησιμοποιεί πτώση ονομαστική στη δημοτική γλώσσα, και πτώση γενική στην καθαρεύουσα! Τι λέει ρε μεγάλε του γένους αδαή δάσκαλε / λόγιε, ανάμεικτη δημοτική με καθαρεύουσα;; ΔΗΛΑΔΗ: π.χ. ονομαστική ο βλάκας (στη δημοτική), γενική του βλακός ( στην καθαρεύουσα) κ.λ.π. Μου θύμισες τους χουντικούς. Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει…
   Αλλά δεν αρκείσαι στο ρόλο του αγράμματου δασκάλου, υποδύεσαι και το ρόλο του ψυχαναλυτή και σκιαγραφείς και το υποσυνείδητο του Μωυσή. Ο Φρόιντ θα σε ζήλευε…
   Πως φαίνεται ότι είσαι από τους άριστους, από αυτούς που μας κυβερνούν άριστα!

 7. Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

  προς Μωυσής
  Το χριστεπώνυμο πλήθος αποτελεί προνομιακή πολιτική δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας και των διπλανών μαγαζιών (π.χ. Ελληνική Λύση, Χρυσή Αυγή κ.ά.).
  Η Ν.Δ. ως πολυτασικό, πολυσυλλεκτικό κόμμα έχει δηλώσει ότι είναι εναντίον του χωρισμού Εκκλησίας – Κράτους.
  Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις εμβληματικών πολιτικών μορφών.
  1. Δήλωση Κ. Μητσοτάκη: Όπως είπα στον Μακαριώτατο, δεν υφίσταται για εμάς ζήτημα αλλαγής του άρθρου 3 και δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω με λεπτές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στο βάθος των αιώνων! Οι κληρικοί είναι το στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας!!!
  2. Δήλωση Κ. Βελόπουλου: Δεν αφήνω την Εκκλησία στα χέρια αυτών που την πολεμούν.
  3. Δήλωση Χ. Παππά: Μαχαιριά στο έθνος ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους.

  Υ. Γ. Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;;; Αφού και στο μαντρί της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα βάλαμε, και νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό σανό τα ταΐζουμε…

 8. Ο/Η Gay monk λέει:


  Είμε έγγειως

  https://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html

  Ουαί υμίν!
  του Νίκου Μελά

  Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.

  Γενικό κράξιμο από παντού χάρις στα κοινωνικά δικτυα

  Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό – Deputy Minister to the Prime Minister

  Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων
  17 ώρ. ·
  Το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν οι ίδιες για τις ζωές τους είναι αδιαμφισβήτητο.
  Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σαφώς και αποσύρει τη συμμετοχή της από το συνέδριο γονιμότητας.
  https://www.in.gr/2021/06/13/greece/synedrio-gonimotitas-sta-giannena-ekklisia-oi-apopseis-ton-andron-kai-oi-mitres-mas/

  Η Εκκλησία

  Για ποιον λόγο να συμπεριλάβει κανείς την Εκκλησία σε ένα συνέδριο σχετικά με τη γονιμότητα; Για να έχει την ευλογία της; Δηλαδή, σε ό,τι αφορά την τεχνητή γονιμοποίηση. Τα παιδιά, εξάλλου, είναι ευλογία. Κι επειδή πρόκειται για την Εκκλησία, τα παιδιά είναι ευλογία, είτε με τεχνητή γονιμοποίηση, είτε με ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Προσοχή στα ψιλά γράμματα: «Προάσπιση της γονιμότητας: Ο ρόλος της Εκκλησίας, της δικαιοσύνης και της επιστήμης». Προεδρείο ο πρωτοσύγκελος π. Επιφάνιος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

  «Ανθρώπινη ζωή – Δημιουργία- Ευλογία: Η θέση της εκκλησίας στη διαμόρφωση αντιλήψεων περί γονιμότητας και αναπαραγωγικής υγείας» – Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

  «Ανθρώπινη αξία – οικογένεια- Κοινωνία: Η αξία της οικογένειας ως προορισμός και ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης». Από την ανθρώπινη ζωή περάσαμε κατευθείαν στην «ανθρώπινη αξία». Ομιλητής είναι, φυσικά, ακόμη ένας μητροπολίτης.

  εννιούνται ερωτήματα: Πώς σχετίζεται η εκκλησία με τη δικαιοσύνη σε ζητήματα γονιμότητας; Η δικαιοσύνη αφορά το παραπάνω σημείο, αυτό δηλαδή της συγκατάθεσης του άντρα; Των… δικαιωμάτων του άντρα πάνω στο ζήτημα της διακοπής της κύησης; Και η εκκλησία πού «κολλάει»; Στο ζήτημα της αξίας της ανθρώπινης ζωής, φυσικά. Γιατί η εκκλησία πιστεύει ότι ανθρώπινη ζωή υπάρχει από την στιγμή που το σπερματοζωάριο εισέρχεται στο ωάριο.

  Οσο, δε, για την ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης με τη δημιουργία οικογένειας, ευτυχές το 1950, αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι το ακίνδυνο σκέλος της υπόθεσης. Γίνεται, φυσικά, επικίνδυνο, όταν η διακοπή της κύησης θεωρείται μία διαδικασία αφύσικη, αφού ολοκλήρωση του ανθρώπου και φυσική του εξέλιξη είναι η δημιουργία οικογένειας…

  Για ποιους λόγους η εκκλησία έχει άποψη για την αναπαραγωγική υγεία, την τεχνητή γονιμοποίηση και τη δικαιοσύνη; Δεν έχει, έχει άποψη για τις αμβλώσεις. Αλλά της δόθηκε βήμα μέσω ενός συνεδρίου που, στην πραγματικότητα, δεν την αφορά καθόλου.

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.google.com/search?q=ekklisiaonline&hl=el&sxsrf=ALeKk02KxhEoPKXxWnELHXkSsX6neus_Hg:1623613399588&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjk8ryfr5XxAhVOt6QKHWt_ABMQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1280&bih=606#imgrc=7D4btJckNBZVuM

  ΓΑΜΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ «ΑΣΧΕΣΙΑ» ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

  Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 19:10

  Π Σπυρίδων Σκούτης- Ο όρος «προγαμιαίες σχέσεις», καθαρά μεταφρασμένος από τα αγγλικά, σημαίνει σχέσεις χωρίς συμβόλαιο (η αντίληψη της παντρειάς στους αθέους).

  Οι Χριστιανοί πρέπει να χρησιμοποιούν τον όρο ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΑΜΟΥ χωρίς να παντρευτούν.

  Η λέξη ΓΑΜΟΣ στα Ελληνικά σημαίνει το ζεύγος άντρα-γυναίκας που γαμούσιν, εκγαμίζονται και οι υπόλοιπες μορφές του ρήματος γαμ-.

  Παντρεύομαι = το μυστήριο της Εκκλησίας μετά το οποίο επιτρέπεται στο ζεύγος (δούλους του Ιησού Χριστού) να παντρεύονται μεταξύ τους.

  Όσοι και όσες έχουν σχέσεις γάμου χωρίς να παντρευτούν αποκτούν όλα τα μειονεκτήματα των παντρεμένων χωρίς τα πλεονεκτήματα (π.χ. κοινωνική στήριξη).

  Όσο για το «δεν παντρεύομαι γιατί δεν έχω χρήματα – δεν έχω τακτοποιηθεί», οι ευχές του γάμου λένε «να αυξήσει τα αγαθά σου ο Θεός Μετά τον γάμο».

  Και η επιστήμη το επιβεβαιώνει με έρευνες που λένε τα οικονομικά των παντρεμένων είναι καλύτερα από των ανύπαντρων.

  (….)

 10. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη-νυμφομανής ηγουμένη λέει:

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όχι μόνο το σεξ αλλά και τα και εμβόλια είναι ειδικότητα των κληρικών
  Οι περιπέτειες του αντιεμβολιαστή πρωτοπρεσβύτερου Στέφανου Αναγνωστόπουλου

  https://enromiosini.gr/omilies/%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-h-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC/

  π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος: «H επιστημονική τοποθέτηση του π. Καρπαθίου με κατέστησε ακόμα πιο επιφυλακτικό απέναντι στο εμβόλιο οπότε αρνούμαι εγώ και η πρεσβυτέρα μου να το κάνουμε»
  31 Ιανουαρίου 2021

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/mia-prosefchi-gia-ton-p-stefano-anagnostopoulo-ke-tin-presvytera-tou-pou-ine-diasolinomeni/

  ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΣΤΕΦΑΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ
  Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 17:53

  Σας παρακαλώ πολύ να κάνουμε όλοι μια θερμή προσευχή, να κάνουμε όλοι ένα κομποσκοίνι, για τον σεβαστό μας πατέρα Στέφανο Αναγνωστόπουλο και την πρεσβυτέρα του που είναι διασωληνωμένοι με κορονοϊό.

  https://www.exapsalmos.gr/2021/03/07/o-p-stefanos-anagnostopoulos-eksakolouthei-na-nosilevetai-sto-sotiria/

  Ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Σωτηρία».

  Post published:7 Μαρτίου 2021

  Επειδή η πληροφορία που κυκλοφόρησε χθες σχετικά με την κοίμηση του πρωτοπρεσβύτερου π. Στέφανου Αναγνωστόπουλου ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Σωτηρία” δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν σε σχετική έρευνα που κάναμε , γιαυτό και δεν την δημοσιεύσαμε στις σελίδες του ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ, για να μην δηημουργήσουμε ταραχή στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και στους οικείους του. .Είναι ολοφάνερο ότι υπήρξε λάθος πληροφορία, η οποία διοχετεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης και γιαυτό προέκυψαν σχετικά δημοσιεύματα. Ο π. Στέφανος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» και όλοι προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του και την επιστροφή του στο ιερό του καθήκον.

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/o-patir-stefanos-anagnostopoulos-stelni-apo-to-thalamo-tou-nosokomiou-tin-evlogia-tou/

  Ο ΠΑΤΗΡ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
  Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 19:18

  Ο πατήρ Στέφανος Αναγνωστοπουλος στέλνει απο το θάλαμο του νοσοκομείου την ευλογία του.

  Δειτε φωτογραφία.

 12. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Οι τρεις μεγάλοι ένοχοι, τρεις άνδρες εντελώς αναρμόδιοι, άγαμοι, χωρίς παιδιά ούτε συγνώμη ζήτησαν ούτε είπαν κάτι για δικαιολογία

  Κοίτα κάτι άντρες που θα μίλαγαν για τη γυναικεία γονιμότητα

  https://www.protothema.gr/greece/article/1133470/sunedrio-gonimotitas-anavalletai-ep-aoriston-meta-apo-ti-thuella-adidraseon-gia-to-spot/

  Συνέδριο Γονιμότητας: Αναβάλλεται επ’ αόριστον μετά από τη θύελλα αντιδράσεων για το σποτ

  Απενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα του Συνεδρίου που θα διεξαγόταν 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα

 13. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  https://www.efsyn.gr/politiki/298217_grabates-ierarhes-omogeneia-toyrismos-kai-ypogennitikotita

  14.06.2021, 08:40
  Γραβάτες, ιεράρχες, Ομογένεια, τουρισμός και υπογεννητικότητα
  Αντα Ψαρρά

  (….)

  Στην επιστημονική επιτροπή θα συμμετάσχουν 50 άντρες έναντι 12 γυναικών. Η πρόσκληση, αποκαλυπτική: «Εξειδικευμένοι στην ανθρώπινη αναπαραγωγή μαιευτήρες γυναικολόγοι των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Θράκης, Θεσσαλίας και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής των Αθηνών, συνεργάστηκαν στη συλλογική αυτή προσπάθεια διεπιστημονικής συνεργασίας και σύμπραξης του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα».

  Θα είχε ενδιαφέρον να τεθεί στους άξιους αυτούς επιστήμονες και το ερώτημα γιατί προτρέπουν τις πελάτισσές τους σε τόσο υπερβολικά ποσοστά να γεννούν με καισαρικές. Η πρόσκληση συνεχίζει με την καραμέλα της υπογεννητικότητας που έμμεσα ή και άμεσα απορρίπτει τις πολλές δυνατότητες δημιουργίας ενεργού και παραγωγικού πληθυσμού αν η κάθε χώρα αποδεχτεί και ενσωματώσει τους αλλοδαπούς υπηκόους της, πέρα φυσικά από το καθήκον της πολιτείας να εφοδιάζει τις μητέρες και τις γυναίκες που εργάζονται με όλα τα αναγκαία μέσα για να μπορέσουν να αποφασίσουν να κάνουν παιδιά. Μετά τα νέα εργασιακά δεδομένα, την έλλειψη μονάδων φροντίδας και πρόσβασης αλλά και τη γενικευμένη ανασφάλεια, πώς άραγε θα αφομοιώσουν το «χαρμόσυνο μήνυμα» οι γυναίκες στην Ελλάδα;

  «Στόχος του συνεδρίου είναι να υπογραμμίσουμε την αξία και τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τα θέματα της γονιμότητας, να παρουσιάσουμε τη σημερινή εικόνα, η οποία ξεκάθαρα αναδεικνύει ότι η υπογεννητικότητα μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία, και ο βασικός λόγος που τη χαρακτηρίζει είναι η έλλειψη γνώσης για τα ζητήματα της γονιμότητας». Η έλλειψη γνώσης είναι άραγε το εμπόδιο ή π.χ. η έλλειψη παιδικών σταθμών και τα εξαντλητικά ωράρια απλήρωτης εργασίας;

  Λίγο παρακάτω η πρόσκληση θυμίζει καθαρά τα κινήματα tea party που δυστυχώς υιοθετήθηκαν και από πολλές αυταρχικές ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα την επαναφορά από το παράθυρο του λυμένου θέματος της αυτοδιάθεσης κάθε γυναίκας και του δικαιώματός της στην άμβλωση. «Θα γίνει, επίσης, παρουσίαση των στρατηγικών που πρέπει να διαμορφωθούν τόσο σε ιατρικό όσο και σε οικονομικό, πολιτικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο, ώστε όλοι από κοινού να υποστηρίξουμε την προαγωγή της γνώσης στα θέματα της γονιμότητας, ο καθένας με τη δυναμική του και την ιδιαίτερη θέση του στην κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα και κοινωνικά στρώματα, ακούγοντας επιστήμονες και πανεπιστημιακούς δασκάλους από το νομικό, δημοσιογραφικό και πολιτειακό σύστημα της χώρας μας, αλλά κι εκπροσώπους της Εκκλησίας μας, πεφωτισμένους ιεράρχες»! Οι πεφωτισμένοι ιεράρχες, απαραίτητο προφανώς συστατικό ενός επιστημονικού και ευλογημένου συνεδρίου που θέλει να δημιουργήσει ρεύμα κατά της υπογεννητικότητας και περισσότερο φόβο για την τεκνοποίηση σε μεγαλύτερη ηλικία.

  Το χαρούμενο μήνυμα προκαλεί ανατριχίλα: «Η πολιτεία και οι φορείς της θα μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα προς όλους ότι η τεκνοποίηση και η δημιουργία οικογένειας είναι η χαρά της ζωής, η αντιρρόπηση της υπογεννητικότητας, η δημοσιονομική εξασφάλιση ενός κράτους προοπτικής που δεν φθίνει αλλά ακμάζει, που δεν “γερνάει” αλλά σφύζει από δημιουργία και ανάπτυξη».

  Και δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει εδώ και η λαμπρή χρονιά των 200 χρόνων από το 1821 σαν άλλο ένα αξεσουάρ του φιλόδοξου συνεδρίου έτσι ώστε να είναι καθαρή σε όλους η ανάγκη αναπαραγωγής του έθνους. Υπό την αιγίδα λοιπόν «της περιφέρειας, του υπουργείου Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του ΕΟΤ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και τη στήριξη του Εργαστηρίου Φυσιολογίας του ΕΚΠΑ» θα συνεδριάσουν συμπτωματικά πλάι στη λίμνη όπου πνίγηκε η κυρα-Φροσύνη οι πολέμιοι της υπογεννητικότητας και ανάμεσά τους οι υπέρμαχοι της πάση θυσία διατήρησης της «καθαρόαιμης» ελληνικής ράτσας.

  Παρουσιάζουμε εδώ ενδεικτικά κάποια από τα θέματα πέραν των καθαρά επιστημονικών ζητημάτων που αφορούν τον διάλογο για τα όποια νέα ιατρικά δεδομένα. Καλεσμένοι να μιλήσουν, εκτός από τους ιεράρχες, πλήθος ομονοούντων υπουργών της κυβέρνησης, καμία βουλευτίνα και φυσικά κανένας πολιτικός εκτός των «γαλάζιων» τειχών. Μετά τις συζητήσεις προβλέπεται και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Προφανώς κορίτσια με παραδοσιακές γιαννιώτικες στολές θα χορέψουν για τους επιστήμονες!

  Τα αποκαλυπτικά πάνελ και ο τουρισμός

  Θεματικές και ομιλίες: «Οι προβληματισμοί και η συμμετοχή του άνδρα στη λήψη απόφασης για δημιουργία οικογένειας», «Προάσπιση της γονιμότητας: Ο ρόλος της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης και της επιστήμης», «Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας στην προάσπιση της γονιμότητας» (εδώ μιλούν σχεδόν αποκλειστικά ιερείς), «Ο ρόλος των ΜΜΕ και του διαδικτύου στη διαμόρφωση αντιλήψεων: Δημιουργώντας μια νέα ενημερωμένη εποχή και ενδυναμώνοντας τον γενικό πληθυσμό προωθώντας τη γνώση», «Η θέση του υπουργείου Υγείας στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας», «Αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Η Ελλάδα διεθνής πρωτοστάτης. Ο ρόλος των Αποδήμων Ελλήνων», «Υπουργείο Εσωτερικών: H γονιμότητα βασικός πυλώνας ανάπτυξης» (ομιλητής: Μάκης Βορίδης).

  Αν διαβάσει κανείς όλες τις προγραμματισμένες ομιλίες δεν θα δει πουθενά λέξη για την αναγκαιότητα σεξουαλικής ενημέρωσης στα σχολεία, για την αντισύλληψη και τις νέες μεθόδους που θα αποτρέπουν τις πολλές αμβλώσεις, για τα αναγκαία μέτρα προστασίας ενός κράτους δικαίου στις νέες μητέρες κ.λπ. Αντίθετα ο αναγνώστης θα αντιληφθεί ότι ένα μεγάλο μέρος της συνεδρίου στοχεύει στο «επιχειρείν» και συγκεκριμένα να προβληθεί η «Ελλάδα ως προορισμός ιδεών, γονιμότητας και ιατρικού τουρισμού».

  Τέλος, καμία γυναικεία επιστημονική οργάνωση δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει, ενώ το διαφημιστικό βίντεο θυμίζει απολύτως κάποια οργάνωση για το λεγόμενο αγέννητο παιδί παρά μια προγραμματισμένη επιστημονική συζήτηση. Μήπως αυτό το συνέδριο, το οποίο έχει σύνδεση με την Ομογένεια και διοργανώνεται αμέσως μετά τη νομοθέτηση της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, έχει βρει έρεισμα στην κυβέρνηση για να νομοθετήσει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις αμβλώσεις, αλλά και τη νομοθέτηση ότι η γονική μέριμνα θα ξεκινά από τη σύλληψη, άρα η άμβλωση θα είναι νόμιμη μόνον ύστερα από σύμφωνη γνώμη του πατέρα;

  Σάλος με τα προωθητικά σποτ

  Η New Mark Media σχεδίασε και υλοποίησε τα προωθητικά σποτ του «συνεδρίου», τα οποία εξαφανίζει μαζί με τις σχετικές αναρτήσεις της από το διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της καμπάνιας 40 άτομα από τον χώρο του θεάματος και της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας -άντρες και γυναίκες- στηρίζουν το «συνέδριο». Mετά τον σάλο ο ένας μετά τον άλλο αίρουν την υποστήριξή τους, δηλώνοντας άγνοια για το συνολικό περιεχόμενο της καμπάνιας ή ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης.

  «Αυτό το κείμενο καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου» αναφέρει η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου, η οποία τονίζει πως το κείμενό της εγκρίθηκε από τους διοργανωτές και από το ΕΣΡ, ενώ βασίζεται σε ιατρικά δεδομένα και πως «ακόμα και εγώ η ίδια αν είχα τη γνώση που έχω σήμερα θα τα είχα κάνει όλα αλλιώς».

  Το σποτάκι προκάλεσε τέτοιο σάλο, που η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου απάντησε στους εξαγριωμένους χρήστες των social media με ανάρτησή της στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής (!), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Παρερμηνεύεται η επιδίωξή μας (…) Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για προσβολή της αξιοπρέπειας και των κατακτήσεων των γυναικών, τις οποίες σεβόμαστε και για τις οποίες αγωνιζόμαστε καθημερινά ως αναπαραγωγικοί ιατροί». Η ανάρτηση έφερε νέο κύμα οργής με εκατοντάδες πολίτες να σχολιάζουν καυστικά και να ζητούν την ακύρωση του «συνεδρίου».

  ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ


  «Είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην. Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης. Ντροπή! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις».

  ΠΕΝΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ

  «Εμένα μου είπαν να πω τι σημαίνει το παιδί μου για μένα και να μιλήσουμε με αγάπη σε αυτούς που θέλουν να γίνουν γονείς (που θέλουν επαναλαμβάνω) ώστε να μη χάσουν την ελπίδα τους […] Δεν υποστηρίζω το συνέδριο. Λυπάμαι για τη σαπίλα αυτή. Λυπάμαι που εξαπατήθηκα».


  ΜΠΑΓΙΑ ΑΝΤΩ­ΝΟΠΟΥΛΟΥ

  «Δεν ξέρω αν θα μπορώ αργότερα να κάνω παιδιά ή αν θα θέλω αργότερα να κάνω παιδιά. Ξέρω όμως πως δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι που “αναπαράγει” ενοχικά συναισθήματα και στερεοτυπικές αναφορές».

  ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΜΕΛΕΤΗ

  «Πριν λίγο καιρό δέχτηκα πρόταση να λάβω μέρος σε μια καμπάνια κατά της ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην Ελλάδα. Η πρόταση συνοδευόταν από αναλυτικές οδηγίες για το τι θα έπρεπε να πω προκειμένου να πείσω τις γυναίκες για το πόσο ωραίο πράγμα είναι η μητρότητα και πόσο εύκολα συνδυάζεται με την καριέρα. Αρνήθηκα. Ποτέ δεν θα τολμούσα να ασκήσω πίεση στην οποιαδήποτε γυναίκα για να γίνει μητέρα».

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

  «Πιστεύοντας πως κάθε μία από εμάς έχει την απόλυτη και μοναδική ελευθερία να διαχειρίζεται τη ζωή της και να απαντά στα στερεότυπα, αρνήθηκα εξαρχής τη συμμετοχή μου στην καμπάνια».

  ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ

  «[…] Το ταξίδι της μητρότητας δεν ορίζεται μόνο από ένα βιολογικό ρολόι που χτυπάει απειλητικά με όρους γονιμότητας αλλά και από άλλες περιστάσεις τις οποίες καθορίζει αποκλειστικά και μόνο κάθε γυναίκα με την ελευθερία της βούλησής της. Ας μην εμπορευματοποιούμε αυτό το ιερό ταξίδι. Αποσύρω τη συμμετοχή μου».

  Αντιδράσεις των κομμάτων

  (…..)

  ! Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις χθες το απόγευμα, μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε για το συνέδριο. Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ δήλωσε ότι αποσύρει την ομιλία και τον χαιρετισμό του. Ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη χορηγία του. Επίσης, τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Βαρνάβας Δημήτρης, Γατοπούλου Κατερίνα, Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος, Ψαλτάκος Μιχάλης) ζήτησαν να αποσύρει ο ΠΙΣ τη συμμετοχή του στο Συνέδριο

 14. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Προς κυρίαν Φρου – Φρου, ειδήμονα στο αριστερόν (πλεονεκτικόν) Ήθος:

  Και για το «ζουμί» της ιστορίας ούτε μία λέξη, κυρία μου! Δηλαδή, με την αριστερή σας (ανωτέρα) λογική, αν επαινέσει κάποιος ένα ωφέλιμο έργο μιας αριστερής κυβέρνησης είναι αναπόφευκτα αριστερός, αν κάνει το ίδιο για μια δεξιά κυβέρνηση είναι σίγουρα δεξιός, αν το κάνει όταν αρμόζει και για τις δύο είναι «επαμφοτερίζων»;

  Καλά κάνετε να υπερασπίζεστε τον αναξιοπαθούντα σύνδροφον Μωυσέα, ο οποίος ματαίως προσπαθεί χτπώντας με τη ράβδο του να χωρίσει στα δύο τη θάλασσα της κοινής λογικής, αλλά πέστε μας έστω και μια λέξη επί όσων αξιομελέτητων έγραψε!

  Το πρόβλημα λοιπόν, κυρία μου, δεν είναι να έχει κανείς διαφορετική άποψη, είναι να μην την τεκμηριώνει επαρκώς αλλά να την ξεφουρνίζει ως θέσφατον, περιμένοντας να αναφωνήσουν ευθύς αμέσως οι άλλοι «Αααααα! Το είπε ο Μωυσεύς, που είναι επιπλέον και αριστερός! Άρα έτσι είναι!! Νόμος!»…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.