Ανεμβολίαστοι το 92% των νοσηλευομένων και το 98% των θυμάτων του κορονοϊού

[«υπάρχει σταδιακή και σταθερή μείωση των νέων κρουσμάτων και η χώρα μας πλέον κατατάσσεται στις ευρωπαϊκές χώρες με μέτρια κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα»]

photo:ygeia50plus.gr

Σημαντική μείωση της επίπτωσης της πανδημίας στις ηλικίες άνω των 55 ετών καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας, όπως είπε απόψε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «υπάρχει σταδιακή και σταθερή μείωση των νέων κρουσμάτων και η χώρα μας πλέον κατατάσσεται στις ευρωπαϊκές χώρες με μέτρια κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα».

Ωστόσο, όπως είπε, εξακολουθούμε να έχουμε 9.500 ενέργα κρούσματα σε όλη την επικράτεια και υπάρχουν περιοχές, όπως η Αττική, η Μαγνησία, η Λάρισα και η Φλώρινα, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο πορτοκάλι (επίπεδο 3) και θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο, ώστε να περιορίσουν την επιδημία.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη για εμβολιασμό, υπογραμμίζοντας πως την εβδομάδα που πέρασε -όσον αφορά τις ηλικίες άνω των 65 ετών- το 92% όσων νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ δεν είχαν εμβολιαστεί και το 98% όσων χάθηκαν από κορονοϊό δεν είχαν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο.

Η ίδια προέβλεψε, ωστόσο, ότι στο τέλος του μήνα, οι διασωληνωμένοι στην χώρα ίσως να είναι λιγότεροι από 200.

Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, στο 2,3% όπως, όπως και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων. Το Rt στην επικράτεια είναι στο 0,83%. Η βελτίωση της πανδημία στη χώρα αποτυπώνεται και στα νούμερα όπως εξήγησε. Είχαμε 6.500 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα- κάτω από 1.000 κρούσματα την ημέρα. Σημαντική είναι και η αποκλιμάκωση στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, με τις νέες εισαγωγές να είναι λιγότερες από τον αριθμό των εξιτηρίων. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων έχει σημαντικά μειωθεί και είναι σήμερα στα 36 έτη.

Ωστόσο, η κυρία Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας, η πανδημία δεν έχει λήξει, τονίζοντας πως η ύφεση των δεικτών δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει.

Σύμφωνα και με τους διεθνείς οργανισμούς, όπως είπε, υπάρχει ακόμα κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. «Δεν είναι απίθανη δραματική αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι αν δεν προσέξουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η κατάσταση παραμένει εύθραυστη. «Να απολαύσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες με προσοχή, ώστε να αποφευχθούν οι νέες μολύνσεις» είπε, αναφερόμενη στα μέτρα που επικαιροποιεί Επιτροπή ενόψει του καλοκαιριού, με βάση και την περσινή εμπειρία. Όπως είπε θα γίνεται καθημερινή παρακολούθηση των δεδομένων, ιδιαίτερα σε τουριστικούς προορισμούς, η είσοδος των τουριστών στη χώρα θα γίνεται με την ειδική φόρμα PLF, με αρνητικό μοριακό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό πρόσφατης νόσησης και δειγματοληπτικός αριθμός rapid test στο αεροδρόμιο.

Επίσης, η κυρία Παπαευαγγέλου είπε ότι θα μπορούν να μπαίνουν στη χώρα και όσοι έχουν κάνει εμβόλια τα οποία δεν έχουν εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από εισήγηση της Επιτροπής. Πρόκειται για τα Novavax, Sinovac Biotech, Sputnic, Sinopharm και CanSino Biologics.

Τέλος, η καθηγήτρια τόνισε ότι οι τουρίστες θα μπορούν να μπαίνουν και από τα χερσαία σύνορα, ενώ αναφερόμενη στις προδιαγραφές σε ξενοδοχεία και πλοία είπε ότι αυτές θα επικαιροποιηθούν, αναφέροντας επίσης ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο αυτοδιαγνωστικό τεστ και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για τα μέτρα που ισχύουν και επικαιροποιούνται όσον αφορούν την κρουαζιέρα.

metarithmisi.gr

This entry was posted in σκέψεις, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ανεμβολίαστοι το 92% των νοσηλευομένων και το 98% των θυμάτων του κορονοϊού

 1. Παράθεμα: Ανεμβολίαστοι το 92% των νοσηλευομένων και το 98% των θυμάτων του κορονοϊού — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Παρ’ όλα αυτά οι φαντασιόπληκτοι συνωμοσιολόγοι, αντιστασιακοί του τίποτα και ενώ η πραγματικότητα τους διέψευσε με συντριπτικά κτυπήματα, συνεχίζουν να καταγγέλουν τα εμβόλια σαν άχρηστα, επικίνδυνα, που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να εξολοθρεύσουν τους συνταξιούχους, να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω συνεχίζει να αυξάνεται, και να φέρουν ένα παγκόσμιο αυταρχικό καθεστώς.
  Όταν στην πράξη όλα τα συνωμοσιολογικά σενάρια σου κατρακυλάν στην άβυσσο της ανοησίας, μετατρέπονται σε απανωτά ναυάγια, τότε η ύστατη λύση είναι πεις πως το ναυάγιο σου είναι η απόλυτη δικαίωση σου.

  Ας επικαλεστούμε ένα φανταστικό παράδειγμα: να υποθέσουμε πως η επιστήμη της ιατρικής επινοεί εμβόλια που προλαμβάνουν σε πολύ υψηλό ποσοστό τον καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη ή του στήθους, έχοντας ταυτόχρονα ανάλογες παρενέργειες με αυτά του covid19.
  Τι νομίζεται ότι θα πράξουν οι καπνιστές, οι άνω των 50 ή οι γυναίκες;
  Ασφαλώς θα σχηματίσουν ουρές περιμένοντας με υπομονή να εμβολιαστούν, ώστε να σωθούν από το βραχνά του καρκίνου. Ανάμεσα τους, πολλοί από του αρνητές των εμβολίων και της πανδημίας.
  Επειδή έχουν σχηματίσει την εντύπωση πως ο ιός δεν είναι ιδιαίτερα φονικός, το έριξαν στην συνωμοσιολογική αντίσταση ενάντια στη κρυφή ατζέντα επιβολής άρσης της ελευθερίας τους να λένε την άποψη τους δημόσια, ενώ δεν κάνουν τίποτε άλλο από να την εκφράζουν παντού και πάντοτε χωρίς ποτέ κανείς να τους εμποδίζει..
  Δειλοί ψευτοπαληκαράδες.

  Και επειδή είναι δειλοί και ανεύθυνοι, άφησαν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά όλους εμάς που εμβολιαστήκαμε με αποτέλεσμα να μειωθούν τα κρούσματα, οι θάνατοι και να ανασάνουν κάπως οι ΜΕΘ.
  Και το σπουδαιότερο: να γίνει σοβαρή άρση των μέτρων καραντίνας, ώστε να μπορούν αυτοί (οι αντιεμβολιαστές), να πηγαίνουν στα καφέ, στις παραλίες και σε πάρτι.
  Ο εξυπνακισμός των τίποτε.

 3. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Έχεις δίκιο, φίλτατε Γιάννη, ξέχασες όμως να πεις για το….τσιπάκι, που θα φανεί στους εμβολιασθέντες «εν καιρώ ευθέτω»!! Τώρα γιατί θα φανεί από το μπράτσο στο χέρι πάνω από την παλάμη ή στο μέτωπο δε μπορώ να το καταλάβω..!! Πάντως μιας και έκανα και τις δύο δόσεις με το «μοντέρνα» κάθε μέρα …ψάχνομαι να το…βρω!! Ίδωμεν!! Το κακό είναι ότι βγαίνουν και «βαρύγδουποι επιστήμονες» και υποστηρίζουν διάφορα κι ακόμη δεν τους έχουν πετάξει έξω από κάποιες «έδρες», που κατέχουν!!!

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Πράγματι αγαπητέ Κάπας Σ. υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που αρνείται να εμβολιαστεί.
   Σ’ αυτούς πρέπει να μπει το δίλημμα: εμβόλιο ή αλλαγή επαγγέλματος.
   Είναι αδιανόητο. Πολλοί από τους γιατρούς που είναι αρνητές του εμβολίου, γράφουν έτσι για ψύλλου πήδημα αντιβιώσεις. Με το τσουβάλι. Εν τω μεταξύ, συχνά η κατάχρηση των αντιβιοτικών προκαλεί περισσότερες παρενέργειες μακροπρόθεσμα από τα εμβόλια.

 4. Ο/Η Ψεκασμένοι Πακιστάν λέει:

  https://www.efsyn.gr/node/297986

  11.06.2021, 19:42
  «Δεν εμβολιάζεστε; Κομμένο το τηλέφωνο!»
  efsyn.gr

  Οι περισσότερες χώρες δοκιμάζουν την τακτική «καρότο και μαστίγιο» για να πείσουν τους πολίτες τους να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού. Ωστόσο, στο Πακιστάν, χώρα στην οποία πολύ λίγοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και ελάχιστοι δείχνουν έστω ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, οι αρχές επιλέγουν την τακτική μαστίγιο… σκέτο.

  Και οι αρχές ανησυχούν καθώς το τρίτο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό τώρα αρχίζει να σταθεροποιείται, έπειτα από πολλές εβδομάδες εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Πρέπει να σημειωθεί δε ότι μπορεί το Πακιστάν -μια χώρα με 220 εκατ. κατοίκους- να έχει καταγράψει επισήμως 21.500 θανάτους από Covid-19, αλλά ο αριθμός αυτός θεωρείται υποτιμημένος, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς αριθμού διαγνωστικών τεστ.

  Στην επαρχία Σιντ ανακοινώθηκε ότι οι δημόσιοι λειτουργοί που αρνούνται το εμβόλιο θα σταματήσουν να πληρώνονται από την 1η Ιουλίου.

  Ενώ στην Παντζάμπ, την πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία, με πρωτεύουσα τη Λαχόρη, η ζήτηση για τα εμβόλια έχει ήδη επιβραδυνθεί και πλέον αποφασίστηκε να γίνεται διακοπή της τηλεφωνικής σύνδεσης σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

  «Στην αρχή ήταν απλά μια πρόταση, όμως, καθώς ο κόσμος είναι πραγματικά διστακτικός, αποφασίσαμε να δράσουμε», εξήγησε ο Χάμαντ Ράζα, ο εκπρόσωπος Τύπου των υγειονομικών υπηρεσιών της Παντζάμπ, που είπε ότι η δημόσια υπηρεσία τηλεπικοινωνιών αναμένεται να αποφασίσει πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο στην πράξη.

  Η απειλή προκάλεσε δυσφορία στους πολίτες της Λαχόρης. «Θα είναι δύσκολο για εμένα, εάν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνό μου… όμως φοβάμαι πραγματικά το εμβόλιο», λέει η Σάιμα Μπίμπι, μια οικιακή βοηθός από τη Λαχόρη.

  Στο Πακιστάν έχουν χορηγηθεί περίπου 10,5 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί χάρη στη στήριξη, σε μεγάλο βαθμό, της Κίνας. Οι πολίτες όμως φοβούνται να εμβολιαστούν, είτε λόγω των ενδεχόμενων παρενεργειών είτε λόγω της παραπληροφόρησης, καθώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια προκαλούν στειρότητα, ακόμα και θάνατο σε διάστημα δύο ετών από τον εμβολιασμό.

  Αιτία, το πολύ χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νέων Γιατρών του Πακιστάν, γεγονός που επιτρέπει σε ορισμένους «να διασπείρουν φήμες και παραπληροφόρηση».

  Και υποσχέσεις ότι αν εμβολιαστούν θα μπορούν να πάνε ελεύθερα στον κινηματογράφο, σε αίθουσες δεξιώσεων και σε χώρους λατρείας, δεν είναι αρκετές για να παρακινήσουν τ

 5. Ο/Η Ψεκασμένοι Ελλάδας και παντού λέει:

  https://info-war.gr/egklima-kata-tis-anthropotitas-pos-ta-k/?fbclid=IwAR12PX7XDw6tfm6eo1kHuhsIiNTBZrE_D0cql98rtEDZr6fTtbcwMRIT5FI

  Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας: Πώς τα κυρίαρχα ΜΜΕ προωθούν τους αντιεμβολιαστές
  12/06/2021
  Του Άρη Χατζηστεφάνου για το Sputnik

  Τις τελευταίες εβδομάδες το Facebook με βομβάρδιζε καθημερινά με δεκάδες «προτεινόμενες» ειδήσεις για περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν ύστερα από εμβολιασμό.

  Καθώς ασχολούμαι συχνά με θέματα που αφορούν τον κορονοϊό, θεωρούσα καταρχάς φυσιολογικό ότι ο αλγόριθμος του Facebook μού έστελνε σχετικές ειδήσεις. Γιατί όμως σχεδόν όλες οι πληροφορίες που λάμβανα αφορούσαν τις απειρολάχιστες παρενέργειες του εμβολίου και όχι, παραδείγματος χάριν, τους εκατοντάδες ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που πεθαίνουν από την πανδημία; Γιατί δεν μου πρότειναν, ας πούμε, την είδηση του αντιεμβολιαστή γιατρού από την Κύπρο που πέθανε προ ημερών από κορονοϊό;

  Με μια πιο προσεκτική ματιά διαπίστωσα ότι η συντριπτική πλειονότητα των προτεινόμενων ειδήσεων αφορούσε ένα και μοναδικό θύμα – μια 44χρονη από τη Θεσσαλονίκη. Σε διάστημα μερικών εβδομάδων έλαβα δεκάδες διαφορετικά θέματα για την κατάσταση της υγείας της, τις αντιδράσεις του συζύγου της και των παιδιών της, τα σχόλια φίλων κ.ο.κ. Αν δεν αποφάσιζα να ασχοληθώ με το θέμα, και απλώς προσπερνούσα αδιάφορα τις ειδήσεις που έφταναν στο timeline μου, θα είχα μείνει με την εντύπωση ότι διάβασα τίτλους για δεκάδες ανθρώπους που πέθαναν ύστερα από τον εμβολιασμό τους (το ίδιο συμβαίνει προφανώς και με πολλούς «φίλους» αντιεμβολιαστές, οι οποίοι μου στέλνουν διαρκώς την ίδια είδηση από διαφορετικά ΜΜΕ, πιστεύοντας ότι αφορά διαφορετικά περιστατικά).

  Αν και αρκετές από τις ειδήσεις που μου έστελνε το Facebook ήταν «κίτρινες» και εκμεταλλεύονταν με χυδαίο τρόπο τις αντιδράσεις των συγγενών του θύματος, καμία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί fake news. Αθροιστικά όμως θα μπορούσαν να διαστρεβλώσουν την αντίληψή μου για την πραγματικότητα, με τρόπο που δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν ούτε οι πιο φανατικοί συνωμοσιολόγοι.

  Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

  https://sputniknews.gr/20210610/egklima-kata-tis-anthropotitas-pos-ta-kyriarha-mme-proothoyn-toys-antiemvoliastes-13979704.html

  Ο τρόμος στα νυχτερινά δελτία

  Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έλαβαν εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση για να ενημερώσουν αντικειμενικά τους πολίτες και να αποκλείσουν τις κραυγές παραπληροφόρησης των επικίνδυνων αντιεμβολιαστών. Τα περισσότερα αφιέρωσαν υπερβολικό χρόνο στο (αληθινό, πέραν πάσης αμφιβολίας) δράμα μιας μόνο οικογένειας, αφήνοντας στο περιθώριο τις εξίσου τραγικές ιστορίες εκατοντάδων οικογενειών που χάνουν καθημερινά κάποιο μέλος τους, το οποίο δεν θέλησε ή δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί.

  von Taboola Anzeige
  Πρέπει κάποια στιγμή να το πούμε καθαρά: Τα κυρίαρχα ΜΜΕ στην Ελλάδα, με το να υπερπροβάλλουν τα ελάχιστα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών από τα εμβόλια (τα οποία μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία ενός καθεστώτος φόβου στον πληθυσμό.

  Το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται προφανώς στην κακή πρόθεση των ιδιοκτητών ή των διευθυντών αυτών των μέσων. Η παραπληροφόρηση δεν έχει πολιτικά κίνητρα, αλλά αμιγώς οικονομικά. Ο φόβος πουλάει και τα ελληνικά ΜΜΕ τον πλασάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη για να αυξήσουν την τηλεθέασή τους, σε μια περίοδο που το μερίδιο τους στην αγορά απειλείται από νέους μιντιάρχες και από εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης.

  Η προπαγάνδα και η είδηση σαν εμπόρευμα

  Όσοι ενηλικιώθηκαν τις δυο τελευταίες δεκαετίες συνήθισαν σε ένα είδος αντιδημοφιλούς μιντιακής προπαγάνδας, η οποία αναπαρήγαγε τις θέσεις της ΕΕ, της τρόικας και αρκετών ελληνικών και ξένων τραπεζών. Σε αυτή την περίοδο, οι ενημερωτικοί όμιλοι λειτουργούσαν πρωτίστως σαν αναμεταδότες της κυρίαρχης ιδεολογίας, γνωρίζοντας ότι με τη στάση τους δυσαρεστούσαν το ακροατήριό τους και έχαναν σε αναγνωσιμότητα και τηλεθέαση.

  Δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε ότι τα ίδια μέσα ενημέρωσης διατηρούν και την ιδιότητα της επιχείρησης, η οποία εμπορεύεται ένα «προϊόν» που ονομάζεται πληροφορία ή είδηση. Αυτοί οι «ειδησέμποροι», όπως διαπιστώσαμε από τη δεκαετία του ‘90, δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό προκειμένου να πουλήσουν την πραμάτεια.

  Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική στις μεγάλες πλατφόρμες του διαδικτύου. Πρόσφατη έκθεση του Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους (CCDH) αναφέρει ότι οι αντιεμβολιαστές απευθύνονται παγκοσμίως σε ένα ακροατήριο 62 εκατομμυρίων χρηστών του ίντερνετ, οι οποίοι μπορούν να αποφέρουν σε πλατφόρμες όπως το Facebook περίπου 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια από διαφημίσεις κάθε χρόνο.

  Σύμφωνα με την έκθεση, η βιομηχανία των αρνητών θησαυρίζει σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών με δυο τρόπους:
  Καταρχάς οι διασημότεροι αντιεμβολιαστές (12 από τους οποίους παράγουν περίπου το 65% των ψευδών πληροφοριών που διακινούνται στο ίντερνετ) κερδοφορούν σε μια αγορά 36 εκατομμύριων δολαρίων, τα οποία προέρχονται από χορηγίες, πωλήσεις προϊόντων κτλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους διασημότερους αρνητές, ο Robert F. Kennedy Jr. (ο οποίος έχει δεκάδες φανατικούς ακόλουθους και στην Ελλάδα) κερδίζει κάθε χρόνο 255.000 δολάρια ως πρόεδρος του διαβόητου ιδρύματος Children’s Health Defense, το οποίο καλεί τους γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

  Σε δεύτερο επίπεδο, οι μεγαλύτερες πλατφόρμες, που λειτουργούν σαν αναμεταδότες των μηνυμάτων τους, μοιράζονται την πίτα των διαφημίσεων, που, όπως είπαμε, αγγίζει δυνητικά το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια. Όπως ανέφερε στις αρχές της χρονιάς η εφημερίδα «Guardian», το Facebook συνέχιζε να κερδοσκοπεί πουλώντας διαφημίσεις και προσφέροντας διάφορες υπηρεσίες σε τουλάχιστον 430 σελίδες αντιεμβολιαστών (με συνολικό ακροατήριο 45 εκατομμυρίων χρηστών) παρά το γεγονός ότι το ίδιο είχε επισημάνει ότι αρκετές απ’ αυτές τις σελίδες προωθούσαν επικίνδυνα fake news σχετικά με τα εμβόλια.

  Από νομικής απόψεως, ίσως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στον ρόλο που παίζει το Facebook και άλλες πλατφόρμες σε αυτή την υπόθεση. Συνήθως μάλιστα τα ίδια μέσα προωθούν στους χρήστες τους χρήσιμες πληροφορίες από έγκυρες πηγές όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Έχοντας προγραμματίσει όμως τους αλγορίθμους τους με βασικό γνώμονα το κέρδος, μετατρέπονται σε κυρίαρχο κομιστή μηνυμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

  Ας αναλογιστούν λοιπόν, όσοι ελέγχουν τις πλατφόρμες και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ότι αντί να κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι εξαιτίας τους αρκετές ανεπτυγμένες χώρες δεν θα επιτύχουν τον στόχο της ανοσίας. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 6. Ο/Η Εκοιμήθη λέει:

  https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1081589/antithetos-me-ta-metra-tis-kybernisi-o-archimandritis-eggleistriotis

  Αντίθετος με τα μέτρα της Κυβέρνηση ο Αρχιμανδρίτης Εγκλειστριώτης
  13 Δεκεμβρίου 2020, 13:19

  Σύμφωνα με τον ίδιο «πέρα από τα διατάγματα και τα άλλα ανθρώπινα μέτρα απαιτείται η επιστροφή όλων μας πίσω στα πνευματικά μας ερείσματα, όπως είναι η Πίστη μας στο Θεό, που μας στηρίζει, μας φωτίζει και μας καθοδηγεί». Εκφράζει επίσης την αντίθεσή του «κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να κλείνουν οι Ιεροί Ναοί μας το Πάσχα και τα Χριστούγεννα και μάλιστα το χειρότερο, να ποινικοποιείται με αυτό τον τρόπο η συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας».

  https://www.sigmalive.com/news/local/798180/ekoimithi-o-arximandritis-aleksios-egkleistriotis-eixe-nosisei-me-koronoio

  Εκοιμήθη ο Αρχιμ. Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Είχε νοσήσει με κορωνοϊό
  12.06.2021 16:57 ΚύπροςSigmaLive

  Aπεβίωσε σήμερα το Σάββατο ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης.

  Όπως σημειώνεται σε ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, ο Αρχιμανδρίτης είχε νοσήσει με κορωνοϊό και απεβίωσε.

  Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανάρτηση, «Έσβησε πριν από λίγο, ταλαιπωρημένος από τον κορωνοϊό, ο π. Αλέξιος Εγκλειστριώτης. Ας αναπαύεται πλέον ήσυχος στο ουράνιο θυσιαστήριο…».

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ζωή ενός σκανδαλοποιού ανεμβολίαστου καλόγερου έχει μεγαλύτερη αξία από αυτήν των απλών πολιτών;

  https://www.ieidiseis.gr/ellada/97031/dimitris-varnavas-o-igoymenos-efraim-kai-oi-efthynes-tis-k-kotanidou

  Δημήτρης Βαρνάβας: Ο ηγούμενος Εφραίμ και οι ευθύνες της κ. Κοτανίδου


  ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
  Newsroom Newsroom Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 – 18:28

  Το μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δημήτρης Βαρνάβας σχολιάζει τις ευθύνες της κ. Κοτανίδου στην περίπτωση του ηγούμενου Εφραίμ.

  Πριν λίγες μέρες νόσησε ο Εφραίμ, ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Προς έκπληξη όλων, ο Εφραίμ, αντί να διακομιστεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής ή σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης, διακομίστηκε αεροπορικώς στον «Ευαγγελισμό» και τελικά εισήχθη στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου Νοσοκομείου.

  Καθόλου τυχαία η «αερογέφυρα». Στην ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» εισάγονται κατά κανόνα αξιωματούχοι της Εκκλησίας και της κυβέρνησης όταν αυτοί νοσήσουν. Κανείς απ΄ αυτούς δε διακομίστηκε στη ΜΕΘ Αγρινίου, ούτε στις υπόλοιπες τέσσερεις ΜΕΘ που εμφάνισαν θνητότητα περί το 100%.

  Πρόκειται για χειροπιαστή απόδειξη ότι όντως πραγματοποιείται διαλογή περιστατικών, όχι μόνον ως προς τη δυνατότητα ή μη εισαγωγής σε ΜΕΘ, αλλά και ως προς την επιλογή της ΜΕΘ που θα εισαχθούν.

  Πόσοι γνωρίζουν τη βάση δεδομένων ΒΙ;

  Στην ελάχιστα γνωστή αυτή βάση δεδομένων καταγράφεται σε συνεχή ροή και καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας κάθε εισαγωγή στις ΜΕΘ της χώρας και κάθε εξιτήριο. Οπότε είναι ενήμερη σε Real Time η αντίστοιχη ΔΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και φυσικά η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τις ΜΕΘ πανεπιστημιακός κ. Κοτανίδου, η οποία τυγχάνει και Διευθύντρια στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

  Η κ. Κοτανίδου είναι λαλίστατη όταν πρόκειται για την αλλαγή του νοσοκομειακού χάρτη και την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών. Όμως αποφεύγει επιμελώς να δώσει στην ελληνική κοινωνία εξήγηση για όσα συνέβησαν στις ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ιδιαίτερα στις ΜΕΘ εκείνες που παρατηρήθηκε θνητότητα 100%. Το ίδιο πράττουν το Μαξίμου, το υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ, αφήνοντας να μετακυλιστεί η ευθύνη στους γιατρούς των αντίστοιχων ΜΕΘ.

  Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
  Καλές οι ημερίδες της Κοτανίδου με τον πρωθυπουργό. Όμως τώρα καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν επιτυχημένο στήσιμο εκατοντάδων ΜΕΘ. Και η κ. Κοτανίδου θ΄ αναγκαστεί να μιλήσει και να εξηγήσει το λόγο που ορισμένες ΜΕΘ λειτούργησαν με τέτοια ασύλληπτα ποσοστά αποτυχίας.

  Και θ΄ αναγκαστεί να το κάνει είτε αυτοβούλως, είτε μέσω της ερώτησης που έχει κατατεθεί στη Βουλή, είτε μέσω της εισαγγελικής έρευνας που έχει ξεκινήσει..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.