Αεροπειρατεία και εγχώρια παράδοξα

[Το ερώτημα είναι γιατί, παρά την πολλαπλή συμπόρευση της Ελλάδας με τη Δύση, από τη συγκρότησή της σε ελεύθερο κράτος μέχρι σήμερα και με προφανή οφέλη σε όλα τα επίπεδα, υφίσταται ακόμα στην εγχώρια κοινωνία και αντέχει ένα αντιδυτικό ρεύμα]

του ©Κώστα Καρακώτια / Τα Νέα

Συχνά-πυκνά διάφορα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα στη διεθνή σκηνή αντανακλώνται στην εγχώρια δημόσια σφαίρα και αναδεικνύουν τη σταθερή ύπαρξη ενός παράδοξου πολιτικού και ιδεολογικού εξαιρετισμού. Πολιτικά κόμματα, διάφοροι διανοούμενοι και πολλοί αναλυτές, αλλά και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, ενώ απολαμβάνουν τα αγαθά και τα δικαιώματα που παρέχει η Ελλάδα ως χώρα, μέλος του δυτικού κόσμου και των θεσμών του, με αφορμή διάφορα, ακόμα και κραυγαλέα γεγονότα, εκφράζουν πάντα έναν έντονο αντιδυτικισμό και μια υπερβολική, έως και υποστηρικτική ανοχή, απέναντι σε ολοκληρωτικές πρακτικές κρατών, όπως η Ρωσία και οι δορυφόροι της. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι βέβαια η αεροπειρατεία που διέπραξε το κράτος της Λευκορωσίας όταν, για να συλλάβει τον γνωστό αντιφρονούντα Ρόμαν Προτάσεβιτς, εξανάγκασε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε να προσγειωθεί στο Μινσκ. Και ενώ η ωμότατη παραβίαση των διεθνών νομικών κανόνων επέσυρε την κατακραυγή όλων των δημοκρατικών πολιτών, στην Ελλάδα και πάλι, βρέθηκαν πολλοί, δημοσιολογούντες και σχολιαστές, ακόμα και ολόκληρα κόμματα, όπως το ΚΚΕ ή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που φάνηκαν να συμψηφίζουν το απαράδεκτο αυτό γεγονός με κάποιες υποτιθέμενες συμπεριφορές της Δύσης και την εξ ορισμού ευθύνη της για ό,τι κακό συμβαίνει στον κόσμο. Διάφοροι ακόμα, με εμφανέστατη πρόθεση να δικαιολογήσουν την πειρατική ενέργεια του καθεστώτος της Λευκορωσίας, εμφάνισαν τον συλληφθέντα δημοσιογράφο ως ακροδεξιό και σχεδόν νεοναζί. Ομως, τόσο στα εσωτερικά δικαιικά συστήματα των δημοκρατικών χωρών, όσο και σε εκείνα που διέπουν τις διακρατικές ποινικές σχέσεις και οι χείριστοι των ανθρώπων έχουν δικαιώματα και υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες. Πόσο μάλιστα όταν ο συλληφθείς Προτάσεβιτς συνομολόγησε στο βίντεο που ανήρτησε το καθεστώς της Λευκορωσίας, ότι τέλεσε το αδίκημα της διοργάνωσης διαδηλώσεων!

Το ερώτημα όμως που ανακύπτει είναι γιατί, παρά την πολλαπλή συμπόρευση της Ελλάδας με τη Δύση, από τη συγκρότησή της σε ελεύθερο κράτος μέχρι σήμερα και με προφανή οφέλη σε όλα τα επίπεδα, υφίσταται ακόμα στην εγχώρια κοινωνία και αντέχει ένα αντιδυτικό ρεύμα. Μια, έστω σχηματική και μερική απάντηση στο ερώτημα, δίνει η ύπαρξη και η με διαφόρους τρόπους αναπαραγωγή στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό δύο φαινομενικά αντίρροπων ρευμάτων και η μεταξύ τους σύζευξη στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Το ένα ρεύμα βέβαια είναι ο σταθερός αντιδυτικισμός της εγχώριας Εκκλησίας και η θρησκευτική και συναισθηματική ταύτισή της με το «ομόδοξο» ρωσικό γένος καθ’ όλη την ιστορική της διαχρονία. Μέχρι τα μέσα δε του προηγούμενου αιώνα, αυτός ο εκκλησιαστικός αντιδυτικισμός, ο οποίος διαχεόταν σε μεγάλα τμήματα του λαού, ήταν το ιδεολογικό όπλο της τερατώδους συντηρητικής αντίδρασης απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα εκσυγχρονιστικής μεταρρύθμισης της κοινωνίας. Το άλλο ρεύμα είναι ο «αριστερός» υποτιθέμενος αντιιμπεριαλιστικός αντιδυτικισμός που εγγράφηκε, μάλλον ανεξίτηλα στο σώμα τής, ούτως ή άλλως, φιλοσοβιετικής εγχώριας Αριστεράς την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1989, ο σοβιετικός πόλος του Ψυχρού Πολέμου κατέρρευσε. Η αντιδυτική του ιδεολογία και ρητορική όμως στην Ελλάδα, μπροστά στην έξαρση των γεωπολιτικών ανακατατάξεων και της πολλαπλής παγκοσμιοποιητικής εξέλιξης, συναντήθηκε και ομογενοποιήθηκε με τον αντιδραστικό μεσοπολεμικό αντιδυτικισμό της Εκκλησίας και τμημάτων του πληθυσμού με αποτέλεσμα την περαιτέρω αγκύρωση και αναπαραγωγή των αντιδυτικών ιδεολογημάτων και την εκδήλωσή τους με κάθε ευκαιρία. Είναι δε από τις βασικές συνιστώσες του ελληνικού ιδεολογικοπολιτικού εξαιρετισμού και της εναντίωσης σε όποια ακόμα προσπάθεια επιχειρείται για μια πιο ανοικτή, εξωστρεφή και δημοκρατική εγχώρια κοινωνία.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Αεροπειρατεία και εγχώρια παράδοξα

 1. Ο/Η Στρατής Κόραξ λέει:

  https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/metagrafes-apelpisias-i-periptosi-kedikogloy

  Βασιλική Σιούτη

  Μεταγραφές απελπισίας. Η περίπτωση Κεδίκογλου.

  Στον δρόμο που άνοιξε ο Ραγκούσης.


  Βασιλική Σιούτη
  30.5.2021 | 11:52

  Κανένα πρόβλημα φαίνεται ότι δεν έχουν κάποια πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πριν λοιδορούσαν, άλλα και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον λοιδορούσαν δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα πάρει, αντιθέτως, τα διεκδικεί κιόλας.

  Τελευταία “μεταγραφή” στον ΣΥΡΙΖΑ αυτού του είδους είναι ο 47χρονος Συμεών Κεδίκογλου, πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας και ανιψιός του ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεδίκογλου.

  Η πολιτική του καριέρα δεν έδειχνε να έχει μέλλον στο ΚΙΝΑΛ, όπου δεν βρισκόταν μεταξύ των στελεχών της πρώτης γραμμής, παρότι ο ανταγωνισμός τα τελευταία χρόνια έχει εξασθενήσει. Στη ΝΔ, με την οποία συνεργάστηκε ως υφυπουργός του Σαμαρά, ακόμα και αν ήθελε, δεν θα μπορούσε να αναζητήσει την τύχη του, καθώς εκεί δεν υπάρχει χώρος για άλλον Κεδίκογλου (έχει ήδη βουλευτή τον συνονόματο ξάδερφό του).

  Κάπως έτσι, ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου μη βλέποντας αλλού φως και στην προσπάθεια του να επιβιώσει πολιτικά, ανακοίνωσε την προσχώρηση του στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία.

  Αν ο κ. Κεδίκογλου τα προηγούμενα χρόνια δεν ασκούσε τόσο έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια ήπια, χαμηλών τόνων κριτική χωρίς βαρείς χαρακτηρισμούς, τότε ίσως η προσχώρηση αυτή να μην χαρακτηρίζονταν ως τυχοδιωκτική όπως τώρα από πολλούς, ακόμα και πρώην ψηφοφόρους του. Ο κ. Κεδίκογλου μάλιστα, έσπευσε μετά από την ανακοίνωση της μετακίνησης του στον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει από την προσωπική του ιστοσελίδα μερικά από τα άρθρα με τα οποια κατηγορούσε την κυβέρνηση Τσίπρα και μέχρι πρότινος ήταν εκεί για όποιον ήθελε να τα διαβάσει.

  Αυτό που ίσως σοκάρει σε αυτού του είδους τις “μεταγραφές” πολιτικών, είναι ο κυνισμός με τον οποίο γίνονται. Ο κ. Κεδίκογλου, όπως και κάθε άνθρωπος, θα μπορούσε να αλλάξει απόψεις ή θέσεις και κόμμα φυσικά, αλλά οι πολίτες θα περίμεναν αυτό να γίνεται στη βάση αρχών και με κάποια εξήγηση. Αν πριν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε ότι η κριτική που του έκανε ήταν εσφαλμένη ή ότι πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε και δεν είναι πια αυτός που κατηγορούσε ή αν έλεγε έστω ότι αυτός έχει αλλάξει και τώρα είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν έστω μία εξήγηση που θα κρατούσε τα προσχήματα. Ή αν εξηγούσε τουλάχιστον στους ψηφοφόρους του γιατί δεν του κάνει πια το ΚΙΝΑΛ. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν έκανε, ώστε να αποκρούσει τις κατηγορίες περί αμοραλισμού και κυνικών δοσοληψιών.

  Ενα απο τα λίγα τουίτ, που ξέχασε να σβήσει, ίσως επειδή είναι από τα πιο ανώδυνα.

  Τι έλεγε για τον Τσίπρα και για όσους πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ

  «Είναι κρίμα που ο Τσίπρας υβρίζοντας τη Μερκελ, προκαλεί ζημιά στα συμφέροντα της χώρας» έλεγε το 2012 ο Κεδίκογλου, βασιλικότερος του βασιλέως τότε, καθώς αυτά δεν τα έλεγε ούτε ο Σαμαράς, του οποίου την κυβέρνηση υπηρέτησε. Σε άλλο τουίτ του είχε αναρτήσει άρθρο του με το οποίο κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εναντίον της αξιολογησης. Το τουίτ έχει ξεμείνει, αλλά το άρθρο πρόλαβε και το κατέβασε, όπως και άλλα που ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο Συμεών Κεδίκογλου όμως δεν αρκούνταν στην κριτική και την λοιδορία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χλεύαζε και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα.

  Σε άρθρο του στις 11-4-19 με τίτλο “Κάντο όπως ο Θεοχαρόπουλος”, το οποίο αναφερόταν στη μεταγραφή του συγκεκριμένου στελέχους στον ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε ότι “Φαίνεται πως ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει μια απαράμιλλη ικανότητα πολιτικής επιβίωσης και εξασφάλισης (προσωπικών του) συμφερόντων”.

  Η υποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ

  Ενδιαφέρον όμως έχει και πως υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά που μέχρι πρότινος ήταν στον πάγκο του ΚΙΝΑΛ. Η Αυγή παρουσίασε την προσχώρηση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας πως “ο πρώην βουλευτής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την επιθυμία του να στρατευθεί στον κοινό αγώνα για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταστρατηγεί βάναυσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

  Αυτός, σε δηλωση που είχε συμφωνηθεί με την Κουμουνδούρου, είπε ότι καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς και η ανάλγητη πολιτική της εναντίον των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών. Για αυτό, παραμερίζοντας επιμέρους διαφορές, οι πολίτες που στέκονται απέναντι στην ανάλγητη δεξιά πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε αυτό να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές.

  Δήλωσε επίσης -καθ’ υπόδειξη της Κουμουνδούρου σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, ότι φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. “Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό…”.

  Η ανάρτηση της δήλωσης αυτής στο facebook συγκέντρωσε πολλά αρνητικά σχόλια από πρώην ψηφοφόρους του, από κάποιους που του θύμιζαν ότι ήταν μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά και κάποιους που τον κατηγορούσαν ότι σβήνει τα σχόλια που του κάνουν κριτική στην απόφαση αυτή.

  Η ΕΦΣΥΝ, με άλλη ερμηνεία από την Αυγή που υποστήριξε ότι ο Κεδίκογλου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Τσίπρα, έγραψε ότι “Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρώην βουλευτής εξέφρασε την επιθυμία να στρατευτεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στον κοινό αγώνα για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων….».

  Πριν από τον Κεδίκογλου και τον Θεοχαρόπουλο, κορυφαίο παράδειγμα αυτού του είδους ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έχει πει μάλλον τα χειρότερα από όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του Τσίπρα για τον Τσίπρα. Παρόμοια περίπτωση είναι και ο Θάνος Μωραίτης. Δεν αποκλείεται πάλι, κάποιος από όσους σήμερα στο ΚΙΝΑΛ χλευάζουν τη μεταγραφή του πρώην συντρόφου τους στον ΣΥΡΙΖΑ, να είναι αυτός που θα “ανταποκριθεί αύριο στο κάλεσμα του Τσίπρα για την άμβλυνση των ανισοτήτων”.

  Το ΚΙΝΑΛ, με τα ως τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται ότι θα καταφέρει να ανακάμψει ως κόμμα εξουσίας, άρα οι θέσεις που θα μπορεί να διασφαλίσει στη Βουλή είναι λίγες και η ζήτηση μεγάλη. Οσα στελέχη δεν έχουν ηθικά κωλύματα, δεν θα διστάζουν να πάνε, αν τους δοθεί η ευκαιρία, σε κόμματα που έβριζαν μέχρι χθες και χωρίς να έχουν κάνει την αυτοκριτική τους πρώτα. Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, (που επίσης όπως φαίνεται δεν έχει κώλυμα να υποδέχεται στελέχη που τον έβριζαν και τον κατέκριναν για την πολιτική του), είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποφύγει μια εκλογική συντριβή, στην περίπτωση που -όπως πιστεύει, γίνουν τελικά οι πρόωρες εκλογές και σύντομα.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   «Ο κ. Κεδίκογλου, όπως και κάθε άνθρωπος, θα μπορούσε να αλλάξει απόψεις ή θέσεις και κόμμα φυσικά, αλλά οι πολίτες θα περίμεναν αυτό να γίνεται στη βάση αρχών και με κάποια εξήγηση».
   Γιατί αγανακτούν οι πολίτες; Αυτοί, ως ψηφοφόροι, έχουν το δικαίωμα στις εκλογές να αλλάζουν τα κόμματα που ψηφίζουν σαν τα πουκάμισα, όχι βάση των αρχών τους και των ρεαλιστικών τους προγραμμάτων, τα οποία θα έπρεπε να συγκρούονται με τα επιδερμικά και κακώς εννοούμενα στενά (οικονομικά) συμφέροντα των ψηφοφόρων και οπαδών τους, αλλά βάση υποσχέσεων που τους χαϊδεύουν τα αυτιά και προστατεύουν προνόμια που ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, και δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει ο κ. Κεδίκογλου;
   Θα πει κάποιος, ότι είναι άλλο να το κάνει ένας επαγγελματίας πολιτικός και άλλο ένας απλώς πολίτης.
   Δεν το δέχομαι. Υποτίθεται στην δημοκρατία, ο πολίτης έχει την ίδια πολιτική ωριμότητα με αυτόν που εκλέγεται.
   Αλλιώς, πώς είναι δυνατόν πολιτικά ανώριμοι ή λιγότερο υπεύθυνοι πολίτες, να εκλέγουν πολιτικά ώριμους κυβερνώντες;
   Η διαχρονική ύπαρξη κυνικών πολιτικών και κυνικών ψηφοφόρων – πολιτικός τυχοδιωκτισμός – προήλθε από την πελατειακή σχέση κράτους ψηφοφόρου, ο οποίος με την σειρά του ενίσχυσε περαιτέρω την πελατειακή σχέση κράτους πολίτη.
   Γιατί να εκπλήσσονται λοιπόν, οι πολίτες;

  • Ο/Η Σταμάτης Κωλομύρης λέει:


   Η efsyn και οι συνδικαλιστές όπως ο Κάτσικας αντιδρούν

   https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/296185_o-yfypoyrgos-tis-diathesimotitas-ton-ekpaideytikon-systrateyetai-me-ton

   30.05.2021, 11:29
   Ο υφυπουργός της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εύγε!
   Χρήστος Κάτσικας

   Συνάντηση με τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

   Σε δηλώσεις του ο Συμεών Κεδίκογλου σημείωσε: «Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες!»

   Ποιος είναι, όμως, ο Συμεών Κεδίκογλου; Για να δούμε λίγο από την κρυστάλλινη διαδρομή του κ. Κεδίκογλου και από τους παλιούς του φίλους.

   Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Ν. Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Οκτώβριο του 2009 και επανεκλέγεται στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου του 2012.

   Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με υπουργό Παιδείας τον Κ. Αρβανιτόπουλο.

   ΤΟΤΕ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

   Επί της θητείας του, τον Ιούλιο του 2013, ανακοινώνεται από το υπουργείο Παιδείας ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί 46 ειδικοτήτων που καταργούνται στα τεχνικά λύκεια.

   ΤΟΤΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

   Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου σχολίασε κυνικά για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη ο οποίος είχε μπει ήδη σε διαθεσιμότητα μαζί με πάνω από 2.000 καθηγητές : «Πόσες δεκαετίες έχει να μπει σε αίθουσα σχολείου να κάνει μάθημα ο κ. Κοτσιφάκης;».

   ΤΟΤΕ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

   «Η Τράπεζα Θεμάτων δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές». Ο Σ. Κεδίκογλου είναι ο υφυπουργός του «Νέου Λυκείου» του αντιεκπαιδευτικού νόμου ν. 4186/2013 που προέβλεπε πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για όλες τις τάξεις μέσω «Τράπεζας Θεμάτων».

   Η κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου αποτέλεσε βασικό αίτημα της ΟΛΜΕ που εκφράστηκε και μέσω των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών! Κατά τον κ. Κεδίκογλου η Τράπεζα Θεμάτων «αποτελεί εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και διασφάλισης της ισότητας ευκαιριών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι προς όφελος των μαθητών, ιδιαίτερα αυτών που ξεκινούν από δυσμενή κοινωνική αφετηρία».

   ΤΟΤΕ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

   Απειλεί με πειθαρχικό τους καθηγητές – Μαθήματα και το Πάσχα. Όσοι δεν υπακούσουν στις ρητές εντολές του υπουργείου Παιδείας, θα διωχθούν ποινικά διαλαλούσε τον Απρίλιο του 2014 ο τότε υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου (συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ), όσον αφορά στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας στα σχολεία.

   Παράλληλα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στο Star, είχε εξαπολύσει επίθεση στον τότε πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, υπογραμμίζοντας ότι εξαργύρωσε την επανάστασή του με την υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις την εξαργύρωσε και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

   Για αντιδημοκρατικό κατήφορο έκανε λόγο τότε η ΟΛΜΕ, απαντώντας στις προειδοποιήσεις του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

   Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος έχει και όρια ανάφερε στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ και σημείωνε ότι ο υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας, να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.

   ΤΩΡΑ ΜΑΙΟΣ 2021

   Καλώς ήρθατε κ. πρώην υφυπουργέ των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και της Τράπεζας Θεμάτων! Οι λωτοφάγοι σας χαιρετούν και όλα περασμένα – ξεχασμένα.

   • Ο/Η Κάποιος λέει:

    Οι Συριζαίοι έχουν καταπιεί Παυλόπουλους, Παπαγγελόπουλους, Καμμένους Παπακωστίνες, Νικολόπουλους, Πολύδωρες, Ραχηλμακρίνες, αλλά τους μάρανε ο Κεδίκογλου.
    Ο διάλογος στη φυλλάδα των Συντακτών δείχνει ανθρώπους του Κρο Μανιόν
    Τους καίει γιατί είναι καθηγητές κι αυτος τους χτύπησε.
    Οι άλλοι ακροδεξιοί και πασοκοκολαμόγιοι του ΣΥΡΙΖΑ χτυπούσαν άλλα ανθρωπάκια ανοργάνωτα που δεν έχουν φωνή και οι καθηγητές του κώλου, σκασίλα τους

    https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/296185_o-yfypoyrgos-tis-diathesimotitas-ton-ekpaideytikon-systrateyetai-me-ton

    32 Comments
    efsyn.gr

    Αντιγόνη Ιωνά • 11 hours ago
    Με τέτοια αντιπολίτευση, και στους 20000 νεκρούς να φτάναμε, η ΝΔ και ο Κυριάκος πάντα «καταλληλότεροι» θα έβγαιναν.

    nikos • 16 hours ago • edited
    Αν και είμαι σίγουρος πως τα αρνητικά σχόλια – αξιολόγηση θα χτυπήσουν κόκκινο θα το γράψω.
    Το να προσπαθήσεις να βάλεις κανόνες στην συγκεκριμένη συντεχνία ίσος είναι η αρχή της βελτίωσης της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
    Πριν αρχίσετε να μου την πέφτετε σκεφτείτε λίγο .
    Όλοι γνωρίζουμε ένα καθηγητή που δεν υπάρχει στην τάξη αλλά το απόγευμα «συμπληρώνει» τον «πενιχρό» μισθό του με πάμπολλες ώρες ιδιαίτερα .
    Και αυτός είναι ο κανόνας τον οποίο έχει επιβάλλει η ανωτέρω συντεχνία.
    Πολλοί δε έχουν χειρότερα να καταγγείλουν από την «αθώα» αναπλήρωση του μισθού .
    ΥΓ
    Τα πολύ χειρότερα αφορούν αποκλειστικά και μόνο περιπτώσεις » μισθολογικού συμπληρώματος» για να μην παρεξηγηθουμε.

    Νίκη nikos • 16 hours ago
    Όχι όμως για όλες τις ειδικότητες.Πολλοί ζουν με τον πενιχρό μισθό

    nikos Νίκη • 13 hours ago
    Αγαπητή Νίκη οι μόνοι που ζουν με τον πενιχρό μισθό είναι οι γυμναστές και οι θεολόγοι.
    Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια!
    Πίστεψέ με ξέρω πολύ καλά τι λέω.
    Το τραγικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι όλοι μας θεωρούμε φυσιολογική και αποδεκτή αυτή την παρανομία.
    Αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι οι καθηγητές που «συμπληρώνουν» το εισόδημα τους στερούν το εισόδημα από άλλους συναδέλφους τους που δεν έχουν την τύχη να βρίσκονται εντός των τειχών. Που στερούνται το «πενιχρό» μισθό του καθηγητή και σε συνθήκες σκλαβιάς προσπαθούν να επιβιώσουν έχοντας όλους εμάς να τους χαρακτηρίζουμε με τον απαξιωτικό όρο παραπαιδεία.

    Νίκη nikos • 9 hours ago
    Νίκο δεν είναι μόνο αυτοί πίστεψέ με …

    Ιάσων Δημητροκοκολάκης • 18 hours ago
    Λιγότεροι επαγγελματίες στην πολιτική καλά θα ήταν. Αλλά τι λέω… Εδώ η κοινοβουλευτική δημοκρατία τείνει να γίνει ουτοπία. Για ποια άμεση δημοκρατία να μιλήσουμε τώρα, εμείς οι υποτελείς.

    kierkegaard • 19 hours ago
    Καλα τα λες, αλλα δεν μας ειπε κανενας, που θα βρουμε ανθρωπους/ατομα/πολιτες, με υψηλο ηθικο αναστημα που να θελει να ασχοληθει με τη πολιτικη.
    Ηθοποιοι ειναι , ποτε με τον εναν συνεργαζονται ποτε με τον αλλον.

    styl711 • a day ago • edited
    Με τη λογική «μάζευε κι ας είναι και ρόγες» μπορεί να πάρεις μεν τις εκλογές, δεν πρόκειται ν’ αλλάξεις τίποτα επί της ουσίας δε… Οι ρόγες και ιδιαίτερα οι πιο σάπιες εξ αυτών, σαν τον περί ου ο λόγος, θα σου σαπίσουνε όλο το καλάθι. Και την επαύριο των εκλογών, θα ξυπνήσεις και θα έχεις καταντήσει (οποία ξεφτίλα) πασοκ…

    Denis Strad • a day ago
    ο ένας κεδίκογλου έθετε 2000 καθηγητές σε διαθεσιμότητα, ο άλλος κεδίκογλου έκλεινε την ΕΡΤ με 2500 εργαζόμενους προς απόλυση. Ειδικότητα των Κεδίκογλου να κλείνουν σπίτια …. Ο ΣΥΡΙΖΑς κάνει ότι μπορεί για να μην ξαναβγεί, ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή του 2019 με μεταγραφή του ξεχασμένου Μωραΐτη από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, με υπουργοποίηση του ορφανού από καρέκλα Κουβέλη και της δυσαρεστημένης Παπακώστα

    dertiomo • a day ago
    Η εποχή Μπαλτα και Φιλη ήταν πράγματι διαφορετική όπου ξυλωθηκαν ορισμένες μνημονιακες πολιτικες. Η εποχή Γαβρογλου μήπως ήταν συνέχεια του Αρβανιτοπουλου;

    Μαριλου • a day ago
    Ο άρθρογραφος ξεχνά ότι κανένα κόμμα δεν απαγορευει σε κανέναν να συστρατευτει. Απλά τον παραδιδει στους ψηφοφόρους και αφήνει την Δημοκρατία να κάνει την δουλειά της.
    Υ. Γ τι ακριβώς δεν άρεσε στον admin και διέγραψε το σχόλιο;

    dertiomo Μαριλου • a day ago
    Θα έπρεπε όμως να απαγορεύει την συστράτευση. Μπατε σκύλοι αλέστε έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Νίκη dertiomo • 16 hours ago
    Εξυπνάδες κουτοπονηριάς.Τι προτείνετε λοιπόν ?

    Μαριλου dertiomo • 16 hours ago
    Πόσες φορές έχεις αλλάξει άποψη για τα πολιτικα πραγματα; Ασε την δημοκρατία να κάνει την δουλειά της

    PORPHYRIO POMPONIUS dertiomo • 18 hours ago
    Να υποθέσω ότι έχει όργανα που αποφασίζουν το εν λόγω μόρφωμα; Ή μήπως είναι κανένα αρχηγικό κόμμα;

    Νίκη PORPHYRIO POMPONIUS • 16 hours ago
    Ενώ εσείς της Ν.Δ έχετε καθαρό κούτελο

    PORPHYRIO POMPONIUS Νίκη • 14 hours ago
    ΝΔ είναι η αδερφή σου.

    Νίκη PORPHYRIO POMPONIUS • 9 hours ago
    Την πάτησες δεν έχω αδελφή Επίσης συμπεριφέρεσαι σαν Ν.Δ ++

    ΚΔΣ • a day ago • edited
    Νομίζω ότι θα πρέπει να διαβάζετε περισσότερο τον Λακόπουλο. Άλλωστε το σύνθημα το είπε κανονικά ο Κεδίκογλου : Μια η παράταξη και «φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος … Αλέξης Τσίπρας».

    Θεόδωρος • 2 days ago
    Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ συστρατεύεται με όλα αυτά τα κατακάθια της Δεξιάς ! Τα χάλια τους αγαπητοί σύντροφοι . Το ερώτημα όμως παραμένει , επίκαιρο και απαιτητικό όσο ποτέ πριν ‘ Τι κάνουμε εμείς ; !

    Nocifer Θεόδωρος • 2 days ago • edited
    Διαλέγεις και παίρνεις, από το πιο ουτοπικό στο πιο ρεαλιστικό:

    1) Επαναστατούμε.
    2) Ελπίζουμε ότι μέχρι τις εκλογές θα έχουμε επαναστατήσει.

    3) Ελπίζουμε ότι μέχρι τις εκλογές θα έχει ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος (οπότε μικρή σημασία έχει ποιος θα μας κυβερνά εν μέσω πυρηνικής αποκάλυψης).

    4) Ελπίζουμε ότι μέχρι τις εκλογές θα βρεθεί/δημιουργηθεί ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που με κάποιο μαγικό τρόπο θα καταφέρει να συγκεντρώσει πλειοψηφικό ρεύμα στο πιο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας (δλδ να τον ψηφίσουν ταυτόχρονα η λουμπεναρία του πρώην ΠΑΣΟΚ και του πρώην ΠΟΤΑΜΙ συν οι απολιτίκ χαβαλέδες νεολαίοι συν οι αριστεροί ακραίοι και μη) χωρίς να αλλοιώσει (πολύ) το αριστερό/προοδευτικό του προφίλ.

    5) Ελπίζουμε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δε θα επηρεαστεί (πολύ) από την απορρόφηση των πασοκικών λυμάτων και συνεχίζουμε να στηρίζουμε, αν μη τι άλλο στη λογική του μη χείρον βέλτιστον.

    6) Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ όντως καταλήξει να γίνει κανονικό ΠΑΣΟΚ και να συστρατευθεί με τη Δεξιά (μέχρι στιγμής αυτό το ενδεχόμενο είναι αρκετά μακριά από το να συμβεί, όσο κι αν σκίζονται κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο) τότε το παίρνουμε απόφαση ότι αυτή η κ0λοχώρα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ όσο ζούμε και:

    α) Μεμψιμοιρούμε και το ρίχνουμε σε ένα μικρό κόμμα «από ιδεολογία» για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια, ή

    β) …παραιτούμαστε τελείως, το γυρνάμε σε YOLO και κάνουμε αποχή από τις εκλογές, ή

    γ) …μετακομίζουμε σε άλλη χώρα (όσοι μπορούμε) και έχετε γεια κορόιδα.

    Θεόδωρος Nocifer • 15 hours ago
    Aναμφισβήτητα επιλέγω το 1 . Βλέπετε , κ. Νοcifer , είμαι ουτοπιστής από τα γενοφάσκια μου . Δίχως την ουτοπία ο ζυγός
    δεν υποφέρεται !

    Νίκη Nocifer • 16 hours ago
    Οπότε ξανά Ν.Δ μέχρι να σβήσει ο ήλιος μαζί με την συνείδηση, αναρωτιόμουνα τι πήγε στραβά,αφού δεν ψήφησα

    αγρυπνος Nocifer • a day ago
    για όποιον περιμένει αντ αυτού…ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ….ΟΣΟΙ θεωρουν οτι δεν χρειαζονται μεσαζοντες στην εξουσια …ας ξεκινησουν ..ειναι μακρυ το ταξιδι για την ιθακη..

    Alexander Karapiperis • 2 days ago
    Αχχχ, πολυ το ευχαριστήθηκα .. Πως σας ηρθε κ Κατσικα, υπέρμαχε θιασώτη του κρατικής εκπαίδευσης αλλα στο site του το alfavita.gr να γεμίζει απο διαφημίσεις ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων προετοιμασίας. Είπαμε Αριστεροί είμαστε οχι κοροΐδα.

    dertiomo Alexander Karapiperis • a day ago
    Άλλος Κατσικας πρέπει να είναι αυτό του αλφαβήτα.

    pavlos Alexander Karapiperis • 2 days ago
    Κλα ορε καραπιπεριμ. Μιλανε οι αριστεροι, μιλας και ΕΣΥ? Τι δουλεια εχεις να αναφερεσαι ως αριστερος , βεριταμπλ χουντικοχρυσαυγιτης πραμα? Θα δουν την αναρτηση σου στον Δομοκο και θα εχεις ντραβαλα….

    reasonable Alexander Karapiperis • 2 days ago
    Η κρατική εκπαίδευση λέμε στα ελληνικά, της κρατικής εκπαίδευσης, όχι του κρατικής εκπαίδευσης.

    Υ.Γ. Αφου δεν σου αρεσουν οι διαφημίσεις γιατι δεν βαζεις κανα προσθετο να τις μπλοκαρεις; δεν ξερεις; πες σε κανα άλλο, όλο και κάποιος θα υπάρχει στο συναφι σου που να ξερει.

    PORPHYRIO POMPONIUS • 2 days ago
    Έρχεται και η Αννούλα οσονούπω (άμα δε βρει στασίδι στο Μητσοτακέικο that is).

    Νίκη • 2 days ago • edited
    Και εσείς με τον Μητσοτάκη ,ξέρετε ότι ήταν ο Σαμαράς την σύμφωνη γνώμη του Κούλη
    Δεν είπατε τίποτα για τον ΣΥΡΙΖΑ που τους πήρε όλους πίσω !
    -Με πελαργούς δεν πέφτει η κυβέρνηση ,γιατί μέχρι να μεγαλώσουν τα βρέφη θα έχουν έρθει και οι εξωγήινοι
    -Αλήθεια εσείς γιατί δεν εντάσσεστε στον ΣΥΡΙΖΑ ?
    -Πώς θέλετε να πέσει η δεξιά με κομματίδια του αριστερόμετρου?
    Έχουν πιάσει το νόημα οι δεξιοί και είναι ενωμένοι ,οι άλλοι βγαίνουν έξω με την μεζούρα τους Άιντε πχια

    αγρυπνος Νίκη • a day ago
    ΤΑΙΠΕΔ ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΕΛΛΗΝΙΚΟ , ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ …που διαφοροποιηθηκε ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑς;;;;

    Νίκη αγρυπνος • 21 hours ago • edited
    Έβγαλες το αριστερόμετρο ?δεν θα σου εξηγήσω τίποτα γιατί δεν καταλαβαίνεις τίποτα έτσι κι αλλιώς ανήκεις αλλού και δεν έχει νόημα Τόσο άγρυπνος κοιμήσου λίγο ,γιατί τα βλέπεις θαμπά από την αυπνία και ακούς φωνές ,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα τα δεινά 40 ετών

  • Ο/Η Frixos λέει:

   Ο Τσιπρας με μια μονο κινηση Roua mat αναρριχηθηκε επαξια στο πάγκοσμιο ενδυματολογικο top three !
   Ομως ενω ο Ταϋλανδος και ο Καβουριας κοροιδευανε τους κιτρινο-πρασινους λαους, ο Τσιπρας ηταν αυτος που εκανε το μεγαλο ΜΠΑΜ με τη μεταγραφη του Κεδικογλου.

   http://www.contra.gr/stiles/to-sakaki-toy-pairotz-echei-tin-diki-toy-istoria.7417592.html

 2. Ο/Η laskaratos λέει:
  https://www.kathimerini.gr/opinion/561378517/ti-schesi-echei-i-aristera-me-ton-loykasenko/

  Τι σχέση έχει η Αριστερά με τον Λουκασένκο;
  Ξένια Κουναλάκη
  27.05.2021 • 20:51

  Tον τελευταίο καιρό, παρατηρώ ένα νέο φαινόμενο εκ μέρους αριστερών και προοδευτικών δημοσιογράφων, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό: μια αγωνία για ένα εναλλακτικό αφήγημα, που θα θέτει το «σωστό πλαίσιο» στις εξελίξεις, όπως τις παρουσιάζουν τα «κυρίαρχα ΜΜΕ» (με βάση την ιδεολογικά φορτισμένη περιγραφή τους). Στην προσπάθεια αυτή, π.χ. ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο γνωστός –για τις αποκαλύψεις του γύρω από τον ρόλο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών με τη βοήθεια των αρχείων που υπέκλεψε ο Εντουαρντ Σνόουντεν–Αμερικανός δημοσιογράφος, θεώρησε ότι τη μέρα της κρατικής αεροπειρατείας εκ μέρους του Λευκορώσου δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο έπρεπε να υπενθυμίσει στους συνδρομητές του Substack του (ένα νέο είδος newsletter) ότι το επεισόδιο δεν είναι πρωτόγνωρο.

  «Αυτό που έκανε η Λευκορωσία, ενώ είναι παράνομο, δεν είναι πρωτόγνωρο. Την ίδια επικίνδυνη τακτική είχαν εγκαινιάσει οι ίδιοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που τώρα δικαίως καταδικάζουν», έγραψε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο ανάλογο περιστατικό με το αεροπλάνο του Βολιβιανού προέδρου Ιβο Μοράλες το 2013, όταν υπήρχε η υποψία πως σε αυτό επέβαινε ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ Σνόουντεν. Ποιο είναι το νόημα να ενδυθεί η υπόθεση του Ρομάν Προτάσεβιτς τον μανδύα της σχετικοποίησης;

  Δεν μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονη καταδίκη και των δύο επεισοδίων την ώρα που συμβαίνουν; Γιατί πρέπει να ανασυρθεί αναδρομικά η υπενθύμιση της υπόθεσης Σνόουντεν; Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτομάτως το ξέπλυμα της ενέργειας Λουκασένκο; «Αφού το έκανε η Δύση γιατί να μην το κάνει και η Λευκορωσία;» είναι η αυτόματη σκέψη.

  Στην Ελλάδα, οι αντίστοιχοι ρελατιβιστές πήγαν ακόμη πιο πέρα. Εψαξαν και ανακάλυψαν ότι στα 19 του ο απαχθείς Λευκορώσος δημοσιογράφος ήταν νεοναζί. Οι πηγές είναι άκρως αμφισβητούμενες και παρέχουν αντιφατικές πληροφορίες.

  Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι απλώς τραβούσε βίντεο στο μέτωπο του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία το 2014, άλλες μαρτυρίες τον εμφανίζουν ως μέλος του ακροδεξιού Τάγματος Αζόφ. Το εκτενέστερο προφίλ του δημοσιεύει η ιστοσελίδα Russia Today, η οποία φιλοξενεί εξώφυλλο περιοδικού με φωτογραφία πολεμιστή του Τάγματος με παιδικό πρόσωπο που μοιάζει λίγο με τον Ρομάν Προτάσεβιτς.

  Δυσκολεύομαι να καταλάβω τους λόγους που αριστεροί πολιτικοί και ΜΜΕ υιοθετούν άκριτα αυτήν την αμφιλεγόμενη θεωρία. Από κεκτημένο αντιδυτικισμό και ευρω-εχθροπάθεια, φθάνουν στο σημείο να νομιμοποιούν τον Λουκασένκο και εμμέσως και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Λες και έχει κάποια σχέση ο Πούτιν με την Αριστερά. Αν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει ακροδεξιός Ευρωπαίος πολιτικός που να μη διατηρεί άριστες σχέσεις με το Κρεμλίνο· από τη Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν μέχρι και τον Ιταλό Ματέο Σαλβίνι.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:


  https://www.iefimerida.gr/news/267559/poios-einai-o-yperethnikistis-alexantr-ntoygkin-poy-kratithike-sti-thessaloniki-oi
  Ποιος είναι ο υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Ντούγκιν που κρατήθηκε στη Θεσσαλονίκη – Οι άριστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή
  Πηγή: iefimerida.gr

  Ο κ.Κοτζιάς δεν ήξερε τι σημαίνει Ντούγκιν;

  Ο κ.Κοτζιάς δεν ήξερε τι σημαίνει Ντούγκιν;

  13/02/2015

  Τον κάλεσε συνειδητά ή από αδικαιολόγητη άγνοια;

  Του Αναγνώστη Λασκαράτου

  Οκ.Κοτζιάς Καθηγητής «Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, μετά από αρχικές ατυχείς απόπειρες διάψευσης, ομολόγησε τελικά στο γερμανικό ‘Σπίγκελ’ πως είχε καλέσει τον συνομιλητή της Χ.Α. Αλεξάντερ Ντούγκιν (φωτ.1, στην Οσετία) στο πανεπιστήμιο της πόλης, στην οποία ο κ.Τσίπρας συμμετείχε στον φετεινό αγιασμό των υδάτων, στο πλευρό του δεσπότη Μεντζελόπουλου, φίλου παλιότερα της Χ.Α.

  Τίθεται ένα απλό ερώτημα. Ο κ.Κοτζιάς γνώριζε ή δεν γνώριζε τι εστί Ντούγκιν; Αν δεν εγνώριζε, τότε αφελώς τον κάλεσε. Όμως εδώ μπαίνει ένα άλλο ερώτημα. Μπορεί ένας καθηγητής με αυτό το διδακτικό αντικείμενο να αγνοούσε τι εστί Ντούγκιν; Ακόμη και το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορίες για αυτόν από πολύ παλιά και ο κ.Κοτζιάς είναι ένας πολύ καταρτισμένος επιστήμονας, τόσο που πολιτικοί ενός ευρέως ιδεολογικού φάσματος, οι κ.κ. Γ.Παπανδρέου και Αλ.Τσίπρας, να τον έχουν στο πλευρό τους ως σύμβουλο, ο δε στοχαστής της Δεξιάς κ.Φαήλος Κρανιδιώτης να τον προτείνει στον κ.Σαμαρά ως Υπ.Εξ. Ο κ. Κοτζιάς λοιπόν γνώριζε ποιόν κάλεσε και με ποιόν φωτογραφιζόταν χαμογελαστός, μαζί με φοιτητές του. Νομίζω πως καμία έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας του Λόγου και της έρευνας που επικαλέστηκε η διοίκηση του ιδρύματος, ισχυριζόμενη ταυτόχρονα πως ο Ντούγκιν περίπου αυτοπροσκλήθηκε, δεν δικαιολογεί τη φιλοξενία τέτοιων προσώπων σε ένα Πανεπιστήμιο, γιατί αν αυτή η ανοχή ισχύσει στους ακαδημαϊκούς κύκλους, μπορούμε να δούμε και το βουλευτή Λαγό της Χ.Α. να δίνει διάλεξη στους φοιτητές της Εγκληματολογίας, προσκεκλημένος του υπουργού καθηγητή κ.Πανούση και τον Εφραίμ Βατοπεδινό προσκεκλημένο στο Πολυτεχνείο από τον κ.Μπαλτά να μιλάει για τα θαύματα ανάστασης νεκρών που έχει επιτύχει η Μονή.


  Με τον Αμερικανό αντισημίτη και συνωμοσιολόγο αρνητή του Ολοκαυτώματος, πρώην αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν David Duke (φωτ. ‘Interpreter magazine’, περιοδικό των Μεθοδιστών των ΗΠΑ).

  Παραθέτω ενδεικτικά τρία από την πληθώρα των δημοσιευμάτων από τα οποία προκύπτει μια πολύ απωθητική εικόνα για τον εν λόγο εθνικιστή, μεγαλοϊδεάτη και φιλοπόλεμο (φασίστας χαρακτηρίζεται από πολλούς) Ρώσο φιλόσοφο, ελπίζοντας πως ο κ.Κοτζιάς θα κάνει σύντομα τη νέα αυτοκριτική του μετά από την αποκήρυξη των νεανικών του ‘πολωνικών’ συγγραμμάτων μέσω του γερμανικού «Καθρέφτη», στον οποίο παρεμπιπτόντως φέρεται ότι έχει κάνει αγωγή από το Φλεβάρη του 2012 ο κ.Τσίπρας (Spiegel: «σκέφτεται σαν ένας άξεστος, εκβιαστής»), της οποίας όμως η τύχη αγνοείται αν και ο σημερινός πρωθυπουργός είχε φανεί τότε πολύ αποφασιστικός: «Θα απαντήσουμε και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο, με κάθε τρόπο, διότι ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί». Θα ήμουν αδιάκριτος αν με την ευκαιρία ρωτούσα που βρίσκεται δικαστικά η υπόθεση ή να υποθέσω πως ό,τι ειπώθηκε τότε ελέχθη απλά για να εξυπηρετήσει έναν «πατριωτικό» αντιγερμανισμό;

  Ακολουθούν τώρα τα διαδικτυακά δημοσιεύματα:

  ……………………….

 4. Παράθεμα: Αεροπειρατεία και εγχώρια παράδοξα — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Πρώτα πρώτα ευθύνεται η Ευρώπη, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει την μορφή της ΕΕ.
  Εννοώ: ότι η ΕΕ βοηθάει υπερβολικά την Ελλάδα, χωρίς να έχεις το ανάλογο αντίδωρο.
  Εάν το 2010 η ΕΕ αδιαφορούσε για την τύχη της Ελλάδος και έδειχνε ένα πρόσωπο σκληρό και αδιάφορο για την τύχη μας, με αποτέλεσμα η χώρα να μην ήταν σε θέση να πληρώνει μισθούς, συντάξεις και να υποστηρίξει την στρατιωτική ισχύ της, νομίζω πως οι φαντασιόπληκτοι Ρωμιοί καθώς θα έψαχναν στα σκουπίδια για τροφή και ταυτόχρονα θα κοίταζαν φοβισμένοι τον τουρκικό επεκτατισμό να αποθρασύνεται πέραν των ορίων, τότε θα αντιλαμβάνονταν πιο καλά πόση βλακεία υπάρχει στο να χρησιμοποιούν την Ευρώπη σαν σάκο πάνω στον οποίο εκτονώνουν τον θυμό τους, που είναι απόρροια των συναισθημάτων κατωτερότητας που τους κατέχουν.
  Από την άλλη, να είμαι δίκαιος. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, οι νεοέλληνες σιγά σιγά εγκαταλείπουν τον αντιευρωπαϊσμό τους, και κατανοούν όλο και καλλίτερα πως η θέση της Ελλάδος είναι στην Ευρώπη και πουθενά αλλού. Όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται τις διαφορές μεταξύ δυτικής και ανατολικής σκέψης.

  Ενας άλλος λόγος είναι αυτόν που αναφέρει και το άρθρο. Ο ρόλος της ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας, η οποία τρέμει τον δυτικό τρόπο σκέψης, ο οποίος θεωρεί τον άνθρωπο ως δημιουργό της ιστορίας, με αιτίες και αποτελέσματα, όλα τους εδώ στη γη και όχι κάπου στον ουρανό με πρωταγωνιστή ένα υπερκόσμιο ον συνοδευόμενο από μερικούς χιλιάδες Αγίους.
  Η Ορθοδοξία ξέρει πως αν η πλειοψηφία των πιστών της υιοθετήσουν τον δυτικό τρόπο σκέψης, τότε χαιρέτα μου στον πλάτανο. Έτσι η λέει ναι στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς αυτήν και ταυτόχρονα, ξερνάει από καιρό σε καιρό το αντιδυτικό δηλητήριο της.
  Άλλωστε η Ορθοδοξία δεν έχει αξιοπρέπεια. Μόνον έναν στυγνό και κυνικό τρόπο υποστήριξης των συμφερόντων της.
  Όσο εκπίπτει η γοητεία που ασκεί στους νεοέλληνες, τόσο θα μειώνεται το μίσος τους εναντίων της Ευρώπης (Δύση για μένα, είναι κυρίως η Ευρώπη).

  Για το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ τι να πω; Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται..
  Θα πω τούτο: αν στην Ελλάδα η αντιμετώπιση των διοργανωτών διαδηλώσεων αντιμετωπίζονταν όπως στη Λευκορωσία, τότε οι λίγοι οπαδοί αυτών των δύο κομμάτων θα ήταν στα μακρονήσια.
  Οι άνθρωποι δεν είναι σοβαροί. Ντρέπονται να είναι σοβαροί, νιώθουν αμηχανία με την σοβαρότητα. ίσως γιατί το να γίνουν σοβαροί, θα προϋπόθεται να κάνουν σοβαρή αυτοκριτική, πράγμα που πιθανόν θα κατέληγε στην αυτοδιάλυση τους..

  Τέλος είναι και οι άσχετοι σε όλα αυτά που αφορούν τα σημαντικά θέματα. Θέλουν να έχουν γνώμη επί παντός του επιστητού. Οι γνωστοί βλάκες. Νομίζουν πως κρύβουν την βλακεία τους, αν είναι πνεύματα αντιλογίας.
  Είναι αυτοί που έχουν αίσθημα κατωτερότητας απέναντι στην Ευρώπη. Υποσυνείδητα ξέρουν πως όσο πιο ανοικτή γίνεται η Ελλάδα στην ΕΕ τόσο περισσότερο θα φαίνεται η δική τους ανικανότητα, αμορφωσιά, η έλλειψη αυτοπεποίθησης τους.
  Έτσι προτιμούν μια Ελλάδα κλειστή στον εαυτό της, να φαντασιώνεται ανύπαρκτα μεγαλεία.
  Έπειτα, αγνοούν πλήρως την τέχνη του κυβερνάν. Για αυτό δείχνουν συμπάθεια σε καθεστώτα τύπου Λευκορωσίας, που είναι φιλικά προσκείμενα προς τον Πούτιν, έτσι, για να μη νομίζουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, ότι η Ρωσία του Πούτιν είναι απομονωμένη..
  Τα πράγματα είναι απλά: δεν κάνεις αυτό που θέλουμε; Τότε θα νιώσεις τι σημαίνει πατριωτική κυβέρνηση. Διότι «ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται!».

  Όπως και να το κάνουμε τα πράγματα αλλάζουν. Ολοένα και μειώνονται οι «αντιδυτικοί».
  Οι Ρωμιοί ολοένα και κατανοούν πως αν θέλουν να απολαμβάνουν τα προνόμια τους, καθώς και επίσης, εάν θέλουν να μη χάσουν για πάντα το τρένο της τεχνολογίας, τότε δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραμείνουν εκεί που είναι η «φυσική» τους θέση:
  Η ταύτιση μας, με την ΕΕ.

 6. Παράθεμα: Ο υφυπουργός της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εύγε! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 7. Ο/Η Antonios λέει:

  Mίζερα άνθρωπάκια που μιλάτε για αξίες της δύσης.. Οι μόνες αξίες της δύσης είναι το τοκογλυφικό κέρδος-χρήμα και η στυγνή εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να θυμηθούμε το βομβαρδισμό της Σερβίας για 4 μήνες σε παραβίαση του οηε (που ο Μιλόσεβιτς που τον εξόντωσαν αθωώθηκε μετά θάνατον), την εισβολή στο Ιράκ κατά παραβάση του οηε, τους τρομοκράτες μουσουλμάνους χασάπηδες βιαστές ανθρωποφάγους του ISIS που δυέλυσαν τη Συρία,την Αίγυπτο με τη μουσουλμανική αδελφότητα και την ανατροπή-βομβαρδισμό του Καντάφι πάλι κατά παραβίαση του οηε. Οι άθλιοι αμερικάνοι και ευρωπαίοι προσπάθησαν να δολοφονήσουν το η νόμιμο πρόεδρο Λουκασένκο στη Λευκορωσία που είναι σε τελωνειακή-αμυντική ένωση με τη Ρωσία και χρηματοδοτούν τρομοκράτες σαν τον Προτάσεβιτς και την Τιχανόφσκαγια για να αντρέψουν τη φιλορωσική του κυβέρνηση με εξεγέρσεις κλπ. ΤΟ θέμα όμως είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λευκορώσων είναι φιλορώσοι, ενώ στην Ουκρανία που το πέτυχαν με την ένοπλη εξέγερση του 2013-14 οι δυτικοί Ουκρανοί μισούν τους Ρώσους και αγαπούν Γερμανούς και ΗΠΑ,(πολλοί είναι νεοναζί και είχαν πολεμήσει με το Χίτλερ κατά της ΕΣΣΔ),αλλά οι ανατολικοί Ουκρανοί είναι με τη Ρωσία και ρωσικής καταγωγής. Για αυτό Πούτιν πήρε την Κριμαία που είναι 90% με τη Ρωσία οι πολίτες (η οποία ανέκαθεν ήταν ρωσική και το 54 ο Χρουτσώφ την είχε βάλει αντισυνταγματικά στο ουκρανικό ομπλάστ από το ρωσικό για ψήφους των ουκρανών και το 90 η Κριμαία ήθελε ένωση με τη Ρωσία που δεν έγινε και ήταν αυτόνομη δημοκρατία με ρωσικό ναύσταθμο μόνο τυπικά ανήκε στην Ουκρανία) και έκανε αυτόνομο το Ντονιέτσκ και λουχανσκ που είναι ρωσόφωνοι και θέλουν τη Ρωσία. Ο συγκεκριμένος τρομοκράτης ψευτοδημοσιογράφος τα παίρνει χοντρά από τη δύση και είχε έρθει μαζί με την ψευτοηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης στην ελληνική μπανανία του Μητσοτάκη με τιμές αρχηγού κράτους. Και οι 2 όπως και άλλοι της λευκορωσικής αντιπροσωπίας καταζητούνται με διεθνή εντάλματα σύτλληψης από τη λευκορωσική κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία, καθώς είναι αυτοεξόριστοι σε δυτικές χώρες και καλούν τη δύση και το νάτο να επέμβουν στρατιωτικά, να βάλουν κυρώσεις στη λευκορωσία και χρηματοδοτούν με ένοπλες βίαιες εξεργέρσεις μέσα στη Λευκορωσία για να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Ο Προτάσεβιτς με στολή ναζί και πλήρη οπλισμό συμμετείχε μαζί με ουκρανούς νεοναζί που δολοφονούν ρωσόφωνους στην ανατολική ουκρανία. Φυσικά οι χώρες της δύσης όχι μόνο δεν τους εκδίδουν στη λευκορωσία,αλλά βάζουν κυρώσεις στη Λευκορωσία, τους στηρίζουν και τους προστατεύουν. Καλά έκανε ο Λουκασένκο και ο Πούτιν μακάρι να κατεβάσει και το αεροπλάνο του μητσοτάκη και της σακελλαροπούλου και να τους χώσει σε μπουντρούμια με δήμευση περιουσιών. Θυμίζω ανιστόρητοι ότι οι ηπα έδωσαν εντολή το 2013 σε 4 χώρες της ΕΕ προτεκοράτα τους, Ιταλία,Γαλλία,Ισπανία κλπ να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους στο προεδρικό αερσοκάφους τους εκλεγμένου με ευρεία πλειοψηφία προέδρου της Βολιβίας Μοράλες που κατευθυνόταν από τη Ρωσία στη Βολιβία το κετέβασαν στην Αυστρίακαι εκεί αμερικάνοι πράκτορες και ο αμερικανός πρέσβης έκαναν έρευνα στο εροσκάφος και ψάχνανε για τον Σνόουντεν ο οποίος δεν ήταν ούτε πληρωμένο τσουστέκι, ούτε τρομοκράτης, αλλά ήταν ένας απλώς ρομαντικός ήρωας και είχε αποκαλύψει σε όλο τον κόσμο την μαζική αντισυνταγματική κατασκοεπία των ηπα ακόμα και σε πολίτες και χώρες συμμαχικές τους (δηλαδή τα ευρωπαϊκά προτεκτοράτα τους). Στην περίπτωση των χρυσαυγιτών νεοναζί που τους έβγαλαν με το ζόρι εγκληματική οργάνωση με ψευτοδικαστές ενώ ήταν μόνο ο σκληρός πυρήνας συμμορία (και όταν εξυπηρετούσαν τη νέα δημοκρατία τους χάιδευαν και τους χτύπησαν επειδή τους έκοβαν ψήφους) η δύση το επικρότησε,το Λαγό εκλεγμένο ευρωβουλευτή τον έχωσαν στη χειρότερη βελγική φυλάκή και τον έστειλαν πακάτο στην ελλάδα, στην πρίπτωση ουκρανών και λευκορώσων νεοναζί που μπροστά τους ο Λαγός και οι λοιοπί χρυσαυγίτες είναι του κατηχητικού η δύση τους στηρίζει,τους αναγνωρίζει θεσμικά και τους χρηματοδοτεί, 2 μέτρα και 2 σταθμά πάλι

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Thanasis-Antonios,
   δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έστειλες δυο φορές το ίδιο σχόλιο με διαφορετικά ονόματα.
   Τέλος πάντων.

   Ώστε δεν ήταν εγκληματική οργάνωση η ΧΑ;

   Ώστε αθωώθηκε ο Μιλόσεβιτς μετά θάνατον;

   Ο χασάπης Μιλόσεβιτς δεν αθωώθηκε

   Ο χασάπης Μιλόσεβιτς δεν αθωώθηκε
   31/08/2016
   [Όσο κι αν το θέλουν Δεσποτάδες, Χρυσαυγίτες, Aκροδεξιοί, Αριστεροί «αντιιμπεριαλιστές πατριώτες» και Κομμουνιστές]


   Αμετανόητοι: Παπαρρήγα (πρώην τεθλιμμένη συγγενής στην κηδεία Χουντόδουλου) και Παφίλης στον τάφο του ακροδεξιού χασάπη Μιλόσεβιτς (Ριζοσπάστης 24.3.2009): «….στην αυλή του σπιτιού του, στην πόλη Ποζάρεβατς. Η Αλ. Παπαρήγα κατέθεσε στον τάφο του Σλ. Μιλόσεβιτς λουλούδια, ενώ στεφάνι κατέθεσε επίσης ο Θανάσης Παφίλης, .. ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (σημ.Λασκ.!!!). …η Αλ. Παπαρήγα έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: ‘Η αντίσταση, η σύλληψη, ο θάνατος είναι το στίγμα του ιμπεριαλισμού … το στίγμα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ’…».

   Hμανία Αριστερών «Αντιιμπεριαλιστών» και κάθε λογής Ακροδεξιών να αθωώσουν τους Σέρβους φασίστες αντιδυτικούς εγκληματίες πολέμου, είναι γνωστή και εύλογη, αφού θα καλύψει ιστορικές προσωπικές και κομματικές αμαρτίες.

   Οργίασε λοιπόν, αρχές Αυγούστου, το ρωμέικο ακροδεξιό, λαϊκίστικο και αριστεροπατριωτικό διαδίκτυο, από τη Χ.Α., τα greeknation, militaire κλπ , την εφημερίδα «δημοκρατία» (από το βήμα της οποίας ο Γλέζος έχει καταγγείλει, 16.5. 2011, «τα αποβράσματα των μεταναστών»), την olympia των ΣΥΡΙΖΕΛ, μέχρι την seisaxthia, το pergadi και τη zougla, για δήθεν μεταθανάτια αθώωση Μιλόσεβιτς, διαμαρτυρόμενο παράλληλα διότι ο διεθνής Τύπος δήθεν το απέκρυψε και μόνο η αφεντιά τους είχε το copyright και την εντιμότητα να το αποκαλύψει στην κοιμώμενη διεθνή κοινή γνώμη!!! Τιμής ένεκεν αναδημοσιεύω ελάχιστα από το επίσημο σάιτ της χιτλερικής συμμορίας «της σποράς των ηττημένων του ’45»: «Μετά θάνατον αθώωση για τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς: Τα εγκλήματα πολέμου των αμερικανοσιωνιστών πότε θα εκδικαστούν; Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016 – 17:42 Άλλη μία σκοτεινή σελίδα της ιστορίας του ΝΑΤΟ κλείνει με τον πλέον αηδιαστικό τρόπο για το ποιόν της ‘δυτικής συμμαχίας’…».

   Αιδήμονα σιγή όμως τήρησαν οι Λαφαζαναραίοι, ο ‘Ριζοσπάστης’ και η ‘Αυγή’, που ξέρουν και δεν τόλμησαν αυτή τη φορά να αναπαράξουν αυτές τις αθλιότητες, φοβούμενοι, υποθέτω, έναν ακόμη διασυρμό τους, από την ανοιχτή υιοθέτηση μιας τόσο φτιαχτής είδησης. Η ‘Ισκρα’ βέβαια, είχε αναδημοσιεύσει λίγο πριν (8.7.2016) από τον ιστότοπο του Ν.Χατζηνικολάου (http://www.enikos.gr/stathis/398563,O-pi8hkas-kai-to-trelo-pontiki.html), άρθρο του Γελοιογράφου Στάθη, υποστηρικτικό του αδικημένου Μιλόσεβιτς: «Δεκάδες χιλιάδες αργυρώνητες πέννες (και πολλές στην Ελλάδα που εξακολουθούν να γράφουν ακόμα χωρίς να ντρέπονται) γουρούνι ανέβαζαν τον Μιλόσεβιτς….».

   Είχε προηγηθεί από το 2007 η αθώωση Μιλόσεβιτς, «προφητικά» θα έλεγα, στην ‘Καθημερινή’ του κ.Αλαφούζου από το πρώην ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρο Παπακωνσταντίνου, που το 2015 («όμοιος ομοίω…») προσχώρησε στο κόμμα Λαφαζάνη. Το άρθρο είχε αναδημοσιεύσει μάλιστα η ευλαβέστατη «Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας» (ΟΟΔΕ): «Αθώος ο Μιλόσεβιτς Και τώρα, τι θα γίνωμεν χωρίς βαρβάρους; Αθώωση μετά θάνατον του Μιλόσεβιτς και της Σερβίας από την κατηγορία της γενοκτονίας. Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής 4-3-2007 σελ. 18…».

   Η φαντασιόπληκτη «είδηση» της τωρινής νέας δήθεν «αθώωσης», πιθανότατα διακινήθηκε από ρωσικά και σερβικά μέσα, όπως κατήγγειλε ο πρώην δημόσιος κατήγορος της δίκης του Χασάπη:

   ……………………………………………………………………….

  • Ο/Η roidis λέει:

   Antonios…
   δεν έχουν φίλτατε τόση σημασία οι πολλές ανακρίβειες που αραδιάζετε, το έχουμε συνηθίσει.
   Μου κάνει όμως έντονη εντύπωση το μέγεθος της οργής και του μίσους που ξεχειλίζει από το κείμενό σας.

   Ο Φανατισμός δηλητηριάζει τους ανθρώπους, θολώνει την κρίση τους.

   • Ο/Η ΑΛΕΜΕΛΟΚΤΙΣΤΟΣ λέει:

    προς roidis
    κυριε roidis, πείτε του Antonios να ακούσει το άσμα:» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ» του Μιθριδάτη, ίσως τον βοηθήσει….

 8. Ο/Η Φερ ειπείν λέει:

  Φιλοι Ρο και Λα ,πως σας ξεφυγε στις 30-5-21 στο Αντιριο ο Ιεροθεος Ναυπακτου αρχισε την αξιοποιηση του αποτμηματος του καλλινικου πουλου και της ζωνης της αγιας σαμαρειτιδας,σχετικα Αγρινιονιουζ χειροθεσια αρχιμανδριτου κτλ,ο ιεροθεος εβαλε χερι στο ξεθαψιμο του πουλου μαζι με δυο τρεις μαυροφορουντες ρασοφορους ο δε πουλος ηταν συνεργατης του φασιστα δεσποτη ιεροθεου μεσολογγιου,τα κοκκαλα του πουλου για το παγκαρι ρε γαμωτο……

 9. Ο/Η ΑΖ λέει:

  Σωστα ολα αυτα αλλα μηπως ο καραγκιοζακος αυτος δεν ειναι ενεργουμενο δυτικων κυκλων? Πρακτορι δηλαδη …..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.