Η Παναγία προδίδει τους πιστούς της στον κορωνοϊό

[Οι περιπέτειες του δεσπότη Θανάση της Σιάτιστας]

Ένα τρυφερό χάδι από τον κορωνοϊοτελειωθέντα δεσπότη Καστοριάς Μακεδονομάχο Σεραφείμ, προς το πνευματικό του τέκνο αρχιμανδρίτη Θανάση, την ώρα του θριάμβου τους, δηλονότι της εκλογής του δευτέρου ως δεσπότη της Σιάτιστας (νυν κορωνοϊοπληγέντα)

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Στις 20 Μαρτίου 2019-15:01, το καστορινό ειδησεογραφικό site «φούιτ-όλα στον αέρα», έγραφε: «Με αριθμό ρεκόρ (71 ψήφους) η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εξέλεξε σήμερα τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Γιαννουσά, πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης. Ο Αθανάσιος είχε εγκαταλείψει τις μεταπτυχιακές σπουδές του το 1996 για να ακολουθήσει τον κ.κ. Σεραφείμ στην Καστοριά». Ο ιερός Σεραφείμ, λόγω της μεγάλης του αγιότητος είχε πείσει το Άγιον Πνεύμα (για την ακρίβεια τον αρχιεπίσκοπο) να φωτίσει τους δεσποτάδες να ψηφίσουν για δεσπότη το πνευματικό του τέκνο και μάλιστα σε γειτονική Μητρόπολη, ώστε να μην χαθεί η δια ζώσης επικοινωνία τους.

Στις 22/04/2020, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Θανάσης δήλωνε στο δελτίο ειδήσεων του West Channel στον δημοσιογράφο Δ. Βακρατσά: “Η Παναγία από τον θρόνο της (σημ.Λ.: Είναι μεγαλομανής η χωρική;), ευλογεί τους πιστούς και τους προστατεύει από τη λοιμική ασθένεια”.  Στις 16 Αυγούστου 2020, εν μέσω πανδημίας εδημοσιεύθησαν τα εμπνευσμένα λόγια του Θανάση προς το ποίμνιον, που ειπώθηκαν «μπροστά  ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας Μικροκάστρου»: «Σιατίστης Αθανάσιος: «Όποιος έχει στην καρδιά του την Υπεραγία Θεοτόκο προστατεύεται…Το μεγαλύτερο μέτρο προστασίας είναι η Υπεραγία Θεοτόκος….Οι πιστοί  δεν φοβήθηκαν μήπως έχουν  κάποιο πρόβλημα από τυχόν μόλυνση από την πανδημία».

Προφητεία Αντώνη Κόμπου, πρώην μητροπολίτου Σιατίστης

Η Μαριάμ της Ναζαρέτ παίζει περίεργα παιχνίδια στους πιστούς της.  Κατά τον ρουν των γεγονότων συνέβησαν τα εξής: Από Νοεμβρίου εις Δεκέμβριον επλήγησαν από τον κορωνοϊό τα μινκς της περιοχής («Covid-19: Συναγερμός σε πάνω από 10 μονάδες εκτροφής μινκ στη Δυτική Μακεδονία»). Ίσως η Παναγία η σαδίστρια που τα βασάνιζε φυλακισμένα σε ασφυκτικά κλουβιά, αποφάσισε να τα λυτρώσει για να βασανίσει ανθρώπους και για να πονέσει ζηλόφθονα τις πλούσιες ευσεβείς κυρίες της ρωσικής Ορθόδοξης Μαφίας που ζεσταίνονται και στολίζονται με τις γούνες τους.. Κατόπιν εγένετο ούτως: Στις 17.11 του αυτού έτους ανεκοινώθη: «Κορονοϊός: Κατέληξε 49χρονος ιερέας από την Καστοριά». Στις 20 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους ανεκοινώθη: «Μάχη με τον κορονοϊό στη ΜΕΘ του 424 Στρατιωτικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δίνει ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ. Είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο πριν από 10 ημέρες, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Αρχικά η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη δεν ενέπνεε ανησυχία, ωστόσο επιδεινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.  Γι’ αυτό τον λόγο οι γιατροί θεώρησαν αναγκαία τη διασωλήνωσή του». Τέσσερις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2020 εκοιμήθη ο Σεραφείμ. Η παρθένα της Ναζαρέτ δεν τον προστάτευσε, αν πιστέψουμε τον πνευματικόν του τέκνον τον Θανάση, δεν την είχε στην καρδιά του, πράγμα που αυτή δεν του συγχώρησε. Σημειωθήτω πως στις 9 του ιδίου μηνός είχε ανακοινωθεί: «Καστοριά: Άλλοι πέντε ιερείς θετικοί στον κορωνοϊό» (Πρ.Θέμα): «Σε εξαιρετική κατάσταση η υγεία του Μητροπολίτη Σεραφείμ, που νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, αναφέρει σε σχετική ενημέρωση η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς. Ακόμα πέντε ιερείς από την Καστοριά νοσούν με κορωνοϊό σύμφωνα με όσα ανέφερε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο πρωτοσύγκελος Μητρόπολης Καστοριάς, πάτερ Νικόλας Γιαννουσάς (ερ. Λ.: αδελφός του Θανάση ή απλή συνωνυμία;). Δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο Στρατιωτικό νοσοκομείο μαζί με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στα κελιά τους, σε απομόνωση».
Η πανηγυρική ενθρόνιση του Θανάση, λες και έφερε τη γρουσουζιά από την Καστοριά και στη Σιάτιστα.  Οι αλλεπάλληλες προδοσίες της αειπάρθενης, συνεχίστηκαν: Στις 19 Γενάρη του 2021 «Νικήθηκε από τον κορονοϊό ο ιερέας της προσφοράς, πατέρας Βασίλειος…Ο π. Βασίλειος, του οποίου η κηδεία γίνεται σήμερα, ως ιερέας στη Σιάτιτσα είχε σταθεί στο πλευρό των νέων…». Στις 30.4 «Κρούσματα κορονοϊού στη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης Πρόκειται για έναν κληρικό και έναν εργαζόμενο στη Μητρόπολη». Ο εξαπωδώ καραδοκούσε και στις 11του Μάη, έδωσε το τελικό χτύπημα: «Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως σας ενημερώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, μετά από test σε τοπικό μικροβιολογικό εργαστήριο στις 5 Μαϊου 2021, βρέθηκε θετικός στον covid-19. Έκτοτε ο Σεβασμιώτατος ακολουθεί το σχετικό πρωτόκολλο απομόνωσης στην οικία του».
Οφείλω να προειδοποιήσω την Αγίαν Σύνοδον. Η Μαριάμ έχει θυμώσει ή έχει τρελαθεί. Ο ιός σάρωσε τις ιερές Συνόδους Κύπρου και Κρήτης. Είχαμε αποδώσει τους 800 ασθενήσαντες μοναχούς του περιβολιού της Άθωνα και τους 10 νεκρούς Αγιορείτες στα αιφνιδίως αφυπνισθέντα φεμινιστικά της αισθήματα. Επλανήθημεν. Κάτι πολύ σοβαρότερο συμβαίνει. Η ιερή πλαστική σαγιονάρα του Παϊσιου να βάλει το πόδι της για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Η Παναγία προδίδει τους πιστούς της στον κορωνοϊό

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.pare-dose.net/7516

  Εκκλησία και θνησιμότητα κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας

  08/01/2021 | 959 εμφανίσεις | 6 σχόλια
  Η αυταπάτη της δεισιδαιμονίας

  Μετά την 1η δημοσίευση του Ιουνίου για το θέμα αυτό, επανερχόμαστε με το τέλος του 2020 για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα τού τι έχει συμβεί και για να απαντηθεί πλήρως η δεισιδαιμονία ότι στην “Εκκλησία κολλάς μόνο Χριστό”, περί θείας κοινωνίας κ.λπ. Επίσης, φαίνεται το πόσο εύκολα κολλάνε και πεθαίνουν οι ιερείς από μια μεταδοτική ασθένεια, ειδικά αυτές τις μέρες που οι συνθήκες είναι σχετικά ελεγχόμενες για μεγάλο πλήθος του κόσμου, αλλά και την τεράστια ευθύνη που έχουν για την διασπορά και τους θανάτους που την ακολουθούν.

  Μέχρι τον Ιούνιο, η χώρα μας τα πήγε σχετικά καλά και αυτό γιατί ο αρχικός φόβος κράτησε την κυβέρνηση και τους πολίτες αρκετά συμμαζεμένους. Μετά ήρθε το καλοκαίρι και τα πάντα χαλάρωσαν, είτε λόγω κούρασης, είτε στην προσπάθεια να υπάρξει μια στοιχειώδης τουριστική και οικονομική κίνηση, αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδιαίτερα δύσκολα, κάτι που φάνηκε μέσα στο φθινόπωρο.

  Σημαντικά στοιχεία διασποράς πέρα από τα εισερχόμενα μέσω του τουρισμού και των μετακινήσεων, ήταν τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου, που απαγορεύτηκαν μεν, αλλά όλο και κάποιοι πανηγύρισαν. Αλλά η μεγάλη καμπή έγινε από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη και μετά, μαζί με τα συλλαλητήρια για την Χρυσή Αυγή, το Πολυτεχνείο κ.λπ., την ίδια ακριβώς εποχή. Από εκεί και πέρα είχαμε μια τεράστια αύξηση των θυμάτων, φθάνοντας στο τέλος του χρόνου στους 5 χιλιάδες νεκρούς. Θα δούμε την συμμετοχή της Εκκλησίας σε αυτή την αναζωπύρωση.

  Η Εκκλησία έφερε βαρέως την απαγόρευση του Πάσχα και μόλις τα μέτρα χαλάρωσαν ξεσάλωσε. Τα συνθήματα που πρόβαλλε ήταν ότι “μέσα στην Εκκλησία δεν κολλάς ιό αλλά Υιό ”, “δεν κολλάς από το φίλημα των εικόνων”, “δεν κολλάς από το χειροφίλημα στους παπάδες” (αφού ως γνωστόν έχουν την “θεία χάρη” και οι παπάδες λατρεύουν την εξουσία), “δεν κολλάς από την Θεία Κοινωνία”, αφού πάντα μετά την καταλύουν (όπως ισχυρίζονται) και δεν παθαίνουν τίποτα (όπως επίσης ισχυρίζονται). Φέρνουν επίσης υποτιθέμενα ιστορικά παραδείγματα για τον παπά που κοινωνούσε τους λεπρούς, ή αυτούς που πάνε στα νοσοκομεία και φυσικά την φανταστική στατιστική ενός παρελθόντος που είναι στο μυαλό τους και μόνο, με παπάδες που δεν παθαίνουν ποτέ τίποτα από ασθένειες, μόνο που το παρόν είναι εδώ μπροστά μας και τους διαψεύδει.

  Ο Αναγνώστης Λασκαράτος έχει απαντήσει σε όλα αυτά τα θέματα, με αφορμή μια δημοσίευση στην Καθημερινή από τον θεολόγο Βασίλη Θερμό, από τους λίγους συμπαθείς και διαλλακτικούς, σε αντίθεση με τον υφὲρποντα φονταμενταλισμό που έχει αρχίσει να διαφαίνεται στην Εκκλησία και σε κάποιους πιστούς, που δείχνουν να θέλουν να συναντήσουν τον “κύριό” τους νωρίτερα, όπως εκείνοι οι πρώτοι μάρτυρες. Η απάντηση με Δέκα ερωτήματα για τους επιστημονικούς και θεολογικούς κινδύνους της Μετάληψης διαλύει όλες τις ιδεοληψίες που ακούγονται κατά καιρούς για το θέμα αυτό.

  Ο φανατισμός αυτός δεν είναι νέος, υπήρχε πάντα μέσα στην Εκκλησία και επηρεάζει άμεσα ένα ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας που υπολογίζω πρόχειρα γύρω στο 10-20% του συνόλου.
  Τώρα όμως επειδή έχουμε μια θεομηνία έπρεπε κάτι να γίνει, να φανεί ότι η πίστη τους είναι αρκετή για να ξεπεράσουν το πρόβλημα. Έχουμε το ίδιο φαινόμενο με την απότομη διάλυση των μεσσιανισμών του 1ου αιώνα, από την ρωμαϊκή καταστροφή. “Αφού η πίστη κινεί βουνά μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο δα μικροβιάκι” και η χρήση της μαγγανείας που θεωρούν ότι κάνει θαύματα “θα τους σώσει”. Βλέπουμε ότι είναι σημαντικό να θεωρούν ότι η πίστη τους είναι ανώτερη και από την επιστήμη και από όλες τις άλλες θρησκείες-ομολογίες, γιατί μόνο τότε έχει νόημα να πιστεύουν. Αυτό φυσικά σε έναν νουνεχή είναι προφανώς λάθος, αλλά εδώ μιλάμε για πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν περιορίσει το λογικό τους, όντας όπως όλοι μας από μικροί σε μια λανθάνουσα θεοκρατική κοινωνία, που ακόμα δείχνει τα δόντια της.

  Πριν προχωρήσω στα στοιχεία, αξίζει να σημειωθεί ότι η τεράστια αντίδραση της Εκκλησίας δεν προέρχεται τόσο από το ποίμνιο όπως αναλύει ο Αλ. Σακελλαρίου στο Θρησκεία και Πανδημία στην Ελληνική Κοινωνία (σ. 169), αλλά από τους ίδιους τους φορείς της, ιεράρχες, ιερείς, παρατρεχάμενους ναών, συλλόγους ιερωμένων, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις κ.λπ., αφού οι στατιστικές δείχνουν μείωση της επιρροής της Εκκλησίας στην κοινωνία μας (σ. 163). Στο ίδιο το δοκίμιο του κου Σακελλαρίου, αναφέρεται η υποκρισία της Εκκλησίας πρωτίστως αλλά και της Πολιτείας μας, ενώ πρακτικά η Εκκλησία αντιδρά και σύρεται με το ζόρι και με ιδιαίτερη δυσκολία να υπακούσει στους κανόνες που και αυτό, σε πλείστες περιπτώσεις δεν έγινε και πολλοί ιερείς έκαναν και κρυφές λειτουργίες, λιτανείες , μεταλήψεις, κηρύγματα ανυπακοής (ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος είναι ένα παράδειγμα) κ.λπ., να φαίνεται και να πλασάρετε συνέχεια, ότι η Εκκλησία υπάκουσε την Πολιτεία και έχουν αγαστή συνεργασία. Από την άλλη, η Πολιτεία μας ήταν ιδιαίτερα διαλλακτική και υποχωρητική.

  Στην πραγματικότητα η Εκκλησία υπάκουσε όσο το έκανε και αυτό, στην ανάγκη και στην Επιστήμη και όχι στην Πολιτεία, την οποία θεωρεί ακόμα φέουδό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος των μελών της Εκκλησίας, ίσως πολύ περισσότεροι από τους μισούς, είναι φιλικά διακείμενοι ή οι ίδιοι διασπείρουν εξωφρενικές απόψεις ή και συνωμοσίες για την πανδημία, και τους εμβολιασμούς, η θεωρούν την Εκκλησία υπό διωγμό.

  Θα γίνει λοιπόν μια απλή αναφορά στο πόσοι και ποιοι αρχιερείς της Ορθοδοξίας πέθαναν εξ αιτίας της πανδημίας και θα ακολουθήσει μια καταγραφή της επικαιρότητας με σειρά χρονολογίας με όσα ορθόδοξα θύματα του ιού, μπόρεσα να συλλέξω τα οποία έφθασαν στην δημοσιότητα και σίγουρα δεν είναι όλα, γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κρύβονται τα ονόματα, όπως οι αγιοταφίτες, ή υπόλοιποι της Ιεράς Συνόδου που κόλλησαν στο γνωστό τραπέζι μαζί με τον αρχιεπίσκοπο, ή στις διάφορες μονές που επικρατεί ομερτά. Δηλαδή το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από όσο μπορώ να σας δείξω με τα στοιχεία αυτά.

  [……………………………….]

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η λίστα δεν περιλαμβάνει τα δεκάδες κρούσματα κληρικών του 2021 μέχρι σήμερα

  https://www.pare-dose.net/7516

  Χρονολόγιο εκκλησιαστικής πανδημίας

  Αρχές Μαρτίου 2020

  Εκδρομές (ιερές) από Ηλεία και Ιωάννινα Μακεδονία

  και Χαϊδάρι

  5/3/2020
  Το ταξίδι στους Αγίους Τόπους και ο Γολγοθάς με τα 23 ελληνικά κρούσματα
  https://www.news247.gr/koinonia/koronoios-to-taxidi-stoys-agioys-topoys-kai-o-golgothas-me-ta-23-ellinika-kroysmata.7596420.html
  ή
  http s ://archive.fo/AUzzM
  &
  Κορωνοϊός: Ντόμινο κρουσμάτων μετά το ταξίδι στους Αγίους Τόπους- Κεντρικό Δελτίο 5/3/2020 | OPEN TV

  4/3/2020
  Ηλεία: Νοσηλεύεται ο ιερέας που συνταξίδεψε με τον 66χρονο στο Σινά και έκανε δηλώσεις – «Οι μισοί είχαμε πυρετό και βήχα»
  https://www.protothema.gr/greece/article/981303/koronoios-ileia-o-iereas-pou-sudaxidepse-me-ton-66hrono-sto-sina-ehei-dekata-kai-viha-kai-kanei-diloseis/
  http://archive.fo/0GnML
  29/3/2020
  Κρήτη: Ιερέας το 12 ο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί -Σε καραντίνα η οικογένειά του
  https://www.iefimerida.gr/ellada/iereas-12o-kroysma-koronoioy-stin-kriti
  ή
  https://archive.fo/fIQOs
  12/3/2020
  Έφυγε από τη ζωή ο παλαιοημερολογίτης Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης Ταράσιος
  https://www.inveria.gr/2020/12/efyge-apo-ti-zoi-o-palaioimerologitis.html
  13/3/2020
  Στην εκκλησία μετέβη το περασμένο Σάββατο ο ιατρός του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας που διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Όπως αναφέρουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Omega, ο ιατρός πέραν από τη συμμετοχή στη θεία λειτουργία, έλαβε και τη θεία κοινωνία.
  https://www.npress.gr/world/koronoios-koinonise-se-ekklisia-ston/
  ή
  https://archive.fo/qToRJ
  16/3/2020
  ΚΥΠΡΟΣ: Ιερέας και Ψάλτης κεντρικού ναού της Λάρνακας θετικοί στον κορωνοϊό – Σε καραντίνα δεύτερος ιερέας
  Πηγή της διασποράς του ιού στην ενορία της Λάρνακας φαίνεται να είναι ιεροψάλτης που ταξίδεψε στην Κύπρο από το Λονδίνο.
  https://orthodoxia.info/news/κυπροσ-ιερέας-και-ψάλτης-θετικοί-στον/
  ή
  https://archive.fo/wfbIP
  28/3/2020
  Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται το πρώτο κρούσμα από το Άγιον Όρος
  https://orthodoxia.info/news/στο-αχεπα-νοσηλεύεται-το-πρώτο-κρούσμ/
  ή
  https://archive.fo/50paL
  30/3/2020
  Σε καραντίνα 50 προσκυνητές μετά το κρούσμα στο Αγιον Ορος –
  O 55χρονος μοναχός από το μοναστήρι της Ξενοφώντος που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό παραμένει σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα.
  https://www.ethnos.gr/ellada/97038_koronoios-se-karantina-50-proskynites-meta-kroysma-sto-agion-oros
  30/3/2020
  Επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πέθανε από κορωνοϊό – και δύο ιερείς με τους οποίους συλλειτουργούσε. – Επίσκοπος του Βάλιεβο Μιλούτιν
  https://www.skai.gr/news/world/apeviose-episkopos-tis-servikis-orthodoksis-ekklisias-pou-eixe-prosvlithei-apo-koronoio
  &
  – μολύνθηκε κατά τη διάρκεια μιας πομπής πιστών
  https://www.skai.gr/news/world/apeviose-episkopos-tis-servikis-orthodoksis-ekklisias-pou-eixe-prosvlithei-apo-koronoio
  31/3/2020
  Τέσσερα κρούσματα στο Άγιον Όρος – Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος
  https://www.star.gr/eidiseis/ellada/495379/korwnoios-tessera-kroysmata-to-agion-oros
  5/4/2020
  Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα θρηνεί εννέα μέλη στον Κοραναϊό – 6 άτομα που παρευρίσκοντο συμπεριλαμβανομένων 2 ιερέων, ένα είναι κρίσιμο.
  https://www.greeknewsonline.com/greek-american-community-mourns-nine-members-to-the-coronavirus-6-persons-attending-ordination-get-the-virus-including-2-priests-one-is-critical/
  9/4/2020
  Ουκρανία: Θετικοί στον κορωνοϊό 26 μοναχοί του Εξαρχάτου της Μόσχας
  https://www.skai.gr/news/world/oukrania-thetikoi-ston-koronoio-26-monaxoi-tou-eksarxatou-tis-mosxas
  &
  https://www.skai.gr/news/world/oukrania-thetikoi-ston-koronoio-26-monaxoi-tou-eksarxatou-tis-mosxas
  &
  Ο κορωνοϊός ξεγυμνώνει τη ρωσική Ορθοδοξία με αυτοκτονία δόκιμου μοναχού
  https://roides.wordpress.com/2020/05/06/6may20/
  27/4/2020
  Επίσκοπος της Ρωσικής Εκκλησίας πέθανε από κορωνοϊό – Eπίσκοπος Ζελεζνόγκορσκ και Λογκόφσκ κ. Βενιαμίν.
  https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/36797-episkopos-tis-rosikis-ekklisias-pethane-apo-korono%CF%8Ao
  28/4/2020
  Εκοιμήθη ο διάκονος Νικηφόρος Οβτσινικοφ μετά από σύντομη μάχη με την ασθένεια. Nikifor (Ovchinnikov) of the Moscow dependency of the Solovki Monastery
  https://orthochristian.com/130840.html
  3/5/2020
  Δύο ακόμα Ρώσοι κληρικοί απεβίωσαν εξαιτίας του κορωνοϊού, ο διάκονος Αντρέι Μολτσάνοφ (Andrei Molchanov) και ο πρωτοπρεσβύτερος Γιεβγκένι Κορτσουκόφ (Archpriest Evgeny Korchukov).
  https://orthodoxia.info/news/κορονοϊοσ-νεκρός-ρώσος-επίσκοπος-πλη/
  4/5/2020
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Αστραχανίου και Καμιζιάκ, Ιωνάς. (Jonah – Karpuhkin) (1941-2020) (Πατριαρχείο Ρωσίας). – Προσβληθείς από κορωνοϊό εκοιμήθη στη Μόσχα
  http://markmarkou.sites.sch.gr/1992/new/ionas_karpuhin.htm
  5/5/2020
  Δήλωση του Επισκόπου Ζβενίγκοροντ Πιτιρίμ του Πατριαρχείου Μόσχας και Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, ο οποίος ασθένησε πρόσφατα από τον ιό Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
  https://m.facebook.com/notes/dimitrios-maroulis/μάθημα-πανδημίας/10158914760492494/
  &
  https://orthodoxia.info/news/κορονοϊοσ-νεκρός-ρώσος-επίσκοπος-πλη/
  8/5/2020
  Κι άλλος Ρώσος υποκριτής παπάς προσβλήθηκε από κορωνοϊό –
  Μισογύνης σεξιστής, που είχε χαρακτηρίσει τον ιό «εξαιρετικά χρήσιμο»
  https://roides.wordpress.com/2020/05/12/12may20/
  9/5/2020
  Ρωσία – Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Λαύρας του Αγίου Σεργίου από κορωνοϊό – αρχιμανδρίτη Τύχωνος (Μπαρσούκωφ)
  https://orthodoxia.info/news/εκοιμήθη-ο-ηγούμενος-της-λαύρας-του-αγ/
  10/5/20
  Κορωνοϊός, Ρωσία: 12 ιερείς νεκροί από τον Covid 19 – Αιτία οι ανοιχτές εκκλησίες
  https://www.flash.gr/world/1608306/koronoios-rosia-12-iereis-nekroi-apo-ton-covid-19-aitia-oi-anoixtes-ekklisies
  15/5/2020
  31 μοναχοί από τη Μονή Putna, διαγνώστηκαν με COVID-19 ROMANIA
  https://www.corona24.news/c/2020/05/15/31-monks-from-putna-monastery-diagnosed-with-covid-19.html
  ή
  https://archive.fo/vDn2g
  22/4/2020
  Ουκρανική πόλη σφραγίστηκε μετά το ξέσπασμα του ιού σε μοναστήρι
  Coronavirus: Ukrainian town sealed off after monastery outbreak
  https://www.bbc.com/news/world-europe-52384575
  6/5/2020
  Συρορθόδοξος ιερέας στην ενορία του Αγίου Θωμά στο Harold Hill του Λονδίνου πέθανε από τον κορωνοϊό.
  https://www.standard.co.uk/news/london/fleet-of-black-cabs-join-farewell-to-popular-driver-a4440611.html
  20/5/2020
  Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σουτσεάβας και Ρανταούτι, Ποιμήν. (1929-2020). (Πατριαρχείο Ρουμανίας). – Προσβληθείς από κορωνοϊό εκοιμήθη στο Βουκουρέστι
  http://markmarkou.sites.sch.gr/1982/new/poimen_zainea.htm
  28/5/2020
  Τέσσερις (update-24.8, έξι) Ορθόδοξοι Επίσκοποι νεκροί από κορωνοϊό

  Επτά Ορθόδοξοι Επίσκοποι νεκροί από κορωνοϊό και τουλάχιστον 15 ασθενείς (συνεχές update)


  1/6/2020
  Third Russian Orthodox bishop died of COVID-19 related complications.Metropolitan Varnava of Cheboksary and Chuvashia – Βαρνάβας, Μητροπολίτης Τσεμποξάρυ και Τσουβασίας
  https://orthodoxtimes.com/third-russian-orthodox-bishop-died-of-covid-19-related-complications/
  6/6/2020
  Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τζιατλώβου, Πέτρος. (1959-2020).
  (Πατριαρχείο Ρωσίας). – Προσβληθείς από κορωνοϊό
  http://markmarkou.sites.sch.gr/1992/new/petros_karpusiouk.htm
  9/6/2020
  Retired Russian Bishop Seraphim (Glushakov), a retired hierarch of the Russian Orthodox Church, reposed in the Lord – Seraphim’s repose is connected with the pandemic.
  https://orthochristian.com/131805.html
  15/7/2020
  Λέσβος. Δυο καλόγεροι από τη βόρεια Ελλάδα έφεραν τον κορωνοϊό!
  https://www.stonisi.gr/post/10075/dyo-kalogeroi-apo-th-voreia-ellada-eferan-ton-koronoio
  28/07/2020
  Κοροναϊός: Υπέκυψε Ιερέας από την Ξάνθη που νοσηλευόταν στην Αλεξ/πολη
  https://xanthi2.gr/2020/07/28/κοροναϊός-υπέκυψε-ιερέας-από-την-ξάνθ/
  8/8/2020
  Αλεξανδρούπολη: Ιερέας θετικός στον κορωνοϊό
  http://www.rthess.gr/article/110049/alexandroupoli-iereas-thetikos-ston-koronoio
  8/8/2020
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αικατερινοδάρ και Κουμπάν, Ισίδωρος. (1941-2020). (Πατριαρχείο Ρωσίας). – Προσβληθείς από κορωνοϊό εκοιμήθη στο Κρασνοντάρ (Αικατερινοντάρ)
  http://markmarkou.sites.sch.gr/1977/new/isidoros_kiritsenko.htm
  09/8/2020
  Λάρισα: Ιερέας που παραβρέθηκε σε γάμο, θετικός στον κορωνοϊό
  https://www.iefimerida.gr/ellada/larisa-iereas-se-gamo-thetikos-ston-koronoio
  12/08/2020
  Θύμα του κορονοϊού ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Chehadeh, του Πατριαρχείου Αντιοχείας
  https://orthodoxia.info/news/thyma-koronoioy-o-archimandritis-al/
  http://archive.fo/7jjBg
  15/8/2020
  Εφιαλτική εξέλιξη. Με κορωνοϊό ιερέας – μεσήλικας ιερέας ναού της πόλης της Μυτιλήνης
  https://www.stonisi.gr/post/10750/efialtikh-ekseliksh-me-koronoio-iereas-ypopto-kroysma-trofimos-ghrokomeioy-realtime
  16/8/2020
  Σε κατοίκους της Μεσαράς Ηρακλειου Κρήτης…ανάμεσά τους ένας ιερέας, η σύζυγός του και δύο ψάλτες εκκλησίας χωριού της περιοχής.
  https://www.ant1news.gr/LocalNews/article/577091/koronoios-thetikoi-papas-papadia-kai-dyo-psaltes
  18/8/2020
  Βουλγαρία – Εκοιμήθη προσβεβλημένος από Covid-19 ο μητροπολίτης Δοροστόλου και Τσερβένου Αμβρόσιος
  https://orthodoxia.info/news/ekoimithi-prosvevlimenos-covid-19-o-mitro/
  20/8/2020
  ΑΙΣΧΟΣ: Στοχοποιούν τη Θεία Κοινωνία για τα συμπτώματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη
  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/eschos-stochopioun-ti-thia-kinonia-gia-ta-symptomata-se-girokomio-sti-thessaloniki/
  25/8/2020
  Θετικός στον κορωνοϊό αστυνομικός-ιερέας στο Μουζάκι
  https://www.lawandorder.gr/Article/87149/astynomia/thetikos-ston-koronoio-astunomikos-sto-mouzaki
  26/8/2020
  Τους Αγιοταφίτες “χτύπησε” ο Covid-19.
  7 συνολικά μέλη να είναι θετικά.
  Συγκεκριμένα, εξ αυτών 4 Μητροπολίτες, 2 Αρχιμανδρίτες και ένας Διάκονος.
  2 νοσηλεύονται στο Γαλλικό Νοσοκομείο Ιεροσολύμων, ενώ οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί.
  https://corfutvnews.gr/israil-tous-agiotafites-chtypise-o-covid-19/
  ή
  https://archive.fo/MFAFF
  28/8/2020
  Τρίκαλα. Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Τρίκκης
  https://orthodoxia.info/news/thetikos-ston-koronoio-o-protosygkell/
  ή
  https://archive.fo/LXMN7
  Ο συγκεκριμένος είχε κάνει και δηλώσεις πριν για την θεία κοινωνία.
  https://www.flash.gr/greece/1677327/mitropoli-trikkis-thetikos-ston-koronoio-protosygkelos-pou-elege-pos-den-kollaei-me-tin-koinonia
  30/08/2020
  Μυτιλήνη Δεκάδες κρούσματα covid-19 – προέκυψαν από τις εκκλησίες την περίοδο γύρω στον Δεκαπενταύγουστο.
  https://agkidapress.gr/2020/08/30/δεκάδες-κρούσματα-covid-19-προέκυψαν-από-τις/
  20/09/2020
  Αν. Αττική: Ιερέας με κορωνοϊό έκανε αγιασμό σε Δημοτικό – Κινητοποίηση Τσιόδρα, κλείσιμο εκκλησιών
  https://www.irafina.gr/an-attiki-iereas-me-koronoio-ekane-agiasmo-se-dimotiko-kinitopiisi-tsiodra-klisimo-ekklision/
  21/9/2020
  8 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Αγιον Ορος -Σε καραντίνα η Μονή Αγίου Παύλου
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kroysmata-se-moni-toy-agioy-oroys
  &
  Αγωνία στο Άγιον Όρος μετά τα 13 κρούσματα – Ελέγχονται δεκάδες μοναχοί
  https://www.in.gr/2020/09/23/greece/agonia-sto-agio-oros-meta-ta-13-krousmata-elegxontai-dekades-monaxoi/
  &
  Κορωνοϊός – Άγιον Όρος: Διασωληνώθηκε μοναχός – Το έντονο ενδιαφέρον Τσιόδρα
  https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1119895/koronoios-agio-oros-diasolinothike-monaxos-to-entono-endiaferon-tsiodra
  23/09/2020
  Θεσσαλονίκη: Θετικός στον κορωνοϊό ιερέας – Καταγγελία πως δεν έγινε ιχνηλάτιση
  https://www.typosthes.gr/thessaloniki/228935_thessaloniki-thetikos-ston-koronoio-iereas-kataggelia-pos-den-egine-ihnilatisi
  &
  Θεσσαλονίκη: Iερέας νοσηλεύεται με κορωνοϊό σε κρίσιμη κατάσταση
  https://www.makthes.gr/thessaloniki-iereas-nosileyetai-me-koronoio-se-krisimi-katastasi-314327
  24/09/2020
  Λάρνακα. Από μια βάπτιση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο ιός-Η σημασία της τήρησης των πρωτοκόλλων
  http://www.reporter.com.cy/local-news/article/726773/apo-mia-baptisi-metaferthike-sto-nosokomeio-o-ios-i-simasia-tis-tirisis-ton-protokollon
  25/9/2020
  Κορωνοϊός: Πέθανε 58χρονος ιερέας χωρίς υποκείμενα νοσήματα στην Θεσσαλονίκη.
  https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/koronoios-pethane-58xronos-iereas-xoris-ypokeimena-nosimata-sto-axepa/3110113/
  &
  Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 58χρονος ιερέας από κορωνοϊό- Συγκίνηση κι ανησυχία στα Μετέωρα
  “ο ιερέας “κόλλησε” κορωνοϊό μετά από συνάντησή του με μοναχό του Αγίου Όρους στην Ιερισσό Χαλκιδικής, την οποία επισκέφτηκε με την σύζυγό του .”
  https://www.makthes.gr/thessaloniki-katelixe-58chronos-iereas-apo-koronoio-sygkinisi-ki-anisychia-sta-meteora-314648
  4/10/2020
  Θετικοί ιερέας και ψάλτης στον Ιερό Ναό στον Αγιο Παντελεήμονα – O νοσηλευτής φερόμενος ως «ασθενής μηδέν» του γηροκομείου Αγ. Παντελεήμονα…. υποστηρίζοντας πως δεν είναι εκείνος ο ασθενής μηδέν που διέσπειρε τον ιό στους ηλικιωμένους του γηροκομείου (ο μόνος τρόπος να πάει από το γηροκομείο ο ιός στην Εκκλησία ήταν λογικά με την διαδικασία της θείας μετάληψης )
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-iereas-psaltis-agios-panteleimonas
  8/10/2020
  Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος
  https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/6967541_thetikos-ston-koronoio-o-mitropolitis-mayroboynioy-amfilohios
  1/10/2020
  Έκλεισε ο Μητροπολιτικός Ναός της Κορίνθου
  https://www.hlektra.gr/44396-2-koronoios-ekleise-o-mitropolitikos-naos-tis-korinthoy-meta-apo-kroysma/
  5/10/2020
  Αγωνία για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
  https://www.cnn.gr/ellada/story/237189/agonia-gia-ton-arxiepiskopo-kritis-eirinaio-to-neo-iatriko-anakoinothen
  &
  ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟ – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό
  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/exitirio-gia-ton-archiepiskopo-kritis-irineo/
  15/10/2020
  Στο Νοσοκομείο ο ιερέας που βγήκε θετικός στον κορωνοϊό – ιερέας από το Σιδάρι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, όπως και η σύζυγος του.
  https://www.corfupress.com/2020/ειδησεισ/ελευθερο/koinonia/στο-νοσοκομείο-ο-ιερέας-που-βγήκε-θετι/
  20/10/2020
  Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας ιερέας στην περιοχή της Αμαλιάδας που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε κατ’ οίκον περιορισμό.
  https://www.megatv.com/2020/10/20/amaliada-thetikos-ston-koronoio-iereas/
  21/10/2020
  Αχαΐα – κορωνοϊός: Μοναχός «θετικός» με όπλο την πίστη του!
  http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=599191
  21/10/2020
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θετικός στον κορωνοϊό ιερέας στο Ωραιόκαστρο
  https://www.kathimerini.gr/society/561126364/thetikos-ston-koronoio-iereas-sto-oraiokastro/
  22/10/2020
  Αναστάτωση στην Ηλεία: Θετικοί στον κορωνοϊό ιερέας και η οικογένειά του
  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6752355/anastatosi-stin-ileia-thetikoi-ston-koronoio-iereas-kai-i-oikogeneia-toy
  30/10/2020
  Πέθανε από κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιος
  https://www.candiadoc.gr/2020/10/30/pethane-koronoio-o-mitropolitis-ma/
  &
  https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/6971367_ekoimithi-o-mitropolitis-mayroboynioy-edine-mahi-me-ton-koronoio
  30/10/2020
  Εν τω μεταξύ, διασωληνωμένος στο νοσοκομείο (ΜΕΘ) παραμένει ο ιερέας από τη βόρεια Κέρκυρα,
  https://www.corfupress.com/2020/ειδησεισ/ελευθερο/koinonia/πέθανε-βρετανίδα-που-νοσηλευόταν-με-κ/
  1/11/2020
  Θεσσαλονίκη: Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος -Συμμετείχε στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο
  https://www.kathimerini.gr/society/561139777/thessaloniki-thetikos-ston-koronoio-o-mitropolitis-theoklitos-symmeteiche-sti-doxologia-ston-agio-dimitrio/
  &
  «Εγώ κοινώνησα, βλέπετε να έχω κορωνοϊό;», έλεγε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος που κόλλησε τελικά
  http://www.topontiki.gr/article/413463/ego-koinonisa-vlepete-na-eho-koronoio-elege-o-mitropolitis-theoklitos-poy-kollise
  5/11/2020
  Μια ωραία ιστορία κορονοϊού από την Νάξο – Δημήτρης Καμπουράκης
  Άλλη μια ευσεβείς παρέα σε ιερό προσκύνημα από την Νάξο για τα Κύθηρα που διέσπειρε τον ιό σε όλο το νησί.
  https://www.liberal.gr/apopsi/mia-oraia-istoria-koronoiou-apo-tin-naxo/333518
  5/11/2020
  Κορωνοϊός, Σερβία: Στο νοσοκομείο ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ειρηναίος
  https://www.flash.gr/world/1715838/koronoios-servia-sto-nosokomeio-o-patriarxis-tis-servikis-orthodoksis-ekklisias-eirinaios
  6/11/2020
  Κέρκυρα: Πέθανε ο ιερέας που νοσηλευόταν με κορωνοϊό
  https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/kerkyra-pethane-o-iereas-poy-nosileyotan-me-koronoios/
  &
  Λαμία: Κατέληξε πριν από λίγο ο Ιερέας από την Βόρεια Κέρκυρα, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου
  https://www.lamiafm1.gr/κορωνοϊός-πέθανε-ο-ιερέας-που-νοσηλευ/
  6/11/2020
  Θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 6 ιερείς στα Γιαννιτσά!
  https://www.karatzova.com/2020/11/6.html
  7/12/2020
  Georgian priest who claimed pandemic was ‘fake’ dies of coronavirus
  https://jam-news.net/in-georgia-a-priest-who-did-not-allow-to-disinfect-churches-died-of-coronavirus-news-pandemic/
  7/11/2020
  Και ο Τοποτηρητής της σερβικής Εκκλησίας του Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος, με κορωνοϊό
  https://roides.wordpress.com/2020/11/07/7oct20-3/
  9/11/2020

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συνέχεια από το παραπάνω. Η λίστα σταματά στις 31.12.2020.

  Θετικός στον κορωνοϊό ο Ιερώνυμος Αιγιαλείας και Καλαβρύτων
  https://dete.gr/thetikos-ston-koronoio-o-ieronymos-aigialeias-kai-kalavryton/
  &
  https://www.agriniopress.gr/thetikos-ston-koronoio-o-ieronymos-aigialeias-kai-kalavryton/
  10/11/2020
  Στο νοσοκομείο, αφού προσβλήθηκε από κοροναϊό, βρίσκεται ο 91χρονος Πατριάρχης Φιλάρετος της Ουκρανίας, ο οποίος είχε κατηγορήσει τους γκέι γάμους για την πανδημία
  https://www.tovima.gr/2020/09/10/world/thetikos-ston-koronaio-o-patriarxis-filaretos/
  10/11/2020
  Συγκλονίζει ιερέας από την Κρήτη που νόσησε – “Να βλέπεις τον χάρο να έρχεται και να φεύγει”
  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/koronoios-sugklonizei-iereas-apo-tin-kriti-pou-asthenise—na-blepeis-ton-xaro-na-erxetai-kai-na-feugei/
  11/11/2020
  Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, βοηθός επίσκοπος της μητρόπολης Ηλείας.
  https://orthodoxia.info/news/o-episkopos-olenis-athanasios-thetikos/
  11/11/2020
  Θετικός στον κοροναϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος – Μεταφέρεται με C-130 στην Αθήνα και σε ειδικό φορείο.
  https://www.in.gr/2020/11/11/greece/thetikos-ston-koronaio-o-arxiepiskopos-alvanias-anastasios-metaferetai-c-130-stin-athina/
  11/11/2020
  Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου!
  https://www.newsit.gr/ellada/koronoios-se-karantina-o-arxiepiskopos-ieronymos-kai-ola-ta-meli-tis-diarkous-ieras-synodou/3139727/
  12/11/2020
  Κορωνοϊός: θετικοί τουλάχιστον 10 Μητροπολίτες
  https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/585849/koronoios-thetikoi-toylaxiston-10-mitropolites
  &
  κορωνοϊός Μητροπολίτες: Δύο Ιεράρχες κόλλησαν – Σε καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος
  https://www.flash.gr/greece/1719979/koronoios-mitropolites-dyo-ierarxes-kollisan-se-karantina-o-arxiepiskopos
  12/11/2020
  Σε καραντίνα ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης;
  https://stonisi.gr/post/12883/se-karantina-o-mhtropoliths-mytilhnhs
  14/11/2020
  Ο Αμβρόσιος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό
  (Τον περασμένο Μάρτιο ο πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, παρότρυνε τους πιστούς να ψεκάζονται με αγιασμό ως αποτελεσματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού)
  https://www.athensvoice.gr/greece/690486_o-amvrosios-diagnostike-thetikos-ston-koronoio
  15/11/2020
  Θετικός στον κοροναϊό και ο Μητροπολίτης Βέροιας
  https://www.in.gr/2020/11/15/greece/thetikos-ston-koronaio-kai-o-mitropolitis-veroias/
  ή
  https://archive.fo/L1DUi
  &
  Διαψεύδει ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων την είδηση που δημοσιεύθηκε σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες και τον φέρει να έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, αλλά και να βρίσκεται σε καραντίνα.
  https://www.voria.gr/article/o-mitropolitis-verias-panteleimon-diapsevdi-oti-nosi-me-koronoio
  15/11/2020
  Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ήταν θετικός στον κορωνοϊό
  https://www.iefimerida.gr/ellada/ekoimithi-o-mitropolitis-lagkada-ioannis-koronoios
  &
  Θυσίασε τη ζωή του για την Εκκλησία και την Πίστη: Συγκλονίζει ο γιατρός του Μητροπολίτη Λαγκαδά
  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/thysiase-ti-zoi-tou-gia-tin-ekklisia-ke-tin-pisti-sygklonizi-o-giatros-tou-mitropoliti-lagkada/
  ή
  https://archive.fo/OAHdY
  16/11/2020
  Θετικές στον κορωνοϊό εννέα μοναχές σε Μονή που είχαν επισκεφθεί ο Αμβρόσιος και ο Καλαβρύτων
  http://www.topontiki.gr/article/415981/thetikes-ston-koronoio-ennea-monahes-se-moni-poy-eihan-episkefthei-o-amvrosios-kai-o
  &
  αυτη η είδηση διαψεύστηκε:
  Βγάλανε θετικές στον κορωνοϊό μοναχές και το διαψεύδουν οι ίδιες.
  https://www.agapwtonxristo.com/2020/11/blog-post_58.html
  16/11/2020
  Πάτρα: Ο κορωνοϊός τρύπωσε στην εκκλησία! Νόσησαν ο ιερέας, η παπαδιά και ο νεοκόρος
  https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/patra-o-koronoios-trypose-stin-ekklisia-nosisan-o-iereas-i-papadia-kai-o-neokoros/3142336/
  17/11/2020
  Πέθανε από κορωνοϊό ο π. Χρήστος Γάλλος
  https://newsique.gr/pethane-apo-koronoio-o-iereas-p-christos-gallos/
  17/11/2020
  ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΝΟΣΗΣΑΝ ΙΕΡΕΑΣ, ΠΑΠΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΚΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/koronoios-nosisan-iereas-papadia-ke-neokoros-stin-patra/
  ή
  https://archive.fo/X677Q
  17/11/2020
  Στην κλινική covid-19 νοσηλεύονται δυο κληρικοί της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, εδώ και λίγες μέρες.
  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/koronoios-dyo-kliriki-tis-mitropolis-trikkis-thetiki/
  ή
  https://archive.fo/KG0Ms
  17/11/2020
  Καστοριά: Άλλος ένας θάνατος από κορωνοϊό στο Νεστόριο – Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας της Καλλιθέας
  https://www.kastorianiestia.gr/2020/11/allos-enas-thanatos-apo-koronoio-sto-nestorio-efyge-apo-ti-zoi-o-iereas-tis-kallitheas/
  &
  https://www.news.gr/ellada/article/2414518/koronaios-katelixe-49chronos-iereas-apo-tin-kastoria.html
  17/11/2020
  Θετικός στον κορωνοϊό ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, Αγαθόνικος
  https://www.tribune.gr/religion/news/article/705733/thetikos-ston-koronoio-o-episkopos-tanzanias-agathonikos.html
  17/11/2020
  ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ COVID-19 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –
  α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος υποβλήθηκε σε τεστ μοριακού ελέγχου και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό
  γ) Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού.
  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/thetikos-ston-covid-19-o-mitropolitis-kitrous-georgios/
  ή
  https://archive.fo/cQR5b
  18/11/2020
  ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/apeviose-apo-koronoio-ypallilos-tou-ikoumenikou-patriarchiou
  18/11/2020
  Κύπρος – Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος
  https://www.reporter.com.cy/local-news/article/724340/thetikos-ston-koronoio-o-mitropolitis-kitioy-nektarios
  19/11/2020
  Νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο Ιερώνυμος -Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του «Ευαγγελισμού»
  https://www.iefimerida.gr/ellada/me-koronoio-o-arhiepiskos-ieronymos-nosileyetai-ston-eyaggelismo
  19/11/2020
  κορωνοϊός: Θετική μοναχή από Μονή των Μετεώρων – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων
  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/thetiki-ston-covid-19-monaxi-apo-moni-ton-meteoron/
  &
  https://www.thebest.gr/article/601088-aigialeia-mia-kalogria-enas-diakonos-kai-enas-dioikitikos-upallilos-tis-mitropolis-thetikoi-ston-koronoio
  19/11/2020
  Αλεξανδρούπολη: Νεκρή μοναχή από κορωνοϊό και πάνω από 20 κρούσματα στο Μοναστήρι της Μάκρης
  https://www.evros-news.gr/2020/11/19/αλεξανδρούπολη-χαμός-νεκρή-μοναχή-κα/
  ή
  https://archive.fo/hLr4i
  19/11/2020
  Αιγιάλεια: Μια Καλόγρια, ένας διάκονος και ένας διοικητικός υπάλληλος της Μητρόπολης θετικοί στον κορωνοϊό
  https://www.thebest.gr/article/601088-aigialeia-mia-kalogria-enas-diakonos-kai-enas-dioikitikos-upallilos-tis-mitropolis-thetikoi-ston-koronoio
  20/11/2020
  The Patriarchate of Georgia announced that Bishop Lazar (Samadbegishvili) of Borjomi and Bakuriani, passed away today, November 20, due to COVID-19 and other serious ailments.
  https://orthodoxtimes.com/bishop-of-borjomi-and-bakuriani-reposed-in-the-lord-due-to-covid-19/
  20/11/2020
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν, Θεοφάνης. (1947-2020)(Πατριαρχείο Ρωσίας). – Προσβληθείς από κορωνοϊό εκοιμήθη στο Καζάν
  http://markmarkou.sites.sch.gr/2000/new/theofanis_azurkov.htm
  20/11/2020
  Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιπεκίου, Μητροπολίτης Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος από επιπλοκές του κορωνοϊού
  https://www.naftemporiki.gr/story/1660608/apebiose-o-patriarxis-ton-serbon-eirinaios-apo-epiplokes-tou-koronoiou
  20/11/2020
  Τρεις μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδας ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά το κρύβουν
  https://www.protagon.gr/epikairotita/treis-mitropolites-tis-voreiou-elladas-astheneis-me-koronoio-alla-to-kryvoun-44342170895
  &
  Αποκάλυψη: Το μυστικό κορονο-γεύμα των ιεραρχών με τον Αρχιεπίσκοπο στη Μονή Πετράκη – Ποιοι συμμετείχαν
  https://www.newsitamea.gr/2020/11/20/apokalypsi-to-mystiko-korono-geyma-ton-ierarchon-ton-archiepiskopo-sti-moni-petraki-poioi-symmeteichan/
  21/11/2020
  Μαγνησία: Ιερέας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ένα χωριό είναι… στο πόδι
  https://www.ithessaly.gr/2020/11/blog-post_616.html
  21/11/2020
  Νάουσα: Πέθανε από κορωνοϊό 50χρονος ιερέας με υποκείμενα νοσήματα
  https://www.naftemporiki.gr/story/1661098/thessaloniki-50xronos-iereas-pethane-apo-koronoio-sti-naousa
  22/11/2020
  Βελιγράδι – Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομος
  https://www.tvopen.gr/watch/50030/stonosokomeiomekoronoioomhtropolithsxrysostomos
  22/11/2020
  Να συλλαμβάνονται οι ιερείς που αποκρύπτουν ότι έχουν κορωνοϊό
  Η πιο τραγική και εξοργιστική πληροφορία όμως, την οποία μας μεταφέρουν μεγάλες εφημερίδες όπως το Βήμα και η Καθημερινή, είναι ότι αρκετοί κληρικοί πιστεύεται ότι αποκρύπτουν την ασθένειά τους.
  https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_943.html
  26/11/2020
  Καλαμάτα. κορωνοϊός: Πέθανε ιερέας λίγο μετά τη διασωλήνωσή του
  https://newsique.gr/koronoios-pethanes-iereas-ligo-meta-ti-diasolinosi-tou/
  &
  https://newsique.gr/koronoios-pethanes-iereas-ligo-meta-ti-diasolinosi-tou/
  26/11/2020
  κορωνοϊός: Διασπορά μετά τη διάσωση μοναχού στα Μετέωρα
  https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/koronoios-diaspora-meta-ti-diasosi-monachoy-sta-meteora-video/
  27/11/2020
  Κορωνοϊός: Πέθανε 56χρονος Βολιώτης ιερέας – Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών
  “Σε ηλικία 56 ετών έφυγε από τη ζωή, από επιπλοκές του κορωνοϊού, ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς, π. Ιωάννης Πρασσάς, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.”
  https://eleftherostypos.gr/ellada/666658-koronoios-pethane-56xronos-boliotis-iereas-%ce%aetan-pateras-tessaron-paidion/
  &
  Πέθανε από κορωνοϊό ο 56χρονος ιερέας της εκκλησίας στο Γερακάρι Αγιάς
  https://www.onlarissa.gr/2020/11/27/pethane-apo-koronoio-o-iereas-tis-ekklisias-sto-gerakari-agias/
  28/11/2020
  Πέθανε ο αρχιμανδρίτης Λουκάς Λαλόπουλος από κορωνοϊό -Iεροκήρυξ της Μητροπόλεως Λαγκαδά
  https://eretikos.gr/pethane-o-archimandritis-loykas-lalopoylos-apo-koronoio-ierokiryx-tis-mitropoleos-lagkada/370867
  1/12/2020
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Τσελιάμπινσκ και Ζλατούστ, Ιώβ. (1938-2020).(Πατριαρχείο Ρωσίας). – Προσβληθείς από κορωνοϊό
  http://markmarkou.sites.sch.gr/1975/new/iov_tivoniuk.htm
  1/12/2020
  Στο Τζάνειο εισήχθη ο μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος των Παλαιοημερολογίτων – κ. Γερόντιος
  https://www.grtimes.gr/ellada/sto-tzaneio-eisichthi-o-mitropolitis-peiraios-ton-palaioimerologiton?_route_=ellada/sto-tzaneio-eisichthi-o-mitropolitis-peiraios-ton-palaioimerologiton
  1/12/2020
  Διασωληνώθηκε Αρχιμανδρίτης που κοινωνούσε πιστούς εν μέσω καραντίνας – της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου στο Παλαιογράτσανο του δήμου Βελβεντού, Αυγουστίνος Μύρου.
  https://www.pagenews.gr/2020/12/01/ellada/diasolinothike-arximandritis-pou-koinonouse-pistous-en-meso-karantinas/
  1/12/2020
  Θεσσαλονίκη: Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Λουκάς Λαλόπουλος – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό
  https://cityportal.gr/thessalonikh-ekoimhthh-o-arximandriths-loykas-lalopoylos-8211-noshleyotan-me-korwnoio,200977,1397,54,7
  7/12/2020
  Ροδόπολη Σερρών. Ο ιερομόναχος πατέρας Γαβριήλ, κατά κόσμον Μιχάλης Νικολαϊδης, 53 ετών πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας, όπου νοσηλευόταν εδώ και μέρες με κορωνοϊό. Η κηδεία του έγινε χτες.

  https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/kavala-ekoimithi-sta-53-toy-o-p-michalis-nikola-dis-nosileyotan-stin-meth-me-koronoio
  7/12/2020
  κορωνοϊός: Εκοιμήθη ο πρώην Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, Αλέξιος από επιπλοκές
  https://www.ert.gr/frontpage/koronoios-ekoimithi-o-proin-mitropolitis-trikkis-kai-stagon-alexios-apo-epiplokes-video/
  9/12/2020
  Πέθανε μοναχός του Αγίου Όρους από κορωνοϊό – Έξι μονές σε καραντίνα
  “Ένας μοναχός, στο Άγιο Όρος, κατέληξε από κορωνοϊό ενώ συνολικά έξι μονές βρίσκονται σε καραντίνα, η οποία οδεύει προς το τέλος της….νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου συνολικά επτά μοναχοί (τέσσερις στη Θεσσαλονίκη, τρεις στον Πολύγυρο), από τους οποίους ένας αντιμετωπίζει και υποκείμενα νοσήματα.”
  https://www.npress.gr/greece/pethane-monachos-toy-agioy-oroys-apo-kor/
  ή
  https://archive.fo/muYxh
  &
  https://www.protothema.gr/greece/article/1073338/agion-oros-se-karadina-6-mones-enas-monahos-katelixe/
  9/12/2020
  Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Ρουσάνου Μετεὼρων, Φιλοθέη
  https://www.romfea.gr/diafora/40919-ekoimithi-i-kathigoumeni-tis-im-rousanou-filothei
  9/12/2020
  Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ
  Καστοριά: Άλλοι πέντε ιερείς θετικοί στον κορωνοϊό
  https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1073252/kastoria-alloi-pede-iereis-thetikoi-ston-koronoio/
  &
  Είχε κάνει δηλώσεις για την Θεία Κοινωνία
  https://www.romfea.gr/pneumatika/35837-i-ellogos-pisti
  10/12/2020
  Λάρισα: Πέθανε από κορωνοϊό νεαρός ψάλτης
  https://parallaximag.gr/epikairotita/larisa-pethane-apo-koronoio-nearos-psaltis
  16/12/2020
  Βελτιώνεται η υγεία του Μητροπολίτη – 2 αρχιμανδρίτες με covid π. Λούπος και π. Γεώργιος.
  https://fouit.gr/2020/12/16/veltionetai-i-ygeia-toy-mitropoliti-pote-pairnei-exitirio/
  19/12/2020
  “Αμφιβάλετε ότι οι τόσο αγαπητοί πατέρες γνωστής σας μονής της Πελοποννήσου χτυπήθηκαν από τον κορονοιό και ένας έχασε την ζωή του;”
  Ολοκληρωτισμοί και … «Ολοκληρωτισμοί» Του Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου
  https://www.neadrasis.gr/arthra/oloklirotismoi-kai-oloklirotismoi
  21/12/2020
  Λευκωσία. Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας.
  http://larnakaonline.com.cy/2020/12/21/thetikos-ston-koronoio-o-mitropolitis-trimythountos-varnavas/
  21/12/2020
  Κύπρος – Θετικός διαγνώστηκε ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος
  https://m.kathimerini.com.cy/gr/kypros/synagermos-stin-arxiepiskopi-apo-kroysma-koronoioy
  21/12/2020
  Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ
  https://eleftherostypos.gr/ellada/679902-diasolinomenos-sto-nosokomeio-o-mitropolitis-kastorias-serafeim/
  25/12/2020
  Κορωνοϊός: Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-ekoimithi-o-protopresbyteros-tis-mitropolis-florinis-prespon-kai-eordaias
  28/12/2020
  Πέθανε απο covid-19 ο Αρχιμανδρίτης Aυγουστίνος Μύρου – ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
  https://vetonews.gr/localnews/kozani/item/56936-pethane-apo-covid-19-o-archimandriths-aygoystinos-myroy
  28/12/2020
  Θετικός στον κορωνοϊό μετά από έλεγχο του ΕΟΔΥ, ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης και η 93χρονη μητέρα του – Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Κοσμά του Αιτωλού
  https://kozanimedia.gr/archives/537377
  &
  Φόβοι για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού μετά από χειροτονία σε Μονή σε χωριό της Κοζάνης. Πέντε ιερείς βρέθηκαν θετικοί στον ιό.
  https://www.news247.gr/koinonia/synagermos-stin-kozani-thetikoi-pente-iereis-anisychia-gia-megali-diaspora.9100508.html
  &
  6 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, σε επισκέπτες, προ εβδομάδος, της Ιεράς Μονής Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα Εορδαίας
  https://kozan.gr/archives/322919
  28/12/2020
  Ο δαίμων Κοβίδιος δολοφόνησε δυο μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας – Εκοιμήθη εν Κυρίω ο πατήρ Πανάρετος Γρηγοριάτης, μοναχός της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους
  https://roides.wordpress.com/2020/12/29/29dec20/
  30/12/2020
  Κορωνοϊός στο Ανυφί: Με πυρετό ο παπάς στη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία
  https://anagnostis.org/article/koronoios-sto-anyfi-me-pyreto-o-papas-sti-hristoygenniatiki-leitoyrgia
  &
  Από τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία κόλλησαν 15 κάτοικοι χωριού της Αργολίδας
  https://www.in.gr/2020/12/29/greece/koronaios-apo-ti-xristougenniatiki-leitourgia-kollisan-15-katoikoi-xoriou-tis-argolidas/
  30/12/2020
  Μητροπολίτης Καστοριάς: Ο τρίτος ιεράρχης που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό σε δύο μήνες
  https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1152365/mitropolitis-kastorias-o-tritos-ierarxis-poy-xanei-ti-zoi-toy-apo-koronoio-se-dyo-mines
  &
  Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ που νοσηλευόταν για κορωνοϊό
  https://www.brakenews.gr/news-article.php?id=15036
  31/12/2020
  COVID 19: «Ξεφεύγει» η κατάσταση στον Δήμο Αλιάρτου, διασωληνώθηκε ιερέας
  https://www.star.gr/video/eidiseis/ellada/374659?page=38
  &
  Δήμαρχος Αλιάρτου: Συρροή κρουσμάτων σε πιστούς που πήγαν σε εκκλησία τα Χριστούγεννα –
  «Όλα ξεκίνησαν από τη συρροή πιστών στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους»,
  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/dimarchos-aliartou-syrroi-krousmaton-se-pistous-pou-pigan-se-ekklisia-ta-christougenna/
  ===================================================
  Σχετικά:
  Ο κορωνοϊός τράβηξε τη μάσκα της Ορθοδοξίας
  https://roides.wordpress.com/2020/11/12/12nov20/

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  π. Ανανίας Κουστένης για κορονοϊό και εξελίξεις στον Έβρο
  76.750 προβολές•20 Μαρ 2020

  https://www.efsyn.gr/themata/idees-palies-kai-nees/236989_ki-omos-den-einai-ap-ton-io
  28.03.2020, 18:51

  efsyn.gr

  Κι όμως, δεν είναι απ’ τον ιό

  Γιάννης Η. Χάρης


  EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

  ⌦ Προσεχώς όσιος. Στην Καστέλα, σ’ ένα υπέροχο γωνιακό νεοκλασικό, στη μία πλευρά της γωνίας μια μαρμάρινη πλάκα έγραφε: ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, και αποπάνω μια δεύτερη: ΟΔΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΑΝΑΝΙΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ. Τις είχε βάλει, έμαθα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, άνθρωπος με πονεμένη ιστορία και ψυχικά προβλήματα. Κάποια στιγμή οι πλάκες εξαφανίστηκαν, ίσως τις έβγαλε ο δήμος.

  Εν πάση περιπτώσει, Σεραφείμ Μεντζελόπουλος είναι ο γνωστός μας άγιος Πειραιώς· αλλά ο Ανανίας Κουστένης; Εψαξα λίγο και έμαθα πως είναι ένας ιδιόρρυθμος γέροντας που λειτουργεί σ’ ένα εκκλησάκι στα Εξάρχεια, σε ώρες δικές του, μεσημέρι π.χ. τους Χαιρετισμούς ή μεγαλοβδομαδιάτικες ακολουθίες, με συνοπτικές περίπου διαδικασίες, ένας «διά Χριστόν σαλός», λέει, που έχει μάλιστα αποδώσει στα νέα ελληνικά Θεοφάνη τον Ομολογητή και Ρωμανό τον Μελωδό.

  Είπε λοιπόν ο ιδιόρρυθμος γέροντας σε κήρυγμά του ότι παρουσιάστηκε σε κάποιον, εδώ στην Αττική, ο άγιος Νικηφόρος ο λεπρός, και του μίλησε: «Να πεις στους Ελληνες να μη φοβούνται τον κορονοϊό, κι αν νοσήσει κανένας, να προσευχηθεί σ’ εμένα, κι εγώ θα τον φροντίσω».

  Ούτε αλοιφές του Βελόπουλου ούτε πρόπολη του Κραουνάκη ούτε αγιασμός του Αμβρόσιου, απλώς μια προσευχή. Που όμως δεν την έκανε κανένα από τα τόσα θύματα; Ή μήπως την έκαναν αυτοί που θεραπεύτηκαν; Και δεν μας το ’παν;

  Και συνέχισε ο διά Χριστόν σαλός: «Στα σύνορα επάνω, στη Θράκη μας, οι άγιοι Πορφύριος και Παΐσιος, καταϊδρωμένοι, και τους έβαλε [σ.σ. ο Θεός, προφανώς] να τρέχουν πάνω κάτω· ήταν όμως χαρούμενοι· τι σημαίνει αυτό; νικούσαν·[…] ακούστε με, και θα πάμε καλά! […]

  »Αν ρίξει και το βαρύ πυροβολικό ο Θεός και στο Αιγαίο, κυρίως στο Αιγαίο, και στη Θράκη, τον αρχάγγελο Μιχαήλ, τι το έχει το σπαθί εκεί πέρα, […] δεν αστειεύεται ο Μιχαήλ…», και ακολουθεί ένα θαύμα όπου ο αρχάγγελος έσφαξε σε μια νύχτα 250.000 Ασσύριους και δεν ακούστηκε κιχ, «σαν να ’χε όπλο με σιγαστήρα»· και «ο Μιχαήλ μας αγαπάει, και το ’χει αποδείξει, και το δείχνει…»

  Πορφύριο και Παΐσιο δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε· τον Μιχαήλ όμως, με στολή Ελληνα αξιωματικού πάνω σε στρατιωτικό τζιπ, να τρέχει στα σύνορα σαν σίφουνας, τον είδε τις προάλλες ένας Εβρίτης ιερέας, όπως έγραφα την περασμένη φορά, αλλά σπουδαία πράματα δεν είδαμε να γίνονται. Στο Αιγαίο επίσης· εκτός και αν απέτρεψε άλλα, χειρότερα, και δεν τ’ ακούσαμε εξαιτίας του σιγαστήρα…

  Αν θυμηθούμε τα χιλιογραμμένα εδώ του Παΐσιου, για τα μικρά παιδιά που τα παίρνει ο Θεός για να ’χει στον παράδεισο μπουμπούκια, και πλήθος άλλα ανήκουστα, τα οποία τον ανέβασαν στις τάξεις των αγίων, είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί αύριο η οσιοποίηση και του Ανανία. Για να ξέρουμε από τώρα.

  ⌦ Ο μαϊντανός αντάρτης. Να ’χεις ιδρώσει καρέκλες και καρέκλες σε πάνελ σ’ όλα τα κανάλια, και ξαφνικά να είσαι «ένας ιερέας» σκέτα; «ένας ιερέας» που κλειδώθηκε με τους πιστούς του σε μια εκκλησία και λειτούργησε παρά την απαγόρευση; Και πήγε η αστυνομία και περίμενε μιάμιση ώρα κι οι ελεύθεροι πολιορκημένοι δεν παραδίνονταν, και δεν υπήρξαν έπειτα συνέπειες, π.χ. όπως η σύλληψη του Κυθήρων, έστω κι αν δεν οδηγήσει πουθενά.

  Κι αυτά στην Ηλιούπολη, στον Υμηττό, σε «εκκλησάκι», όπως το έλεγαν στις ειδήσεις, μα αν το ’ψαχνες στο διαδίκτυο θα έβλεπες κοτζαμάν εκκλησία!

  Και μόνο εκεί θα έβρισκες το όνομα του ρέμπελου παπά: Στυλιανός Καρπαθίου, τι σύμπτωση, τον μνημονεύσαμε τελευταία, γιατί ήταν από τους πρώτους που ξεσπάθωσε, να κοινωνάμε άφοβα, αφού «ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην Ιστορία».

  Και είναι ο ίδιος παπάς, μαθαίνεις με την ευκαιρία, που ένα όντως εκκλησάκι (ιδιοκτησίας του!) το καπάκωσε, αυθαίρετα εννοείται, με μια μεγάλη κατασκευή 137 τετραγωνικά μέτρα (συν 63 μέτρα εξωτερική τσιμεντοποίηση!), δημιουργώντας έτσι σιγά σιγά τη μεγάλη του εκκλησία. Και συνεχίζει τις εργασίες, λέγεται, ακόμα, παρά τις κινητοποιήσεις περιοίκων, που οδήγησαν την πολεοδομία να του επιβάλει πρόστιμο 150.000 και να χαρακτηρίσει την κατασκευή αυθαίρετη και κατεδαφιστέα.

  Αμ τι επαναστάτης τότε θα ’ταν…

  ⌦ Και αφού περί θείας κοινωνίας πάλι ο λόγος, κάποιος πάτερ Χρύσανθος (ο επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, συμπεραίνει από διάφορα στοιχεία ο Παν. Ανδριόπουλος, του ιστολογίου «Ιδιωτική Οδός») αφηγήθηκε πως πήγε ένας παπάς να κοινωνήσει κάποιους ασθενείς στο Λοιμωδών, και ζήτησε κι ένας γιατρός να κοινωνήσει, «από περιέργεια;… από απιστία;…» Ομως δεν την κατάπιε τη θεία κοινωνία, την κράτησε στο στόμα του, και την πήγε στο εργαστήριο για ανάλυση. «Τα αποτελέσματα έδειξαν: Αίμα από άνδρα, ετών τριάντα τριών»! Και έβγαλε ο γιατρός την μπλούζα του, κατέθεσε την άδειά του και πήγε και μονάζει στο Αγιο Ορος.

  Εμείς όμως ας μην καταθέσουμε τα όπλα. Το πιθανότερο βέβαια είναι πως δεν θα κάνουμε τίποτα παραπάνω από μια τρύπα στο νερό. Το διασκεδάζουμε ωστόσο, ιδίως στις δύσκολες αυτές μέρες.

  https://www.flash.gr/greece/1806029/pethane-apo-koronoio-o-patir-ananias-koustenis

  17.05.2021

  Πέθανε από κορονοϊό ο πατήρ Ανανίας Κουστένης

  Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών το Σάββατο (15/05)

  Το τελευταίο διάστημα ο πατήρ Ανανίας νοσηλευόταν σε νοσοκομείο δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό.

  https://orthodoxia.info/news/se-laiko-proskynima-to-skinoma-p/

  16/05/2021 / 23:55
  Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του π. Ανανία Κουστένη – Τη Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/tora-plithi-laou-syrreoun-na-proskynisoun-ton-geronta-anania-kousteni/

  ΤΩΡΑ : ΠΛΗΘΗ ΛΑΟΥ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΝΑΝΙΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
  Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 23:45

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/petralona-tora-se-laiko-proskynima-to-skinoma-tou-p-anania-kousteni-foto/

  ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΤΩΡΑ: ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ Π ΑΝΑΝΙΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ (ΦΩΤΟ)
  Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 17:33

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «Η Μαριάμ έχει θυμώσει ή έχει τρελαθεί».
  Το πρώτο συμβαίνει. Η Υπεραγία, δεν επεμβαίνει για να σώσει τους κορνοϊόπληκτους παπάδες, γιατί είναι θυμωμένη μαζί τους, που επιμένουν να την εμπλέκουν με την υπόθεση του ιού. Θέλει να τους στείλει το μήνυμα: «Ποιοι είστε εσείς που θα μου αναθέσετε τα καθήκοντα μου; Πάρτε έναν Κορωνοϊό!».
  Η υπεραγία Θεοτόκος, είναι υπεύθυνη για εγκυμοσύνες κλπ.
  Αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος για το θανατερό των παπάδων.
  Την υπόθεση της πανδημίας -την οποία προκάλεσε ο Σατανάς, μέσω του ιού του Μπιλ Γκέιτς για να εκδικηθεί για τον θάνατο του άλλου τέκνου του Χίτλερ – την έχει αναλάβει αυτοπροσώπως ο θεός.
  Αυτός φώτισε και ευλόγησε τους επιστήμονες και έφτιαξαν τα εμβόλια.
  Γι’ αυτό και ο θεός τιμωρεί τους παπάδες που είναι αρνητές των εμβολίων. Είναι σαν να αρνούνται την χάρη του θεού. Και τους ξεπαστρεύει..

  Παπάδες, εμβολιαστείτε, αλλιώς θα σας πάρει ο βαθύς ο ύπνος!

  ΥΓ
  πώς τα ξέρω όλα αυτά; Μου τα είπε ο Παϊσιος, εψές, στον ύπνο μου.

 6. Ο/Η Παναγής από τα Μέγαρα λέει:
  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ας ελπίσουμε πως όντας σχετικά νέος ο μητροπολίτης Μεγάρων θα αναρρώσει γρήγορα για να βρεθεί ξανά στις επάλξεις των ιερών αγώνων κατά των ξένων, των ελάχιστων αδελφών του Χριστού.

   Τα Μέγαρα είναι ιστορικό προπύργιο του αρχαίου Ελληνισμού αλλά και της Ορθοδοξίας


   Μεγαρίτες μετά τον τρύγο
   (https://blogs.sch.gr/sdromponis/%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82/)

   https://enimerosi-news.gr/ston-agona-kata-tis-domis-metanaston-o-mitropolitis-megaron-salaminos/

   Στον αγώνα κατά της δομής μεταναστών (σημ.Λ: sic, εννοεί τους πρόσφυγες) ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος
   01/06/2020

   Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε συνάντηση του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου με τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη και τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων Γιώργο Κουμπέτσο, Γιώργο Μπερδελή, Κλεάνθη Βαρελά, Άγγελο Μακρυγιάννη, τον δημ. σύμβουλο Γ. Στρατούρη, και τον Πρόεδρο Δημ. Κοινότητας Ν. Περάμου Γιάννη Σεβαστή.

   Ο Μητροπολίτης αποσαφήνισε ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, αλλιώς θα είχε ήδη σταματήσει η διαδικασία για δημιουργία δομής μεταναστών. Δήλωσε ότι είναι στο πλευρό και στον αγώνα του ποιμνίου των Μεγάρων, κατά της δομής μεταναστών, ενώ έχει ήδη προβεί σε ενέργειες προς την Ιερά Σύνοδο και τα αρμόδια διοικητικά όργανα της Ιεράς Συνόδου για να διερευνήσει και να διακόψει την εξέλιξη της υπόθεσης.

   …………………………….

   • Ο/Η Ρουσάλια λέει:

    Τι να κάνει κι ο δέσποτάς μας
    Του κάνουνε κάτι ερωτήσεις, τον πιέζουνε άδικα, άνθρωπος είναι κι αυτός και στηρίζει το ποίμνιο σε αυτά που του ζητάει σαν στοργικός πατέρας

    Βάλ’ το δεξί σου χέρι
    μες την αργυρή σου τσέπη,
    βγάλτο το κοσιπεντάρι
    δώσ’το του σαχανατάρη,

    https://www.e-megara.gr/%CE%BC%CE%AE%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1/

    Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα για τα «Χρήματα των Πτωχών» στην Μητρόπολη Μεγάρων & Σαλαμίνος;

    28 Μαΐου, 2020

    Πριν δύο εβδομάδες επανήλθαμε φέρνοντας στην επιφάνεια ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά την διαχείριση των χρημάτων από την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων & Σαλαμίνος τα οποία μαζεύονται από τους δίσκους που βγαίνουν στις εκκλησίες.

    Είχαμε εκ νέου επισημάνει τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί στην τοπική κοινωνία για τα «Χρήματα των Πτωχών», στηριζόμενοι στα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.

    Απευθυνθήκαμε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο θέτοντας του τρία σημαντικά ερωτήματα, ζητώντας του επίσημες απαντήσεις και τονίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις η σιωπή δεν είναι χρυσός!

    Επειδή το θέμα εμείς δεν το ξεχνάμε, ούτε είμαστε από αυτούς που το βάζουν στο αρχείο τους, θυμίζουμε ξανά τα ερωτήματα που είχαμε θέσει στον Σεβασμιότατο, αφού ακόμη και έπειτα από πολύ καιρό δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

    Ρωτήσαμε λοιπόν, για να θυμηθεί και ο Δεσπότης μας:

    Α) Εδώ και χρόνια για τα χρήματα που έρχονται από τους δίσκους έχουν κοπεί οι σχετικές αποδείξεις;

    Β) Τα χρήματα αυτά έχουν περαστεί στην επίσημη διαχείριση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος;

    Γ) Τα χρήματα που συλλέγονται από τους δίσκους, – «τα χρήματα των πτωχών» – έχουν κατανεμηθεί στα συσσίτια της Μητροπόλεως από τα οποία τρέφονται άποροι αλλά και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας;

    Έχοντας το θάρρος της γνώμης μας και βλέποντας την σιωπή, αν μη τι άλλο θα καταθέσουμε μια πρόταση υπό την μορφή ερωτήματος.

    Εφόσον για την διαχείριση των χρημάτων που σε δύσκολες εποχές μαζεύονται από το υστέρημα των συμπολιτών μας – πιστών, δεν δίνεται καμία απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, μήπως πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για να διερευνήσει την υπόθεση;

    Γιατί ο προβληματισμός που επικρατεί στην τοπική κοινωνία πιθανόν να μην είναι τυχαίος.

    Οπότε και εξαιτίας της «σιωπής», μάλλον ήρθε η ώρα του εισαγγελέα, να «καθαρίσει» τις «σκιές» που ενδέχεται να αμαυρώσουν το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο και την σπουδαία αποστολή της Εκκλησίας μας που στέκεται αρωγός στα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες.

    Ποια η θέση του Δεσπότη μας για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής μεταναστών στη Ν. Πέραμο σε χώρο που ανήκει στην Εκκλησία;

    Με την ευκαιρία που μας δίδεται μέσω του ρεπορτάζ, θα θέλαμε να μάθουμε και την θέση του Δεσπότη μας για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής μεταναστών και προσφύγων στη Νέα Πέραμο σε χώρο που ανήκει στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας.

    Αλλά μάλλον μάταια θα περιμένουμε να γνωστοποιήσει την θέση του, την στιγμή που αποφεύγει τόσο καιρό να δώσει απαντήσεις για περιπτώσεις που «σκανδαλίζουν» τους πιστούς, όπως τα «Χρήματα των Πτωχών».

    πηγή Αιχμή Μεγάρων

 7. Ο/Η Gay monk λέει:

  Νέα γραμμή στις μίτρες λανσάρει ο Μεντζελόπουλος


  Στυλ πατριάρχη της Γεωργίας

  Haute Couture

  16 Μαΐου 2021Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς

 8. Ο/Η Gay monk λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/i-panagia-tis-apokalypse-mono-i-metania-tha-sosi-ton-kosmo/

  Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ : ΜΟΝΟ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 21:49

  Γερόντισσα : «Οὔτε οἱ μάσκες, οὔτε τά ἐμβόλια θά σώζουν τόν κόσμο. Μόνο ἡ μετάνοια!»

  Ἡ κυρα – Κίτσα (Κυριακή) εἶναι μία ἁγιασμένη Γερόντισσα πού ζεῖ στήν Πτολεμαΐδα. Εἶναι πνευματικό τέκνο τῆς Ἁγίας Σοφίας τῆς ἐν Κλεισούρᾳ. Τά ὅσα βλέπεται στό βίντεο, τά ἔχει πεῖ πρίν ξεσπάσει ὁ κορωνοϊός.

  Ἡ Παναγία τῆς ἀποκάλυψε πώς οὔτε οἱ μάσκες πού θά ἑτοιμάσουν, οὔτε τά ἐμβόλια πού θά βγάλουν θά προστατέψουν τόν κόσμο… Μόνο ἡ μετάνοια, ἡ ὁποία δέν ὑπάρχει μέχρι στιγμῆς!

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Η Παναγία αντί να εμφανιστεί στην Γενεύη, έδρα του ΠΟΥ, που συντονίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης του conid19 και να τους τα πει, ώστε να βγει ο εκπρόσωπος των ΗΕ – όπου ανήκει ο ΠΟΥ – και να ενημερώσει την παγκόσμια κοινότητα, επέλεξε μια γιαγιά που αν κρίνω από την φώτο έχει χαμογελάσει στη ζωή της τόσες φορές, όσες μετάνοιες έχω κάνει εγώ..
   Βέβαια είναι κατανοητή η πρόθεση της Θεοτόκου. Θέλησε να υπογραμμίσει την ανάγκη για σεμνότητα. «Πολλοί δέ ἔσονται πρῶτοι ἔσχατοι καί ἔσχατοι πρῶτοι».
   Η σεμνότητα σαν μάσκα μιας φαύλης μεγαλομανίας, που ενίοτε ευδοκιμεί μέσα στο περιβάλλον μιας ήπιας μεν, αλλά μόνιμης κουζουλάδας.
   Πάντως, η.. αγιασμένη γιαγιά, χωρίς να της περάσει από το μυαλό, εκθέτει τους αγιορείτες με κρούσματα 50%. Με τόσες μπίζνες, πού καιρός για μετάνοιες.

 9. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  2019

  https://www.ethnos.gr/kosmos/74490_synelifthisan-oi-diarriktes-tis-oikias-toy-oikoymenikoy-patriarhi

  Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες της οικίας του Οικουμενικού Πατριάρχη

  27.11.2019 21:29

  Μαρία Ζαχαράκη

  Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δύο από τους διαρρήκτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο – Sτον έναν από τους συλληφθέντες βρέθηκαν 2 όπλα
  Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες που μπήκαν πριν από 10 ημέρες στο σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε πριν από λίγο σε αποκλειστική είδηση η γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα ΧαμπέρΤουρκ.

  Οι ληστές, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, ήταν 4 και συνελήφθησαν έπειτα από συμπλοκή με την αστυνομία στη συνοικία Μάλτεπε της ασιατικής Κωνσταντινούπολης.

  Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δύο από τους διαρρήκτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης, στον έναν από τους συλληφθέντες βρέθηκαν 2 όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

  Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του http://www.ethnos.gr
  «Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι του Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίου. Οι διαρρήκτες, που μπήκαν στο σπίτι του Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίου, συνελήφθησαν από ομάδα της Γενικής Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης έπειτα από συμπλοκή με 4 άτομα, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε, την ώρα που επιχειρούσαν να ληστέψουν βίλα στην περιοχή Καρτάλ Ντράγκος. Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν και δύο όπλα που βρέθηκαν πάνω στον έναν εκ των συλληφθέντων. Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγιά ευχαριστεί τους αστυνομικούς που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση και τη Γενική Ασφάλεια».

  2021
  https://www.ethnos.gr/kosmos/157249_exarthrothike-i-speira-poy-eihe-diarrixei-spiti-toy-oikoymenikoy-patriarhi

  Εξαρθρώθηκε η σπείρα που είχε διαρρήξει το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

  16.05.2021 14:45

  Μαρία Ζαχαράκη

  Συνελήφθησαν 6 από τους συνολικά 8 υπόπτους, ενώ καταζητείται ακόμη ο αρχηγός της σπείρας Αλί Ρίζα Τσ

  Εξαρθρώθηκε η σπείρα, η οποία είχε κλέψει πάνω από 15 εκατομμύρια λίρες (1.5 εκατ. ευρώ) από σπίτια πολλών διασήμων στην Τουρκία, ενώ είχε διαρρήξει και το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης, το Νοέμβριο του 2019.

  Συνελήφθησαν 6 από τους συνολικά 8 υπόπτους, ενώ καταζητείται ακόμη ο αρχηγός της σπείρας Αλί Ρίζα Τσ. Η επονομαζόμενη σπείρα των «Ελίτ» μέσα σε 2 μήνες είχε διαρρήξει πάνω από 14 σπίτια, μπαίνοντας σε οικίες γνωστών ηθοποιών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Η συνολική λεία τους υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια. λίρες (1.5 εκατ. ευρώ).

  Η πρώτη τους διάρρηξη ήταν το σπίτι του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 16 Νοεμβρίου 2019. Η βοηθός του Πατριάρχη, Ελενίτσα Σαριγιανοπούλου, είχε ειδοποιήσει τότε την τουρκική αστυνομία, όταν είδε το τζάμι του καθιστικού σπασμένο και τα φώτα αναμμένα. Η διάρρηξη έγινε την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε σε κοινωνική εκδήλωση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι μασκοφόροι διαρρήκτες έψαξαν τους χώρους της οικίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

  Οι προσευχές του Κουστένη δεν έσωσαν ούτε τον ίδιον

  https://www.efsyn.gr/themata/idees-palies-kai-nees/236989_ki-omos-den-einai-ap-ton-io

  Είπε λοιπόν ο ιδιόρρυθμος γέροντας σε κήρυγμά του ότι παρουσιάστηκε σε κάποιον, εδώ στην Αττική, ο άγιος Νικηφόρος ο λεπρός, και του μίλησε: «Να πεις στους Ελληνες να μη φοβούνται τον κορονοϊό, κι αν νοσήσει κανένας, να προσευχηθεί σ’ εμένα, κι εγώ θα τον φροντίσω».
  +++++++++++++++++++

  Ποίηση πρωτοσυγκέλου Σιάτιστας αφιερωμένη στον αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη που κοιμήθηκε χτυπημένος από τον Ιό.
  Από Ορθογραφία σκίζει
  Λέον (με όμικρον) τῶν ραδιοκυμάτων!
  Προεξάρχον (με όμικρον) τῶν Ἐξαρχείων!

  Κορωνοστεφανωμένε (!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)


  Στον π. Ανανία Κουστένη (†14-5-2021)


  Γράφει ο Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος
  Πρωτοσύγκελλος Ι. Μητρ. Σισανίου και Σιατίστης

  Δὲ σὲ γνώρισα, σὲ ἄκουσα.
  Δὲ σὲ εἶδα, σὲ διάβασα.
  Κεῖνα τὰ κηρύγματά σου,
  χαστούκι στὴν ἠθικιστικὴ ὑποκρισία,
  τὸ φαρισαϊκὸ φτιασίδωμα,
  θησαυρὸς
  λόγου ἀνορθωτικοῦ,
  ὑποστηρικτικοῦ, κατορθωτικοῦ τῆς ζωῆς.
  Κεῖνο τὸ γλέντι τῆς Παλιγγενεσίας διαρκῶς παρόν,
  τὸ Εἰκοσιένα,
  μὲ τὰ χνῶτα τῶν Ἡρώων θαλπωρή μας.
  Πρόταση ζωῆς μᾶς ἔκανες,
  τῆς Μοναδικῆς.
  Ξεκουράσου παπούλη,
  παπᾶ μου πληγωμένε καὶ εὐωδιαστέ,

  κορονο-στεφανωμένε κι ἐλόγου σου,

  στὴν ἀγκαλιὰ τοῦ Χριστοῦ, τῆς Παναγίας, τῶν ἁγίων
  καὶ τοῦ Θοδωράκη τοῦ Κολοκοτρώνη ντέ,
  ποὺ μὲ τὰ παλληκάρια του σὲ ὑποδέχονται
  χίλιοι-καὶ νοματαῖοι
  βαρώντας κλαρίνα τῆς Ἀλωνίσταινας καὶ τῆς Δημητσάνας!
  Τὴν εὐχή σου νὰ ἔχουμε!
  Εὐχαριστοῦμε τὸ Χριστό μας
  ποὺ σὲ ἔστειλε
  ραβασάκι τῆς ἀγάπης Του ἀνάμεσά μας.
  Δροσίσου πλέον, Λέον τῶν ραδιοκυμάτων!
  Προεξάρχον τῶν Ἐξαρχείων!
  Βλαστάρι τῆς ματωμένης γῆς τῆς Ἀρκαδίας!

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://politis.com.cy/politis-news/kypros/monachos-arnitis-toy-koronoioy-pire-ta-voyna-dechotan-mpoylingk-sti-moni-stayrovoynioy-epeidi-den-foroyse-maska/

  Μονή Σταυροβουνίου: Μοναχός αρνητής του κορωνοϊού πήρε τα βουνά – Δεν φορούσε μάσκα διότι… «ο Θεός εν μεγάλος»
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, 19/05/2021 (τελευταία ενημέρωση 10:41)

  Αρνητής του κορωνοϊού φαίνεται να είναι ο μοναχός της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου που εξαφανίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή 14/5/21 και ο οποίος εντοπίστηκε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι.

  Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές ο μοναχός ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Ηγούμενο της Μονής και τους υπόλοιπους μοναχούς για θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό μετά και τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων. Αρνήθηκε μάλιστα να φορέσει μάσκα προστασίας λέγοντας στους υπόλοιπους μοναχούς ότι «ο Θεός είναι μεγάλος».

  Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Βδομάδα εντοπίστηκαν κρούσματα μεταξύ αυτών και ο Ηγούμενος της Μονής, οποίος νοσηλεύθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μάλιστα το μοναστήρι στο Σταυροβούνι παράμεινε κλειστό για τρεις εβδομάδες.

  Άφησε σημείωμα

  Ο μοναχός που εξαφανίστηκε άφησε σημείωμα με το οποίο ενημέρωνε ότι θα μεταβεί στα βουνά προκειμένου να ασκητέψει. Βέβαια οι πληροφορίες του politis.com.cy αναφέρουν ότι οι πραγματικοί λόγοι είναι άλλοι και πως ο συγκεκριμένος μοναχός αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των ειδικών για μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και ούτε μάσκα προστασίας δέχθηκε να φορέσει, με αποτέλεσμα να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα μέλη της Μονής.

  Στο τέλος έγινε θύμα μπούλινγκ από τους άλλους μοναχούς που του άσκησαν πίεση ώστε να συμμορφωθεί με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει από τη Μονή Σταυροβουνίου. Βέβαια από κάποιους περιγράφεται ως ένα αντιδραστικό άτομο που δεν προσαρμόζεται στους κανόνες λειτουργίας της Μονής και εκφράζει συχνά την επιθυμία του να ζήσει μόνος του ως ασκητής σε κάποιο άλλο χώρο.

  Ξανάφυγε

  Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος μοναχός αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μονή και να πάρει τα βουνά για να ασκητέψει. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και πριν 4-5 χρόνια όπου τελικά εντοπίστηκε από την Αστυνομία σε κακή κατάσταση.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος μοναχός έχει πτυχίο στη Γεωπονίας και κατάγεται από πλούσια οικογένεια της Λάρνακας. Και σύμφωνα με την περιγραφή του Κοινοτικού Συμβουλίου Κόρνου σε ανακοίνωση σχετικά με την αναζήτηση του είναι «ξανθός, ύψους 1,65, γαλανομάτης».

  Ανακοίνωση για τον εντοπισμό του μοναχού έχει εκδώσει και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου όπου καλούσε το κοινό σε περίπτωση που γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου στο τηλέφωνο 24804380.

  Εντοπίστηκε ο μοναχός που εξαφανίστηκε από το Σταυροβούνι

  Υπόθεση βιασμού: Το Κακουργιοδικείο εξετάζει θέμα ανικανότητας του Μητροπολίτη τέως Κιτίου να παρακολουθήσει τη δίκη

  • Ο/Η Κοίμησις ηγουμένης λέει:

   https://www.iefimerida.gr/ellada/pethane-igoymeni-monis-itan-diasolinomeni-koronoio

   Εκοιμήθη η ηγουμένη της μονής στο Γοργοπόταμο – Νοσηλευόταν διασωληνωμένη με κορωνοϊό

   08/05/2021  08:23

   Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου στο Γοργοπόταμο, που πριν από μερικές ημέρες είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό.

   Σύμφωνα με το lamiareport, η Γερόντισσα είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου χρειάστηκε επειγόντως να διασωληνωθεί καθώς η υγεία της είχε επιδεινωθεί σημαντικά.

   Υπενθυμίζεται πως οι υγειονομικές Αρχές θα ερευνούσαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νόσησαν με κορωνοϊό οι 20 μοναχές του μοναστηριού, δεδομένου ότι το μοναστήρι δεν δεχόταν επισκέψεις.
   Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/pethane-igoymeni-monis-itan-diasolinomeni-koronoio

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.xanthinea.gr/2021/05/metakineitai-iereas-anastasi-mesanixta.html

  Πέμπτη, Μάιος 20
  Ξάνθη Νέα

  Μετακινείται Ιερέας που έκανε Ανάσταση τα μεσάνυχτα στο Πετροχώρι

  Σε περιπέτειες μπαίνει ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου στο Πετροχώρι της Ξάνθης που έκανε Ανάσταση τα μεσάνυχτα, παρά τις οδηγίες της Μη…

  Σε περιπέτειες μπαίνει ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου στο Πετροχώρι της Ξάνθης που έκανε Ανάσταση τα μεσάνυχτα, παρά τις οδηγίες της Μητρόπολης για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στις 9 το βράδυ του Σαββάτου.
  Η Μητρόπολη αποφάσισε να τον μετακινήσει από την εκκλησία του χωριού σε άλλη περιοχή, επιβάλλοντας του έτσι ποινή για τη μη τήρηση των οδηγιών, ωστόσο ήδη καταγράφονται αντιδράσεις από πλευράς κατοίκων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ήταν αυτοί που ζήτησαν από τον Ιερέα να χτυπήσει τις καμπάνες της Ανάστασης τα μεσάνυχτα.

  Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Μητρόπολη Ξάνθης, με πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους για την επιβολή ποινών σε συνολικά δύο Ιερείς της Ξάνθης που χτύπησαν τις καμπάνες της Ανάστασης τα μεσάνυχτα.

  Μάλιστα κάτοικοι του Πετροχωρίου γνωστοποίησαν και επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ξάνθης στην οποία εξηγούν πως οι ίδιοι ζήτησαν από τον Ιερέα να προβεί σε αυτή την ενέργεια και πως θέλουν να μην μετακινηθεί από την εκκλησία του χωριού τους.

  Από την πλευρά της η Μητρόπολη επισημαίνει πως όλοι οι Ιερείς, όπως και ο εν λόγω, ενημερώθηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου για τα μέτρα που ήταν σε ισχύ και δεσμεύτηκαν για την τήρησή τους.

  Η επιστολή των κατοίκων του Πετροχωρίου:

  “Μετά τη δυσάρεστη είδηση που λάβαμε οι κάτοικοι του Πετροχωρίου αλλά και γενικά οι κάτοικοι του Ν. Ξάνθης για την άδικη αυτή ποινή προς τον Ιερέα Γρηγόριο, του Ιερού Ναού Αγίου Χριστόφορου Πετροχωρίου, δηλ. Για την αντικατάστασή του από άλλον Ιερέα για τον λόγο του ότι ενήργησε τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως του Κυρίου μας στις 01.05.2021 τα μεσάνυχτα όπως και πρέπει σύμφωνα με τη δική μας πίστη των ορθοδόξων χριστιανών.

  Θεωρούμε ότι η πράξη αυτή εναντίον του θα ήταν άδικη καθώς αυτός ενήργησε μετά από δική μας ομόφωνη παράκληση.

  Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μην του αποβεί καμία πράξη ποινής και να παραμείνει ως Ιερέας του Ναού μας.

  Σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε γραπτή ενημέρωση για τα παραπάνω αναφερόμενα εις την κοινότητα του χωριού μας”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.