Η τριπλή σουρεάλ Πρωτομαγιά [2] ―μερικές ακόμα εκτιμήσεις

Όμως η μειοψηφία της ΓΣΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, για να δείξουν προφανώς την ηχηρή αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική και στη συμβιβασμένη, κατ΄ αυτούς ΓΣΕΕ, όρισαν μια άλλη ημέρα, την 6η Μαΐου, ως ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς.»]

Γράφει ο σχολιαστής του ιστολογίου μας Γιάννης 

Η επιθυμία να δείξουν την αντίθεση τους στη κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, εξωκοινοβουλευτική αριστερά είναι η μια πλευρά που ερμηνεύει τον ξεχωριστό γιορτασμό της πρωτομαγιάς.΄

Υπάρχει και η άλλη πλευρά που ώθησε τις παρατάξεις σε αυτήν την πράξη. Είναι αυτή που έχει να κάνει με την μιζέρια τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα που θέλει να κυβερνήσει ξανά, θέλησε να δείξει την δύναμη του, την αποφασιστικότητα του να κηρύξει μόνος του πόλεμο, στον πόλεμο – χαρακτηρισμός του Τσίπρα – της κυβέρνησης «ενάντια στη πλειοψηφία της κοινωνίας». Ένας προς έναν.Απέτυχε. Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσαν να ρίξουν ούτε σφαίρα.

Για το ΚΚΕ: είναι ένα τραγικά απομονωμένο κόμμα. Εκατό χρόνια μόνο του. Εκατό χρόνια μοναξιά…

Η προσπάθειά του να παραστήσει τον μοναδικό κάτοχο της αλήθειας της ιστορίας, δεν του επιτρέπει να συνεργάζεται, να ανταλλάσσει απόψεις, να καλλιεργεί την εμπιστοσύνη, συχνά ακόμη ανάμεσα στο ίδιο το εσωτερικό του (παρεμπιπτόντως η στροφή προς τον «εαυτό» δεν είναι καθόλου απορριπτέα, με την προϋπόθεση πως είναι μια ενδελεχής προετοιμασία για μια επιστροφή προς τα έξω, προς την πραγματικότητα). Το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ κυμαίνεται γύρω στο 5%. Έχει τον φόβο ότι αν στραφεί σε συνεργασίες με άλλα κόμματα, είναι πιθανόν να έχει μια διαρροή – έστω λίγο πάνω από το 2%. Κάτι τέτοιο σημαίνει «αντίο» στην είσοδο του στη βουλή, πιθανότατα για πάντα. Έτσι προτιμά την αποξένωση και τις γνωστές εμμονές του.

Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε.

Τέλος, είναι και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, η οποία δεν παίζει κανέναν ρόλο. Τέτοιες πορείες και γιορτές, είναι ευκαιρία να μάς θυμήσουν ότι υπάρχουν – και μαζί, και στη μάνα τους.

Αν συμμετέχουν σε πορείες που διοργανώνονται από πολλούς φορείς, κανείς δεν θα μάθει ότι υπάρχουν και αυτοί. Πιο καλή η μοναξιά μου. Όπως λέει και το γνωμικό: μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα.

Υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής και στις τρεις παρατάξεις της αριστεράς.

Ο φόβος και η ανασφάλεια τους προς τον κοινοβουλευτισμό, την ελεύθερη έκφραση γνώμης και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών*. Και ο μακρόχρονος φόβος, γεννά το μίσος.

*Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν κόμμα που φαντάζεται πως θα κυβερνήσει για δεύτερη φορά, προσέχει να κρύβει την απέχθεια του για την «αστική» δημοκρατία. Εντούτοις, κάποια στελέχη του ονειρεύονταν κοινωνίες τύπου Τσάβες και Μαδούρο.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Η τριπλή σουρεάλ Πρωτομαγιά [2] ―μερικές ακόμα εκτιμήσεις

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μην το κάνετε θέμα.
  Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν έχουν καταφέρει να γιορτάζουν ούτε τα Χριστούγεννα ούτε το Πάσχα μαζί.
  Η ρωσική Εκκλησία, οι Εκκλησίες Σερβίας και Γεωργίας, το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το Άγιο Όρος είναι Παλαιοημερολογίτες.
  Η Αρχιεπισκοπή Φιλλανδίας γιορτάζει Πάσχα μαζί με τους Καθολικούς.
  Φέτος προέκυψε στην Ελλάδα θέμα με το αμετακίνητο της ώρας της Ανάστασης.
  Τα έχουν αυτά οι θρησκείες.
  Κρέμονται από τους τύπους, τρέφονται με διχασμούς, γιατί επί της ουσίας είναι μηδενικά.

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Έχουμε μια χώρα που ουσιαστικά είναι οικονομικά κατεστραμμένη, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει για τον εαυτό της τα προς το ζην.
  Μαστίζεται από πολιτιστική και οικονομική κρίση, έχει φορτωθεί ένα δυσθεώρητο χρέος, παρουσιάζει ελλείμματα που δεν είναι μόνο οικονομικά, είναι υποανάπτυκτη στην έρευνα, στη καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη.
  Για την κατάντια αυτή έχει ευθύνες η λεγόμενη πλευρά της εθνικοφροσύνης, που με βάση το σκοταδιστικό ιδεολόγημα «Ελληνοχριστιανισμός», και σε βάθος χρόνου ακύρωσε την όποια αυτοσυνειδησία οφείλει να είχε ο νεοέλληνας. Η αφύσικη αυτή συνύπαρξη καλλιέργησε τον εθνικό διχασμό, κάθε είδους διχασμούς και έκανε τον κάτοικο της χώρας ανασφαλή, φοβισμένο, μοιρολάτρη και οπαδό ενός από μηχανής θεού, που όταν χρειάζεται θα επεμβαίνει για να κάνει όσα ο ίδιος δεν είναι σε θέση να κάνει.
  Έτσι ευόδωσε η απάτη, ο ωχαδελφισμός, ο παρασιτισμός, η μεγαλομανία (ως υποκατάστατο της ανασφάλειας), η εσωστρέφεια, η απολιτισιά ( Ορθοδοξία και πολιτισμός είναι αγεφύρωτες έννοιες), η αδιαφορία για παιδεία, η τάση για μεταφυσική ερμηνεία ιστορικών και πολιτικών συμβάντων.
  Χωρίς την γνώση της αληθινής ιστορίας, την παιδεία και τον πολιτισμό, δεν μπορείς να χαράξεις μια προσωπική ή εθνική πορεία που να σε κατατάσσει ανάμεσα στους άλλους πολιτισμένους ανθρώπους ή έθνη.

  Από την άλλη, η αριστερά – έστω με την ευρεία έννοια της – που έχει κι αυτή μεγάλες ευθύνες για τις συνέπειες που διαχρονικά μαστίζουν την χώρα, προωθώντας αδιάκοπα έναν κρατισμό που επέφερε τεράστια οικονομική ζημιά, επιδόθηκε σε μια προσπάθεια ερμηνείας των αιτίων που προκάλεσαν όσα προανέφερα συνοπτικά, η οποία προσπάθεια δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές αιτίες.
  Επιχειρεί μόνιμα να τις αναλύει με βάση τον μαρξισμό οποίος – και αποδείχθηκε πια – δεν είναι ικανός να εξηγήσει τα προβλήματα και ακόμη περισσότερο να δώσει λύσεις.
  Η ίδια η αριστερά, και αυτή, είναι μέρος του προβλήματος.
  Σήμερα πια βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
  Δεν θέλει να αλλάξει, επειδή φοβάται πως αν αλλάξει θα πάψει να υπάρχει έτσι όπως την ξέρουμε. Αν όμως ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσει να υπάρχει είναι να αλλάξει, τότε πρέπει να το κάνει. Ειδάλλως, θα εξαφανιστεί.
  Αντί αυτού, περιχαρακώθηκε σε εμμονές, παρωχημένες ιδέες και ένα συνεχές γλείψημο του λαού.
  Επιμένει να καλλιεργεί τις αυταπάτες του για μια άνετη ζωή, καλούς μισθούς και συντάξεις (που μας φεσώνουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο), αντί να βρει το σθένος και να ενημερώσει τους Ελληνες πως η Ελλάδα είναι πλέον μια φτωχή και προβληματική χώρα, και πως αν θέλουμε κάποτε να ορθοποδήσουμε πρέπει να ξεχάσουμε μεγάλους μισθούς, μεγάλες συντάξεις, ανεμελιά και να προχωρήσουμε σε αυτοπεριορισμούς και θυσίες.
  Την αριστερά, δυστυχώς, την νοιάζει να διαιωνίζει τον εαυτό της, να χαϊδεύει τα αυτιά ενός λαού που έμαθε μόνο στα εύκολα και τον κυνισμό. Δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να του πει την σκληρή αλήθεια.
  Αδίστακτη ιδιοτέλεια και αριστερά πάνε μαζί, πιασμένοι χέρι με χέρι. Όπως και η Ορθοδοξία.

  Ο μέσος πολίτης οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν του φταίνε ούτε η.. ανθελληνική Δύση, ούτε οι ανύπαρκτες συνωμοσιολογίες σε βάρος της Ορθοδοξίας, καθώς ούτε η αστική τάξη που μονίμως απεργάζεται σχέδια σε βάρος του λαού – ΚΚΕ Αριστερά..
  Δεν μας φταίνε ούτε τα προβλήματα ούτε ο οίκτος που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι.
  Μας φταίει ο παραμορφωτικός, μεσαιωνικού τύπου, τρόπος σκέψης, είτε Δεξιός είτε Αριστερός, με τον οποίο ερμηνεύουμε τις αιτίες των προβλημάτων μας.
  Στην ανάγκη να παραδεχθούμε ότι εμείς ευθυνόμαστε, τα κόμματα της αριστεράς δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα.
  Για αυτήν, κάποιοι άλλοι ευθύνονται. Όπως κάνει και το ιδεολόγημα «Ελληνοχριστιανισμός».
  Ασόβαρα πράγματα.

  Ο Μητσοτάκης δίνει δήγματα σοβαρού πολιτικού, που θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με βάση την λογική. Για να δούμε.

  • Ο/Η Το μεγάλο Ρεμάλι λέει:

   Ας ελπίσουμε ότι τα δήγματα δεν θα αποδειχθούν θανατηφόρα…

   • Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Λύσσαξες, με τον ανέμελο, ..αλλά και γενικότερα! 😆 😆

 3. Ο/Η Ανέμελος λέει:

  Γιάννης
  για άλλη μια φορά και χωρίς ίχνος ντροπής, με το διχαστικό λόγου ενός δεξιού, αποκαλύπτεται το προσωπείο της δεξιάς με αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά των 200 χρόνων της, σαν να μην πέρασε μια μέρα: υποκρισία, δουλοπρέπεια, μισαλλοδοξία, φανατισμός, ατομικισμός, διαφθορά, ανηθικότητα, ων ουκ έστιν αριθμός.
  Η δεξιά πολιτική έχει οδηγήσει τη χώρα αμέτρητες φορές στον γκρεμό, και τολμούν οι παρατρεχάμενοι ιδεολόγοι της συντήρησης, να ασκούν με περισσό θράσος κριτική στην αριστερά… σαν να κυβερνά η αριστερά δύο αιώνες τώρα και σα να έχει αυτή την ευθύνη για την κατάντια της χώρας…
  Δε δικαιούστε να ομιλείτε για πολιτισμό, γιατί ο τρόπος που τον αντιλαμβάνεστε, οι αρχές και οι πράξεις σας είναι αντίθετες με τα ιδανικά του ανθρώπου και της δικαιοσύνης… Αρνητές και σεις και οι ίδιοι οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι των αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, και της αδελφότητας… Εκείνοι (σ.σ. οι ευρωπαίοι) ως ιμπεριαλιστές βίασαν τη γη άλλων χωρών και καταπίεσαν, εκτόπισαν και εξόντωσαν τους γηγενείς, και εσείς τους χαρακτηρίζετε πολιτισμένους γιατί ο πολιτισμός τους στον κεντρικό του πυρήνα, δε διαφέρει από τον δικό σας, αφού και σεις, στερήσατε στη χώρα μας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου, φυλακίσατε, βιάσατε, βασανίσατε, εξορίσατε, εκτελέσατε ανθρώπους για τα πολιτικά τους πιστεύω… Και τώρα ως ολόλευκοι κρίνοι προβαίνετε σε αξιολογικές κρίσεις…
  Υ.Γ. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν.» (Μενέλαος Λουντέμης, Οδός Αβύσσου Αριθμός 0
  Αφιερωμένο από έναν Ανέμελο

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Ανέμελος

   Στο σημερινό μου σχόλιο έγραψα: Μας φταίει ο παραμορφωτικός, μεσαιωνικού τύπου, τρόπος σκέψης, είτε Δεξιός είτε Αριστερός, με τον οποίο ερμηνεύουμε τις αιτίες των προβλημάτων μας.

   Κάνω κριτική και στις δύο πλευρές, όπως φαίνεται. Και στην πλευρά του ελληνοχριστιανικού αφηγήματος και στην πλευρά του μαρξιστικού.
   Και οι δύο πλευρές κινούνται στη σφαίρα του εξωπραγματικού.
   Της βίαιης επιβολής, της έλλειψης δημοκρατίας και του εσχατολογικού. Ο Χριστιανισμός, μακράν οποιουδήποτε άλλου είναι ο μεγαλύτερος καταστροφέας. Συσκότισε στις συνειδήσεις των ανθρώπων, και εισήγαγε σε υπερβολικό βαθμό στο μυαλό τους την μεταφυσική, τον σκοταδισμό, τον φανατισμό, την δεισιδαιμονία και τον φόβο. Τα έχω επισημάνει στο μπλογκ πολλές φορές. Δεν μπορώ να ασχολούμαι συνεχώς με το απώτερο παρελθόν, παρ’ ότι ο βυζαντινισμός καλά κρατά ως τις μέρες μας.
   Όπως και τα έργα της Δεξιάς είναι γνωστά τοις πάσι.

   Από την άλλη, η Αριστερά παίζει ενεργό πολιτικό ρόλο στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Ο αρνητικός της ρόλος είναι αναμφισβήτητος. Δεν έχω καμία διάθεση να της χαριστώ.
   Δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός (στην πραγματικότητα μου είναι αχρείαστοι αυτοί οι πολιτικοί διαχωρισμοί. Τους χρησιμοποιώ για λόγους συνεννόησης). Θα συμβούλευα τους αριστερούς να μη χαρίζονται ούτε αυτοί την αριστερά.
   Αλλιώς, θα εξαφανιστεί, στοιχηματίζω για αυτό..
   Τώρα, για αυτό το΅» δε διαφέρει από τον δικό σας, αφού και σεις, στερήσατε στη χώρα μας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου, φυλακίσατε, βιάσατε, βασανίσατε, εξορίσατε, εκτελέσατε ανθρώπους για τα πολιτικά τους πιστεύω… Και τώρα ως ολόλευκοι κρίνοι προβαίνετε σε αξιολογικές κρίσεις…»
   Λυπάμαι Ανέμελε, δεν είναι σοβαρό αυτό που έγραψες.
   Σήμερα έχουμε μπροστά μας μια κυβέρνηση που σε σχέση με όλες τις άλλες – δεξιές ή αριστερές – δίνει δήγματα σοβαρότητας, που για άλλες χώρες θεωρούνται αυτονόητα, αλλά για την ρωμιοσύνη είναι ασυνήθιστα. Αν ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να κόψει κάποιες από τις κακές συνήθειες των νεοελλήνων ή θα παρατήσει την προσπάθεια στη μέση, θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως εάν επιμένει προς αυτή την κατεύθυνση, κάποια στιγμή θα συγκρουστεί όχι μόνο με την αριστερά, αλλά και με τις δυνάμεις της λεγόμενης εθνικής παράταξης που έχουν καλομάθει να σιτίζονται στο πρυτανείο αντί μηδενικού εθνικού έργου.
   Θα επιμένει ή θα τα παρατήσει ή θα τον «παρατήσουν»;
   Οψόμεθα..
   ΥΓ
   προσωπικά, δεν τραβάω κανένα ζόρι.

   • Ο/Η Frixos λέει:

    «Ο Χριστιανισμός, μακράν οποιουδήποτε άλλου είναι ο μεγαλύτερος καταστροφέας. Συσκότισε στις συνειδήσεις των ανθρώπων, και εισήγαγε σε υπερβολικό βαθμό στο μυαλό τους την μεταφυσική, τον σκοταδισμό, τον φανατισμό, την δεισιδαιμονία και τον φόβο».

    Οχι δα και εισηγαγε ο χριστιανισμος τη μεταφυσικη και τη δεισιδαιμονια στα μυαλο των ανθρωπων.
    Μια χαρα μεταφυσικα μυαλα ειχαν οι ανθρωποι και πριν τον χριστανισμο, αφου προϋπηρχαν ο ζωροαστρισμος, ο Ιουδαϊσμος, ο Πλατωνισμος, η αρχαιοελληνικη εθνικη κλπ θρησκειες.
    Απλως ο χριστιανισμος αποτελει το νεοτερο (πριν τον ισλαμισμο) μεταλλαγμενο στελεχος αυτης της ασθενειας, καθως σφετεριστηκε τον Ιουδαϊσμο, ζευγαρωσε με τον Πλατωνισμο και επληξε τον δυτικο κοσμο

 4. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Δίνει δΗγματα, δηλαδή, Γιάννη ΔΑΓΚΏΝΕΙ!!! Κι αυτό πραγματικά κάνει,γιατί, αν μου λες σοβαρούς κάποιους υπουργούς, που έχουν δείξει ΓΕΛΟΙΌΤΗΤΑ- ονόματα δε λέμε φωτό, όμως ζωηρά-,τότε είμαστε για κλάματα!! Ξέρεις-είμαι συν/χος εκπ/κός το θέμα της αξιολόγησης μας έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια και δεν έχει ακόμη λυθεί!! Βλέπετε δα πού και πώς πάει η εκπ/ση!! Ήρθε και «ο αγρός του Κεραμέως να το φτιάξει, αλλά πούουου!!Κάποτε ο πολύς Πάγκαλος είχε πει: Αυτούς έχω απέναντί μου δηλαδή εμάς ΕΜΕΊΣ λοιπόν ΔΕΝ αφήνουμε να πάει μπροστά ο τόπος με τους Τζουμπέδες και Μαυρογιαλούρους που ανεβάζουμε στην εξουσία!! ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ έτσι να δούμε ΠΟΤΈ προκοπή!!!! Μη λοιπόν χαλάτε τη ζαχαρένια σας και κυρίως ΜΗΝ παριστάνετε τους κήνσορες και ορθολογιστές!!!

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Γράφω: Σήμερα έχουμε μπροστά μας μια κυβέρνηση που σε σχέση με όλες τις άλλες – δεξιές ή αριστερές – δίνει δήγματα σοβαρότητας, που για άλλες χώρες θεωρούνται αυτονόητα, αλλά για την ρωμιοσύνη είναι ασυνήθιστα.

   Μη ξεχνάμε σε ποιες συνθήκες κυβερνά ο Μητσοτάκης. Τα περιθώρια για «αναίμακτες» και εύκολες λύσεις, είναι ανύπαρκτα.
   Οι αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν είναι περιορισμένες,και απαιτούν θυσίες.
   Καμία κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει, αν ο νεοέλληνας δεν συνειδητοποιήσει πως αυτός ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος. Ότι δεν γίνεται να συνεχίσει να απαιτεί μια πλουσιοπάροχη ζωή, όπως ζούσε μέχρι τώρα, και να αλλάξει ρότα.
   Χρειάζεται ο τόπος επιτέλους, να αρχίσει να παράγει και να εξάγει. Δεν γίνεται να ζούμε με δανεικά και τιτάνια χρέη.
   Σκέψου πως κάθε χρόνο χρειαζόμαστε κοντά στα 30 δισ. ευρώ μόνο για συντάξεις. Βάλε τώρα και τα δισεκατομμύρια για τους μισθούς του θηριώδους δημοσίου..
   Είναι μια βόμβα που ναρκοθετεί τις όποιες προσπάθειες ανάνηψης.
   Θέλουμε δεν θέλουμε, θα το βρούμε μπροστά μας και θα κληθούμε να το λύσουμε.
   Εκεί να δεις πανηγύρια. Θα τολμήσει ο Μητσοτάκης να το αντιμετωπίσει ή θα κάνει πως δεν το βλέπει;

   Ιδιαίτερα οι νέες γενιές, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως είναι αδύνατον να την.. σκαπουλάρουν όπως έκαναν οι παλιότερες. Η περίοδος των παχιών αγελάδων τέλειωσε άπαξ δια παντός.

   Συμπέρασμα: αυτούς που ανεβάζουμε – μέχρι τώρα – στην εξουσία, είναι αυτοί που με την θέληση μας δημιούργησαν ένα πελατειακό κράτος, όπου πολιτικοί και ψηφοφόροι ήταν ευχαριστημένη όλοι.
   Εδώ και μερικά χρόνια, ήρθε ο λογαριασμός. Θα κοιτάξουμε την σκληρή αλήθεια κατά πρόσωπο ή θα καταφύγουμε στο παρελθόν μια αδικαιολόγητης καλοπέρασης, που έτσι ή αλλιώς πέρασε ανεπιστρεπτί;
   Ωριμότητα ή παλιμπαιδισμός;

 5. Ο/Η Ανέμελος λέει:

  Γιάννης
  με τέτοιον ηγέτη στο τιμόνι της χώρας (σας θυμίζω ότι σε ηλικία 6 μηνών βρέθηκε πολιτικός εξόριστος με την οικογένεια του στο Παρίσι), δε θα έπρεπε να ανησυχείτε για το μέλλον της χώρας. Άλλωστε του δώσατε την ψήφο σας ακριβώς γιατί τον θεωρήσατε ικανό να σώσει τη χώρα.
  Αν δεν τα καταφέρει μόνος του, υπάρχει και ο Βελλόπουλος στο διπλανό μαγαζί. Θα αγωνιστούν και θα θυσιαστούν αμφότεροι για τη διάσωση της πατρίδας, γιατί και αυτοί την αγαπούν και νοιάζονται γι αυτήν, όπως και εσύ…

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Frixos
  σύμφωνοι. Η δεισιδαιμονία προϋπήρξε του Χριστιανισμού, στην Ελλάδα.
  Ο Χριστιανισμός την έκανε επίσημη εξουσία- Βυζάντιο και Ρώμη. Ο πλατωνισμός ήταν ένα ρεύμα που δεν έπεξε εξουσιαστικό ρόλο. Στην αρχαία Ελλάδα εκτός από την δεισιδαιμονία, το κάψιμο βιβλίων έχουμε ανάπτυξη της λογικής, της επιστήμης, των τεχνών, αθλητισμού κλπ τα οποία γίνονται εκούσια αποδεχτά από τους ανθρώπους.
  Ο Χριστιανισμός και ιδιαίτερα η Ορθοδοξία είναι συνολικά ένα ιδεολόγημα της μεταφυσικής και της δεισιδαιμονίας.
  Νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.

  • Ο/Η Frixos λέει:

   Γιαννη,
   Χωρις καμια προθεση να παρεκλινουμε απο το θεμα του ποστ, παρεμπιπτοντως αναφερω οτι εχεις δικιο: Ο Χριστιανισμος επεβληθη ως εξουσια εκ των ανω, δηλαδη απο την ιδια την κοσμικη εξουσια (την ενος ανδρος αρχη): Μην ξεχναμε οτι εμπνευστης, διοργανωτης και προεδρος της 1ης Οικουμενικης Συνοδου ηταν ο Αυτοκρατορας.

   Αλλά επισης μην ξεχναμε και οτι προηγουμένως, ο φερελπις πολιτικος Ιησους εκτελεστηκε κατ’ απαιτηση του Ιουδαικου ιερατειου και παρα τις αντηρησεις της Ρωμαϊκης πολιτικης ηγεσιας.
   Αλλωστε, σε αντιθεση με τους Σαδδουκαιους που ηταν επιρεασμενοι απο τις Επικουρειες θεωριες, οι Μακαβαιοι επολιτευοντο ισχυριζομενοι οτι ηταν απ΄ευθειας απογονοι του θεου.

   Ο Νιτσε, στην «Γενεαλογια της Ηθικης» θεωρει κομβικο σημειο της ανθρωπινης ιστοριας την επικρατηση της θεολογικης επι της πολεμικης αριστοκρατιας.

   Εν κατακλειδι η μεταφυσικη και η δεισιδαιμονια, που ειναι τεκνα του ιδεαλισμου προυπηρχαν του χριστιανισμου.

 7. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

  Αχτσιόγλου: «Η πανδημία είναι ευκαιρία για την αριστερά – Η κανονικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία»

  Και πρόσθεσε «η κανονικότητα, στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά. Η κανονικότητα οδηγεί στον ατομικισμό, γι’αυτό και η κυβέρνηση επενδύει στην ατομική ευθύνη».

  ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑ!!!.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.