Μητροπολίτης Κένυας: Παραλήρημα για τον κορωνοϊό

[Γιατί δεν τον αποδοκιμάζει το πατριαρχείο Αλεξανδρείας;]

Ναζιστική εφημερίδα Stoxos (με πηγή την Romfea) “Απριλίου 30, 2015”: «Οι δύο εικονιζόμενοι νεαροί είναι (με τα μαύρα) ο τότε Ιερομόναχος Κύριλλος Γκουντιάγιεφ, νυν Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ. Κύριλλος και ο άλλος είναι ο τεταρτοετής τότε φοιτητής της Θεολογίας Ανδρέας Τηλλυρίδης, νυν Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος».

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Στην κατώτερη φυλή των Κενυατών, που δεν δικαιούνται να έχουν δικό τους Ορθόδοξο Επίσκοπο, βρήκε επαγγελματική διέξοδο ένας Κύπριος, ο Ανδρέας Τηλλυρίδης με το επαγγελματικό ψευδώνυμο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κένυας Μακάριος. Αυτός ο καλόγερος της Εκκλησίας των αφορολόγητων θαυμάτων και των μύθων, έγραψε στην ευσεβή ιστοσελίδα που φέρει τον πολεμικό τίτλο «Ρομφαία», ένα ακραία συνωμοσιολογικό άρθρο με παρανοϊκό περιεχόμενο, που γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο και εντάσσεται στον πόλεμο που έχει κηρύξει στην ανθρωπότητα μια μερίδα του Oρθόδοξου κλήρου, που περιλαμβάνει πατριάρχες που αρρώστησαν (Ουκρανίας) ή και έφυγαν για την Κόλαση (Σερβίας) πέφτοντας θύματα των ιδεοληψιών τους, Αρχιεπισκόπους (Κρήτης), μητροπολίτες, Αγιορείτες ηγούμενους και καλόγερους, αρχιμανδρίτες, παπάδες, μοναχούς και μοναχές, που άλλος έτσι-άλλος αλλιώς αρνούνται την μάσκα γενικά, τη μάσκα μέσα στο ναό, το εμβόλιο ή και την ίδια την ύπαρξη του Ιού, ενώ άλλοι κηρύσσουν την ιοκτόνο δύναμη του ναού, του αγιασμού ενώ και ολόκληρος ο κλήρος εμφανίζεται να υποστηρίζει την ιοκτόνο δράση της Μετάληψης και του κουταλιού της, με μοναδικές δημόσιες τιμητικές εξαιρέσεις για αυτήν τη μαγγανεία,  δυο γενναίους ιερωμένους τον  μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο (πτυχιούχο της Γεωπονικής) και τον Κρητικό ιερέα Χαράλαμπο Κοπανάκη, τους οποίους κανείς δεν τόλμησε να αντικρούσει, γνωρίζοντας πως θα βγει τραγικά ηττημένος από την συζήτηση που αναπόφευκτα θα ανοίξει.

Παραθέτω αποσπάσματα του άρθρου, το οποίο υποτιμά προσβλητικά όχι μόνο τις άλλες θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά ακόμη και τα υπόλοιπα χριστιανικά δόγματα («η Ορθοδοξία, η μοναδική κιβωτός και ελπίδα του κόσμου»), ως δείγμα της κακοτυχίας των πάμφτωχων Ορθόδοξων Κενυατών που έπεσαν πνευματικά στα χέρια ενός οικονομικού μετανάστη λευκού ανορθολογιστή κυριευμένου από την αυταπάτη της ανωτερότητας της χριστιανικής αίρεσης της Ελληνορθοδοξίας, που ταυτόχρονα περιγράφει εξωπραγματικές σκηνές «ελεημοσύνης» της φιλάνθρωπης αφεντιάς του, που μόνο ένα τεράστιο συνεργείο θα μπορούσε να διεκπεραιώσει και την θεία ευτυχία των πεινασμένων τρωγλοδυτών ιθαγενών που τρέφονται με τα νάματα των βαπτίσεων, των θυμιαμάτων, των αγιασμών και της μετάληψης («Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι κι ας πεινούν. Σ’ όλες τις ενορίες κάναμε διανομή τροφίμων και οι άνθρωποι μάς υποδέχονταν παντού με τύμπανα, χορούς, τραγούδια και χαρούμενες κινήσεις») και στο τέλος δίνω τον σύνδεσμο για να το διαβάσει ολόκληρο όποιος το επιθυμεί και το αντέχει και νομίζω πως ο Τηλλυρίδης που πουλάει μαγικά καθρεφτάκια στους Ινδιάνους, γνωρίζει αν τα θαυματουργά ελιξήρια της Ορθοδοξίας, βοήθησαν τους Κύπριους δεσποτάδες Κιτίου, Τριμυθούντος, Μεσαορίας, Λεμεσού και Τελμησού να μην προσβληθούν από τον Ιό και τον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου τους Γρηγόριο που χτυπήθηκε θανατηφόρα από τον Ιό. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σώσουν, ως εκ θαύματος, τον πρώην Κιτίου Χρυσόστομο από τη δίκη των βιασμών.

«Υπάρχει άραγε ο κορωνοϊός; Μύθος ή απάτη;» 29/04 23:59 Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναΐρόμπης κ. Μακαρίου……Και φυσικά στα σχέδια των ισχυρών ήταν και η Αφρική! Να καταργήσουν κάθε νόμιμη επικρατούσα κατάσταση τόσο στην πολιτική, μα περισσότερο στην εκκλησιαστική πραγματικότητα. Έκλεισαν στην αρχή τα σχολεία, μετά τις εκκλησίες και σιγά-σιγά κάθε είδους μετακίνηση. Κλειστήκαμε όλοι μας στους εαυτούς μας, δηλώνοντας έτσι υπακοή και σεβασμό στους νόμους του κράτους όσο κι αν ο κόσμος άρχισε να δυσανασχετεί, αφού πια δεν μπορούσαμε να μετακινηθούμε από μια περιοχή στην άλλη. Εμείς, φυσικά, στον χώρο τον δικό μας, τελούσαμε κανονικά όλες τις απαραίτητες ακολουθίες όχι μόνον τις Κυριακές αλλά και τις καθημερινές…Έλεγαν και ακούμε μέχρι σήμερα τα περί του δήθεν θανατηφόρου κορωνοϊού. Και απορούμε πώς είναι δυνατόν εμείς εδώ να ζούμε και να εργαζόμαστε όπως και πριν χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις και τους κανονισμούς.

Δεν αφήσαμε, όπως ήδη τόνισα, μέρος που δεν επισκεφθήκαμε με λειτουργικές, μυσταγωγικές τελετές και τα μυστήριά μας∙ γάμους, βαπτίσεις αλλά ακόμα αγιασμούς κηδείες, και όμως κανένας δεν μας είπε για θανάτους από κορωνοϊό! Άραγε είναι μια προκατασκευασμένη ουσία που έχει ένα συγκεκριμένο στόχο από τους δυνατούς που βρίσκονται στην εξουσία: να εξολοθρεύσουν τους μικρούς και τους αδύνατους;

Βλέπουμε και δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη οι άνθρωποι έχουν παρασυρθεί και δεν ανήκουν πια σε καμιά χριστιανική ομολογία, ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν, ενώ στις δικές μας τις χώρες, Ελλάδα και Κύπρο και σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, ανθίζει και ανεβαίνει στα ύψη η Ορθοδοξία, η μοναδική κιβωτός και ελπίδα του κόσμου.

Σε όλες τις χώρες που διαβιούν Έλληνες απόδημοι, με κέντρο και πάλιν τον ναό τους, τις εκκλησίες τους, ανοίγουν νέους ορίζοντες στον τόπο διαμονής τους με την παρουσία της Ορθοδοξίας. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο χώρος που σκέφτηκαν αυτοί που διοργάνωσαν και προετοίμασαν αυτή την πανδημία και θεώρησαν ως τον πιο επικίνδυνο για τη μετάδοση της νόσου είναι η εκκλησία; Ήλθαν, μας είπαν και μας έπεισαν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου βρίσκεται μέσα στους χώρους λατρείας. Γι’ αυτό δεν γιορτάσαμε ούτε Πάσχα ούτε Χριστούγεννα ούτε Δεκαπενταύγουστο ούτε Πρωτοχρονιά ούτε Θεοφάνια.

Και να δούμε τι άλλο μας περιμένει! Οι άλλες φυσικά χριστιανικές ομολογίες και άλλες θρησκείες προτίμησαν να κλείσουν εντελώς τους χώρους λατρείας λόγω αυτών ακριβώς των αυστηρών μέτρων των κυβερνήσεων.

Γι’ αυτούς τίποτε δεν αλλάζει, αφού δεν έχουν καμιά σχέση με τη σωτηρία του ανθρώπου, έτσι όπως εμείς πιστεύουμε με την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας που για μας, όπως ήδη τονίσαμε, είναι φάρμακο αθανασίας και ζωής αιωνίου….. Αυτή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα και τρομοκρατεί ολόκληρο τον κόσμο δεν προέρχεται από τη φύση, δεν είναι φυσιολογική, όπως άλλες πανδημίες που γνωρίσαμε παλαιότερα.

Είναι μια ανθρώπινη, τεχνητή κατασκευή που αποβλέπει να καταστρέψει τον Χριστό μας και την Εκκλησία Του, την μοναδική αληθινή κι ανόθευτη, την Ορθόδοξη.

Φαίνεται ξεκάθαρα από τις αποφάσεις των ισχυρών της γης ότι τούς φταίνε οι γιορτές μας και οι άγιοί μας γι’ αυτό απαγορεύονται οι τελετές και τα πανηγύρια για τους αγίους μας…. Όλα αποσκοπούσαν στη διάλυση της χριστιανικής πίστης και τη δημιουργία αρνητικών προϋποθέσεων για την ομαλή λειτουργία των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν χωρίς λόγο και αιτία, αφού αυτό το κατασκεύασμα δημιουργήθηκε από κάποιον ή κάποιους με προδιαγραφές καταστρεπτικές, εξωπραγματικές και, γιατί όχι, δαιμονικές!….Αυτό είναι το πνεύμα το απατηλό που κυκλοφορεί σήμερα με προοπτική την κατάργηση της Θείας παρουσίας και δύναμης και προσφέρεται αφειδώλευτα δήθεν το πνεύμα της κατάργησης των συνόρων και της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με επιμέλεια του άχαρου και χωρίς αρχές φιλοσοφικού πανθεϊστικού, εκκοσμικευμένου συστήματος, μιας φυλακής που κατακρατεί την ελευθερία του ατόμου και οδηγεί στη διάλυση του προσώπου του Θεού. Αυτή η πράξη των επιπόλαιων ισχυρών της γης αποσκοπεί στην κατάκτηση και κατακυρίευση όλης της ανθρωπότητας και έχει έναν χαρακτήρα άπληστο, που θέλει να ικανοποιήσει τη δίψα για τελεία απορρόφηση και κυριαρχία των πάντων με έναν τρόπο δικτατορικό με υπερφυσικές δυνάμεις που θυμίζουν δουλεία και άθεη κοσμοκρατορία που οπωσδήποτε αποσκοπεί στην αχρήστευση όλων των ηθικών αξιών και της αξιοπρέπειας του προσώπου…..

Έτσι, μέσα από τις συνεχιζόμενες έρευνες, τελικά φαίνεται ότι ο λεγόμενος κορωνοϊός κατασκευάστηκε από ανθρώπους που αποσκοπούσαν στη διάλυση και εξολόθρευση, όπως σημειώσαμε, του ανθρωπίνου γένους, με άλλα λόγια καταστροφής της Θείας Δημιουργίας της φύσεως, έτσι όπως με τόση θυσία και γνώση κατασκεύασε ο Θεός.Τελικά οι έρευνες και οι μελέτες μου (σημ.Λ. sic) με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η πράξη ήταν σατανική, επιπόλαια και καταστρεπτική για την ανθρωπότητα…..

Κι ενώ μερικοί δικοί μας αμφιβάλλουν και κάνουν άσκοπα σχόλια για το θέμα της Θείας Κοινωνίας εδώ ούτε καν πέρασε από τη σκέψη μας ότι μπορούμε να προσβληθούμε από τη νόσο σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της ανθρωπότητας. Ναι, κοινωνούμε κατά εκατοντάδες και γιατί όχι κατά χιλιάδες, αφού οι ναοί μας είναι ασφυκτικά γεμάτοι με τον κόσμο μας που προσέρχεται να λάβει ιδιαίτερα το σώμα και το αίμα του Κυρίου, αφού είναι Θεοσύστατοι……Ο Κύπριος ειδικός επιδημιολόγος και ιατρός εργασίας, φίλος παλαιός, Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, κάνει μια παρουσίαση της όλης κατάστασης….: «…τα υπό επείγουσα χρήση χορηγούμενα εμβόλια δεν αναμένεται να προσφέρουν το μαγικό ραβδί για την εξαφάνιση του κορωνοϊού, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να αποτρέπουν ούτε απόλυτα τη μόλυνση ούτε και ενδεχομένως τη μετάδοση του κορωνοϊού ενώ παρουσιάζουν σοβαρές μέχρι και θανατηφόρες παρενέργειες…».…Δεν νομίζω να χρειάζεται οποιοδήποτε σχόλιο, αφού τα συμπεράσματα αυτά γράφτηκαν από έναν ειδικό…. Και οι σημερινές ειδήσεις μάς προσγειώνουν (12.4.2021). Πράγματι, ο Γάλλος καθηγητής Ζαν Μπερνάρντ Φουρτιγιάν μάς πληροφορεί ότι ο ιός SARS-CoV-2 κατασκευάστηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ Γαλλίας, τουτέστιν δεν είναι φυσιολογικός αλλά τεχνητός! Άρχισε η όλη διαδικασία από το 2003, πρόσθεσαν αλυσίδες από 157 είδη DNA και άλλα γονιδιώματα και από το 2011 μέχρι και το 2015, αφού έγιναν διάφορα πειράματα, κατέληξαν τελικά στον γνωστό κορωνοϊό που περιέχει μέσα αλληλουχίες από τον ιό HIV και to πλασμώδιο της ελονοσίας για να καταλήξουμε στην καταστρεπτική διαπίστωση ότι το λεγόμενο εμβόλιο εκτός από τα δύο αναφερθέντα συστατικά περιέχει γενετικό υλικό του ίδιου του κορωνοϊού.

Αυτά ενδεχομένως να δημιουργούν μετάλλαξη στο DNA του ανθρώπου τουτέστιν όλα είναι θανατηφόρα. Αργά ή γρήγορα αυτοί που εμβολιάσθηκαν έχουν μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσουν σοβαρές παρενέργειες ή ακόμα και τον θάνατο…. Έτσι μόνο πληροφοριακά θα δώσουμε αυτό το μήνυμα: ότι τελικά η όλη ιστορία και πραγματικότητα που κρύβει αυτός ο τεχνητός ιός είναι μια απάτη…».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

4 Responses to Μητροπολίτης Κένυας: Παραλήρημα για τον κορωνοϊό

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο δεσπότης με το ποίμνιο (φωτ.Romfea)


  Ιεραποστολική διδασκαλία να μην φορούν μάσκα

  ————–

  Οι θαυμαστές του Ρώσου πατριάρχη και του Κύπριου Μητροπολίτη

  ΔΥΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ… Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

  https://www.stoxos.gr/2015/04/blog-post_8714.html?m=1
  _______________________

  Επιτέλους:

  «Διότι π.χ. δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα».

  «…θα επισκεφτώ και την Εισαγγελία της Δράμας …. διότι αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α’ ή β’ ιερωμένου».

  https://www.thepressroom.gr/ekklisia/mitropolitis-dramas-paylos-tha-steilo-ston-eisaggelea-toys-iereis-arnites-toy-embolioy

  Μητροπολίτης Δράμας Παύλος: Θα στείλω στον εισαγγελέα τους ιερείς αρνητές του εμβολίου

  05/05/21

  Aστραψε και βρόντηξε ο μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ο οποίος μετά τον εμβολιασμό του δήλωσε ότι θα προσφύγει ο ίδιος στον εισαγγελέα για να καταγγείλει τους ιερείς που αρνούνται το εμβόλιο.

  «Το επόμενο διάστημα θα επισκεφτώ και την Εισαγγελία της Δράμας να δώσω και τη μαρτυρία μου, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα, διότι αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α’ ή β’ ιερωμένου», τόνισε ο κ. Παύλος.

  ………………………..

  Και διότι είχα μια στενάχωρη εμπειρία το Πάσχα με την ανταρσία 4-5 Ιερέων μου, οι οποίοι θεώρησαν καλό να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες μου για την τελετή της Αναστάσεως, όπως τις όρισε η Ιερά Σύνοδος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους Χριστιανούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά. Θεωρώ ότι κάποιοι το κάναν τελείως υποκριτικά».

  Μάλιστα ο κ. Παύλος επιτέθηκε σε ιερείς οι οποίοι δεν τηρούν τα τυπικά στο ναό και διαμαρτύρεται για την ώρα της ανάστασης:

  «Διότι π.χ. δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα.

  Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα. Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα’.

  Προκειμένου οι ιερείς να προκαλέσουν με την άρνηση τους προβλήματα ξεκαθάρισε ότι θα είναι αμείλικτος και ότι θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα:

  «Για αυτό και το επόμενο διάστημα θα επισκεφτώ και την Εισαγγελία της Δράμας να δώσω και τη μαρτυρία μου, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα, διότι αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α’ ή β’ ιερωμένου.

  Γιατί έτσι όπως είπαμε θα καταλήξουμε στο τέλος να έχουμε εκκλησίες εμβολιασμένων, εκκλησίες μη εμβολιασμένων, εκκλησίες μασκοφόρων ή εκκλησίες μη μασκοφόρων.
  …………………………………

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  Ο Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος μιλά για την μαύρη μαγεία στην Αφρική
  Ο μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος στην τράπεζα της Μονής Βατοπαιδίου στις 23 Ιουλίου 2013 μιλάει για την ιεραποστολική δράση της μητροπόλεώς του που περιλαμβάνει την Δημοκρατία του Κονγκό. Ιδιαίτερα αναφέρεται σε περιπτώσεις μαύρης μαγείας από τους ιθαγενείς μάγους που κάνουν εναντίον των ιεραποστόλων.

  https://ierapostoli.wordpress.com/2009/07/21/baptisms_congo/

  Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe – Misión Ortodoxa – Missão Ortodoxa – Missione Ortodossa – православная миссия- Misiunea Ortodoxă- 东正教使命 – रूढ़िवादी मिशनπορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη… ( Ματθ, 28:19)

  Βαπτίστηκαν «κεραυνοβόλοι» μάγοι… Ιστορίες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κονγκό.
  Posted on 21 Ιουλίου, 2009 by ierapostoli

  Βαπτίστηκαν «κεραυνοβόλοι» μάγοι.

  Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στο Κονγκό· όμως συμβαίνουν. Τα απομαγνητοφώνησα, τα πέρασα στο χαρτί και σας στέλνω όσα με απλότητα και ειλικρίνεια διηγήθηκε σε πολυάριθμο ακροατήριο στην αίθουσα ομιλιών στην Ιεραποστολή της Κανάνγκα ο κληρικός π. Βασίλειος Muamba. Είναι αυθεντικά και εύλαλα!

  Ο π. Βασίλειος διηγήθηκε:

  «Το 1996 έκανα ένα ιεραποστολικό ταξίδι στο Dimbelenge, συνοδευόμενος από ένα αγόρι, ψάλτη του Κέντρου της Ιεραποστολής της Κανάνγκα, και ένα άλλο αγόρι που ήρθε μαζί μας στο δρόμο.

  Όταν φτάσαμε, συναντήσαμε τους παλιούς πιστούς που είχα βαπτίσει την περασμένη χρονιά και κάποιους που περίμεναν να βαπτιστούν τώρα. Μας έδωσαν ένα σπίτι για να περάσουμε τις μέρες που θα μέναμε κοντά τους.

  Ανάμεσα σ’ αυτούς που περίμεναν το βάπτισμα, υπήρχε κάποιος άνδρας ο οποίος με μαγικό τρόπο έστελνε κεραυνούς και είχε ήδη σκοτώσει πολλούς ανθρώπους.

  Ο παραδοσιακός αρχηγός του χωριού τον είχε τιμωρήσει απαγορεύοντάς τον να πίνει νερό από το ποτάμι της περιοχής Mukamba.

  Βάπτισα όσους περίμεναν το βάπτισμα κι ανάμεσά τους κι αυτόν το μάγο.

  Το βράδυ ζύμωσα και άφησα το πρόσφορο για τη Θεία Λειτουργία της επομένης. Πήγαμε και οι τρεις να κοιμηθούμε.

  Κατά τις 4 το πρωί ένας δυνατός άνεμος άρχισε να φυσά που έκανε να κουνιέται όλο το σπίτι. Πετάχτηκα απ’ τον ύπνο και άκουσα τα δύο παιδιά – συνοδούς μου να κλαίνε και να φωνάζουν:

  – Πάτερ πεθαίνουμε, ελάτε να μας σώσετε.

  Άκουγα τα παιδιά, όμως δεν μπορούσα να κουνηθώ και να φτάσω στο δωμάτιο των παιδιών.

  Κατάλαβα ότι ήμουν ζωντανός γιατί ένιωθα το κεφάλι μου. Όμως όλο το σώμα ήταν παράλυτο.

  Είχα μαζί μου ένα σταυρό που ο αείμνηστος π. Χαρίτων μου έδωσε κάποτε στην Τσικάμβα. Τον είχα τοποθετήσει από το βράδυ πάνω στο τραπέζι. Σκέφτηκα να τον πάρω και να κάνω προσευχή. Όμως δεν μπορούσα να απλώσω το χέρι μου.

  Τα παιδιά συνέχιζαν να κλαίνε πιο δυνατά.

  Έφερα με δυσκολία το χέρι πάνω στο πόδι μου, έκανα το σημείο του σταυρού και κατάλαβα ότι μπορώ να κουνηθώ.

  Κάθισα στο κρεβάτι με τα πόδια κρεμασμένα, αλλά ο άνεμος με πέταγε από τον ένα τοίχο στον άλλο του δωματίου. Με δυσκολία, χτυπώντας πέρα-δώθε βγήκα από το δωμάτιο, πέρασα στη βεράντα όπου είδα το μηχανάκι μου πεταμένο, αναποδογυρισμένο στην άκρη της βεράντας και κατευθύνθηκα προς το δωμάτιο των παιδιών. Μπήκα μέσα, τα έπιασα από το χέρι, τα ρούχα τους ήταν ξεσκισμένα, σχεδόν γυμνά, έκαναν εμετό και είχαν διάρροια. Ήταν περίπου 6 η ώρα το πρωί.

  Υπήρχε μέσα στην αυλή του σπιτιού ένας νυχτερινός φύλακας που κατοικεί με όλη την οικογένειά του σ’ ένα σπίτι στο ίδιο οικόπεδο. Αυτός είχε ακούσει όσα συνέβαιναν στο δικό μας σπίτι, αλλά δεν μπορούσε να μας πλησιάσει για βοήθεια. Έβγαλα τα παιδιά έξω και τους είπα να μείνουν στη βεράντα και εγώ ξαναμπήκα στο σπίτι.

  Άρχισα να καλώ το φύλακα με το όνομά του. Κάποια στιγμή έφτασε. «Δεν καταλαβαίνεις τίποτα απ’ αυτά που συμβαίνουν;», τον ρώτησα. «Μήπως κατάλαβες τι έγινε όλο το πρωί;».

  «Τα άκουσα όλα», μου είπε «αλλά δεν έβρισκα τη δύναμη για να έρθω κοντά σας».

  Τον παρακάλεσα να πάει να καλέσει κάποιους συγγενείς μου, που κατοικούν σ’ αυτήν την περιοχή, και τους πιστούς.

  Το πρωί έπρεπε να τελέσω τη Θεία Λειτουργία.

  Ήρθαν πολλοί πιστοί και κάποιοι μου είπαν:

  «Όλα αυτά που συνέβησαν τη νύχτα έγιναν γιατί βάπτισες χτες τον αρχηγό των «κεραυνοβόλων». Οι φίλοι του σκέφτηκαν: «Θα πειράξουμε και θα δοκιμάσουμε τώρα αυτόν που βάπτισε τον αρχηγό μας».

  Βγήκα για μια στιγμή έξω από το χώρο που θα τελούσα σε λίγο τη Θεία Λειτουργία. Κάποιοι πιστοί και κάποιοι χωρικοί αβάπτιστοι μου είπαν:

  «Θέλησαν να σας σκοτώσουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Πιστεύουμε κι εμείς ότι ο Θεός σας είναι δυνατός, αληθινός. Ζητάμε, λοιπόν, να μας βαπτίσετε κι εμάς όλους».

  Τους βάπτισα και ο αρχηγός των «κεραυνοβόλων» ενισχύθηκε ακόμα πιο πολύ ότι ο Θεός μας είναι ο αληθινός Θεός.

  Τέλειωσε το ταξίδι και επέστρεψα στην Κανάνγκα.

  Όταν θα έκανα το επόμενο ταξίδι, ο Επίσκοπος μου έδωσε ένα σταυρό λέγοντάς μου: «Όταν φτάσεις, θα ρίξεις αυτό το σταυρό στο ποτάμι της περιοχής και θα πεις στους πιστούς να κολυμπήσουν, να τον βρουν και να σου τον φέρουν».

  Έριξα το σταυρό. Πολλοί πιστοί έπεσαν στο ποτάμι να τον βρουν. Αυτός που τον βρήκε και μου τον έφερε ήταν ο αρχηγός των «κεραυνοβόλων» που είχα βαπτίσει στο προηγούμενο ταξίδι.

  Επέστρεψα στην Κανάνγκα.

  Στις γιορτές του Πάσχα, κάποιοι πιστοί του Dibelenge και ανάμεσά τους ο αρχηγός των «κεραυνοβόλων» ήρθαν για να γιορτάσουν στο Κέντρο της Ιεραποστολής.

  Παρουσίασα στον Επίσκοπο τον πιστό που βρήκε το σταυρό και ο Επίσκοπος του έδωσε ένα δώρο.

  Είχε τη συνήθεια να περπατά ξυπόλητος και τώρα άρχισε να φοράει παπούτσια.

  Άρχισε επίσης να πίνει νερό από το απαγορευμένο γι’ αυτόν ποτάμι».

  † Ο Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιος

  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΕΤΟΣ 46o, ΤΕΥΧΟΣ 205, ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

  ( http://www.impantokratoros.gr/84B9105D.el.aspx )

  Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ – Μαγεία και Ορθόδοξη Ιεραποστολή

  Στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, ανάμεσα στ’ άλλα κορίτσια του οικοτροφείου προσετέθησαν προ μηνών και δύο άλλα. Είναι η Δέσποινα ηλικίας 11 ετών και κατ’ εξαίρεσι το αγόρι Άγγελος, ηλικίας 6 ετών. Τα παιδιά αυτά έχουν τη ιστορία τους.

  Οι Αδελφές της Μονής τα βρήκαν παρατημένα στους δρόμους. Τα μετέφεραν στην Μονή και ειδοποίησαν την Αστυνομία να αναζητήσει τους γονείς τους. Τελικά, εμάθαμε ότι η μητέρα τους είναι μάγισσα. Σκότωσε τ’ άλλα αδελφάκια τους κι’ αυτά τα εμύησε στην μαγεία και τα εγκατέλειψε. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν στην ζωή τους να βγάζουν το «ψωμί»τους.

  Με την ευλογία το π. Μελετίου, Προϊστάμενου της ιεραποστολής, βαπτίσθηκαν. Και έκτοτε έχουν την δύναμι και την φώτισι από τον Θεό να διηγούνται στην Αδελφή Θέκλα τι μαγικά έκαναν πριν και πόσους ανθρώπους είχαν σκοτώσει. Της είπαν, ότι με τα μαγικά τους σκότωναν ανθρώπους, έπαιρναν το αίμα τους, το έβαζαν σε μια βελόνα ραψίματος , την κρεμούσαν επάνω τους και πετούσαν τις νύκτες χιλιόμετρα μακριά για να μαγέψουν ή σκοτώσουν άλλους ανθρώπους.

  Στο ερώτημα της Αδελφής αν τώρα τους ενοχλούν τα δαιμόνια της απήντησαν: «Έρχονται να μας πάρουν. Μας τραβούν να κόψουν από τον λαιμό μας τον σταυρό που φοράμε. Μόλις εμείς κάνουμε το σημείο του Σταυρού, αυτά εξαφανίζονται. Μια φορά, συνέχισαν τα παιδάκια, ήλθαν μάγοι και μας παρακαλούσαν να τους ακολουθήσουμε, αλλά δεν μπορούσαν να μας πάρουν κοντά τους». Το γιατί είναι ευκολονόητο διότι φοβούνται το Βάπτισμα, στον Σταυρό και τον Αγιασμό που πίνουν τα παιδιά κάθε πρωί.

  Αυτά τα παιδιά, μου είπε η Αδελφή Θέκλα, έχουν σκληρό χαρακτήρα γι’ αυτό και τους βάζουν να τρώγουν φαγητό μία φορά την ημέρα. Κάθε πρωί πίνουν Αγιασμό και όταν έχει Θ. Λειτουργία, κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων.

  Εδώ στην Αφρική, μας λέγει η Αδελφή Θέκλα, η οποία έχει ζήσει στην Ελλάδα σε Ελληνικό Μοναστήρι 13 χρόνια, η μαγεία είναι το αποκορύφωμα της κακίας. Ο άνθρωπος που ασχολείται με τα μάγια είναι ο ίδιος δεύτερος διάβολος. Εδώ υπάρχει η μαύρη μαγεία. Είναι τρομερό δαιμονικό τέχνασμα με το οποίο οι μάγοι σκοτώνουν τους ανθρώπους. Τα έργα των μάγων γίνονται μόνο τις νύκτες στο σκοτάδι και ποτέ στο φως. Ο μάγος αρνείται πεισματικά να φανερώσει τα μυστικά του και μόνο, αν τον ανακαλύψουν, θα πει μερικά απ’ αυτά ανακατεύοντάς τα με ψέμματα. Τα μάγια των γυναικών είναι πιο τρομερά από τα των ανδρών. Τα κρατούν μυστικά μέχρι του θανάτου τους και προτιμούν να τις σκοτώσουν παρά να τα φανερώσουν.

 3. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  https://tvxs.gr/news/blogarontas/paidofiloi-iereis-istories-biasmon-kai-kakopoiisis-ana-ton-kosmo

  Παιδόφιλοι ιερείς: Ιστορίες βιασμών και κακοποίησης ανά τον κόσμο

  Της Έφης Γιάννου

  23:21 | 17 Οκτ. 2015

  Ηυπόθεση συγκάλυψης του βιασμού ενός επτάχρονου παιδιού στο Παπάφειο Ίδρυμα, στο οποίο μάλιστα διευθυντής είναι ο Μητροπολίτης Άνθιμος, αποδεικνύει για άλλη μία φορά την δυσοσμία της εκκλησίας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η εμπλοκή ιερωμένων σε υποθέσεις παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης συγκλονίζει. Αυτό συμβαίνει διότι πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να «βγουν στο φως» τέτοιες υποθέσεις και να δημοσιοποιηθούν σε σύγκριση με παλιότερα.

  Ένα σημείο της δήλωσης του Μητροπολίτη Άνθιμου λέει: «το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του Ιδρύματος μας, και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου μας». Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι αυτό που φοβούνται είναι η δυσφήμιση και όχι τα ανεξίτηλα τραύματα του παιδιού. Ένα συχνό φαινόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις όπου το θύμα τοποθετείται σε δεύτερη κατηγορία μιας και στην πρώτη βρίσκεται η δυσφήμιση του ιδρύματος.

  Στην εκκλησία του Άνθιμου, οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι.

  Στην εκκλησία η έκτρωση είναι αμαρτία.

  Στην εκκλησία οι μέθοδοι αντισύλληψης είναι αμαρτία.

  Στην εκκλησία του Άνθιμου οι βιασμοί και η σεξουαλική κακοποίηση είναι: «συμβαίνουν αυτά…».

  Αν κάνουμε μία ιστορική ανασκόπηση μάλιστα, με λύπη, διαπιστώνουμε τις αμέτρητες, χιλιάδες περιπτώσεις βιασμών ανά τον κόσμο. Σε αυτές εμπλέκονται «ιερείς» από όλες τις εκκλησίες ακόμα και από αιρέσεις.

  Συγκεντρώσαμε λοιπόν κάποιες ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, είτε εκείνες έλαβαν χώρα από «ιερείς», είτε από προσωπικό ιδρυμάτων, τα οποία ανήκαν στην εκκλησία. Βλέπουμε μάλιστα και περιπτώσεις όπου η «εκκλησία», συγκάλυψε τις υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς κάποιες υποθέσεις έχουν «βγει στο φως» της δημοσιότητας στις μέρες μας αλλά αφορούν περιόδους από το 1930 – 1990.

  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι περισσότερα από 15.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από καθολικούς ιερείς μεταξύ του 1930 – 1990.
  Σε στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν το 2012 στο Βατικανό 100.000 παιδιά στις ΗΠΑ ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς παπάδες. Η Φιλαδέλφεια ήταν μια από τις πόλεις με τις περισσότερες περιπτώσεις, 6.400 παπάδες με εμπεριστατωμένες περιπτώσεις κακοποίησης από το 1950 έως το 2013.

  Ελλάδα:

  Υπόθεση Πέτρου Παπουτσάκη, Ιανουάριος 2000: Με την κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη στο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια αποκάλυψε σε μία από τις παιδαγωγούς το συμβάν το 1995. Ακολούθησαν πέντε ακόμα αποκαλύψεις κοριτσιών που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, η οποία έγινε 20 έτη. Ο «ιερέας», οδηγήθηκε στη φυλακή, λίγο καιρό μετά όμως αφέθηκε ελεύθερος καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας. Είχε ασκήσει έφεση μάλιστα. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης.

  Υπόθεση Αρχιμανδρίτη που εκδιδόταν στο διαδίκτυο 2006, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Φανάρι. Πλέον υπηρετεί σε εκκλησία του εξωτερικού.

  Υπόθεση Σωτήρη Παπαδόπουλου, Ίλιον 2007: Η Ειρήνη Τσοπανοπούλου, μαζί με τον σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη, 42 ετών, εξέδιδαν επ΄ αμοιβή τα τρία παιδιά της πρώτης, καθώς και δύο ακόμη ανηλίκους. Ανάμεσα σε εκείνους που κατηγορούνται ότι ασελγούσαν στα παιδιά είναι και ο 65χρονος ιερέας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον «παγίδευσαν» καθώς είχε σταματήσει την βοήθεια προς την οικογένεια. Οι καταθέσεις των θυμάτων όμως τον διέψευσαν.

  Υπόθεση Ανδρέα Παπαϊωάννου 2008, για τον βιασμό δύο αγοριών. Ο «ιερέας» στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συμμετείχε σε εκδρομή στο Κάιρο και στην Ιερουσαλήμ, που είχε διοργανωθεί από το πνευματικό κέντρο στο οποίο εκτελούσε χρέη συμβούλου. Στην ίδια εκδρομή είχαν πάρει μέρος και τα δύο αγόρια, αδέλφια μεταξύ τους, ηλικίας τότε 11 και 10 ετών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο παιδιών, ο ιερέας τα είχε βιάσει στη διάρκεια αυτής της εκδρομής. Ο ίδιος ο Παπαϊωάννου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, χωρίς όμως να πείσει τους δικαστές. Μάλιστα, είχε προξενήσει εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος ιερωμένος είχε εμφανιστεί στη διάρκεια της δεύτερης δίκης, μόνο για να απολογηθεί, χωρίς να παρακολουθήσει την υπόλοιπη ακροαματική διαδικασία.

  Υπόθεση στο Αγρίνιο 2009: Δύο εξαδέλφες κατηγόρησαν τον ιερέα του χωριού ότι στη διάρκεια εξομολόγησης τις άρπαξε από το στήθος, κάνοντάς τους αντίστοιχες προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Τα κορίτσια κατήγγειλαν το περιστατικό, ο ιερέας καταδικάστηκε προ διμήνου σε τρία χρόνια με αναστολή, αλλά έσπευσε να ασκήσει έφεση, δηλώνοντας την αθωότητά του. «Τις άγγιξα στον ώμο από πατρικό ενδιαφέρον» υποστήριξε στη διάρκεια της απολογίας του.

  Υπόθεση Αρχιμανδρίτη Σπάρτης Φωτίου Μακρυστάθη, 2009: εμπλεκόμενος σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μάλιστα, σ΄ ένα από τα σκληρότερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

  Υπόθεση Παπα-Θεόκλητου 2012, ασελγούσε σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι. Ο «ιερωμένος» ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών αλλά και ενός ενήλικα ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

  Υπόθεση ιερέα Κύπρος 2015, καταδικάστηκε για 18 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος. Τον «ιερέα» κατήγγειλε μία κοπέλα, η οποία ισχυρίστηκε ότι την βίασε όταν ήταν ανήλικη. Η κοπέλα για χρόνια δεν είχε αποκαλύψει τίποτα, ως την στιγμή που επισκέφθηκε ψυχολόγο λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε λόγω του βιασμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.