Marfin 2010-2021: Έγκλημα χωρίς τιμωρία 11 χρόνια μετά

[Η υπόθεση της Marfin έχει ανοίξει ξανά καθώς έχουν προσκομιστεί νέα στοιχεία. Ας θυμηθούμε, 11 χρόνια μετά την τραγωδία, την αποφράδα ημέρα όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα]

Πέρασαν 11 χρόνια από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους, από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας και ένα αγέννητο παιδί.

Ήταν 5 Μαΐου του 2010. Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Κάποια στιγμή, αρχίζουν επεισόδια από κουκουλοφόρους που συμμετείχαν στην πορεία. Οι κουκουλοφόροι ρίχνουν «βροχή» από μολότοφ στο βιβλιοπωλείο Ιανός και στο κατάστημα της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου. Οι εργαζόμενοι της τράπεζας που ήταν εγκλωβισμένοι στο υποκατάστημα μάταια φώναζαν για βοήθεια.

Η τράπεζα μέσα σε λίγα λεπτά τυλίγεται στις φλόγες ενώ οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί ανάγκασαν τους τέσσερις εργαζόμενους της τράπεζας να βγουν στα μικρά μπαλκόνια, χωρίς όμως να μπορούν να διαφύγουν από το κλειδωμένο κτίριο.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού. Τα οχήματα της πυροσβεστικής δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν αμέσως το σημείο καθώς οι κουκουλοφόροι εμπόδιζαν την πρόσβασή τους, ενώ πολλοί από τους υπόλοιπους διαδηλωτές φώναζαν στα θύματα το φρικτό: «να καείτε!».

Η φωτιά μετά από λίγη ώρα έσβησε, αλλά ήταν ήδη αργά για τους τρεις εργαζόμενους, που ανασύρθηκαν νεκροί από ασφυξία.

Η τραγωδία της Marfin χαράχτηκε στη μνήμη όλων των Ελλήνων και μετά την κατακραυγή που υπήρχε για τη δράση των κουκουλοφόρων οι οποίοι με τις μολότοφ που έριξαν οδήγησαν στο θάνατο τρεις νέους ανθρώπους, ξεκίνησε το δικαστικό κομμάτι σε μία προσπάθεια αναζήτησης των ενόχων.

Η δικαστική διαδικασία κινήθηκε δύο ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του εμπρησμού της Marfin, όταν έφτασε στα χέρια της αστυνομίας μία… ανώνυμη επιστολή που κατονόμαζε τρεις ανθρώπου για τα γεγονότα της οδού Σταδίου. Στην ίδια επιστολή αναφερόντουσαν τα ονόματά τους, τα στοιχεία των ταυτοτήτων τους, τα κινητά τους τηλέφωνα και οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Η αστυνομική έρευνα έχει κενά, αφού δεν έγινε καμία διαδικασία ελέγχου της επιστολής αναζητώντας τον αποστολέα μέσω δαχτυλικών αποτυπωμάτων κλπ. Ωστόσο, οι έρευνες κινήθηκαν για τον εντοπισμό των φερόμενων ως δραστών.

Μετά από αυτή την επιστολή, οδηγήθηκαν σε δίκες δύο άντρες. Ο Θεόδωρος Σίψας, 34 ετών, κατηγορήθηκε για «ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν αποπείρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας διά εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».

Στο δικαστήριο δήλωσε πως «πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για ένα έγκλημα που δεν έχω κάνει και μάλιστα τόσο βαρύ».

Ο δεύτερος, ο Παύλος Αντρέεβ, δήλωσε στο δικαστήριο ότι εύχεται πραγματικά να βρεθούν οι ένοχοι για τον εμπρησμό.

Οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα από την έδρα στην δίκη που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016.

Οι δολοφόνοι των τεσσάρων ανθρώπων (μαζί με το αγέννητο παιδί) μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι ανάμεσά μας…

Οι μόνες καταδικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν ήταν για έλλειψη μέσων πυρασφάλειας και αφορούσαν τον διευθύνοντα σύμβουλος της Marfin, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου και τη διευθύντρια του καταστήματος για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού. Καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η διευθύντρια του καταστήματος πέντε ετών και ενός μήνα.

Όπως έγινε εκ των υστέρων γνωστό, οι υπάλληλοι βρίσκονταν στο κτίριο την ημέρα της απεργίας υπό τον φόβο της απόλυσής τους.

Οι συγγενείς των θυμάτων κινήθηκαν νομικά κατά της τράπεζας και πέτυχαν αποζημιώσεις ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στους συγγενείς του ενός θύματος και και 720.000 ευρώ στους υπαλλήλους που εγκλωβίστηκαν στο κτίριο.

Κοντά στην εξιχνίαση 11 χρόνια μετά – Τέσσερις νέοι ύποπτοι για τον εμπρησμό της Marfin

Έντεκα χρόνια μετά ο φάκελος «Marfin» άνοιξε μετά την άτυπη έρευνα της ειδικής ομάδας της Κρατικής Ασφάλειας και με σύμμαχο την υψηλή τεχνολογίατη ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι η επίθεση των 13 δευτερολέπτων στο υποκατάστημα της Σταδίου τον Μάιο του 2010 επιτέλους θα εξιχνιαστεί.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενοέχει ενδιαφέρον »»»

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

31 Responses to Marfin 2010-2021: Έγκλημα χωρίς τιμωρία 11 χρόνια μετά

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://marketnews.gr/article/2588406/o-k-arvanitis-anakalypse-oti-kai-h-kouba-exei-embolio-kai-oxi-ena-alla-5

  Ο Κ. Αρβανίτης ανακάλυψε ότι και η Κούβα έχει εμβόλιο – Και όχι ένα αλλά 5!
  MarketNews Πριν 2 ώρες κ 15 λεπτά

  Ο Κώστας Αρβανίτης ανακάλυψε ότι και η Κούβα έχει εμβόλιο. Και όχι ένα και δύο αλλά 5.

  Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική. Η Κούβα δεν έχει παράξει εμβόλια και φυσικά δεν έχει 5 εμβόλια. Απλώς στην Κούβα υποτίθεται ότι γίνονται έρευνες- έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται το καθεστώς- σε 5 διαφορετικές κλινικές μελέτες για διάφορα εμβόλια και φάρμακα, χωρίς κανείς εκτός Κούβας να γνωρίζει πού έχουν καταλήξει.

 2. Ο/Η Αριστοτελεία λέει:

  Πολύ καλό σχόλιο στο Twitter…ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 11.000 ΝΕΚΡΟΥΣ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΠΑΙΞΤΕ ΜΑΡΦΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.

 3. Ο/Η roidis λέει:

  «Όταν είδα την κτηνώδη (δεν κινδύνευαν, δεν αμύνονταν) ικανοποίηση στα ματια αυτών που εσπαζαν τις βιτρίνες ενος μικρού βιβλιοπωλείου και εκαναν πλιατσικο, τότε κατάλαβα όλα αυτα που εχω διαβάσει για τον εμφύλιο. Δεν θα μιλήσω ουτε για τους νεκρούς, ουτε για βία δίκαιη ή άδικη, ουτε για όλα τ’άλλα. Μονο για το βλέμμα. Για την ο π τ ι κ ή.»

  Αγγελική Πεχλιβάνη στο fcbk

  • Ο/Η ΚΟΥΛΗΣ ΚΟΥΛΑ λέει:

   roidis
   Ξέρετε ότι η δεξιά έχει δώσει δείγματα γραφής για το πως αντιδρά όταν κυριεύεται από το εμφυλιακό μίσος της, και έχει παράδοση σε κτηνώδεις συμπεριφορές (π.χ. κόψιμο κεφαλιών και περιφορά στους δρόμους για την τρομοκράτηση των προβάτων. Το άρρωστο μυαλό κάποιων δεξιών, στη διάρκεια του εμφυλίου πέταξε σε μια μητέρα που σκούπιζε την αυλή της την άχαρη εκείνη στιγμή, το κομμένο κεφάλι του γιού της λέγοντάς της: πάρτο μωρή να το κάνεις σούπα… Όταν με επίσημη ανακοίνωση αντέδρασαν οι Αμερικανοί στην τακτική αυτή του αποκεφαλισμού, τα άρρωστα μυαλά κάποιων δεξιών απάντησαν ότι αυτό είναι ένα αρχαίο ελληνικό έθιμο! Η φρικαλέα δεξιά στερούσε τους μπαμπάδες από τα παιδιά τους στέλνοντάς τους στην εξορία, κάποια παιδιά μείναν ορφανά γιατί τα άρρωστα μυαλά των δεξιών τσουβαλιάζαν μαζί με γάτες τους εξόριστους και τους πετούσαν στη θάλασα. Κάποια παιδιά είδαν για πρώτη φορά τους πατεράδες τους μετά από είκοσι χρόνια… ένα από αυτά τα παιδιά έμενε στη γειτονιά μου… κάποιοι γύρισαν σακατεμένοι σωματικά και ψυχικά από τα βασανιστήρια, κάποιοι κάποιοι δε γύρισαν ποτέ, κάποιοι τρελάθηκαν…).
   Ένας καθηγητής μου ψυχίατρος, μου εξιστορούσε τα μαρτύρια των ασθενών του από τα βασανιστήρια, και το βλέμμα του κάθε φορά βυθιζόταν στη θλίψη…αργότερα έμαθα ότι έγινε μανιοκαταθλιπτικός…
   Γι’ αυτά και για άλλα αναρίθμητα θα πρέπει να ντρέπεστε άπαντες οι δεξιοί, αλλά όχι μόνο δεν ντρέπεστε, ξύνετε και πληγές, και έχω την απόλυτη βεβαιότητα πως τα ίδια και χειρότερα θα πράξετε σε παρόμοιες συνθήκες.
   Δε δικαιούστε να ομιλείτε για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα… δε σας ξεπλένει όλης της γης το ύδωρ και όλη η βροχή που θα συνεχίσει να πέφτει στην υφήλιο μέχρι να την καταστρέψετε για τα κέρδη σας …
   Μιλήστε για τα κέρδη σας και θρηνείστε αν είναι μειωμένα και αφήστε το θρήνο για τους χαμένους ανθρώπους της Μαρφίν, γιατί γελιοποιείστε και εκθέτετε ανεπανόρθωτα τον εαυτούλη σας.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Δηλαδή τα εγκλήματα της Δεξιάς και οι επιλεκτικές της ευαισθησίες, δικαιολογούν τα εγκλήματα των κομμουνιστικών κυβερνήσεων ή την πυρπόληση της Μαρφίν και τις επιλεκτικές ευαισθησίες του Σύριζα;

   • Ο/Η ΚΟΥΛΗΣ ΚΟΥΛΑ λέει:

    laskaratos,
    Οι αριστεροί δεν φορούν κουκούλες, (μόνο οι δεξιοί και το αποδείξανε στην κατοχή) και οι δολοφόνοι της Μαρφίν ήταν κουκουλοφόροι δυστυχώς για εσάς και τη Δεξιά… Αν θέλετε λοιπόν να τους βρείτε, ψάξτε στο χώρο σας και στα διπλανά μαγαζάκια σας π.χ. Χρυσή Αυγή και τα συναφή…
    Ας μη ξεχνάμε ωστόσο πως : όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…είναι εδάφιο της Αγίας Γραφής.

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    «Δε δικαιούστε να ομιλείτε για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα… δε σας ξεπλένει όλης της γης το ύδωρ και όλη η βροχή που θα συνεχίσει να πέφτει στην υφήλιο μέχρι να την καταστρέψετε για τα κέρδη σας …»
    Ουάου! Τι σφοδρά συναισθήματα είναι αυτά!

    Γράφεις βλακείες. Καλλίτερα να σοβαρευτείς. Να αρχίζεις να σχολιάζεις, όταν με το καλό, η χρονομηχανή σου σε φέρει στο 2021.

   • Ο/Η roidis λέει:

    Γιάννη…
    μπα δεν πρόκειται να εισέλθουν στον 21ο αι.,
    και έχουν και επιλεκτική μνήμη, μιλουν για ελευθερία αυτοι που όπου επικράτησαν τη στέρησαν από τους πάντες.
    Πρόσφατα ο Παππάς μέσω… Ινστιτούτου Φλωρεντίς ηθελε να μας «πείσει» ότι η χώρα δεν αντέχει πάνω από 4 τηλεοπτικά κανάλια.

    LOL.

 4. Ο/Η roidis λέει:

  Marfin: «Οι συνάδελφοι παρακαλούσαν τους δράστες να μη ρίξουν φωτιά»

  Η Μαρία Καραγιάννη είναι η γυναίκα που βγήκε στο μπαλκόνι της Marfin φωνάζοντας βοήθεια, ενώ η φωτιά έκαιγε και καπνοί είχαν γεμίσει το κτίριο της Σταδίου.

  Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την τραγωδία της Marfin. Τα μηνύματα για την τραγική επέτειο πολλά, τον τόνο ωστόσο έδωσε η Μαρία Καραγιάννη, η υπάλληλος της Marfin που φαίνεται σε όλα τα πλάνα να εκλιπαρεί απεγνωσμένη για βοήθεια από το μπαλκόνι της τράπεζας.

  Η Μαρία Καραγιάννη βρέθηκε σήμερα στον τόπο της τραγωδίας, και μίλησε για τις τραγικές στιγμές που έζησε η ίδια και οι συνάδελφοί της.

  Η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο παιδί της δεν κατάφεραν να σωθούν. Βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου.

  “Ήμουν τυχερή γιατί ανέβηκα πάνω και στάθηκα στο φαρδύ μπαλκόνι και δεν πέθανα όπως η Παρασκευή, που δεν είχε χώρο πίσω της για να απομονώσει την πόρτα και να αναπνεύσει. Όλη αυτή η ώρα με τους καπνούς που μας έλουζαν ήταν εφιαλτική. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην ζήσει τέτοιες στιγμές. Αλλά το χειρότερο είναι ότι έγινε άδικα. Τρεις ψυχές έφυγαν άδικα. Και ένα αγέννητο μωρό. Τρία σπίτια έκλεισαν” δήλωσε η κ. Καραγιάννη.

  “Το χειρότερο από όλα είναι που ακούγαμε τις φωνές των παιδιών στο ισόγειο τους συναδέλφους μας, παρακαλούσαν τους δράστες να μην ρίξουν τη φωτιά. ‘Είμαστε άνθρωποι μέσα, μην το ρίχνεις’. Ποιος υπολόγισε… Μόνο άνθρωποι δεν είναι αυτοί, τέρατα είναι” αναφέρει, και συγκλονίζει με τη μαρτυρία της.

  Για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες δεν ήξερε αν θα ζήσει ή θα πεθάνει. «Δεν περιγράφονται αυτές οι στιγμές. Μας έκαναν άλλους ανθρώπους διαφορετικούς ανθρώπους. Ζήσαμε τον απόλυτο τρόμο, την απόλυτη αγωνία. Την επιθανάτιο αγωνία. Αν σε λίγη ώρα θα είμαστε ζωντανοί….»

  https://www.in.gr/2021/05/06/greece/marfin-oi-synadelfoi-parakalousan-tous-drastes-na-mi-riksoun-fotia

 5. Ο/Η AZ λέει:

  Κλασσικη παρακρατικη ενεργεια με το αναμενομενο αποτελεσμα: Σταματησε εν τη γενεσει της η οποια διαθεση για διαμαρτυρια (τακτικη του shock). Αν αποτυγχανε θα εφερναν μισθοφορους ντυμενους ΜΑΤ……..

 6. Ο/Η Ενα χρυσόψαρο που θυμάται-aka- Το Μεγάλο ρεμάλι λέει:

  Αγαπητέ κύριε Λασκαράτε στις 3-4-2021 ο papoylis σχολίαζε: «Σιορ Αντρέα.
  Σε αυτό το κοκτέιλ θέλει και μισό σφηνάκι Μαρφίν. Χτυπάμε με πάγο στο σέικερ και σερβίρουμε.» Η απάντηση σας ξεκινούσε »Η Μαρφίν είναι πιθανόν παλιοφορεμένο εφεύρημα της ΝΔ για αποπροσανατολισμό….» Εξακολουθείτε να το πιστέυετε ;

  • Ο/Η ΑΝΕΜΕΛΟΣ λέει:

   Προς Ενα χρυσόψαρο που θυμάται-aka- Το Μεγάλο ρεμάλι
   Γιατί μα γιατί βάζετε δύσκολα στους laskaratos / roidis θα μείνουν μεταξεταστέοι…

   • Ο/Η roidis λέει:

    ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ έγινε ΚΟΥΛΗΣ ΚΟΥΛΑ και ξανάγινε ΑΝΕΜΕΛΟΣ.
    όλα τα πληρωμένα τρολ είναι ηλίθια

 7. Ο/Η ΑΝΕΜΕΛΟΣ λέει:

  roidis
  Υποθέτω πως εμπιστεύονται την άριστη και αποτελεσματική κυβέρνηση στο θέμα αυτό… Πάντως το βιντεάκι του πρωθυπουργού να εμβολιάζεται ανέμελα στην Πάρνηθα πάνω σε ένα ποδήλατο με το κράνος στο κεφάλι και με μάσκα πάνω από το κράνος, είναι η πιο πετυχημένη καμπάνια… όλα τα άλλα είναι περιττά, τι να σου κάνουν οι κάθε είδους αποχρώσεις της αριστεράς, δε φτουράνε μπρος στο μεγαλείο του Κούλη. Τελεία και μάλιστα Αριστοτελεία και παύλα!

 8. Ο/Η Ανέμελος Κούλης λέει:

  Προς roidis
  ΜΗ κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια κ. roidis, δεν πληρώνομαι από κανέναν, και δεν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση με διάγνωση ηλιθιότητας… Τα διάφορα ονόματα που χρησιμοποιώ είναι αποτέλεσμα της επίδρασης της κωμικοτραγικής φιγούρας του στημένου κατασκευάσματος που ακούει στο όνομα αυτό, και αποτελεί πρότυπο ηγέτη μιας χώρας, ή αλλιώς ιδεατό τύπο ηγέτη κατά Βέμπερ.
  Όμως για να μη σας μπερδεύω στο εξής θα κάνω τα δύο μου ονόματα ένα, και θα με αναγνωρίζετε στο εξής με την επωνυμία Ανέμελος Κούλης

 9. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Μπράβο στον ΚΟΎΛΗ-ΚΟΥΛΑ για όσα γράφει για τα εγκλήματα της δεξιάς!! Να προσθέσω κι εγώ τον Τζουμπέ του 19ου αιώνα, τον πόλεμο του 1897, που έφερε τους τούρκους στο Δομοκό, το φόνο του Αντύπα το 1910, τη μικρασιατική καταστροφή, που ΔΕΝ πλήρωσαν εκείνοι, που έπρεπε, αλλά οι βιτρίνες, τις δολοφονικές απόπειρες κατά του Βενιζέλου, τη δικτατορία του βατραχοειδούς νάνου, τους κουκουλοφόρους της κατοχής, τα εγκλήματα του εμφυλίου, τη χούντα του 1967 και την εξ αυτής εισβολή πάλι των Μογγόλων στην Κύπρο!! Όλες οι καταστροφές του έθνους έγιναν και γίνονται επί δεξιών!! Εκείνος, που λύσσαξε να πάρει από τον Τσίπρα-ξέρετε απ’ αυτόν που θα βάραγε τα νταούλια και θα χόρευαν οι κουτόφραγκοι, αλλά του τη φέρανε-ήταν ο Κούλης, αλλά δυστυχώς ο γκαντεμόσαυρος από ψηλά του έστειλε την πανδημία και τον «κατέστρεψε!!» Κι όμως κι αυτή επί δεξιάς παρουσιάστηκε!! Λοιπόν ορθολογιστές του ιστολογίου είστε καραδεξιοί του κερατά, αντορθόδοξοι και σας πήραμε χαμπάρι!! Μην προσπαθείτε λοιπόν να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλό σας!! Αν είσαστε σωστοί ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΊΤΕ με ονοματεπώνυμο και μη μιαίνετε δυο καταξιωμένους λογοτέχνες!! Και τότε θα δούμε και την άλλη σας ιδιότητα, που επιμελώς κρύβετε, αλλά μας είναι γνωστή!!!!

 10. Ο/Η Ανέμελος Κούλης λέει:

  Γιάννης
  αν θεωρείς βλακείες αυτά που γράφω, τότε ίσως να χαρακτηρίζομαι βλάκας από έναν Βλάκα…

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Ρε θηρίο, δεν σε χαρακτήρισα βλάκα. Είπα ότι γράφεις βλακείες. Και γράφεις.
   Άλλο ένα παράδειγμα:»Οι αριστεροί δεν φορούν κουκούλες, (μόνο οι δεξιοί και το αποδείξανε στην κατοχή) και οι δολοφόνοι της Μαρφίν ήταν κουκουλοφόροι δυστυχώς για εσάς και τη Δεξιά… Αν θέλετε λοιπόν να τους βρείτε, ψάξτε στο χώρο σας και στα διπλανά μαγαζάκια σας π.χ. Χρυσή Αυγή και τα συναφή…»

   » Πριν από λίγες μέρες ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απείλησε με εκκαθαρίσεις τους δημοκρατικούς θεσμούς όταν το κόμμα του επανέλθει στην εξουσία.

   «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση… »

   https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3543494/i-exatmisi-tou-alexi

   Μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι η Αριστερά, και μαζί της και εσύ, βρίσκεστε πολλές δεκαετίες πίσω στο παρελθόν; Η εμμονή σας να καταφεύγετε στο παρελθόν είναι προφανέστατα απόγνωση, μια θέληση αυτοκαταστροφική.
   Άν δεν το βλέπετε, τότε τι άλλο είναι εκτός από στρουθοκαμηλισμό και βλακεία;…

  • Ο/Η roidis λέει:

   Ανέμελε
   ιδού, αυτό ψάχνεις, θα σου λυθούν όλες οι απορίες:
   https://www.politeianet.gr/books/9789608154094-musil-robert-olkos-peri-blakeias-181604

   • Ο/Η Ανέμελος Κούλης λέει:

    roidis
    δεν έχω χρόνο για διάβασμα, πάω στην Πάρνηθα με το ποδήλατο μου, να περάσω κάποιες στιγμές ανεμελιάς.

   • Ο/Η roidis λέει:

    Ανέμελος..
    να και κάτι σωστό.
    επικροτώ

 11. Ο/Η ΑΤΙΘΑΣΟ ΝΙΑΤΟ λέει:

  Προς Γιάννης
  Κύριε Γιάννη, μήπως μπορείτε να νουθετήσετε και μένανε εκτός από τον Κούλη τον Ανέμελο;; Φοβούμαι μην παραστρατήσω και γω… γιατί δεν νιώθω να με πιάνει ούτε η παιδαγωγική ιδιότητα των SΜS του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη…έχω ανάγκη από τα φώτα σας…

 12. Ο/Η kpap01 λέει:

  Προσεύχομαι νά τους πιάσουν. Τους ΦΥΣΙΚΟΥΣ τους ΗΘΙΚΟΥΣ καί τους παρατρεχάμενους που εμπόδιζαν τήν πυροσβεστική. Θα τους πιάσουν άν επιμείνουν μέχρι τέλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.