Γιατί οι σύντροφοι της Αριστεράς δεν βοηθούν στην εκστρατεία του εμβολιασμού;

[Ούτε ο Αλέκσης, ούτε ο σύντροφος Κουτσούμπας, ούτε η ελληνική αριστερά δεν φαίνεται να θέλουν η Ελλάδα να περάσει την καταιγίδα της πανδημίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες]

Σχόλιο του ©Μάνου Βουλαρίνου στην Athens Voice για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, οι οποίοι δεν απευθύνουν κάλεσμα για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Διαβάζω και ακούω συμπολίτες να αναρωτιούνται γιατί ο Αλέκσης δεν απευθύνει ένα κάλεσμα για εμβολιασμό. Όχι μια μικρή κουβεντούλα ανάμεσα σε άλλες είκοσι, αλλά ένα κανονικό κάλεσμα. Ένα βίντεο, ας πούμε, στο οποίο αντί να λέει τα συνήθη παραμύθια, θα καλεί τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Κάποιοι έχουν την ίδια απορία και για τον σύντροφο Κουτσούμπα (για τη Φώφη και τον Γιάνη κανείς δεν νοιάζεται έτσι κι αλλιώς). Υποψιάζομαι ότι η απορία των συμπολιτών είναι ρητορική, αλλά με διασκεδάζει κάπως η ιδέα ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ειλικρινώς την έχουν. Με διασκεδάζει κάπως η ιδέα ότι υπάρχουν ακόμα συμπολίτες που στ’ αλήθεια αναρωτιούνται γιατί ο Αλέκσης δεν κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους της χώρας της οποίας υπήρξε πρωθυπουργός και γιατί ο σύντροφος Κουτσούμπας δεν κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους που με τους φόρους τους συντηρούν τον ίδιο και το κόμμα του.

Φυσικά η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή: αν ο Αλέκσης έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους της χώρας της οποίας υπήρξε πρωθυπουργός, αν ο σύντροφος Κουτσούμπας έκανε το ίδιο, αν χρησιμοποιούσαν την όποια επιρροή έχουν προκειμένου να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ο ένας δεν θα ήταν ο Αλέκσης, ο άλλος δεν θα ήταν ο σύντροφος Κουτσούμπας και κανείς από τους δύο δεν θα ήταν ηγέτης της ελληνικής αριστεράς.

Όμως ο Αλέκσης είναι ο Αλέκσης, ο σύντροφος Κουτσούμπας είναι ο σύντροφος Κουτσούμπας και (το κυριότερο) η ελληνική αριστερά είναι η ελληνική αριστερά. Και ούτε ο Αλέκσης, ούτε ο σύντροφος Κουτσούμπας, ούτε η ελληνική αριστερά δεν φαίνεται να θέλουν η Ελλάδα να περάσει την καταιγίδα της πανδημίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Κι αυτό, τώρα που ο εμβολιασμός έχει ανοίξει, τώρα που σχεδόν όλοι έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν και είναι απαραίτητο να πειστούν οι πιο διστακτικοί, είναι πιο φανερό από ποτέ.

Γιατί μπορεί οι σύντροφοι να επινοούν χίλιες δύο αστείες δικαιολογίες για τα καλέσματα σε συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες όταν η αστυνομία απαλλάσσει τις πλατείες από τα ασπόνδυλα που παρτάρουν, αλλά είμαι σίγουρος πως δικαιολογία για την απουσία τους από την εκστρατεία να πεισθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να εμβολιαστούν δεν θα βρουν.

Ακόμα κι αυτοί, οι τόσο καλοί στο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν γιατί ανάμεσα στα τόσα βίντεο με δηλώσεις των αρχηγών τους δεν υπάρχει ένα που να είναι αφιερωμένο στην προτροπή για άμεσο εμβολιασμό. Ακόμα κι αυτοί που, κοιτώντας σε στα μάτια, μπορούν να ισχυριστούν ότι ο γάιδαρος πετάει, θα χάσουν τη σιγουριά τους αν κανείς τους ρωτήσει «Γιατί, βρε σύντροφοι, δεν υπάρχει ένα βίντεο με τον Αλέκση και τον σύντροφο Κουτσούμπα να καλούν τους ψηφοφόρους τους να σπεύσουν να εμβολιαστούν τώρα που μπορούν; Γιατί δεν υπάρχει ένα βίντεο στο οποίο να λένε ότι παρά τις διαφορές που έχουν με την κυβέρνηση ενώνουν τη φωνή τους στο κάλεσμα για τον εμβολιασμό»;

Και ο λόγος που θα δυσκολευτούν να απαντήσουν είναι επειδή οι μόνες απαντήσεις που μπορεί να δοθούν είναι εξαιρετικά δυσάρεστες.

Η πρώτη είναι πως η ελληνική αριστερά επενδύει στην καταστροφή. Οι σύντροφοι αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική πρότασή τους μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο ως κίνηση απελπισίας, μόνο ως τα μαλλιά από τα οποία θα πιαστεί ο πνιγμένος, και προσπαθούν (συνειδητά ή ασυνείδητα) να οδηγήσουν στην απελπισία αυτή.

Η δεύτερη είναι πως ξέρουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι ψεκασμένων συμπολιτών, για τους οποίους η κυβέρνηση είναι κόκκινο πανί, δεν είναι καθόλου εχθρικό απέναντί τους και δεν έχουν καμία διάθεση να χάσουν πιθανή πελατεία. Καταλαβαίνουν ότι οι αποκομμένες από τη λογική και προσκολλημένες στο θυμικό απόψεις τους είναι πολύ πιο γοητευτικές για τους «εχθρούς της Νέας Τάξης Πραμάτων», τους τεχνοφοβικούς, τους συνομωσιολόγους και δεν θέλουν να τους ξενερώσουν με καλέσματα για εμβολιασμούς με εμβόλια πολυεθνικών φαρμακευτικών και άλλων δαιμόνων.

Φίλες φίλοι και οι υπόλοιποι, φυσικά θα ήταν ωραίο αν, εκτός από την κυβέρνηση, έμπαινε και η ελληνική αριστερά στη διαδικασία να καλέσει τους κατοίκους αυτής της χώρας να μη διστάζουν και να εμβολιαστούν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Θα ήταν ωραίο αν οι σύντροφοι έδειχναν μια τόση δα αίσθηση ευθύνης, έτσι για αλλαγή. Αλλά δυστυχώς το πρόβλημα των συντρόφων είναι υπαρξιακό. Άμα μια φορά βγεις και πολεμήσεις με πάθος τους ιπτάμενους γαϊδάρους, πώς θα μπορείς μετά να λες ότι τους βλέπεις να πετούν; Και μπράβο σου.

Υ.Γ. Εξαίρεση σε όλα αυτά ο σύντροφος Φίλης, ο οποίος πριν δύο τρεις εβδομάδες με μακροσκελή ανάρτησή του στο Face το Book και διαφήμισε τον εμβολιασμό του και προέτρεψε σε όσο το δυνατόν πιο γρήγορο εμβολιασμό όλους όσους τον παρακολουθούν. Και μπράβο του στ’ αλήθεια.

athensvoice.gr

This entry was posted in Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Γιατί οι σύντροφοι της Αριστεράς δεν βοηθούν στην εκστρατεία του εμβολιασμού;

 1. Ο/Η Ώχι στα αιμβώλυα λέει:

  https://www.cnn.gr/politiki/story/263901/astrazemeca-to-xestokarisma-prokalese-politikes-parenergeies

  AstraZeneca: Το… ξεστοκάρισμα προκάλεσε πολιτικές παρενέργειες

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη λέξη «ξεστοκάρισμα» για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο AstraZeneca. H κυβέρνηση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση και θράσος της κυβέρνησης.

 2. Ο/Η roidis λέει:

  Όταν λες ότι «άνοιξε η πλατφόρμα για τους νέους προκειμένου να ξεστοκάρουν τα AstraZeneca», είναι σαν να λες στους τριαντάρηδες ότι πάνε να τους φορτώσουν τα σαπάκια.

  Η χώρα βγαίνει από εξάμηνο lockdown, έχασε δέκα χιλιάδες ανθρώπους και ο Τσίπρας δεν πήρε ούτε πόντο. Αυτό, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: είτε η κοινωνία έδειξε κατανόηση είτε ο Τσίπρας δεν καταφέρνει να πείσει. Μπορεί να ισχύουν και τα δύο.
  [link]

  • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

   roidis,
   παθαίνετε κρίση αν δεν πάρετε τη δόση σας (σ.σ. οχετός ύβρεων που παραμένει ανοιχτός, ασταμάτητα κατά της αριστεράς και ξερνά τις βορβορώδεις ακαθαρσίες)…. χαλαρώστε, πάρτε μια ανάσα… δεν κάνει, φθείρεστε ανούσια.
   ΄Αλλωστε εκτός από εσάς αναμένουμε και από άλλους εκλεκτούς και φίλα προσκείμενους στην Νέα Δημοκρατία, όπως τον Λιγνάδη και τον Φουρθιώτη να μας εκπολιτίσουν/ενημερώσουν… δεν στηριζόμαστε αποκλειστικά σε εσάς… διώξτε το άγχος λοιπόν.

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο Τσίπρας και ο Κουτσούμπας εμβολιάστηκαν από την πρώτη στιγμή. Γιατί; Επειδή αγαπάνε την ζωή τους, θέλουν να ζήσουν. Σκέφτηκαν: και αν κολλήσω τον ιό και τρέχω σε ΜΕΘ με βασανιστικά συμπτώματα; Και ακόμη χειρότερα: αν πεθάνω; Έτσι, γνωρίζοντας πως πρακτικά δεν κινδυνεύουν από τις παρενέργειες των εμβολίων, έσπευσαν να εμβολιαστούν.
  Για ξεκάρφωμα, άφησαν να εννοηθεί πως το κάνουν για το καλό παράδειγμα και όχι για την ζωούλα τους.
  Τώρα ο δημόσιος εμβολιασμός είναι μια άλλη υπόθεση.. Ο μαζικός εμβολιασμός θα βοηθήσει χωρίς αμφιβολία να βγούμε από την πανδημία το συντομότερο δυνατόν. Αυτοί οι δύο ηγέτες, πολιτικά αλήτες, έχουν τον φόβο ότι η επιτυχής έξοδος από την υγειονομική κρίση – όσο επιτυχής μπορεί να είναι όταν υπάρχουν 10.000 νεκροί – θα χρεωθεί στον Μητσοτάκη. Γι’ αυτούς, το να προσφέρουν χείρα βοήθειας στον.. ταξικό αντίπαλο ισούται με χαρακίρι. Στόχος τους είναι να βάζουν όσο το δυνατόν περισσότερες τρικλοποδιές στο κυβερνών κόμμα. Και αν αυτό σημαίνει δυστυχία, θάνατος, ταλαιπωρία, ΜΕΘ που ασφυκτιούν, μονές και διπλές μάσκες, κλειστή εστίαση, φτώχεια, ανεργία, κτύπημα στον τουρισμό κλπ; Η απάντηση: σκασίλα τους, Μόνον οι αφελείς πιστεύουν πως η Αριστερά θέλει κοινωνία χωρίς ανεργία, με καλό βιωτικό επίπεδο, ανθρώπους ευχαριστημένους από την κοινωνία και τον εαυτό τους.
  Ακριβώς το αντίθετο θέλει η Αριστερά. Θέλει φτώχεια, δυστυχία, θυμό, συγκρούσεις, μίσος.
  Επειδή μόνον έτσι έχει νόημα η ύπαρξη της. Ζει από την δυστυχία και την ανέντιμη μαρξιστική ιδεολογία που ψάχνει συνεχώς τον «άλλο» ως ένοχο για τα προβλήματα των άλλων.
  Όπως ακριβώς, η Ορθοδοξία και οι ιερείς. Θέλουν να είναι ο κόσμος «αμαρτωλός», ζουν και εξουσιάζουν με την αμαρτία και τον διάβολο.
  Αν ο κόσμος δεν πάσχει από οικονομικά προβλήματα, εξαθλιωμένη φτώχεια, από αμαρτίες, ενοχές και τον διάβολο έτοιμο να εισβάλει στις αθώες ψυχές των πιστών, τότε ποιος χρειάζεται την Αριστερά και τον Χριστιανισμό;
  Η εν ψυχρώ κυνικότητα της Αριστεράς δεν είναι ένα απωθημένο κάποιων – ανάμεσα τους κι εγώ. Είναι ιστορικό ντοκουμέντο.
  Δείτε πόσο αδίστακτα χαριεντιζόταν το ΠΑΣΟΚ. το ΚΚΕ με τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, φροντίζοντας να δοθούν οικονομικές απολαβές, οι οποίες εν καιρώ συνέτριψαν την εθνική οικονομία εμποδίζοντας την εκβιομηχάνιση της χώρας και καταδικάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας στην εξαθλίωση. Το οποίο υποτίθεται η Αριστερά αντιπροσωπεύει και νοιάζεται.
  Για να μη θυμηθούμε την αγριότητα της κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

  Ο Τσίπρας και ο Κουτσούμπας ξέρουν ότι δεν μπορούν και ούτε θέλουν να βοηθήσουν την χώρα να βγει από την πανδημία, ούτε από την πολιτιστική και οικονομική κρίση της. Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει τον πολιτικό θάνατό τους.
  Αυτό για το οποίο νοιάζονται είναι να υπάρχουν σαν πολιτικά όντα, να συντηρούνται από το «ματωμένο» καπιταλιστικό χρήμα. ‘Άσε, που είναι τεμπέληδες και ανεπάγγελτοι..

 4. Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

  Γιάννης/ roidis,
  εκτός από τεμπέληδες ανεπάγγελτοι, αδίστακτοι, ανέντιμοι και ανεύθυνοι οι κ.κ. Τσίπρας και Κουτσούμπας, δεν ανήκουν καν σε πολιτική οικογένεια… και έχουν το θράσος να συντηρούν τα τομάρια τους και τα τρισκατάρατα κόμματά τους από τους φόρους του ανυποψίαστου κοσμάκη, τον οποίο ξεγελούν με την άθλια ιδεολογία τους………
  Υ.Γ. 1 Ντόρα Μπακογιάννη: Είναι αλήθεια, είμαστε πολιτική οικογένεια…
  Υ.Γ. 2 Γιάννης/ roidis: Βρωμάει σάπιο αίμα ο εμετός που ξερνάτε… θυμίζετε βαμπίρ που ξερνάνε αν δεν πάρουν τη δόση τους… είστε για λύπηση………..

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   ΚΥΚΛΩΠΑΣ,
   «Υ.Γ. 2 Γιάννης/ roidis: Βρωμάει σάπιο αίμα ο εμετός που ξερνάτε… θυμίζετε βαμπίρ που ξερνάνε αν δεν πάρουν τη δόση τους… είστε για λύπηση………»
   Ανάθεμα, έτρωγα όταν το διάβασα.
   Άντε, πάλι η ίδια τακτική! Ενώ το άρθρο καταπιάνεται με τον Τσίπρα και τον Κουτσούμπα, εσύ αντί να τοποθετηθείς για το περιεχόμενο του, κάνεις τον γνωστό και βαρετό αντιπερισπασμό για να μεταφέρεις το θέμα μακρυά από τους δύο άχρηστους πολιτικούς.
   Σε παρελθόντα χρόνο έχω αναφερθεί για την οικογενειοκρατία που υφίσταται στο ελληνικό κοινοβούλιο – συγκεκριμένα η οικογένεια Βαρβιττσιώτη υπάρχει από τον 19ο αιώνα! – και είναι ίσως μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη. Σαφέστατο δείγμα της πολιτικής δυσπραγίας και παρακμής στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.
   Αυτά. Τώρα, εσύ έχεις να πεις κάτι για την στάση που κρατάνε αυτοί οι δύο, στο θέμα της πανδημίας; Αν ναι, πες μας και άσε την Ντόρα για όταν έρθει η ώρα τους.

 5. Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

  Γιάννης,
  π.χ. ένα παράδειγμα προς μίμηση στο θέμα της πανδημίας είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που κρατάει την αρμόζουσα στάση λέγοντας : Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη για Πάσχα.
  Όπως βέβαια και την μάνα του Ιάσωνα δεν θα τηνκρατήσει κανείς να μην πάει στο μνήμα του παιδιού της.
  Αλήθεια τα βρίσκεις πετυχημένα τα μίνι βιντεάκια του πρωθυπουργού που προτρέπουν σε ανέμελο εμβολιασμό πάνω σε ποδήλατο στην Πάρνηθα;

 6. Παράθεμα: Η πρόβλεψη της καφετζούς: «τα 25.000 εμβόλια την ημέρα είναι κάτι άπιαστο» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.