Φιλοζωϊκή: Απάντηση στον Άντρακλα Πολάκη που είναι υπέρ της αναπαραγωγής των κατοικιδίων μας και κατά της στείρωσής τους

[Ξέρετε, κ. Πολάκη, ποιοι πρέπει να έχουν γνώμη για τέτοιο νομοσχέδιο; Όσοι βγαίνουν στους δρόμους και σώζουν ζώα. Στειρώνουν, περιθάλπουν, φιλοξενούν άρρωστα]

Πολάκης, ένας Άντρακλας κυνηγός

Δεν περνάει καν από το μυαλό μου. Τα ζώα είναι πάνω από μικροπολιτικά συμφέροντα. Όσοι εμποδίζουν την ευζωία τους θα με βρουν αντίθετη. Είτε είναι δεξιοί είτε αριστεροί.

από τη ©Μυρτώ Τζώρτζου στο petpetnews.gr

Και ερχόμαστε στο θέμα. Θα μπορούσα να πω ότι έμεινα άφωνη με τις δηλώσεις για το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη. Αλλά δεν έμεινα. Γιατί γνωρίζω καλά το απαράδεκτο και άθλιο νομοσχέδιο Τσιρώνη που πήγε να περάσει το κόμμα του όταν κυβερνούσε. Και που το απέσυρε άρον άρον μετά την κατακραυγή.  Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι το κομμάτι των ζώων δεν είχε θέση στην ατζέντα του συγκεκριμένου κόμματος.

άνουμε μια παρένθεση. Το 2019 είχε χαθεί μια ευκαιρία να θεσπίσει η Ελλάδα ένα ελάχιστο πλαίσιο προστασίας των ζώων μέσω ειδικής αναφοράς στο Σύνταγμα. Η πρόταση είχε έρθει με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση, από τους ελάχιστους πραγματικά φιλόζωους πολιτικούς. Η προσθήκη αυτή στο άρθρο 24Α καταψηφίστηκε από τη Βουλή. Το ΚΚΕ είπε σύσσωμο ναι. Από το ΣΥΡΙΖΑ είπαν ναι 61 μόνο βουλευτές. Ναι 15 ανεξάρτητοι, ναι και ο Αν. Λοβέρδος, ναι και Γ. Σαρίδηςαπό την Ένωση Κεντρώων. Οι άλλοι όλοι το καταψήφισαν. Πάει …

Επανερχόμαστε: Πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση έκανε κάτι που οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι μεμονωμένοι φιλόζωοι πολίτες ήθελαν χρόνια. Μετέτρεψε την κακοποίηση σε κακούργημα. Μεγάλο βήμα. Μένει βέβαια να δούμε τι θα γίνει στην πράξη.

Πρόσφατα λοιπόν μάθαμε μερικά πράγματα από το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς. Για πρώτη φορά δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η Δημόσια Διοίκηση, εντάσσονται σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας.

Έχουμε και λέμε:

α. Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, Ηλεκτρονικό βιβλιάριο & ψηφιακό ιατρικό ιστορικό του ζώου, β. Αναπαραγωγή με κανόνες (όπως άδεια στον κηδεμόνα δεσποζόμενου για μία αναπαραγωγή σε όλη τη ζωή του ζώου) γ. Πρόγραμμα «Άργος»-πόροι και υποχρεώσεις Δήμων, κάτι που βάζει στο παιχνίδι τις φιλοζωικές, δ. Διεύρυνση του καταλόγου των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης, ε. Εθνική Γραμμή Καταγγελιών. Και πολλά άλλα που δεν είναι επί του παρόντος.

Το νομοσχέδιο θα βγει σε διαβούλευση. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξουν αλλαγές. Πολλές συντεχνίες, κυνηγών, κτηνοτρόφων και άλλων αντιδρούν. Σιγά που δεν θα αντιδρούσαν. Αυτά όμως που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θεωρώ, όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία της φιλοζωικής κοινότητας, ότι κατεύθυνση που δίνεται είναι – για πρώτη φορά- πολύ θετική. Με κάποιες βελτιώσεις.

Και έρχεται λοιπόν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης  

Να μας πει πράγματα που δεν ξέρουμε αν είναι για γέλια ή κλάματα. Ο κυνηγός Πολάκης, για να μην ξεχνιόμαστε.

Γράφει λοιπόν στο Facebook για το νέο νομοσχέδιο:

“Μια που έγινες και φιλόζωος Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ασχολείσαι λίγο και με το ΑΙΣΧΡΟ νομοσχέδιο που φέρνετε, που απαγορεύει στους ιδιοκτήτες σκύλων να αναπαράγουν τα ζώα τους και τους υποχρεώνει να τα ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ;;;; (Για να κάνει το χατίρι σε εκτροφείς και εισαγωγείς)

ΕΙΔΙΚΑ, αφού κατάγεσαι και από την Κρήτη, αυτό θα οδηγήσει στην ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της φυλής του Κρητικού Λαγωνικού που κατάφεραν με πολύ κόπο και μεράκι να διαφυλάξουν αρκετοί (πραγματικοί) κυνόφιλοι συντοπίτες μας!!!!”

Έχουμε λοιπόν και λέμε στον κ. Πολάκη

1. Χαρακτηρίζει το νέο νομοσχέδιο αισχρό. Ένα νομοσχέδιο που σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα, αριστεροί-δεξιοί, το θεωρεί ό,τι καλύτερο μέχρι τώρα. Ξέρετε, κ. Πολάκη, ποιοι πρέπει να έχουν γνώμη για τέτοιο νομοσχέδιο; Όσοι βγαίνουν στους δρόμους και σώζουν ζώα. Στειρώνουν, περιθάλπουν, φιλοξενούν άρρωστα. Καταστρέφουν τα αυτοκίνητά τους από τις μεταφορές σε κτηνιατρεία. Έχουν κάνει το σπίτι τους ξενώνα και νοσοκομείο για άτυχα ζώα. Και όλα από την τσεπούλα τους. Εσείς τη μόνη σχέση που έχετε με τα ζώα είναι όταν τα σκοτώνετε. Κυνηγός γαρ. Και μάλιστα περήφανος.

2. Τον πειράζει που θα απαγορεύεται-εκτός μιας φοράς- στους ιδιοκτήτες-κηδεμόνες είναι αγαπητέ μου- να αναπαράγουν τα ζώα τους και τους υποχρεώνει να τα στειρώνουν. Πού ζεις βρε άνθρωπε; Σε ποια σπηλιά; Δεύρο έξω. Πώς νομίζετε ότι δημιουργήθηκαν τα εκατομμύρια αδέσποτα που έχει η χώρα μας; Φύτρωσαν; Δημιουργούνται επειδή κάποιοι σαν εσάς, με τα ίδια μυαλά, δεν τα στειρώνουν. Και τα μωρά τους τα πετάνε σε βουνά και λαγκάδια. Και τα μαζεύουμε εμείς οι κακόμοιροι μπας και τα σώσουμε. Ρωτήστε στην τελική έναν κτηνίατρο να σας πει για τη στείρωση. Που θέλετε να μπορούμε να αναπαράγουμε τα κατοικίδιά μας αβέρτα κουβέρτα στο σπίτι μας, σαν να είμαστε παράνομοι εκτροφείς. Στην πίσω αυλή. Ξέρετε πόσες πίσω αυλές υπάρχουν στη χώρα μας; Αμφιβάλλω.

3. Θεωρεί ότι το νομοσχέδιο αυτό θέλει να κάνει το χατίρι σε εκτροφείς και εισαγωγείς. Οι νόμιμοι εκτροφείς κ. Πολάκη θα συνεχίσουν τη δουλειά τους- αν και δεν συμφωνούμε για ηθικούς λόγους στις εκτροφές-. Οι νόμιμοι. Εκτός αν δεν θέλετε να τηρούνται οι νόμοι. Και θέλετε τις πίσω αυλές.

4. Πιστεύει ότι έτσι θα εξαφανιστεί ο Κρητικός Λαγωνικός. Πώς θα γίνει αυτό δεν μας λέει. Αν είναι δυνατόν.

5. Και το κερασάκι στην τούρτα. Ειρωνεύεται τον πρωθυπουργό ότι έγινε φιλόζωος. Ποιος; Ένας κυνηγός που είναι γεμάτο το διαδίκτυο από φωτογραφίες του με καραμπίνες και νεκρά ζώα.

Ένα πράγμα, σας παρακαλώ, κ. Πολάκη, που δηλώνετε αριστερός: “Δεύρο έξω από τη σπηλιά όσο είναι καιρός”. Λυπηθείτε μας. [οι υπογραμμίσεις είναι της αρθρογράφου]

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Φιλοζωϊκή: Απάντηση στον Άντρακλα Πολάκη που είναι υπέρ της αναπαραγωγής των κατοικιδίων μας και κατά της στείρωσής τους

 1. Ο/Η Παλιός λέει:


  Πέραν της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό, ο Γιώργος Χελάκης είναι γνωστός και για την πολιτική δραστηριότητά του. Ξεκίνησε ως μέλος του ΚΚΕ, αλλά μετά τη διάσπαση του 1991 εντάχθηκε στο Συνασπισμό, στην Κεντρική Επιτροπή του οποίου εξελέγη το 2004. Ως στέλεχος του Συνασπισμού ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2004 και 2007 με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας λαμβάνοντας το υψηλό (για το κόμμα του) ποσοστό 12%.

  https://www.akroama.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%B9%CF%8C/

  Από τον Πολάκη στον Δοξιάδη, μια χυδαιότητα δρόμος…

  1 έτος πριν

  Αυτές τις μέρες δυο πρόσωπα πρωταγωνιστούν στον δημόσιο λόγο της χώρας. Ο Απόστολος Δοξιάδης και ο Παύλος Πολάκης.
  του Γιώργου Χελάκη

  Ο πρώτος είναι ο εκφραστής του “ακραίου κέντρου”. Με επιστολή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” με την οποία συνεργάζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη γιατί αυτός εκφράστηκε με τρόπο επικριτικό εναντίον της κυρίας Αγαπηδάκη που διορίστηκε από τον πρωθυπουργό “εθνική συντονίστρια” για τα συνόδευτα προσφυγόπουλα. Ολα αυτά γιατί ο Δημήτρης Μανιάτης εκφράστηκε αρνητικά για την Ειρήνη Αγαπηδάκη σε post στα social media!

  Το κείμενο του κ. Δοξιάδη του στην ανοικτή επιστολή προς την εφημερίδα, είναι γεμάτο προσβλητικές εκφράσεις για τον δημοσιογράφο.Ανάμεσα σε άλλα, τον χαρακτηρίζει “χυδαίο υποκείμενο που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος”. Οτι ο ίδιος δηλώνει πως σταματά την συνεργασία του με την εφημερίδα δεν αποτελεί φυσικά απειλή. Μοιάζει με τον αγά που θύμωσε και “απειλεί” ότι θα κόψει τα γεννητικά του όργανα. Η χυδαιότητά του έχει ήδη ξεσηκώσει ήδη θύελλα διαμαρτυριών κι ένα κύμα συμπαράστασης στον Δημήτρη Μανιάτη. Δημιουργεί όμως ένα θέμα ηθικής τάξης για τον πρωθυπουργό που του έδωσε ρόλο στο προσφυγικό ως στενού συνεργάτη της κυρίας Αγαπηδάκη.

  Ο κ. Δοξιάδης, με τον αέρα της εξουσίας και την οίηση των “αρίστων” και των “κανονικών”, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ελέγχει και να καθυποτάσσει τους πάντες. Οτι το δικαίωμα της έκφρασης είναι υπό αίρεση από τον ίδιο και τους όμοιούς του που νομίζουν ότι η ελευθερία τού λόγου μπορεί να είναι αγαθό που μας το παραχώρησαν και άρα μπορούν να μας το αφαιρέσουν. Μπορούν επίσης με μια επιστολή να μας καταστήσουν άνεργους υποδεικνύοντας στους εργοδότες να μας απολύσουν.Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πως σχολιάζουν από το πρωθυπουργικό γραφείο την συμπεριφορά του κυρίου Δοξιάδη.

  Στο γήπεδο της χυδαιότητας δεν παίζει μόνος του ο Απόστολος Δοξιάδης. Ισα-ίσα τον ανταγωνίζεται και τον προσπερνά ένας πρωταθλητής του είδους, ο Παύλος Πολάκης. Αναφερόμενος στην Ειρήνη Αγαπηδάκη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεπερνά κάθε όριο κάνοντας “κριτική” με με σεξιστικά σχόλια, « ψυχιατρικές διαγνώσεις» και φτάνει να ζητάει «μακρά νοσηλεία σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα». Ο κ.Πολλάκης είναι γιατρός. Με τους χαρακτηρισμούς του δεν προσβάλλει μόνο την κυρία Αγαπηδάκη. Προσβάλλει βάναυσα τους συμπολίτες μας με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Σαν να μην άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λέει κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα.

  Δυστυχώς για τον ίδιο με νέα ανάρτησή του δείχνει να μην έχει καταλάβει το τεράστιο ατόπημά του υποστηρίζοντας τα όσα ρατσιστικά και χυδαία έγραψε για την Ειρήνη Αγαπηδάκη. Αναφερόμενος σε ένα παλιότερο εξίσου χυδαίο άρθρο της «εθνικής συντονίστριας», ο πρώην υπουργός έγραψε μεταξύ άλλων: “Από τη “μελέτη” του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της ειναι βαρειά ψυχωσικη συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα .Παιδικα τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμιες;;;Θα το βρούν οι ειδικοί στο Αιγινήτιο ή στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς από την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά.”…

  Ο κ. Πολάκης όχι μόνο δεν ανακαλεί όσα έγραψε αλλά επανέρχεται με νέες χυδαιότητες. Είναι απορίας άξιο γιατί το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ανακαλεί στην τάξη. Γιατί οι… ευαίσθητοι στο Τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος δεν βρίσκουν δυο λέξεις αποδοκιμασίας. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας τον ανέχεται.Και οι δύο κύριοι έδωσαν ρεσιτάλ χυδαιότητας αυτή την εβδομάδα. Αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν αποδοκιμάστηκαν αρμοδίως…

  Πηγή: protothema.gr

 2. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Και πού να δείτε τώρα τον Απρίλιο τι γίνεται στα Ιόνια νησιά με το παράνομο και καταστροφικό «κυνήγι» του τρυγονιού, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως βέβαια και οι υπόλοιποι) δεν τόλμησε να ενοχλήσει, επειδή τα «λαϊκά σπορ» που φέρνουν ψήφους δεν τα πειράζουμε, όση καταστροφή κι αν προκαλούν.

  Τι στο καλό, να βγάλει ο ψηφοθήρας το μάτι του λαθροθήρα; Γίνονται αυτά;

  Πόλεμος κυριολεκτικά στα δάση από τους πυροβολισμούς, και στο Δασαρχείο πίνουν τον καφέ τους! Ούτε ένας έλεγχος, έτσι για τα μάτια του κόσμου, ούτε μία σύλληψη λαθροθήρα, που αν βγεις βόλτα τους βλέπεις με τις καραμπίνες να γυρίζουν από εδώ κι από εκεί…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.