Κοντονής: «ο ΣΥΡΙΖΑ που επαγγέλθηκε την κάθαρση δεν μπορεί να οργανώνει ως κυβέρνηση παραγραφές σοβαρότατων αδικημάτων»

[Λίγο πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τη δωροδοκία πλημμέλημα]

Ο κ. Κοντονής προσερχόμενος προχθές στην εισαγγελία να καταθέσει για την υπόθεση αυτή δήλωσε ότι θα αναφερθεί κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα για ποια υπόθεση ο Ποινικός Κώδικας άλλαξε ώστε η δωροδοκία να γίνει πλημμέλημα και συγκεκριμένα πρόσωπα να πέσουν στα ….μαλακά.

Στη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Κοντονής ανέφερε τα εξής:

«Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είχα αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις, ότι η τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, μετατροπής από κακούργημα σε πλημμέλημα ( δωροδοκίας) αποτελεί στίγμα και όνειδος για την κυβέρνηση που υλοποίησε την εν λόγω τροποποίηση. Αναφέρομαι στο Σεπτέμβριο του 2019 γιατί πολλοί επιπόλαιοι μπορεί να πούν σήμερα ότι μιλάω για πρώτη φορά. Ούτε τον Οκτώβριο του 2020 μίλησα πρώτη φορά ούτε σήμερα.

Μίλησα από την πρώτη στιγμή, και αυτό διότι πιστεύω ακράδαντα πρώτον ότι το κόμμα που επαγγέλθηκε την κάθαρση δεν μπορεί να οργανώνει ως κυβέρνηση παραγραφές σοβαρότατων αδικημάτων.

Δεύτερον, διότι επελέγη μία διαδικαςί του κατεπείγοντος για να ψηφιστούν χίλια άρθρα σε μία συνεδρίαση χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τις νομικές σχολές και τις ενώσεις ποινικολόγων.

Τρίτον, γιατί μεταφέρθηκε η διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία ακριβώς για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας.

Τέταρτον, ενώ εγώ πρότεινα στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση να μεταφερθεί ο χρόνος του ισχύοντος Κώδικα, πράγμα που θα έλυνε το πολιτικό πρόβλημα, δυστυχώς δεν εισακούστηκα.

Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για αυτούς που σχεδίασαν οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτό το πολιτικό ολίσθημα.

Πρώτα και κύρια διότι κρύβονται πίσω από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή ενώ οι πολιτικές ευθύνες δεν είναι καμίας νομοπαρασκευαστικής η επιστημονικής επιτροπής. Οι πολιτικές ευθύνες είναι των κυβερνήσεων.

Δεύτερον διότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποδείχθηκε ότι εκτός της συγκεκριμένης διάταξης της μετατροπής της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα υπάρχουν σοβαρότατες κι άλλες διατάξεις, τις είχαμε επισημάνεις, που είναι απολύτως προβληματικές. Αναφέρομαι στην παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων στα θέματα του βιασμού και της κακοποίησης των ανηλίκων. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή επιτέλεσε ένα σπουδαίο έργο, αλλά υπέπεσε σε σοβαρότατα λάθη τα οποία κακώς επωμίστηκε η κυβέρνηση.

Τρίτον εκτός από εμένα διαπρεπείς ποινικολόγους και καθηγητές των νομικών σχολών έχει μιλήσει και η Greco δηλαδή η οργάνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία επισήμανε σοβαρότατα στοιχεία διαπλοκής για αυτή την ιστορία.

Και τελευταίο και σπουδαιότερο η διάταξη αυτή ( για τη δωροδοκία) έχει ταξικό πρόσημο, δεν είναι ταξικό το πρόσημο για τους εργαζόμενους και τον οικονομικά ασθενέστερο. Είναι ταξικό πρόσημο υπέρ των οικονομικά ισχυρών αυτών που στην πολιτική ορολογία ονομάζουμε ολιγαρχία.

Και αν την περίοδο των μνημονίων σωστά είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι νομοθετούσαμε με τα χέρια δεμένα, στη συγκεκριμένη περίπτωση που τα χέρια μας ήταν λυτά τί κάναμε;

Αυτά είναι σοβαρότατα ερωτήματα, είναι καταστάσεις που ο καθένας καταλαβαίνει και τα συμπεράσματα μπορούν να τα βγάλουν πρώτα και κύρια οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, σε άλλη ερώτηση για οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκε χθες ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Τελευταία άκουσα ότι ο Ερντογάν θα μοιράσει πατάτες και κρεμμύδια φαίνεται ότι είναι των ημερών η παροχολογία».

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Κοντονής: «ο ΣΥΡΙΖΑ που επαγγέλθηκε την κάθαρση δεν μπορεί να οργανώνει ως κυβέρνηση παραγραφές σοβαρότατων αδικημάτων»

 1. Ο/Η Ένας λέει:

  Ευτυχώς που οι ριγμένοι ανοίγουν το στόμα τους, γιατί αν περιμέναμε από τα άλλα κόμματα αποκαλύψεις, θα εισπράτταμε συμψηφισμούς σκανδάλων.

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «Και αν την περίοδο των μνημονίων σωστά είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι νομοθετούσαμε με τα χέρια δεμένα, στη συγκεκριμένη περίπτωση που τα χέρια μας ήταν λυτά τί κάναμε;».
  Από τα παραπάνω, δεν είναι προφανές ότι οι κυβερνήσεις των νεοελλήνων πρέπει να συνεχίσουν να νομοθετούν με δεμένα τα χέρια; Μήπως και γίνει κανένα βήμα μπροστά;
  Διότι όταν οι κυβερνώντες ψηφίζουν «εν λευκώ», τότε έχουμε εγκληματικές πράξεις σαν αυτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
  Μα, ας το σκεφτούμε λίγο. Το κακούργημα της δωροδοκίας μετατράπηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος σε πλημμέλημα, την στιγμή που η Ελλάδα έχει καταταγεί από την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια το 2012, στην 94η θέση παγκοσμίως στη διαφθορά (μαζί με την Κολομβία).
  Που σημαίνει πως ψηφίζω να μετατραπεί το κακούργημα σε πλημμέλημα, επειδή θέλω να βοηθήσω κάποιους δικούς μου να πέσουν στα μαλακά. Δηλαδή, στο διάβολο η χώρα και 10 εκ. άνθρωποι της. Οφείλουν να κινούνται στον αστερισμό των συμφερόντων των ημετέρων.
  Φυσικά, πολλοί από τα 10 εκατομμύρια των παροικούντων εν τη Ιερουσαλήμ (εν τη Ρωμιοσύνη), περιμένουν και αυτοί τις ανάλογες διευκολύνσεις και έτσι κάνουν γαργάρα το θέμα. (όσοι το έμαθαν, οι υπόλοιποι απλώς ψηφίζουν..).
  Λοιπόν, αυτή η πράξη της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική αλητεία.
  Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν να κυβερνούν, ούτε γνωρίζουν να κάνουν Αντιπολίτευση.
  Για να δούμε, ο Μητσοτάκης θα μπορέσει να κάνει τα αυτονόητα – που για την Αριστερά ήταν σαν να τετραγώνιζαν τον κύκλο – ή θα πρέπει να νομοθετεί με δεμένα χέρια και αυτός.

 3. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Οι σύνδροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σκυλιάσει! Συνεντεύξεις του Στ. Κοντονή και έξαλλων συριζαίων κομματικών παραγόντων σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου, εδώ: https://stigmafm.gr/

 4. Ο/Η Fanfaras λέει:

  «Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή επιτέλεσε ένα σπουδαίο έργο, αλλά υπέπεσε σε σοβαρότατα λάθη τα οποία κακώς επωμίστηκε η κυβέρνηση.»

  Τι εννοει ο ποιητής με τούτο και με κείνο,
  να εννάαει τουτωνί ή άλλο τι εννοάει,
  Πιερότο ο λόγος δείκνυσι ή μήπως Αρλεκίνο;
  Μπερδεύτηκα κι απόκαμα, στο διάολο κι ας πάει» !

 5. Ο/Η Νενές ο Συντονιστής λέει:

  Εννέα κάλυκες βρήκε η αστυνομία έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη

  https://www.protothema.gr/greece/article/1115702/purovolismous-exo-apo-to-spiti-tou-katiggeile-o-menios-fourthiotis/

  Και να ετοιμάζεται ο Δήμος να περάσει να μερτήσει τις καπότες

 6. Ο/Η Frixos λέει:

  Αυτος ο φερελπις νεος (πολιτικος), που στο Κυβερνητικο (οπως λεμε Βασιλικο) θεατρο σκιων του Συριζα ενσαρκωσε με επιτυχια το ρολο του Σιόρ Διονυσιου (8ο βραβειο 2ου ανδρικου ρολου), ασκησε τα υπουργικα του καθηκοντα, καθ΄ολη την διαρκεια του πολιτικου βιου του, υπο τις ευλογιες και την αιγιδα του Αγιου Δοδωνης Χρυσοστομου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.