Κύπρος: «Στο εδώλιο ο πρώην Μητροπολίτης-Παραπέμπεται σε δίκη για βιασμό και άσεμνη επίθεση».

Σε δίκη θα παραπεμθεί ο πρώην Μητροπολίτης, ο οποίος είχε καταγγελθεί από δύο γυναίκες για βιασμό και άσεμνη επίθεση. 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου στάλθηκε σήμερα στην Αστυνομία φάκελος για δύο υποθέσεις, με οδηγίες όπως καταχωρηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Και οι δύο υποθέσεις αφορούν στον πρώην Μητροπολίτη, εναντίον του οποίου υπάρχει μαρτυρία και από άλλες δύο γυναίκες.

H μία υπόθεση που αφορά στον βιασμό θα καταχωρηθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου και η άλλη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου. 

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Ερωτηθείς για το θέμα των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι είχαν σήμερα μια νέα καταγγελία.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για τον αριθμό των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, από την ημέρα που είδαν οι υποθέσεις αυτές το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, ο κ. Ανδρέου είπε ότι είχαν μέχρι σήμερα 25 καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  πηγή

Advertisement
This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Κύπρος: «Στο εδώλιο ο πρώην Μητροπολίτης-Παραπέμπεται σε δίκη για βιασμό και άσεμνη επίθεση».

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγιορείτης ο καταγγελλόμενος

  Για την υπόθεση ενημερώθηκε από το 2020 ανώτερος ιερωμένος στην Ελλάδα – αφού ο μοναχός ζει πλέον σε μοναστήρι στην Ελλάδα- ο οποίος ωστόσο απέρριψε τις καταγγελίες.

  https://www.ekirikas.com/kypros_koinonia/arthro/nearos_katiggeile_stin_astynomia_monaxo_gia_seksoualiki_parenoxlisi-1908082/

  Νεαρός κατήγγειλε στην αστυνομία μοναχό για σεξουαλική παρενόχληση

  28/2/2021
  ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην Κύπρο, αφού μετά τις καταγγελίες σε βάρος, πολιτικού, ανθρώπων από το θέατρο, προπονητή στίβου, στελέχους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και κατά πρώην Μητροπολίτη, έρχεται να προστεθεί άλλη μία καταγγελία, που αφορά μοναχό.

  Συγκεκριμένα, 27χρονος σήμερα άνδρας, κατήγγειλε προ μερικών ημερών στην Αστυνομία, ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, από μοναχό, όταν ήταν ακόμα δώδεκα ετών.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ο 27χρονος, είχε την πρώτη του επαφή με τον μοναχό ο οποίος είναι Κύπριος, σε ηλικία εννέα ετών.

  Ο μοναχός, όπως εξιστορεί ο 27χρονος, μετέβαινε συχνά στην Κύπρο, αρχικά από το Άγιο Όρος όπου διέμενε και πήγαινε σε σπίτια πιστών, για να τους εξομολογήσει, κάτι που συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα.

  Μεταξύ των οικογενειών που επισκεπτόταν, ήταν η οικογένεια του παραπονούμενου.

  «Οι πρώτες μνήμες μου αναφορικά με την σεξουαλική παρενόχληση, είναι από τα 12 μου χρόνια, όταν άρχισε να με εξομολογεί. Ερχόταν στο σπίτι μας και με εξομολογούσε στο δωμάτιό μου. Αυτό συνέβαινε μια με δύο φορές τον χρόνο, κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά τις τυπικότητες- πως πάει το σχολείο, πως είσαι και λοιπά, το θέμα πήγαινε πάντα σε σεξουαλικού τύπου ερωτήσεις».

  Όπως αναφέρει, ο μοναχός του ζητούσε λεπτομέρειες και έβλεπε τις αντιδράσεις του.

  «Δεν ήταν μόνο λεκτικό όλο τούτο το πράγμα, δεν ήταν μόνο ερωτήσεις, αλλά είχε και σωματικό μέρος. Μετά το τέλος της εξομολόγησης, ερχόταν και με αγκάλιαζε πάρα πολύ σφιχτά, χωρίς τη συναίνεσή μου, χωρίς να με ρωτήσει και χωρίς να δείχνω ότι δέχομαι που με αγκαλιάζει. Και με φιλούσε και στο στόμα. Και μου έλεγε πόσο με αγαπά, πόσο με πεθύμησε, να μιλούμε πιο συχνά. Ήμουν μόνο 12 χρονών και αυτό κράτησε σχεδόν μια δεκαετία, μέχρι τα 21 μου», είπε.

  Όταν ο 27χρονος μάθαινε ότι θα ερχόταν στο σπίτι τους, ένιωθε άβολα, ένιωθε ντροπή, αλλά δεν είχε πει κάτι στους γονείς τους, που ήταν μια θρησκόληπτη οικογένεια. Πίστευε όπως λέει, σε κάποια στιγμή, πως αυτό ήταν η εξομολόγηση, γιατί μόνο με τον συγκεκριμένο μοναχό εξομολογείτο.

  Τα τελευταία δύο χρόνια, ο μοναχός σταμάτησε να τους επισκέπτεται, αφού αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να πει ότι είχε περάσει στην κοπέλα του. Εκείνη, τον προέτρεψε να μιλήσει στην Αστυνομία.

  «Από το 2019, μέχρι πρόσφατα, προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τούτον τον άνθρωπο, να τον ρωτήσω γιατί μου τα έκανε αυτά τα πράγματα. Ήθελα να πάρω εξηγήσεις. Έκανα πάρα πολλές προσπάθειες, αλλά από τη μέρα που μίλησα εξαφανίστηκε. Το καλοκαίρι του 2020, πήγα σε ψυχολόγο και ακόμα πάω. Ήμουν ψυχολογικά ράκος. Τις λίγες φορές που κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί του και να ζητήσω εξηγήσεις, με χλεύαζε, δικαιολογούσε τις πράξεις του και μου έλεγε ότι επιτρέπονται αυτά τα πράγματα στην εξομολόγηση», ανέφερε ο παραπονούμενος.

  Ο δικηγόρος του 27χρονου, Μιχάλης Παρασκευά, ανέφερε ότι «το πιο σημαντικό, είναι ότι ο άνθρωπος αυτός, το κάνει για να προστατευτούν μικρότερα, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Επίσης, θα επικοινωνήσουμε με την Επίτροπο του Παιδιού, για να σταματήσει η διαδικασία της εξομολόγησης παιδιών στα δημοτικά, κάτι που είναι απαράδεκτο. Δηλαδή, παιδιά οκτώ με εννέα χρόνων τι αμαρτίες έχουν, από όποια σκοπιά κι αν το δεις».

  Σημείωσε εξάλλου πως, η κατάθεσή του διήρκησε 3,5 ώρες και πλέον αναμένονται να ληφθούν κι άλλες καταθέσεις, ενώ θα κληθεί και ο ύποπτος προφανώς, για να δώσει κατάθεση. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα ζητηθεί η συνδρομή των ελληνικών Αρχών.

  https://www.protothema.gr/greece/article/1099894/kupros-nearos-katiggeile-monaho-gia-sexoualiki-parenohlisi-apo-ta-12-tou-kai-gia-shedon-10-hronia/

  01/03/2021, 07:19

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την σοκαριστική καταγγελία, παρόμοια εμπειρία είχε και ο νεαρότερος αδερφός του θύματος, ενώ ανάλογη μαρτυρία υπάρχει και από τρίτο άτομο. Για την υπόθεση ενημερώθηκε από το 2020 ανώτερος ιερωμένος στην Ελλάδα – αφού ο μοναχός ζει πλέον σε μοναστήρι στην Ελλάδα- ο οποίος ωστόσο απέρριψε τις καταγγελίες.

 2. Ο/Η Γεωργία Ν. λέει:

  Όνομα δεν έχει αυτός ο Ιεράρχης;

  06/04/2021 – 18:32
  Στο εδώλιο οδηγείται ο Ιεράρχης για τις καταγγελιες σεξουαλικών παρενοχλήσεων
  συντάχθηκε από AlphaNewsLive

  Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/sto-edolio-odigeitai-o-ierarhis-gia-tis-kataggelies-sexoyalikon-parenohliseon

 3. Ο/Η Frixos λέει:

  Οριστε, για να μην λετε οτι ολοι οι Αγιοι Πατερες ειναι πσωγλέντηδες

  https://www.protothema.gr/greece/article/1114083/kupros-gia-viasmo-kai-aselgeia-se-16hroni-katigoreitai-mitropolitis/

 4. Ο/Η Frixos λέει:

  Ετσι μπραβο, να εισαστε αντικειμενικοι, για να μην στιγματιζεται αδικα συσωμος η Εκκλησια!
  Τα του Καισαρος τω Καισαρι και ολα τ’ αλλα στην Καισαρεια*

  *οπως ειπε και ο Μεγας Βασιλειος στον Ιουλιανο οταν περασε απο εκει για να παει να πολεμησει τους Περσες κι εγινε το γνωστο σκανδαλο με τον σανο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:


   Ο μιαρός Ιουλιανός ο απωστάτις ο παραβάτις

   Ό του θάβματως!
   Λαογραφία και πολιτισμός: Η βασιλόπιτα

   Σε μια εκστρατεία του κατά των Περσών πέρασε από την Καισάρεια. Έγινε δεκτός από τον Μέγα Βασίλειο, ο οποίος του πρόσφερες τρία κριθαρένια ψωμιά, γιατί οι κάτοικοι της περιοχής ήταν πολύ φτωχοί. Θυμωμένος ο Ιουλιανός, ο οποίος περίμενε για δώρο χρυσάφι, μετά την αναχώρησή του έστειλε για ανταπόδοση τρεις μπάλες σανό. Ο μέγας Βασίλειος του απάντησε: ” Εμείς σας προσφέραμε αυτό που έχουμε και τρώμε, το ίδιο έκανες κι εσύ.” Ο Ιουλιανός θύμωσε πολύ με την απάντηση και ορκίστηκε να καταστρέψει την Καισάρεια, όταν επιστρέψει. Όταν έμαθε ο Μέγας Βασίλειος ότι ο Ιουλιανός επιστρέφει για να καταστρέψει το ποίμνιο του, κάλεσε όλους τους πιστούς να προσφέρουν ό,τι πολύτιμο έχουν. Έπρεπε να το δώσουν στον Ιουλιανό, ώστε να κατευνάσουν το θυμό του. Όμως, ο Ιουλιανός καταστράφηκε κατά της επιστροφή του προς την Καισάρεια.
   Αφού ο κίνδυνος εξέλειπε τα πολύτιμα αντικείμενα έπρεπε να επιστραφούν και για να μην μπουν στον πειρασμό οι πολίτες να πάρουν κάτι , που δεν τους ανήκε, ο Μέγας Βασίλειος έδωσε εντολή να ζυμωθούν μικρές πίτες και μέσα σε αυτές να τοποθετηθούν τα πολύτιμα αντικείμενα ένα- ένα. Οι πίτες μοιράστηκαν στους πιστούς και ως εκ θαύματος ο καθένας βρήκε μέσα στην πίτα ο,τι είχε προσφέρει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.