Η Θεία Κοινωνία ως τροφή σε απεργούς πείνας

[Όταν αριστερή εφημερίδα κάνει έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Εξ αρχής να διευκρινίσω πως σέβομαι όποιον άνθρωπο κάνει απεργία πείνας, κάτι που προϋποθέτει τεράστια θέληση και τεράστια απόγνωση, όταν έχει ήδη τιμωρηθεί με τη βαρύτερη των ποινών για τα εγκλήματά του. Αυτό προς άρσιν κάθε παρερμηνείας πως με το παρόν στρέφομαι κατά απεργού πείνας.

Στις 26.02. η efsyn απηύθυνε «Έκκληση» στον Αρχιεπίσκοπο της εθνικής κρατικής Εκκλησίας: «Μπροστά στον κίνδυνο η Ελλάδα να έχει τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα». Πράγματι εύλογη η ανησυχία, αλλά ακατανόητη η επιλογή του αποδέκτη ενός τέτοιου αιτήματος. Η εφημερίδα, προκειμένου να δικαιολογήσει το απολύτως παράλογο της απεύθυνσης σε έναν τέτοιο άνθρωπο για ένα ανθρωπιστικό θέμα, έκανε αναγκαστικά δυο παραδοχές που δεν αντέχουν στο λογικό έλεγχο:

Α. «Απευθυνόμαστε σε σας και στην Εκκλησία της Ελλάδος καθώς υπηρετείτε μια υπέρτατη αρχή του χριστιανικού πολιτισμού…οι πραγματικοί χριστιανοί στο διάβα της Ιστορίας απέδειξαν με πράξεις ότι για τη ζωή των διωκτών τους ενδιαφέρονταν περισσότερο απ’ ό,τι για τη δική τους». Πέρα από την προφανή υπερβολή για το «αγαπητικό» ενδιαφέρον των πραγματικών Χριστιανών για την ζωή των διωκτών τους, εκτός κι αν η ‘Εφ.τ.Συν.’ μιλά έχοντας υπ’όψιν της την όντως συγκλονιστική χριστιανική ανωτερότητα των καραμανλικών δεξιών (Αντώναρος, Σπηλιωτόπουλος, καθηγητής Βλαχόπουλος, Ν. Καραχάλιος, Θ. Σοφός-του αφορολόγητου σκελετού Εφραίμ Ν. Μάκρης), που ανησυχούν για τη ζωή του «δολοφόνου δεξιών» (Δρίτσας έφα) Κουφοντίνα, υπάρχει λογικός άνθρωπος που να συνδυάζει την Ορθόδοξη Εκκλησία και ακόμη περισσότερο έναν από τους χειρότερους εκπροσώπους της, με τους πραγματικούς Χριστιανούς, αν και όπου αυτοί υπήρξαν και υπάρχουν; Να της θυμίσω τα λόγια του ψάλτη και πρώην Υπουργού Θρησκευμάτων των ΣΥΡΙΖΕΛ κ.Φίλη: «Η Εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας….με ποιο μέρος ήταν η Εκκλησία και που ήταν στη Χούντα και στην Κατοχή;». Να παραπέμψω σε κάποιο δημοσίευμα της ομογάλακτης  «Ελευθεροτυπίας», το οποίο δείχνει τι ακριβώς εκπροσωπεί η Ορθοδοξία; «Αγριοι και δολοφόνοι» Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 24 Αυγούστου 2014 «ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Ν. Λακόπουλος».

Πρέπει να διακατέχεται κάποιος είτε από διαθέσεις προσβολής του προσώπου του Χριστού, είτε από ιστορική άγνοια, είτε να υποκρίνεται, για να τολμήσει να επικαλεστεί πως «Ο Ιησούς πάνω στον σταυρό δεν ζήτησε από τον Πατέρα του την τιμωρία των διωκτών του…», ως επιχείρημα που θα συγκινήσει τον προκαθήμενο αυτής της Εκκλησίας. Άλλωστε αυτό το ερώτημα ακούγεται λίγο πολύ αστείο, για όλον τον οργανωμένο στις μεγάλες Εκκλησίες Χριστιανισμό, που υπηρέτησε αντιευαγγελικά ολοκληρωτικά συστήματα ανηλεούς κοσμικής εξουσίας: «Εκκλησία και υποκρισία»: «Το κύριο χαρακτηριστικό του Χριστιανισμού είναι το ότι «..δεν υπήρξε ποτέ Χριστιανισμός»-(Κ. Καστοριάδης «Η άνοδος της ασημαντότητας»).

Β. Η εφημερίδα στο τέλος δεν διστάζει να υιοθετήσει την απαξιωτική για το Θεό ορθόδοξη δογματική άποψη που τον παρουσιάζει ως παντοδύναμο, σκληρόκαρδο τιμωρό εκατομμυρίων ανυπεράσπιστων και αθώων ανθρώπων, ως υπεύθυνο της ανθρώπινης τραγωδίας την οποία η παντοδυναμία του αρνείται να σταματήσει, γράφοντας: «Για το πότε όμως θα χάσει τη ζωή του αποφασίζει ο Θεός. Όχι οι άνθρωποι. Μην επιτρέψετε σε ανθρώπους να αντικαταστήσουν τον Θεό». Ώστε ο Θεός αποφασίζει να πεθαίνουν καθημερινά παιδιά και μεγάλοι από την πείνα, ο Θεός προκαλεί πολέμους, ο Θεός προκαλεί τους σεισμούς και τις φυσικές καταστροφές, ο Θεός εμπνεύστηκε το Άουσβιτς και ο Θεός οπλίζει το χέρι των δολοφόνων;

Νομίζω πως αυτή είναι η τυχάρπαστη θεολογία του ψηφοθηρικού σε θολά νερά πολιτικαντισμού του κ.Τσίπρα, φίλου του Αρχιεπισκόπου, που γοητεύτηκε ακόμη και από το μεσαιωνικό φέουδο του Άθωνα, στο οποίο παραχώρησε προκλητικές φοροαπαλλαγές. Ας μην θεολογεί σαν τον μητροπολίτη Μόρφου η efsyn, για έναν θεό που αποφασίζει πότε θα πεθάνει από την πείνα ένα παιδάκι του Τρίτου Κόσμου, και ας φιλοτιμηθεί να ασχοληθεί στα σοβαρά, με την ευκαιρία της συγκυρίας της χιονοστιβάδας των αποκαλύψεων και με την εκκλησιαστική παιδοφιλία, την οποία σχεδόν συστηματικά έχει επιλέξει, Κύριος οίδε το γιατί, να αγνοεί: «Εκτός από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας υπάρχει και η Εκκλησία».

Η Εκκλησία όπως και η παραδοσιακή Αριστερά, είναι θανατολατρικές για τις ζωές των απλών οπαδών τους. Όσο καλοπέρασαν και καλοπερνούν οι εξουσιομανείς ηγεσίες, τόσο στενάζουν οι ήρωες και μάρτυρες των δυο φαντασιακών σωτηριολογικών αφηγημάτων. Ο Αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας, επικίνδυνος κήρυκας («Πιστεύουμε ότι η αγία κοινωνία είναι πηγή ζωής και θεραπείας»-Καθημερινή, 13.03.2020 • 12:44) της αποκρυφιστικής και αντιχριστιανικής αίρεσης του αμόλυντου κουταλιού και της ιοκτόνου Μετάληψης, ίσως ο παγκόσμια λιγότερο κακός Ορθόδοξος Επίσκοπος, τρομοκρατημένος στο ενδεχόμενο να βρεθεί στα 91 του στον Παράδεισο, δεν ντράπηκε λίγους μήνες μετά τους εγκληματικούς ισχυρισμούς του, αντί να τρέξει στην «πηγή ζωής και θεραπείας» να το σκάσει από τη χώρα του με ελληνικό C 130, διεκδικώντας αυτός ο γηραλέος διακονητής των πιστών προνομιακή περίθαλψη σε άλλη χώρα, τέτοια που κανείς από το ταλαίπωρο και φτωχό κοπάδι των πιστών του δεν θα μπορούσε να είχε. Το ίδιο είχε συμβεί με τους Χουντόδουλο και Λαρίσης Ιγνάτιο, που ξέχασαν τα κηρύγματά τους κατά των μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων και έτρεξαν στις ΗΠΑ να αρπάξουν άγνωστης προέλευσης (στην καλύτερη περίπτωση από ετοιμοθάνατο που εξαποστάλθηκε μια ώρα αρχύτερα ή αγορασμένο από πάμφτωχο άνθρωπο) ζωτικό ηπατικό μόσχευμα. Πόσο τυφλή θέλει να γίνεται η Εφημερίδα των Συντακτών;

Πριν ακουστεί το κλάμα και η έκκληση των (Αριστερών;) Συντακτών, η Εκκλησία είχε φροντίσει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πάντα. Να κοροϊδεύει πουλώντας αέρα κοπανιστό. Έστειλε έναν παπά για να δώσει στον Κουφοντίνα το μαγικό ελιξίριο της ιοκτόνου (ή καλύτερα ιοβόλου) Μετάληψης, ως εισιτήριο για τον Παράδεισο, ελπίζοντας πως αν μεν αυτός δεχθεί, αυτή θα αποδείξει την παντοδυναμία της πνευματικής της εξουσίας, αν όμως αυτός αρνηθεί-όπως συνέβη-και πάλι αυτή θα έδειχνε το «ενδιαφέρον» της ακόμη και για ανθρώπους που δεν σχετίζονται άμεσα μαζί της, πέρα από το κοινό τους μίσος για τους Τούρκους (δολοφονία δυο Τούρκων διπλωματών-Ομέρ Χαλούκ Σιπαχίογλου και Τσετίν Γιοργκού) και για τη Δύση (τυφλό μίσος που για τις ΗΠΑ, έφθασε μέχρι τη δολοφονία του μαύρου λοχία Ρόναλντ Στιούαρτ)  και των κοινών τους αισθημάτων αλληλεγγύης προς τους Σέρβους Ορθόδοξους εθνικιστές χασάπηδες (δολοφονία Στήβεν Σόντερς).

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Αυτές της φωτογραφίες τις έχουν δημοσιεύσει η «Αυγή και η «Εφ.τ.Συντακτών»; Γιατί δεν εντοπίζονται μέσω google στις σελίδες τους στο διαδίκτυο.

«Οι φωτογραφίες του Φύρερ με τον Αρχιεπίσκοπο και με 3 Αρχιερείς»

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Η Θεία Κοινωνία ως τροφή σε απεργούς πείνας

 1. Ο/Η Τάσος της Αλβανίας λέει:

  Νοέμβριος 2020
  https://hania.news/2020/11/02/274214/

  Μητροπολίτης Δαμασκηνός: Καλύπτω πλήρως τον ιερέα, «κόκκινη γραμμή» για εμάς η Θεία Κοινωνία
  2 Νοεμβρίου 2020

  Πλήρως καλύπτει ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός τον ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στον περίβολο του Νοσοκομείου Χανίων.

  Ο εφημέριος του ναού, με αφορμή τον αυριανό (Τρίτη 3 Νοεμβρίου) εορτασμό της «ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου», θυροκόλλησε ανακοίνωση στις εξωτερικές πόρτες των κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος, με την οποία γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι εκ των ασθενών θέλουν να κοινωνήσουν, να το δηλώσουν στην Προϊσταμένη του Τμήματος».

  Μάρτιος 2021
  https://www.apokoronaslife.gr/?p=81237
  Χανιά: Με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός Θετικοί και δύο ακόμη ιερείς

  07/03/2021 ApokoronasLife.gr

  Ο Σεβασμιότατος Δαμασκηνός, έχει ελαφρά συμπτώματα του ιού και προς το παρόν παραμένει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί ακόμη δύο ιερείς, από ενορίες της πόλης των Χανίων, οι οποίοι παραμένουν σε κατ’ οίκον καραντίνα.

  Συνολικά τέσσερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού, σε κληρικούς των Χανίων, την τελευταία εβδομάδα.

  Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός ανακοινώνει ότι και αυτός δυστυχώς βρέθηκε θετικός στον covid- 19.

  Ήδη έχει ενημερώσει τα πρόσωπα που είχε επικοινωνήσει τις δύο τελευταίες ημέρες κατά τη συμβουλή του θεράποντος ιατρού.

  Ακολουθεί το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

  Η πανδημία είναι μια ύπουλη ασθένεια και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα τον επισκεφτεί. Παρακαλώ την προσοχή σας και την προσευχή σας. Όλα θα πάνε καλά, να προσέχετε.

  Επίσης ανακοινώνει ότι τα Γραφεία της Μητροπόλεως θα παραμείνουν κλειστά έως νεωτέρας και επειδή το συσσίτιο στεγάζεται στον ίδιο χώρο και αυτό θα κλείσει, θα γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους.

  Το συσσίτιο θα επαναλειτουργήσει όταν το επιτρέψουν οι ειδικοί για την πανδημία του covid -19.

 2. Ο/Η Gay monk λέει:

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/42272-ekoimithi-o-pr-erzegovinis-athanasios-gieftits

  04/03 20:34

  Εκοιμήθη ο πρ. Ερζεγοβίνης Αθανάσιος Γιέφτιτς


  Ο Επίσκοπος Αθανάσιος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της πόλης Τρέμπινιε στη Βοσνία.

 3. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  https://www.in.gr/2021/03/07/itrash/iereas-akritikou-nisiou-katigoreitai-gia-plastografisi-diathikis/

  Ιερέας ακριτικού νησιού κατηγορείται για πλαστογράφηση διαθήκης

  Ο ιερέας κατηγορείται ότι πλαστογράφησε ιδιόχειρη διαθήκη αφήνοντας τα πάντα στον… εαυτό του.
  in.gr
  7 Μαρτίου 2021, 15:56

  Ένας ιερέας ακριτικού νησιού της τη Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου κατηγορείται για πλαστογράφηση διαθήκης. Σύμφωνα με την ενάγουσα ο ίδιος αλλοίωσε τα στοιχεία της ιδιόχειρης διαθήκης που του είχε εμπιστευτεί ο πατριός της και άφησε τα πάντα στον εαυτό του!

  Όπως μεταδίδει το dimokratiki.gr η αγωγή περί αναγνώρισης ακυρότητας διαθήκης και πλαστογράφησης υποβλήθηκε από υπήκοο της Σουηδίας κατά ιερέα σε ακριτικό νησί της ζώνης ευθύνης τη Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

  (….)

 4. Ο/Η Ένας λέει:

  https://www.ekriti.gr/kosmos/servia-se-proliptiki-karantina-o-patriarhis-porfyrios

  Σερβία: Σε προληπτική καραντίνα ο Πατριάρχης Πορφύριος
  03.03.2021 – 22:40

  Σε προληπτική αυτοαπομόνωση βρίσκεται ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ήρθε σε επαφή με ιερέα, ο οποίος εμφάνισε ήπια και ασυμπτωματική μορφή COVID 19.

  Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου Σερβίας ο ιατρός συμβούλευσε τον Μακαριώτατο να απομονωθεί για προληπτικά τις επόμενες ημέρες.

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Εδώ να δείτε ορθόδοξα ήθη και την τραγωδία του φανατισμού
  Ο αρνητής παπάς Αναγνωστόπουλος σε ΜΕΘ για κορωνοιό.

  https://orthopraxia.gr/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%BC/

  Από ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ – 28/01/2021 5356 views

  Όχι σε εμβόλια και μάσκες! Ξεκάθαρη ερμηνεία της προφητείας του Γέροντος Εφραίμ από τον π. Στέφανο Αναγνωστόπουλο και ανακοίνωση άρνησης του να κάνει αυτο το εμβόλιο!

  https://enromiosini.gr/omilies/%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-h-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC/

  π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος: «H επιστημονική τοποθέτηση του π. Καρπαθίου με κατέστησε ακόμα πιο επιφυλακτικό απέναντι στο εμβόλιο οπότε αρνούμαι εγώ και η πρεσβυτέρα μου να το κάνουμε»
  31 Ιανουαρίου 2021

  http://trelogiannis.blogspot.com/2021/03/blog-post_56.html

  ΤΕΤΆΡΤΗ, 3 ΜΑΡΤΊΟΥ 2021

  Δημόσια έκκληση

  κύριε Νίκο Αντωνιάδη στο Σωτηρία βρίσκεται διασωληνωμένος και ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος!!

  Και η πρεσβυτέρα και η κόρη…. Ο γιος του ήταν και πέθανε τις προάλλες…! ! Μόλις είπε δημόσια ότι «Εγώ και πρεσβυτέρα δεν θα εμβολιαστουμε «…

  Μετά από λίγες μέρες τους έβγαλαν θετικους…
  Και με συνοπτικές διαδικασίες τους διασωληνωσαν. .!!!

  Δεν ξέρω οι υπόλοιπη οικογένεια τι κανουνν και αν θέλουν να κάνουν και αν τους έχουν φοβίσει…
  Όμως σας παρακαλούμε όλοι εμείς… Σώστε τους. Έστω και χωρίς την οικογένεια. Οι ομιλίες του π. Στεφάνου έκαναν πολλούς από αυτούς τους Σωτήρες να χάσουν τον ύπνο τους… Και θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση.

  Δεν είναι μόνο η φυσική οικογένεια που δίνει την άδεια σε αυτές τις περιπτώσεις.. Όταν μιλάμε για πνευματικό… Έχει πολλά περισσότερα πνευματικά παιδιά από τα δικά του και όλα αυτά τα παιδιά θέλουν να σωθεί ο πατέρας τους.

  Βρείτε ένα παραθυράκι όπως πολύ καλά γνωρίζετε εσείς και σώστε τους!!!

  Η έκκληση και εδώ
  https://choratouaxoritou.gr/?p=125341

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Κυκλοφορεί η λανθασμένη είδηση πως πέθανε και τον καρφώνουν πως είχε κορονοιό που μέχρι τότε το έκρυβαν για να μην ρεζιλευτεί στους χιλιάδες οπαδούς του που τους παραμύθιαζε

  ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος …orthodoxia.info › koronoios-ekoimithi-o-protopresvyter
  Πριν από 1 ημέρα — Εκοιμήθη πριν από λίγες ώρες ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνομένος στην Μονάδα …

  Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος … – ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝwww.nyxthimeron.com › 2021/03 › covid-19_6
  Πριν από 1 ημέρα — Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αναγνωστόπουλος εξαιτίας Covid-19 … Το κείμενο αυτό ανήκει στην Ενότητα Εκδημίες, Κορονοϊός, π.

  Εξαφανίζουν τώρα την λανθασμένη είδηση πως πέθανε και δεν λένε λέξη γιατί διασωληνώθηκε

  https://www.exapsalmos.gr/2021/03/07/o-p-stefanos-anagnostopoulos-eksakolouthei-na-nosilevetai-sto-sotiria/

  Ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Σωτηρία».

  7 Μαρτίου 2021

  Επειδή η πληροφορία που κυκλοφόρησε χθες σχετικά με την κοίμηση του πρωτοπρεσβύτερου π. Στέφανου Αναγνωστόπουλου ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Σωτηρία” δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν σε σχετική έρευνα που κάναμε , γιαυτό και δεν την δημοσιεύσαμε στις σελίδες του ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ, για να μην δηημουργήσουμε ταραχή στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και στους οικείους του. .Είναι ολοφάνερο ότι υπήρξε λάθος πληροφορία, η οποία διοχετεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης και γιαυτό προέκυψαν σχετικά δημοσιεύματα. Ο π. Στέφανος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» και όλοι προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του και την επιστροφή του στο ιερό του καθήκον.

  • Ο/Η του κώλου λέει:


   π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος: «Χωρίς την Θεία Κοινωνία ο άνθρωπος δεν σώζεται..»
   1.258 προβολές•25 Ιαν 2021
   ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Ὑπὲρ πίστεως καὶ πατρίδος
   32,2 χιλ. εγγεγραμμένοι
   «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019» 22η ημέρα | Απόσπασμα από το Ενοριακό Αρχονταρίκι με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Αναγνωστόπουλο. Ο π. Στέφανος με την μεγάλη πνευματική εμπειρία που έχει ως πνευματικός δεκαετιών και έχοντας ζήσει δίπλα σε Αγίους ανθρώπους και έχοντας διδαχθεί από τη διδασκαλία τους, απαντά στα ερωτήματα των ακροατών.

   https://enromiosini.gr/optikoakoustiko-yliko/%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC/

   π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος: “Είμαστε μηδενικά αν δεν αντιδράσουμε όλοι οι Ιεράρχες και οι Χριστιανοί μαζί”
   21 Μαρτίου 2020


   ΟΜΙΛΙΑ Π.ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
   32.313 προβολές•Έκανε πρεμιέρα στις 19 Μαρ 2020
   ag varvara amfialis
   Αργυρης nas
   πριν από 11 μήνες (τροποποιήθηκε)
   Ποιος ειναι ο καθε αρχιερεας που συμφωνει να κλεισουν οι ναοι Του Κυριου,αυτο ειναι το ερωτημα

 6. Ο/Η Αντιεθνικιστής λέει:

  Πολύ σωστά επισημαίνετε φίλοι τη συγγένεια του εθνικιστικού ορθόδοξου ρεύματος που κυριαρχεί στην ρωμέικη κοινωνία με τον αντιιμπεριαλιστικό πατριωτισμό του ρεύματος Κουφοντίνα και 17Ν.
  Διαβάστε το και νομίζω πως το κείμενο αυτό αξίζει να αναδημοσιευθεί, ειδικά για τους νέους ανθρώπους που παρασύρονται από κινήματα που τα υπόσχονται και τα θέλουν όλα και τα θέλουν άμεσα

  https://nomadicuniversality.com/2021/03/06/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-25-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%af%ce%bf%cf%85/

  Γεννήθηκε 25 Μαρτίου
  6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
  NOMADICUNIVERSALITY
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

  του Άκη Γαβριηλίδη

  Ακριβώς το διάστημα που ετοιμάζεται να γιορτάσει το επαναστατικό γεγονός που υποτίθεται ότι αποτέλεσε τη βάση της ύπαρξής του, το ελληνικό κράτος, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να δολοφονήσει διά παραλείψεων, πανηγυρίζοντας μάλιστα γι’ αυτό, τον Δημήτρη Koυφoντίνα.

  Η σύμπτωση αυτή είναι εξόχως ειρωνική. Διότι, αν εξετάσουμε συγκριτικά την ύπαρξη και τη δράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ή π.χ. της επικεφαλής των εορτασμών Γιάννας Αγγελοπούλου, με εκείνη του Koυφoντίνα, θα δούμε ότι μεγαλύτερη σχέση με όσα έγιναν το 1821, και με όσους τα έκαναν, έχει φυσικά ο δεύτερος, όχι οι πρώτοι.

  Το 1821 έδρασαν τα κουμπούρια. Τα κουμπούρια αυτά τα κρατούσαν ως επί το πλείστον άτακτοι, αντάρτες. Όχι πάντως τακτικός στρατός. Και τα χρησιμοποίησαν εναντίον όχι μόνο τακτικού στρατού, αλλά και αμάχων, όλων των φύλων και των ηλικιών, τους οποίους βίασαν, διαμέλισαν και σκότωσαν επί σκοπώ, όχι ως παράπλευρες απώλειες. Τις σφαγές αυτές ύμνησε ο Διονύσιος Σολωμός σε ένα ποίημα με πολλές στροφές, εκ των οποίων οι δύο πρώτες μελοποιήθηκαν και έγιναν ο εθνικός ύμνος του κράτους του Κούλη και της Γιάννας. Τόσο το ποίημα, όσο και το τραγούδι διδάσκονται στα ελληνόπουλα από τα δημοτικά σχολεία, οι τοίχοι των οποίων είναι διακοσμημένοι με προσωπογραφίες σπουδαίων ανδρών, και κάποιων γυναικών, που πρωταγωνίστησαν σε αυτές τις σφαγές, ως παραδείγματα προς μίμηση. Ένας εξ αυτών φέρει και το προσωνύμιο «ο Τουρκοφάγος».

  Σε ένα τέτοιο σχολείο πήγε και ο Koυφoντίνας, και πήρε κατά γράμμα το μήνυμα ότι όποιος τρώει Τούρκους είναι εθνικός ήρωας. Αυτό θέλησε να κάνει κι αυτός. Και για να το πετύχει, αξιοποίησε άλλο ένα δίδαγμα του εθνικού-φρονηματιστικού λόγου περί 21 και περί αντίστασης του ελληνισμού: ότι οι πρωταγωνιστές της εθνεγερσίας ήταν κλέφτες· δηλαδή παράνομοι οι οποίοι συγκροτούσαν ένοπλες ομάδες και δρούσαν εκτός της καθώς πρέπει κοινωνίας, αλλά ενίοτε μετατρέπονταν και σε αρματολούς, δηλαδή σε υπηρέτες του κράτους που απένεμαν δικαιοσύνη και τιμωρούσαν τους εγκληματίες.

  Οι κλέφτες του 21 λοιπόν έρχονταν σε συναλλαγή με την εξουσία και στρατολογούνταν στην υπηρεσία της, ή ίσως (πίστευαν ότι) την έθεταν εκείνοι στην δική τους υπηρεσία. Έτσι και η 17Ν, κάποια στιγμή στην πορεία της δράσης της, υπερήφανα μετονομάστηκε προσωρινά σε «κομάντο Θεόφιλος Γεωργιάδης» από το όνομα ενός πράκτορα της τότε ΚΥΠ, και δολοφόνησε δύο Τούρκους, καταγγέλλοντας, με ένα σκεπτικό υβρίδιο μεταξύ Ίωνος Δραγούμη και Γιάνη Κορδάτου, τους «γραικύλους» κυβερνήτες που ήταν ανάξιοι να κυβερνούν την Ελλάδα και κατάλληλοι μόνο για το εξαρτημένο και ξενόδουλο λματ ελλαδικό κράτος[1].

  Νομίζω ότι η ελληνική δεξιά έχει λυσσάξει κατά του Koυφoντίνα, και θέλει το κεφάλι του, όχι επειδή εκείνος εκπροσωπεί ό,τι της είναι αντίθετο, ό,τι αναιρεί τις βάσεις της ελληνικής πολιτείας και της κοινωνικής συμβίωσης, αλλά ακριβώς αντίθετα επειδή προσωποποιεί, και μάλιστα καλύτερα απ’ αυτήν, τις ιδέες που (υποτίθεται ότι) συγκροτούν τις βάσεις ύπαρξης του έθνους. Ο Koυφoντίνας υπήρξε ένας οπλαρχηγός που πήρε τα όπλα και έδρασε μυστικά, συντονισμένα και με επιτυχία, μαζί με τα παλικάρια του, ενάντια στους Τούρκους, και γενικά τους ξένους, και τους ντόπιους συνεργάτες τους που υποδούλωναν και απειλούσαν την πατρίδα. Στην δε δίκη του, έκλεισε την απολογία του με μία τρομερά φορτισμένη παράθεση ενός πατριωτικού ποιήματος του ανθρώπου που μας συνέστησε να «μεθύσουμε με το αθάνατο κρασί του Εικοσιένα». Το οποίο πιθανότατα είχε επίσης διδαχθεί στο σχολείο.

  Ακόμα και σήμερα, κάθε μέρα από τα δελτία ειδήσεων ακούμε δέκα φορές τη μέρα για την «τουρκική προκλητικότητα». Όλοι εμείς οι υπόλοιποι λίγο πολύ ξέρουμε ότι αυτή η ρητορεία έχει καθαρά τελετουργική σημασία, ότι λέμε καμιά μαλακία για να φτιαχνόμαστε και να περνά η ώρα. Κάποια στιγμή όμως βρέθηκε και κάποιος που την πήρε κυριολεκτικά και αποφάσισε να περάσει στην πράξη, να κάνει κάτι ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα. Η ελληνική δεξιά, όταν βρέθηκε μπροστά σε αυτό το πέρασμα στην πράξη, δεν το άντεξε, και δεν του το συγχώρησε ποτέ.


  [1] Για τη γενεαλογία αυτών των ρευμάτων ιδεών και τις υπόγειες –ή ενίοτε όχι τόσο υπόγειες- επικοινωνίες μεταξύ τους, μία χρήσιμη επισκόπηση μπορεί να βρει κανείς στο πρόσφατο Άγνωστη χώρα. Ελλάδα και Δύση στις αρχές του 20ού αιώνα της Έφης Γαζή (Πόλις, Αθήνα 2020).

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Πρώτα πρώτα, οι περισσότεροι ήρωες του ’21 ήταν ήδη παράνομοι πριν την επανάσταση. Σκότωναν, έκλεβαν, βίαζαν για προσωπικά οφέλη. Ούτε καν έθεταν ζήτημα απελευθέρωσης του «γένους».
   Αργότερα, όταν τέθηκε ζήτημα απελευθερωτικού αγώνα, συμμετείχαν με σκοπό αν δημιουργηθεί ελληνικό κράτος, να συμμετέχουν ενεργά στη νέα τάξη πραγμάτων, πάλι με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Υπήρξαν και οι εξαιρέσεις..
   Τώρα τι σχέση αυτή η αφελής σύγκριση με τον Κουφοντίνα;..
   Επειδή την απελευθέρωση των Ρωμιών αυτοί που την έκαναν ήταν στην πλειοψηφία τους τυχοδιώκτες, κλέφτες, δολοπλόκοι και δολοφόνοι, σημαίνει ότι ταυτίζονται με τον Κουφοντίνα; Είναι ή δεν είναι γεγονός, πως η αρχή της απελευθέρωσης ξεκίνησε από αυτούς; Ποια απελευθέρωση έφερε ο Κουφοντίνας; Που συνέδραμε, το κράτος να γίνει πιο αυταρχικό.
   Βέβαια, αν στο μέλλον, οι ιδεολογικοί απόγονοι του, απελευθερώσουν τον αθώο λαό από τον κακό καπιταλισμό, ας τον κάνουν ήρωα τους. Δεν τίθεται θέμα.

   Και πώς προκύπτει πως δεδομένου ότι ο Μητσοτάκης δεν αντέχει στην ιδέα πως ο Κουφοντίνας έδρασε καλλίτερα από τους άτακτους, τους αντάρτες του ’21 και θέλει την θανάτωση του;
   Τότε πώς εξηγείται το γεγονός ότι η Αριστερά, και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει την ικανοποίηση τους αιτήματος του, αφού και ο ίδιος ο Τσίπρας στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 25/3/2015, είπε ανάμεσα στα άλλα: «είναι γνήσιο πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού, ενσωμάτωσε τις ιδέες και τις αξίες που διακινήθηκαν από τη Φιλική Εταιρεία, αποτελεί την ένοπλη προσπάθεια να ανατραπεί το παλιό καθεστώς και επιδιώκει μην εγκαθίδρυση μιας νέας τάξης στο όνομα της ανεξαρτησίας των εθνών».
   Γιατί ο Τσίπρας, δεν ζητάει κι αυτός την θανάτωση του;
   Όποιος ταυτίζει την 17 Νοέμβρη με τους άτακτους του ’21 και απορρίπτει την δράση της πρώτης και τους σκοπούς της, τότε πρέπει να απορρίψει και την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό. Σαν, αν μη τι άλλο, έργο δολοφόνων.
   Ισως, έπρεπε να ήμασταν ακόμη κάτω από τον ζυγό της παρακμάζουσας τότε, Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

   Αν κάποιος ψάχνει σε σπηλιές, σε βράχους, κάτω από πέτρες, ένα θησαυρό, τότε κάποια στιγμή θα βρει κάτι που λάμπει..

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Γιάννη
    Είχες επιτέλους την ευκαιρία να γνωρίσεις τη βαθύτατη αναλυτική σκέψη του Άκη χάρις στον ανωτέρω «Αντιεθνικιστή».
    Θα έπρεπε να του είσαι ευγνώμων.
    Η ακροβασία είναι τέχνη υψηλού επιπέδου.

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Papoylis,
    οι σκέψεις μου, που δεν είναι δα και καμία πνευματική καινοτομία:
    σιγά που η Δεξιά και ο Μητσοτάκης θέλουν το κεφάλι του, γιατί δεν του συγχωρούν που εκφράζει καλλίτερα τις ιδέες που αποτελούν τις βάσεις της ελληνικής πολιτείας και κοινωνικής συμβίωσης. Ούτε που νοιάζοννται γι’ αυτά.
    Είναι πιθανόν – δεν είμαι σίγουρος – τα κωλύματα για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό να είναι εν μέρει τεχνηέντως.
    Και έτσι έχουμε:
    1 Τον Μητσοτάκη να εκφράζει τον εγγυητή της λειτουργίας του κράτους και εκφραστή της θέλησης της πλειοψηφίας, ενισχύοντας τον ρόλο του ισχυρού πολιτικού. Και καλά κάνει, αφού κάποιοι του δίνουν τη δυνατότητα.
    2 Τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος, μήπως και κερδίσει κανένα πόντο.
    3 Διάφορους ακραίους χώρους, που αναζητούν ένα νεκρό – ήρωα, δολοφονημένο από το κράτος, ώστε να δικαιώνει την πρακτική του μίσους και της βίας που έχουν υιοθετήσει.
    4 Τον Κουφοντίνα που έπεσε θύμα της αλλόκοτης έπαρσης του, που υποτίθεται παραμένει πιστός στις αρχές του(μίσος προς όλους όσους δεν είναι σαν και αυτόν), Και να σου, να κινδυνεύει να χάσει την ζωή του.

    Και λοιπόν; Λοιπόν, η Ελλάδα στη δίνη του τιτάνιου χρέους, της πανδημίας, των lockdown, της ανύπαρκτης βιομηχανίας και μηδενικής ανάπτυξης, της υπολειτουργίας της παιδείας, της ανύπαρκτης ψηφιακής επανάστασης, της στασιμότητας, να τυρβάζει περί άλλων..

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Γιάννη

    Να επαναλάβω λίγο σαφέστερα αν δεν κατάλαβες αγαπητέ :

    Είχες την ευκαιρία να έρθεις εις κοινωνίαν με ένα άλλο, διαστημικό τουλάχιστον, επίπεδο αναλυτικής σκέψης σήμερα. Αυτό που διακονεί ο πολύς Άκης Γαβριηλίδης.

    Φαίνεται μάλιστα ότι η ανάλυση του σε συνεπήρε, ώστε να καθίσεις να μου γράψεις ολόκληρο κατεβατό. Δεν ήταν ανάγκη. Τον εν λόγω τον γνωρίζω από τα πονήματα του επί μακρόν. Προτιμώ βέβαια Λουί ντε Φυνές όταν θέλω να διασκεδάσω την ανία μου, εν μέσω καραντίνας, αλλά και η δική του συμβολή δεν με άφησε ασυγκίνητο.

    Νασαι καλά Γιάννη μου και να μη τσιμπάς στις ανοησίες ενός Παπούλη

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  Πόσους πήρε στο λαιμό του πριν την πατήσει οικογενειακά;

  https://epanastasilae.blogspot.com/2021/02/blog-post_37.html


  “Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν”

  Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021
  ☦ π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος: «Αρνούμαι εγώ και η πρεσβυτέρα μου να κάνουμε εμβόλια»

  Θ.Π.: Ενώ οι υπόλοιποι, αυτοί οι προβατόσχημοι λύκοι που εμφανίζονται μπροστά από τις κάμερες και προπαγανδίζουν αυτά τα νεοταξικά ιατρικά τερατουργήματα κάποια στιγμή θα κληθούν σε απολογία εκ του φοβερού βήματος του Κυρίου και τότε να δούμε τι θα απαντήσουν….
  Αρνούμαι εγώ και η πρεσβυτέρα μου να κάνουμε εμβόλια. Αν είναι να αρρωστήσουμε και να πεθάνουμε, «γενηθήτω το θέλημα Του»…

  Μακάριοι εκείνοι εκ των απλών ιερέων που στηρίζουν σήμερα την Ορθόδοξη εκκλησία με την απλή αγία ζωή τους, και που δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις, και θα λογιστούν από τον Θεό ομολογητές και μάρτυρες.

  ~ π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος

  Pneumatoskoinwnia

 8. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ουδέποτε, κανείς, υπήρξε πραγματικός Χριστιανός, γιατί ο Χριστιανισμός είναι ένα σύστημα ιδεών που αρνείται την πραγματικότητα, τις φυσικές αλήθειες της ζωής. Κατά συνέπεια είναι αδύνατον κάποιος να είναι στη πράξη Χριστιανός. Ο ίδιος ο Ιησούς που λέει την περίφημη φράση “Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν”, μας καλεί να ακυρώσουμε την αγάπη για τον εαυτό μας. Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει πως διακατέχομαι από μια ιδιοτέλεια για μένα τον ίδιο. Πώς μπορώ λοιπόν να αγαπήσω τους άλλους (δηλαδή όλους τους. Σχεδόν 8 δισ. ανθρώπους!), όσο εμένα, και ταυτόχρονα να εξακολουθώ να αγαπώ τον εαυτό μου;
  Γι’ αυτό και ο ίδιος ο Ιησούς την καταργεί στη πράξη, λέγοντας στους μαθητές του να αγοράσουν μαχαίρι και να οπλιστούν και όσοι δεν έχουν χρήματα, να πουλήσουν τα ιμάτια τους και να αγοράσουν.
  Ο ίδιος ο Ιησούς κάνει επανειλημμένα θαύματα στο όνομα του πατέρα του καταργώντας τους νόμους της πραγματικότητας. Γιατί λοιπόν οι ιερείς να μην ισχυρίζονται πως η θεία κοινωνία, η οποία – υποτίθεται – είναι το σώμα του Κυρίου, δεν μεταδίδει ούτε τον ιό ούτε οποιοδήποτε άλλο ξένο σώμα; Βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση με την μεγαλομανία του – ανύπαρκτου – Ιησού. Ο ίδιος ο Ιησούς αρνείται να θεραπεύσει μια Ελληνίδα συροφοινίκισσα το γένος, επειδή όπως λέει, δεν ήρθε να βοηθήσει παρά μόνο τα παιδιά του Ισραήλ. Δηλαδή, τώρα τι θα κάνουμε; Θα μετατρέψουμε σε παγκόσμιο ήρωα, έναν ανύπαρκτο υιό του θεού μιας Ιουδαϊκής αίρεσης; ( «Εσείς προσκυνάτε εκείνο που δεν ξέρετε· εμείς προσκυνούμε εκείνο που ξέρουμε, επειδή, η σωτηρία είναι από τους Ιουδαίους.» (Ιωάννης 4:22). Ο Ιησούς συγχωρεί τον ληστή πάνω στο σταυρό.. Δικαίωμα του. Ο καθένας μπορεί να συγχωρεί όποιον θέλει. Και εγώ αν θέλω, μπορώ να συγχωρέσω τον Χίτλερ..Το ζήτημα είναι πως ο ληστής παρενέβη κάποιους κοινωνικούς νόμους και τιμωρήθηκε σύμφωνα με τις ποινές εκείνης της εποχής. Ο Κουφοντίνας διέπραξε εγκλήματα κατά συρροή. Τιμωρήθηκε πολύ ελαφρύτερα από τον ληστή. Η υποκρισία της εφημερίδας βρίσκεται όχι στο ότι ζητάει από τον αρχιεπίσκοπο να συγχωρέσει τον ισοβίτη (ούτε καν ισοβίτη), κατά τα πρότυπα του Ιησού. Αυτό είναι σωστό. Η υποκρισία βρίσκεται αλλού. Στο ότι ενώ τίθεται ζήτημα διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, ζητάει από τον εκπρόσωπο της δεύτερης να επέμβει και να ζητήσει από το κράτος να ικανοποιήσει το αίτημα του ισοβίτη. Ο αρχιεπίσκοπος να ασχοληθεί μετά ιερά σκάνδαλα της εκκλησίας και δεν έχει το δικαίωμα να πει ούτε «κιχ» για θέματα που δεν τον αφορούν. Το κράτος – που περιφρονώ – θα αποφασίσει βάση των νόμων και όχι σύμφωνα με ψυχολογικές πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται.
  Σύμφωνα με τις Γραφές, ο θεός που δημιούργησε τον κόσμο και τον άνθρωπο, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον κόσμο. Αν οι άνθρωποι, και τα ζώα γενικότερα, πεθαίνουν χωρίς την απόφαση του, τότε είναι προφανές ότι οι άνθρωποι γεννιούνται και χωρίς την απόφαση του, άρα, ο θεός δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή μας. Σύμφωνοι, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση μιλάμε για κάποιον άλλο θεό. Όχι γι’ αυτόν της Π. κ Κ. Διαθήκης. Επειδή όπως είπα, ο Χριστιανικός θεός έχει τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή και στο θάνατο (θυμηθείτε: η δευτέρα παρουσία, η αιώνια ζωή στον παράδεισο).
  Συνεπώς, όποιος στερεί το δικαίωμα από τον οργίλο θεό της Αγίας Γραφής να κανονίζει τα περί θανάτου μας, είναι αυτός που απαξιώνει αυτόν τον θεό.

  Δεν μου αρέσει η άποψη που λέει πως άλλο είναι ο Ιησούς και τα ευαγγέλια και άλλο οι εκπρόσωποι τους εδώ στη γη. Πως αν ξεσκεπάσουμε τον ρόλο των εκπροσώπων του στους πιστούς, θα απαλλαγούμε από αυτούς και θα εξωραϊσουμε τον Χριστιανισμό που έχει να προσφέρει ευγενικές αξίες και ιδανικά. Αυτό δεν είναι αλήθεια.
  Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος Χριστιανισμός.

  Όπως δεν μου αρέσει η ιδέα πως ο ΣΥΡΙΖΑ (παραδοσιακή Αριστερά), ήταν μια άτυχη στιγμή για την Αριστερά. Πως υπάρχει η αληθινή Αριστερά με αξίες και ιδανικά, που μπορούν να μάς βγάλουν από τα σημερινά αδιέξοδα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει τέτοια Αριστερά.
  Ένα ιδεολόγημα απευθύνθηκε σε ένα άλλο ιδεολόγημα, ελπίζοντας πως το δεύτερο προκειμένου να δείξει τον υπερβατικό του ρόλο, θα επέμβει να πείσει το κράτος να αλλάξει την θέση του στο θέμα του απεργού πείνας, ώστε το πρώτο ιδεολόγημα (της Αριστεράς), να στριμώξει την κυβέρνηση και να απολαύσει κομματικά οφέλη. Και τι με νοιάζει εμένα; Γιατί να αναμειχθώ, και μάλιστα να χρειάζεται να αποφασίσω πως υπάρχει καλός Χριστιανισμός και καλή Αριστερά;

  Ο Χριστιανικός θεός είναι νεκρός. Το ερώτημα είναι τι θα πάρει την θέση του. Ένας νέος θεός ή ο άνθρωπος; Και αν ο άνθρωπος, τι θα σημαίνει αυτό για τον ίδιο τον άνθρωπο μελλοντικά; Προς αυτή την κατεύθυνση, βαδίζουμε σιγά σιγά.

 9. Ο/Η Frixos λέει:

  Aυτοι, αν προκειται να οφεληθει ο Κουφοντίνας, ειναι ικανοι, οχι μονο στον Αρχιεπισκοπο να απευθυνθουν, αλλά ακομα και στον διαβολο να κανουν τελετες.

 10. Ο/Η Frixos λέει:

  Εκτος απο την προβολη των αρετων των ιερων πατερων της εκκλησιας, καλο ειναι να εχουμε μια σφαιρικη εικονα και των υπολοιπων πλευρων, ωστρε να μην εχουμε αυταπατες για το «παιζε»ι γενικωτερα.

  Η ΠτΔ (και πρωην Προεδρος του ΣτΕ) συνοδευομενη απο αξιωματικους των Ενοπλων Δυναμεων φεροντων επισημη στολη μετα των παρασημων τους, παρισταται σε επισημη τελετη για την ενσωματωση της Ροδου στην Ελλαδα.

  https://www.iefimerida.gr/ellada/h-katerina-sakellaropoyloy-sti-rodo-me-papoytsia-hogan-ta-sholia-kai-i-kritiki-eikones

 11. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Άσχετον με το θέμα του άρθρου, αλλά έχει την αξία του. Ο αστυνομικός δηλώνει πως έχουν εντολή άνωθεν να γράφουνε (και να δέρνουνε βεβαίως βεβαίως).
  Ο Μητσοτάκης, ανυποχώρητος σε όλους και όλα.
  Εκτός, από τον Ιερώνυμο. Μαζί του, το σκληρό κράτος, την κάνει γαργάρα:

 12. Ο/Η Алекса́ндр Иса́евич Солжени́цын λέει:

  https://avmag.gr/143047/gkei-rosos-proin-iereas-quot-klirikoi-kanoyn-sex-gia-na-paroyn-proagogi-quot/?fbclid=IwAR3OmC7f98_UK4njXzLyPB0Ii0wR0ecOMSgsCWNrFKGRbJiptTgbLvUpdBU

  Γκέι Ρώσος πρώην ιερέας: “Κληρικοί κάνουν σεξ για να πάρουν προαγωγή”
  Από newsroom -08/03/2021

  Ο Alexander Usatov ήταν Ρώσος ορθόδοξος ιερέας στη μητρόπολη Ροστόφ και Νοβοκερκάσκ, έως ότου παραιτήθηκε από τη θέση του, πριν από περίπου ένα χρόνο.

  Εκείνη την εποχή έγραψε ένα άρθρο άποψης για το Snob, εξηγώντας ότι είχε χάσει την πίστη του, και ότι η «πίστη σε ένα ανθρωπόμορφο ουράνιο ον, που είναι θυμωμένο και εκδικείται τους ανθρώπους» είχε γίνει «κάτι ξένο και δυσάρεστο» γι’ αυτόν.

  Αλλά σήμερα, αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εκκλησία, και μάλιστα έφυγε από τη χώρα, επειδή είναι γκέι και παρενοχλήθηκε και εκφοβίστηκε από συναδέλφους και ανώτερους.

  Αυτή την εβδομάδα έγραψε ένα άλλο άρθρο που εκδόθηκε και πάλι από το Snob, στο οποίο είπε ότι διέφυγε με τη βοήθεια ΛΟΑΤ+ ακτιβιστών.

  Ο πρώην ιερέας έγραψε: «Είμαι γκέι και δεν ένιωσα ποτέ ασφαλής στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, και τα τελευταία χρόνια έγινα αντικείμενο δίωξης από τον Μητροπολίτη και τη συνοδεία του, που γνώριζαν τον προσανατολισμό μου».

  Είπε ότι είχε κάνει coming out στον Μητροπολίτη Mercurius, του οποίου το κοσμικό όνομα είναι ο Ιγκόρ Ιβάνοφ, επικεφαλής της επισκοπής Ροστόφ και Νοβοκερκάσκ, για τον οποίο σύντομα ότι «λυπάται».

  Ο Ουσάτοφ ισχυρίστηκε ότι ήταν σύνηθες οι ιερείς στη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να κοιμούνται με ανώτερους ηγέτες εκκλησιών για προαγωγή.

  Έγραψε: «Οι ομοφυλόφιλοι στην ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκονται σε διπλή κατάσταση.

  «Από τη μία πλευρά, όλοι γνωρίζουν την ύπαρξη του ομοφυλόφιλου λόμπι και την ευκαιρία να κάνουν μια εύκολη καριέρα, αφού περάσουν από το κρεβάτι του επισκόπου.

  «Από την άλλη πλευρά, οι πιο δραστήριοι ενορίτες της εκκλησίας είναι ένθερμοι ομοφοβικοί και στηριζόμενη σε αυτούς, η εκκλησία χτίζει από μόνη της ένα προπύργιο παραδοσιακής σεξουαλικής ηθικής».

  https://www.pinknews.co.uk/2021/03/06/gay-priest-russian-orthodox-church-metropolitan-mercurius-holland-alexander-usatov/

 13. Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

  Προς laskaratos και roidis το ανάγνωσμα
  Περιμένω κύριοι laskaratos και roidis εσάς να σχολιάσετε ως πλέον αρμόδιοι καθότι είστε κατά του ολοκληρωτισμού ό,τι κι αν ευαγγελίζεται, ό,τι ιδανικό κι αν δηλώνει ότι πρεσβεύει.
  Σας περιμένω με πολύ ενδιαφέρον.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύκλωψ,
   Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε με το ανωτέρω.
   Μέχρι να γίνετε σαφέστερος, μήπως μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας για τη σιωπή των 3 κομμάτων της Αριστεράς στις εξαγγελθείσες πρόσφατα απαράδεκτες οικονομικές παροχές Μητσοτάκη προς τους λαϊκούς υπαλλήλους της Εκκλησίας;

   • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

    Προς laskaratos
    Τη γνώμη σας περιμένω για το βίντεο με τίτλο :«Αφήστε με!!!» Άγριος ξυλοδαρμός πολίτη από άνδρα της ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Σμύρνη (MEGA Γεγονότα, 7/3/21), καθότι είστε κατά του ολοκληρωτισμού ό,τι κι αν ευαγγελίζεται, ό,τι ιδανικό κι αν δηλώνει ότι πρεσβεύει.

   • Ο/Η roidis λέει:

    Κύκλωψ,
    σας απάντησε ο κ.SF
    συμφωνώ απολύτως μαζί του.
    Αυτή είναι και η απάντησή μου για Νέα Σμύρνη.

   • Ο/Η SF λέει:

    Κύκλωπα,
    θα σας τα πω εγώ τη γνωμη μου:

    Η υπέρμετρη αστυνομική βία, στη Νέα Σμύρνη, έτσι όπως την «είδα» μέσω της λειψής μου ενημέρωσης, δεν δικαιολογείται με κανέναν απολύτως μέτρο ή τρόπο. Πρέπει ένα σημαντικό μέρος των αστυνομικών να αρχίσουν να φέρονται απολύτως επαγγελματικά, να μην υπερβαίνουν τα όρια των καθηκόντων τους. Βεβαίως, αυτή η υπέρβαση ή κατάχρηση της εξουσίας τους, δεν είναι αποκλειστικά φαινόμενο της αστυνομίας, η έλλειψη ευσυνείδητου επαγγελματισμού διέπει όλον τον δημόσιο τομέα. Το ζήσαμε και συνεχίζουμε να το ζούμε. Η συνεχής ουσιαστική επιμόρφωση κι αξιολόγηση του προσωπικού στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, φαίνεται πως έπρεπε να είχε αρχίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τώρα. Επιμένω: Όσοι συγκρίνουν τη σημερινή πολιτική κατάσταση με… Χούντα, αυτοί είναι φανερό ότι δεν έζησαν ως ενήλικες την περίοδο της Χούντας. Τη γνωρίζουν μόνο μέσω αναγνώσεών τους. Θεωρητικά. Αν βέβαια έχουν κάνει έστω, κάποιο κόπο να διαβάσουν κατιτίς γι΄αυτήν.

 14. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Papoylis,
  Κατάλαβα το σχόλιο σου. Το χρησιμοποίησα σαν ευκαιρία να πω πράγματα που δεν έγραψα στο σχόλιο μου στον Αντιεθνικιστή, γιατί ήταν ήδη μεγάλο. Να το συμπληρώσω.

  Κατά τη γνώμη μου, ο Ακης Γ. κάνει το ίδιο «λάθος» που κάνουν οι θεωρητικοί της φυσικής. Τεμάχισαν την ύλη σε τόσο μικρά «σωματίδια», που στο τέλος δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί μιλάνε. Είναι έξω από τις γνωστικές ικανότητες του ανθρώπου. Έτσι και ο Ακης,τεμαχίζει σε πολύ μικροσκοπικά κομμάτια ένα συμβάν, ελπίζοντας πως κάπου εκεί θα βρίσκεται κρυμμένη η αλήθεια. Τελικά όσο απομονώνουμε το «μέρος» από το «όλον» ψάχνοντας για την πρώτη αρχή, τόσο καταλήγουμε στο μη νόημα.
  Δεν αρνούμαι την πρόθεση του, να βγάλει στο φως κρυμμένα πράγματα και ξεχασμένες αξίες ή μη αξίες.
  Διαφωνώ με την μέθοδο του.
  Να ‘σαι καλά και συ.
  (δεν τσιμπάω σ’ αυτά που γράφεις – φαντάζομαι πως με την φράση «ανοησίες του παπούλη», εξέφρασες την επιθυμία σου να είσαι μετριόφρων, κάτι που δεν μπορώ να πω για μένα. Απλώς, μερικές φορές καταλαμβάνομαι από μια λογοδιάρροια και θέλω τον διάλογο, και άλλες φορές, βαριέμαι και να σκεφτώ 🙂)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.