Δεν έχουν θέση οι ομοφοβικές δηλώσεις του κ. Χ.Αθανασίου(ΝΔ) στην Ελλ. Βουλή

[Δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου: «καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια εντάθηκαν τα φαινόμενα βιασμών»]

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου και η καταραμένη ομοφυλοφιλία

του ©Μάνου ΒουλαρίνουAthens Voice

Το ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μπορεί εύκολα να μας κάνει να πιστέψουμε πως είναι ένας άνθρωπος τον οποίο δεν πρέπει να παίρνουμε πολύ στα σοβαρά. Στο κάτω-κάτω μιλάμε για το συνδικαλιστικό όργανο του οποίου έχει ηγηθεί και η Βασιλική Θάνου και το οποίο προσφάτως υποστήριξε έναν κατά συρροή δολοφόνο που θέλει να ανατρέψει το πολίτευμα της χώρας στον εκβιασμό που κάνει στο κράτος.

Το ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Η δικαιοσύνη δεν θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα (μπορεί και το μεγαλύτερο) προβλήματα της χώρας, αν είχε άλλους υπουργούς και στο κάτω-κάτω περασμένα ξεχασμένα. Τώρα πια δεν είναι υπουργός (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα βελτίωση).

Μόνο που ο δικαστοπατέρας και πρώην υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έχει δικάσει ανθρώπους και έχει αποφασίσει για το μέλλον τους και άρα και για το μέλλον των οικογενειών τους, τώρα ως βουλευτής της Νέας της Δημοκρατίας συναποφασίζει για το μέλλον ολόκληρης της χώρας (αν και σε αντίθεση με όσους δίκασε, οι κάτοικοι της χώρας τον επέλεξαν ως κατάλληλο να αποφασίζει για το μέλλον τους). Κατά συνέπεια, οποιοδήποτε πρόβλημα κρίσης μπορεί να έχει, δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα του παρελθόντος ούτε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει μόνο ο ίδιος και ο περίγυρός του, αλλά ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς.

Όλα αυτά τα γράφω γιατί άκουσα τον πρώην δικαστοπατέρα και νυν βουλευτή να ισχυρίζεται, αναφερόμενος στις περιπτώσεις βιασμών που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα, τη Βουλή και πια και τα δικαστήρια, πως «καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια και εντάθηκαν τα φαινόμενα αυτά».

Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε ακριβώς τι είπε ο βουλευτής της Νέας της Δημοκρατίας να σας το μεταφράσω: «αυτά τα κάνουν κυρίως οι ομοφυλόφιλοι, που πήραν αέρα επειδή τους αναγνωρίζουμε ίσα δικαιώματα» είναι η ακριβής μετάφραση, καθώς ο νόμος στον οποίο αναφέρεται ο βουλευτής Αθανασίου είναι αυτός που, μεταξύ άλλων, για ετεροφυλοφιλικές σχέσεις με ενήλικους θεωρούσε αρκετά τα 15 έτη ενώ για τις αντίστοιχες ομοφυλοφιλικές έβαζε ως όριο τα 17.

Και το πιο τρομακτικό δεν είναι ο παρωχημένος τρόπος σκέψης του βουλευτή της ΝΔ αλλά ότι αυτό που λέει είναι μια ξερή χαζομάρα, ακόμα κι αν είσαι ο πιο ομοεχθρικός άνθρωπος στον κόσμο. Κι αυτό γιατί η συντριπτική πλειονότητα των γεγονότων τα οποία συζητάμε έλαβαν χώρα πριν την «κατάργηση της παρά φύσιν ασέλγειας» που έγινε το 2015. Αν μάλιστα κανείς σκεφτεί ότι εκτός από την υπόθεση Λιγνάδη οι υπόλοιπες υποθέσεις για τις οποίες έχουμε ακούσει (και μάλλον σύντομα θα καταλήξουν στα δικαστήρια) αφορούν καραστρέιτ θεατρανθρώπους, η «ετυμηγορία» του πρώην υπουργού, πρώην δικαστή και νυν βουλευτή Αθανασίου είναι τρομακτική, όχι μόνο λόγω της ομοεχθρικότητάς της αλλά κυρίως λόγω του πόσο επιπόλαια και αστήρικτη είναι.

Χωρίς ούτε ένα τόσο δα στοιχείο, έτσι για ξεκάρφωμα, βρε αδερφέ, αποφαίνεται ότι για τους βιασμούς φταίει μια κατάργηση ενός νόμου που ήταν σε αχρηστία λόγω του παρωχημένου του περιεχομένου.

Σε κάθε περίπτωση, κι επειδή ο Αθανασίου θα παραμείνει βουλευτής μέχρι τις επόμενες εκλογές μπορεί, προκειμένου να φανεί κάπως χρήσιμος, να μας διασκεδάσει ξεκινώντας μια εκστρατεία με την ονομασία «Πνεύμα και Ηθική» και η οποία θα έχει σκοπό, εκτός από την επαναφορά της παρά φύσιν ασέλγειας (δεν είναι αστείο το πόσα πράγματα που κάνουν τα στρέιτ ζευγάρια χωρούν σ’ αυτό το «παρά φύσιν»;), τον διαχωρισμό των σχολείων σε αρρένων και θηλέων, την υποχρεωτική φούστα (όχι πάνω από το γόνατο, φυσικά) για τις γυναίκες, την επαναποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας και, γιατί όχι, την επαναποινικοποίηση της μοιχείας. Και μπράβο του.

athensvoice.gr

This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Δεν έχουν θέση οι ομοφοβικές δηλώσεις του κ. Χ.Αθανασίου(ΝΔ) στην Ελλ. Βουλή

 1. Ο/Η Σαπφώ η Λεσβία λέει:


  https://www.blod.gr/speakers/athanasiou-haralampos/

  Αθανασίου Χαράλαμπος
  Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  Πρόσφατα, με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης ίδρυσαν το Σωματείο με την επωνυμία «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης», του οποίου ο σκοπός είναι ανθρωπιστικός και κοινωνικός.

  https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ekspres-tis-dikaiosynis-toy-dimitri-psarra

  Το εξπρές της Δικαιοσύνης. Του Δημήτρη Ψαρρά
  24 Σεπ. 2013

  …….η Δικαιοσύνη ακόμα και σήμερα δεν έχει κινηθεί για μια άλλη ανάρτηση σε ιστοσελίδα, η οποία περιείχε ακραία αντισημιτικά σχόλια (του τύπου «Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!») και υβριστικές αναφορές για τη Δικαιοσύνη («Μοχλός εξουσίας των φαύλων και των διεφθαρμένων», «Το μπουρδέλο ωχριά μπροστά στην Ευελπίδων»). Βλέπετε, εκείνος που ανέδειξε την υπόθεση δεν ήταν η Χρυσή Αυγή, αλλά… εγώ («Ελευθεροτυπία», 5.12.2010), ενώ ο συντάκτης του ιστολογίου δεν ήταν ο Κωνσταντίνου, αλλά μια εφέτης, η Μαριάνθη Παγουτέλη. Υποτίθεται ότι τότε το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αλλά δεν μάθαμε τίποτα σχετικό, ενώ ούτε ο συντάκτης κλήθηκε να καταθέσει.

  Την υπόθεση αυτή έφερε στην επικαιρότητα την περασμένη Τετάρτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα αποκάλυψε ότι η εν λόγω εφέτης, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τη σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνεργάζονται και στο Δ.Σ. της εταιρείας «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης». Η απάντηση του κ. Αθανασίου ήταν ότι ρώτησε σχετικά και του είπαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα με κανένα ιστολόγιο και ότι απλώς πρόκειται για μια «προσωπική αντιδικία» μεταξύ της βουλευτού και της εφέτου!

  https://thepressproject.gr/areopagitissa-i-dikastikos-pou-eixe-meiopsifisei-uper-tou-kpleuri/
  Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019
  Αρεοπαγίτισσα η δικαστικός που είχε μειοψηφήσει υπέρ της αθώωσης του Κ.Πλεύρη

  Ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών στον επίσημο ιστότοπο του Αρείου Πάγου τα ονόματα αυτών που προάγονται στον βαθμό του Αρεοπαγίτη. Ανάμεσα τους, βρίσκεται και το όνομα της τότε εφέτη Μαριάνθης Παγουτέλη, που είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του ακροδεξιού Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα «ασυνήθιστα εκτενές σκεπτικό» 32 σελίδων, όχι για να υποστηρίξει την ελευθερία της έκφρασης του ατόμου, αλλά για να δικαιολογήσει ακραίες, αντισημιτικές απόψεις του Κ.Πλεύρη.
  ThePressProject
  Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

  https://www.avgi.gr/arheio/68456_i-dikastis-poy-ithele-na-exolothreysei-toys-ebraioys

  Η δικαστής που ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους

  29.09.13 16:00

  Κώστας Πουλακίδας

  https://www.koutipandoras.gr/article/athanasioy-parembasi

  NewsRoom
  17/03/2020, 14:11

  Παρέμβαση – συνάντηση αντιφασιστών με τον Χαράλαμπο Αθανασίου (video)

  Ομάδα αντιφασιστών συνάντησε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Λέσβου, Χαράλαμπο Αθανασίου. Με ανακοίνωση στο Indymedia και βίντεο που ανάρτησαν, οι αντιφασίστες κάνουν εκτενή αναφορά στη θητεία και το έργο του Χαράλαμπου Αθανασίου, καταλήγοντας ότι «σε αυτή τη συγκυρία δε θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε να φύγει ανενόχλητος από το αεροδρόμιο».

  Συγκεκριμένα, η ομάδα αντιφασιστών, αναφέρει στο κείμενό της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα indymedia:

  «Την Κυριακή 15/3 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, είχε την τύχη να συναντηθεί με ομάδα συντρόφων και συντροφισσών.

  Ο Αθανασίου είναι γόνος γνωστής δωσίλογης οικογένειας από τη Λέσβο με πατέρα Χίτη. Το 1946 Χίτες μπήκαν σε σπίτια μελών του ΕΑΜ στο χωριό Νάπη της Λέσβου και ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου όσους είχαν πάρει μέρος στον αντιστασιακό αγώνα. Ανάμεσα στους βασανιστές, οι κάτοικοι του χωριού είχαν αναγνωρίσει και τον Χριστόφα Αθανασίου, πατέρα του σημερινού βουλευτή. Μερικές μέρες μετά, ένοπλα τμήματα των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού, μπήκαν στο χωριό Νάπη μεταμφιεσμένα σε τμήματα χωροφυλάκων για να βρουν και να τιμωρήσουν τους βασανιστές. Μπαίνοντας σε ένα από τα καφενεία του χωριού, ο Χριστόφας Αθανασίου, νομίζοντας πως είναι φιλικά τμήματα εθνικοφρόνων, τους υποδέχθηκε ως αρχηγός της οργάνωσης «Χ» και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Οι αντάρτες τον συνέλαβαν μαζί με άλλους δύο, αλλά πριν τους οδηγήσουν σε δίκη υπέκυψαν στις ικεσίες του Χριστόφα Αθανασίου, καθώς και στις διαβεβαιώσεις του ότι δεν πρόκειται να στραφεί στο μέλλον εναντίον των ανταρτών, και τον άφησαν ελεύθερο.

  Η θητεία του Χαράλαμπου Αθανασίου στέκεται στο ύψος της οικογενειακής παράδοσης και χαρακτηρίζεται από εκατοντάδες περιπτώσεις διαπλοκής, υπεράσπισης του κεφαλαίου και εξοντωτικές ενέργειες προς τους αγωνιστές.

  Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναδεικνύουν το ρόλο του ως γνήσιου υπηρέτη της αστικής τάξης, που από τη μια χτυπάει και εκδικείται τους ταξικούς εχθρούς του συστήματος, ενώ απ’ την άλλη φροντίζει να καλύπτει τα εγκλήματα των ανθρώπων που ανήκουν στην πολιτική και οικονομική ελίτ αυτού του τόπου είναι:

  -Το 2013, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης εμπόρου ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, μετατράπηκε με την υπογραφή του Αθανασίου σε 20 χρόνια φυλάκισης, με αποτέλεσμα ο πρώτος να επιστρέψει στην πατρίδα του ελεύθερος.

  -Η απονομή χάρης στον πρώην αντιπρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και νυν αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο.Το 2012 ο Χ. Κόκκινος καταδικάστηκε μαζί με άλλους 3 συναδέλφους του σε πεντάμηνη ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, που αφορούσε προσλήψεις υποψηφίων που δεν κατείχαν τα απαιτούμενα προσόντα, εις βάρος άλλων συνυποψηφίων τους. Τελικά στις 30 Απριλίου 2014, τρεις εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές, ο Χ. Αθανασίου απονέμει χάρη μόνο στον Χ. Κόκκινο προκειμένου να μην απολέσει τη θέση εργασίας του.

  -Μία άλλη περίπτωση αφορά το κύκλωμα που εξασφάλιζε απαλλαγές στράτευσης για πλούσιους και επώνυμους. Το δικαστήριο καταδικάζει 29 άτομα για την υπόθεση, ωστόσο το 2014 ο Χ. Αθανασίου υπογράφει απονομή χάριτος σε έναν εκ των καταδικασθέντων, προκειμένου η κατασκευαστική εταιρεία που εκπροσωπεί –«Αλέξανδρος Κακλαμάνης και Συνεργάτες»– να δύναται να συμμετέχει σε διαγωνισμούς έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο εσωτερικό και εξωτερικό, καθώς επίσης και για να μπορεί και ο ίδιος να διορισθεί σε δημόσια υπηρεσία και να προσληφθεί σύμβουλος μεγάλων κατασκευαστικών έργων.

  -Ο Αθανασίου ήταν αυτός που μετέτρεψε την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες από κακούργημα σε πλημμέλημα, με τις γνωστές συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο, σε περιπτώσεις όπως αυτή του Γιάννου Παπαντωνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθανασίου είχε και ο ίδιος ψευδές πόθεν έσχες αφού «ξέχασε» να δηλώσει μία βίλα.

  Επίσης, δεν γίνεται να ξεχάσουμε τον Αθανασίου για την σημαντική προσφορά του στους μηχανισμούς καταστολής, καθώς ο ίδιος υπήρξε ο εμπνευστής των φυλακών «τύπου Γ», που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο νομικό οπλοστάσιο του κράτους ενάντια στους αγωνιστές.

  Ούτε γίνεται να τον ξεχάσουμε για τον βασανισμό του αναρχικού αγωνιστή Ν. Ρωμανού το 2014. Με τις συνεχείς απορρίψεις των αιτημάτων αδείας από πλευράς του, οδήγησε τον Ν. Ρωμανό σε πολυήμερη απεργία πείνας. Οι συνεχείς υπεκφυγές, μια σειρά από ψέματα εν μέσω της απεργίας, και με πρόθεση για αναγκαστική σίτιση, φαινόταν ξεκάθαρα ότι αποσκοπούσαν στον βασανισμό και στην εξόντωσή του.

  Ο Αθανασίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας καμουφλαρισμένος φασίστας, που στηρίζει φανερά μαζί με την ΧΑ τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Μουτζούρη, κάτω από την συγκάλυψη του οποίου γίνονται τα πογκρόμ και τα μπλόκα μεταναστών στη Λέσβο. Είναι ένας ακόμα δωσίλογος, που μαζί με τουςναζί της χρυσής αυγής και τον Άρη Χατζηκομνηνό, υποστηρίζουν τα κλειστά κέντρα κράτησης σε ξερονήσια, όπως έκαναν και οι πρόγονοί τους ενάντια στους αντάρτες.

  Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία δεν θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε να φύγει ανενόχλητος από το αεροδρόμιο.

 2. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

  Επειδή αυτά τα ..λεγκαλιστικά δεν τα κατέχω καλά, το αδίκημα της «παρά φύσιν ασέλγειας» στοιχειθετείτο μόνον όταν η πράξη ετελείτο μεταξύ ανδρών (αναμεταξύ τους) ή ..και γενικότερα;;
  Διότι αν ίσχυε το δεύτερο πρέπει να δούμε το θέμα των δηλώσεων του πρώην υπουργού, σφαιρικότερα ως προς τις προεκτάσεις του.
  Μια διάσταση είναι ότι δεν πρέπει να περιοριστούν οι δυνατότητες του #metoo, ειδικά όσον αφορά στο σημείο της συναίνεσης κατά την ερωτική πράξη, η οποία δεν πρέπει να νοείται ότι δίδεται άπαξ κατά την έναρξη των τρυφεράδων, αλλά να μπορεί να ανακαλείται ανά πάσα στιγμή κατά τον ρου του γεγονότος.
  Μία δεύτερη, αλλά εξίσου σημαντική, είναι η διάσταση της συνάντησης του εν λόγω κινήματος με τις φωνές της ορθόδοξης παράδοσης της μαρτυρικής Κύπρου.
  Αναφέρομαι στον γνωστό ιεράρχη, ο οποίος συνέδεσε την διάπραξη του εν λόγω αδικήματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δη υπό την προϋπόθεση ότι το βίωνε ευχάριστα η εγκυμονούσα (το αδίκημα), με την έξαρση της ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των νέων μας.
  Νομίζω ότι τα κινήματα του 21ου αιώνα θα μπορέσουν να αναπτυχθούν μόνον όταν βασιστούν στις ..ρίζες μας, κάτι το οποίο βλέπω ότι συντελείται στις μέρες μας
  Από αυτήν την σκοπιά θα διαφωνήσω με τον κο Βουλαρινό.
  Ο υπουργός μας βλέπει μπροστά όχι ..πίσω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.