Η αμαρτωλή Μητρόπολη Γλυφάδας και ο ακροδεξιός μασκοφόρος γραφίστας

[Συνεχή σκάνδαλα, βάναυση προσβολή του 1821]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με την Μητρόπολη του φιλοχρυσαυγίτη πεθαμένου δεσπότη Παύλου, που έπαιζε σαν αθώο κοριτσάκι με τις κούκλες του, προκαλώντας το φθόνο κάποιου συναδέλφου του («Ψήφισαν… Iερό Πόλεμο»-ΤΑ ΝΕΑ-Μπαΐλης Πάνος, 27 Απριλίου 2004 «ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΟΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: «Εσύ παίξε με τις κούκλες σου»!). Η Μητρόπολη αυτή είχε πολλά προσόντα, έναν προστατευόμενο της Αρχιεπισκοπής σαδιστή αρχιμανδρίτη (τον όσιο Κάλλιστο) βασανιστή σκύλωνΚακοποίηση ζώων σε μονή»), με τζακούζι και Πακιστανούς υπηρέτες («Η καλύτερη παραλλαγή») και έναν μητροπολίτη που διαμαρτυρήθηκε όταν συνελήφθησαν για πρώτη φορά οι ευσεβείς Χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτεςΣάλος από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Γλυφάδας» «Eβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες» 04|10|2013). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Παύλος ήταν και φιλάνθρωπος επισκέπτης αθώων πτωχών φυλακισμένων («Μετά τον Ιερώνυμο και ο μητροπολίτης Γλυφάδας στο κελί του Λαυρεντιάδη»-4.1.2013). Ο ηθικός ξεπεσμός αυτής της σατραπείας κορυφώθηκε την Πρωτοχρονιά του 2012 («Επίσκοπος παιδεραστής, ιερείς βασανιστές ή κουμπουροφόροι»: «… ο Τυάνων Παϊσιος, σε αργία επίσκοπος του πατριαρχείου, ηγούμενος και επίκεντρο των καταγγελιών για παιδεραστίες, σεξουαλικά σκάνδαλα, οικονομικές καταχρήσεις, εικόνα που δακρύζει, στημένη απαγωγή της εικόνας, αποκρυφιστικές τελετές (πτωματολατρεία) στη Μονή Χρυσοβαλάντου  (η οποία διατηρούσε και νηπιαγωγείο),  κατηγορούμενος από τον ίδιο τον συνιδιοκτήτη της επιχείρησης που την πούλησαν στο πατριαρχείο (με αντίτιμο την επισκοποίησή τους) Βικέντιο της Απαμείας [σημ.Λ.: καθαιρέθηκαν αργότερα και οι δυο όταν το πατριαρχείο πανικοβλήθηκε από ενδεχόμενη ανάμιξη του FBIΕπώνυμες καταγγελίες σε FBI»-«Εθν.Κήρυκας» Ν.Υόρκης-1.10.2013)], αντί να προσεύχεται στη Μονή όπου υποτίθεται ότι περιορίστηκε, φωτογραφήθηκε γελαστός στη δοξολογία για το νέο έτος στη μητρόπολη Γλυφάδας, δίπλα στο δεσπότη της Παύλο»).
Επειδή η δυσοσμία έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, πηγαίνω κατ’ευθείαν στο σημερινό Μητροπολίτη Αντώνη Διονύση Αβραμιώτη, του οποίου η εκλογή προέκυψε με πιθανά μαγειρέματα («Θρίλερ και ανατροπή στη Μητρόπολη Γλυφάδας». «Ενώ η αρχική καταμέτρηση των ψήφων είχε δώσει πρωτιά στον Αλέξιο με 38 ψήφους έναντι 37 του Σαλώνων,  η δεύτερη καταμέτρηση έδωσε ισοψηφία 38-38. Ο Επίσκοπος Σαλώνων εξελέγη επειδή είχε τα πρεσβεία της ιεροσύνης»), που ανάγκασαν το δήμαρχο Βουλιαγμένης να προσφύγει εναντίον της εκλογής του, επικαλούμενος τυπικό κώλυμα  («Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης προσέφυγε»): «…ενώ αρχικά διέρρευσε ότι η κάλπη έδωσε τη πρωτιά στον αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο και κατ’ επέκταση στην πτέρυγα με τους «αντιπολιτευόμενους» ιεράρχες μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας κυκλοφόρησε στους διαδρόμους της Μονής Πετράκη ότι νέος ποιμενάρχης Γλυφάδας αναδείχθηκε ο «εκλεκτός» του Αρχιεπισκόπου, επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, γνωστός και ως «τσάρος» των οικονομικών της Εκκλησίας. Ομως, τι προηγήθηκε της ανατροπής; Ενα λάθος, λένε από την Εκκλησία. Ενα λάθος στο μέτρημα…ο π. Αλέξιος (πρωτοσύγκελος της εκεί μητρόπολης) ήταν το πρόσωπο που από την αρχή στήριξαν τόσο οι πολίτες όσο και οι 3 δήμαρχοι Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης» («Θρίλερ στην Ιεραρχία»).
Τώρα ο δεσπότης Αβραμιώτης καταγγέλλεται μαζί με το Νεοδημοκράτη δήμαρχο Ελληνικού («Εκθέτει Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και Μητρόπολη»): «Ο “Εύρυτος” φιλοτέχνησε προσωπικότητες της ελληνικής επανάστασης περιμετρικά στο Αθλητικό Κέντρο της Λεωφόρου Κύπρου στην Αργυρούπολη, ενώ φωτογραφήθηκε με τον Δήμαρχο, τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιο και αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας….Χαρακτηριστικά έργα του περιλαμβάνουν τον Άρη Βελουχιώτη να αυτοκτονεί με την προτροπή “όπως ο Άρης η αδερφή έκανε με πιστόλι, μπάσταρδοι αριστεροί αυτοκτονήστε όλοι”, το αντιμουσουλμανικό σύνθημα “κάψτε τώρα όλα τα τζαμιά” με αναφορά στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μια πρόσφατη αναφορά στην οπαδό του Ντόναλντ Τραμπ Άσλι Μπάμπιτ, που σκοτώθηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, όπου μια ελληνική σημαία συμπλέκεται με τη σημαία της “Συνομοσπονδίας” των νοτίων στις ΗΠΑ που τάσσονταν υπέρ της δουλοκτησίας κατά τον αμερικανικό εμφύλιο και βέβαια, ένας τεράστιος στόχος, κλασικό σύμβολο που χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή και φαίνεται ότι ενσωματώνεται σε όλες τις υπογραφές του εν λόγω γκραφιτά – πλην αυτής που χρησιμοποίησε στην Αργυρούπολη. Δίπλα στον στόχο αναφέρεται και ο τίτλος “Propatria” (σημ.Λ.: βλ. ενδεικτικά εδώ: «Φυλακή για ρατσιστική συμπεριφορά»), ένα κρυφό ακροδεξιό στέκι που λειτουργούσε ως ομάδα μαχητικών ακροδεξιών…. Το περιεχόμενο αυτό δεν ξέφυγε από την προσοχή του φυγόδικου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού, ο οποίος είχε έναν θερμό διάλογο με τον Εύρυτο που διασώθηκε από χρήστες του twitter, πριν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του ευρωβουλευτή».

Ο ακροδεξιός ζωγράφος έχει λόγους να κρύβεται: «Εύρυτος: Γκραφιτι με παπά, αστυνομία και πολύ φασισμό».«Ποιος είναι όμως ο νεαρός με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά που ποζάρει δίπλα σε αστυνομικούς και παπάδες; Έργα με την υπογραφή του, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, εμπεριέχουν ναζιστικά, ισλαμοφοβικά και συνωμοσιολογικά μηνύματα ενώ καλούν σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων».
Πόσο μισεί τα ιδανικά του Διαφωτισμού που ενέπνευσαν την Επανάσταση του 1821 ένας Μητροπολίτης, για να επιβραβεύει αυτήν τη βάναυση προσβολή τους; Μίσος μεγαλύτερο ακόμη κι από αυτό που είχαν εναντίον τους οι οθωμανοί πατριάρχες της Ιστανμπούλ («Αναβίωση διαγωνισμού: Ποια είναι τα δεινά που προκάλεσε η Εκκλησία το 1821»).

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Η αμαρτωλή Μητρόπολη Γλυφάδας και ο ακροδεξιός μασκοφόρος γραφίστας

 1. 04|03|2021 23:15/PATRIOT /6 ΣΧΟΛΙΑ/456 VIEWS

  Ο «ΕΥΡΥΤΟΣ» ετοιμάζεται να «μεθύσει με το αθάνατο κρασί του ‘21» και την Μάνη – Μεγάλη η χαρά των κατοίκων για την επίσκεψη του νεαρού καλλιτέχνη

  [Μάνη – Ελλάδα, 200 χρόνια Εθνεγερσίας]
  ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Ο «ΕΥΡΥΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ!

  Στην πρόσφατη (διαδικτυακή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Δήμου Ανατολικής Μάνης (ΔΑΜ), στο Γύθειο, με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, έκανα παρέμβαση που το νόημά της εμπεριέχεται στα όσα ακολουθούν:

  – Είμαστε στις πρώτες ημέρες του Μάρτη τού έτους 2021, στον μήνα που όλοι προσμέναμε να κορυφώνονταν οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια της Εθνεγερσίας, στην Πατρίδα μας συνολικά και στον Τόπο μας ειδικά.
  Δυστυχώς οι συγκυρίες δεν μας βοηθούν, κι ας ελπίσουμε στους επόμενους μήνες του 2021 να έχουμε ευκαιρίες απόδοσης δημόσιας Τιμής και Ευγνωμοσύνης σε Εκείνους που μας χάρισαν την Ελευθερία με το αίμα και τις θυσίες Τους. Οφείλουμε δε χάριν αυτού του σκοπού, και της επιβεβλημένης προβολής της τρισένδοξης Ιστορίας μας, όλοι οι Έλληνες και ειδικά εμείς οι Μανιάτες να ομονοήσουμε και να βάλουμε τα ξίφη των διαφόρων (προσωπικών ή άλλων) αντιπαραθέσεών μας στα θηκάρια τους. Να γίνουμε μια γροθιά! Και «τις έχθρες μας τις ξαναβρίσκουμε την επόμενη μέρα» όπως θα ‘λεγαν και οι Πρόγονοί μας!

  Στα μέχρι τώρα σχετικά «δρώμενα» στην μεγάλη Πατρίδα μας οφείλουμε να καταγράψουμε και να σταθούμε σε δύο γεγονότα και πίσω από αυτά σε δύο Πρόσωπα που αν και τα χωρίζουν ογδόντα ολόκληρα έτη σε διαφορά ηλικίας, τα ενώνει ο έμπρακτος Πατριωτισμός, η αγνή αγάπη στην Πατρίδα. Πρόκειται για τον 98χρονο ευπατρίδη και μέγα ευεργέτη Ιάκωβο Τσούνη, απόγονο αγωνιστών του ’21, με πολύ σημαντική και δική του προσωπική ιστορία, πολεμική και ειρηνική, ο οποίος όντας εφοπλιστής άφησε το σύνολο τής τεράστιας κινητής και ακίνητης περιουσίας του για τις ανάγκες των Ενόπλων δυνάμεων της Πατρίδας μας!

  Κι απ’ την άλλη έναν 18χρονο νεαρό Έλληνα φοιτητή που με την εντυπωσιακή –και τόσο δημοφιλή, ιδιαίτερα στη νεολαία μας-, τέχνη του γκράφιτι μάς θυμίζει την πανηγυρική επέτειο των 200 χρόνων τής Εθνεγερσίας, απεικονίζοντας, σε δημόσιους χώρους, μορφές και στιγμιότυπά της, καλώντας μας να «μεθύσουμε με το αθάνατο κρασί του ‘21»! Ξεκίνησε προ μηνός από το λεκανοπέδιο της Αττικής και τους δήμους εκεί, όπως ο Δήμος Αργυρουπόλεως – Ελληνικού, μάλιστα σε μια παράσταση γίνεται τιμητική αναφορά και στην Μάνη μας, και γνωρίζουμε ότι συνεχίζει σε όλη την Ελλάδα, θα φτάσει ακόμη και στο Ζάλογγο, στο ηρωικό Σούλι!

  Είναι ο «Εύρυτος», ο 18χρονος νέος Σπαρτιάτης, που επιβάλλεται να φτάσει και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Λακωνία και την Μάνη, με δική μας πρόσκληση, με πρόσκληση του Δήμου μας, για να απεικονίσει και όψεις της Μανιάτικης πρωτοπορίας σ’ εκείνον τον μεγάλο ξεσηκωμό του Γένους μας, με τον δικό του μοναδικό τρόπο…
  Έχουμε χρέος και οφειλή να βρίσκουμε νέους τρόπους και νέους δρόμους αναφοράς και Τιμής στους Ήρωές μας, με ιδιαίτερη μέριμνα να φτάνει το πατριωτικό Μήνυμα και στη νέα γενιά του Τόπου μας… Σας ευχαριστώ.
  Γ.Π.Δημακόγιαννης,
  δημοτικός σύμβουλος Ανατ. Μάνης

  – Ευχάριστη έκπληξη και ικανοποίηση ήταν για όλους μας το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Π.Ανδρεάκος απαντώντας πληροφόρησε το ΔΣ ότι ήδη έχουν γίνει οι δέουσες κινήσεις και συνεννοήσεις εκ μέρους του ΔΑΜ και πριν την μεγάλη επέτειο της 17ης Μαρτίου, στην Αρεόπολη, ο νεαρός Σπαρτιάτης «Εύρυτος» θα βρίσκεται κοντά μας για να αποδώσει κι εδώ θαυμαστά δείγματα τής τέχνης του που θα προβάλουν μοναδικά την Ιστορία μας…

  6 ΣΧΟΛΙΑ

  ……………..

  Ο/ΗGeraki05|03|2021 στις 01:47
  Εύρυτε είσαι κι ο πρώτος μάγκας.
  Δώσε πόνο με τα γκράφιτί σου στα εθνομηδενιστικά σκουλήκια και στους νεοραγιάδες.
  Δείχνεις ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε υπάρχουν ακόμα ελληνόψυχοι φερέλπιδες νέοι.

  Απάντηση
  Ο/Ηpanos05|03|2021 στις 00:47
  ΑΞΙΟΣ.. Πολύ ταλαντούχος και ικανότατος καλλιτέχνης ο πιτσιρίκος ωστόσο, ΔΕΝ θα μου κάνει καμία έκπληξη προσωπικά εάν “τα τομάρια” του κόψουν κανένα πρόστιμο “για άσκοπη μετακίνηση” και του κάνουν μεταβολή πριν καν ξεκινήσει το όλο εγχείρημα του παιδιού,λέω τώρα εγώ.. για όλα είναι ικανοί..

  Απάντηση
  Ο/Ηx05|03|2021 στις 00:44
  Σεβασμός στην Μάνη.

  Απάντηση
  Ο/Η1 8 2 105|03|2021 στις 00:43
  Αυτόν πρέπει να τον βάλουν να ζωγραφίσει στα σχολεία όλης της χώρας , κυρίως στα δημοτικά.

  Απάντηση
  Ο/Ηj05|03|2021 στις 00:17
  Εύρυτε παλληκάρι κάνεις όλους τούς Λάκωνες καί όλους τούς Ελληνες πατριώτες υπερήφανους.
  Η πατρίδα μας περνάει ζοφερούς καιρούς.Μία κυβέρνηση ελληνοφώνων Εβραίων κατεδαφίζουν τήν
  ποιό ωραία χώρα τού κόσμου τήν Ελλάδα μας.Μία συμμορία τουρκολάγνων καθαρμάτων υπό τήν ηγεσία τής Γιάννας Αγγελοπούλου λοιδορεί τούς ήρωες τού 1821 πού εσύ σάν δεύτερος Θεόφιλος

 2. Παράθεμα: Η αμαρτωλή Μητρόπολη Γλυφάδας και ο ακροδεξιός μασκοφόρος γραφίστας | Τροπή…

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  1991

  By Robert D. McFadden
  Dec. 29, 1991

  ‘Weeping Icon’ Returned to New York City Church

  Five days after it was stolen in an iniquitous holiday season robbery, the Icon of St. Irene was returned by mail yesterday to a Greek Orthodox church in Queens. Its jewel-encrusted gold frame was gone, but the renowned «weeping icon» was intact, and to the faithful it was an answer to fervent prayers.

  1992
  ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ AΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΛΟΠΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΑΪΣΙΟΥ-ΒΙΚΕΝΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ:

  Story of the Weeping Icon Divides Greek Orthodoxy

  By Alessandra Stanley
  Jan. 1, 1992

  According to a spokesman for the Greek Orthodox Archdiocese of North and South America, which is based on the East Side of Manhattan and is the highest authority of the traditional church outside Constantinople, the wooden icon owned by St. Irene Chrysovalantou may not have been stolen, and, in fact, may never have shed a single tear. Doubts About Tears

  «We have doubts about the tears and so on,» said Takis Gazouleas, the press officer of the archdiocese, which issued a news release describing the weeping icon saga as «an affront» to «the Greek-American community.» He added, «As for the theft, we would like to see the police report.»

  The icon, estimated to be worth $500,000, was stolen on Dec. 23 by four armed and masked intruders who broke the lock of its case, took it, and fled in a car. It was returned last Saturday through the mail, without its gold, jewel-encrusted frame. Investigation Still Active

  Bishop Paisios could not be reached for comment, but Bishop Vikentios said that Bishop Paisios had been convicted in Greek courts in the 1960’s, but called it «religious prosecution,» by the Greek Government, which was then under a military dictatorship. «He got a government permit to build a storage building, but in reality he built a church,» he said.
  Επίσκοπος Τυάνων Παϊσιος
  Από τον υπόνομο του οικουμενικού πατριαρχείου, στο αποχωρητήριο της Μητρόπολης Γλυφάδας

  https://pneymatiko.wordpress.com/2010/10/30/%CE%B5%CF%80%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-fbi-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC/

  Επώνυμες καταγγελίες σε FBI και Αστυνομία για Τυάνων Παϊσιο
  Posted on 30/10/2010 by pneymatiko

  Επώνυμες καταγγελίες έγιναν σε βάρος του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου τόσο στην κεντρική Διεύθυνση του FBI στο Μανχάταν, όσο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας, για άκρως σοβαρά θέματα, τα οποία εάν αποδειχθούν μπορεί να επισύρουν ακόμα και ποινικές ευθύνες, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα».

  Ενα τουλάχιστον από τα πρόσωπα που κατέθεσαν στις Διωκτικές Αρχές είχε ενδιατρίψει επί μακρά σειρά ετών στη Μονή, διέμενε σ’ αυτή και γνωρίζει, όπως ισχυρίζεται, πρόσωπα και καταστάσεις.

  Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με ένα εκ των προσώπων που έκαναν τις καταγγελίες στο FBI και την Αστυνομία, το οποίο επιβεβαίωσε ότι έχει «καταθέσει τα πάντα» καθότι, όπως λέει, ήταν αυτόπτης μάρτυρας κάποιων καταστάσεων, πλην όμως αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για να μη «χαλάσει η έρευνα των Αρχών» και μας μίλησε με τον όρο να διατηρηθεί «για τώρα» η ανωνυμία του.

  Η εξέλιξη αυτή περιήλθε στη γνώση του Μητροπολίτη Παϊσίου κι όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση αυτός φαίνεται να ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που τον εξανάγκασε να υποβάλλει την παραίτησή του.

  Ηδη οι επώνυμες καταγγελίες και καταθέσεις στο FBI έγιναν από το καλοκαίρι, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας έγιναν πριν από δέκα ημέρες όταν έγιναν γνωστές η παραίτηση του κ. Παϊσίου και η εκδήλωση της επιθυμίας του να φύγει για πάντα στην Ελλάδα. Στις επιστολές παραίτησής του είχε επικαλεστεί λόγους «υγείας» και λόγους «ευθιξίας» επειδή ο στενός του συνεργάτης Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» διαχώρισε τη θέση του από τα διαμειφθέντα στο Μετόχι της Αναλήψεως της Φλόριδας όπου ως γνωστό έγινε διάσπαση.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις υποθέσεις τις οποίες ερευνά το FBI και η Αστυνομία εμπλέκονται ενήλικοι σήμερα νέοι και νέες που εκκλησιάζονταν στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου από μικρά παιδιά, εξομολογούντο στον Μητροπολίτη Παϊσιο και είχαν εγγύτητα με τη Μονή. Επίσης, λέγεται ότι εμπλέκονται και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας της Μονής Χρυσοβαλάντου τα οποία εντάχθηκαν στο τάγμα του Μητροπολίτη Παϊσίου όταν ήταν ανήλικα.

  http://archive.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/2639-6599

  Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Απαμείας Βικεντίου για τον Τυάνων Παϊσιο
  13 Δεκεμβρίου 2010
  Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας | Θεόδωρος Καλμούκος 02:14

  Σε συγκλονιστικές καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου προέβη σε μακρά συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο επί σαράντα χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Παϊσίου και συνιδρυτής της Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της.

  Μεταξύ των άλλων, αποκάλυψε ότι ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα και τον αδελφό του, Σπύρο Μαλαματένιο, στην ηλικία των 17 ετών.

  https://roides.wordpress.com/2010/12/17/17dec10b/

  Ο πατριάρχης είναι γυμνός

  17/12/2010


  Ο σεπτός Βικέντιος κατήγγειλε και άλλες κακοποιήσεις, όπως αυτή σε βάρος του παπαδοπαιδιού αδελφού της Χριστονύμφης, Νεκτάριου (!!!):

  « Ανήλικο, δηλαδή είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τη Χριστονύμφη. Αν η Χριστονύμφη ήταν 14 ετών, αυτός ήταν 15. Βεβαίως τον είχα δει πολλές φορές να ανεβαίνει στον τρίτο όροφο.

  «Ε.Κ.»: Στο δωμάτιο του Παϊσίου;
  Βικέντιος: Ναι, ειδικά τα Σάββατα μετά τον εσπερινό και τηλεφωνούσα στον Παϊσιο και τον ρωτούσα «ο Νεκτάριος ανεβαίνει επάνω, για ποιο λόγο έρχεται;» και μου απαντούσε «για εξομολόγηση». Του έλεγα δεν θα μπορούσε η εξομολόγηση να γίνει κάτω στο παρεκκλήσι που έχομε, πρέπει να γίνει στο δωμάτιό σας; Κι εκείνος μου απαντούσε «γιατί είσαι τύραννος, γιατί με τυραννάς, δεν μπορώ να εξομολογήσω στο δωμάτιό μου, αμφιβάλλεις δι’ εμέ»; (Μιλούσαν και στην καθαρεύουσα)

  «Ε.Κ.»: Γιατί το λέγατε; Είχατε υποψίες;
  Βικέντιος: Κοιτάξτε, να βλέπεις ένα παιδάκι ανήλικο να ανεβαίνει στο δωμάτιο του ηγουμένου στις 10 η ώρα το βράδυ να πάει για εξομολόγηση όταν υπάρχει εκκλησία μέσα στο Μοναστήρι και μπορεί να εξομολογηθεί εκεί μέσα;».

  ……………………………………..

  Εν ολίγοις η επιχείρηση Χρυσοβαλάντου ΑΕ της οποίας ηγούντο οι άγιοι Παϊσιος (με κάποια παλιά καταδίκη στην Ελλάδα) και Βικέντιος, ιδιοκτήτρια κάποιου βδελυρού χεριού το οποίο με το έτσι θέλω, απέδιδε σε κάποια μυθική βυζαντινή μορφή, ονόματι Χρυσοβαλάντου (ήτοι Χρυσοπορτοφολού), ήταν γνωστή για την απάτη της δακρυρροούσας εικόνας της στον πόλεμο του Κόλπου. Ο ίδιος ο τότε πατριαρχικός αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ (που δεν είχε μετοχές στην επιχείρηση), την είχε καταγγείλει, για λόγους επαγγελματικής αντιζηλίας.

  Ταυτόχρονα η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το ιερό τοτέμ, είχε καταγγείλει τη μονή για οργανωμένη (με οπλοφόρους) απαγωγή της εικόνας ώστε να καταβληθεί η παχυλή αποζημίωση. Μάρτυρας της απαγωγής και ένα παπάς της μονής, που όταν μαθεύτηκε η προηγούμενη επαγγελματική του ιδιότητα (υπηρέτης σε πορνείο της Αθήνας) άνοιξε δικό του θαυματοποιείο με ευσυγκίνητη εικόνα στον Καναδά. Στην επιχείρηση υπηρετούσε κι άλλος παπάς που καταδικάστηκε για παιδεραστία.

  Οι δυο δεσποτάδες για να μεταβιβάσουν την επιχείρηση στον πατριάρχη, (με τεράστιο απόθεμα στο Ταμείο και 8 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ) παζάρεψαν την αναχειροτονία τους (εντελώς αντικανονική) σε διάκο, παπά και δεσπότη με ταχύτητα που θα ζήλευαν και οι παλατιανοί βυζαντινοί άγιοι Φώτιος και Ταράσιος, που διεξήλθαν-ελέω ανακτόρων-σε μια βδομάδα όλους τους εκκλησιαστικούς βαθμούς. Το ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής αποτελέστηκε μετά την προσχώρηση μόνο από τα δυο αυτά άτομα, χωρίς δηλαδή ενοχλητικούς συνεταίρους!!!

  Η εικόνα δεν έκρινε έκτοτε απαραίτητο να δακρύσει ούτε στην καταστροφή των Δίδυμων πύργων, ούτε όταν ο Γιοσάκης (ιερέας, εκκλησιαστικά χωρίς δίκη ακόμη, στην Εκκλησία του κ.Ιερώνυμου!!!), έστησε τσακούζι με τον Τούρκο φίλο του στο υπόγειο του υποκαταστήματος Αγ.Αθανάσιος στο Σικάγο, ούτε όταν φυγαδεύτηκε (τον κυνηγούσε η αμερικανική αστυνομία), σύμφωνα με καταγγελία του Παϊσιου, από τον μητροπολίτη Παναμά Αθηναγόρα:

  https://roides.wordpress.com/2009/06/16/16june09/https://roides.wordpress.com/2010/11/04/4nov10c/https://roides.wordpress.com/2010/11/10/10nov10/
  _________________________________

  Δυο χρόνια μετά κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, ο Βαρθολομαίος αναγκάστηκε να καθαιρέσει δυο εξέχοντα μέλη της Μαφίας του για να σωθεί ο ίδιος:
  https://www.protothema.gr/greece/article/186495/kathairethhkan-paisios-kai-vikentios-apo-to-oikoymeniko-patriarxeio/

  Καθαιρέθηκαν Παϊσιος και Βικέντιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

  28/03/2012, 20:40 1

  Την ανώτατη των ποινών για Αρχιερείς, την ποινή της καθαίρεσης στην τάξη των μοναχών επέβαλε, για πρώτη φορά στην ιστορία του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στους πρώην τιτουλάριο Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο και τον μέχρι πρότινος βοηθό επίσκοπο του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο.

  ………………………………..

  Γλυφάδα:

  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=1447

  Ο μητροπολίτης Τυάνων Παΐσιος στο μητροπολιτικό ναό της Γλυφάδας
  Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/01/2012

  Ο 62χρονος πανιερώτατος μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος (κατά κόσμον ᾿Εμμανουήλ Λουλουργᾶς), πρώην ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Αστόριας, βρέθηκε σήμερα στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ι.Μ. Γλυφάδας, όπου ο σεβασμιώτατος κ. Παύλος, τέλεσε την Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία και έκοψε την Βασιλειόπιτα. Ο μητροπολίτης Γλυφάδας, παραδίδοντας το κομμάτι πίτας στον κ. Παϊσιο, του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία.

  Υπενθυμίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει επιβάλει την κανονική ποινή της αλειτουργησίας από κάθε ιεροπραξία στον μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο.

  ____________________________________________

  Α όλα κι όλα, η Μητρόπολη Γλυφάδας είναι πολύ αυστηρή:
  http://www.huffingtonpost.gr/2017/02/22/eidiseis-i-mitropoli-glufadas-aforizei-tin-alatotherapeia-_n_14925228.html

  Η Μητρόπολη Γλυφάδας «αφορίζει» την αλατοθεραπεία

  22/02/2017

  «Η αλατοθεραπεία ανήκει στις εναλλακτικές «θεραπείες», οι οποίες στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και έχουν χαρακτηρισθεί ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή, σε Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας».

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2008/12/blog-post_9096.html

  Η καλύτερη παραλλαγή
  Από giorgis , Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 | 2:38 μ.μ.

  Για τον καλόγερο Κάλλιστο Λαβδάκη που είναι ηγούμενος στη Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου μέχρι τώρα το μόνο που είχαμε ακούσει ότι είναι ένας ψυχανώμαλος ρασοφόρος που έβαζε τους εργάτες που έχει στο μοναστήρι του να βασανίζουν ζώα, ο ίδιος να παρακολουθεί τις κακοποιήσεις των ζώων και να το απολαμβάνει.

  Μάλιστα πέρυσι υπήρξε ενυπόγραφη καταγγελία στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το «θεάρεστο» έργο αυτού του θεομπαίχτη.

  Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα απ’ αυτή την καταγγελία:

  «Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Αυγούστου, άκουσα κραυγές κουταβιού, σε σημείο να νομίσω ότι κάποιος το έσφαζε. Από τη βεράντα είδα τον παπά να κάθεται και να έχει βάλει έναν από τους ξένης εθνικότητας εργάτες που «περιθάλπει» στη Μονή, να χτυπάει το κεφάλι ενός μωρού σκυλιού στο τσιμέντο. Το κράταγε κρεμασμένο από τα πίσω πόδια, με το κεφάλι προς τη γη. Άρχισα να ουρλιάζω προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να με ακούσει ο εργάτης και να κρύψει το σκυλί.

  Έτρεξα την ίδια στιγμή απέναντι να ρωτήσω τι συμβαίνει και να ζητήσω το λόγο για τον οποίο φέρονταν με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο στο σκυλάκι, και αμέσως ο παπάς, χωρίς να του δώσω κανένα δικαίωμα αλλά και χωρίς να μου δώσει καμία εξήγηση, σηκώθηκε και βάδισε προς το μέρος μου επιθετικά, με ολοφάνερη πρόθεση να με χτυπήσει με τη μαγκούρα του. Όταν με τη σειρά μου του δήλωσα ότι δεν τον φοβάμαι αλλά οφείλει να μου εξηγήσει γιατί βασάνισε με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο το σκυλί, ο παπάς μου γύρισε την πλάτη και, κατευθυνόμενος προς το εσωτερικό της Μονής, με εξύβρισε με τα χειρότερα λόγια, τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναγραφούν στην επιστολή αυτή»

  ………………………………….

  http://xairete.blogspot.com/2008/12/blog-post_3954.html

  ΔΕΥΤΈΡΑ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2008

  «Μέλι», και… «κεχρί»!

  Για μια «Πατριαρχική Μονή» κάνει λόγο σε σημερινό του ρεπορτάζ στην Espresso ο κ. Κώστας Ζαφειρίου.

  Πρόκειται για τη Μονή Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην Άνω Γλυφάδα. Ηγούμενος εκεί, από χρόνια, είναι ένας 79χρονος σήμερα, ένας Κρητικός, ο αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος (κατά κόσμον Νικόλαος Λαβδάκης) , αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  Η Μονή, δραστηριοποιείται και σαν σωματείο με την επωνυμία «Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος – Φουντούλειον – Το Σπίτι της Στοργής» με πρόεδρο τον ηγούμενο, και μέλη τρεις αρχιμανδρίτες, εκ των οποίων ο ένας είναι στρατιωτικός ιερέας με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Πρόκειται για τους: π. Αρσένιο Κωτσόπουλο, π. Μελέτιο Κουράκλη, και π. Ιουστίνο Μαρμαρίνο.

  Αυτοί οι τρεις λοιπόν, που δεν μας λένε τι έργο παράγουν, βγήκαν με επιστολή τους (όχι νομικά, ε;) για να κατηγορήσουν τον ηγούμενο για… το «μέλι», για οικονομικούς λέει λόγους (για το μέλι που «τρώει» και δεν τους δίνει;)!

  Ποιο είναι το μέλι;

  1. Είναι λένε, η μίσθωση οικόπεδου της Μονής, εκτάσεως περίπου τεσσάρων στρεμμάτων που απέφερε προείσπραξη ποσού μεγαλύτερου λέει των 1.000.000 ευρώ!
  2. Είναι η προείσπραξη ενοικίων από το ανθοπωλείο που βρίσκεται σε άλλο οικόπεδο της μονής, δηλαδή για ένα ποσό που ανέρχεται στα 29.440 ευρώ, λένε.
  3. Είναι ένα ακόμη ποσόν, 350.000 ευρώ, που έχει εισπραχθεί πριν ενάμιση χρόνο, από αποζημίωση λόγω απαλλοτριώσεως για ακίνητο ιδιοκτησίας της Μονής, επί της οδού Σωκράτους, στη Γλυφάδα.

  και τέλος
  4. Είναι και η προείσπραξη ενοικίων από τα ακίνητα που έχει η Μονή στον Πειραιά.
  Αλλά για να έχει, και, πονηρό αλατοπίπερο η καταγγελία του ρασοφόρου αντισυνταγματάρχη και των άλλων δυο αρχιμανδριτών, κάνουν λόγο (εκτός από το «μέλι») και για… «κεχρί»!

  Ότι τάχα ο 79χρονος κάνει μπάνιο σε… τζακούζι στη μονή, αλλά μόνος του (όχι μαζί με τους τρεις αρχιμανδρίτες), έχοντας λέει για βοηθούς του δύο αλλοδαπούς…

  Επίσης λένε, αλλοδαπούς (16) χρησιμοποιεί και σαν βοσκούς για τα 300 αιγοπρόβατα της Μονής σε έκταση 200 στρεμμάτων που έχουν στο Κίτσι Κορωπίου.

  Και αναρωτιέται κανείς:
  Α. Μόνο του τον θέλουν να βοσκάει γέρος άνθρωπος τόσα πρόβατα;
  Β. Ποιο είναι το φιλανθρωπικό έργο της «ιεραποστολικής» αυτής «αδελφότητας»; Μήπως τα ποσά αυτά διατίθενται για πραγματικά θεάρεστα έργα από τον γέροντα, για έργα που όμως δεν αρέσουν στους «τρεις»;
  Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOSστις 10:51 μ.μ.

  ________________________

  https://www.tanea.gr/2004/05/11/greece/oi-koykles-proorizontan-gia-anthrwpistiki-boitheia/

  MHTPΟΠΟΛITHΣ ΓΛYΦAΔAΣ
  «Οι κούκλες προορίζονταν για ανθρωπιστική βοήθεια»

  TANEA Team
  11 Μαΐου 2004 | 00:00

  Συνέχεια στην κόντρα του με τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο έδωσε χθες ο
  Ζακύνθου Χρυσόστομος με αφορμή τα όσα είχαν ακουστεί στη συνεδρίαση της
  Ιεραρχίας τον περασμένο μήνα. Τότε ο κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στον κ.
  Παύλο, ο οποίος του συνέστησε να μιλάει με περισσότερο σεβασμό στον
  Μητροπολίτη Μεσσηνίας, του είπε τη φράση: «Εσύ παίξε με τις κούκλες σου».
  Αρκετές μέρες αργότερα ο κ. Παύλος με επιστολή του διευκρίνιζε ότι «οι κούκλες
  που είχαν βρεθεί στο γραφείο του και τις είχε δει ο κ. Χρυσόστομος
  προορίζονταν για ανθρωπιστική βοήθεια».

  Χθες ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, αφού τόνισε ότι εν γνώσει του μπαίνει στο
  παιχνίδι «της επικοινωνιακής τακτικής της οδού Φιλοθέης (Αρχιεπισκοπή),
  απέδωσε «τη διόγκωση του θέματος σε αρχιερείς» και «στα εργαλεία της
  αρχιεπισκοπικής επικοινωνιακής κατάρας. Κατάρας για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι
  ο υποβιβασμός των σοβαρότατων προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι άκριτες
  πρωτοβουλίες του κ. Χριστόδουλου στις σχέσεις με το Πατριαρχείο. Ο δεύτερος
  λόγος είναι να γίνει όμηρος ο Μητροπολίτης Γλυφάδας,

  ο οποίος αν μάζευε
  κούκλες για φυλακισμένους θα τις είχε σε κάποια γωνία, σε κάποιο κιβώτιο ή
  σακούλα και όχι τακτοποιημένες σε διάφορα περίοπτα μέρη του γραφείου».

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

  Ο Αντώνης εκλέχτηκε (διορίστηκε) καλύτερα μητροπολίτης Γλυφάδας από τον Ιερώνυμο, ανταμειβόμενος ως τσάρος των ΟΙκονομικών της Εκκλησίας,

  Τον διαδέχτηκε ο Νικόδημος Φσρμακής.

  Από παλιό σας δημοσίευμα

  https://roides.wordpress.com/2019/05/19/19may19/

  Με αφορμή την αποκάλυψηπως διατέθηκε «Δώρο εκατομμυρίων ευρώ στην Εκκλησία από την Περιφέρεια» («Περισσότερα από 117 εκατ. ευρώ έχει δώσει επιχορήγηση η Ρένα Δούρου στην Εκκλησία της Ελλάδος…»), ………

  Στην μεγάλη λίστα των ευεργετημένων της κυρίας που συνεντευξιαζόταν προεκλογικά στο φιλοχρυσαυγίτικο «Αγιορείτικο Βήμα» κάνοντας γλοιώδεις δηλώσεις για τον Άθωνα και για την Εκκλησία («ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησία συμβαδίζουν στις δράσεις τους», ως γυναίκα «ζηλεύω και το καταπολεμώ ως οφείλω», που δεν μπορεί να επισκεφθεί αυτό το τμήμα της ελληνικής επικράτειας-19.3.2014), φιγουράρει και το ίδρυμα περίθαλψης ατόμων με νοητική στέρηση Κόκκορη, όπου Διευθυντής είναι ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας.

  ………………..
  https://eksegersi.gr/katastoli/%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB/
  «Νόμιμο το παιδομάζωμα των δεσποτοκαλόγερων;». «O κουμπουροφόρος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο γνωστός συνοδός του Βαβύλη στην «εθνική σταυροφορία» στην Ιερουσαλήμ, είχε οριστεί στις 15 του Σεπτέμβρη του 2004 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών. Την εισήγηση για την τοποθέτησή του έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Αγγελόπουλος. Το γεγονός, που είχαμε σχολιάσει πριν μερικές εβδομάδες, κάνοντας λόγο για παιδομάζωμα που οργανώνουν οι δεσποτάδες και οι οργανώσεις τους, παραδέχτηκε επίσημα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου. Κατά τον υπουργό, τον χρόνο του ορισμού του ως μέλους του ΔΣ δε βαρυνόταν με καμία «ενοχοποιητική σκιά» και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων εναντίον του ο Νικόδημος παραιτήθηκε από τη θέση του. Τόσο απλά. Για το παιδομάζωμα των χρυσοπηγιτών και των άλλων δεσποτοκαλογέρων ούτε λέξη.

  Για τις δημόσιες δηλώσεις Καλλίνικου, ότι πήρε τον Φαρμάκη από ίδρυμα σε ηλικία 11 ετών και τον μεγάλωσε ο ίδιος στο μοναστήρι καμιά κουβέντα. Ξαναρωτάμε, λοιπόν. Βάσει ποιου νόμου δικαιούνται οι δεσποτοκαλόγεροι να παίρνουν ανήλικα ορφανά παιδιά, να τα κλείνουν σε μοναστήρια και να τα μετατρέπουν σε γκάνγκστερ; («Κόντρα», 2.4.2005).

  Η αποκάλυψη της οπλοφορίας του οσίου Νικόδημου έφερε στο φως και άλλους κουμπουροφόρους κληρικούς, όπως …….το σύνολο εβδομήκοντα ένοπλους ρασοφόρους. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μάλιστα κ.Ν.Κωνσταντόπουλος, άστραψε και βρόντηξε στη Βουλή:

  ,«Δώστε στη δημοσιότητα τους κληρικούς και ιεράρχες που οπλοφορούν. Είναι περίπου εβδομήντα τον αριθμό» (28.3.’05, σημ. Λασκ.: Ο αριθμός αφορούσε και ιερείς και Ιεράρχες). Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας αναγκάζεται να παραδεχτεί: «Πράγματι την 15η Σεπτεμβρίου του 2004 προτάθηκε και στη συνέχεια στις 14 Οκτωβρίου ορίστηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης με εισήγηση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών…… Συνομολογώ πράγματι, ατυχής η επιλογή…» ( «Συνεδριάσεις Ολομέλειας»). https://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?sessionRecord=76b387ca-8577-4c6a-bd72-ca10b04a3c14

  https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/ES050310.txt

  ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑ’
  ΣΥΝΟΔΟΣ Α’
  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛ’

  Πέμπτη 10 Μαρτίου 2005

  «…Και κάτι ακόμα. Κυρία Υπουργέ, επειδή δεν ήσασταν εδώ, θα σας παρακαλούσα να πάρετε τα Πρακτικά από την προηγούμενη ερώτηση ενός συναδέλφου της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, για να δείτε εκεί ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης περιγράφει ζοφερές καταστάσεις για βρωμερά κυκλώματα, στα οποία εμπλέκονται αυτοί τους οποίους αναφέρετε, ο κ. Βαβύλης, ο κ. Φαρμάκης, ο μοναχός που παίρνει άδεια οπλοφορίας, σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Ο Βαβύλης ως μοναχός και ο Φαρμάκης ως μοναχός αλωνίζουν σε κρίσιμους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της δημόσιας τάξης.

  https://www.tanea.gr/2005/02/10/greece/apo-ierosolyma-mexri-batikano-efthase-i-xari-tis-triadas/
  BABYΛHΣ – TPIANTAΦYΛΛAKHΣ – NIKΟΔHMΟΣ
  Aπό Iεροσόλυμα μέχρι Bατικανό έφθασε η… χάρη της «τριάδας»
  ΤΑ ΝΕΑ
  Μπαΐλης Πάνος
  10 Φεβρουαρίου 2005 | 00:00

  Αναφερόμενος στην παρουσία του Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα, ο κ. Τιμόθεος τόνισε
  «ότι πρόκειται για μια οδυνηρή ιστορία, η οποία επηρέασε τα εκκλησιαστικά
  δρώμενα και την εκλογή». Ωστόσο ο κ. Τιμόθεος αποφεύγει να πει οτιδήποτε άλλο
  τη στιγμή που στην Αγιοταφική Κοινότητα επανέρχεται το θέμα της απόπειρας
  δολοφονίας εναντίον του, τον Νοέμβριο του 2002, από δύο κουκουλοφόρους.
  Ορισμένοι κληρικοί δεν αποκλείουν πλέον πίσω από την υπόθεση να βρίσκονται οι
  «Έλληνες απεσταλμένοι», αν και αυτό φαντάζει τουλάχιστον υπερβολικό.

  https://www.naftemporiki.gr/story/120313/nikodimos-farmakis-gnoriza-ton-babuli-os-foka

  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  Νικόδημος Φαρμάκης: Γνώριζα τον Βαβύλη ως Φωκά
  Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2005 17:18 UPD:17:27

  https://www.tanea.gr/2005/02/22/greece/episkeptotan-enan-agnwsto/

  Eπισκεπτόταν έναν… άγνωστο

  ΤΑ ΝΕΑ
  Νεσφυγέ Λία
  22 Φεβρουαρίου 2005 | 00:00

  H… αναστήλωση των εκκλησιών της Κάτω Ιταλίας μέσα από το «έργο» του
  ιδρύματος Magna Graecia ένωνε τον αρχιμανδρίτη της Χρυσοπηγής Νικόδημο Φαρμάκη
  με τον καταζητούμενο Απόστολο Βαβύλη. Ο κ. Νικόδημος κατέθεσε ότι είχε
  πράγματι επισκεφθεί πριν από οκτώ μήνες τον Βαβύλη στο διαμέρισμα του
  Χολαργού, προκειμένου – όπως ισχυρίσθηκε – να συζητήσουν για το «μη
  κερδοσκοπικό ίδρυμα Magna Graecia».

  Απόστολος Βαβύλης. Παρουσιάστηκε στη Χίο ως «Απόστολος Αϊβαλιώτης»,
  πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, και αποπειράθηκε να εμπορευθεί
  μαστίχα…

  Μάλιστα, ο N. Φαρμάκης υποστήριξε ότι γνώριζε τον Βαβύλη – με τον οποίον είχε
  μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για την εκλογή Ειρηναίου – μόνο ως «Απόστολο Φωκά» και
  στη συνέχεια ως «μοναχό Ραφαήλ»…

  Ο Νικόδημος Φαρμάκης, που εξετάστηκε χθες στην Ασφάλεια, ισχυρίσθηκε ότι το
  όνομά του χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του από τον Βαβύλη για την ενοικίαση του
  διαμερίσματος στον Χολαργό και ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτε ύποπτο όταν τον
  επισκέφθηκε. Όπως μάλιστα είπε, όση ώρα έμεινε τότε στο διαμέρισμα της οδού
  Μελά κοίταζε τα εκκλησιαστικά βιβλία στην πλούσια βιβλιοθήκη… Έτσι, δεν…
  πρόσεξε ότι στο κουδούνι της εξώπορτας υπήρχε το δικό του επώνυμο και όχι το
  «Απόστολος Φωκάς» ή έστω, το «Μοναχός Ραφαήλ»!

  Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, την πραγματική ταυτότητα του «Φωκά» την
  πληροφορήθηκε μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για
  τη δράση του. Ωστόσο, ο Νικόδημος Φαρμάκης δεν εξήγησε γιατί δεν ανέφερε στην
  Αστυνομία την ύπαρξη του συγκεκριμένου διαμερίσματος, από τη στιγμή μάλιστα
  που παραδέχθηκε ότι είχε επισκεφθεί εκεί τον Βαβύλη – «Φωκά». Δεν εξήγησε,
  επίσης, πώς το διαμέρισμα όχι μόνο νοικιάσθηκε στο όνομά του, αλλά ο Βαβύλης
  χρησιμοποίησε και τον αριθμό της αστυνομικής του ταυτότητας (το συμβόλαιο
  ενοικίασης είναι στο κοσμικό του όνομα, Νικόλαος Φαρμάκης), όπως και τον
  αριθμό του φορολογικού του μητρώου!

  Ο Νικόδημος Φαρμάκης, πάντως, παραδέχθηκε χθες ότι εκτός από την επίσκεψη,
  είχε πάει άλλες δύο φορές στην οδό Μελά και περίμενε έξω από το σπίτι τον
  «Φωκά» προκειμένου να κάνουν μαζί δουλειές, όπως… να «παραδώσουν ράσα»… Ο
  αρχιμανδρίτης είπε ότι η τελευταία του επικοινωνία με τον Βαβύλη ήταν τον
  περασμένο Οκτώβριο τηλεφωνικά. Υποστήριξε ότι γνώρισε τους Βαβύλη και
  Τριανταφυλλάκη στα Ιεροσόλυμα και η επόμενη επαφή του με τον Βαβύλη ήταν στην
  Κάτω Ιταλία.

 6. Ο/Η Gay monk λέει:

  Ο Covid θερίζει το Δεσποτάτο

  https://nofakenews.gr/world/ekoimithi-spoudaios-theologos-proin-mitropolitis/

  Εκοιμήθη ο σπουδαίος θεολόγος πρώην Μητροπολίτης Ερζεγοβίνης Αθανάσιος Γεφτιτς
  5 Μαρτίου, 2021


  Θλίψη στον ορθόδοξο κόσμο προκαλεί η κοίμηση του επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανασίου.

  Ο επίσκοπος πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος Γιέφτιτς άφησε σήμερα το βράδυ την τελευταία του πνοή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Trebinje μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων Covid-19.

  Τα σχετικά με την κηδεία του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από την οικεία επισκοπή.

 7. Ο/Η π. Αντώνιος Χρήστου λέει:

  Υπαρχουν κατινες και κατινες αλλα εσυ τις ξεπερασες ολες. Που να γνωριζει η μητροπολη με τι επιλογες εκαμε ο δημος;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Άγιε και λογιότατε πάτερ,
   την ευλογίαν Σας να έχουμε.

   1. Γράφετε στο ατονικό, πράγμα που δείχνει μίαν ανεξαρτησίαν πνεύματος, τολμώ να είπω και συντακτικού («με τι επιλογες εκαμε ο δημος»).
   2.Μιλάτε με ευγένεια και καλοσύνη, χρησιμοποιώντας ευαγγελικό λεξιλόγιο (κατίνες)

   3. Η Μητρόπολη ασφαλώς και δεν μπορεί να γνωρίζει τι κάνει ο Δήμος, όμως
   α. Αυτή η απόκρυψη του προσώπου του νεαρού δεν δημιούργησε υποψίες στον Σεβασμιότατον;
   β. Δέχομαι πως αν και τσάρος των Οικονομικών της Εκκλησίας και δεξί χέρι του παμπόνηρου Ιερώνυμου και παρά την μέθοδο εκλογής του (λάθος μέτρημα, επαναληπτική μέτρηση, ισοψηφία, πρεσβεία ιεροσύνης, αυτό το Άγιο Πνεύμα χάθηκε να δώσει μια ψήφο παραπάνω;) ήτο ανυποψίαστος.
   Τώρα που αποκαλύφθηκε το αίσχος, γιατί δεν ζητά συγνώμη για την αφέλειά του ή έστω γιατί δεν αποδοκιμάζει την αντεθνική (για να χρησιμοποιήσω μια οικεία στην Εκκλησία σας ορολογία) αλλά κυρίως αντιχριστιανική τοποθέτηση του καλλλειτέχννου και την αδικαιολόγητη επιλογή του πνευματικού του τέκνου του κου δημάρχου;

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:


    Να προσθέσω και εγώ ολίγα αλλά χρήσιμα;

    https://www.exapsalmos.gr/2019/03/30/pyknonoyn-ta-synnefa-pano-apo-tin-glyfada-2/

    Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Γλυφάδα
    Post published:30 Μαρτίου 2019
    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

    Μπορεί η εκλογή για την Μητρόπολη Γλυφάδας να έγινε και να βγήκε ο λευκός καπνός της εκλογής και να μνημονεύεται στους ναούς της Μητρόπολης ο νέος Ποιμενάρχης, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι μία ανέφελη εκλογή χωρίς συνέπειες και παρατράγουδα.

    Αντιθέτως οι πληροφορίες μας λένε ότι έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα δυσκολέψουν την Κατάσταση που έχει δημιουργηθεί .
    Μπορεί κατά την διοίκηση της Εκκλησίας να εξελέγη ο Επίσκοπος Αντώνιος ως ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας και να θέλει να επιβάλλει την επιλογή της αλλά οι έχοντες αντίθετη άποψη δεν θα καθίσουν με δεμένα τα χέρια.

    Ήδη μαθαίνουμε ότι ζητήθηκε με εισαγγελική παραγγελία να δοθούν τα πρακτικά της συγκεκριμένης εκλογής ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν συλλέξει τα βίντεο που κυκλοφόρησαν και δείχνουν τον φερόμενο ως εκλεγέντα Μητροπολίτη να προσφωνείται τόσο στο Μικρό, όσο και στο Μεγάλο Μήνυμα, ως Βοηθός Επίσκοπος και όχι ως τιτουλάριος- πράγμα ανακριβές .

    Επίσης άρχισαν να κατατίθενται στο υπουργείο Παιδείας οι πρώτες ενστάσεις κατά της εκλογής με τις οποίες ζητείται να ελεγχθεί η νομιμότητα και το καλώς έχειν της εκλογής.

    Όλα αυτά έχουν οπλίσει με επιχειρήματα όλους εκείνους που θέλουν να διεμβολίσουν την εκλογή του Αντωνίου και να δυσχεράνουν τις διαδικασίες έκδοσης διατάγματος και ενθρόνισης.Ακόμη και να την ακυρώσουν.
    Οι πληροφορίες λένε ότι είναι έτοιμες να κατατεθούν ή έχουν κατατεθεί ήδη δύο προσφυγές στο ΣτΕ, με στόχο να ακυρωθεί η εκλογή. Δεν ξέρουμε την έκβασή τους, ούτε το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνηθεί να υπογράψει το διάταγμα εκλογής αλλά το βέβαιο είναι ότι πάνω από την Γλυφάδα έχουν συσσωρευτεί μαύρα και απειλητικά σύννεφα. Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα…!

    Κατινιές
    https://www.exapsalmos.gr/2019/04/17/enthronistike-o-neos-mitropolitis-glyfadas-antonios-aichmes-kai-yponooymena-stis-prosfoniseis-kai-ston-enthronistirio/

    Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος- Αιχμές και υπονοούμενα στις προσφωνήσεις και στον Ενθρονιστήριο …

    Post published:17 Απριλίου 2019
    Του Σωτήρη Τζούμα

    Παρουσία κλήρου και λαού ( όχι τόσο από τη Γλυφάδα αλλά από Χολαργό,Παπάγου και τις γύρω περιοχές), πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου.

    Ο νέος Μητροπολίτης έφτασε στον περιβάλλοντα χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας, όπου ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος του παρέδωσε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που ήταν ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, την Αρχιερατική ράβδο.

    Στην συνέχεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πραγματοποίηθηκε επίσημη Δοξολογία και η τελετή ενθρόνισης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

    Δεν τον καλωσόρισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου ως είθισται στα όρια της πόλεως.

    Εντός του Ναού το νέο Μητρπολίτη Γλυφάδας καλοσώρισαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας, ο Δήμαρχος Ελληνικού, ( ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης απείχε) και εκ μέρους του κλήρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος και για 10 λεπτά εψηφισμένος Μητροπολίτης Γλυφάδας.

    Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ειδική αναφορά- καρφί όπως το απεκάλεσαν παριστάμενοι Αρχιερείς- του αδικημένου Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αλεξίου Ψωίνου προς τον Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο( ο οποίος θεωρείται ο Γέροντάς του) – όταν του είπε ότι σας είμαστε ιδιαιτέρως ευγνώμονες διότι όπως είπε και ο Μητροπολίτης μας κατά το Μικρό Μήνυμά του στην Ιεραρχία χάρη σε σας επετεύχθη η εκλογή του. Με τον ευγενικό αυτό τρόπο ο Αρχιμ. Αλέξιος κάρφωσε κυριολεκτικά τον Σεβ. Σπάρτης Ευστάθιο που για δεύτερη,τρίτη, ίσως τέταρτη φορά τον αδειάζει, ολίγον προ της εκλογής του.

    https://www.protothema.gr/greece/article/1091884/to-ste-exetazei-ti-nomimotita-eklogis-tou-mitropoliti-glufadas/

    Το ΣτΕ εξετάζει τη νομιμότητα εκλογής του Μητροπολίτη Γλυφάδας

    Παναγιώτης Τσιμπούκης
    04/02/2021, 18:05

    Κατά την πρώτη έλαβαν ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος 52 ψήφους, ο Αντώνιος Αβραμιώτης 50 ψήφους και ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης 21 ψήφους, ενώ μια ψήφος ήταν λευκή.

    Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία η μεταξύ τους απόσταση μειώθηκε σε μια ψήφο, αφού ο Αλέξιος Ψωίνος έλαβε 38 ψήφους και ο Αντώνιος Αβραμιώτης 37 ψήφους, ενώ μια ψήφος ήταν λευκή και μια άκυρη.

    Στη συνέχεια έγινε επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων και το αποτέλεσμα ήταν απόλυτη ισοψηφία (38-38) και λόγω αρχαιότητας, εκλεγείς αναδείχθηκε ο Αντώνιος Αβραμιώτης (20 Μαρτίου 2019).

    Ο κ. Κωνσταντέλλος υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη την εκλογή του Αντώνιου Αβραμιώτη, καθώς είχε κώλυμα εκλογιμότητας, το οποίο ανάγεται στο ότι κατέχει τη θέση Τιτουλάριου Επισκόπου και όχι του βοηθού Επισκόπου.

    ΣΧΟΛΙΑ (1)
    Χρήστος
    04/02/2021, 18:32
    Δεν έχει καμία δικαιοδοσια το Στε. Γι αυτό και άλλωστε η ΙΣ δεν έδωσε καμία σημασία. Βέβαια μεταθετο μητροπολίτη δεν υπάρχει. Αλλά πως έγινε ο Παντελεήμων ο Β Θεσσαλονίκης ή ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης? Απλά πάντα υπάρχει και το αλλά. Θα σου πει ήταν ιστορική αρχιεπίσκοπη γι αυτό μετστεθηκαν. Όπως και να χει είναι θέμα της ΙΣ και όχι του Στε. Απλά η Ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη να επικυρώνει τις αποφάσεις της ΙΣ. Καλώς κακώς? Δεν ξέρω. Αλλά έτσι είναι. Και πιστέψτε με η Ελλαδικη Εκκλησία την έχει δεμένη την Ελληνική πολιτεία από 200 πλευρές….

   • Ο/Η Οικονομικός Επιθεωρητής της Εκκλησίας λέει:

    Nα συνδράμω ευλαβώς ;

    https://roides.wordpress.com/2011/12/30/30dec11/

    Ο μητροπολίτης τ. Ζακύνθου Χρυσόστομος άνοιξε (λίγο) το στόμα του και ξεμπροστιάζει το φίλο του, τον Αρχιεπίσκοπο κ.Λιάπη:

    «Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου (“Free Sunday”: 25-12-2011)

    M.:“………….Το μόνο που άλλαξε ήταν, αντί Χριστόδουλου, Ιερώνυμος. Ο ένας φώναζε δυνατά ό,τι ήθελε να κάνει, ενώ ο άλλος το κάνει μουλωχτά……….

    Δ.: Καθ’ οδόν το τσουνάμι. Φοβάστε κάτι αντίστοιχο και σήμερα;
    Μ.:Στο δρόμο είναι το τσουνάμι.

    Δ: Τότε υπήρξαν οικονομικές και άλλες υποθέσεις που είχαν πλήξει την τότε ηγεσία της Εκκλησίας…
    Μ: Γιατί, δεν έχουμε οικονομικές τώρα; Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα… φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο;

    Δ.:Η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» ανάγεται πάντως στην προηγούμενη περίοδο…
    Μ:Σύμφωνοι, αλλά τι έγινε; Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί.
    Δ: Για ποιον μιλάτε;

    Μ:Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη. Έχει στείλει γράμμα στην επιτροπή [σ.σ.: της Εκκλησίας] που τον κάλεσε και τους είπε: «Δεν έρχομαι, αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά που ζητάτε τα έχω εγώ για να πληρώσω τα δικαστήρια όταν με κατηγορήσουν δημοσιογράφοι, ο Ζακύνθου κ.ά.». Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. Η «Αλληλεγγύη» κάνει με μια εταιρεία ένα συμφωνητικό για τη μεταφορά επισιτιστικής βοήθειας στο εξωτερικό. Το έργο κοστολογήθηκε 2 εκατ. ευρώ. Η μεταφορά δεν γίνεται και η εταιρεία καλείται να πάρει την αποζημίωσή της, που ανήρχετο σε 1,2 εκατομμύρια! Το μεγάλο κακό όμως είναι αλλού: ότι μιλούσαν για πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει! Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή. Και επί τη ευκαιρία, ο κ. Δήμτσας [σ.σ.: γενικός διευθυντής της ΜΚΟ που διαδέχτηκε την «Αλληλεγγύη»] δεν ήταν και πριν συνεργάτης του Χριστόδουλου;…
    Δ: Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης…
    Μ: Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης…
    Δ: Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι η απομάκρυνση του μητροπολίτη Ιωαννίνων και του κ. Ζαμπέλη από την Οικονομική Υπηρεσία οφείλεται στην υπόθεση αυτή;
    Μ: Και σε αυτή.

    Δ: Κάποια πρόσωπα της προηγούμενης κατάστασης μπορεί να παίζουν ρόλο στο να μη διαλευκαίνονται οι υποθέσεις;

    Μ: Ναι, ακριβώς αυτόν το ρόλο παίζουν. Αυτός είναι επικίνδυνος ρόλος……………..

    Δ: Όταν μιλάτε για αρχηγούς που δεν έχουν κότσια…

    Μ: Εννοώ και τον Αρχιεπίσκοπο. Όταν έχεις αδυναμίες, πρέπει να κρύβεσαι. Να μην ανεβαίνεις σε σκαλοπάτια ψηλότερα από εκείνα που μπορείς.

    Δ: Άρα κι εσείς στηρίξατε μια κακή επιλογή.

    Μ:Βεβαίως. Εκ των υστέρων το αναγνωρίζω….

    Δ:Δεν βλέπετε κάτι θετικό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;
    Μ:Ναι. Ότι δεν βγαίνουμε στους δρόμους να κραυγάζουμε. Ένα χαμηλό προφίλ περνάει πιο εύκολα και τις ανομίες…”.

    https://www.documentonews.gr/article/o-foyrlemadhs-katadikasthke-se-16-xronia-gia-kakoyrghma-kai-afethhke-eleytheros

    Για υπεξαίρεση εκατομμυρίων
    Ο Φουρλεμάδης καταδικάστηκε σε 16 χρόνια για κακούργημα και αφέθηκε ελεύθερος!

    Κατερίνα Κατή

    Δημοσίευση
    12.06.2018 | 13:00

    Ανανέωση
    26.01.2019 | 04:31


    Δεκαέξι χρόνια για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από το Δημόσιο ταμείο ο Δημήτρης Φουρλεμάδης της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», αλλά… Ελεύθερος με απόφαση του Δικαστηρίου. Του επέβαλλαν περιοριστικούς όρους μέχρι τη εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

    Ειδικότερα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών για υπεξαίρεση εκατομμυρίων που προορίζονταν για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες.

    Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας.

    Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορά σε προκαταβολή επιχορήγησης, ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ (οι 500.000 ευρώ επεστράφησαν από τον κ. Φουρλεμάδη) που είχε δοθεί από το ΥΠΕΞ το 2005 για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι.

    Το υπέρογκο όμως αυτό ποσόν, όπως τόνισε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας,

    Πήγε «σε ανοίκειες πληρωμές», για δαπάνες, άσχετες με φιλανθρωπίες. Πληρώθηκαν μισθοδοσίες της ΜΚΟ, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, το ΙΚΑ, φόροι, αμοιβές σε επικοινωνιολόγους, επιταγές προς τρίτους.»

    Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης καταδικάστηκε για:

    Το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, τον 1608/50.
    Το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία. ΟΙ Δικαστές οι δικαστές έκαναν εν προκειμένω δεκτή την εισαγγελική πρόταση και προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν.1608/1950.
    Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης αθωώθηκε από τη μία πράξη της απιστίας που του καταλογιζόταν από το αρχικό κατηγορητήριο και αφορούσε σε αγορά ακινήτου στην Κυψέλη.

    Στον πρώην διευθυνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ της Εκκλησίας αναγνωρίστηκαν 2 ελαφρυντικά, του προτερου έντιμου βίου και της καλης συμπεριφοράς μετά την πραξη του, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια με τα οποία κινδύνευε.

    Οι δικαστές δέχθηκαν το αίτημα του και του αναγνώρισαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του. Αφέθηκε έτσι ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

    Στο Δημόσιο επιδικάστηκε αποζημίωση 5.000 ευρώ από τον Δημήτρη Φουρλεμάδη και επιπλέον 1.000 ευρώ από τη δεύτερη κατηγορούμενη.

    Η φερόμενη ως διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου της ΜΚΟ (η ίδια αρνείται ότι κατείχε αυτή τη θέση), κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία, ένοχη για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση του κ. Φουρλεμάδη. Της αναγνωρίστηκαν τα ίδια ελαφρυντικά και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, με αναστολή. Αθωώθηκε από την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απιστία.

    Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν οι δύο οικονομικοί επιθεωρητές της Εκκλησίας, που κατηγορούνταν για το κακουργημα της ψευδούς βεβαιώσεως.

    […………………….]

    http://www.topontiki.gr/article/58081/ta-fileta-tis-voyliagmenis-efoplistes-kai-dikaiosyni

    11.9.2013 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
    Τα «φιλέτα» της Βουλιαγμένης, εφοπλιστές και Δικαιοσύνη

    Η εκκλησιαστική περιουσία ήταν πάντα ένα προσφιλές θέμα είτε για εσωτερική αντιπολίτευση στον χώρο της Εκκλησίας είτε ως πεδίο μάχης και αντιπαραθέσεων μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Από το… δόγμα «το μαγαζί μας είναι γωνιακό και δεν μπορείτε να το αγγίξετε» του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ προς τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι το «σάλτο μορτάλε» του Αντώνη Τρίτση επί Ανδρέα Παπανδρέου, το θέμα συγκέντρωνε πάντα το ενδιαφέρον του κόσμου!

    Η τελευταία διένεξη σημειώθηκε στα τέλη της αρχιεπισκοπίας Σεραφείμ. Εκτάσεις – φιλέτα της Βουλιαγμένης άλλαξαν χέρια, ενώ τα οικονομικά της Εκκλησίας διαχειριζόταν μία κλειστή ομάδα ιεραρχών, εν ονόματι του ανήμπορου τότε Σεραφείμ. Ήταν τόση η φόρτιση τότε, ώστε το θέμα χρησιμοποιήθηκε στη μάχη διαδοχής στον αρχιεπισκοπικό θρόνο το 1998.

    Αλλά ας δούμε το θέμα στην πραγματική του διάσταση, δεδομένου ότι πολλά περίεργα συμβαίνουν με την εκκλησιαστική περιουσία την τελευταία πενταετία, μετά μάλιστα την εκλογή του Ιερώνυμου Β’ ως αρχιεπισκόπου.

    Ο Ιερώνυμος, ως κύριος αντίπαλος του Χριστόδουλου στην εκλογή του 1998 και έπειτα ως ο κύριος αντιπολιτευτικός πόλος εντός της Ιεραρχίας, κατόρθωσε στην εκλογή του 2008, με τη συνεισφορά ενός σκληρού στενού πυρήνα κληρικών και λαϊκών, φίλων και συνεργατών του, να αναδειχθεί στην πολυπόθητη θέση του αρχιεπισκόπου.

    Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι από τους ομηρικούς καυγάδες, τις αντεγκλήσεις, τις ανακρίσεις κ.λπ. στους κόλπους της Εκκλησίας, που προηγήθηκαν της εκλογικής αναμέτρησης για τον θρόνο το 1998, με αιχμή του δόρατος τις καταγγελίες για τη διαχείριση των κονδυλίων της Εκκλησίας και τη διανομή τους, αδιαφανώς, σε ημετέρους.

    Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη της υπόθεσης Κοσμάτου, που έκανε τον Τύπο της εποχής να αφιερώσει δεκάδες σελίδες και παραλίγο να παρουσιαστεί η Εκκλησία ως θύτης, ενώ ήταν το πραγματικό θύμα. Το θέμα αυτό τελικά στοίχισε στον Ιερώνυμο, αφού ήταν κεντρικό πρόσωπο των τεκταινομένων στον πολύπαθο χώρο των οικονομικών της Εκκλησίας. Η υπόθεση έληξε εκκλησιαστικά, με «άφεση αμαρτιών» προς όλους τους εμπλεκομένους με αρκετή καθυστέρηση, το 2005, με πρωτοβουλία του Χριστόδουλου, που ήθελε να μετριάσει το αντιπολιτευτικό μένος τού τότε μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμου, ο οποίος αντιπολιτευόταν σκληρά τον Χριστόδουλο εντός και εκτός Ιεραρχίας.

    Διόρισε πρόεδρο

    Με την ανάληψη της εκκλησιαστικής εξουσίας από τον Ιερώνυμο, τον Φεβρουάριο του 2008, φάνηκε ότι οι όποιες στραβοτιμονιές του παρελθόντος είχαν αποτελέσει μάθημα για τον νέο αρχιεπίσκοπο.

    Η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να διορίσει πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) τον Θεόκλητο, μητροπολίτη Ιωαννίνων και επί δεκαετίες μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, τον μόνο βαθύ γνώστη των οικονομικών της Εκκλησίας, και της εκκλησιαστικής περιουσίας και όλης της προϊστορίας αυτού του τεράστιου κεφαλαίου. Η τοποθέτηση αυτή ήταν η ανταπόδοση του Ιερώνυμου προς τον μητροπολίτη Ιωαννίνων, ο οποίος εκπροσωπούσε την πρεσβυτέρα Ιεραρχία, λόγω της ουσιαστικής στήριξής του στην εκλογική αναμέτρηση, η οποία ήταν καθοριστική, αφού έκανε την πλάστιγγα να γείρει υπέρ του Ιερώνυμου.

    Ανέθεσε επίσης τη γενική διεύθυνση της ίδιας υπηρεσίας σ’ έναν ικανό τεχνοκράτη από την αγορά και εξειδικευμένο ανώτατο τραπεζικό στέλεχος στη διαχείριση ακινήτων, τον Α. Ζαμπέλη, έως τότε επικεφαλής της ακίνητης περιουσίας της Εμπορικής Τράπεζας.
    Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι το δίδυμο Θεόκλητου – Ζαμπέλη άρχισε να βάζει σε τάξη τα πολύπαθα οικονομικά της Εκκλησίας, τα οποία τη μετά Χριστόδουλο εποχή άρχισαν να παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

    Τσαμπατζήδες μισθωτές, χαριστικές πωλήσεις και δοσοληψίες με ημετέρους, εγκαταλελειμμένα και αδήλωτα ακίνητα, καταπατημένες εκτάσεις μπήκαν πολύ σύντομα σε σειρά, με αποτέλεσμα η Εκκλησία να καταστεί αξιόπιστος θεσμικός παίκτης στην αγορά της ακίνητης περιουσίας και μάλιστα να βρεθεί στα πρόθυρα ίδρυσης Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακινήτων, στα πρότυπα των μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων.

    Το Βατοπέδι

    Η σχέση με την κυβέρνηση Καραμανλή ήταν άριστη, λόγω της σχέσης του Ζαμπέλη με τη Ν.Δ., και αυτό αποτυπώθηκε στη διευθέτηση σωρείας χρονίως εκκρεμουσών υποθέσεων μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας, παρότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που εκείνη την εποχή… μεσουρανούσε, είχε δυναμιτίσει το κλίμα και υπήρχε τεράστια καχυποψία.

    Με την εκλογή όμως του ΠΑΣΟΚ και την άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία, βαριά σύννεφα άρχισαν να σκεπάζουν τις σχέσεις Εκκλησίας – πολιτείας. Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου και… Χάρης Παμπούκης, με τη συμμετοχή της Διαμαντοπούλου και της Ρεπούση, άρχισαν το ξήλωμα του πουλόβερ, αφού θέλησαν – σε έναν βαθμό σωστά – να ελέγξουν το σύστημα.

    Πέτυχαν, σε πρώτη φάση, με τη σύμφωνη γνώμη του Ιερώνυμου, την επιβολή της βαριάς φορολόγησης στην εκκλησιαστική περιουσία (ίσως θυμάστε εκείνη τη… συμπροεδρία αρχιεπισκόπου και Γιωργάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο), τον έλεγχο της εκκλησιαστικής περιουσίας μέσω χαρακτηρισμών ακινήτων της σε διατηρητέα και πράσινο (βλέπε Δεινοκράτους και Υμηττό) κ.λπ.

    Ο Ιερώνυμος, στηριζόμενος στη φιλοσοφία «πού να μπλέκω τώρα με το γκουβέρνο», στη συνέχεια αποφάσισε να απομακρύνει τους πιο στενούς του συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς, και μάλιστα εκείνους που τον είχαν βοηθήσει την επίμαχη προεκλογική περίοδο του 2008 να αναδειχθεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Και τότε λίγο έλειψε να τον χάσει δεύτερη φορά, κάτι που αποφεύχθηκε μόνον επειδή κάποιοι χριστοδουλικοί ιεράρχες τον ψήφισαν πηγαίνοντας κόντρα στον «παραδοσιακό» μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο.

    Έτσι απομακρύνθηκε, τον Απρίλιο του 2011, με πρόσχημα τη λήξη της τριετούς θητείας του, ο λαϊκός γενικός διευθυντής των Οικονομικών Αντώνης Ζαμπέλης, αλλά και ο κληρικός ειδικός σύμβουλος της Αρχιγραμματείας, διαπρεπής νομικός και θεολόγος, αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου. Ύστερα ακολούθησε και η θορυβώδης παραίτηση του προέδρου της ΕΚΥΟ, του Ιωαννίνων Θεόκλητου, ο οποίος, μιλώντας σε συνεργάτες του, έλεγε ότι «δεν μπορούσε να ανεχθεί πλέον να παίζεται μέσα στην Εκκλησία αυτή η φαρσοκωμωδία».

    Βουλιαγμένη στο προσκήνιο

    Μετά την απομάκρυνση των τριών αυτών βασικών πυλώνων στήριξης της αρχιεπισκοπικής εξουσίας και των εκκλησιαστικών ισορροπιών, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Απομακρύνθηκαν αμέσως όλοι οι στενοί συνεργάτες των Θεόκλητου – Ζαμπέλη από την ΕΚΥΟ, με αποτέλεσμα τα οικονομικά της Εκκλησίας να καταρρεύσουν. Η διάδοχη κατάσταση αποδείχθηκε αδύναμη να αντεπεξέλθει στο οικονομικό περιβάλλον της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, που απαιτούσε εξειδικευμένες γνώσεις και σταθερή πολιτική.

    Ύστερα έγιναν κι άλλες απομακρύνσεις συμβούλων και έγιναν αλλαγές στο «πολίτ μπιρό» του Ιερώνυμου με νέα πρόσωπα και, όπως αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές, με την κυριαρχία στο στενό περιβάλλον ενός νεοφανούς αρχιμανδρίτη, που μετουσιώθηκε στο alter ego του αρχιεπισκόπου και προήχθη στον βαθμό του βοηθού επισκόπου, μεταλλασσόμενος σε μία νύκτα από άκρως χριστοδουλικό σε άκρως… ιερωνυμικό. Αυτός ο αρχιμανδρίτης και καθηγητής Θρησκευτικών στο Κολέγιο Αθηνών (έχει και αυτό τη σημασία του!) ανήκε απολύτως στο σκληρό… κηπουρικό ΠΑΣΟΚ.

    Με την αλλαγή της κυβέρνησης, τον Ιούνιο του 2012, εμφανίστηκαν κι άλλοι στενοί φίλοι του αρχιεπισκόπου από το μακρινό παρελθόν και, με δεδομένο το τέλμα των εκκλησιαστικών οικονομικών, άρχισαν να του βάζουν ιδέες περί αξιοποίησης της χειμαζόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας. Αυτοί οι φίλοι προέρχονταν από την περιοχή της Βουλιαγμένης, του μέρους με τη μεγαλύτερη και πιο αξιόλογη απομένουσα εκκλησιαστική περιουσία, όπου στο παρελθόν, όταν ο τότε μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας ήταν ανακατεμένος με τη διοίκηση της ΕΚΥΟ, είχαν συμβεί περίεργα πράγματα.

    Πολλοί μιλούσαν τότε για χαριστικές συμβάσεις και εργολαβίες, για πώληση οικοπέδων σε χαμηλές τιμές, για αντιπαροχές, για «ομάδα εφοπλιστών» που ήθελε και επιθυμεί ακόμη να μπει στο παιχνίδι της αγοράς των οικοπέδων «φιλέτων» της Βουλιαγμένης.

    Δεν μπορούσαν να συγχωρήσουν πώς τους ξέφυγε το παιχνίδι στη Βουλιαγμένη, ιδιαίτερα μετά την πώληση κάποιων ακινήτων το 2009, σε – απαράδεκτες γι’ αυτούς – υψηλές τιμές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο φάκελος «οικόπεδα της Εκκλησίας» στη Βουλιαγμένη όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει τον Αστέρα, οι δικαστικές αρχές έχουν πληροφορηθεί ότι το λεγόμενο «λόμπι νεο-εφοπλιστών» της Βουλιαγμένης επιχειρεί πάλι να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να αγοράσει κοψοχρονιά τα οικόπεδα της Εκκλησίας που συνορεύουν με την έκταση του Αστέρα και με διαδικασίες που πιθανώς εγείρουν ζητήματα νομιμότητας και φορολογικών παραβάσεων. Και μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    Παράγοντες της Ιεράς Συνόδου, με ισχυρή μνήμη, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά προς το παρόν σιωπούν. Περιμένουν το επόμενο βήμα του εισαγγελέα για να… απασφαλίσουν.

    Η εταιρεία

    Σε επίρρωση όλων αυτών ξαφνικά, προς το τέλος Ιουλίου, με κοινή δήλωση πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος ανακοινώνουν την ίδρυση κοινής Εταιρείας Αξιοποιήσεως της Εκκλησιαστικής Περιουσίας, με εταίρους την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την πολιτεία. Στο τέλος Αυγούστου μάλιστα πέρασε το νομοσχέδιο από τη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα:

    • Η περιουσία αυτή ανήκει στην Αρχιεπισκοπή ή στην ΕΚΥΟ, δηλαδή στην κεντρική Εκκλησία της Ελλάδος, δηλαδή σε όλες τις μητροπόλεις;
    • Με ποιες εξειδικευμένες γνώσεις θα γίνεται αυτή η διαχείριση, όταν η Αρχιεπισκοπή θα ορίζει τα τρία από τα πέντε μέλη του Δ.Σ.;
    • Ποιες δικλίδες ασφαλείας υπάρχουν ώστε η Εκκλησία της Ελλάδος και η Αρχιεπισκοπή (μητρόπολη) Αθηνών να μην απολέσουν την περιουσία τους και μάλιστα για 99 έτη;
    • Θα ακολουθηθούν η διαδικασία και οι αυστηροί περιορισμοί των Ανωνύμων Εταιρειών Ακίνητης Περιουσίας, όπου και το επενδυμένο κεφάλαιο είναι μεγάλο και οι έλεγχοι εξοντωτικοί; Πουθενά δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο από το κείμενο του νόμου. Αντιθέτως προκύπτει περίσσευμα αδιαφάνειας σε όλα, όταν μάλιστα με βάση τα νέα ισχύοντα τρεις άνθρωποι, διορισμένοι με απόλυτο τρόπο από έναν (τον αρχιεπίσκοπο), θα κάνουν ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν.

    Αυτά και πολλά άλλα, σύντροφοι… Φαίνεται – και μακάρι να βγούμε ψεύτες – ότι κάτι δεν πάει καλά με το περίεργο και ξαφνικό αλισβερίσι για τα περιουσιακά αυτή την περίοδο. Ήμαρτον δηλαδή…

    https://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7

    09:03 | 11 Αυγ. 2010Τελευταία ανανέωση 05:27 | 28 Ιουλ. 2011

    Νέο σκάνδαλο με πωλήσεις γης της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη

    Στις 15 Ιουνίου 2009, η ΕΚΥΟ πώλησε 4 στρέμματα στη θέση Λιμανάκι Μαλτσινιώτη της Βουλιαγμένης, αντί 14 εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτη, με τη μέθοδο της συμβιβαστικής εκποίησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν προχώρησε στην πάγια διαδικασία του δημόσιου διαγωνισμού, με το επιχείρημα ότι ο εν λόγω ιδιώτης είχε καταπατήσει την έκταση. Όπως προέκυψε πάντως από τη δημοσιογραφική έρευνα της Αυγής, ο συγκεκριμένος ιδιώτης, με οριστική και αμετάκλητη δικαστική απόφαση, είχε αποβληθεί από αυτήν.

    Σε ελάχιστο διάστημα, τα 4 στρέμματα μεταπωλήθηκαν από τον ιδιώτη αντί 15,5 εκατομμυρίων σε τρεις off shore εταιρείες με κοινή έδρα. «Καινοφανές εξάλλου το γεγονός ότι στην α’ φάση της αγοραπωλησίας ο ιδιώτης -και οδοκαθαριστής στο επάγγελμα, όπως έχει γραφεί- πλήρωσε με τρεις επιταγές και με τις ίδιες επιταγές σε μεταγενέστερο χρόνο, οι off shore εταιρείες αγόρασαν από εκείνον την παραδεισένια έκταση» σημειώνει το ρεπορτάζ της Αυγής.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, ζήτησε από τους συνεργάτες του να κρατήσουν χαμηλούς τόνους έως ότου προσωποποιηθούν οι διώξεις από τον τακτικό ανακριτή. Εάν η κατάσταση δεν αποσαφηνιστεί, το θέμα αναμένεται να τεθεί και στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, τον Οκτώβριο.

 8. Ο/Η Μητροπολίτης Ντωντώ λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.