Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε

[Στο όνομα της ένοπλης πάλης που άφησε πίσω της μόνο πόνο και οδύνη χωρίς κανένα αποτέλεσμα]

Το κείμενο αυτό και για τον θλιβερό Έκτορα, γιό του αρχιεκτελεστή, που δεν έχει ιδέα από την κρύα ανατριχίλα του θανάτου όταν βλέπεις ένα φτωχόπαιδο με τα μυαλά του χυμένα στο πάτωμα. Μόνο και μόνο γιατί φορούσε στολή και συνάντησε ένα πρωινό τον Δημήτρη Κουφοντίνα…

Γύρω στις 8 ένας διαβολεμένος θόρυβος από μαρσάρισμα μηχανής με έκανε να βγω με τις πυτζάμες στον δρόμο. Βγαίνοντας άκουσα μια γυναικεία φωνή από την μεριά της τράπεζας να ουρλιάζει: «Τον σκότωσαν, τον σκότωσαν»!

Όπως ήμουν πήγα προς την τράπεζα. Η πόρτα ορθάνοικτη. Μπήκα. Η τράπεζα άδεια.

Μόνο ο ταμίας, ο Νίκος, παλιός συμμαθητής στο δημοτικό, ήταν σκυμμένος πάνω από τον αστυφύλακα Χρήστο Μάτη, που ήταν πεσμένος ανάσκελα στο πάτωμα. Ο Νίκος του έπιανε τον σφυγμό. Μόλις με είδε είπε σαν χαμένος: «Είναι νεκρός;»

Είδα από το κεφάλι του αστυφύλακα να τρέχουν τα μυαλά του στο πάτωμα. Μόνο λίγο αίμα φαινόταν στην τρύπα που υπήρχε στο κρανίο του.

Σοκαρισμένος εξίσου με το Νίκο από το θέαμα απάντησα χωρίς να το πολυσκεφθώ: «Με τα μυαλά χυμένα στο πάτωμα πως να ζει ρε Νίκο;»

Ο Νίκος ανασηκώθηκε ταραγμένος. Ρώτησα τι συνέβη. Μου είπε: «Μόλις είχαμε ανοίξει. Μπήκαν οι πελάτες. Μπήκε κι ένας ντυμένος αστυφύλακας. Πλησίασε τον Χρήστο που φυλούσε την τράπεζα του έδωσε ένα κουτί με γλυκά και του είπε: χρόνια πολλά Χρήστο.

Ο Χρήστος άπλωσε να πάρει το κουτί. Μόλις το έπιασε ο άλλος βγάζει από κάτω από το κουτί ένα περίστροφο και το βάζει στο κεφάλι του Χρήστου και λέει: αν κουνηθείς πέθανες. Ο Χρήστος τινάχτηκε ξαφνιασμένος. Αυτό ήταν. Ο άλλος πυροβόλησε αμέσως. Ο Χρήστος έπεσε στο πάτωμα όπως τον βλέπεις. Εγώ πάτησα το κουμπί συναγερμού της αστυνομίας…»

Ήδη ακούγονταν σειρήνες να πλησιάζουν. Το αστυνομικό τμήμα του Θησείου απείχε από την τράπεζα των Άνω Πετραλώνων μόλις ένα χιλιόμετρο. Βγήκα αφήνοντας τον Νίκο να εξηγήσει το συμβάν στους αστυνομικούς.

Από το σπίτι τηλεφώνησα στην εφημερίδα ΑΥΓΗ με την οποία συνεργαζόμουν ως ανταποκριτής της στο Λονδίνο.

Τον Χρήστο Μάτη τον είχα δει δύο-τρεις φορές στην τράπεζα. Ήταν ένα χωριατόπαιδο που κοίταγε αυστηρά. Κρατούσε ένα ημιαυτόματο κι έκανε βόλτες μέσα έξω.

Μια φορά είχα πει γελώντας στον ταμία: «Πολύ αυστηρός και τυπικός είναι αυτός».

Κι ο ταμίας απάντησε: «Καλό παιδί. Κάπου από την Ήπειρο νομίζω». Την επόμενη φορά που είδα τον 28χρόνο Χρήστο Μάτη ήταν νεκρός με τα μυαλά χυμένα στο πάτωμα!!!

Όταν το 2002 συνελήφθη ο αρχιεκτελεστής «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη – ο κατά κόσμο Δημήτρης Κουφοντίνας – έμεινα άναυδος για την εκτελεστική του ψυχρότητα.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο Χριστόδουλος Ξηρός: «Ο «Λουκάς» ντυμένος με στολή αστυνομικού εισήλθε πρώτος στην τράπεζα και κατευθύνθηκε προς το μέρος του ένοπλου αστυνομικού φρουρού… Ο «Λουκάς» (Δημήτρης Κουφοντίνας) πυροβόλησε τον αστυνομικό και αφού πήραμε τα χρήματα απομακρυνθήκαμε από την τράπεζα» Τόσο απλά…

Από το 1984 η σκηνή αυτή στοίχειωσε το μυαλό μου.

Όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του ψυχρού δολοφόνου ένοιωσα απέχθεια και οργή για τον Κουφοντίνα. Απέχθεια για την πράξη του και οργή γιατί είχε χαρακτηρίσει τον εν ψυχρώ φόνο του νεαρού σαν «πολιτική παράπλευρη απώλεια» στην ληστεία μιας τράπεζας!

Βλέποντας προχτές τον Δημήτρη Κουφοντίνα να βολτάρει αμέριμνος στην άδεια γιορτινή Αθήνα και δίπλα του με επιδεικτική υπερηφάνεια τον γιό του Έκτορα ένοιωσα και πάλι απέχθεια και οργή για τον πατέρα. Αλλά και οίκτο για τον γιό.

Αυτόν τον θλιβερό νεαρό που έχει αλλοτριωθεί τόσο ώστε να θεωρεί «επαναστατική πράξη» το να τινάζει κάποιος εν ψυχρώ τα μυαλά ενός, σχεδόν συνομήλικου του, για να ληστέψει μια τράπεζα.

Οίκτο για την κατάντια του Έκτορα που νοιώθει περήφανος, παραγνωρίζοντας το γεγονός, πως αυτός που τίναξε τα μυαλά στο πάτωμα ενός 28χρόνου φτωχόπαιδου ήταν ο πατέρας του!

Υ.Γ.: Το κείμενο αυτό στη μνήμη ενός άτυχου χωριατόπαιδου, του Χρήστου Μάτη, που κανείς πια δεν θυμάται. Το κείμενο αυτό για τον σπαραγμό των γονιών στην επαρχία που έθαψαν το παιδί τους με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το κείμενο αυτό και για τον θλιβερό Έκτορα, γιό του αρχιεκτελεστή, που δεν έχει ιδέα από την κρύα ανατριχίλα του θανάτου όταν βλέπεις ένα φτωχόπαιδο με τα μυαλά του χυμένα στο πάτωμα. Μόνο και μόνο γιατί φορούσε στολή και συνάντησε ένα πρωινό τον Δημήτρη Κουφοντίνα…

*

*του συγγραφέα ©Διαμαντή Μπασαντή, δημοσιογράφος και αναλυτής τάσεων της κοινής γνώμης για το πολιτικό τμήμα του pronews.gr, καθώς και διαχειριστής του ιστότοπου «Εν Άνδρω»

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αισχρότατη πράξη. Την είχα ξεχάσει.
  Παρ’όλο που συνεχίζω να πιστεύω αμετακίνητα στην οφειλόμενη ανωτερότητα και επιείκεια ενός Κράτους Δικαίου και μιας ουμανιστικής κοινωνίας, καλά κάνετε κε Ρο και το θυμίζετε για να μπαίνουν τα ζητήματα στις πλήρεις τους διαστάσεις και κυρίως για να αποκαλύπτεται η υποκρισία όσων ξεχνούν στις κραυγές τους να θυμηθούν πως υπάρχει και ο χωρίς ούτε μια ημέρα άδεια Γιωτόπουλος.
  Ίσως δεν του συγχωρούν πως αυτός, αν το θυμάμαι σωστά, δεν δολοφόνησε με φυσική αυτουργία, ούτε έναν.

  • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

   laskaratos,
   να σας θυμίσω και εγώ ένα 15χρονο μαθητή τον Μιχάλη Καλτεζά που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού του Αθανασίου Μελίστα, και έναν άλλο επίσης15χρονο μαθητή, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, που και αυτός έπεσε νεκρός μόνο και μόνο γιατί βρέθηκε μπροστά του κάποιος ένστολος ονόματι Επαμεινώνδας Κορκονέας.
   Ξέρω καλά ότι είστε κατά της βίας και του ολοκληρωτισμού, και εύχομαι η θύμηση αυτών των παιδιών να μη σας ταράξει την υπέροχη νύχτα σας. Μη συγκινηθείτε παρακαλώ

   • Ο/Η Lelos Mpistirlis λέει:

    του Κώστα Παπαδάκη,

    δικηγόρου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

    Β) Το – μόνο ρεαλιστικό πλέον και μακάρι να διαψευσθώ – ενδεχόμενο του θανάτου του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο ίδιος τον έχει επιλέξει και αποδεχθεί αντί της αναγκαστικής σίτισης, δείχνοντας ότι παραμένει αγωνιστής μέχρι το τέλος.

    Το ερώτημα είναι τώρα γιατί η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τον θάνατο του Δημήτρη Κουφοντίνα ή έστω αποδέχεται το ενδεχόμενο του, που αποκτά όλο και μεγαλύτερη βεβαιότητα, επιμένοντας στην σκληρή και εν τέλει παράνομη συμπεριφορά της ;

    Είναι κοινός τόπος, ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πλέον ακροδεξιά και αυταρχική τουλάχιστον από το 1974 και καθώς δεν έχει μπροστά της κάποιο ανερχόμενο κίνημα πολιτικής προοπτικής που θα μπορούσε να την ανατρέψει με θέσεις προς τα αριστερά, αλλά αντίθετα έχει πίσω της ένα εξευτελισμένο και ηττημένο κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε δυστυχώς την πολιτική επιλογή έκφρασης μίας μακράς κινηματικής ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας επία δύο δεκαετίες πριν, βρίσκει την ευκαιρία να εκδικηθεί την ελληνική κοινωνία για όλη της αυτή την ριζοσπαστικοποίηση και να ανατρέψει στην πράξη όλες τις κατακτήσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της μεταπολιτευτικής περιόδου. Είναι μία κυβέρνηση που μας γυρνάει στις δεκαετίες του 1950 και 1960, όταν η δράση της Αριστεράς και οι συναθροίσεις βρίσκονταν στην παρανομία. Ο τρόπος με τον οποίο, άλλωστε, έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες συναθροίσεις το δείχνει από μόνος του. Και ειδικότερα στην περίπτωση εκδηλώσεων συμπαράστασης Κουφοντίνα δεν υπήρξε ούτε μία που να μην την διαλύσει εν τω γεννάσθαι, μόλις άνοιξε ένα πανό και χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε εκδήλωση βίας από τους συμμετέχοντες.

    Τροφοδοτεί ακόμα την ένταση με διαρκείς και όπως αποδεικνύεται από το non paper, εκπορευόμενες από ένα ενιαίο επικοινωνιακό κέντρο, πολωτικές επιθέσεις και φυσικά χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ στην αναπαραγωγή της τρομο-υστερίας, στην αναφορά περί αρχιεκτελεστή, περί διεκδίκησης προνομιακής μεταχείρισης κλπ. Συσπειρώνει το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας και ενδιαφέρεται για τη συνοχή των ακροδεξιών της στοιχείων, που φαίνεται να κυριαρχούν πλέον στον πολιτικό της προσανατολισμό συνδυαζόμενα με την θέση κορυφαίων παραγόντων εξουσίας ως πολιτικώς εναγόντων κατά του απεργού πείνας. Είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο θάνατος του Κουφοντίνα θα προκαλέσει σκληρές αντιδράσεις. Μιλάνε ήδη αρκετοί για μέρες του 2008 μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά φοβάμαι ότι είναι μετριοπαθείς.

 2. Ο/Η Μπατσάκι λέει:

  https://www.kathimerini.gr/society/146111/h-17n-skotose-olokliri-tin-oikogeneia-mas/

  «H 17N σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά μας»
  Newsroom
  19.03.2003 • 08:00

  O Χρήστος Μάτης είναι παλικαράκι 18 χρόνων, στα 19. Τελειώνει φέτος το Λύκειο, και όπως μας είπε, έξω στο διάλειμμα της δίκης, ο πατέρας του, ο πρώτος μάρτυς κατηγορητηρίου κ. Ξενοφών – Βασίλειος Μάτης, «αυτές τις μέρες στενοχωριέται πολύ». Στην κατάθεσή του ο Ξενοφών Μάτης είπε «στις 20 Δεκεμβρίου 1984 γέννησε η γυναίκα μου το δεύτερο αγόρι. Ημουν στον ουρανό και βρέθηκα «8 μέτρα μέσα στη γη». Είχα πάει να τους δω, στην κλινική, ήταν δυόμισι η ώρα μεσημέρι, όταν γύρισα σπίτι και μου το ‘πε η κουνιάδα μου… Εμείς, κ. πρόεδρε είμαστε από το Θεσπρωτικό Πρεβέζης. Θέλω να ρωτήσω αυτούς που τον σκότωσαν, τι είχε κάνει ο αδελφός μου; Δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο. Με μισό παπούτσι ήρθαμε και δουλέψαμε. Ελιές μάζευε η μάνα μας για να μας μεγαλώσει. Περιμένω να μάθω ποιος σκότωσε τον αδελφό μου κι ας μη μιλάμε για ιδεολογίες…». «Και εγώ εκφράζω μια λύπη για το συμβάν. Το δικαστήριο», λέει ο πρόεδρος, «ζητεί ευθύνες». «Ανθρώπου ζωή αφαίρεσαν, κ. πρόεδρε, λες και ήταν μπεκάτσα. Δεν σκότωσαν έναν άνθρωπο, σκότωσαν όλη την οικογένεια. Και εδώ λέω το παράπονό μου, τον πόνο μου. Πάνε, πέθαναν, η μάνα μου, το 1999 και ο πατέρας το 2000. Οσο για τα λεφτά που ‘δωσε η πολιτεία… Από 18 χιλιάδες άρχισε, ώς 110, μαζί με ΟΓΑ». «Τώρα πέθαναν αυτοί, κι η μάνα μας, ώς το τέλος, έλεγε «όταν τους βρουν θα πάω να τους ρωτήσω, εσένα μάνα δεν σε γέννησε; Καρδιά δεν έχεις; Και τι κέρδισες; Ξέρεις πώς μεγάλωσα εγώ αυτό το παιδί, με τι στερήσεις;». Αλλά δεν πρόλαβε», αυτά τα είπε, στην «K», έξω στον διάδρομο, η αδελφή του Χρήστου Μάτη, η Ανθούσα Πίσσαρη, 6 χρόνια μεγαλύτερη από τον μακαρίτη, «που ήταν το στερνοπαίδι. Είχε τελειώσει την Γ΄ Γυμνασίου. Πήγε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, δεν έβγαζε λεφτά. Μετά που τέλειωσε το στρατιωτικό, του ‘πε ο πατέρας μας «Δεν πας στην αστυνομία»; Και πήγε». Αργότερα, η Ανθούσα κατέθεσε τη μαρτυρία αυτή, ως πολιτική αγωγή, μεταφέροντας τις τελευταίες θελήσεις της μάνας της. Και η υπεράσπιση δεν ρώτησε τίποτε, σιώπησε.

  Εξω, ο άλλος αδελφός, ο κ. Νικηφόρος – Βαγγέλης Μάτης, που πήγε να καταθέσει, αλλά ο πρόεδρος δεν τον άφησε να πει πολλά «εφόσον δεν είχε τίποτα παραπάνω να πει απ’ ό,τι ο Ξενοφών», έλεγε στο διάλειμμα, «σαν σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια, είχαμε την κηδεία της. Πέθανε η μάνα μας μ’ αυτόν τον καημό». Και η Ανθούσα είπε, μπροστά στους δικαστές «ξερίζωνε η μάνα μας τα μαλλιά της, γι’ αυτό το κακό που μας βρήκε». Τη λέγανε Σταυρούλα, το όνομά της έχει η κόρη του Βαγγέλη Μάτη, μια ξανθή κοπέλα που είναι στη δίκη και παρακολουθεί βουβή και οργισμένη. «Το αγοράκι εκείνο που ήταν τριών ημερών όταν σκότωσαν τον αδελφό μας, του ‘δωσα το όνομά του. Το ‘βγαλα Χρήστο», μας είπε ο Ξενοφών. Δακρυσμένοι, πικραμένοι όλοι τους κράτησαν αξιοπρεπή στάση. Οταν, όμως, κατέθετε η αδελφή τους, η Ανθούσα, και μιλώντας για τους υπεύθυνους είπε: «Το ‘μαθα το μεσημέρι. Αυτοί οι -πέστο οι δολοφόνοι, πέστο- της φώναζαν από κάτω. Αλλά η Ανθούσα, όλη μια πίκρα, προτίμησε να πει κοιτώντας προς τα πίσω, αυτοί οι κατηγορούμενοι, θέλω να ρωτήσω, δεν τους γέννησε μάνα;».

  Εξω, άνοιξε την τσάντα της, έβγαλε τη φωτογραφία του νεκρού αδελφού και την έδωσε. «Δείξτε την, να δουν τι λεβέντη χάσαμε». Δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Χρήστος Μάτης κρατά το υπηρεσιακό του πιστόλι. «Τραβήχθηκε τρεις μέρες πριν», μας λέει ο αδελφός του Βαγγέλης. Και όλοι οι μάρτυρες είπαν πως αυτοί που μπήκαν για τη ληστεία ήταν αποφασισμένοι και να σκοτώσουν.

  Δύσκολο να τον θεωρήσεις τον Χρήστο Μάτη «παράπλευρη απώλεια» για έναν ιδεολογικό αγώνα. Οσο για το κουτί «που δεν ξέρουμε αν είχε μέσα γλυκά», γιατί το πήρανε κι αυτό μαζί, όταν έφυγαν με το λευκό μικρό αμάξι «αυτό το κρατούσε ο ψεύτικος αστυνομικός», τον οποίο ο μάρτυς κ. Παύλος Νικολαΐδης αναγνώρισε, ανάμεσα από τους κατηγορουμένους ως αυτόν.

  «Ποιον; Τον κύριο Κουφοντίνα»; – ρώτησε ο πρόεδρος. «Ναι, αυτόν». «Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου Χρήστο» άκουσαν όλοι οι μάρτυρες ότι του ‘χε πει. Αλλά ο Χρήστος δεν πήρε το κουτί με τα δυο του χέρια, όπως θα ‘θελαν για να του αρπάξουν το αυτόματο. Το κουτί έμεινε δίπλα, εκείνος έκανε να πιάσει το αυτόματο, ο «ψευτοαστυνομικός» έπεσε επάνω του και το πάτησε με το γόνατο, ενώ ο άλλος του ‘βαλε την κάννη στον κρόταφο. «Χρήστο, μην κινείσαι» του ‘πε και σχεδόν ταυτόχρονα πίεσε τη σκανδάλη. Οσο για το «ποιος ήταν πιο ψηλός από τους δύο», ο ψευτοαστυνομικός, που φορούσε και πηλήκιο κι ήταν και σκυμμένος, ή ο άλλος που πυροβόλησε – οι μάρτυρες, αν και καταλάβαιναν τη σπουδαιότητα της διευκρίνισης, ως προς την αναγνώριση, δεν μπορούσαν να πουν μετά βεβαιότητος. O ταμίας, 25 ετών τότε, κ. Κάσιος το είπε καθαρά «η άποψή μου είναι ότι εάν δεν θέλεις να σκοτώσεις, δεν σκοτώνεις. Πρόκειται για δολοφονία εν ψυχρώ. Και ο πρόεδρος, στρεφόμενος προς την υπεράσπιση, που είχε ζητήσει την άποψη του μάρτυρα, τους επεσήμανε, με νόημα: «Εγώ είπα, μην τον πολυρωτάτε…». H μάρτυς, Αγγελική Γκιλιπάθη, προϊσταμένη εσωτερικής διαδικασίας, που ήταν καθισμένη στο γραφείο της, αλλά με την «αναταραχή» και το «Ψηλά τα χέρια και ακίνητοι», σηκώθηκε, είχε περιορισμένη οπτική επαφή. O Χρήστος Μάτης ήταν καθισμένος στο συγκεκριμένο κάθισμα, δύο ήταν πάνω του, ο τρίτος κρατούσε τους πελάτες στον τοίχο. «Χρήστο μην κινείσαι» άκουσε και σχεδόν ταυτόχρονα, πυροβολισμό. «Εχασα από τα μάτια μου τον Χρήστο, γλίστρησε προς τα κάτω…». Κι όταν της ζητήθηκε να δει μήπως αναγνωρίζει κανέναν από τους δύο, αφού κοίταξε προσεκτικά, κούνησε το κεφάλι της αρνητικά, κρατώντας την επιφύλαξη: «Θα μπορούσα εάν μου δείχνατε φωτογραφίες εκείνης της εποχής, πέρασαν είκοσι χρόνια…».

  «Ποιος ήταν πιο κοντός;». «Τι εννοούσε ο άλλος, που πήγε στον ταμία και ζήτησε το «αποθεματικό», κι όχι τα λεφτά;». «Υπήρχε απ’ έξω μια βέσπα (ή μία μοτοσικλέτα) που μαρσάριζε;». «Από πού είχαν αγοράσει το κουτί με τα γλυκά, κάποιος είπε ότι τ’ αγόρασε μια γυναίκα από του Χαλβατζόγλου». «O ψευδοαστυνομικός πήρε, μετά τον πυροβολισμό, το αυτόματο, το έβαλε στον ώμο κι έκανε, πάνω-κάτω, στην πύλη εισόδου, για να μην μπουν μέσα οι πελάτες, «σαν να ήταν αυτός ο αληθινός αστυνομικός. Οσες ερωτήσεις, τόσες εικόνες, κι όλες φρίκης και σκληρότητας, είδαν να ζωντανεύουν μπροστά τους πάλι οι μάρτυρες, είκοσι χρόνια μετά. Μια πολύ δύσκολη μέρα για τους συγγενείς του Χρήστου Μάτη «που αν είχε μείνει ακίνητος, αν είχε παραδώσει το όπλο του, δεν θα είμαστε εδώ εμείς τώρα», όπως είπε, με πικρία ο κ. Παύλος Νικολαΐδης, που ήξερε καλά τον Χρήστο Μάτη, ερχόταν συχνά, ήταν υπάλληλος του OTE. «Εσείς είχατε έλθει να κάνετε τι;», ρώτησε, μαλακά, ο πρόεδρος. «Να κάνω μια κατάθεση». «Με βιβλιάριο εσείς, όχι με εξάσφαιρο», η προεδρική παρατήρηση που συνόψισε την έννοια της βίας, πριν και μετά τον πυροβολισμό…

 3. Ο/Η roidis λέει:

  Ρούλα Γεωργακοπούλου στο facebook:
  «Εκείνη η Κική του Κουφοντίνα τι κάνει; Δεν τον λυπάται, δεν τον αγαπάει; Γιατί δεν το πιέζει να φάει το φαϊ του μην πεθάνει όπως τότες που τον πίεζε να φάει τον Παλαιοκρασσά για να πάνε διακοπές αλλά αντί για Παλαιοκρασσά έφαγαν ένα παιδί, τον Αξαρλιάν; Λάθος ξελάθος, στη Γαύδο πάντως πήγαν.»

  • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

   roidis
   τους άλλους που φάγανε τα 15χρονα παιδιά τον Μιχάλη Καλτεζά και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, δε θα τους μνημονεύσετε;
   Εκτός από ακομμάτιστοι, είστε και αμερόληπτοι;
   Υ.Γ. Τον δολοφόνο του 15χρονου μαθητή Μιχάλη τον λένε Αθανάσιο Μελίστα, και τον δολοφόνο του 15χρονου μαθητή του Αλέξη τον λένε Επαμεινώνδα Κορκονέα.
   Παρακαλώ μη συγκινηθείτε για τα παιδιά…

 4. Ο/Η Frixos λέει:

  Εκτος απο την τιμωρητικη διασταση της ποινης υπαρχει και η διασταση του σωφρονισμου.

  Αληθεια, ποιος απ΄ολους τους …φιλευσπλαχνους συνανθρωπους μας που ζητανε την επιεικεια της πολιτειας πιστευει οτι ο κατα συρροη στυγερος δολοφονος Κουφοντινας εχει σωφρονιστει, δηλαδη εχει μεταμεληθει για τις αποτροπαιες πραξεις του;

  Δικαστης και εκτελεστης ο ιδιος, ενας διαβολικος θεος που αποφασιζε ποιος θα ζησει και ποιος θα πεθανει, τιναζοντας του τα μυαλά στρον αερα.

  Ο ιδιος παντως παραμενει σταθερα αμετανοητος και εξακολουθει οχυρωμενος πισω απο την δηθεν πολιτικοποιηση της εγκληματικων του πραξεων, για τις οποιες επαιρεται δηλωνοντας …πολιτικος κρατουμενος.

  Αυτό αποδεικνυεται, περαν πασης αμφιβολιας, από το γεγονός οτι με το ιδιο τοξικο μενος που εχει μεσα του εχει δηλητηριασει και το ιδιο το παιδι του.

  Αποτελει καθηκον της πολιτειας να του στερησει τη δυνατοτητα να μολυνει και αλλες παιδικες ψυχες.

  Την δημοκρατια που επικαλειται αυτος και οι υποστηρικτες του, την εκτελεσε ο ιδιος με ενα 45αρι, αλλωστε μην ξεχναμε οτι ακομα και οι φασιστες την καταπατηση της δημοκρατιας επικαλουνταν στην προσπαθεια τους να αποφυγουν τις συνεπειες των εγκληματικων τους πραξεων.

  Ομως η δημοκρατια δεν ειναι κανενα ορφανο παρατημενο στους δρομους, που ο καθε αθλιος μπορει να ασελγει πανω της χωρις συνεπειες, η ιδια μπορει και οφειλει να υπερασπιστει τον εαυτο της από τον κάθε βιαστη της και επιδοξο δολοφονο της.

  Στην περιπτωση του του Κουφοντινα δεν υπαρχει εκδικηση της δημοκρατιας, υπαρχει σωφρονισμος για ζωες που αφαιρεθηκαν απο ενα ψυχρο δολοφονο.

  Και ο επομενος που θα σκεφτει να το κανει θα πρεπει να γνωριζει.
  Γιατι και …η αγνοια σκοτωνει

 5. Ο/Η Eleftherios λέει:

  Άριστα έκανε ο Κουφοντίνας και καθάρισε τον μπάτσο. Το παλιόπαιδο από το χωριό αντί να βρει κανονική δουλειά πήγε να γίνει εν γνώσει του μισθοφόρος φρουρός του διεφθαρμένου καθεστώτος της μπανανίας. Παρόλα αυτά ο Κουφοντίνας προς τιμήν του του είπε μην αντιδράσεις και ο μπάτσος πήγε να το παίξει μάγκας να τον αφοπλίσει και ο Κουφοντίνας ορθώς τον εκτέλεσε βρισκόμενος σε άμυνα. Μίζεραν ανθρωπάκια ο Δημήτηρης Κουφοντίνας (και λίγοι άλλοι) είναι ήρωας και επαναστάτης, τα «εγκλήματά του» είναι πολιτικά και η «βία» του νομιμόταττη,επαναστατική (πολύ μικρότερη από τη βία του διεφθαρμένου κράτους) για δημιουργία μιας δίκαιης-ανθρωπιστικής κοινωνίας με πραγματική ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όποιος νομίζει πως θα αλλάξει την κοινωνία δολοφονώντας φιλότιμα χωριατόπουλα που για να φάνε ψωμί έγιναν Αστυνομικοί (από αυτούς που φυλάνε τον Τσίπρα, τον Φλαμπουράρη και ίσως κι εσάς αν κάποιος πάει να σας κλέψει), είναι ένας Τάλιμπαν ή Ερυθρός Χμερ και Πολ Ποτ της Επανάστασης.
   Το μόνο που καταφέρνουν οι εθνικιστές τρομοκράτες Κουφοντίνες είναι περισσότερο αστυνομικό Κράτος, μεγαλύτερη κρατική καταστολή και την αυτοκαταστροφή τους.

   • Ο/Η Eleftherios λέει:

    Mίζερο ανθρωπάκι διάβασε προσεχτικά αυτά που γράφω γιατί δε θα ξαναγράψω στο προπαγανδιστικό site σου. Η 17 Νοέμβρη το μόνο λίγο επιλήψιμο που έχει είναι η δολοφονία εξ’αμελείας του Αξαρλιάν,που ήταν παράπλευρη απώλεια. Πολύ μικρότερη παράπλευρη απώλεια από αυτές του ψευτοδημοκρατικού κράτους που υπερασπίζεσαι. Οι κλέφτες προδότες πολιτικοί άπό ολιγαρχικές οικογένειες οδήγησαν τη χώρα επίσημα στην οικονομική κατοχή με τις μίζες δις ευρώ,λεληλάτηση κονδυλίων ΕΕ κλπ. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας αυτοκτόνησαν εξαιτίας τους. Κανένας δεν τιμωρήθηκε γιατί το δικαστικό σύστημα της μπανανίας είναι διεφθαρμένο και ελεγχόμενο από τους κλεφτοπολιτικούς. Οι κλεφτοπολιτικοί κυβερνάνε με έλεγχο των μμε,συστηματική προπαγάνδα και μεγάλη αποχή από ψήφους και κάνουν και ό,τι μπορούν σε μαγείρεμα των ψήφων μέχρι ενός σημείου. Έχουν προσλάβει το μεγαλύτερο αριθμό μπάτσων ανά πληθυσμό κράτους στην ΕΕ σε χρεοκοπημένη χώρα και οι οποίοι μπάτσοι δέρνουν τον κόσμο που διαμαρτύρεται,προστατεύουν το σάπιο καθεστώς ενώ οι πολίτες καθημερινά είναι απροστάτευτοι από την εγκληματικότητα,διαρρήξεις,ληστείες,πορτοφολάδες,ναρκωτικά κλπ κυρίως παρανόμων μεταναστών που τους κρατάνε οι πολιτικοί στην Ελλάδα λόγω μαύρου χρήματος της ΕΕ και μκο κλπ. Οι περισσότεροι μπάτσοι τα παίρνουν από μπουρδέλα,στούντιο,λέσχες χαρτοπαιξίας κλπ και βάζουν μόνο αντισυνταγματικά πρόστιμα στον κόσμο για μάσκες κλπ. Προστατεύουν μέχρι και εμπόρους ηρωίνης,όπλων,λευκής σαρκός,ληστές τσιγγάνους στο Μενίδι,Ζεφύρι κλπ που έχουν τους μπάτσους με μηνιάτικο και οι μπάτσοι τους δίνουν εσωτερικές πληροφορίες μέχρι και ασυρμάτους και οι οποίοι τσιγγάνοι που πυροβολούν στον αέρα κάθε τόσο στα γλέντια τους είναι και δολοφόνοι μικρών παιδιών.
    Πόσες δολοφονίες επίσης έχει κάνει το «αστικό κράτος» με τους μπάτσους του Γρηγορόπουλος,Καλτεζάς, Γκινάκη στην υπόθεση Ματέι,Μάγγος στο Βόλο κλπ σε ανθρώπους εντελώς αθώους, πόσους έχουν αφήσει ανάπηρους όπως Κύπριος ζαρντινιέρα κλπ, ουδείς τιμωρήθηκε.
    Πόσα φτωχόπαιδα τα αυτοκτόνησαν στον υποχρεωτικό στρατό πρόσφατα το παληκάρι, Ρωμιόπουλος, 5 άλλα παιδιά που τα διέταξαν οι άθλιοι «ανώτεροι καραβανάδες» να ξεμπλέξουν τη ραγιαδοσημαία από τα καλώδια υπερηψηλής τάσης του στρατοπέδου και ψήθηκαν ζωντανά ενώ οι γιοι πολιτικών,μεγαλοδημοσιογράφων, δικαστικών κλπ κάνουν εικονικές θητείες. Ουδείς τιμωρήθηκε.
    Δε λέω ότι εάν κυβερνούσε ο Κουφοντίνας και η 17Ν θα ήταν η τέλεια κοινωνία γιατί δυστυχώς η εξουσία,χρήμα κλπ διαφθείρει ακόμα και τους πιο αγνούς ιδεολόγους, αλλά σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερα από το σημερινό κατάπτυστο «δημοκρατικό» καθεστώς που υπερασπίζεστε.
    Το μόνο λάθος της 17Ν ήταν ότι ο Ξηρός δεν έπρεπε να ρισκάρει τη ζωή του και να σπρώχνει τη βόμβα πιο μέσα για να περιορίσει τυχόν ανθρώπινες απώλειες-είναι ανεκτές σε επαναστικό αγώνα- εάν πέρναγε κάποιος περαστικός. Ήταν πονόψυχος και καθώς έσπρωχνε μέσα τη βόμβα έσκασε πάνω του,τον ακρωτηρίασε και τύφλωσε. Το διεφθαρμένο καθεστώς έφερε αμέσως ειδικούς βασανιστές από τις ηπα με στρατιωτικό αεροπλάνο μέσω Γερμανίας,οι οποίοι μέσα στο νοσοκομείο τον βασάνισαν με ειδικά φάρμακα-στέρηση ύπνου κλπ αλά Γκουαντάναμπ να «δώσει» τους υπόλοιπους και με απειλές ότι η ελληνική μπανανοκυβέρνηση θα τους εξέδιδε στις ΗΠΑ να πάνε στο Γκουαντάναμο.
    Όσο για τον Κουφοντίνα το σιχαμερό κράτος του Μητσοτάκη τον δολοφονεί καθημερινά στη φυλακή,εάν υπήρχε θανατική ποινή στην Ελλάδα θα την εφάρμοζε,απλά δε θέλει να τον κάνει και ήρωα στα μάτια των Ελλήνων.
    Με τα νέα τεχνολογικά μέσα που αγοράζει η μπανανία διεφθαρμένη κυβέρνηση ελλάδας από τις ηπα, υπερκοριός ευπ κλπ έχει καταφέρει πράγματι κάποια χτυπήματα στις επαναστικές οργανώσεις, αλλά να ξέρετε όλοι ότι 1 επαναστάτη θα πιάνετε και 2 θα παίρνουν τη θέση του σαν τη λερναία ύδρα, λόγω του κατάπτυστου καθεστώτος που καθημερινά μένει ίδιο και απαράλλακτο ή και χειροτερεύει.

   • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

    laskaratos,
    Αν θέλετε γράψτε και ένα άλλο άρθρο με τίτλο:
    Όταν ο Μελίστας φύτεψε μια σφαίρα στο κεφάλι του 15χρονου μαθητή Μιχάλη Καλτεζά το 1985
    Ή Όταν ο Κορκονέας φύτεψε μια σφαίρα στην καρδιά του15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλο.

 6. Ο/Η Frixos λέει:

  Επειδη και οι συναδελφοι σου, οι (μαυροι) φασιστες, ισχυριζονται ακριβως τα ιδια, για να μην τιναξουν και τα δικα σου μυαλά, στην προσπαθεια τους … «για τη δημιουργια μιας δικαιης κοινωνιας», η δημοκρατικη πολιτεια οφειλει να τους σταματησει.
  Και στη συνεχεια υπαρχει αρκετος χρονος να αποφασισει ο καθενας απο εσας μονος του αν θελει να σωφρονιστει σεβομενος τις ζωες των συνανθρωπων του, να κρεμαστει στο κελι του ή να πεθανει απο απεργια πεινας.

  Αν η δημοκρατικη πολιτεια εμφορειτο απο τις δικες σου ιδεες θα ειχε φυτεψει προ πολλου ενα κυπαρισι στο κουτελο του …ηρωα σου Κουφοντινα
  Ουτε εσυ θα μπορουσες να τα γραφεις αυτα, γιατι δεν θα ειχες χερια.

  Τωρα μπορεις να τρολαρεις απο την ανεση της πολυθρονας σου, ομως αν ποτε αποφασισεις αυτα που λες να τα κανεις πραξη, μετα φροντισε να μην εκλειπαρεις (εκβιαζεις, με απεργια πεινας) για λιγη …ανθρωπια και για τα «δημοκρατικα» δικαιωματα σου.

  • Ο/Η Eleftherios λέει:

   Μίζερο ανθρωπάκι καλό ψόφο σου εύχομαι και χωρίς χέρια και πόδια θα ήσουν εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι σιχαμένε…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ελευθέριε,
    έχετε συσσωρευμένη οργή κατά ανθρώπων που δεν γνωρίζετε επειδή δεν συμφωνούν μαζί σας για την χρησιμότητα της 17Ν.
    Καταπολεμείστε αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Βλάπτει την υγεία σας.
    Το λέω με καλή διάθεση.

   • Ο/Η roidis λέει:

    Eleftherios
    το μίσος σε μικραίνει, σε σβήνει.
    αν μπορείς να το καταλάβεις.

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.efsyn.gr/node/283196


  Eurokinissi
  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 26.02.2021, 08:59
  Έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο
  ΕΦ.ΣΥΝ.

  Μπροστά στον κίνδυνο η Ελλάδα να έχει τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα, η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, απευθύνεται δημόσια στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

  Απευθυνόμαστε σε σας ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρώτο εκφραστή του χριστιανικού λόγου στη χώρα μας. Λόγου αγάπης, συγχώρεσης, θυσίας για τον συνάνθρωπο. Λόγου του σεβασμού και της υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις, καθώς η χριστιανική πίστη και η Εκκλησία τη θεωρούν δώρο του Θεού που μόνο αυτός μπορεί να την αφαιρέσει.

  Απευθυνόμαστε σε σας και στην Εκκλησία της Ελλάδος καθώς υπηρετείτε μια υπέρτατη αρχή του χριστιανικού πολιτισμού. Η χριστιανική πίστη δεν αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή κατ’ επιλογήν. Γι’ αυτό και στον χριστιανισμό συναντάμε την ανωτερότητα πνεύματος, αγωγής και αισθημάτων να ενδιαφέρεται το ίδιο όχι μόνο για τη ζωή των πιστών του, αλλά και για τη ζωή των διωκτών του.

  Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι πραγματικοί χριστιανοί στο διάβα της Ιστορίας απέδειξαν με πράξεις ότι για τη ζωή των διωκτών τους ενδιαφέρονταν περισσότερο απ’ ό,τι για τη δική τους. Η ιστορία των πρωτομαρτύρων και των μαρτύρων του χριστιανισμού το αποδεικνύει περίτρανα.

  Ο Ιησούς πάνω στον σταυρό δεν ζήτησε από τον Πατέρα του την τιμωρία των διωκτών του. «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» ήταν η φράση του. Πρόκειται για την κατηγορηματική άρνηση της αυτοδικίας και της ανταπόδοσης πράξεων και για το ισχυρότερο μήνυμα αγάπης.

  Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ότι οι μάρτυρες του χριστιανισμού έκαναν πράξη με την ίδια τους τη ζωή το μήνυμα του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου. Αυτό το μήνυμα ήρθε η ώρα να διατρανωθεί τώρα από εσάς και την Εκκλησία της Ελλάδος. Η ζωή ως δώρο Θεού δεν είναι υπερασπίσιμη κατ’ επιλογήν. Η αξία της είναι ίδια για όλους. Ο χριστιανός δεν ανταποδίδει σε κανέναν ό,τι έχει υποστεί.

  Μια ανθρώπινη ζωή βρίσκεται στα όριά της. Ενδεχομένως όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχει περάσει στην άλλη πλευρά. Αλλά αν αυτό δεν έχει συμβεί, σας ζητούμε να παρέμβετε με το κύρος που διαθέτετε και την ισχύ των αρχών της χριστιανικής πίστης που πρεσβεύετε και υπερασπίζεστε.

  Πρόκειται για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο άνθρωπος αυτός δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του από τον νόμο των ανθρώπων. Για το πότε όμως θα χάσει τη ζωή του αποφασίζει ο Θεός. Οχι οι άνθρωποι. Μην επιτρέψετε σε ανθρώπους να αντικαταστήσουν τον Θεό. Απαιτήστε, διακηρύξτε, δώστε δημόσια το μήνυμα του χριστιανισμού σώζοντας τη ζωή του ανθρώπου αυτού.

 8. Ο/Η kpap01 λέει:

  1) Κακώς η κυβέρνηση έδωσε ευκαιρία νά γίνει θέμα ο αρχιφονιάς. Στόν Κορυδαλλό αφού τό «δικαιούται». Σε απομόνωση από άλλους κρατουμένους γιατί ώς αμετανόητος θα φροντίζει γιά συνεχιστές. Ας τό κάμει και τώρα για νά μήν προσφέρει «ήρωα» στους οπαδούς του.
  2) Βλέπω τους οπαδούς του σέ 2-κατηγορίες:
  α) Διάφορους νεαρούς μπολιασμένους μέ τό σύνδρομο τής αντίστασης. Δέν σκέπτονται, δέν ακούνε τίποτε άλλο από αυτό πού πίστεψαν καί δέν διαθέτουν ούτε 1-λεπτό νά αναλογισθούν τή φρίκη τής άδικης ψυχρής εκτέλεσης ενός νέου ανθρώπου,ενός αθώου, τον αβάσταχτο πόνο τών γονιών του, να μπούν για λίγο στή θέση του. Ούτε κάν νά διαβάσουν τήν ζωντανή περιγραφή του κ.Μπασαντή. Πιθανότατα κατά πλειοψηφία, ίσως καί στό σύνολό τους είναι μία κοινωνική τάξη παραπάνω από τή φτωχή καί ταπεινή του Χρήστου Μάτη.
  β) Ωριμους και πονηρούς που ενδιαφέρονται μόνο γιά το δικό τους πολιτικό όφελος. Ψυχροί καί αδιάφοροι κατά τά άλλα δέν σπαταλούν ουδέ secont γιά οποιοδήποτε άρθρο, οποιουδήποτε Μπασαντή.

 9. Ο/Η Frixos λέει:

  Ακουσε αδελφε μου.
  Επιμενεις να υπαρχεις με λαθος τροπο, όλα μεσα σου είναι μισος, η συνειδηση σου είναι μια παρενεργεια του κακου.
  Προσεγγιζεις την επικινδυνη κατασταση της μεγιστης εντροπιας με μονη διεξοδο την αυταναφλεξη σου.
  Και ουτε ο αγιασμος της AstraZeneca δεν θα μπορει να σε σβησει.

 10. Ο/Η Κουτσοντίνας λέει:

  ΠΡΟΣΟΧΗ
  Το τρόλ @Eleftherios δεν έχει καμιά σχέση με τη γνωστή 17N των συντρόφων διανοητών Καρατσώλη (ή Στέλιου), Τζωρζάτου (ή Σταμάτη), Χριστόδουλου (ή Μανώλη) και Βασίλη (ή Παναή) αδελφών Ξηρού -παπαδοπάιδων

  Τα περί «…παρανόμων μεταναστών που τους κρατάνε οι πολιτικοί στην Ελλάδα λόγω μαύρου χρήματος της ΕΕ και μκο κλπ».

  Τα περί «…εμπόρων ηρωίνης, όπλων, λευκής σαρκός, ληστές τσιγγάνους στο Μενίδι, Ζεφύρι κλπ που έχουν τους μπάτσους με μηνιάτικο και οι μπάτσοι τους δίνουν εσωτερικές πληροφορίες μέχρι και ασυρμάτους και οι οποίοι τσιγγάνοι που πυροβολούν στον αέρα κάθε τόσο στα γλέντια τους είναι και δολοφόνοι μικρών παιδιών».

  Τα περί ληστών (προφανώς των τρομοκρατών, του ημιπιτσιρικά υιού Βούτση, του Ρωμανού κ.α.)

  Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν το υπερήφανο …ιδεολογικό αποτύπωμα της 17 Ν, αλλά πρόκειται για μεταλλαγμένο υβρίδιο από τη διασταύρωση αναρχοφασιστών τρομοκρατών με τον κορονοϊό.

  • Ο/Η ΚΥΚΛΩΠΑΣ λέει:

   Προς Κουτσοντίνας, roidis, laskaratos, και τους υπόλοιπους της συνομοταξίας, έχω να πω, πως όλοι μαζί δεν φτάνετε ούτε μέχρι του αστράγαλους του Eleftherios
   Η τελευταία (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος) ανάρτησή του Eleftherios στις 26/02/2021 στις 9:09 μμ, είναι η αβάσταχτη ομορφιά των ιδεών που προπαγανδίζετε εσείς οι ακομμάτιστοι και αμερόληπτοι. Χαρείτε και απολαύστε αυτήν την ομορφιά, γιατί μόνο αυτή σας αξίζει.

   • Ο/Η Κουτσοντίνας λέει:

    Ρε συ Κύκλωψ,

    Για ποιους αστραγάλους μιλάς, ούτε στους αστραάγγλους του δεν φτάνει κανείς.
    Ψηλό αγόρι ο Λευτεράκης, δε αντιλέγω, απλώς αυτό που επισήμανα είναι ότι δεν ανήκει αποκλειστικά στην κλασική σχολή των αριστερών συντρόφων δολοφόνων της 17Ν, αλλά είναι νέο, βελτιωμένο μοντέλο, έχει μέσα και original στοιχεία, οπως φυλετικό ρατσισμό (τσιγγάνοι, πρόσφυγες κλπ), αλλά και αρκετές καινοτομίες (κατά των ληστών κ.α.).

    Αν έχεις το προσπέκτους του εξήγησέ μας πως διάολο …δουλεύει, μπας και καταλάβουμε ποιες νέες κατηγορίες περιλαμβάνονται στο target group των προτεινομένων μελλοντικών θυμάτων (έκτος από τη … Λματ και τους μπάτσους).

 11. Ο/Η Lelos λέει:

  του Κώστα Παπαδάκη,

  δικηγόρου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

  Συνεπώς, τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα θεωρούνται κρίσιμα για το αν θα ζήσει. Παρά τα όσα είχαν διαφανεί τις προηγούμενες εβδομάδες, τόσο με τις διαδοχικές δηλώσεις στήριξης του απεργού πείνας από τα κόμματα της αριστεράς, όσο και από την ογκούμενη και διαρκώς εκδηλούμενη με χιλιάδες υπογραφές και κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που έφτασε στο σημείο να προκαλέσει ακόμα και ρωγμές στο κυβερνητικό στρατόπεδο με δειλές έστω δηλώσεις στελεχών του που καλούσαν την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις επιταγές του κράτους δικαίου, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει.

  Δεν την μεταπείθουν ούτε οι χιλιάδες και καθημερινά αυξανόμενες υπογραφές, ούτε οι καθημερινές επίσης κινητοποιήσεις (τις οποίες διαλύει εν τω γεννάσθαι με καταδίωξη, άγριο ξύλο, χημικά και δεκάδες προαγωγές και συλλήψεις κάθε φορά), ούτε οι εκκλήσεις από έγκυρους νομικούς φορείς όπως η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) , ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών (για τον Δ.Σ.Α. ας μην πω καλύτερα, η συνένοχη σιωπή του δεν θα λησμονηθεί από τους δικηγόρους), μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. και άλλων Δικηγορικών Συλλόγων, ο Συνήγορος του Πολίτη που αποδοκίμασε την άρνησή της να δώσει αντίγραφα της διαδικασίας μεταγωγής, και από χιλιάδες πλέον νομικούς, διανοούμενους, καλλιτέχνες, πολιτικούς κ.α.

  Δεν την πτοεί αν ο τόπος μας αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νεκρό απεργό πείνας, τον πρώτο στην Ευρώπη μετά τον θάνατο του Ιρλανδού Μπόμπυ Σάντς το 1981 στην Αγγλία της Θάτσερ, πλάι στην Τουρκία του Ερντογάν με τον γνωστό δείκτη σεβασμού των δικαιωμάτων.

  Το συμφέρον της άλλα της υπαγορεύει.

  Το εσωτερικό της έγγραφο (non paper), που δημοσιοποιήθηκε χθες 25/2/2021, δίνει την γραμμή, της οποίας σύντομα οι βασικοί άξονες είναι οι εξής :

  Α) Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τον Κουφοντίνα, η προσπάθεια δηλαδή μετατροπής της απεργίας πείνας σε ζήτημα πολωτικής δικομματικής αντιπαράθεσης για να στριμώξει στον ΣΥΡΙΖΑ και να διευρύνει τα ρήγματα στο εσωτερικό του.

  Β) Οτι ο νόμος προβλέπει τον τρόπο κράτησης, ο οποίος τηρήθηκε απολύτως,

  Γ) Οτι ο Κορυδαλλός αποτελεί κατάστημα τύπου Α και γι’ αυτό κρατούνται μόνο υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης,

  Δ) Ότι για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η μεταγωγή νέων καταδίκων στο κατάστημα Κορυδαλλού,

  Ε) Οτι «ο αμετανόητος δολοφόνος 11 ανθρώπων» ζητά προνομιακή μεταχείριση,

  Στ) Οτι η Πολιτεία δεν εκβιάζεται, διατηρεί κυριαρχικό δικαίωμα σε σχέση με τον τρόπο κράτησης καταδίκων και δεν υπάρχει συναλλαγή με καταδίκους για τον τρόπο κράτησης.

  Όλα τα παραπάνω είναι ψέμματα. Πρώτα από όλα, και αλήθεια να ήταν οποιοδήποτε από αυτά, ουδείς εμπόδιζε την κυβέρνηση κατά την διατύπωση του άρθρου 3 Ν. 4760/2020, τον οποίο καθ ομολογία της νομοθέτησε για να μεταφέρει τον Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές σε κλειστές, να το διατυπώσει κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στα παραπάνω δεδομένα. Αντί, δηλαδή, να γράφει «..επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη» να περιλάβει την διατύπωση «μετάγεται σε άλλο κατάστημα κράτησης.» ή «μετάγεται σε κατάστημα κράτησης τύπου…..». Τότε δεν θα είχε τεθεί κανένα θέμα μεταγωγής του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό.

  Φαίνεται όμως, αν και δεν είναι αυτό το θέμα μας, ότι η κυβέρνηση εκτός όλων των άλλων χαρακτηριστικών της εν προκειμένω δεν διαθέτει το προσόν να γνωρίζει ακόμα και να νομοθετεί διατυπώνοντας κατά τρόπο ανταποκρινόμενο στις προθέσεις της το περιεχόμενο των κανόνων εξουσίας που θεσπίζει. Εκτός εάν την περίοδο εκείνη οι προθέσεις της ήταν όντως αυτές και τις μετέβαλε στην συνέχεια.

  Είναι ακόμα γνωστό ότι ο Κορυδαλλός, παρά το γεγονός ότι προβλέπεται τυπικά ως κατάστημα κράτησης τύπου Α για υποδίκους κλπ, περιλαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες καταδίκους, ακόμα και ειδικές πτέρυγες για καταδίκους, ακόμα και σήμερα. Το γνωρίζουν οι πάντες αυτό.

  Ενώ το επιχείρημα ότι για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η μεταγωγή νέων καταδίκων στο κατάστημα Κορυδαλλού είναι κυριολεκτικά ακατανόητος. Τι εννοούν οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ ; Ότι στον Κορυδαλλό ο κορωνοϊός κολλάει, ενώ στον Δομοκό και σε άλλα καταστήματα κράτησης δεν κολλάει ;

  Τέλος, η «πολιτεία» στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εκβιάζεται, αλλά εκβιάζει. Γιατί αυτή είναι που παραβιάζει το νόμο που ψήφισε και όχι ο Κουφοντίνας. Αυτή και μόνο έχει δημιουργήσει όλο το πρόβλημα και φταίει για όλα.

  Και επειδή δεν έχει άλλα επιχειρήματα καταφεύγει είτε στα ψέμματα, είτε στην γνωστή προβοκάτσια της τρομο-υστερίας, αναπαράγοντας την συζήτηση για τα αδικήματα της 17Ν, αλλά και αποκαλύπτοντας τον πραγματικό λόγο για τον οποίο στέκεται τόσο σκληρά απέναντι στον Κουφοντίνα. Όλα αυτά κρίθηκαν αμετάκλητα στη δίκη και η αναπαραγωγή τους φαίνεται να μην το σέβεται. Και η νόμιμη μεταχείριση του κρατούμενου δεν εξαρτάται από αυτά. Η κυβέρνηση συνεπώς τον αντιμετωπίζει με τον τρόπο αυτό όχι για όσα έκανε (δεν είναι αρμόδια άλλωστε κατά το σύστημα διάκρισης των εξουσιών που παριστάνει ότι σέβεται), αλλά για όσα πιστεύει.

  Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι αφού η κυβέρνηση εξακολουθεί την αδιάλλακτη στάση της, απομένουν δύο ενδεχόμενα στις ώρες που ακολουθούν :

  A) Το ενδεχόμενο της αναγκαστικής σίτισης, το οποίο όμως αντίκειται εξόφθαλμα στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, που απαγορεύει οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς την συναίνεση του ασθενούς (άρθρο 12 Ν. 3418/2005), στον Κώδικα Δεοντολογίας του Νοσηλευόμενου Ασθενούς (άρθρο 47 Ν. 2071/1992) και στις διεθνείς συμβάσεις και διακηρύξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ένωσης Γιατρών και ιδίως στην διακήρυξη της Μάλτας σχετικά με τους απεργούς πείνας. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδόσει η ΟΕΝΓΕ και η ΟΕΝΓΘ.

  Σύμφωνα με την τελευταία, όταν ο απεργός πείνας έχει εκδηλώσει σταθερά και αδιατάρακτα την άρνηση συναίνεσης του σε οποιαδήποτε λήψη ορού ή άλλων μέτρων αναγκαστικής σίτισης, οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι και όταν αυτός στην συνέχεια βρεθεί σε κόμμα ή χάσει τις αισθήσεις του και την δυνατότητα να εκφράζει την συναίνεση του, να ακολουθήσουν την δηλωμένη έως τότε συναίνεση. Και ήδη φαίνεται, τόσο από την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, όσο και από τα γενικόλογα διατυπωμένα κείμενα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, που με αλλεπάλληλες διατάξεις της καλεί τους γιατρούς να λάβουν κάθε μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ζωής του, η λέξη αναγκαστική σίτιση παραλείπεται, αποφεύγεται και ερμηνεύεται ρητά ότι δεν αποτελεί περιεχόμενο της Εισαγγελικής Εντολής, αλλά την εναποθέτει στην κρίση των γιατρών, που, όπως προαναφέρθηκε, δεσμεύονται από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και δεν μπορούν να την εφαρμόσουν.

  Β) Το – μόνο ρεαλιστικό πλέον και μακάρι να διαψευσθώ – ενδεχόμενο του θανάτου του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο ίδιος τον έχει επιλέξει και αποδεχθεί αντί της αναγκαστικής σίτισης, δείχνοντας ότι παραμένει αγωνιστής μέχρι το τέλος.

  Το ερώτημα είναι τώρα γιατί η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τον θάνατο του Δημήτρη Κουφοντίνα ή έστω αποδέχεται το ενδεχόμενο του, που αποκτά όλο και μεγαλύτερη βεβαιότητα, επιμένοντας στην σκληρή και εν τέλει παράνομη συμπεριφορά της ;

  Είναι κοινός τόπος, ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πλέον ακροδεξιά και αυταρχική τουλάχιστον από το 1974 και καθώς δεν έχει μπροστά της κάποιο ανερχόμενο κίνημα πολιτικής προοπτικής που θα μπορούσε να την ανατρέψει με θέσεις προς τα αριστερά, αλλά αντίθετα έχει πίσω της ένα εξευτελισμένο και ηττημένο κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε δυστυχώς την πολιτική επιλογή έκφρασης μίας μακράς κινηματικής ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας επία δύο δεκαετίες πριν, βρίσκει την ευκαιρία να εκδικηθεί την ελληνική κοινωνία για όλη της αυτή την ριζοσπαστικοποίηση και να ανατρέψει στην πράξη όλες τις κατακτήσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της μεταπολιτευτικής περιόδου. Είναι μία κυβέρνηση που μας γυρνάει στις δεκαετίες του 1950 και 1960, όταν η δράση της Αριστεράς και οι συναθροίσεις βρίσκονταν στην παρανομία. Ο τρόπος με τον οποίο, άλλωστε, έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες συναθροίσεις το δείχνει από μόνος του. Και ειδικότερα στην περίπτωση εκδηλώσεων συμπαράστασης Κουφοντίνα δεν υπήρξε ούτε μία που να μην την διαλύσει εν τω γεννάσθαι, μόλις άνοιξε ένα πανό και χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε εκδήλωση βίας από τους συμμετέχοντες.

  Τροφοδοτεί ακόμα την ένταση με διαρκείς και όπως αποδεικνύεται από το non paper, εκπορευόμενες από ένα ενιαίο επικοινωνιακό κέντρο, πολωτικές επιθέσεις και φυσικά χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ στην αναπαραγωγή της τρομο-υστερίας, στην αναφορά περί αρχιεκτελεστή, περί διεκδίκησης προνομιακής μεταχείρισης κλπ. Συσπειρώνει το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας και ενδιαφέρεται για τη συνοχή των ακροδεξιών της στοιχείων, που φαίνεται να κυριαρχούν πλέον στον πολιτικό της προσανατολισμό συνδυαζόμενα με την θέση κορυφαίων παραγόντων εξουσίας ως πολιτικώς εναγόντων κατά του απεργού πείνας. Είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο θάνατος του Κουφοντίνα θα προκαλέσει σκληρές αντιδράσεις. Μιλάνε ήδη αρκετοί για μέρες του 2008 μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά φοβάμαι ότι είναι μετριοπαθείς.

  Είμαι βέβαιος, όμως, ότι αυτό ακριβώς θέλει η Νέα Δημοκρατία, γιατί αντισταθμίζει υπέρ των συμφερόντων της την πόλωση που θα δημιουργηθεί, η οποία θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την αντικοινωνική πολιτική της, θα νομιμοποιήσει την λήψη ακόμα περισσότερων αυταρχικών μέτρων και την σκλήρυνση της αστυνομικής και κρατικής καταστολής. Και αυτό της είναι απαραίτητο, σε μία περίοδο που παρά την καταχρηστική εκμετάλλευση της πανδημίας και τους αλλεπάλληλους περιορισμούς και κατασταλτικά μέτρα, ξεσπούν κοινωνικοί αγώνες και είναι βέβαιο ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια ογκούμενη θα εκφραστεί με πολύ μαζικό και δυναμικό τρόπο και θα ανατρέψει την όποια συναίνεση στην πολιτική της, όταν τα προσχήματα της πανδημίας θα έχουν εκλείψει.

  Αυτό ακριβώς θέλει να προλάβει. Θέλει να δημιουργήσει μία κατάσταση «κλέφτες και αστυνόμοι», η οποία θα εξωθεί διαρκώς την Αριστερά και το κίνημα της κοινωνικής ανατροπής αλλά και τους ίδιους τους θεσμούς να συνθλίβονται ανάμεσα τους («ή με το κράτος η με τους τρομοκράτες») ενώ ταυτόχρονα θα ισχυροποιεί τα αντανακλαστικά του συντηρητικού μέρους της κοινωνίας, που είναι από ότι φαίνεται κυρίως την ενδιαφέρει και θέλει να διατηρήσει για να μην διαρρεύσει προς άλλα μορφώματα. Έτσι και αλλιώς το σύνολο της πολιτικής, ρατσιστικής, κατασταλτικής, αντιπροσφυγικής και αντικοινωνικής, αυτή την συμμαχία της επιβάλει ως προτεραιότητα.

  Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, είναι προφανές ότι έχει συμφέρον από τον θάνατο του Δημήτρη Κουφοντίνα, αφού δεν μπορεί να προκαλέσει την ήττα του με τη διακοπή της απεργίας πείνας. Η κοινωνία, όμως, δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε μία τέτοιου είδους εξέλιξη και να εγκλωβιστεί και στα αντίστοιχα διλήμματα για τα επόμενα χρόνια. Ούτε το αντικαπιταλιστικό κίνημα, ούτε η αριστερά. Ούτε καν οι θεσμοί και οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς αστικών φιλελεύθερων αντιλήψεων.

  Γι’ αυτό και όσο είναι καιρός τις λίγες ώρες που μένουν ακόμα, η κατακραυγή της κυβέρνησης και η απαίτηση να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να μεγαλώσει όσο περισσότερο γίνεται.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  O Κουφοντίνας είναι αυτός που είναι.
  Δολοφόνησε 11 ανθρώπους ενισχύοντας με τον τρόπο του τον κρατικό αυταρχισμό και την αστυνομική καταστολή.
  Έχει τιμωρηθεί με τη βαρύτερη των ποινών: Τα ισόβια.
  Αλλά το Κράτος δεν επιτρέπεται να βασανίζει, να δολοφονεί-άμεσα ή έμμεσα- να παρανομεί, να μεροληπτεί, να εκδικείται και να τορπιλίζει την κοινωνική γαλήνη, να δείχνει μικροψυχία.

  https://thepressproject.gr/poion-symferei-o-thanatos-tou-koufontina/

  Ποιον συμφέρει ο θάνατος του Κουφοντίνα;

  Από ώρα σε ώρα κρίνεται πιά η εξέλιξη της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που σήμερα μπήκε στην 50η μέρα και παράλληλα στην 5η ημέρα απεργίας δίψας. Σύμφωνα με όσα χθες ο γιατρός Θοδωρής Σδούκος, που τον επισκέφθηκε στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας δήλωσε : «Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικίνδυνες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο.».


  Κώστας Παπαδάκης
  Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 Αναρτήθηκε: 19:54:03
  82 Σχόλια

  του Κώστα Παπαδάκη,
  δικηγόρου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

  Συνεπώς, τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα θεωρούνται κρίσιμα για το αν θα ζήσει. Παρά τα όσα είχαν διαφανεί τις προηγούμενες εβδομάδες, τόσο με τις διαδοχικές δηλώσεις στήριξης του απεργού πείνας από τα κόμματα της αριστεράς, όσο και από την ογκούμενη και διαρκώς εκδηλούμενη με χιλιάδες υπογραφές και κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που έφτασε στο σημείο να προκαλέσει ακόμα και ρωγμές στο κυβερνητικό στρατόπεδο με δειλές έστω δηλώσεις στελεχών του που καλούσαν την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις επιταγές του κράτους δικαίου, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει.

  Δεν την μεταπείθουν ούτε οι χιλιάδες και καθημερινά αυξανόμενες υπογραφές, ούτε οι καθημερινές επίσης κινητοποιήσεις (τις οποίες διαλύει εν τω γεννάσθαι με καταδίωξη, άγριο ξύλο, χημικά και δεκάδες προαγωγές και συλλήψεις κάθε φορά), ούτε οι εκκλήσεις από έγκυρους νομικούς φορείς όπως η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) , ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών (για τον Δ.Σ.Α. ας μην πω καλύτερα, η συνένοχη σιωπή του δεν θα λησμονηθεί από τους δικηγόρους), μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. και άλλων Δικηγορικών Συλλόγων, ο Συνήγορος του Πολίτη που αποδοκίμασε την άρνησή της να δώσει αντίγραφα της διαδικασίας μεταγωγής, και από χιλιάδες πλέον νομικούς, διανοούμενους, καλλιτέχνες, πολιτικούς κ.α.

  Δεν την πτοεί αν ο τόπος μας αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νεκρό απεργό πείνας, τον πρώτο στην Ευρώπη μετά τον θάνατο του Ιρλανδού Μπόμπυ Σάντς το 1981 στην Αγγλία της Θάτσερ, πλάι στην Τουρκία του Ερντογάν με τον γνωστό δείκτη σεβασμού των δικαιωμάτων.

  Το συμφέρον της άλλα της υπαγορεύει.

  Το εσωτερικό της έγγραφο (non paper), που δημοσιοποιήθηκε χθες 25/2/2021, δίνει την γραμμή, της οποίας σύντομα οι βασικοί άξονες είναι οι εξής :

  Α) Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τον Κουφοντίνα, η προσπάθεια δηλαδή μετατροπής της απεργίας πείνας σε ζήτημα πολωτικής δικομματικής αντιπαράθεσης για να στριμώξει στον ΣΥΡΙΖΑ και να διευρύνει τα ρήγματα στο εσωτερικό του.

  Β) Οτι ο νόμος προβλέπει τον τρόπο κράτησης, ο οποίος τηρήθηκε απολύτως,

  Γ) Οτι ο Κορυδαλλός αποτελεί κατάστημα τύπου Α και γι’ αυτό κρατούνται μόνο υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης,

  Δ) Ότι για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η μεταγωγή νέων καταδίκων στο κατάστημα Κορυδαλλού,

  Ε) Οτι «ο αμετανόητος δολοφόνος 11 ανθρώπων» ζητά προνομιακή μεταχείριση,

  Στ) Οτι η Πολιτεία δεν εκβιάζεται, διατηρεί κυριαρχικό δικαίωμα σε σχέση με τον τρόπο κράτησης καταδίκων και δεν υπάρχει συναλλαγή με καταδίκους για τον τρόπο κράτησης.

  Όλα τα παραπάνω είναι ψέμματα. Πρώτα από όλα, και αλήθεια να ήταν οποιοδήποτε από αυτά, ουδείς εμπόδιζε την κυβέρνηση κατά την διατύπωση του άρθρου 3 Ν. 4760/2020, τον οποίο καθ ομολογία της νομοθέτησε για να μεταφέρει τον Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές σε κλειστές, να το διατυπώσει κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στα παραπάνω δεδομένα. Αντί, δηλαδή, να γράφει «..επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη» να περιλάβει την διατύπωση «μετάγεται σε άλλο κατάστημα κράτησης.» ή «μετάγεται σε κατάστημα κράτησης τύπου…..». Τότε δεν θα είχε τεθεί κανένα θέμα μεταγωγής του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό.

  Φαίνεται όμως, αν και δεν είναι αυτό το θέμα μας, ότι η κυβέρνηση εκτός όλων των άλλων χαρακτηριστικών της εν προκειμένω δεν διαθέτει το προσόν να γνωρίζει ακόμα και να νομοθετεί διατυπώνοντας κατά τρόπο ανταποκρινόμενο στις προθέσεις της το περιεχόμενο των κανόνων εξουσίας που θεσπίζει. Εκτός εάν την περίοδο εκείνη οι προθέσεις της ήταν όντως αυτές και τις μετέβαλε στην συνέχεια.

  Είναι ακόμα γνωστό ότι ο Κορυδαλλός, παρά το γεγονός ότι προβλέπεται τυπικά ως κατάστημα κράτησης τύπου Α για υποδίκους κλπ, περιλαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες καταδίκους, ακόμα και ειδικές πτέρυγες για καταδίκους, ακόμα και σήμερα. Το γνωρίζουν οι πάντες αυτό.

  Ενώ το επιχείρημα ότι για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η μεταγωγή νέων καταδίκων στο κατάστημα Κορυδαλλού είναι κυριολεκτικά ακατανόητος. Τι εννοούν οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ ; Ότι στον Κορυδαλλό ο κορωνοϊός κολλάει, ενώ στον Δομοκό και σε άλλα καταστήματα κράτησης δεν κολλάει ;

  Τέλος, η «πολιτεία» στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εκβιάζεται, αλλά εκβιάζει. Γιατί αυτή είναι που παραβιάζει το νόμο που ψήφισε και όχι ο Κουφοντίνας. Αυτή και μόνο έχει δημιουργήσει όλο το πρόβλημα και φταίει για όλα.

  Και επειδή δεν έχει άλλα επιχειρήματα καταφεύγει είτε στα ψέμματα, είτε στην γνωστή προβοκάτσια της τρομο-υστερίας, αναπαράγοντας την συζήτηση για τα αδικήματα της 17Ν, αλλά και αποκαλύπτοντας τον πραγματικό λόγο για τον οποίο στέκεται τόσο σκληρά απέναντι στον Κουφοντίνα. Όλα αυτά κρίθηκαν αμετάκλητα στη δίκη και η αναπαραγωγή τους φαίνεται να μην το σέβεται. Και η νόμιμη μεταχείριση του κρατούμενου δεν εξαρτάται από αυτά. Η κυβέρνηση συνεπώς τον αντιμετωπίζει με τον τρόπο αυτό όχι για όσα έκανε (δεν είναι αρμόδια άλλωστε κατά το σύστημα διάκρισης των εξουσιών που παριστάνει ότι σέβεται), αλλά για όσα πιστεύει.

  Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι αφού η κυβέρνηση εξακολουθεί την αδιάλλακτη στάση της, απομένουν δύο ενδεχόμενα στις ώρες που ακολουθούν :

  A) Το ενδεχόμενο της αναγκαστικής σίτισης, το οποίο όμως αντίκειται εξόφθαλμα στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, που απαγορεύει οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς την συναίνεση του ασθενούς (άρθρο 12 Ν. 3418/2005), στον Κώδικα Δεοντολογίας του Νοσηλευόμενου Ασθενούς (άρθρο 47 Ν. 2071/1992) και στις διεθνείς συμβάσεις και διακηρύξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ένωσης Γιατρών και ιδίως στην διακήρυξη της Μάλτας σχετικά με τους απεργούς πείνας. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδόσει η ΟΕΝΓΕ και η ΟΕΝΓΘ.

  Σύμφωνα με την τελευταία, όταν ο απεργός πείνας έχει εκδηλώσει σταθερά και αδιατάρακτα την άρνηση συναίνεσης του σε οποιαδήποτε λήψη ορού ή άλλων μέτρων αναγκαστικής σίτισης, οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι και όταν αυτός στην συνέχεια βρεθεί σε κόμμα ή χάσει τις αισθήσεις του και την δυνατότητα να εκφράζει την συναίνεση του, να ακολουθήσουν την δηλωμένη έως τότε συναίνεση. Και ήδη φαίνεται, τόσο από την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, όσο και από τα γενικόλογα διατυπωμένα κείμενα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, που με αλλεπάλληλες διατάξεις της καλεί τους γιατρούς να λάβουν κάθε μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ζωής του, η λέξη αναγκαστική σίτιση παραλείπεται, αποφεύγεται και ερμηνεύεται ρητά ότι δεν αποτελεί περιεχόμενο της Εισαγγελικής Εντολής, αλλά την εναποθέτει στην κρίση των γιατρών, που, όπως προαναφέρθηκε, δεσμεύονται από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και δεν μπορούν να την εφαρμόσουν.
  ……………………………………………….

 13. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Προσωπικά είμαι υπέρ της θανατικής ποινής για κατά συρροή δολοφόνους, ειδικά για όσους δεν έδειξαν έστω και προσχηματικα μεταμέλεια ούτε κατά τη δίκη. Είτε πρόκειται για «αγωνιστές» , οικογενειακές διαφορές κλπ. Αφού όμως καλώς ή κακώς έχουμε άλλους νόμους εδώ, το ερώτημα μου είναι: είναι δίκαιο το συγκεκριμένο αίτημα του Κουφοντινα και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με το νόμο να δεχθεί το αίτημα, ή πρόκειται για καπρίτσιο που σύμφωνα με το νόμο είναι στη διακριτική ευχέρεια της πολιτείας αν θα το κάνει δεκτό ή όχι? Αν η πολιτεία δεν πράττει εδώ κατά το νόμο έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Αν όμως ισχύει το δεύτερο σενάριο, τότε καλώς πράττει η πολιτεία. Δεν μπορεί να είναι δέσμια ενός κακομαθημένου εγκληματία. Ποιο συμβαίνει όμως από τα δύο?

  • Ο/Η Red West λέει:

   Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Ένα πολιτικό κίνημα υπέρ της «17Ν» κρυμμένο σαν δήθεν “κίνημα υπέρ του νόμου”

   Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

   Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Ένα πολιτικό κίνημα υπέρ της «17Ν» κρυμμένο σαν δήθεν “κίνημα υπέρ του νόμου”

   Ο νέος νόμος που ρυθμίζει τη σωφρονιστική νομοθεσία, που τον ψήφισε η Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Δεκέμβρη, προβλέπει ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας απαγορεύεται να μετάγονται σε αγροτικές φυλακές. Ο νόμος προβλέπει ακόμη ότι, αν ένας κρατούμενος ήδη βρίσκεται σε αγροτικές φυλακές, αλλά στο μεταξύ χάσει αυτό το δικαίωμα, τότε αυτός “επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη” (https://www.kathimerini.gr/society/561180319/telos-oi-agrotikes-fylakes-gia-ton-d-koyfontina-ti-allazei-stis-metagoges/). Έτσι ο Κουφοντίνας μετά την ψήφιση αυτού του νόμου θα έπρεπε να μεταχθεί από τις αγροτικές φυλακές Βόλου (Κασσαβέτεια) όπου βρισκόταν τα τελευταία 2 χρόνια, στον Κορυδαλλό όπου έχει εκτίσει τα προηγούμενα 16 χρόνια της ποινής του. Αντί για αυτό, μεταφέρθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό (Λαμία). Για να μπορέσει να γίνει αυτό, στα χαρτιά έγιναν δύο μεταθέσεις: μία πίσω στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος, και μετά μια δεύτερη από τον Κορυδαλλό στο Δομοκό. Στην πράξη έγινε μία: αντί να πάει από το Βόλο στην Αθήνα και μετά από την Αθήνα στη Λαμία, πήγε κατευθείαν από το Βόλο στη Λαμία. Αυτή η τελευταία λεπτομέρεια είναι το πιο γραφειοκρατικό και λιγότερο σημαντικό μέρος της υπόθεσης, και γι’ αυτό το λιγότερο δυνατό επιχείρημα των συμπαραστατών. Το ισχυρό τους επιχείρημα είναι ότι όλα αυτά έγιναν παράτυπα και είναι κόλπα ώστε ο Κουφοντίνας να μην πάει στον Κορυδαλλό, όπως δικαιούται, και να πάει στις πιο αυστηρές φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

   Μια δεύτερη μεταγωγή θα μπορούσε πράγματι να έχει γίνει κανονικά και νόμιμα. Όμως για να γίνει μια μεταγωγή χρειάζεται αιτιολόγηση. Οι συμπαραστάτες λένε ότι, παρόλο που οι δικηγόροι του Κουφοντίνα ζήτησαν τα χαρτιά αυτής της δεύτερης μεταγωγής (που θα πρέπει να περιέχουν και την τεκμηρίωση για ποιο λόγο γίνεται), το κράτος δεν τους τα έδειξε ποτέ επικαλούμενο κάποιο πρόσχημα. Ο Κουφοντίνας αντέδρασε ξεκινώντας απεργία πείνας με αίτημα τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό, και αμέσως στο πλευρό του βρέθηκε ένα κίνημα συμπαράστασης στο οποίο συμμετέχει πια όλη η λεγόμενη αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ, ΜέΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, “μ-λ”, τροτσκιστές, “αναρχικοί” κτλ).

   Αυτό λοιπόν το ζήτημα έχει γίνει από την “αριστερή” αντιπολίτευση το πιο μεγάλο ζήτημα αρχής για τη δημοκρατία. Αυτό είναι -λένε- που διακρίνει την “ακροδεξιά ΝΔ” από τους μέχρι θανάτου δημοκράτες της “αριστεράς”. Εκ πρώτης όψης φαίνεται ότι τυπικά έχουμε να κάνουμε με μια παρανομία -ή το λιγότερο παρατυπία- σε βάρος ενός κρατούμενου, ώστε αυτός να μεταφερθεί σε μια πιο αυστηρή φυλακή από αυτή που δικαιούται να είναι. Ωστόσο συμβαίνει συχνά κάτι που φαίνεται τυπικά σωστό να κρύβει (και μάλιστα να προβάλλεται επίτηδες ώστε να κρύψει) πίσω του κάτι άδικο. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μια αδικία, αλλά με ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο. Πιστεύουμε ότι όλη αυτή η υπόθεση είναι οργανωμένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ουσιαστικά από τα πολιτικά επιτελεία όλων των καθεστωτικών κομμάτων, ώστε να οδηγήσει ακριβώς αντίθετα, αρχικά στη μεταφορά του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό και από εκεί στην απελευθέρωση του λίγο αργότερα από τον Ιούλη του 2021, οπότε μπορεί και να τη ζητήσει σύμφωνα με το νόμο που το καθεστώς έχει φτιάξει γι αυτόν. Αυτή την απελευθέρωση το καθεστώς προσπαθεί να την κάνει με τρόπο τέτοιο ώστε να καθησυχαστούν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, που απαιτούν μεγαλύτερη τιμωρία για τα δολοφονημένα στελέχη τους, και να αποδεχτούν ότι όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά όλο το κοινοβουλευτικό τόξο έκανε ό,τι μπορούσε για να την αποτρέψει αλλά υπέκυψε τάχα στη δημοκρατική συνέπεια της χώρας.

   Για τους επαναστάτες μαρξιστές και κάθε πραγματικό δημοκράτη η απάντηση σε αυτό το σύνθετο και προβοκατόρικο πολιτικό παιχνίδι πρέπει να ξεκινάει από τα βαθύτερα συμφέροντα του λαού και της επανάστασης, και αυτά λένε ότι δεν έχει νόημα να απαιτεί κανείς να είναι στη φυλακή ένας δολοφόνος, του οποίου το βαθύ κράτος φροντίζει επί χρόνια να δικαιώνει μέχρι κεραίας την πολιτική και ιδεολογική γραμμή, χωρίς να αποκαλύπτει ακριβώς αυτή τη γραμμή σαν την πιο εχθρική στο λαό και στη χώρα. Ο Κουφοντίνας είναι ένα εξέχον στέλεχος του ελληνικού κράτους και κάνει πολύ πιο μεγάλη ζημιά στο λαό, ειδικά στην ταξική του πρωτοπορία να εμφανίζεται σαν θύμα του, ενώ βρίσκεται στο πιο αιχμηρό σημείο της βίας του, και μάλιστα της βίας του ιμπεριαλισμού που σήμερα το ελληνικό κράτος υπηρετεί όχι μόνο σε εσωτερικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Αυτό το καθεστώς θα πολεμηθεί καλύτερα αν η εσωτερική και ιδίως η διεθνής φονική του φύση είναι γυμνή σε παγκόσμια θέα. Η ενδεχόμενη απελευθέρωση του Κουφοντίνα, παρόλο που θα έχει αφήσει ελεύθερο έναν αμετανόητο αντιδραστικό που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, θα είναι μια μεγάλη συνεισφορά στην αποκάλυψη της υποκρισίας του ελληνικού κράτους.

   Η διπροσωπία των συμπαραστατών, τους αποκαλύπτει σαν ένα πολιτικό κίνημα υποστήριξης του Κουφοντίνα και όχι ένα “κίνημα εφαρμογής του νόμου”

   Γίνεται φανερό από τα παραπάνω ότι η ουσία της υπόθεσης δεν έχει να κάνει καθόλου με το δίλημμα αν θα εφαρμοστεί ή όχι μια νομική διάταξη. Δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα τεχνικό ζήτημα εφαρμογής του νόμου για έναν τυχαίο κρατούμενο, αλλά με ένα πολιτικό κίνημα υποστήριξης ενός πολιτικού προσώπου. Παρά την επιμονή των φιλελεύθερων για το αντίθετο, ο Κουφοντίνας είναι και κατά συρροή δολοφόνος και πολιτικό πρόσωπο. Για την ακρίβεια είναι στέλεχος ενός πολιτικού ρεύματος που για να κυριαρχήσει χρειάζεται τις δολοφονίες. Μάλιστα τώρα πια είναι αρχηγός ενός, όχι ασήμαντου ως προς την επιρροή του στα πολιτικά πράγματα, νόμιμου πολιτικού ρεύματος, με πυρήνα τον ψευτοαναρχικό Ρουβίκωνα, που μάλιστα εμφανίζεται σαν η πιο μαχητική πρωτοπορία του εργατικού κινήματος.

   Το κίνημα συμπαράστασης στις πιο “αναρχικές-επαναστατικές” του εκφράσεις υποστηρίζει ανοιχτά τον Κουφοντίνα σαν αγωνιστή και επαναστάτη, υποστηρίζει δηλαδή τις πολιτικές του θέσεις, την ιδεολογία του και τις πράξεις του, αν όχι σε όλο το εύρος τους, πάντως αρκετά ώστε να μπορεί να τον θεωρεί “κομμάτι του κινήματος”. Απ’ την άλλη η θεσμική-κυβερνητική έκφραση του “κινήματος αλληλεγγύης”, ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου οι πράξεις ή η ιδεολογία του κρατούμενου, και απλά τον υποστηρίζει ενάντια στην παραβίαση των νομικών δικαιωμάτων του, πράγμα που λέει ότι θα το έκανε για οποιονδήποτε κι αν ήταν στη θέση του, ακόμα κι αν ήταν ένας απλός ποινικός, ακόμα κι αν ήταν ο ναζιστής δολοφόνος Ρουπακιάς!! Έχουμε δηλαδή εδώ τη διπρόσωπη τακτική που έχουμε ξαναδεί στις περιπτώσεις του Ρωμανού και της Ηριάννας, με το ένα μέρος του κινήματος συμπαράστασης να συμπαραστέκεται σε έναν “ανυπόταχτο επαναστάτη” που δε δίνει δεκάρα για το αστικό δίκαιο, μάλιστα στην περίπτωση Κουφοντίνα τόσο πολύ επαναστάτη που σκοτώνει κατά συρροή, και το άλλο του μέρος να κάνει έκκληση στις ανθρωπιστικές ευαισθησίες των δημοκρατών για να μπει τέλος σε μια μεροληψία, να εφαρμοστεί ο νόμος μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και να σωθεί η ανθρώπινη ζωή ενός ταλαιπωρημένου κρατούμενου.

   Η αποκάλυψη του ενιαίου πολιτικού χαρακτήρα αυτού του κινήματος, με μια απλή διανομή ρόλων και με ένα κοινό νομικό-δικαιωματικό περικάλυμμα, βρίσκεται ακριβώς εδώ: οι δύο πλευρές δεν καταγγέλλουν ποτέ η μία την άλλη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοούσε αυτά που έλεγε σαν υποτίθεται αστοδημοκράτης, ότι δηλαδή δεν τρέφει καμία συμπάθεια στον εκτελεστή Κουφοντίνα, θα κατήγγειλε το “επαναστατικό” κίνημα υπέρ του Κουφοντίνα για δύο λόγους. Πρώτα γιατί ένα κίνημα υπέρ ενός από πεποίθηση και κατά συρροή δολοφόνου δίχως καμιά κοινωνική υποστήριξη, είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο για τη δημοκρατία, δεκάδες και εκατοντάδες φορές πιο επικίνδυνο από τη μεταγωγή ενός τυχαίου εγκληματία σε λάθος φυλακή. Δεύτερο, θα το κατήγγειλε σαν προβοκατόρικο γιατί, αν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για μεταγωγή στον Κορυδαλλό είναι δίκαιο, από καθαρά νομική αστοδημοκρατική άποψη, τότε ένα κίνημα που ηρωοποιεί τον Κουφοντίνα, εκθέτει βαριά και προβοκάρει και το αίτημά της εφαρμογής του νόμου, και τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, η “επαναστατική” πτέρυγα του κινήματος αλληλεγγύης, καθόλου δεν ενοχλείται όταν ο Τσίπρας -που κατά τα άλλα λένε ότι τάχα “πουλήθηκε στο νεοφιλελευθερισμό” αλλά παρ’ όλα αυτά πολύ ευχαρίστως τον έχουν στο πλευρό τους- για να είναι καλυμμένος απέναντι στους αστοδημοκράτες θύματά του αποκαλεί τον Κουφοντίνα “ελεεινό δολοφόνο”, την ίδια στιγμή που κατά τα άλλα στηρίζει ολόψυχα το αίτημά του.

   Είναι χαρακτηριστική η δήλωση ενός εκλεκτού μέλους του κινήματος συμπαράστασης, του ανταρσέου δικηγόρου Καμπαγιάννη: “Τσαλαπατώντας τους ίδιους της τους νόμους, στην περίπτωση Κουφοντίνα, η δημοκρατία δικαιώνει αναδρομικά την βίαιη δράση του”! (https://www.efsyn.gr/node/281691) Δηλαδή για τον Καμπαγιάννη -και πιστεύουμε αυτή η δήλωση εκφράζει το πνεύμα όλου του κινήματος- η παραβίαση της αστικής νομιμότητας στην περίπτωση της μεταφοράς ενός κρατούμενου στη μια φυλακή αντί της άλλης, αποδεικνύει ότι αυτός με τη σειρά του είχε δικαίωμα να παραβιάσει κι αυτός τη νομιμότητα πυροβολώντας και σκοτώνοντας! Αν όλοι αυτοί ήταν αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι, δηλαδή αριστεροί και δημοκράτες, έστω και αστοί δημοκράτες, θα φρόντιζαν πρώτα απ’ όλα να ενωθούν με ό,τι πιο δημοκρατικό υπάρχει μέσα στα κλασικά κόμματα της αστικής τάξης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για να κάνουν ένα σαφές, αρραγές μέτωπο πολιτικής απομόνωσης της γραμμής υποστήριξης του δεκαεφτανοεμβριτισμού. Σίγουρα δε θα κάνανε όλοι μαζί μεθοδεύσεις και ραδιουργίες, πότε για να πάρει ο Κουφοντίνας άδειες και πότε για να μεταφερθεί στις καλύτερες για κάθε κρατούμενο αγροτικές φυλακές.

   Η πολιτική γραμμή Κουφοντίνα είναι κυβέρνηση

   Φυσικά για κανέναν τυχαίο ποινικό με 11 δολοφονίες στην πλάτη του δε θα κινητοποιούνταν βουλευτές του κόμματος που ήταν κυβέρνηση πριν μόλις ενάμισι χρόνο, καθηγητές πανεπιστημίου, καλλιτεχνικές προσωπικότητες, ο επικεφαλής του κρατικού ΕΣΥ, η (στην Ελλάδα ελεγχόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ) Διεθνής Αμνηστία, ευρωβουλευτές και διευθυντές πανεπιστημιακών ινστιτούτων από την άλλη άκρη του κόσμου. Ο Κουφοντίνας δεν είναι παρά ένας τοπικός στρατιωτικός αρχηγός ενός πολύ ισχυρού, ανερχόμενου, και στην Ελλάδα ηγεμονικού, διεθνούς σοσιαλφασιστικού ρεύματος, που το γενικό του στρατηγείο συνεδριάζει στο Κρεμλίνο.

   Αν κάποιος κλείσει στη φυλακή έναν τέτοιου είδους δολοφόνο, ειδικά έναν δολοφόνο που σκοτώνει αστούς και ιμπεριαλιστές εμφανιζόμενος σαν εκπρόσωπος των φτωχών, θα δυναμώσει οπωσδήποτε τον πολιτικό του στρατό, αν πρώτα δεν αποκαλύψει την πολιτική του γραμμή, η οποία στην περίπτωση του συγκεκριμένου δολοφόνου είναι η κυρίαρχη πολιτική γραμμή στη χώρα, αν αφαιρέσει κανείς το περίστροφο που αυτός κρατάει. Η πολιτική γραμμή του Κουφοντίνα είναι η βαθιά, η αληθινή γραμμή του κόμματος που κυβέρνησε πριν λίγα χρόνια, αυτή του ρωσόδουλου ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τις καθησυχαστικές για τη Δύση ευρωπαϊκές και αμερικάνικες μεταμφιέσεις του. Είναι με λίγα λόγια η γραμμή του υποτιθέμενου εργατικού κόμματος, και του οργανωτικά πιο μαζικού πολιτικού κόμματος της χώρας, αυτή του ρωσόδουλου και αντικομμουνιστικού ψευτοΚΚΕ που δημιούργησε τον ΣΥΡΙΖΑ κόβοντας ένα κομμάτι από το πλευρό του, για να τον εξαπολύσει μέσα στα σαλόνια και τις καγκελαρίες της δυτικής αστικής τάξης.

   Το να θέλει η δυτική, ή γενικότερα η μη σοσιαλφασιστική αστική τάξη, ειδικότερα το κάπως πιο δημοκρατικό της κομμάτι, να λύσει το ζήτημα της βίας που της ασκήθηκε με το να κλείσει στο πιο βαθύ κελί των φυλακών της τον Κουφοντίνα, σημαίνει ουσιαστικά να κλείσει στη φυλακή την πολιτική γραμμή των ψευτοΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα χωρίς να αναλαμβάνει καν το στοιχειώδες βάρος να τους αποκαλύψει πολιτικά. Αλλά πως θα μπορούσε να αναλάβει ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο αυτό το βάρος, όταν η στρατηγική γραμμή του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την παγκόσμια και εσωτερική πρακτική (και όχι την διακηρυκτική) κίνηση, της χώρας είναι και η δική της στρατηγική γραμμή και τελικά αυτή του ελληνικού κράτους;

   Ποια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τα βάλει με τη φιλορώσικη στρατηγική αυτών των κομμάτων, όταν ο υπουργός εξωτερικών της Δένδιας είναι ο πιο διακομματικά αγαπημένος πρωθυπουργός όλων των εποχών; Αυτός έχει σαν μεγάλο πρότυπό του έναν έλληνα υπουργό εξωτερικών του Τσάρου, τον πρώτο δικτάτορα της χώρας Καποδίστρια, και η δουλειά του είναι να τρέχει ασταμάτητα σαν το σκυλί πίσω από το ρώσο προϊστάμενο του Λαβρόφ τη μια για να αναγνωρίσει πρώτος-πρώτος στη Δύση τον χασάπη Ασαντ, την άλλη για να χώσει στο κέντρο της Μεσογείου τον αρχιδικτάτορα Σίσι, την παράλλη για να επιβάλλει τον αρχιτραμπούκο Χαφτάρ σαν συνηγεμόνα της Λιβύης. Ή μήπως θα τα βάλει με το ψευτοΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση που δίνει ολόκληρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον απεσταλμένο του Πούτιν, έπαρχο Βορείου Ελλάδος Σαββίδη κάτω από τη σιωπή – δηλαδή με τη συμφωνία – όλων των κομμάτων και όλων των κομματικών φραξιών; Ποιος Μητσοτάκης θα καταγγείλει το ψευτοΚΚΕ όταν μόλις προ ολίγου έχει απολύσει τον υπουργό του (Βρούτση) που στήριξε τη ΓΣΕΕ απέναντι στο φασιστικό πραξικόπημα που επιχείρησαν οι κνίτες στο ανώτατο εργατικό σωματείο ; Όταν ετοιμάζεται να δώσει ολόκληρη την παραγωγή ενέργειας της χώρας στα κινέζικα φωτοβολταϊκά και στην Γκαζπρόμ; Όταν όλα τα κόμματα μαζί κρύβουν από το λαό ότι το κόμμα του Κουτσούμπα, δηλαδή η “17Ν” της μπουνιάς και του ρόπαλου αντί του πιστολιού, όχι απλά έχει σαν πρώτο κράχτη στην προεκλογική του καμπάνια έναν κατά συρροή σαδιστή και βασανιστή όπως είναι ο Κιμούλης, αλλά είναι το μοναδικό κόμμα που τόλμησε να γράψει άρθρο καταγγελίας του κινήματος των θυμάτων του, γιατί έχουν τάχα δυτικά ιμπεριαλιστικά δικαιωματικά πρότυπα, χωρίς να το καταγγείλει γι’ αυτό κανένας Μητσοτάκης, κανένας Τσίπρας, καμία Γεννηματά και κανένα μεγάλο ΜΜΕ;

   • Ο/Η roidis λέει:

    είναι μια ακόμη άποψη, ορισμένες φορές λίγο σουρεαλιστική, αλλά άποψη nevertheless…

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Το διάβασα με ενδιαφέρον, αλλά μέχρι εκεί. Λέει κάποιες αλήθειες, κάποια γεγονότα, στα οποία όμως δίνει μια συνωμοσιολογική διάσταση και κάπου εκεί επέρχεται το βραχυκύκλωμα.
    Πράγματι το ΚΚΕ είναι το κόμμα της γροθιάς και του ροπάλου, αλλά το ΚΚΕ απλώς είναι αποφασισμένο να κρατήσει τους παραδοσιακούς χώρους του – συνταξιούχοι, εργατικά σωματεία, πανεπιστήμια – τους οποίους αν χάσει θα αφανιστεί. Συνεπώς δίνει μάχη ζωής ή θανάτου.
    Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέρχεται μεθόδους που παραπέμπουν στη χούντα, αλλά ελλείψη επιχειρημάτων, κάνει αντιπολίτευση στη κυβέρνηση με τον Κουφοντίνα, τον Λιγνάδη κλπ. Στην πραγματικότητα ούτε για την ζωή του Κουφοντίνα νοιάζονται ούτε αν θα επιστρέψει στον Κορυδαλλό.

    Τώρα για το ότι το ΚΚΕ έφτιαξε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα κομμάτι του, για να το εξαπολύσει στα σαλόνια της αστικής τάξης, ε αυτό είναι συνωμοσιολογία. Ποιος να σκέφτηκε αυτό το περίτεχνο σχέδιο; Ο Φλωράκης;…Το ΚΚΕ αποτελείται από επαγγελματίες και άεργους πολιτικούς, που έχουν στρογγυλοκαθίσει στη βουλή, σιτίζονται από την αστική ευρωπαϊκή τάξη, θέλει το ζωτικό του χώρο και την ησυχία του. Αν κάποιος πλησιάσει την σπηλιά του, αρχίζει να γαβγίζει.

    Όσο για επενδύσεις με Κινέζους, Ρώσους ή ότι άλλο, πώς αλλιώς; Η Ρωμιοσύνη είναι φαλιριμένη.. Απλά πράγματα.
    Για την υποστήριξη του Δένδια σε αυταρχικούς ηγέτες, δείξτε κατανόηση, δεν γίνεται με τις υποδείξεις των Ρώσων, αλλά σύμφωνα με την αρχή: ο εχθρός του εχθρού μου (Ερντογάν), είναι φίλος μου.

 14. Ο/Η Frixos λέει:

  @ΟΑΚΚΕ
  Το μενος τους εναντιον των ΚΚΕδων πολλες φορες τους οδηγει στα προθυρα -ενος μερους- της αληθειας, για να ξαναχαθουνε ομως τελικα στην αβυσο της σκεψης τους.

  Αναλυση στην αναλυση, συνομωτισμος, ιντρικα, δολοπλοκια και πολιτικη λοβιτουρα μεχρι να βερινιάσει το μυαλο και να παρει ο υπνος τον αναλυτη πανω στο ημιτελες κειμενο, στη λεξη Γεννηματα.
  Ημουνα νιος και γερασα και αυτοι ακομα δεν εχουνε αλλαξει συνταγογραφιση.

  • Ο/Η Τέος Ρόμβος, θεολόγος-σεξολόγος λέει:

   H OAKKE είναι συμπαθητικοί τρελούτσικοι που λένε κάποιες αλήθειες που κρύβει η υπόλοιπη Αριστερά.
   Τους γουστάρω γιατί μισούν το ρωσικό φασισμό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.