[Κύπρος] «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου… Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»

[«Έβαλε τα χείλη του στα δικά μου… Φώναζα, κλωτσούσα, έσπρωχνα»]

Συγκλονισμό έχουν προκαλέσει οι δημόσιες καταγγελίες, για σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα, εναντίον πρώην Μητροπολίτη, για τον οποίο υπάρχει ήδη μια επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία από γυναίκα που ανέφερε ότι τη βίασε.

Δεύτερη γυναίκα, τη μαρτυρία της οποίας αποκάλυψε ο REPORTER, υποστηρίζει πως δέχθηκε άσεμνη επίθεση από τον εν λόγω ιερωμένο, δηλώνοντας μάλιστα έτοιμη να προβεί σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές.

Η τρίτη μαρτυρία, σε βάρος του ίδιου Μητροπολίτη, την οποία έφερε στο φως η εφημερίδα Πολίτης, προέρχεται από γυναίκα η οποία κατήγγειλε πως αποπειράθηκε να τη βίάσει, πριν από σαράντα χρόνια, όταν ήταν 16 χρόνων.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας κατέχουμε, επανέρχεται προκειμένου να στείλει μήνυμα στις γυναίκες θύματα, να μιλήσουν.

Περιγράφει στον REPORTER, τα όσα αποτρόπαια, υποστηρίζει πως βίωσε στα χέρια του εν λόγω ιερωμένου και εξηγεί τι την ώθησε να σπάσει τη σιωπή της, σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά.

«Δεν ζητώ κάτι, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα, αλλά θέλω να στηρίξω άλλους που έπαθαν τα ίδια, αλλά και χειρότερα. Δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλη αηδία είναι να βλέπεις από πάνω σου, ένα με τα ράσα και να είσαι μόλις 16 χρονών», αναφέρει η γυναίκα καλώντας τα θύματα να μιλήσουν για να μαθευτεί, οπως λέει, η αλήθεια.

Αυτούσια η μαρτυρία της:

Πάντα ήθελα να μιλήσω για αυτό που μου συνέβη. Ο χαρακτήρας μου είναι να μιλώ για το δίκαιο. Αλλά τότε ήμουν 16 χρονών και σε μια άλλη εποχή. Καταλαβαίνετε… Παρότι μίλησα, δεν νιώθω ότι δικαιώθηκα. Δεν υπάρχει θέμα δικαίωσης, το σημαντικό είναι να ακουστεί η αλήθεια.

H ιστορία μου ξεκίνησε το 1981, όταν πέθανε ο πατέρας μου. Ένας γείτονας μας, ήταν στην επιτροπή της εκκλησίας τότε. Ήρθε και μας βρήκε και μας είπε ότι η εκκλησία βοηθά κάθε χρόνο κάποιο ορφανό. Είπε στη μητέρα μου, ότι ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για μένα και ότι έδιναν βοήθεια περίπου 150-200 λίρες. Η μητέρα μου, μου είπε ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσα να αγοράσω βιβλία για το σχολείο και λοιπά. Στην αρχή δεν ήθελα να πάω, γιατί ήμουν περήφανη, αλλά μου είπε ο χχχχ, ότι αν δεν πάω εγώ κάποιος άλλος θα πάρει τα λεφτά, τα οποία θα δοθούν έτσι κι αλλιώς. Τελικά πήγα στον Μητροπολίτη. Με συνόδευσαν στο γραφείο του, συστηθήκαμε και μου είπε ότι θα με ειδοποιήσει μετά. Με ειδοποίησε κάποιες μέρες μετά και μου είπε να πάω ένα Σάββατο. Εγώ παραξενεύτηκα όταν μου είπε να πάω ημέρα που δεν ήταν εργάσιμη, αλλά η μητέρα μου μου είπε, ότι μπορεί να ήθελε να πάω μια μέρα, που δεν θα είχε δουλειά.

Πήγα, μιλήσαμε για το σχολείο, ότι είχα μια αδελφή και λοιπά. Από την πρώτη στιγμή δεν μου άρεσε ο τρόπος του. Αντί να πηγαίνει να κάθεται στο γραφείο του, ερχόταν και καθόταν δίπλα μου. Έπιανε τα χέρια μου, έβαζε τα χέρια του γύρω μου να με αγκαλιάσει, έβαζε τα χέρια του πάνω στα πόδια μου. Μια μέρα πήγα σπίτι και είπα στη μάνα μου ότι δεν θα ξαναπάω σε αυτόν τον άνθρωπο, γιατί δεν μου αρέσει ο τρόπος του. Μου λέει η μάνα μου, «παπάς άνθρωπος, Μητροπολίτης, τι θέλεις να πεις;».

Κάποιες φορές που πήγαινα, θυμάμαι ότι μου έδειχνε φωτογραφίες με κάτι όμορφες κοπέλες, που έβγαζε μαζί τους φωτογραφίες στο εξωτερικό. Φορούσαν σορτ, ήταν σε τελεφερίκ και λοιπά. Του είπα, πολύ ωραία η τάδε φωτογραφία και εκείνος μου είπε αν θέλω να με πάρει κι εμένα. Το λέω αυτό, για να δείξω τι τύπος μου έδειξε πως ήταν.

Πήγα τέσσερις, πέντε φορές. Την τελευταία φορά που πήγα, ήταν και πάλι Σάββατο, όπως πάντα. Μόλις πήγα να χτυπήσω την πόρτα, μου άνοιξε. Με έπιασε αγκαλιά να με πάρει στο γραφείο του. Μόλις μπήκαμε μέσα, έκατσα στον καναπέ κι εκείνος κλείδωσε την πόρτα.

Ήρθε έκατσε δίπλα μου. Τόσο κοντά μου ήταν, που παραλίγο να κάτσει πάνω μου. Σε κάποια στιγμή, με έσπρωξε στον καναπέ, εγώ έπεσα και εκείνος έπεσε από πάνω μου. Ακούμπησε τα χείλη του στα χείλη μου. Εγώ αμέσως άρχισα να φωνάζω και να κλωτσώ. Τον έσπρωχνα, αλλά δεν μπορούσα να τον μετακινήσω. Οι φωνές μου ήταν τόσο δυνατές, που εκείνος φοβήθηκε και σηκώθηκε από πάνω μου. Μου άνοιξε κι εγώ έφυγα τρέχοντας. Ούτε θυμάμαι πως έφτασα στο σπίτι μου. Είδα τη μάνα μου και δεν μπορούσα να της μιλήσω. Φώναζα κι έκλαιγα. Άκουσε τις φωνές μου ο κ. χχχχ, που μου είχε πει να πάω στον Μητροπολίτη για να πάρω το επίδομα. Να σημειώσω εδώ ότι ο άνθρωπος δεν ήξερε τίποτα, ήταν ένας άνθρωπος που απλά ήθελε να μας βοηθήσει. Όπως και να έχει, κάλεσαν ένα γιατρό, ήρθε και με είδε. Μετά από κάποια ώρα, ηρέμησα.

Μετά από κάποιες μέρες, ο Μητροπολίτης άρχισε να τηλεφωνά στο σπίτι. Όποτε απαντούσε η μητέρα μου, της το έκλεινε. Μια φορά της μίλησε και με ζήτησε. Μόλις τον άκουσε η μάνα μου, του είπε, “αν ξαναπάρεις θα σε κάνω ρεζίλι σε όλη την πόλη, θα σε δώσω στην Αστυνομία και θα βάλω να σε ξιουρίσουν”. Έλεγε ότι τον παρεξηγήσαμε. Ήταν παρεξήγηση αυτή;

Ο καιρός περνούσε. Η αδελφή μου, που ήταν πιο μεγάλη και αρραβωνιασμένη, σκέφτηκε, μαζί με τον γαμπρό μου, να τον πάρει τηλέφωνο, αφού οι φωνές μας μοιάζουν και να του πει, παριστάνοντας εμένα ότι μετάνιωσα και ότι ήθελα να ξαναβρεθούμε. Το έκαναν αυτό, για να τον ηχογραφήσουν σε κασέτα. Τον πήρε η αδελφή μου τηλέφωνο και του είπε “σας παρεξήγησα, εν που είμαι μικρή και λοιπά. Εκείνος ξανοίχτηκε. Της έλεγε να έρθεις, θα περνάμε καλά, θα βγάλεις πολλά λεφτά. Όλα αυτά τα κατέγραψαν στην κασέτα, τα πήραν σε εφημερίδα, αλλά τους είπαν ότι δεν είναι ατράνταχτο στοιχείο η κασέτα, για να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τους είπαν για να ανοίξει υπόθεση, πρέπει να ξαναπάω και να βγάλουν φωτογραφία. Τους είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Εγώ περπατούσα και έβλεπα πίσω μου για ένα δύο μήνες μετά από εκείνη τη μέρα, δεν θα πήγαινα ξανά.

Εγώ δεν θέλω κάτι. Δεν ζητώ κάτι, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα, αλλά θέλω να στηρίξω άλλους που έπαθαν τα ίδια, αλλά και χειρότερα. Δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλη αηδία είναι να βλέπεις από πάνω σου, ένα με τα ράσα και να είσαι μόλις 16 χρονών.

Θέλω να στείλω το μήνυμα στις γυναίκες ότι πρέπει να μιλήσουν. Να μην ντρέπονται. Δεν έκαναν κάτι για να ντρέπονται. Ίσα ίσα, πρέπει να μιλήσεις για να ντραπούν εκείνοι που το έκαναν. Να ακουστεί η αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

πηγή

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to [Κύπρος] «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου… Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mα πόσους πρώην μητροπολίτες έχει η Κύπρος;
  Μόνον έναν από ότι ξέρω που παραιτήθηκε το 2019, εν μέσω τιμών και επαίνων.
  Γιατί αφού τον φωτογραφίζουν δεν λένε το όνομά του.  Καταγγελίες είχαν γίνει εναντίον του από το 2011, αλλά τον κάλυπτε ο Αρχιεπίσκοπος Πισίνας, Μανώλη Γλέζου (ο αρχιψεύτης είχε υποκριθεί πως πίστεψε ότι ο φασίστας Τραπεζίτης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα μοιράσει την εκκλησιαστική περιουσία στους φτωχούς: https://www.lifo.gr/now/politics/glezos-mprabo-ston-arhiepiskopo-tis-kyproy) και Χρυσής Αυγής (ΕΛΑΜ), που τώρα αναγκάστηκε να τον καλέσει η Αστυνομία.
  Όχι δηλαδή πως θα γίνει τίποτα.
  Εδώ ο μητροπολίτης Μόρφου κυκλοφορεί ελεύθερος αντί να τον έχουν κλείσει στο τρελάδικο.

  https://politis.com.cy/politis-news/kypros/katathesi-gia-ton-satyro-kliriko-edose-stin-astynomia-o-archiepiskopos-katigoreitai-gia-viasmo/

  Ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε στην Αστυνομία για την υπόθεση του ανώτερου κληρικού που κατηγορείται για βιασμό
  ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS, 23/02/2021

  Κατάθεση από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου έλαβε η Αστυνομία για την υπόθεση καταγγελίας γυναίκας εναντίον ανώτερου ιερωμένου για βιασμό.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy η Αστυνομία προχώρησε στη λήψη κατάθεσης από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού η γυναίκα που κατήγγειλε το βιασμό της από τον κληρικό είχε ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για την υπόθεση το 2011 χωρίς εντούτοις να λάβει η Αρχιεπισκοπή οποιαδήποτε μέτρα εναντίον του.

  Η εφημερίδα «Πολίτης» την προηγούμενη Δευτέρα έφερε στο φως της δημοσιότητας ακόμα μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο ιερωμένο.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εμβρόντητη η κοινή γνώμη;
  Ε όχι δα.
  Η μια από τις 3 γυναίκες είχε καταγγείλει τον δεσπότη σε ραδιοφωνική εκπομπή και όλοι έκαναν πως δεν την άκουσαν.

  https://www.sigmalive.com/news/local/741799/vinteo-i-sygklonistiki-martyria-gynaikas-sto-sigma-gia-viasmo-apo-kliriko?fbclid=IwAR1gtsQZ8Gh1oAhyFmUC1O6LlNHtLzRH4IxyVRCeKNyg2DttcVW-pJuoKWc

  Το SigmaLive εντόπισε την επίμαχη εκπομπή «Με την Ελίτα» όπου ακούστηκε η συγκλονιστική αυτή μαρτυρία. Η καταγγελία έγινε τον Οκτώβριο του 2011 στον αέρα της εκπομπής «Με την Ελίτα».

  Η γυναίκα κατήγγειλε δημόσια τα όσα έζησε υπό το όνομα «Ελπίδα».

  Ακολουθούν αυτούσια τα λόγια της γυναίκας, όπως είχε μιλήσει στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ το 2011.

  …………………………………

  https://www.reporter.com.cy/police/article/781498/-afta-einai-koina-mystika-stin-ekklisia-eiche-monachoys-me-filenades-kai-paidia?fbclid=IwAR2MxXtUU0Ga5XE26Hu0OlRLovp7RUzFkv88YjXYtmm3CVIzrD7Wj7vctBg

  «Αυτά είναι κοινά μυστικά στην εκκλησία, είχε μοναχούς με φιλενάδες και παιδιά»
  24/02/2021 08:23

  Εμβρόντητη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις αποκαλύψεις υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στην Κύπρο από όλους τους χώρους, με τις τρεις μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας εναντίον του πρώην Μητροπολίτη, να προκαλούν σοκ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έβαλε τα χείλη του στα δικά μου… Φώναζα, κλωτσούσα, έσπρωχνα»

  «Είναι κοινό μυστικό στους κόλπους της εκκλησίας τέτοιες υποθέσεις», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου. Όπως υποστήριξε ήταν γνωστό για παράδειγμα πως «μοναχοί είχαν φιλενάδες. Υπήρχαν και κάποιοι που είχαν παιδιά, Επισκόποι κλπ. Μια μεγάλη γενιά μοναχών που έγιναν μετά Επισκόποι έμπαιναν στους κόλπους της εκκλησίας για λόγους επιβίωσης. Δεν έμπαιναν στην εκκλησία, επειδή τους ενδιέφερε η Αγιότητα μέσα από την πορεία τους. Ο υπό κατηγορία Επίσκοπος, προέρχεται από εκείνη την εποχή. Από την εποχή του κοσμικού κληρικού, που ήθελε όλες τις ανέσεις του και δεν είχε σχέση με τη μοναχική ζωή».

  Όπως ανέφερε αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα στην Κύπρο στο χώρο της Ιεραρχίας. «Μου έρχεται στο μυαλό μόνο μία λέξη. Παρακμή. Στην Κύπρο είμαστε στα όρια της παρακμής που αγγίζει όλες τις πτυχές της ζωής. Δυστυχώς ζούμε τέτοιες καταστάσεις που μας απογοητεύουν και δεν είμαι σίγουρος εάν θα βρούμε τη δύναμη ως κοινωνία να δημιουργήσουμε υγιής δομές. Μια κοινωνία που πανικοβάλλεται κάθε φορά που βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοια φαινόμενα, που υπάρχουν μέσα της και το γνωρίζει και απλώς επειδή βγαίνουν στα ΜΜΕ τότε αρχίζει να ευαισθητοποιείται και αυτή η ευαισθητοποίηση να κρατά μέχρι τα Μέσα να διατηρούν ένα θέμα, δεν έχει μέλλον».

  Ο γνωστός Θεολόγος, ανέφερε ότι είναι δύσκολο για τα θύματα αλλά και τους πιστούς να μιλήσουν για κάποια πράγματα που συμβαίνουν στους κόλπους της εκκλησίας. «Ο κόσμος επειδή σέβεται το ράσο, δεν είναι εύκολο να βγει και να μιλήσει, επειδή έχει και ένα μεταφυσικό φόβο μέσα του. Σκέφτονται “θα τα βάλω με τον άνθρωπο του Θεού;”. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα και τα θύματα πρέπει να βρουν το θάρρος να μιλήσουν και να τα βγάλουν στην επιφάνεια και πρέπει. Εάν τελικά αληθεύουν οι καταγγελίες για τον ανώτερο κληρικό, επειδή υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, τότε η Εκκλησία πρέπει να είναι κάθετη. Ακόμη κι αν σήμερα δεν βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Θρόνο, έχει το ιερατικό αξίωμα και πρέπει, εάν αληθεύει να καθαιρεθεί διότι πρέπει να δώσει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι δεν αστειεύεται σε θέματα ηθικής».

  Η εκκλησία όπως υπέδειξε ο κ. Κυριάκου, πρέπει να καθαιρεί αμέσως όσους εμπλέκονται σε τέτοια θέμα. «Γίνεται κουκούλωμα κάποιων υποθέσεων από την πλευρά της Ιεραρχίας, που είναι ακόμη χειρότερο από την άγνοια. Ήξεραν πράγματα και καταστάσεις αλλά πάντα δεν τα αγγίζουμε, γιατί θα χαλάσουμε την εικόνα της εκκλησίας. Δεν είναι έτσι. Την εικόνα την χαλούμε με αυτόν τον τρόπο, όχι με το να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο Μέγας Βασίλειος έλεγε τον 4ο αιώνα, “υπάρχουν ανάξιοι κληρικοί και πρέπει να εκκαθαρίσει η εκκλησία από αυτούς”. Κι όχι εμείς τώρα τόσους αιώνες μετά, να προσπαθούμε να καλύψουμε τα πράγματα επειδή δήθεν φοβόμαστε για την εικόνα της εκκλησίας».

  Ο θεολόγος ανέφερε ότι υπάρχουν άξιοι κληρικοί και στην ηγεσία της εκκλησίας, σημειώνοντας όμως πως υπάρχουν και ανάξιοι κληρικοί, «ακόμα και στην ηγεσία της εκκλησίας». Όπως τόνισε η Ιεραρχία της Εκκλησίας, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  Σπάει τη σιωπή 25 χρόνια μετά, καταγγέλλει τον πρώην Μητροπολίτη-«Νιώθω αηδία»
  «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου… Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πέσαμε από τα σύννεφα


  Σε μοναστήρι στη Σερβία που βρίσκεται σε σύνδεση με τον Ναζιστή ηγούμενο Εσφιγμένου Μεθόδιο, ο Χρήστος Παππάς

  https://www.tanea.gr/2021/02/23/greece/se-monastiri-sti-servia-anazitoun-ton-xristo-pappa/

  Οι τελευταίες εξελίξεις
  Σε μοναστήρι στη Σερβία αναζητούν τον Χρήστο Παππά

  Στα ίχνη του καταζητούμενου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, φαίνεται να βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές αρχές. Ήδη εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω του

  TANEA Team
  23 Φεβρουαρίου 2021 | 21:34

  Στα ίχνη του καταζητούμενου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, φαίνεται να βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές αρχές. Ήδη εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω του.

  Φαίνεται ότι ο Χρήστος Παππάς, από τον περασμένο Οκτώβρη, όταν καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση, κατάφερε και βγήκε κρυφά από τη χώρα μας και τώρα είναι πολύ πιθανό να κρύβεται κάπου στη Σερβία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδωσε το Star, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε κάποια μοναστήρια στη Σερβία, που έχουν στενές σχέσεις με έλληνες μοναχούς παλαιοημερολογίτες, που ζουν σε γνωστό μοναστήρι, εδώ στη χώρα μας.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς, πέρασε τα σύνορα προς τα Σκόπια με ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και μάλιστα ντυμένος καλόγερος. Γι’ αυτό και τους τελευταίους μήνες, είχε αφήσει μούσι.

  Για να μπορέσει να μπει στο ρόλο του μοναχού και να μην δώσει στόχο. Τα ίχνη του φαίνεται ότι εντοπίστηκαν. Εκδόθηκε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα συλληφθεί και θα εκδοθεί στη χώρα μας για να εκτίσει την ποινή του.

 4. Ο/Η Frixos λέει:

  Αν οντως τα αδελφια μας οι Σερβοι ειναι του δογματος των Εσφιγμενιτών θα καλοπερασει, απο Παππα τον βλέπω …ηγουμενο.
  Και οταν τον συλαβουνε δεν θα’ναι και τοσο …εσφιγμενος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.