Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα στην Αιτωλοακαρνανία: «24 φορές, από τα 12 μέχρι τα 14 μου»

[Ο «άνθρωπος» αυτός παραμένει ενεργός ιερέας στην Αιτωλοακαρνανία]

Είναι μία από εκείνες τις ιστορίες που πρέπει να σταθείς και να ακούσεις. Που το στομάχι σου δυσκολεύεται να χωνέψει πώς στο καλό μπορεί να συμβαίνει στ’ αλήθεια. Από τα 12 έως και τα 14 της η Ελένη Β. που ζει στο Αγρίνιο (τα πλήρη στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του Ladylike) παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον ιερέα- πνευματικό της μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού του. Στη δική της ιστορία, δράστης είναι ο θείος της, ο εξομολογητής της. Μια σεξουαλική παρενόχληση σε 24 τουλάχιστον αξιόποινες συνέχειες, στην πιο τρυφερή ηλικία ενός κοριτσιού.

Ο άνδρας αυτός παραμένει ενεργός ιερέας στην Αιτωλοακαρνανία. Όσο για εκείνη, ενήλικη πια, μια νεαρή γυναίκα διαβασμένη και δυνατή που δεν υπέκυψε στο «τραύμα» της, επιλέγει να μοιραστεί τη συγκλονιστική της μαρτυρία αποκλειστικά στο Ladylike. Θέλει να φωνάξει πως η σιωπή των θυμάτων είναι η δύναμη του θύτη. Να μιλήσει για το πόσο καθοριστικό είναι οι γονείς να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους ουσιαστικά κι όχι τυπικά. Για το πόσο κόστισε στην ίδια η κραυγαλέα λάθος στάση της μητέρας της.

Για το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε όλες μάτια και στόματα ανοιχτά. #ΔενΕιστεΜονες

Η προσωπική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης κατά συρροή από ιερέα. «Ήμουν 12 ετών»

«Υπάρχει μια αυτοματοποιημένη άμυνα στο ανθρώπινο σύστημα που ό,τι σε έχει τραυματίσει σοβαρά προσπαθείς να το σβήσεις από τη μνήμη σου. Δεν γίνεται συνειδητά, σε βοηθάει όμως να επιβιώσεις. Δεν πετυχαίνει πάντα. Η δική μου σεξουαλική παρενόχληση ξεκινάει όταν αυτός ο άνθρωπος, ο ιερέας, ο οικογενειάρχης, ο οποίος είναι και συγγενής μου, θείος μου, ήρθε πολύ κοντά με την οικογένειά μου και κυρίως με τη μητέρα μου. Την πέτυχε σε μία ευάλωτη προσωπική φάση κι εκείνη γαντζώθηκε από πάνω του. Εγώ είχα τελειώσει μόλις το δημοτικό. Ήμουν 12 ετών.

Πηγαίναμε στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά. Ο παπάς παραμύθιαζε τη μαμά μου με θρησκευτικά και διάφορα μεταφυσικά. Της έλεγε ότι μας είχαν κάνει μάγια και πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει. Πράγματα που ένας λογικός άνθρωπος τα ακούει και γελά, για εμάς ήταν η ζωή μας. Η μάνα μου κοκκάλωνε από φόβο, την χειραγωγούσε στο 100%. Έκρινε λοιπόν πως αυτός ο παπάς πρέπει να με καθοδηγήσει στον βίο μου. Κάπως έτσι έγινε ο πνευματικός μου πατέρας. Άρχισε να με εξομολογεί. Πολύ αργότερα έμαθα ότι δεν είχε καν την άδεια για κάτι τέτοιο.

«Με εξομολογούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, στο σπίτι του»

Ήμουν 12 ετών και πολύ μικρή για να αντιληφθώ με ευκολία ότι η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν περίεργη, προκλητική. Θυμάμαι να τρώμε όλοι μαζί στο κυριακάτικο τραπέζι μετά τη Λειτουργία και να με κοιτάζει επίμονα και σιωπηλά, χωρίς να του δίνω αφορμή. Βάζοντάς τα κάτω εκ των υστέρων, συνειδητοποίησα πως ο τρόπος που με πλησίαζε, ακόμα και που με χαιρετούσε ήταν σεξουαλικά φορτισμένος.
Για όποιον δεν ξέρει, η εξομολόγηση είναι μια διαδικασία που γίνεται κατ’ ιδίαν με τον εξομολόγο εντός της εκκλησίας. Στη δική μου περίπτωση συνέβαινε στο σπίτι του, σε ένα απομονωμένο δωμάτιο. Θυμάμαι ένα διπλό κρεβάτι και από πάνω κάτι εικόνες. Θυμάμαι να καθόμαστε στο κρεβάτι και να μου χαϊδεύει τα μπούτια. Άλλες φορές χάιδευε τα χέρια μου και μου ζητούσε να του πω τι αμαρτίες έχω κάνει. Αυτός ήταν ο τρόπος του για να με κάνει να τον εμπιστευτώ. Δεν είχα άλλη εμπειρία εξομολόγησης και αυτός ο παπάς είχε- υποτίθεται- αναλάβει να μου δείξει πώς γίνεται. Μου έλεγε ότι υπάρχει απόρρητο στην εξομολόγηση, οπότε “απαγορεύεται να πεις τι λέμε εδώ”. Πολλές φορές ήμουν αγχωμένη κι ανασφαλής, δεν ένιωθα καλά με το να είμαι μόνη μου μαζί του.

Στη μητέρα μου άργησα να παραπονεθώ, γιατί ήταν κάτι παραπάνω από προφανές πως τον εμπιστευόταν με κλειστά μάτια. Έτσι κι αλλιώς ήταν εκεί, έβλεπε πώς έβγαινα κάθε φορά από το δωμάτιο.

Το σοκ ήταν μεγάλο. Ακόμα και τώρα που τα λέω, δεν χωράει το μυαλό μου ότι μου έχουν πει τέτοια πράγματα και μάλιστα όταν ήμουν παιδί. Του απαντούσα όχι, δεν κάνω κάτι τέτοιο, αλλά επέμενε. “Ξέρω ότι το κάνεις, ξέρω ότι σου αρέσει”. Κάθε φορά γινόταν κάτι διαφορετικό. Μια φορά με ανάγκασε να βγάλω την μπλούζα μου για να δει το μπούστο μου με το επιχείρημα ότι μου έχουν κάνει μάγια και πρέπει να πιάσει το σώμα μου για να τα λύσει.

Άλλες φορές με έπαιρνε με το καλό. “Έλα να παίξουμε ένα παιχνίδι, έλα να σε κάνω κρακ” μου έλεγε. Ερχόταν λοιπόν από πίσω μου, μου έπιανε το στήθος και έτριβε το πέος του στα οπίσθιά μου. Για όσα μου έλεγε και μου έκανε, ένιωθα μια τεράστια ντροπή.
Με “εξομολογούσε” σίγουρα μια φορά τον μήνα. Κάθε μήνα από τα 12 μέχρι τα 14 μου χρόνια, ώσπου άρχισα να προφασίζομαι δικαιολογίες για να μην με παίρνει η μάνα μου μαζί της στο σπίτι του. Πλέον ένιωθα την απειλή και το κακό που μου έκανε. Αλλά στη μάνα μου όχι, δεν μου έβγαινε να μιλήσω.

Στο τέλος της εξομολόγησης αυτός που εξομολογείται ενδέχεται να γονατίσει ώστε να διαβάσει ο πνευματικός την ευχή. Και λέω ενδέχεται γιατί δεν είναι υποχρεωτικό. Στη δική μου περίπτωση ήταν ο μόνος τρόπος. Οπωσδήποτε έπρεπε να γονατίσω. Ερχόταν πολύ κοντά και ακουμπούσε το όργανό του στο κεφάλι μου.

*

Συνεχίστε Ε Δ Ω την ανάγνωση, δεν έχει κανένα όφελος να αναρτήσουμε όλο το κείμενο της ©Μαρινέλλας Αντωνοπούλου

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα στην Αιτωλοακαρνανία: «24 φορές, από τα 12 μέχρι τα 14 μου»

 1. Ο/Η Φερ ειπειν λέει:

  Μια προβλεψη με μεγαλη πιθανοτητα επαληθευσης.-Θα περασουν ωρες , μερες , μηνες και χρονια χωρις να αντιδρασουν οι μαυροφορεμενοι ποιμενες της Αιτωλ/νιας,γιατι ξερουν οτι η αποκαλυψη θα ειναι αισχος και ντροπη -μακαρι να αντιδρασουν για να γελασουμε καθοτι το γελιο βγηκε απ το παραδεισο οχι βεβαια το δικο τους……

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Και όμως αυτοί οι άνθρωποι, δάσκαλοι και ταυτόχρονα θύματα της μαύρης μαγείας τους, με ψυχές ερείπια και άγρια λαγνεία να εξουσιάζουν το κοπάδι τους σε όλη την αιωνιότητα ασκούν μεγάλη γοητεία όχι μόνο στους απλούς πιστούς, αλλά στους πολιτικούς, στους δικαστές, στο πνευματικό κατεστημένο..
  Στους πρώτους κυρίως λόγω φόβου, στους άλλους, λόγω το ότι τα διάφορα κέντρα της εξουσίας είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
  Σ’ αυτές τις περιπτώσεις όπως η ανωτέρα, η γνωστή συνταγή είναι μια μέθοδος που αποδείχθηκε πετυχημένη: Η σιωπή είναι χρυσός. Άστο, μη αντιδράσεις εφόσον δεν είναι απαραίτητο, άστο να ξεχαστεί..

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πρόκειται για μια ενάρετη Μητρόπολη με επικεφαλής τον ιερό Κοσμά, ειδικό στην ανοσία εντός των ναών: ««Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…».

  https://www.vimaorthodoxias.gr/mitropoleis/aitolias-kosmas-chtypietai-to-mystirio-tis-theias-koinonias/

  Αιτωλίας Κοσμάς: Χτυπιέται το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας

  https://www.thetoc.gr/koinwnia/webtv/proklitikos-iereas-sto-agrinio-koinonisa-700-pistous-ta-xristougenna-den-metadidetai-o-koronoios/

  Προκλητικός ιερέας στο Αγρίνιο: Κοινώνησα 700 πιστούς τα Χριστούγεννα, δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός
  Ο ιερέας στο Αγρίνιο είπε ότι κοινώνησε 700 πιστούς με κορονοϊό και στη συνέχεια μετέλαβε από την ίδια λαβίδα και δεν νόσησε.

  13 ΙΑΝ. 21 (10:26)

  Τα εντυπωσιακά «παραδείγματα»

  Μάλιστα, παρουσίασε και παραδείγματα που μάλλον είναι τρομακτικά. Στη λειτουργία των Φώτων, – που τελέστηκε με περιορισμένο αριθμό εντός του Ναού και πολλούς πιστούς εξωτερικά- αλλά μεταδόθηκε ζωντανά και έχει αναρτηθεί στο Youtube ο π. Κ. Καντάνης περιέγραψε αρχικά το δικό του «επιστημονικό» τεστ.

  https://www.iefimerida.gr/news/350986/i-ekklisia-me-kastano-toy-paisioy-ta-rihnei-stoys-pistoys-aytoi-mas-zitisan-na

  Ι ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ
  Η εκκλησία με το κάστανο του Παΐσιου τα… ρίχνει στους πιστούς: Αυτοί μας ζήτησαν να το προσκυνήσουν, δεν το είχαμε προγραμματίσει
  17|07|2017 | 07:48

  Να δικαιολογηθεί για το κάστανο του Παΐσιου, επιχειρεί ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, λέγοντας ότι δεν το είχαν προγραμματίσει αλλά τους το ζήτησαν οι πιστοί και αναγκάστηκαν να το εκθέσουν στο τέλος του Εσπερινού (και όχι σε όλη την Αγρυπνία).

  «οι πιστοί που προσέρχονταν ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ την εικόνα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, λείψανα του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη καθώς και για να ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ένα κάστανο το οποίο όπως ο ίδιος ο πατήρ Κων/νος Καντάνης είπε, είχε δοθεί εδώ και 27 χρόνια με την ευλογία του Αγιορείτου Παϊσίου στον ίδιο, όταν τον είχε επισκεφθεί ως φοιτητής το 1990. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κάστανο μετά από 27 χρόνια παραμένει ως είχε στην αρχική του κατάσταση, όπως διαπιστώνεται και μέσα από τον φακό του agrinioreport.com»

  https://www.tovima.gr/2009/02/01/society/sta-plokamia-tis-paidofilias/

  Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας

  ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία.
  Ι ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
  1 Φεβρουαρίου 2009, 07:11 Ενημερώθηκε: 1 Φεβρουαρίου 2009, 07:11


  ………………………

  Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, η πρόσφατη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο. Δύο εξαδέλφες κατηγόρησαν τον ιερέα του χωριού ότι στη διάρκεια εξομολόγησης τις άρπαξε από το στήθος, κάνοντάς τους αντίστοιχες προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Τα κορίτσια κατήγγειλαν το περιστατικό, ο ιερέας καταδικάστηκε προ διμήνου σε τρία χρόνια με αναστολή, αλλά έσπευσε να ασκήσει έφεση, δηλώνοντας την αθωότητά του. «Τις άγγιξα στον ώμο από πατρικό ενδιαφέρον» υποστήριξε στη διάρκεια της απολογίας του.
  ………………………………….

  https://roides.wordpress.com/2015/11/21/21nov15/

  Σαδιστής και φασίστας μητροπολίτης, βασανιστής σκύλων, αναφωνεί «παρούσα» στη Σύνοδο

  …………………………

  είχε πουλήσει τα άλευρα που προορίζονταν για το χωριό Ζευγαράκι και στους 500 πεινασμένους χωρικούς, κυρίως γυναικόπαιδα που ξεσηκώνονται και φωνάζουν έξω από την Επισκοπή, δηλώνει ότι τα έκλεψαν από το δεσποτικό μέγαρο. Όμως καμία καταγγελία κλοπής δεν είχε γίνει και κανείς δεν ήταν τόσο τρελός για να κλέψει το δεσπότη στο πολυτελές κονάκι του (φωτ. στην παλιά πόλη), που το είχε χτίσει με εράνους και με τα σχετικά τερτίπια ο προκάτοχός του, όπου ξημεροβραδιαζόταν ο Ιταλός στρατηγός της Μεραρχίας Καζάλε, κάποιος Μάριο Ματζάνι και το οποίο φρουρείτο συνεχώς από Γερμανούς και Ιταλούς σκοπούς. Το πράγμα εξόργισε τον κόσμο και πηγαίνοντας ο Ιερόθεος για λειτουργία στο Αιτωλικό λιθοβολείται από το λαό και εξαπολύει την γερμανική του φρουρά να διαλύσει το πλήθος. Το σκηνικό της πάνδημης αποδοκιμασίας επαναλήφθηκε και στην έδρα του, όπου το πλήθος τον εμποδίζει να λειτουργήσει πετώντας του ψόφιες γάτες. Ιστορικά έμειναν τα γλέντια του με τον Ματζάνι στα οποία έπαιρναν μέρος και γυναίκες, ενώ δίπλα στην Επισκοπή βρίσκονταν οι φυλακές των πατριωτών, εξ αιτίας των οποίων ο Ιερόθεος κρατούσε τα παράθυρά του σφαλιστά για να μην τον ενοχλούν οι ικεσίες τους και οι κραυγές τους. Ο Κορνάρος περιγράφει τα σκελετωμένα παιδάκια που συνωστίζονταν στα πρόθυρα και στις σκάλες του επισκοπικού μεγάρου, περιμένοντας με λαχτάρα πότε θα τους πετάξουν τα ψίχουλα και τα αποφάγια του γλεντιού. Η λίστα εγκλημάτων του είναι ατελείωτη. Η μητρόπολη Μεσολογγίου συντάσσει καταλόγους προγραμμένων πατριωτών που τους δίνει στους Ναζίδες. Ο μητροπολίτης στήνει την οργάνωση «Εθνικός Συναγερμός» που στελεχώνεται με κατακάθια, ληστές μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας και έχει ως κύριο στόχο της την υπονόμευση του ΕΛΑΣ. Η οργάνωση αυτή επιβιώνει και στον εμφύλιο οπότε δρα ως παρακρατικό αντικομουνιστικό απόσπασμα.
  ……………………………..

  Ο ανιψιός του δεσπότη, Αντρέας Παρασκευόπουλος, δικηγόρος, ληστεύει το 1937 όλο το λάδι, 2.700 οκάδες, της μονής Παναγίας της Κατερινούς και το κουβαλάει στην Αθήνα. Ο παιδεραστής Σπύρος Καραβιάς, έμμισθος γκεσταπίτης και μέλος του προειρημένου ‘Εθνικού Συναγερμού’, χειροτονείται παπάς, παρά την απόλυτη αντίδραση των ενοριτών του στο χωριό Σπολάιτα, οι οποίοι δεν παρακολουθούν τις λειτουργίες του. Ανάλογα συμβαίνουν και με τη χειροθεσία μιας μοναχής, για την οποία αναγκάζεται ο Φθιώτιδος Αμβρόσιος να τον μηνύσει στην Ι.Σύνοδο, χωρίς αποτέλεσμα. Όμοιος ομοίω πελάζει στη Σύνοδο, ποιος να τον δικάσει;

  Στον Άγιο Δημήτριο Αιτωλικού χειροτονεί και διορίζει εφημέριο τον Χρήστο Μπουρδούνη, που αποπλανεί ως ιερέας μια κοπέλα, την αφήνει έγκυο και την αναγκάζει να κάνει έκτρωση. Παραβιάζοντας προκλητικά τους Ι.Κανόνες διορίζει ηγούμενο έναν 24χρονο, τον Θεόφιλο Ζησόπουλο (απλή συνωνυμία με τον επικεφαλής της «Λυδίας»), παρά την αντίδραση των μοναχών. Ο νεαρός πιάνει ερωτικές σχέσεις με μια Βλαχοπούλα και χαρίζει στον πατέρα της τα 160 πρόβατα του μοναστηριού για να του κλείσει το στόμα. Ο ερωτύλος διορίζεται από τον Ιερόθεο αρχιερατικός επίτροπος και καταληστεύει τους παπάδες με τους φόρους και τα πεσκέσια που απαιτεί.
  ………………………..
  Άλλη μια αδυναμία του Ιερόθεου ήταν ο αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Πετράκης, κυνηγημενος από τα Γιάννενα για διάφορες βρωμοδουλειές, που ο δεσπότης τον μαζεύει και του δίνει τον τίτλο του ιεροκήρυκα στο Αγρίνιο. Εκεί το Νοέμβρη του 1942 αποπειράται να βιάσει μια κοπέλα, ο κόσμος ξεσηκώνεται, ο παπάς αποσύρεται και κρύβεται στη Μητρόπολη, η υπόθεση κουκουλώνεται. Τον Μάρτη του ’44 επιτίθεται σε ένα μικρό κοριτσάκι, τον Απρίλη τρίτο κρούσμα, τρώει άγριο ξύλο από τον κόσμο και τις δυο φορές. Δικαιολογείται πως δοκίμαζε την αρετή τους, ο δεσπότης τον επαινεί στον κηροπλάστη Κ.Φαφούτη, που φτάνει απεσταλμένος του κόσμου από το Αγρίνιο για να διαμαρτυρηθεί και να απειλήσει πως θα σκοτώσουν τον τράγο. Η Εκκλησία παρουσιάζει σήμερα με επιμονή τον όσιο Βενέδικτο ως «σύγχρονο άγιο!».

  ……………………

  «Στην περίπτωση του Ιερόθεου, ένα σκυλί κρεμασμένο στη σκάλα της Αρχιεπισκοπής, ουρλιάζει και λέει πως άδικα ψάχνουμε. Ο ίδιος το κρέμασε με σπάγκο στη σκάλα γιατί υποψιάστηκε λέει πως του έπνιξε ένα κουνέλι. Ο κόσμος μαζεύτηκε, ζητούσε να γλυτώσει το ζώο κι αυτός γελούσε….: «Εδώ κρεμούνε ανθρώπους και δε λυπόμαστε και θα κλάψουμε για ένα σκύλο;».
  ………………….


  Η κτηνωδία του ήταν τέτοια που στο μνημόσυνο των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν τη Μ.Παρασκευή του ’44 στην πλατεία του Αγρινίου από τους Ναζίδες και τους ταγματασφαλίτες του ταγματάρχη Γ. Τολιόπουλου, (στην φωτ. ο Αβραάμ Αναστασιάδης που άφησαν το πτώμα του κρεμασμένο ολονυχτίς, κάτω από τη δυνατή βροχή), δήλωσε: «Ομολογώ όμως ότι καλώς έπαθον διότι ήσαν προπαγανδισταί του κομμουνισμού».
  …………………………….

  https://www.protothema.gr/greece/article/1059431/iereas-se-pistous-pou-forousan-maskes-sto-agrinio-opoios-fovatai-na-katsei-spiti-tou/

  Ιερέας σε πιστούς που φορούσαν μάσκες στο Αγρίνιο: «Όποιος φοβάται να κάτσει σπίτι του»

  Στο κήρυγμά του, που ενόχλησε πολλούς από τους παριστάμενους, οι «βολές» του δεν περιορίστηκαν σε όσους φορούσαν μάσκα και στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αλλά κατευθύνθηκαν και στον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ιερέας εξοργίστηκε γιατί στην πρόσφατη συνάντησή τους είχαν πρώτο θέμα τον κορωνοϊό και όχι τα ελληνοτουρκικά.

  Σύμφωνα με το Agrinionews, την ενόχλησή του έχει εκφράσει ξεκάθαρα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμάς που τόνισε: «Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…».

  https://eleftherostypos.gr/ellada/325994-o-gymnos-iereas-oi-dyo-gynaikes-i-listeia-kai-i-apopeira-biasmoy-apisteyti-ypothesi-sto-agrinio/

  Ο γυμνός ιερέας, οι δυο γυναίκες, η ληστεία και η απόπειρα βιασμού – Απίστευτη υπόθεση στο Αγρίνιο

  Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου του 2015, ο 60χρονος τότε ιερέας που είναι σε αργία, βρέθηκε… γυμνός από αστυνομικούς σε ερημική περιοχή του Μεσολογγίου.

  Υποστήριξε πως είχε ραντεβού με τις δυο γυναίκες και ενώ επιδίδονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μαζί τους στο αυτοκίνητο της μιας, άγνωστος τον πλησίασε, τον λήστεψε και τον άφησε γυμνό στη… μέση του πουθενά!
  23:4622 Νοεμβρίου 2018

  https://www.iefimerida.gr/news/6923/%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%C2%AB%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF

  20|05|2011

  Δύο επιχειρηματίες από το Αγρίνιο καταγγέλλουν ιερέα ότι διέλυσε τις οικογένειές τους. Με μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αγρινίου οι δύο επιχειρηματίες καταγγέλλουν ότι ο ιερέας προσέγγισε τις συζύγους τους και με «εργαλείο» το λόγο του Θεού τις έπεισε να βλέπουν τους συζύγους τους ως «μιάσματα». Κατάφερε δε να τις καταστήσει (όπως αναφέρουν στην καταγγελία) υποχείριά του.

  Σύμφωνα με τον γνωστό Πατρινό δημοσιογράφο Τάκη Κωνσταντινόπουλο (kentri.gr), ήταν τέτοια η επιρροή που ασκούσε πάνω τους, που έφθασαν στο σημείο να εγκαταλείψουν τους συζύγους τους, να πάρουν τα ανήλικά παιδιά τους και να μετακομίσουν στο σπίτι του ιερέα.

  Έτσι δημιουργήθηκε ένα ιδιότυπο κοινόβιο, όπου ζούσαν μαζί ο ιερέας, η σύζυγός του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους και οι δύο προσήλυτες, επίσης με τα ανήλικα παιδιά τους.

  https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/aitoloakarnania-to-ksespasma-tis-eromenis-toy-ierea/1928061/

  05.10.2011 | 18:39

  Αιτωλοακαρνανία: Το ξέσπασμα της ερωμένης του ιερέα…

  Eρωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή έναν ιερέα σε χωριό του νομού Αιτωλοακαρνανίας, έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία…

  Ο ιερέας της ενορίας κατηγορείται από γυναίκα που διαμένει στο Αγρίνιο, ότι είχε συνάψει δεσμό μαζί της. Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η ίδια, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο χωριό, δεν γνώριζε ότι ο ιερωμένος είναι έγγαμος, γεγονός που λέει ότι της απέκρυπτε. Όταν όμως μετά από λίγο καιρό η γυναίκα έμαθε, ότι ο ιερέας ήταν παντρεμένος, εκείνος της ανέφερε ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και ήταν θέμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου.

  Απ’ ότι φαίνεται, ο έρωτας της γυναίκας ήταν τόσο ισχυρός που πείστηκε, κάνοντάς την να αναμένει τα τυπικά για τον χωρισμό. Όμως, σύμφωνα με το dete.gr, όσο περνούσε ο καιρός δεν υπήρχε καμία εξέλιξη επί του διαζυγίου με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να κινήσει τις υποψίες της.

  …………………..
  και κάτι αθώο
  https://www.avgi.gr/koinonia/48168_systaseis-ston-papa-hoyligkan

  Συστάσεις στον «παπα-χούλιγκαν»

  11.04.13 22:27

  Την αντίδραση του Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας προκάλεσε η αγάπη του πατέρα Θάνου για το λατρεμένο άθλημα όλων των αντρών δηλαδή, το ποδόσφαιρο.


  Σύμφωνα με τον Σπορ FM, ο λόγος για την αντίδραση του Μητροπολίτη είναι η «αμαρτία» στην οποία υπέπεσε ο ιερέας να στηρίζει την ομάδα του κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Μόνο που αυτή τη φορά, έτυχε να βρεθεί στα χέρια του Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας φωτογραφία που έδειχνε τον πατέρα Θάνο στην εξέδρα των οπαδών του συλλόγου του Αγρινίου.

  Η κινητοποίηση εκ μέρους της Μητρόπολης ήταν άμεση, καθώς έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις στον παπά-Θάνο προκειμένου να μην ξαναπάει στο γήπεδο και ιδιαίτερα στην εξέδρα των φανατικών οπαδών, με την αιτιολογία ότι στην συγκεκριμένη θύρα οι οπαδοί χρησιμοποιεί υβριστικό λόγο κάτι που δεν συνάδει με την ιδιότητα του ιερέα.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατήρ Θάνος πριν χειροτονηθεί, ήταν στους οργανωμένους οπαδούς του Παναιτωλικού και είχε ταξιδέψει σε αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια. Ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος όλοι είναι σε αναμονή του επόμενου παιχνιδιού της ομάδας του Αγρινίου για να δουν αν θα υπερισχύσει το ιερατικό καθήκον ή η αγάπη για την ομάδα του.

 4. Ο/Η Ηλέκτρα λέει:

  Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Στο σκαμνί μαζί του πρέπει να καθίσουν κι αυτοί που του επέτρεπαν να παραμένει ενεργός και να μην τον ξυρίζουν στέλνοντας στον εισαγγελέα. Κτήνη.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ
  ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

  Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας της ριζοσπαστικής και της επαναστατικής Αριστεράς

  ΣΥΡΙΖΑ

  ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (μελετητής ιερών λειψάνων)


  ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΘΑΝΟΣ

  ΚΚΕ

  ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΟΣ

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν θα μπορέσουν να το καλύψουν

  Η είδηση βρήκε θέση σε αθηναϊκά έντυπα


  κάτω κάτω, δεύτερη είδηση από αριστερά

  Επίσης στην ηλεκτρονική έκδοση των «Παραπολιτικών»

  https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1088388/suglonistiki-kataggelia-gia-sexoualiki-kakopoiisi-12hronis-apo-ierea/

  Συγκλονιστική καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης από ιερέα
  Parapolitika Newsroom

  Σοκ στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου έχει προκαλέσει η απίστευτη μαρτυρία νεαρής γυναίκας που αποκάλυψε ότι από την ηλικία των 12 ετών είχε πέσει 24 φορές θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το θείο της, ο οποίος μάλιστα είναι εν ενεργεία ιερέας σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

 7. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

  ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ
  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

  https://rosa.gr/24-fores-apo-ta/

  «24 φορές, από τα 12 μέχρι τα 14 μου»: Συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα στην Αιτωλοακαρνανία

  https://www.star24.gr/agrinio-amesi-antidrasi-tis-mitropolis-meta-tis-katangelies-tis-12chronis-gia-ton-ierea/

  Αγρίνιο: Άμεση αντίδραση της Μητρόπολης μετά τις καταγγελίες της 12χρονης για τον ιερέα

  https://www.iliakanea.gr/sok-sto-agrinio-me-kataggelia-gia-sexoyaliki-parenochlisi-12chronis/

  https://www.news247.gr/koinonia/i-sygklonistiki-martyria-sexoyalikis-parenochlisis-kata-syrroi-apo-ierea-24-fores-apo-ta-12-mechri-ta-14-moy.9123118.html

  https://lamianow.gr/stoicheia-gia-tin-kataggelia-sexoyalikis-parenochlisis-12chronis-apo-ierea-zita-i-mitropoli-aitolias-amp-akarnanias/

  https://achaianews.gr/index.php/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-h/%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CF%84-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/119498-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%87%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-12%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82

 8. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

  https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/593563/sygklonistiki-martyria-sexoyalikis-parenoxlisis-apo-ierea

  26 Ιανουαρίου 2021 21:56
  Συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα

  Κατά συρροή παρενόχληση στην πιο «τρυφερή» ηλικία ενός κοριτσιού.

 9. Ο/Η Αgrinio λέει:

  ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΟΝΟ
  Αγρίνιο: Τράκαραν μεταξύ τους ιερείς έξω από εκκλησία
  ΕΛΛΑΔΑ 26|08|2019 | 22:52

  Τροχαίο με υλικές ζημιές σε ΙΧ που οδηγούσαν δύο ιερείς -Φωτογραφία: kainourgiopress.gr
  NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

  Τροχαίο με οδηγούς ιερείς σημειώθηκε έξω από τον Άγιο Δημήτριο, στο Καινούριο Αγρινίου.

  Από τη σύγκρουση, το βράδυ της Κυριακής, προκλήθηκαν υλικές ζημιές και όχι τραυματισμοί.


  – Φωτογραφία: kainourgiopress.gr
  Η Τροχαία Αγρινίου μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το συμβάν, με τα ΙΧ να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τους όχι και τόσο προσεκτικούς ιερείς που επέβαιναν στα δύο οχήματα.

  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/agrinio-trakaran-metaxy-toys-iereis-exo-apo-ekklisia

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Δεν με εντυπωσιάζει η σύμπτωση. Ισα ίσα, που η σύμπτωση εξηγεί το γεγονός.
   Όπως ίσως ξέρετε, ο προστάτης των οδηγών είναι ο Άγιος Χριστόφορος (ή Χριστιφόρος όπως είναι το σωστό). Λοιπόν, κάποιος από τους δύο ιερείς κάνει ένα λάθος καθώς οδηγεί κι ο Άγιος προστάτης μπαίνει σε δίλημμα. Να τον τιμωρήσει; Αν τον τιμωρήσει, θα υποστεί τις συνέπειες και ο άλλος ιερέας. Οι δύο οδηγοί είναι του συναφιού του.. Ε, μέχρι να αποφασίσει, η ζημιά έγινε! Και οι Άγιοι μπερδεύονται, μερικές φορές.
   Ο Άγιος Χριστοφόρος – Ρεμπρόβος το πραγματικό του όνομα – έζησε (μάλλον) στην εποχή που στην Αντιόχεια επίσκοπος ήταν ο Άγιος ιερομάρτυρας Βαβύλας (το αναφέρει και Κ. Καβάφης «ΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ»). Είχε κι αυτός, το συνηθισμένο τέλος των Αγίων: τον αποκεφάλισαν. Πράγμα όχι και τόσο κακό, αφού είχε πολύ άσχημο πρόσωπο. Για την ασχήμια του, στην Ορθόδοξη παράδοση εμφανίζεται ως κυνοπρόσωπος. Χμ..

   Παραθέτω την προσευχή που πρέπει να κάνουν όσες και όσοι είναι οδηγοί:

   Ἅγιε Μεγαλομάρτυς τοῦ Θεοῦ Χριστοφόρε πολύαθλε, πρὶν κρατήσω σήμερα τὸ τιμόνι στὰ χέρια μου, Σὲ ἱκετεύω· μὲ τὴ Μαρτυρική σου παρρησία πρὸς τὸν Χριστό, βοήθησε με νὰ διέλθω ἀβλαβῶς ὅλους τους κίνδυνους τῆς ἀσφάλτου, ἔχοντας Σε δίπλα μου ἀρωγὸ καὶ Προστάτη μου. Κράτησε μαζί μου στιβαρὰ τὸ τιμόνι καὶ φώτιζε με νὰ ὁδηγῶ ψύχραιμα, συνετά, πειθαρχημένα, εἰρηνικὰ εὐγενικὰ καὶ μὲ πλήρη συναίσθηση τῆς ὁδηγητικῆς εὐθύνης. Δῶσε μου μάτια προσεκτικὰ καὶ ἐπαγρύπνηση ἀνύστακτη, ὥστε καμία ἐνέργειά μου νὰ μὴν ἀπειλήσει τὴν ζωὴ ἡ τὴν ὑγεία τῶν ἄλλων. Ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τὶς ἀπροσεξίες τῶν ἄλλων αὐτοκινητιστῶν προστάτευσέ με ,Ἅγιε Προστάτα τῶν (ἐπικαλουμένων Σὲ μὲ πίστη) ὀδηγῶν.
   ΥΓ
   ανάλογα το ιστολόγιο που θα επισκεφτείς η προσευχή αλλάζει κάπως..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.