17 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο υπέρ του Δ. Κουφοντίνα

[προς ελεύθερο σχολιασμό]

Αθλιο πανό υποστήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα (in.gr)

Το πλήρες κείμενο με τον τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται»

«Όταν ένας άνθρωπος συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται αμετάκλητα σε όποια ποινή αποφασίσει το δικαστήριο, η υπόθεση παίρνει τέλος. Ο καταδικασμένος, με όποιο αδίκημα, δεν ξαναδικάζεται. Στην περίπτωση όμως του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και σε μια σειρά άλλες, η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο »διορθώνει» τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου. »Δικάζει» εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια. Ποινή πάνω στην ποινή, ως αιώνια εκδίκηση και τιμωρία….

Η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο, τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος με βάση το ΦΕΚ έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι Δομοκό. Όμως, όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική »οφθαλμός αντί οφθαλμού», δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι. Δεν είναι αυτός ο ρόλος σου.

Το κράτος δικαίου υπερασπίζεται το δίκαιο και εφαρμόζει το νόμο για κάθε κρατούμενο, ανεξάρτητα αδικήματος. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να γίνουν οι νόμοι κουρελόχαρτο, η νομιμότητα παρανομία και η δικαιοσύνη εκδίκηση. Η δημοκρατία, άλλωστε, δεν εκδικείται. Ή δεν πρέπει να εκδικείται….

Το κείμενο υπογράφουν 17 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι εξής:

Δημήτρης Αρκούδης, δικηγόρος – μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Θεσσαλονίκη
Μαρία Γιαννακάκη, πρώην γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Πέτρος Δαμιανός, εκπαιδευτικός – διευθυντής σχολείου φυλακών Αυλώνα
Αννέτα Καββαδία, δημοσιογράφος – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Μαρία Κανελλοπούλου, ηθοποιός – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Βασιλική Κατριβάνου, ψυχολόγος, μέλος τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ
Παύλος Κλαυδιανός, πολιτικός κρατούμενος επί χούντας – μέλος ΣΦΕΑ
Τάσος Κουράκης, πανεπιστημιακός, πρώην αντιπρόεδρος Βουλής
Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Πάνος Λάμπρου, μέλος ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ – υπεύθυνος του τομέα Δικαιωμάτων
Νίκος Μανιός, γιατρός – πολιτικός κρατούμενος επί χούντας – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Γρηγόρης Μαρκέτος, γιατρός – μέλος του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Πάτρα
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πολιτικός κατάδικος επί χούντας – μέλος ΣΦΕΑ
Άλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – μέλος ΣΦΕΑ
Μανώλης Σαρρής, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Τσιγώνιας, μέλος του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ
Βίκυ Τσεφαλά, δικηγόρος – μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to 17 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο υπέρ του Δ. Κουφοντίνα

 1. Ο/Η papoylis λέει:

  Μία απορία έχω αγαπητοί ιστολόγοι.
  Διαχρονικά εμπεδωμένη πρακτική του ιστολογείν ήταν και είναι το εκάστοτε αναρτώμενο εικαστικό να έχει σχέση με το κείμενο έστω και πλαγίως ή εμμέσως.

  Το εικαστικό έμεσμα που συνοδεύει το τίτλο θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύει έστω και κατ’ ελάχιστο το κείμενο και ιδίως τα πρόσωπα που το υπογράφουν.;

  Θα τολμούσα να προτείνω να το αλλάξετε με κάτι άλλο αγαπητοί κύριοι, αν μη τι άλλο για λόγους ηθικής, ευπρέπειας και κύρους του ιστολογίου σας.

  • Ο/Η Θεατής Χρόνος λέει:

   Ηθική, ευπρέπεια, κύρος… Ας προσθέσω και αισθητική έννοιες που εξορίστηκαν μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολιτικό κρατούμενο 6 μηνών που έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία…Τώρα όμως ως πρωθυπουργός θα φροντίσει για την επιστροφή τους. Κάνε λιγάκι υπομονή. Άλλωστε ο βιαστής της κ. Μπεκατώρου, υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ο παιδεραστής πρώην βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Ν. Γεωργιάδης, είναι μεμονωμένα περιστατικά.

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Δεν αντιλαμβάνομαι ποία η σχέση του σχολίου σας (απαντάτε σε μένα εδώ) με τη παρατήρηση που γράφω ανωτέρω προς τους ιστολόγους. Από αυτούς αναμένω απάντηση καλέ μου κύριε.
    Αν θελήσω να σχολιάσω την ηθική επάρκεια της κυβερνητικής παράταξης θα το κάνω όταν θα υπάρχει λόγος.

  • Ο/Η roidis λέει:

   Το εικαστικό που συνοδεύει το κείμενο δεν είναι ούτε άσχετο ούτε άστοχο.
   Πήρα υπόψη μου τα εξης:
   1) Οι εν λόγω σύνδροφοι, ουδέποτε επισήμως καταδίκασαν το κατάπτυστο εικαστικό που αναρτήθηκε.
   2) ουδέποτε μίλησαν επισήμως για τις άνανδρες δολοφονίες του τρομοκράτη Κουφοντίνα.
   3) ουδέποτε μάζεψαν αντίστοιχες υπογραφές για ένα έστω ζήτημα για τα χάλια του σωφρονιστικού μας συστήματος.
   4) ουδέποτε καταδίκασαν αδικίες που έχουν υποστεί άλλοι κρατουμενοι (δεν είναι λίγοι…)

   Μόνο για τον Κουφοντίνα όρθωσαν… συνδροφικό μπόι.

   Ως εδώ με τις επιλεκτικές ευαισθησίες αγωνιστών του πρωκτού (σόρρυ πρωκτέ)

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Παρ’όλο που για ανθρωπιστικούς λόγους που έχω αναλύσει εδώ πολλές φορές είμαι υπέρ της χορήγησης αδειών στον Κουφοντίνα, μάλιστα αν δεν έχει αλλάξει από τη ΝΔ ο νόμος, ο Κουφοντίνας πληροί τις προϋποθέσεις-για το θέμα των αγροτικών φυλακών δεν ξέρω πόσοι άλλοι ζητούν και ποιες είναι οι προτεραιότητες του νόμου, αλλά αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις πρέπει να του δοθεί μια-συμφωνώ πως τα στελέχη αυτά είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπόλογοι για αυτά που τους καταλογίζετε και πλην ενός ή δυο-τριών, δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον για άλλους, πολύ πιο αδικημένους φυλακισμένους.

    Να επισημάνω την περίπτωση Γιωτόπουλου, για τον οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να πάρει ούτε μια ώρα άδεια.

    Νομίζω μάλιστα πως ο Γιωτόπουλος δεν έχει υπάρξει φυσικός αυτουργός ούτε ενός φόνου.
    Ίσως αυτό να ενοχλεί κάποιους από τους υπογράφοντες.

    https://www.ethnos.gr/ellada/87064_i-adeia-toy-giotopoyloy-giati-o-anthropos-poy-katigorithike-os-o-arhigos-tis-17n-den
    07.02.2020

    Η άδεια του Γιωτόπουλου: Γιατί ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε ως ο αρχηγός της 17Ν δεν έχει βγει ούτε λεπτό από τη φυλακή
    …………………………………………
    17 χρόνια μετά τις συλλήψεις των μελών της 17 Νοέμβρη, η μοίρα τους έχει διαμορφωθεί με ποικίλους τρόπους. Ορισμένα από τα πιο χαμηλόβαθμα στελέχη έχουν αποφυλακιστεί. Ακόμα και τα «πρωτοκλασάτα» παίρνουν άδειες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

    Ο Κουφοντίνας για παράδειγμα μπορεί κατά καιρούς να γίνεται πρώτο ζήτημα της επικαιρότητας αναφορικά με το αν δικαιούται άδειες αλλά είναι γεγονός πως έχει βγει και θα συνεχίσει να βγαίνει από τη φυλακή ως αδειούχος – ακόμα και αν κάτι τέτοιο προϋποθέτει έναν μεγάλο και συγκρουσιακό δημόσιο διάλογο. Για τον Γιωτόπουλο όμως τα δικαστήρια έχουν επιφυλάξει μια εντελώς διαφορετική μοίρα.

    Ο καταδικασμένος ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη δεν έχει πάρει ούτε μέρα άδεια από τη φυλακή σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους (φερόμενους ως) συντρόφους του. Μάλιστα, εκτός από το γεγονός ότι κάθε αίτημά του έχει απορριφθεί, ο ίδιος τονίζει ότι τα αρμόδια όργανα δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να αιτιολογήσουν το σκεπτικό των απορρίψεων. Το ερώτημα είναι σχεδόν αυθόρμητο: γιατί συμβαίνει αυτό.
    ………………………….

  • Ο/Η kpap01 λέει:

   Αφού τό ερώτημά σας τίθεται δημόσια δικαιούμαστε να απαντούμε όλοι. Εσείς δεν δικαιούσθε καί δεν μπορείτε νά μας αποκλείετε. Προκαλείτε εντύπωση εναντίον τής ανάρτησης και υπερασπίζεσθε τους υπογράφοντες. Είναι δικαίωμά σας, μα κάντε το φανερά, με ενοχλεί το συγκεκαλυμμένο. Στήν επαρκή απάντηση του roidis θά προσθέσω την βεβαιότητα πώς τό βρωμώδες πανώ τής φωτογραφίας καλύπτει πολλούς, άν όχι όλους τούς υπογράφοντες. Διασταυρώνεται μέ σειρά γεγονότων από το 2010 μέχρι σήμερα καί τά γνωρίζετε. Οι φέροντες τό πανώ ανήκουν στίς παρακομματικές, παρακρατικές του Σύριζα οι οποίες διεκπεραίωναν βρώμικες αποστολές μέ φανερό αντάλλαγμα τήν εύνοια που απήλαυναν εν όσω κατείχε τήν κυβέρνηση. Τέτοια βρώμικη αποστολή ήταν καί η παρεμπόδιση μέ εκφοβισμό καί τελικά η διάλυση του συλλαλητηρίου στό Σύνταγμα στίς 04/02/2018. Αναφέρομαι επιλεκτικά γιατί οι πάντες τό «ξέχασαν» ενω ώφειλαν νά τό διερευνήσουν σέ βάθος.

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Του μακεδονικού αγώνος και εσείς;
    Δεν ήθελα να επανέλθω αλλά με αναγκάζετε.
    Δικαίωμα να σχολιάζουν εδώ έχουν όλοι φαντάζομαι, το πού όμως εγώ έθεσα τέτοιους περιορισμούς που αναφέρετε μου διαφεύγει..!. Άλλωστε είναι θέμα που ανήκει στη δικαιοδοσία των εδώ δύο ιστολόγων αποκλειστικά, όπως γνωρίζουν οι έχοντες εμπειρία μακρά με τη WordPress.

    Προφανώς και θα συνυπέγραφα. Για όποιο κρατούμενο, όχι μόνο το Κουφοντίνα. Απλά δεν αποτελώ επώνυμο μέγεθος για να ζητείται η υπογραφή μου, αν με εννοείτε. Αυτό για να μη μου ενοχλείσθε.

    Για όλα τα υπόλοιπα που γράφετε και στα δύο σχόλια να το κοιτάξετε το θεματάκι σας προτείνω με ένα ειδικό.

  • Ο/Η kpap01 λέει:

   Τό σχόλιό σας είναι δημόσιο καί επομένως δικαιούται οποιοσδήποτε.νά σάς απαντήσει. ΝΑΙ, το πανώ επάνω εκπροσωπεί δυστυχώς πολλούς, πιθανόν όχι όλους τούς υπογράφοντες. Τό έχουν αποδείξει από σειρά γεγονότων καί συμπεριφορών επί 10-χρόνια. Τό σχόλιό σας τους υπερασπίζει παραβλέποντας. Θά μπορούσε νά είσθε στους υπογράφοντες, δικαίωμά σας. Τουλάχιστον εσάς δέν σάς εκπροσωπεί τό έμεσμα, όπως σωστά καί εύστοχα τό ονομάζετε. Η απάντηση του roidis επαρκής.

 2. Ο/Η roidis λέει:

  Κάτω τα χέρια από τον «Λουκά»!

  Το κίνημα συμπαράστασης στο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα ενισχύθηκε χθες από το κείμενο που υπέγραψαν 15 στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι υπογράφοντες επικαλούνται τους κινδύνους για την υγεία του ισοβίτη κρατούμενου, τους κανόνες του κράτους δικαίου και τις αξίες της Δημοκρατίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού και όχι στον Κορυδαλλό.

  Η διαμαρτυρία συμπίπτει με την «ημέρα δράσης και αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα» όπως ονομάστηκε η Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. Γίνεται επίσης μερικές μέρες μετά το πανώ-ντροπή που αναρτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που ρωτούσε με απύθμενο θράσος τον Κώστα Μπακογιάννη «Κωστάκη που είναι ο μπαμπάς;». Για την αισχρότητα αυτή, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραψαν κανένα κείμενο γιατί, προφανώς, δεν ενεργοποιήθηκαν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά.

  Νωπή εξ άλλου παραμένει στη μνήμη μας η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα «Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου» ένα «ιδεώδες» που στέρησε τελικά τη ζωή αρκετών ανθρώπων, πράγμα που δεν είχε και ιδιαίτερη σημασία για τον αριστερό βουλευτή. Ανάλογες δηλώσεις έγιναν πολλές στα χρόνια της ΠΦΑ από αρκετούς εκ των πρωταγωνιστών της.

  Το κείμενο συμπαράστασης στον «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης επιβεβαιώνει ότι ένα μέρος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να σκέφτεται και να ενεργεί με λογικές Σιν Φέιν. Οι υπογράφοντες έχουν δίκιο όταν λένε ότι «η Δημοκρατία δεν εκδικείται» – ακόμα και τους δηλωμένους εχθρούς της, θα προσθέταμεωστόσο, είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τον εαυτό της και τις ζωές των πολιτών. Κι αυτό το δικαίωμα δεν πρόκειται να το εκχωρήσει σε κανέναν.

  Γιάννης Μεϊμάρογλου

 3. Ο/Η Αρης Τερρός λέει:

  Αυτοί βγάζανε τον αρχιεγκληματία (τους) από τις φυλακές και τον επιδείκνυαν στην Πλατεία Συντάγματος. Τέτοιο θράσος! Είναι συνεργοί του. (Το Ψευτρόνι, γνωστός και ως Τσίπρας, τι λέει γι αυτά;)

 4. Ο/Η δαικααιφτά σταιλαίχη ηπογράφουν λέει:

  Μιλάμε για προσωπικότητες τεράστιου βεληνεκούς! Ξεχωρίζω τους δύο πιο γνωστούς:
  Τάσος Κουράκης, πανεπιστημιακός, πρώην αντιπρόεδρος Βουλής -> ο ποιητής του λευκού πέους… με τον κανακάρη-επαναστάτη που κλαψουρίζει στα αστυνομικά τμήματα για να έρθει ο μπαμπάς του να καθαρίσει!
  Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ -> ο «κατρουλίτσας».

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  Κόντε Μανώλη

  Το εικαστικό σας είναι (για να το πω ήπια) στη καλύτερη των περιπτώσεων προβοκάτσια.

  1) θεωρείτε ότι όποιος δεν βγαίνει δημόσια να καταγγείλει το πανώ το υιοθετεί. Αυτό δεν είναι γενίκευση, είναι «συλλογική ευθύνη» κατευθείαν από τη μπυραρία του Μονάχου

  2) Όλα τα κόμματα της αριστεράς (αυτής του κώλου έστω) έχουν καταδικάσει επίσημα και ανεπίσημα τη τρομοκρατία της 17Ν σταθερά και εξ αρχής, Του Μάκη του Μπαλαούρα οι δηλώσεις, που αναφέρει απλά ο …αθώος Μεϊμάρογλου, βρίσκονται πλήρεις στο διαδίκτυο στη συνέντευξη με το Babis για να διαπιστώσει κάθε καλόπιστος ότι το όλον πόρρω απέχει από τους τίτλους:

  https://www.google.gr/amp/s/www.iefimerida.gr/news/248266/apisteyti-dilosi-mpalaoyra-syriza-organoseis-opos-i-17n-eihan-ena-ideodes-yper-toy%3famp?espv=1

  Οι τίτλοι είναι η ευκολία, παραμέσα ακόμα και τα «λουλουδια» της iefimeridass γράφουν αυτά που ακριβώς ειπώθηκαν.

  3) από τις ρυθμίσεις του σωφρονιστικού δικαίου επί σύριζα λύθηκαν ζητήματα και διευκολύνθηκαν εκατοντάδες κρατούμενοι. Ο Κουφοντίνας ήταν το δακτυλοδεικτούμενο παράδειγμα, γιατί αυτό χρειαζόταν η reconquista ως αφήγημα.

  4) για αυτό ισχύει ο,τι σου γράφω στο 1) πάρα το γεγονός ότι στο ζήτημα είσαι αδιάβαστος.

  Τελειώνοντας να σημειώσω με έμφαση ότι δεν ήρθα σε αυτό το άρθρο να σχολιάσω ως υποστηρικτής των συριζαίων, που για τη γούνα τους έχω ράμματα ουσίας και όχι πορδές, αλλά για να σας επισημάνω ότι με το εικαστικό αδικείτε πρώτιστα τον εαυτό σας και το ιστολόγιο.

  Δεν θα επανέλθω επ’αυτού.

  • Ο/Η Ψιτ, Γκρόζος λέει:

   Εντάξει, τώρα που ολοκλήρωσες την παρέμβασή σου, πάτα το 2 και κάνε και μία παρέκβαση κατά το πάρκο μεριά για κατούρημα. Ουλχ.

   • Ο/Η roidis λέει:

    Ψιτ, Γκρόζος…
    δεν ταιριάζει στο ιστολόγιό μας να βρίζουμε χυδαία σχολιαστές.

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Του αλήστου μνήμης Αποστόλου εγγονή να φαντάζομαι;;;

    Ροΐδολασκαράτοι τι ωραία κορίτσια μαζεύετε εδώ..! να μου πείτε σε ποιό πάρκο κάνει πιάτσα η λουλού να περάσω. Θα βάλω 6.

    Αν θέλει να συνεχίσει, αφέτε τα παιδία ελθείν.

    ΥΓ: το σχόλιο των 1:28μμ πήγαινε σε αυτό το νήμα. Παρακαλώ να σβηστεί το αρχικό

   • Ο/Η Ψιτ, Γκρόζος λέει:

    «…να βρίζουμε χυδαία»;;;
    Απορώ που είδατε το βρίσιμο, και δη το χυδαίο.

 6. Ο/Η Elias Georgiopoulos λέει:

  Έχουμε δύο ερωτήματα
  1. ο Κουφοντίνας θα έπρεπε να τύχει επιεικούς αντιμετώπισης ή όχι
  2. Το ότι ένας εγκληματίας δεν τυγχάνει επιεικούς αντιμετώπισης, αποτελεί λόγο διαμαρτυρίας και πολιτική θέση της αριστεράς?

  ας μιλήσουμε για το δεύτερο που είναι το σημαντικότερο

  Οι αριστεροί προσπαθούν να κρύψουν τις προθέσεις τους πίσω από το νόμο, σε αυτόν αναφέρονται. Όμως το βασικό κίνητρο δεν είναι η φιλανθρωπία, αλλά η παροχή βοήθειας σε ένα εχθρό της κοινωνίας. Όμως αυτή η ταύτιση δεν αποκαλύπτει ότι και αυτοί ίσως να μην βλέπουν με καλό μάτι την κοινωνία, δεν τη συμπαθούν? Και αυτή την αντιπάθεια την κρύβουν γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τους ψήφους των μετριοπαθών, που δεν συμμερίζονται την άποψη τους. Γι αυτό άλλωστε μιλάν για φιλανθρωπία, αντί να μιλήσουν για ταξικό μίσος.

  Ο Κουφοντίνας σύντομα θα πεθάνει και θα ξεχαστεί, το ταξικό μίσος όμως που συστηματικά καλλιεργεί η αριστερά θα μείνει. Υπάρχει διχασμός και είναι ανόητο να προσποιούμαστε ότι δεν τον βλέπουμε. Γι αυτό το δεύτερο ερώτημα είναι σημαντικότερο του πρώτου. Αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.

  Και φυσικά προκύπτουν και άλλα ερωτήματα:

  Πως μπορούμε να είμαστε στην ίδια κοινωνία με αυτούς που μας μισούν?
  Γιατί φόροι μας να πηγαίνουν για επιδόματα και μισθοδοσία ανθρώπων που αισθάνονται έχθρα για μας?

  Και ακόμα ποιος αποφάσισε ότι είμαστε ίδια κοινωνία με αυτούς?
  Τι είναι αυτό που μας δένει ως έθνος?
  Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ή όχι?

 7. Ο/Η δαικααιφτά σταιλαίχη ηπογράφουν λέει:

  Σιγνόμι, κσέχασα των Λάμπρου, που απιλούσαι να δωλωφωνύσυ των Πανούσι: https://www.protagon.gr/epikairotita/panousis-gate-onomata-kai-polemos-anakoinwsewn-5219
  αινό ύταν κε διωρησμαίνως «ιδικώς σινεργάτυς» του Παρασκεβώπουλου απώ της 15-3-2015.

 8. Ο/Η ωγδονταέξοι παναιπυστυμυακί στω πλεβρώ του Κουφωντήνα λέει:

  Δημήτρης Κουφοντίνας: 68 πανεπιστημιακοί στο πλευρό του – Ανάμεσά τους Κουράκης, Πορτάλιου και άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ
  https://www.protothema.gr/greece/article/1086888/dimitris-koufodinas-68-panepistimiakoi-sto-pleuro-tou-anamesa-tous-kourakis-portaliou-kai-alla-meli-tou-suriza/
  «Πανεπιστημιακοί» με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, παγκοσμίως άγνωστοι. Η μόνη τους δραστηριότητα (βλ. Πισσίας ήταν η οργάνωση ‘ενός καραβιού για τη Γάζα» (διαβ. για τα Μπάζα της Χαμάς) οι αγώνες για τους ιδεολογικούς «αδερφούς» τους. Χαραμοφάηδες, με μονοψήφιο νοητικό πηλίκο, ανήθικοι οπορτουνιστές, αδίστακτοι δολοφόνοι προσωπικοτήτων (ορισμένοι εξ αυτών και ηθικοί αυτουργοί φυσικών δολοφονιών), μια κλίκα άπλυτοι που αναρριχήθηκαν στα πανεπιστημιακά έδρανα χάρη στα κομματικά τους «χαρίσματα». Η χολέρα του ακαδημαϊκού χώρου. Κνώδαλα που σε πολιτισμένα κράτη δεν θα περνούσαν ούτε μπροστά από πεζοδρόμιο πανεπιστημίου ενώ οι καλύτεροι από αυτούς θα ήσαν στην καλύτερη περίπτωση κηπουροί [μέχρι να απολυθούν γιατί είναι και παροιμιώδεις τεμπελχανάδες].

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν είναι σωστός ο τρόπος που εκφράζεστε και οι συλλήβδην χαρακτηρισμοί σας για πανεπιστημιακούς δασκάλους.
   Μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας χωρίς τόσο πάθος.

   Θέλω να σας θυμίσω πως στα Πανεπιστήμια υπάρχουν δεκάδες δεξιοί και δεκάδες ευσεβείς καθηγητές που έχουν κατηγορηθεί για οικογενειοκρατία κλπ. και άλλοι, σαφέστατα όχι αριστεροί, που κατηγορούνται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις φοιτητριών.
   Το σχήμα αριστερός καθηγητής=ύποπτος, δεν ισχύει, είναι ρατσιστικό και προφανώς άδικο.
   Επίσης υπάρχει και η ΔΑΠ.

   https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/ta-kyklwmata-twn-panepistimiwn/

   * Νέο κύμα καταγγελιών για «ανεξέλεγκτες καταστάσεις» στο εσωτερικό των AEI και παρακολουθήσεις καθηγητών
   Τα «κυκλώματα» των πανεπιστημίων

   * Νέο κύμα καταγγελιών για «ανεξέλεγκτες καταστάσεις» στο εσωτερικό των AEI και παρακολουθήσεις καθηγητών Τα «κυκλώματα» των πανεπιστημίων Επιστημονική έρευνα για ένα καφκικό ακαδημαϊκό σύμπαν με «τιμονιέρηδες», «στρατηγούς» και «μεγάλους», αλλά και με «πληβείους», «μπλεγμένους» και «θεσμικούς» MAPNY ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ «Μα, κύριε πρύτανη, ο νόμος είσαστε εσείς!». Αυτή είναι για πολλούς καθηγητές AEI η ιστορία
   ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
   24 Νοεμβρίου 2008, 23:55 Ενημερώθηκε: 6 Νοεμβρίου 2005, 00:00
   ……………………

   «Στην Ελλάδα έχουμε τη διεθνή πρωτοτυπία να δημιουργούνται τα προγράμματα σπουδών βάσει των ανθρώπων και όχι το αντίθετο» λέει ο επίκουρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημ. Χασάπης. «Δεν υπάρχει καμία ακαδημαϊκή δεοντολογία ή εγγύηση για νομιμότητα. Με το πρόσχημα της αυτοδιοίκησης ένα δίκτυο πελατειακών σχέσεων ελέγχει σε καθημερινή βάση τα πάντα. Τα πανεπιστήμιά μας είναι διαδικτυωμένα». Γιατί; Οπως εξηγεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αθ. Γκότοβος, «η ανομία και τα πελατειακά δίκτυα είναι ανεξέλεγκτα γιατί οι πανεπιστημιακοί «ηγέτες» κρατούν στα χέρια τους και τις τρεις εξουσίες: τη νομοθετική, τη δικαστική και την εκτελεστική. Δεν μπορούμε να καταφεύγουμε διαρκώς στον εισαγγελέα…».
   ………………………….

   https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/222133_moirazan-stin-oikogeneia-toys-didaktorika-kai-kathigitikes-edres

   27.05.2017 – 15:35
   Μοίραζαν στην οικογένειά τους διδακτορικά και καθηγητικές έδρες
   Alfavita Newsroom Alfavita Newsroom

   https://www.cnn.gr/ellada/story/251192/pano-apo-100-kataggelies-se-varos-kathigiti-toy-apth-gia-sexoyalikes-parenoxliseis

   Πάνω από 100 καταγγελίες σε βάρος καθηγητή του ΑΠΘ για σεξουαλικές παρενοχλήσεις
   NewsroomNewsroom

   Ανανεώθηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 19:00

   https://paspasoee.gr/anakoinwseis-menu/99-anakoinwseis-17-18/2054-kyklwma-mazikwn-antigrafwn-apo-ti-dap-mesw-facebook

   ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ από τη ΔΑΠ μέσω Facebook… “για την ΨΗΦΟ του ΑΛΛΟΥ”

   ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017-2018
   Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

   https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/277320_dap-ndfk-parti-anomias-teleiose-tora-parti-me-6
   18.01.2021, 10:50
   ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Το πάρτι ανομίας τελείωσε» – Τώρα… «Πάρτι με 6»
   Χρήστος Κάτσικας
   …………………………………..
   Με λίγα λόγια, από δω και πέρα μόνο ελληνοχριστιανικά πάρτι με τσικνισμένα χοιρινά.

   Εκτός, όμως, από οργανωτής ξακουστών πάρτι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έχει πάντα θέσεις: φοιτητικά δάνεια, κατάργηση ασύλου, σεκιούριτι στο πανεπιστήμιο, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και γενικά να γίνουμε Αμέρικα.

   Κοίτα ποιος μιλάει! Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη που είναι συνώνυμη με τα κυκλώματα αντιγραφών, τα ρουσφέτια, τη διαπλοκή και τους εκβιασμούς στα Πανεπιστήμια, τολμάει σε μια άθλια ανακοίνωση υπεράσπισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, να ταυτίσει τους φοιτητές που αγωνίζονται για σπουδές και ζωή με δικαιώματα με τα τάγματα εφόδου των ναζί!

   Τέλος επειδή δεν είμαστε λωτοφάγοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ ότι παλιότερα, όταν η Χρυσή Αυγή γέμιζε δύο ταξί, σπίτωσε, περιέθαλψε και «μόρφωσε» δεκάδες εκατοντάδες νέους που αργότερα στελέχωσαν τη Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό, τα τάγματα εφόδου ας τα αναζητήσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα ψηφοδέλτιά της που φιλοξενούσε μέλη και υποστηρικτές της εγκληματικής-ναζιστικής «Χρυσή Αυγή».
   ……………………….

   • Ο/Η ωγδονταέξοι παναιπυστυμυακί στω πλεβρώ του Κουφωντήνα λέει:

    Φίλτατε Λασκαράτε; πού είδατε γενίκευση; αναφέρομαι σαφέστατα στα συγκεκριμένα κνώδαλα. Κι εγώ από δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο πήρα το διδακτορικό μου. Και είχα εξαίρετους καθηγητές, με περγαμηνές, δημοσιεύσεις, συνέδρια και διεθνή αναγνώριση. Τώρα τα περί ευνοιοκρατίας, οικογενειοκρατίας, κομματοκρατίας κ.λπ. μαζί με τις νησίδες αριστείας, όντως υφίστανται. Παρακαλώ λοιπόν, ας διορθώσετε τα περί γενικεύσεις. Όσα έγραψα ισχύουν 200% για τα συγκεκριμένα σούργελα.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    κι εγώ για τους συγκεκριμένους 68 σας λέω.
    Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός τους και πολύ ευρύ το πεδίο των ειδικοτήτων τους για να μπορεί κάποιος να έχει τόσο βέβαιη γνώμη για την πολιτική και επιστημονική τους απαξία.
    Ακούστε πάντως, ανεξάρτητα από την αμφισβήτηση του ειλικρινούς ενδιαφέροντος των περισσότερων από αυτούς για τα δικαιώματα των φυλακισμένων, προσωπικά εγώ θα ζητούσα τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του αντιπαθέστατου σε εμένα Κουφοντίνα.
    Πιστεύω πως ο ισοβίτης δεν πρέπει να σπρώχνεται σε απόγνωση, πιστεύω στη μεγαθυμία της Δημοκρατίας, πιστεύω στην κρατική επιείκεια ως μέσον αποβαρβαρισμού της κοινωνίας, πιστεύω πως η ευρύτερη οικογένεια Μπακογιάννη πρέπει να δώσει στην κοινωνία ένα παράδειγμα γενναιοψυχίας και όχι μικρότητας.

   • Ο/Η roidis λέει:

    Δεν θεωρώ φυσιολογικό ούτε τυχαίο όλον αυτό το θόρυβο υπέρ ενός δολοφόνου.
    Μάλλον «περίεργος» είναι όλος αυτός ο θόρυβος. (ελληνική και παγκόσμια πρώτη)
    Όχι, δεν πιστεύω ότι η γνώμη των συγκεκριμένων πανεπιστημιακών είναι ανιδιοτελής.

    Ο θαυμασμός τους προς αυτόν, είναι ολοφάνερος.

   • Ο/Η ωγδονταέξοι παναιπυστυμυακί στω πλεβρώ του Κουφωντήνα λέει:

    Φίλτατε Λασκαράτε, εδώ δικαιώνομαι:

    όταν σας γράφω πως πρόκειται περί κνωδάλων.
    Θα ήθελα ειλικρινά να είχα άδικο γι’ αυτούς αλλά όπως βλέπετε…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ ωγδονταέξοι παναιπυστυμυακί στω πλεβρώ του Κουφωντήνα,
    αφού σας επισημάνω πως πρέπει να ζητήσετε από το ληξιαρχείο αλλαγή του ονόματός σας διότι αν π.χ. είσθε νέος και ανύπανδρος, οι κοπέλες δεν θα σας θέλουν για σύζυγο με τέτοιο μακροσκελές επώνυμο, να μου επιτρέψετε να σας πω πως η ερίτιμος κα μικαέλα με το κάππα, δεν συνιστά αδιαμφισβήτητη πηγή, πέραν της αοριστίας των ισχυρισμών της, τους οποίους βρίσκω υπερβολικούς.

 9. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:


  Η ηθική του ΣΥΡΙΖΑ
  Ο Βασιλειάδης ήταν γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τη διερεύνηση των λιστών Λαγκάρντ, Φαλτσιανί κλπ. Ανέλαβε στις 5 Νοεμβρίου 2016 το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμοδίου για τον Αθλητισμό, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα του Σεπτεμβρίου 2015,[5] αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του, τον Σταύρο Κοντονή. Διατήρησε το αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

  https://www.iefimerida.gr/ellada/istioploia-boyli-o-kaklamanakis-katiggeile-tin-eio-2019

  Ιστιοπλοΐα: Ο Κακλαμανάκης είχε καταγγείλει την Ομοσπονδία και τον Αδαμόπουλο, επί ΣΥΡΙΖΑ -Τι του είχαν απαντήσει [βίντεο]

  Ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε καταγγείλει από το 2019 στην Βουλή την ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία για διαφθορά

  Ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Νίκος Κακλαμανάκης, είχε καταγγείλει την ομοσπονδία του αθλήματός του στην Βουλή το 2019, αλλά και τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, τον άνθρωπο που κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά την Σοφία Μπεκατώρου, για απειλές και φραστική βία, στην ΕΦΙΠ.

  Ηταν τον Νοέμβριο του 2019, όταν ολυμπιονίκες είχαν κληθεί στην Βουλή να μιλήσουν στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με αφορμή το νομοσχέδιο για την αθλητική βία και την χειραγώγηση αγώνων. Εκεί ο Κακλαμανάκης είχε πάρει τον λόγο για να κάνει καταγγελία κατά της ομοσπονδίας, αναφέροντας πως υπάρχουν «ανήθικοι» και «διεφθαρμένοι» παράγοντες και κάνοντας λόγο για κατάχρηση εξουσίας. Χρησιμοποίησε μάλιστα και μία φράση της Μαρίνας Ψυχογιού , αθλήτριας και διεθνούς κριτή, που επίσης κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα της ομοσπονδίας, η οποία τόνιζε πως μπορεί μεν να υποστηρίζουν οι αθλητές το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών, αλλά στην περίπτωση της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, έπρεπε να υπάρχει κάποια κρατική παρέμβαση.

  Μάλιστα, ο Κακλαμανάκης, εμφανώς προβληματισμένος, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ανέφερε τότε στην Βουλή πως είχε καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν στην ΕΙΟ στον τότε υφυπουργό Αθλητισμό, Γ. Βασιλειάδη, ο οποίος, όπως είπε, του πρότεινε να κατέβει στις εκλογές και να αφήσει τις καταγγελίες. «Μου είπε: δεν θέλω να ξέρω. Αν είσαι μάγκας κατέβα στις εκλογές».

  Κατήγγειλε μάλιστα πως ο υφυπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ του είχε ζητήσει να μην αναφερθεί ξανά σε θέμα της ομοσπονδίας στον ίδιο. Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 3:45. «Προσπάθησα να δημιουργήσω καλύτερες προϋποθέσεις με τεράστιο κόστος. Στην προηγούμενη ηγεσία είχα πει στον κ. Βασιλειάδη ότι δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα, δεν υπάρχει έλεγχος νόμων, δεν υπάρχει υγιής διαχείριση του δημόσιου χρήματος, δεν υπάρχει έλεγχος κατά των φαινομένων κατάχρησης, υπεξαίρεσης. Και μου είπε πολύ απλά πως «δεν θέλω να ξέρω. Αν είσαι μάγκας κατέβα στις εκλογές να γίνεις Προέδρος» και μου είπε «δεν θα μου αναφέρεις ξανά τίποτα για την Ομοσπονδία αν θες να περάσω το νόμο για το δίκαιο αίτημά σου»
  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/istioploia-boyli-o-kaklamanakis-katiggeile-tin-eio-2019

 10. Ο/Η roidis λέει:

  κα Όφη Σόφη, σας ευχαριστούμε για το εμπεριστατωμένο σχόλιο.
  τέτοια σχόλια χρειαζόμαστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.