Εκτός από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας υπάρχει και η Εκκλησία

[Για τα απείρως τραγικότερα ορφανά των ιερών ιδρυμάτων γιατί δεν ξεσηκώνεται κανείς;]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Μπράβο στην κα Μπεκατώρου που μίλησε, μπράβο της που αρνήθηκε τις νομικές υπηρεσίες της Προέδρου της Βουλής του κ. Τσίπρα  κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία νομίζω πως, λόγω κάποιου αμφιλεγόμενου υπερασπιστικού παρελθόντος, ήταν εντελώς αναρμόδια να την εκπροσωπήσει νομικά, μπράβο στον θόρυβο που ξεσηκώθηκε υπέρ της θαρραλέας γυναίκας που έσπασε την Ομερτά, όμως γιατί στις απείρως ειδεχθέστερες και κακουργηματικότερες υποθέσεις της ιερή παιδεραστίας, όταν μάλιστα οι δράστες ή οι συνεργοί μένουν προκλητικά ατιμώρητοι, με πρωτοπόρες στο κουκούλωμα τις εφημερίδες της Αριστεράς, δεν υπάρχει ανάλογη κοινωνική αντίδραση; Επειδή τα ορφανά δεν έχουν κοινωνική επιφάνεια; Επειδή η Εκκλησία δεν είναι αθλητική Ομοσπονδία; Επειδή η τραγωδία είναι τόσο τεράστια και καταστροφική για τις ζωές αθώων πλασμάτων, που η φιλεύσπλαχνη κοινωνία δεν μπορεί να την αντέξει;

Παραπέμπω επιλεκτικά σε τρεις περιπτώσεις, από τις δεκάδες (βλ. φωτ. και ενδεικτική λίστα τεσσάρων κρουσμάτων σε διάστημα μόνο 18 μηνών https://jodi.graphics/3172) που κατάφεραν να σπάσουν το τείχος της σιωπής. Αυτήν του πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη, αδελφού του τότε Αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου: «Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας». «ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία» (ΤΟ ΒΗΜΑ Ι ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, 1 Φεβρουαρίου 2009, 07:11). «..βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, …..Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη. Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης. Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία…». Περιττό να πω πως η φυγοδικία του παπά δεν προκάλεσε καμία δημόσια καταγγελία ή αγανάκτηση.

Αν ο Παπουτσάκης καταδικάστηκε, αλλά δεν εξέτισε ποτέ την ποινή του, ούτε αποσχηματίστηκε, ο άγιος Νεκτάριος μητροπολίτης Λέρου κλπ δεν παραπέμφθηκε ποτέ σε δίκη παρά τη δημοσιοποίηση της εγκληματικής δράσης του στο ορφανοτροφείο της Καλύμνου. Η προκλητική ατιμωρησία του (μεταμορφώθηκε απλά σε Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας-χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση), δεν προκάλεσε καμία δημόσια καταγγελία ή αγανάκτηση, πέρα από δυο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος (10.4-«Καταγγελίες σοκ στην Κάλυμνο» και 24.4. του 2005 «Σοκ και φρίκη στην Κάλυμνο-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», βλ. «Οι δεσποτάδες θεωρούν την ιερή παιδεραστία δικαίωμά τους;)». Τέλος ας αναφερθώ σε ένα αναπάντητο ερώτημα, για έναν προστατευόμενο ανώνυμο, Εξομολόγο παιδεραστικού ορφανοτροφείου, που το διηύθυνε με εγκληματικές μεθόδους ανενόχλητος για σχεδόν μισό αιωνα, ο δράστης ευσεβής Θεολόγος Λαλαούνης, στον οποίο ο εξομολόγος κάρφωνε τα παιδάκια που του εκμυστηρεύονταν το μαρτύριό τους:

«Θα τηρήσει επιτέλους την υπόσχεσή της η τ.Υπουργίνα Μ.Ζορμπά;». «Στις 3.9.2017 η κα Μυρσίνη Ζορμπά, μέλος του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού», δείχνει συγκλονισμένη από την τραγωδία των παιδιών που για 50 χρόνια βρέθηκαν στο έλεος του ευσεβή Θεολόγου βιαστή και βασανιστή τους στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Παιδικό Σπίτι», όμως ο συγκλονισμός της δεν εκδηλώθηκε έμπρακτα.

«Για την υπόθεση της Έλενας και του παιδεραστή/ βιαστή παπά: Πόσες Έλενες ακόμα;…. Η «ηθική» της Εκκλησίας βρήκε τον παπά αθώο!» (Αθηνά Καρυάτη, Νεα Διεθνιστική Αριστερά-30.3.2018). Το κορίτσι-Κύπρος-αυτοκτόνησε.

Το ίδρυμα λειτουργεί στον Πειραιά, και η τοπική Μητρόπολη του Χρήστου-Σεραφείμ Μεντζελόπουλου εξυμνεί μέχρι σήμερα (σημ.Λ.: η Μητρόπολη, πολύ αργότερα, εξαφάνισε την υμνητική ανάρτηση), προσποιούμενη πως δεν πληροφορήθηκε τίποτα, ούτε για τον εξομολόγο ιερέα της, ο οποίος παραμένει ανώνυμος και ατιμώρητος, αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη δίκη εναντίον του» [«Γιατί η Μητρόπολη Πειραιά υμνεί ένα ίδρυμα παιδεραστίας;» «Από τη στιγμή που ερχόταν στο ίδρυμα παπάς για να μας εξομολογήσει και την εξομολόγησή μας την έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον Λαλαούνη και μας έβαζε τιμωρία μετά, σε ποιον να μιλήσουμε και τι να του πούμε;». («To ελληνικό Spotlight: 50 χρόνια βιαστής ανηλίκων στον Πειραιά» «Πρώτο Θέμα», 4.9.2017)]…Το άρθρο της κας Ζορμπά, κατέληγε με την υπόσχεση «Θα συνεχίσουμε και με άλλες πληροφορίες και αναζήτηση ευθυνών. Το οφείλουμε στα παιδιά που δεινοπάθησαν». Μια υπόσχεση που ήταν απολύτως αναγκαία όταν ακόμη και ο ίδιος ο εγκαλούμενος Συνήγορος του παιδιού, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να ομολογήσει στη δίκη, μπροστά στην ανενόχλητη για μισό αιώνα φρίκη που αποκαλύφθηκε: «Για μένα αυτά τα ιδρύματα θρησκευτικού τύπου θα έπρεπε να κλείσουν, δεν υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου», (‘Eφ.τ.Συντακτών’-21.05.2018). Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο συνήγορος, δεν συγκινήθηκε απολύτως κανείς από αυτούς που όφειλαν να το κάνουν.

Αν πω πως υπάρχει τεράστια υποκρισία στην κοινωνία, στα κόμματα, στην επίσημη Αριστερά (τα ορφανά δεν ψηφίζουν, δεν διαδηλώνουν, δεν συνδικαλίζονται, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ), στον Τύπο και παντού, που κλείνουν τα μάτια στο σκάνδαλο που λέγεται κρατική Εκκλησία, θα είμαι ψεύτης ή έστω υπερβολικός;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Αν δεν μιλούν μια φορά οι αθλήτριες τα ορφανά δεν μιλούν δέκα.
«Spotlight», μια ταινία καταδίκη για τη Μαφία με τα ράσα»

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

33 Responses to Εκτός από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας υπάρχει και η Εκκλησία

 1. Ο/Η Liberal λέει:

  https://www.athensvoice.gr/politics/697012_ora-gia-ena-os-edo-stin-ekklisia

  Ώρα για ένα «ως εδώ» στην Εκκλησία

  SHARES
  3.9K


  © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

  Τα αφεντικά της Εκκλησίας της Ελλάδας αποφάσισαν πως οι παραστάσεις τους είναι πιο σημαντικές από την πανδημία

  Μάνος Βουλαρίνος

  Φανταστείτε ένας κλάδος, από τους πολλούς που έχουν αναγκαστικά σταματήσει ή περιορίσει τις δραστηριότητές τους λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας (π.χ. οι εστιάτορες) να αποφάσιζε να αγνοήσει τα μέτρα και τα μέλη του να εξέδιδαν μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από αύριο θα ανοίξουν τα καταστήματα τους κανονικά. Φανταστείτε τους λιανεμπόρους να ανακοινώνουν ότι η εργασία τους είναι πολύ σημαντικότερη από την πανδημία και τους νεκρούς που αφήνει πίσω της και γι αυτό από αύριο δέχονται και πάλι πελάτες. Φανταστείτε τους κουρείς να άνοιγαν τα κουρεία και να κούρευαν κανονικά επειδή γι’ αυτούς οι τρίχες των πελατών τους είναι πιο σημαντικές από τον θάνατο.

  Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε τα αφεντικά της Εκκλησίας της Ελλάδας, οι αρχηγοί των επαγγελματιών μεσαζόντων αναμεσα σε Θεό και ανθρώπους, αποφάσισαν πως οι παραστάσεις τους είναι πιο σημαντικές από την πανδημία και αποφάσισαν να γράψουν στα παλιά τους τα ράσα τις κυβερνητικές αποφάσεις και να ανοίξουν τις εκκλησίες για το ποίμνιο τα Θεοφάνεια. Με λίγα λόγια αποφάσισαν, για άλλη μια φορά, να βοηθήσουν (κάπως πιο οργανωμένα από ό,τι στις προηγούμενες μεμονωμένες προσπάθειές τους) στην εξάπλωση του κορωνοϊού και του θανάτου που, όπως φαίνεται, τον αγαπούν ιδιαιτέρως, ίσως επειδή αυτοί, σε αντίθεση με τους άλλους ανθρώπους, δεν πεθαίνουν αλλά κοιμούνται.

  Για να είμαι ειλικρινής η απόφαση τους δεν με παραξένεψε ιδιαιτέρως. Όταν επιτρέπεις σε στελέχη σου να προπαγανδίζουν κατά των μέτρων και κατά των εμβολίων έχεις ήδη αποδείξει το ποιόν σου. Πόσο μάλλον όταν, ενώ ασκείς εξουσία στο όνομα ενός κήρυκα της ταπεινότητας και της αδιαφορίας για τα υλικά αγαθά, ζεις μια ζωή μέσα στη χλιδή και τη σπατάλη. Οι άνθρωποι δηλαδή ποτέ δεν είχαν τον Θεό τους και προφανώς η πανδημία δεν θα μπορούσε να γίνει αφορμή να τον αποκτήσουν. Κατά συνέπεια το θέμα δεν είναι τα άγαμα* παλικάρια της Ιεράς Συνόδου.

  Η κυβέρνηση που πρέπει να δικαιολογήσει τον τίτλο της και να εξηγήσει στους κρατικά μισθοδοτούμενος ιεράρχες ποιος έχει εκλεγεί για να κυβερνά τη χώρα. Η κυβέρνηση που αν δεν βάλει χαλινάρι στους απείθαρχους ρασοφόρους του θανάτου θα δυσκολευτεί πολύ να απαντήσει στην ερώτηση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών και εργαζόμενων που δικαιολογημένα θα ρωτούν «γιατί αυτοί και όχι εμείς;». Η κυβέρνηση που πρέπει να βοηθηθεί σ’ αυτή της της δουλειά από τους πολίτες.

  Τους πολίτες που πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν πως η ιεραρχία της Εκκλησίας δημιουργεί μόνο προβλήματα χωρίς να λύνει κανένα πέρα από αυτά της μισθοδοσίας και των προνομίων της. Τους πολίτες που πρέπει να καταλάβουν πως η κατασκευασμένη ανάγκη για μεσάζοντες υποτιμά τον Θεό που πιστεύουν.

  Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο για τους αρχιερείς να αποκαλύπτεται πόσο άχρηστοι είναι για την κοινωνία. Καταλαβαίνω την αμηχανία τους όταν όλο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν πως η σχέση του «πανταχού παρόντα» Θεού και των ανθρώπων δεν χρειάζεται κανέναν μεσολαβητή. Καταλαβαίνω πως δεν αντέχουν να βλέπουν την εποχή και τις εξελίξεις να τους ξεπερνούν και μέρα με τη μέρα να γίνεται όλο και πιο φανερό πως η χρηματοδότηση τους από τα λεφτά που οι φορολογούμενοι φτύνουν αίμα για να πληρώσουν είναι εντελως περιττή. Αλλά η κατανόηση σταματά όταν μιλάμε για ζωή και θάνατο. Και αν αυτοί θέλουν να συμπαραταχθούν με τον θάνατο, θα πρέπει η κυβέρνηση και η κοινωνία να τους δώσουν μια απάντηση που θα στηρίζει τη ζωή. Και μπράβο τους.

  *ο λόγος που τονίζω την απόφαση τους για ισόβια αγαμία, για ισόβια δηλαδή αποχή από οποιαδήποτε σεξουαλική απόλαυση ή έστω εκτόνωση, είναι επειδή είμαι σίγουρος ότι αυτή η καταπίεση της σεξουαλικότητας, του κυρίαρχου δηλαδή ενστίκτου κάθε θηλαστικού, δεν μπορεί να μην έχει συνέπειες στην πνευματική τους διαύγεια και την ψυχολογική τους κατάσταση (για εκείνους που δεν τηρούν τον όρκο τους μιλάμε απλώς για απατέωνες που πρέπει να αποφεύγονται έτσι κι αλλιώς).

  «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/697012_ora-gia-ena-os-edo-stin-ekklisia»

  33 Σχόλια

  • Ο/Η Θεατής Χρόνος λέει:

   Ε, καλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Η υπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας σας Κεραμέως, υποσχέθηκε ότι θα διασφαλίσει τα μισθολογικά δικαιώματα των κληρικών, και επιπλέον δείχνει τον σεβασμό της φιλώντας τα χέρια τους. Συμπέρασμα: χαζή είναι;; Οχι βέβαια, ξέρει ότι οι αμαρτωλοί στο χώρο των κληρικών δεν είναι ούτε ένας στους εκατομμύριο.

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ
  Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 21:47

  Μυστήρια, ἡ τέλεση τῶν μυστηρίωντοῦ Βαπτίσματος καί τοῦ Γάμου.- βρίσκονται σέ ἀπαγόρευση. Ἔπαυσε ἡ προσευχή στά σχολεῖα καί ὁ ἐκκλησιασμός τῶν παιδιῶν, οἰ ἐθνικές γιορτές ἐξαφανίστηκαν. Ἡ οἰκονομική καί ἡ κοινωνική ζωή νεκρώθηκε, αὐξήθηκε ἡ χρήση ψυχοφαρμάκων. Οἱ ἐλευθερίες τῶν ἀνθρώπων παραδίδονται ἀμαχητί. Εἴδαμε σέ ἕναν τοῖχο – γραμμένο ἀπό κάποιον «φιλόσοφο τοῦ δρόμου» – ἕνα σύνθημα πού μᾶς προβλημάτισε : «τί νά τήν κάνω τήν ὑγεία χωρίς ἐλευθερία καί δικαιοσύνη;».
  Θά θέλαμε καί ἐμεῖς σάν Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν νά καταθέσουμε τούς προβληματισμούς μας.

  Βλέποντας ὅσα συμβαίνουν στίς μέρες μας, δέν μποροῦμε νά μένουμε ἀδιάφοροι σέ αὐτά πού εἶπε προφητικά ὁ ἅγιος Παΐσιος καί γράφτηκαν στίς σελίδες 185-186 τοῦ βιβλίου «Πνευματική Ἀφύπνιση»[2]: «Σιγά σιγά μετά τήν κάρτα καί τήν ταυτότητα, δηλαδή τό «φακέλωμα», θά προχωρήσουν πονηρά στό σφράγισμα. Μέ διάφορα πονηρά μέσα θά κάνουν ἐκβιασμούς γιά νά δέχονται οἱ ἄνθρωποι τό σφράγισμα στό μέτωπο ἤ στό χέρι. Θά στριμώξουν τά πράγματα καί θά ποῦν: «Μόνο μέ τίς κάρτες θά κινεῖσθε· τά χρήματα θά καταργηθοῦν».

  Στή σελ 181 τοῦ ἴδιου βιβλίου: «Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρέθηκε ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνει κανείς, θά τόν σφραγίζουν». Τά λόγια αὐτά εἰπώθηκαν ὅπως σημειώνουν οἱ μοναχές τήν περίοδο 1981-1994. Δηλ. τό λιγότερο πρίν 26 χρόνια, ὅταν δέν ὑπῆρχε στόν ὁρίζοντα οὔτε ὑποψία εἴτε γιά γρίπη εἴτε γιά τόν κορωνοϊό καί τά ἐμβόλιά του.

  Ὁ ἁγιορείτης ἱερομόναχος Γέρων Εὐθύμιος ἀπό τήν ἔρημο τῆς Καψάλας μᾶς προτρέπει νά μήν κάνουμε τό ἐμβόλιο. Ὅσον ἀφορᾶ τήν γενικότερη κατάσταση, ἔγραψε χαρακτηριστικά: «Ἄν ζοῦσε σήμερα ὁ Ἅγιος Παΐσιος εἶναι ἀδιανόητο νά τόν βλέπαμε μέ μάσκα καί γάντια, νά ἔχη στήν τσέπη του τό μπουκάλι μέ τό οἰνόπνευμα καί νά ἀποφεύγη τούς ἀνθρώπους ἤ νά τούς μιλᾶ ἀπό ἀπόσταση. Εἶναι βέβαιο ὅτι θά εἰρήνευε τούς ἀνθρώπους καί θά βοηθοῦσε νά ἀποβάλλουν τόν φόβο καί πιό πολύ θά ἐλυπεῖτο γιά τό κλείσιμο τῶν Ἐκκλησιῶν. Εἶναι ἀταίριαστος αὐτός ὁ φόβος γιά τούς χριστιανούς πού ἐμπνέονται ἀπό τό παράδειγμα τοῦ Θεανθρώπου καί ἀπό τούς Μάρτυρες τῆς πίστεώς μας».


  Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 12:50

  (Εκεί όπου ζει με τρεις ακόμα νεότερους μοναχούς που τον διακονούν).

  Mια μορφή της Ορθοδοξίας που εκπέμπει αγιότητα. Ένας σύγχρονος ασκητής, που ζει ταπεινά και λιτά μέσα στο δάσος της Καψάλας στο Άγιον Όρος. Εκεί όπου βλέπει μόνο ο Θεός! Συναντάμε τον θεόπνευστο γέροντα Ευθύμιο, τον διάδοχο του πατέρα Παϊσίου, όπως συνηθίζεται να τον αποκαλούν εκατοντάδες προσκυνητές που τον επισκέπτονται καθημερινά. Βεβαίως, εκείνος σε καμία περίπτωση δεν δέχεται αυτόν τον ρόλο. «Είμαι αμαρτωλός και ανάξιος», λέει συνεχώς στον κόσμο που καταφθάνει μέσα από ένα αυτοσχέδιο μονοπάτι στο απόκρημνο κελί του. Εκεί όπου ζει με τρεις ακόμα νεότερους μοναχούς που τον διακονούν.


  Γέροντας Ευθύμιος: Ο διάδοχος του γέροντα Παϊσίου

  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΨΑΛΑ «ΟΥΤΕ Ο ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ! ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΑΩΝ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!»
  5.267 προβολές•3 Οκτ 2020

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  Άνεργος παλαιοημερολογίτης Επίσκοπος

  49 σχόλια

  nightmare
  Πριν από 1 ημέρα
  Να εισασταν πρόθυμοι και για τους υπόλοιπους άστεγους Έλληνες της Αθήνας τι καλά που θα ήταν.

  Πριν από 1 ημέρα (τροποποιήθηκε)
  Παππουλη μας.. Και ο παππούς μου έμεινε μόνος του και κοιμόταν σε πάγκους για να βγάλει τα λεφτά της οικογένειας του… Και τα κατάφερε… Κρατήστε γερα με πολύ αγάπη θα σας καλέσουμε σύντομα να σας προτείνουμε ❤️ κουραγιο…

  CRISTOS DELIGIANNIDIS
  Πριν από 5 ημέρες
  ΑΧ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΗ

  ΜΑΡΙΝΑ ΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗ
  Πριν από 4 εβδομάδες
  Πάτερ ελάτε στα Χανιά να σας φιλθξενησω εγώ…… Φτωχικα.. Αλλά με αγαπη

  Katerina Tsiola
  Πριν από 3 ημέρες
  Πάτερ δεν έχω πολλά άλλα έχω σπίτι στο χωριό τώρα το είδα το βίντεο οπότε θέλετε μπορείτε να μείνετε στο σπίτι μου ο Θεός δεν αφήνει ποτέ τα παιδιά του για να σας φτάσαν ός εδώ αυτό σημαίνει ότι ο Θεός θα σάς έχει στο νέο του πλήρωμα να σάς σκεπάζει η σκεπη τής Παναγίας μας

  Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ الكاهن يواكيم
  Πριν από 2 ημέρες
  Ο άνθρωπος δεν είναι Επίσκοπος, είναι ψευδοεπίσκοπος, και λυπάμαι που το λεω, ψυχασθενείς!


  Ο Γέρ. Γαβριήλ αγιορείτης για τον Κορωνοϊό.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ

  ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ


  «Σχετικά με κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο Μακαριώτατος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ….» (iaath.gr/, «Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01»).

  Το πόρισμα 10 χρόνια μετά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί και ο αρχιμανδρίτης λειτουργεί ανενόχλητος, αφού πρώτα κρύφτηκε για λίγο

  https://roides.wordpress.com/2019/06/06/6jun19/

  Κάλυψε ο ιερός Ιερώνυμος μητροπολίτη που παρενόχλησε νεαρό;

  06/06/2019

  Το περιστατικό καταγγέλθηκεπριν ένα χρόνο. Δημοσιεύτηκε στις 24-6-2018 στην κυριακάτικη εφημερίδα «Μπαμ» από τον ίδιο τον εκδότη της κ. Πέτρο Κουσουλό και αναδημοσιεύτηκε την επομένη στον επίσης δικό του ιστότοπο, τον ereportaz. Eπακολούθησε σιωπή.

  ……………….

  https://www.ereportaz.gr/ieri-kalypsi-se-roz-skandalo-me-protagonisti-mitropoliti/

  Ιερή κάλυψη σε ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή Μητροπολίτη
  Πέτρος Κουσουλός
  25/06/2018, 6:37 ΜΜ

  Μείζονος σημασίας υπόθεση με πρωταγωνιστή πολύ γνωστό Μητροπολίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος νεαρού άνδρα απασχολεί τους τελευταίους μήνες την ελληνική Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια ιστορία «φρίκης» η οποία αποσιωπήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επιχειρήθηκε να «κουκουλωθεί» από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Στην μηνυτήρια αναφορά η οποία κατατέθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018 στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρεται με σαφήνεια ότι ο κ. Ιερώνυμος είναι γνώστης των αρρωστημένων ορέξεων του Μητροπολίτη. Φέρεται να απαίτησε όμως από τους μάρτυρες και τους καταγγέλλοντες του περιστατικού να μην μιλήσουν στους γονείς του θύματος (!), αλλά να «παραπέμψουν» το παιδί στην Αρχιεπισκοπή για να του «δώσει μια υποτροφία για σπουδές». Το αποτέλεσμα ήταν μερικούς μήνες αργότερα ο νεαρός να εμφανισθεί με «απώλεια μνήμης» καθώς θυμάται ότι ο Μητροπολίτης τον οδήγησε στα ενδότερα του διαμερίσματός του στο κέντρο της Αθήνας, ότι του έδωσε 100 ευρώ αλλά δεν θυμάται εάν τελικά του «επιτέθηκε» σεξουαλικά ή όχι.

  Από την δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ» αποκαλύπτεται ότι ενδεχομένως η κεφαλή της Ελλαδικής εκκλησίας χρησιμοποίησε «μεθόδους Βατικανό» προκειμένου να θαφτεί το θέμα. Καταγγέλλεται όχι μόνο συγκάλυψη αλλά και εξαγορά του φερόμενου ως θύματος προκειμένου να μην υποστηρίξει τα όσα εκμυστηρεύτηκε ότι βίωσε μέσα στο διαμέρισμα του Μητροπολίτη. Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι επιχειρείται και προσπάθεια «εκφοβισμού» των δυο προσώπων που συνόδευσαν τον νεαρό στο «μοιραίο ραντεβού». Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους δυο μάρτυρες είναι επίσης κληρικός ο οποίος έκτοτε φέρεται να έχει δεχθεί σωρεία δικαστικών πιέσεων προκειμένου να καταστεί στο τέλος της ημέρας αναξιόπιστος.

  «Μου έδωσε 100 ευρώ και με θώπευσε στα γεννητικά όργανα»
  ……………………………..

  _____________________________________________________________
  Ο ιερέας που κατηγορείτο πως είχε ασελγήσει σε βάρος ενός 20χρονου με νοητική υστέρηση πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη. Το Εφετείο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της διενέργειας ασελγών πράξεων σε άσεμνες χειρονομίες και το κακούργημα έγινε πλημμέλημα. Μάλιστα λόγω παραγραφής σταμάτησε και η ποινική δίωξη του κατηγορουμένου. Οι άσεμνες χειρονομίες δεν δημιουργούν κώλυμα στην Εκκλησία.
  Ο Αγιορείτης της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, λειτουργεί και συγγράφει ηθικοπλαστικά βιβλία ανενόχλητος. Λειτουργούσε ήδη και πριν το Εφετείο μαζί με τον αγιότατος Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεώργιο το 2016

  https://eleftherostypos.gr/ellada/368587-sta-malaka-o-iereas-gia-tin-aselgeia-se-nearo-stin-fthiotida-i-apofasi-tou-dikastiriou-pou-aifnidiase/

  Στα μαλακά ο ιερέας για την ασέλγεια σε νεαρό στην Φθιώτιδα – Η απόφαση του δικαστηρίου που αιφνιδίασε


  16:27 13 Φεβρουαρίου 2019
  Newsroom eleftherostypos.gr

  Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση, που είχε απασχολήσει την Στυλίδα και ολόκληρη την Φθιώτιδα το καλοκαίρι του 2009.

  Ο ιερέας που κατηγορείτο πως είχε ασελγήσει σε βάρος ενός 20χρονου με νοητική υστέρηση πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη. Τότε ο ιερέας είχε ασκήσει έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

  Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της διενέργειας ασελγών πράξεων σε άσεμνες χειρονομίες και το κακούργημα έγινε πλημμέλημα. Μάλιστα λόγω παραγραφής σταμάτησε και η ποινική δίωξη του κατηγορουμένου.

  Θύμα και δράστης δεν προσήλθαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

  Σύμφωνα με την δικογραφία, ο κατηγορούμενος ταξίδευε από την Θεσσαλονίκη προς το Καρπενήσι, όταν σταμάτησε στην Στυλίδα για να ξεκουραστεί.

  Είδε τον νεαρό και του ζήτησε να τον πάει στο ξενοδοχείο που είχε ήδη κλείσει. Μετά από την προτροπή του ιερέα, ο 20χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του και εκείνος τον πήγε βόλτα στην θάλασσα και στην συνέχεια ασέλγησε σε βάρος του. Ο νεαρός είπε στους γονείς του τι είχε γίνει και εκείνοι ενημέρωσαν την αστυνομία που συνέλαβε τον δράστη.

  Πάντως ο συνήγορος του θύματος, στην αρχή της δίκης δήλωσε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του επιθυμεί να σταματήσει η ποινική δίωξη του ιερέα.

  Πηγή: tvstar

  Η Μητρόπολη Καρπενησίου είναι ιδιαίτερα ενάρετη και επί εποχής του προκατόχου του αγιότατου Γιώργου, αγιότατου Νίκου

  http://www.lamiareport.gr/index.php/topika15/38-2010-04-22-20-27-04/75368-poios-kai-giati-ekbiaze-ton-mhtropolith-roz-istories-me-katatheseis-xiliadon-euro-sp-1434998531
  LamiaReport.gr –

  Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ!
  Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 14:19

  «Ακολασίες στις δεσποτικές αυλές»; – “Ροζ” εκβιασμοί κάτω από το ράσο και πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμό του εκβιαστή !

  Πληθώρα από ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα παρά την καταδίκη του κατηγορουμένου για τα ιλιγγιώδη ποσά που πέταξαν από το Καρπενήσι για χάρη του Δεσπότη.
  Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις λεπτομέρειες που πραγματικά συγκλονίζουν από την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ».

  Έτριβαν τα μάτια τους και δεν πίστευαν στα αυτιά τους όσοι προχθές παρακολουθούσαν την εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λαμία. Ήταν απλοί θεατές σ’ ένα «θέατρο του παραλόγου» όπου οι βασικοί πρωταγωνιστές απουσίαζαν.
  Έτσι μάρτυρες και διάδικοι, όπως επίσης και οι δικαστές, προσπαθούσαν να καταλάβουν «τι έγινε στα δεσποτικά δώματα εκείνη την περίοδο», όπως χαρακτηριστικά διερωτήθηκε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας κ. Κουκούτσης. Μια απορία που έμεινε μέχρι το τέλος. Μια απορία που υπήρξε οδηγός και στην απόφαση του δικαστηρίου και προβλημάτισε ιδιαίτερα τους Εφέτες.
  Οι κατηγορίες βαρύτατες. Απάτη σε βάρος του Μητροπολίτη, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπως επίσης και εκβίαση. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον κατηγορούμενο για την απάτη και τον θεώρησε ένοχο για την εκβίαση, επιβάλλοντας 8 χρόνια φυλάκιση και δίνοντας αναστολή στην έφεση. Έτσι παρά το σκληρό κατηγορητήριο ουσιαστικά ο κατηγορούμενος έπεσε στα μαλακά.
  Ο ίδιος ήταν απών ενώ η υπεράσπιση του ζητούσε επίμονα να παρουσιαστεί για να καταθέσει ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Νικόλαος, ο οποίος επίσης ήταν απών, γιατί όπως δήλωσε η υπεράσπιση «μόνο δύο άνθρωποι μπορούν να μας πουν τι ακριβώς έχει γίνει… ο κατηγορούμενος που το λέει και στην κατάθεσή του στον ανακριτή και επικαλείται ερωτική και σαρκική σχέση με τον Δεσπότη και ο Μητροπολίτης».

  Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα όμως συνέχισε την ακροαματική διαδικασία γιατί ήταν εκεί οι γραμματοκομιστές, που αυτή τη φορά δεν κουβαλούσαν επιστολές ή οτιδήποτε άλλο. Πήγαιναν και έρχονταν μεταξύ του Επισκοπίου και των Τραπεζών καταθέτοντας τεράστια ποσά σ’ έναν τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να γνωρίζουν τον άνθρωπο, χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο και το κυριότερο χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτό το σκηνικό.

  Ο Δεσπότης τηλεφωνούσε με αγωνία για να μαζέψει χρήματα

  Αυτό το σκηνικό όμως διαμορφώνονταν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Τότε δηλαδή που εργάζονταν οι τράπεζες. Για ενάμιση χρόνο το ίδιο σκηνικό. Το ίδιο δρομολόγιο ανάμεσα στον Επίσκοπο και τις τράπεζες του Καρπενησίου. Το σκηνικό δεν σταματούσε εκεί. Είτε το απόγευμα είτε το βράδυ, είτε άγρια χαράματα ορισμένοι, κυρίως επώνυμοι του Καρπενησίου, άκουγαν το τηλέφωνό τους να χτυπάει και στην άλλη άκρη της γραμμής τον Μητροπολίτη όχι να τους ρωτά αν έχουν τη δυνατότητα αλλά να τους ζητάει χρήματα από 2.000 μέχρι 8.000 € και μάλιστα άμεσα «γιατί ήθελε να βοηθήσει κάποιον που είχε μεγάλη ανάγκη». Δεν ήταν άλλωστε ένα συνηθισμένο τηλεφώνημα. Δεν είχαν τη δυνατότητα να μιλούν κάθε χάραμα ή μεταμεσονύκτιες ώρες με τον Δεσπότη τους. Στο σύνολό τους δεν ρωτούσαν πώς είχαν τα πράγματα αλλά κοιτούσαν πώς θα τα βολέψουν έτσι ώστε να φανούν συνεπείς στον Μητροπολίτη τους που περίμενε τα χρήματα. Ξημέρωναν στα υποκαταστήματα των τραπεζών του Καρπενησίου, έκαναν αναλήψεις και με τα χρήματα στα χέρια έπαιρναν τον δρόμο για το γραφείο του Δεσπότη Καρπενησίου να του τα δώσουν.
  Τη συνέχεια την αναλάμβαναν άλλοι. Ο οδηγός του, κάποιος Διάκονος, ή ακόμα και κάποιος ιερέας, που με σημειώματα πήγαιναν στην τράπεζα και κατέθεταν σε συγκεκριμένο λογαριασμό χρήματα.

  Υπήρχαν όμως και οι άλλοι οι οποίοι με τηλεφωνήματα ενημερώνονταν για το όνομα και το λογαριασμό και πήγαιναν κατευθείαν στην τράπεζα. Άλλοι επειδή απουσίαζαν την ώρα που ο Μητροπολίτης τους έπαιρνε τηλ. έστελναν τις γυναίκες τους για να καταθέσουν τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί.
  Συστηματικά επί 1,5 περίπου χρόνο οι άνθρωποι πήγαιναν και κατέθεταν χρήματα στο όνομα «Παναγιώτης Πολίτης» χωρίς να τον γνωρίζουν, χωρίς να έχουν πει ούτε καλημέρα και χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και ποιες είναι οι σχέσεις του με τον Μητροπολίτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 4 σελίδες στο παραπεμπτικό βούλευμα καταγράφονται ονόματα, ημερομηνίες και χρήματα τα οποία πήγαιναν σε έναν λογαριασμό. Ακόμη και ταξί πήγαινε από την Αθήνα στο Καρπενήσι για να πάρει φακελάκι και να επιστρέψει.

  Συνολικά 360.000 €, ένα μυθικό ποσό για το Καρπενήσι, μπήκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό, κάτι που δεν αμφισβητείται από καμία πλευρά. Όλοι τους μιλούσαν για τρομακτικό ποσό.
  Μάλιστα ο εισαγγελέας κ. Κουκούτσης που εκείνη την εποχή υπηρετούσε στο Καρπενήσι σχηματικά στην αγόρευσή του είπε πως «όπως έλεγε ένας παλιός Καρπενησιώτης στη δεκαετία του ’60 έβγαζε δίσκο η εκκλησία και σε ολόκληρη της Ευρυτανία δεν μάζευε ούτε δύο χιλιάδες δραχμές…», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τα λιγοστά οικονομικά περιθώρια, καθώς στις ακάλυπτες επιταγές του Μητροπολίτη μαζεύονταν χρήματα και τα κατέθεταν σε έναν λογαριασμό.
  Όπως τουλάχιστον κατατέθηκε τη χθεσινή μέρα τα χρήματα επιστρέφονταν σε άλλους μετά από δύο ώρες, σε άλλους μετά από δύο μέρες και σε άλλους μετά από τρεις μήνες από τον ίδιο τον Μητροπολίτη.

  Κανένας όμως στο δικαστήριο δεν είχε ζωντανές παραστάσεις, ή τέλος πάντων κάποιες ζωντανές μαρτυρίες για τους λόγους που οδηγούσαν τον μητροπολίτη να καταθέτει συνεχώς και αδιάλειπτα χρήματα παρά το γεγονός ότι «υπήρχε μια έντονη φήμη» κατά τον εισαγγελέα κ. Κουκούτση, ή ακόμη «υποψιών μεταξύ των πολιτών οι οποίοι άλλοι έλεγαν ότι ο μητροπολίτης φτιάχνει εξοχικό στη Σύρο, άλλοι ότι τα χρήματα θα στέλνει σε εξώγαμο που έχει…» όπως κατέθεσε ο Αρχιερατικός επίτροπος πατέρας κ. Λιάπης που ήταν μεταξύ των ανθρώπων που προσέτρεξε στον μητροπολίτη για να του πει να «προσέχει…» αλλά μάταια. Ο Δεσπότης δεν ακούει κανέναν. Συνεχίζει να καταθέτει χρήματα στον ίδιο λογαριασμό για τον ίδιο άνθρωπο και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις καταγράφονται ποσά κατατίθενται 2 και 3 φορές την ημέρα.

  Ποιος ήταν ο Πολίτης

  Μπορεί να καταβλήθηκε προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ένας εκβιαστής όμως, όπως προκύπτει από το ίδιο το κατηγορητήριο είχε ιδιαίτερες σχέσεις με ιερωμένους. Η δουλειά του ήταν στις πωλήσεις κάποιων εκκλησιαστικών ειδών.
  Μπορεί κανείς να μην γνώριζε από τους ιερωμένους που ήταν μάρτυρες τη χθεσινή μέρα όμως ο ίδιος έχει στην θητεία πολλών ετών στην Ευρυτανία. Από το 2000 ήταν τρόφιμος στο μοναστήρι του Προυσσού όπου εκεί ήταν ηγούμενος ο Χρυσόστομος, ο αδελφός του Δεσπότη. Εκεί όμως διακονούσε και η Μαργαρίτα που ήταν αδερφή του ηγούμενου Χρυσόστομου και αδερφή του Δεσπότη.
  Όπως τουλάχιστον κατατέθηκε στο δικαστήριο, πριν αποκτήσει επαφές με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ Νικόλαο έπαιρνε διάφορα βοηθήματα από τον Ηγούμενο της Μονής Προυσσού. Μάλιστα ο ίδιος κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι «τον βοηθούσε γιατί είχε ανάγκες…» χωρίς όμως να αναφερθεί σε ποσά και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όπου παρά τις επίμονες ερωτήσεις υπογράμμισε ότι «όλα αυτά εντάσσονται στο απόρρητο των μυστηρίου τις εξομολόγησης…».
  Όπως τουλάχιστον προέκυψε από την κατάθεση μέχρι το 2004 ο Παναγιώτης Πολίτης είχε διαρκώς πρόσβαση στο παγκάρι του Μοναστηριού του Προυσσού, καθώς κανείς δεν μπορούσε να αποτρέψει τον ηγούμενο να τον τροφοδοτεί με χρήματα.

  Εισαγγελέας: ”Δεν μπορώ να απαντήσω στα ερωτήματα”
  Έσκασε η βόμβα

  Έχασαν κυριολεκτικά την μιλιά τους και οι ιερωμένοι που περίμεναν να καταθέσουν ως μάρτυρες αλλά και οι εφέτες όπως επίσης και οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής όταν άκουγαν με την έναρξη της διαδικασίας των πατέρα Χρυσόστομο Δρόσο ηγούμενο της μονής του Προυσσού και αδερφό του Μητροπολίτη να επιβεβαιώνει στο δικαστήριο ότι ακόμα και δύο μέρες πριν από τη δική τροφοδοτούσε με χρήματα τον κατηγορούμενο.
  Μάλιστα ο ίδιος επιβεβαίωσε συνεχείς καταθέσεις χρημάτων είτε με εμβάσματα είτε με ταχυδρομικές επιταγές συνολικού ύψους 40.000 € στο τέλος του 2012 και τις αρχές του 2013. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι έστειλε και περίπου 1500 € πριν από δύο μέρες στον ίδιο τον κατηγορούμενο χωρίς να απαντήσει για πιο λόγο.
  Κυριολεκτικά έμειναν κάγκελο οι Εφέτες όταν ο δικηγόρος της υπεράσπισης κατέθεσε στο δικαστήριο κάποια αποκόμματα ταχυδρομικών επιταγών και εμβασμάτων από τα οποία εμφανίζονται να εισπράττει ο κατηγορούμενος ακόμη και το τελευταίο διάστημα 40.000 €.

  Την κατάθεση μάλιστα των συγκεκριμένων χρημάτων επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η αδερφή τους, τα οποία μάλιστα ενέταξε μέσα σε ένα πλαίσιο μετανοίας.
  Λίγο αργότερα η πολιτική αγωγή αμφισβήτησε ορισμένα από αυτά τα στοιχεία τα οποία θεώρησε ως πλαστά και κατασκευασμένα ωστόσο όμως όλα αυτά τα στοιχεία αποτέλεσαν και έναν ουσιαστικά οδηγό γιατί κανείς δεν μπορούσαν να τεκμηριώσει γιατί αυτά τα χρήματα έφτασαν και πάλι στον κατηγορούμενο παραμονές των δικαστηρίων. Ουσιαστικά διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ομφάλιος λώρος ή τέλος πάντων, κάτι που ενώνει τις σχέσεις του μοναστηριού του Προυσσού με τον κατηγορούμενο.
  Έτσι λοιπόν μιλάμε ότι σε όλες αυτές τις σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί δεν είναι μόνο οι 360.000 που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο ότι έφυγαν από τα χέρια του μητροπολίτη προς τον Παναγιώτη Πολίτη, ουσιαστικά είναι άλλα 40.000 € που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα όπως επίσης είναι και άλλα χρήματα που δόθηκαν πριν ο Παναγιώτης Πολίτης δημιουργήσει περίεργες γέφυρες με τον μητροπολίτη Καρπενησίου, τα οποία μάλιστα είναι απροσδιόριστα και προέρχονται από τις σχέσεις που είχε με τον ηγούμενο της Μονής Προυσσού που ήταν αδερφός Μητροπολίτη.
  Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής το ακριβές ύψος των χρημάτων που έφτασε στα χέρια του Παναγιώτη Πολίτη από τους ιερωμένους και τα μοναστήρια.
  Οι καταθέσεις
  Το κεντρικό επιχείρημα σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ότι ο Μητροπολίτης έπεσε στα χέρια απατεώνα ο οποίος με κάθε τρόπο τον έπειθε στην αρχή και τον εκβίαζε στο τέλος για να του πάρει χρήματα.

  Όλοι οι μάρτυρες που πέρασαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παρουσίασαν τον μητροπολίτη σαν έναν ευκολόπιστο άνθρωπο που δεν έχει δώσει δικαιώματα σε κανέναν και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις υπογράμμισαν ότι αυτή η βοήθεια που έδιδε αρχικά ήταν ενταγμένη μέσα στο ποιμαντικό του έργο.
  Μάλιστα τον περιέγραψαν σαν έναν «καλόγηρο» που δεν είχε πολλές σχέσεις και που πράγμα έναν ασκητικό βίο ακόμη και μέσα στο Επισκοπείο. Όλοι τους όμως μιλούσαν
  για τρομακτικά μεγάλα ποσά, κανείς δε γνώριζε το ακριβές μέγεθος και ένιωθαν έκπληξη όταν άκουγαν ότι όλο αυτό το σκηνικό έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 360.000 €.
  Παρουσίασαν τον κατηγορούμενο ως έναν στεγνό εκβιαστή που «απειλούσε με ανυπόστατες αποκαλύψεις σε βάρος του Μητροπολίτη Καρπενησίου» όπως χαρακτηριστικά τόνισαν και παρουσίασαν τον μητροπολίτη να προσπαθεί να διαφύλαξη την υστεροφημία του ενδίδοντας σε αυτούς τους εκβιασμούς.

  Κανείς τους όμως ούτε συνάντησε ούτε συνομίλησε με τον κατηγορούμενο. Υποστήριξαν ότι νυχτερινές ώρες μετά τις 12 ο Δεσπότης δέχονταν τηλεφωνήματα απειλητικά από τον κατηγορούμενο και το ξημέρωμα της επόμενης μέρας έψαχνε για χρήματα για να τον τροφοδοτήσει. Μυθικές ήταν οι περιγραφές που κατατέθηκαν χθες στο δικαστήριο από ιερωμένους αλλά και λαϊκούς για όλο αυτό το σκηνικό.
  Ανάμεσά τους και τα αδέλφια του Δεσπότη που μόλις αποκαλύφθηκε όλο το σκηνικό ουσιαστικά παρουσίασαν μια κατάσταση ότι τον έθεσαν υπό την κηδεμονία τους, είτε παρακολουθώντας τα τηλέφωνα είτε απομακρύνοντας τον μητροπολίτη από το να έρχεται σε επαφή με τον κατηγορούμενο τηλεφωνικά.
  Στις καταθέσεις τους ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξαν πως «ακούγαμε στα τηλέφωνα αισχρά πράγματα που δεν μπορούμε να σας περιγράψουμε». Μάλιστα υπογραμμίστηκε πως ουσιαστικά η οικογένειά του δηλαδή τα αδέλφια του ήταν εκείνα που τον πίεσαν να κατατεθεί η σχετική μήνυση για να ξεκινήσει η διαδικασία της έρευνας για να οδηγηθεί στο ακροατήριο συγκεκριμένη υπόθεση μετά από αρκετά χρόνια.

  Τι ισχυρίζεται

  Αντίθετα ο αδελφός του κατηγορουμένου που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο έκανε λόγο για συνεχείς επαφές, και για ανάγκες του αδερφό του, καθώς προσπαθούσε να σώσει μια πατρική περιουσία και μια επιχείρηση που έχει πέσει έξω από πολλά χρόνια και υπογράμμισε με απόλυτο τρόπο πως « τα χρήματα δεν δόθηκαν στον αδερφό μου για να
  τα επιστρέψει… άλλωστε δεν μπορούσε να τα επιστρέψει».
  Μάλιστα όταν ρωτήθηκε επίμονα επανέλαβε τους ισχυρισμούς που κατέθετε ο αδερφός του ενώπιον του ανακριτή ότι δηλαδή «ο Δεσπότης στην αρχή τον αγαπούσε και ήθελε να τον βοηθήσει. Μετά είχαν ερωτικές σχέσεις και βρίσκονταν ποτέ στο Καρπενήσι και πότε σε διαμέρισμα που διατηρούσε ο Δεσπότης στην Αθήνα…».
  Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε κάποιος οδηγός ταξί πήγε πέντε ή έξι φορές στο Καρπενήσι για να πάρει χρήματα μέσα σε φακελάκι. Περιέγραψε πως τον υποδέχτηκε ο Δεσπότης και τον φίλεψε πριν αναχωρήσει για την Αθήνα. Πάντως και ο ίδιος έδειξε να μην θέλει να πει τίποτα παραπάνω από όσα έχει καταθέσει και ενώπιον του ανακριτή ο αδελφός του και κατηγορούμενος.

  Μαρτύρια από πρώτο χέρι

  Ίσως την δική του «μαρτυρική κατάθεση» προσπάθησε να δώσει ο εισαγγελέας της έδρας και αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Κουκούτσης που εκείνη την κρίσιμη περίοδο
  υπηρετούσε ως εισαγγελέας πρωτοδικών στην Ευρυτανία και επομένως από πρώτο χέρι γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα.

  Ο κ. Κουκούτσης στην αγόρευσή του προσπάθησε να περιγράψει το σκηνικό σε ολόκληρη την Ευρυτανία την προηγούμενη δεκαετία κάνοντας λόγο για «πολλά μαύρα
  σύννεφα» πάνω από την Ευρυτανική πρωτεύουσα. Μίλησε για μια φήμη η οποία είχε απλωθεί σε όλο το Καρπενήσι, μια φήμη για πακτωλό χρημάτων που πάει σε περίεργες κατευθύνσεις, μία φήμη για «ακολασίες στις δεσποτικές αυλές» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

  Μάλιστα έμμεσα ομολόγησε ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε κινηθεί στην κατεύθυνση να διατάξει προκαταρκτική έρευνα. «Δεν προλάβαμε να δράσουμε. Υπήρξε η κατάθεση της μήνυσης και προχώρησε η διαδικασία. Μας πρόλαβαν αυτά τα γεγονότα…» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας τονίζοντας ότι είναι ανάγκη «να φωτιστεί τι πραγματικά έγινε στα δεσποτικά δώματα εκείνη την περίοδο».

  Ο ίδιος ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «ιλιγγιώδες το ποσό» που αναφέρεται στο κατηγορητήριο και ότι ο ίδιος παρά την ακροαματική διαδικασία και τη μελέτη του κα-
  τηγορητηρίου «δεν εξήγαγα ασφαλές συμπέρασμα..» όπως τόνισε. Χαρακτηρίζει απίστευτο το ποσό που αναφέρεται και πολύ το μυστήριο που ξεπερνά τα όρια της ελεημοσύνη στις εκκλησίας. Παρουσιάζει στην αποτύπωση των γεγονότων επιφανείς κατοίκους του Καρπενησίου «να απασχολούνται από τον μητροπολίτη ορθρινές ώρες..» και μάλιστα προσδιόρισε ότι όλο αυτό το σκηνικό δείχνει ότι ο μητροπολίτης είχε μια συμπεριφορά ως «πρόβατο επί σφαγή υπό την μάχαιρα της εκβίασης» όπως τόνισε.

  Προσπάθησε να αποτυπώσει ενώπιον του δικαστηρίου τις δύο εκδοχές από τη συγκεκριμένη υπόθεση.
  « Η απόδειξη για τα τεκμήρια μένουν έξω από την πόρτα όταν μέσα από αυτή είναι δύο. Το ποσό προκαλεί μυστήριο. Να υιοθέτησω την άποψη που δείχνει οδό όφεως επί λίθου κυλιομένου; Να υιοθετήσουμε την άποψη ότι πρόκειται για αντάλλαγμα υπογάστριων γλυκασμών; Αδύνατον να απαντήσω στο πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του ενώ στη συνέχεια παρουσιάζει τον μητροπολίτη να εκβιάζεται εξακολουθητικός και το οικείο περιβάλλον του. Μάλιστα εξέφρασε και την απορία του για το πως αντιμετώπισε το συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση της εκκλησία σε σχέση με τον μητροπολίτη και την διακονία του.
  Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο μητροπολίτης έπεσε σε ένα σκληρό εκβιασμό και μάλιστα τον παρουσίασε εκβιαζόμενο ακόμα και από το κρεβάτι του νοσοκομείου της Λάρισας όπου βρίσκονταν πριν λίγες μέρες.

  Πάντως ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου από την κατηγορία της απάτης όπως επίσης την απαλλαγή του και από άλλες κατηγορίες που έχουν σχέση με άλλους ιερωμένους.

  Αντίθετα ζήτησε την ενοχή του για «κακουργηματική εκβίαση» την οποία και τεκμηρίωσε.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά στάδια της διαδικασίας ο ίδιος ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, Πρόεδρος Εφετών κ. Παπακώστας, εξέφρασε ανοιχτά την απορία του για
  το λόγο που δόθηκαν τα 40.000 € το τελευταίο διάστημα χωρίς όμως να πάρει πειστικές απαντήσεις μιας και από την πλευρά της υπεράσπισης τονίστηκε ότι ήταν στοιχείο
  διαπραγμάτευσης για να κλείσει η δίκη.

  Μάλιστα ανοικτά σχολίασε πως ο κατηγορούμενος «αν συμβαίνει αυτό και τις 40.000 πήρε αλλά και εδώ δεν ήρθε. Το πιο έντιμο που θα μπορούσε να κάνει είναι να αρνηθεί τα χρήματα και να ζήτησε να καταθέσει ενώπιον μας την αλήθεια». Όμως σε αυτά τα ερωτήματα ο πρόεδρος του δικαστηρίου δεν πήρε απαντήσεις.
  Λίγο αργότερα το δικαστήριο (πρόεδρος Εφετών κ. Παπακώστας και οι Εφέτες κα Γκίκα και κα Λιανού) υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση αθωώνοντας τον κατηγορούμενο από την κατηγορία της απάτης και του απέδωσαν την κατηγορία της εκβίασης, ενώ σε ό,τι αφορά την ποινή ο Εισαγγελέας πρότεινε 8ετή φυλάκιση και η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα ενώ ζήτησε κατάθεση εγγύησης 10.000 € και να παρουσιάζεται μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, πρόταση που την έκανε αποδεκτή το δικαστήριο επιβάλλοντας ακριβώς την ίδια ποινή.

  Ακόμη και ο αντεισαγγελέας Εφετών Κουκούτσης δεν μπόρεσε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς έγινε στα Δεσποτικά δώματα εκείνη την περίοδο, δηλαδή από το καλοκαίρι του 2004 και μετά, παρά το γεγονός ότι εκτός από τα στοιχεία της δικογραφίας είχε και προσωπικά ερεθίσματα καθώς αυτή την ιστορία στο ξεκίνημα της την παρακολούθησε από πολύ κοντά ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Ευρυτανίας.
  Οι χαρακτηρισμοί του σε σχέση με το ποσό που διακινήθηκε ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι. Ουσιαστικά αποτυπώνει τα κρίσιμα ερωτήματα τα οποία θέτει ο καθένας στην καθημερινότητα για το πού βρέθηκαν τα συγκεκριμένα χρήματα. Συνάμα η απουσία του Μητροπολίτη, όπως επίσης και η απουσία του κατηγορουμένου, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αποτύπωση της αλήθειας.
  Τι πραγματικά έγινε εκείνη την περίοδο; Η δικαστική απόφαση αποτυπώνει βέβαια ένα καθοριστικό στοιχείο. Εκείνο που αποτυπώνει είναι ότι ουσιαστικά ο κατηγορούμενος έπεσε στα μαλακά.
  Ένα δεύτερο στοιχείο που αποτυπώνει είναι ότι αν αυτή η δίκη εξελίσσονταν μακριά από το ράσο ίσως να είχε διαφορετικό περιεχόμενο και ίσως και διαφορετική εξέλιξη. Και μόνο το γεγονός όπου παρουσιάζεται το περιβάλλον αυτών που παρουσιάζονται εκβιαζόμενοι να τροφοδοτούν με χρήματα, τον κατηγορούμενο, ακόμα και παραμονές των δικαστηρίων είναι ουσιαστικά μια χειροβομβίδα που πέφτει μέσα στη δικαστική με δεδομένη την έκπληξη όλων των εμπλεκομένων και μη.

  Πολλά τα ερωτηματικά, πολλαπλά και τα μηνύματα της δικαστικής απόφασης

  Το μόνο που έγινε σαφές είναι ότι ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος απευθύνονταν χαράματα ή τα βαθιά μεσάνυχτα σε διάφορους επώνυμους στο Καρπενήσι ζητώντας με μεγάλη αγωνία χρήματα για να «βοηθήσει έναν άνθρωπο». Όλοι γνώριζαν το ίδιο σκηνικό. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, όμως η
  προσπάθειά τους έπεσε στο κενό.

  Όλο αυτό το σκηνικό δείχνει να σταματά από τη στιγμή ουσιαστικά που ο Μητροπολίτης Καρπενησίου τίθεται υπό «καθεστώς επιτροπείας» από τα αδέλφια του, τα οποία εγκαθίστανται εκεί και παίρνουν πρωτοβουλίες. Εκείνο που προκαλεί βέβαια πληθώρα από ερωτηματικά είναι γιατί όλη αυτή η «Μητροπολιτική καμαρίλα» δεν κατάλαβε τίποτα και να μπορέσει από το καλοκαίρι του 2004 έως το καλοκαίρι του 2005 να σταματήσει όλη αυτή την οικονομική αιμορραγία.
  Μάλιστα ορισμένοι από τους ιερωμένους επέμεναν πως «σε άλλες περιοχές τον κατηγορούμενο τον πέταξαν έξω με τις κλωτσιές από τα πρώτα βήματα». Αυτό άραγε τι σημαίνει;
  Συγχρόνως δεν μπορώ παρά να σταθώ ιδιαίτερα και σε κάποιες καταθέσεις κληρικών, οι οποίοι προσπάθησαν τουλάχιστον για τα προσχήματα να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους απέναντι στο δικαστήριο και το ακροατήριο.

  «Έπρεπε να προσφύγει ο Μητροπολίτης στη δικαιοσύνη από τα πρώτα δείγματα εκβιασμού που είχε» υπογράμμισε ο γέροντας της Ι. Μ. Τατάρνας, πατέρας Στυλιανός Κανέλλος. Ήταν αυτός ανάμεσα σε εκείνους που τον πήρε τηλέφωνο στις έντεκα και μισή το βράδυ για να του ζητήσει 6.500€,που τα πήγε την άλλη μέρα το πρωί χωρίς να ρωτήσει τίποτα περισσότερο. Μάλιστα ο Μητροπολίτης του ζήτησε και συγγνώμη γιατί καθυστέρησε να του τα επιστρέψει.
  Πιθανώς και κάποιοι επώνυμοι, όπως για παράδειγμα ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Παπαδόπουλος, που χωρίς να έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Μητροπολίτη ακούει και αυτός κάποιο βράδυ το τηλέφωνό του να χτυπά. Γεγονός ότι του ζητούσε 5 χιλιάδες ευρώ άμεσα. Προβληματίστηκε αργότερα όταν το «σούσουρο» είχε ξεπεράσει το Καρπενήσι οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μία την άλλη.
  Την ίδια στιγμή ελάχιστα φωτίστηκε η υπόθεση για το μητροπολιτικό διαμέρισμα στην οδό Αρματολών στην Αθήνα. Μένει δηλαδή το ερώτημα αν η οδός άλλαξε από Αρματολών σε «Αμαρτωλών» όπως εύστοχα παρατήρησε παριστάμενος δικηγόρος αδιάφορος με την υπόθεση.
  Και εδώ λοιπόν προκύπτει ένα καθοριστικό ερώτημα. Πού βρίσκονταν πια όλα αυτά τα χρήματα για να συγκεντρωθούν και να κατατεθούν σε έναν λογαριασμό; Για να μην πάμε στα μεγάλα ποσά, δεν είναι εύκολο να σκεφτεί κάποιος πώς είναι δυνατόν να βρίσκει μέσα σε λίγες ημέρες ένας μοναχός 40.000 € και να τα στέλνει σ’ έναν άνθρωπο με τη μορφή βοήθειας, γνωρίζοντας ότι δεν θα τα πάρει ποτέ; Μήπως όλη αυτή η δικογραφία με τη διακίνηση χρημάτων θα έπρεπε να πάει στους οικονομικούς εισαγγελείς για να δούμε όλη αυτή την ιστορία όπως διαμορφώνεται με τόση μεγάλη ευκολία;

  Δεν μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας. Δεν μιλάμε για κάποια πλούσια Μητρόπολη. Μιλάμε για το Καρπενήσι και μιλάμε για την Ευρυτανία. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που μένει δεν είναι η ποινή.

  Είναι ουσιαστικά το μήνυμα που στέλνει η δικαστική απόφαση, όχι προς τον κατηγορούμενο αλλά προς τα «Δεσποτικά δώματα», όχι μόνο του Καρπενησίου αλλά δια του Καρπενησίου σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα μήνυμα σαφές, κατανοητό και απόλυτο, που σε καμία περίπτωση δεν χωρά παρερμηνείες.

  Πηγή: Εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ».

  Ο Γιώργος στο πλευρό του Νίκου
  https://www.vimaorthodoxias.gr/mitropoleis/karpenisiou-georgios-sykofantia-ola-ekeina-gia-ta-opoia-katigorithike-o-makaristos-nikolaos/

  Καρπενησίου Γεώργιος: Συκοφαντία όλα εκείνα για τα οποία κατηγορήθηκε ο μακαριστός Νικόλαος

  Τελευταία ενημέρωση: 18-01-2019 | 10:30:02 – Πρώτη δημοσίευση: 18-01-2019 | 10:30:02


  …….

  __________________________________

  Σεξουαλική επίθεση σε υφιστάμενο
  https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/erga-kai-imeres-toy-k-kallinikoy/

  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου
  ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
  24 Νοεμβρίου 2008, 23:50 Ενημερώθηκε: 13 Μαρτίου 2005, 00:00

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος.

  Ξαφνικά όμως το 1991 ένας ιεροψάλτης καταγγέλλει τον κ. Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ιεροψάλτης με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ περιγράφει τέσσερις στιγμές σεξουαλικής παρενόχλησής του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μία εκ των οποίων καταγγέλλει ότι εκτυλίχθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα.

  * Οι καταγγελίες

  Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

  Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα. Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

  * Οι επιθέσεις

  Από την ημέρα της εκλογής του κ. Χριστόδουλου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ο κ. Καλλίνικος άρχισε να δέχεται διάφορες επιθέσεις ακόμη και από τα πνευματικά παιδιά και τους φίλους του ίδιου του πνευματικού του παιδιού. Ο κ. Καλλίνικος όμως δεν δίσταζε να μιλάει για τους «παρδαλούς» και τους αναξίους του αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος και της Ιεραρχίας…
  __________________________________

  Ο Αγιότατος Χριστόδουλος διώκτης του «κουσουριού» της ομοφυλοφιλίας:


  Ημ/νία καταχώρησης : Αυγή 29/05/2007 22:46:58
  «Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η παράνομη «Αυγή» του 1970 έχει ανοίξει τον λογαριασμό με τον κ. Χριστόδουλο. Διαβάστε για του λόγου το αληθές:
  Σημειώνω ότι για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου… Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…
  Διάβαζε ο Χριστόδουλος στα χρόνια της χούντας. Λέτε οι υπηρεσίες του Παπαδόπουλου να έδιναν στον αρχιγραμματέα της Συνόδου και την παράνομη «Αυγή»…»  Εννοείται πως έπεσε πλήρης πέπλος σιωπής
  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/10/blog-post_20.html

  Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010
  ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

  Μια βδομάδα, σχεδόν, πέρασε από την αποκάλυψη της Πατρινής εφημερίδας Κόσμος της Ενημέρωσης ότι ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος σε ιδιωτική συζήτηση, που μετέφεραν στην εφημερίδα οι συνομιλητές του, αμφισβήτησε με τρόπο κατηγορηματικό την ηθική υπόσταση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
  ……………………………
  (ακόμη αναμένει)

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κοινός παρανομαστής η ΟΜΕΡΤΑ και το προκλητικότατο ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

  Παρενόχληση υφιστάμενου αρχιμανδρίτη από άγιο μητροπολίτη
  Ο μητροπολίτης αθωώνεται από τη Σύνοδο όπως και ο καταγγέλλων αρχιμανδρίτης
  Ούτε γάτα ούτε ζημιά

  https://roides.wordpress.com/2016/03/09/9mar16/

  Ακροδεξιοί μητροπολίτες: Ομοφυλοφιλία και υποκριτική «ομοφοβία»

  [Ηλείας Αθανάσιος: Ιλαροτραγωδία της χουντικής ελληνορθόδοξης υπαίθρου]

  Ο δεσπότης παρά την μεγάλη δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα και παρά την προφανή ενοχή του αθωώθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο με ψήφους 8-4. Αυτό θα ήταν το λιγότερο, γιατί το προκλητικότερο ήταν πως ταυτόχρονα οι δυο κατήγοροί του κρίθηκε πως έλεγαν την αλήθεια (!!!), πως δεν είναι συκοφάντες, διατήρησαν το σχήμα τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μεταξύ των αθωωτικών ψήφων και αυτή του Άνθιμου, τότε Τουρκοφάγου Αλεξανδρουπόλεως και νυν-με αντικανονική μετάθεση-Μακεδονομάχου Θεσσαλονίκης, που τάχα «αγανακτεί» για την «πορνεία» του πολιτικού γάμου και για το gay parade, τη στιγμή που στην Μητρόπολη του έχουν εμφανιστεί κάποια αγκάθια της παιδεραστίας, ατιμώρητα βεβαίως. (Πρόκειται προφανώς για έναν ιεράρχη με σταθερή πολιτική στα ζητήματα αυτά αφού ανάλογη στάση συγκάλυψης τήρησε και στις παρόμοιες περιπτώσεις των Πρεβέζης, Λήμνου, Αττικής και Διδυμοτείχου).

  Ο Σπ. Καρατζαφέρης, δημοσιογράφος τότε της μαχητικής «Ελευθεροτυπίας», που επιτίθετο συστηματικά στους δεσποτάδες (εκδίδοντας μετά τα ρεπορτάζ του σε δυο πολύκροτα βιβλία, «Φάκελος Εκκλησία» και «Βίοι Αγίων»), ρώτησε σχετικά τον Περιστερίου Αλέξανδρο, τον από Φιλίππων, εκκλησιαστικό ανακριτή στην υπόθεση του Ηλείας και πήρε μια απίστευτη απάντηση: «Δεν υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση; Και ο μητροπολίτης αθώος και ο αρχιμανδρίτης παμψηφεί αθώος, που κατηγόρησε έναν…αθώο ιεράρχη;». «Υπάρχει βρέ παιδάκι μου, αλλά πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;» (Σ.Καρατζαφέρη «Φάκελλος Εκκλησία»). Την ίδια εποχή ο Θανάσης για να σώσει το τομάρι του τρομοκρατούσε τους χωρικούς με το κοντάρι του Αη Γιώργη, με γλώσσα χυδαία: «Με προστατεύει από παιδάκι, όποιος τολμήσει να με μαυρίσει (sic)…θα τον τρυπήσω όπως εκείνος τρύπησε το φίδι». Ο Καρατζαφέρης είχε στριμώξει τον υποκριτή «ανακριτή» δεσπότη, αποκαλύπτοντας ότι στις ανακρίσεις που διενεργούσε με έδρα ξενοδοχείο του Πύργου, είχε επιτρέψει στο δεσπότη να είναι σε διπλανό δωμάτιο, ώστε να επηρεάζει με την παρουσία του τους μάρτυρες, οι οποίοι βέβαια, ιδιαίτερα οι τοπικοί παράγοντες, δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να συγκρουστούν μαζί του.

  Μοναχές εκδικούνται και καρφώνουν

  http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/08/2_25.html
  Ιστολόγιο ο Παιδαγωγός
  Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017
  2 ακόμη κείμενα για τις μοναχές που εκδιώχτηκαν από τον Μητροπολίτη Ηλείας
  …………………………


  (σχόλιο ο Παιδαγωγός): τι να έγινε εκείνος ο μοναχός π.Γερμανός Παρασκευόπουλος (που ήταν μάρτυρας στο δικαστήριο) για την υπόθεση του ηθικού σκανδάλου του μητροπολίτου Ηλείας Αθανάσιου Βασιλόπουλου;;;
  ______________

  To ίδιο ερώτημα, που δείχνει την υποκρισία όλων των εκκλησιαστικών φατριών, που ανοίγουν το στόμα τους για να καταγγείλλουν τους αισχρούς ρασοφόρους μόνο όταν θίγονται συμφέροντά τους, και από άλλο ευσεβές μπλογκ, που μέχρι τότε έκανε την πάπια:

  https://apotixisi.blogspot.gr/2017/03/blog-post_59.html

  Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017
  ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Αγωνιστες αδελφοι, της μητροπολεως Ηλειας, εχουμε με τον μητροπολιτη σας καποια παληα …..ιστοριουλα. Εκει στο εφετειο Πατρων οπου κατηγορουνταν ο διαβοητος Αθανασιος Βασιλοπουλος για αδικηματα…. σεξ και παρεστη ως υπερασπιστης του, στο ερωτημα ενος φοβερου προεδρου προς τον αρχιμανδριτη Γερμανο Παρασκευοπουλο, τι εννοουσε ο μοναχος Χαραλαμπος Κορυζης οταν εγραφε » μου ζητουσε ο αδιαντροπος σωμα», απαντησε ο Παρασκευοπουλος: Μπορει να εννοουσε …. σωμα καλοριφερ!!! Επισυναπτουμε το δημοσιευμα της εποχης εκεινης.

  4 σχόλια:

  Ανώνυμος21 Μαρτίου 2017 – 9:51 μ.μ.
  Ὀταν με κοιτάζεις στα μάτια, με ξεκουράζεις, σε αγαπώ, σε λατρεύω, έχω πάθει ψύχωσι με σένα, θέλω σώμα. Σώμα καλοριφέρ. Αντιγράφω από τις καταθέσεις……………
  __________________________________________

  Από την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, όπου ο σοφέρ είχε καταγγείλει για παρενόχληση τον Μητροπολίτη άγιο Κωνσταντίνο

  https://www.tovima.gr/2008/11/25/archive/kyriaki-me-tin-pandwra-68/
  Κυριακή με την Πανδώρα

  ΤοΒΗΜΑ Team
  25 Νοεμβρίου 2008, 00:12 Ενημερώθηκε: 2 Δεκεμβρίου 2007, 00:00

  Μεταμεσονύκτια, «αποκαλυπτική» εκπομπή την περασμένη εβδομάδα προέβαλε το εξής σκαμπρόζικο θέμα: «Μητροπολίτης μού προσέφερε διαμέρισμα για να με κάνει δικό του». (Για όσους ενδιαφέρονται, ο καταγγέλλων ήταν ένας μεσόκοπος, διοπτροφόρος, φαλακρός και μουστακαλής κύριος, ο οποίος διετέλεσε οδηγός κάποιου ιεράρχη.) * * *
  Αντιλαμβάνομαι, ως εκ τούτου, ότι οι διαδικασίες της διαδοχής στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχουν ήδη ξεκινήσει…

  ______________________________

  Ιερές παρενοχλήσεις στα Κύθηρα  _______________________________________

  https://www.dimokratianews.gr/dimokratia/oloi-gnorizan-gia-ton-papa-kaneis-den-milage/

  Ολοι γνώριζαν για τον παπά, κανείς δεν μίλαγε

  Μνημείο αποποίησης της ηθικής ευθύνης η ανακοίνωση του μητροπολίτη Μάνης για τον μέθυσο και πάνω απ’ όλα σάτυρο ιερέα. Εύλογα ερωτήματα για τη Μητρόπολη Μάνης προκαλούν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του 12χρονου κοριτσιού ότι εδώ και μία τριετία συστηματικά έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 57χρονο ιερέα που ανήκει στο δυναμικό της μητρόπολης. Η μητρόπολη αλλά και ο ίδιος ο μητροπολίτης Χρυσόστομος φέρουν μερίδιο ευθύνης, τουλάχιστον ηθικής. Δεν μπορεί τώρα εκ των υστέρων η μητρόπολη να ισχυριστεί ότι «δεν γνώριζε, δεν άκουσε». Οι περίοικοι, κατόπιν εορτής, λένε ότι «όλοι το γνώριζαν». Αυτό παραδέχτηκε κάτοικος της ευρύτερης περιοχής στην τοπική ιστοσελίδα lakonikos.gr και στη συνέχεια υποστήριξε για τον κατηγορούμενο ιερέα: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του».

  Η Μητρόπολη Μάνης είναι μια ιδιαίτερα μικρή εκκλησιαστική επαρχία. Μόλις μετά βίας ξεπερνούν τους 50 οι κληρικοί της. Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια στη Μάνη έπρεπε να γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά και ως πνευματικός ποιμενάρχης αλλά και ως επικεφαλής ΝΠΔΔ όλους τους ιερείς και να έχει ίδια άποψη για το προσωπικό του. Εν τέλει, όταν υπάρχουν φήμες περί ανάρμοστης εκκλησιαστικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, η μητρόπολη ως Αρχή του ιερέα θα έπρεπε να ελέγξει τη βασιμότητα ή μη των φημών, προκειμένου να είναι και αυτή καλυμμένη σε κάθε περίπτωση. Επομένως, δεν χωρούν δικαιολογίες.

  ………………….

  ____________________________________________

  Για περισσότερες πληροφορίες


  Συγγραφέας: ΑΛΕΚΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
  Εκδόσεις: ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  Έτος: 1999

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άνθιμος: πορνεία ο πολιτικός γάμος


  Εκκλησία: ‘Πορνεία’ ο πολιτικός γάμος
  119.771 προβολές•19 Απρ 2008
  gmanos007
  Οπως παντα, σε αλλο πλανητη ζει το παπαδαριο χαρακτηριζοντας «πορνεία» οποιαδηποτε σχεση εκτος του θρησκευτικου γαμου.
  Πρωτος και ‘καλυτερος’ ο καραγιοζης ο Ανθιμος

  https://www.enikos.gr/society/345707/dioxi-kata-anthimou-gia-koukouloma-viasmou-anilikou-sto-papafeio

  Δίωξη κατά Άνθιμου για «κουκούλωμα» βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο
  6:54 μμ, Δευτέρα 12 Οκτ 2015

  ………………………

  https://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti

  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

  ………………

  Ο «κύριος με τα ράσα και τον χρυσό σταυρό» που «ψαρεύει» δύο-δύο τα πιτσιρίκια

  Σοκαριστική είναι η περιγραφή του νεαρού κατοίκου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού «ψαρέματος».

  «Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είδα ένα βράδυ και με αηδίασε. Επιστρέφοντας σπίτι μου, επί της οδού Αφροδίτης σταμάτησε ένα VW Eos μαύρο, που οδηγός του ήταν ένας ιερέας! Φορούσε ράσα κανονικά και ένας τεράστιος χρυσός σταυρός κρεμόταν από τον λαιμό του Αναβόσβησε τα φώτα και βγήκαν τρέχοντας από τη στοά τρία αγοράκια 13-14 ετών. Ισως μάλιστα και μικρότερα! Τα δύο παιδάκια τελικά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν μαζί του! Γενικά, στα στενά γύρω από τον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κάθε βράδυ γίνεται το ίδιο πράγμα».
  _____________________________

  Τρομοκρατημένος από τον κορωνοϊό ο Άνθιμος, μετά τις πρώτες παλληκαριές στον αη Δημήτρη τον Ιοβλύτη, τώρα κρύβεται για να σώσει το τομάρι του

  https://www.exapsalmos.gr/2021/01/16/i-ekklisia-stin-meta-koronoio-epochi-ekloges-kai-ypopsifiotites/

  Η Εκκλησία στην μετά κορονοϊό εποχή- Εκλογές και υποψηφιότητες …
  16 Ιανουαρίου 2021
  Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

  ……………….

  (……)

  Σήμερα οι περισσότεροι Ιεράρχες έχουν κλειστεί στο καβούκι τους λόγω κορονοϊού γιατί φοβούνται και προσέχουν. Αλλά υπάρχουν και Ιεράρχες που τους πρόλαβαν τα χρόνια τους και κάνουν πράγματα που τους εκθέτουν στα μάτια των συνεργατών τους και του ποιμνίου τους.

  🔺Στην Θεσσαλονίκη ο σεβαστός Γέρων Θεσσαλονίκης Άνθιμος έχει αποσυρθεί στο υπερώον της Μητρόπολης του λόγω κορονοϊού. Δεν τον βλέπει κανείς χωρίς λόγο. Οι συνεργάτες του, πατέρες της Μητρόπολης με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο Αθανασίου έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου όλο το βάρος της διοίκησης χωρίς να αυθαιρετούν. Οι υπόλοιποι αν του μιλήσουν έως το μεσημέρι δεν κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στις χαοτικές και ατέρμονες σκέψεις που θα τους οδηγήσει η συζήτηση μαζί του- έτσι χωρίς νόημα- αν η κουβέντα γίνει σε ώρα που έχει κόπωση. Αλλά στο σημείο αυτό ερωτώ: μπορεί να διοικείται αυτή η Μητρόπολη με τέτοιες νοοτροπίες;
  ………………………..

  https://pasatempo.wordpress.com/2019/10/06/%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84/

  Όργια στο Άγιον Όρος και σιωπή από τον Τύπο
  ………………

  Νέα παιδιά, ανήλικα οδηγούνταν εκεί από κυκλώματα που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος δεν ήταν μόνο να γίνουν μοναχοί και να κάνουν τις δουλειές που θα ξεκούραζαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία μοναχούς, αλλά και η ερωτική απόλαυση. Πολλά από τα παιδιά αυτά έγιναν.,. σκεύη ηδονής.

  Ελάχιστες περιπτώσεις ήρθαν στην επιφάνεια κι ακόμα λιγότερες έφθασαν στη δικαιοσύνη. Κάτι η κοινωνική κατακραυγή, κάτι τα χρήματα που δόθηκαν στις οικογένειες των παιδιών έφεραν αποτέλεσμα. Από κοντά και ο Τύπος που ήταν απρόθυμος να αποκαλύψει τέτοιου είδους σκάνδαλα.

  https://pasatempo.wordpress.com/2019/11/03/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD/amp/

  Άγιον Όρος: Απαγωγή ανηλίκων
  Sporos Sporos
  1 έτος πριν


  _____________________

  Μια αθώα παρεξήγηση.
  Ο ηγούμενος ηγουμενεύει ακόμη και δέχεται επισκέψεις 3 πρωθυπουργών.
  Άρα ήταν αθώος


  Εφημερίδα «Μακεδονία» 26.11.1978, σελ.23
  http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=26&db=11&da=1978


  ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ
  ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΘΩ
  ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ
  «Στα όνειρά μου επιστρέφω στο χρόνο και γυρίζω πίσω στο Άγιον Όρος. Ξαναγίνομαι ένας δεκαεννιάχρονος φοιτητής, χαμένος στο πουθενά, και φοράω τα ράσα. Κάθομαι μόνος μου στην είσοδο του κελλιού μου και ξαφνικά εμφανίζονται πλήθος μοναχοί. Έρχονται από το μονοπάτι, περνώντας μέσα από τα βουνά. Σηκώνομαι για να τους ξεναγήσω στο κελλί. Τους πηγαίνω στο παρεκκλήσι. Προσκυνάμε τις εικόνες. Εκεί τους δείχνω το σημείο πίσω από το ξύλινο τέμπλο, στο ιερό, όπου ο Γέροντας κόλλησε με κερί μια τούφα από τα μαλλιά μου. Ξαφνικά συναντώ τον αρχιγραμματέα μου στην Ιερά Κοινότητα, με το μαύρο γένι. Είναι αδύνατος, αυστηρός, αγέρωχος. Εξακολουθώ να ονειρεύομαι. Τώρα είμαι μόνος στο κελλί μου. Αυτό είναι ένα ερείπιο. Το ταβάνι λείπει, τα απομεινάρια του κατεστραμμένου κτίσματος παντού. Πανύψηλα ντουβάρια. Παράθυρα πουθενά. Θέλω να βρω ένα παράθυρο, να τ’ ανοίξω, να δω τι υπάρχει έξω από αυτά τα χαλάσματα. Ξαφνικά ανακαλύπτω ότι είμαι τελείως γυμνός. Τα χέρια μου είναι δεμένα με χοντρό σκοινί, πίσω στην πλάτη. Πού να πάω τώρα, γυμνός και δεμένος;» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).


  ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα» (Περιοδικό ‘Ε’, «Ελευθεροτυπία», 14.09.2008)

  «…Δείτε το σχολείο στις Καρυές. Δεν είναι θρησκευτικό, είναι δήθεν κανονικό σχολείο, όπου είναι εγκλωβισμένα παιδιά 12-18 ετών, τα οποία μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκα. Αυτό το τερατώδες πράγμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας! Έχουμε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πώς εγκλωβίζεις παιδιά σ’ έναν χώρο όπου δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα; Κανείς δεν τόλμησε να το σχολιάσει αυτό….».

 7. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Κάπως άσχετο με τον τίτλο του άρθρου, αλλά σχετικό με το θέμα της βίας του εξουσιαστή εναντίον του αδύναμου.
  Τα λέγαμε και χθες το βράδυ. Πριν από το τραγικό γεγονός, αυτή η γυναίκα ζούσε μια κόλαση.
  Η οικογένεια είναι πάμφτωχη, κανείς δεν νοιάστηκε. Έπρεπε να γίνει ένας φόνος, για να έρθει – αναγκαστικά – στην επιφάνεια η οικογενειακή βία.
  Με ποιο κοινωνικό «ανάστημα» θα μπορούσε αυτή η γυναίκα «να ανοίξει το στόμα της»;

  Να θυμηθούμε την Ελένη Τοπαλούδου που είχε έγκαιρα καταγγείλει στην αστυνομία της Ρόδου τον βιασμό της και την παράνομη βιντεοσκόπηση από τρία άτομα.
  Η καταγγελία έγινε μια εβδομάδα μετά το συμβάν και από την αστυνομία της είπαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι διότι πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα! (από την εφημερίδα Έθνος)
  Πώς να το κάνουμε, έχουμε ανάγει την υποκρισία σε τέχνη.

 8. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Εκτός από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας και την εκκλησία, φαίνεται, πως υπάρχει το ΑΠΘ (μόνο;), με παρόμοια περιστατικά, όπου όλοι γνώριζαν από το 1984!- καθηγητές και φοιτητές. Καταγγελίες υπήρχαν, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα γιατί «μη τα ψάχνετε αυτά»…
  Πάντως, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά σε ένα πανεπιστήμιο που έχει τόσες πολλές εικόνες Αγίων και η σφραγίδα του δεν είναι του Αριστοτέλη, αλλά του Αγ. Δημητρίου (κατ’ άλλους είναι του Αγίου Νέστωρα); Τόσοι Άγιοι δεν μπόρεσαν να διώξουν το κακό;
  Τι να φταίει άραγε; Τι να φταίει;..

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  4 μήνες έχει πλαντάξει στο κλάμα.
  Έλεος πια
  Εισαγγελέας δεν υπάρχει;
  Μήπως έστω να γίνει χημική ανάλυση στα δάκρυα να βρούμε το DNA της Παρθένας;

  https://www.romfea.gr/enoriaka/41675-akatapausti-dakrurroi-tis-panagias-tis-parigoritrias-sto-burona

  Ακατάπαυστη δακρυρροή της Παναγίας της Παρηγορητρίας στο Βύρωνα

  Με τη χάρη του Θεού και με τις πρεσβείες των Αγίων, εισήλθαμε αισίως στο 2021.

  Το έτος που παρήλθε άφησε ένα στίγμα πολύ βαθύ για την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την εμφάνιση ενός ιού που τάραξε τα νερά και μας υπενθύμισε την ποταπότητα και αστάθεια της ανθρώπινης πεποίθησης.

  Μέσα όμως σε όλα αυτά τα οποία επακολούθησαν ανέτειλε μία ελπίδα, μία απρόσμενη παρηγορία αλλά και μία αίσθηση απαλλαγής από το φόβο και τον τρόμο που έσπειρε η πανδημία.

  Και ο λόγος φυσικά, για την παρηγορητική καθώς διαφαίνεται δακρυρροή της Ιεράς Eφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας που προστατεύει από το 2013 την ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος αλλά και όλη την Ιερά Μητρόπολή μας.

  Μια ιερή δακρυρροή που από την 8η Σεπτεμβρίου 2020 έως σήμερα, εξακολουθεί να υφίσταται περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες και που μας υποδηλώνει τη διαρκή παρουσία και αρωγή

  Οι μαρτυρίες δε των πιστών για θαυματουργικές επεμβάσεις της Παναγίας μας συνεχώς πληθαίνουν, καθιστώντας το άγιο πρόσωπό Της ακόμα πιο αγαπητό και πιο αναγκαίο.

  Είναι κάτι που με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να το επαληθεύσει.

  Η Ιερά Παράκληση εξάλλου , θα μεταδίδεται μέσω της σελίδας του Ι.Ναού στο facebook (εδώ), κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ώρα 05:30 μ.μ ενώ κάθε Κυριακή την ίδια ώρα θα μεταδίδεται ο Ακάθιστος Ύμνος ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας.

  Σημειώνεται ότι, ο Ι. Ναός παραμένει ανοικτός από 07:00 έως 18:30 καθημερινά, ενώ στην είσοδο του Ι. Ναού διατίθεται ο Παρακλητικός Κανόνας εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν, ποίημα της Καθηγουμένης Ισιδώρας Αγιεροθεϊτίσσης, τον οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε για τις ώρες ιδιωτικής προσευχής σας.

 10. Ο/Η Αμβρόσιος λέει:

  https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/agonia-sta-kalavryta-sta-37-eftasan-ta-kroysmata-sto-kallimanopoyleio/

  Αγωνία στα Καλάβρυτα: Στα 37 έφτασαν τα κρούσματα στο «Καλλιμανοπούλειο»
  13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

  Έξι ακόμη άτομα βρέθηκαν θετικά στο «Καλλιμανοπούλειο» Εκκλησιαστικό Κέντρο των Καλαβρύτων ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 37. Τα πέντε κρούσματα αφορούν τρόφιμους του ιδρύματος και ένα εργαζόμενη.

  Στο μεταξύ τέσσερις τρόφιμοι, έχουν διακομισθεί σε Νοσοκομεία της Πάτρας. Τρεις από αυτούς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου κι ένας στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας». Παράλληλα έχει γίνει ιχνηλάτηση όλων των επαφών των εργαζομένων που διαγνώστηκαν θετικοί και αναμένονται τα αποτελέσματα.

  Σήμερα θα συνδράμουν στις υπηρεσίες του ιδρύματος εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού.

 11. Ο/Η Ιβάν Ντενίσοβιτς λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/i-yvridiki-epithesi-tis-rosias-stin-ekklisia-tis-kyprou/

  Η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 15:56

  Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας είναι ο πιο δραστήριος στην κριτική κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’. Έλαβε θεολογική εκπαίδευση στη Ρωσία. Η λεγόμενη Ρωσική Εκκλησία στην Κύπρο, ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέα και Πάντων των Ρώσων Αγίων, είναι μέρος της επαρχίας του. Ο Ησαΐας είναι γνωστός για την ανοιχτή φιλορωσική του στάση, την ενθουσιώδη στάση του απέναντι στον Πούτιν και το καθεστώς του, την ανοιχτή εχθρικότητα απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία έλαβε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

  https://hellasjournal.com/2018/03/kavgas-tou-archiepiskopou-kyprou-me-ton-mitropoliti-isaia-gia-tin-tragiki-elena/

  Καυγάς του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Μητροπολίτη Ησαϊα για την τραγική Έλενα

  Την θέση της Εκκλησίας της Κύπρου έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σχετικά με τον ιερέα που καταδικάστηκε για την σεξουαλική παρενόχληση της 29χρονης Έλενας Φραντζή.

  Μιλώντας στην εκπομπή του TVONE, «Ενημέρωση Τώρα» ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας ήταν αυτός που ζήτησε να μην καθαιρεθεί ο συγκεκριμένος ιερέας, την ώρα που η θέση της Συνόδου ήταν να ακολουθήσει την απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου και να προχωρήσει σε καθαίρεση του ιερέα.

  Ο Αρχιεπίσκοπος, ανέφερε επίσης, ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, «Είχε κάποιες απόψεις που μας είχε πείσει ότι δεν έπρεπε να καθαιρέσουμε τον ιερέα.

  https://nedacy.wordpress.com/2018/03/30/gia-tin-ypothesi-tis-elenas-kai-tou-paiderasti-biasti-papa-poses-elenes-akoma/

  Για την υπόθεση της Έλενας και του παιδεραστή/ βιαστή παπά: Πόσες Έλενες ακόμα;

  Η Έλενα Φραντζή η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της την προηγούμενη Παρασκευή, ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, σωματικής βίας, παραμέλησης από τους «ανάδοχους γονείς» αλλά ταυτόχρονα παραμελημένη και από το τμήμα κοινωνικής ευημερίας. Δυστυχώς συνεχίζει μέχρι και σήμερα, ακόμη και νεκρή, να είναι θύμα του σεξισμού και του τραμπουκισμού της πατριαρχικής κοινωνίας, με την αρωγή και των ΜΜΕ τα οποία την ξαναδικάζουν και στην ουσία αθωώνουν τον παιδεραστή- παπά!

  της Αθηνάς Καρυάτη

  O παιδεραστής παπάς, ανάδοχος πατέρας της Έλενας, πέρα από το ότι απότυχε παντελώς στα καθήκοντα του (το να είσαι ανάδοχος είναι πληρωμένη εργασία), την κακοποιούσε σεξουαλικά, σχεδόν καθημερινά για 7 χρόνια, θεωρώντας ότι επειδή της πρόσφερε στέγη και φαγητό είχε δικαίωμα να την εκμεταλλεύεται. Όταν η Έλενα αντέδρασε και το είπε στο Τμήμα Ευημερίας δεν την πίστεψαν. Όταν αργότερα ο δικηγόρος της προσπαθούσε να βρει τα στοιχεία, είχε χαθεί ο φάκελός της.

  Ανέφερε το γεγονός μετά από 11 χρόνια, στην ψυχολόγο που την παρακολουθούσε λόγω αυξημένου άγχους. Μετά από προτροπή της ψυχολόγου, τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

  Η αστική δικαιοσύνη για μια φορά έκανε την δουλειά της… εν μέρει.! Από την πρώτη δίκη, το δικαστήριο δικαίωσε την Έλενα. Ο παπάς καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση. Ο παπάς έκανε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο και πάλι τον καταδίκασε! Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί δεν καταγγέλθηκε και η παπαδιά η οποία χτυπούσε την Έλενα συστηματικά. Σήμερα μόνο, και μετά από μια εβδομάδα αντιδράσεων, η νομική υπηρεσία είπε ότι εκκρεμεί από τότε πρωτοβάθμια καταγγελία και δίκη προς την παπαδιά για κακοποίηση της Έλενας…

  Ποιο κράτος πρόνοιας;

  Η υπόθεση της Έλενας έχει ανοίξει πολλά κεφάλαια, ένα από τα οποία είναι και οι ελλιπείς υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας. Για να γίνει κάποιος ανάδοχος ή να υιοθετήσει ένα παιδί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Από ότι φαίνεται όμως όχι για έναν παπά, γιατί ένα σπίτι παπά είναι πάντα «ευυπόληπτο». Κι όμως η ιστορία της Έλενας δείχνει ότι η ευυποληψία της εκκλησίας είναι μια υποκρισία!

  Την ίδια στιγμή την αγνόησαν στα 10 της που κατήγγειλε τον παπά, καθώς ένα παιδί από διαλυμένη οικογένεια «μπορεί να φαντάζεται πράγματα», και την άφησαν στο έλεος του παπά όταν χρειαζόταν πραγματική οικονομική και ψυχολογική στήριξη. Φυσικό λοιπόν να μην μπορεί να ξεφύγει η Έλενα από την μικρή τοπική κοινωνία. Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής (όπου άνηκε ο παπάς) την βοηθούσε οικονομικά μεν, αλλά με σκοπό να την σιωπήσει!

  Η «ηθική» της Εκκλησίας βρήκε τον παπά αθώο!

  Η κεφαλή της Εκκλησίας είναι εξίσου υπεύθυνη για τον θάνατο της Έλενας. «Δεν είχαν αρκετά στοιχεία» είπαν, «τα κριτήρια της δικαιοσύνης είναι διαφορετικά από τα πνευματικά» είπαν! Κι έτσι οργάνωσαν το δικό τους δικαστήριο, έφεραν ψυχιάτρους για να βγάλουν ψεύτρα την Έλενα και τελικά αθώωσαν τον παπά! Αυτή είναι η ηθική τους! Υποκριτική!

  Βέβαια η υποκρισία τους και τα ψέματα (άραγε αυτό τους έχει διδάξει η χριστιανοσύνη;) συνεχίζονται και σήμερα με αποτέλεσμα κάθε μέρα να υπάρχει και μια νέα εσωτερική σύγκρουση στην Ιερά Σύνοδο, και οι γιατροί που χρησιμοποίησαν τότε να βγαίνουν στα κανάλια και να δηλώνουν ότι είχαν βρει τον παπά ένοχο!

  Για αυτό ήθελαν και θέλουν να συγκαλύψουν το γεγονός. Οι υποστηρικτές του παπά χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι η μητρόπολη Ταμασού βοηθούσε την Έλενα οικονομικά για να «αποδείξουν» ότι έλεγε ψέματα! Κι όμως! Το μόνο που αποδεικνύει αυτό είναι ότι θέλανε να συγκαλύψουν την υπόθεση! Για αυτό και δεν ονομάστηκε ο θάνατός της ως αυτοκτονία, γι’ αυτό και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον παπά θύτη και να τον αθωώσουν- ενώ θα πάρει 1 μήνα για την ιατροδικαστή να βγάλει πόρισμα για τα αίτια θανάτου της!

  Ο θάνατος της Έλενας ήταν αυτοκτονία

  Η Έλενα έδειξε μεγάλο θάρρος με το να τολμήσει να τα βάλει με τον παπά του χωριού. Άτομα που την βοηθούσαν έχουν δηλώσει πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα ότι όποιος την στήριζε, δεχόταν απειλές από το ποίμνιο του παπά! Η ίδια η Έλενα, τόσο κατά τη δίκη όσο και μετά αντιμετώπιζε καθημερινά τον χλευασμό από τους υποστηρικτές του παπά. Είχε δημιουργηθεί ακόμη και σελίδα στο facebook υπέρ του, ενώ είχαν πάει αντιπροσωπεία για να τον υποδεχτούν όταν βγήκε από την φυλακή! Αυτή είναι η αγάπη που διδάσκει η εκκλησία;

  Μέσα σε ένα τέτοιο, τραμπούκικα πατριαρχικό περιβάλλον, η πίεση που θα ένοιωθε η Έλενα όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν δύσκολο να την οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή και την αυτοκτονία.

  ο παιδεραστής Παπάς, μετά την αποφυλάκισή του, περιτριγυρισμένος από παιδιά…. φωτογραφία που κυκλοφορούσε στο facebook για να «αποδειξει» ότι δεν είναι επικίνδυνος και δεν τον θεωρεί ένοχο το ποίμνιο του… (τα πρόσωπα των παιδιών «θόλωσαν» από τον δημοσιογράφο που βρήκε την φωτογραφία. Οι υποστηρικτές του Παπά ούτε αυτό δεν σκέφτηκαν.)

  Τα ΜΜΕ ξαναδικάζουν και καταδικάζουν την νεκρή Έλενα

  Η υπόθεση της Έλενας έγινε γνωστή αρχικά το 2011 από την εκπομπή «Με την Ελίτα», όπου η θεία της Έλενας έβγαλε το θέμα στον αέρα. Τότε, η δημοσιότητα που πήρε της βγήκε σε καλό, καθώς της έδωσε πρόσβαση σε δικηγόρους και ψυχολόγους.

  Σήμερα, κι ενώ αρχικά τα ΜΜΕ αποκάλυψαν όλη την σαπίλα της εκκλησίας και των ελλείψεων του κράτους πρόνοιας, μέσα σε λίγες μόλις μέρες άνοιξαν μια τηλεοπτική δίκη- δίνοντας βήμα στον παιδεραστή παπά, στην παπαδιά και σε άλλους υποστηρικτές τους, για να «ξετυλίξουν το κουβάρι της αλήθειας», να «ακούσουν και την άλλη άποψη» μια άποψη που καταδικάστηκε 2 φορές από το επίσημο δικαστήριο, και να καταδικάσουν έτσι την νεκρή Έλενα!

  Μετά την σαπίλα της εκκλησίας και του κοινωνικού κράτους, έρχεται η σειρά να αποκαλυφτεί και η σαπίλα των ΜΜΕ. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όλοι αυτοί οι θεσμοί στηρίζουν το ίδιο σύστημα, ένα καπιταλιστικό, πατριαρχικό σύστημα που μπορεί να δικάζει και να κατσαδιάζει τον βιασμό και την κακοποίηση στα χαρτιά, στην πραγματικότητα όμως τον αναπαράγει!

  Ο ρόλος της εκκλησίας για τις εκτρώσεις και την εκπαίδευση

  Το θέμα της δημοσιοποίησης μιας σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν ανάδοχο πατέρα/παπά, συνδέεται και με τον γενικότερο ρόλο της εκκλησίας, αφού σε λίγες μέρες ψηφίζεται η αλλαγή στην νομοθεσία για τις εκτρώσεις! Το βασικό επιχείρημα/ λύση που προτείνει η εκκλησία ενάντια στις εκτρώσεις είναι να δίνονται τα παιδιά για υιοθεσία!

  Όπως δείχνουν τα πράματα όμως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας δεν βρίσκουν σωστούς ανάδοχους γονείς πόσο μάλλον γονείς για να υιοθετήσουν. Και όχι μόνο κάνουν επιλογές λανθασμένες αλλά δεν εποπτεύουν και δεν κάνουν το κόπο να ακούσουν τα παιδιά, ενώ η ίδια η εκκλησία δίνει λευκή επιταγή σε παιδεραστές παπάδες!

  Πριν λίγες εβδομάδες δημοσιοποιήθηκε επίσης ότι η εκκλησία αγοράζει τα κοινοτικά νηπιαγωγεία του κράτους, γιατί το κράτος δεν μπορεί πλέον να τα συντηρήσει. Μάλιστα έχει εκδώσει και εσωτερικούς κανονισμούς που χαρακτηρίζει τις μονογονεικές οικογένειες ως «προβληματικές». Για την Εκκλησία λοιπόν, μπορεί το να έχεις μόνο έναν γονιό να είναι προβληματικό, το να έχεις όμως έναν πατέρα παιδεραστή δεν είναι καθόλου προβληματικό…

  Πόσες Έλενες χρειαζόμαστε για να αντισταθούμε;

  Η παιδεραστία, η κακοποίηση ανηλίκων και η κακοποίηση γυναικών είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνία της Κύπρου. Όλο και πιο συχνά βγαίνουν στην δημοσιότητα όλο και περισσότερες υποθέσεις. Μία στις τρείς γυναίκες στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017, έχουν πέσει θύμα κάποιου είδους σεξουαλικής βίας.

  Πόσες Ελένες θα χρειαστεί να θυσιαστούν για να φωνάξουμε:

  για την παραδειγματική τιμωρία, με πολύχρονες ποινές, παιδεραστών και βιαστών
  για τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας
  για την απομάκρυνση της εκκλησίας από την παιδεία
  για την δημιουργία ενός επαρκούς συστήματος κοινωνικής πρόνοιας για τα θύματα κακοποίησης και βίας που να συμπεριλαμβάνει ψυχολόγους, καταφύγια και οικονομική βοήθεια για να μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή
  Επιτέλους, χρειαζόμαστε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό κίνημα οργάνωσης και ενδυνάμωσης των γυναικών ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε ουσιαστικά στο σεξιστικό και πατριαρχικό τραμπουκισμό της καπιταλιστικής κοινωνίας και να την ανατρέψουμε.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/403674/mitropolitis-ilioy-se-dimosiografo-sas-lene-marion-ehete-shesi-me-exkalimper-video

  4.9.2020 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Μητροπολίτης Ιλίου σε δημοσιογράφο: «Σας λένε Μάριον, έχετε σχέση με το Εξκάλιμπερ;» (Video)

  Κι όμως συνέβη! Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ρώτησε τη Μάριον Μιχελιδάκη, ζωντανά στον αέρα της ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ «Επι-κοινωνία», αν έχει σχέσημε το Εξκάλιμπερ.

  Ο μητροπολίτης ξεκίνησε σημειώνοντας ότι το κλίμα είναι υπερβολικά βαρύ, αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού και έπειτα ζήτησε από τη δημοσιογράφο να απαντήσει στην εξής περίεργη ερώτηση: «Έχετε σχέση με το Εξκάλιμπερ; Μάριον δεν είναι το όνομά σας;»

  «Σεβασμιώτατε, είμαστε στον αέρα. Όχι…» του απάντησε η Μάριον Μιχελιδάκη, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως προσπάθησε να ελαφρύνει λίγο το βαρύ κλίμα.

  https://www.acharnes-news.gr/topika-nea/6894/25-xronia-katheirksi-gia-ton-arximandriti-axarnon

  Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 11:34Δήμος Αχαρνών
  ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΧΑΡΝΩΝ

  Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν

  Ενήμερος για τις «επιθυμίες» του Αρχιμανδρίτη, προκύπτει ότι ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, κ. Αθηναγόρας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Θ. Ρ., είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη και του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Αρχιμανδρίτης τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.

  Ο 28χρονος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιμανδρίτη και συχνά ζητούσε τη συμβουλή του για διάφορα προσωπικά προβλήματα που τον απασχολούσαν.

  Όταν μάλιστα θέλησε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού, ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης μεσολάβησε ώστε να μεταφερθεί στον επίσκοπο της Πάτμου και να τεθεί κάτω από την πνευματική του καθοδήγηση, μιας και η διαδικασία προβλέπει πως ένας νέος που επιθυμεί να γίνει ιερέας πρέπει πρώτα να τεθεί υπό την καθοδήγηση ενός Μητροπολίτη.

  Ο επίσκοπος Πάτμου ωστόσο έστειλε πίσω τον νεαρό αναφέροντας στον Αρχιμανδρίτη ότι ο 28χρονος δεν θα μπορούσε να γίνει ιερέας διότι είναι αμόρφωτος. Εν συνεχεία, ο Αρχιμανδρίτης συμβούλεψε τον νεαρό να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο οποίος όμως έστειλε επίσης πίσω τον νεαρό με την ίδια αιτιολογία.

  Οι σχέσεις μεταξύ του Αρχιμανδρίτη και του νεαρού επίδοξου ιερέα «πάγωσαν» όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη, κ. Αθηναγόρα και του κατήγγειλε ότι ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

  Η κατάληξη ήταν ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας να τον μεταθέσει σε άλλη ενορία της Μητρόπολης με το εκκλησίασμα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μετάθεση του Ιερωμένου.

  http://vathikokkino.gr/archives/111775

  Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας; [Θα κουκουλωθεί ΚΑΙ αυτό το ιερό κρούσμα;]


  Ο τέως Μεσογαίας Αγαθόνικος (είχε διοριστεί από την εκκλησιαστική Χούντα Ιωαννίδη), πρώην στρατιωτικός παπάς (υπολοχαγός) του κολαστηρίου της Μακρονήσου (1951-1953), απόφοιτος της κακόφημης Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, στέφει το διάδοχό του Νίκο Χατζηνικολάου.

  Πηγή: του Αναγνώστη Λασκαράτου – roides.wordpress.com

  https://www.protothema.gr/greece/article/700188/o-saturos-papas-apeilouse-ton-14hrono-gia-na-min-apokalupsei-tis-gumnes-fotografies/

  Ο σάτυρος παπάς απειλούσε τον 14χρονο για να μην αποκαλύψει τις γυμνές φωτογραφίες

  5/07/2017, 14:27 Upd:
  25/07/2017, 14:49

  Ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος

  Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσoγαίας και Λαυρεωτικής η είδηση της σύλληψης 39χρονου ιερέα που έστελνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου σε ανήλικο αγόρι.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.zinapost.gr/newsroom/news/389443_friki-sto-ilion-o-erastis-o-pappas-kai-i-12hroni/

  ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ-Ο εραστής, ο παππάς και η 12χρονη
  03.10.2015 – 12:59
  ΑΠΟ ΤΗ

  ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

  Σε συμπαράσταση του ιερέα βρέθηκαν έξω από το Εφετείο μερικοί ενορίτες του, που εξαπέλυσαν ύβρεις κατά της δικηγόρου αλλά και εναντίον των δικαστών για την ποινή που επέβαλαν!

  Οι δικαστές έκριναν ένοχους όλους τους κατηγορουμένους και τους καταδίκασαν σε βαριές ποινές. Η 41χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 33 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, ενώ ο τότε σύντροφός της Σπύρος Σουχλέρης και ο παπάς της εκκλησίας της περιοχής Σωτήρης Παπαδόπουλος σε κάθειρξη 18 ετών.

  Οπως αποκαλύφθηκε, όταν το κοριτσάκι ήταν έξι ετών η μητέρα του μαζί με τον Κανάκη την οδήγησαν στον Προφήτη Ηλία Καματερού, της έβγαλαν τα ρούχα με τη βία και άφησαν τον συνταξιούχο να βιάσει παρά φύσιν την άτυχη μικρούλα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της! Από το 2002 ως το 2005 το κορίτσι μεταφερόταν συστηματικά από τη μητέρα του στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπου την κακοποιούσε σεξουαλικά ο 62χρονος Σωτήρης Παπαδόπουλος πληρώνοντας κάθε φορά 50 ευρώ στην απάνθρωπη μητέρα! Από τις αρρωστημένες ορέξεις των κατηγορουμένων δεν γλίτωσαν ούτε τα δύο ανήλικα παιδιά, που έμεναν για ένα χρόνο στο σπίτι-κολαστήριο της οδού Γενναδίου!

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη και ηγούμενο, κατήγγειλαν ο πατέρας ενός 5χρονου αγοριού και για παρενόχληση σε μοναχές, η μοναχή Επίχαρις.
  Τον υπερασπίστηκε ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  Η κόρη του κου Προέδρου σε εγκαίνια ιδρύματος παιδιών της οποίας παραβρέθηκε ο αρχιμανδρίτης, σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή.
  «η ιστορία αυτή έχει κλείσει αμετάκλητα με την έκδοση αμετάκλητων διατάξεων και την έκδοση δικαστικών αποφάσεων που έχουν απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων».

  https://www.documentonews.gr/article/h-aselgeia-o-arximandriths-lagkada-kai-h-aporriptikh-diataxh-toy-eisaggelea-flwridh

  Η ασέλγεια, ο αρχιμανδρίτης Λαγκαδά και η απορριπτική διάταξη του εισαγγελέα Φλωρίδη

  Μάριος Νικολάου

  Δημοσίευση
  7.12.2018 | 12:44

  Ανανέωση
  17.12.2019 | 21:07

  Documento #107
  2.12.2018

  Το Documento είχε παρουσιάσει τις νεότερες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση αναφορικά με τις καταγγελίες που αφορούν ασέλγεια από τον αρχιμανδρίτη Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρα Σοχού Λαγκαδά Ιωαννίκιου Κοτσώνη εις βάρος πεντάχρονου αγοριού. Για την υπόθεση είχε εκδοθεί το 2016 απορριπτική διάταξη από τον εισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, εκτενέστερα αποσπάσματα της οποίας παρουσιάζουμε σήμερα.

  Οπως είχε αποκαλύψει το Documento, η οικογένεια του πεντάχρονου τον Απρίλιο του 2015 είχε καταθέσει έγγραφη αναφορά-καταγγελία στην οποία γινόταν λόγος για καθυστερήσεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Η αναφορά είχε χρεωθεί στον τότε εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σημερινό προϊστάμενο της συγκεκριμένης εισαγγελικής αρχής Λάμπρο Τσόγκα.Ο εισαγγελέας με διάταξή του έθεσε στο αρχείο την αναφορά. Λίγες μέρες μετά η εισαγγελέας Καπαμά με διάταξή της έθεσε στο αρχείο και τις δύο μηνύσεις για την ασέλγεια που είχε καταθέσει ο πατέρας του παιδιού. Ο συγκεκριμένος γονιός λίγο μετά άσκησε προσφυγές ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κατά των διατάξεων αυτών και αιτήθηκε τον συσχετισμό των δύο δικογραφιών. Τον Οκτώβριο του 2016 ο εισαγγελέας Εφετών Β. Φλωρίδης απέρριψε τις προσφυγές με την υπ’ αριθμόν 94,95/2016 διάταξή του. Σε αυτήν ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «προεισαγωγικά θα πρέπει να επισημανθεί πως η όλη αυτή υπόθεση όπως έχει εξελιχθεί αποτελεί μνημείο διαδικαστικού – δικαστηριακού ευτελισμού με θύματα αθώους ανθρώπους οι οποίοι ενεπλάκησαν στο πλαίσιο μιας συνήθους δικαστικής διαμάχης, την οποία μάλιστα οι ίδιοι επιδίωξαν να συμβιβάσουν».

  Η κατάθεση του ανηλίκου στον πταισματοδίκη

  Στη διάταξή του ο κ. Φλωρίδης αναφέρεται στην κατάθεση του ανήλικου αγοριού στις 29 Ιουνίου 2016 στην 4η πταισματοδίκη Αθηνών. Πρόκειται για την κατάθεση του μικρού αγοριού που είχε δημοσιοποιήσει το Documento, στην οποία το ανήλικο αγόρι κατήγγελλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον αρχιμανδρίτη της μονής αλλά και από τον κουμπάρο της οικογένειας παρουσία της μητέρας του. Οπως αναφέρει στη διάταξή του ο κ. Φλωρίδης, «αυτή η κατάθεση δεν έπρεπε να παραγγελθεί καν. Δεν χρειαζόταν ένα ανήλικο 5,5 ετών παιδάκι να υποβληθεί και σε αυτήν τη διαδικασία (και μάλιστα για να αναφέρει και περιστατικά που έγιναν πριν από έναν χρόνο που ήταν 4,5 ετών και ήταν αδύνατο να το θυμόταν γιατί στην ηλικία αυτή δεν υπάρχει σχηματισμένη μνήμη) γιατί απλούστατα δεν χρειαζόταν».

  Μάλιστα στη διάταξή του ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για «σκευωρία» που στήθηκε και ότι όλα «ήταν μια επινόηση αρρωστημένης και μόνο φαντασίας».

  «Η μόνη ευφυής σύλληψη στο σκηνικό αυτής της αποπλάνησης ήταν το πώς παρουσιάστηκε αυτή. Δηλαδή περιγράφηκαν πράξεις που δεν μπορούσαν με άλλον τρόπο να αποδειχθούν παρά μόνο προφορικά. Δηλαδή αυτό που σχεδόν πάντοτε επακολουθεί κατά τη διερεύνηση παρόμοιων πράξεων και είναι η ιατρική εξέταση του ανηλίκου από ειδικό, δεν μπορούσε εδώ να γίνει αφού η φερόμενη πράξη είτε ήταν σε απόπειρα είτε η τελεσθείσα (είσοδος του δαχτύλου στον ποπό) δεν αφήνει ίχνη που μπορεί να εντοπιστούν. Και πάντως αν μπορούσαν να εντοπιστούν (που ίσως μπορούσαν) έπρεπε να γίνει αμέσως –αν το κατήγγειλαν ο μηνυτής και η οικογένειά του–, κάτι που όμως δεν έγινε και που φυσικά δεν μπορούσε να γίνει ως ψέμα που ήταν» υπογράμμιζε στη διάταξή του ο κ. Φλωρίδης.

  Η πραγματογνωμοσύνη που δεν βρέθηκε

  Σε ό,τι αφορά επίσης την πραγματογνωμοσύνη, η οποία και θα έπρεπε να συνταχθεί για το ανήλικο αγόρι μετά την κατάθεσή του ενώπιον του πταισματοδίκη, ο κ. Φλωρίδης αναφέρει στη διάταξή του ότι τέτοια έκθεση δεν βρέθηκε, «παρότι σε προφορική μας επικοινωνία με την αρμόδια πταισματοδίκη η τελευταία μας διαβεβαίωσε ότι συντάχθηκε».

  «Ζητήθηκε αυτή από τους συνηγόρους του μηνυτή μήπως την είχαν ήδη αυτοί επειδή πιθανόν κάπου παρέπεσε. Σε αντίθετη περίπτωση διατυπώσαμε προφορικά στον συνήγορό του ενδεχόμενη πρόθεσή μας για επανάληψη της κατάθεσης του ανήλικου (όνομα αγοριού). Αντί της εκθέσεως της κ. Βάσιλα, μας εστάλη (μέσω της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου), της δικηγόρου του μηνυτή, στην οποία αναφερόταν ότι επικοινώνησε (η συνήγορος) με την κ. Βάσιλα και η τελευταία τής δήλωσε ότι ουδέποτε της ζητήθηκε να συντάξει έκθεση, μάλιστα χαρακτηριστικά της δήλωσε ότι είχε ρωτήσει (η Βάσιλα) την πταισματοδίκη αν θα χρειαζόταν να συντάξει έκθεση και της είχε απαντήσει ότι δεν είχε τέτοια παραγγελία, οπότε και δεν συντάχθηκε ποτέ» επισημαίνεται στη διάταξη του κ. Φλωρίδη.

  To Documento είχε αποκαλύψει στο φύλλο 104 (11/11/2018) την συγκεκριμένη υπόθεση:

  Μηνύσεις, δικαστικές αποφάσεις, αρχειοθετήσεις., πραγματογνωμοσύνες και σοβαρές καταγγελίες συνθέτουν το «παζλ» μίας υπόθεσης που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες που αφορούν σε ασέλγεια από αρχιμανδρίτη Ιεράς Μονής σε βάρος πεντάχρονου αγοριού, καθώς επίσης και σεξουαλικής κακοποίησης του αδερφού του από την ίδια του τη μητέρα, ενώ οι καταγγελίες αφορούν και στον κουμπάρο της οικογένειας.

  Το Σεπτέμβριο του 2014 ο Ν.Γ. πατέρας τριών παιδιών υπέβαλλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών μία έγκληση με σοβαρές καταγγελίες. Η έγκληση στρεφόταν κατά της συζύγου του, του κουμπάρου του και του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρα Σόχου Λαγκαδά, Ιωαννίκιου Κοτσώνη τους οποίους εγκαλούσε κατά περίπτωση για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος των δύο του παιδιών, καθώς επίσης και για αποπλάνηση του μικρότερου γιου του ηλικίας πέντε ετών. Δύο μήνες μετά και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2014 το ίδιο πρόσωπο κατέθεσε μία ακόμη έγκληση σε βάρος των τριών αυτών προσώπων, αυτή τη φορά για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου για τον τότε πεντάχρονο γιο του. Οι δύο μηνύσεις συσχετίσθηκαν και η δικογραφία χρεώθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Καπαμά. Το Σεπτέμβριο του 2015, το ανήλικο αγόρι κατέθεσε στην 4η πταισματοδίκη Αθηνών, παρουσία πραγματογνώμονα.

  Το απόσπασμα της κατάθεσης είναι χαρακτηριστικό:

  «Ερώτηση: Τι σου έκανε ο Γέροντας;

  Απάντηση: Πήγαμε με την Ε…. σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια, η Ε…΄.. έπαιζε με κούκλα και εγώ με τρενάκι. Την Ε….. της πήρε ο μπαμπάς της και εγώ έμεινα μόνος μου. Μετά ήρθε ο Γέροντας και μου έπιανε τον ποπό και το πουλάκι και μου έβαζε το δάχτυλο του μέσα στον ποπό μου και μου έβγαζε τη γλώσσα έξω και εγώ φώναζα «βοήθεια, βοήθεια». Ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι, με κοπάνησε στο κεφάλι και με πήγε στο αμάξι του και με κλείδωσε».

  «Ερώτηση: Τι έγινε όταν ήσουν μόνος στο αμάξι;»

  «Απάντηση: Ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι πάλι και μετά μου έβαλε το χέρι του στο κεφάλι μου και το κατέβασε και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του έξω και προσπαθούσε να βάλει το δικό του πουλάκι στο στόμα μου και εγώ φώναζα βοήθεια μπαμπα πολύ δυνατά.

  Ερώτηση: Γιατί δεν φώναζες τη μαμά αντί για το μπαμπά;

  Απάντηση: Γιατί η μαμά δεν θα με βοηθούσε, επειδή είναι κακιά, δεν βοηθάει τα παιδάκια μόνο τα χτυπάει».

  Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η οικογένεια σε έγκληση που κατέθεσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, αν και είχε διαταχθεί παιδοψυχιατρική εκτίμηση εντούτοις αυτή δεν έγινε, ενώ στη συνέχεια η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Συγκεκριμένα ο Ν.Γ. στις 6 Απριλίου του 2015 προχώρησε σε έγγραφη αναφορά καταγγελία στην οποία γινόταν λόγος για καθυστερήσεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Η αναφορά χρεώθηκε στον τότε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σημερινό της προϊστάμενο της συγκεκριμένης εισαγγελικής αρχής, Λάμπρο Τσόγκα. Ο εισαγγελέας με διάταξη του έθεσε στο αρχείο την αναφορά του Ν.Γ. Λίγες μέρες μετά η εισαγγελέας Καπαμά με διάταξή έθεσε στο αρχείο και τις δύο μηνύσεις για την ασέλγεια που είχε καταθέσει ο Ν.Γ. Ο πατέρας του παιδιού άσκησε προσφυγές Ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κατά των διατάξεων αυτών και αιτήθηκε το συσχετισμό των δύο δικογραφιών. Τον Οκτώβριο του 2016 ο Εισαγγελέας Εφετώνμ Βασίλης Φλωρίδης απέρριψε τις προσφυγές με την υπ’ αριθμόν 94,95/2016 διάταξή του. Σε αυτή ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «προεισαγωγικά θα πρέπει να επισημανθεί πως η όλη αυτή η υπόθεση όπως έχει εξελιχθεί αποτελεί ένα μνημείο διαδικαστικού – δικαστηριακού ευτελισμού με θύματα αθώους ανθρώπους οι οποίοι ενεπλάκησαν στα πλαίσια μιας συνήθους δικαστικής διαμάχης την οποία μάλιστα οι ίδιοι επιδίωξαν να συμβιβάσουν».

  Η επιστολή του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου

  Από τα εντυπωσιακά της υπόθεσης είναι και η εμπλοκή του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Νικόπουλου, ο γιος του οποίου έχει αναλάβει ως δικηγόρος τη νομική εκπροσώπηση τόσο του αρχιμανδρίτη όσο και της μητέρας των παιδιών. Συγκεκριμένα ο κ. Νικόπουλος παρείχε βεβαίωση στις 27 Νοεμβρίου 2014 στην οποία ο ίδιος ανέφερε ότι γνώριζε το συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη για πάνω από 35 χρόνια και ότι ο αρχιμανδρίτης ήταν μάλιστα πνευματικός της οικογένειάς του. Ο ίδιος εμφανιζόταν μάλιστα ως βέβαιος για την αθωότητα του ηγούμενου.

  «Έλαβα γνώσιν προσφάτως των ανυπόστατων κατηγοριών εναντίον του προσώπου του Αρχιμανδρίτου. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, από όλα όσα έχω λάβει γνώσιν ότι οι καταγγελίες θα καταπέσουν πάραυτα, καθώς στερούνται οποιασδήποτε βάσεως και στοιχειώδους αξιοπιστίας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Νικόπουλος και συμπλήρωνε:

  «Τα καταγγελλόμενα, πλήθους αοριστιών και άνευ αποδείξεων, στερούνται σοβαρότητας και έχουν ως στόχο σε μια αμιγώς οικογενειακή – συζυγική διαφορά και αντιδικία να πλήξουν το σώμα της Εκκλησίας και τον λειτουργό της, του οποίου η εν Χριστώ ζωή μαρτυρία του είναι η μέγιστη απόδειξη της αναληθείας και της πλάνης στην οποία βρίσκεται ο καταγγέλων». Πρόκειται για μία κίνηση η οποία δεν αρμόζει σε πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για μια τόσο σοβαρή υπόθεση και πριν καν ανήλικο αγόρι να έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο. Πολλώ δε μάλλον όταν τη νομική εκπροσώπηση έχει αναλάβει ο γιος του.

  Ο παιδοψυχολόγος και η έκθεση του

  Το καλοκαίρι του 2015 ο Ν.Γ. απευθύνθηκε στον παιδοψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Κούκη προκειμένου να εκτιμήσει την ψυχολογική κατάσταση του γιου του. Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12 συνεδρίες με το αγόρι. Κατά τις συνεδρίες ο γιος του Ν.Γ. ανέφερε στον κ. Κούκη:

  «…Φτάσαμε στο Μοναστήρι αργά το απόγευμα. Εκεί με αγκάλιασε ο Γέροντας σφικτά και με φίλησε στο στόμα. Δεν ήθελα. Τον κλώτσησα στην κοιλιά. Με μάλωσαν έντονα που κλώτσησα το Γέροντα..»

  «…Ήρθε ο Γέροντας στο δωμάτιο αυτό με τα παιχνίδια, μετά από ώρα και έφυγε η Ε….. Ο Γέροντας πάλι με πλησίασε και με αγκάλιασε…μου έβγαλε και τα ρούχα… εγώ πάλι φώναζα, αλλά δεν με άκουγαν. Έβγαζε έξω την γλώσσα και ήθελε να με αγγίξει παντού με αυτήν. Με το χέρι του με ακουμπούσε στον πωπό και ήθελε να μου βάλει το δάκτυλό του από πίσω. Εγώ ούρλιαζα κι έκλαιγα συνέχεια…». Στην έκθεση του ο κ. Κούκης κατέληγε στο συμπέρασμα ότι «οι καταγγελίες του (αγοριού) είναι βαρύτατες και σοβαρότατες. Η διαλεύκανση της υπόθεσης δικαστικά θα καθορίσει ασφαλώς τις εξελίξεις στη ζωή του αγοριού και των δύο αδελφών του». Ο κ. Κούκης κατέθεσε μάλιστα στο Πρωτοδικείο της Βέροιας ότι «μετά τα δύο με δυόμιση χρόνια ένα παιδί μπορεί να περιγράφει την κακοποίηση όχι όμως το πότε έγινε. Το κάθε παιδί αναφέρει την κακοποίηση όταν νιώσει ασφάλεια ότι μπορεί να το περιγράφει. Ο (αγόρι) είπε λίγα στην αρχή και στη συνέχεια όσο περνούσε ο καιρός είπε περισσότερα». Η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη δεν ήταν όμως και η μοναδική που έγινε.

  Δύο αντικρουόμενες πραγματογνωμοσύνες

  Τον Ιούνιο του 2017 έπειτα από νέα έγκληση του Ν.Γ. σε βάρος της συζύγου του και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιαννιτσών, διέταξε δύο παιδοψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες. Η πρώτη έγινε από την Εύα Μεταλλίδη, συμβουλευτική Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια τον Ιούλιο του 2017 και η δεύτερη από τον παιδοψυχίατρο Απόστολο Βούρδα. Η ψυχολόγος πραγματοποίησε 18 συνεδρίες με το ανήλικο αγόρι και 8 συνεδρίες με τον πατέρα του, μία με τη θεία του και μία με μια μοναχή, ενώ η μητέρα του αγοριού αρνήθηκε να συμμετάσχει. Το αγόρι περιέγραψε και πάλι σεξουαλική κακοποίηση από τον γέροντα, καθώς επίσης και τον κουμπάρο της οικογένειας.

  Η κα Μεταλλίδη απαντώντας στα ερωτήματα της εισαγγελικής παραγγελίας απεφάνθη ότι το αγόρι «δεν καταφεύγει σε μυθοπλασίες και επ ουδενί δεν συγχέει τη φαντασία με την πραγματικότητα», ενώ σημείωνε πως «θεωρείται απόλυτα αναγκαίο και επιτακτικό να διερευνηθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Μοναστήρι Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σόχου, όπου βρίσκεται και ηγείται ο γέροντας αρχιμανδρίτης, Ιωαννίκιος Κοτσώνης, διότι όπως προκύπτει από τις ένορκες βεβαιώσεις μοναχών που δεν είχαν καμία σχέση με τα συγκεκριμένα καταγγελλόμενα από τον ανήλικο Θωμά περιστατικά αλλά και από τις μαρτυρίες της μοναχής Επιχάρεως στη συνεδρία που πραγματοποιούσε με την υπογραφούσα, υπάρχουν μοναχές που έχουν υποστεί παρενόχληση από το γέροντα όταν ήταν νεαρές. Η ίδια ψυχολόγος εξέτασε μάλιστα και το μικρότερο αδερφό του ανηλίκου. Τα όσα κατέθεσε το ανήλικο αγόρι προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τη μητέρα, καθώς όπως ανέφερε «τον χτύπαγε και έβαζε καροτάκια στον πρωκτό του. Τον έγδυνε και τον έτριβε στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό και δε σταματούσε ούτε όταν αυτός πονούσε και έκλαιγε. Αυτή όλο γέλαγε όταν έκλαιγα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στα συμπεράσματά της η κα Μεταλίδη επίσης κατέληγε ότι και ο δεύτερος γιος της οικογένειας δεν καταφεύγει σε μυθοπλασίες και επ’ ουδενί δεν συγχέει την φαντασία με την πραγματικότητα».

  Διαφορετική άποψη για το αγόρι και όσα συνέβησαν στο Μοναστήρι είχε ο κ. Βούρδας. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην παιδοψυχιατρική του πραγματογνωμοσύνη, στην οποία κατέληξε έπειτα από μία συνεδρία με το ανήλικο αγόρι, «οι αναφορές του παιδιού στερούνται επαρκούς αξιοπιστίας» καθώς επίσης και ότι «οι μαρτυρίες του παιδιού γύρω από τα καταγγελλόμενα γεγονότα κρίνονται ως μη αξιόπιστες και μη αληθείς» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα. Μάλιστα όπως αναφέρει η περιγραφή των γεγονότων είναι εξαιρετικά λεπτομερής και αναλυτική «γεγονός που αποδεικνύει ότι η περιγραφή αυτή είναι προϊόν συνεχών επαναλήψεων και εμπλουτισμού μιας ιστορίας, την οποία το παιδί έχει πλέον μάθει απ έξω και επαναλαμβάνει μηχανικά». Μία άποψη διαφορετική σε σχέση με όσα κατέληξαν οι ψυχολόγοι που είχαν εξετάσει το παιδί. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του ανήλικου αγοριού έχει στραφεί δικαστικά σε βάρος του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα.

  Ποινική δίωξη για βιασμό και ασέλγεια στη μητέρα

  Να σημειωθεί ότι σε βάρος της μητέρας των αγοριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη έπειτα από μήνυση του πατέρα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση.

  Σε ότι αφορά τις καταγγελίες περί ασέλγειας που εμπλέκουν και τον αρχιμανδρίτη η έγκληση που κατατέθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 αρχικά τέθηκε στο αρχείο. Ακολούθησε νέα αναφορά του Ν.Γ. στις 13 Φεβρουαρίου του 2018, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Με αυτή σχηματίσθηκε η υπ αριθμόν Α18 – 5244 ποινική δικογραφία η οποία εστάλη για διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης στις 29 Αυγούστου 2018 στον Πταισματοδίκη Αθηνών έπειτα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

  Το Documento επικοινώνησε με το δικηγόρο Ευτύχιο Νικόπουλο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αρχιμανδρίτη και της μητέρας των παιδιών. Όπως ανέφερε «η ιστορία αυτή έχει κλείσει αμετάκλητα με την έκδοση αμετάκλητων διατάξεων και την έκδοση δικαστικών αποφάσεων που έχουν απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων.

  ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ – 7 Σχόλια

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1086433/salos-me-ierea-stin-kriti-tis-elege-oti-itan-dimotikos-upallilos-alla-itan-papas-kai-padremenos/

  Σάλος με ιερέα στην Κρήτη: Της έλεγε ότι ήταν δημοτικός υπάλληλος, αλλά ήταν… παπάς και παντρεμένος

  20/01/2021, 09:56 10


  Ο Αγιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης (η φωτ. είναι προσθήκη του Λ.)

  Γνωρίστηκαν μέσω γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Τής συστήθηκε ως διαζευγμένος δημοτικός υπάλληλος, κέρδισε την εμπιστοσύνη της, την καρδιά της αλλά και την συμπάθεια των ανήλικων παιδιών της.

  Στο πρόσωπο του η καταγγέλλουσα θεώρησε ότι είχε βρει το ταίρι που αναζητούσε, έναν άνθρωπο να μοιραστεί τις αγωνίες της, να την κατανοεί και να την στηρίζει. Είχε βγει από ένα άσχημο διαζύγιο και μία νύχτα αναγκάστηκε να πάρει τα ανήλικα παιδιά της και να φύγει. Με την στήριξη των γονιών της εγκαταστάθηκε σε άλλη περιοχή της Κρήτης για μια νέα αρχή. Όμως δεν άργησε, όπως καταγγέλλει, να καταλάβει ότι είχε πέσει θύμα απάτης με σκοπό την απόσπαση χρηματικού ποσού.

  Έπεσε από τα σύννεφα, όπως υποστηρίζει, όταν ανακάλυψε με την συνδρομή φίλων της ότι ο άνθρωπος που είχε βάλει στο σπίτι της και αποκαλούσε «παιδιά του» τα παιδιά της, την είχε κοροϊδέψει με αισχρό τρόπο. Κεραυνοβολήθηκε όταν διαπίστωσε ότι ούτε διαζευγμένος είναι ούτε δημοτικός υπάλληλος αλλά παντρεμένος και ιερέας!

  Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλονται, η γυναίκα υποστηρίζει ότι κάποια στιγμή τής ζήτησε χρήματα, ισχυριζόμενος ότι βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη και θα της εξηγούσε με την πρώτη ευκαιρία τι ακριβώς συμβαίνει. Σαφή εξήγηση δεν έδωσε ποτέ, όπως αναφέρεται. Λίγους μήνες μετά, το σκηνικό επαναλήφθηκε. Ο σύντροφος της την αιφνιδίασε και με παρακλητικό ύφος ζήτησε κάποια επιπλέον χρήματα. Μετά από αυτό χάθηκε κάθε ίχνος του και η ίδια αναγκάστηκε να κάνει τον «ντετέκτιβ» για να βρει την άκρη του νήματος, όπως καταγγέλλει.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η σχετική καταγγελία-αναφορά έχει σταλεί με δικαστικό κλητήρα στην αρμόδια Εκκλησιαστική Αρχή προκειμένου να κινήσει διαδικασία πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του ιερέα, ο οποίος θα πρέπει να κληθεί ώστε να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα του αποδίδονται.

  Πηγή: http://www.cretalive.gr

  ΣΧΟΛΙΑ (10)
  λαβαλ
  20/01/2021, 13:39
  εδω κολαει , που ειναι ο….. παπας ?

  Απάντηση
  βαλές
  20/01/2021, 14:28
  ….. στάσου ευλογημένη….

  Απάντηση
  Οι ελπιδέμπορες βγήκαν παγανιά…
  20/01/2021, 12:27
  Ακόμα ένας «άγιος άνθρωπος»…

  Απάντηση
  ψ
  20/01/2021, 11:24
  Μερακλής ο ιερέας…..

  Απάντηση
  Θα γίνει πάμπλουτη
  20/01/2021, 11:22
  αφού κοιμήθηκε με παπά……….

  Απάντηση
  Να σε καλά ρε ψυχούλα
  20/01/2021, 12:06
  Πάει ο καπουτσίνο μου βγήκε από την μύτη..

  Απάντηση
  ΣΥΡΙΖΟμάνα Κρήτη
  20/01/2021, 11:05
  Που είπαμε ότι έγινε η απατεωνιά βρε παιδιά;;

  Απάντηση
  κουβέντα μόνο από το ίντερνετ;
  20/01/2021, 10:54
  Αν κατάλαβα καλά από το ρεπορτάζ, μόνο διαδικτυακή κουβέντα είχαν. αν ναι, αθώος ο παππάς.

  Απάντηση
  Ανοσία
  20/01/2021, 10:43
  Ο παπάς όμως θα μπορούσε να παρασκευάζει και να ευλογεί σπιτική θεία κοινωνία, θα είχαν ανοσία κατά του κορονοϊού με σπιτικό μαντζούνι.

  Απάντηση
  Ik
  20/01/2021, 10:14
  Μπα κάτι λάθος έγινε, ο άνθρωπος του Θεού να κλέψει χρήματα, δεν το πιστεύω

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εκκλησία με γυναικουλίστικα κουτσομπολιά:και με άγριο παρασκήνιο για το αλληλοφάγωμα με στόχο την μίτρα

  «Σκέφτηκα πως αν μπορούσε ο κόσμος να δει το ανακάτεμα και το παρασκήνιο για κάθε εκλογή Μητροπολίτη, οι πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ θα του φαίνονταν κινούμενα σχέδια…».

  Μάχη παλιανθρωπάκων για τους δεσποτικούς θρόνους

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/41692-oi-diadoxoi-ton-thronon-kai-i-diadoxi

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/01 01:32

  Οι διάδοχοι των θρόνων και η Διαδοχή…

  Βυθισμένος στον καναπέ έβλεπα την ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ και αμέσως το μυαλό μου ταξίδεψε στις ημέρες εκείνες των εκλογών…

  Ποιος θα ξεχάσει σκέφτηκα την περιπετειώδη καταμέτρηση των ψήφων στην Αμερική;

  Στην ιστορία θα μείνει και η όχι και τόσο ομαλή διαδοχή της επόμενης κυβέρνησης.

  Κι εκεί που ήμουν βυθισμένος στις σκέψεις μου, θυμήθηκα τις δικές μας εκκλησιαστικές επερχόμενες εκλογές…

  Σκέφτηκα πως αν μπορούσε ο κόσμος να δει το ανακάτεμα και το παρασκήνιο για κάθε εκλογή Μητροπολίτη, οι πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ θα του φαίνονταν κινούμενα σχέδια…

  Να σας πω την αλήθεια το lockdown σαν Νεωκόρο με ξεκούρασε λίγο…αλλά οι Αρχιερείς άδραξαν την ευκαιρία και επιδόθηκαν σε στρατηγικές.

  Στον Λαγκαδά μαθαίνω…θέλουν να τοποθετήσουν έναν Αρχιμανδρίτη που θα είναι γερός σαν Πλάτανος.

  Ενώ στην Αρχόντισσα της Μακεδονίας θέλουν να πετύχουν μια καλή νίκη… με υποψήφιο από το Δεσποτάτο της Ηπείρου.

  Στην πόλη του Κάσσανδρου το μέλλον δείχνει μεταθετό…και κάτι μου λέει ότι ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται να έχει κατασταλάξει σε αυτόν που ελεεί τους πάντες!

  Είδαν με την εκλογή του Ιταλίας ότι ο Πατριάρχης δείχνει να μην πολύ προβληματίζεται να δώσει πράσινο φως για μεταθετό!

  Προχθές, πετάχτηκα στον «Ευαγγελισμό» να πάρω κάτι εξετάσεις που έκανε ο Προϊστάμενος… βλέπεις τα σουβλάκια των Χριστουγέννων του ανέβασαν την χοληστερίνη…

  «Κάπου σε ξέρω εσένα! Αν θυμάμαι καλά είσαι νεωκόρος, μου είχες δώσει αρτοκλασία κάποτε για το σπίτι» – άκουσα να μου λέει ένας νοσοκόμος, που κάτω από την μάσκα μου θύμισε λίγο τον κ. Σωτήρη.

  Με πλησιάζει και ψιθυριστά μου λέει: «Πάρε αυτό το μπλοκάκι…το βρήκα στο δωμάτιο μετά το εξιτήριο του Μεγάλου».

  «Διαδοχή» έγραφε απ΄ έξω…

  Δεν σας κρύβω ότι οι περισσότερες σημειώσεις ήταν με συμμετρική κρυπτογραφία…και άλλες με τοσκική διάλεκτο!

  Σας το έχω ξαναπεί αλλά δεν με πιστεύατε, δεν είναι εύκολη η δουλειά του Νεωκόρου. Τώρα στα γεράματα πρέπει να αποκρυπτογραφήσω τα μηνύματα του αύριο!

  3η μέρα: «Συνάντηση Κτίριο Αλέξανδρου Μιχαληνού για την διαδοχή μου», στοπ. «Ο εκλεκτός πρέπει να φανεί ότι είναι δώρο Θεού για την Εκκλησία», στοπ.

  6η μέρα: «Ζήτησαν την άποψη του δικού μου: Σπάρτης είπε!»

  8η μέρα: «Κινητικότητα μου λένε από την Πελοπόννησο στην Πρεσβεία τους τελευταίους μήνες» -> «Καλός, αλλά θέλουν τον Yes man».

  10η μέρα: «Οικόπεδο φθηνό παραχώρηση – πώληση σε νησί. Κερδίζει έδαφος για διάδοχος μου.»

  13η μέρα: «Πιέσεις από Ευρωπαϊκή χώρα. Είμαι μεγάλος και αδύναμος. Ίσως το παραβάν πλησιάζει».

  Δεν μπορούσα να τα καταλάβω όλα, πολλά σχήματα, σύμβολα, αλλά και σκισμένες σελίδες.

  Ίσως μια μέρα…να μπορέσω να αποκρυπτογραφήσω και τις υπόλοιπες σελίδες και να τα μοιραστώ μαζί σας!

  Υ.Γ. Στο μικροσκόπιο μου λέει φίλος Νεωκόρος από τον Ψηλορείτη ότι είναι και η Κρήτη. Η μάχη θα γίνει ανάμεσα στον Πρωτόκλητο και στον εξάδελφο του Γρηγόριου του Ναζιανζηνού…! Μέχρι τότε ίδωμεν!

  Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ

 17. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  πόσα δεν μαθεύτηκαν;
  https://www.lifo.gr/now/world/310797/ispania-syggnomi-apo-tin-etaireia-toy-iisoy-gia-ypotheseis-seksoyalikis-kakopoiisis-apo-meli-tis

  Ισπανία: Συγγνώμη από την Εταιρεία του Ιησού για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη της

  Οι Ιησουίτες της Ισπανίας παραδέχτηκαν ότι από το 1927 μέχρι το 2020, 96 μέλη της διέπραξαν κακοποίηση παιδιών και ενηλίκων

  22.1.2021 | 11:43

  Η Εταιρεία του Ιησού παραδέχεται ότι από το 1927, ογδόντα ένα παιδιά και 21 ενήλικες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από 96 μέλη της. Οι Ιησουίτες απολογήθηκαν για τα «οδυνηρά, επαίσχυντα και θλιβερά» εγκλήματα, όπως ανέφεραν. Σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, η Εταιρεία του Ιησού, της οποίας τα μέλη εργάζονται συχνά ως δάσκαλοι, δήλωσε ότι η πλειονότητα των περιστατικών κακοποίησης έγινε σε σχολεία «ή σχετίζεται με σχολεία». Πηγή: http://www.lifo.gr

 18. Ο/Η laskaratos λέει:


  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙC AITΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑC

  Μητροπολίτης ο άγιος Κοcμάc

  https://www.tanea.gr/2017/07/28/greece/stin-oyra-gia-tis-ieres-pantofles-kai-to-brasmeno-kastano/

  Στην ουρά για τις «ιερές παντόφλες» και το… βρασμένο κάστανο

  Χαραλαμπάκης Μάνος
  28 Ιουλίου 2017 | 16:18

  Η διακόσμηση ήταν η πρέπουσα για αντικείμενο που εκτίθεται σε προσκύνημα σε ιερό ναό. Στο τραπεζάκι υπήρχε το απαραίτητο ολόλευκο δαντελένιο σεμέν. Γύρω γύρω ροδοπέταλα και στη μέση ένα κουτί που περιείχε ένα μαύρο ύφασμα……..Το περιστατικό με το «ιερό» πανωφόρι συνέβη λίγες μόνο ώρες μετά το προσκύνημα των πιστών στο… βρασμένο κάστανο μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα, στο Αγρίνιο.
  __________________________________________

  Ο κ.Εισαγγελέας γνωρίζει ανάγνωση ή προσεύχεται στο κάστανο και στις παντόφλες του Παϊσιου της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας;
  https://www.ladylike.gr/synentefxeis/martiria-sexoualiki-parenoxlisi-apo-ierea-aitoloakarnania-24-fores-apo-ta-12-mexri-ta-14-mou/

  Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα στην Αιτωλοακαρνανία: «24 φορές, από τα 12 μέχρι τα 14 μου»

  24Media
  Μαριλέλλα Αντωνοπούλου

  26 ΙΑΝ 2021

  Είναι μία από εκείνες τις ιστορίες που πρέπει να σταθείς και να ακούσεις. Που το στομάχι σου δυσκολεύεται να χωνέψει πώς στο καλό μπορεί να συμβαίνει στ’ αλήθεια. Από τα 12 έως και τα 14 της η Ελένη Β. που ζει στο Αγρίνιο (τα πλήρη στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του Ladylike) παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον ιερέα- πνευματικό της μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού του. Στη δική της ιστορία, δράστης είναι ο θείος της, ο εξομολογητής της. Μια σεξουαλική παρενόχληση σε 24 τουλάχιστον αξιόποινες συνέχειες, στην πιο τρυφερή ηλικία ενός κοριτσιού.

  Ο άνδρας αυτός παραμένει ενεργός ιερέας στην Αιτωλοακαρνανία. Όσο για εκείνη, ενήλικη πια, μια νεαρή γυναίκα διαβασμένη και δυνατή που δεν υπέκυψε στο «τραύμα» της, επιλέγει να μοιραστεί τη συγκλονιστική της μαρτυρία αποκλειστικά στο Ladylike. Θέλει να φωνάξει πως η σιωπή των θυμάτων είναι η δύναμη του θύτη. Να μιλήσει για το πόσο καθοριστικό είναι οι γονείς να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους ουσιαστικά κι όχι τυπικά. Για το πόσο κόστισε στην ίδια η κραυγαλέα λάθος στάση της μητέρας της.

  Για το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε όλες μάτια και στόματα ανοιχτά. #ΔενΕιστεΜονες

  Η προσωπική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης κατά συρροή από ιερέα. «Ήμουν 12 ετών»
  «Υπάρχει μια αυτοματοποιημένη άμυνα στο ανθρώπινο σύστημα που ό,τι σε έχει τραυματίσει σοβαρά προσπαθείς να το σβήσεις από τη μνήμη σου. Δεν γίνεται συνειδητά, σε βοηθάει όμως να επιβιώσεις. Δεν πετυχαίνει πάντα. Η δική μου σεξουαλική παρενόχληση ξεκινάει όταν αυτός ο άνθρωπος, ο ιερέας, ο οικογενειάρχης, ο οποίος είναι και συγγενής μου, θείος μου, ήρθε πολύ κοντά με την οικογένειά μου και κυρίως με τη μητέρα μου. Την πέτυχε σε μία ευάλωτη προσωπική φάση κι εκείνη γαντζώθηκε από πάνω του. Εγώ είχα τελειώσει μόλις το δημοτικό. Ήμουν 12 ετών.

  Πηγαίναμε στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά. Ο παπάς παραμύθιαζε τη μαμά μου με θρησκευτικά και διάφορα μεταφυσικά. Της έλεγε ότι μας είχαν κάνει μάγια και πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει. Πράγματα που ένας λογικός άνθρωπος τα ακούει και γελά, για εμάς ήταν η ζωή μας. Η μάνα μου κοκκάλωνε από φόβο, την χειραγωγούσε στο 100%. Έκρινε λοιπόν πως αυτός ο παπάς πρέπει να με καθοδηγήσει στον βίο μου. Κάπως έτσι έγινε ο πνευματικός μου πατέρας. Άρχισε να με εξομολογεί. Πολύ αργότερα έμαθα ότι δεν είχε καν την άδεια για κάτι τέτοιο.

  «Με εξομολογούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, στο σπίτι του»

  Ήμουν 12 ετών και πολύ μικρή για να αντιληφθώ με ευκολία ότι η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν περίεργη, προκλητική. Θυμάμαι να τρώμε όλοι μαζί στο κυριακάτικο τραπέζι μετά τη Λειτουργία και να με κοιτάζει επίμονα και σιωπηλά, χωρίς να του δίνω αφορμή. Βάζοντάς τα κάτω εκ των υστέρων, συνειδητοποίησα πως ο τρόπος που με πλησίαζε, ακόμα και που με χαιρετούσε ήταν σεξουαλικά φορτισμένος.
  Για όποιον δεν ξέρει, η εξομολόγηση είναι μια διαδικασία που γίνεται κατ’ ιδίαν με τον εξομολόγο εντός της εκκλησίας. Στη δική μου περίπτωση συνέβαινε στο σπίτι του, σε ένα απομονωμένο δωμάτιο. Θυμάμαι ένα διπλό κρεβάτι και από πάνω κάτι εικόνες. Θυμάμαι να καθόμαστε στο κρεβάτι και να μου χαϊδεύει τα μπούτια. Άλλες φορές χάιδευε τα χέρια μου και μου ζητούσε να του πω τι αμαρτίες έχω κάνει. Αυτός ήταν ο τρόπος του για να με κάνει να τον εμπιστευτώ. Δεν είχα άλλη εμπειρία εξομολόγησης και αυτός ο παπάς είχε- υποτίθεται- αναλάβει να μου δείξει πώς γίνεται. Μου έλεγε ότι υπάρχει απόρρητο στην εξομολόγηση, οπότε “απαγορεύεται να πεις τι λέμε εδώ”. Πολλές φορές ήμουν αγχωμένη κι ανασφαλής, δεν ένιωθα καλά με το να είμαι μόνη μου μαζί του.

  Στη μητέρα μου άργησα να παραπονεθώ, γιατί ήταν κάτι παραπάνω από προφανές πως τον εμπιστευόταν με κλειστά μάτια. Έτσι κι αλλιώς ήταν εκεί, έβλεπε πώς έβγαινα κάθε φορά από το δωμάτιο.

  Με ρωτούσε με το πιο γλυκό ύφος πράγματα που δεν μπορούσα καν να διανοηθώ ότι μπορώ να τα κάνω. “Πες μου, έχεις σεξουαλικές ορμές;”,”Βάζεις πράγματα στο μ@@@ί σου; Βάζεις στυλό, βάζεις μολύβια, βάζεις φρούτα;”

  Το σοκ ήταν μεγάλο. Ακόμα και τώρα που τα λέω, δεν χωράει το μυαλό μου ότι μου έχουν πει τέτοια πράγματα και μάλιστα όταν ήμουν παιδί. Του απαντούσα όχι, δεν κάνω κάτι τέτοιο, αλλά επέμενε. “Ξέρω ότι το κάνεις, ξέρω ότι σου αρέσει”. Κάθε φορά γινόταν κάτι διαφορετικό. Μια φορά με ανάγκασε να βγάλω την μπλούζα μου για να δει το μπούστο μου με το επιχείρημα ότι μου έχουν κάνει μάγια και πρέπει να πιάσει το σώμα μου για να τα λύσει.

  Άλλες φορές με έπαιρνε με το καλό. “Έλα να παίξουμε ένα παιχνίδι, έλα να σε κάνω κρακ” μου έλεγε. Ερχόταν λοιπόν από πίσω μου, μου έπιανε το στήθος και έτριβε το πέος του στα οπίσθιά μου. Για όσα μου έλεγε και μου έκανε, ένιωθα μια τεράστια ντροπή.
  Με “εξομολογούσε” σίγουρα μια φορά τον μήνα. Κάθε μήνα από τα 12 μέχρι τα 14 μου χρόνια, ώσπου άρχισα να προφασίζομαι δικαιολογίες για να μην με παίρνει η μάνα μου μαζί της στο σπίτι του. Πλέον ένιωθα την απειλή και το κακό που μου έκανε. Αλλά στη μάνα μου όχι, δεν μου έβγαινε να μιλήσω.

  Στο τέλος της εξομολόγησης αυτός που εξομολογείται ενδέχεται να γονατίσει ώστε να διαβάσει ο πνευματικός την ευχή. Και λέω ενδέχεται γιατί δεν είναι υποχρεωτικό. Στη δική μου περίπτωση ήταν ο μόνος τρόπος. Οπωσδήποτε έπρεπε να γονατίσω. Ερχόταν πολύ κοντά και ακουμπούσε το όργανό του στο κεφάλι μου.

  «Για τη μητέρα μου νιώθω οίκτο, όχι οργή»

  Η απόλυτη συνειδητοποίηση της κατάστασης έγινε όταν πια ήμουν φοιτήτρια και μακριά από τον τόπο μου. Τότε ήταν που την έπιασα και της είπα “αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τόσο καλός, κοίτα λίγο παραπέρα από αυτό που βλέπεις”. Εκείνη αστραπιαία απομακρύνθηκε. Σταμάτησε να μου μιλάει και να με εμπιστεύεται γιατί προφανώς του τα μετέφερε κι εκείνος την έστρεψε εναντίον μου. Πριν από έναν χρόνο της μίλησα ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωνα από εκείνον κατά συρροή. Από τότε έκοψε κάθε σχέση μαζί μου, οριστικά. Για τη μητέρα μου νιώθω οίκτο. Τα παιδιά πάντα συγχωρούν κι εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές. Εκείνη συνεχίζει να πιστεύει ότι είμαι εχθρός της, ότι θέλω να της κάνω κακό. Τον έχει για Θεό της. Του έχει τυφλή υπακοή. Είναι αρρωστημένη σχέση. Έκανε πέρα τους πάντες για χάρη του. Αλλά ναι, πιστεύω πως είχε καταλάβει τι συμβαίνει. Οι μητέρες έχουν ένστικτο. Ελπίζω ότι μαμά μου θα καταλάβει κάποια στιγμή το λάθος της και θα δει ποιος είναι αυτός που έχει προτιμήσει. Ότι θα ξαναρθεί κοντά μου. Αν το διαβάσει ποτέ, θέλω ξέρει ότι την αγαπάω και θα ‘μαι εδώ.

  «Έχει κάνει κακό και σε άλλες κοπέλες. Ας μιλήσουν όσες έχουν βιώσει παρενόχληση»
  Μακάρι να ήμουν η μόνη, ξέρω όμως πως αυτός ο παπάς έχει κάνει κακό και σε άλλα ανήλικα κορίτσια που πλέον έχουν ενηλικιωθεί. Δεν ξέρω αν οι κοπέλες αυτές έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο πολύ τους τραυμάτισε αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει όμως να βρουν τη δύναμη να βγουν και να μιλήσουν όπως όλες όσες έχουν αντίστοιχες εμπειρίες.

  Αυτός ο παπάς παραμένει στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι ενεργός ιερέας. Πάνε δηλαδή παιδιά και του φιλάνε το χέρι για να πάρουν την ευχή του.

  «Όλο αυτό με στοίχειωσε»

  Μερικές φορές στην καθημερινότητά μου μπορεί να συμβεί κάτι που να μου θυμίσει αυτό που έζησα. Ή να γυρίσει το μυαλό μου ξαφνικά εκεί, στο δωμάτιο, χωρίς να το ελέγξω και να μου καταστρέψει τη μέρα. Να με πάει τόσο πολύ πίσω που να χρειάζεται να δώσω τεράστια μάχη για να επιστρέψω στο τώρα και να υπενθυμίσω στον εαυτό μου πως είμαι ασφαλής και τυχερή που εγώ δεν έζησα το χειρότερο σενάριο, τον βιασμό. Για πολύ καιρό αισθανόμουν συνένοχη και το πιο δύσκολο σημείο ήταν να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν έφταιγα κάπου. Ότι ο άλλος ήταν άρρωστος.
  Δεν ξεπερνιέται. Με επηρέασε και στη σεξουαλική μου ζωή. Άργησα πολύ να κάνω σχέση, να αφεθώ. Ευτυχώς βρήκα έναν σύντροφο που εμπιστεύτηκα από την αρχή, που με κατάλαβε. Ο παπάς αυτός μέσα σε όλα όσα έλεγε, με έβαζε να ορκιστώ πως δεν θ’ αφήσω ποτέ κάποιον άλλο άντρα να με αγγίξει. Ότι ποτέ δεν θα τον προδώσω. Με στοίχειωσε. Χωρίς να το συνειδητοποιώ, έκανα πράγματα που δεν ήθελα. Άργησα να έχω ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις, έφτασα 24 ετών για να νιώσω έτοιμη.

  Δεν άφηνα άνθρωπο να με πλησιάσει. Είχα αρχίσει να προβληματίζομαι για τη σεξουαλική μου ταυτότητα.

  Ήμουν 18 όταν κατάλαβα πως κάπως πρέπει να με βοηθήσω. Απευθύνθηκα σε ψυχολόγο, έκανα αμέτρητες δραστηριότητες. Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου κι έτσι ξεμπλόκαρα. Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ, αλλά επιλέγω να προχωρήσω, δεν θέλω να του κάνω τη χάρη και να “βουλιάξω”. Γι’ αυτό και μιλάω σήμερα. Γιατί αν γίνω ποτέ μητέρα και φέρω μια κόρη στον κόσμο θέλω να ξέρω πως έκανα ό,τι μπορούσα για να είναι εκείνη ασφαλής, όπως και κάθε κορίτσι μετά από μένα.

  Ο ιερέας που «κουκούλωσε» την ιστορία

  Κάποια στιγμή μίλησα σ’ έναν ανώτερό του. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τα σύννεφα και μετά άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις λέγοντάς μου ότι κι άλλοι έχουν κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ιερέα για αξιόποινες πράξεις. Όταν του ζήτησα να πάω να του μιλήσω από κοντά, άρχισε να με αποφεύγει. Χρειάστηκε να τον ενημερώσω ότι θα βγω στα κανάλια, και τότε εμφανίστηκε για να με αποθαρρύνει. Ήθελε να με κάνει να νιώσω ότι δεν θα με πιστέψουν.

  «Το θύμα δεν φταίει ποτέ, πόσο μάλλον ένα παιδί»

  Ακούω όσα λέγονται για τη σεξουαλική παρενόχληση και την κακοποίηση. Το φταίξιμο που πάνε να ρίξουν μερικοί στο θύμα. Ας τους πω κι εγώ λοιπόν με τη σειρά μου πως το θύμα σπανίως θα μιλήσει εκείνη την ώρα ή την επόμενη μέρα. Θέλει πάρα πολύ χρόνο να το επικοινωνήσει και αν το κάνει και ποτέ. Όσους συμβουλεύτηκα, μου έλεγαν ότι θα είναι πάντα ο λόγος μου ενάντια στον δικό του. Είναι παρανοϊκό να έχεις υποστεί κάτι τέτοιο, να σου έχει τσακίσει τη ζωή και να είναι τόσο δύσκολο να βρεις το δίκιο σου. Είναι ένας φαύλος κύκλος που χαϊδεύει τον θύτη και του λέει συνέχισε, μπορείς.

  Έχω μια ελπίδα πως τώρα που η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή της και με την επιρροή που έχει σαν δημόσιο πρόσωπο θα στρέψει σωστά την προσοχή και θα επιτευχθεί η δικαιοσύνη. Πρέπει όμως να γίνει μια μαζική προσπάθεια. Να μιλήσουμε όλες. Πρέπει επίσης να νιώθουν ασφαλή τα θύματα που έχουν υποστεί παρενόχληση ή κακοποίηση. Να ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι και δομές που θα στηρίξουν στ’ αλήθεια κι όχι στα λόγια.

  «Οι γονείς έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης»

  Ένας από τους λόγους που επιλέγω να μιλήσω είναι γιατί δεν θέλω να κινδυνεύσουν άλλα παιδια από αυτό το κτήνος. Δυστυχώς υπάρχουν γονείς που δεν στηρίζουν τα παιδιά που γέννησαν και πιστεύουν έναν ξένο που φυτρώνει στη ζωή τους. Όσοι μεγαλώνουν παιδιά, πρέπει να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να τα αφήνουν μόνα με κανέναν, ακόμα κι αν ο άλλος φοράει ράσο γιατί μπορεί να μην είναι ασφαλή, όπως δεν ήμουν κι εγώ. Εδώ στην επαρχία συμβαίνει τόσο πολύ όλο αυτό. Ο κόσμος υπακούει τυφλά τους ιερείς. Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν μιλούσαμε στα παιδιά μας από νωρίς για το τι είναι η παρενόχληση. Για τον Κανόνα των Εσωρούχων. Οι γονείς πρέπει να χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους.

  Αν έστω κι ένας άνθρωπος ακούγοντας αυτή την ιστορία προφυλάξει ένα παιδί, εγώ θα έχω εκπληρώσει τον στόχο μου».

  *Aν θέλεις κι εσύ να μιλήσεις και να μοιραστείς τη δική σου μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, στείλε μας την ιστορία σου στο deneistemones@24media.gr.

  • Ο/Η Βραχωρίτης λέει:

   Δύσκολα θα κάνουν τον κουφό.
   θα το μάθει όλο το Αγρίνιο
   αν δεν έβρεχε του χαμού, τα νέα θα είχαν πάει στόμα με στόμα

   https://www.agrinionews.gr/agrinio-sygklonistiki-martyria-sexoyalikis-parenochlisis-ierea/

   Αγρίνιο: Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα
   26 Ιανουαρίου 2021, 12:42 μμ

   2 Σχόλια
   Κώστας
   26/01/2021 at 1:21 ΜΜ
   Να διαβιβαστεί άμεσα το δημοσίευμα στη εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

   Anonimos
   26/01/2021 at 1:55 ΜΜ
   Και ο Δεσπότης να τον ξυρισει κόντρα και να τον διώξει από τους κόλπους της υγιούς Εκκλησίας. Ντροπή,

   • Ο/Η Magie Smith λέει:

    Holy Agrinio

    https://www.penna.gr/prosopa/4147-dfsd

    Ιστορίες κακοποίησης ανηλίκων από… ιερείς

    Το 2008

    To ίδιο έτος στο Αγρίνιο δύο ξαδέρφες ομολόγησαν πως ο ιερέας του χωριού στη διάρκεια της εξομολόγησης τις άρπαξε από το στήθος ασελγώντας εις βάρος τους. Οι κοπέλες κατήγγειλαν το συμβάν, ενώ ο ιερέας καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή δηλώνοντας πως είναι αθώος. «Τις άγγιξα στον ώμο από πατρικό ενδιαφέρον» υποστήριξε στη διάρκεια της απολογίας του

 19. Ο/Η Robert λέει:

  View at Medium.com

  A Compendium of Crimes and Criminals of the Eastern Orthodox Church — Part 4

  Scott Douglas Jacobsen

  Mar 28, 2018 · 3 min read

  I doubt this is comprehensive, nor is it representative of the positives of the church either; it is reportage on the reports from the news. I didn’t see a compendium, so decided to write one.

  Part 1,
  View at Medium.com

  2,
  View at Medium.com

  and 3.
  View at Medium.com

  The continued child sex abuse cases emerge from the Eastern Orthodox Church (Velissaris, 2013). Archbishop Stylianos talked about the Greek Orthodox Church and its child sexual abuse.
  This is only a week after the Church fronting the Victorian parliamentary inquiry with the denial of its culpability there. Stylianos opines that no religious organization is immune.

  Stylianos said, “Religious organisations, which consist of human beings, even as clergymen, can never be regarded in advance as immune of such criminal acts.”

  The Bishop Iakovos of Miletoupolis denied child sexual abuse by Greek Orthodox Church clergyman in Victoria. However, further reportage found the opposite and worse, the child sexual abuse was happening and Iakovos attempted to cover the child sexual abuse up.

  The Greek Orthodox Church involved in child sexual abuse by its clergyman and then caught in lies attempting to cover the abuse. One priest was found guilty of indecently assaulting a teenage girl in 2002.

  In the inquiry, Iakovos said the Greek Orthodox Church is on good terms with the Victoria police.
  Stylianos explained the protocol, “If a complaint is made, the local Bishop immediately convenes to the Code of Conduct Council, and investigates the complaint… The respondent is notified, the complainant is offered counselling/support services. If a mutual resolution cannot be reached, the matter is then referred to the Archbishop who may refer the matter to a canonical court for final determination. Finally, if criminal conduct is established, the church must refer the matter to the police authorities. The archbishop will then take disciplinary action based on the severity of the complaint.”

  Two cases of priests being defrocked with one involving taking marriage license fees. While this inquiry was ongoing at the time, the Catholic Church was being similarly taken to task for its staff sexual abusing children.

  Stylianos, at the time, argued that if priests could marry then the sex scandals may be avoided.
  The Associated Press in 2014 reported on dozens of Greek police being involved in an operation to clear a hostel, which is being used as a rebel monastery.

  The hostel was for monks claimed as “schismatic” by the Greek Orthodox Church. One monk and five supporters were in the apartment. It is located at central Thessaloniki.

  The court ruled for an eviction. “Monks from the 1,000-year-old Esphigmenou monastery, in the self-governed Mount Athos monastic community near Thessaloniki in northern Greece,” the Associated Press reported, “are in a bitter dispute with the Istanbul-based Ecumenical Patriarch, spiritual leader of the world’s Orthodox Christians.”

  The monks make the allegations that the Ecumenical Patriarch is treasonous because he wants better relationships with the Catholic Church.

  The 125 monks did not want to cede the monastery. That means the building on Mount Athos (where “women are banned”) and the Thessaloniki hostel.
  No women allowed and crushing of dissent.

  References

  Associated Press. (2014, October 31). Greek police evict rebel monks from monastery headquarters. Retrieved from https://www.theguardian.com/world/2014/oct/31/greek-police-evict-rebel-monks-headquarters.
  Velissaris, H. (2013, April 29). Church not immune to abuse cases. Retrieved from http://neoskosmos.com/news/en/church-not-immune-to-abuse-cases.
  Humanist Voices
  Official Secular-Humanist publication by Humanist Voices

 20. Ο/Η ΓΟΧ λέει:

  Φοβούνται στην κρατική Εκκλησία

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/erchete-pogkrom-kataskevazoun-katangelies-gia-na-kratisoun-se-omiria-tin-ekklisia/

  ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΓΚΡΟΜ! ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 22:10

  Καραγιάννης Ανδρέας

  Ορισμενες φαιδρες προσωπικοτητες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το εντιμο παγκοσμιο κινημα meTOO με σκοπο να σπηλωσουν την Εκκλησια και τους Ιερεις σε μια εποχη εκλογών και αλλαγών στη δομή της.

  Σκοτεινοι – συστημικοι εγκεφαλοι απεργάζονται υπουλα σχεδια οπως μαθαινω. Το επομενο διαστημα θα υπαρξει πογκρομ δηθεν αποκαλυψεων περι αδικηματων που υποτιθεται πως έχουν τελεσει Ιερεις και ακόμη και Μητροπολιτες και ηγουμενοι Μοναστηριων με σκοπο να εκμεταλλευτούν το ήδη ακραιο κλιμα που επικρατει στο ζητημα του θεατρου και να προσπαθησει η κυβερνηση να κρατησει την Εκκλησια σε μια εποχη ειδικά πριν τις ερχομενες εκλογες του Οκτωβριου όπως είχε αποκαλυψει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

  Οι καταγγελιες θα σχετιζονται με σεξουαλικη παρενοχληση και θα χτυπηθούν ορισμενοι εκ του περιβαλλοντος των φερομενων διαδοχων του Αρχιεπισκοπικου Θρονου.

  Οι πιστοί να είναι προετοιμασμενοι για πογκρομ και να απαιτουν ΠΑΝΤΑ τις καταγγελιες να συνοδευουν στοιχεια και μαρτυριες.

  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το δικαιωμα όλων να βγαινουν μπροστα και να μιλούν ΟΧΙ ομως να κατασκευαζει το παρακρατος ψεματα.

 21. Η υπόθεση του πεντάχρονου δεν έχει κλείσει και δεν μπορεί να κλείσει αφού δεν παραγράφεται όπως ψευδώς λένε οι παιδεραστές. Υπάρχουν δικογραφίες για τον αδερφό του με 3 πραγματογνωμοσύνες που διατάχθηκαν από εισαγγελείς αλλά και αρκετές προσφυγές, που έχουν γίνει δεκτές, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πριν πάρουν δημοσιότητα οι καταγγελίες της Μπεκατώρου, ο Πατέρας των Παιδιών θυμάτων, έστειλε εξώδικο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου γνωστοποιεί τις αισχρές πράξεις του Ηγούμενου Αρχιμανδρίτη Ι.Κ.και ζητά κάποια πράγματα. Το ιστολόγιο Εκκλησία ON LINE βλέπουμε ότι ενημερώθηκε και προκαταβάλει τους αναγνώστες του, με αρκετή δόση μυγιασμένου Φιλιππίδη. Θα σας ενημερώσουμε για την συνέχεια όταν λήξει η προθεσμία του εξώδικου.

   • Ο/Η Καλαμποκορκονέας λέει:

    Κύριε laskaratos,
    Μήπως είναι εύκολο να αναρτήσετε τη φωτογραφία με τον Μητσοτάκη τη Μαρέβα τον ΛΙΓΝΑΔΗ και την Μενδώνη; Αν θέλετε με κάποιο σχόλιο σας………..

   • Ο/Η roidis λέει:

    Καλαμποκορκονέας…
    Ο κ. Λασκαράτος ξέχασε να σας διευκολύνει, προτείνοντάς σας να ζητήσετε φωτογραφίες του είδους από τας φυλλάδας:
    1) Δοκουμέντο 2) Μακελειό 3) Εσπρέσσο 4) Star Press κ.α.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Καλαμποκορκονέα,
    να υποβάλετε το αίτημά σας στην Αυγή, η οποία επιλεκτικά ασχολείται μόνο με καταγγελλόμενους που σχετίζονται με τη ΝΔ. Νομίζω πως εκεί θα βρείτε ειδίκευση και προθυμότερη διάθεση.
    Όσο για τον σκηνοθέτη Λιγνάδη, υπάρχουν ευτυχώς άπειρα δημοσιεύματα, τεράστια δημοσιότητα και θέλω να πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να καλύψει την υπόθεση αυτή, χωρίς βαρύτατο πολιτικό κόστος. Ενδιαφέρεται για αυτό η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο σιωπά για ιερές παιδεραστίες κλπ.
    Έχει δημοσιευθεί ακόμη και επαναστατική προκήρυξη με φωτογραφία στις οδούς των Αθηνών.
    Μην ανησυχείτε άδικα.
    Εμείς ενδιαφερόμαστε για υποθέσεις, ορφανών και φτωχών παιδιών κατά κανόνα, όπου η Αριστερά (και όλα τα κόμματα), παθαίνουν ολική τύφλωση, κώφωση και αλαλία, ως εκ θείου θαύματος
    https://roides.wordpress.com/2019/07/17/17jul19/
    https://roides.wordpress.com/2012/10/15/15oct12/
    https://roides.wordpress.com/2015/04/15/15apr15/

    Ενίοτε δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα
    https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/104195_o-papaggelopoylos-apotheonei-karamanli-tsipra
    https://www.efsyn.gr/politiki/120254_oy-forologitheis

   • Ο/Η Καλαμποκορκονέας λέει:

    roidis, από σας περιμένω να αναρτήσετε φωτογραφία του Ν. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, στενού συνεργάτη και συμβούλου του πρωθυπουργού ΣΑΣ Μητσοτάκη. Σε ποια συνομοταξία έχει καταταχθεί το εν λόγω είδος;

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Καλαμποκορκονέα,
    ζητάτε επίμονα φωτογραφίες, πριν από εμένα που σας απάντησα δεόντως και τώρα από τον κ.Ροϊδη (που δυστυχώς απουσιάζει με την «Μαρέβα στην Αίγυπτο»), για θέματα που έχουν υπερπροβληθεί από τον φιλικό σας Τύπο.

    Εγώ πάλι έχω μανία με φωτογραφίες που αποτελούν ντοκουμέντο αν συνδυασθούν με ειδήσεις που θάβονται.

    Όπως:

    https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%86%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-2/

    Στη Μονή Ξενοφώντος ο Αλέξης Τσίπρας

    09/08/2014

    Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,κ. Τσίπρας, έφτασε στη μονή Ξενοφώντος όπου και διανυκτέρευσε .Ο ηγούμενος της μονής,Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, χάρισε στον συνονόματο του πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια σκαλιστή εικόνα με τη μορφή του Αγίου Αλεξίου, σε ανάμνηση της επίσκεψης του στη μονή.

    https://roides.wordpress.com/2017/10/23/23oct17/

    1978: Αγιορείτης Ηγούμενος προφυλακίζεται για “απαγωγή” στον Άθωνα 5 «παιδιών» από τα Τρίκαλα

    23/10/2017
    Ντοκουμέντο [ή πως υπερασπίστηκε τότε το ‘Άγιο’ Όρος «την οικογένεια», που κινδυνεύει τώρα από τους διεμφυλικούς]


    Από την εφημερίδα «Μακεδονία» 26.11.1978, σελ.23
    http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=26&db=11&da=1978
    -εμείς θεωρήσαμε ότι τα επώνυμα των παιδιών έπρεπε να σβηστούν

    Σημειωθήτω πως ο κ.Τσίπρας ήταν ενήμερος από το 2011 για συμβάντα της Μονής από επιστολή του γνωστού μοναχού και συγγραφέα πατέρα Μιχαήλ Χατζηαντωνίου, ο οποίος εκτός από επιστολές στους τότε αρχηγούς των κομμάτων, είχε γράψει επώνυμα στον ιστότοπό του («Επικηρυγμένη Ορθοδοξία»),…
    Λίγο μετά, ευτυχώς η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη επένέβη:
    «Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012. MAΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ. Αγαπητοί αναγνώστες, Αναγκαστήκαμε να κατεβάσουμε το περιεχόμενο του blog μας, δηλαδή την ιστορία του άτυχου μοναχού ….. (πρώην μέλος της αδελφότητας Μονής ….) όπως την κατήγγειλε ο γέροντάς μας π. Μιχαήλ, καθώς και την επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και την απάντηση του π. Μιχαήλ σ’ αυτήν, ύστερα από μήνυση της Μονής …. για “συκοφαντική δυσφήμηση-απόπειρα εκβιασμού”. …….

    Να σημειωθεί πως ο πατέρας Μιχαήλ, ειδικά για τον κ.Τσίπρα, είχε γράψει επί λέξει, για να καταγγείλει τη σιωπή του: «Τσίπρας χωρίς τσίπα»

    όσο για την υπόθεση Γεωργιάδη, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν να είναι το μοναδικό εν Ελλάδι κρούσμα (όχι σίγουρα από τα χειρότερα, δεν μιλάμε για 5χρονα αγοράκια και 12χρονα κοριτσάκια), έχω γράψει εδώ την άποψή μου, όταν έπρεπε

    https://roides.wordpress.com/2019/03/01/1mar19/

    Όταν η αόμματη στην ιερή παιδεραστία «Αυγή», ανακάλυψε την «δεξιά» «παιδοφιλία»

    01/03/2019

 22. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Ιρλανδία: Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις χιλιάδων παιδιών από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας

  euronews (στα ελληνικά)
  88,2 χιλ. εγγεγραμμένοι
  Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν και η Καθολική Εκκλησία ζήτησε πολύ πρόσφατα συγνώμη για τη συμπεριφορά των ιερέων της

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.