Ιερή Παιδεραστία: Ιερέας βίαζε την 9χρονη κόρη της ερωμένης του [η Παράδοση Αιώνων συνεχίζεται…]

Η τοπική κοινωνία γνώριζε! [Όταν δεν ‘καθόταν’, την μαστίγωνε με τη ζώνη των αμφίων]

και Πάντα με τον Σταυρό, Πάντα σε Κατάνυξη διαρκείας.

[Β’ δημοσίευση]

Ο παπάς του χωριού, στο ένα χέρι κρατούσε τον εσταυρωμένο αλλά στο άλλο το φραγγέλιο του βιαστή

Επί τέσσερις μήνες μια δωδεκάχρονη στο χωριό Οχιά της Μάνης, ήταν αυτή που στην ουσία σήκωνε μόνη της τον Σταυρό του μαρτυρίου, απομονωμένη και φυλακισμένη μέσα στο σπίτι του ιερέα, του βασανιστή και σατανά, του ανθρωπόμορφου ρασοφόρου. Αλλά απ ότι φαίνεται το μαρτύριο είχε ξεκινήσει τα 9της χρόνια.

Ο 57χρονος, Νίκος Σταματόγιαννης, πατέρας τεσσάρων ενήλικων παιδιών είχε χηρέψει εδώ και αρκετά χρόνια αλλά το τελευταίο διάστημα πήρε την απόφαση να «σπιτώσει» [έτσι το ‘βλεπε] και μια γυναίκα από την Βουλγαρία, αποδεχόμενος το γεγονός πως εκείνη έχει μαζί της το κοριτσάκι που έχει αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο.

Το έλεγε στην μητέρα της και δεν την πίστευε! Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον βιασμό της 12χρονης από τον Ιερέα

Αναλυτικά τα όσα φρικιαστικά αναφέρει το “Χαμόγελο του Παιδιού”
“Τον Απρίλιο του 2018 η μικρή εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του Οργανισμού και μετά από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Το παιδί μαζί με ανθρώπους του Οργανισμού μετέβη στον Εισαγγελέα ανηλίκων όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.

Καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του Παιδιού, βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα.

Σε αυτήν την προσπάθεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι άνθρωποι που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στην 12χρονη αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα έως του σημείου της επίσκεψης του μαζί με δικηγόρο σε χώρο μας για την αποτροπή των ενεργειών μας. Επιπροσθέτως και η μητέρα του Παιδιού προέβει σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του Οργανισμού μας.

Σε συνέχεια των παραπάνω κληθήκαμε από τον εισαγγελέα που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δεν θα έχει επαφή με τον ιερέα.

Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση η 12χρονη ο εισαγγελέας αποφάσισε να έχει επαφή μόνο με τη μητέρα της παρουσία κοινωνικού λειτουργού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ωστόσο δεν υπήρχε κάποια απόφαση για τον τότε φερόμενο ως δράστη ιερέα.

Πριν λίγες ημέρες και αφού η μητέρα της 12χρονης κατάλαβε πως της έλεγε την αλήθεια προχώρησε σε κατάθεση. Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Η 12χρονη βρίσκεται πλέον στην φροντίδα του «Χαμόγελου»
Τα παραπάνω δεν θα χρειαζόντουσαν να ειπωθούν αν δεν ήταν μία ιστορία που μας φέρνει σε αμηχανία κι απόγνωση διότι ακόμα και σήμερα αναρωτιόμαστε:

Ως πότε ένα Παιδί θα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την φρίκη που περνάει αλλά κανείς δεν θα το πιστεύει;

Ως πότε ένα Παιδί θα πρέπει να ταλαιπωρείται με αμέτρητες καταθέσεις σε αφιλόξενα για Παιδιά δικαστήρια βιώνοντας ξανά και ξανά την Κακοποίηση;

Ως πότε ένα Παιδί θα βιώνει κακοποίηση και μια ολόκληρη τοπική κοινωνία θα σωπαίνει;”.

Η τοπική κοινωνία γνώριζε
Η έρευνα του φέρνει στο φως περαιτέρω στοιχεία για τη ζωή του 57χρονου ιερέα στη Μάνη και αποκαλύπτει την ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας.

«Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει.

Η ίδια πηγή δε διστάζει να αφήσει ανοιχτά ερωτήματα για το αν η δράση του 57χρονου είχε επεκταθεί και ως ποιο βαθμό σε άλλα παιδιά, ωστόσο στο ερώτημα «γιατί η κοινωνία δεν μίλησε», η απάντηση ήταν μια ηχηρή σιωπή.

[greeknews24.gr]

[Α’ δημοσίευση]

***

Αναγνώσεις (…και ο κατάλογός μας, δεν είναι πλήρης!)

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Ιερή Παιδεραστία: Ιερέας βίαζε την 9χρονη κόρη της ερωμένης του [η Παράδοση Αιώνων συνεχίζεται…]

 1. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Αν δε με απατά η μνήμη, αυτό το γεγονός είναι παλιό!! Το τι έγινε με αυτόν δεν ξέρουμε!!

  • Ο/Η roidis λέει:

   αναφέρεται [Β’ δημοσίευση] στην αρχή.

  • Ο/Η Voice of victim λέει:

   Η δίκη εκκρεμεί.
   Το σημαντικό είναι πως όλοι ήξεραν, Μητρόπολη και χωριό και κράταγαν το στοματάκι τους κλειστό.
   Ρωμέικη επαρχία

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο μητροπολίτης έκανε πως δεν ξέρει

    https://www.dimokratianews.gr/dimokratia/oloi-gnorizan-gia-ton-papa-kaneis-den-milage/

    Ολοι γνώριζαν για τον παπά, κανείς δεν μίλαγε

    Μνημείο αποποίησης της ηθικής ευθύνης η ανακοίνωση του μητροπολίτη Μάνης για τον μέθυσο και πάνω απ’ όλα σάτυρο ιερέα. Εύλογα ερωτήματα για τη Μητρόπολη Μάνης προκαλούν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του 12χρονου κοριτσιού ότι εδώ και μία τριετία συστηματικά έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 57χρονο ιερέα που ανήκει στο δυναμικό της μητρόπολης. Η μητρόπολη αλλά και ο ίδιος ο μητροπολίτης Χρυσόστομος φέρουν μερίδιο ευθύνης, τουλάχιστον ηθικής. Δεν μπορεί τώρα εκ των υστέρων η μητρόπολη να ισχυριστεί ότι «δεν γνώριζε, δεν άκουσε». Οι περίοικοι, κατόπιν εορτής, λένε ότι «όλοι το γνώριζαν». Αυτό παραδέχτηκε κάτοικος της ευρύτερης περιοχής στην τοπική ιστοσελίδα lakonikos.gr και στη συνέχεια υποστήριξε για τον κατηγορούμενο ιερέα: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του».

    Η Μητρόπολη Μάνης είναι μια ιδιαίτερα μικρή εκκλησιαστική επαρχία. Μόλις μετά βίας ξεπερνούν τους 50 οι κληρικοί της. Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια στη Μάνη έπρεπε να γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά και ως πνευματικός ποιμενάρχης αλλά και ως επικεφαλής ΝΠΔΔ όλους τους ιερείς και να έχει ίδια άποψη για το προσωπικό του. Εν τέλει, όταν υπάρχουν φήμες περί ανάρμοστης εκκλησιαστικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, η μητρόπολη ως Αρχή του ιερέα θα έπρεπε να ελέγξει τη βασιμότητα ή μη των φημών, προκειμένου να είναι και αυτή καλυμμένη σε κάθε περίπτωση. Επομένως, δεν χωρούν δικαιολογίες.

    Αξιοκατάκριτο είναι ότι ο μητροπολίτης Μάνης κρύφτηκε πίσω από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όταν αποκαλύφθηκαν οι καταγγελίες. Ιδιαίτερα η ανακοίνωση που εξέδωσε είναι μνημείο αποποίησης της ηθικής ευθύνης του κ. Χρυσοστόμου, που περίμενε να παρέμβει δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος και να ζητήσει συγγνώμη για όσα καταλογίζουν σε έναν ιερέα του, αντί να έχει ο ίδιος το θάρρος να βγει μπροστά ως ποιμενάρχης -πρώτα από όλα- και μετά ως μητροπολίτης. Η δικολαβίστικη ανακοίνωση -δυστυχώς- δεν αρμόζει σε έναν διαπρεπή νομικό, μα κυρίως ιερωμένο όπως ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.

    Μαρτυρίες

    Ο εφιάλτης του μικρού κοριτσιού έλαβε τέλος όταν βρήκε το θάρρος να μιλήσει στο Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα και, εν συνεχεία, στην προφυλάκισή του στις Φυλακές Τριπόλεως. Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού σε ανακοίνωσή του αποκάλυψε ότι είχε γίνει γνώστης των καταγγελιών της μικρής ήδη από τον Απρίλιο του 2018, ωστόσο ο ίδιος ο φερόμενος ως δράστης είχε απειλήσει και νομικά τον οργανισμό!

    Ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος

    Oσα κατήγγειλε η 12χρονη ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία. Σύμφωνα με όσα ανατριχιαστικά κατέθεσε η ανήλικη, ο ιερέας και πατέρας έξι (!) παιδιών φέρεται ότι ασέλγησε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πάνω στο άγουρο κορμάκι της! «Με πλησίασε ο ιερέας και ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους» εξομολογήθηκε στους ανακριτικούς υπαλλήλους η άτυχη μικρούλα, η οποία σόκαρε επίσης με την αποκάλυψη ότι σε όλα αυτά τα αίσχη ήταν μπροστά και η μητέρα της, η οποία δεν έκανε το παραμικρό για να αποτρέψει τον 57χρονο. «Η μαμά ήταν εκεί. Είδα αίμα στο βρακάκι μου και το πέταξα» φέρεται ότι κατέθεσε ακόμη η 12χρονη, η οποία φέρεται ότι έχει κατονομάσει για ασέλγεια και ένα συγγενικό της πρόσωπο που τις επόμενες μέρες θα κληθεί σε απολογία.

    ……………………………

    «Συγγνώμη» από τον Θεό ζήτησε ο Ιερώνυμος!

    Δημόσια συγγνώμη εκ μέρους της Εκκλησίας και έκκληση προς την πολιτική Δικαιοσύνη και τις αστυνομικές Αρχές να διαλευκάνουν το συντομότερο δυνατό την υπόθεση ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος παρενέβη δημόσια μετά τις απίστευτες αποκαλύψεις για την υπόθεση των καταγγελιών του 12χρονου κοριτσιού στη Μάνη ότι ασελγούσε σεξουαλικά πάνω του ένας ιερέας. Ο κ. Ιερώνυμος πρώτος μίλησε για το γεγονός, πριν από τον μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο, που περίμενε τον Αρχιεπίσκοπο να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση.

    «Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο. Ομως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος δίνοντας το στίγμα εκ μέρους της Εκκλησίας.

    ……………………………

 2. Ο/Η καραβλαχε-στρατοκαυλε λέει:

  καλα αναρτηστε το 6-7 φορες να δειχνετε το ποσο αθλια ειναι η ορθοδοξη εκκλησια. Για παππικους που γινεται το σωσε ουτε κουβεντα. τρισαθλιος ο παπας αλλα το ιδιο και εσεις με την εμμονη σας

 3. Ο/Η Θεατής Χρόνος λέει:

  Κύριε laskaratos,
  Τα Μ.Κ.Δ. αναφέρονται στις δύο παρακάτω υποθέσεις προσώπων που ανήκουν στον πολιτικό χώρο με το υψηλότερο αίσθημα ηθικής : στη Ν. Δημοκρατία σας!
  1η Υπόθεση: παραδικαστικό κύκλωμα, παρακράτος, trafficking και σκληρή μαφία.
  Στέλεχος της ΝΔ, πρώην υπουργός που εμπλέκεται στο κύκλωμα και η ΕΥΠ κατέγραψε τον ενθουσιασμό του για… “17χρονη που πάει σχολείο για ξύλο και παρτ…ζα”
  2η Υπόθεση: Σύλληψη του Ν. Γεωργιάδη, (πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας) στη Μολδαβία – Κύκλωμα trafficking και Σεξοτουρισμού – Ένταλμα Ιντερπόλ.
  Αν ισχύουν τα παραπάνω δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο….
  Υ.Γ. Λέτε να αληθεύουν;; ΑΝΤΙΣΚΟΥΡΙΑΚΟΝ δια πάσαν νόσον!

 4. Παράθεμα: Ιερή παιδεραστία: Γιατί ανησυχεί η ekklisiaonline; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.