Τα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ για την κα Σοφία Μπεκατώρου

[η Ντροπή μιας Αριστεράς]

Η φτηνή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται…

Ευχή: Ποτέ ξανά τυχοδιώκτες στην κυβέρνηση του τόπου.

Advertisement
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Τα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ για την κα Σοφία Μπεκατώρου

 1. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, εφοπλίστρια με κότερο λέει:

  Καλέ πόσο ακεοδεξιός είναι αυτός ο γουρλομάτης και γρουσούζης φιλελές Κούλης.
  Ρωτήστε αν δεν με πιστεύετε και τους Παπαγγελοπουλο, Νικολόπουλο, Πολύδωρα, Πάνο και Δημήτρη Καμμένο, Χαϊκάλη, Κατσίκη, Τέρενς Κουΐκ, Παυλόπουλο, Βασίλη Μαρκεζίνη, Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή, Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Χρυσοβελώνη
  Α μα πιά

  • Ο/Η roidis λέει:

   πολλά λες έμορφή μου νεανίσκη.

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

    Νεανίσκη τω όντι πλιζ.
    Νεανίσκη ακτιβίστρια του διαδικτύου    Όξω η ακροδεξιά Σακελλαροπούλου του Κούλη
    Σέλω Παυλόπουλο του Αλέξη

  • Ο/Η papoylis λέει:

   Πού χάθηκες αστέρι μου. Έλα και σου έχω μικρόφωνο που σκάει με δύο πήχες βάθος και πίστα φωτισμένη σα το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

    Αγαπητέ κύριε Papoylis είμαι μια αθώα παιδίσκη και εσείς αξιωματικός των Ρωσικών Ενόπλων δυνάμεων ε.α. Δέχομαι προτάσεις από νεαρό Έλληνα πιλότο.
    Παπούτσι από τον τόπο σου


    είναι και κούκλος

    Δεν ήταν γραφτό μας

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Νοιώθω μια απογοήτευση απόψε. Λέτε να φταίει η υγρασία;

    Δια την χάριν Σας αθώα infanta ήμην έτοιμος ίνα αυτομολήσω εις την Δύσιν φέρων μεθ’εμού το μυστικόν αρχείον του αξέχαστου διδασκάλου μου Феликс Эдмундович. Αντιλαμβάνεσθε την ζημία ήτις προεκλήθη εις τον Ελεύθερον Κόσμον δια της απορρίψεως των αθώων προτάσεων ενός αγαθού προγέροντος. Η κα Σακελλαροπούλου δεν θα σας το συγχωρήσει ποτέ.

  • Ο/Η Θεατής Χρόνος λέει:

   Για όλα φταίει η εξορία που βίωσε από την βρεφική του ηλικία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έξη μηνών πολιτικός κρατούμενος…. γέλασαν και τα έδρανα της βουλής!

 2. Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

  Η δήλωση του Κούλη είναι υποδειγματική και εύχομαι (και ελπίζω) να αντισταθεί στο κλίμα που διαμορφώνεται και να παραμείνει σε αυτόν τον δρόμο.
  Άμα μπει και σε τέτοιο μόουντ και σε άλλα θέματα, ακόμη καλύτερα, εδώ πάντως συμφωνώ μαζί του και την αξιολογώ ως την καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να κάνει ως πρωθυπουργός σε αυτήν την περίοδο

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   » Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βια εναντίον όπιου βρεθεί σε αδύναμη θέση.
   ……………………………………………………………………………………………………………………….
   Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι.»

   Σ’ αυτή την φράση – για να περιοριστώ μόνο σ’ αυτή – υπάρχει μια αλήθεια ώστε να αποσιωπηθούν και αλήθειες που μάλλον πρέπει να μείνουν ανομολόγητες..
   Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα: την ομολογούμενη αλήθεια: ορθώς ο πρωθυπουργός δεν περιορίζει το ζήτημα που προέκυψε μόνο στο πλαίσιο του αθλητικού χώρου και όχι μόνο σε ότι αφορά το σεξουαλικό έγκλημα.
   Ας πάμε στις ανομολόγητες αλήθειες, αυτές που επιχειρεί να κρύψει πίσω από μια αλήθεια που έτσι ή αλλιώς, δεν κρύβεται.
   1 Εξουσία σημαίνει βία. Δεν νοείται εξουσία χωρίς βία. Και η σεξουαλική βία είναι ένας τρόπος για να εκφράσει και να επιβάλει ο εξουσιαστής – κάθε είδους εξουσιαστής, μέχρι και ο σύζυγος – την εξουσία του.
   2 Ορθώς τιμωρούνται τέτοιου είδους εγκλήματα, όταν τιμωρούνται, αλλά ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, τέτοιου είδους «αυτοκάθαρση» χρησιμοποιείται από τον εξουσιαστή σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ώστε να τη χρησιμοποιήσει σαν make up για να κρύψει το αυταρχικό πρόσωπο του και να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πάντα: να επιβάλλει την θέληση του με οποιοδήποτε τρόπο.
   3 Είναι αλήθεια πως όσο περνάει ο χρόνος, οι άνθρωποι γίνονται όλο και λιγότερο ανεκτικοί απέναντι στον σεξουαλικό καταναγκασμό. Αλλά πίσω από αυτή την καταγγελτική νοοτροπία που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια δόση υποκρισίας.
   Εξηγούμαι:
   Διάφορες έρευνες που γίνονται σ’ όλο τον κόσμο δείχνουν σαφώς πως μέσα σε πολλές οικογένειες επικρατούν σχέσεις που συχνά εκφράζονται με βία που ξεκινά με την λεκτική βία και φθάνει στην σωματική κακοποίηση, όχι μόνο με θύμα την γυναίκα, αλλά και τα παιδιά.
   Βέβαια, η πράξη της κας Μπεκατώρου θα λειτουργήσει ώς ένα βαθμό σαν ερέθισμα σε άλλα θύματα με παρόμοιες εμπειρίες να ανοίξουν τα στόματα, αλλά όλο αυτό, έχει μια αρχή και ένα σύντομο τέλος. Τέτοια γεγονότα – που είναι η κορυφή του παγόβουνου – θα συνεχίσουν να συμβαίνουν επειδή πιθανόν να μην υπάρχει άνθρωπος τον οποίον να μην έχει διαφθείρει το διεγερτικό «ζέον ύδωρ» της εξουσιολαγνίας.
   4 Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, του Τσίπρα, του πολιτικού κόσμου, των εισαγγελέων, των δημοσιογράφων και σύσσωμης της κοινωνίας, για το καταγγελόμενο συμβάν είναι υποκριτικό. Δεν αμφιβάλλω καθόλου πως τέτοια σεξουαλικά σκάνδαλα χρησιμοποιούνται από τους πολιτικούς αντιπάλους – όχι μόνο στην Ελλάδα – για να κτυπηθεί ο πολιτικός αντίπαλος σε πολιτικό επίπεδο παρά από ενδιαφέρον για το θύμα.
   5 Άλλη μια υποκρισία (αναφέρεται παρακάτω σε σχόλιο, Λασκαράτος): πώς αντιδρούν όλοι αυτοί οι παράγοντες που προανέφερα στα ιερά σκάνδαλα της Ορθόδοξης εκκλησίας; Κάθε είδους εξουσιαστικά σκάνδαλα των μητροπολιτών, όχι μόνο σεξουαλικά; Κάνουν (κοινώς) την πάπια.. Παριστάνουν τους τυφλούς και τους κωφούς. Δεν είναι αυτό μια υποκρισία;
   Δεν θα κώφευαν πάλι, αν στην θέση της κας Μπεκατώρου ήταν κάποιο ορφανό κοριτσάκι ή μια πλύστρα; Φυσικά, θα κώφευαν. Αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι υπόθεση, είναι γεγονός, εμπειρία.
   6 Λέει ο πρωθυπουργός: να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία που στρέφεται εναντίον των αδύναμων. Και πώς θα γίνει αυτό; Με την δημόσια καταγγελία από τα θύματα.
   Μα εδώ μια παγκοσμίου κλάσεως αθλήτρια και χρειάστηκε 22 χρόνια για να βρει το θάρρος να καταγγείλει την εφιαλτική εμπειρία της, φανταστείτε τι συμβαίνει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις – για παράδειγμα – όπου ο εργοδότης λέει στον – στην εργαζόμενο – η πως ακόμη κι αν ασθενήσει από τον Κορωνοϊό οφείλει να έρθει στην εργασία υπό την απειλή της Δαμόκλειας σπάθης της απόλυσης.
   Αυτά τα ξέρει ο πρωθυπουργός, αλλά αρκείται να προτρέπει τους αδύναμους να καταγγέλλουν φαινόμενα βίας. Λες και ένα βαθιά και μακροχρόνια αρρωστημένο σύστημα θα αυτοκαθαρθεί μόνο και μόνο γιατί θα υπάρξουν κάποιες καταγγελίες.
   7 Ούτε λέξη πως ολάκερος ο δημόσιος τομέας στηρίζεται εδώ και 200 χρόνια στην ακύρωση κάθε αξιοκρατίας. Οτι τέτοια φαινόμενα βίας ευδοκιμούν σε ένα σύστημα που στηρίζεται σε κομματικές διαπλοκές, αλισβερίσια και ρουσφέτια, μ’ αποτέλεσμα ανίκανοι και ακαμάτηδες άνθρωποι να έχουν καταλάβει θέσεις, για τις οποίες όχι μόνον δεν έχουν προσόντα, αλλά δεν νιώθουν καμία αγάπη και τις θεωρούν μέσον για να σιτίζονται, να αφεντεύουν κακήν κακώς και να αποκτούν φήμη και λάμψη, ενώ είναι τενεκέδες ξεγάνοτοι..

   Αναγνώστη Αθηναίος,
   να μού επιτρέψεις να πω, πως αν έλεγε όλα αυτά – αλλά και άλλα πολλά – ο πρωθυπουργός, τότε θα έκανε πράγματι μια υποδειγματική δήλωση.

   • Ο/Η Αναγνώστης Αθηναίος λέει:

    Νομίζω …έτερον εκάτερον.
    Εγώ την έκρινα ως υποδειγματική και μάλιστα επί της ουσίας, όχι μόνον επικοινωνιακά όπως την αξιολογεί ο Παπούλης, με βάση τις συνθήκες στις οποίες την έκανε.
    Αναφέρατε τι άλλο θα θέλατε να πει, ώστε να την αξιολογήσετε ως υποδειγματική και εγώ από την μεριά μου θα σας έλεγα ότι θα προτιμούσα να μην τονε λέγανε Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ..Τζον Στιούρτ Μιλς ή να πολιτευόταν αναλόγως στα ζητήματα που θέσατε και ας τονε λέγανε και Κυριάκο (πες τον και έτσι, πούλεγε και ο μακαρίτης ο Αλέφαντος).
    Επειδή όμως αυτά δεν γίνονται, έχω πολύ λιγότερες απαιτήσεις και με βάση τις συνθήκες έκρινα τοιουτοτρόπως τη δήλωσή του.
    Ειδικά, δε, στο σημείο (στην παράγραφο) που αναφέρει ότι η Πολιτεία διαθέτει το οπλοστάσιο του κράτους δικαίου, το οποίο οφείλει να εξαντλήσει, αλλά και μεθόδους (θεσμικές) ώστε να μην φοβούνται τα θύματα και να σιωπούν, περνώντας το μήνυμα σχετικά το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα, είναι όλα τα λεφτά.
    Κάτι που δεν είδα από άλλες πλευρές.

    Κοιτάξτε να δείτε (που έλεγε και ο Μπάμπης Αγγουράκης παλιά), εγώ οπαδός του Κούλη δεν είμαι (θα μου πείτε ποιανού είσαι, σωστό και αυτό), αλλά ειλικρινά χαίρομαι από τη δήλωση και του την πιστώνω.
    Διότι, ανάμεσα σε άλλα, διακρίνεται και από πολιτική ευθυκρισία, αφού βλέπουμε όλοι με τι όρους αντιμετωπίζεται το ζήτημα ένθεν ..κακείθεν.
    Και πρέπει να την κρατήσουμε, αφενός πιέζοντάς τον να πολιτευτεί για το ζήτημα μένοντας συνεπής σε αυτήν, αφετέρου, γιατί θα την χρειαστούμε όταν το θέμα γίνει ..ντιπ γαϊτανάκι στη δημόσια σφαίρα.
    Να το πω και αλλιώς.
    Βρείτε μου (και ο Παπούλης δεκτός) κάποια καλύτερη από αυτήν και ..να το συζητήσουμε 😆

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η κα Μπεκατώρου μίλησε και μπράβο της!
  Έτσι ξηλώνονται και χτυπιούνται χρόνιες καταστάσεις διαφθοράς που όλοι γνωρίζουν και πολλοί καλύπτουν.
  Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και με άλλες μαρτυρίες και σίγουρα θα υπάρξει αποτέλεσμα.

  Βεβαίως η κοινωνική υποκρισία εκδηλώθηκε και εδώ.
  Δεν έχει υπάρξει ποτέ ανάλογος θόρυβος για ιερές παιδεραστίες, απείρως φρικωδέστερες από το πάθημα Μπεκατώρου.

  Ούτε για τις μαζικές, όπως αυτές του μητροπολίτη Λέρου Νεκτάριου που πρώτη η Αριστερά έσπευσε να κουκουλώσει (τα ορφανά δεν ψηφίζουν, δεν διαδηλώνουν, δεν συνδικαλίζονται),

  https://roides.wordpress.com/2018/06/01/1june18/

  ούτε για του πρωτοπρεσβύτερου Παπουτσάκη,
  https://www.tovima.gr/2009/02/01/society/sta-plokamia-tis-paidofilias/

  ούτε για του θεολόγου του Πειραιά με τον παπά εξομολόγο που κάρφωνε τα παιδάκια στον παιδεραστή Ορφανοτρόφο.
  https://roides.wordpress.com/2017/08/28/28aug17/
  Εκεί δεν εκδηλώθηκε αυτό το κύμα αγανάκτησης

  Η αθλητική Ομοσπονδία είναι πολύ πιο εύκολος στόχος από την Εκκλησία και επί πλέον τα παιδάκια δεν έχουν δυνατή φωνή.

  Την υπόθεση Μπεκατώρου έσπευσαν να αναλάβουν οι Κωνσταντοπουλαίοι πατήρ και θυγάτηρ, που δεν θυμάμαι να έκανε κάτι ανάλογο ως πολιτικοί και ως δικηγόροι για κακοποιημένα ορφανά.

  Η δε κόρη έχει και ένα νομικό παρελθόν

  https://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/35970

  Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν τόσο απολύτως απαραίτητο να δώσετε τα ρέστα σας σ’ αυτήν την υπόθεση; Καθώς τα θύματα βιασμού φτάνουν στα όριά τους, αναρωτιέμαι πού τελειώνει η επαγγελματική ευσυνειδησία και πού αρχίζει ο βιασμός της λογικής

  LIFOTEAM9.2.2013 | 14:16

  ………………………..

  • Ο/Η laskaratos λέει:


   To χρονολόγιο της δικαστικής περιπέτειας στην οποία είχε ενεργό εμπλοκή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως είχε αποτυπωθεί σε γράφημα της εφημερίδας Τα Νέα.

   Ευτυχώς
   Πως ήταν δυνατόν

   Σοφία Μπεκατώρου: Δεν θέλει να εκπροσωπηθεί από τον Νίκο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

   Η ανακοίνωση των δικηγόρων

   Ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκαρώτου δεν επιθυμεί τη νομική της εκπροσώπηση από τους ίδιους εξέδωσαν οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η ανακοίνωση των δυο δικηγόρων έχει ως εξής: «Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

   Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού.

   Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

   http://booksjournal.gr/blog/item/1134-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%BD%CF%8E

   Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015

   Ζωή Κωνσταντοπούλου: δεν ξεχνώ

   Παναγιώτης Δημητράς

   …………………………

  • Ο/Η Ο ΘΕΑΤΗΣ ΧΡΟΝΟΣ λέει:

   Κάποιοι ψυχανεμίζονται πως ο εν λόγω βιαστής της κ. Μπεκατώρου είναι μεγαλοστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
   Σκέφτομαι πως είναι περίεργο να ευδοκιμούν τέτοια φρούτα, σε έναν πολιτικό χώρο που διαθέτει το υψηλότερο αίσθημα ηθικής.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Από που προκύπτει πως η ΝΔ διαθέτει το υψηλότερο αίσθημα Ηθικής;

   • Ο/Η Θεατής Χρόνος λέει:

    Το υψηλότατο αίσθημα ηθικής της Νέας Δημοκρατία σας, προκύπτει από τις απόψεις σας και την ιστοσελίδα σας.

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Πρόκειται για άλλο ένα ολίσθημα των συριζαίων, λόγω της πρεμούρας τους να αρθρώσουν αντιπολιτευτικό λόγο. Η ανάρτηση του κούλεως πράγματι υποδειγματική.

  • Ο/Η papoylis λέει:

   Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι το «υποδειγματική» αφορά την επικοινωνακή επάρκεια. Η πολιτική διάσταση του γενικώτερου φαινομένου είναι μια άλλη συζήτηση.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Μην ανησυχείς,
    εγώ τουλάχιστον, γνωρίζοντας χονδρικά τις απόψεις σου, το εισέπραξα ακριβώς όπως το ερμηνεύεις.

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Δεν ανησυχώ σιόρ Αντρέα.
    Η επεξήγηση είναι για τον Αναγνώστη τον Αθηναίο που γνωρίζει λεπτομερώς και τις απόψεις αλλά και τα του βίου μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.