ΔΕΝ νιώθει καμία Ενοχή η Εκκλησία γεμίζοντας τη κοινωνία με χιλιάδες κρούσματα, θέλει ανοιχτούς ναούς ΚΑΙ στα Θεοφάνεια

[Περιφρονητές της Ανθρώπινης Ζωής στην Πράξη!]

καταραμένη φτώχεια

Συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως, εξέτασε τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και την παρουσία των πιστών κατά τήν Εορτή των Θεοφανείων μετά τις αιφνιδιαστικές Κυβερνητικές ανακοινώσεις της Παρασκευής 2.1.2021, περί προληπτικής αυστηροποιήσεως των μέτρων εν όψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατόπιν διαλογικής συζητήσεως, αποφάσισε ομοφώνως τά εξής:

1. Δεν συναινεί στα νέα Κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμμένει σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509). Ζητεί από την Πολιτεία να γίνει απολύτως σεβαστή η ανωτέρω Κ.Υ.Α. χωρίς περαιτέρω προβλήματα, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

2. Αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επιλύσεως των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο Ελληνικό Κράτος.

3. Κάνει έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως όσο και προς την Ελληνική Κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους.

4. Ανανεώνει προγενέστερη Απόφαση Αυτής ώστε κατά την παρούσα χρονική περίοδο την θέση της Ιεράς Συνόδου προς τα Μ.Μ.Ε., να εκφράζει μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

ΥΓ: Η δεινή Ήττα της Εκκλησίας ―Κατώτερη των περιστάσεων εν καιρώ Πανδημίας

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to ΔΕΝ νιώθει καμία Ενοχή η Εκκλησία γεμίζοντας τη κοινωνία με χιλιάδες κρούσματα, θέλει ανοιχτούς ναούς ΚΑΙ στα Θεοφάνεια

 1. Παράθεμα: [ο Απάνθρωπος κυνισμός της Εκκλησίας προς την Ανθρώπινη ζωή · | αγριμολογος

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Για όσους γνωρίζουν τα χούγια της επαρχίας να σημειώσω ότι, αν η ΔΙΣ δεν έβγαζε τη σημερινή ανακοίνωση, σε αρκετές περιπτώσεις οι ιερείς και το χριστεπώνυμον θα έβρισκαν τα μπόσικα ώστε και λειτουργίες με κόσμο να πραγματοποιηθούν και αγιασμοί υδατων να λάβουν χώρα εν υπαίθρω.
  Διότι οι «αρχές» του εκάστοτε μικρο-τόπου επιδεικνύουν παραδοσιακά ανοχή όταν πρόκειται για την καθ ημάς «ορθοδοξία».

  Μετά την ανωτέρω ανακοίνωση θα επακόλουθήσει μπάχαλο κωμικοτραγικών διαστάσεων μεθαύριο.

  Ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση του «επιτελικού» (штаб) κράτους το οποίο από σήμερα ανέρχεται σε νέα ύψη δόξης δια του ανασχηματισμού. Ειδικά η αντίδραση του χρυσοχοΐδου θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της φήμης του εν λόγω ως επιτυχημένου και αποτελεσματικού προστάτη (με τις τρεις έννοιες) του «αυτονόητου» και της «ευνομίας».

  Είναι ίσως ώριμο το αίτημα να θεσμοθετηθεί και να δημιουργηθεί ειδικό σώμα αστυνόμευσης εκκλησιών από την άριστη κυρία Κεραμέως, όπως έγινε και με τα πανεπιστήμια. Βεβαίως καλόν θα ήτο το σώμα αυτό να υπάγεται απευθείας στην αρμοδιότητα της Ι. Μ. Εσφιγμένου.

  Κατά τα λοιπά δεν βλέπω να γλυτώνουν την αγιαστούρα και φέτος οι καλλικαντζαραίγοι. Αρχή έγινε ήδη με την εκπαραθύρωση του Τάκη του Θ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Οι μητροπολίτες είναι θρασύτατα όντα, όχι μόνο στην Ελλάδα.
   Δες το σκεπτικό του Ρώσου μητροπολίτη Ιλαρίωνα που βάζει ίσα τους ναούς με τα νοσοκομεία!!!

   https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/41410-korono%CF%8Aos-to-patriarxeio-mosxas-den-tha-kleisei-tous-ierous-naous

   04/01

   Κορωνοϊός: Το Πατριαρχείο Μόσχας δεν θα κλείσει τους Ιερούς Ναούς

   “Ανοίγουμε τις Εκκλησίες όχι για το παγκάρι, αλλά για χάρη των ανθρώπων. Με τον ίδιο τρόπο, τα νοσοκομεία υπάρχουν όχι να πάρουν χρήματα από τους ανθρώπους, αλλά για να θεραπεύσουν τους ανθρώπους. Έτσι μπορούμε να πούμε να κλείσουν νοσοκομεία λόγω της πανδημίας έτσι ώστε τα άτομα με διάφορες ασθένειες να μην μολυνθούν από τον κορωνοϊό” – τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιλαρίωνας.

 3. Ο/Η Παλιός λέει:

  https://kozan.gr/archives/322919

  kozan.gr: 6 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, σε επισκέπτες, προ εβδομάδος, της Ιεράς Μονής Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα Εορδαίας

  29 Δεκεμβρίου 2020 – 11:15
  Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, ο ΕΟΔΥ, κατόπιν της διαπίστωσης θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού (δείτε εδώ σχετικά) στην Ι. Μονή Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα, στο πλαίσιο, των ιχνηλατήσεων, προχώρησε και σε επιπλέον δειγματολειπτικούς ελέγχους από τους οποίους προέκυψαν 6 ακόμη θετικά κρούσματα, σε πιστούς/επισκέπτες, που, προ εβδομάδος, φέρεται να είχαν επισκεφτεί την εν λόγω Ιερά Μονή.

 4. Ο/Η υπέρμαχος δυνατότητας παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής λέει:

  «Απάντηση στις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Θεοφάνεια, έδωσε η κυβέρνηση που εκφράζοντας την ελπίδα η Εκκλησία να «αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε».

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση σε όλα τα στάδια της πανδημίας βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία για τα θέματα των λειτουργιών, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και την πίστη των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και προβλέφθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων.

  Η ανάγκη να μην διακυβευθεί η σταθερή πορεία για την καταπολέμηση του ιού, εν όψει ιδίως και της επαναλειτουργίας των σχολείων, επέβαλε για την τρέχουσα εβδομάδα την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών στην αγορά και την κοινωνία, μεταξύ των οποίων και η πρόβλεψη να γίνει η λειτουργία των Θεοφανείων χωρίς την παρουσία πιστών. Βεβαίως, παραμένει η δυνατότητα παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής των πιστών στους ναούς.

  Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την απόφασή της δεν συναινεί στα νέα μέτρα που αφορούν τις λειτουργίες. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας.

  Το κλειδί είναι η φράση: «Βεβαίως, παραμένει η δυνατότητα παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής των πιστών στους ναούς». Έτσι η μητσοτάκειος κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το «παραθυράκι» για να κάνουν οι ασύδοτοι αρχιερείς το γούστο τους. Μόνο που για τη δημοκρατία το «παραθυράκι» είναι Κερκόπορτα για την διάλυσή της. Και ναι μεν, οι αγριοχρίστιανοι ξέρουν να ανοίγουν Κερκόπορτες, οι υπόλοιποι που ψηφίσαμε πολιτικούς για να μας κυβερνούν, τι φταίμε να έχουμε δερβέναγες ελληορθόδοξους μουλάδες ιρανικού τύπου;

  • Ο/Η papoylis λέει:

   Έτσι ακριβώς. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ο όρος «παρεμπίπτουσα» κολλητό με το ατομική προσευχή καθ όσο γνωρίζω.
   Παρεπιφτού, παρεμπίπτων σκέφτομαι το παρεμπίπτον μπάχαλο που θα ακολουθήσει όταν παρεμπίπτοντες πιστοί θα προσεύχονται ατομικώς παραπεσώντες πλησίον των άλλων παραπεσώντων πιστών οι οποίοι θα προσεύχονται παρεμπίπτοντες επίσης ατομικώς ώστε να αναπέμπεται προς τον Ύψιστο η προσευχή και παράκλησις δια την σωτηρίαν των ψυχών υμών από του βδελυρού και παρεμπίπτοντος κόβιδος.

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  Συναγερμός στην Κοζάνη – Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού μετά από χειροτονία σε Μονή

  Ανησυχία έχει σκορπίσει στην Κοζάνη ο εντοπισμός πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού μετά από χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα.. Όπως αναφέρουν πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε στο GRtimes.gr και ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, πέντε στελέχη του κλήρου μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι ιερωμένοι της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αμέσως μετά την εκκλησιαστική εκδήλωση.. Πηγές από την τοπική κοινωνία ανέφεραν ότι στη χειροτονία παραβρέθηκε και αρκετός κόσμος από το χωριό Εμπόριο Κοζάνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος μεγάλης επιβάρυνσης του ιικού φορτίου, καθώς αρκετοί δεν φόραγαν μάσκα και δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις), σε μια περίοδο που η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα, διανύει τον τρίτο μήνα σκληρού lockdown και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνουν συνεχόμενες εκκλήσεις για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων από κοινότητα σε κοινότητα.

 6. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Ο παρανοϊκός Μόρφου

  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χθες, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ στην Σκουριώτισσα Λευκωσίας στην Κύπρο.

  Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

  “Κάθε λειτουργία που γίνεται τώρα, είτε είναι πανηγυρική όπως είναι η σημερινή, είτε μία απλή λειτουργία, ένας ψάλτης και ένας παπάς και 2 πιστοί, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται. Όπως ήρθαν τα πράγματα ένεκεν και της ασθενείας και της επιδημίας και ένεκεν των καθ’ υπερβολήν μέτρων που έχουν επιβληθεί, κάθε λειτουργία και κάθε προσέλευσή σας είτε εντός είτε εκτός του Ναού είναι μία ομολογία πίστεως” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πανιερώτατος.

  Στην συνέχεια ο άξιος Ιεράρχης πρόσθεσε: “Κάθε φορά που κοινωνάτε κατά τον πατροπαράδοτο τρόπο που θέλει η Μητέρα Εκκλησία αιώνες τώρα να κοινωνούμε είναι μία ομολογία πίστεως. Παρακαλώ να συνεχίσετε στην ταπεινή μας Μητρόπολη αυτή την ομολογιακή στάση. Ο νόμος να κάνει τα του νόμου και οι άνθρωποι της πίστεως τα της πίστεώς τους”.

  “Εμείς ζούμε όχι μόνο για την γη αλλά και για τον ουρανό. Όταν ο ουρανός μας λέει κάτι διαφορετικό από την γη προτιμούμε τα ουράνια. Όταν ακούς τι μας περιμένει πρέπει να είσαι χαζός να μην προτιμήσεις και λίγο πρόστιμο και κανέναν ονειδισμό και περίγελος κανενός δημοσιογράφου να γίνεις. Χίλιες φορές να γίνω και να φυλακή να πάω αλλά να είμαι με τον Μέγα Βασίλειο να λειτουργώ. Μαζί με τον Όσιο Σεραφείμ να συλλειτουργούμε. Χίλιες φορές, χίλιες φυλακές όχι μία, χίλιες” υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.

  Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μόρφου τόνισε: “Να θυμάστε ότι έρχεται πολύ μεγάλη εορτή. Λένε οι Πατέρες ισάξια του Πάσχα, τα Φώτα. Κανείς να μην λείψει από την λειτουργία των Φώτων. Όπου γίνει και όπως γίνει. Κανείς σας, και όπως μπορείτε”.

 7. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Καλό εμβόλι

 8. Ο/Η Καλλικά(ν)τζαρος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λέει:

  Μαθαίνω ότι στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ετοιμάζονται οι παπάδες να πάνε αύριο από σπίτι σε σπίτι για αγιασμό. Μιλάμε για πολύ γκραν γκινιόλ καταστάσεις.

  • Ο/Η Selinous λέει:

   Και ο νυν μητροπολίτης και ο τέως κόλλησαν κοβιντ και μαζί τους δεκάδες καλόγριες και παπάδες.
   Θέλουν και β γυρο

   • Ο/Η Καλλικά(ν)τζαρος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λέει:

    Βεβαίως. Μάλιστα ο παπάς του γυναικείου μοναστηριού στο Βερίνο (όπου είχαν κολλήσει σχεδόν όλες οι μοναχές) πέθανε (μάλλον «κοιμήθηκε») και δεν είπαν την αιτία θανάτου. Guess!

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Β’ γύρο και μάλιστα με το κοχλιάριο (λαβίδα) επ ώμου και ουχί παρά πόδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.