Μνήμη δικαίων, προσευχή υπέρ ασθενούντων

[Ορθόδοξοι Αρχιερείς πεσόντες ή πληγέντες μαχόμενοι κατά του δαίμονος Κοβιδίου του ΙΘ΄]

Εκ της συλλογής Λασκαράτου

Διευκρίνισις: Ουδείς εξ αυτών έπαθεν μεταλαμβάνων των Θείων Μυστηρίων. Άπαντες προσεβλήθησαν εκτός των ναών, σε ανοιχτές κοινωνικές εκδηλώσεις ή σε πιο κλειστές επαφές.

Α) Εκοιμήθησαν:

1.Ο Σέρβος Επίσκοπος του Βαλίεβο Μιλούτιν.
2.Ο Βενιαμίν, Επίσκοπος Ζελεζνόγκορσκ και Λογκόφσκ της Ουκρανίας, που είχε δηλώσει «ότι ο ιός είναι έργο του διάβολου και αν δεν θέλει ο Θεός δεν παθαίνει κανείς τίποτα».
3.Ο Μητροπολίτης πρώην Αστραχανίου και Καμιζιάκ Ιωνάς.
4.Ο χαφιές του Τσαουσέσκου Aρχιεπίσκοπος Σουτσεάβας και Ρανταούτι Ποιμήν.
5.Ο Μητροπολίτης Τσεμποξάρι και Τσουβάς Βαρνάβας.
6.Ο Βούλγαρος μητροπολίτης Δοροστόλου Αμβρόσιος.
7.Ο Σέρβος εθνικιστής μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος.
8.Ο Λαγκαδά και Ροτόντας Ιωάννης.
9.Ο παλαιοημερολογίτης δεσπότης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Ταράσιος.
10.Ο πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος.
11.Ο μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν Θεοφάνης.
12.Ο Γεωργιανός Επίσκοπος Μπορτζόμι και Μπακουριάνι Λάζαρος.
13.Ο πρώην Τρίκκης Αλέξιος.
14.Ο Μακεδονομάχος μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ.
15. Ο πατριαρχικός Έξαρχος Λευκορωσίας μητροπολίτης Φιλάρετος, πρώην πράκτορας της KGB με το ψευδώνυμο Ostrovsky.
16. Ο πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος.

17. Ο Μητροπολίτης Χμελνίτσκι και Κάμιανετς Αντώνιος.

18. Ο παλαιοημερολογίτης Μητροπολίτης Ευχαϊτών Πορφύριος, Hγούμενος Μονής Αρχιστρατήγου Μιχαήλ Ωρωπού.

19.Ο παλαιοημερολογίτης Μητροπολίτης Αυλώνος και Βοιωτίας Άγγελος, Ηγούμενος Μονής Θεογεννήτριας Αυλώνος.

20. Ο Αγιορείτης μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος, που δεν κηδεύτηκε όπως έπρεπε στην έδρα του, κοντά στο αγαπημένο του ποίμνιο, αλλά στο Άγιο Όρος (!).

Όξω Κοβίδιε απ’την παράγκα

Βου) Ησθένησαν:

1.Ο πρωτοσύγκελος του πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Διονύσιος του Βοσκρεσένκ.
2.Ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας Επίσκοπος Πιτιρίμ.
3.Ο ηγούμενος της Λαύρας του Αγ.Σεργίου Επίσκοπος Παράμονος.
4.O Μητροπολίτης Γρηγόριος του Τσελιάμπινσκ νοσηλεύτηκε μαζί με δώδεκα ιερείς του, μόνο μετά τη νοσηλεία του αποφάσισε να κλείσει τις εκκλησίες του.
5,6,7,8. Οχτώ Ρωμιοί ή Παλαιστίνιοι Αγιοταφίτες, Μητροπολίτες, Αρχιμανδρίτες και διάκοι, σε άγνωστη αναλογία, των οποίων τα ονόματα δεν ανακοίνωσε ποτέ το ασύδοτο αυτό πατριαρχείο που προσπάθησε να κρύψει το γεγονός. Εδώ πρέπει να υπολογίσουμε τουλάχιστον τέσσερις επισκόπους (CORFU TV NEWS | 26 ΑΥΓ, 2020 | 21:29).
9.Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος, που τρεις μήνες μετά δήλωσε στην ‘Καθημερινή’ (28.12) ότι πολλοί μητροπολίτες ασθένησαν και κρύφτηκαν και πως η Θεία Μετάληψη μεταδίδει τον ιό.
10.Ο πατριάρχης Ουκρανίας Φιλάρετος, που απέδιδε τον ιό στην ομοφυλοφιλία.
11. Διασωληνώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, αρνητής της μάσκας στους ναούς, καταγεγραμμένο και με βίντεο, το οποίο διέψευσε θρασύτατα ο πρωτοσύγκελος. Γράφτηκε πως είχε κορωνοϊό (ενδεικτικά: Ράδιο Θεσσαλονίκη– 16/11/ 6:50:00 μμ, thetoc-07 ΔΕΚ. 20-09:50, ekklisiaonline-Κυριακή,27 Δεκεμβρίου 2020 17:18). Η Αρχιεπισκοπή το διέψευσε, όχι όμως και το Νοσοκομείο, που δεν ανακοίνωσε από τι έπασχε.
12.Ο Κύπριος μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος.
13.Ο Toποτηρητής της σερβικής Εκκλησίας του Μαυροβουνίου μητροπολίτης Βουντίμλιε και Νίκσιτς Ιωαννίκιος.
14.Ο Ιερισσού Θεόκλητος.
15.Ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος.
16.Ο βοηθός Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος (Ηλεία).
17.Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος Α΄. Νοσηλεύτηκε στην Ελλάδα με ειδική πτήση C 130.
18.Ο Αμβρόσιος πρώην Αιγιαλείας, ο δι΄Αγιασμού ψεκασθείς.
19. Ο Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος.
20.Ο Κίτρους Γεώργιος.
21.Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Γράφτηκε πως ζητήθηκαν ειδικά φάρμακα από τις ΗΠΑ.
22.Ο παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιος
23.Ο Σέρβος μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομος-Τοποτηρητής του χηρεύοντος πατριαρχικού θρόνου. Στις 21.1.2021 δήλωσε πως η σερβική Εκκλησία υποτίμησε τον κορωνοϊό και θύματά του Ιού έπεσαν πολλοί δεσποτάδες, παπάδες και καλόγεροι (Νova.rs, «INTERVJU Zamenik patrijarha»-Vojislav Milovančević).
24.Ο Κύπριος μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας.
25.Ο Κύπριος Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος.
26.Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ διασωληνώθηκε στις 1.2.αλλά επίσημα διαψεύστηκε πως έχει κορωνοϊό, όπως είχε ισχυριστεί μόνο το vimapress. Από τις 5.2 όμως όλη η σχετική ειδησεογραφία αναφέρει κορονωϊό. «Εκοιμήθη»-2.3, με τη Μητρόπολη να διευκρινίζει πως δεν πέθανε από τον ιό.
27.Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος.
28. Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με μεταλήψεις στο Νοσοκομείο Χανίων.

29. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

30. O Mητροπολίτης Λέρου Παϊσιος, για τον οποίο ο δήμαρχος Καλύμνου είπε πως «φταίει που γεμίσαμε κορωνοϊό!».

31. O προκλητικότατος Καρπενησίου Γεώργιος, εχθρός της μάσκας, κήρυκας της ιοκτόνου θείας Μετάληψης, οπαδός των ανοιχτών ναών,  ο οποίος είχε κοινοποιήσει άρθρο του, στο οποίο υποστήριζε ότι έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης προσθέτοντας μάλιστα ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν νοσήσει όχι μία, αλλά πολλές φορές.

32. Ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας, ο οποίος στην κηδεία του πρώην Υπουργού Άμυνας και βουλευτή Σωκράτη Χάσικου, κυκλοφορούσε στο ναό χωρίς μάσκα, όπως και άλλοι ιερείς.

33. Ο μητροπολίτης Σισανίου Αθανάσιος, που δήλωνε πως η Παναγία είναι «το μεγαλύτερο μέτρο προστασίας».

34. Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Ρωμιός Μητροπολίτης Ζάμπιας, κ. Ιωάννης και κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο που θα πήγαινε ασθενής από το φτωχό του ποίμνιο.

35. Στις 01.08.2021,19:30 (ethnos.gr), ο μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος, ομολόγησε πως είχε προσβληθεί από κορωνοϊό τον περασμένο Οκτώβρη, κάτι που όμως δεν είχε τότε ανακοινωθεί.

36. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

37. Ο αρνητής Δεσπότης Μόρφου άγιος Νεόφυτος, δήλωσε πως κατόπιν αιτήσεώς του στην Παναγία κόλλησε «κορονοϊούλη» και όπως είχε προαναγγείλει έγινε γρήγορα καλά, ενώ ως εκ θαύματος, δεν ασθένησε κανείς από τους πιστούς που ήλθαν σε (πνευματική) επαφή μαζί του στη λειτουργία, την ημέρα που εκδηλώθηκε η ασθένειά του. Προφανέστατα Αυτόν θέλει η Παναγία για νέο Αρχιεπίσκοπο, όταν εκδημήσει για τον καλό Παράδεισο ο νυν.

Γάμα) Kρυφοί:

Στις 12.11.2020 η Ι.Σύνοδος μπήκε σύσσωμη σε καραντίνα και έτσι αποκαλύφθηκε η ασθένεια ενός και αμέσως μετά και τεσσάρων μητροπολιτών που όλοι τους κρύβονται (ταυτόχρονα όμως ο ant1news/gr-είχε μετρήσει «τουλάχιστον δέκα»-11.11-22:52).
Στις 20.11.2020 δημοσιεύτηκε η είδηση (protagon/gr-Protagon Team): «Τρεις μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδας ασθενείς με κορονοϊό, αλλά το κρύβουν». Στις 30 Ιουνίου 2021, ο επικοινωνιολόγος του τρισμάκαρος Χουντόδουλου, Εντιμότατος Σωτήριος Τζούμας («Εxapsalmos») χτύπησε με αφορμή (άλλη) ασθένεια του δεσπότη Κλήμη: («Γιατί να σταλεί Επιτροπή μόνο στον Περιστερίου;») «Εδώ κορονοϊό πέρασαν τόσοι Αρχιερείς και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι υπόλοιποι δεν είπαν λέξη». Στις 13.7.2021, ο δεσπότης Αλεξανδρούπολης ομολόγησε: «Πόσους αδελφούς θα χάσουμε ακόμα! Φτάνει πια αυτή η αιμορραγία! Χάσαμε πολλούς κληρικούς, στο βωμό του θρησκευτικού εγωισμού και της ευλαβούς αυταπάτης! Τυλίξαμε τα φέρετρά τους με ψέματα ότι τάχα πέθαναν από υποκείμενα νοσήματα».

+ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ+
Οι λίστες ενημερώνονται με τους νέους θανάτους και ασθένειες, ούτως ώστε οι πιστοί αναγνώστες μας να προσθέτουν τα ονόματά των προσβληθέντων στις προσευχές των υπέρ αναπαύσεως ή υγείας.

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

35 Responses to Μνήμη δικαίων, προσευχή υπέρ ασθενούντων

 1. Ο/Η των κώλων και του covid λέει:

  «Η ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού αποτελεί το αντίδοτο στον ιό της θλίψης και του φόβου», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, στο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων.

  Ιλίου: »Ουδέποτε υπενόησα ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδεται κάποια ασθένεια»

  Παρέμβαση Κυθήρων Σεραφείμ για τα …κουταλάκια: «Δογματικό θέμα τα κουταλάκια μιας χρήσεως στην Θεία Κοινωνία»
  Άμεση η παρέμβαση του Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ για τα όσα ακούστηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στην πρόσφατη συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ 104,6 κατά την οποία είπε ότι «Δεν τίθεται δογματικό θέμα για το κουταλάκι μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία».
  Ο Σεβ.Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.(δίχως να κατονομάζει τον Ιλίου Αθηναγόρα) αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό μέσα από το κήρυγμα του την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ανέφερε χαρακτηριστικά:
  “Σε μία ιστοσελίδα που έχει τα εκκλησιαστικά νέα, είδα κάποιον αδελφόν αρχιερέα να γράφει κάτι το οποίο βεβαίως κληρικοί και επίσκοποι του εξωτερικού το εφάρμοσαν, για τα κουταλάκια αυτά της μιάς χρήσεως. Και λέγει… και εκείνος (ο Ιλιού δηλαδή) ότι “δεν είναι δογματικό θέμα” το να χρησιμοποιήσουμε το κουταλάκι της μιάς χρήσεως, είναι λάθος αγαπητοί μου αδελφοί. Είναι και δογματικό θέμα, διότι η Παράδοσις της Εκκλησίας μας που είναι Παράδοσις αιώνων είναι μέσα στο δόγμα. Γιατί λέγει η δογματική της Εκκλησίας μας “δόγμα είναι ο,τι πάντοτε, πανταχού και υπό πάντων επιστεύθη”, αυτό που πιστεύτηκε πάντοτε, παντού σε όλη την γη, και υπό πάντων.

  Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης

  24 Δεκεμβρίου 2020

  Ἐκοιμήθη ἐν Κυρίω τήν Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, τίς πρῶτες πρωινές ὧρες, ἡ ὁσιολογιωτάτη Ἡγουμένη τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Δημητρίου Νικησιάνης, γερόντισσα Ταξιαρχία, μετά ἀπό πολυήμερη νοσηλεία στό Νοσοκομεῖο Καβάλας ἀπό κορωνοϊό.

  Ἡ μακαριστή Ἡγουμένη νοσηλεύτηκε ἀρχικά στήν εἰδική πτέρυγα covid-19 τοῦ Νοσοκομείου Καβάλας καί καθώς ἡ κατάστασή της ἐπιδεινώθηκε λόγω ὑποκείμενων νοσημάτων κρίθηκε ἀναγκαία ἡ εἰσαγωγή της στή ΜΕΘ.

  Τῆς δούλης τοῦ Θεοῦ, Ταξιαρχίας μοναχῆς καί ἄξιας Καθηγουμένης ἄς εἶναι ἡ μνήμη αἰωνία.!

 2. Ο/Η του ιερού covid λέει:


  Που βρίσκεται η θνησιμότητα των ιερέων από κορωνοϊό (COVID-19) σε σχέση με τους υπόλοιπους άνδρες στην Ελλάδα; Χρησιμοποιώ δημοσιευμένα δεδομένα για να το υπολογίσω και παρουσιάζω όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και όλες τις περιπτώσεις δημοσιευμένων θανάτων κληρικών που μπόρεσα να βρω. Επίσης, αναφέρομαι στους πιθανούς λόγους για την υπερβολική αυτή θνησιμότητα, όπως για παράδειγμα την Θεία Κοινωνία.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.imerodromos.gr/o-agios-mitropolitis-peiraios-kai-anotatis-mpakalikis/?fbclid=IwAR0mJCAEExeVhsQCUoi2dKVJVQ-RGi-pQtmh67GZ0lSqtN6f0jTDNUa3aXw

  Ο Αγιος Μητροπολίτης Πειραιώς και ανωτάτης… μπακαλικής
  ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

  25 Δεκεμβρίου 2020

  Λένε ότι απευθύνονται στο ποίμνιο ως ποιμένες. Αλλά ορισμένοι δεν μπορούν να κρύψουν ότι συμπεριφέρονται σαν εκκλησιαστικοί “μαυρογιαλούροι” που απευθύνονται σε “πρόβατα”. Για του λόγου το αληθές πάμε να δούμε το νέο “θαύμα” του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

  Ενα “θαύμα” θράσους που συνετελέσθη λες και δεν ήταν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ή ο Αναστάσιος Αλβανίας ή ο Μητροπολίτης Κατερίνης, που δοκιμάστηκαν από τον κορωνοϊό. Λες και ο Μητροπολίτης Καστοριάς δεν δοκιμάζεται αυτή την ώρα από τον ιό. Λες και δεν “έφυγε” από τον κορωνοιό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά. Λες και από Σερβία μέχρι Ουκρανία δεν πέθαναν Ορθόδοξοι ιεράρχες από την πανδημία. Λες και στο Άγιο Όρος δεν μπήκαν σε καραντίνα 6 Μονές…

  Στην Ποιμαντορική Εγκύκλιό του για τα Χριστούγεννα 2020, ανάμεσα στα άλλα, λοιπόν, ο Άγιος Πειραιώς αναφέρει για τη Θεία Λειτουργία:

  «Ἡ κοσμική ἐπιστήμη ἐπιδιώκει νά ἑρμηνεύσει τό ὑπέρλογο πού ἐκφεύγει τῆς γνωστικῆς της δυνατότητος. Ὡστόσο στήν παροῦσα συγκυρία ἀποδεχόμενοι τό πείραμα καί τήν παρατήρηση, τίς μεθόδους τῆς ἐπιστήμης ἔχομε ἁπτό τό θαῦμα τῆς πίστεως. Ἀπό τίς ἀρχές Μαΐου ἕως τίς ἀρχές Νοεμβρίου ἐπί 25 Κυριακάς λειτούργησαν ἀκωλύτως οἱ 10.000 Ναοί στήν Ἑλληνική Ἐπικράτεια καί ἐτελέσθησαν περίπου 250.000 Θεῖες Λειτουργίες. Κατ’ ἐλάχιστον προσῆλθαν στά ἄχραντα μυστήρια 10 ἄτομα εἰς ἑκάστην, ἀμέσως συμπληρώνεται ὁ ἀριθμός τῶν 2.500.000 ἀνθρώπων πού μετέλαβον τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων. Ἐάν λοιπόν ἡ πανδημία διεσπείρετο διά τῆς Θ. Κοινωνίας θά ἔπρεπε νά ὑπάρχουν ἐκτός τῶν ἄλλων τουλάχιστον 2.000.000 κρούσματα στήν Χώρα μέ ὑπολογισμό ἐνδεικτικό, διότι κατά τίς 25 ἑβδομάδες τελέσθηκαν ἐκτός τῶν Κυριακῶν πάρα πολλές Θ. Λειτουργίες κατά τόν 15Αὔγουστο καί τίς μνήμες ἑορταζομένων Ἁγίων».

  Σημειώνουμε το δέος που νιώσαμε μπροστά στην ανωτάτη… “μπακαλική”, την οποία χρησιμοποιεί ο Σεραφείμ. Για το “υπέρλογόν” του που παριστάνει την στατιστική και μαθηματική επιστήμη. Για την “μπακαλική” της β’ Δημοτικού που η “επιστημονικότητά της” είναι αντιστρόφως ανάλογη του φαρισαϊσμού της…

  Προσέξτε, λοιπόν, πως έχουν τα πράγματα:

  α) Στην αρχή μας είπαν ότι “η Πίστη σώζει”. Ένα σόφισμα που δεν άντεξε και γρήγορα αχρηστεύτηκε κάτω από την υπενθύμιση ότι τα πρώτα κρούσματα και οι πρώτες απώλειες ανθρώπινων ζωών που σημειώθηκαν στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των πιστών προσκυνητών που επέστρεψαν από τους Άγιους Τόπους. Συμπέρασμα: Η πίστη μπορεί και να σώζει από διάφορα ορισμένους, αλλά από τον κορωνοιό δεν σώζει…

  β) Στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι η Θεία Κοινωνία χαρίζει… ανοσία. Ότι τάχα “θωρακίζει” απέναντι στην πανδημία. Κι αυτή η σοφιστεία πήγε περίπατο. Απόδειξη το γεγονός ότι η μισή Ιερά Σύνοδος βρέθηκε θετική (μολύνθηκε δηλαδή) από τον κορωνοϊό. Τι να σκεφτεί ο αδαής πιστός τώρα; Ότι οι μισοί Μητροπολίτες δεν πιστεύουν επαρκώς και ότι δεν κοινωνούν ώστε να παραμείνουν “θωρακισμένοι”;…

  γ) Αφού τελειώσαμε με το «η πίστη σώζει» και ότι “η Θεία Κοινωνία θωρακίζει”, τώρα περάσαμε στο νέο τροπάρι: «Η Θεία Κοινωνία δεν κολλάει»…

  Όμως: Αν κάνουμε χρήση αυτής της σπουδαίας μπακαλιστικής λογικής δεν έχουμε παρά να υπολογίσουμε από τον Μάρτη μέχρι σήμερα πόσοι μετακινήθηκαν με τα ΜΜΜ. Και τότε καταλήγουμε στο εξής Σεραφείμιο συμπέρασμα: Αφού δεν έχουμε τουλάχιστον 10.000.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, όσοι και οι Έλληνες που είτε οι ίδιοι είτε οι δικοί τους πάνε κι έρχονται με λεωφορεία και τρένα, ε, τότε ο κορωνοϊός δεν κολλάει ούτε στα και από τα ΜΜΜ…

  Παρομοίως, η Σεραφείμιος μπακαλική μπορεί να εφαρμοστεί και για την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς τους χώρους δουλειάς. Απλό: Αφού οι άνθρωποι συνεχίζουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους, κι αφού 5 εκατομμύρια εργάτες, υπάλληλοι κλπ δεν μετατράπηκαν σε 5.000.000 κρούσματα, ε, ούτε στους χώρους δουλειάς κολλάει…

  Το αυτόν: Από τη λογική του “υπέρλογου” δεν μπορεί κανείς να εξαιρέσει τα σχολεία, τις πλατείες, τα εστιατόρια, τα πάρτι και ό,τι άλλο βάλει ο νους μας, μιας και δεν έχουν καταγραφεί τα αντίστοιχα εκατομμύρια κρούσματα που θα έπρεπε – κατά Σεραφείμ – να είχαν εμφανιστεί.

  Για τέτοια “μαθηματική αυθεντία” μιλάμε ο κ.Σεραφείμ… Απορούμε όμως: Πώς με τέτοιο “αναλυτικό εργαλείο” στα χέρια του, ο Άγιος Πειραιώς δεν κατέληξε (ακόμα) στο προφανές, με βάση την “υπέρλογη” δοκησισοσοφία του: Οτι, δηλαδή, ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν κολλάει, αλλά ότι δεν υπάρχει κιόλας!

  Κατόπιν αυτών, περιττό βέβαια να ρωτήσουμε πως γνωρίζει ο Μητροπολίτης πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα. Πως ξέρει τον αριθμό, από την στιγμή που δεν τον ξέρει κανείς! Πως κατάφερε να τα μετρήσει όταν επιστήμονες και υγειονομικοί ζητούν ακριβώς αυτό: Να αγκαλιάσουν τα τεστ το σύνολο του πληθυσμού για να ξέρουμε τι γίνεται. Αλλά, μάλλον, αυτά είναι ερωτήματα που δεν αγγίζουν τις γνώσεις των «Αγίων”.

  Εν ολίγοις – πρώτον: Η Θεια Κοινωνία ως εκκλησιαστικό μυστήριο, τόσο “θωρακίζει” από τον κορωνοιό, όσο και το άλλο μυστήριο, του γάμου, “θωρακίζει” από τα χιλιάδες διαζύγια. Η Θεία Κοινωνία “δεν κολλάει”, όσο και το άλλο εκκλησιαστικό μυστήριο, της βαπτίσεως, “δεν κολλάει” στον βαπτισμένο την “αμαρτία”…

  Εν ολίγοις – δεύτερον: Αντί να μπαρουφολογεί ο «Άγιος Πατέρας» και αντί να μοιράζει ποιμαντορικές παρλαπίπες, γιατί δεν κάνει κάτι απλό: Αφού του αρέσει να πουλάει θαύματα, καθισμένος στον μητροπολιτικό θρόνο του, γιατί δεν το κάνει πιο πειστικά: Ας πάρει το κουταλάκι του, αυτός και μερικοί άλλοι του ιερατείου, και ας πάνε στις μονάδες που νοσηλεύονται ασθενείς. Ας πάνε εκεί να κοινωνήσουν τους αρρώστους. Και μετά, αφού η Θεία Κοινωνία δεν κολλάει, ας αρχίσουν – σε δημόσια θέα – να κοινωνούν και οι ίδιοι. Με το ίδιο κουταλάκι. Με το κουταλάκι και με την ίδια Θεία Κοινωνία που πριν από λίγο κοινώνησαν τους συνανθρώπους μας. Αυτούς που παλεύουν και βασανίζονται και που πάνω στην αρρώστια τους κάποιοι βλασφημούν. Άντε, λοιπόν, πηγαίνετε…

  • Ο/Η Gay monk λέει:

   Μασκοφόρος και ο πατριάρχης στη λειτουργία των Χριστουγέννων
   Οι ψευτομαγκιές τελειώσανε

   Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο εορτασμός των Χριστουγέννων στο Φανάρι

   25 Δεκεμβρίου

   Σεμνοπρεπώς και παραδοσιακώς εορτάσθηκε στο Σεπτό Κέντρο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας η μεγάλη Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

   Στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, προεξήρχε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας.

   Ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωακείμ, ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη για την εορτή των Χριστουγέννων.
   Εκκλησιάστηκαν Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη Εντιμ. κ. Oleksandr Gaman με συνεργάτες του, και πλήθος πιστών από την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία.
   Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Aνάγκα και θεοί πείθονται

  Στη Δράμα Χριστούγεννα με άδειους ναούς

  Μητροπολίτης Δράμας: Κλείσαμε τις εκκλησίες επειδή 200 σπίτια πενθούν, δεν θέλουμε να πενθήσουν κι άλλα

  25 Δεκεμβρίου 2020

  Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Περιφερειακής ενότητας Δράμας, όλες οι Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ επιτρέπεται η παρουσία ορισμένου αριθμού ατόμων στις εκκλησίες.

 5. Ο/Η Frixos λέει:

  Δεν μαχονται μονοι τους οι αγιοι πατερες στο πεδιο της αρνησης του κωρονοϊου, εκτος απο τους ψεκασμενους και τους σαλταρισμενους εχουν και την λουμπεν …δημοσιογραφια στο πλευρο τους

  https://www.athensmagazine.gr/article/gossip/493458-apisteyth-epithesh-toy-giwrgoy-tragka-ston-giannh-antetokoynmpo-bghkes-thn-wra-poy-peiname-na-hellip

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   https://roides.wordpress.com/2012/03/15/15mar12/

   Η Αριστερά και ο κ.Τράγκας

   Posted on 15/03/2012

   Ερωτήματα Αισθητικής και Ηθικής της Πολιτικής

   Σε συνέχεια των δυο διαδοχικών άρθρων για την αγωγή Τσίπρα κατά της Bild και για την «κοντή κοινωνία» που αρνείται να δει τις ευθύνες της, επιτρέψτε μου να θέσω το εξής ερώτημα ηθικής, αισθητικής και πολιτικής υφής. Αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τον κ.Μόσιαλο πως παράλληλα με τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξωτερικων (Σαμαράς-ΓΑΠ) με χουντικό διάταγμα του 1970 όλες οι κυβερνήσεις μετά το 1974 εξαγόραζαν δημοσιογράφους με μυστικά κονδύλια μέσω της Γενικής Γραμματείας Τύπου, τα οποία διογκωνόντουσαν περιέργως τις παραμονές των εκλογών χωρίς η ΕΣΗΕΑ, μεμονωμένοι δημοσιογράφοι, ή τα κόμματα της Αριστεράς να έχουν θέσει θέμα. Τα σχετικά παραστατικά καταστρέφονταν. Η εκταμίευση ποσού-ρεκόρ έγινε λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2006, οπότε πραγματοποιήθηκαν «απόρρητες δαπάνες» περίπου 650.000 ευρώ από τις γενικές γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Καραμανλής ο Βατοπεδινός). Ξέρουμε πως το κράτος διαθέτει πολλούς μηχανισμούς χειραγώγησης των δημοσιογράφων, όπως κρατικές αργομισθίες και διαφημίσεις. Στην κορυφή των κρατικών διαφημίσεων ( Ιανουάριος– Σεπτέμβριος 2008) βρίσκονταν όπως αποκαλύφθηκε («Κυρ.Ελευθεροτυπία»-26/10/2008) «η «Χώρα» και η «Χώρα της Κυριακής» του (και τηλεοπτικού σχολιαστή) Γ. Τράγκα, που έλαβαν 1.823.463 ευρώ, δηλαδή το 6% της συνολικής δαπάνης, ενώ η κυκλοφορία τους αντιπροσωπεύει μόλις το 0,3%. Πρακτικά, για τις καταχωρίσεις στη «Χώρα της Κυριακής» η κυβέρνηση πλήρωνε για κάθε φύλλο που πωλήθηκε το 2008 περί τα 24 ευρώ!».

   ………………………..

   Το στυλ του κ.Τράγκα είναι γνωστό:

   …………………………….

   Ο κ.Τσίπρας και το κόμμα του διαθέτουν άλλες αρχές, προϊστορία, ιδέες και ήθη από τον κ.Τράγκα. Τολμώ να πω πως εκπροσωπούν έναν κόσμο στους αντίποδες του πολιτισμού που εκπροσωπεί ο δεξιός λαϊκιστής δημοσιογράφος. Όμως κάθε άλλο παρά βρίσκονται σε σύγκρουση.
   …………………………………

   Ο κ.Τσίπρας συνεντευξιάζεται με τον κ.Τράγκα και όχι μόνο με αυτόν, με όμοιους και με χειρότερους, πάντα σε φιλικό κλίμα αυτολογοκρισίας και προσαρμογής απόψεων στο κλίμα του συνομιλητή, χωρίς να του επισημαίνει τις δικές του ευθύνες για την τραγωδία της χώρας. Θα περίμενε κανείς εδώ που φτάσαμε να λέγονται και κάποιες αλήθειες τις οποίες η ομερτά και το πολιτικό σαβουάρ-βίβρ που επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες, απαγόρευαν. Θεωρώ τη συνέντευξη που ακολουθεί ως ένα είδος φάρσας, ένα καθαρό καραγκιοζιλίκι.

   ……………………………….

   https://roides.wordpress.com/2013/04/10/10apr13/

   Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Τράγκας

   Posted on 10/04/2013

   Υπάρχει Ηθική στην «αριστερή» Πολιτική;

   Έχουμε θέσει προ πολλού το πρόβλημα του κ.Τσίπρα, να ανοίγει εύκολα πάρε-δώσε με την Άκρα Δεξιά.

   …………………………………


   (Σε κόκκινο κύκλο) ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; -Τρίωρο τετ-α-τετ με Τράγκα. Από κάτω η συνέντευξη με Μιχαλολιάκο).

   …………………………………………….

 6. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Από τον υπόνομο του Ορθόδοξου Επισκοπάτου


  Σωτηρίου Τζούμα
  https://www.exapsalmos.gr/2020/10/09/%ef%bb%bfsfinakia-pou-tzou-zoun-3/

  Σφηνάκια που τζού-ζουν- 3
  Post published:9 Οκτωβρίου 2020

  (…..)

  Από φίλο πανεπιστημιακό καθηγητή ο οποίος παρακολουθεί πλέον τα γεγονότα χωρίς εξαρτήσεις αφού αφυπηρέτησε , έλαβα την παρακάτω επιστολή:

  «Συγχαρητήρια για τα δηκτικά σου σημειώματα. Όντως έτσι έγιναν τα πράγματα στην Σχολή 10.10.2020. Να μου επιτρέψεις μια μικρή διόρθωση: ο Αγιασμός δεν έγινε από Ιερέα αλλά από τον Επίσκοπο Αβύδου που ισορροπεί ο έρημος με το ένα πόδι στο Φανάρι και το άλλο στην Αγίας φιλοθέης μήπως και πάρει καμία Μητρόπολη. Ο big brother κατ’ εμέ ΑΓΕΛΑΔΟΣΧΗΜΟΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΟΣ έχασε το παιχνίδι της Σχολής εντελώς πια, για αυτό εξαφανίστηκε προφασιζόμενος εκπαιδευτική άδεια Σεπτ. 2020 – 2021. Έχασε την Κοσμητεία με τον εγκάθετο αχυράνθρωπό του, την γνωστή ΚΟΡΝΑ, ταπεινώθηκε στην προεδρία του Τμήματος με πλειοψηφία μόνο 1 ψήφου στην διορισμένη του ΣΤΟ(Υ)ΦΗ (+12, -9 λευκά) παρόλο που ήταν μοναδική υποψήφια και πήρε απορριπτικό μήνυμα των επιλογών του σε Τμήμα και Σχολή. Αν δεν προβιβασθεί σε ΑΡΧΙτέτοιο (δύσκολο έως αδύνατον πια), προβλέπω να αποσυρθεί από το ΕΚΠΑ για να μην διασυρθεί καθυβριζόμενος από τα φυντάνια που μονιμοποιήθηκαν ως αναπλ.καθηγητές και δεν τον έχουν πια ανάγκη. Ήδη του γύρισαν την πλάτη μερικοί…Νεώτερα εν καιρώ!
  Η Σχολή πολιορκείται από πρόσωπα που κάνουν κακό! Από τον Βόλο (μώλο όχι κ@λο): Καρακόλ, Κόρνα,Γρηγόριο & σια.

  (…..)

  Η φωτό που αναρτήσαμε στη στήλη με τους ιερείς να φοράνε μάσκα κατά την Μεγάλη Είσοδο έμαθα ότι ήταν από το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Εκεί η μάσκα είναι επιβεβλημένη στους ιερείς από τον Πατριάρχη και κατά την θεία Λατρεία . Αποκρουστικό το θέαμα και τραγικό μαζί! Δεν ξέρω τι να πω! Απλά λυπάμαι που η Εκκλησία μας κάνει τέτοιες εκπτώσεις.

  (…..)

  Αν κάνω σήμερα αυτή την αναφορά είναι για να προειδοποιήσω για τελευταία φορά τις κάργες της Συνόδου – αρσενικού, θηλυκού και… ουδέτερου γένους – να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη, γιατί θα δουν τον ουρανό ανάποδα με όσα θα τους γράψω. Είμαι στο παρά 5’. Εύχομαι να μη γίνει παρά 1’.

  Συνεχίζεται…..

 7. Παράθεμα: Δέκα ερωτήματα για τους επιστημονικούς και θεολογικούς κινδύνους της Μετάληψης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 8. Παράθεμα: Άθωνας: Πρώτος στα κρούσματα, πρώτος στη μάχη κατά του εμβολίου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ενώ ο άγιος ΚΙλκισίου βρίσκεται στην εντατική

  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/7086444/me-koronoio-o-mitropolitis-rethymnis-kai-avlopotamou-evgenios

  9/2

  Με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος
  «Από το σπίτι θα σας σκέφτομαι και θα προσεύχομαι για εσάς»

 10. Ο/Η Ηγούμενος και Ηγουμένη λέει:

  https://parallaximag.gr/epikairotita/thetikos-ston-koronoio-igoumenos-apo-ta-meteora-eisichthi-sto-nosokomeio-me-ypsilo-pyreto

  Θετικός στον κορονοϊό ηγούμενος από τα Μετέωρα – Εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό Από parallaxi – November 26, 2020 0

  Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διασπορά του κορονοϊού στη Μοναστική Κοινότητα των Αγίων Μετεώρων, καθώς εντοπίστηκε ακόμα ένα κρούσμα. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ επιβεβαιώθηκε ότι ηγούμενος μιας εκ των Μονών των Μετεώρων είναι θετικός στην COVID-19. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης (26/11) ο ηγούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, εισήχθη στο Νοσοκομείο Τρικάλων με υψηλό πυρετό.

  Ο ίδιος φέρεται να συμμετείχε στην προσπάθεια διάσωσης ενός άλλου μοναχού προ ημερών, απ’ όπου προέκυψαν κι άλλα θετικά κρούσματα.

  Στην ειδική πτέρυγα covid-19 του Νοσοκομείου Τρικάλων, σύμφωνα πάντα με το trikalavoice.gr, νοσηλεύονται και δυο αδελφές, άλλης Μονής της Κοινότητας των Μετεώρων.

  https://www.onlarissa.gr/2020/12/01/koronoios-statheri-i-katastasi-dyo-igoumenon-ton-meteoron-sto-nosokomeio/

  Κορωνοϊός: Σταθερή η κατάσταση δυο Ηγουμένων των Μετεώρων στο Νοσοκομείο
  01/12/2020 – 10:06

  Ως σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση δυο Ηγουμένων Μονών των Μετεώρων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

  Πρόκειται για μια Ηγουμένη που εισήλθε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και έναν Ηγούμενο λίγες μέρες αργότερα. Αμφότεροι βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία τους στην ειδική πτέρυγα του Νοσηλευτικού μας ιδρύματος. Εντωμεταξύ στις Μονές των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής συστάθηκε αυστηρή τήρηση του lockdown και περιορισμό των μετακινήσεων μόνο στις απόλυτα αναγκαίες.

 11. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  https://www.documentonews.gr/article/apokleistiko-oetikos-ston-koronoio-iereas-se-polh-ths-hleias-thn-prwtoxronia-koinwnhse-pistoys-kai-anhlika-paidia

  Αποκλειστικό: Θετικός στον κορονοϊό ιερέας σε πόλη της Ηλείας – Την Πρωτοχρονιά κοινώνησε πιστούς και ανήλικα παιδιά

  4.01.2021 | 21:03

  Προβληματισμό και φόβο έχει προκαλέσει στους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Τραγανού του δήμου Πηνειού Ηλείας η είδηση ότι ο ιερέας της κοινότητας βρέθηκε θετικός στον Covid 19.

  Την είδηση επιβεβαίωσαν στο http://www.apokalypseis.com πολίτες αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, επισημαίνοντας ότι το όλο θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς σχετίζεται με την δημόσια υγεία .

  Το ανησυχητικό είναι ότι ο ιερέας φέρεται να λειτούργησε κανονικά και χωρίς μάσκα ! τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά παρουσία πιστών ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά …

  Μάλιστα την Πρωτοχρονιά φέρεται να κοινώνησαν από τον συγκεκριμένο ιερέα πέντε συνολικά άτομα ανάμεσά τους και δύο ανήλικα παιδιά .

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας εμφάνισε αδιαθεσία και έντονο βήχα τα Χριστούγεννα αλλά την Πρωτοχρονιά η κατάσταση του επιδεινώθηκε και μετά από την παρότρυνση των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου έκανε τεστ και βρέθηκε θετικός στον Covid 19.

  Όπως έγινε γνωστό , επικρατεί αναστάτωση μεταξύ των πολιτών που παρευρέθηκαν στην εκκλησία μαζί του και όλοι τους , μαζί τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου έχουν μπέι σε διαδικασία ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί αν κόλλησαν τον επικίνδυνο ιό.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_serbias/se-karantina-o-patriarxis-servias/

  03 Μαρτίου, 2021 – 14:43

  Σε προληπτική καραντίνα ο Πατριάρχης Σερβίας

  Σε προληπτική αυτοαπομόνωση βρίσκεται ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ήρθε σε επαφή με Ιερέα, ο οποίος εμφάνισε ήπια και ασυμπτωματική μορφή COVID 19. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου Σερβίας ο ιατρός συμβούλευσε τον Μακαριώτατο να απομονωθεί για προληπτικά τις επόμενες ημέρες.

  ___________________________

  Πέθανε ο μητροπολίτης Κιλκίς από κορωνοϊό-Η Εκκλησία δείχνει να κρύβει την αιτία θανάτου του

  Αναχώρησε χτες για τις ουράνιες μονές ο Άγιος Κιλκισίου, ο οποίος είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο. Αρχικά ανακοινώθηκε πως τα τεστ ήταν αρνητικά, όμως αρχές Φλεβάρη διέρρευσε η είδηση, που δεν διαψεύστηκε πως διαγνώστηκε στη συνέχεια πως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό:
  «Κορωνοϊός: Ραγδαίες οι εξελίξεις με την υγεία του Μητροπολίτη» (athensmagazine, 5.2)
  https://www.athensmagazine.gr/article/news/ellada/499986-korwnoios-ragdaies-oi-ekselikseis-me-thn-ygeia-toy-mhtropolith-kilkis
  « Κορονοϊός: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του μητροπολίτη» (lawandorder-5.2),
  https://www.lawandorder.gr/Article/108656/ellada/koronoios-statheri-i-katastasi-tis-ugeias-tou-mitropoliti-kilkis
  «Κορωνοϊός» (indicator-5.2),
  https://indicator.gr/koronoios-statheri-i-katastasi-tis-ygeias-toy-mitropoliti-kilkis
  «Κορωνοϊός» (voria).
  https://www.voria.gr/article/koronoios-statheri-i-katastasi-tis-igias-tou-mitropoliti-kilkis

  Η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του δεν αναφέρει τον ιό ως αιτία που οδήγησε τον μητροπολίτη στο τέλος της εγκόσμιας παρουσίας του. Πριν από τρεις μήνες (22.11) είχε πεθάνει και ο πρωτοπρεσβύτερος της ίδιας Μητρόπολης Κωνσταντίνος Σέπκας από κορωνοϊό. Η ανακοίνωση της Μητρόπολης είναι αμφίσημη:

  «Η Ἱερά Μητρόπολις Πολυανῆς καί Κιλκισίου μέ θλίψη καί συντριβή ἀναγγέλλει τήν πρός Κύριον ἐκδημία τοῦ μακαριστοῦ Ποιμενάρχου της Μητροπολίτου κυροῦ Ἐμμανουήλ. Αἰτία τοῦ θανάτου δέν ἦταν ὁ covid-19, ὅπως ἀπέδειξαν τά τέσσερα μοριακά τέστ πού ἔκανε ἀλλά ἡ ἀνακοπή τῆς καρδιᾶς»
  .
  Πότε έγιναν αυτά τα τεστ. Αρχικά; Διότι πράγματι στην αρχή, πριν διασωληνωθεί ο άγιος τα τέστ έδειχναν αρνητικά, μετά όμως δημοσιεύτηκε πως είχε κορωνοϊό. Έδωσε σκληρή μάχη στην εντατική και βγήκε θεραπευμένος από τον κορωνοϊό και πέθανε από την ταλαιπωρία την οποία είχε υποστεί η καρδιά του. Αν ο Μητροπολίτης δεν είχε κορωνοϊό τότε η Μητρόπολη όφειλε να ετο είχε διαψεύσει όταν δημοσιεύτηκε η είδηση. Πάντως είναι αξιοπερίεργο πως και ο αρχιψεύτης Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, αρνητής της μάσκας είχε μια ανάλογη περιπέτεια, διασωληνώθηκε, γραφτηκε πως ειχε κορωνοϊό, διαψεύστηκε. Αυτός όμως διασώθηκε.


  Να σημειωθεί πως ο μακαρίτης ήτο Μακεδονομάχος

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Κρήτη: Συγκλονίζει ο ιερέας που νόσησε από κορονοϊό – «Την ψυχή μας στον Θεό και τα αυτιά μας στον γιατρό»
   Dogma 03 Μαρτίου 2021 17:50

   Μήνυμα μέσα από το Νοσοκομείο Χανίων στέλνει ο ιερέας που την περασμένη Κυριακή (28.02.2021) βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό. «Την ψυχή μας στον Θεό και τα αυτιά μας στον γιατρό», διαμηνύει ο ιερέας που δίνει μάχη με τον ιό.

   Το μήνυμα του ιερέα μετέφερε με ανάρτησή του στο Facebook ο Πρωτοσύγκελος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, πατήρ Γεώργιος Περράκης, σημειώνει το Creta24.

   Διαβάστε το μήνυμα και την ανάρτηση:

   «ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
   ΑΥΤΟΛΕΞΙ

   ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ Η ΓΡΙΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΒΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ».

  • Ο/Η +π.Θ. λέει:

   Από κορονοιό προσεβλήθη και κατεβλήθη τόσoν ώστε λόγω υφισταμένων άλλων νοσημάτων ανεχώρησε ο άγιος Κιλκισίου.
   Να μην έχετε καμία αμφιβολία.

   Το λέγει εμμέσως ο ειδήμων των ιερών κουτσομπολιών και παρασκηνίων Σ.Τζούμας

   https://www.exapsalmos.gr/2021/03/04/%ef%bb%bftreis-kenes-mitropoleis-tis-ekklisias-mas-perimenoun-tous-neous-poimenarches-tous/

   Τρεις κενές Μητροπόλεις της Εκκλησίας μας περιμένουν τους νέους ποιμενάρχες τους
   Post published:4 Μαρτίου 2021
   ✔️Τα διλήμματα και οι προβληματισμοί του Αρχιεπισκόπου που θα οδηγήσουν την Ιεραρχία στην εκλογή των σωστών υποψηφίων

   🔹Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

   Τρίτος στη σειρά ο προσφάτως κοιμηθείς Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ. Ιεράρχης με βεβαρημένη υγεία η οποία τον ταλαιπώρησε πολύ έως το τέλος, ανεξάρτητα από τον κορονοϊό. Ο Εμμανουήλ ενδεχομένως να ήθελε να αφήσει πίσω του έργο αλλά τα προβλήματα υγείας που είχε δεν τον άφησαν.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άγριο θανατικό στην αμετανόητα απρόσεκτη σερβική Εκκλησία
  Πέθανε στις 4 Μαρτίου από κορωνοϊό σε ηλικία 83 ετών ο πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Αθανάσιος
  Είχε χρηματίσει τοποτηρητής της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης το 2010 μετά την αναγκαστική παραίτηση του Επισκόπου Αρτεμίου που κατηγορήθηκε για κλοπή μεγάλου ποσού και για οργάνωση απόπειρας δολοφονίας του γραμματέα του
  Είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Τρέμπινιε στη Βοσνία.
  Την Τρίτη 2 Μαρτίου η υγεία του χειροτέρευσε με φλεγμονή των πνευμόνων.

 14. Ο/Η Gay monk λέει:

  https://www.exapsalmos.gr/2021/03/09/nea-diapsefsi-gia-tin-ygeia-tou-patriarchi-servias/

  Νέα διάψευση για την υγεία του Πατριάρχη Σερβίας
  Post published:9 Μαρτίου 2021

  Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις φήμες που κυκλοφορούν σε διάφορα ΜΜΕ και τον θέλουν να νοσεί σοβαρά με τον νέο κορωνοϊό, ο Πατριάρχης Σερβίας σε νέα του λιτή ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι είναι υγιής και παρά την προσωρινή απομόνωση στην οποία βρίσκεται, ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

  Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ευχαριστεί «πατρικά» όλους για το ενδιαφέρον τους, και τους «ενημερώνει με αγάπη» ότι, εκπληρώνει όλες τις πατριαρχικές του υποχρεώσεις, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες και τους περιορισμούς που του έχουν συστήσει οι γιατροί.
  Στις 7 Μαρτίου, ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της πατριαρχικής κατοικίας.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει τεθεί σε προληπτικό αυτοπεριορισμό, μετά από τις συστάσεις των ιατρών, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid 19.

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

 16. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.penalty.gr/article?id=428995

  Κορονοϊός: Εξιτήριο για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο
  16/11/2020 17:22

  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ
  Κορονοϊός: Εξιτήριο για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο

  Εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία λόγω κορονοϊού.
  Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πλέον θα παραμείνει κατ’ οίκον, παρακολουθούμενος από τους θεράποντες ιατρούς.

  Όπως ανακοινώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργου Χαλκιαδάκη:

  «Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή, σας ανακοινώνουμε το εξιτήριο του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

  Ο Αρχιεπίσκοπος εξέρχεται σε πολύ καλή κατάσταση και παραμένει κατ’ οίκον, παρακολουθούμενος από τους θεράποντες ιατρούς.

  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/arxiepiskopos-kritis-meta-tin-peripeteia-me-ton-koronoio-den-exoume-dikaioma-epipolaiotitas-i-adiaforias/

  Κατάθεση ψυχής από Αρχιεπίσκοπο Κρήτης που ήταν στη ΜΕΘ με κορονοϊό:

  Δεν έχουμε δικαίωμα επιπολαιότητας ή αδιαφορίας

  Μια συγκλονιστική συνέντευξη του κ. Ειρηναίου μετά την πολυήμερη νοσηλεία του στο ΠΑΓΝΗ και τη ΜΕΘ.

  ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
  PUBLISHED 07 ΔΕΚ. 20 (09:50)

  Το υπέρτατο συναίσθημα ήταν η συντροφιά του, η κινητήριος δύναμη που «γέμισε” τα άδεια και μοναχικά μερόνυχτα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κι έβαλε τη σφραγίδα της στο εξιτήριο του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, μοιράζεται με τους αναγνώστες του Cretalive τον «μεγαλύτερο πλούτο” της ζωής, την «αγάπη”, και μερικές απ’ τις πιο έντονες εμπειρίες του, απ’ την πολυήμερη νοσηλεία του στο ΠΑΓΝΗ.

  Μεγάλη του παρηγοριά, εκείνες τις δύσκολες ώρες, ήταν «η καρδιακή προσευχή μου στον Θεό, ώστε να γίνει το δικό Του θέλημα”. Συνοδοιπόρος του, οι «προσευχές όλων των αδελφών μου”.

  Οι δεκάδες επιστολές συμπαράστασης που λαμβάνει καθημερινά, επιδρούν ενισχυτικά στο σώμα και την ψυχή του, ευρισκόμενος μέχρι και σήμερα υπό ιατρική παρακολούθηση και καθώς συνεχίζει τις φυσιοθεραπείες του.

  Στο προσκέφαλο του νιώθει ακόμη τη θαλπωρή των γιατρών και των νοσηλευτών, των «λευκοφορεμένων αγγέλων”, οι οποίοι «στάθηκαν όχι μόνο στο πλευρό μου, αλλά και στο προσκέφαλο όλων των ασθενών”. Θα τους μνημονεύει «πάντοτε” με ευγνωμοσύνη, για «την αφοσίωσή τους στο καθήκον και μάλιστα στις δύσκολες αυτές συνθήκες της πανδημίας”.

  Μας καλεί «να σταθούμε με υπευθυνότητα και σύνεση” ενώπιον του «αδιόρατου εχθρού”, του κορωνοϊού: «Να ταπεινωθούμε”, «να ξαναδούμε με άλλα μάτια και άλλη προσέγγιση ολόκληρη τη ζωή μας” και «να μετανοήσουμε αληθινά” για «να ξαναβρούμε το δρόμο μας”.

  Εν όψει της «μητρόπολης των εορτών», (αντ)εύχεται «σε όλους τους ανθρώπους του Τόπου μας να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα αληθινά και καρδιακά”, προκειμένου «το νέο έτος 2021 να είναι καλύτερο από αυτό που τελειώνει και ο κάθε άνθρωπος να στέκεται στις επάλξεις του χρέους και του καθήκοντος, με πίστη, αγάπη, αλληλεγγύη και δύναμη!”.

  «Η ζωή όλων είναι στα χέρια του Θεού» – «Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη μου!»

  Ακολουθεί η συνέντευξη του κ.Ειρηναίου
  Σεβασμιώτατε, μπήκατε στο Νοσοκομείο και μετά στη ΜΕΘ. Πως το βιώσατε; Τι ήταν εκείνο που σας έδινε δύναμη τις δύσκολες ώρες; Υπήρξαν στιγμές που φοβηθήκατε; Πως είναι αλήθεια αυτό το συναίσθημα όταν νιώθετε πως ακροβατείτε στη διακεκαυμένη ζώνη ;

  Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα αυτής της επικοινωνίας. Είναι αλήθεια ότι η πολυήμερη νοσηλεία μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ήταν μια δύσκολη περίοδος της ζωής μου κυρίως διότι στερήθηκα την επικοινωνία καί την αναστροφή μου με τους ανθρώπους. Ο Επίσκοπος είναι Ποιμένας, δηλαδή Πατέρας και η φυσική του θέση και παρουσία είναι με το ποίμνιο του.

  Κυρίως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ήταν έντονη η αίσθηση της μοναξιάς, καθώς στο χώρο εκείνο δεν υπάρχουν περιθώρια επικοινωνίας. Βέβαια, το εξαίρετο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό της Μονάδας, με ανθρωπιά και αγάπη, δεν επέτρεψε στην ανθρώπινη αγωνία ή στη μοναξιά να κυριαρχήσουν. Προσωπικώς, δεν θα έλεγα ότι αισθάνθηκα φόβο. Γνωρίζω καλά ότι η ζωή όλων μας είναι στα χέρια του Θεού. Το θέλημα του Θεού γίνεται στη ζωή μας και πρέπει κάθε στιγμή να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ως ευλογία, οτιδήποτε Εκείνος επιτρέπει στην καθημερινότητά μας. Στις ώρες εκείνες μεγάλη παρηγοριά για εμένα ήταν η καρδιακή προσευχή μου στον Θεό, ώστε να γίνει το δικό Του θέλημα. Σε αυτή την προσωπική μου προσευχή είχα «συνοδοιπόρο» τις προσευχές όλων των αδελφών μου.

  Βιώσατε έντονα συναισθήματα από την αγάπη των συνανθρώπων μας, πόσο σας βοήθησε τη δύσκολη ώρα;

  Είναι αλήθεια ότι η αγάπη και οι προσευχές των ανθρώπων, από την Κρήτη, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, με συγκίνησε βαθύτατα. Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου μέσα και από αυτή την επικοινωνία προς όλους ανεξαιρέτως. Από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τους Μακαριωτάτους Προκαθημένους Εκκλησιών, την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας μας και όλους τους Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς αδελφούς μας, πού με κάθε τρόπο εξέφρασαν το ενδιαφέρον και τήν αγάπη τους. Είναι σπουδαίο στις δύσκολες αυτές συνθήκες να παραμένουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και να εκφραζόμαστε με αγάπη ο ένας για τον άλλο. Από την πρώτη στιγμή της εξόδου μου από το Νοσοκομείο διαβάζω δεκάδες επιστολές αγάπης και συμπαράστασης. Αυτό μου δίνει δύναμη. Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη μου! Η αγάπη των ανθρώπων είναι ο μεγαλύτερος πλούτος! Δόξα τω Θεώ, για αυτό το μεγάλο δώρο και αυτή την ευλογία του Θεού στη ζωή μου.

  «Να σταθούμε υπεύθυνα και αληθινά απέναντι σε αυτή τη δυσκολία»
  Η επαφή με τους ήρωες με τις άσπρες μπλούζες και την καθημερινή επαφή με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν σίγουρα ένα μάθημα ζωής!

  Θέλω να καταθέσω, επίσης, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, προς όλους τους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και κυρίως της Νευρολογικής Κλινικής. Ευχαριστώ τον εξαίρετο Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μήτσια, με όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους του, καθώς και όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό της Κλινικής. Ως λευκοφορεμένοι «άγγελοι αγάπης» στάθηκαν όχι μόνο στο πλευρό μου, αλλά και στο προσκέφαλο όλων των ασθενών. Διαπίστωσα την αγάπη και την αφοσίωσή τους στο καθήκον και μάλιστα στις δύσκολες αυτές συνθήκες της πανδημίας. Τους μνημονεύω και θα τους μνημονεύω πάντοτε με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους στηρίζει.

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/sygkinitiko-vinteo-o-arch-kritis-irineos-meta-tin-peripetia-tou-apo-ton-koronoio/

  ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΑΡΧ. ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
  Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 17:18
  Αρχική » ΝΕΑ » Συγκινητικό βίντεο: Ο Αρχ. Κρήτης Ειρηναίος μετά την περιπέτειά του από τον κορωνοϊό

  Εκκλησία Online

  Συγκινεί ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, χαιρετώντας τους πιστούς.

  Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ειρηναίου, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης από την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε η υγεία του.

  Από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της Αρχιεπισκοπής, ο Σεβασμιώτατος, χαιρετά τους πιστούς έξω από τον Άγιο Μηνά, το τηλεοπτικό συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV και κατ’ επέκταση όλους τους Κρητικούς, δείχνοντας – για ακόμη μια φορά – την αγάπη του, με δύναμη ψυχής.

  Ενώ, συγκίνηση είχε προκαλέσει και το μήνυμά του στους πιστούς, πριν από μερικές ημέρες, μέσα από την εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της ΚΡΗΤΗ TV:

  «Αγαπητοί μου αδελφοί, με ιδιαίτερη χαρά απευθύνομαι σε όλους εσάς. Είμαι κοντά σας με όλη μου την καρδιά, είμαστε μαζί στις δυσκολίες αυτών των καιρών και των εποχών». Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να μην φοβούνται και να είναι δυνατοί, με βαθιά πίστη στον Θεό και να έχουν αληθινή αγάπη μεταξύ τους.

  Με μειλίχια λόγια μιλούν και οι πιστοί για το Σεβασμιώτατο και για το πολύτιμο έργο του όλα αυτά τα χρόνια.

 17. Παράθεμα: Ιερά Σύνοδος Κρήτης: 34% με κορωνοϊό; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 18. Παράθεμα: Άλλος ένας Ορθόδοξος Μητροπολίτης πέθανε από κορωνοϊό | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 19. Ο/Η Pylyp Orlyk λέει:

  Είχε και ιστορικό επώνυμο ο εκλιπών

  Bohdan Khmelnytsky

  Zynoviy Bohdan Khmelnytsky (Ruthenian: Ѕѣнові Богдан Хмелнiцкiи modern Ukrainian: Богдан Зиновій Михайлович Хмельницький; c. 1595 – 6 August 1657) was a UkrainianHetman of the Zaporozhian Host, then in the Polish Crown of the Polish–Lithuanian Commonwealth (now part of Ukraine). He led an uprising against the Commonwealth

 20. Ο/Η Λινού-Γιαμαρέλλου λέει:

  Ως προς το ερώτημά σας πόσοι από τους Αγιοταφίτες που αρρώστησαν κρυφά ήταν δεσποτάδες η απάντηση υπάρχει παρακάτω, είναι 4.

  https://corfutvnews.gr/israil-tous-agiotafites-chtypise-o-covid-19/

  CORFU TV NEWS | 26 ΑΥΓ, 2020 | 21:29

  Ισραήλ: Τους Αγιοταφίτες “χτύπησε” ο Covid-19.

  Την πόρτα των Αγιοταφιτών “χτύπησε” ο covid-19, με αποτέλεσμα 7 συνολικά μέλη να είναι θετικά.

  Συγκεκριμένα, εξ αυτών 4 Μητροπολίτες, 2 Αρχιμανδρίτες και ένας Διάκονος.

  2 νοσηλεύονται στο Γαλλικό Νοσοκομείο Ιεροσολύμων, ενώ οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί.

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητή κυρία μεταληψιολόγε-λοιμωξιολόγε,
  σας ευχαριστώ.
  Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων τηρεί σιγή ιχθύος.
  Μόλις μπορέσω θα ενημερώσω το ποστ στο οποίο είχα προσμετρήσει μόνο δυο ασθενήσαντες Αγιοταφίτες Αρχιερείς, ελλείψει αποδείξεων, σε αυτό το υπεραμαρτωλό άνδρο της θρησκευτικής απάτης.

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κρυμμένοι κορωνοϊοί μητροπολιτών

  https://www.exapsalmos.gr/2021/06/30/giati-na-stalei-epitropi-mono-ston-peristeriou-toses-mitropoleis-apoimantes-tosa-chronia-giati-den-enochloun/

  Γιατί να σταλεί Επιτροπή μόνο στον Περιστερίου; Τόσες Μητροπόλεις αποίμαντες τόσα χρόνια γιατί δεν ενοχλούν;

  30 Ιουνίου 2021
  Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

  ……………………….

  Εδώ κορονοϊό πέρασαν τόσοι Αρχιερείς και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι υπόλοιποι δεν είπαν λέξη.

  ……………………………

 23. Ο/Η Polakis λέει:

  Να εμβολιαστούν οι ιερείς πρότεινε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

  Ο Καθηγητής έθεσε το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των ιερέων, καθώς όπως τόνισε έρχονται σε επαφή με κόσμο.

  «Οι παπάδες που έρχονται σε επαφή με το ποίμνιό τους, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο να νοσήσει βαριά και να πεθάνει, δεν πρέπει να εμβολιαστούν; Δεν πρέπει οι κατά τόπους Μητροπόλεις να ζητήσουν να εμβολιαστούν άπαντες;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης

 24. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  https://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1543479/palaioimerologitis-despotis-kalei-toys-pistoys-se-drive-theia-leitoyrgia

  Παλαιοημερολογίτης Δεσπότης καλεί τους πιστούς σε drive in θεία λειτουργία

  14 Δεκεμβρίου 2020 – 13:05

  Παλαιοημερολογίτης Δεσπότης καλεί τους πιστούς σε drive in θεία λειτουργία
  Μία ακόμα πρόκληση ιερωμένου εν μέσω κορονοϊού έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, με τις θέσεις του να έχουν προκαλέσει σάλο στην εκκλησία του παλαιού ημερολογίου στην οποία και ανήκει.

  Με βάση ρεπορτάζ του thestival.gr, ένας παλαιοημερολογίτης δεσπότης καλεί τους πιστούς να μη δεχτούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Μάλιστα, o εν λόγω δεσπότης προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει λειτουργία σε χωριό της Θεσσαλονίκης, σε ναό που ανήκει στους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

  Για τη λειτουργία αυτή, οι πιστοί της συγκεκριμένης Οργάνωσης των Γ.Ο.Χ. έχουν ενημερωθεί για την ώρα προσέλευσης και τους λέει, δε, να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους, μία λειτουργία… drive in με λίγα λόγια! Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι θα τους ειδοποιήσει για να μεταλάβουν όταν είναι έτοιμος.

  Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δεσπότης πραγματοποιεί ομιλίες σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και κάνει αναφορές κατά του εμβολίου για την Covid-19.

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.exapsalmos.gr/2021/07/13/aleksandroupoleos-anthimos-posous-tha-chasoume-akomi/

  Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: “Πόσους θα χάσουμε ακόμη!”
  Post published:13 Ιουλίου 2021

  ……………………….

  Πόσους αδελφούς θα χάσουμε ακόμα! Φτάνει πια αυτή η αιμορραγία! Χάσαμε πολλούς κληρικούς, στο βωμό του θρησκευτικού εγωισμού και της ευλαβούς αυταπάτης! Τυλίξαμε τα φέρετρά τους με ψέμματα ότι τάχα πέθαναν από υποκείμενα νοσήματα. Στους επικήδειους, βαφτίσαμε την αλαζονεία τους απέναντι στο Θεό, ως ευλάβεια και την ανυπακοή τους στην Εκκλησία Του, ως αγιότητα!

  Τι άλλο περιμένουμε να μας δείξει ο Θεός για να καταλάβουμε! Τελικά, η ψευδαίσθηση της αγιότητος σκοτώνει όχι μόνο ψυχές αλλά και ζωές!

  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: «Εγκληματικά κηρύγματα» κληρικών «σκότωσαν ανθρώπους»

  https://www.romfea.gr/diafora/44537-stoxos-diadiloton-egine-o-mitropolitis-patron-xrysostomos

  15/07 13:04

  Στόχος διαδηλωτών έγινε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

  Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι σκηνές που διαδραματίσθηκαν χθες, Τετάρτη, έξω από το Επισκοπείο καθώς ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυστόστομος έγινε στόχος των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων.

  Αμέσως μετά την πλατεία, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο Επισκοπείο της Μητρόπολης για να καλέσουν τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να βγει στο μπαλκόνι.

  Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των εμβολίων και της κυβέρνησης και του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

  Οι διαδηλωτές έμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα ενώ ένας φανατικός σήκωσε πλακάτ και το έβαλε μπροστά από την πόρτα του Επισκοπείου.

  Τέλος ο Σεβασμιώτατος σε δήλωση που έκανε μια μέρα μετά τα γεγονότα στο thebest.gr μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ουδέν σχόλιο. Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση ή σχόλιο. Είδατε μόνοι σας τι συνέβη , μπορείτε να κρίνετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Εγώ εκφράζω την άποψη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας».

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο δαίμων Κοβίδιος συνεχίζει να πλήττει αμείλικτα τον Ορθόδοξο κλήρο και ιδιαίτερα τον πανίερο Άθωνα.
  Εκοιμήθη στις 27 Ιουλίου, ανήμερα αγίου Παντελεήμονος του ιαματικού, ο αγιορείτης καλόγερος μητροπολίτης Κινσάσας άγιος Νικηφόρος, από κορωνοϊό.

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/44781-ektakto-ekoimithi-o-mitropolitis-kinsasas-nikiforos

 27. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο δαίμων Κοβίδιος στοχοποιήσε το πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

  https://www.ethnos.gr/ellada/168333_koronoios-sto-nosokomeio-o-mitropolitis-zampias

  Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο μητροπολίτης της Ζάμπια

  31 Ιουλίου 2021

  Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Μητροπολίτης Ζάμπιας, κ. Ιωάννης και κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

  Ο Μητροπολίτης βρέθηκε θετικός στον Covid- 19, μετά την επιστροφή του από την Αφρική στην Ελλάδα.

  O κ. Ιωάννης εισήχθη αρχικά στο Σωτηρία ενώ τώρα νοσηλεύεται στο Αιγινήτειο νοσοκομείο.

 28. Ο/Η Gay monk λέει:

  Ο δεσπότης της Κηφισιάς είχε περάσει κορωνοϊό τον Οκτώβρη, αλλά το ανακοίνωσε τώρα

  https://www.ethnos.gr/ellada/168569_xespasma-kyrilloy-gia-embolia-min-ta-mplekete-me-tin-pisti-oi-giatroi-anakatosan-tin

  Ξέσπασμα Κύριλλου για εμβόλια: Μην τα μπλέκετε με την πίστη – Οι γιατροί ανακάτωσαν την Οικουμένη

  01.08.2021 19:30

  Κώστας Ασημακόπουλος

  Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση που δέχτηκε με καυστικό υγρό ζήτησε από τους πιστούς να μη μπλέκουν την πολιτική και τον αντιεμβολιαστικό αγώνα με την πίστη

  Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση που δέχτηκε με καυστικό υγρό στις 24 Ιουνίου στη Μονή Πετράκη ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος τοποθετήθηκε στο ζήτημα των εμβολίων, της πανδημίας, στην αντιπαράθεση με τους αντιεμβολιαστές αλλά και στις δύο μεγάλες προσωπικές του περιπέτειες όταν νόσησε από κορονοϊό και όταν δέχτηκε την επίθεση με καυστικό υγρό.

  ……..

  Ο Κύριλλος έκανε αναφορά στις δύο μεγάλες περιπέτειες που πέρασε πρόσφατα και αναφέρθηκε στην περιπέτεια του με κορονοϊό τον περασμένο Οκτώβριο και στην επίθεση με καυστικό υγρό

  ………….

  Το Σισμανόγλειο είναι γεμάτο

  Ο Κύριλλος ήταν επικριτικός σε όσους του ζητούν να τους βρει κρεβάτι στην εντατική και ζήτησε από τους πιστούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της πανδημίας: «Η αρρώστια και η πανδημία υπάρχει. Εγώ θέλω να προσέχετε. Αυτό θέλω. Να μην με καλείται τηλέφωνο και μου ζητάτε ένα κρεβάτι στην εντατική. Μη με παίρνετε τηλέφωνο και μου λέτε “Σεβασμιότατε σας παρακαλώ μεσολαβήστε να βρούμε ένα νοσοκομείο να πάει κάποιος ή να βρούμε εντατική στο Σισμανόγλειο” Το Σισμανόγλειο είναι γεμάτο. Όλοι οι εμβολιασμένοι και όλοι οι μη εμβολιασμένοι όλοι χωρούμε μέσα. Δε μπορούμε να λέμε πως όσοι εμβολιαστήκατε είστε αμαρτωλοί ή όσοι δεν εμβολιαστήκατε είστε αμαρτωλοί. Τέρμα η συζήτηση».

 29. Ο/Η Πατρινός παις λέει:

  02.08.2021

  Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

  https://www.tovima.gr/2021/08/02/society/me-koronoio-o-mitropolitis-patron-xrysostomos-eixe-emvoliastei-pliros/

 30. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Παρ’όλο που ζητούσε να ανοίξουν οι εκκλησίες και προπαγάνδιζε υπέρ της μετάληψης είχε εμβολιαστεί.
  Τον πολεμάνε και οι φανατικοί, που τώρα θα χρησιμοποιήσουν έντεχνα την ατυχία του κατά των εμβολιασμών.
  Ξέρουν αυτές οι κακές γκιόσες.

  Διαβάστε κι αυτό το προερχόμενο εκ των ένδον

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2021/07/blog-post_23.html?m=1

  Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΚΛΗΦΑΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ

  Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

  Γραφεία του μητροπολίτου αναποδογυρίζονται, πρωτοφανή επεισόδια εκτυλίσσονται, ιερείς απειλούνται και – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – ξυλοκοπούνται, ράβδοι ποιμαντικές του βοηθού επισκόπου θρυμματίζονται, μαχαίρια βγαίνουν…
  Η αστυνομία τρέχει και δεν προλαβαίνει… Αυτό είναι το σκηνικό των τελευταίων ημερών στην Μητρόπολη Πατρών.
  Και ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος; Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος; Σιωπά εκκωφαντικά! Τάχα …συγχωρεί, αλλά στην πραγματικότητα θέλει να συγκαλύψει, ο ίδιος ξέρει τι…

  Ούτε μία ανακοίνωση για τα απίστευτα γεγονότα!

  Γράφει πολύ σωστά ο Βαγγέλης Γερογιάννης στην «Πελοπόννησο»: «Γιατί οι ιερείς δεν κάλεσαν την αστυνομία; Επειδή φοβήθηκαν, λέει. Σεβαστό. Και αν μετά συνέβαινε κάτι χειρότερο, τι θα έλεγαν; Γιατί η Εκκλησία δεν κάνει μηνύσεις; Γιατί η Εκκλησία δεν εκδίδει μία ανακοίνωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα τη στιγμή που το κάνει σε εθνικές επετείους και σε άλλες εκδηλώσεις; Να μας συγχωρέσουν, αλλά αυτή τη στιγμή ο φόβος δεν είναι επιχείρημα. Αυτή τη στιγμή βγαίνεις μπροστά και παίρνεις θέση, υπεύθυνα, ειλικρινά και κινείς όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ειδικά μετά απ΄ όσα έγιναν».

  Μέχρι να τοποθετηθεί επισήμως, λοιπόν, ο Πατρών Χρυσόστομος – αν το κάνει – είναι ύποπτος για όλα! Για όλα όμως!
  Το σίγουρο είναι ότι καθίσταται επικίνδυνος, πλέον, για την ευστάθεια της Μητροπόλεως.

  panagiotisandriopoulos στις 3:10 μ.μ.

 31. Παράθεμα: Οι κουτοπονηριές του Βασίλη Κουτσού (Εφραίμ) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.