Ποια είναι η θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-Βαρουφάκη για τους ναούς τις γιορτές;

[Γιατί δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους;]

Για τις κινητοποιήσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου «Ο Τσίπρας τηλεφώνησε σε Βελόπουλο» (γνωστό υπέρμαχο των δημοκρατικών ελευθεριών), θα του τηλεφωνήσει τώρα και για τους ναούς;

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Όσοι μητροπολίτες και ιερείς έχουν επαφή με την κοινή λογική, ευγνωμονούν την κυβέρνηση για τα μέτρα της σχετικά με τις θρησκευτικές τελετές την περίοδο των εορτών. Γλυτώνουν τη διακινδύνευση να έχουν την τύχη του δεσπότη Γιάννη Τασσιά από το Λαγκαδά. Γλυτώνουν και τη δοκιμασία του Νοσοκομείου, γιατί δεν είναι βέβαιο πως θα περισσεύουν C-130, αμερικανικά φάρμακα ή  πολυτελή μονόκλινα στον Ευαγγελισμό ή σε στρατιωτικά Νοσοκομεία για τους διακόνους των πιστών και εργάτες του αμπελώνος του φτωχού Ιησού, προκειμένου να καθυστερήσουν την μετάβασή τους στον «καλό Παράδεισο». Ιδιαίτερα οι απλοί παπάδες που αυτών η μοίρα ως κορωνοϊπληκτων της Μετάληψης (όσοι δεν αδειάζουν το δισκοπότηρο στο νεροχύτη) ή του χωρίς μάσκες συγχρωτισμού τους στο ναό, θα είναι οι κοινοί θάλαμοι σε λαϊκά Νοσοκομεία. Από την άλλη νιώθουν την ασφυκτική πίεση των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων και των φανατικών λαϊκών και ρασοφόρων, που έχουν τους τρόπους τους να εκβιάζουν και να απειλούν μητροπολίτες, κατέχοντας μυστικά και ντοκουμέντα της ενάρετης και ασκητικής  ιδιωτικής ζωής τους («Και ποιος δεν έχει εκβιαστεί»-«Τον ισχυρισμό ότι όλοι οι ιεράρχες της Εκκλησίας αλλά και Πατριάρχες (!) έχουν πέσει θύματα εκβιασμών υποστήριξε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος στην προχθεσινή του κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο…», Καθημερινή-5.2.2003). Πολλοί είναι οι μητροπολίτες που προκαλούν βλέποντας τάχα την Εκκλησία σε διωγμό, βασιζόμενοι στην ιδιότυπη ασυλία που παράνομα απολαμβάνουν. Ενδεικτικά επισημαίνω τη δήλωση του Κυθήρων: «Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν». Μια ειδική περίπτωση που απολαμβάνει να προκαλεί, είναι ο μητροπολίτης της Λούτσας Νίκος Χατζηνικολάου, ο πρώτος δεσπότης που ιερείς του ευλόγησαν γραφεία της σατανιστικής χιτλερικής συμμορίας (2011), τον οποίο η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΕΛ είχε προαγάγει σε υποστράτηγο (2018), ο οποίος δήλωσε απτόητος πως ο έντιμος πολίτης που κατήγγειλε παράνομο εκκλησιασμό στο Κορωπί, έπρεπε να διωχθεί γιατί κατήγγειλε χωρίς να έχει έννομο συμφέρον. Βεβαίως και είχε έμμεσα, ως κάτοικος της περιοχής, ή και άμεσα αν π.χ. η πεθερά του ήταν μεταξύ των εκκλησιαζομένων. Αλλά εδώ έχουμε και την εγκληματική και αντικοινωνική προτροπή στους πιστούς να «κάνουν τα στραβά μάτια» στα εγκλήματα κατά τρίτων. Ο καλόγερος κατέληξε μέσα σε υστερική έξαρση, αυτοαποκαλυπτόμενος με την μαυρόψυχη δήλωση πως θα συνεχίσει να παραβιάζει την απαγόρευση και πως το πρόστιμο αλλά και τα επόμενα πρόστιμα, θα πληρωθούν παράνομα, από κατάχρηση ξένων χρημάτων που δόθηκαν για άλλο, ιερό σκοπό: «τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητροπόλεώς μας». Σε αυτές τις κατάπτυστες αθλιότητες δεν απάντησε κανένα κόμμα (Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 3 βουλευτές στο καπετανάτο του ρασοφόρου υποστράτηγου).

Εικόνα πολιτισμού και κοινωνικής ευθύνης των Ορθοδόξων πιστών και ιερωμένων (από την κηδεία του Σέρβου εθνικιστή μητροπολίτη Μαυροβουνίου, που πέθανε από κορωνοϊό).

Ταυτόχρονα αισθάνονται πως οφείλουν να δώσουν τη μάχη του κύρους της Εκκλησίας, η οποία στην πράξη αποδεικνύεται πως δεν έχει την ιερότητα ενός super market, ούτε τη χρησιμότητά του για τις ζωές των ανθρώπων. Παράλληλα πιέζει και το τεράστιο πρόβλημα των εκμηδενιζόμενων εισπράξεων των ιερών καταστημάτων. Τέλος υπάρχει και η ψυχολογική πτώση του ρασοφόρου ηθοποιού που δίνει μοναχικές παραστάσεις σε άδειο θέατρο, χωρίς να υπάρχει το κοινό που θα θαυμάσει το τελευταίο φαντεζί ανσάμπλ του μητροπολίτη. Πράγματι είναι πολύ δύσκολη η θέση των Ιεραρχών που βλέπουν να δοκιμάζεται ακόμη και ο σκληρός πυρήνας των ιδεολογημάτων της αποκρυφιστικής αίρεσης της Ορθοδοξίας, που εξευτελίστηκε ακόμη και στη Μέκκα της, την Αγία Ρωσία, όπου οι κληρικοί αφού πρώτα αποδεκατίστηκαν από το δρεπάνι του Ιού ή και του Χάρου, απολυμαίνουν τα κουταλάκια της Θεοφαγίας μετά τη χρήση τους από κάθε πιστό.

Στην Ελλάδα οι συστηματικοί αντιρρησίες (συχνά με αντιφατικότητα) της επίσημης Αριστεράς, επενδύουν πολιτικά στην τραγωδία της πανδημίας, αντί να ασκήσουν σοβαρή και επίμονη αντιπολίτευση αρχών πάνω στη συντηρητική στάση της κυβέρνησης σε πολλά ζητήματα, όπως στο σωφρονιστικό δίκαιο, στο εκκλησιαστικό πρόβλημα, στη Δικαιοσύνη, στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι λουδίτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τους αλαλαγμούς της χαράς τους από την αναπόφευκτη δοκιμασία του συστήματος τηλεκπαίδευσης την πρώτη ημέρα της δοκιμαστικής λειτουργίας του, αντί να χαιρετίσουν μια πρωτοπόρα προσπάθεια, ενδιαφερόμενοι με επιμονή και ευρηματικότητα για τους μαθητές εκείνους που δυστυχώς δεν διαθέτουν τεχνική υποδομή παρακολούθησης. Η Αριστερά παριστάνει ότι αγνοεί την παγκόσμια τραγικότητα της κατάστασης και τη διεθνή δοκιμασία όλων των τακτικών και όλων των μέτρων από τη Β.Κορέα και την Κούβα μέχρι τη Σουηδία και την Ελβετία, από τις ΗΠΑ μέχρι τη Ρωσία και από την Βρετανία μέχρι την Ιταλία, με μοναδικές εξαιρέσεις τη φασιστική Κόλαση της Κίνας, όπου ο στρατιωτικός νόμος επιβάλει απόλυτη πειθαρχία και τη εξαιρετική περίπτωση της Σιγκαπούρης (με έκταση λιγότερη από την Κεφαλονιά). Αυτή η Αριστερά κάνει φτηνή αντιπολίτευση, προσπαθώντας μάλιστα να δημιουργήσει πρόβλημα με τις δικές της παραδοσιακές τελετές στις επετείους των δικών της ιερών παραδόσεων, με πάθος και υποκριτικό σύνδρομο καταδίωξης, που συναγωνίζονται τον ορθόδοξο ταλιμπανισμό. Επειδή όμως τα πολιτικά κόμματα οφείλουν όχι μόνο να αντιπολιτεύονται αλλά και να προτείνουν και επειδή η στοιχειώδης αντίληψη κοινωνικής ευθύνης και πατριωτισμού (ένα πεδίο στο οποίο η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ  και του Λαφαζάνη συναγωνίζεται τυχοδιωκτικά στις μέρες μας με την ακροδεξιά, στα εύφορα ψηφοθηρικά πεδία της τουρκικής απειλής), απαιτεί να πάρουν θέση πάνω σε αυτό το επίκαιρο και πολύ κρίσιμο για την αναχαίτιση της πανδημίας θέμα των εκκλησιασμών, που απειλούν και το τελευταίο χωριό και να μην σφυρίζουν αδιάφορα ψαρεύοντας πολυσυλλεκτικά ψήφους στα πιο θολά και μαύρα νερά της εκλογικής πελατείας, περιμένουμε να μιλήσουν.

Ιδού η Ρόδος

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ποια είναι η θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-Βαρουφάκη για τους ναούς τις γιορτές;

 1. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://mikropragmata.lifo.gr/wtf/to-apistefto-thrasos-tou-mitropoliti-n-chatzinikolaou-kai-i-kataptysti-anakoinosi-tou/

  Το απίστευτο θράσος του Μητροπολίτη Ν. Χατζηνικολάου και η κατάπτυστη ανακοίνωσή του

  Αντί να πληρώσουν το πρόστιμο οι παπάδες που παρανόμησαν, τιμωρούν τους φτωχούς. Και το λένε χωρίς να ντρέπονται!

  Από Άρης Δημοκίδης

  Πρώτον: Οι παπάδες δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Πιστεύαμε πως μετά από τόσα κρούσματα και νεκρούς στους κόλπους της εκκλησίας, κι έχοντας πάρει στο λαιμό τους ένα σωρό πιστούς, θα άλλαζαν τακτική και θα πρόσεχαν -προστατεύοντας και τους ανθρώπους που τους παίρνουν στα σοβαρά. Όχι, από ό,τι φαίνεται.

  Δεύτερον: Ο Μητροπολίτης Νικόλαος Χατζηνικολάου (ένας, καθώς λένε, σπουδαγμένος και φωτισμένος άνθρωπος) όχι μόνο δεν απολογείται, αλλά όπως θα δείτε κατηγορεί αυτόν που έκανε την καταγγελία και τελείως χειριστικά λέει ότι το πρόστιμο θα το πληρώσουν ΟΧΙ οι παπάδες που παρανόμησαν, αλλά οι φτωχοί της ενορίας!

  Τρίτον: Έχουν στερέψει τα χρήματα απ’ τα παγκάρια και τα εξτραδάκια των ιερέων παπάδων και έχουν αρχίσει να φέρονται αλλοπρόσαλλα. (Μήπως η φιλοχρηματία τούς κάνει να πιέζουν για ανοιχτές εκκλησίες εν μέσω φονικής πανδημίας;)

  Η κατάπτυστη ανακοίνωση:

  https://pbs.twimg.com/media/EpLtMkSW8AI8T4U?format=png&name=small

  Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυ¬νομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύ¬σουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό. Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.
  Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρ-μό¬σει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις. Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επι¬βάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξι¬ω¬τικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.

  Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγ¬γελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχα¬το αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες.

  Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουρ-γούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβα¬σμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλ-λόμενα πρόστι¬μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επι¬βαρύνουν αποκλει¬στικά τα Φι¬λό¬πτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρο¬πό¬λεώς μας.

  Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό¬μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… Εκεί φτάσαμε.

  Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι

  Αντί να πληρώσουν το πρόστιμο οι παπάδες που παρανόμησαν, τιμωρούν τους φτωχούς. Και το λένε χωρίς να ντρέπονται
  όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!
  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

  Αντί αυτοί που παρανόμησαν να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους το πρόστιμο, το γλιτώνουν και το ρίχνουν στους πιστούς! Τους πιστούς που έδωσαν απ’ το υστέρημά τους για να βοηθήσουν (όπως νόμιζαν) τους φτωχούς.

  Ο Μητροπολίτης έτσι νομίζει ότι τιμωρεί το κράτος και τον «ασεβή» πολίτη -χίλια μπράβο του για την καταγγελία, εννοείται πως είχε και έννομο συμφέρον και προστάτευσε τη δημόσια υγεία.

  Ταυτόχρονα όμως ούτε γάτα ούτε ζημιά για τους προσωπικούς λογαριασμούς όσων παρανόμησαν. Για άλλη μια φορά, με ξένα κόλυβα κηδεία: Θα τα πληρώσουν για άλλη μια φορά τα κορόιδα, όπως πληρώνουν ανεγέρσεις ναών κλπ, παρότι η Εκκλησία έχει μεγάλη περιουσία και προσφέρει ελάχιστα -σε σχέση με τις δυνατότητές της- σε περιόδους κρίσης. (Το ίδιο και με τα τρόφιμα που μοιράζει η Εκκλησία αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πλήρωσε εξ ολοκλήρου απ’ την τσέπη της ενώ συχνότατα είναι προσφορές ή/και από ειδικά κονδύλια των δήμων και του κράτους.)

  Η δε τελευταία φράση -να βάλει τα λεφτά στο λογαριασμό της Μητρόπολης αυτός που έκανε την καταγγελία «μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!»- δείχνει μια σοκαριστική αντίληψη: «Η συγχώρεση της αμαρτίας έχει χρηματικό αντίτιμο»…

  Δεν έχω άλλα λόγια. Απέραντη ντροπή.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για να μην είμαστε άδικοι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφραστεί αρμοδίως και σαφώς

  https://roides.wordpress.com/2020/05/17/17may20/

  Βασιλική η Αρεοπαγίτισσα, σύμβουλος Τσίπρα-Ομολογήτρια της Ορθοδοξίας

  17/05/2020

  [Η θεσμική Αριστερά παρεμβαίνει μαχητικά υπέρ της εν διωγμώ Εκκλησίας]

  του Αναγνώστη Λασκαράτου

  Μετά τον Αλαβάνο της περιφοράς των Επιταφίων και του Αβάτου του Άθωνα, τη λαφαζανική Iskra υπέρμαχο της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας, την padiera του «Νέου Αριστερού Ρεύματος» (ΝΑΡ), προστάτιδα των ανοιχτών ναών («Αριστερά», Ν.Μ.Κ..-21η Απριλίου), η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία της Δικαιοσύνης ενεφανίσθη εις τον αριστερόν άμβωνα.


  Η κυρα-Βασιλική, εν μέσω δυο Τιτάνων της αριστερής διανόησης, Δημήτρη Καμμένου (Άουσβιτς) και Νικολόπουλου («Ω, Γέροντα η ευχή»!, «Όσα υποστηρίζω για την ομοφυλοφιλία είναι όσα υποστηρίζει η Αγία Γραφή»)

  Είναι αυτή για την οποία ο κ.Τσίπρας ισχυρίστηκε πως είναι υπεράνω του Συντάγματος και θα έπρεπε η θητεία της ως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου να παραταθεί κι ας είχε ξεπεράσει το συνταγματικά ρητά προβλεπόμενο ανώτατο όριο ηλικίας, αυτή η οποία διετέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η οποία διορίστηκε από τον κ. Τσίπρα στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, την επομένη ακριβώς της λήξης της θητείας της στον Άρειο Πάγο, αυτή η οποία διορίστηκε από τον ίδιο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σήμερα η κυρία Θάνου έχοντας αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, δέχτηκε τη θεία φώτιση και εξελίχθηκε σε Ομολογήτρια της Πίστεως και Απολογήτρια της Ορθοδοξίας.

  Από την ιερή Ρομφαία (14/05 12:12) αντιγράφω:

  «Βαρυσήμαντο και αιχμηρό άρθρο της πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικης Θάνου δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια, με σχετικό πρωτοσέλιδο. Η κυρία Θάνου αναφέρεται στο κλείσιμο των Εκκλησιών και σε πιθανή καταπάτηση των νόμων. Η παρέμβαση της αναμένεται να συζητηθεί».
  ………………………………………….

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αστυνομία αγάπη μας

  https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/41037-i-im-kerkuras-euxaristei-tis-astunomikes-arxes

  14/12 20:20

  Η Ι.Μ. Κερκύρας ευχαριστεί τις αστυνομικές αρχές

  Μετά την ολοκλήρωση των λατρευτικών εκδηλώσεων για την μνήμη του προστάτου και πολιούχου του τόπου Αγίου Σπυρίδωνος, η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος επιθυμούν να ευχαριστήσουν τις αστυνομικές αρχές της Κέρκυρας, τον Διευθυντή Αστυνομίας Κέρκυρας κ. Ματθαίο Γιαννούλη και τους συνεργάτες του, διότι, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, τηρουμένων όλων των διατάξεων προστασίας της δημόσιας υγείας, στάθηκαν διακριτικά έναντι της ανάγκης των Κερκυραίων τουλάχιστον να περάσουν έξω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και να αισθανθούν κοντά στον Άγιό μας το τριήμερο 11-12-13 Δεκεμβρίου, ενώ διευκόλυναν και τους ιερείς και το αναλογούν, σύμφωνα με τα μέτρα, ………


  Ο κ. Νεκτάριος εύχεται στις αστυνομικές αρχές του τόπου, στους ευλαβείς αστυνομικούς και τις οικογένειές τους να έχουν την ευλογία του Αγίου μας.

  https://www.protothema.gr/greece/article/1074542/epithesi-tis-mitropolis-mesogaias-stin-kuvernisi-gia-prostimo-1500-ston-nao-tou-koropiou/

  Επίθεση της Μητρόπολης Μεσογαίας στην κυβέρνηση για πρόστιμο 1.500 ευρώ σε ναό του Κορωπίου

  Υστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυνομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύσουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό.Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρ­μό­σει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις.

  Δεν υπάρχει όμως συντονισμός:


  Ντροπή και αίσχος!
  Post published:13 Δεκεμβρίου 2020

 4. Παράθεμα: Ποια είναι η θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-Βαρουφάκη για τους ναούς τις γιορτές; — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υπάρχουν νεότερα για τον παπά;
  Ομίλησε η Δικαιοσύνη;

  https://roides.wordpress.com/2017/07/31/31jul17/

  Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας;

  [Θα κουκουλωθεί ΚΑΙ αυτό το ιερό κρούσμα;]


  Ο τέως Μεσογαίας Αγαθόνικος (είχε διοριστεί από την εκκλησιαστική Χούντα Ιωαννίδη), πρώην στρατιωτικός παπάς (υπολοχαγός) του κολαστηρίου της Μακρονήσου (1951-1953), απόφοιτος της κακόφημης Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, στέφει το διάδοχό του Νίκο Χατζηνικολάου.  Τα φτωχικά επισκοπεία του κ.Νίκου στα Σπάτα και στο Λαύριο

  Ο μητροπολίτης κ.Νίκος μένει στο μεγάλο και επιβλητικό Μέγαρο στα Σπάτα, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα ζουν μέσα στα σκουπίδια τσιγγανάκια, που δεν πάνε ούτε σχολείο. Ο κ. Νίκος όμως, δήλωνε στην ενθρόνισή του: «Πώς…να ταυτιστώ με την πολυτελή αμφίεση, που παραπέμπει στη ζωή των βυζαντινών αυτοκρατόρων;…Η αρχιεροσύνη,…ήταν κάτι που .. καθόλου δεν επιθυμούσα….Λέξεις όπως μισθός, .. τιμητικές διακρίσεις κλπ … θα ήθελα να παραμείνουν ξένες προς το λεξιλόγιο της προσωπικής μου πολιτείας…ο ιερέας πρέπει να είναι ο φτωχότερος από τους πιστούς και ο επίσκοπος ο φτωχότερος από τους ιερείς. ….το δεύτερο όμως, αποτελεί για μένα αδιαπραγμάτευτο όρο και απαράβατο στόχο ζωής. Δεν θα ήθελα να πληρώνομαι». Τώρα λέει πως θέλει να φύγει φτωχός από τον κόσμο αυτό. «Θα ήθελα όταν πεθάνω να βρουν τη Μητρόπολη άδεια». Το είχε δηλώσει αυτό στην Παναγία Ελεούσα Λεγραινών Σουνίου (8.9.2014), στην περιοχή δηλαδή που γράφτηκε ότι δρούσε στους κόλπους της νεολαίας ο θρασύτατος παιδόφιλος παπάς του. Αυτός ο ανισόρροπος άνθρωπος, που έστελνε σε 14χρονο αγόρι γυμνές του φωτογραφίες, δεν ήταν ο μόνος ιερέας της Μητρόπολης του κ.Νίκου, που συνελήφθη να αλληλογραφεί με απρεπή τρόπο με νεαρό. Ευτυχώς το παιδί είχε πατέρα και μάνα και δεν ζούσε σε ίδρυμα. Εδώ κάθε τίμιος άνθρωπος να προβληματιστεί και να σκεφτεί λιγάκι και κάθε παιδάκι που δεν έχει που την κεφαλή κλίνη.

  Λούτσα, Κορωπί, Ραφήνα (Παντοβασίλισσα, μετά από πογκρόμ, τοποτηρητής της Μητρόπολης ήταν τότε ο κ.Νίκος) και Ανάβυσσος. Στην τέταρτη φωτ. ο ιερέας με το πετραχήλι του στο μπαλκόνι με τη βυζαντινή σημαία.

  Σημείωση: Η φωτογραφία του παπά που ευλογούσε στην Ανάβυσσο, εξαφανίστηκε, γιατί έπεσε το σάιτ της συμμορίας
  Υπάρχει όμως το βίντεο με ρεπορτάζ

  ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ X.A. T.O. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ – ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ.wmv
  3.316 προβολές•2 Ιουλ 2012
  Γιάννα Μωραΐτη
  1000-δες Εθνικιστές στα εγκαίνια των γραφείων της Τ.Ο. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ στην Ανάβυσσο.
  Μετά τον αγιασμό των νέων γραφείων ακολούθησε ομιλία από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέλυσε τους στόχους και τις επόμενες κινήσεις του Κινήματος εντός κι εκτός Βουλής.


  Επί των εθνικών επάλξεων

  Ο κ.Νίκος με τον υποψήφιο Βουλευτή των ΑΝΕΞΕΛ στην Αττική Δημοσθένη Δόγκα (δυστυχώς δεν εξελέγη)

  Ο κ.Νίκος με τον πορνοκλέφτη Αττικής Παντελεήμονα

  Ο κ.Νίκος υποδέχεται τα λείψανα του Σεραφείμ του Σαρόβου

  Ο κ.Νίκος συμπαραστέκεται σε φτωχούς φυλακισμένους

 6. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.exapsalmos.gr/2020/12/14/i-ekklisia-einai-petoimi-akomi-kai-gia-ti-megali-riksi-me-tin-politeia-kai-oi-lithoi-kekraksontai-k-mitsotaki/

  Η Εκκλησία είναι έτοιμη ακόμη και για τη μεγάλη ρήξη με την πολιτεία! Και «οι λίθοι κεκράξονται» κ.Μητσοτάκη!

  Post published:14 Δεκεμβρίου 2020

  Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

  Ένα καζάνι που βράζει είμαστε όλοι, κλήρος και λαός. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας είναι χιλιάδες. Όλοι με μια φωνή και μια καρδιά είναι έτοιμοι να ανέβουν στις επάλξεις και να τα «παίξουν» όλα για όλα. Ο λαός μας με αίσθημα ευθύνης υπέμεινε, ανέχθηκε, σιώπησε, αλλά τώρα ο «κόμπος έφθασε στο χτένι»! Φθάνει πια τόση κοροϊδία. Η μεροληπτική στάση της κυβέρνησης έναντι των χριστιανών είναι πασιφανής. Νομίζουν ότι είμαστε του χεριού τους. «Εμείς τον ανεβάσαμε, εμείς θα τον ρίξουμε» λένε οι ιερείς μα και ο λαός που θρησκεύεται!

  Κάποτε για την εκκλησιαστική περιουσία και την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες βγήκαμε στους δρόμους, κάναμε συλλαλητήρια και τώρα που αμφισβητούν την πεμπτουσία της πίστεώς μας, την Θεία Κοινωνία θα σιωπήσουμε; Και οι «λίθοι κεκράξονται» κ. Μητσοτάκη!

  Ο κύβος ερρίφθη! Η Εκκλησία αφουγκραζόμενη τις αγωνίες του ποιμνίου τους, ως φιλόστοργος μητέρα θα σταθεί δίπλα στα αδικημένα τέκνα της. Η Ελλαδική Εκκλησία είναι έτοιμη ακόμη και για ρήξη με την Κυβέρνηση! Επιτέλους είναι καιρός να απαλλαχθεί από άθεους πατρώνους που θέλουν να βάλουν το ποδαράκι τους στα του οίκου της. Η Εκκλησία δεν είναι ελεγχόμενο σωματείο καμιάς κυβέρνησης. Η Εκκλησία είναι Θεοΐδρυτος οργανισμός, είναι «ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνες».

  Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μίλησε με τον κ Πρωθυπουργό και του μετέφερε το εκρηκτικό κλίμα και την σθεναρή στάση που υπάρχει από μέρους των Σεβασμιωτάτων στους κόλπους της Ιεραρχίας, αλλά και την ανησυχία, αναβρασμό και αγανάκτηση του Χριστεπωνύμου πληρώματος. Του μετέφερε την αντιπρόταση της Εκκλησίας και θα περιμένουν εν Συνόδω αύριο την απάντηση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις της.

  Αν ωστόσο η κυβέρνηση συνεχίζει να περιφρονεί και να καταφρονεί την Διοικούσα Εκκλησία και τον θρησκευόμενο ελληνικό λαό, τότε πάμε για ρήξη!

  Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια που καταβάλλει η Σύνοδος και μάλιστα Αρχιερείς που έχουν κάποιο δίαυλο επικοινωνίας με το Μαξίμου.

  Ο Σεβ. Συνοδικός Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και εκ των προβεβλημένων Ιεραρχών σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας επιβεβαίωσε το αρραγές κλίμα που υπάρχει στην Ιεραρχία. «Είμαστε όλοι ένα μέτωπο» μας είπε.Ναί δεν θα δεχθούμε άλλη κοροϊδία και αυτή την ιταμή συμπεριφορά εκ μέρους των κυβερνητικών.

  Επιτέλους, η Διοικούσα Εκκλησία αντιστέκεται στην άδικη και απαράδεκτα μεροληπτική στάση της κυβέρνησης. Αύριο, ακούσαμε διά στόματος κ. Πέτσα,( που καλόν είναι να βγαίνει πια στα κανάλια γιατί κάνει κακό στην κυβέρνηση)ανοίγουν οι χώροι περιποίησης νυχιών! Κάποιες κυρίες, ίσως και κύριοι δεν αντέχουν άλλο χωρίς βαμμένα μαλλιά και περιποιημένα νύχια, και καλά κάνουν.

  Όμως γιατί δεν σέβεστε την ανάγκη των πιστών για συμμετοχή τους σ’ αυτό που ναι μεν εσείς δεν πιστεύετε, αλλά γι’ αυτούς είναι το Α και το Ω της ύπαρξής τους; Δεν είναι ρατσισμός να επιτρέπετε σε συμπολίτες μας να βάφουν το μαλλί ή να κόβουν τα νύχια τους κι εμάς να μας αφήνετε ακοινώνητους χριστουγεννιάτικα;

  Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης διαπιστώνοντας την μεροληπτική στάση σας, κύριοι της Κυβέρνησης, δεν σας ρωτάει καν! Θα ανοίξουν τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Κι εμείς αυτό πρέπει να κάνουμε. Οι γενναίοι και απροσκύνητοι Κρητικοί δείχνουν τον δρόμο. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ζωή κι εμείς στην όντως Ζωή! Θα ανοίξουμε τηρώντας όσα πρωτόκολλα θέλετε, βάζοντας μάσκες και σκάφανδρα αν θέλετε, τηρώντας αποστάσεις και πέντε μέτρων αν θέλετε, αλλά από το ΠΟΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ. Τελεία και παύλα.

 7. Ο/Η Ορθολογιστής λέει:

  Πέθανε και δεν ανακοινώνουν την αιτία θανάτου, ο παπάς που ζούσε στην βρίθουσα από κορωνοϊό Μονή Βερίνου Αιγιαλείας (εκεί που νοσούσαν ο πρώην Καλαβρύτων και άλλες 9 τουλάχιστον μοναχές). Ιδού: https://imkalaig.gr/anakoinoseis/deltia-typou/item/2004-ekdimia-klirikoy
  Ο εισαγγελέας Αιγίου τι κάνει;

  • Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

   επαρχιακή ομερτά
   τσιμουδιά από τι πέθανε.
   Λειτουργούσε στη Μονή κορονοιού

   https://www.thebest.gr/article/603533-aigio-efuge-apo-ti-zoi-o-protopresbuteros-konstantinos-karbelas

   13/12/2020, 19:51
   Αίγιο: Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπρεσβύτερος

   Μετά τη συνταξιοδότησή του ανέλαβε για είκοσι έτη Εφημέριος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Βερίνο Αιγιαλείας με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβροσίου, κατόπιν επιθυμίας του μακαριστού Γέροντος, π. Ευσεβίου Γιαννακάκη, πνευματικού και κτίτορος της Ιεράς Μονής

   https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/aigio-me-koronoio-9-monaxes-tis-monis-ag-ioannou-theologou-berinou-meta-tin-episkepsi-ambrosiou/

   Αίγιο: Με κορονοϊό 9 μοναχές της Μονής Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου μετά την επίσκεψη Αμβρόσιου
   Οι μοναχές στο Αίγιο εμφάνισαν συμπτώματα και έκαναν το τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

   17 ΝΟΕ. 20 (11:19)

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κράτος εν κράτει.
  Όταν όλοι και ιδιαίτερα η Αριστερά, σιωπούν, ο πρωθυπουργός της ΝΔ δεν μπορεί να πολεμήσει μόνος. Να δούμε πόσος ιερός κορωνοϊός θα προκύψει

  https://www.news247.gr/politiki/lockdown-kai-ekklisia-o-mitsotakis-ta-dinei-ola-ston-ieronymo.9080987.html?fbclid=IwAR2e3bTjG4dknqzNIF6KQJ-dHT0tGo0uGOW0_rlii3QeEu36_TPjBB_kzvo

  Lockdown και Εκκλησία: Ο Μητσοτάκης τα δίνει όλα στον Ιερώνυμο


  EUROKINISSI

  Προς ένα “ιερό” συμβιβασμό κυβέρνησης- Εκκλησίας, μετά και τη χθεσινή επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

  Βίκυ Σαμαρά
  15 Δεκεμβρίου 2020 06:03

  Ευελιξία επιδεικνύει εν τέλει η κυβέρνηση, με τη “βούλα” της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού, στο θέμα των εκκλησιών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown.

  Εν όψει της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Η επικοινωνία φέρεται να πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο το Μαξίμου δεν ήθελε να αφήσει μόνο απέναντι στην ιεραρχία, ενώ άλλωστε μέρος της βάσης της ΝΔ εξέφραζε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί είχε ανακοινωθεί το άνοιγμα των Εκκλησιών μόνο τα Χριστούγεννα και τα Φώτα και με αυστηρούς κανόνες.

  Αρχικά η κυβέρνηση σκόπευε να επιμείνει στο να μην επιτραπεί η ατομική λατρεία από τις 21 Δεκεμβρίου, όπως ζητούν ιεράρχες, όμως το θέμα φέρεται να συζητήθηκε κατά τη χθεσινή επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και να είναι στο τραπέζι.

  Ενώ στη συνέχεια συνεδρίασε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, καθώς εξάλλου ο πρωθυπουργός σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου είχε πει στον Αρχιεπίσκοπο ότι και η Εκκλησία θα πρέπει να τηρήσει τις αποφάσεις των ειδικών.

  Οι αποφάσεις αυτές όμως στο τέλος της ημέρας ήταν πιο χαλαρές από τον αρχικό σχεδιασμό.

  Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε “δώσει σήμα” κατά το briefing, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του News 24/7, για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει κάτι στον Αρχιεπίσκοπο. Εν τέλει πάντως η επιτροπή έκανε πίσω και από την απόφαση για ανώτατο επιτρεπτό όριο πιστών εννέα άτομα ανά ναό και 25 για τις Μητροπόλεις, ανεβάζοντας τον ανώτατο αριθμό πιστών στους 25 με 50 και θέτοντας όριο το ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα στις εκκλησίες.

  Η επιτροπή εισηγήθηκε επίσης στην κυβέρνηση:

  -Την τέλεση μίας ακόμη λειτουργίας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

  -Την τέλεση κυλιόμενων λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

  Κατά την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο συζητήθηκε επίσης το σενάριο, τα Φώτα να μοιραστεί συσκευασμένο αντίδωρο και εμφιαλωμένος αγιασμός στους πιστούς, με δεδομένο ότι δεν θα επιτραπεί τελετή Αγιασμού των Υδάτων σε ανοιχτούς χώρους.

  Μένει να φανεί εάν η Ιερά Σύνοδος θα αποδεχθεί σήμερα τον κλάδο ελαίας που τείνει το Μαξίμου ή εάν θα επικρατήσουν οι πιο ακραίες φωνές, που κινούνται στη λογική “όλα ή τίποτα”, δηλαδή ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο να αρνηθεί οποιαδήποτε εκδοχή μερικού ανοίγματος και να καταγγείλει την κυβέρνηση.

 9. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Μα, αλήθεια, περιμένετε από αυτούς σαφή απάντηση; Αγνοείτε ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται απόρριψη τού λαϊκισμού;
  Ίδιον τών λαϊκιστών είναι, μεταξύ τών άλλων, να προσπαθούν να ικανοποιήσουν όλες τις πλευρές και, σε κάθε περίπτωση, να αποφεύγουν να δυσαρεστήσουν σημαντικά ποσοστά τού λαού.

  Διευκρινίζω ότι ουδόλως ταυτίζομαι με τον Β. Ραφαηλίδη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έλεγε και σωστά· ένα από τα μάλλον σωστά, κατά τη γνώμη μου, που είχε πει: «ο λαϊκισμός θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μορφή φασισμού»!

 10. Ο/Η θεούσα του Τσίπρα λέει:

  Λινού του Τσίπρα

  https://www.tanea.gr/2020/12/15/greece/linou-sto-mega-den-syzitithike-stin-epitropi-o-periorismos-ennea-atomon-se-ekklisies-kai-revegion/

  Λινού στο MEGA : Δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή ο περιορισμός εννέα ατόμων σε εκκλησίες και ρεβεγιόν

  Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, υποστήριξε πως ο μέγιστος αριθμός των εννέα ατόμων για τις εκκλησίες και τα ρεβεγιόν δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή

  «Ο αριθμός 9 δεν συζητήθηκε στην επιτροπή. Δεν ξέρει κανείς πώς προέκυψε και από ποιον ούτε για τις εκκλησίες ούτε για τα σπίτια» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για αυθαίρετο αριθμό και πολιτική απόφαση.

  Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε λογικό το αίτημα της Εκκλησίας να εισέρχονται στο ναό άτομα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού.

  «Αν η πρόταση εισακουστεί και με την προϋπόθεση ότι οι πόρτες και τα παράθυρα των ναών θα είναι ανοιχτά, αλλά και οι λειτουργίες θα είναι σύντομες, τότε οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργήσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων» σημείωσε.

 11. Ο/Η Red λέει:

  https://www.oakke.gr/antifasism/item/1281-%CE%BF-%CE%B8%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%85%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CF%83

  Ο ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
  Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

  Η πάλη ενάντια στο φονικό covid-19 έφερε στην επιφάνεια τους βαθιούς πολιτικούς και ιδεολογικούς δεσμούς ανάμεσα στους δύο φαινομενικά αντιθετικούς πόλους του φαιο-«κόκκινου» νεοναζιστικού ρεύματος. Στη χώρα μας το ρεύμα αυτό είναι πολιτικοϊδεολογικά κυρίαρχο καθώς ελέγχει τους πιο κρίσιμους κρατικούς θεσμούς ένας από τους οποίους είναι η ελλαδική εκκλησία. Σ’ αυτό το θεσμό με ιδιαίτερη ένταση εκδηλώνεται η φαιο-«κόκκινη» (και πολιτικά ρωσόδουλη) στάση απέναντι στην πανδημία, στάση που γενικά περιλαμβάνει την προβολή μιας σειράς αντιεπιστημονικών θεωριών αναίρεσης των επιστημονικών ιατρικών και οικονομικών πορισμάτων και το σαμποτάρισμα στην πράξη των μέτρων προστασίας του πληθυσμού στο σημαντικό ζήτημα του συγχρωτισμού και της μετάληψης στις εκκλησίες.

  Τόσο εγκληματικά αδιάφορη για τη δημόσια υγεία υπήρξε η στάση του μεγαλύτερου μέρους της ορθόδοξης εκκλησιαστικής ηγεσίας (και φυσικά της κυβέρνησης αλλά και των κρατικών επιστημονικών οργάνων που τη συμβουλεύουν για την πανδημία) που όχι μόνο κατάφερε πολύ γρήγορα να γίνει αντιπαθής σε ένα μεγάλο μέρος των μαζών που προηγούμενα έλεγχε αλλά και να προσελκύσει γύρω της τα βλέμματα του διεθνούς τύπου. Είναι γνωστή η υπόθεση του ρωσόδουλου μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου που αθωώθηκε από τη δικαιοσύνη παρότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα στη μητρόπολή του και είχε προτρέψει τον κόσμο να επισκέπτεται με διάφορες ψεύτικες προφάσεις τις εκκλησίες για να βάζει στο στόμα του το πολλών χρήσεων κουταλάκι.

  Πρόσφατα, τη στιγμή μάλιστα που οι Μητσοτάκης-Ιερώνυμος συζητούσαν πάνω στα αποκαΐδια της χώρας για το πώς θα πετύχουν την πλέον προσοδοφόρα για την εκκλησιαστική ηγεσία λύση ενόψει των εορτών, ήρθε στο φως μια άλλη κραυγαλέα περίπτωση. Αυτή αφορούσε τον τομέα ευθύνης του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (και υποστράτηγου με απόφαση Καμμένου) Νικόλαου, φανατικού υποστηριχτή του πατριαρχείου Μόσχας και επικεφαλής των μητροπολιτών που ανοιχτά καταψήφισαν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αναγνωρίσει την ανεξάρτητη εκκλησία της Ουκρανίας παρατασσόμενη με το Φανάρι κόντρα στο πατριαρχείο της Μόσχας*. Αλλά αυτό που αποκαλύπτει περισσότερο την πολιτικο-ιδεολογική φύση του ανδρός είναι ότι ο Νικόλαος Μεσογαίας είναι ο μητροπολίτης που είχε στείλει ανθρώπους του (4 μάλιστα) να ευλογήσουν τα γραφεία της ναζιστικής ΧΑ το 2011

  (https://roides.wordpress.com/2011/11/25/25noe11/).

  Στο Κορωπί λοιπόν κάποιος περίοικος κατάγγειλε τον παράνομο τρόπο λειτουργίας εν μέσω lockdown μιας εκκλησίας της περιοχής στην αστυνομία η οποία επέμβηκε και επέβαλε πρόστιμα και συλλήψεις. Αυτό που έκανε ο μητροπολίτης ήταν να συντάξει μια ανακοίνωση (https://www.skai.gr/news/greece/mitropolitis-mesogaias-prostimo-kai-syllipseis-se-ekklisia-ekei-ftasame) που ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυνομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι (σ.σ. δε λέει πόσοι προφανώς γιατί δεν τον συμφέρει) να λατρεύσουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό.

  Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.

  Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρμόσει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις

  Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επιβάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξιωτικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα». (Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

  Η λογική αυτής της ανακοίνωσης είναι προφανής: «πώς τολμάτε να βάζετε πρόστιμο στην εκκλησία και να την απαξιώνετε; Αυτό είναι εξωφρενικό και εντελώς ασεβές, για να μην πούμε παράλογο…! Εμείς η εκκλησία πάνω απ όλους, αλλά και από κοντά η αστυνομία, ο στρατός κλπ είμαστε τα θεμέλια της κρατικής εξουσίας. Καμιά επιστήμη και κανένας νόμος δεν μπορεί να βρίσκεται πάνω από εμάς! Επιπλέον το να περιορίζεις την εξουσία μας είναι και αντιλαϊκό γιατί σύμφωνα με τον Μεσογαίας η εκκλησία, εκτός από υποτίθεται «εθνικός» θεσμός, είναι και «υπέρ των λαϊκών μαζών» δηλαδή ταξικός θεσμός. Εδώ αρχίζει να αποκαλύπτεται πιο ανάγλυφα η ταύτιση φαιού και «κόκκινου» φασισμού.

  Όπως ο Νικόλαος χαρακτήρισε αντιλαϊκή την απαγόρευση τέλεσης μαζικών λειτουργιών στους ναούς έτσι και η ψευτοαριστερά χαρακτήρισε αντιλαϊκή την απαγόρευση στις 17/11 στο στρατό της να παραβιάσει το lockdown για να παρελάσει στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να δείξει την ισχύ της και να βεβηλώσει για ακόμα μία φορά τη μνήμη των ηρώων του αντιδικτατορικού αγώνα. Όπως ο σοσιαλφασισμός θεωρεί το λοκντάουν σαν πρόσχημα για να προωθηθούν τάχα τα οικονομικά συμφέροντα του δυτικού και δυτικόφιλου κεφάλαιου έτσι και η πιο σκοτεινή μερίδα της εκκλησίας το θεωρεί σαν πρόσχημα για να χτυπηθεί από τον δυτικότροπο αθεϊσμό το θρησκευτικό συναίσθημα του ποιμνίου της. Ψευτοκομμουνιστές και παπάδες ονειρεύονται στην πραγματικότητα μια δικτατορία των κοινών νεοχιτλερικών αφεντικών τους που με εκπροσώπους τους στη χώρα τους ίδιους θα σκοτώσει κάθε φωνή αντίστασης για να εκμεταλλευτεί βάναυσα αυτή τη χώρα και το λαό της.

  Μιας λοιπόν και ο περιορισμός των εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων είναι παράλογος ποιος θα πρέπει να τιμωρηθεί για το επεισόδιο στο Κορωπί; Η απάντηση του μητροπολίτη είναι αρκετά αποκαλυπτική της αυταρχικής ρωσικού και ιρανικού τύπου πολιτικής του άκρως αντιδραστικής φυσιογνωμίας:

  «Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγγελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος (σσ. που για να κινητοποιηθεί χρειάστηκαν οι επίμονες διαμαρτυρίες του πολίτη και το οποίο άφησε πρώτα να ολοκληρωθεί η λειτουργία προτού επέμβει). Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχατο αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες». Η εμπάθεια απέναντι στην εκκλησία πρέπει να πατάσσεται δια ροπάλου! Η αποθέωση του φασισμού με ορθόδοξο θρησκευτικό μανδύα! Και όπως και κάθε φασισμός έτσι κι αυτός τιμωρεί το λαό στο όνομα του λαού. Να τι δηλώνει γεμάτος οργή ο άγιος αυτός άνθρωπος: «Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας, που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβασμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητροπόλεώς μας. Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζόμενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… Εκεί φτάσαμε.

  Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!

  Καλά Χριστούγεννα!» (όλες οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας).

  Ομολογεί χωρίς ντροπή αυτός ο τύπος ότι τα χρήματα του πρόστιμου θα βγουν όχι από το πορτοφόλι όσων παρανόμησαν, ούτε από τα ακίνητα και τη γη που κατέχει η οικονομικά πανίσχυρη εκκλησία της Ελλάδας, αλλά από κάποια φιλανθρωπικά ψίχουλα που δίνει στους φτωχούς τα οποία μονίμως λειτουργούν σαν πολιτικό άλλοθι για τις τεράστιες φορολογικές απαλλαγές μιας εκκλησίας που εισπράττει τεράστια ποσά από τους πιστούς της με πλήρη αδιαφάνεια. Εδώ συγκεκριμένα οι φτωχοί που δε φταίνε σε τίποτα για την παραβίαση των υγειονομικών μέτρων στο Κορωπί μετατρέπονται σε μέσο για να καλυφθούν οι παρανομίες των εκπροσώπων της εκκλησιαστικής διοίκησης. Ακόμα και τον πολίτη που κατήγγειλε το έγκλημα καλεί ο σάπιος μητροπολίτης να πληρώσει τα σπασμένα σε μια προσπάθεια να του μεταθέσει μερίδιο ευθυνών για τη σατανική κατηγορηματική απόφασή του να διακόψει το συσσίτιο για τους άπορους!**

  Τρεις μέρες μετά το συμβάν δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση στην κατάπτυστη ανακοίνωση του μητροπολίτη Μεσογαίας από την πλευρά της κυβέρνησης και ΟΛΩΝ των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

  * Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιερά Σύνοδος ψήφισε δημοκρατικά αλλά αποφάσισε οπορτουνιστικά για να μην φέρει σε δύσκολη θέση την πολιτική ηγεσία της χώρας μας που προσπαθεί να καθησυχάσει τις ΗΠΑ σχετικά με την πραγματικούς στρατηγικούς προσανατολισμούς της χώρας μας, ώστε αυτές να τολμήσουν να έρθουν σε ρήξη με την Τουρκία στέλνοντας την οριστικά στην αγκαλιά του Πούτιν.

  ** Η «άπορη» Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής μόλις πριν λίγους μήνες δήλωσε την πρόθεση της να χρηματοδοτήσει διεθνή παραγωγή για τη ζωή του Άγιου Νεκτάριου (http://ikivotos.gr/post/11503/kai-h-mhtropolh-mesogaias-sthrizei-thn-tainia-gia-ton-agio-nektario), ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει προγραμματίσει να της δώσει χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για την επισκευή γηροκομείου ιδιοκτησίας της
  (https://www.amna.gr/ota/article/432729/Egkrithike-i-episkeui-kai-anabathmisi-tou-ekklisiastikou-girokomeiou-Mesogaias-, https://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=36676:episkevi-anakainisi-kai-energeiaki-anavathmisi-tou-girokomeiou-i-anastasis-tis-ieras-mitropolis-mesogaias-kai-lavreotikis&catid=144:2009-06-11-10-20-15&Itemid=117).

 12. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.athensvoice.gr/greece/696071_omada-alitheias-ti-elege-o-tsipras-gia-anyparkto-emvolio

  26.12.2020 | 17:18


  Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα με ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί

  Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε για «εμπόριο ελπίδας» τον Μητσοτάκη – Η ομιλία στις 2 Νοεμβρίου 2020

  Βίντεο από την «Ομάδα Αλήθειας» για τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είχε πει για το «ανύπαρκτο» εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που υποσχόταν ο Μητσοτάκης στους πολίτες.

  Στις 2 Νοεμβρίου 2020 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

  Κατά τη διάρκεια της δήλωσής του ο κ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για «εμπόριο ελπίδας», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «λαμβάνει μέτρα, αλλά διαρκώς κατόπιν εορτής». «Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

  Τα πρώτα εμβόλια της Pfizer στην Ελλάδα πέρασαν τα σύνορα στον Προμαχώνα ανήμερα τα Χριστούγεννα 2020. Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου 2020 το βανάκι της Pfizer με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έφθασε στην Αττική και συγκεκριμένα σε αποθήκη στο Κρυονέρι, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

  Η Ελλάδα έχει παραλάβει τα πρώτα 9.750 εμβόλια και οι πρώτοι εμβολιασμοί είναι προγραμματισμένοι την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 σε 5 νοσοκομεία της Αττικής. Το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζοντας να υλοποιεί βήμα βήμα τον σχεδιασμό του για τον εμβολιασμό των πολιτών, έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα. Μία ημέρα αργότερα, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη την ημέρα, στις 11.45, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

 13. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Η Αριστερά σήμερα στην Ελλάδα απευθύνεται σε λούμπεν, σε αγρότες σε μικροαστούς


  Το «λούμπεν προλεταριάτο» προέρχεται ετυμολογικά από τη γερμανική λέξη Lumpen (κουρέλια)και δηλώνει τα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας ή έσχατης κοινωνικής εξαθλίωσης. Ο όρος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τον Μαρξ στο βιβλίο του «Ταξικοί αγώνες στη Γαλλία» (1848), όπου διακρίνει εφτά κοινωνικές τάξεις και στρώματα: την αστική τάξη, τη βιομηχανική αστική τάξη, την εμπορική αστική τάξη, τους μικροαστούς, τους αγρότες, το προλεταριάτο και τέλος το λούμπεν προλεταριάτο.


  Επίσης στο βιβλίο του «Η 18 Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» περιγράφει αναλυτικά τα στοιχεία που συναποτελούν το λούμπεν προλεταριάτο. Τονίζει χαρακτηριστικά: «Πλάι στα διεφθαρμένα και τυχοδιωχτικά αποβράσματα της αστικής τάξης, βρίσκονταν αλήτες, απολυμένοι φαντάροι, πρώην κατάδικοι, δραπέτες των κάτεργων, απατεώνες, τσαρλατάνοι, λατζαρόνι, κλεφτοπορτοφολάδες, ταχυδαχτυλουργοί, χαρτοπαίκτες, προαγωγοί, μπορδελιάρηδες, χαμάληδες, γραφιάδες, λατερνατζήδες, ρακοσυλλέκτες, πλανόδιοι τροχιστές, γανωτζήδες και ζητιάνοι»
  .
  Παρακάτω χαρακτηρίζεται το λούμπεν προλεταριάτο ως «το απόβρασμα, το κατακάθι, το ξάφρισμα απ’ όλες τις τάξεις, εκείνη η ακαθόριστη ή ξεχαρβαλωμένη μάζα που οι Γάλλοι ονομάζουν La Boheme (μποέμ)». Όμως ο Μαρξ δεν αρκείται στην εκτενή και διεισδυτική κριτική του γαλλικού λούμπεν προλεταριάτου, το οποίο στρατολογούσε τότε ο Λουδοβίκος Βοναπάρτης. Αργότερα στο έργο του «Το Κεφάλαιο» θα προσπαθήσει να δώσει μια εξήγηση για τον ξεπεσμό των εργατών και την ένταξη τους στις τάξεις του λούμπεν προλεταριάτου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.