Να πληρώση ο ΣΥΡΙΖΑ το Πρόστιμο: Καταδίκη της Ελλάδας για την κατάληψη στο City Plaza

 [Επί τρία χρόνια, η κατάληψη του City Plaza πρόσφερε μια στέγη σε ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες]

Επαναστάτες με τα χρήματα των φορολογουμένων

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Ελλάδα να πληρώσει 312.500 ευρώ στην Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου ξεκίνησε στις 22 Απριλίου του 2016. Επί τρία χρόνια, η κατάληψη του City Plaza πρόσφερε μια στέγη σε ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες, πάντα με τη βοήθεια των αλληλέγγυων.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Αλίκη Παπαχελά, με συνεχείς παρεμβάσεις της στα τηλεοπτικά δίκτυα διεκδικούσε την εκκένωση της κατάληψης, καθώς υποστήριζε ότι της είχε προκαλέσει οικονομικά προβλήματα.

Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, στις 10 Ιουλίου 2019, αλληλέγγυοι και φιλοξενούμενοι έληξαν την κατάληψη με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας. Ακολούθησαν δεκάδες επιχειρήσεις εκκένωσης σε άλλες καταλήψεις του κέντρου της Αθήνας.

Η απόφαση του ΕΔΑΔ

Η ιδιοκτήτρια του City Plaza είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ για την υπόθεση της κατάληψης. Η απόφαση του ΕΔΑΔ εκδόθηκε σήμερα και δικαιώνει την κ. Παπαχελά, καθώς ούτως ή άλλως η προσφυγή αφορούσε στο δικαίωμα στην ιδιοκτησία.

Οπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, «στην υπόθεση Παπαχελά και Amazon SA κατά Ελλάδας, το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της ιδιοκτησίας λόγω της κατοχής, για περισσότερα από τρία χρόνια, του ξενοδοχείου των προσφευγόντων από μετανάστες και μια ομάδα ανθρώπων που ενεργούν από αλληλεγγύη μαζί τους.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στους αιτούντες 300.000 ευρώ για απώλεια εργασιών (χρηματική ζημία) και 2.500 ευρώ για έξοδα. Έπρεπε επίσης να πληρώσει στην κυρία Παπαχελά 10.000 ευρώ για μη χρηματική ζημία».

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (δικαίωμα στην ιδιοκτησία). Η Ελλάδα υποστήριξε την αδράνεια των Αρχών, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενόψει του κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης με την εκκένωση δεκάδων ανθρώπων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε τις ανησυχίες των Αρχών, αλλά έκρινε ότι αυτό δεν δικαιολογεί την τριετή αδράνειά τους.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Να πληρώση ο ΣΥΡΙΖΑ το Πρόστιμο: Καταδίκη της Ελλάδας για την κατάληψη στο City Plaza

 1. Ο/Η Lawyer λέει:

  Δυστυχώς δεν θα πληρώσουν οι ένοχοι.
  Η ΝΔ δεν θα χαλάσει την πιάτσα.
  Υπάρχει μια σιωπηλή ασυλία κομμάτων, κυβερνήσεων, κινημάτων και δικαστών και πληρώνουν οι πολίτες

  • Ο/Η Frixos λέει:

   Δεν προκειται για ασυλια αλλά για ομερτά.
   Και οι πολιτες δεν ειναι το θυμα αλλά η …ιερη αγελαδα!

   Ολοι οι ανωτερω (κομμάτα, κυβερνήσεις, κινηματα, δικαστες) αυτην την ιερη αγελαδα υπηρετουν, φυσικα με το αζημιωτο, απλως για τις υπηρεσιες τους α(ντα)μοιβονται σε βαθμο ασυμφορο για την ιδια την ιερη αγελαδα, η οποια ομως δεν το αντιλαμβανεται επειδη ειναι ζωον.

   Με ανταλλαγμα να ειναι ανεξελεγκτη, δηλ. να βοσκει και να χεζει οπου θελει και να κανει οτι γουσταρει.

   Δι αυτου του τροπου επιτυγχανεται η καταριψις των (ρωμαϊκών) γραφών και τιθεται σε ισχυ το «ενοχος (συν)ενοχον ποιειν»

   ΥΓ
   Οταν (στον επομενο Διαφωτισμο) το ιερο ζωον εξελιχθει και μαθει να μην συμπεριφερεται σαν ζωο, τοτε μονο θα αναγασει τους υπευθυνους να πληρωσουν αυτοι το προστιμο που του επεβαλε το ΕΔΑΔ.

   • Ο/Η kpap01 λέει:

    Επιτρέψτε μου να συμπυκνώσω όσα, σωστά, λέτε διορθώνοντας δική σας πρόταση:
    Οι πολιτες δεν ειναι θύματα αλλά γελάδια! Αλλοιώς:
    Οι πολιτες ειναι θύματα γιατί είναι γελάδια!

 2. Παράθεμα: Ο ΚωμικοΤραγικός Δημητράς στήριξε την κατάληψη… στηρίζει Και την καταδίκη της κατάληψης [ City Plaza] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 3. Ο/Η massilia λέει:

  Από το 2014 η ΕΕ έχει μεταβιβάσει στην Ελλάδα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στέγαση προσφύγων. Το ξαναγράφω για να γίνει αντιληπτό: 2,9 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο μισό του ετήσιου προϋπολογισμού της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ΟΛΟΥ του πλανήτη). Οι πολίτες ή οι φορολογούμενοι καλό θα ήταν, πριν αρχίσουν να διαμαρτύρονται για τα 300.000 ευρώ του προστίμου, να αγανακτήσουν για τον τρόπο που το Ελληνικό Κράτος (στο όνομά τους) διαχειρίστηκε αυτά τα χρήματα.

  • Ο/Η roidis λέει:

   εκδηλώσαμε τη διαμαρτυρία μας και στα δύο ζητήματα, πειράζει;;;

   • Ο/Η massilia λέει:

    Κύριε Ροίδη,

    Ο τίτλος «Να πληρώση ο Σύριζα το πρόστιμο» δεν ταιριάζει στο επίπεδο αυτού το μπλογκ. Αν είναι να πληρώσει ο Σύριζα αυτό το πρόστιμο, θα πρέπει να δούμε ποιος θα πληρώσει τις 221.500 του πρόστιμου της περίπτωσης Κωνσταντινόπουλου ή τις 50.000 για την υπόθεση Τσαλικίδη ή τις 15.000 στους γονείς του Λάμπρου Φούντα ή τις 15.000 στους γονείς του Λουάν Μπερτελλίμα κ.ο.κ
    Αυτό που έγραψα είναι πως αντί να μας πιάνει φρίκη για το πρόστιμο των 300.000 ευρώ (συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια) καλό θα ήταν να αναλογιστούμε πως αν οι ελληνικές κυβερνήσεις (με πρώτη και καλύτερη αυτήν του Σύριζα βέβαια) είχαν διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια με στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, δεν θα είχαμε χρεωθεί (εμείς οι πολίτες και φορολογούμενοι αυτής της χώρας) ούτε τη ντροπή της Μόριας ούτε το αίσχος της Ειδομένης ούτε βέβαια θα υπήρχε ανάγκη για ιδιωτική πρωτοβουλία τύπου City Plaza. Και απαντώντας στο ερώτημα σας, με τα λόγια μεγάλου καλλιτέχνη, «Όχι δεν πειράζει»

   • Ο/Η roidis λέει:

    αγαπητέ massilia, ασφαλώς και έχετε δίκιο σε όλα.
    Αυτό όμως που θα πρέπει οπωσδήποτε να νομοθετηθεί, μάλλον επειγόντως, είναι ότι εφόσον το ΕΔΔΑ δικαιώσει κάποιον, να μην τον αποζημιώνει το κράτος, αλλά μόνο αυτός που αδίκως τον έσερνε στα δικαστήρια κρατώντας τον όμηρο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τις περισσότερες δε φορές (γνωρίζετε την ταχύτητα της. Ελλ. δικαιοσύνης), για χρόνια ολόκληρα!

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Massilia,
    είστε πάντα εύστοχος και πιάσατε τον ταύρο από τα κέρατα.
    Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβονται τη νομιμότητα ως κυβερνήσεις και η Ελλάδα καταδικάζεται συνεχώς και πληρώνει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ειδικά σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο προκλητική περίπτωση γιατί εμφανίστηκε με τη μάσκα του δημοκρατικού αριστερού κόμματος και κυβέρνησε βουτηγμένος στη διαφθορά, στην αδιαφορία για το κοινό καλό, στις προσωπικές μωροφιλοδοξίες και σε απόλυτα αφύσικες και ανήθικες συμμαχίες με εκκλησιαστικούς, με ακροδεξιούς, με καραμανλικούς, με λαϊκοδεξιούς και με τσοχατζοπουλικού πατριωτικού προφιλ Πασοκτζήδες, χωρίς αρχές, πρόγραμμα και στόχους.

  • Ο/Η kpap01 λέει:

   Ας κάμει κάποιος τήν αναγωγή ανά πρόσφυγα καί έτος.
   Νά πάρομε είδηση τί στό διάολο γίνεται:
   2,900,000,000,000-EURO/(πρόσφυγα καί έτος)
   Τό πηλίκον είναι τά προσφυγικά έτη στήν Ελλάδα.
   Δηλαδή τό Σ-Εi (Ei = τά έτη παραμονής του πρόσφυγα-i)
   Εννοείται τών μή νομίμως παραμενόντων τους οποίους συντηρεί τό Ελληνικό κράτος.
   Φοβούμαι πώς ο αριθμός αυτός θα αποκαλύπτει τόν παραλογισμό.
   Κάθε Schäuble θα τραβούσε τίς …. τρίχες του.
   Σίγουρα οι «κουτόφραγγοι» τό λογάριασαν καί τό ξέρουν.
   Τό ανέχονται καί πληρώνουν για νά μήν τους σκοτίζομε.
   Καταλαβαίνετε όμως σέ ποιά υπόληψη μάς έχουν.
   Κατά τά άλλα θυμώνομε που δέν επιβάλλουν κυρώσεις στήν Τουρκία.
   Οικονομικές εννοείτε.
   Οταν χιλάδες καταναλωτικά εν Ελλάδι είναι made in Turkey.
   Εχομε όμως θετικό εμπορικό ισοζύγιο. Βέβαια αφού εξάγωμε α’ύλες στηρίζοντας τίς εξαγωγές τής Τουρκίας σέ όλο τόν κόσμο, προπάντων στήν ΕΕ όπου καί αφορολόγητες!
   Για νάχει άνεση ο κάθε Εντογάν για Tanks, γιά υποβρύχια, για αεροπλανοφόρα, γιά S-400, ακόμα καί γιά χρηματισμούς αξιωματούχων τής Δύσεως καί τής Ανατολής.
   Σε φέρνουν σε κατάσταση εμμετού. Σιχτήρ!

 4. Παράθεμα: [νεοελληνική σουρεαλιστική καθημερινότητα· | αγριμολογος

 5. Ο/Η Frixos λέει:

  Καλα, ενταξει, ειναι γνωστο οτι η κυβερνηση ερωτοτροτοπουσε με τους καταληψιες, αλλά ειναι επισης γνωστο οτι η κυβερνηση εχει μονο πολιτικες -my ass- ευθυνες (εκτος αν με πραξεις της παρεμποδισε την απομακρυνση και τον κολασμο των καταληψιων).

  Συνεπως, εκτος απο την κυβερνηση θα πρεπει να αναζητηθουν ευθυνες και απο τους υπολοιπους αρμοδιους θεσμους (Εισαγγελια, Αστυνομια, Δικαιοσυνη) αν, ως οφειλαν εκαναν τη δουλεια τους και να επιβληθουν κυρωσεις στους υπευθυνους: Ο Εισαγγελεας επειδη δεν επεληφθη, ο αστυνομικος επειδη δεν επενεβη, ο Δικαστης επειδη δεν δικασε τις προσφυγες κ.ο.κ.

  Και οι συγκεκριμενοι κυριοι να πληρωσουνε -ακομη και με δημευση της περιουσιας τους- το επιβληθεν προστιμο.

  Βεβαιως η προσωποποιηση και η αποδοση ευθυνων συμβαινει σε χωρες ευνομουμενες, αντιθετως σε χωρες σαν την δικη μας, που αποτελουν τις γούβες της Δημοκρατιας, ο οιονεί υπευθυνος τυγχανει προσωπον, Χατζηπετρής ονοματιζόμενος, αγνωστων λοιπων στοιχειων: πατρος, μητρος, διευθυνσεως κατοικιας και κυριως φορολογικου μητρωου.

 6. Ο/Η Frixos λέει:

  @kpap01, ευχαριστω

  @roidis, στη φωτογραφια του ποστ αναγραφεται «Επαναστατες με τα λεφτα των φορολογουμενων».
  Αν, αγαπητέ, οι φορολογουμενοι πληρωναν τα γυμνασματα των επαναστατων (του κωλου) μετρητοις, να ειστε σιγουρος οτι η κοινωνια δεν θα επετρεπε την υπαρξη αυτου του ειδους (διοτι περι ειδους προκειται).
  Δυστυχως, οι αθλιοτητες στις οποιες επιδιδονται αυτα τα μικροαστικα μαλακιστήρια δεν ειναι πληρωμενες παγκουί (επι του παγκου), αλλά παραμενουν γραμμενες στο τεφτερι του μπακαλη.
  Ητοι, με δανεικα χρηματα, για τα οποια ειναι χρεωμενες και θα πληρωσουν οι επομενες γενειες.

  Για πολλες δεκαετιες δεν υπηρχαν φορολογουμενοι αλλά αρπακτικά, ολων των ειδων, απο «λιονταρια» μεχρι «μυρμηγκια»
  .
  Το μεγαλο κομματι της πιτας του χρεους των 360 δισεκατομυριων ευρω (οσες και οι μοιρες του κυκλου που εκλεισε) δεν το φαγανε τα «λιονταρια» αλλα τα «μυρμηγκια» (ο περηφανος λαος), τα οποια ητο αναγκαιο να τραφουν ωστε να εξασφαλιστει η ανοχη τους στη μασα των μεγαλων:

  Απιστευτες αυξησεις, αργομισθίες, απληρωτα στεγαστικα, διακοποδανεια, επιδοματα τυφλων σε ανοιχτοματιδες, συνταξεις σε «αναπηρους» εν ενεργεια ποδοσφαιριστες, σε πεθαμενους, σε ζωντανους 30ρηδες και αλλους “αναξιοπαθουντες” συνανθρωπους μας ων ουκ εστι αριθμος.

  Ειναι βεβαιως αληθεια οτι τα κλεμενα δεν διαμοιραστηκαν με …σοσιαλιστικο τροπο σε ολους, δηλαδη σε ισα μεριδια, καθως ο …απλος πολιτης ελαβε ψιχουλα, εν συγκρισει με τους «λεοντες» (κρατικοδιαιτους επιχειρηματιες και πολιτικο προσωπικο), εξ ων ο καθεις εφαγε τον άμπακο.
  Και αυτο ειναι το μεγαλο παραπονο του λαου.
  Αλλα ειναι επισης αληθεια οτι τα «μηρμιγκια» ειναι πολλά (εκατομυρια) και οι «λεοντες» ολιγες μονον χιλιαδες.

  Ως επος ειπείν, ειχε δικιο ο μισο-παλαβος Θεοδορος Παγκαλος οταν ειπε το περιφημο «Μαζί τα φάγαμε», καθως το συντρηπτικά μεγαλυτερο τμημα της πιτα μετετραπη σε τριματα, εκ των οποιων ο καθε …»Ελλην φορολογουμενος» ελαβε ενα ψυχιο, πολυ μεγαλυτερο –είναι αληθεα- απο το μπόι του.

  Προκειμενου να καταστη λειτουργικο και τελεσφορο ενα τετοιο εγχειρημα, απαραιτητη προυποθεση αποτελει η ανοχη και ατιμωρησια για ολους, η οποια περιελαμβανε απο απλη, ποινικη, οικονομικη και -my ass- «πολιτικη» παραβατικοτητα μεχρι τις αντιστοιχες βαριες εγκληματικες δραστηριοτητες.

  Ετσι στο πλαισιο της διαλεκτικης αυτου του εθνικου οικονομικου προτσές σχηματιστηκε η κοινωνικη ταξη των μικροαστικων κλεφτόπουλων που βλεποντας την αλλοτριωση των γονιων τους, την διαφθορα του κρατους και την αδικια που επικρατουσε στην κοινωνια …τα χτυπησε το Timperland και πιασαν το λημερι των Εξαρχιων και τις κορυφογραμμες του λοφου Στρεφη κι αρχισανε να καταστρεφουνε τα παντα και να ασκουνε τη βια με τον ιδιο τροπο που παιζουνε μαλακια.

  Στις ανωτερω αιτιες ριζοσπαστικοποιησης των νεων μας προσετεθη και η πρεζα, η οποια τους εκαψε βασικες συσταδες των εγκεφαλικων κυταρων.

  Με τουτα και μ’ εκεινα ηγγικεν η ωρα που συμπασα η χωρα και ο καθεις πολιτης προσωπικα εκληθη εις τον παγκο προκειμενου να καταβαλει τα οφειλομενα.

  Οπως γνωριζουμε ολοι, οταν καποιο πρωί η πραγματικοτητα σου χτυπαειεπιμονα την πορτα κι εσυ ξυπνας μετα απο το hangover της χθεσινης κραιπαλης, η αρχικη αντιδραση, οπως γινεται παντα σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι σπασμωδικη: Θυμος, αγανακτηση, κατάρες, φωνες («Δεν πληρωνω»), εκλογη Συριζα – Χρυσης Αυγης – Καμμενου (για να καθαρισουνε για παρτη σου), και γενικοτερες συμπεριφορες του τυπου: «Εθυμωσε ο καλογερος και εκοψε τον πουτσο του»!!!

  Οπως ομως ισχυριζονται οι κοινωνιολογοι, οι ψυχιατροι και οσοι ασχολουνται με τις συμπεριφορικες επιστημες, η δευτερη φαση ειναι αυτη κατα την οποια το υποκειμενο αρχιζει να εξοικειωνεται με την πραγματικοτητα και οταν δει οτι …δεν τον παιρνει, κοιταζει πως θα ανταποκριθει στα κελευσματα της της «επισκεπτριας» του.

  Ας ελπισουμε οτι, χωρις χρονοτριβη και ασκοπες καθυστερισεις που θα αποβουν εις βαρος μας, βρισκομαστε σε διαδικασια εισοδου σε αυτη τη δευτερη φαση, κατα την οποια θα εμπεδωθει η προσηκουσα ταξη ωστε η κοινωνια θα μπορεσει αντιληφθει στοιχεωδως ποιο ειναι το πραγματικο της συμφερον, ο πολιτικος κοσμος να αναλογιστει το ρολο του και αυτο το μπουρδελο να λειτουργησει με κανονες κανονικου (δυτικου) κρατους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.