20 πρακτικές συμβουλές για να είμεθα Ταπεινοί χριστιανοί

[Δια των παραΜορφωμένων Αμνοεριφίων]

Ιερόν λίνκιον

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

11 Responses to 20 πρακτικές συμβουλές για να είμεθα Ταπεινοί χριστιανοί

 1. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Συμφωνώ με τις με αρ. 1. και 15. συμβουλές· δηλ. 2 στις 20…

 2. Ο/Η καποιος λέει:

  Κάνε τον σκλάβο μέχρι να γίνεις σκλάβος.

 3. Ο/Η Ούρσουλα Άντρες λέει:

  Μόνο το Δπέντε είναι ηθικό και λογικό άντε και το ένα.
  Αυτόν τον παλαβό τον πληρώνει το ελληνικό Κράτος;

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  Κυριακή Σαμαρείτοδος.

  Κήρυγμα του π. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου, κατά την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 17 Μαϊου 2020, όπου και αναφέρεται στα μέτρα που έλαβε η Ελληνική Πολιτεία σε σχέση με την απαγόρευση των ιεροπραξιών και τον αποκλεισμό των πιστών απο τα ιερά Μυστήρια υπό το επιχείρημα της αντιμετώπισης της διάδοσης του Κορονοϊού.

 5. Ο/Η του ξέκωλου λέει:

  π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος: “Είμαστε μηδενικά αν δεν αντιδράσουμε όλοι οι Ιεράρχες και οι Χριστιανοί μαζί”
  21 Μαρτίου 2020 σε ΑΡΧΕΙΑ VIDEO, ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ (COVID-19), ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


  ΟΜΙΛΙΑ Π.ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

  https://www.exapsalmos.gr/2018/11/11/enas-lenentis-iereys-o-p-stefanos-anagnostopoylos-grafei-me-pono-psychis-gia-ta-schedia-kata-toy-iereon/

  Ένας λενέντης Ιερεύς, ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, γράφει με πόνο ψυχής για τα σχέδια κατά του Ιερέων
  Post published:11 Νοεμβρίου 2018
  Μια υϊκή Διαμαρτυρία

  Ονομάζομαι Στέφανος Αναγνωστόπουλος του Κωνσταντίνου, είμαι συνταξιούχος έγγαμος ιερεύς, 88 ετών, πατέρας 7 παιδιών, έχω 18 εγγόνια και 19 δισέγγονα.

  Αν και ελάχιστος εν μέσω αξίων συμπρεσβυτέρων μου, σάς είμαι λίγο ή καθόλου γνωστός. Είμαι ο συγγραφέας του βιβλίου «Εμπειρίες κατά τη Θεία Λειτουργία», 10.800 αντίτυπα του οποίου απέστειλα δωρεάν εις όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος, Κρήτης και Δωδεκανήσου, με έξοδα μεταφοράς δικά μου, προς διάθεση στους προσφιλείς μου ιερείς.

  Είδα και άκουσα με πολλή προσοχή τις ανακοινώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, τρόμος δε και φόβος με κατέλαβε για το μέλλον των συναδέλφων μου συμπρεσβυτέρων σχετικά με το θέμα το μισθολογικό.

  Ο κλήρος έδωσε αίμα για την ελευθερία της πατρίδος μας από το 1821 έως το πρόσφατο παρελθόν. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κυρός Διονύσιος συνέγραψε βιβλίο με αναφορά σε περισσότερους από 300 ιερείς που εσφάγησαν από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους κατακτητές, και ιδιαιτέρως σε αυτούς που θανατώθηκαν στον εμφύλιο αλληλοσφαγμό! Μη παραλείποντας βεβαίως και τους Αρχιερείς και ιερείς που θανατώθηκαν στην Μικρασιατική καταστροφή!

  Άγιοι Μητροπολίτες της Ελλάδος,

  Έχετε ως πρώτον αξίωμα το Αρχιερατικόν, δηλαδή το πατρικό. Πρώτα είσθε Πατέρες και κατόπιν διοικητές (Βασιλικόν αξίωμα).

  Για αυτό σας θερμοπαρακαλώ υποστηρίξατε τους ιερείς σας!

  Καλέστε τους σε συνάξεις και συνομιλήστε μαζί τους ως αγαθοί Πατέρες για την αντιμετώπιση του δημιουργηθέντος προβλήματος. Σταθείτε στο πλάι τους ως καλοί και άξιοι ποιμένες και συμπορευτείτε στα δίκαια αιτήματά τους!

  Ως εκ της θέσεώς σας και με το Αρχιερατικόν Σας αξίωμα συντάξετε κείμενα διαμαρτυρίας μόνον όσον αφορά το μισθολογικό. Δεν είμεθα δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά Λειτουργοί του Υψίστου! Το Ελληνικό Κράτος έχει την υποχρέωση να μισθοδοτεί τους ιερείς διότι η Εκκλησία παντοιοτρόπως συνέβαλε για την ελευθερία της Πατρίδος μας. Τα υπόλοιπα που αφορούν στη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα γίνουν αντικείμενο μελέτης από οικονομολόγους και ειδικούς του Εκκλησιαστικού Δικαίου.

  Αδελφοί μου συμπρεβύτεροι,

  Είσθε 10.000 ιερείς, υψώστε από τους άμβωνες των Ναών σας φωνή διαμαρτυρίας! Ως Εκκλησία και ενωμένοι ως ΕΝΑΣ εφημέριος έχουμε φοβερή δύναμη. Έχουμε την Προσευχή με την Θεία Λειτουργία, έχουμε τη νηστεία στο κατά δύναμη! Και τρίτον, έχουμε την μάχαιρα του Πνεύματος «ο εστί ρήμα Θεού», δηλαδή τον λόγον Του, το κήρυγμα, τη φωνή μας που θα ακουστεί ως βροντή!

  Άγιοι Μητροπολίτες,

  Πάρτε θέση ως καλοί ποιμένες για τα πρόβατά σας, που είναι οι ιερείς σας. Δύναμη έχετε! Κτυπήστε πένθιμα τις καμπάνες! Η επιδότηση των 200.000.000 ευρώ για την ίδρυση Ειδικού Ταμείου είναι πυροτέχνημα! Και τούτο διότι, ανά πάσαν στιγμή η επομένη κυβέρνηση μειώνει το επιδοτούμενο αυτό ποσό ή και το καταργεί! Πρέπει να δώσουμε βάση στα λόγια των πολιτικών; Αν ψηφιστούν τώρα σχετικοί νόμοι, θα καταστεί δύσκολο ή και αδύνατο να αλλάξουν ή να μεταρρυθμιστούν από άλλες κυβερνήσεις! Δεν δύναμαι να υποθέσω ότι είναι δυνατόν να εμπιστευθείτε «καλή τη πίστει» το μέλλον της μισθοδοσίας των ιερέων σας, στις δίγλωσσες διαβεβαιώσεις των πολιτικών, των δεδηλωμένων αθέων αλλά και των θρησκειοκάπηλων τοιούτων! Δυστυχώς, όλοι είναι εναντίον μας!

  Αδελφοί μου, Πατέρες μου, συλλειτουργοί μου,

  Εξεγερθείτε και διαμαρτυρηθείτε ειρηνικά συντάσσοντας υπομνήματα, πριν να είναι πολύ αργά!

  Ευχαριστώ που με ακούσατε.

  Ζητώ την ευχή όλων σας, ώστε να τύχω και εγώ
  της καλής απολογίας ενώπιον του Αγίου Θεού.

  Ασπάζομαι την δεξιά Σας.

  Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αναγνωστόπουλος

  http://o-nekros.blogspot.com/2014/01/blog-post_25.html

  Νεκρόc για τον κόcμο

  Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014
  π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, ένας ορθόδοξος διδάσκαλος στην εποχή της σύγχυσης, της θλίψης & της ορφάνιας

  Ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, καταξιωμένος ως ένας έγκυρος και έμπειρος σύγχρονος πνευματικός διδάσκαλος της Ορθοδοξίας, είναι εφημέριος στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην Αμφιάλη. Δίνουμε, ταπεινά, μερικά δείγματα της παρουσίας του. Στο Ίντερνετ θα βρείτε πολύ περισσότερα. Βεβαίως, ίσως δεν είναι κατάλληλα για όλους… Για τους λοιπούς, παραπέμπω στα posts μας Η επιστημονική έρευνα για το Θεό & Ο νέος που καταράστηκε το Θεό.

 6. Ο/Η Ορθολογιστής λέει:

  10.000 ιερείς… περισσότεροι από τους γιατρούς! Και τους πληρώνουμε εμείς (κι εγώ που ΔΕΝ είμαι χριστιανός!!!). Έλεος πια! με τους φόρους μου πληρώνεται ο Χωροφύλακας, (πληρωνόταν η Μπέμπα Μπλανς), και η κάθε … μητροπολίτισσα. Και μας βρίζουν νυχθημερόν επιπλέον. Γιατί; Για να μη μιλήσω ότι πήραν τη θρησκεία μας (εννοώ τον Ιουδαϊσμό) και τον έκαναν κώλο. Τι θεανθρώπους εφυήραν, τι θεοφαγίες, τι νεκρολατρίες, τι δευτέρες παρουσίες, τι πρωπατορικά αμαρτήματα, τι αγίους, τι παναγίες που γκαστρώνονται από κρίνους, τι αγγέλους-ντελιβεράδες, τι αναίμακτες θυσίες, τι λειψανολατρίες, τι θανατολαγνεία, τι μοναχισμούς, τι τριαδολογίες (δηλ. τρία σε ένα, και σαμπουάν και κοντίσιονερ και μαλακτικό). Και αυτή τη φάρα την πληρώνω κι εγώ; ε, όχι αγαπητοί μου, έως πότε; και να με βρίζουν γιατί είμαι Εβραίος; έστω και αν είμαι κοσμικός («χιλονί») και άθεο;; ε, αυτό πάει πολύ. Άιστε και στο διάολο!

 7. Ο/Η Ορθολογιστής λέει:

  «προπατορικά» και ”άθεος”: ο δαίμων του πληκτρολογίου και ολίγη μυωπία!

 8. Ο/Η Κάσυ Διάρη, απώ τω κελή λέει:

  https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9a%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%cf%8e%ce%b4%cf%89%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%bf-%ce%a4%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%ba/

  Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Τράγκας: «Πολύ πιθανό να κάνουμε Χριστούγεννα με επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων»

  Πολύ πιθανή κρίνει μια επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εν μέσω εορτών των Χριστουγέννων ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας με αφορμή την απόσπαση της προσοχής της ελληνικής κοινής γνώμης με τον κορωρνοϊό και την καραντίνα.
  Θεωρεί ότι τότε είναι η κατάλληλη περίοδος για κάποιους για να «κλείσουν τις εκκρεμότητες στα ελληνοτουρκικά με ένα θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων» που θα οδηγήσει σε μια συνολική διαπραγμάτευση και φυσικά σε εθνικές υποχωρήσεις καθώς η Ελλάδα δεν ζητάει τίποτα.
  Άλλωστε είναι πολύ πιθανό να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός μια τέτοια συμφωνία, όπως αποδέχτηκε και τα μνημόνια και την Συμφωνία των Πρεσπών.

 9. Ο/Η ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ λέει:

  Το να είσαι ταπεινός είναι πολύ δύσκολο, το να κάνεις τον έξυπνο , ενώ εισαι τενεκές πανεύκολο και καθημερινό φαινόμενο. Η πνευματικότητα του Χριστιανισμού αυτό ακριβώς επιδιώκει, το νά πάψει ο καθένας να θεωρεί εαυτόν σπουδαίο και να προσπαθεί να ομοιάσει στον Σωτήρα Χριστό που έγινε άνθρωπος, που ταπεινώθηκε , ώστε να μπορέσει να κάνει τον άνθρωπο Θεό. Όταν γίνεται η Ανάληψη του Κυρίου ημων Ιησου Χριστου, αναλαμβάνεται η ανθρώπινη φύση του Θεού στα Δεξιά του Θεού, ώστε ο καθένας μας κάνοντας την προσπαθειά του σε αυτή τη ζωή, δηλ.ακολουθώντας τις εντολές του Χριστού, συμμετέχοντας τα μυστήρια, να μπορέσει να βρεθεί όσο πιο κοντά στο Θεό γίνεται , όταν χωριστεί η ψυχή του από το σώμα του. Ωστόσο, ο Χριστός ποτέ δεν σου αρνήθηκε το δικαίωμα να παραμείνεις τενεκές… Είπε: Οποιος θέλει να με ακολουθήσει!
  Οποιος δεν θέλει ας πουλάει εξυπνάδα τενεκέ ξεγάνωτου, συμπληρώνω εγώ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:


   Σεμνότητα, αφιλοχρηματία, δημοσιοϋπαλληλική μονιμότητα και σταθερή μισθοδοσία από τον Καίσαρα σε βάρος των κορόιδων φορολογούμενων και πίστη στη Θεία Πρόνοια

   «Ονομάζομαι Στέφανος Αναγνωστόπουλος του Κωνσταντίνου, είμαι συνταξιούχος έγγαμος ιερεύς, 88 ετών, πατέρας 7 παιδιών, έχω 18 εγγόνια και 19 δισέγγονα.. Είδα και άκουσα με πολλή προσοχή τις ανακοινώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, τρόμος δε και φόβος με κατέλαβε για το μέλλον των συναδέλφων μου συμπρεσβυτέρων σχετικά με το θέμα το μισθολογικό».

   Επειδή δεν βρήκα μισή κουβέντα αυτού του καυχησιάρη, για τα παιδιά που γεννοβόλησε, κρατικού υπαλλήλου, υπέρ των ξένων του Ευαγγελίου, μπορείτε να μας υποδείξετε εσείς κάτι σχετικό δικό του;
   https://www.lifo.gr/now/society/19915
   Για δέκα συνολικά μητροπολίτες οι οποίοι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την περιουσιακή και οικονομική τους κατάσταση, κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το Έθνος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς των μητροπολιτών αυτών ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.
   (Η υπόθεση κουκουλώθηκε)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.