Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου: «Όλοι σπίτι τους -πλην Ρουπακιά» [περίπου Πρόταση Αθωότητας!…]

[Να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι την έφεση, όλοι οι καταδικασμένοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πλην του ισοβίτη Γιωργου Ρουπακιά, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου]

photo: capital.gr

Πρότεινε δηλαδή την αποδοχή του αιτήματος αναστολής της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλων των κατηγορουμένων (ακόμα και του Γιάννη Λαγού που δεν το ζήτησε): «Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο», είπε η εισαγγελέας στην πρότασή της, συμπληρώνοντας ότι το ποινικό μητρώο τον περισσότερων βουλευτών είναι καθαρό.

«Δεν είναι ύποπτοι φυγής εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Μάλιστα τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών, εδώ τελευταία… Όλοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ίσιοι ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα… Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, Αλεξόπουλου και Μπούκουρα που έχουν κάποιες καταδίκες για κάποιες παραβάσεις.

Οι κατηγορούμενοι δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή έκλεισαν τα γραφεία τους και την εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς η διαδικασία μέχρι το εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους …».

Το δικαστήριο δεν δεσμεύεται από την Εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας είχε προτείνει να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, πρόταση που δεν είχε γίνει δεκτή από το δικαστήριο.

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι

Παναγιώτης Σαπουντζακης,  Δικηγόρος ΠΑΜΕ: «Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η ΧΑ καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχεγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα».

Κώστας Παπαδάκης Συνήγορος Αιγυπτίων: «Τώρα που η δική τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωωθηκαν.

Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτων. Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς   Θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χωρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι».

Θανάσης Καμπαγιαννης Δικηγόρος Αιγυπτίων: «Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξιας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».

Διακοπή

Πάντως οι δηλώσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, εκτός της αίθουσας, προκάλεσαν ένταση εντός του δικαστηρίου, με τον δικηγόρο του Αρτ. Ματθαιόπουλου να λέει στο δικαστήριο:

«Έχουν δικαίωμα να μιλούν για την ποινή και για την αναστολή; Αυτά είναι πειθαρχικά αδικήματα στο ΔΣΑ αλλά αυτά δεν αφορούν στο δικαστήριο. Σας προσβάλει αυτό εσάς και την εισαγγελική αρχή. Στην κρίση σας» κατέθεσε ο συνήγορος Ματθαιόπουλος και κατέθεσε στο δικαστήριο τις σχετικές δηλώσεις.

Η πολιτική αγωγή απαντησε με το σχόλιο «..φέρτε και του Λαγού τη δήλωση» προκαλώντας αναστάτωση.

Μετά από αυτά το δικαστήριο διέκοψε για αυριο στις 10 το πρωί, με τους πάνω από τους μισούς δικηγόρους να συνεχίζουν τις δευτερολογίες τους γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί η τελική κρίση του δικαστηρίου να μετατεθεί ή για αργά το βράδυ της Τρίτης ή ακόμα και την Τετάρτη.

capital.gr

This entry was posted in φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου: «Όλοι σπίτι τους -πλην Ρουπακιά» [περίπου Πρόταση Αθωότητας!…]

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σαν κι αυτήν υπάρχουν αρκετοί στο δικαστικό σώμα, πρόθυμοι να καταδικάσουν αθώους και να απαλλάξουν ευθέως ή με κόλπα (αναστολές, αναβολές, καθυστερήσεις, παραγραφές, ελαφρυντικά, κ.λ.π.), ενόχους,

  υπηρετώντας καταστάσεις διαπλοκής, που ξεκινούν από την εκτελεστική εξουσία και την Εκκλησία και φτάνουν μέχρι τον υπόκοσμο των εγκληματιών με το λευκό κολάρο και των οργάνων τους.

 2. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/i-eksairetiki-apantisi-tou-alivizatou-stin-eisangelea-tis-dikis-tis-chrysis-avgis/

  Η εξαιρετική απάντηση του Αλιβιζάτου στην εισαγγελέα της δίκης της Χρυσής Αυγής

  Η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου θέλει να αθωωθούν όλοι πλην Ρουπακιά. Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της απαντά υποδειγματικά

  Από Άρης Δημοκίδης
  πριν 13 μέρες


  EUROKINISSI

  Τον Ιανουάριο, πολλοί οργιστήκαμε με την αγόρευση της εισαγγελέα της δίκης της Χ.Α. και πολλά ειπώθηκαν για τη δημόσια κατήγορο που τελικά δεν… κατηγόρησε και τόσο τους εμπλεκόμενους.

  Όμως είναι άλλο να απορρίπτουμε την αγόρευση και τα συμπεράσματά της εμείς που δεν ξέρουμε νομικά, κι άλλο είναι αυτό που έκανε χτες, μέσα απ’ τις σελίδες της έντυπης Καθημερινής, ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου -κι ένας απ’ τους κορυφαίους της χώρας μας, Νίκος Αλιβιζάτος.

  Ακολουθεί το κείμενό του.

  Οφειλόμενη απάντηση στην εισαγγελέα κ. Αδαμαντία Οικονόμου
  ΝΙΚΟΣ Κ. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ*

  Στις 18 Δεκεμβρίου, η κ. Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πρότεινε την απαλλαγή του Ν. Μιχαλολιάκου, αρχηγού της οργάνωσης, καθώς και όλων των άλλων κατηγορουμένων πλην του Γ. Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Και τούτο με το σκεπτικό ότι τα περιστατικά στα οποία στηρίχθηκε η κατηγορία δεν ήταν απόρροια κεντρικού σχεδιασμού, αλλά «μεμονωμένα». Για την κ. εισαγγελέα, με άλλα λόγια, η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση με την έννοια του άρθρου 187 ΠΚ, αλλά πολιτικό κόμμα, ορισμένοι φίλοι –ή έστω μέλη– του οποίου παρεκτράπηκαν, εν αγνοία, περίπου, της ηγεσίας. Εξ ου και η απαλλακτική πρότασή της. Διότι στη χώρα μας, κατέληξε η κ. εισαγγελέας, «η ιδεολογική τοποθέτηση καθενός είναι ποινικά αδιάφορη».

  Δεν συνηθίζεται να σχολιάζονται επιστημονικά, και μάλιστα από τις στήλες εφημερίδων, οι προτάσεις που διατυπώνουν οι εισαγγελείς όσο εκκρεμούν οι σχετικές δίκες. Πολύ λιγότερο από κάποιον που έχει καταθέσει ως μάρτυρας –κατηγορίας εν προκειμένω– στη συγκεκριμένη δίκη. Επειδή, εν τούτοις, η κ. εισαγγελέας αναφέρθηκε διεξοδικά σε μένα και σε όσα κατέθεσα ενώπιον του δικαστηρίου τον Μάιο του 2017, πιστεύω πως δικαιούμαι να αποστώ από τον άγραφο αυτόν κανόνα και να σχολιάσω τα επιχειρήματά της. Πρώτον, διότι είναι, όπως πιστεύω, εσφαλμένα. Δεύτερον, διότι όσα διακυβεύονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι τόσο σημαντικά, που δεν συγχωρούνται τέτοια λάθη από τον δημόσιο κατήγορο, δηλαδή από τον εκπρόσωπο του κράτους.

  Δεν θα σταθώ στην ευκολία με την οποία η κ. εισαγγελέας δέχθηκε ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απομίμηση του αρχαιοελληνικού. Ούτε στο ότι το εμβατήριο των χιτλερικών SA, που περιλαμβάνει στίχους όπως «μπήξτε τα μαχαίρια στο κορμί των Εβραίων» ή «ρίξτε χειροβομβίδες στα κοινοβούλια» (στίχους τους οποίους τραγουδούσαν εκατοντάδες μελανοχίτωνες κρατώντας αναμμένους δαυλούς), αποτελεί μια ποινικά αδιάφορη παράθεση ενός «ιστορικού κειμένου». Διότι, όσο παράλογο και αν αυτό φαίνεται, οι απόψεις αυτές μπορεί να θεωρηθούν αξιολογήσεις, στις οποίες ένας εισαγγελέας δικαιούται κατ’ αρχήν να προβεί. Εν προκειμένω, εν τούτοις, δεν πρόκειται περί αυτού.

  Γιατί, εν προκειμένω, η Χρυσή Αυγή δεν διώκεται για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου ούτε για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων. Διώκεται για μια σειρά από άλλες, πολύ σοβαρότερες αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων μια ομολογημένη εν ψυχρώ δολοφονία, για πράξεις οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με την ιδεολογία της. Δεν αναφέρομαι τόσο στο ιστορικό προηγούμενο των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, που προετοίμασαν τη νομότυπη (μέσω εκλογών) άνοδο στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία, το 1933. Γιατί η κ. εισαγγελέας θα μπορούσε να μου αντιτείνει ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση. Αναφέρομαι, απεναντίας, στα επίσημα κείμενα και τις ομιλίες των στελεχών και, προπάντων, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, που είναι γνωστές στο πανελλήνιο και προφανώς στο δικαστήριο. Φράσεις όπως «η πατρίδα δεν σώζεται με εκλογές» (2.8.2011), 100.000 αποφασισμένοι στην Αθήνα «μπορούν να πάρουν την εξουσία […] περπατώντας», «θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε, αν θέλει ο Θεός» και άλλες, ων ουκ έστιν αριθμός, αποτελούν ατράνταχτη ομολογία ότι το κόμμα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα. Οτι δηλαδή λειτουργεί ως πέπλο για να συγκαλύψει την αληθινή φύση της οργάνωσης. Αλλωστε, ούτε ο ίδιος ο αρχηγός το έκρυψε: όπως είπε, η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα μόνο «με τη νομική έννοια του όρου. Κατά τα άλλα, είναι εναντίον των κομμάτων και αγωνίζεται για την κατάργηση των κομμάτων» (28.7.2011).

  Από την άλλη, ούτε έχουμε να κάνουμε με κάποιους γραφικούς νοσταλγούς του ναζισμού και των συμβόλων του, που πήραν ξαφνικά τους δρόμους και τα βουνά για να διακηρύξουν τα πιστεύω τους. Εχουμε να κάνουμε με «ομάδα», και μάλιστα «δομημένη» και «με διαρκή δράση», η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 187 ΠΚ, «επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων». Ασφαλώς, η κ. εισαγγελέας θα μπορούσε στο σημείο αυτό να αντιτείνει ότι για τον χαρακτηρισμό της «ομάδας» αυτής ως «οργάνωσης» (και μάλιστα «εγκληματικής») δεν αρκεί ότι έχει αρχηγό, κεντρική διοίκηση, τοπικά γραφεία και μέλη. Κάθε κόμμα έχει από αυτά. Εν τούτοις, διερωτάται κανείς ποιο άλλο κόμμα οργανώνει summer camps με αναρριχήσεις ενόπλων και ασκήσεις με πραγματικά πυρά· ποιο άλλο πραγματοποιεί παρελάσεις των μελών και οπαδών του με ομοιόμορφες στολές και βηματισμό χήνας; Κοντολογίς, η Χρυσή Αυγή είναι «οργάνωση» με τη στενή έννοια του όρου, χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι η στρατιωτική δομή και πειθαρχία. Εκατοντάδες περιστατικά –όπως, μεταξύ άλλων, το περίφημο «εγέρθητι»– δεν αφήνουν γι’ αυτό την παραμικρή αμφιβολία.

  Προφανώς, το ότι πρόκειται για «οργάνωση» και όχι για συνονθύλευμα κάποιων φανατικών, ούτε η κ. εισαγγελέας μπορεί να το αρνηθεί. Ισχυρίζεται, εν τούτοις, ότι η οργάνωση αυτή δεν είναι «εγκληματική», αφού δεν υπάρχουν τάχα επαρκείς αποδείξεις ότι για καθεμιά από τις εγκληματικές πράξεις για τις οποίες τα μέλη της κατηγορούνται, δόθηκε «άνωθεν» σχετική εντολή. Στο σημείο ακριβώς αυτό εντοπίζεται, κατά τη γνώμη μου, το μείζον σφάλμα της κ. εισαγγελέως.

  Δεν θα σταθώ στο αν πράγματι ο Λαγός τηλεφώνησε στον Μιχαλολιάκο τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ούτε στον αν ο Ρουπακιάς ενέργησε ή όχι κατ’ εντολήν του τοπάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Ανήκει στην πολιτική αγωγή να το αποδείξει. Εμένα θα με απασχολήσει το ζήτημα αρχής: για τον χαρακτηρισμό μιας οργάνωσης ως εγκληματικής και, κατ’ επέκταση, για την καταδίκη της συμμετοχής σε αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 187 ΠΚ, δεν χρειάζεται να αποδειχθεί ότι τα συγκεκριμένα εγκλήματα διαπράχθηκαν κατόπιν άνωθεν εντολής. Αρκεί η απόδειξη της ενεργού και συνειδητής συμμετοχής σε αυτήν των κατηγορουμένων.

  Αναφερόμενη στη μαρτυρική κατάθεσή μου, η κ. εισαγγελέας αγνόησε επιδεικτικά τα ανωτέρω, που αποτελούν και τη ratio του άρθρου 187. Μου προσήψε μάλιστα ότι, επειδή δεν έχω άμεση γνώση των γεγονότων –κάτι που δεν αρνήθηκα–, όσα είπα για την ιδεολογία και τη δομή της Χρυσής Αυγής ήταν περίπου λόγια του αέρα.

  Εν τούτοις, στη συγκεκριμένη δίκη, το προέχον δεν είναι αν οι ανωτέρω διέπραξαν οι ίδιοι τις συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, αλλά αν ήσαν μέλη ή όχι της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όχι μόνο τις εμπνεύσθηκε και τις σχεδίασε, αλλά συστάθηκε, κυριολεκτικά, για να τις διαπράξει. Διότι, σε αντίθεση με άλλα ακροδεξιά κινήματα, για τη Χρυσή Αυγή η βία είναι συστατικό στοιχείο της δράσης της. Χωρίς αυτήν δεν έχει λόγο ύπαρξης.

  Συμπεραίνω: Στη συγκεκριμένη δίκη, για την ενοχή των κατηγορουμένων αρκεί να αποδειχθεί ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτό προβλέπει το άρθρο 187 ΠΚ από το 2001. Τότε, χάρη κυρίως στο θάρρος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου, ξεπεράστηκαν οι επιφυλάξεις που είχε προπάντων διατυπώσει η Αριστερά και ψηφίστηκε ο ν. 2928/2001. Βάσει του νόμου αυτού δικάστηκε και καταδικάστηκε λίγο αργότερα και η 17Ν. Βασική καινοτομία του ήταν η διάκριση εγκληματικής οργάνωσης και (απλής) συμμορίας. Όπως έχει δεχθεί και ο Αρειος Πάγος, το στοιχείο που διαφοροποιεί την πρώτη από τη δεύτερη είναι «ο πραγματοπαγής χαρακτήρας της» (ΑΠ 973/2015). Είναι, όπως παρατηρεί ο συνάδελφος καθηγητής Αρ. Χαραλαμπάκης, η συγκρότησή της από μέλη που «αναλαμβάνουν διακριτούς και αλληλοϋποστηριζόμενους ή αυτοτελείς ρόλους […] με σκοπό να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους […], ανεξαρτήτως της γνώσης εκάστου για τα συγκεκριμένα καθήκοντα των άλλων […]».

  Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Εκτοτε, στις 450 και πλέον συνεδριάσεις του δικαστηρίου, η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στους εμπλεκομένους έδειξε ότι η χώρα μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, ακόμη και τις δυσκολότερες περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς, με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και των εγγυήσεων του κράτους δικαίου.

  Με τη δίκη αυτή, η ελληνική δικαιοσύνη καταξιώθηκε στα μάτια και των πιο κυνικών και των πιο αδιάφορων. Θα ήταν κρίμα η εντύπωση αυτή να διαλυθεί, αν γινόταν δεκτή μια τόσο εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.

  * Ο κ. Νίκος Κ. Αλιβιζάτος είναι ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 3. Ο/Η Psycho λέει:  https://www.lifo.gr/articles/lgbt_articles/184683/posi-dynami-exei-telika-i-ekklisia-stin-ellada-kai-posi-sxesi-me-ti-thriskeia-poy-ypiretei

  Πόση δύναμη έχει τελικά η Εκκλησία στην Ελλάδα και πόση σχέση με τη θρησκεία που «υπηρετεί»;

  Δύο εκ των μηνυτών του μητροπολίτη Αιγίου Αμβρόσιου (Λύο Καλοβυρνάς, Πέτρος Σαπουντζάκης) και ένας έμπειρος δικαιωματικός (Παναγιώτης Δημητράς) μιλούν για τη δικαστική απόφαση που «έβγαλε» αθώο τον κατηγορούμενο στα μάτια της έδρας, όχι όμως και της κοινωνίας

  ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ18.3.2018 | 11:20

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.ethnos.gr/ellada/96634_mitropolitis-kerkyras-elate-na-koinonisete-me-proshima-ti-gymnastiki

  Μητροπολίτης Κέρκυρας: Ελάτε να κοινωνήσετε με πρόσχημα τη γυμναστική
  27.03.2020 15:37

  Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν για να γυμναστούν

  όμως οι ευσεβείς γυναίκες Εισαγγελείς σε ρόλο συνήγορου, κάνουν πως δεν ξέρουν τι είπε

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/39997-apallagi-apo-tis-katigories-proteine-i-eisaggeleas-gia-ton-kerkuras-nektario

  Απαλλαγή από τις κατηγορίες πρότεινε η Εισαγγελέας για τον Κερκύρας Νεκτάριο

  Την απαλλαγή του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκτάριου από την κατηγορία για την Θεία Κοινωνία ζήτησε με αγόρευση της η Εισαγγελέας κ. Υφαντή.

  Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Εισαγγελέα πρότεινε και την απαλλαγή από την δεύτερη κατηγορία, που αφορά το κήρυγμα της 25ης Μαρτίου.

  Αυτή την ώρα η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας συνεχίζεται, όπου αγορεύουν οι Συνήγοροι και συμφωνούν με την εισαγγελική έδρα.

  Επίσης, η κα Υφαντή ανέφερε ότι από τις φράσεις του Σεβασμιωτάτου στο κήρυγμά του, δεν προκύπτει ότι προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο μέχρι τώρα επιφυλλάσεται, ώστε να εκδικάσει και την δεύτερη κατηγορία που αφορά την Λιτανεία.

 5. Ο/Η Ορθολογιστής λέει:

  Όσο οι εικονίτσες, οι εσταυρωμένοι και τα λοιπά μπιχλιμπίδια θα κρέμονται στους τοίχους των δικαστηρίων, οι αδέκαστοι «δικαστές» θα αθωώνουν πάντα τους εκπροσώπους της εγκληματικής οργάνωσης «Ορθόδοξη Εκκλησία».

 6. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Έως τώρα, μάλλον η Πρόεδρος φαίνεται να την «αδειάζει»! Ίδωμεν…

  ps γιατί ο τύπος (έντυπος & ηλεκτρονικός), ενώ δημοσιοποιεί ονοματεπώνυμα Δικηγόρων, αποφεύγει (να δημοσιοποιήσει) αυτών τής εγκληματικής οργανώσεως «Χρυσή Αυγή»;

 7. Ο/Η του Λαγού λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/410389/diki-theofiloy-otan-i-eisaggeleas-adamantia-oikonomoy-aperripte-elafryntiko-toy

  12.10.2020 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Δίκη Θεοφίλου: Όταν η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου απέρριπτε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε έναν αθώο κατηγορούμενο

  Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου που σε κάποιες περιπτώσεις της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής μονοπώλησε το ενδιαφέρον με τα λεγόμενά της, όλως τυχαίως ήταν εισαγγελέας έδρας και στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου και η τότε τοποθέτησή της σχετικά με το επίμαχο θέμα των ελαφρυντικών ενός κατηγορούμενου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

  Ο ίδιος ο Τάσος Θεοφίλου θυμάται τι είχε δηλώσει η ίδια δικαστική λειτουργός για το ίδιο θέμα αλλά σε άλλη δίκη με άλλον κατηγορούμενο, πόσο μάλλον που ο Θεοφίλου τελικά αθωώθηκε έχοντας όμως φυλακιστεί άδικα για πέντε χρόνια!

  Γράφει ο Τάσος Θεοφίλου

  «Μετά την πρωτόδικη καταδίκη μου για ληστεία (και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία) τον Γενάρη του 2013, οι συνήγοροι μου ζήτησαν τουλάχιστον να αναγνωριστεί, ως κάποιου είδους ισορροπίας στην απόφαση, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
  Η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέας της έδρας τότε, πρότεινε να απορριφτεί, με το σκεπτικό ότι «αφού διέπραξε ληστεία σημαίνει ότι πιο πριν την σχεδίαζε άρα δεν προκύπτει πρότερος έντιμος βίος…»

 8. Ο/Η Ουρουγουανός Έλλην λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.