Προφητικό δικό μας του 2013: Ο σ.Τσίπρας και ο κ.Τράγκας

[Υπάρχει Ηθική στην «αριστερή» Πολιτική;]  

Ο κ. Τράγκας με την αφρόκρεμα της Χρυσής Oρδής

Ο κ. Τράγκας με την αφρόκρεμα της Χρυσής Oρδής

του Αναγνώστη Λασκαράτου

[Β’ δημοσίευση]
Έχουμε θέσει προ πολλού το πρόβλημα του κ.Τσίπρα, να ανοίγει εύκολα πάρε-δώσε με την Άκρα Δεξιά. Φοβάμαι πως θεωρείται σήμερα, σχεδόν επίσημα από την Αριστερά, ότι η Ηθική είναι εξοβελιστέα από την Πολιτική. Για παράδειγμα η Αριστερά δεν ντρέπεται να δηλώνει, εν τοις πράγμασι μεν, πως είναι σωστό να μην δικάζεται (και να μην επιστρέφει τα κλεμμένα) ο κ.Τσουκάτος, επίσημα δε, δια στόματος Τσίπρα, ότι θα συνεργαστεί και με το Διάβολο. Η αλήθεια είναι ότι η Αριστερά είχε πάντα καλές σχέσεις με το Διάβολο, μόνο που του ζητούσε να φοράει κόκκινο μανδύα, μεταμφιεμένος σε Τσαουσέσκου, σε Μιλόσεβιτς ή σε Εμβέρ Χότζα. Τώρα του επιτρέπει να συζητάει μαζί της φορώντας γαλάζια ή ακόμη και μαύρα. Θα είναι άδικο να πω πως ο κ.Τσίπρας ξεκίνησε αυτήν την ιστορία. Προηγήθηκαν άλλοι αριστεροί ηγέτες, που εκφωνούσαν επικήδειους ή θρηνούσαν σε εξόδιες τελετές διακεκριμένων χουντικών ή έδιναν συνεντεύξεις σε φασίστες δημοσιογράφους. Ακόμη και το (τάχα αθώο λεκτικό ολίσθημα) για συνεργασία με το Διάβολο δεν το ξεστόμισε πρώτος ο κ.Τσίπρας. Είχε προηγηθεί ο Χ.Φλωράκης, μόνο που τότε Διάβολος ήταν ο κ.Μητσοτάκης, ένας κεντροδεξιός πολιτικός, και όχι ο κ.Καμμένος. Υπάρχει σημαντική διαφορά.
—–Στο επίπεδο της Δημοσιογραφίας ο κ.Τσίπρας έχει δώσει συνεντεύξεις σε ακροδεξιά μπλογκς, στον Ιφικράτη Αμυρά, που τον συμπεριέλαβε για μισή ημέρα στο ψηφοδέλτιο της Α΄Αθηνών, μέχρι να τον πετάξουν έξω οι σύντροφοί του και στο κ.Τράγκα. Μάλιστα δεν ντράπηκε να εκφράσει, με τα κάπως ιδιόρρυθμα ελληνικά του («προς επωφελεία» κλπ, αυτά τα αποτελέσματα έχουν οι ηρωικές καταλήψεις δημόσιων σχολείων), τα φιλικά του αισθήματα για το Αρχιεπίσκοπο Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη & Φωτοβολταϊκών δάσους Πεντέλης κ.Ιερώνυμο Β΄, θαυμαστή του βασιλοχουντικού Ιερώνυμου Α΄. Ο κ.Τράγκας του μιλούσε στον ενικό με το μικρό του όνομα («Αλέξη πες μου στ’ αλήθεια ποιος είσαι;»), μη σεβόμενος την ιδιότητα του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιότητα-θεσμό, που δεν ανήκει προσωπικά στο φέροντα για να δικαιούται να την ευτελίζει, και την οποία ολοφάνερα ο κ.Τσίπρας αδυνατεί να τιμήσει, πιθανόν διότι στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι θίγονται οι θεσμοί μόνο όταν κάθεται σταυροπόδι μπροστά στην «Εξαταστική» ο κ.Βενιζέλος και όχι όταν η κα Κωνσταντοπούλου προκαλεί αναβολές δικών ή όταν ο αρχηγός τους χαριεντίζεται με τον κ.Τράγκα και δέχεται φιλικές εξυπηρετήσεις από τον επιχειρηματία του Ιασώ. Συμπτωματικά στο ίδιο τεύχος (6.7. 2012) του περιοδικού Τράγκα έδωσε συνέντευξη και ο Φύρερ της Χ.Α. (και βέβαια και ο «εστέτ» της ‘Αριστεράς της ευθύνης’ κ.Φανούριος Φώτιος Κουβέλης). Θα μου πείτε που να ξέρει ο κ.Τσίπρας, πως σε διπλανές σελίδες θα ομιλούσε η φωνή του New Dream Hotel; Θα σας πω πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα οφείλει να ξέρει ότι θα τον φάνε οι κότες. Θα μου πείτε ξανά πως τότε ελάχιστοι θα είναι οι δημοσιογράφοι στους οποίους θα μπορεί να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς όχι. Δεν μπορεί να δίνει συνεντεύξεις όμως στους Ακροδεξιούς και σε αυτούς που κατηγορούνται για συμμετοχή σε σπατάλη του δημόσιου χρήματος και μάλιστα σε τόνο φιλικό, στο κλίμα της ομερτά και με διάθεση πολιτικής συμφωνίας, νομιμοποιώντας έτσι πολιτικά, τις (τουλάχιστον ελέγξιμες) δημοσιογραφικές τους συμπεριφορές.
—–Το τι εκπροσωπεί ο «αντιμνημονιακός» (όπως και οι Ανεξέλ, όπως η Χ.Α. όπως και ο Αμβρόσιος) κ.Τράγκας σε πολιτικό και αισθητικό επίπεδο είναι ολοφάνερο. Εκείνο που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, αφού κανένας συνομιλητής του, από τον κ.Τσίπρα έως τον κ.Καμμένο και το Φύρερ, δεν του το θυμίζει, είναι το δημόσιο χρήμα που προνομιακά απομυζούσε για κρατικές διαφημίσεις στα έντυπά του επί Κωστάκη Καραμανλή, το οποίο βεβαίως γνωρίζει ο κ.Τσίπρας. Η ‘Κυρ. Ελευθεροτυπία’ (26/10/2008) τα έχει εκθέσει αναλυτικά, το ίδιο και η Αλαφουζιάς, στο συγγενές φιλοβατοπεδινό κανάλι της οποίας συναγελάστηκε ο κ.Τράγκας με τον εξ αγχιστείας βουλευτή Ματθαιόπουλο (‘Γαμώ την Άννα Φρανκ’ κλπ) και τους λοιπούς Ναζιστές. Αντιγράφω για το αγλάισμα της πατριωτικής δημοσιογραφίας, άρθρο της σοβαροφανούς Αλαφουζιάδος, στο οποίο δεν τον κατονομάζει (κρατούσε πισινή εν όψει μελλοντικής συνεργασίας;) αλλά τον περιγράφει: «Πρώτη σε κρατική διαφήμιση στην Ελλάδα σήμερα είναι μια κυριακάτικη έκδοση αθηναϊκής εφημερίδας με κυκλοφορία που κυμαίνεται στα 5.000 φύλλα. Για την ακρίβεια, το σύνολο των δημοσίων κονδυλίων που εισέπραξε στο δεκάμηνο φέτος έφτασε στο 1.786.118 ευρώ. Αν προστεθεί και η κρατική διαφήμιση που πήρε το καθημερινό της φύλλο, τότε το συνολικό ποσό που εξασφάλισε από το κράτος ως διαφήμιση, φτάνει στα 2.500.000 ευρώ! Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες, με πωλήσεις πάνω από 150.000 φύλλα, μόλις και μετά βίας φτάνουν στο 1.000.000 ευρώ» («Καθημερινή» 9-12-2007). Όλα αυτά τα έχουμε εκθέσει εδώ: «Η Αριστερά και ο κ.Τράγκας. Ερωτήματα Αισθητικής και Ηθικής της Πολιτικής» (15/03/2012).

(Σε κόκκινο κύκλο) ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; -Τρίωρο τετ-α-τετ με Τράγκα. Από κάτω η συνέντευξη με Μιχαλολιάκο.

—–Προφανώς σε μια σοβαρή Δημοκρατία, οι κ.κ.Τράγκας και ο Καραμανλής ο Β΄ θα ήταν ελεγχόμενοι για αυτήν την περίεργη διαφημιστική εύνοια, όχι μόνο για την προφανή οικονομική ζημιά του Δημοσίου αλλά και για τη βλάβη που προκαλείται στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στα δημόσια ήθη, αφού ο Τύπος φέρεται να συναλλάσσεται και να εξαγοράζεται. Ο φίλος του μικρού Καραμανλή και θαυμαστής του «Εθνάρχη» κ.Τσίπρας και το κόμμα του όμως, όχι μόνο κουκουλώνουν το θέμα και μάλιστα τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά επωφελούνται και από την «αγανάκτηση» Τράγκα (επειδή κόπηκε ο ρους των κονδυλίων;). Να συμπληρώσω πως ο κ.Τσίπρας, συνεντευξιαζόμενος και ανεχόμενος, ξεχρέωνε κάποια γραμμάτια στον κ.Τράγκα, ο οποίος έγραφε για τη αφεντιά του ένα μήνα πριν (press.gr, 16.5.2012): «Επί μία ώρα εκβίαζαν τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να υποκύψει και να αποδεχθεί τη στήριξη μιας οικουμενικής κυβέρνησης … Ο Πρ. τ.Δημοκρατίας έβγαλε πάνω στο τραπέζι επιστολή του εγκάθετου της Goldman Sachs και της διεθνούς τοκογλυφίας κυρίου Παπαδήμου,…». Με τον τρόπο που ήταν γραμμένο το ρεπορτάζ ο κ.Τράγκας φέρεται να προσβάλλει βάναυσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αγνοεί την έννοια του εκβιασμού και να την μπερδεύει με την έννοια των πιέσεων, δημιουργώντας μάλιστα άδικες εντυπώσεις σε βάρος των τριών πολιτικών αρχηγών προς όφελος του κ.Τσίπρα.
—–Αντιγράφω τώρα από το μαχητικό left.gr ( 08/04/2013), που εκφράζει το ΣΥΡΙΖΑ: «Τράγκας +Χρυσή Αυγή = LOVE FOR EVER. Εκπομπή ξερατό. Αυτό ήταν το αυθόρμητο συναίσθημα από τη χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Γ. Τράγκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές (Παππάς, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος) επί 3 ώρες με τις αβάντες του Γ. Τράγκα έσπειραν το ναζιστικό τους δηλητήριο χαριεντιζόμενοι με το δημοσιογράφο σαν παλιοί φίλοι…Άλλωστε μετά από τόσες συνεντεύξεις στο περιοδικό CRASH πώς να μην είναι φίλοι…Και τι δεν ακούσαμε… Ότι «οι αμβλώσεις πρέπει να απαγορευτούν», «οι ψυχικά ασθενείς να απαγορεύεται να αναπαραχθούν», « η ευγονική του Μένγκελε είναι μια παρεξηγημένη επιστήμη», «οι λαθρομετανάστες είναι 2.500.000 ήρθαν παράνομα θα φύγουν παράνομα» ή «θα φύγουν μόνοι τους μόλις βγει η Χ.Α.κυβέρνηση…».


Πολύ ωραία τα λέει το left.gr, μόνο που παραλείπει να μας πει γιατί κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μέχρι τώρα καταγγείλει τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις Χρυσαυγιτών στο περιοδικό και στις εκπομπές του «αντιμνημονιακού» και «αγανακτισμένου» κ.Τράγκα; Έπρεπε να τους διαφημίσει και στο σοβαροφανές ‘Σκάι’, για να ανακαλύψουν στο ΣΥΡΙΖΑ πως ο καραμανλικός (όταν υπήρχαν λεφτά) δημοσιογράφος δεν «χαριεντίζεται» μόνο με τον κ.Τσίπρα, που καλόβολα τον συγχωρεί, λες και έχει το δικαίωμα να το κάνει, σαν να έτρωγε ο φουστανελάς πατριώτης από τα πατρικά αμπελοχώραφα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ;

*

[Α’ δημοσίευση 10/04/2013]
*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Προφητικό δικό μας του 2013: Ο σ.Τσίπρας και ο κ.Τράγκας

 1. Ο/Η l.s. λέει:

  Αγαπητό ιστολόγιο roides.wordpress.
  ο κόσμος έχει ανάγκη από άξιους δημοσιογράφους σαν εσάς , που αναδεικνύουν και προβάλλουν την πραγματική δημοσιογραφία και αγωνίζονται για να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια.
  Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχετε κάνει στο μπλογκ
  Ακούστε αυτό το τραγούδι
  παγκόσμια κατηφόρα:

  αν πιστεύετε ότι αξίζει διαδώστε το ,προέρχεται από ένα άλμπουμ εκπληκτικό που έχει τίτλο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ αφυπνίζει για τη σωτηρία της Ελλάδας και όλου του κόσμου

  ο θεός να δώσει να φύγουν των κορονοϊων τα χτικιά και η Τουρκιά από Κύπρο και αγιασοφιά, να φωτίσει τους κυβερνήτες στην Ελλάδα και την Κύπρο νυν και μελλοντικούς να κάνουν αυτά που πρέπει για τη σωτηρία των δυο χωρών
  καλή συνέχεια στο πολύ σημαντικό έργο σας και καλή επιτυχία στην ευλογημένη δουλεία σας

  • Ο/Η roidis λέει:

   Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, αλλά δημοσιογράφοι ουδέποτε υπήρξαμε, όλα από αγάπη και μεράκι τα γράφουμε.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Βρήκε ευκαιρία και ο πουτινο-Λαφαζάνης, σύντροφος του εθνικιστή Γλέζου, της Ραχήλ και της Κωνσταντοπούλου και παριστάνει κι αυτός τον αντιφασίστα, ενώ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε μάχες υπέρ της ΧΑ στη Βουλή, έκανε το κορόιδο.

  https://www.kathimerini.gr/politics/561109951/p-lafazanis-stigma-gia-ton-syriza-ta-skoteina-paichnidia-tsipra-me-ti-chrysi-aygi/

  Π. Λαφαζάνης: Στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα «σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με τη Χρυσή Αυγή»

  Πυρά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή την κόντρα ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τον Σταύρο Κοντονή.

  Σε άρθρο του στο Liberal με τίτλο «Τα σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με τη Χρυσή Αυγή», ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι «η παραίτηση του Σταύρου Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι δηλώσεις με τις οποίες την συνόδευσε έσκασαν ως πολιτική βόμβα στα ήδη σαθρά θεμέλια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

  Τονίζει δε ότι «οι “δηλητηριώδεις” αιχμές του Σταύρου Κοντονή με τις οποίες αφήνει να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν, παρά τις επισημάνσεις του ότι ευνοείται με αυτές η υπόδικη ηγεσία της Χρυσής Αυγής, συνιστούν μέγα στίγμα για την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό γιατί παραπέμπουν σε σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως των ωφελειών που μπορεί να προκύψουν για το ναζιστικό μόρφωμα».

  Αναφέρει επίσης ότι «η επιβεβαίωση των κατηγοριών του Σταύρου Κοντονή από τον Νίκο Παρασκευόπουλο ενισχύει αδιαμφισβήτητα την πειστικότητά τους, παρά την άνωθεν “καθοδηγούμενη” διόρθωση των δηλώσεων του τελευταίου. Δυστυχώς οι μακιαβελικές πολιτικές, οι τακτικίστικες κωλοτούμπες και οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες και διεργασίες, των οποίων βασικός αρχιτέκτονας είναι ο Αλ.Τσίπρας, αποτέλεσαν για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, όχι περιστασιακές επιλογές αλλά στρατηγική η οποία βυθίστηκε στο DNA του. Και αυτό έχει κοστίσει θανάσιμα στο πιο σημαντικό για μια πολιτική παράταξη: την αξιοπιστία της».

  Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η χαριστική βολή ήταν «οι εκτιμήσεις του κ. Κοντονή ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας».

  «Σπάνια ένα κεντρικό στέλεχος και πρώην υπουργός ενός κόμματος υπογράφει με τόση κατηγορηματικότητα και σαφήνεια την χειρότερη μομφή που μπορεί να αποδοθεί σε ένα κόμμα και η οποία προεξοφλεί το πολιτικό του τέλος. Η ειρωνεία είναι ότι αυτές του οι σωστές διαπιστώσεις γίνονται από τον Στ. Κοντονή, δηλαδή από ένα στέλεχος που βοήθησε σημαντικά το να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό του κατάντημα. Όχι μόνο με την ψήφιση του μνημονίου, αλλά και με την διεξαγωγή των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο από τα συμβολαιογραφεία και την μετατροπή του αγώνα όσων προάσπισαν τις πρώτες κατοικίες σε ιδιώνυμο αδίκημα, κάτι το οποίο κόστισε και σε εμένα. Δυστυχώς όλα εδώ πληρώνονται» καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

  Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κοντονής
  Υπενθυμίζεται ότι εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Σταύρος Κοντονής, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει ότι «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος».

  Είχαν προηγηθεί αναφορές του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για τον νέο Ποινικό Κώδικα, εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι δηλώσεις του κ. Κοντονή προκάλεσαν πολιτική θύελλα, αλλά και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά στην Κουμουνδούρου σε υψηλούς τόνους.

  Την Πέμπτη, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως η απόφασή του δεν σχετίζεται με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Σημείωσε ότι στην απόφασή του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

  Ερωτηθείς για τον νέο Ποινικό Κώδικα, σημείωσε ότι διαφωνούσε σε αρκετά σημεία, αν και -όπως συμπλήρωσε- «κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση». «Είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ)» πρόσθεσε μεταξύ άλλων. Ακολούθως επεσήμανε πως «σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τη χθεσινή απόφαση (σ.σ. για τη Χρυσή Αυγή) και τις παρεπόμενες ποινές που το δικαστήριο δεν θα επιβάλει, διότι δεν υπάρχουν πλέον στον Ποινικό Κώδικα».

  Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Κοντονή, ενώ σχολίασε ότι εξυπηρετούν «εχθρικά» πολιτικά συμφέροντα. Ακολούθησε ανακοίνωση του κ. Κοντονή, ο οποίος χαρακτήρισε «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού» την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε βραδινές του δηλώσεις ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «άθλιους συκοφάντες και ψεύτες».

 3. Ο/Η Frixos λέει:

  Ρε συ Ι.s., σχετικα με το …αριστούργημά σου:
  Αν εισαι τρολ σου βγαζω το καπελο, αλλιως για τον πουτσο

 4. Παράθεμα: Προφητικό δικό μας του 2013: Ο σ.Τσίπρας και ο κ.Τράγκας — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  2014

  https://www.in.gr/2014/04/29/greece/pasok-o-syntagmatologos-tis-xa-sto-eyrwpsifodeltio-toy-syriza/

  Αντίδραση για τον Ηλία Νικολόπουλο

  ΠΑΣΟΚ: «Ο συνταγματολόγος της ΧΑ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ»

  Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η παρουσία του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ηλία Νικολόπουλου στον ευρωψηφοδέλτιο που παρουσίασε επισήμως την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει τον κ. Νικολόπουλο «»συνταγματολόγο» της Χρυσής Αυγής» οι οπόψεις του οποίου «κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή».
  in.gr
  29 Απριλίου 2014, 21:16

  Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η παρουσία του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ηλία Νικολόπουλου στον ευρωψηφοδέλτιο που παρουσίασε επισήμως την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει τον κ. Νικολόπουλο «»συνταγματολόγο» της Χρυσής Αυγής» οι οπόψεις του οποίου «κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή».

  «Πέρα από κάθε όριο πολιτικής λογικής η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιο του τον «συνταγματολόγο» της Χρυσής Αυγής Ηλία Νικολόπουλο. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ηλίας Νικολόπουλος έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές -πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματά της» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

  «Οι τοποθετήσεις του κ.Νικολόπουλου είναι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες. Δεν είναι προϊόν υποκλοπής και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή. Οι «απόψεις» του προκαλούν χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής» προσθέτει.

  Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους». Προσθέτει δε ότι «το εκλογικό σώμα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιον ακριβώς συμβολισμό εμπεριέχει η επιλογή του κ. Νικολόπουλου» και αναρωτιέται «ποια άποψη και ποια κοινωνική συμπεριφορά δεν χωρά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;»

  https://www.protothema.gr/politics/article/374798/upopsifios-eurovouleutis-suriza-o-areios-pagos-den-borei-na-apagoreusei-ti-summetohi-tis-ha-stis-euroekloges/
  Νικολόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει την κάθοδο της ΧΑ στις εκλογές

  30/04/2014, 11:53 27

  Προτείνει να ψηφίζουν κανονικά στις σημαντικές ψηφοφορίες οι προφυλακισμένοι βουλευτές, ο άνθρωπος που κατηγορείται από το ΠΑΣΟΚ ως ο «συνταγματολόγος» της Χρυσής Αυγής

 6. Ο/Η Frixos λέει:

  Υποψιαζομαι οτι πισω απο αυτο το Global αριστουργημα «Παγκοσμια Κατηφορα» κρυβεται ο ιδιος megalow δημιουργος Omadeon

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.