Ο Λαφαζάνης λογοκρίνει επίσημη ρωσική ανακοίνωση

[Εξαπατά τους οπαδούς του πάνω στις ρωσικές θέσεις για το Αιγαίο-Προκαλεί σε πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία]

Από τα «Χωρικά ύδατα, Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», κείμενου ομάδας εργασίας του ΝΑΡ

Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Γιατί να ασχοληθεί κανείς με το άταφο πολιτικό πτώμα της ΛΑΕ; Γιατί υπάρχουν δυο ζητήματα, πάντα επίκαιρα. Πρώτον, πόσο ηθικά και πολιτικά διάτρητα μπορεί να είναι τα δεκάδες ιστορικά αριστερά στελέχη της ΛΑΕ, που προέρχονται από τον παλιό ΣΥΝ, τα οποία δεν καταγγέλλουν την ακροδεξιά μετατόπιση, σε πολιτικές θέσεις και σε μεθόδους, του κόμματός τους  και δεύτερο ο επιθανάτιος ρόγχος αυτού του κομματιδίου δικαιολογεί την ιδιοτελή ομερτά κομματικών, προσωπικών και δημοσιογραφικών σκοπιμοτήτων, που αφήνει την πρακτορική πολιτική υπέρ μιας ξένης δύναμης στο απυρόβλητο, ακόμη και όταν αυτή παραβιάζει κάθε δεοντολογικό κανόνα και απειλεί τις σχέσεις με γειτονική χώρα; Ένα τρίτο θέμα είναι η αποκαρδιωτική για πολλούς αποκάλυψη του τι αδίστακτους ιδιοτελείς μασκαράδες, φίλους της τυραννίας, τυχοδιώκτες «πατριώτες» έκρυβε τόσα χρόνια η Αριστερά στους κόλπους της.

Ο φιλορωσικός ακροδεξιοαριστερός ιστότοπος Iskra, διευθύνεται από τον άτυπο Έξαρχο του πατριαρχείου της Μόσχας στην Ελλάδα Παναγιώτη Λαφαζάνη, προσκυνητή του άγριου ρωσικού Καπιταλισμού και ένθερμου οπαδό του εκτελεστή των πολιτικών αντιπάλων του και καταπατητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θρησκοκάπηλου Πούτιν («Ο Λαφαζάνης ως ρωσόφιλη ακροδεξιά θεούσα»). Το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ, που έχει εξελιχθεί σε αυτοδίδακτο Ορθόδοξο Κανονολόγο, ειδικευόμενο στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (βλ. «Πανάγιος Λαφαζάνιος»), έγραψε στις 5/09/2020, στον επίσημο ιστότοπό του: «Βόμβα Ρωσίας αλλάζει τα δεδομένα: Τάσσεται υπέρ 12νμ..». «Παναγιώτης Λαφαζάνης: Ευκαιρία να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων παντού στα 12 ν.μ». «…για την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια πήρε το Σάββατο η Ρωσία…δια της εκπρόσωπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ. Ζαχάροβα τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και η θέση της βασίζεται σε διεθνή νομικά πρότυπα που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το πλάτος της χωρικής του θάλασσας έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια». Στο σημείο αυτό η Iskra κόβει αυθαίρετα και κρυφά τη φράση, βάζει τελεία και εξαφανίζει από την ανακοίνωση της Ρωσίδας εκπροσώπου ένα κρίσιμο κομμάτι με μεγάλη σημασία, που θα το δούμε λίγο παρακάτω. Συνεχίζει λοιπόν με το υπόλοιπο που απέμεινε:

«Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα. Όταν πρόκειται για καταστάσεις όπου επηρεάζονται άμεσα τα ρωσικά συμφέροντα, θα αντιμετωπίσουμε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ανάλογα με την αξία της. Μέχρι στιγμής όμως, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος για αυτό».
Ο Λαφαζάνης σαν κοινός πλαστογράφος και λογοκριτής, ακρωτηριάζει εν ψυχρώ το επίμαχο κομμάτι στη μέση της δήλωσης, μεταξύ των δυο παραγράφων και των λέξεων «ναυτικά μίλια» και «Η ηγεσία», αφήνοντας την πρώτη παράγραφο ημιτελή. Όμως το λογοκριθέν τμήμα δείχνει το αυτονόητο και κρίσιμο. Πως η Ρωσία που έχει προφανή και γνωστά συμφέροντα ανοιχτής ναυσιπλοϊας στο Αιγαίο δεν ασπάζεται τις ελληνικές θέσεις. Το κομμάτι που εξαφανίστηκε άγαρμπα έχει ως εξής:  «…μετρούμενο από γραμμές βάσης που καθορίζονται σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα. Προχωρούμε με την υπόθεση ότι σε αυτό το ζήτημα τα κράτη καθοδηγούνται από την κοινή λογική και λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες μιας περιοχής. Σε περιπτώσεις όπου μια χωρική θάλασσα πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ γειτονικών κρατών, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Στο tvxs (και βεβαίως και αλλού, την ίδια ημέρα με την Iskra, όπως τα naftemporiki, capital, kathimerini, cnngr κλπ) του πρώην συντρόφου του Λαφαζάνη στον ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, που προς τιμήν του ήταν το μόνο από τα προαναφερθέντα σάιτς, που δεν έκρυψε με τον τίτλο του την ωμή αλήθεια, αλλά τον ευθυγράμμισε με το πραγματικό κείμενο της ρωσικής δήλωσης (οι άλλοι απέφυγαν να το κάνουν, για να μην διαλύσουν ψευδαισθήσεις, αφήνοντας όμως τον αναγνώστη να κρίνει παραθέτοντας ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη δήλωση), μπορεί κανείς να διασταυρώσει του λόγου  το ασφαλές: «Ναι μεν, αλλά…» από τη Ρωσία για τα 12 μίλια – Tvxs  (11:03  06 Σεπ. 2020).

Λέοντος Τολστόι: «Αφέντης και δούλος»

Απτόητος ο Λαφαζάνης θριαμβολογεί, μετά τη λογοκρισία, πάνω σε ανύπαρκτη τοποθέτηση της Ρωσίας: «….Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει άμεσα τη θέση αυτή της Ρωσίας, η οποία δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα και να προχωρήσει πάραυτα στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της παντού στα 12 ν.μ, υπό τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, όπου απαιτείται με τις κατάλληλες συμφωνίες και εγγυήσεις την ελεύθερη ναυσιπλοΐα…».

Το τι καταστροφή και τραγωδία θα συνέβαινε με την Τουρκία αν η Ελλάδα, χωρίς ίχνος διεθνούς προστασίας, ακολουθούσε τους αντίθετους με το διεθνές δίκαιο και την κοινή λογική ευσεβείς πόθους του Λαφαζάνη, μπορεί να φανταστεί κάθε λογικός άνθρωπος, αναλογιζόμενος το τουρκικό casus belli. Ο Λαφαζάνης δεν ενδιαφέρεται για την Ειρήνη, ούτε για το Διεθνές Δίκαιο, ούτε για τους δυο λαούς (παρά την λαϊκιστική ονομασία του κόμματός του-στην κλητική του κόμματος Καρατζαφέρη), ενδιαφέρεται να γίνει κάποια σύγκρουση που θα κάνει κακό στο ΝΑΤΟ και θα ενισχύσει τη ρωσική πολιτική. Στο βάθος του μυαλού του, ο σύντροφος της Ραχήλ Μακρή και συνομιλητής (ως Υπουργός Τσίπρα-ΑΝΕΛ), των Πούτιν, Ιράν, Χαμάς, δικτάτορα Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν και τώρα και χασάπη Χαλίφα Χαφτάρ, φαντασιώνεται οικονομική καταστροφή, επιστροφή στη δραχμή, έξοδο από την Ε.Ε., δηλαδή «Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση». Όποιος θέλει να έχει την πραγματική εικόνα για το τι θα σήμαιναν αδιάκριτα τα 12 μίλια στο Αιγαίο, καθώς και να έχει μια πληρέστερη αντίληψη για το ζήτημα της ΑΟΖ, ας μπει στον κόπο να διαβάσει τρία άρθρα:

«Καθηγητής Ροζάκης: Πραγματισμός και δικαιοσύνη στην Εξωτερική πολιτική»  «..Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 ναυτικά μίλια στα 12, ο Χρήστος Ροζάκης απάντησε ότι αυτό θα μπορούσε να το κάνει στο Ιόνιο και ενδεχομένως στα ηπειρωτικά της εδάφη, όχι όμως και στα νησιά, γιατί “θα κλείσει το Αιγαίο επηρεάζοντας την ελευθερία ναυσιπλοΐας” για τα εμπορικά και τα πολεμικά πλοία».

«Χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ…» ( Ν.Σαραντάκος 23 Ιουλίου, 2020).

«Συνέντευξη με τον καθηγητή Αλέξη Ηρακλείδη» «καμία λύση δεν θα ικανοποιούσε τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η κυρίαρχη αφήγηση για τα εθνικά δίκαια…Είναι αδύνατο να υπάρξει λύση που να μην περιέχει σημαντικές υποχωρήσεις στα πεδία που προαναφέραμε. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι από τους πολιτικούς που έχουν αναφερθεί σε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι σε μια ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη, η Ελλάδα προφανώς δεν θα κέρδιζε όλα όσα διεκδικεί…Ο μέσος Έλληνας, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, θεωρούν ότι στα θέματα αυτά, ας πάρουμε κυρίως το Αιγαίο…οι Έλληνες έχουν το δίκιο με το μέρος τους και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος τους…Όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική ή μάλλον αρκετά διαφορετική,...Ότι έχουμε απόλυτο δίκαιο και στην ουσία το Αιγαίο είναι ελληνική λίμνη. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Στα έξι βασικά θέματα του Αιγαίου, τα νομικά επιχειρήματα και οι νομικές θέσεις των δύο πλευρών, περίπου είναι ίσες. Έχω μια προσωπική άποψη για το ποιος έχει λίγο περισσότερο δίκαιο, αλλά θ’ αποφύγω να σας το πω..» (Τhe Press Project 15 Αυγούστου 2020).

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

24 Responses to Ο Λαφαζάνης λογοκρίνει επίσημη ρωσική ανακοίνωση

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Συναγωνιστές του ανορθολογισμού, του φιλορωσισμού, του αντιδυτικισμού, της Ορθοδοξίας

  Τα πατριωτικά ψέματα του Λαφαζάνη

  https://roides.wordpress.com/2018/01/08/8jan18/

  Άρθρο της Iskra, συκοφαντεί το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ για «αλυτρωτισμό»

  ……………………………….
  Γράφω το παρόν με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Iskra (Update: τώρα, μετά από τη δημοσίευσή μας το εξαφάνισαν, εντοπίζεται όμως το κείμενο που εκθέτουμε με «γκουγκλάρισμα» και ολόκληρο στις «προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες» εδώ: http://archive.is/1m3tb, στιγμιότυπο της σελίδας όπως εμφανίστηκε στις 9 Ιαν. 2018 09:27:27 GMT. Τελικά το επανέφεραν, κατόπιν προφανώς ωριμοτέρων σκέψεων): «Κυβέρνηση: Σύνθετη ονομασία έναντι όλων για ΠΓΔΜ. Σιωπή για αλυτρωτισμούς» (05/01/2018): «…Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι από την κυβερνητική θέση απουσιάζει ηχηρά ο γεωγραφικός προσδιορισμός της όποιας αναφοράς στην «Μακεδονία» και κυρίως λείπει παντελώς κάθε απαίτηση για ακύρωση του θεσμικού και συνταγματικού αλυτρωτισμού στη γείτονα, μαζί με την επίσημη αλυτρωτική προπαγάνδα..».
  Θα κάνω πέντε επισημάνσεις:
  ……………………….

  Δ. Γιατί το άρθρο συκοφαντεί το γειτονικό αδύναμο κρατίδιο πως τάχα μας απειλεί ακόμη και Συνταγματικά με «αλυτρωτισμό»; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν στο κόμμα ΛΑΕ πως «Αυτές οι ακραίες ομάδες δεν λαμβάνουν επίσημη ενθάρρυνση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ειδικά μετά το 1995 όπου προσετέθη συνταγματική αναθεώρηση που δήλωνε ότι δεν υπήρχαν εδαφικές απαιτήσεις από γειτονικές χώρες» [Μακεδονία (ορολογία) – Βικιπαίδεια]

  …………………..

  Ε. Έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη δημοσίευση του άρθρου. Ούτε ένας από τους 30 (πάνω κάτω), πρώην βουλευτές της ΛΑΕ, ούτε ένα στέλεχός της, μέλος ή οπαδός ή αναγνώστης της, δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να δημοσιεύσει ένα σχόλιο από κάτω, που να αποκαθιστά την αλήθεια; Πρόκειται για άγνοια ή για αδιαφορία; Αυτά τα δυο ίσως και να είναι το τραγικότερο που σηματοδοτεί αυτό το άρθρο, που υπογράφεται από τη διεύθυνση της ιστοσελίδας.

  https://roides.wordpress.com/2020/03/20/20mar20-2/

  Κυρία που έχει πάρει φιλική συνέντευξη από τον Παναγιώταρο, στην Iskra του Λαφαζάνη

  https://roides.wordpress.com/2017/12/06/6dec17/

  Λαφαζανική Iskra: Ρωμηοσύνη-Μλάντιτς-Ορθοδοξία


  Ο κ. Μηνάογλου Κυριακή 7 Μαΐου στον Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής Αλίμου, με τη συμμετοχή και της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης», σε εκδήλωση με θέμα: Εὐρωπαϊκός Ἀνορθολογισμός: Καμπάλα και Νεότερη Εὐρωπαϊκή Διανόηση»
  ……………………………….

  Ποιος είναι ο κ.Μηνάογλου της Iskra; Νομίζω πως οι ομιλίες του δίνουν την απάντηση: «Ο Δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπος Μηνάογλου μιλάει στην Ημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων της Θεολογικής Σχολής. Θέμα της εισηγήσεως του κ. Μηνάογλου είναι: «Οι απαρχές του ρωσικού κόμματος και οι προφητείες των χρόνων της Τουρκοκρατίας». «Χαράλαμπος Μηνάογλου: «Η Κωνσταντινούπολη είναι η φυσική πρωτεύουσα του νεώτερου ελληνισμού», Πεμπτουσία 12 Μαΐου 2016. Το Συνέδριο χωρίζεται σε δώδεκα συνεδρίες,…«Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη», Προεδρείο π. Γεώργιος Μεταλληνός. «Χαράλαμπος Μηνάογλου– Άρδην–Ρήξη Βιβλιοπαρουσίαση: «Ὁ Ἀναστάσιος Μιχαὴλ ὁ Μακεδὼν καὶ ὁ Λόγος περὶ Ἑλληνισμοῦ», του Χαρ. Μηνάογλου (5-5-14).
  ΥCΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ
  «Χαράλαμπος Μηνάογλου – Ἱστορία τοῦ Ἀνθελληνισμοῦ» (1453-1821) «Εστία Πατερικών Μελετών»

  https://roides.wordpress.com/2020/04/21/21apr20/

  H πουτινική Λαφαζανιάδα προπαγανδίζει ανοιχτούς ναούς-μικροβιοκτόνο «Θ. Κοινωνία»

  [Ο εν Ελλάδι ιστότοπος του πατριαρχείου Μόσχας ξαναχτύπησε]

  ………………….
  Μέσα σ’ αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων, με σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, αλλά και την υστερία ορισμένων ΜΜΕ (σημ.Λ.: εδώ ξεχνιέται πως παραπάνω αυτή η «κατηγορία» αφορούσε ψευδέστατα μόνο «φιλοκυβερνητικά» ΜΜΕ), τείνει να περάσει στην κοινή γνώμη η πλάνη ότι η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας είναι παράνομη και δήθεν επικίνδυνη για την υγεία. Βρισκόμαστε μπροστά στο επικίνδυνο φαινόμενο αστυνόμευσης της θρησκευτικής ζωής των Ελλήνων, με πολίτες να λειτουργούν ως καταδότες. Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η δήλωση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, ότι δεν κοινώνησε την Κυριακή των Βαϊων στον Άγιο Σπυρίδωνα, ωσάν να έπρεπε να απολογηθεί,…Καταδικάζουμε τη στάση της Κυβέρνησης που επιχειρεί, δια του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νικολάου Χαρδαλιά, να ποινικοποιήσει τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, με επίκληση, μάλιστα, χωρίς να έχει καμμία αρμοδιότητα προς τούτο, παράβαση των εντολών της Ιεράς Συνόδου! Η Διοικούσα Εκκλησία δεν είναι υπό επιτροπεία…..Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους απλούς ιερείς, που είναι συνεπείς με την κύρια αποστολή τους, τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας (σημ.Λ. τι άλλο θα ακούσουμε!) …Καλούμε την Κυβέρνηση να πάψει να υποθάλπει την τρομοκράτηση της θρησκευτικής ζωής του ελληνικού λαού. Και την Ιερά Σύνοδο, με συμπληρωματική ανακοίνωσή της, να καλύψει τους θρησκευτικούς λειτουργούς …».
  ………………………..

  https://radiomax.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF/

  Καζάκης – Τσιομπανίδης – Λαφαζάνης , στον Εβρο
  19 Φεβρουαρίου 2020 από: radiomax 359 0
  Περιοδεία των Προέδρων ΑΚΚΕΛ και ΕΠΑΜ στην Θράκη

  Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Βάκης Τσιομπανίδης, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο στελεχών των δύο κομμάτων, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στη Θράκη, στις 19, 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου.
  Κεντρικό σημείο της περιοδείας είναι η ομιλία την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου με θέματα την Eλληνοτουρκική κρίση και Προτάσεις για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής με ομιλητές τους κ.κ. Bάκη Τσιομπανίδη και Δημήτρη Καζάκη.
  Ο τ. Υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει προσκληθεί και θα μιλήσει επίσης.
  Το βασικό πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής και θα διαμορφωθεί εντός της εβδομάδας:
  …….
  – Επίσκεψη στο πολιτιστικό & επιστημονικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» στην Αλεξανδρούπολη
  – Συναντήσεις στις καλύβες στο Δέλτα του Εβρου με συνοριακούς φύλακες και ξενάγηση, επίσκεψη στο μνημείο Καραγώγου.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Oρθόδοξοι πατέρες πατριώτες, στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Τουρκιάς
  Τα πάντα για την Ελλάδα
  Όχι συζητήσεις με τον Τούρκο

  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/39384-nikaias-alejios-na-kathisoume-sto-idio-trapezi-kai-na-diapragmateutoume-ti-foto

  Νικαίας Αλέξιος: «Να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να διαπραγματευτούμε τι;;» (ΦΩΤΟ)

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/09 11:56

  Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Εφέτος στην πικρή εκείνη ανάμνηση προστίθεται ένας ακόμη ψυχικός πόνος. Ο Ασιάτης δυνάστης, κηλιδώνοντας ακόμη και την ιστορία του λαού του, μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί. Γνώριζε πως εκεί χτυπά η καρδιά μας, η καρδιά των Ορθοδόξων, των Πανελλήνων, όλου του χριστιανικού και πολιτισμένου κόσμου και ενήργησε προκλητικά, προσβάλλοντας όλο τον κόσμο. Παράλληλα δεν παύει να επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας, αγνοώντας και θέλοντας να καταργήσει την ειρηνική συνθήκη της Λωζάνης του 1923, που προσδιορίζει τα σύνορα του σύγχρονου τουρκικού κράτους, με την υπογραφή και της ίδιας της Τουρκίας και άλλων συμμάχων, που τώρα μας καλούν να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να διαπραγματευτούμε. Να διαπραγματευτούμε τι;!!! Και μιλούν οι γείτονές μας για γαλάζια πατρίδα. Το άκρον άωτον της μισαλλοδοξίας!!!».

  https://www.iefimerida.gr/news/79361/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%B5-%C2%AB%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΙΕΣ

  Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τον Μητροπολίτη Νικαίας-Προσλήψεις, ακίνητα και πισίνες

  02|12|2012 | 11:15

  https://www.iefimerida.gr/news/80517/%CE%B7-%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82

  Α…ΙΕΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ
  Η βίλα-φρούριο και το εξοχικό-χλιδή των συγγενών του Μητροπολίτη Νικαίας

  09|12|2012 | 11:41

 3. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  Ο λαός μπροστά
  Ζήτω το ελληνικό Έθνος
  Λ, Α, Ε, το κόμμα σου λαέ

 4. Παράθεμα: Ο Λαφαζάνης λογοκρίνει επίσημη ρωσική ανακοίνωση — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 5. Ο/Η Εco λέει:

  Η βαθιά υπόκλιση που έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν υποδέχθηκε τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας, αφεντικό της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

  Τετάρτη 22 Απρ 2015

  ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να έχει συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης.

  25|03|2015

  ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΕΙΠΕ

  O Λαφαζάνης «χορεύει» με τα εμβατήρια στην παρέλαση της Κοζάνης

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο ξεδιάντροπος Συριζοπασόκ Κουρουμπλής
  Βυθίστε το αν περάσει τα 12 μίλια

  https://www.in.gr/2020/09/14/politics/kouroumplis-vythiste-oruc-reis-perasei-ta-12-milia/

 7. Ο/Η Ένας λέει:

  https://www.athensvoice.gr/politics/674832_ta-noymera-tis-evdomadas-i-23-30-aygoystoy-2020
  Σταμάτης Ζαχαρός

  ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

  7.708 ψήφους έλαβε στις τελευταίες εκλογές η κυρία Σουλτάνα Ελευθεριάδου και εξελέγη φυσικά βουλευτής Καβάλας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες προφανώς εκτίμησαν την ευρυμάθειά της, η οποία ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας. Σε μια πρόσφατη επίδειξη γνώσεων αποκάλυψε ότι η «Ντόιτσε Βέλε» (sic) μεταμορφώθηκε σε εφημερίδα. Είναι προφανές ότι η βουλευτής δεν είχε υπόψη της τη ρήση του τέως Πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματός της, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία «στην περίοδο της Κατοχής βάζαμε Deutsche Welle για να ενημερωνόμαστε από τα ρεπορτάζ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης». Μάθε μπαλίτσα απ´ τον άρχοντα.

  Η κυρία Σουλτάνα είχε γίνει ευρύτερα γνωστή όταν αποκάλεσε τον «πρωθυπουργό» της «Κυβέρνησης του Βουνού», Αλέξανδρο Σβώλο «γνωστό υπερασπιστή της δεξιάς». Ούσα δικηγόρος και η ίδια, δεν θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει την γνώση της για έναν τόσο διαπρεπή νομικό όπως ο Σβώλος. Το έκαναν ωστόσο διάφοροι στο Twitter, αναγκάζοντάς την να κατεβάσει την ανάρτηση. Ευτυχώς ο επίσης βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, διέσωσε αυτόν το θησαυρό πολιτιστικής κληρονομιάς με την αλάνθαστη μέθοδο του screenshot.

 8. Ο/Η Ένας λέει:

  https://www.athensvoice.gr/politics/675064_isyhia-dikaiosyni-kai-dioxi-ilektronikoy-egklimatos-koimoyntai

  01.09.2020 | 12:31
  Ησυχία! Δικαιοσύνη και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κοιμούνται

  Γιατί λειτουργούν ανενόχλητες όλες αυτές οι σελίδες που διαχειρίζονται απατεώνες και ακολουθούν ηλίθιοι στο face το book
  Μάνος Βουλαρίνος

  Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για μια χώρα που η παραβατικότητα είναι τρόπος ζωής και η αδιαφορία Δικαιοσύνης και Αστυνομίας δημοκρατική κατάκτηση.

  Πριν από λίγα χρόνια ένας συμπολίτης έφτιαξε μια σελίδα στο face τo book και την ονόμασε «Γέροντας Παστίτσιος». Σ’ αυτή τη σελίδα σατίριζε την Εκκλησία και τη θρησκοληψία. Δεν έκανε τίποτα που να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία κάποιου, δεν συκοφαντούσε, δεν έγραφε επικίνδυνα ψέματα. Ενοχλούσε όμως  τους χριστιανοταλιμπάν της χώρας. Αυτή η ενόχληση ήταν αρκετή για τον εισαγγελέα και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο συμπολίτης που έμεινε γνωστός ως Παστίτσιος συνελήφθη και καταδικάστηκε. Η σελίδα φυσικά κατέβηκε από το face το book και Δικαιοσύνη και Αστυνομία έστειλαν το μήνυμά τους: η προστασία της θρησκοληψίας και των ευαισθησιών των θρησκόληπτων, είναι η πρώτη προτεραιότητα τους ελληνικού κράτους.

  Και σίγουρα βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από την προστασία της δημόσιας υγείας (και της οικονομίας που όπως πια σχεδόν όλοι έχουμε καταλάβει πάει μαζί με την υγεία).

  Η δημόσια υγεία που μπορεί να έχει νόμους που την προστατεύουν από παράφρονες και απατεώνες, αλλά δεν έχει ανθρωπους που να ενδιαφέρονται να επιβάλλουν τους νόμους αυτούς. Στο κάτω-κάτω η δημόσια υγεία, όπως και η οικονομία, δεν έχουν τόση σημασία όσο η ενόχληση ενός παπά ή ενός φανατικού πιστού.

  Αν είχαν δεν θα λειτουργούσαν ανενόχλητες όλες αυτές οι σελίδες που διαχειρίζονται απατεώνες και ακολουθούν ηλίθιοι στο face το book. Δεν θα μπορούσαν να σταθούν γκρουπάκια μέσα από τα οποία διαδίδονται ανοησίες που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές και μια ακόμα αύξηση του ποσοστού της οικονομικής ύφεσης. Αν η δημόσια υγεία και η οικονομία είχαν αξία για τις διωκτικές και δικαστικές αρχές δεν θα μπορούσε κάποιος επωνύμως να κυκλοφορεί βίντεο στο οποίο να καταγγέλεται η πανδημία ως κυβερνητική συνωμοσία και η χρήση μάσκας ως θανατηφόρα.

  Υπάρχει ένα βίντεο στο You το Tube στο οποίο ένας συμπολίτης, με το όνομα και το επώνυμο του, μιλά τηλεφωνικά με μια κυρία που παριστάνει τη νοσοκόμα (εννοείται δεν λέει νοσοκομείο). Στο τηλεφώνημα η δήθεν νοσοκόμα καταγγέλει την «απάτη του κορωνοϊού» την οποία έχει στήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις φιλοκυβερνητικές διοικήσεις των νοσοκομείων. Το βίντεο αυτό έχει ανέβει εδώ και πολλές μέρες, έχει ήδη φτάσει τα 800.000 views και συνεχίζει ανενόχλητο. Όσο ανενόχλητος συνεχίζει και ο δημιουργός του.  

  Προφανώς οι περισσότεροι που το είδαν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια παπαριά με πιθανό σκοπό την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Την αύξηση των κρουσμάτων, των θανάτων και την συνεπαγόμενη οικονομική καταστροφή. Ο τρόπος που μιλάει άλλωστε η δήθεν νοσοκόμα (ίδιος με τον τρόπο των κυριών που «αυθορμήτως» τηλεφωνούν σε μεσημεριανές εκπομπές για να πουν τα ερωτικά τους προβλήματα) προδίδει την κατασκευή.

  Αλλά το βίντεο το βλέπουν και ψεκασμένοι. Το βλέπουν και άνθρωποι που έχουν τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση, άνθρωποι που νιώθουν τόσο μειονεκτικά, που είναι ικανοί να πιστέψουν κάθε ηλιθιότητα προκειμένου να νιώσουν κάπως ανώτεροι από «τα πρόβατα που πιστεύουν ό,τι τους λένε». Το βλέπουν και απλώς βλάκες. Και το πιστεύουν. Και μπορεί να είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες, αλλά μερικές δεκάδες χιλιάδες από δω μερικές δεκάδες χιλιάδες από εκεί, η κρίσιμη μάζα που αρκεί για να τινάξει τα πάντα στον αέρα δημιουργείται. Με την ανοχή της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας.

  Με λίγα λόγια, στην Ελλάδα θα συλληφθείς και θα καταδικαστείς αν κοροϊδεύεις πρόσωπα και καταστάσεις που μάλλον ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού, αλλά κανείς δεν προκειται να σε εμποδίσει να ανεβάσεις ένα βίντεο όπου θα καλείς τους πολίτες να αποπειραθούν να σκοτώσουν συμπολίτες τους (γιατί αυτό ακριβώς κάνει η προτροπή για τη μη τήρηση των μέτρων) ή θα εξηγείς τις ευεργετικές συνέπειες της κατάπωσης ναφθαλίνης από παιδιά. Το ότι η σχετική νομοθεσία υπάρχει προφανώς δεν σημαίνει τίποτα για μια χώρα που η παραβατικότητα είναι τρόπος ζωής και η αδιαφορία Δικαιοσύνης και Αστυνομίας δημοκρατική κατάκτηση (με εξαίρεση τις ευαισθησίες της Εκκλησίας).  

  Καταλαβαίνω ότι ο ύπνος είναι γλυκό πράγμα. Καταλαβαίνω πως για την Ελληνική Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία ο ύπνος αυτός διακόπτεται μόνο για πολύ σημαντικά πράγματα όπως είναι η σάτιρα της θρησκοληψίας. Αλλά ίσως θα μπορούσαν να κάνουν μια εξαίρεση και για την διάδοση ψευδών ειδήσεων που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ίσως θα πρέπει κι εκείνοι να συνειδητοποιήσουν αυτό που φαίνεται πως ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν: η παραδοσιακή ανεπάρκεια τους αυτήν την περίοδο δεν είναι πια ενοχλητική ως συνήθως. Είναι θανάσιμα επικίνδυνη. Και μπράβο της. Και συγγνώμη αν τους ξυπνήσαμε με τις φωνές μας.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.efsyn.gr/kosmos/maties-ston-kosmo/dromo-logia/224160_halifa-haftar-o-makelaris-poy-oloi-agapisame

  21.12.2019, 17:50
  Χαλίφα Χάφταρ, ο μακελάρης που όλοι αγαπήσαμε…
  Γιώργος Τσιάρας

  Πολύ τον αγαπήσαμε ξαφνικά εδώ στην Ελλαδάρα τον νέο χαλίφη… συγγνώμη, Χαλίφα Χάφταρ ήθελα να πω, της ξαφνικά τόσο κοντινής και λατρεμένης μας Λιβύης. Οχτώ χρόνια καίγεται ο τόπος, όπως άλλωστε και η Συρία -κι εμείς δεν βγάζαμε κιχ, μην μας κάνουνε ντα τα αφεντικά μας. Αλλωστε, οι μεγαλοκαρχαρίες μας, ως συνήθως, κονομάνε από τη διαρκή τραγωδία, όπως κάνουν πάντα -σπάζοντας ποικιλοτρόπως το ούτως ή άλλως διάτρητο εμπάργκο του ΟΗΕ και παρέχοντας διάφορες λαθραίες «υπηρεσίες» και στους δύο αντιμαχόμενους του νέου, Δεύτερου Λιβυκού Εμφυλίου. Αλλά χρειάστηκε να πέσει η τζίφρα τής «διεθνώς αναγνωρισμένης», πλην πολιτικοστρατιωτικά ανύπαρκτης κυβέρνησης της Τρίπολης στα δύο «μνημόνια» με την Τουρκία, για να ξυπνήσει η πατροπαράδοτη ελληνική αλληλεγγύη και να αγκαλιάσουμε όλοι μαζί τον εθνικό μας πολέμαρχο από τη Βεγγάζη.

  Τι κι αν τα χέρια του είναι καταματωμένα, τι κι αν όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο «στρατάρχης» -πέρα από πράκτορας ξένων δυνάμεων, που αποδεδειγμένα δεν δίνουν δεκάρα για τον λιβυκό λαό- είναι ένας συστηματικός εγκληματίας πολέμου, και μάλιστα χειρότερος από τον δικτάτορα που ετοιμάζεται να αντικαταστήσει, τον άγρια δολοφονημένο Μουαμάρ Καντάφι; Εμείς αυτόν τον τύραννο στηρίζουμε, στο όνομα της… δημοκρατίας και του αναφαίρετου δικαιώματος των άμοιρων Λιβύων να προσφέρουν το πετρέλαιό τους στις δικές μας ενεργειακές εταιρείες, κι όχι σε αυτές των… ανελεύθερων ανταγωνιστών! Αλλωστε, δεν είναι ο μόνος δικτάτωρ που αγαπήσαμε –δείτε πόσο γλυκό είναι το φλερτ μας με τον Αιγύπτιο πραξικοπηματία – χασάπη – «πρόεδρο» αλ-Σισι, με τον Νετανιάχου, με τους Σαουδάραβες και τους Εμιρατιανούς. Τι συνδέει τους παραπάνω; Μα, φυσικά, είναι όλοι τους ένθερμοι υποστηρικτές του Χάφταρ!

  Μια ματιά στο όντως μυθιστορηματικό βιογραφικό τού εν λόγω… «συμμάχου μας» αρκεί, πιστεύω, για να καταδείξει τα πραγματικά αίτια της λιβυκής τραγωδίας, που δεν είναι άλλα από τη συνεχή προσπάθεια των ξένων αποικιοκρατικών δυνάμεων –με πρώτες φυσικά τις ΗΠΑ και «κολαούζους» τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, που σαν ξεπεσμένοι αριστοκράτες ακόμα ονειρεύονται τα παλιά αυτοκρατορικά τους μεγαλεία– να υφαρπάξουν και να ελέγξουν την πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας. Ο Χάφταρ, βλέπετε, όπως και ο ίδιος ο Καντάφι άλλωστε, υπήρξε ένας στρατιωτικός καριέρας, που επηρεάστηκε από το παράδειγμα της Αιγύπτου και του Νάσερ (άλλωστε είναι μισός Αιγύπτιος, αφού η μητέρα του είναι από το Μισίρι) και συμμετείχε ενεργά στο κίνημα που έριξε τον ελεγχόμενο από τους Εγγλέζους βασιλιά Ιντρίς, το 1969, ενώ υπήρξε μέλος του «Επαναστατικού Συμβουλίου» -της αρχικής χούντας.

  https://iskra.gr/%CE%BF-lna-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87-%CF%87%CE%B1%CF%86%CF%84%CE%AC%CF%81-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/

  Ο LNA του Χ.Χαφτάρ αναδημοσιεύει το άρθρο του Π.Λαφαζάνη από Iskra
  Από iskra -06/05/2020

  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η σύνταξη της Iskra διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός στο Twitter του LNA (Libyan National Army- Λιβυκός Εθνικός Στρατός) του Χαλίφα Χαφτάρ αναδημοσίευσε από την Iskra το κείμενο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τίτλο: “Και όμως η Ελλάδα στηρίζει και κάνει πλάτες στον επεκτατισμό Τουρκίας!“, στο οποίο ο Π. Λαφαζάνης στηλιτεύει το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αναγνωρίζει ως επίσημη κυβέρνηση στη Λιβύη το καθεστώς ανδρεικέλων της Τουρκίας του Σάρατζ.

 10. Ο/Η λαφαζανιές λέει:

  ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ

  Τι απέγινε o ρωσικός αγωγός αερίου και τα 5 δισ. προκαταβολή -Γιατί σιωπά ο Λαφαζάνης [εικόνες]
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ27|04|2015 | 14:53

  NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

  Δεν ξαναμίλησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου που θα περνούσε από την Ελλάδα και για τα 5 δισ. ευρώ που υποτίθεται ότι θα έπαιρνε η χώρα μας από τη Ρωσία ως προκαταβολή για τον Turkish (ή Greek) Stream.

  Μίλερ-Τσίπρας χαμήλωσαν τον πήχυ

  Η κυβέρνηση χαμήλωσε τον πήχυ των προσδοκιών και ξεχάστηκαν οι κυβερνητικές «διαρροές» για τα 5 δισ. ρωσικής προκαταβολής. Το σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει προκαταβολή, ούτε πιθανόν και αγωγός, έδωσε το ίδιο το αφεντικό της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, που συναντήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

  Στη συνάντηση έγινε σαφές ότι η συμφωνία παραμένει ιδιαίτερα ομιχλώδης και το ίδιο το έργο του αγωγού ιδιαίτερα πρώιμο. Παρά την προσπάθεια τόσο της ρωσικής όσο και της ελληνικής πλευράς να συντηρήσουν ψηλά το θέμα με δηλώσεις ότι «είμαστε σε καλό δρόμο και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», συμφωνία για τον αγωγό δεν υπεγράφη, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά σε προκαταβολές και άμεσα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.
  Ηρθε για να δείξει ότι συντηρεί το θέμα
  Ο κ. Μίλερ με την επίσκεψή του στην Αθήνα ήθελε προφανώς να στείλει, μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση από την ΕΕ της απόφασης για επιβολή προστίμων στην Gazprom, το δικό του μήνυμα στις Βρυξέλλες. Η Μόσχα δείχνει ότι συνεχίζει να συντηρεί ψηλά στην ατζέντα το θέμα και ότι αναζητά πάντα εναλλακτικές διαδρομές. Ο ίδιος ο κ. Μίλερ, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, είχε απειλήσει ακόμη και με διακοπή της παροχής φυσικού αερίου την Ευρώπη από το 2019 και μετά, εάν η ΕΕ εμποδίσει την υλοποίηση του Turkish Stream.

  Πέραν όμως των όποιων «λεονταρισμών», το θέμα είναι ότι εντείνονται οι πιέσεις που ασκούνται τόσο προς την Ελλάδα από ΗΠΑ και Βρυξέλλες όσο και προς την Gazprom από την Κομισιόν. Το αποτέλεσμα ήταν Μίλερ και Λαφαζάνης να ρίξουν αισθητά τους τόνους, από την Αθήνα.

  Το αφεντικό της Gazprom περιορίστηκε έξω από το Μαξίμου σε γενικόλογες επισημάνσεις ότι η Ελλάδα υποστηρίζει το σχέδιο, ενώ ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι συζητήσεις θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για τον αγωγό και ότι η ΕΕ δεν θα φέρει αντίρρηση στο έργο! «Δεν δικαιολογείται η ΕΕ να δίνει άδεια στον TAP και όχι σε ένα αγωγό που θα ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα φτάνει ως τη FYROM και θα είναι στη βάση του κοινοτικού δικαίου», σημείωσε ο υπουργός.

  (Η υπόκλιση Λαφαζάνη στον Μίλερ που προκάλεσε αντιδράσεις):

  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/203519/ti-apegine-o-rosikos-agogos-aerioy-kai-ta-5-dis-prokatavoli-giati-siopa-o-lafazanis

 11. Ο/Η καζακιές-ΕΠΑΜιές λέει:  https://www.rovespieros.gr/epam-autologokrine-video-kazaki/

  https://i2.wp.com/www.rovespieros.gr/wp-content/uploads/%CE%A4%CE%BF-%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9C-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-YouTube.jpg?resize=1440%2C400&ssl=1

  Ο Καζάκης δεν δίστασε να «ψαρέψει» ακόμα και στα σκατόνερα της Χρυσής Αυγής, κάνοντας μάλιστα και προσωπικό κάλεσμα στους ψηφοφόρους της, αποκαλώντας τους -ανάμεσα στα άλλα- «δικά μας αδέλφια»…

  Μια μπουγάδα της Χρυσής Αυγής κι ένα χάϊδεμα των «παραπλανημένων» ψηφοφόρων των ναζί, (οι καημένοι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν 15 μέρες πριν και δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα), που θα ζήλευε κι ο Μιχαλολιάκος…

  Και πως αντιδράσανε στην αναδημοσίευση αυτού του άρθρου και του βίντεο οι …Καζανόπληκτοι ΕΠΑΜίτες;

  Αρχικά δυο – τρεις προσπάθησαν να δικαιολογήσουν το ξέπλυμα ους Καζάκη στους φασίστες, κάνοντας βέβαια στο τέλος και οι ίδιοι την αντίστοιχη μπουγάδα στους «παραπλανημένους».

  Αφού γρήγορα διαπίστωσαν πως το «ξεβράκωμα» πάει να πάρει έκταση αποφασίσανε να βάλουν τα μεγάλα μέσα:

  Έκαναν λοιπόν αναφορά στο youtube περί «κατάχρησης πνευματικών δικαιωμάτων» (!!!) και ζήτησαν από το YouTube να… παρέμβει και να κατεβάσει το συγκεκριμένο βίντεο από το κανάλι μας.

  Το μήνυμα έκλεισε την προειδοποίηση (ή μήπως απειλή;) πως αν συνεχίζουμε άλλες τέτοιες «παραβιάσεις» τότε ο λογαριασμός μας στο YouTube θα απενεργοποιηθεί.

  Είναι χαρακτηριστικό πως το συγκεκριμένο ηχητικό (το είχαμε ανεβάσει στο κανάλι μας για να μην εξαρτιώμαστε από προθέσεις άλλων, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν όπου βίντεο ανεβοκατεβάζονται κατά το δοκούν) δεν είχε καλά – καλά συμπληρώσει 500 προβολές ενώ το ίδιο βίντεο έχει αναρτηθεί από τον Φλεβάρη του 2015 σε άλλα κανάλια στο YouTube.

  Εμείς από τη μεριά μας θα επιμείνουμε επισυνάπτοντας ξανά το (30 δευτερολέπτων) ηχητικό: Ηχητικό – «Ο Καζάκης ξεπλένει τους χρυσαυγίτες»

  https://drive.google.com/file/d/179hLOzQoFo2ca9Fhj4mMD12jJtvSjxEE/view

 12. Ο/Η Δραχμή, ρούβλι, Ορθοδοξία λέει:


  Συκοφανδούν τον Λαφαζανόφιον

  Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει ένα ζήτημα καθαρά γεωπολιτικό, παρά την φαινομενικά θρησκευτική του διάσταση: τον πόλεμο που η Μόσχα έχει κηρύξει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  Η φράση «Μόσχα, η Τρίτη Ρώμη» είναι μέρος των σχολικών μας ακουσμάτων. Λίγοι γνωρίζουν ωστόσο πως ο αυτοπροσδιορισμός της Μόσχας ως «Τρίτης Ρώμης» τροφοδοτείται συστηματικά από μία εθνική γραμμή δημιουργίας θρησκευτικών «αποικιών», με προφανή πολιτικά οφέλη.

  Η από αιώνων ρωσική στρατηγική διείσδυσης και κυριαρχίας στον ορθόδοξο κόσμο γνώρισε νέα έξαρση την μετασοβιετική εποχή. Στην Ελλάδα μαίνεται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μια καλοστημένη επιχείρηση «υβριδικού πολέμου», που στοχεύει να στρέψει την ελληνική κοινωνία ενάντια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Παράλληλα η Μόσχα προσπάθησε, με απειλές και πράξεις δολιοφθοράς κατά του πατριάρχη Βαρθολομαίου, να εμποδίσει την δημιουργία αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Ουκρανία, την οποία θεωρεί πνευματική της «αποικία». Έχοντας αποτύχει να εκβιάσει τις εξελίξεις, διέκοψε σχέσεις με την Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα και με κάθε άλλη Εκκλησία που αναγνώρισε την θρησκευτική χειραφέτηση της Ουκρανίας.

  Προσπάθησα, μελετώντας την διαμόρφωση της ρωσικής ορθοδοξίας και την κοσμοθεωρία κράτους και Εκκλησίας στην Ρωσία, να κατανοήσω πώς γεννήθηκε η υπερφίαλη «γεωπολιτική της ορθοδοξίας». Μόλις σήμερα, με την ορθόδοξη «οικουμένη» να κινδυνεύει να διχοτομηθεί, δείχνει ενδιαφέρον για όλα αυτά η ευρύτερη κοινωνία, πέραν του στενού κύκλου του κλήρου, των εκκλησιαστικών ιστορικών και των διπλωματών.

  Οι Ρώσοι παραμένουν δέσμιοι της σαγήνης τους για ένα ένδοξο παρελθόν. Μήπως όμως η ψύχωσή τους με την αυτοκρατορική ιδέα και την ισχύ υπονομεύει τελικά την επιρροή τους στον όλο ορθόδοξο κόσμο; Α.Μ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

  Περιεχόμενα

  ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  ΜΕΡΟΣ A’ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΤΗΣ
  «Οικουμενικό»: Τα προνόμια της Κωνσταντινουπόλεως στο φυγόκεντρο σύστημα της ορθοδοξίας
  Το θρησκευτικό είναι πάντα και πολιτικό: Εκκλησία, κράτος και εθνική ταυτότητα
  Από το Κίεβο ως «μητρόπολη πάσης Ρως» στην Μόσχα ως «Τρίτη Ρώμη»
  Οι «δύο Ουκρανίες»: Το βάρος της ιστορίας και οι πολλαπλές ταυτότητες
  ΜΕΡΟΣ Β’ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
  «Η Εκκλησία του κράτους»: Μοχλός εκρωσισμού, όργανο ήπιας ισχύος
  Α. Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΕΚΡΩΣΙΣΜΟΥ
  Β. Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΗΠΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ
  Δεν είναι μόνο η Ουκρανία… Πεδία αντιπαράθεσης από το 1917 ως σήμερα
  Α. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
  Β. ΜΕΤΑΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
  «Η ιστορία είναι το μέλλον»: Η Ορθόδοξη Εκκλησία στον ρωσικό εθνικισμό και κρατική πολιτική
  Η Ελλάδα στην ρωσική γεωπολιτική: Η «ειρηνική επίθεση»
  Α. ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ»
  Β. ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ «ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ»
  Ουκρανία: Η νέμεση της «Τρίτης Ρώμης» και του «ρωσικού κόσμου»
  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

  https://iskra.gr/%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b7-%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b7/

  Βιβλίο “ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ”-Κατηγορεί Λαφαζάνη ως φορέα “υβριδικού πολέμου Ρώσων πρακτόρων”!!!
  Από Κ. Μ. -19/09/2020

  (…….)

  Η “ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ” και ο συντονισμός του Παναγιώτη Λαφαζάνη από Ρώσους πράκτορες!

  Ότι θα φτάναμε, όμως, στο σημείο κάποιοι να εκδώσουν βιβλίο στο οποίο να περιλαμβάνουν βαρύτατες κατηγορίες για “όργανα της Μόσχας” σε βάρος της Iskra και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όχι μόνο δεν το περιμέναμε αλλά και σχεδόν πέσαμε από τον ουρανό.

  Δυστυχώς, με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι έχει στηθεί μια χοντροκομμένη “προβοκάτσια” σε βάρος της Iskra και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

  Συγκεκριμένα, μας ενημέρωσαν για ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Πατάκη” και φέρνει τον τίτλο “Η Τρίτη Ρώμη: Η Μόσχα και ο θρόνος της Ορθοδοξίας“, με συγγραφέα κάποιον κ. Αλέξανδρο Μασσαβέτα.

  Αυτό το βιβλίο διαπιστώσαμε και εμείς ότι σωστά μας πληροφόρησαν, πως δεν ήταν τίποτα άλλο από μια χονδροειδής νεοψυχροπολεμική επίθεση ενάντια στη Ρωσία και την Εκκλησία της Ρωσίας, στις οποίες ο συγγραφέας απέδιδε θεούς και δαίμονες και σχεδόν όλα τα δεινά της Ελλάδας, της περιοχής μας και όχι μόνο.

  Ξεπερνάμε, όμως, αυτό το ζήτημα, όχι γιατί δεν είναι μεγάλο και κρίσιμο αλλά γιατί δεν είναι του παρόντος σημειώματος.

  Εκείνο που μας έκανε κατάπληξη, αν δεν μας άφησε εμβρόντητους, υπήρξε η πρωτοφανής συκοφαντική επίθεση, που μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο εξαπολύει ο συγγραφέας του τόσο στην Iskra όσο και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

  Ο κ. Α. Μασσαβέτας με μια ανιστόρητη αλαζονεία και μια ελλιπέστατη, ίσως, ενημέρωση για πρόσωπα, διαδρομές και καταστάσεις και προφανώς με την υπεροψία της ασύδοτης εξουσίας που του προσφέρουν οι πολιτικοί υποστηρικτές του, έγραψε με μεγάλη και αθλιέστατη ευκολία ότι “πομπός της ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα αποτελεί και η Iskra , που μιλά για νεοναζιστικό πραξικόπημα στο Μεϊντάν και χαιρετίζει τον αντιφασιστικό αγώνα των λαϊκών δημοκρατών του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ…“, Iskra την οποία χαρακτηρίζει ψευδώς και ως “όργανο της Λαϊκής Ενότητας“.

  Και δεν φτάνει αυτή η αθλιότητα, ο συγγραφέας αναφέρθηκε και προσωπικά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον οποίον με χυδαιότητα χιλίων πιθήκων, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως” φορέα του ρωσικού υβριδικού πολέμου στο ελληνικό έδαφος που τον συντονίζουν Ρώσοι κατάσκοποι“!

  Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να υπερασπιστούμε εμείς ούτε την Iskra ούτε πολύ περισσότερο την τιμή και την υπόληψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει μια διαφανέστατη , έντιμη και αψεγάδιαστη αγωνιστική και πολιτική διαδρομή, που ξεκινάει από το Πολυτεχνείο και τις διώξεις που υπέστη στη δικτατορία, συνεχίζει ως κεντρικό στέλεχος από τις γραμμές της ΚΝΕ, του ΚΚΕ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη κυβέρνηση του οποίου διετέλεσε υπουργός και από την οποία αποχώρησε μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, στην συνέχεια Γραμματέας της ΛΑ.Ε, ενώ αυτή η διαδρομή περνάει μέσα από την αδιάλειπτη συμμετοχή του στους δημοκρατικούς κοινωνικούς αγώνες μέχρι σήμερα.

  Αυτός, λοιπόν ο Λαφαζάνης μπορεί να υποστεί και υφίσταται πολιτική κριτική και συχνά έντονη και σκληρή, ενώ εξίσου συχνά έχει κάνει και ο ίδιος αυτοκριτική.

  Άλλο όμως αυτό και άλλο οι συκοφαντικές επιθέσεις και πολύ περισσότερο μια συκοφαντική επίθεση που τον χαρακτηρίζει ως συντονιζόμενο από Ρώσους πράκτορες όργανο, περίπου επιχορηγούμενο, της ρωσικής πολιτικής και του υποτιθέμενου ρωσικού “υβριδικού πολέμου” στη χώρα μας.

  Όλα τούτα αναπαράγουν με τον χειρότερο τρόπο και σε ακόμα χειρότερη έκδοση, τις πιο μαύρες στιγμές της δεκαετίας του ’50, όταν κάθε δημοκράτης που αμφισβητούσε το τότε μετεμφυλιακό καθεστώς, χαρακτηριζόταν ως πράκτορας της Μόσχας.

  Η ιστορία πάει να επαναληφθεί ως φιάσκο, καρικατούρα και γελοιογραφία.

  Είναι θλιβερό το κατάντημα κάποιων, οι οποίοι επειδή δεν διαθέτουν επιχειρήματα για να αντιμετωπίσουν αγωνιστές και μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν ηθικό ανάστημα, όραμα και αξίες και προσπαθούν να επιβιώσουν με στερήσεις και θυσίες, φτάνουν να πέφτουν τόσο χαμηλά ώστε να βουτάνε την πένα τους στο βούρκο και τη λάσπη.

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τον οποίο ρωτήσαμε για τα όσα αναγράφονται στο συγκεκριμένο βιβλίο, μας είπε ότι αισθάνεται αηδία και πως όλες αυτές οι επιθέσεις είναι ανάξιες οποιουδήποτε σχολιασμού και ότι βλάπτουν πρώτα από όλα την πατρίδα μας, η οποία σε τούτες τις δύσκολες στιγμές έχει όσο ποτέ ανάγκη από τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

  Πάντως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μας τόνισε ότι “φτάνει έως εδώ” και ότι δεν θα αφήσει τους συκοφάντες να περιφέρουν άλλη μια άθλια κατηγορία σε βάρος του και ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα δημοκρατικά μέσα προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή του και την πολιτική διαδρομή του.

  Κ.Μ

 13. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  https://www.lifo.gr/now/world/296874/rosos-neonazi-poy-apigage-kai-vasanize-gkei-efivoys-vrethike-nekros-sto-keli-toy
  22.9.2020

  O Maxim Martsinkevich, ένας Ρώσος νεοναζί που απήγαγε, χλεύαζε και βασάνιζε γκέι άτομα, ανάμεσά τους και εφήβους, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στη φυλακή.

  Η ομάδα υποστήριζε πως στόχευε παιδόφιλους, αλλά το ντοκιμαντέρ του «Hunted» του Channel 4 αποκάλυψε πως συνήθιζαν να παγιδεύουν γκέι άντρες που έψαχναν για συναινετικό σεξ με ενήλικες.

  Αφού τους απήγαγαν, τους οδηγούσαν σε ένα ερημικό σημείο, πριν τους βασανίζουν και τους εξευτελίσουν, αφήνοντάς τους με τα εσώρουχα, χτυπημένους και καλυμμένους με αίμα ενώ τους ανάγκαζαν επίσης να χρησιμοποιούν sex toys πάνω τους ενώ τους φωτογράφιζαν ή τους βιντεοσκοπούσαν.

  Το σήμα κατατεθέν της ομάδας ήταν να ξυρίζουν τα κεφάλια των θυμάτων τους και να τα βάφουν στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Στη συνέχεια τα βίντεο δημοσιοποιούνταν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας την σεξουαλικότητα των νεαρών θυμάτων τους σε συγγενείς και φίλους τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να φτάσουν σε σημείο μέχρι και να βάλουν τέλος στη ζωή τους

  Ο Martsinkevich συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 στην Κούβα, όπου είχε βρει καταφύγιο για να γλιτώσει το ένταλμα σύλληψης λόγω άλλων αδικημάτων- όχι για τον εκτενή ρόλο του στην καταγραφή των βασανιστηρίων γκέι ατόμων, αλλά για ρητορική φυλετικού και θρησκευτικού μίσους στη διάρκεια μια πορείας διαμαρτυρίας.

  https://www.themoscowtimes.com/2013/09/12/7-villains-of-russias-gay-rights-movement-photo-essay-a27610

  Sep. 12, 2013

  7 Villains of Russia’s Gay Rights Movement (Photo Essay)

  Nothing has captured the attention of Russia and the world quite like the anti-gay law that President Vladimir Putin signed in law this summer.

  1. Vitaly Milonov


  «I am profoundly against gay parades because I am an Orthodox Christian and the demonstration of the sin of Sodom is repellent to me,» the United Russia member told The Moscow Times last year. «If, God forbid, I happened to see a crowd of those people — like they do in Berlin, I’ve seen photographs where men with all sorts of dildos are running around seminaked — it’s natural that I’d try to take my children aside so they would not see this perversion.»


  3. The Russian Orthodox Church The Russian Orthodox Church has colluded with the state in trying to shape a national identity based on conservative values. (Igor Tabakov / MT)
  Together with federal authorities, the Russian Orthodox Church is the main supporter of the anti-gay law,


  5. Maxim Martsinkevich / Occupy Pedophilia Martsinkevich is the leader of Occupy Pedophilia and an ultra-right nationalist that has served time for inciting ethnic hatred. (vkontakte)

 14. Ο/Η Βλαντιμίρ Λαφαζάνωφ λέει:

  ΤΑ ΝΕΑ-Μικροπολιτικός

  https://www.tanea.gr/print/2020/10/03/politics/o-lafazanis-diagrafei-lfti-laiki-enotita/

  TANEA Team
  3 Οκτωβρίου 2020 | 05:00

  Ο Λαφαζάνης “διαγράφει” την Λαϊκή Ενότητα

  Δεν τον ακούμε συχνά πια αλλά δεν παύει να είναι ένα πρόσωπο με ιστορική πορεία στην Αριστερά. Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο λόγος ο οποίος, όπως σας αποκαλύπτω σήμερα, δεν ανήκει πια στη Λαϊκή Ενότητα– που εν πολλοίς δημιούργησε– και τραβά, πλέον, μια δική του, αυτόνομη, πορεία . Το διαζύγιο είναι οριστικό μεν αλλά βελούδινο και μάλιστα διατηρεί δίαυλους επικοινωνίας με τους συντρόφους του κανονικά, οι οποίοι φυσικά τον στηρίζουν και στις γνωστές δικαστικές περιπέτειες που έχει ακόμα, για την δράση του κατά των πλειστηριασμών. Οι λόγοι που πήραν ξεχωριστούς δρόμους, άλλωστε, είναι καθαρά πολιτικοί, ζήτημα διαφορετικών προτεραιοτήτων. Θα φτιάξει νέο σχήμα; Ίδωμεν ίδωμεν. Προς το παρόν, είναι σε συζητήσεις με διάφορες ομάδες του χώρου αυτού, με τις οποίες μοιράζεται τους προβληματισμούς του για τα θέματα που τον απασχολούν, τελευταία, τα εργασιακά και τα εθνικά θέματα. Τα τελευταία, μάλιστα, τα συζητά πολύ τελευταία, μέσα από το πρίσμα μιας ανάγνωσης παραδοσιακά αριστερής, πατριωτικής αντιιμπεριαλιστικής. Θα συνεχίσει επίσης, από ότι μαθαίνω, να παρεμβαίνει και να τοποθετείται δημόσια από τον ιστότοπο Iskra, τον οποίον διατηρεί μαζί με μια ομάδα στελεχών που εισφέρουν στην αρθρογραφία του.

 15. Ο/Η του Καρανίκα λέει:

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Υπάρχουν και χειρότερα

   Η Iskra δημοσιεύει Ιωάννην Μάζην

   Σε άπταιστη καθαρεύουσα

   (κάτω η μαλλιαρή)

   Άρθρον πατριωτικόν, μακροσκελέστατον

   https://iskra.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%86%cf%8c%ce%bb%cf%85%ce%be-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%bb%ce%af/

   Η πομφόλυξ της «κλειστής ελληνικής λίμνης» του Αιγαίου
   Από
   Ιωάννης Μάζης

   20/10/2020

   Υπό Καθηγητού Ι. Θ. Μάζη, ΕΚΠΑ 20/10/2020
   Πολλά και υπό πολλών ελλήνων διανοουμένων, πολιτικών, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών ελέχθησαν σχετικώς με την δήθεν άστοχον και άδικον δια την Τουρκίαν επέκτασιν της Αιγιαλίτιδος Ζώνης της Χώρας η οποία «θα εξοργίσει δικαίως την γείτονα νεο-οθωμανικήν χώραν» διότι δήθεν την στραγγαλίζει μεταρέποντας το Αιγαίον Πέλαγος εις «κλειστήν ελληνικήν λίμνην» αλλά και ότι η «αβλαβής διέλευσις» και οι «θαλάσσιοι δίαυλοι» δεν είναι επαρκείς για την νόμιμον επίλυσιν του «δραματικού», δια την Τουρκίαν, αυτού προβλήματος. Και ότι όλοι εμείς οι εισηγούμενοι την επέκτασιν της αιγιαλίτιδος εις τα 12nm δια την προστασίαν των εθνικών συμφερόντων έναντι του τουρκοϊσλαμικού φασισμού, είμεθα καταδικασμένοι – ως “Ελληνάρες αγράμματοι και φανατικοί” – εις το “πυρ το εξώτερον” το κατακαίον και πυρπολόν τα πάντα εις την Γέενα της κολάσεως των “αντιδραστικών”! Αλλά τα πράγματα, εξεταζόμενα από την καθαρώς νομικήν των πλευράν, και όχι από την ιδεοληπτικήν τοιαύτην, δεν φαίνεται να είναι έτσι!
   Πόσοι γνωρίζομεν επίσης ότι το δήθεν «ελληνικόν παράδοξον» δεν είναι καθόλου παράδοξον, απλούστατα διότι έxoμε από το έτος 1913 (!) “ειδικήν αιγιαλίτιδα ζώνη” …10nm και συνεπώς και τον – αντιστοίχου εύρους – εθνικόν εναέριον χώρον;
   ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

   Ο κ.Μάζης
   https://thepressproject.gr/mprostarides-kai-influencers-tou-sullalitiriou-gia-to-makedoniko/

   Μπροστάρηδες και influencers του συλλαλητήριου για το Μακεδονικό
   Μηνάς Κωνσταντίνου
   Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 Αναρτήθηκε: 05:53:09
   62 Σχόλια

   Στις πρώτες γραμμές του συλλαλητηρίου εντοπίζει ακόμη κανείς καθηγητές όπως ο Άγγελος Συρίγος, ο Γιώργος Φίλης, ο Ιωάννης Μάζης, καθώς και δημοσιογράφους όπως ο Στέργιος Καλόγηρος, ο Γιάννης Λοβέρδος, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Στέφανος Χίος, ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης. Μάλιστα, ο τελευταίος φέρεται επίσης να έχει ιδρύσει πολιτικό κόμμα, «Το Δέλτα-πολιτική επανάσταση».

   https://docreason.wordpress.com/2010/11/06/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF/

   Η παραχάραξη της (ιντερνετικής) ιστορίας από τον Ιωάννη Μάζη
   November 6, 2010 by docreason

   Τελικά το κυνήγι μιας (σχετικά) ασήμαντης κοτσάνας μπορεί να σε οδηγήσει σε απρόβλεπτα μονοπάτια. Είχα την περιέργεια να δω μέχρι πότε θα επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος (“Danish Institute for International Strategy“, αντί για Studies) ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, τώρα που έχει πάρει σβάρνα τα ΜΜΕ (δείτε την προηγούμενη σχετική ανάρτηση, «Η δαιμονοποίηση της Freedom Flotilla»). Η εμμονή μου πάνω σε αυτό το λάθος οφείλεται στο ότι βρίσκω τρομερά διασκεδαστικό το αυτοξεβράκωμα του δήθεν ειδικού που δεν ξέρει καν το όνομα του ινστιτούτου πάνω στο οποίο στηρίζει την ανάλυσή του. Μάλιστα, ο ίδιος λέει σ’ ένα από τα άρθρα του (το bold δικό μου):

   […] σύμφωνα με μελέτη του εγκυρότατου Δανικού Ινστιτούτου Διεθνούς Στρατηγικής (Danish Institute for International Strategy) του 2006
   Τόσο «έγκυρο» που ο Μάζης δεν ξέρει τη σωστή ονομασία του; Εκτός κι αν όντως είναι έγκυρο κι ο Μάζης… άκυρος. Διαλέξτε.

   Για την ιστορία, βρήκα το λάθος να αναπαράγεται από τον Μάζη (τουλάχιστον) 5 φορές:
   …………………….

   http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100613.htm
   Ιός Ελευθεροτυπία, 13/6/2010

   ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

   Ο εχθρός του εχθρού μου
   ………………………………….
   Ο αξιότιμος κ. Κόλμαν
   Μια από τις πιο χαρακτηριστικές διατυπώσεις αυτής της θεωρίας μεταδόθηκε από τις ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι την προηγούμενη Τρίτη (1.6),
   ………………

   Η βασική πηγή των πληροφοριών του καναλιού είναι ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης, ο οποίος με τη σειρά του επικαλείται την επιστημονική μελέτη ενός οργανισμού στρατηγικών αναλύσεων της Δανίας, του «Danish Institute for International Strategy» και ενός επιφανούς στελέχους του. Σε άλλο σημείο του ίδιου δελτίου ειδήσεων ο κ. Μάζης θα επαναλάβει ότι πρόκειται για «δήθεν ανθρωπιστική οργάνωση-βιτρίνα», η οποία «από το 2006 είχε εντοπιστεί από το Δανικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών και μάλιστα είχε γραφτεί ολόκληρη μελέτη, του Ιβάν Κόλμαν, ο οποίος είναι senior analyst του Δανικού Ινστιτούτου και παρουσιάζει την οργάνωση αυτή σαν οργάνωση βιτρίνα, η οποία αποκρύπτει [sic] τρομοκρατικές δραστηριότητες, μέχρι και συνεργασία με την Αλ Κάιντα».

   …………………………..

   Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο κ. Μάζης είναι βέβαια υπαρκτή. Η ακριβής ονομασία του Δανικού Ινστιτούτου είναι Danish Institute for International Studies, όσο για τον Ιβάν Κόλμαν (Evan F. Kohlmann), στον οποίο μας παραπέμπει, δεν είναι “senior analyst” του Ινστιτούτου, αλλά ένας «διεθνής σύμβουλος σε ζητήματα τρομοκρατίας», ο οποίος κατά καιρούς συνεργάστηκε με το FBI και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSC) για την «ανάλυση» της Αλ Κάιντα. Ολα αυτά μπορεί κανείς εύκολα να τα διασταυρώσει με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, όπως έκαναν άλλωστε ορισμένα ιστολόγια, κυρίως το les-malakies.blogspot.com στην ανάρτησή του «Η δαιμονοποίηση της Freedom Flotilla».

   Ο 30χρόνος Ιβάν Κόλμαν, τον οποίο με τόση ευκολία προβάλλει ως πηγή του ο κ. Μάζης, είναι ένα πρόσωπο επιεικώς «αμφιλεγόμενο». Καταρχήν δεν έχει καμιά ακαδημαϊκή ιδιότητα, δεν διαθέτει καν μεταπτυχιακούς τίτλους, ενώ η φήμη του ως «ειδικού» επί θεμάτων διεθνούς τρομοκρατίας και φανατικού ισλαμισμού έχει αποκτηθεί από την ιδιότητά του ως ιδιοκτήτη μιας εταιρείας (Globalterroralert), μέσω της οποίας παρέχει «αντιτρομοκρατικές» υπηρεσίες στο κράτος και σε ιδιώτες. Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία του ήταν ότι εργάστηκε επαγγελματικά ως ειδικός μάρτυρας κατηγορίας σε δίκες που διεξάγονται στο Γκουντάναμο!

   …………………………
   Με δυο λόγια, ο κ. Κόλμαν είναι ένας απλός προπαγανδιστής των επίσημων θέσεων των αρχών ασφαλείας των ΗΠΑ και βέβαια οι «μελέτες» του πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αυτό που είναι: εγχειρίδια προπαγάνδας.

   …………………………

   Δεν θα επιμέναμε στο ζήτημα Μάζη-Κόλμαν, αν ο Ιωάννης Μάζης δεν ήταν ταυτόχρονα από τον Ιούνιο του 2004 και επί χρόνια Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ). Το Ινστιτούτο αυτό είναι το επίσημο θινκ τανκ του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, ενώ τα στελέχη του διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο «πατριωτισμός» είναι το τελευταίο καταφύγιο του παλιανθρώπου που λέγεται Τσίπρας

  Οι φωτογραφίες είναι δικές μου, εμβόλιμες:

  https://www.capital.gr/politiki/3490348/kontra-kubernisis-suriza-gia-tin-anafora-xrusoxoidi-peri-ethnikismou-ton-12-milion

  Σάββατο, 24-Οκτ-2020 21:47

  Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την αναφορά Χρυσοχοϊδη περί εθνικισμού των 12 μιλίων

  Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, νωρίτερα σήμερα στην ολομέλεια, και πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε το λόγο θέτοντας μείζον ζήτημα για την αναφορά του κ. Χρυσοχοϊδη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την πρόταση μομφής».

  «Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης υπήρξε και μια αναφορά η οποία, για κάθε έναν που θέλει να διατηρήσει στοιχειώδη σχέση με τον καλώς εννοούμενο πατριωτισμό, εγείρει μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση στο σύνολό της. Ως γνωστόν, η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια είναι ένα αφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της πατρίδας μας που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε ότι «η τοποθέτηση του υπουργού ότι αποτελεί εθνικισμό η επέκταση των χωρικών υδάτων της πατρίδας μας στα 12 μίλια, είναι μια τοποθέτηση η οποία αντιβαίνει τον πυρήνα, την καρδιά της εθνικής στρατηγικής, των εθνικών συμφερόντων, των απαράγραπτων εθνικών δικαίων».

  Ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ρητώς προ της ευθύνης του τον κ. Μητσοτάκη και ή θα ανακαλέσει, ζητώντας συγνώμη ο κ. Χρυσοχοϊδης γι΄αυτή την αθλιότητα που ξεστόμισε, ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει. «Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στο σύνολό της αυτή τη βαριά ιστορική ευθύνη γι΄αυτό το χωρίς προηγούμενο ιστορικό ατόπημα στα εθνικά μας δίκαια. Γιατί αν φτάσουμε σε αυτή τη χώρα να ονομάζουμε εθνικισμό την άσκηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας, τότε, δεν θα πω ότι ούτε ότι αυτός είναι ραγιαδισμός ή δουλοπρέπεια, θα πω ότι έτσι αυτή η πατρίδα δεν έχει αύριο», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

  Το λόγο ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος. «Δεν διανοούμαι, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να αμφισβητήσει το δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια, όποτε η χώρα το κρίνει χρήσιμο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Με εκπλήσσει αυτό το οποίο λέτε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να ανακαλέσουμε. Προφανώς δεν αντιληφθήκατε τι ελέχθη», είπε ο Παναγιώτης Πικραμένος, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

  Στην έδρα βρισκόταν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Βίτσας που σχολίασε την απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. «Τι γίνεται τώρα; ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το έκλεισε, από ό,τι κατάλαβα εγώ, κάνοντας κριτική στον υπουργό. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε εσείς. Αυτό έγινε. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκλεισε το θέμα λέγοντας τη θέση της κυβέρνησης και μη δεχόμενος αυτό που είπε ο υπουργός διότι δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο», είπε ο Δημήτρης Βίτσας προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και νέα παρέμβαση από τον Παναγιώτη Πικραμένο. «Λοιπόν, να το επαναλάβω για να το καταλάβουμε όλοι. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία από κανέναν Έλληνα και πολλώ μάλλον από την κυβέρνηση αλλά και από όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η χώρα μας έχει, ανά πάσα στιγμή, το δικαίωμα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια. Θεωρώ ότι ο υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν είπε ποτέ κάτι διαφορετικό και προφανώς έχει γίνει παρεξήγηση σε αυτά τα οποία είπε».


  «Αυτά είναι γραμμένα στα πρακτικά…», είπε ο Δημήτρης Βίτσας ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε λέγοντας: «Κύριε Πικραμένε, όταν θα διαβάσετε τα πρακτικά θα αισθανθείτε την ανάγκη να ζητήσετε και εσείς προσωπικά συγνώμη γιατί δεχθήκατε να σας πάρει στο λαιμό του ο κ. Χρυσοχοϊδης. Γιατί η φράση του κ. Χρυσοχοϊδη είναι πολύ συγκεκριμένη. «τον εθνικισμό των 12 μιλίων’, είπε για να αναφερθεί στην πρότασή μας. Εάν αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης, πρόκειται προφανώς για ρητή αποδοκιμασία του κ. Χρυσοχοϊδη. Μέχρι να δείτε τα πρακτικά κύριε Πικραμένο, σας συμβουλεύω να μην δοκιμάσετε να συνεχίσετε να υπερασπίζεστε τον κ. Χρυσοχοϊδη αλλά να του ζητήσετε να ζητήσει συγνώμη και να ανακαλέσει», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

  «Ο κ. Πικραμένος έκανε καθαρή τη θέση της κυβέρνησης, όσον αφορά τα 12 μίλια», είπε ο Δημήτρης Βίτσας.

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας ζήτησε τον λόγο και επέκρινε τον κ. Βίτσα για τη στάση του. «Κύριε πρόεδρε με εκπλήξατε, διότι εσείς υποκαθιστώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσατε να ερμηνεύσετε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Από έδρας αυτό δεν είναι επιτρεπτό», παρατήρησε ο Γιάννης Μπούγας και πρόσθεσε: «δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε αυτή τη σύγχυση που οδηγήθηκε από την πρόταση δυσπιστίας που ο αρχηγός του κατέθεσε άκριτα και άστοχα. Η σύγχυση αυτή τον αναγκάζει να διολισθήσει στον λαϊκισμό, στη δημαγωγία. Το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια είναι αναφαίρετο. Αυτό έχει διατυπωθεί σε όλους τους τόνους από τον πρωθυπουργό, από όλους τους υπουργούς και συντάσσεται το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, σε ότι αφορά το δικαίωμα επέκτασης. Το αίτημα όμως αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες που διατύπωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας και η Κοινοβουλευτική Ομάδα για επέκταση, υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτό κρίνεται. Όταν έρθει η ώρα και με τον τρόπο που εμείς κρίνουμε θα επεκτείνουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα 12 μίλια. Σεις όμως κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορείτε να έρχεστε τώρα δημαγωγικά και λαϊκιστικά να ζητάτε την επέκταση στα 12 μίλια μόνο και μόνο για να διασωθείτε! Δεν διασώζεστε με τέτοια φτηνά τερτίπια».

  Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος. «Είναι θέμα των ημερών και των ωρών, το γεγονός ότι για τις μέρες της εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου, είχε ανακοινωθεί, ειδικά από το ΝΑΤΟ, ένα μορατόριουμ. Είναι πολύ σημαντικό και άξιο σχολιασμού το ότι η Τουρκία λίγες ώρες μετά, τα ανακάλεσε αυτά. Η χώρα είναι σε πρόβλημα. Η χώρα έχει πρόβλημα, είναι ντροπή να λέγονται αυτά στην αίθουσα του κοινοβουλίου», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

  Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε στην ολομέλεια, λίγο πριν την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας συζήτησης της πρότασης μομφής.

  «Εθνικισμός είναι η λαϊκίστικη εργαλειοποίηση των θεμάτων της πατρίδας μας. Αυτό έκανε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος που απευθύνθηκε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Πιστεύετε τώρα σοβαρά ότι ο ελληνικός λαός έχει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρμαχος της επέκτασης στα 12 μίλια, κύριε Ραγκούση; το πιστεύετε σοβαρά; Τον κ. Βαλντέν, τον κ. Φίλη τους ακούσατε τι είπανε; Ο κ. Βαλντέν που μας τον περιφέρατε εδώ πέρα ως τρόπαιο διεύρυνσης στην κεντροαριστερά, έλεγε ότι ‘πρόκειται για ανεύθυνη δημαγωγία’. Αυτά έλεγε, αυτοί είναι οι σύντροφοί σας».

  Ο βουλευτής της ΝΔ δεν περιορίστηκε σε αυτό. «Εθνικισμός», είπε, «δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης της Ελλάδας στα 12 μίλια. Προσωπικά, αυτή τη γραμμή τη χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κανένας, κανένας δεν δικαιούται να αποκλίνει από αυτή τη γραμμή. Οι νεοδημοκράτες όλοι είμαστε ενωμένοι σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οτιδήποτε άλλο είναι περιττό».

  «Να σας θυμίσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ: στις 15.12.2017 περιπολικό του τουρκικού ναυτικού εκτελεί πυρά στο Φαρμακονήσι, επί της δικής σας διακυβέρνησης. Στις 29 Ιανουρίου 2017 υπάρχουν στα Ίμια παρεμβάσεις τουρκικές, στις 15.2.2018 εμβολισμός πλοίου του ελληνικού Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό. Τα ξεχνάτε όλα αυτά διότι υποτίθεται οι Τούρκοι δεν τα έκαναν αυτά με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, προφανώς είχαν φοβηθεί και δεν έκαναν τέτοιου είδους πράξεις», είπε επίσης ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

  Ν. Παππάς: Ο ελληνικός λαός περιμένει μια συγνώμη

  Για αποτυχία της κυβέρνησης στα εθνικά ζητήματα έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. «Να σας πληροφορήσουμε ότι αυτό που φαίνεται από τη Ρόδο δεν είναι το ‘Καλυψώ’ του Υβ Κουστώ που φτιάχνει κάποιο ντοκιμαντέρ. Είναι το Όρουτς Ρέι που συνοδεύεται από τουρκικά αλιευτικά. Νομίζαμε εμείς ότι ήταν ακραία η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη που είπε ότι η κόκκινη γραμμή είναι τα 6 μίλια. Αλλά ω του θαύματος-και δεν τον έχουμε ακούσει να το διορθώνει- ο κ. Χρυσοχοϊδης, είπε ότι το παραπάνω από τα 6 μίλια είναι εθνικισμός», είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να διορθωθεί αυτή η δήλωση διότι πρέπει να καταλάβετε ότι τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, τις παρακολουθούν και από την απέναντι πλευρά. Σκεφτείτε τι προηγούμενο διαμορφώνεται. Περιμένει όλος ο κόσμος μια διευκρίνιση, μια συγνώμη, μια αλλαγή στάσης και μάλιστα από μια παράταξη που υπερακόντισε σε αυτό το σπορ, στην προσπάθεια της δικής μας κυβέρνησης να περάσει την πολύ θετική για τα εθνικά συμφέροντα, συμφωνία των Πρεσπών».

  Δ. Αυγέρη: Σε γραπτή ομιλία η δήλωση Χρυσοχοϊδη

  «Μέλος της ελληνικής κυβέρνησης αποκαλεί εθνικισμό τα 12 ναυτικά μίλια», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη που παρατήρησε ότι η ομιλία που έκανε λίγη ώρα νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν ήταν από στήθους αλλά τη διάβαζε από γραπτό κείμενο. «Ο κ. Χρυσοχοϊδης αν ήθελε να κουμπώσει τη λέξη εθνικισμό σε κάποια φωτογραφία και όχι στα 12 ναυτικά μίλια, θα είχε την ευκαιρία να τη βρει μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Είναι απών βουλευτής που μίλησε σήμερα εδώ και έκανε την πιο εθνικιστική ομιλία που θα μπορούσε να κάνει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και φαντάζομαι ότι η ΝΔ δεν είναι υπερήφανη γι΄αυτό», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

 17. Παράθεμα: Ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του Αλέξη Τσίπρα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 18. Ο/Η Λαφαζανοχρυσαύγουλο λέει:

  https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/6775611/neo-komma-etoimazetai-na-anakoinosei-entos-toy-dekemvrioy-o-panagiotis-lafazanis

  Νέο κόμμα ετοιμάζεται να ανακοινώσει εντός του Δεκεμβρίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

  Ο φορέας θα κινείται στον χώρο της Αριστεράς και θα έχει πατριωτικό πρόσημο στα εθνικά θέματα
  •30/10/2020

  Πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού εκτιμά ότι υπάρχει την παρούσα χρονική περίοδο στη χώρα μας, ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης.

  Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην τελική ευθεία προκειμένου να ανακοινώσει το νέο κόμμα που δημιουργεί και αναμένεται να είναι έτοιμο πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. «Εντός όμως του Δεκεμβρίου» όπως επισημαίνουν συνεργάτες του. Θα πρόκειται για έναν φορέα που θα κινείται εννοείται στο χώρο της Αριστεράς και θα έχει ξεκάθαρο πατριωτικό πρόσημο στα εθνικά θέματα.

  Αυτό τον καιρό βρίσκεται σε συνεννόηση με μια πλειάδα προσώπων από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, προκειμένου να φτιάξει την ομάδα του, ενώ συζητάει και το ενδεχόμενο συνεργασίας με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Ο κ. Λαφαζάνης τον τελευταίο καιρό φροντίζει να πυκνώνει την παρουσία του στα πολιτικά τεκταινόμενα με μια σειρά παρεμβάσεων που στόχο έχουν πρωτίστως να πλήξουν πολιτικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του.

  Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα, με αφορμή την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κ. Λαφαζάνης αρθρογράφησε στα «Νέα» γράφοντας πως ο κ. Τσίπρας «θυμήθηκε την πρώτη κατοικία τώρα που βρέθηκε στην αντιπολίτευση» καθώς όταν ήταν στην κυβέρνηση «αναστέναζαν κάθε Τετάρτη τα συμβολαιογραφεία από τους πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών νοικοκυριών». Διερωτάται μάλιστα «μήπως χρειάζεται, Αλέξη, να κάνεις επιτέλους πρώτα μια μομφή στον εαυτό σου για τα έργα σου και τους κακόφημους δρόμους που άνοιξες, για να πάρουν άλλοι στη συνέχει (σ.σ. εννοεί την παρούσα κυβέρνηση) τη σκυτάλη να τους συνεχίσουν και να τους επιδεινώσουν;».

  Επίσης με αφορμή την αποπομπή του Σταύρου Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ιδρυτής της Λαϊκής Ενότητας (από την οποία έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό), με άρθρο του στο liberal επεσήμαινε ότι ο κ. Τσίπρας ενεπλάκη σε «σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων» που στην πράξη ευνόησαν την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του 2019 που αφενός μειώνει τις ποινές φυλάκισης για όσους καταδικάζονται ως μετέχοντες σε εγκληματική οργάνωση και αφετέρου δεν τους στερεί τα πολιτικά δικαιώματα.

  23σχόλια
  αναγνωστών

  avatarγιωργος κωνΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 19:47
  εδω μπηκαν στη βουλη τα ναζιδια ο λαφαζανης ειναι το προβλημα

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avataraaaaaαααααΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 15:52
  αν λεμε τωρα,ξεφυγουν απο το μισος για οτιδηποτε πλην αριστερα,να ξεφυγουν απο το μοτιβο εξω το νατο και η εε,και πολλα τεοια κολλημενα θεματα προηγουμενων δεκαετιων,πραγμα ακατωρθωτο για ανθρωπους της μονιμης αρνησης,,,τοτε και μονο τοτε μπορει να παει μπροστα ενα κομμα της αριστερας,,,,αλλιως θα εχει την τυχη που ειχαν ολα τα κομματα της αριστερας μετα την μεταπολιτευση.

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΑριστερό πατριωτικόΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 15:11
  δεν μπορεί όλο και κάποια κορόιδα θα τσιμπήσουν. Κι αν μου κάτσει ;;;; Ονειρέψου ελεύθερα , ευτυχώς ζεις σε καπιταλιστική ελεύθερη χώρα

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΕσυ δεν ήσουν πουΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 15:04
  Είχες πάει με Αρμανι κουστούμι επι ΣΥΡΙΖΑ να επιτηρήσεις τις φωτιές στην Αττική , και σε πήραν οι κάτοικοι με τα σκουπόξυλα ;;;;;
  Τα ίδια @& είστε

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΧρήστοςΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 14:44
  Σύμφωνα με το Γιάννη με ένα , η ιδέα τού Νομισματοκοπείου ήταν τού Φλαμπουράρη.

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΧαχαχαχαΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 13:34
  Δηλ θα γινει αποστατης του εαυτου του

  Απο το ενα κομμα του στο αλλο κομμα του

  Χαχαχαχα
  Αυτοι κυβερνησαν ρεεεεεεε
  […] ψηφοφοροι του σιριζα ποσο κατωτεροι και απο τις αποχετεύσεις ειστε

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarnikossssΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:58
  απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελλα

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΒαγγέλης 101ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:36
  Τα γραφεία να τα εγκαταστήσει απέναντι από το Νομισματοκοπείο για να πηγαίνει να «κόβει»
  ότι νόμισμα θέλει σε ότι ποσότητα χρειάζεται.

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΚΛΕΩΝΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:34
  Το 2020 ακομα δινει πονο!

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarpanΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:31
  Χρυσοκοκκινη Αυγή το νέο όνομα..

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΠΑΝΤΙΕΡΑ ΡΟΣΑ…ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:24
  Αν είναι να κόβει ψήφους απ\’το ΣΥΡΙΖΑ, μια χαρά βολεύει…

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΑς περασει πρωταΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:18
  απο το νομισματοκοπειο να παρει τα λεφτα μετα να ανοιξει τις θυριδες του κοσμου να παρει και εκει οτι εχει μεσα και μετα να αλλαξει το ονομα του σε Σταλιναλφαζανιεβιτς ετσι να το καμαρωνει ο πατερουλης απο εκει που ειναι

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarpinochetΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:16
  κατσε στα αυγας που μου ήθελες να τυπώσεις και δραχμουλες όργιο

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΨιτΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:10
  Πόςα ειναι τα λεφτά της επιδότησης;
  Προς newsbeast: ή ειστε αγράμματοι ή υπηρετείτε συμφέροντα!

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:07
  Αυτός θα μας πέι ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ γιατί η πρώτη ήταν τότε με τον Αλέξη……..?????μάλλον απόκομμα θα κάνει

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarjimΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:02
  Χαχααχχααχαχ η μια σφαλιάρα μετά τη. Άλλη και μυαλό δεν βάζει το θέμα είναι που βρίσκει τα λεφτά

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarti na pei kaneisΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 11:54
  εδω ο κόσμος χάνεται…και το νέο κόμμα μας μάρανε!

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΤο παλουκάκι.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:06
  Μα γιατί; Αφού τα πήγε τόσο εξαιρετικά ως τώρα… γιατί να μη γίνει και κομματάρχης;

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΑκόμαΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 11:53
  Ακόμα το παλεύεις ρε ταλεπορε δεν καθεσε σπιτι να αράξεις ?? Τζάμπα τραβιεσε σαν τον Κουτσούμπα κι εσυ.

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarAimiliosΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 11:51
  Πως γινεται αριστερα και πατριωτης;;;
  Παγια θεση της αριστερας ειναι οτι δεν υπαρχουν πατριδες συνορα σημαιες… για την Ελλαδα… οι αλλοι ας εχουν… και τι ωραι που περνουσαμε ως σκλαβοι των οθωμανων… ολα αυτα ειναι δηλωσεις αριστερων επισημα χιλιοειπωμενες

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatar@AimiliosΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 13:24
  Σωστά τα λες σύντροφε. Πατριώτες είναι μόνο οι συνεργάτες των Γερμανών , δηλαδή τα Τάγματα ασφαλείας, οι Ράλληδες, οι Χιτες, οι Μελανοχίτωνες, η πέμπτη φάλαγγα, τα παιδιά από την ΕΣΠΟ, η σπορά των ηττημένων του Β παγκοσμίου και άλλοι τόσοι αξιόλογοι αγωνιστές της ελευθερίας και την ευημερίας του λαού …του γερμανικού.
  Να τα λές σύντροφε, να τα λές να τα μαθαίνουν και οι νέοι που ρέπουν πρός την ακολασίαν , την απατρίαν και την παπαρίαν.

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarΑνησυχοςΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 13:07
  Ευχαριστούμε μέγα γνώστη της ιστορίας και της φιλοσοφίας. Μάλλον πρέπει να προταθείς για Νόμπελ με τις γνώσεις σου ή να σε προσλάβει το newsbeast να μας φωτίζεις. Άντε διάβασε λίγο ιστορία καημένε.

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
  avatarPAN REDSTARΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:46
  Patria o muerte
  το ειπε ο […] ο ΤΣΕ

 19. Ο/Η Παλιός λέει:

  https://www.insider.gr/eidiseis/kosmos/124778/mia-enallaktiki-rosiki-wikipedia-thelei-na-dimioyrgisei-o-blantimir-poytin

  06-11-2019 | 10:01

  «Λογοκρίνει» την Wikipedia και δημιουργεί τη ρωσική εκδοχή ο Βλαντιμίρ Πούτιν

  Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει σχεδόν 1,7 δισ. ρούβλια (26,7 εκατ. δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια για τη δημιουργία μιας ρωσικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.

  «Αναφορικά με τη Wikipedia (…) είναι καλύτερο να την αντικαταστήσουμε με τη νέα μεγάλη ρωσική εγκυκλοπαίδεια σε ηλεκτρονική μορφή» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας από το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μιας επιτροπής για το μέλλον της ρωσικής γλώσσας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

 20. Ο/Η Σώπα καλέ! λέει:

  https://iskra.gr/%ce%b4%ce%b9%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1/

  Από Κ. Μ. -11/11/2020

  Πολιτική φίμωση και απομόνωση της iskra από hoaxes και facebook

  Μετεμφυλιακό κλίμα: Ως «πράκτορα» της Μόσχας καταγγέλλουν το Λαφαζάνη

  Είναι τραγικό ότι την ίδια ώρα η εταιρεία hoaxes και το facebook, με το οποίο συνεργάζεται, εφαρμόζουν μέτρα σε βάρος της iskra, την οποία διευθύνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με στόχο να την φιμώσουν και να την «κλείσουν» επικαλούμενοι παραπλανητικά ότι αναγράφει δήθεν «ψευδής ειδήσεις»!

  Η iskra θα επανέλθει σύντομα σε αυτήν την απαράδεκτη πολιτικού και λoγοκριτικού χαρακτήρα επιχείρηση των hoaxes και facebook σε βάρος της, η οποία, πέραν από τη δυσφήμηση της, επιδιώκει να την απομονώσει από τους φίλους της στο facebook και να περιορίσει με αθέμιτα μέσα την εμβέλεια της.

  Και «πράκτορας» της Ρωσίας ο Λαφαζάνης…

  Είναι τόση η μανία των κατεστημένων κέντρων κατά Λαφαζάνη ώστε έφτασαν στο σημείο, θυμίζοντας μετεμφυλιακά σκοτεινά χρόνια, να τον παρουσιάζουν και ως «πράκτορα» της Ρωσίας, που μετέχει τάχα δραστήρια στον «υβριδικό πόλεμο», που έχει εξαπολύσει «η Μόσχα κατά της χώρας μας» και τον όποιον « συντονίζουν Ρώσοι πράκτορες».

  Αυτά τα ευφάνταστα και δηλητηριώδη, μεταξύ πολλών άλλων, γράφει στο βιβλίο των εκδόσεων «Πατάκη», υπό το τίτλο «τρίτη Ρώμη», ο συγγραφέας του Αλέξανδρος Μασσαβέτας.

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με δηλώσεις του έχει επιφυλαχθεί να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του σε βάρος του συγγραφέα και του εκδοτικού οίκου του ως άνω βιβλίου, προκειμένου να υπερασπίσει τη πολιτική του πορεία, την τιμή και την υπόληψη του.

  • Ο/Η Δασκάλα λέει:

   «ψευδHς ειδήσεις»!

   παναγιώταρε τα ξέχασες τα Ελληνικά σου;
   μίλα λιγότερο με τους Ρώσους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.