Γεράρδος Δεπαρτιέ, γυμνιστής-φοροκλέφτης (και πάρα πολλά ακόμη… ) -Ομολογητής της Ορθοδοξίας

[Διατί οι γυμνοί καλλιτέχνε δίδουν ορθόδοξον ομολογίαν πίστεως]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Έκθαμβος και πλήρης φθόνου παρακολουθεί σύσσωμος η ανθρωπότης το θαύμα της Ορθοδοξίας. Η Θεία Μετάληψις δολοφονεί μαζικά τους κορωνοϊούς οι οποίοι πολιορκούν τους ορθοδόξους ναούς, αλλά και η Κυρία Θεοτόκος, το σέβασμα «των απανταχού Ελλήνων» (κατά τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι Έλληνες, όπου γης, είναι Ορθόδοξοι), τους αποκρούει με καταπέλτας, φραγγέλια και υγρόν πυρ, τοσούτον ώστε η μάσκα εντός αυτών, να καθίσταται μίασμα περιττόν και σκεύος ασέβείας.

Παραλλήλως η Θεία Χάρις ενέπνευσεν πύρινον ζήλον σε πλειάδα διανοουμένων-καλλιτεχνών-ποδοσφαιριστών, να προβούν σε δημόσιες ομολογίες πίστεως.

Ο γυμνισμός γίνεται όχημα αυτοεκθέσως της συντριβής και της ταπείνωσης του καλλιτέχνου προ των ομμάτων της κοινωνίας. Δηλοί πως ο αμαρτωλός αυτοσυντρίβεται και εκθέτει τα όργανα της σαρκικής αμαρτίας προ της κοινής θέας, δια να δηλώσει πως μετανοεί για τα παλαιά του πάθη και θεωρεί την σάρκα του απλά ως κατοικία του Αγίου Πνεύματος, το οποίο έχει εκδιώξει από εντός του τον πειράζοντα Σατανάν.

Εκ νεότητος ο Γεράρδος διεκήρυττε την πίστιν του εις το τριαδικόν δόγμα («1900»)

Ο Γεράρδος Δεπαρτιέ λίαν ενωρίς εστράφη ανιδιοτελώς προς την μητέρα Ρωσίαν προκαλέσας την αντίδρασιν των παπικών, ακόμη και των Γάλλων αναρχοκομμουνιστών: «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑ ΗΘΟΠΟΙΟ» (18|12|2012). «Liberation εναντίον Ντεπαρντιέ: Λοιπόν, Ζεράρ, έχεις @ρχίδια» (οποία κατάπτωσις του αθεϊστικού Τύπου). «Η γαλλική εφημερίδα Liberation ζήτησε από γνωστό Γάλλο ηθοποιό να γράψει ένα πύρινο άρθρο εναντίον του Ντεπαρντιέ που παρέδωσε το διαβατήριό του και έφυγε στο Βέλγιο για να μην πληρώνει φόρους». Το άρθρο υπογράφει ο ηθοποιός Φιλίπ Τορεντόν και έχει τίτλο «Λοιπόν, Ζεράρ, έχεις @ρχίδι@;» «Ζεράρ τι νόμιζες ότι θα σε επιβραβεύσουμε; … εκεί που πήγες εσύ, ο άνθρωπος «σκέφτομαι μόνο την πάρτη μου», ο άνθρωπος για τα λεφτά, ο άνθρωπος με τους δικτάτορες φίλους» γράφει μεταξύ άλλων ο Τορεντόν, ο οποίος υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του σοσιαλιστή δημάρχου στο Παρίσι. «Θα προσπαθήσουμε, χωρίς τη δική σου παρουσία, να κάνουμε αυτή τη χώρα έναν τόπο όπου παρά την κρίση θα μπορούμε ακόμη να γυρίζουμε ταινίες και να ανεβάζουμε θέατρα χάρη σε επιχορηγήσεις που θα παίρνουμε αφού πρώτα αφαιρέσουμε τους φόρους»…αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ…».

Δια να αντιληφθεί τις, πόσον ο Εξαπωδώ προσεπάθησεν να στρέψει τον Ομολογητή σε λάθος κατεύθυνση, παραθέτω ασχολίαστον μιαν είδησιν: «Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θέλει να λάβει την τουρκική υπηκοότητα» (Ναυτεμπορική-17 Σεπ 2018). «“Προτίθεμαι να επισκεφθώ την Τουρκία τον Οκτώβριο και να μιλήσω με τον Ερντογάν για την απόκτηση υπηκοότητας,…”. Όπως μετέδωσε στις 7 Σεπτεμβρίου το Γαλλικό πρακτορείο, ο Ντεπαρντιέ εθεάθη στην Πιονγιάνγκ κατά την διάρκεια της παρέλασης που έγινε προς τιμήν των 70 χρόνων από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας. Ο Ντεπαρντιέ αποκήρυξε τη γαλλική υπηκοότητα πριν από χρόνια, αντιδρώντας στην αύξηση της φορολογίας των πλουσίων, και το 2013 έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα, ενώ έχει και αλγερινό διαβατήριο.

Όμως η Αγία Ζώνη δεν επέτρεψε να συμβεί το ανόσιον. Ο Πρόεδρος Πούτιν, στον ελεύθερο χρόνο που οικονομούσε στα διαλείμματα των σχεδισμών δηλητηρίασης των πολιτικών του αντιπάλων, στάλαζε στην καρδιά του Γεράρδου την αγάπην για την Ορθοδοξία, σε βαθμό να αναπτυχθεί υποδορίως και κάποιος αδιόρατος πλατωνικός ερωτισμός του ηθοποιού προς τον στιβαρόν ημίγυμνον και ένοπλον καβαλάρην ηγεμόνα: «Ντεπαρτιέ: «Αγαπώ πολύ τον Πούτιν, επισκέπτομαι πολύ συχνά…» (22 Μαϊος 2015), άλλωστε το θαύμα είχε συντελεστεί: «Πολίτη της Ρωσίας ονόμασε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ο Βλαντιμίρ» (03/01/2013). Η τελευταία πράξις του θαύματος συνετελέσθη τώρα. Αγαλλίασεν η σοβαρή Αλαφουζιάς « Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος».
Άλαλα τα χείλη των παπικών.

ΨΥΧΩΦΕΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

«To σεξαπίλ της θείας Μετάληψης». [Γυμνοί καλλιτέχνε Ομολογητές της Ορθοδοξίας σε εποχή διωγμών] «Σε εποχή διωγμών ο Ελληνορθόδοξος κρατικός θεός, στέλνει στην Εκκλησία του Ομολογητές και Μάρτυρες,…Μετά τη σύμβουλο του κ.Τσίπρα Βασιλική την Αρεοπαγίτισσα, Απόστολο των Θυρανοιξίων και την Ιστοσελίδα Iskra του Λαφαζάνη, Ιππότη της ρωσικής στέπας και της Θείας Μετάληψης, ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος, ένας αληθινός διανοούμενος και ο ποδοσφαιριστής Τοροσίδης, ένας στοχαστής του αγνού αθλητισμού [που τη μέρα που παντρεύτηκε θρησκευτικά (είχε προηγηθεί πολιτικός γάμος!!!) βάφτισε και το παιδί του (!)], δήλωσαν πως θα κοινωνήσουν. Αυτοί όμως που η αρετή της πίστης τους έλαμψε πιο πολύ ήταν η Μαρία Σολωμού και ο Στράτος Τζώρτζογλου …οι οποίοι εμφορούμενοι από χριστιανική ταπείνωση, έχουν εκθέσει γυμνό το σώμα τους…«20 διάσημοι Έλληνες φανατικοί του Άγιου Όρους». «Από το ..Λάκη Λαζόπουλο μέχρι τον Γιώργο Τσαλίκη… ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης…ο Σταμάτης Γονίδης ..Το «κορμί» Νίκος Αναδιώτης… ο Γιάννης Αϊβάζης … ο Γρηγόρης Αρναούτογλου…“Αυτό που έζησα στο Άγιο Όρος εγώ, είναι να βγάζω την μπλούζα μου- τότε και αδύνατος με ένα ωραίο σώμα θυμάμαι-..πετάγεται ένας ιερέας..“Σας παρακαλώ πάρα πολύ, ντυθείτε γιατί με κολάζετε”…Νίκος Βέρτης…ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου… …Το μοντέλο και παρουσιαστής Νίκος Παπαδάκης…Φάνης Μουρατίδης…Θανάσης Ευθυμιάδης…Ο Βασίλης Τοροσίδης αναζητά την κατάνυξη..Έντονες πνευματικές αναζητήσεις έχει και ο Γιάννης Πλούταρχος…Αντώνης Ρέμος ..».

Update
Η Ορθοδοξία θαυματουργεί. Ο Δεπαρτιέ ηργάσθη ως εκδιδόμενος (σε gay) και ενεπλάκη με κλοπές, ναρκωτικά, κλπ. («Ελευθεροτυπία»-8.10.2014. «Κλοπές, ναρκωτικά, σεξ με γκέι»). Όμως, προφανώς, μετενόησεν:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=451046
Εξεδίδετο παιδιόθεν σε φορτηγατζήδες (τι κρίμα να μην ήτο υποτακτικός κάποιου Γέροντος της Ορθοδοξίας, οπότε θα είχε γλυτώσει από αυτήν την αθλιότητα) και σχετικώς προσφάτως ούρησε δημόσια στο διάδρομο αεροπλάνου (iefimerida-30.12.2018. «Η αλήτικη πορεία του όμορφου άσχημου του σινεμά, που εκδιδόταν από παιδί σε φορτηγατζήδες, για να ζήσει». «…κατηγορούμενος για βιασμό και σταθερά επιθετικός απέναντι στους δημοσιογράφους..Είτε όταν άφησε αναίσθητο έναν δημοσιογράφο είτε όταν ούρησε μέσα στο αεροπλάνο μέσα στην καμπίνα των επιβατών είτε όταν έδειρε και έβρισε έναν αυτοκινητιστή στο κέντρο στο Παρίσι»).
https://www.iefimerida.gr/news/468575/zerar-nteparntie-i-alitiki-poreia-toy-omorfoy-ashimoy-toy-sinema-poy-ekdidotan-apo-paidi

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Γεράρδος Δεπαρτιέ, γυμνιστής-φοροκλέφτης (και πάρα πολλά ακόμη… ) -Ομολογητής της Ορθοδοξίας

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.kathimerini.gr/world/985224/o-zerar-nteparntie-thelei-na-lavei-tin-toyrkiki-ypikootita-tha-episkefthei-ton-erntogan/

  Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θέλει να λάβει την τουρκική υπηκοότητα -Θα επισκεφθεί τον Ερντογάν
  Newsroom
  17.09.2018 • 18:37 μμ

  Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Πιονγιάνγκ, δήλωσε ότι προτίθεται να πάρει την τουρκική υπηκοότητα, γράφει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

  «Προτίθεμαι να επισκεφθώ την Τουρκία τον Οκτώβριο και να μιλήσω με τον Ερντογάν (για την απόκτηση υπηκοότητας-σ.σ) , φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Γάλλος ηθοποιός.

  Όπως μετέδωσε στις 7 Σεπτεμβρίου το Γαλλικό πρακτορείο, ο Ντεπαρντιέ εθεάθη στην Πιονγιάνγκ κατά την διάρκεια της παρέλασης που έγινε προς τιμήν των 70 χρόνων από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας.

  Τον Ιανουάριο του 2013 ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ απέκτησε τη ρωσική υπηκοότητα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  https://www.mirror.co.uk/news/world-news/gerard-depardieu-north-korea-anniversary-13219119

  Actor Gerard Depardieu spotted in crowds in Pyongyang during North Korea’s 70th anniversary celebrations
  The French actor was spotted among the thousands of spectators enjoying the festivities in Kim Il Sung square

  ByElaine McCahillDeputy News Editor
  22:59, 9 SEP 2018UPDATED23:11, 9 SEP 2018

  The 69-year-old French-born actor, who took Russian citizenship in 2013,was seen in the lobby of a hotel in Pyongyang on Friday.

  Depardieu was spotted among a crowd of spectators enjoying the country’s celebrations.

  North Korea staged a military parade on Sunday with thousands gathering in Kim Il Sung square for the festivites.

  It’s not known whether the Green Card actor was there as a guest or to take part in the celebrations.

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  H δόξα της Οριοδοξίας 3. Ο/Η του (οθωμανικού) κώλου λέει:

  https://www.sabah.com.tr/magazin/2019/10/01/gerard-depardieu-erdogan-hayrani-cikti-1569916964


  Gerard Depardieu Erdoğan hayranı çıktı

  Giriş Tarihi: 1.10.2019 08:33
  Son Güncelleme: 1.10.2019 15:10

  Daha önce İstanbul’da ev almak ve Türk vatandaşlığına geçmek istediğini açıklayan Fransız aktör Gerard Depardieu, Başkan Erdoğan’ın büyük hayranıymış.

  Ο Gerard Depardieu είναι οπαδός του Erdogan


  Ο Γάλλος ηθοποιός Gerard Depardieu, ο οποίος δήλωσε ότι ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι στην Κωνσταντινούπολη και να αποκτήσει τουρκική υπηκοότητα, ήταν οπαδός του Προέδρου Ερντογάν. Ο Depardieu, ο οποίος συναντήθηκε με τον ηθοποιό Cansel Elçin, είπε στον Elçin ότι του άρεσε πολύ η ηγεσία του Ερντογάν. Προς το παρόν, πήγε παντού για τον Πρόεδρο Ερντογάν «ένας μεγάλος ηγέτης», δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός, είναι γεμάτος επαίνους για την Τουρκία που υπόσχεται σε μια συνέντευξη.

 4. Ο/Η Παλιός λέει:

  Χριστιανός Ορθόδοξος βαπτίστηκε ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι στο Παρίσι.

  Το Μυστήριο του Βαπτίσματος τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ντουμνίσκ κ. Ιωάννης, παρουσία στενών φίλων του Γάλλου ηθοποιού.

  Τέλος να αναφερθεί ότι μετά την βάπτισή του ο κ. Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε ο ίδιος νονός ενός μικρού κοριτσιού.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2013/05/03/3may13/

  Ο ‘φωτισμός’ του Κουστουρίτσα Νεμάνια (τ.Εμίρ)

  ………………………………..

  Ο Κουστουρίτσα είναι σίγουρα ένας μεγάλος σκηνοθέτης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικές του θέσεις είναι πάνω από την κριτική. Η εγχώρια, με λίγες εξαιρέσεις, σιωπή γύρω από αμφιλεγόμενες δηλώσεις και κινήσεις του, μπορεί να αποδοθεί είτε στην κουλτούρα της Ομερτά που ανθεί στην ελληνική κοινωνία, είτε στην αδυναμία να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της πρόκλησης ή της τρέλας.
  —–Ο Κουστουρίτσα βαφτίστηκε το 2005 Χριστιανός Ορθόδοξος σε ένα μοναστήρι, ανήμερα του πολεμιστή Αγίου Γεώργιου, ενός στρατιωτικού που τον έχουν για προστάτη τους πολλοί χριστιανικοί στρατοί. Υποθέτω ότι η επιλογή της ημέρας και ο συμβολισμός της έγιναν συνειδητά.

  Η μεταστροφή του στην Ορθοδοξία δεν έχει τίποτα από τα χαρακτηριστικά αυτής του πρώην ουτοπιστή σοσιαλιστή Ντοστογιέφσκι. Ο τελευταίος ήταν απόλυτα ειλικρινής και έντιμος μέσα στις απελπισμένες μυστικιστικές του αναζητήσεις. Δεν έχει επίσης τίποτα από την αναγεννητική στροφή του πρώην τυπικά Ορθόδοξου στρατιωτικού Τολστόι στον ευαγγελικό χριστιανισμό, γεγονός που κόστισε τον Αφορισμό του. Ο Κουστουρίτσα μοιάζει να γοητεύεται από τον εθνικισμό, τον καισαρισμό, την κοσμική επισκοπική εξουσία, τη χλιδή, το θρησκευτικό και φυλετικό μίσος, την εχθρότητα προς τη Δημοκρατία και προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, που μαστίζουν την Ανατολική Εκκλησία. Προέρχεται από αδιάφορη θρησκευτικά, τυπικά μουσουλμανική, οικογένεια. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως ο πατέρας του ήταν άθεος. Οι γηγενείς Ευρωπαίοι αστικοποιημένοι μουσουλμάνοι (Αλβανία, Βοσνία κλπ) έχουν τόση σχέση με το Ισλάμ όση και οι Ελληνορθόδοξοι με το Χριστιανισμό, δηλαδή περίπου καμία. Ο Κουστουρίτσα δικαιολόγησε τη «μεταστροφή» του αναζητώντας τις ρίζες του στη σερβική Ορθοδοξία των πολύ μακρινών του προγόνων, που εξισλαμίστηκαν, μας λέει, βίαια. Ο πράγματι εκτεταμένος όμως εξισλαμισμός των Βόσνιων Ορθόδοξων δεν φαίνεται να έγινε με τη βία, όπως δεν έγινε και πουθενά αλλού, έγινε εθελοντικά και για οικονομικούς λόγους και γιατί τα μακροχρόνια μίση των ντόπιων Καθολικών και Ορθόδοξων είχαν κουράσει το χριστιανικό πληθυσμό και γιατί υπήρχε η προϊστορία του διωγμού από την Ορθόδοξη Εκκλησία των χριστιανών Βογόμιλων.

  Ο σκηνοθέτης μας δεν είναι ούτε ανήλικος, ούτε κάποια αγράμματη γριούλα, κάνει συνειδητά επιλογές που δεν αντέχουν στο φως της κριτικής. Ο γιός του Μουράτ λοιπόν, ο Εμίρ βαφτίστηκε σε ηλικια 51 ετών, παίρνοντας το όνομα Νεμάνια. Ένα όνομα καθόλου τυχαίο που σηματοδοτεί το μέγεθος της φρεναπάτης ή της υποκρισίας ή και των δυο μαζί. Ο Νεμάνια (=φτωχός, κι ο Κουστουρίτσα που ζει σε δικό του χωριό, σκηνικό παλιάς του ταινίας με μια ξύλινη ορθόδοξη εκκλησία, έναν κινηματογράφο, εστιατόρια, καταστήματα και περίπτερα με τοπικά προϊόντα, δεν μου φαίνεται για άπορος) ήταν ένας κοινός δολοφόνος εξουσιομανής ηγεμόνας, πρώην Καθολικός που ασπάστηκε την Ορθοδοξία. Ανέτρεψε τον αδελφό του Τιχομίρ, με τη βοήθεια της Εκκλησίας, μετά από σκληρή μάχη κατά την οποία ο τελευταίος πνίγηκε σε κάποιο ποτάμι. Η Ορθόδοξη πίστη του δεν εμπόδισε το «Μεγάλο Ζουπάνο της Ράσκας» να συμμαχήσει με τον καθολικό αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Φρειδερίκο Βαρβαρόσσα στην τρίτη Σταυροφορία κατά του Βυζαντίου. Αυτή η πίστη του έδωσε και το πρόσχημα να αιματοκυλίσει, προεδρεύοντας προηγουμένως Συνόδου των Σέρβων ορθόδοξων επισκόπων (εικόνα από φρέσκο του 1290), τους χριστιανούς Βογόμιλους, τους πιθανότερους πρόγονους του Κουστουρίτσα, που αργότερα (15ος αι.) όσοι γλύτωσαν από το ορθόδοξο λεπίδι, κατέφυγαν στη Βοσνία, καταρρακωμένοι και αποδεκατισμένοι από τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες, από τους Βούλγαρους τσάρους και από τους δυο Νεμάνια, τον άγιο και το γιό του. Στιγματισμένοι με πυροσφραγίδες, με τον αρχηγό τους Βασίλειο και τους συντρόφους του καρβουνισμένους στον Ιπόδρομο το 1118 από τον οικουμενικό πατριάρχη Νικόλαο το Γ΄ και τον αυτοκράτορα, στις φωτιές της Ιερής τους Εξέτασης, έγιναν τελικά μουσουλμάνοι για μια καλύτερη ζωή.

  —–Οι Βογόμιλοι βαρύνονταν με τρία μεγάλα αμαρτήματα που ενοχλούσαν κάθε ορθόδοξη Εξουσία. Μελετούσαν το Ευαγγέλιο, δεν είχαν επαγγελματικό ιερατείο, πίστευαν στην κοινωνική Δικαιοσύνη και πολεμούσαν γι’αυτήν, πράγματα ασυγχώρητα. Στην ουσία ο Κουστουρίτσα, μεταστρεφόμενος στην Ορθοδοξία, πιθανόν να πρόδωσε τους κυνηγημένους προγόνους του και να δήλωσε υποταγή στους δολοφόνους και βασανιστές τους. Πράξη που δικαιολογεί και την έσχατη πλάνη του, να υπερασπιστεί εδώ και λίγες ημέρες με παραπλανητικά σοφίσματα, σα βουλευτής της σατανιστικής ‘Χρυσής Αυγής’ που θαυμάζει τον παιδόφιλο φονιά Στράιχερ, έναν φασίστα παιδεραστή, τον επίσκοπο της Τούζλα Βασίλειο. Αυτή είναι και η δεύτερη αφορμή να ασχοληθώ με την αφεντιά του.

  —–Η προσχώρηση του Κουστουρίτσα στην Ορθοδοξία, και η υποστήριξή του προς την παραστρατιωτική Μαφία του Μιλόσεβιτς, απαιτούσαν και κάποια δικαιολόγηση των σφαγών που έκαναν οι Σέρβοι, πράγμα που έκανε πλαγίως στην ταινία ‘Underground’, όπου προσπάθησε να αποδώσει τη σφαγή στην πρώην Γιουγκοσλαβία στους εκρηκτικούς χαρακτήρες των ανθρώπων της και όχι στον Εθνικισμό.

  Το πράγμα δεν πέρασε στη Δύση απαρατήρητο. Ο Βόσνιος συγγραφέας Αλέξανδρος Hemon κατήγγειλε ότι η ταινία υποβαθμίζει τις φρικαλεότητες των Σέρβων εθνικιστών παρουσιάζοντας τη σύγκρουση σαν αποτέλεσμα, «εσωτερικής, άγριας τρέλας». Ο Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας Aλεν Φιλκενκρότ αποκάλεσε στην έγκυρη ‘Le Monde’ το σκηνοθέτη “χαμερπή και φανταχτερό εικονογράφο εγκληματικών στερεοτύπων» και την ταινία, που δεν την είχε όμως δει ακόμη (την είδε μετά και δεν άλλαξε γνώμη, την έγραψε, ίδια ξανά, στην αριστερή Liberation), «εκδοχή της πιο παραπλανητικής σερβικής προπαγάνδας». Για την ταινία του επιτέθηκε και ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ Ανρί Λεβί, ενώ ο Σλάβοϊ Ζίζεκ δήλωσε ότι ήταν μια από τις χειρότερες ταινίες που είχε δει. Το 2007 του απονεμήθηκε στη Γαλλία ο τίτλος του αξιωματικού της Λεγεώνας των Γραμμάτων, από τον υπουργό Πολιτισμού Ρενώ Donnadieu de Vabres, έναν δεξιό πολιτικό του κόμματος Σαρκοζί. Συνομιλώντας στη Θεσσαλονίκη με τη Σώτη Τριανταφύλλου ο Κουστουρίτσα, έδειξε, με αφορμή την κακή κριτική και την άστοχη βράβευσή του, για μια ακόμη φορά τις αθεράπευτα εθνικιστικές του αντιλήψεις, τσουβαλιάζοντας τους Γάλλους φιλόσοφους με το Γάλλο δεξιό υπουργό: «Έτσι είναι οι Γάλλοι, κρίνουν μεν, απολογούνται δε» («Εμίρ Κουστουρίτσα: ‘Δεν πιστεύω στη Δημοκρατία-Δεν αρκεί για νέες παγκόσμιες ανατροπές’»-‘ΤΟ ΒΗΜΑ’, Λ.Κουζέλη 25/05/2012).

  Καρπός του θρησκευτικού φωτισμού του Κουστουρίσα είναι και η τελευταία του (2012) ταινία «Our life» (‘Η ζωή μας’), όπου ο ίδιος υποδύεται έναν ορθόδοξο μοναχό, απασχολημένο με το χτίσιμο ενός νέου μοναστηριού, που ανεβαίνει ένα λόφο κάθε μέρα μεταφέροντας ένα σάκο με πέτρες και όταν φτάνει στην κορυφή φωνάζει, χαρούμενος, αφήνει εκεί τα λιθάρια και πηγαίνει πάλι πίσω. Ο Κουστουρίτσα θέλει προφανώς να ιδεολογικοποιήσει την κατά κανόνα άχρηστη ζωή των καλόγερων, που ζουν σε βάρος της κοινωνίας, φορείς κάθε διαστροφής, κλεπταποδόχοι και φύλακες μάταιων θησαυρών, απομονωμένοι σα θηρία ή δραστήριοι σαν επιχειρηματίες, λέγοντας πως η ταινία συμβολίζει τάχα την πάλη του ανθρώπου! Καθόλου περίεργο, που το Γενάρη του 2010 είχε τιμηθεί στον καθεδρικό ναό της Μόσχας από τον πατριάρχη της, μαζί με το Ρώσο πρωθυπουργό, «για την «ενίσχυση της ενότητας των ορθόδοξων λαών»».

  —–Τώρα που η σερβική Εκκλησία εξευτελίζεται από την αποκάλυψη της μακρόχρονης συγκάλυψης των σκανδάλων παιδεραστίας (και όχι μόνο) δυο εθνικιστών επισκόπων της, των Βρανίων Παχώμιου και Σβορνικίου Βασίλειου, κλήθηκε στα όπλα ο Κουστουρίτσα να υπερασπιστεί το δεύτερο και το έκανε με τρόπο τόσο στρεψόδικο και αποπροσανατολιστικό, που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Μπορεί όποιος θέλει να δει την είδηση στην ιστοσελίδα του μεγάλης κυκλοφορίας σερβικού ταμπλόιντ ‘Kurir’ και εδώ σε σύντομη αγγλική μετάφραση.

  —–«Koυστουρίτσα: Και τι έγινε αν ο Κασαβέντα είναι gay; «Μας διδάσκουν να είμαστε θετικά διατεθειμένοι προς τις παρελάσεις gay υπερηφάνειας, και τώρα μας λένε ξαφνικά ότι είναι λάθος που ο επίσκοπος είναι αμφισεξουαλικός. Και γι ‘αυτόν θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση, δεν είναι εύκολο για αυτόν. Ο σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα υπεραμύνθηκε του Επισκόπου Βασίλειου Κασαβέντα, ο οποίος, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο οποίο έχει συλληφθεί επ ‘αυτοφώρω με ένα νεαρό άντρα, συνταξιοδοτήθηκε. «Υπάρχουν gay ταχυδρόμοι, αθλητές, γιατί δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν και στην Εκκλησία; Δείτε πόσοι από αυτούς είναι στην Καθολική Εκκλησία στην Αμερική, πόσος είναι ο αριθμός των ατόμων που είναι πραγματικά πέρα από την ετεροφυλόφιλη ζωή. Βλέπω ότι αυτό ενοχλεί περισσότερο από ότι οι διοργανωτές της gay παρέλασης».

  —–Εδώ ο Κουστουρίτσα εμφανίζεται σαν κουφός και τυφλός. Αρκεί νομίζω μια τέτοιου μεγέθους υποκρισία για να δειχθεί ο άνδρας. Προσποιείται πως δεν ξέρει ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι ομοφυλόφιλος αθλητής και άλλο ομοφυλόφιλος ομοφοβικός ρατσιστής επίσκοπος, θέλει να αγνοεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει υποκριτικά και δαιμονοποιεί την ομοφυλοφιλία, πως ο Σέρβος πατριάρχης διαμαρτύρεται κατά της gay parade, την ίδια στιγμή που κουκουλώνει σκάνδαλα ιερής παιδεραστίας, πως ο Κασαβέντα δεν κατηγορείται για αμφιφυλόφιλος, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται ο Κουστουρίτσα, κατηγορείται για βιαστής 16χρονης μουσουλμάνας που τη βάφτισε με τη βία (ιερή παιδεραστία), κατηγορείται για βιαστής ανήλικων αγοριών (παιδεραστία) και για σεξουαλική παρενόχληση υφισταμένων του ιερέων και ιεροσπουδαστών, για τον ύποπτο θάνατο ενός νέου που αρνήθηκε να έχει σχέσεις μαζί του, για τη σχέση του με έναν νεαρό στριπτιζέρ ο οποίος του αποσπούσε λεφτά για να μην μιλήσει, για την προκλητική φωτογράφηση μαζί του στο χυδαία πολυτελέστατο επισκοπικό του μέγαρο, για την οργάνωση οργίων με ισχυρούς φίλους του, για την ευλογία που παρείχε στη γενοκτονία των Μουσουλμάνων και για την κατεδάφιση σπιτιών Μουσουλμάνων προκειμένου να χτίσει ένα μοναστήρι.

  Τολμά να εξισώνει την κρυφή ομοφυλοφιλία του επισκόπου, με τη γενναία ομοφυλοφιλία των ακτιβιστών, που διώκονται από τη φαρισαϊκή Εκκλησία του Κασαβέντα. Κάνει πως αγνοεί ότι το βίντεο με το νεαρό ήταν το κρίσιμο στοιχείο, που εξανάγκασε να πάψει η συνένοχη ιερά Σύνοδος και ο ρατσιστής ομοφυλοφιλοφάγος πατριάρχης της (κάτι σαν το Χριστόδουλο) να κάνουν για χρόνια πως δεν ξέρουν τίποτα για τους δυο επισκόπους, αλλά και για μια σειρά άλλων άθλιων ιερωμένων. Μάλιστα ακόμη και τώρα αρνούνται να τους δικάσουν και προσποιούνται πως συνταξιοδότησαν τον άγιο Βασίλειο «για λόγους υγείας».
  …………………  Σέρβοι Ορθόδοξοι, θύματα ως παιδιά των Σέρβων παιδεραστών εθνικιστών Επισκόπων καταφεύγουν σε βρετανικά δικαστήρια, αφού η ιερή παιδοφιλία στη Σερβία (και αλλού….), δεν τιμωρείται

  http://rs.n1info.com/English/NEWS/a375950/Serb-pristes-paedophiles-to-face-UK-courts.html

  30.03.2018. |19.09 >19.24

  Priests’ pedophile victims go to London court

  A group of Serbia’s and Bosnia’s citizens said they would take Serbian Orthodox Church (SPC) to a London court after a number of them were victims of paedophilia by priests, Radio Free Europe reported.

  …………………

  Bojan Jovanovic, former deacon, filed charges against bishop Vasilije Kacavenda from Republika Srpska, a part of Bosnia, for sexual harassment and demanding Jovanovic to pimp young boys for him.

  In spite of Jovanovic’s numerous testimonies both in public and before the SPC Synod, as well as an incriminating video which police did not even bother to authenticated, the bishop was not persecuted and the SPC retired him due to alleged health reasons.
  ………………………..

  • Ο/Η Frixos λέει:

   Τα επιτευγματα του ευρωπαικου πνευματος, η ευμαρεια και η ευφορια που δημιουργησαν ειχαν σαν αποτελεσμα να παρεχουν στους δυτικους Ευρωπαιους την πολυτελεια οχι μονο να ανεχονται τις υβρεις των αλλων, αλλά ακομη και να αφισβητουν οι ιδιοι τον Δυτικο πολιτισμο (πολλοι πυροβολημενοι αναζητωντας την νιρβανα και την αυτοπραγματωση καταφευγουν κατα στίφη σε ανατολίτικες ανορθολογικες δοξασιες).

   Ο Εμίρ Κουστουρίτσα αναμφισβητητα ειναι ενας ιδιαιτερα προικισμενος σκηνοθετης και ενας πολυ ενδιαφερων τυπος, που ομως επελεξε ως πραμάτεια του τη βαλκανικη μπίχλα.

   Παρ’ ολο που ζει στο Παρισι και στην Νορμανδια στην πραγματικοτητα ειναι ενας Γιουγκος,που εμφορειται απο την πεποιθηση οτι ο προτεσταντισμος ειναι το απολυτο κακο και οι Βορειοι Ευρωπαιοι ξενερωτοι και μοχθηροι, σε αντιθεση με τους βαλκανιους οργισμενους τυπαδες που ειναι πολυ ενδιαφεροντες και …ωραιοι τυποι.
   Και βεβαιως ειναι οπαδος της θυματοποιησης.

   Αυτο βεβαιως δεν εμποδιζει τους Γαλλους οχι μονο να τον βραβευουν αλλά να ειναι περιζητητος στους καλιτεχνικους κυκλους και ο γαλλος υπουργος πολιτισμου να αναζητα την φιλικη συναναστροφη του.

   Με αφορμη αυτα και αλλα τετοια μου ερχεται στο μυαλο η σκεψη οτι προκειται για τα συμπτωματα που περιεγραφε ο Νιτσε πριν 150 χρονια, οταν φωναζε σε ωττα κουφων οτι η Ευρωπη αρχιζει να χανεταιι σε μια παθητικοτητα, να βυθιζεται σε εναν ιδιοτυπο ινδουϊσμο και οτι θα θυμηθουν τα γραφομεναν του μετα τον επομενο μεγαλο πολεμο.

 6. Ο/Η Uriah Heep λέει:

  Ουρεί έξω από την τουαλέτα στο αεροπλάνο

  Gérard Depardieu urine dans un avion – Le Figarowww.lefigaro.fr › flash-actu
  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  17 Αυγ 2011 – La star de cinéma Gérard Depardieu, connu pour ses excentricités, a uriné dans la cabine d’un vol Paris-Dublin mardi soir. Le comédien …

  Gérard Depardieu fait pipi dans l’avion… hors des toilettes …www.liberation.fr › societe
  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  17 Αυγ 2011 – Pris d’une envie pressante, l’acteur français Gérard Depardieu, 62 ans, a uriné mardi hors des toilettes à bord d’un vol Paris-Dublin de la …

  The RidicuList: ‘I just want to pee’
  42.964 προβολές•19 Σεπ 2011

  Actor Gerard Depardieu explains exactly what happened on the flight made famous on «The RidicuList.»

 7. Ο/Η Uriah Heep λέει:

  ΕΞΗΓΗΣΗ Oύρησης
  Προσφέρθηκα να «καθαρίσω»

  https://www.tmz.com/2011/08/19/gerard-depardieu-urinated-pees-airplane-apology-air-france/

  GERARD DEPARDIEU
  URINATION EXPLANATION
  I Offered To ‘Clean Up The Mess’
  8/19/2011 6:00 AM PT

  https://www.bbc.com/news/world-europe-14591800

  Depardieu ‘apologises’ for publicly urinating on jet
  Published19 August 2011

  French actor Gerard Depardieu has apologised for the «humiliating» incident which saw him removed from a flight to Dublin, a friend said.
  Depardieu, 62, urinated in front of fellow passengers after being refused permission to use the lavatory as the plane prepared for take-off.
  Staff told him to stay seated but it is understood he urinated into a bottle.
  Fellow actor Edouard Baer, travelling with him, said his friend had prostate problems and had not been drinking.
  After being removed from the flight, Depardieu caught a later flight to Dublin.
  He was flying to Ireland with Cityjet to film Asterix and Obelix: God Save Britannia.
  Sober
  In a statement issued on Depardieu’s behalf to French media, Baer said he had passed him the bottle in which to urinate, but it had overflowed.
  «Gerard was upset at this and offered to clean up the mess,» he said.
  «He has prostate problems and it was very worrying and humiliating for him.
  «He was also stone-cold sober at the time. This is not the way he usually behaves.»
  A passenger on the CityJet plane contacted a French radio station on Wednesday and to say that Depardieu had stood up minutes before take-off and declared in a loud voice: «Je veux pisser, je veux pisser» (English: I want to pee).
  Following the incident, the aircraft taxied back to the terminal at Charles de Gaulle airport and Depardieu was removed from the flight.
  Cityjet confirmed the plane had been delayed and it took off later than scheduled.
  In a statement the airline, a subsidiary of Air France, said: «Flight AF5010, which was due to depart at 1845 from Paris to Dublin, was delayed due to an incident on board involving a passenger who refused to remain in his seat as the aircraft was taxiing on the runway.
  «The captain returned the aircraft to stand where the passenger was offloaded.»

 8. Ο/Η laskaratos λέει:  Για όσους μελετήσουν το update,
  να σημειώσω πως πολλοί ομολογητέ της Ορθοδοξίας, υποστηρικτέ του ανδρισμού του Χριστού, ουρούν δημοσίως.
  Δεν είναι ανώμαλοι επιδειξίες, αυτοταπεινώνονται και δείχνουν πόσο απονήρευτοι είναι.
  Εκτός από τον Δεπαρτιέ και ο μουσολινικός και χιτλερικός Χρήστος Παππάς.
  https://www.iefimerida.gr/news/96704/%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC%CF%82-%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-mega

  ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΑΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ
  Ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς ούρησε στην είσοδο του MEGA
  26|03|201

 9. ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ
  Ο Στράτος Τζώρτζογλου ολόγυμνος, εσταυρωμένος, πάνω σε τρούλο -Τι κάνει στην Πάρο [εικόνες]
  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/115357/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B6%CF%8E%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

  Στράτος Τζώρτζογλου:«Κοινώνησα και στην καραντίνα»

  Καλεσμένος στην εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου

  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/stratos-tzortzogloy-pisti-karantina-theia-koinonia

  https://www.prothselida.com/2010/10/sexy-sex.html

  Μαρία Σολωμού sexy ηθοποιός : Δεν ξέρω αν χορταίνεται το σεξ .

  Oι γυναίκες είμαστε πολύ σκύλες μεταξύ μας. Μου έχουν «πέσει» κατά καιρούς άτομα και των δύο φύλων. «Ναι, έχω δοκιμάσει ναρκωτικά», εξομολογείται η Μαρία Σολωμού και για ακόμα μία φορά σοκάρει με συνέντευξή της.

  https://www.ethnos.gr/lifestyle/105514_maria-solomoy-tha-koinoniso-tin-kyriaki-kai-den-fobamai-tipota

  Μαρία Σολωμού: «Θα κοινωνήσω την Κυριακή και δεν φοβάμαι τίποτα»

 10. Ο/Η Ζωζώ ντε Σαπουνά λέει:


 11. Ο/Η Σβετλάνα Ιωσήφοβνα Αλληλούγιεβα λέει:

  Δεσμοί με τον Ορθόδοξο κλήρο

  https://www.valeursactuelles.com/clubvaleurs/societe/info-va-depardieu-ete-baptise-chretien-orthodoxe-la-cathedrale-russe-de-paris-ce-vendredi-123322

  Όταν ρωτήθηκε από το Valeurs actuelles, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είπε : «Ήμουν ο νονός ενός μικρού κοριτσιού» (που βαφτίστηκε μαζί του την ίδια μέρα) αλλά η «αίσθηση της Ορθόδοξης λειτουργίας» και «οι δεσμοί με τον ορθόδοξο κλήρο» έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο.

 12. Ο/Η των ξέκωλων λέει:

  https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/39546-ilarion-elpizo-i-orthodojia-na-einai-o-teleutaios-stathmos-tou-zerar-nteparntie

  Το Πατριαρχείο Μόσχας εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία θα είναι η τελική επιλογή της πνευματικής αναζητήσεως του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος πρόσφατα βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός στο Παρίσι.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι ο γάλλος ηθοποιός τη δεκαετία του 1960 ασπάστηκε το Ισλάμ, και αργότερα τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό.

 13. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη-βιασθείσα λέει:

  https://www.iefimerida.gr/zoi/ereyna-biasmo-baros-zerar-nteparntie

  Γαλλία: Κατηγορείται για βιασμό ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ -Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

  23|02|2021 | 20:10

  Η Γαλλίδα, ηλικίας περίπου 20 ετών, υποστηρίζει πως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ τη βίασε στο σπίτι του στο Παρίσι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.