Ρεκόρ κρουσμάτων (110), σε Ελληνορθόδοξο εκκλησιαστικό γηροκομείο-19 νεκροί!

[O σατανικός ιός χτυπά ύπουλα Ελληνισμό-Ορθοδοξία]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ενώ η κυβέρνηση πιεζόμενη από ανθελληνικά κέντρα  ανακάλεσε την αρχική σοφή της απόφαση να μη φορούν οι πιστοί μάσκα μέσα στους ναούς, η Ορθοδοξία δέχτηκε κι άλλο χτύπημα στην Αυστραλία. Το Γηροκομείο «Βασιλειάς»  της Μελβούρνης, αναδείχτηκε πρώτο μεταξύ των πρώτων στόχων του σατανικού ιού στην Ωκεανία, αρχικά με 84 κρούσματα.  Αντιγράφω από σχετικά ρεπορτάζ: «Τουλάχιστον 11 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βασιλειάδα». (σημ.Λ.: 4 μέρες πριν δημοσιευθεί το παρόν, έγιναν 19! efsyn/gr-2.8, από εφ. «Ν. Κόσμος»). «Όσον αφορά στη Βασιλειάδα, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αυτής της κρίσης, η Ρυθμιστική Αρχή Λειτουργίας των γηροκομείων έχει απειλήσει ακόμα και με ανάκληση της άδειας λειτουργίας, επικαλούμενη τα ζητήματα που έχουν εγερθεί σε σχέση με το ξέσπασμα της επιδημίας στο γηροκομείο, και τον τρόπο αντιμετώπισης της από τη διοίκηση». «Εκνευρισμός και διαφωνίες σε σύσκεψη για την Βασιλειάδα». «..στον ελληνικό οίκο ευγηρίας της «Βασιλειάδας» να σημειώνει τα περισσότερα κρούσματα από κάθε άλλο (μεμονωμένο) κτιριακό συγκρότημα μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων (84)». «Μακάριος: Όλοι θρηνούμε για τους θανάτους στην “Βασιλειάδα”…Παρακαλώ όλους τους ανθρώπους να δείξουν υπομονή και να μας δώσουν χρόνο», επισήμανε προσθέτοντας ότι «μελετώ προσωπικά τα δεδομένα και αν χρειαστεί δε θα διστάσω να λάβω σκληρές αποφάσεις για το καλό του Ιδρύματος». Eνώ ο Αρχιεπίσκοπος θρηνούσε, οι προσβληθέντες (και οι ενδεχόμενες ευθύνες του) αυξήθηκαν: «τη Μελβούρνη συγκλονίζει η υπόθεση ενός ομογενειακού οίκου ευγηρίας, 110 τρόφιμοι του οποίου νοσηλεύονται προσβεβλημένοι από τον κορωνοϊό και είναι όλοι τους Ελληνες–Καταγγελίες για τραγικά λάθη στη φροντίδα των ηλικιωμένων» (ΤΑ ΝΕΑ-Ροββά Κατερίνα, 5 Αυγούστου 2020 | 05:00).

Υπενθυμίζω τα εξής. Ο ιός εισχώρησε στην Ελλάδα μέσω του Μωριά, από πελοποννήσιους προσκυνητές των Αγίων Τόπων, στέλνοντας στο Νοσοκομείο ακόμη κι ιερέα. Στη συνέχεια χτύπησε την ελληνική Μακεδονία, αναγκάζοντας το Άγιο Όρος να μπει σε καραντίνα με κρούσμα τεσσάρων μοναχών, που είχαν συμμετάσχει σε τουρνέ κάποιου  χεριού (οι Άγιοι είναι συνήθως Εκατόγχειρες) του Αγίου Γεωργίου στην Βρετανία. Ακολούθως δολοφόνησε Επισκόπους στη Ρουμανία, Ουκρανία (Ρώσον) και στη Ρωσία, πλήττοντας και Ιερές Μονές, μοναχούς, ιεροσπουδαστές, διακόνους, πρωτοπρεσβυτέρους, διαλέγοντας ιδιαίτερα όσους αμφισβήτησαν την ισχύ του, αυτούς που είχαν διαβεβαιώσει το ποίμνιο πως δεν μπορεί να χτυπήσει εντός των ναών και αυτούς που διακήρυξαν πως ο ιός ήταν θεόσταλτος για να καταστείλει την αμαρτία.

Θέτω ένα ερώτημα: Γιατί ο Ιός χτύπησε την ελληνική Μελβούρνη; Απαντώ: Πρώτη αιτία ήταν διότι εκεί μεγαλούργησε ως Επίσκοπος ο μέγιστος των Ρωμιών Αρχιερέων, καταλιπών ευωδίαν Αγιότητος («Ο ‘ενσκήψας τραγικός τσαρλατάνος’»-περιοδικό ‘Unfollow’, Διον. Καλιντέρης τ. Μάιος 2014. «Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός καταγγέλλει…ότι η σύντομη αυστραλιανή εξόρμηση του Σεραφείμ δεν ήταν παρά ένας πονηρός ελιγμός για την προαγωγή του στον επισκοπικό βαθμό»), ο Ομολογητής Πειραιώς Σεραφείμ, διάδοχος του συκοφαντημένου («ομοφυλόφιλον σεκς) αγίου Καλλίνικου, εν φιλανθρωπία συνοδοιπόρος του ευσεβέστατου Εφοπλιστού Μαρινάκη, Αρχιστράτηγος των Ταγμάτων Κρούσης της Αμώμου Μικροβιοκτόνου Μεταλήψεως, πνευματικός πατέρας των ορφανών παιδιών που βίαζε ανενόχλητος ο ευσεβής Θεολόγος Λαλαούνης στο «Παιδικό Σπίτι» στην θεοφρούρητη επικράτεια της Μητροπόλεως. Δεύτερη αιτία: Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Γρινιεζάκις (εκ νήσου Κρήτης ορμώμενος) συκοφαντήθηκε για την αγορά πολλών εκατομμυρίων ενός απαρτεμάν που θα φιλοξενούσε τις νύχτες της Αυτού Μακαριότητας («Το απαρτεμάν του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας». «…Κι όλα αυτά από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί, μιας και όποιος δεν το ξέρει ο Αρχιεπίσκοπος όλες τις υπόλοιπες ώρες διακονεί – δουλεύει, αν θέλετε–χωρίς τις εν λόγω πολυτέλειες στο Γραφείο του στο Ρεντφερν…»), αφού την ημέρα ο εργάτης της Εκκλησίας την αφιερώνει εις το ποιμαντορικό του έργο. Το απαρτεμάν, εκτός από εστία νυχτερινής ανάπαυσης του  Ποιμενάρχου είναι και αποδοτική οικονομική επένδυση, που επέσυρε τον φθόνο άλλων κληρικών και τροφοδότησε δυστυχώς χυδαίες ανυπόστατες επιθέσεις για σπατάλη, μωροφιλοδοξία, καλοπέραση («Για πολυτελή βίο σε διαμέρισμα 6.5 εκατ. δολαρίων εγκαλείται…»-Καθημερινή, 16.7.2020).

Η Κερκόπορτα για να εισβάλει ο ιός στα ιερά εδάφη της Αρχιεπισκοπής είχε ανοίξει. Η σεμνότητα του Γρινιεζάκι, δεν του επέτρεψε να εξηγήσει πως το διαμέρισμα αγοράστηκε για να φιλοξενήσει άστεγους που θα χτυπηθούν από τον covid-19. Είναι παράδοση στην Αρχιεπισκοπή αυτή να δίνει ο Αρχιεπίσκοπος τα πάντα, ψυχή και σώμα, στο ποίμνιό του και να συκοφαντείται μετά για την αγιότητά του: «ο πρώτος Ρωμιός Δεσπότης στην Αυστραλία (1924), ο Χριστόφορος τον Φεβρουάριο του 1926, ενόψει κατηγοριών εναντίον του για ανηθικότητα, κατήγγειλε τέσσερις νεαρούς Έλληνες για συνωμοσία με σκοπό να συκοφαντηθεί για «κακόφημη συμπεριφορά» [H. L. N. Simmons  «Australian Dictionary of Biograph», Vol. 9, (Melbourne University Publishing-MUP), 1983]. Για κακή του τύχη, στις 14.12.1927 χτυπήθηκε σοβαρά από μοτοσυκλέτα ενώ περίμενε να επιβιβαστεί σε τραμ για κάποια κακόφημη περιοχή του Σίδνεϊ. Λίγο πριν είχε φύγει από δεξίωση αρραβώνων παριστάνοντας τον άρρωστο. Το γεγονός προκάλεσε κουτσομπολιά και η εφημερίδα «Πανελλήνιος Κήρυξ» ζήτησε από την Κωνσταντινούπολη την ανάκλησή του (βλ. «Παροικιακό Βήμα», Χρ. Φίφης  Ιούλιος 2019).
Νομίζω πως αν δούμε την πορεία των κρουσμάτων στον Ορθόδοξο χώρο, και την οικουμενική  γεωπολιτική του διαδρομή, διαπιστώνεται αβίαστα πως ο κορωνοϊός, είναι όργανο εωσφορικής επιθέσεως σε εξέλιξη, κατά της Ορθοδοξίας και μόνη ορθή γραμμή άμυνας είναι η αντεπίθεση στην Ελλάδα, την κοιτίδα της Ανατολικής Εκκλησίας, με τον παραδοσιακό εορτασμό της «Παναγίας». «Καλή Παναγιά», ας είναι φράση συνθηματική και αποφασιστική στο στόμα όλων των Πανελλήνων, που θα ξεχυθούν στα πανηγύρια της σε όλη την χώρα, στην Τήνο, στη Σουμελά, στην Τρυπητή του Χωροφύλακα Αμβρόσιου στο Αίγιο, σε λόγγους, βουνά και ραχούλες.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in conspiracy theories, IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Ρεκόρ κρουσμάτων (110), σε Ελληνορθόδοξο εκκλησιαστικό γηροκομείο-19 νεκροί!

 1. Ο/Η όχι μάσκες στην Εκκλησία λέει:

  https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/254383_ayxithikan-ta-kroysmata-apo-ton-gamo-meta-baptisis-sti-thessaloniki

  01.08.2020, 19:14
  Αυξήθηκαν τα κρούσματα από τον γάμο μετά βάπτισης στη Θεσσαλονίκη
  efsyn.gr

  Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι και ιχνηλατήσεις στους καλεσμένους της γαμήλιας τελετής στη Θεσσαλονίκη με περισσότερα από 150 παριστάμενα άτομα, μεταξύ των οποίων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον νέο κορονοϊό 10, ανάμεσά τους ο γαμπρός και η νύφη.
  Άλλα 100 αποτελέσματα δειγμάτων αναμένονται τις επόμενες ώρες.
  Τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο έχουν προς εξέταση 200 δείγματα ύποπτα για κορονοϊό, χωρίς ωστόσο να αφορούν όλα στον συγκεκριμένο γάμο.
  H τελετή στη δυτική Θεσσαλονίκη, στις 25 Ιουλίου, έγινε σε ανοιχτό, υπαίθριο χώρο της εκκλησίας.
  Ωστόσο, περίπου 40 από τους καλεσμένους μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του ναού, γιατί μετά τον γάμο το ζευγάρι έκανε και τη βάφτιση του παιδιού του.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:


  Oμιλεί ο υπεύθυνος του δολοφονικού Γηροκομείου

  19 οι νεκροί του ιερού Γηροκομείου
  Η περίθαλψη δεν ήταν δωρεάν, πλήρωναν κάθε μήνα οι συγγενείς
  Το κόστος στα νοσοκομεία το αναλαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

  Μεγάλη προσφορά:
  Οι εκκλησίες και οι ιερείς της Αρχιεπισκοπής θα κάνουν δωρεάν τις κηδείες

  «τεστ για κορονοϊό που είχε γίνει σε ηλικιωμένους βρέθηκαν «ξεχασμένα» σε μια σακούλα σκουπιδιών, μέσα στο γηροκομείο, τα οποία τελικά ήρθε και τα πήρε ταξί για να τα πάει στο εργαστήριο για ανάλυση».

  https://www.efsyn.gr/kosmos/asia/eirinikos/254463_stoys-19-oi-nekroi-trofimoi-sto-omogeneiako-girokomeio-tis-melboyrnis

  02.08.2020, 17:25
  Στους 19 οι νεκροί τρόφιμοι στο ομογενειακό γηροκομείο της Μελβούρνης
  efsyn.gr

  Φόβους ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στη δομή φιλοξενίας «Βασιλειάδα» θα αυξηθεί, εγείρουν οι διακομιδές αρκετών ηλικιωμένων σε νοσοκομεία, σε κωματώδη κατάσταση.

  Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, οι θάνατοι που είχαν σημειωθεί στο ομογενειακό γηροκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής ιστοσελίδας «Νέος Κόσμος», ανέρχονταν στους 19.

  Οι Έλληνες της Μελβούρνης που έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό, εκτιμάται ότι ανέρχονται στους 25, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στον «Νέο Κόσμο».

  Μάλιστα, περισσότεροι τρόφιμοι της «Βασιλειάδας» θα πέθαιναν αν δεν μεταφέρονταν άμεσα στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε απόρρητη ιατρική έκθεση την οποία δημοσίευσε το Σάββατο στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Herald Sun.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εναπομείναντες 30 τρόφιμοι, άτομα που κυρίως πάσχουν από άνοια, είχαν 24 με 48 ώρες ζωής.

  Όπως έγραψε την Παρασκευή η ομογενειακή ιστοσελίδα, το γηροκομείο εκκενώθηκε αφού άλλα έξι μέλη του (προσωρινού) προσωπικού του βρέθηκαν θετικά στον Covid-19.

  Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί στην «Βασιλειάδα» για να αντικαταστήσουν το μόνιμο προσωπικό του ιδρύματος που έχει μπει σε καραντίνα.

  Όπως είναι γνωστό, από την Τετάρτη 22 Ιουλίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέθεσε τη διαχείριση του ιδρύματος σε ιδιωτική εταιρία με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το απόλυτο χάος.

  Τώρα το γηροκομείο είναι άδειο, αφού την Παρασκευή όλοι οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

  Σύμφωνα με την έκθεση εκκένωσής του που δημοσίευσε η εφημερίδα Herald Sun η κατάσταση των ηλικιωμένων ήταν τραγική:

  Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

  Όλοι οι ηλικιωμένοι έπασχαν από αφυδάτωση και ασιτία.
  Πολλοί είχαν λιποθυμήσει.
  Λόγω του ότι ήταν μολυσμένοι από τον ιό, το οξυγόνο τους ήταν πολύ χαμηλό, είχαν πυρετό και πνευμονία.
  Αρκετοί ήταν γεμάτοι ακαθαρσίες και φορούσαν ξένα ρούχα.
  Η πίεση του αίματος ήταν απελπιστικά χαμηλή σε δυο διαβητικούς.
  Κάποιοι δεν μπορούσαν να μιλήσουν καθόλου και βρίσκονταν σε κωματώδη κατάσταση.
  Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, οι οικογένειες των ατόμων αυτών είναι εξαγριωμένες και ζητούν απαντήσεις.
  Εκπρόσωπος της διεύθυνσης της «Βασιλειάδας» είπε στον «Νέο Κόσμο» ότι θλίβεται βαθύτατα. «Για την κατάσταση αυτή δεν ευθυνόμαστε εμείς. Εμάς μας έβαλαν σε καραντίνα πριν 10 μέρες και ακολούθησαν όλα αυτά που ακολούθησαν», είπε.

  Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΔΣ της «Βασιλειάδας» Κον Κόντης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα The Age, αποκαλύπτει ότι τεστ για κορονοϊό που είχε γίνει σε ηλικιωμένους βρέθηκαν «ξεχασμένα» σε μια σακούλα σκουπιδιών, μέσα στο γηροκομείο, τα οποία τελικά ήρθε και τα πήρε ταξί για να τα πάει στο εργαστήριο για ανάλυση.

  Για την ώρα η «Βασιλειάδα» είναι προσωρινά κλειστή.

  Η διοίκηση του ιδρύματος ελπίζει ότι το προσωπικό της θα επιστρέψει και πάλι στις 6 Αυγούστου, όπως προκύπτει από επιστολή που στάλθηκε στους συγγενείς των τροφίμων, η οποία δόθηκε στο «Νέο Κόσμο».

  Στην ίδια επιστολή εκφράζεται η λύπη του ιδρύματος που, πάνω στο χάος που προκλήθηκε, στάλθηκαν αυτόματα λογαριασμοί. Αναφέρεται ακόμα πως από τις 22 Ιουλίου δεν υπάρχει χρέωση και αυτό θα συνεχιστεί έως τις 6 Αυγούστου.

  Το κόστος στα νοσοκομεία το αναλαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

  Σημειώνεται τέλος ότι οι εκκλησίες και οι ιερείς της Αρχιεπισκοπής θα κάνουν δωρεάν τις κηδείες όσων τροφίμων έχασαν την ζωή τους.

  ______________________________

  Η επιχείρηση φιλανθρωπία της Ορθοδοξίας, δοξάζει την Ελλάδα στην Αυστραλία

  https://www.smh.com.au/politics/federal/fatal-consequences-seniors-demand-help-to-stay-out-of-aged-care-as-infections-grow-20200804-p55ij3.html

  ‘Fatal consequences’: Seniors demand help to stay out of aged care as infections grow

  David Crowe
  By David Crowe
  August 4, 2020 — 6.08pm

 3. Ο/Η Mακαρία η οδός λέει:


  «Οι πεινασμένοι παππούδες της Αυστραλίας που έμειναν χωρίς νερό μόλις ΩΡΕΣ πριν από το θάνατό τους σε ένα σπίτι φροντίδας ηλικιωμένων που χτυπήθηκε με κορονοϊό – και μια ακόμη πανωλεθρία τεστ αίματος να αφήνονται εκτεθειμένα σε μια σφραγισμένη τσάντα»

  Οι τρόφιμοι στο σπίτι του St Basil’s Aged Care έμειναν λιμοκτονούμενοι και αφυδατωμένοι

  Πηγές ανέφεραν ότι οι τρόφιμοι ήταν σε άθλιες συνθήκες όταν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

  Μερικοί ήταν με λερωμένοι και με βρώμικα ρούχα, ενώ άλλοι ήταν ημι-αναίσθητοι

  Ένας σάκος δοκιμών COVID-19 αφέθηκε επίσης χωρίς επίβλεψη στην εγκατάσταση για έξι ώρες

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8582761/Elderly-residents-Melbournes-St-Basils-Aged-Care-left-starving-dehydrated.html

  Starving Australian grandparents left with no water were just HOURS from dying in coronavirus-hit aged care home – and another debacle saw tests left exposed in an unsealed bag

  Residents at St Basil’s Aged Care home were left starving and dehydrated

  Sources said residents were in awful conditions when transported to hospitals

  Some were in soiled and dirty clothing while others were semi-conscious

  A bag of COVID-19 tests was also left unattended at facility for six hours
  By ELIZA MCPHEE FOR DAILY MAIL AUSTRALIA

  PUBLISHED: 08:07 BST, 1 August 2020 | UPDATED: 08:32 BST, 1 August 2020

  Elderly residents were left starving, dehydrated and on the verge of death before being transported out of one of Melbourne’s most coronavirus-hit aged care homes, insiders claim.

  St Basil’s Home for the Aged in Fawkner, in the city’s north, has been linked to 124 cases and 12 deaths.

  Throughout the week all residents were taken to private hospitals with many being wheeled out on stretchers, leaving their precious belongings behind.

  Details have since emerged about the condition of residents when they were transported as many were in dirty or soiled clothes and hadn’t eaten or drank anything all day.

  Insiders have revealed some residents were found semi-conscious while others were suffering pneumonia and had very low oxygen levels, The Herald Sun reported.

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.exapsalmos.gr/2020/08/04/fimonoun-pali-to-thriskeftiko-synaisthima-tou-laou-tis-imeres-tis-panagias/

  4 Αυγούστου 2020
  Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

  Τελικά το ζήσαμε κι αυτό! Το είπε ο κ. Σύψας. Φέτος δεν θα γίνουν λιτανείες στα μεγάλα εκκλησιαστικά κέντρα που ευλαβούνται την Παναγία ( Τήνο, Πάρο, Βέρμιο Παναγία Σουμελά,Αγιάσο κ.ά. ), Τελεία και παύλα…!!!

  Κι ας ήταν κάποτε το κατ’ εξοχήν όπλο των πιστών ώστε να επέμβει ο Θεός.
  Σήμερα δεν ισχύουν αυτά! Οι μάσκες είναι ισχυρότερες της πίστεως. Για το καλό μας.
  Κι όμως κάποτε συγκλονιζόταν και συγκινήτο κι ο ίδιος ο Θεός με την πάνδημη συμμετοχή και παράκληση των πιστών και χάριζε το ποθούμενο στον δοκιμαζόμενο λαό μας.

  Στην ιστορία και τη ζωή της Εκκλησίας μας έχουν καταγραφεί πάμπολα περιστατικά, όπου ο καλός Θεός μετά τήν πάνδημη παράκληση του λαού, επενέβη σωστικά σε περιόδους επιδημίας, ανομβρίας, λοιμωδών ασθενειών κ.α.και έκανε το θαύμα προς το συμφέρον της αιτήσεως. Σήμερα αυτά θεωρούνται αλλόκοτα και γραφικά.

  Ήλπιζα πάντως, οτι δεν θα δικαιωνόμουν τόσο γρήγορα. Όταν ο «Εξάψαλμος» πριν από λίγους μήνες είχε μιλήσει πρώτος για αυτά που θα συμβούν στην Εκκλησία- μέχρι και για τον προσεχή Δεκέμβριο, όπου αναρωτιόμουν πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα και αν θα στήσουμε φάτνες και χριστουγεννιάτικά δένδρα- κινδύνεψα να γίνω γραφικός.

 5. Ο/Η Βλαχoορθόδοξος λέει:

  https://neoskosmos.com/el/250842/iatrodikastiki-erevna-se-synergasia-me-tin-astynomia-gia-thanatous-stin-vasileiada/

  Ιατροδικαστική έρευνα, σε συνεργασία με την αστυνομία, για θανάτους στην «Βασιλειάδα»

  «Δεν ξέρουμε τίποτα για την έρευνα» απαντά η διοίκηση που παρέλαβε και πάλι το γηροκομείο και αρχίζει η επιστροφή των τροφίμων του

  6 August 2020 11:50am

  Ο ιατροδικαστής της Βικτώριας, Judge John Cain, έδωσε εντολή να γίνει έρευνα για πέντε θανάτους στο ελληνικό γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής «Βασιλειάδα» στο Fawkner.

  Σύμφωνα με τις πληροφoρίες του «Νέου Κόσμου», στην έρευνα συμμετέχει και η αστυνομία.

  Ο ιατροδικαστής πρέπει να βρει από τι πέθαναν τα άτομα αυτά, κάτω από ποιες συνθήκες και να κάνει εισηγήσεις για να μην θρηνήσουμε άλλους τέτοιους θανάτους στο μέλλον.

  Εκπρόσωπος της «Βασιλειάδας» δήλωσε άγνοια για την έρευνα και είπε ότι το ίδρυμα δεν έχει επίσημη ενημέρωση.

  ……………………………
  https://neoskosmos.com/en/167919/controversy-surrounding-archbishop-makarios-of-australia/

  Controversy surrounding Archbishop Makarios of Australia and the $6.5 million apartment

  17 June 2020 2:39pm

  Awar of conflicting interests lie beneath the unfolding controversy over the purchase of a $6.5 million luxury apartment with iconic views of the Sydney Harbour Bridge and the Opera House for Archbishop Makarios, head of the Greek Orthodox Church in Australia.

  Διαμάχη γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο της Αυστραλίας και το διαμέρισμα 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων

  17 Ιουνίου 2020 2:39 μ.μ.

  Φόβος συγκρουόμενων συμφερόντων βρίσκεται κάτω από τη διαμάχη σχετικά με την αγορά ενός πολυτελούς διαμερίσματος ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων με εικονική θέα στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ και την Όπερα, του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία.

 6. Ο/Η G.A. λέει:

  https://neoskosmos.com/el/253313/sto-epikentro-tis-prosochis-ta-oikonomika-tis-vasileiadas/

  Στο επίκεντρο της προσοχής τα οικονομικά της «Βασιλειάδας»

  Για «υπερβολικά» ενοίκια από τον οίκο ευγηρίας στην Αρχιεπισκοπή, γράφει η The Age- Όλα τα κεφάλαια που πληρώνει η «Βασιλειάδα» στην Αρχιεπισκοπή πάνε για τους ηλικιωμένους, απαντά ο Κόντης

  28 August 2020 11:35am

  Ένα θέμα που ανέφερε πριν λίγες μέρες ο «Νέος Κόσμος», αναφορικά με το ενοίκιο που καταβάλει το γηροκομείο «Βασιλειάδα» στην Αρχιεπισκοπή, επανήλθε στην επικαιρότητα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας The Age.

  Συγκεκριμένα-και όχι για πρώτη φορά- στις 21 Αυγούστου ο «Νέος Κόσμος» ανέφερε:

  «Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα «Βασιλειάδα» ανήκει εξ ολοκλήρου στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και το οικονομικό έτος 2019 είχε έσοδα 13.1 εκατομμύρια που προέρχονταν εξ ολοκλήρου από τις επιδοτήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (στην οποία ανήκει ο τομέας της φροντίδας των ηλικιωμένων).

  Από τα έσοδα αυτά, η «Βασιλειάδα» φέρεται ότι πλήρωσε 2.5 εκατομμύρια δολάρια στην Αρχιεπισκοπή ως ενοίκιο. Μια αύξηση 500.000.

  Όπως ειπώθηκε στον «Νέο Κόσμο» η Αρχιεπισκοπή έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια για το ίδρυμα και το ενοίκιο που εισπράττει είναι ένα πολύ μικρό μέρος της δαπάνης της αυτής και «πολύ φθηνότερο» αν ο χώρος ήταν για ιδιωτική χρήση».

  Την Πέμπτη διερευνώντας τα οικονομικά στοιχεία που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια η «Βασιλειάδα» Fawkner στην αρμόδια ρυθμιστική αυστραλιανή Αρχή, άρθρο της εφημερίδας The Age, αφήνει αιχμές για «υπερβολικά» ενοίκια από τον οίκο ευγηρίας προς την Αρχιεπισκοπή και θέτει ερωτήματα σχετικά με την αξιοποίηση ή όχι ομοσπονδιακών χορηγιών για τη φροντίδα των τροφίμων.

  Αρχικά αναφέρεται ότι η Αρχιεπισκοπή, έλαβε συνολικά 14,6 εκατ. δολ. σε 5 χρόνια από τον οίκο ευγηρίας «Βασιλειάδα» στη Μελβούρνη.

  Σύμφωνα με το άρθρο, το ετήσιο ενοίκιο των 2,5 εκατ. δολ. που κατέβαλε η «Βασιλειάδα» πέρυσι στην Αρχιεπισκοπή ήταν σχεδόν το διπλάσιο του ποσού που θα αναλογούσε βάσει των δημοτικών αποτιμήσεων αξίας και της εκτίμησης ενός έμπειρου μεσίτη εμπορικών ακινήτων.

  Σημειώνεται δε ότι:

  Τα οικονομικά στοιχεία τα οποία υποβλήθηκαν στη ρυθμιστική Αρχή για φιλανθρωπικούς οργανισμούς δείχνουν ότι από το 2015 ο οίκος ευγηρίας κατέβαλε μεταξύ 2 εκατ. δολ. και 3,65 εκατ. δολ. ανά έτος σε ενοίκια προς την Αρχιεπισκοπή.

  Επίσης κατάβαλε ξεχωριστή πληρωμή ετησίως στην Αρχιεπισκοπή μεταξύ 100.000 δολ. και 200.000 δολ.

  Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή περιγράφει τη «Βασιλειάδα» ως «υπο-οντότητα πλήρους ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας».

  Σχεδόν το 95% από τα 13 εκατ. δολ. ετήσιων εσόδων της «Βασιλειάδας», προέρχεται από χορηγίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δείχνουν τα στοιχεία.

  Ο κ. Clinton Baxter, διευθυντής του μεσιτικού γραφείου Savills στη Μελβούρνη, ο οποίος έχει εμπειρία από αντίστοιχα ακίνητα, ανέφερε ότι ένας οίκος ευγηρίας όπως τη «Βασιλειάδα», με άδεια για 150 κλίνες, «συνήθως επιφέρει ένα ενοίκιο κοντά στα 1,4 εκατ. δολ. ετησίως, που ισούται περί τα 180 δολ. ανά κλίνη την εβδομάδα».

  Πριν από την κρίση με τον κορονοϊό στους οίκους ευγηρίας, ένα ενοίκιο αυτού του επιπέδου θα σήμαινε αξίας πώλησης περί τα 24 εκατ. δολ.


  Η εφημερίδα, λέει, ότι επιχείρησε να έχει επικοινωνία και με τον επίσκοπο Δέρβης, Ιεζεκιήλ Κεφαλά, ο οποίος είναι ο ένας εκ των δύο διευθυντών που υπογράφουν τα οικονομικά στοιχεία της «Βασιλειάδας» εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια.

  Από το γραφείο του, παρέπεμψαν στον κ. Κωνσταντίνο Κόντη, τον έτερο διευθυντή της «Βασιλειάδας» που υπογράφει τα οικονομικά στοιχεία.

  Ο κ. Κόντης, ανέφερε το άρθρο, σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «όλα τα κεφάλαια που πληρώνει η ‘Βασιλειάδα’ στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία προορίζονται για επανεπένδυση στη φροντίδα ηλικιωμένων».

  «Σε αυτό περιλαμβάνεται και συνεισφορά για τα μακρόχρονα σχέδια της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την κατασκευή μίας νέας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων 120 κλινών στο Clayton. Σημαντικά κεφάλαια έχουν ήδη δαπανηθεί σε αυτό το σχέδιο».

  Σε σχέση με το ενοίκιο άνω των 2,5 εκατ. δολ. ετησίως, ο κ. Κόντης, σύμφωνα με την The Age σημείωσε ότι «υπάρχουν 16 ανεξάρτητες μονάδες οικιών στο σημείο και είναι μεγάλης έκτασης».

  Ο κ. Joseph Ibrahim, επικεφαλής του τμήματος του Monash University για το Δίκαιο Υγείας και την έρευνας για ηλικιωμένους, επεσήμανε ότι στη «Βασιλειάδα», υπήρχε κάποια διαφάνεια καθώς ως φιλανθρωπικός οργανισμός δεν υποχρεούται να υποβάλει ετήσιες αναφορές στην αρμόδια Επιτροπή (Australian Charities and Not-for-profits Commission).

  Υυποστήριξε ωστόσο ότι είναι σωστό να ρωτάει κανείς τι έκανε ο οίκος ευγηρίας με χορηγίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

  Λόγω του κορονοϊού, ανέφερε, η διαφάνεια είναι ακόμη πιο σημαντική.

  «Συχνά οι φιλανθρωπικοί και οι βασιζόμενοι στην πίστη οίκου ευγηρίας δε δέχονται πολλά ερωτήματα, επειδή οι οικογένειες τείνουν να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτούς», δήλωσε.

  Ο «Νέος Κόσμος» ζήτησε να έχει και την άποψη των υπευθύνων του ιδρύματος αλλά χωρίς επιτυχία.

  Επειδή έχουν υποβληθεί μηνύσεις σε βάρος της «Βασιλειάδας» από συγγενείς ατόμων που πέθαναν στο ίδρυμα, οι υπεύθυνοι κρίνουν ότι δεν πρέπει να κάνουν δημόσιες δηλώσεις.

  https://www.theage.com.au/politics/victoria/church-received-14-6m-in-exorbitant-rent-from-st-basil-s-over-five-years-20200826-p55pki.html

  Church received $14.6m in ‘exorbitant’ rent from St Basil’s over five years

  The Greek Orthodox Church has received $14.6 million in “exorbitant” rent and fees in the past five years from St Basil’s, the aged care home where Australia’s deadliest COVID-19 outbreak has occurred.

  The annual rent of $2.5 million paid by St Basil’s last year to the church was nearly double the amount both a council rates valuation and one of the state’s most senior commercial agents said it should pay.

  (……………)

  και η Μεγαλόχαρη
  https://www.sbs.com.au/language/greek/audio/covid-19-outbreak-eight-deaths-recorded-at-greek-cypriot-nursing-home-in-melbourne-s-epping

  Ο κορωνοϊός ‘χτύπησε’ και άλλο ελληνικό γηροκομείο στη Μελβούρνη: 8 νεκροί

  Η «Παναγία Μεγαλόχαρη» στο προάστιο του Epping, που ανήκει στο δυναμικό της Κοινότητας Κυπρίων Βορείων Προαστίων Μελβούρνης είναι το τελευταίο ομογενειακό κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων που εξελίσσεται σε εστία COVID-19.

  UPDATEDUPDATED 2 DAYS AGO
  BY THEMI KALLOS, ZOE THOMAIDOU

 7. Ο/Η G.A. λέει:


  Spiros Dimitriou at his father John’s grave, at the Northern Memorial Park in Glenroy. John died after acquiring a coronavirus infection at St Basil’s after living there for almost three years.CREDIT:JOE ARMAO

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.exapsalmos.gr/2020/09/05/sodoma-kai-gomorra-stin-afstralia/

  Σόδομα και Γόμορρα στην Αυστραλία….

  Post published:5 Σεπτεμβρίου 2020

  ✔️Σχόλιο της Ελληνο-Αυστραλής δημοσιογράφου Βάσως Ε. Μώραλη/Vasso E. Morali (από το Facebook).

  Μετά από την βράβευση με την ύψιστη διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τον περασμένο Ιανουάριο από τον ίδιο τον κ. Μακάριο για προσωπικό του “ρουσφέτι”, του νεόκοπου Γερουσιαστή του κυβερνώντος κόμματος της Αυστραλίας κ. Andrew Bragg (και επικεφαλής της παναυστραλιανης προεκλογικής εκστρατείας υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων στο δημοψήφισμα του 2017 -στο οποίο αντιστάθηκαν σθεναρά σύσσωμοι ο τότε Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός μαζί με όλους τους Επισκόπους και τους ιερείς του, όπως και όλες ανεξαιρέτως οι χριστιανικές Εκκλησίες της Αυστραλίας),

  Μετά την “αποκατάσταση” και πανηγυρική επαναφορά του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ιερέα στη Μελβούρνη (που είχε καθαιρεθεί -κι επαναφερθεί στις τάξεις των λαϊκών- από πνευματικό δικαστήριο της Αρχιεπισκοπής για εκατοντάδες αποδεδειγμένες απάτες (γάμοι και βαπτίσεις που δεν δήλωνε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και στα τοπικά ληξιαρχεία, για να τσεπωνει μόνος του όλη την αμοιβή) εις βάρος της ίδιας της Αρχιεπισκοπής και χιλιάδων Ομογενών επί 15 χρόνια, με επικύρωση της καθαίρεσης από το Οικουμ. Πατριαρχείο, και εν συνεχεία με πολυετή “καριέρα” του εν λόγω ιερέα από σχισματική σε σχισματική Εκκλησία ανά την Αυστραλία),

  Μετά από ανάλογες άλλες “αποκαταστάσεις” άλλων “σχισματικών αδελφών” (με την καταβολή/υποβολή “ευλογιων” προς την Αρχιεπισκοπή και το οικουμενικό “κέντρο”) τους τελευταίους 12-14 μήνες,

  Σας κάνει εντύπωση που γνωστή ηλικιωμένη και γλοιώδης “Φιλόπτωχος κυρία” του Σίδνεϊ σπρώχνει με όλες τις δυνάμεις της τον “εκλεκτό της καρδιάς της” στον “κολλητό” της για να τον … χειροτονήσει ιερέα;

  Το γεγονός ότι ο εν λόγω επίδοξος προς χειροτονία το έχει “διπορτο” επαγγελματικά και “σωματικά”, ότι είναι χωρισμένος με παιδιά στη Θεσσαλονίκη (απ’ όπου σοβαρές πληροφορίες τον φέρουν να έχει διαφύγει κακήν κακώς έχοντας φεσωσει όποιον μιλάει … Ελληνικά), ότι έχει διαπράξει τα ίδια στα λίγα χρόνια που βρίσκεται στην Αυστραλία εις βάρος Ομογενών επιχειρηματιών εστίασης, ότι μαζί με τον “σύντροφό” του (διέφυγαν μαζί απ’ τη Θεσσαλονίκη λένε οι πληροφορίες) πλευριζουν συστηματικά Ομογενείς χήρες, τις “τα-ι-ζουν έρωτα” και τους τρώνε χρήματα (κάτι δεκάδες χιλιάδες δολάρια από την καθεμία), φαντάζομαι πως είναι ασήμαντες λεπτομέρειες που δεν θα σταθούν εμπόδιο στη χειροτονία ενός τέτοιου θεοσεβουμενου “διαμαντιού”!..

  Ας αναφωνησουμε από τώρα “ΑΞΙΟΣ!”, λοιπόν (όπως είχαμε αναφωνήσει με ενθουσιασμό όλοι μας πριν από περίπου 14 μήνες στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ για κάποιον άλλον και τώρα ρίχνουμε μούντζες στον εαυτό μας!).

  “ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ!”, που θα φώναζε και η παλιά αγαπημένη ηθοποιός μας Σαπφώ Νοταρά!..

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   https://www.kalami.us/2020/omogeneia/makarios-australia1.html

   ‘Εργα και ημέρες του αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας, Μακάριου
   Πολυτελή ζωή και απληστία για όλο και περισσότερες δαπάνες και σπατάλες

   (Eξελίξεις) – Εκκλησιαστικός διασυρμός και στην Αυστραλία

   Ακολουθώντας την πολιτική της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (ΗΠΑ) »όλα γιά το χρήμα» και η »σκανδαλιάρα» Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, αποδεικνύεται ότι »βρωμάει» από κακοδιαχείριση, σκάνδαλα, αρπαχτές κλπ. Δημοσιεύματα στον αυστραλιανό Τύπο, την εξευτελίζουν. Και οι δύο Αρχιεπισκοπές είναι »θυγατρικές εταιρίες» του φιλοχρήματου, διαιρετικού και εξαγοράσιμου πατριάρχη Βαρθολομαίου. Δεν ασχολούνται με τις »πνευματικές ανάγκες» του »ποίμνιου», αλλά »έχουν πέσει με τα μούτρα» στο χρήμα των Ομογενών.

   Η εφημερίδα »The Age» της Μελβούρνης, ασχολείται με το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο του Γηροκομείου »Βασιλειάδα». Στο αρχιεπισκοπικό Γηροκομείο, κοντά 40 Ομογενείς πέθαναν από κορωνα-ιό. Αυτή την εποχή, βρίσκονται σε εξέλιξη δυο ξεχωριστές έρευνες για το Γηροκομείο αυτό: Mία Πολιτειακή (της Βικτώριας) και μία Ομοσπονδιακή. Το δημοσίευμα της »Age», αφορά βασικά στα υπερβολικά ποσά που φέρεται να πλήρωνε κάθε χρόνο ως «ενοίκιο» στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας το συγκεκριμένο Γηροκομείο, το οποίο επιδοτείτο με 13 εκατ. δολάρια Αυστραλίας/περίπου 8-9 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από την Ομοσπονδιακή Kυβέρνηση. Ξέχωρα, φυσικά, το τι πλήρωναν κάθε μήνα οι τρόφιμοί του ή οι οικογένειές τους από δικά τους χρήματα για την παραμονή τους εκεί.
   Φαίνεται ότι, ανώτεροι κληρικοί και λαϊκοί «συνεργοί», παράλληλα ή ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, εκμεταλλευόμενοι τα τελευταία 6-7 χρόνια (ίσαμε που ανάλαβε πέρυσι το καλοκαίρι ο Μακάριος), την σωματική αδυναμία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Στυλιανού, που πάλευε την μία αρρώστια μετά την άλλη (καρκίνος, σοβαρή κατάθλιψη, και μετά μεταστατικός καρκίνος μέχρι που «έφυγε» στις 25 Μαρτίου 2019), δημιούργησαν προβλήματα. Τα διοικητικά καθήκοντα ο μακαριστός, τα είχε εμπιστευθεί στους βοηθούς Επισκόπους του: ιδίως τον μέχρι πέρυσι Απολλωνιάδος Σεραφείμ Γκίνη (από πέρυσι τον Σεπτέμβριο 2019 Μητροπολίτη Σεβαστείας και μη έχοντα τυπικά πλέον σχέση με την Αρχιεπισκοπή, δεν τον θέλει ο Μακάριος), αλλά παραμένοντα έως τώρα στο Σίδνεϊ και τον Ιεζεκιήλ Κεφάλα, υπέργηρος κι αυτός, άνω των 80 χρονών, που εδρεύει στη Μελβούρνη και είχε πιο άμεση επαφή με το συγκεκριμένο Γηροκομείο. Στο Γηροκομείο, Διευθύνων Σύμβουλος από την σύστασή του ακόμα, τον χρόνο 1993, είναι ο Κωνσταντίνος Κόντης… (27 Aυγ. ’20)

   ………………………

   Πρωτοφανή γεγονότα εξελίσσονται εδώ κι έναν χρόνο στην Αυστραλία και ειδικότερα στον χώρο της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, σκορπώντας ανησυχία κι απογοητεύοντας τους Ελληνο-Ορθόδοξους πιστούς στην πέμπτη ήπειρο (πλην συγκεκριμένων ευνοουμένων «κύκλων» της Αρχιεπισκοπής). Από αξιόπιστους, καταγγέλλεται ότι υπό την ηγεσία του αρχιεπισκόπου Μακάριου (Γρινιεζάκη), που ενθρονίστηκε πριν από 14 μήνες / 29 Ιουνίου 2019, διαδόχου του πασίγνωστου στον Ορθόδοξο κόσμο Ιεράρχη και επί 44 χρόνια αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού (Χαρκιανάκη), συμβαίνουν πράγματα που κάθε άλλο παρά αρμόζουν στην Εκκλησία και τις χριστιανικές αρχές και παραδόσεις.

   Oι βάσιμες καταγγελίες, καταργούν λέξεις όπως «νόμιμο» και «ηθικό» με την πολιτική αλλά και εκκλησιαστική έννοια! Ιδιαίτερα όταν εμπλέκεται μ’ αυτές όχι ένας κοινός πολίτης, αλλά η ίδια η Εκκλησία, ένας Αρχιεπίσκοπος και η χριστιανική ηθική…

   Στην διάρκεια της σύντομης (μόλις 14μηνης) θητείας του στην Αυστραλία ο κ. Μακάριος έχει «κατορθώσει» να ξεσηκωθούν και οι… πέτρες, για:
   • την πολυτελή ζωή που διάγει και την απληστία του για όλο και περισσότερες δαπάνες και σπατάλες,
   • την σατανική (για Χριστιανό Ιεράρχη) εμμονή του για αυτοπροβολή,
   • τις διώξεις, τις εκφοβιστικές και ύπουλες τακτικές του εναντίον κληρικών και λαϊκών στις Ενορίες και Φιλόπτωχες Αδελφότητες της Αρχιεπισκοπής, που δεν τον γλείφουν νυχθημερόν ή τυχαίνει να τιμούν εμπράκτως την πνευματική κληρονομιά και το πολύπτυχο έργο του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού,
   • το «κουκούλωμα» σκανδάλου κατάχρησης εις βάρος του Οργανισμού των Γηροκομείων της Αρχιεπισκοπής «ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ» από στενό του συνεργάτη
   • και, κυρίως για τα φαραωνικά του σχέδια «κατεδάφισης και ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων της Αρχιεπισκοπής και της Θεολογικής Σχολής» στο Σίδνεϋ –συνολικού ύψους άνω των 35 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 27-28 εκατ. δολάρια ΗΠΑ τουλάχιστον)- μέσα στα επόμενα δυο-τρία χρόνια κι ενώ όλος ο πλανήτης μάχεται ν’ αντεπεξέλθει στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!.

   Όμως, ο Μακάριος προχωρά ακάθεκτος (σαν να ζει σε … άλλον πλανήτη) στην υλοποίηση των σχεδίων του, χωρίς την έγκριση κανενός αρμοδίου Οργάνου της Αρχιεπισκοπής, χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και χωρίς τα απαραίτητα χρηματικά κεφάλαια!.. Προφανώς, αφού οι συνεχείς προσπάθειές του να εκμαιεύσει μεγάλες «δωρεές» από πλούσιους Ομογενείς δεν φέρνουν τα θεαματικά αποτελέσματα που ποθούσε, τώρα αναγκαστικά θα χρηματοδοτήσει τα μεγαλεπήβολα έργα «του» με τεράστια δάνεια και υποθήκευση ή ξεπούλημα «φιλέτων» της σημαντικής ακίνητης περιουσίας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (η οποία εξασφαλίστηκε με θυσίες τριών γενεών Ομογενών).

   Έως τώρα, βέβαια, διαθέτει την ηχηρή κάλυψη του πατριάρχη Βαρθολομαίου και την (αμφιλεγόμενη) υποστήριξη διαφόρων φορέων και συλλόγων του αυστραλιώτη Ελληνισμού –μεταξύ τους και πολλές οργανώσεις-«σφραγίδες»- καθώς και κάποιων ιδιωτών φίλων του (που εκδίδουν κατά περίπτωση σωρηδόν παρομοίου -σε βαθμό παρεξηγήσεως!- περιεχομένου και φρασεολογίας ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Μακάριο).

   Λιγοστεύουν, όμως, θεαματικά -όσο αποκαλύπτεται η πραγματική του «ατζέντα» και το πραγματικό του «πρόσωπο»- οι υποστηρικτές του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μεταξύ των απλών Ομογενών, που είχαν αρχικά παρασυρθεί από την πρωτόγνωρη κι επιτήδεια εκστρατεία αυτοπροβολής του, ως «αγγελικού, αγαπητικού, ειρηνοποιού και χαμογελαστού» Ιεράρχη.

   Τώρα (με εξαίρεση την κλίκα που τον κολακεύει και τον περιβάλλει επιβάλλοντας, με πρωτοφανείς μεθόδους «κατασκόπευσης» των πάντων και εκδικητικούς εκφοβισμούς, τις αποφάσεις του) κυριαρχούν ο σοβαρός προβληματισμός, η δυσαρέσκεια, η αμφισβήτηση και η πραγματική αγωνία των ευσυνείδητων Κληρικών της Αρχιεπισκοπής και των εκατοντάδων υπευθύνων των Ενοριών – Κοινοτήτων ανά την Αυστραλία απέναντι στο «αυθεντικό πρόσωπό» του (πίσω από την αλαζονεία, τις υποκρισίες και τα αλληλοσυγκρουόμενα ψέματα) και, ιδίως, απέναντι στα μεγαλομανή και ύποπτων κινήτρων σχέδιά του, που υπονομεύουν άμεσα το μέλλον και την οικονομική ευρωστία της Αρχιεπισκοπής και των Ιδρυμάτων της.

   Ο Μακάριος και τα «δεκανίκια» του

   «Δεκανίκι» στον αμφιλεγόμενο Μακάριο παρέχει (με το αζημίωτο, φυσικά) ο ομογενειακός Τύπος της Αυστραλίας, που ουσιαστικά αποτελείται από:

   1) μια ημερήσια «εφημερίδα» ελάχιστης πλέον κυκλοφορίας -με το 90% της ύλης της προερχόμενο από αποκόμματα του ελλαδικού Τύπου- ο διαβόητος «Ελληνικός Κήρυκας» του Σίδνεϋ, που επί δεκαετίες πολεμούσε την Αρχιεπισκοπή και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό και είχε επανειλημμένα καταδικαστεί στα αυστραλιανά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμισή τους – τώρα «κολλητή» του αρχιεπισκόπου Μακάριου,

   2) μία τρισεβδομαδιαία στη Μελβούρνη, ο «Νέος Κόσμος», που ενώ αρχικά είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο της αγοράς πολυτελέστατου διαμερίσματος ως κατοικίας του Μακάριου στην ακριβότερη περιοχή του Σίδνεϋ (μόλις έξι μήνες από την άφιξή του στην Αυστραλία), αργότερα …ανακάλυψε δήθεν «βρώμικο πόλεμο» κατά του Αρχιεπισκόπου και προσχώρησε στο στρατόπεδό του –προκαλώντας αποτροπιασμό και έντονη αντίδραση στις τάξεις των αναγνωστών του, που στηλίτευσαν την «κωλοτούμπα», την ενδοτική κι αντιδεοντολογική στάση της με δημόσια σχόλιά τους ακόμη και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ίδιας της εφημερίδας και

   3) την εβδομαδιαία «Ο Κόσμος» του Σίδνεϋ, που παραδοσιακά βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Αρχιεπισκοπής, σχεδόν μηδενικής πλέον κυκλοφορίας, που ανήκει σε ιδιοκτήτη γραφείου τελετών (πρώην αποσχηματισθέντα διάκονο) –ο οποίος ξημεροβραδιάζεται στο ιδιαίτερο γραφείο του Μακάριου και αποτελεί έναν από τους άτυπους συμβούλους του.

   Και οι τρεις ανεξαιρέτως πλέον «θάβουν» συστηματικά ο,τιδήποτε αρνητικό για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και το «σύστημά» του, εγκωμιάζοντάς τον καθημερινά για τα αυτονόητα που πράττει και αποτελώντας άτυπα «Γραφεία Τύπου» της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

   Ανάλογο «κύμα υποστηρικτών» του Μακάριου εμφανίστηκε ξαφνικά και στην Νέα Υόρκη (εφημερίδα »Εθνικός Κήρυξ», που υπερπροβάλει τον αρχιεπίσκοπο), αλλά και στον ελλαδικό Τύπο από τα μέσα Ιουνίου εφέτος και μετά! Ιδίως σε ιστοσελίδες εκκλησιαστικού περιεχομένου, που ενώ παρουσίασαν καταγγελτικά την περιβόητη αγορά πολυτελέστατου διαμερίσματος ως κατοικίας του τον περασμένο Μάρτιο, από τα μέσα Ιουνίου παρουσιάζονται (χωρίς φανερό λόγο και αιτία) ως «σωματοφύλακές» του και καταγγέλλουν ως «βρώμικο πόλεμο» και «συνωμοσίες» ό,τι δημοσιοποιείται κατά του Μακαρίου (και ιδίως τις όποιες αναφορές για την παράτυπη –όπως καταγγέλλεται από την Αυστραλία- αγορά του επίμαχου πανάκριβου διαμερίσματος, που οι ίδιες ιστοσελίδες είχαν δημοσιεύσει λίγους μήνες νωρίτερα! (Μάλλον κι αυτές «είδαν φως κι ανέβηκαν» στο «τρένο» του Μακάριου, με το αζημίωτο).

   «Κουκούλωμα» κατάχρησης από τον Μακάριο

   Ένα από τα πρόσφατα «επεισόδια» στο σίριαλ «Έργα και Ημέρες του Αυστραλίας Μακάριου» είναι και η υπόθεση δημόσιας καταγγελίας εναντίον του, που έκανε αρχές Αυγούστου (2020) η γνωστή Ελληνο-Αυστραλή δημοσιογράφος και νομικός κ. Βάσω Ε. Μώραλη (έμπειρη πρώην δημοσιογράφος και στέλεχος τόσο της κρατικής ΕΡΤ στην Ελλάδα για 30 χρόνια, όσο και της κρατικής Ραδιοφωνίας SBS Αυστραλίας ως Διευθύντρια του Ελληνικού Προγράμματος), για οικονομική κατάχρηση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων (Αυστραλίας) εις βάρος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Γηροκομείων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ» από στενό συνεργάτη του Μακαρίου και συγκάλυψη της κατάχρησης αυτής από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο (που προΐσταται αυτού του Οργανισμού)!

   Με έγγραφα κι αποδείξεις από την εσωτερική και άλλη αλληλογραφία του Οργανισμού αυτού με την ίδια, η κ. Μώραλη –που είχε αναλάβει προ έτους και πλέον αποκλειστικά τη Δημοσιογραφική Ευθύνη κι Επιμέλεια ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στη Ζωή και το Έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, το οποίο χρηματοδοτείται από την «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ» του Σίδνεϋ- κατήγγειλε επώνυμα τον στενό συνεργάτη του Μακαρίου, προσωπικό πλέον εικονολήπτη και φωτογράφο του Αρχιεπισκόπου, Μαρκέλλο Πετρόπουλο (που ήταν ο τεχνικός υπεύθυνος και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ) για οικονομική κατάχρηση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων εις βάρος του συγκεκριμένου Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής. Και συγκεκριμένα, ότι με διάφορες σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις (σε τριπλάσιο και παραπάνω κόστος από το πραγματικό) ή με ανύπαρκτες χρεώσεις για δήθεν χρήση κινηματογραφικών συνεργείων σε Ελλάδα και Αυστραλία, ο Μ. Πετρόπουλος είχε εκτοξεύσει τον λογαριασμό για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ από 80.000 δολάρια σε 156.000 (ουσιαστικά διπλασιάζοντας το κόστος παραγωγής)!

   Μάλιστα, για να δικαιολογήσει τις σκανδαλώδεις πράξεις του, ο Μαρκέλλος Πετρόπουλος επιχείρησε να «φορτώσει» τις ευθύνες της κατάχρησης, συκοφαντώντας την, στην ίδια την Βάσω Μώραλη (η οποία εξ αρχής πρόσφερε τις υπηρεσίες της για το ντοκιμαντέρ απολύτως ΔΩΡΕΑΝ, με κάλυψη μόνον των στοιχειωδών ταξιδιωτικών εξόδων της από τον Οργανισμό, που χρηματοδοτούσε την παραγωγή του)!

   Οι αθλιότητες αυτές αποκαλύφθηκαν πανηγυρικά ενώπιον του δ.σ. της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ», το οποίο τον περασμένο Μάΐο κάλεσε τον καταχραστή εικονολήπτη και του ανακοίνωσε τον άμεσο τερματισμό της (ήδη πολύχρονης) συνεργασίας του μαζί τους. Οι της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ», μάλιστα, απαίτησαν από τον άνθρωπο που πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους να τους παραδώσει άμεσα όλο το υλικό του ντοκιμαντέρ για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, (ουσιαστικά 35 συνεντεύξεις που είχε προετοιμάσει εξ αρχής και πραγματοποιήσει μόνη της επί έναν χρόνο η Βάσω Μώραλη σε Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη και Αυστραλία), ώστε να ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ χωρίς πλέον τη συμμετοχή του καταχραστή.

   Όμως, την επόμενη μέρα από την αποπομπή του Μ. Πετρόπουλου, παρενέβη κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος (ως υπερ-πρόεδρος του Οργανισμού των Γηροκομείων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας) ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος και αφαίρεσε την αρμοδιότητα και «ιδιοκτησία» του ντοκιμαντέρ από την «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ» (που είχε την πρωτοβουλία για την παραγωγή του και το χρηματοδότησε από τον προϋπολογισμό της), παίρνοντάς το αυθαίρετα στη δική του δικαιοδοσία! Και, μάλιστα, ανέθεσε την ολοκλήρωσή του στον …καταχραστή συνεργάτη του, Πετρόπουλο (τον οποίον είχε, στο μεταξύ, προσλάβει από τον περασμένο Φεβρουάριο έμμισθο συνεργάτη του ως… «Υπεύθυνο Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής» -χωρίς το παραμικρό δημοσιογραφικό υπόβαθρο ή οποιαδήποτε προηγούμενη σχέση του με την Εκκλησία)!

   Η παρέμβαση Μακαρίου σε μια σκανδαλώδη υπόθεση εις βάρος του μεγαλύτερου Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας οδήγησε αλυσιδωτά: 1) στη διάσωση του καταχραστή και απατεώνα εικονολήπτη, 2) στο «κουκούλωμα» της κατάχρησης και την εξασφάλιση του ακαταδίωκτου του δράστη από τον Οργανισμό (που δεν φαίνεται καν να απαίτησε την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τον δράστη της κατάχρησης!), 3) στην κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας της δημοσιογράφου Β. Μώραλη (που είχε εξασφαλίσει με αποκλειστικά προσωπική της δραστηριότητα πάνω από το 90% του υλικού για το ντοκιμαντέρ) και την αυθαίρετη παράδοσή της από τον ίδιο τον Μακάριο για αξιοποίηση στον καταχραστή της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» και προσωπικό συκοφάντη της, και 4) στην αμφίβολη διαχείριση του υλικού του ντοκιμαντέρ από άτομα (Μακάριο και Μ. Πετρόπουλο) που καθημερινά υπονομεύουν, υποβαθμίζουν ή υποτιμούν ανοιχτά τον τιμώμενο στο ντοκιμαντέρ μακαριστό Ιεράρχη Στυλιανό!

   Με διάτρητη ανακοίνωσή του, μέρες αργότερα, ο πρόεδρος του δ.σ. της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποσείσει το βάρος της κατάχρησης και της συγκάλυψής της από τον καταχραστή και τον προστάτη του αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όμως η κ. Β. Μώραλη επανήλθε δημόσια (με ανάρτησή της στη Σελίδα της στο Facebook) με νέα τεκμήρια -που βασίζονταν σε έγγραφες επικοινωνίες του εν λόγω προέδρου μαζί της- και τον γελοιοποίησε, μαζί με τους ανυπόστατους και θρασύδειλους ισχυρισμούς του.

   Την ίδια ώρα, σε άλλο «αδελφό Ίδρυμα» της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στη «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ» Μελβούρνης, πάνω από 40 ηλικιωμένοι Ομογενείς μας, εύρισκαν τραγικό θάνατο από κορονοϊό (μεταφερμένοι κακήν κακώς από τα κρεβάτια τους στο Γηροκομείο στα νοσοκομεία της πόλης), με τους διοικούντες του Ιδρύματος να κατηγορούνται από τις οικογένειες των θυμάτων για σοβαρές και κρίσιμες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό!

   Τα φαραωνικά σχέδια του Μακάριου

   Η αγωνία των Ομογενών, πάντως, Κληρικών και λαϊκών της Αυστραλίας, εντείνεται τελευταία και από την δρομολόγηση των διαδικασιών για την υλοποίηση των φαραωνικών έργων που εξήγγειλε (όχι ενώπιον κάποιου επίσημου θεσμού της Αρχιεπισκοπής, αλλά στο δείπνο για τα… ονομαστήριά του, στις 19 Ιανουαρίου 2020–μόλις 7 μήνες από την άφιξή του στην Αυστραλία) ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος.

   Μπροστά στους σοκαρισμένους Ομογενείς (και σε πλειάδα προσκεκλημένων του Ιεραρχών από κάθε γωνιά του πλανήτη, τα έξοδα των οποίων χρεώθηκαν φυσικά στη …γενναιόδωρη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας), ο Μακάριος ξεδίπλωσε την προσωπική «ατζέντα» του και ανακοίνωσε την προσεχή κατεδάφιση των κεντρικών εγκαταστάσεων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (στο κέντρο του Σίδνεϋ) και εν συνεχεία την ανέγερση νέου πολυώροφου συγκροτήματος στη θέση τους!

   Ανάμεσα στους εμβρόντητους Ομογενείς και αρκετά μέλη του πολυμελούς Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου –του ανωτάτου Οργάνου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και ειδικά αρμοδίου για θέματα διαχείρισης της ακίνητης και άλλης περιουσίας της- οι οποίοι πρώτη φορά άκουγαν για τα σχέδια που αποφάσισε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και, χωρίς να συμβουλευθεί κανέναν ή να λάβει οποιαδήποτε έγκριση από τους αρμόδιους θεσμούς της Αρχιεπισκοπής (Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο ή/και Κληρικο-Λαϊκή Συνέλευση), εξήγγελλε την ώρα εκείνη ο νέος αρχιεπίσκοπος!

   Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον εκάστοτε αρχιεπίσκοπο και ex officio μέλη του τους ανά την Αυστραλία επισκόπους, αποτελείται συνολικά από 53 άτομα (Κληρικούς και Λαϊκούς, που εκλέγονται δημοκρατικά σε κάθε Κληρικο-Λαϊκή Συνέλευση από εκπροσώπους όλων των Ενοριών – Κοινοτήτων της Αυστραλίας) και συνεδριάζει ανά τακτά διαστήματα ετησίως στο Σίδνεϋ (έδρα της Αρχιεπισκοπής) ή σε άλλη μεγάλη πόλη της χώρας, εξετάζοντας κι εγκρίνοντας ή απορρίπτοντας περιουσιακά και άλλα ζητήματα των Ενοριών – Κοινοτήτων όλης της Αυστραλίας. Αυτό ετηρείτο με ευλάβεια σε όλη την 44χρονη θητεία του προηγουμένου αρχιεπισκόπου Στυλιανού.

   Αλλά ο νέος Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο δεν το συγκάλεσε ποτέ στους 14 μήνες της έως τώρα θητείας του, αλλά ούτε και για… καφέ γνωριμίας δεν έχει καλέσει τα μέλη του! Και, φυσικά, από την εξαγγελία των περιβόητων αυτών «αποφάσεων Μακαρίου» άρχισε ο έντονος προβληματισμός στην Ομογένεια, για την σκοπιμότητα των μεγαλεπήβολων αυτών σχεδίων, αλλά και για το «αγκάθι» της χρηματοδότησής τους –αφού τα απολύτως αρμόδια μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου γνωρίζουν καλά πως τα αποθεματικά της Αρχιεπισκοπής κάθε άλλο παρά επαρκούν για τέτοιου μεγέθους και οικονομικού ύψους έργα, που θα ξεπεράσουν τα 20-25 εκατομμύρια δολάρια (Αυστραλίας) τουλάχιστον! Αν, μάλιστα, προστεθεί σ’ αυτά και το «νέο μέγαρο της Θεολογικής Σχολής» -που επίσης εξήγγειλε ο Μακάριος το ίδιο βράδυ- τότε ο λογαριασμός «χτυπάει» κοντά στα 40 εκατομμύρια δολάρια! Και για να καλυφθεί πρέπει ή να χρεωθεί στις τράπεζες η Αρχιεπισκοπή μέχρι το λαιμό ή να βγουν στο «σφυρί» (σε πώληση διά πλειστηριασμών) περιουσιακά της στοιχεία όπως ναοί, κοινοτικές αίθουσες, σχολικά συγκροτήματα, γηροκομεία κ.α. –που οι Ομογενείς κι οι προηγούμενοι ηγέτες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας (ιδίως επί αρχιεπισκοπίας Στυλιανού) «έφτυσαν αίμα» για να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μέχρι τις μέρες μας.

   Μάλιστα, ο βαθύς προβληματισμός των Ομογενών μας στην Αυστραλία γίνεται εφιάλτης όταν έχει προηγηθεί πρόσφατα η παταγώδης (άτυπη αλλά ουσιαστική) χρεο-κοπία, εξαιτίας κακοδιαχείρισης, της μεγαλύτερης Επαρχίας του Φαναρίου, δηλ. της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Με δεδομένο δε πως ο Ελληνισμός της Αυστραλίας φθίνει ολοταχώς με φυσικό τρόπο (η πρώτη γενιά Ελληνο-Αυστραλών, που μιλούν ακόμη ως πρώτη τους γλώσσα τα Ελληνικά και είναι αυτοί που έχτισαν και στηρίζουν ακόμα οικονομικά την Αρχιεπισκοπή, τις εκκλησίες της και τα ιδρύματά της με δωρεές, εισφορές, εράνους και το ταπεινό κεράκι τους, αναχωρεί σωρηδόν πλέον για τον …Παράδεισο) και οι μικτοί γάμοι πληθαίνουν, είναι απολύτως αμφίβολη η δυνατότητα του εναπομείναντος Ελληνισμού της Αυστραλίας να αναλάβει επιτυχώς την εξόφληση τέτοιων πολυδάπανων έργων –τα οποία, μάλιστα, αμφισβητείται ευθέως ποιον ακριβώς θα εξυπηρετούν στο μέλλον!

   Έτσι προκαλείται αγωνία –ιδίως στα συμβούλια των Ενοριών – Κοινοτήτων, που ακόμα εξοφλούν με την ψυχή στο στόμα πολυετή δάνεια για τους ναούς, τα κοινοτικά κέντρα τους, τους παιδικούς σταθμούς τους κ.α.- μπροστά στην επικίνδυνη «περιπέτεια» στην οποία τους σέρνει ο «αποφασίζω και διατάσσω» Μακάριος.

   Ας σημειωθεί πως τα σημερινά κτίρια της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σίδνεϋ βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, διαθέτοντας ικανοποιητικούς χώρους για την στέγαση και των υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και των χώρων της Θεολογικής Σχολής (μαζί με αίθουσες εκδηλώσεων). Πρόκειται για ένα μεγάλο συγκρότημα, γοτθικού στυλ, που συμπεριλαμβάνει τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού (Μνημείο Εθνικής Κληρονομιάς), παιδικό σταθμό και μεγάλη αυλή, δίπλα σε μεγάλο πάρκο στο κέντρο του Σίδνεϋ. Αγοράστηκε επί αρχιεπισκοπίας Ιεζεκιήλ (γύρω στο 1968), με μεγάλες θυσίες της Ομογένειας, και ανακαινίστηκε σταδιακά με μεγάλες δωρεές Ομογενών και σοφή οικονομική διαχείριση από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό σε βάθος περίπου 30 χρόνων.

   Το σίγουρο είναι, πάντως, πως τέτοιου είδους «επενδύσεις» αφήνουν πολλά περιθώρια για κυκλοφορία χρήματος «κάτω από το τραπέζι». (Στην πραγματικότητα μιλάμε για πολλά «μαύρα» εκατομμύρια μέσω -κυρίως- υπερτιμολογήσεων υλικών και υπηρεσιών, που μπορούν να διοχετευθούν σε επιτήδειους και να εξυπηρετήσουν εντελώς ξένους σκοπούς και «κρυφές ατζέντες» διαφόρων –ή ενός και μόνου ενδιαφερομένου).

   Ιδίως όταν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις για την ελαφρά τη συνειδήσει διαχείριση των χρημάτων της Αρχιεπισκοπής και των Οργανισμών της από συγκεκριμένα άτομα στον «κλειστό πυρήνα εξουσίας» της Αρχιεπισκοπής το τελευταίο διάστημα και την «κλίση» τους για πολυτελή βίο και σπατάλες άνευ προηγουμένου.

   Κι αν νομίζετε πως η πανδημία του κορονα-ιού και η ερημιά των ναών μας (λόγω του αυστηρά περιορισμένου αριθμού των πιστών που επιτρέπεται να εισέρχονται στις εκκλησίες), με τις συνεπακόλουθες καταστροφικές συνέπειες στα οικονομικά των Ενοριών – Κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, θα φρέναραν τις ορέξεις του Μακαρίου για τα φαραωνικά έργα που ολομόναχος αποφάσισε –κατά παράβαση του Καταστατικού Χάρτη της Αρχιεπισκοπής του, ο οποίος απαιτεί ειδική συζήτηση και έγκριση τέτοιων αποφάσεων από το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο- κάνετε μεγάλο λάθος! Ο άνθρωπος είναι… ασυγκράτητος και εφορμά στον κοινό πλούτο, που είχε την καλή τύχη να βρει έτοιμο και «στρωμένο» στην Επαρχία που του εμπιστεύθηκαν, ως… ταύρος εν υαλοπωλείω!

   Εν μέσω κορονα-ιού και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο Μακάριος και η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, πλήρωσαν ήδη περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια στους Ομογενείς Αρχιτέκτονες και Μηχανικούς του Σίδνεϋ, Κανδαλέπα και Τσούλο για να εκπονήσουν τα σχέδια της «νέας Αρχιεπισκοπής» (χωρίς, φυσικά, να έχει προηγηθεί κανένας δημόσιος διαγωνισμός ή πρόσκληση και σε όποιον άλλον αρχιτέκτονα και μηχανικό θα ήθελε να υποβάλει προς εξέταση και τα δικά του σχέδια.

   Ο σχετικός φάκελος έχει από καιρό υποβληθεί στον τοπικό δήμο του Σίδνεϋ για έγκριση, ενώ ειδικές ομάδες μηχανικών ήδη επισκέπτονται τους χώρους της Αρχιεπισκοπής για να εξετάσουν το (αρκετά προβληματικό) υπέδαφος των εγκαταστάσεων της Αρχιεπισκοπής στο εσωτερικό προάστιο Redfern, προκειμένου να αποφανθούν για την έκταση των προπαρασκευαστικών έργων για την κατεδάφιση της Αρχιεπισκοπής και την εκσκαφή των βαθιών νέων θεμελίων που απαιτούνται –χωρίς, παράλληλα, να κινδυνεύσει με κατάρρευση ο ευρισκόμενος σε απόσταση αναπνοής Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού (που έχει ανακηρυχθεί από το 2012 Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Νέας Νότιας Ουαλίας Αυστραλίας)!


   Το σκανδαλιστικό διαμέρισμα

   ‘Ολα αυτά έρχονται να προστεθούν στον σάλο που προκλήθηκε όχι μόνο στην Αυστραλία και στην Ελλάδα, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο όπου υπάρχουν Έλληνες και Ορθόδοξοι, από τον περασμένο Μάρτιο –όταν αποκαλύφθηκε η αγορά πολυτελέστατου διαμερίσματος, αξίας σχεδόν 7 (επτά) εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές του Σίδνεϋ ως κατοικίας του νέου Αρχιεπισκόπου –ενός «ιερομονάχου» που έχει πάρει «όρκο πενίας» (όρκο φτώχειας) όταν χειροτονήθηκε Επίσκοπος!

   Το διαμέρισμα που σκανδάλισε τους πιστούς αγοράστηκε ως κατοικία του Μακάριου (κατ’ απαίτησίν του) λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2019, μέσω του Consolidated Trust (Επιτροπή Διαχείρισης Περιουσίας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας) και μάλιστα εν αγνοία του… Ταμία του! Τι πανάκριβο χριστουγεννιάτικο δώρο για τον άνθρωπο που μόλις έξι μήνες ενωρίτερα έπαιρνε μηνιαίο μισθό μόλις χιλίων ευρώ ως Βοηθός Επίσκοπος Εσθονίας!

   Μάλιστα, ο Μακάριος –για να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την εν λόγω αγορά- βγήκε ξεδιάντροπα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής στα μέσα… Ιουνίου ’20, δηλώνοντας πως το διαμέρισμα αγοράστηκε δήθεν όχι ως κατοικία του, αλλά ως «επένδυση» της Αρχιεπισκοπής!

   Διαψεύδοντας και τον γραμματέα της Επιτροπής Διαχείρισης (δικηγόρο Νικ Πάππας) –ο οποίος διαβεβαίωνε με γραπτή δήλωσή του στα αυστραλιανά ΜΜΕ πως το διαμέρισμα πράγματι αγοράστηκε «ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου»- και τον ίδιο τον εαυτό του, που είχε δηλώσει αυτοπροσώπως σε πολυπληθή σύναξη ιερέων του Σίδνεϋ στις αρχές Μαρτίου (όταν είχε πρωτοέλθει στη δημοσιότητα το σκάνδαλο) ότι δεν κατοικεί ακόμα στο επίμαχο διαμέρισμα και ότι θα μετακομίσει σ’ αυτό μόλις τελειώσει η ανακαίνισή του!

   Στην ίδια σύναξη, ερωτηθείς ανοιχτά από ιερείς, ο Μακάριος είχε ισχυριστεί πως το διαμέρισμα αγοράστηκε «με χαμηλότοκο δάνειο», ενώ στην γραπτή ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής τον Ιούνιο 2020, διαβεβαίωνε επίσημα πως πληρώθηκε τοις μετρητοίς! (Πού βρέθηκαν τα μετρητά κι αγοράστηκε το διαμέρισμα είναι μια άλλη «πικρή» ιστορία, με θανατηφόρες –κυριολεκτικά- προεκτάσεις, με την οποία θ’ ασχοληθούμε προσεχώς!).

   Για την ιστορία να πούμε ότι το ολοκαίνουργιο διαμέρισμα, με πρωτοβουλία του κ. Μακαρίου, ανακαινίστηκε το τελευταίο διάστημα εκ νέου πλήρως (καινούργια πολυτελή παρκέ πατώματα, πανάκριβοι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, νέα επίπλωση κ.α.), με κόστος που αγγίζει –κατά ασφαλείς πληροφορίες- τα 3 εκατ. δολάρια!

   Στην διάτρητη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής (18/6/2020) υποστηρίζεται πως η ανακαίνιση δεν κοστίζει τίποτα στην Αρχιεπισκοπή, αλλά καλύπτεται από ομογενή επιχειρηματία, στην πράξη αποδεικνύεται κι αυτό άλλο ένα ψέμα –κατά την προσφιλή «μακάρια» μέθοδο παραπλάνησης και υποκρισίας. Στην πραγματικότητα, ο ομογενής επιχειρηματίας καλύπτει μόνο τα «εργατικά» έξοδα –όλες οι δαπάνες για τα πανάκριβα υλικά που απαιτεί το «γούστο» του Μακαρίου πληρώνονται από τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής! Σύνολο δαπάνης για να κοιμάται πιο κοντά στον… Θεό ο Μακάριος (συγκεκριμένα στον 23ο όροφο ουρανοξύστη-μπουτίκ, με πανοραμική θέα στο διάσημο λιμάνι του Σίδνεϋ και την περίφημη Όπερα της πόλης) κοντά στα 10 εκατ. δολάρια τελικά!

   Γεγονός, που έχει προξενήσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων –ιδίως μεταξύ των νεότερων γενεών Ομογενών, που θεωρούν προκλητική τη συγκεκριμένη αγορά και παρακινούν μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.α.) να μην κάνει κανείς πλέον δωρεές στην Αρχιεπισκοπή και τους Οργανισμούς της και να μην καταθέτουν ούτε μισό δολάριο στους δίσκους των εκκλησιών της!

   Ως ένα μικρό μέτρο σύγκρισης, αξίζει να αναφέρουμε πως ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, στα 44 χρόνια της αρχιερατείας του στην Αυστραλία, κατοίκησε στην πρώτη 15ετία του στο Σίδνεϋ σε ένα ακίνητο – ερείπιο (ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής, πληρώνοντας μάλιστα και ενοίκιο γι’ αυτό), για άλλη μία 15ετία σε ένα λιτό διαμέρισμα 80 τ.μ. (επίσης ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής) σε μικροαστική παραθαλάσσια περιοχή του Σίδνεϋ και για τα τελευταία 14 χρόνια της ζωής του (που αντιμετώπιζε και πολλά προβλήματα υγείας) σε ένα δωμάτιο 12 τ.μ. δίπλα ακριβώς στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή.

   Και το ξεδιάντροπο κι απαίσιο είναι πως ο διάδοχός του, Μακάριος όχι μόνο δεν παραδειγματίστηκε από το ασκητικό παράδειγμα του προκατόχου του, αλλά –όταν ξέσπασε ο σάλος για το πολυτελές διαμέρισμά του, εμβαδού 238 τ.μ.- προσπάθησε μέσω φημών (που ακόμα και σήμερα αποφεύγει να διαψεύσει) να «φορτώσει» ανήθικα στον μακαριστό Στυλιανό την απόφαση για την αγορά του «σκανδαλιστικού διαμερίσματος», διαδίδοντας ότι δήθεν εκείνος, ο αφιλοχρήματος και λιτός σε όλη του την ζωή Ιεράρχης, »ενέκρινε» την αγορά την ώρα που κυριολεκτικά έδινε μάχη με τον θάνατο, κατάκοιτος στο κρεβάτι του στην Αρχιεπισκοπή!).


   Λουλούδια και αυτοπροβολή

   Στο Σίδνεϋ ειδικά η Ομογένειά μας έχει ένα ρητό πλέον: «Αν ο Μακάριος έκανε οικονομία στα… λουλούδια, τώρα θα είχε αγοραστεί άλλο ένα… διαμέρισμα!». Κι αυτό έχει να κάνει με τη μεγάλη «αδυναμία» του aρχιεπισκόπου Αυστραλίας στις πολυδάπανες διακοσμήσεις με φρέσκα λουλούδια σε όποιον χώρο ή εκδήλωση κι αν παρευρίσκεται! Οι λογαριασμοί των ανθοπωλείων πέφτουν σαν… κεραμίδες στα κεφάλια των Εκκλησιαστικών Επιτροπών, που έχουν την ατυχία να τους επισκέπτεται ο Μακάριος, αφού κατά πάγια επιθυμία του, οι ναοί όπου ιερουργεί (καθώς και οι αίθουσες όπου παρατίθενται γεύματα ή δείπνα προς τιμήν του) πρέπει να θυμίζουν… Επιτάφιο την Μεγάλη Παρασκευή, με ειδικό ανθοστολισμό του Επισκοπικού Θρόνου και πανάκριβες ανθοσυνθέσεις στο επίσημο τραπέζι που παρακάθεται!

   Οι δε αυλόδουλοί του ιερείς, συναγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλον σε υπερβολές και κολακείες, διοργανώνουν και υποδοχή του νέου Αρχιεπισκόπου κυριολεκτικά με ροδοπέταλα! Σε Ενορία του δυτικού Σίδνεϋ ο λογαριασμός για λουλούδια έφτασε τις 10.000 δολάρια πριν μερικούς μήνες, κατά την ημέρα υποδοχής του Μακαρίου στο ναό τους! Μόνο που το εκκλησιαστικό συμβούλιο, αγανακτισμένο από την αναπάντεχη και ακραία σπατάλη, υποχρέωσε τον ίδιο τον ιερέα να πληρώσει το ποσό αυτό από την τσέπη του –μια που δική του ιδέα ήταν να σπαταληθούν τόσα χρήματα για λουλούδια, προκειμένου να γλείψει τον προϊστάμενό του!

   Φυσικά, στις καθημερινές συζητήσεις των Ομογενών περιλαμβάνεται και η «ροπή» του κ. Μακαρίου για πλούσιες συντροφιές και πολυτελή γεύματα –αρκετές φορές την εβδομάδα- σε γνωστά εστιατόρια και γιωτ Ελληνο-αυστραλών επιχειρηματιών, όπου συνήθως… αυτοπροσκαλείται!

   Η δε εμμονική του μανία με την αυτοπροβολή του, συζητείται σε Αυστραλία και Ελλάδα, καθώς σέρνει παντού όπου κι αν πάει τον προσωπικό του εικονολήπτη και φωτογράφο (τον προαναφερθέντα καταχραστή εις βάρος του Οργανισμού των Γηροκομείων, Μαρκέλλο Πετρόπουλο), προκειμένου να μένει στην… αιωνιότητα κάθε του κίνηση και λέξη και να ακολουθούν μακροσκελή Δελτία Τύπου (με τις μισές και πλέον συνημμένες φωτογραφίες να απαθανατίζουν τον ίδιο τον Μακάριο, ανφάς/προφίλ, σε κοντινά και μακρινά πλάνα) ή μικρά «ντοκιμαντέρ» (καλοπληρωμένη «ειδικότητα» του κ. Πετρόπουλου αυτή) όπου εκθειάζεται από τους «κολλητούς» του υφισταμένους ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ακόμα και για τα αυτονόητα.

   Μέχρι και 40λεπτο ντοκιμαντέρ για την επέτειο ενός έτους από την ενθρόνισή του «μαγείρεψαν» ο κ. Μακάριος και ο «ακριβός» συνεργάτης του Μ. Πετρόπουλος, για να εκθειάζεται γλοιωδώς ο ανεκδιήγητος αυτός κληρικός από υφισταμένους του! Μέχρι που ο νεοχειροτονηθείς από τον ίδιο Βοηθός του Επίσκοπος Μελόης έκανε επίδειξη αμετροέπειας και ασέβειας αποκαλώντας τον «νέο Μέγα Βασίλειο»!


   Χαρακτηριστική του ναρκισσισμού του Μακάριου ήταν και η εικόνα του στο δείπνο των ονομαστηρίων του, τον περασμένο Ιανουάριο, όπου πόζαρε με καμάρι μπροστά σε τριώροφη τούρτα που έφερε φωτογραφίες του, καθώς και σε γλυκά με τη φωτογραφία του επίσης! (Σας προκαλούμε να βρείτε ανάλογο δείγμα Ορθόδοξου Ιεράρχη με τέτοιου είδους «επιδόσεις» σε όλο τον πλανήτη!)

   Πάντως, η συστηματική και καταιγιστική επιχείρηση αυτοπροβολής του σε Αυστραλία και Ελλάδα, με την καλλιέργεια ενός ελκυστικού προφίλ, του ταπεινού και χαμογελαστού Ιεράρχη (που όμως πολύ απέχει από την πραγματικότητα, όπως τον περιγράφουν άνθρωποι -Κληρικοί και λαϊκοί ομογενείς- που είδαν πίσω από κλειστές πόρτες τον «άλλο εαυτό» του, ένα άλλο στυγνό πρόσωπο που δεν υποψιάζονταν έως τότε), καθώς και η ακόρεστη δίψα του για «γρήγορο χρήμα» – εξουσία – χλιδή δημιουργούν βάσιμα την εντύπωση πως ο Μακάριος θεωρεί την Αυστραλία ως το πρώτο σκαλοπάτι και ως τον βατήρα που θα τον εκτοξεύσει πολύ ψηλά!

   Πιθανότατα, όπως φαντάζεται βλέποντας τον εαυτό του στον καθρέφτη κάθε πρωί, μέχρι τον θρόνο του… Βοσπόρου! Και για να επιτύχει αυτόν τον πιο μεγάλο στόχο της ζωής του, ο (έως πέρυσι άσημος βοηθός επίσκοπος Εσθονίας και –κατά δήλωσή του- Επισκέπτης Καθηγητής Βιοηθικής διαφόρων πανεπιστημίων) χρειάζεται πολύ χρήμα και το συντομότερο δυνατόν (!) για διάφορα «μπαξίσια» εντός κι εκτός Τουρκίας και για την στήριξή του από τα ΜΜΕ της Ελλάδας, τις ομογενειακές «φυλλάδες» της Αυστραλίας και τους αποφασισμένους για όλα αυλοκόλακές του.

   «Σταλινικό καθεστώς» εκφοβισμού!

   Αφήσαμε τελευταίο το «καθεστώς εκφοβισμού» («σταλινικό» το χαρακτηρίζουν αρκετοί Ομογενείς μας) που έχει επιβάλει μετά την ενθρόνισή του ο φαινομενικά και υποκριτικά «γλυκός, χαμογελαστός, αγαπητικός» Μακάριος, εις βάρος των υφισταμένων του Κληρικών και όσων Λαϊκών εμπλέκονται στις διοικήσεις και στο προσωπικό των Οργανισμών της Αρχιεπισκοπής (Γηροκομεία, Σχολεία και άλλα Ιδρύματα), αλλά και στα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και στις Φιλόπτωχες Αδελφότητες ανά την Αυστραλία.

   Εκτός από αδικαιολόγητες «δυσμενείς μεταθέσεις» κληρικών από τις έως τώρα Ενορίες τους (παρά την έντονη αντίδραση των ενοριτών τους), τα προφίλ και οι Σελίδες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λαϊκών (που έχουν σχέση με την Εκκλησία) και κληρικών κάθε βαθμίδας παρακολουθούνται μεθοδικά νυχθημερόν -όπως καταγγέλλεται διακριτικά και μετά φόβου από παθόντες και παθούσες!

   Και όσοι τυχόν εκδηλώνουν όχι εχθρική/μη φιλική αλλά έστω και αδιάφορη συμπεριφορά –χωρίς, δηλαδή, να προβάλλουν συστηματικά κάθε λόγο και κίνηση του Αρχιεπισκόπου- ή τυχόν συνδέονται με διαδικτυακή «επαφή/φιλία» με πρόσωπα μη αρεστά στον Μακάριο και την «κλίκα» του, ενοχλούνται από ανθρώπους του ιδιαίτερου γραφείου του αρχιεπισκόπου και εγκαλούνται προσωπικά, «νουθετούνται» ή ανοιχτά εκφοβίζονται ως δήθεν υπονομευτές του Μακάριου!

   Το νοσηρό (και πρωτόγνωρο στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας) αυτό κλίμα προκαλεί αποτροπιασμό και αντίδραση κατά της Εκκλησίας συνολικά, καλλιεργεί καταστροφική καχυποψία μεταξύ Κληρικών και Λαϊκών και πολλοί λογικοί και πολύπειροι της Ομογένειας τρέμουν για την κατάρρευση της ενότητας και της καταλλαγής στους κόλπους του αυστραλιώτη Ελληνισμού –που με τόσες προσπάθειες του μακαριστού αρχιεπισκόπου και άλλων παραγόντων της Ομογένειας εμπεδώθηκε σχεδόν απόλυτα ήδη από το 2011 και νωρίτερα.

   Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους «άθλους» που έχει κατορθώσει ο νέος αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος Γρινιεζάκης μέσα στους πρώτους 14 μήνες της θητείας του. Αλλά επειδή τα «κατορθώματά» του (με την υποστήριξη της αδίστακτης «κλίκας» του) είναι ευάριθμα –και απειλούν σοβαρά την ενότητα και το μέλλον του αυστραλιώτη Ελληνισμού και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στους Αντίποδες- αναγκαστικά θα επανέλθουμε!.

   kalami.us – 26 Αυγ. ’20

 9. Ο/Η from Carlton λέει:

  https://www.exapsalmos.gr/2020/09/10/i-apostomotiki-apantisi-tis-dimosiografou-vasos-e-morali-sto-eksodiko-tou-archiepiskopou-afstralias/

  10 Σεπτεμβρίου 2020

  ✔️ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ 250.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ!

  – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΕΞΩΔΙΚΟΥ»ΤΟΥ

  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10! (Από το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου έως χθες 10 Σεπτεμβρίου 2020)
  Πέρασε, λοιπόν, και η 10η μέρα που είχε την «καλοσύνη» να μου παραχωρήσει με «Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση – Πρόσκλησή» του ο …γενναιόδωρος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος προκειμένου να «μεταμεληθώ και να του απευθύνω τη δημόσια συγγνώμη μου» για τις ΔΗΘΕΝ «αβάσιμες και ατυχείς αναφορές μου στο πρόσωπό του» μέσω προσφάτων αναρτήσεών μου στη σελίδα μου στο Facebook!

  Τώρα πια θα δω το «άλλο πρόσωπο» του …τιμωρού Μακαρίου, που θα μου κοπανήσει κατακέφαλα μια αγωγάρα ναααα!.. (Με το συμπάθειο!). Και θα μου ζητάει κατά τη συνήθειά του –όπως και από άλλους συναδέλφους δημοσιογράφους εδώ στην Ελλάδα- ΜΟΝΟ 250.000 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ευρώ ως αποζημίωση με την αγωγή του, επειδή δημοσιοποίησα ΑΛΗΘΕΙΕΣ στηριγμένες σε αδιάψευστα ντοκουμέντα –τα οποία ο κ. Μακάριος προφανώς απαξίωσε και να δει/διαβάσει (όπως και τις δυο επιστολές μου που του απηύθυνα προσωπικά από τις 15 Ιουνίου 2020, δίνοντάς του εγκαίρως την ευκαιρία να επανορθώσει την κραυγαλέα αδικία που διέπραξε εις βάρος μου, αλλά δεν καταδέχθηκε ποτέ να απαντήσει ούτε για λόγους στοιχειώδους καλής συμπεριφοράς και ευγενείας).

  Ναι, σε 250.000 ευρώ αποτιμά την δήθεν «τρωθείσα τιμή» του ο κ. Μακάριος! Έχει κόψει «ταρίφα» για τον καθένα που εκθέτει τις πρωτοφανείς για ορθόδοξο Ιεράρχη πράξεις και μεθοδεύσεις του. 250.000 ευρώ του χρειάζονται, προφανώς, για να σιγάσει τις τύψεις του από τις αδικίες που διαπράττει εις βάρος αθώων και φιλότιμων ανθρώπων!

  Για να δούμε, λοιπόν, ΑΝ θα βρεθεί δικαστήριο να καταδικάσει έναν αθώο και ανυστερόβουλο άνθρωπο και να «δικαιώσει» τους υποκριτές και τους ψεύτες!..
  Σε λάθος άνθρωπο, όμως, απηύθυνε το «εξώδικό» του ο κ. Μακάριος!

  Όσα εγώ δημοσιοποίησα –μαζί με τις αυθεντικές αποδείξεις της αλληλογραφίας που αποδεικνύουν του λόγου μου το αληθές- δεν είναι παρά όσα μου μεταφέρθηκαν επίσημα από τους επικεφαλής του Οργανισμού Γηροκομείων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ» Νέας Νότιας Ουαλίας ως προς τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που συνέβησαν σχετικά με την τύχη του ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του επί 44 χρόνια Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας μακαριστού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ. Του ΓΙΓΑΝΤΑ προκατόχου του κ. Μακαρίου. Στο οποίο ντοκιμαντέρ είχα από τις αρχές Απριλίου 2019 (μόλις μία εβδομάδα μετά την εκδημία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Στυλιανού) την αποκλειστική δημοσιογραφική ευθύνη κι επιμέλεια, με ανάθεση από την «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ» (που είχε και την πρωτοβουλία –και χρηματοδότηση- της παραγωγής του ντοκιμαντέρ).

  Κατά των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» πρέπει να στραφεί, λοιπόν, ο κ. Μακάριος, αφού ΕΚΕΙΝΟΙ προφορικώς και εγγράφως μου φανέρωσαν το σκάνδαλο κατάχρησης από τον προστατευόμενο του κ. Μακαρίου (εικονολήπτη Μαρκέλλο Πετρόπουλο) και μου υπέδειξαν τον κ. Μακάριο ως τον άνθρωπο που παρενέβη αυθαιρέτως, αφήρεσε την αρμοδιότητα του ντοκιμαντέρ από τον Οργανισμό τους, εκπαραθύρωσε ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ εμένα από τη συνέχεια του έργου και ανέθεσε, κατά παράβαση της αρχικής απόφασης του δ.σ. της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ», την ολοκλήρωσή του με τον δικό μου πνευματικό κόπο στον καταχραστή (και συκοφάντη μου) προστατευόμενό του!

  ΕΚΕΙΝΟΙ μου μετέφεραν τις πληροφορίες που εγώ δημοσιοποίησα και ο ΙΔΙΟΣ Ο κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΣΙΩΠΗΡΩΣ, αφού εκείνος επέλεξε να μην μου απαντήσει ανατρέποντας τους (υποτίθεται εσφαλμένους) «ισχυρισμούς μου», παρότι με την ευγενέστατη επιστολή μου της 15ης Ιουνίου προσωπικά προς εκείνον του έδινα την ευκαιρία και τον προσκαλούσα με τον δέοντα ΣΕΒΑΣΜΟ να δώσει εξηγήσεις και να αναθεωρήσει την αυθαίρετη και μονομερή απόφασή του εις βάρος μου! Η σιωπή του στην πρόσκλησή μου είναι η πιο ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το ότι όσα έγραψα είναι η μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ!

  Επομένως, όλο το περιεχόμενο της «Εξώδικης Επιστολής» του είναι για γέλια, είναι για τα σκουπίδια!.. Γιατί υποτιμά βάναυσα και την ΑΛΗΘΕΙΑ και τη νοημοσύνη μου –γιατί βιάζει την κοινή λογική και ΗΘΙΚΗ! Γι’ αυτό και απαξίωσα να του απαντήσω καν στο «εξώδικό» του! (Πώς αισθάνεται άραγε τώρα που κάποιος άλλος δεν καταδέχεται καν να του απαντήσει;)

  Ανάμεσα στα διάφορα παράλογα που αναγράφονται εκ μέρους του στο «Εξώδικο», επιτρέψτε μου να σταθώ σε μία μόνο παράγραφο, που αντανακλά όλη την βδελυρή υποκρισία και την απαράδεκτη (για οποιονδήποτε Χριστιανό –πόσω δε μάλλον για Ιεράρχη) αλαζονεία του κ. Μακαρίου. Διαβάστε και …γελάστε (ή κλάψτε, αναλόγως):

  «Είναι κατανοητή βέβαια, η διάχυτη απόγνωση που σας έχει καταλάβει, οφειλόμενη –κατά τα φαινόμενα- στη μεταβολή των συνθηκών που σας αφορούσαν κι αισθάνεστε ότι δεν θα έχουν την προσδοκώμενη συνέχεια. Δεν θα έπρεπε να έχετε πάντως αυτό το αίσθημα, διότι η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν έχει –και δεν θα μπορούσε να έχει- προτιμήσεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες, εξαρτήσεις ή αποκλεισμούς και είναι πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά, για να στηρίξει –εκτός από τους αδύναμους και τους πάσχοντες- και κάθε άνθρωπο που θέλει να εισφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες ή τις αρετές του. Να μην προκαταλαμβάνετε λοιπόν τη στάση μας με αρνητισμό, γεγονός που σας αυτοδηλητηριάζει και σας οδηγεί στην παρεκτροπή που καταλήξατε, για την οποία πάντως επιθυμώ, εύχομαι και προσεύχομαι να μεταμεληθείτε…»!

  Κατά τον κ. Μακάριο, λοιπόν, με έχει καταλάβει «διάχυτη απόγνωση, οφειλόμενη… στη μεταβολή των συνθηκών που με αφορούσαν κι αισθάνομαι ότι δεν θα έχουν την προσδοκώμενη συνέχεια»! Τι ωραίες εκφράσεις, μα τω Θεώ! «Διάχυτη απόγνωση»! «Μεταβολή των συνθηκών»! «Προσδοκώμενη συνέχεια»!.. Δεν ξέρω ποιον να πρωτοεπαινέσω: τον κ. Μακάριο που τις εμπνεύσθηκε και τις υπαγόρευσε ή, μήπως, είναι ευρήματα του εν Αθήναις δικηγόρου του;
  Πολύ ωραίες, αλλά ανεπαρκείς εκφράσεις για να καλύψουν μια ΑΤΙΜΙΑ!

  Γιατί να με καταλάβει «διάχυτη απόγνωση»; Σαράντα χρόνια δημοσιογραφίας υψηλού επιπέδου και θα με πιάσει «διάχυτη απόγνωση» επειδή ματαιώθηκε μια πολύμηνη προσπάθειά μου; Διάχυτη ΑΗΔΙΑ, ναι! Με έπιασε –κι όχι μόνον εμένα, αλλά και όποιον ηθικό άνθρωπο πληροφορήθηκε τα καθέκαστα!

  «Μεταβολή των συνθηκών»! ΠΟΙΟΣ μετέβαλε τις συνθήκες; Και για ποιον ακριβώς λόγο; Εγώ σε τι συνέβαλα στην «μεταβολή των συνθηκών», αφού έπραξα 100% το καθήκον μου και ολοκλήρωσα πλήρως και επαρκέστατα τις υποχρεώσεις μου μέχρι τη στιγμή που Ο ΙΔΙΟΣ ο κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ μετέβαλε αυθαίρετα, μονομερώς και αδικαιολόγητα τις συνθήκες;

  «Προσδοκώμενη συνέχεια»! Ποια μπορούσε να είναι άραγε η προσδοκώμενη συνέχεια για τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ενός έργου, παρά μόνο η ολοκλήρωσή του σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του (που είχε γίνει εκ των προτέρων αποδεκτός από τους χρηματοδότες και τελικώς υπευθύνους του έργου); Αυτή δεν είναι η μόνη κι αυτονόητη ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ προσδοκώμενη ΣΥΝΕΧΕΙΑ; ΠΟΙΟΣ στέρησε τον δημιουργό του έργου από την ολοκλήρωσή του, λοιπόν; Και με ποια αιτία; Με την εκ των υστέρων κατασκευασμένη δικαιολογία ότι δήθεν το δ.σ. της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» αποφάσισε τελικώς να συνεχίσει το έργο ο εις βάρος του Οργανισμού τους αποδεδειγμένα …καταχραστής; Που επιπλέον δεν είχε τις δημοσιογραφικές και άλλες ειδικές γνώσεις για να ολοκληρώσει το ντοκιμαντέρ στην πιο κρίσιμη φάση του; Και αφού, υποτίθεται, στο δ.σ. της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» επέλεξαν να το συνεχίσει ο καταχραστής παραγωγός, γιατί ταυτόχρονα απέκλεισαν τον (δημοσιογραφικώς υπεύθυνο) συμπαραγωγό, εμένα δηλαδή, που αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σχέση ούτε με την κατάχρηση εις βάρος της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» ούτε με την απαράδεκτη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του ντοκιμαντέρ; Γιατί να μην συνεχίζαμε κανονικά και οι δυο –όπως είχαμε αρχίσει- το ντοκιμαντέρ –ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ πρότεινα στον κ. Μακάριο στην πρώτη προσωπική επιστολή που του απηύθυνα στις 15/6/2020, εξαντλώντας όλη μου την επιείκεια και μεγαλοψυχία έναντι του καταχραστή και προσωπικού συκοφάντη μου;

  Μία απάντηση θα καταδεχθεί να δώσει, έστω και τώρα, ο «φιλαλήθης» κ. Μακάριος, στο ζήτημα αυτό; Μία απάντηση που δεν θα …ξεσκίζει την κοινή λογική και την ηθική (από την οποία ως Ορθόδοξος Ιεράρχης θα έπρεπε να εμφορείται);

  Δεν βαριέστε! Ας μην απαντήσει τώρα! Τον αφήνω να το σκεφθεί μέχρι να φτάσουμε ενώπιον του δικαστή! Κι αν δεν απαντήσει σε μένα, θα πρέπει να απαντήσει σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ!
  Εκεί που πέφτει το πολύ γέλιο!..

  Όμως, ομολογώ ότι εκεί που γέλασα με την ψυχή μου (να είναι καλά, ωραία ανέκδοτα λέει ο Σεβασμιώτατος!) είναι η τόόόσο συγκινητική αποστροφή του λόγου του στο «εξώδικό» του:
  «…Δεν θα έπρεπε να έχετε πάντως αυτό το αίσθημα, διότι η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν έχει –και δεν θα μπορούσε να έχει- προτιμήσεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες, εξαρτήσεις ή αποκλεισμούς και είναι πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά, για να στηρίξει –εκτός από τους αδύναμους και τους πάσχοντες- και κάθε άνθρωπο που θέλει να εισφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες ή τις αρετές του. Να μην προκαταλαμβάνετε λοιπόν τη στάση μας με αρνητισμό…».

  «Ουαί υμίν, Υποκριτή («Θεομπαίχτης» ήταν η λέξη που προτιμούσε ο προκάτοχός του και πνευματικός πατέρας μου μακαριστός Στυλιανός σε τέτοιες περιπτώσεις) κ. Μακάριε!»
  Ώστε επί των ημερών σας/«επί του καθεστώτος σας», «η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν έχει –και δεν θα μπορούσε να έχει- προτιμήσεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες, εξαρτήσεις ή αποκλεισμούς και είναι πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά, για να στηρίξει… και κάθε άνθρωπο που θέλει να εισφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες ή τις αρετές του»;

  Και η αυθαίρετη και με ΔΙΚΗ ΣΑΣ πρωτοβουλία εκπαραθύρωσή μου και ο ΑΝΑΙΤΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ μου από το ντοκιμαντέρ για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, που χάρη σε ΜΕΝΑ και μόνο υλοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του και μάλιστα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, με ειλικρινή ανοιχτή καρδιά, ΤΙ ΕΙΝΑΙ; «Στήριξη» και «ανοιχτή αγκαλιά»;

  Και η συστηματική ΔΙΑΓΡΑΦΗ των σχολίων εμού, του συζύγου μου Κώστα Γιωτάκη και κάθε άλλου καλοπροαίρετου ανθρώπου, ως απάντηση σε ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ εις βάρος μου σχόλια στη ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ στο Facebook (ενώ τα εναντίον μου υβριστικά σχόλια αγνώστων σε μένα ανθρώπων, αλλά δικών σας κολάκων και ίσως και πειθήνιων οργάνων σας, παραμένουν «περήφανα» ανηρτημένα και αναπάντητα, φυσικά, εκ του ασφαλούς), ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Αναγνώριση των «πολύτιμων υπηρεσιών και των αρετών» μου;

  Και το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ (=ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ) από το Facebook της Αρχιεπισκοπής και εμού προσωπικώς και του συζύγου μου και της γνωστής μου δικηγόρου Αθηνών (και ανιψιάς του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού) κ. Δέσποινας Καλλιούρη (που επιχείρησε κι εκείνη να απαντήσει με επιχειρήματα σε σχόλια υβριστών μου στη Σελίδα της Αρχιεπισκοπής «σας»), ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Η …αποθέωση της αγάπης σας;

  Κι έχετε το θράσος να ισχυρίζεστε ότι «αυτοδηλητηριάζομαι» και ότι «δεν πρέπει να προκαταλαμβάνω τη στάση σας ως αρνητισμό…»; Ως τι να την εκλάβω; Ως …θετικισμό;
  Κι επιπλέον «επιθυμείτε, εύχεστε και ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ να μεταμεληθώ»; Να μεταμεληθώ εγώ που μόνο ΑΛΗΘΕΙΕΣ, με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ αδιάσειστα, δημοσιοποίησα ύστερα από πολλών ημερών ευκαιρίες που σας έδωσα για να ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ και να διορθώσετε την αδικία που διαπράξατε ΚΑΙ εις βάρος μου ΚΑΙ εις βάρος της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» ΚΑΙ εις βάρος της μνήμης του προκατόχου σας, αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, μια που επιλέξατε να παραδώσετε τις παρακαταθήκες του (όπως θα καταγράφονταν με αντικειμενικότητα στο ντοκιμαντέρ που είχα προσωπικώς σχεδιάσει, οργανώσει και υλοποιήσει μέχρι τότε) σε έναν ΑΝΙΔΕΟ, σε έναν ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, σε έναν ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ; Με άλλα λόγια, «παραδίδοντας τα Άγια τοις κυσί» («παραδίδοντας τα Άγια στους σκύλους»);

  Καλό θα ήταν να αρχίσετε να προσεύχεστε ΕΣΕΙΣ! Για τον εαυτό σας! Για τις πράξεις σας! Γιατί κι ο ουρανός ακόμα δεν αντέχει την τόση υποκρισία και θα ρίξει φωτιά να μας κάψει!..
  Αυτά τα ολίγα για το περιβόητο «εξώδικό» σας! Τα περισσότερα στο δικαστήριο, ΑΝ τολμάτε! Και να θυμάστε:
  Υπάρχουν δικαστές εν Αθήναις! Και πάνω απ’ όλα, υπάρχει ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ’ ΟΡΑ! Ακόμα κι αν τα διαπράττουν οι «επίσημοι εκπρόσωποί» του! Και να είστε σίγουρος (δεν σας τα «έκαναν» αυτά στη Θεολογική Σχολή, άραγε;) ότι τους κρίνει με ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα απ’ όσο κρίνει εμάς, τους κοινούς θνητούς…

  Οψόμεθα εν Αθήναις, λοιπόν!
  (Και περιμένω πάντοτε τη δική σας ΣΥΓΓΝΩΜΗ και ένα ελάχιστο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις αφιλοκερδείς υπηρεσίες μου προς τη «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ», κ. Μακάριε!)
  Βάσω Ε. Μώραλη
  (Νυν και αεί Δημοσιογράφος –απ’ αυτούς που ΔΕΝ προσκυνούν!)

  Υ.Γ.
  Και δεν είναι μόνο η απάντηση της κ. Μώραλη στο εξώδικο. Είναι τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από την απάντηση στη σελίδα της. Δημοσιοποιώ ένα ως εισαγωγικό ορεκτικό αυτών που ακολουθούν και θα ακολουθήσουν!Το υπογράφει ο δημοσιογράφος κ. Άλκης Μορέλας ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία στην Μελβούρνη. Επίσης μερικά ακόμη σχόλια από την σελίδα της κ. Μώραλη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.