Ορκωμοσία υπουργών: Όλοι με μάσκα εκτός από τους… παπάδες (πρόστιμο εδώ δεν πέφτει)

Γέμισε μάσκες το προεδρικό μέγαρο κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όμως η τελετή περιλάμβανε και ορισμένες «ιερείς» εξαιρέσεις.

Μάσκα για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μάσκα για τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, αλλά όχι για τους ιερείς που πραγματοποίησαν τον θρησκευτικό όρκο.

Πώς το είπε χθες ο Αρχιεπίσκοπος; «Η Εκκλησία μας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, στάθηκε, όπως ακριβώς όφειλε, με όλες της τις δυνάμεις, στο πλευρό της υπεύθυνης ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της εθνικής δοκιμασίας. Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει».

Πώς το είπε σήμερα ο πρωθυπουργός; «Ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας».

Και πόσο είπαμε είναι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους;

efsyn.gr

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERI_Exoussia, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ορκωμοσία υπουργών: Όλοι με μάσκα εκτός από τους… παπάδες (πρόστιμο εδώ δεν πέφτει)

 1. Ο/Η Μασκοφορεμένη Αιδώς λέει:

  Θεωρώ μεγάλη προσβολή να φωτογραφίζουν τον πρώην υπουργό των απολύσεων ( σ.σ. απολύσεις λόγω ενεργοποίησης του φιλότιμου – το εθνικού μας εμβολίου) και νυν ηγέτη της χώρας Κουλ-γκούφη, δίπλα σε έναν ρασοφόρο. Πως τολμούν; Ένα μασκοφορεμένο ιερό τέρας της πολιτικής, δίπλα σε έναν αμασκοφόρετο ρασοφόρο;; Τι ύβρις, τι έλλειψη αιδούς! Δικαιολογημένα θα μπορούσε να προκαλέση τη νέμεση η συγκεκριμένη φωτογραφία.
  Ολόκληρος Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί έβαζε πλάτες στο ιερό αυτό τέρας της πολιτικής δηλώνοντας ότι : με τον Έλληνα υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης( 2013-2015) ταυτίζονται οι απόψεις μας για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
  Και εμείς ως Έλληνες επιλέγουμε τη διαπόμπευση του χαρισματικού αυτού ηγέτη, πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος το γόητρο και τη φήμη του.
  Ε, γι΄αυτό τούτη η χώρα δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά!

 2. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Ως γνωστόν, αφενός οι Γερμανοί θρήσκοι πληρώνουν εισφορά στην εκκλησία τους και αφετέρου η γερμανική χριστιανική ευαγγελική εκλλησία έχει 16000000 (δεκά έξι εκατομμύρια) οπαδούς [που είναι, πράγματι, «πιστοί» – αλλιώς δεν θα πλήρωναν την εισφορά τους (όταν βίωνα την ήδη χαμένη νεότητα μου, είχα γνωρίσει Γερμανό χριστιανό καθολικό που δήλωνε άθεος/άθρησκος για να μην πληρώνει εισφορά)].
  Λοιπόν, έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία που Γερμανός τροχονόμος σταμάτησε την τότε αρχιεπίσκοπο (οι διαμαρτυρόμενοι έχουν και γυναίκες κληρικούς) τής γερμανικής χριστιανικής ευαγγελικής εκκλησίας επειδή παραβίασε προτεραιότητα (stop). Τής έκοψε κλήση, τής έκανε «αλκοτέστ» (όπου τη βρήκε ok) και την επομένη ημέρα αυτή παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας (επειδή είχε κάνει αυτή την τροχαία παραβασούλα).
  Και, ερωτώ:
  ο μπούρδας αρχιεπίσκοπος τής ελληνικής χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας (που ανάθεμα κι αν, αυτός ο κρατικοδίαιτος, ξέρει πόσα μέλη έχει) θα οδηγούσε αυτοκίνητο μόνος του;
  Θα τολμούσε ποτέ (Έλλην) μπάτσος να τον σταματήσει και να τού κόψει κλήση;
  Θα τολμούσε ποτέ (Έλλην) μπάτσος να τού κάνει «αλκοτέστ»;
  Θα είχε το φιλότιμο (ο αρχιεπίσκοπος τής πιο μαζικής και συνάμα και πιο προνομιούχας εκκλησίας τής Ελλάδος) να παραιτηθεί επειδή είχε κάνει τροχαία παράβαση;
  Είμαστε άξιοι τής τύχης μας.

 3. Παράθεμα: Ορκωμοσία υπουργών: Όλοι με μάσκα εκτός από τους… παπάδες (πρόστιμο εδώ δεν πέφτει) — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 4. Ο/Η Lawyer λέει:

  εξαιρούνται μόνο μέσα στους ναούς τους οι παπάδες

  Click to access 3162b-20.pdf

  Άρθρο 2
  Υποχρέωση χρήσης μάσκας
  σε χώρους θρησκευτικής λατρείας

  1. Στους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους
  και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού
  καθεστώτος ναών και παρεκκλησιών, ευκτηρίων οίκων,
  τεμενών και συναγωγών), κάθε δόγματος και θρησκείας,
  ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης
  μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων

  αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τόσο κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών
  (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών
  και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και
  κάθε είδους θρησκευτικών τελετών όσο και κατά την
  προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ’ ιδίαν προσευχή.

  Από την υποχρέωση του προηγούμενου εδαφίου
  εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών,
  μυστηρίων, κηδειών (και σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών
  εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών,
  καθώς και και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό που
  συμμετέχει σε αυτές, όπως ιεροψάλτες

 5. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://www.kathimerini.gr/1091054/opinion/epikairothta/politikh/as-3ekinhsei-apo-thn-ekklhsia


  ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
  Ας ξεκινήσει από την Εκκλησία

  06.08.2020 : 20:57

  Αν ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέλει σώνει και καλά να συλλάβει κάποιους από όσους διασπείρουν fake news σχετικώς με τον κορωνοϊό, γιατί απασχολεί την υπηρεσία καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος; Ας πάει μια βόλτα στις εκκλησίες. Εκεί θα ακούσει πολύ πιο επικίνδυνα ψεύδη για την πανδημία, από όσα διακινούν κάποια άσημα blog. Θα ακούσει για παράδειγμα ότι ο ιός δεν μεταδίδεται αν με το ίδιο κουταλάκι κοινωνούν δεκάδες άνθρωποι.

  Να σημειώσουμε εδώ, ότι το να μη φοράει κάποιος μάσκα, δημιουργεί αυξημένες πιθανότητες μετάδοσης του ιού διά των σταγονιδίων σιέλου που εκτοξεύονται στον αέρα. Με τη μεταφορά σιέλου από στόμα σε στόμα η μετάδοση είναι σίγουρη. Επιπλέον άλλη απήχηση έχει ένα site που μπορεί να λέγεται xaxabouxa.gr και άλλο ένας δεσπότης, ποιμήν χιλιάδων πιστών. Οι πρώτοι μπορεί να γίνουν πιστευτοί από μερικές δεκάδες ανθρώπων, οι δεύτεροι από μυριάδες.

  Τα επιχειρήματά των αρνητών της επιστήμης είναι παραπλήσια: «Ξέρετε εσείς κανένα που να ασθένησε από κορωνοϊό;» λένε οι μεν· «ξέρετε εσείς κανένα που να μολύνθηκε από τη Θεία Κοινωνία;» λένε οι δε. Υπάρχουν, μάλιστα, ψεκασμένοι γιατροί που επιχειρηματολογούν με θέρμη υπέρ των δύο αυτών θεωριών. Δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ οι υπηρεσίες του υπουργείου. Ολα είναι δημοσιευμένα. Θα αναφέραμε κι εμείς ονόματα, αλλά υπάρχουν δύο κίνδυνοι. Πρώτον, να κατηγορηθούμε από τη συνήθη Αριστερά ως «ρουφιάνοι» και «κουκουλοφόροι» και δεύτερον, να παραβιάσουμε κάποια από τις πολλές διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.

  Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε κρίση κυκλοφορούν πολλά γελοία fake news και επικίνδυνες προτροπές που διογκώνουν τα προβλήματα αντί να τα λύνουν. Τώρα, για παράδειγμα, υπάρχει ένας τραγουδοποιός που –πανάθεμά τον δεν μας λυπάται– ο οποίος προτείνει να συνωστισθούμε για να ζήσουμε. Αλλά πάλι στη προηγούμενη κρίση δεν υπήρχαν τόσοι και τόσοι «γνωμηγέτες» που πρότειναν να ξοδεύει το κράτος περισσότερα για να μειώσει το έλλειμμά του; Δεν υπήρχε πολιτικός αρχηγός που έλεγε ότι εμείς θα χτυπάμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν; Δεν ήταν η πλειονότητα του ελληνικού λαού που πίστευε ότι κάποιες καταχθόνιες δυνάμεις ανάγκασαν τη χώρα να βγάζει τους πολίτες στη σύνταξη στα 45 τους χρόνια, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν τα Ταμεία, να συντηρεί χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ, να έχει ένα Δημόσιο που εμποδίζει αντί να βοηθά την παραγωγή κ.λπ.; Τουλάχιστον τώρα, όσοι πιστεύουν ότι ο Μπιλ Γκέιτς κρύβεται πίσω από την πανδημία είναι λιγότεροι από εκείνους που πίστεψαν ότι ήταν ο Τζορτζ Σόρος πίσω από τη ουσιαστική χρεοκοπία του κράτους.

  Η βλακεία, δυστυχώς, είναι διάχυτη στον κόσμο, και η ποινικοποίησή της δεν βοηθάει. Η δε επιλεκτική δίωξή της ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας, προσθέτοντας ψηφίδες στα παρανοϊκά παζλ που φιλοτεχνούν διάφοροι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.