Νίκο Παππάς + €3εκατ + Καλογρίτσας (Καλέ, θέλουν να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ)

[Η επέλαση της Ηθικής Ταξιαρχίας συνεχίζεται]

in.gr

Σάλος. Εκτεθειμένος και ο Αλέξης Τσίπρας

Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για τα έργα και ημέρες του Νίκου Παππά, σε σχέση με τον «κόκκινο εργολάβο» Χρήστο Καλογρίτσα.

Μπορεί η Κουμουνδούρου να καλύπτει τον πρώην υπουργό και πιο στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, είναι όμως πιο φανερό από ποτέ ότι ο Νίκος Παππάς είναι μεγάλο «βαρίδι» για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κι όχι μόνον αυτό. Οι αποκαλύψεις για «στήσιμο» της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, η εμπλοκή του λιβανέζικου κατασκευαστικού ομίλου CCC, και η «ομολογία» Καλογρίτσα για το πώς η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να τον κάνει σώνει και καλά καναλάρχη, χτυπούν πλέον και τον πρώην πρωθυπουργό.

Ενας εργολάβος, με άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πήρε δεκάδες εργολαβίες, παρά την εμφανή αδυναμία να τις εκτελέσει, που είχε πολύ στενές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, μιλά ξεκάθαρα για συντονισμό, καθοδήγηση κι εποπτεία για να λάβει 3 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ακόμη κι αν δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό, πλήττεται για άλλη μια φορά το κύρος και το ηθικό πλεονέκτημα της «πρώτης φοράς Αριστερά».

Και στο κάδρο μπαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Καλογρίτσα γνώριζε όλο το σχέδιο για να γίνει αυτός καναλάρχης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντά ότι επί της δικής του κυβέρνησης «κόπηκε» από τη διαδικασία ο Καλογρίτσας. Όμως, όποιος θυμάται εκείνες τις ημέρες της ντροπής με τον διαγωνισμό και τα περίφημα Ινστιτούτα Φλωρεντίας του Νίκου Παππά, γνωρίζει ότι έγιναν διαρκείς προσπάθειες να πάρει άδεια ο «κόκκινος καναλάρχης».

Και μόνο όταν κατέστη αδύνατο να του δώσει οποιαδήποτε τράπεζα εγγυητική επιστολή, δεν προχώρησε η υποψηφιότητά του. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να ρισκάρει να δώσει εγγυητική και να πάει φυλακή;

Η νέα αυτή υπόθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και μετά τις συνομιλίες Παππά – Παππαγγελόπουλο ή τις συναντήσεις Παππά – Μιωνή, που ήρθαν στο φως.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, φαίνεται να βρίσκεται πάντα σε υποθέσεις που έχουν να κάνουν με σκοτεινές συναλλαγές. Όμως, το ερώτημα είναι πλέον αν ο κ. Τσίπρας ήξερε, αν όλα γίνονταν με εντολή και εποπτεία του ιδίου.

Τι λέει ο Καλογρίτσας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει σε αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και προφορικά δια των δικηγόρων του, ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC του Σάμερ Χούρυ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι του Καλογρίτσα (παρουσία του ιδίου) ποιο είναι το «White House», απάντησαν στο δικαστήριο ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά.

Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι.

Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του «κόκκινου εργολάβου», απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Εκείνη την εποχή η τότε αντιπολίτευση ρωτούσε «πού τα βρήκε τα λεφτά;» χωρίς να λαμβάνει απάντηση.

White House επί Τσίπρα 

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ήρθε η ώρα να κατατεθεί το ποσό για την τηλεοπτική άδεια, η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία, ένα αίτημα το οποίο ωστόσο απερρίφθη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την διαδικασία και την άδεια να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, ως επιλαχών.

Ο Καλογρίτσας επρόκειτο να καλύψει το ποσό για την αγορά της τηλεοπτικής άδειας (52,6 εκατ. ευρώ) μέσω τράπεζας με εγγύηση ένα αγροτεμάχιο – βοσκοτόπι στην Ιθάκη. Ωστόσο, το βοσκοτόπι, έκτασης 5 στρεμμάτων, εμφανιζόταν να ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη, ενώ ένα μέρος εμφανιζόταν να διεκδικεί και ο Δήμος.

Η εταιρεία«Τοξότης» είχε παρουσία 30 ετών στο χώρο των κατασκευών.

Ωστόσο, επί ΣΥΡΙΖΑ έλαβε αναθέσεις για αρκετά μεγάλα έργα, για το λόγο αυτό ο Χρήστος Καλογρίτσας χαρακτηρίστηκε και «κόκκινος εργολάβος».

Ωστόσο, τα έργα δεν προχωρούσαν λόγω οικονομικής δυσπραγίας της εταιρίας και τελικά η «Τοξότης» δήλωσε πτώχευση λόγω προβλημάτων ρευστότητας.

Πρέπει επίσης να θυμηθούμε και την σοβαρή καταγγελία, η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε, του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι Τσίπρας και Παππάς του είχαν ζητήσει να δώσει λεφτά στον Καλογρίτσα για να πληρώσει την πρώτη δόση της άδειας.

Είχε πει ο κ. Μαρινάκης:

«Μια ημέρα πριν καταθέσουμε την δόση μου μετέφερε την επιθυμία του «μεγάλου», όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το ποσό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαύρο χρήμα όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο.

Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμόυ το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι. Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία τύπου επ αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου».

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι η τότε κυβέρνηση «έπαιζε τα ρέστα της» προκειμένου να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας και να αποκτήσει κανάλι.

Πολιτικός σάλος

Εξηγήσεις προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το  «Πρώτο Θέμα», που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας.

»Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια.

»Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το «μαγαζί» έχει άλλο όνομα και γίνεται White House.  Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος.

»Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το «μαγαζί».

» Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις.»

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι» σημειώνεται.

Κίνημα Αλλαγής: Οι αποκαλύψεις να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τον Χρήστο Καλογρίτσα και όσα ανέφερε για το «White House», εννοώντας τον Νίκο Παππά και το τότε Μέγαρο Μαξίμου ζητά το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του.

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές ;».

«Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει:

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα ¨Πρώτο Θέμα¨, για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από την Δικαιοσύνη.

Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;

Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;

Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές ;

Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι.

Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο.

πηγή

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Νίκο Παππάς + €3εκατ + Καλογρίτσας (Καλέ, θέλουν να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ)

 1. Ο/Η Ανώνυμη Επωνυμίδου λέει:

  Σ΄αυτή τη χώρα πρέπει επιτέλους να μάθουμε, πως δικαίωμα στη διαφθορά, στη διαπλοκή, στη διαστροφή,στα ρουσφέτια, στη λαμογιά ,στη ρεμούλα, στην απάτη-υπεξαίρεση -απιστία, βία, νοθεία, τρομοκρατία, εκτελέσεις, βασανιστήρια, έχει μόνο η Δεξιά του Κοινοβουλίου. Και μόνο αυτή δικαιούται να δώσει το χρίσμα στους οπαδούς της , ώστε να λειτουργούν με βάση τις παραπάνω αρετές. Έτσι με αυτό το ήθος και με την ενάρετη ζωή τους κυβέρνησαν και κυβερνούν οι άνθρωποι της Δεξιάς αυτή τη χώρα.
  Το λεγόμενο Κέντρο και η αυτοαποκαλούμενη Αριστερά, πήραν κατά διαστήματα τη σκυτάλη- κουτάλα της εξουσίας, και είδαν πόσο γλυκό είναι το πιοτό της εξουσίας και λαχτάρησαν και αυτοί να πιούν. Και ήπιαν, και ήπιαν, και ήπιαν ώσπου η μούρη τους (το ήθος τους εννοώ) έγινε ίδια με της Δεξιάς του Κοινοβουλίου. Αυτό που τους διαφοροποιεί είναι τα χρώματα και τα ονόματα. Και έτσι οδεύουμε απαρέγκλιτα στο δρόμο που χάραξε ο ατομικισμός-φιλοτομαρισμός.
  Όταν είναι βράδυ, παρακαλώ το φεγγαράκι το καλό να με φωτίζει για να μη πέσω πάνω σε κανέναν άλλο φιλοτομαριστή και μεταμορφωθούμε σε κανίβαλους, Όταν είναι μέρα τα πράγματα είναι πιο απλά, καθότι όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη και έτσι τα αποφεύγω και με αποφεύγουν και αυτά…….

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τώρα μιλάτε καλά.
   Αν η Δεξιά παριστάνει τώρα την άμωμη παρθένα, να θυμάστε πως είναι η κυβερνήσασα Αριστερά που της χάρισε αυτή τη δυνατότητα.

 2. Ο/Η Εκδότης λέει:

  Με τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως, συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι Ελληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

  Η Πειραιώς προσθέτει: «Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του «μαγαζιού», κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατα της διαπλοκής και η «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης».

  Και συμπληρώνει το κυβερνών κόμμα: «Για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι. Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento; Πως έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης;».

  Και καταλήγοντας η ΝΔ υπογραμμίζει: «Η δικαιοσύνη παράλληλα οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές, των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

 3. Ο/Η Μητσος Καραγκιοζοπουλος λέει:

  https://roides.wordpress.com/2016/09/04/4aug16-2/

 4. Παράθεμα: Νίκο Παππάς + €3εκατ + Καλογρίτσας (Καλέ, θέλουν να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ) — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 5. Ο/Η Psycho λέει:


  Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, 10:02
  Θ. Δημάδης για Ν. Παππά: Θα έπρεπε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δικαιοσύνης

  Ο Θ. Δημάδης σημειώνει ότι ο Ν. Παππάς θα λογοδοτήσει και στην αμερικανική Δικαιοσύνη όταν χάσει την ασυλία του.

  Ο Θάνος Δημάδης στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο Νίκος Παππάς κρύβεται από τη Δικαιοσύνη στη μήνυση που του έχει κάνει και υπογραμμίζει ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ψευδείς ανακοινώσεις εναντίον δημοσιογράφων με τον κλασικό του τρόπο διασποράς ψευδών ειδήσεων που στην Αμερική ονομάζεται «power harassment».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.