Παπαγγελόπουλος: Aβδούλ Χαμίτ και όχι Ρασπούτιν

[«Νταβατζήδες-γιουσουφάκια-καρακόλια-όργια-πασάδες-βελιγκέκες», του αδιάφθορου δεξιοαριστερού αρχειοθέτη δικαστή και τ.διοικητή  ΕΥΠ]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Για τον κ. Παπαγγελόπουλο, σεσημασμένο από πολύ παλιότερα (Χρ. Ζέρβας-Ελευθεροτυπία, 14.7.2009)-σε ανύποπτο χρόνο, πριν τον πλασάρει ο Καραμανλής Β΄ στον κ. Τσίπρα, «εισαγγελέα με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο», γράφαμε και καταγγέλλαμε όταν σχεδόν όλοι σιωπούσαν (βλ.Υστερόγραφα). Δεν είναι σωστό να χτυπάμε τώρα κάποιον που πέφτει (στα μαλακά, δεν αμφιβάλω), έστω κι αν ο τυχοδιώκτης και νεκροθάφτης της όποιας  αριστερής ηθικής που τον επέλεξε, προκάλεσε κάθε λογική και ηθική αντίληψη-έχοντας εξασφαλισμένη τη σιωπή αντιπάλων και φίλων- τοποθετώντας τον με Σουρεαλλισμό που θα ζήλευε και το Μανιφέστο του Μπρετόν, διαδοχικά Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης (για πρώτη φορά τέτοιο αξίωμα μετά τη μεταπολίτευση του 1974) και Υπουργό αναπληρωτή «για την καταπολέμηση της Διαφθοράς». Αυτά έγιναν, ειδικά το πρώτο (Φλεβάρη 2015), με τη σιωπηρή συνενοχή όλων των αγανακτισμένων Επαναστατών και Ριζοσπαστών του χαβαλέ, από τους Παπαδημούλη, Τσακαλώτο Δραγασάκη, μέχρι τους Γλέζο, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου και Λαπαβίτσα. Τη δεύτερη  φορά μάλιστα, μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015, απομακρύνθηκε για χάρη του άλλος Υπουργός-δεξιός δικαστικός κι αυτός, για τον οποία σύντομα ρωτήσαμε και σχολιάσαμε (26.10.2015-«Γιατί απολύθηκε ο κ.Νικολούδης;» «Αμφιλεγόμενες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Δικαιοσύνη και στη διαφθορά»).

Μας έχει απασχολήσει δυο φορές η περίεργη ονομαστική συσχέτιση των δυο Ορθοδόξων ανδρών (ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε δώσει θρησκευτικό έργο) Δημητρίου Παπαγγελοπούλου και Γρηγορίου  Ρασπούτιν («Ο Ρασπούτιν και ο πρώην τσάρος Αλέξης», «Ρασπούτιν ή Μακιαβέλι; Μάλλον Κουασιμόδος του παραδικαστικού»), με έναν παραλληλισμό που αδικεί και τους δυο. Ο δεύτερος είναι μια καλτ ιστορική προσωπικότητα που σηματοδοτεί την αχρειότητα της μεγάλης ρωσικής Εκκλησίας, αφού οι τσάροι και Άγιοι Αλεξάνδρα και Νικόλαος, μαζί με κορυφαίους μητροπολίτες, κατάντησαν να προσκυνάνε έναν σεξομανή ρασοφόρο αγύρτη του πιο σκοτεινού Ορθοδοξου αποκρυφισμού, που κινούσε και νήματα της κοσμικής και της εκκλησιαστικής εξουσίας (εικ.2: γελοιογραφία του Ν. Ιβάνοφ-1917, από το βιβλίο του Rene Fülop-Miller «The Holy Demon, Rasputin and Women»-Λειψία 1927). Ο κ.Παπαγγελόπουλος, που έδρασε σε στενότερα πλαίσια με «δική του ατζέντα», απλά συμβολίζει την πολιτισμική συνάντηση της καραμανλικής Δεξιάς των βλαχοδικαστών, της σκοτεινής ΕΥΠ, των λαϊκών σουβλατζίδικων και των χωροφυλάκων που διάβαζαν «Ακρόπολη», με τη νέα καταφερτζίδικη Αριστερά των απογόνων αριστερών φίλαθλων οικογενειών της χρυσής εποχής του χουντικού ποδοσφαίρου και αντιστασιακών εργολάβων της «Ηρακλής-Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Εργων», που με τον τίμιο ιδρώτα τους πέτυχαν καλούς ισολογισμούς επί Δικτατορίας (βλ.: TANEA Team, 12.5.2019-07:43 «Οι χρυσές δουλειές της οικογένειας Τσίπρα στα χρόνια της χούντας»). Μία Αριστερά, που έχει κατακτήσει ένα πολύ μοντέρνο λεκτικό (σε σχέση με τον παλιομοδίτη Υπουργό που πανηγύριζε στην ελληνοτουρκική διάλεκτο, όταν αθωώθηκε ο όσιος Εφραίμ), δια στομάτων πολλών νέων στελεχών της, όπως ο φέρελπις κ. Nick the Greek Παππάς: «Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε». Για λόγους λοιπόν ιστορικής αποκατάστασης του διαβόητου Ρώσου προσκυνητή και ορθής αξιολόγησης του Οθωμανολόγου αριστεροδεξιού Υπουργού, πολεμιστή «κατά της διαφθοράς», θα επιχειρηματολογήσω με αδιάσειστα τεκμήρια από δυο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, για την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο-ακριβέστερο-προσωνύμιο του κ. Παπαγγελοπούλου. Η συχνή χρήση όρων από τον τέως Υπουργό που παραπέμπουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, «γιουσουφάκια, νταβατζήδες, καρακόλια, βελιγκέκες, πασάδες, όργια», είναι ένας υπέρμετρος συνωστισμός βίαιης και λάγνας Ανατολής και δεν θυμίζει την Αγία Ρωσία των διαβολικών κληρικών και των τυραννικών αγίων τσάρων, πατριαρχών και πρώην Καγκεμπιτών, που την κυβερνούν και σήμερα.
Επικαλούμαι τα δυο παρακάτω δημοσιεύματα, της «Αυγής» (Κ. Παπαγιάννης1.2. 2017-20:32) και της «Εφ.τ.Συντακτών» (efsyn-22.03.2017, 11:00). «Δ.Παπαγγελόπουλος: Τα κάθε είδους όργια τελείωσαν». «Ο Δ.Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να φύγουν από το προσκήνιο «γιουσουφάκια, καρακόλια και βελιγκέκες» και να μπει οριστικό τέλος στις χαλκευμένες ειδήσεις και τις βαρύγδουπες αναλύσεις που πλήττουν τους αντιπάλους των «πασάδων της διαπλοκής». «Ο Παπαγγελόπουλος αποθεώνει Καραμανλή – Τσίπρα». «Αποθεώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου (σημ.Λ.: αθώωση οσίου Εφραίμ) για την υπόθεση του Βατοπεδίου ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε (στην «Ελευθερία του Τύπου») «λαοπρόβλητους» τους δύο ηγέτες, τους οποίους «τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο».
Θα παρακαλέσω τους κ.κ. Καραμανλήν Β΄, Αλέξιον Τσίπραν, ιερόν Ιερώνυμον Β΄ και Πανάγιον Λαφαζάνιον-μυστικόν (άμισθον) Έξαρχον εν Ελλάδι του πατριαρχείου Μόσχας (της Ρωσοουκρανικής Εκκλησίας των κατακομβών), να ενδιαφερθούν αρμοδίως για την αναβάπτιση του κ.Παπαγγελοπούλου από Ρασπούτιν σε Αβδούλ Χαμίτ (εικ.1: με τον γραμματέα του-από το οθωμανικό σατιρικό περιοδικό «Kalem», 29.4.1909 No:34), αποδίδοντες τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του ορθόδοξου θεού τω ορθοδόξω θεώ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
«Η καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ και ο κ. Παπαγγελόπουλος» (17.11.2017)
«Ποιο ακριβώς είναι το έργο του κ.Παπαγγελόπουλου;»(29.12.2016)

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Παπαγγελόπουλος: Aβδούλ Χαμίτ και όχι Ρασπούτιν

 1. Παράθεμα: Παπαγγελόπουλος: Aβδούλ Χαμίτ και όχι Ρασπούτιν — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 2. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://roides.wordpress.com/2016/11/23/23nov16/

  Όταν ο Ρασπούτιν σκανδαλίστηκε από το Άγιο Όρος
  23/11/2016
  [Με την ευκαιρία του σεμνού προσκυνήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη]


  Στη ρωσική μονή Παντελεήμονος, μπροστά, δεύτερος από αριστερά. Πίσω από τον αρχιμανδρίτη είναι ο φίλος του

  …..Ο μακάριος Μακάρι, ήταν ένας σεβάσμιος αγύρτης που εθεωρείτο άγιος και θεραπευτής και που η χάρη του είχε φτάσει μέχρι το νοσηρό και αγιασμένο σήμερα αυτοκρατορικό ζευγάρι, το οποίο τον είχε δεχτεί στο παλάτι. Ο στάρετς τον συμβούλευσε να επισκεφθεί τον Άθωνα για να ενδυναμώσει πνευματικά, επειδή ο Θεός τον είχε επιλέξει για μια μεγάλη Αποστολή. Πιθανότατα να εννοούσε την μελλοντική σεξουαλική ικανοποίηση από τον σάτυρο προσκυνητή, των στερημένων γυναικών της Αριστοκρατίας και όλων των μισοπάλαβων και υστερικών γυναικαρίων που τις πλαισίωναν.

  Οι δυο αγράμματοι και θρησκομανείς νέοι ξεκίνησαν με τα πόδια και κατάφεραν να φτάσουν στα 1893 στο ιερό Όρος, όπου έγιναν δεκτοί ως δόκιμοι. Εκεί αντιμετώπισαν τις ομοφυλοφιλικές πρακτικές των μοναχών και ιδιαίτερα της ρωσικής Μονής που τους σπίτωσε με τον ίδιο ενθουσιασμό που υποδέχτηκε αργότερα τους Γερμανούς Ναζιστές στρατιωτικούς, που έφτασαν και στον Άθωνα. Ο Ρασπούτιν, ένας άνδρας με πολύ ισχυρή έλξη προς το άλλο φύλο, κανονικός σεξομανής και λάτρης των γυναικών, δεν προσαρμόστηκε στην κατάσταση, την οποία εξέλαβε ως βαριά προσβλητική για την ιδιοσυγκρασία του (Βλ. Harold Shukman «Rasputin»-Εκδ. The History Press, 16.9. 2011, σελ.15. Ο ρωσικής καταγωγής Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας ειδικευόταν στη ρωσική Ιστορία και έκανε ακαδημαϊκή καριέρα στην Οξφόρδη, ως διευθυντής του κέντρου για τη Ρωσία του Κολλεγίου του Αγ.Αντωνίου. Για τον αγιορείτικο σοδομισμό και τον Ρασπούτιν γίνεται αναφορά επίσης στα: Fuhrmann, Joseph T. : «Rasputin, the untold story», Hoboken, New Jersey: John Wiley & Sons-2013, σελ.22 και Moynahan, Brian: “Rasputin. The saint who sinned». Random House-1997, σελ.32).

  Εγκαταλείποντας άρον άρον το ρωσικό μοναστήρι για τα Ιεροσόλυμα, καταράστηκε τον Άθωνα ως χώρο γεμάτο από ηθική ακαθαρσία και μόλυνση. Ο φίλος του όμως πήρε τους μοναστικούς όρκους και έμεινε εκεί. ………………..

 3. Ο/Η των ξέκωλων λέει:

  Άγιοι μάρτυρες της Ορθοδοξίας


 4. Ο/Η Ανώνυμη Επωνυμίδου λέει:

  Τι σου είναι η πολιτική! Τι σου είναι οι πολιτικοί!
  Ας τα βλέπει αυτά η Ν.Δ.ούλα των Αρίστων που πάει με το σταυρό στο χέρι, γιατί ο άλλος ομορφάντρας ο Κλασιδιάρης την περιμένει στη γωνία με γαλάζια κι αυτός γραβάτα άσπρο πουκάμισο (πατριδοντυμένος), κουστούμι, ορθοδοξία, και καθότι πιο π(ν)έος και ορμητικός από τον (δρα)ΚΟΥΛΗ, μην τη βάλλει σε περισυλλογή (τη Ν.Δ.ούλα).
  Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Βρίσκετε τον Κασιδιάρη ομορφάντρα;
   Δεν έχω άποψη, αλλά οι Νίνα Κασιμάτη και Ελένη Αυλωνίτη του Σύριζα, δείχνουν να συμφωνούν.

 5. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

 6. Ο/Η Ανώνυμη Επωνυμίδου λέει:

  Μα είπα ο άλλος (άρα υπάρχει κι’ άλλο ομορφάντρας) εκτός από τον Κλασιδιάρη, και δεν είναι άλλος από τον δραΚΟΥΛΗ. Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας BRB που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο δρα ΚΟΥΛΗΣ κρίθηκε από πολύ όμορφος έως επικίνδυνα όμορφος. Σας βρίσκω επικίνδυνα ανενημέρωτο κύριε ΛΣΚΡΤ! Πως διακυβεύετε έτσι το κύρος σας;;

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Παπαγγελόπουλος, ο γείτονας του τσάρου Αλέξη.

  Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αποκαλύπτει:

  https://www.tovima.gr/2020/07/01/opinions/otan-o-tsipras-apeilise-na-ta-vrontiksei-kai-na-fygei/

  ………….

  Την πρώτη φορά που διαμαρτυρήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν όταν έβαλε τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση. Μόνος του αποφάσισε την υπουργοποίηση του Καμμένου, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να συμβουλευτεί ή να ενημερώσει κάποιο κομματικό όργανο. Το αποφάσισε μέσα σε μια μέρα μαζί με τη γνωστή παρέα του (δηλαδή Παππά, Φλαμπουράρη και λοιπούς). Ρώτησα τότε τον Τσίπρα εάν γνωρίζει ότι ο Καμμένος έγραψε ένα βιβλίο που κατηγορούσε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μένα προσωπικά ότι είμαστε ενταγμένοι σ΄ένα δίκτυο παραπληροφόρησης της Σοβιετικής Ενωσης και ότι μας αντιμετώπιζε ως τρομοκράτες. Ο κ. Τσίπρας δεν μου απάντησε». Και ο κ. Κωνσταντόπουλος συνεχίζει.

  Πώς έκανε τον Παπαγγελόπουλο υπουργό

  «Η δεύτερη φορά που διαμαρτυρήθηκα έντονα στον κ. Τσίπρα ήταν όταν έμαθα πως θα έβαζε στην κυβέρνηση τον Δ. Παπαγγελόπουλο, που είχε υπηρετήσει στην ΕΥΠ επί Καραμανλή και ήταν εισαγγελέας. Ρώτησα τον κ. Τσίπρα: «Πού τον βρήκατε αυτόν;». Για να μου απαντήσει: «Είναι γείτονάς μου». Στα φοιτητικά μας χρόνια λέγαμε ότι ο βασιλιάς μπορούσε να κάνει υπουργό ακόμα και τον κηπουρό του, στον 21ο αιώνα κάνει κάποιος υπουργό τον γείτονά του». Και συνεχίζει……….

 8. Παράθεμα: Παπαγγελόπουλος: Aβδούλ Χαμίτ και όχι Ρασπούτιν Posted on 02/07/2020 by roidis – kosmopolitis.se

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το Βατοπέδι των Καραμανλή-Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου-Εφραίμ και η δικαστίνα της Εκκλησίας Μαρία Ψάλτη

  2013
  https://www.newsbomb.gr/ellada/story/289771/paramenei-sto-dikastiko-soma-i-efetis-maria-psalti
  19/03/2013 20:26
  Παραμένει στο δικαστικό σώμα η εφέτης Μαρία Ψάλτη


  ………………………

  2020
  https://www.documentonews.gr/article/areios-pagos-ametaklhto-to-skandalo-batopedioy-h-limnh-bistwnida-anhkei-sto-dhmosio

  Άρειος Πάγος: «Αμετάκλητο» το σκάνδαλο Βατοπεδίου – Η Λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στο Δημόσιο

  Δημοσίευση
  3.08.2020 | 07:24

  Ανανέωση
  3.08.2020 | 07:50

  Με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου που πρώτο το Κουτί της Πανδώρας είχε αποκαλύψει το 2008. Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος έκρινε αμετάκλητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Βιστωνίδας και τις παράνομες ανταλλαγές που ακολούθησαν.
  ………………………………

  Στην ουσία, η απόφαση του Αρείου Πάγου, κλείνει τον κύκλο που είχε ξεκινήσει 17 χρόνια πριν,
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  από την περιβόητη συζήτηση της υπόθεσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, μετά από αίτηση της Μονής Βατοπεδίου, με Πρόεδρο τη Μαρία Ψάλτη η οποία δεν δημοσίευσε ποτέ την -αρνητική για τις διεκδικήσεις της Μονής- απόφαση, στην οποία μειοψήφισε.
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Έτσι είχε ανοίξει ο δρόμος για τον συμβιβασμό του Δημοσίου και τις «Ιερές Ανταλλαγές» ακίνητων-φιλέτων, δηλαδή το πολύκροτο σκάνδαλο που απασχόλησε για χρόνια – δικαίως όπως αποδεικνύεται περίτρανα- την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

  Διαβάστε επίσης: Τα παραμύθια περί «μη σκανδάλου Βατοπεδίου»
  ………………………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.