Ο Α σ τ ε ί ο ς μητρ. Ιουστίνος: «Αστείοι όσοι τα βάζουν με την Θεία Κοινωνία»

Λειτουργία Κυριακής [ο κ. Αστείος: «Τι ανόητοι είμαστε όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε μυστήρια, την ώρα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν ιό»]

από Ρομφέα -φαίνεται άλλωστε

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, ιερούργησε την εορτή της Αναλήψεως ο Αστείος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος.

Ο Αστείος Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε και στις φωνές εκείνες που είναι κατά των μυστηρίων της Εκκλησίας.

«Τι ανόητοι είμαστε όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε μυστήρια, την ώρα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν ιό» – υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αστείος Ιουστίνος.

Επίσης ο Αστείος Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Που είναι η επιστήμη όλου του κόσμου; Που ειναι τα φωτεινά μυαλά; Που είναι οι γιατροί; Ένας ιός μας έκανε όλους ταντέλα, μας ταρακούνησε, μας διέλυσε! Τι ανοήτοι άνθρωποι που είμαστε».

Στη συνέχεια ο κ. Αστείος Ιουστίνος αποκάλεσε «αστείους» όλους εκείνους που τα βάζουν με τα μυστήρια της Εκκλησίας, λέγοντας ότι «από την Θεία Κοινωνία δεν παίρνουμε θάνατο, αλλά ζωή».

«Άντε να εξηγήσεις σε όλους αυτούς του αστείους, αυτό το μεγάλο μυστήριο. Αλλά ακόμα και εμείς οι εκκλησιαστικοί ηγέτες είμαστε επιπόλαιοι, διότι πάμε να τους δώσουμε να καταλάβουν κάτι που είναι ακατάληπτο» – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αστείος Ιουστίνος.

Ακόμη ο Αστείος Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι πρέπει να σιωπούμε και να δίνουμε παράδειγμα με την ζωή μας, και οχι να μιλάμε για πράγματα που δεν ερμηνεύονται.

romfea.gr

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ο Α σ τ ε ί ο ς μητρ. Ιουστίνος: «Αστείοι όσοι τα βάζουν με την Θεία Κοινωνία»

 1. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη-στρατιώτις της Ελλαδάρας λέει:

  Γιατί καλέ τον φθονείτε, είναι πολεμιστής της Ωρθωδωξίας, καμαρώστε τον στη σχολή πολέμου.

 2. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Και σαν αυτούς: χιλιάδες (ζουν ανάμεσα μας).

 3. Ο/Η του κώλου λέει:


  Ο42χρονος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, και ο αρχιτέκτονας Γκοτιέ Ντεστενέ, παντρεύτηκαν στο δημαρχείου του Λουξεμβούργου.

  Άντε πέστα αυτά αν τολμάς αστείο βλαχαδερό στο Λουξεμβούργο

  https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/6943578_h-theia-koinonia-apagoreytike-kai-sto-loyxemboyrgo

  31.05.2020 – 21:31
  H Θεία Κοινωνία απαγορεύτηκε και στο Λουξεμβούργο

  Προς τον ιερόν κλήρον και τον ευσεβή λαόν της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως εις το Μέγα Δουκάτον του Λουξεμβούργου
  Ἀγαπητοὶ Πατέρες καὶ εὐσεβεῖς Χριστιανοί,
  Χριστὸς Ἀνέστη!

  Μὲ τὸ παρόν μήνυμα σᾶς ἀνακοινώνω ὅτι μετά ἀπὸ ἀπόφαση τῆς Κυβέρνησης τοῦ Μεγάλου Δουκάτου τοῦ Λουξεμβούργου, οἱ τόποι λατρείας τῆς χώρας ἀνοίγουν πάλιν γιὰ τοὺς πιστοὺς ἀπὸ τὴν Παρασκευὴ 29 Μαΐου 2020.

  Ἡ Κυβέρνηση ἀποφάσισε λοιπὸν τὰ παρακάτω μέτρα, τὰ ὁποῖα, ἄν καὶ προσωρινά, λαμβάνουν καὶ νομικὴ ἰσχὺ μέχρι τὴν κατάργησή τους:

  4. Ἀπαγορεύεται η χρήση τῆς ἱερᾶς λαβίδος γιὰ τὴν μετάδοση της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς.

  Τὸ πλέον ἐπώδυνο ὅμως εἶναι τὸ ὅτι, προσωρινά ασφαλώς, πρέπει νὰ τηρήσουμε καὶ τὸ μέτρο περὶ ἀπαγόρευσης τῆς ἱερᾶς λαβίδος γιὰ τὴν μετάδοση τῆς Θείας Κοινωνίας. Ὁ Παναγιώτατος Οἰκουμενικός μας Πατριάρχης μᾶς καλεῖ νὰ ὑπακούσουμε στοὺς νόμους τῶν χωρῶν ὅπου ζοῦμε καὶ νὰ ἐπιδείξουμε ὑπομονὴ ἕως νὰ ἐπιστρέψουμε σὲ μία κανονικὴ ζωή.

  Ἐλπίζω καὶ προσεύχομαι, τὸ ταχύτερον δυνατόν, νὰ εἶμαι στὴν εὐχάριστη θέση νὰ ἀλλἀξω τὴν προσωρινὴ αὐτὴ ὁδηγία ὥστε οἱ πιστοὶ νὰ μπορέσουν καὶ πάλιν νὰ μετάσχουν στη Θεία Μετάληψη.

  Μὲ ὅλη μου τὴν πατρικὴ ἀγάπη ἐν Χριστῷ Ἀναστάντι!

  Ἐν Βρυξέλλαις, ἐν τῇ Ἱερᾷ Μητροπόλει, τῇ 25ῃ Μαΐου 2020.

  † ὁ Μητροπολίτης Βελγίου Ἀθηναγόρας
  Ἔξαρχος Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο παχουλός χρυσοστολισμένος νηστευτής Στέφανος Μπαρδάκας από τη Βοσταράνη του Λέριν, που κι αυτή άλαξε όνομα κι έγινε Μελίτη της Φλώρινας, όπου Λέριν και Φλώρινα ονομάστηκαν από το Βυζαντινό Χλέρινο, που κι αυτός άλλαξε όνομα μετά και πήρε το αυτοκρατορικό ρωμαϊκό Ιουστίνος, που πηγάζει από το το λατινικό επίθετο iūstus, αν πίστευε σε κάποιο καλό θεό και πως η θεία κοινωνία είναι θεϊκή και αμόλυντη, δεν θα έβριζε, αλλά θα σεβόταν και τη γνώμη όσων δεν πιστεύουν στον θεό του και δεν χρωστάνε τίποτα να κινδυνέψουν αυτοί και όλη η χώρα από μια μεταδοτική ιών και μικροβίων τελετουργία, σύμφωνα με την επίσημη Ιατρική.
   Οι δεσποτάδες στη Γερμανία, στο Λουξεμβούργο και ο Ρωμιός Αρχιεπίσκοπος στην Αμερική δεν τολμάνε να βρίσουν αλλά υπακούουν στους νόμους και στη λογική
   Στις πρωτόγονες σλαβικές χώρες που κάνουνε κουμάντο αυτοί μαζί με αυταρχικές κυβερνήσεις και οι τελετές στην αρχή γινόντουσαν ελεύθερα, 7 ορθόδοξοι δεσποτάδες αρρώστησαν και τέσσερις από αυτούς πέθαναν.

 4. Ο/Η kpap01 λέει:

  Δέν τά βάζει κανένας με τήν θεία (κατά τους πιστούς) κοινωνία αλλά μέ τήν αδιαφορία έναντι του κινδύνου διάδοσης σοβαροτάτης νόσου κάποιων πονηρών που εκμεταλλεύονται αμαθείς η ημιμαθείς. Οχι άν θα αρρωστήσουν οι ίδιοι, αυτό θά μπορούσε νά θεωρηθεί προσωπική τους ευθύνη που μπορούν νά αναλάβουν οι ίδιοι (σιγά, κάποιοι εξ αυτών θα καταφύγουν στό δημόσιο σύστημα υγείας) αλλά κυρίως γιατί θά τήν μεταδόσουν καί σέ άλλους ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν τή δική τους θρησκευτική άποψη.
  Ο κρετινισμός είναι περισσότερο διαδεδομένος από κάθε κορωνοϊό, ακόμα καί απο σκέτο ιό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.