Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό: Η χιτλερική Θούλη και η κυβέρνηση της ΝΔ

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίων, του Βλάση Γαβριηλίδη*

Δεν είμαστε «ψώνια» να απευθυνόμαστε για ψύλλου πήδημα στον Πρωθυπουργό: αυτό το σπορ το αφήνουμε σε κρατικοδίαιτους ‒«ανεξάρτητους» όμως κατά δήλωσίν τους‒ κόλακες ιστοσελίδων και εφημερίδων που αποτείνονται σ’ αυτόν μάλιστα με το όνομά του: «Κυριάκο, τι θα κάνεις με το…», «Άκου να δεις Κυριάκο!», «Ο Κυριάκος και ο Τσώρτσιλ», «Κυριάκο, κάνε το όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγη γκρίνια για κάποιον υπουργό που πρέπει «να βάλει στη θέση του ο Κυριάκος», αυτό για ξεκάρφωμα χωρίς να παραλείπουμε και το γλείψιμο, και πάλι «Με τον Κυριάκο!», «Σε ευχαριστούμε Κυριάκο!».

Ωστόσο επειδή ένα πολύ σοβαρό ζήτημα περνάει στα ψιλά, ενώ ο πρωθυπουργός δεν έχει επιδείξει τα αντανακλαστικά που είχε σε άλλες ήσσονος σημασίας υποθέσεις, οφείλουμε να το επισημάνουμε έστω και με αυτόν το «φωναχτό» τρόπο, με την ελπίδα να τον πληροφορήσει κάποιος συνεργάτης του.

Ο Χρήστος Τσιαχρής, στρατοδίκης και συγγραφέας του μισαλλόδοξου βιβλίου Μιναρέδες: οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη, το οποίο εκδίδεται από τις ναζιστικές εκδόσεις Θούλη, διορίστηκε Διοικητής της Δομής Πύργου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Σε παλαιότερες περιπτώσεις μισαλλόδοξων αναρτήσεων στο facebook κάποιων μελών της ΝΔ, με εντολή του πρωθυπουργού διεγράφησαν από μέλη οι δράστες. Εδώ που έχουμε επίσημο διορισμό από την κυβέρνηση διοικητή σε δομή προσφύγων και μεταναστών ενός μισαλλόδοξου συνεργάτη του ναζιστικού εκδοτικού, που θεωρεί «εισβολείς» τους ανθρώπους των οποίων θα έχει τη φροντίδα και εν πολλοίς τις τύχες, πρέπει ο πρωθυπουργός να δώσει εντολή να απομακρυνθεί πάραυτα, όπως επίσης να απομακρυνθεί και αυτός που τον πρότεινε και ο σαμαρικός υπουργός που το ενέκρινε.

Είναι προφανές, από το όνομά τους και μόνο, ότι οι ελληνικές εκδόσεις Θούλη είναι ένα ναζιστικό εκδοτικό. HΕταιρεία της Θούλης (Thule-Gesellschaft), που ιδρύθηκε το 1918 στο Μόναχο με σύμβολο την σβάστικα, ήταν συνωμοτική αντισημιτική μυστική εταιρεία η οποία πίστευε στην καθαρότητα του γερμανικού αίματος και αποτέλεσε τον πυρήνα του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος (DAP), μετέπειτα Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος (NSDAP). Πρόχειρα μπορεί να βρει κανείς πολλά να διαβάσει στο λήμμα της wikipedia https://bit.ly/3et8H0o

Κι αν έχει κανείς κάποιες αμφιβολίες, μια ματιά στην βάση της Biblionet στους συγγραφείς και τους τίτλους των ναζιστικών βιβλίων τα οποία εκδίδουν είτε είναι γραμμένα από τον Χίτλερ, τον Γκαίμπελς και διάφορους χιτλερικούς όπως λ.χ. τους Bouhler και Heinz, ή δωσίλογους όπως ο Brasillach, θα τους πείσει:

Adolf Hitler, Απάντηση στον Ρούζβελτ (2019), Adolf Hitler, Ομιλία για τη Βαλκανική εκστρατεία (2019), Adolf Hitler, Γιατί επιτέθηκα στη Σοβιετική Ένωση (2018), Joseph Goebbels, Μίχαελ: Ένα γερμανικό πεπρωμένο σε φύλλα ημερολογίου (2018), Joseph Goebbels, Ολοκληρωτικός πόλεμος (2015), Philipp Bouhler, Adolf Hitler (2016), HeinzA.Heinz, Χίτλερ (2017), τρία βιβλία του εκτελεσθέντος γάλλου δωσίλογου Robert Brasillach, Η πολιορκία του Αλκαζάρ (2019), Σενιέ (2017), Πολιτικά άρθρα (2016), τρία βιβλία του φασίστα που υπηρέτησε τα SS και τον ναζισμό Julius Evola, με πιο χαρακτηριστικό το Τρεις όψεις του εβραϊκού προβλήματος (2015), αλλά και εγχωρίων όπως η ναζί Σίτσα Καραϊσκάκη και ο χρυσαυγίτης Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος, ο παρ’ ολίγο δολοφόνος του Δ. Κουσουρή. Και ανάμεσα σε όλες αυτές τις προσωπικότητες του ναζισμού και φασισμού και ο Τσιαχρής.

*

[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Βλάση Γαβριηλίδη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

1 Response to Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό: Η χιτλερική Θούλη και η κυβέρνηση της ΝΔ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.