Επιτυχημένη η χτεσινἠ απεργία της ΟΛΜΕ (συμμετείχε το 0,37% )

[με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς]

Αριθμός εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (πλην ειδικής αγωγής): 73.668
Αριθμός εκπαιδευτικών που δηλώθηκαν ότι συμμετείχαν στη χτεσινή απεργία/στάση εργασίας 276, ήτοι 0,37% …

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Επιτυχημένη η χτεσινἠ απεργία της ΟΛΜΕ (συμμετείχε το 0,37% )

 1. Ο/Η Καθηγήτρια λέει:

  Αυτοί που κάνουν τις συγκεντρώσεις-πάρτυς στην Αγ. Παρασκευή, λυσσάνε στην ιδέα πως θα λειτουργήσουν λιγουλάκι τα σχολεία

 2. Παράθεμα: Επιτυχημένη η χτεσινἠ απεργία της ΟΛΜΕ (συμμετείχε το 0,37% ) — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 3. Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

  Οι (Έλληνες) εκπαιδευτικοί είναι και οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι είναι, και θεσμικά, ανεξέλεγκτοι – ok όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι, de facto, ανεξέλεγκτοι, αλλά οι εκπαιδευτικοί είναι επίσημα!
  Και βέβαια, οι λεγόμενοι «σχολικοί σύμβουλοι» ουδεμία σχέση έχουν με επιθεωρητές. Θυμάμαι, όταν πηγαίναμε σχολείο, ότι τον επιθεωρητή τον έτρεμαν οι εκπαιδευτικοί και όχι εμείς οι μαθητές. Στην ελληνική παράνοια, ο πράγματι αναχρονιστικός θεσμός τού επιθεωρητή αντί να εκσυγχρονισθεί … καταργήθηκε!

  Επειδή ο δημόσιος τομέας υπάρχει για την εξυπηρέτηση τών φορολογουμένων (και όχι τών … δημοσίων υπαλλήλων!).
  Επειδή στην Ελλάδα οι δάσκαλοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, γυμναστές, κλπ εκπαιδευτικοί, είναι περισσότεροι από τους διορισμένους.
  Επειδή θεωρώ απόλυτα λογικό να θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
  Για τους λόγους αυτούς – Προτείνω:
  Οι εκπαιδευτικοί διορίζονται (εννοείται, μετά από εξετάσεις) στα δημόσια σχολεία για μία 4ετία. Μετά την πάροδο 4ετίας κάθε εκπαιδευτικός δικαιούται να ξαναδώσει εξετάσεις για άλλη 4ετία, με ίσους όρους με κάθε αδιόριστο. Για να μην απορρυθμισθεί η παιδεία, κάθε έτος κρίνεται το ¼ τών διορισμένων εκπαιδευτικών· δηλ. οι επιτυχόντες το 2020 θα ξαναδώσουν εξετάσεις (εάν θέλουν) το 2024, οι επιτυχόντες το 2021 θα ξαναδώσουν εξετάσεις (εάν θέλουν) το 2025, οι επιτυχόντες το 2022 θα ξαναδώσουν εξετάσεις (εάν θέλουν) το 2026, οι επιτυχόντες το 2023 θα ξαναδώσουν εξετάσεις (εάν θέλουν) το 2027, κοκ. Εννοείται ότι αφενός κάθε εκπαιδευτικός δικαιούται να δίνει εξετάσεις και να υπηρετεί όσες 4ετίες θέλει μέχρι να συνταξιοδοτηθεί και αφετέρου τυχόν αποτυχία κάποιου ήδη διορισμένου δεν τον εμποδίζει να ξαναδοκιμάσει το επόμενο έτος.
  Έτσι, και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση και θα έχουμε πάντα τους καλύτερους.
  Αν και τα ευκόλως εννοούμενα (πρέπει να) παραλείπονται, διευκρινίζω ότι αυτή η πρόταση επιθυμώ να ισχύει και για άλλους «εργαζόμενους» τού ευρύτερου δημόσιου τομέα.

  ps τι είδους απεργία έγινε αφού, χθες, τα σχολεία δεν λειτουργούσαν;

 4. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Και μόνο το ωραίο σηματάκι – λογότυπο της ΟΛΜΕ να δει κανείς, με τη βλοσυρή σοφή κουκουβάγια να εφορμά κραδαίνοντας την αιχμηρή πένα και σφίγγοντας, ως άλλη ασπίδα, το βιβλίο της Γνώσης, του έρχονται γέλια, ιδιαίτερα αν γνωρίζει εκ των έσω την πολύ, πολύ πικρή πραγματικότητα, που απέχει παρασάγγας – πολλάς παρασάγγας – από τον συμβολισμό του λογοτύπου.

  Πολύ απλά, ακόμα και το κορυφαίας σημασίας λειτούργημα του εκπαιδευτικού εξευτελίστηκε, υποβαθμίστηκε και παραμορφώθηκε στη σύγχρονή μας Ελλαδάρα, με κύριο ένοχο και πρωτεργάτη τον «μεγάλο ηγέτη» Ανδρέα Παπανδρέου, που παρέδωσε τα πάντα στα νύχια ενός αισχρού, αδίστακτου και αχόρταγου συνδικαλισμού δημιουργώντας παντού Φωτόπουλους και όχι Φωστήρες.

  Λίγοι, δυστυχώς, οι εκπαιδευτικοί που τιμούν το λειτούργημά τους. Θα μπορούσα να αναφέρω κάμποσες χαρακτηριστικές περιπτώσεις για να υποστηρίξω τα γραφόμενά μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν για την πραγματικότητα αυτή…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.