H πουτινική Λαφαζανιάδα προπαγανδίζει ανοιχτούς ναούς-μικροβιοκτόνο «Θ. Κοινωνία»

[Ο εν Ελλάδι ιστότοπος του πατριαρχείου Μόσχας ξαναχτύπησε]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Mε σειρά πάνω από 10 δημοσιευμάτων μας έχουμε καταγγείλει (όπως και πολλοί, Αριστεροί και μη, ιστότοποι) την ιστοσελίδα Iskra ως χώρο διάδοσης ακροδεξιών απόψεων κάτω από αριστερή μάσκα. Η ιστοσελίδα αυτή έχει παρουσιάσει και το μοναδικό στην ιστορία της Αριστεράς θέαμα να εκπροσωπεί (ανιδιοτελώς και αμισθί) το πατριαρχείο Μόσχας και αν και σκανδαλωδώς «πατριωτική» σε βαθμό εθνικοφροσύνης, παρουσιάζει το περίεργο φαινόμενο (όπως και όλες σχεδόν οι ακροδεξιές και εκκλησιαστικές ιστοσελίδες και συγκεκριμένοι μητροπολίτες) να υπερασπίζεται (ανιδιοτελώς) με σειρά αναρίθμητων ανόητων άρθρων («ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-iskra») εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος (μιας θεματολογίας δηλαδή, παγκοσμίως και διαχρονικά πρωτοφανούς για κομμουνιστική ιστοσελίδα) τις  ρατσιστικές και ιμπεριαλιστικές θέσεις του πατριαρχείου Μόσχας, κατά του αυτονόητου δικαιώματος των Ουκρανών Ορθοδόξων να έχουν δική τους Ορθόδοξη Εκκλησία (όπως και οι Παλαιστίνιοι, που καθώς προκύπτει από τη σιωπή του πολυπράγμονα φιλοπαλαιστίνιου Λαφαζάνη, καλώς είναι υπόδουλοι από το 1534 εκκλησιαστικά στον πειρατή Ρωμιό πατριάρχη), επειδή οι δυο αυτοί λαοί προφανώς θεωρούνται κατώτεροι, όπως και κατά του κατοχυρωμένου από Ι.Κανόνες και την Ιερή Παράδοση της Ανατολικής Εκκλησίας Κανονικού δικαιώματος του πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης (και «του Γένους» κατά τους Εθνικόφρονες), να χορηγεί Αυτοκεφαλίες.

Σαν να μην έφτανε η αυτοκτονική δήλωση του σταθερά σκανδαλωδώς φίλου των πιο ακροδεξιών προσώπων και σχηματισμών της Εκκλησίας (Χουντόδουλου και Αγίου Όρους) κ.Αλαβάνου υπέρ της εν μέσω πανδημίας δολοφονικής περιφοράς των Επιταφίων, ήλθε τώρα και το συναφές δημοσίευμα των φίλων του της Iskra, για να δείξει για πολλοστή φορά το κατάντημα της Αριστεροακροδεξιάς των ΣΥΡΙΖΕΛ και των λερναίων εκβλαστημάτων τους. Το άρθρο έχει την υπογραφή του κομματιδίου της αντισημιτικής «Χριστιανικής Δημοκρατίας»  («Ο αντισημιτισμός του Χριστιανοσοσιαλιστή Ν.Ψαρουδάκη») και είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο σε βαθμό κακουργήματος, υποστηρίζοντας την ανυπακοή έμμισθων κρατικών υπαλλήλων, αμφισβητώντας το πολίτευμα, το συνταγματικό καθεστώς της νόμω κρατούσης πολιτείας, τη δεδηλωμένη διαβεβαίωση των Αρχιερέων ενώπιον του Προέδρου τ.Δημοκρατίας να υπακούουν στους Νόμους του Κράτους, το δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των δημοκρατικών πολιτών να καταγγέλλουν την παρανομία που απειλεί ζωές, την ιατρική Επιστήμη, το δικαίωμα των ανθρώπων στην υγεία και στη ζωή και τέλος ακόμη και τη στοιχειώδη λογική, προπαγανδίζοντας τη μαγική ιδιότητα της μικροβιοκτονίας του αρχαϊκού και αποκρυφιστικού εθίμου της Θεοφαγίας:
«Iskra-Η Χ.Δ. για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας» (19.4.2020). «Η Κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά την απόφαση αυτή της Ιεράς Συνόδου και επέβαλε γενικευμένη απαγόρευση κάθε ιεροπραξίας, εκτός της κάλυψης των αναγκών ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης. Η πρωτοφανής αυτή απόφαση, παραβιάζει μεν ευθέως τις περί θρησκευτικής ελευθερίας διατάξεις του Συντάγματος, υπερβαίνει δε κατά πολύ τις ανάγκες για τήρηση των υγειονομικών προφυλάξεων. Από την περασμένη Κυριακή (των Βαϊων) επιτράπηκε σε όλους τους ναούς να λειτουργήσουν, ωστόσο με θύρες κλειστές και χωρίς τη δυνατότητα έστω και ελάχιστων πιστών να παρευρίσκονται, ενώ απαγορεύτηκε ολωσδιόλου η μετάβαση στις εκκλησίες, ακόμη και για «ατομική προσευχή». Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύεται η πραγματική θεώρηση της Εκκλησίας από την κυβέρνηση, εφόσον, στο βωμό ενός αφηγήματος απόλυτης «υπευθυνότητας» και «προστασίας της δημόσιας υγείας» που καλλιεργείται με τη συνεπικουρία της υστερίας φιλοκυβερνητικών μέσων, δεν κωλύεται στην επιβολή μέτρων απόλυτης φαλκίδευσης της θρησκευτικής ελευθερίας, που εμφανώς λογίζεται ως χόμπι και «κινδυνώδης πολυτέλεια σε περίοδο εθνικής κρίσης.

Κλίμα τρομοκράτησης και χαφιεδισμού

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων, με σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, αλλά και την υστερία ορισμένων ΜΜΕ (σημ.Λ.: εδώ ξεχνιέται πως παραπάνω αυτή η «κατηγορία» αφορούσε ψευδέστατα μόνο «φιλοκυβερνητικά» ΜΜΕ), τείνει να περάσει στην κοινή γνώμη η πλάνη ότι η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας είναι παράνομη και δήθεν επικίνδυνη για την υγεία. Βρισκόμαστε μπροστά στο επικίνδυνο φαινόμενο αστυνόμευσης της θρησκευτικής ζωής των Ελλήνων, με πολίτες να λειτουργούν ως καταδότες. Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η δήλωση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, ότι δεν κοινώνησε την Κυριακή των Βαϊων στον Άγιο Σπυρίδωνα, ωσάν να έπρεπε να απολογηθεί,…Καταδικάζουμε τη στάση της Κυβέρνησης που επιχειρεί, δια του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νικολάου Χαρδαλιά, να ποινικοποιήσει τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, με επίκληση, μάλιστα, χωρίς να έχει καμμία αρμοδιότητα προς τούτο, παράβαση των εντολών της Ιεράς Συνόδου! Η Διοικούσα Εκκλησία δεν είναι υπό επιτροπεία…..Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους απλούς ιερείς, που είναι συνεπείς με την κύρια αποστολή τους, τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας (σημ.Λ. τι άλλο θα ακούσουμε!) …Καλούμε την Κυβέρνηση να πάψει να υποθάλπει την τρομοκράτηση της θρησκευτικής ζωής του ελληνικού λαού. Και την Ιερά Σύνοδο, με συμπληρωματική ανακοίνωσή της, να καλύψει τους θρησκευτικούς λειτουργούς …».
Η Iskra προσθέτει για να καλυφθεί την κουτοπόνηρη και «δημιουργικά ασαφή» διευκρίνιση: «*Οι απόψεις του κειμένου εκφράζουν τη “Χριστιανική Δημοκρατία” και όχι κατ’ ανάγκη τις θέσεις της Iskra», θεωρώντας πως έτσι σώζει την αξιοπρέπειά της. Οι αναγνώστες μας ας το κρίνουν αυτό.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

This entry was posted in conspiracy theories, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to H πουτινική Λαφαζανιάδα προπαγανδίζει ανοιχτούς ναούς-μικροβιοκτόνο «Θ. Κοινωνία»

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Συναγωνιστές και συγκυβερνήτες

  https://www.redtopia.gr/%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82/

  «Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος» 6 Νοεμβρίου 2018 redtopia2018

  του Χάρη Παπαδόπουλου

  Αναφορά στην τηλεοπτική εμφάνιση Λαφαζάνη στο ναζιστοκάναλο του Πλεύρη Την Παρασκευή 2 Νοέμβρη, ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε για μια συνέντευξη στο κανάλι «Επανελλήνισις» του Κωνσταντίνου Πλεύρη, κεντρικής φιγούρας του ναζιστικού ρεύματος στην Ελλάδα, αρνητή του Ολοκαυτώματος και ιδρυτή της «4ης Αυγούστου», μητρικής οργάνωσης όλων των πολιτικών μορφωμάτων της ακροδεξιάς στη χώρα.

  ………………

  https://tvxs.gr/news/ellada/o-lafazanis-sto-kanali-toy-pleyri

  Ο Λαφαζάνης στο κανάλι του Πλεύρη

  08:57 | 06 Νοε. 2018 Τελευταία ανανέωση 09:10 | 06 Νοε. 2018

  Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η εμφάνιση του επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη στο κανάλι «Επανελλήνισις» του Κωνσταντίνου Πλεύρη, εκ των βασικότερων εκπροσώπων του φασιστικού χώρου στην Ελλάδα.

  Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίστηκε στην εκπομπή του κόμματος «Σπαρτιατών». Με φόντο μια περικεφαλαία με τη φράση «Μολών Λαβέ», τον ήλιο της Βεργίνας, την ελληνική σημαία, τον Παρθενώνα, τον Λευκό Πύργο και έναν δακρυσμένο εύζωνο, ο επικεφαλής της ΛΑΕ έδωσε μια ωριαία συνέντευξη, σε φιλικό τόνο, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος.

  Πολλά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κάνουν λόγο για «κατήφορο» και «εξευτελισμό», ενώ θέτουν ζητήματα για την πορεία, αλλά και για την ίδια την ύπαρξη της ΛΑΕ, που βρίσκει φιλοξενεία σε ακροδεξιά κανάλια και εκπομπές.

  ………………………..

  http://net.xekinima.org/i-lae-gia-to-makedoniko-theseis-pou-den/

  Η ΛΑΕ για το Μακεδονικό: θέσεις που δεν βοηθούν το κίνημα να βρει τον δρόμο του
  20/01/2018

  Σχόλιο από το Ξεκίνημα

  Το Σάββατο 13 Γενάρη, η ιστοσελίδα «Ίσκρα», που ανήκει στο Αριστερό Ρεύμα, την βασική συνιστώσα της ΛΑΕ, δημοσίευσε άρθρο «γραμμής» του Ανδρέα Ζαφείρη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Αριστερού Ρεύματος, που αναφέρεται στις εξελίξεις γύρω από το Μακεδονικό. Το άρθρο φέρει τον ενδεικτικό τίτλο «”NATO Macedonia” η νέα ονομασία! Αντι-ιμπεριαλιστικό, παλλαϊκό μέτωπο η δική μας ”σύνθετη πρόταση”» (διαβάστε το ολόκληρο εδώ).
  …………………………………………….
  Το καθήκον της Αριστεράς στα Βαλκάνια, δεν είναι να επιλέγει ανάμεσα σε «καλούς» και «κακούς» ιμπεριαλιστές. Είναι να παλέψει για την δημιουργία ενός μαζικού διεθνιστικού μετώπου των εργαζομένων και των φτωχών, ανεξαρτήτως εθνότητας, κατ’ αρχήν ενάντια στους καπιταλιστές της περιοχής που είναι υπεύθυνοι τόσο για την φτώχεια και την ανεργία όσο και τα εθνικιστικά πάθη και τους πολέμους και ταυτόχρονα ενάντια στους ιμπεριαλιστές με τους οποίους είναι συνδεδεμένο το μεγάλο κεφάλαιο των Βαλκανίων. Όμως, τέτοιου είδους αναφορά δεν υπάρχει πουθενά στο άρθρο του Α. Ζαφείρη.
  ……………………….

  http://www.trakyaninsesi.com/haber/18419/4.html

  Αποχώρησαν 4 μέλη από τη ΛΑΕ Ροδόπης
  2018-04-02

  Τέσσερα μέλη, τα δύο εκ των οποίων ήταν και υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές του 2015, αποχώρησαν απ’ τη Λαϊκή Ενότητα Ροδόπης.

  Στο κείμενο αποχώρησης που υπογράφουν οι Μουσταφά Τσολάκ (συντονιστής ΛΑΕ Ροδόπης και υπ. Βουλευτής στις εκλογές του 2015), Τουργκάι Χασάν (υπ. Βουλευτής στις εκλογές του 2015), Εντανούρ Ιντζέ και Ονούρ Χασάν, αναφέρουν τα εξής:

  “Με το κείμενο αυτό δηλώνουμε την αποχώρηση μας απ’ τη Λαϊκή Ενότητα.

  ………………….

  Αλλά οι εξελίξεις μας έδειξαν πως η ΛΑΕ απέχει πολύ από αυτό το σκοπό και πως κάνει περίεργους κλυδωνισμούς που στην τελική κάνουν μεγάλη ζημιά στο χώρο.

  Πιο συγκεκριμένα:

  Στα «εθνικά θέματα»

  Τα κείμενα που βγήκαν στην ιστοσελίδα της μεγαλύτερης συνιστώσας, στην Ίσκρα του Αριστερού Ρεύματος, που στην ουσία θεωρούσαν πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία στα εθνικιστικά συλλαλητήρια του «εθνικού κορμού» για το Μακεδονικό, όπως και οι δηλώσεις του σ. Π. Λαφαζάνη και άλλων σ. της «ηγεσίας» περί «αλυτρωτισμού» των γειτόνων μας, μας αηδίασαν.

  Η αρθρογραφία στην επίμαχη ιστοσελίδα, όπως τα κείμενα του εθνικιστή Χ. Καπούτση που λασπολογούσαν τους μειονοτικούς της Θράκης ως πράκτορες της Άγκυρας, αλλά και άλλα που καλούσαν να γίνουμε πιστοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια στην υποτιθέμενη «επιθετικότητα» των γειτόνων, μας προκάλεσαν ντροπή – ίσως και κάτι παραπάνω.

  Μπορούμε να τα πολλαπλασιάσουμε τα παραδείγματα, αλλά νομίζουμε πως δεν αξίζει.
  ……………………….

  Και αυτό που λέμε πως «τα μαλακά οδηγούν στα σκληρά»… ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα το ζήτημα συνεργασιών με εθνικιστικές δυνάμεις, αφού καταψηφίστηκε η τροπολογία του Κόκκινου Δικτύου που απέκλειε τη συνεργασία με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ, της «Ελεύθερης Ελλάδας» κλπ.

  Η αντίφαση της ηγεσίες να καλεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνεργασία για μέτωπο της Αριστεράς με προοπτική τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα απ’ τη μια… και τις εθνικιστικές δυνάμεις για πατριωτικό, προοδευτικό μέτωπο απ’ την άλλη είναι ένα άλλο πράγμα που μας προβληματίζει σοβαρά, εδώ και πολύ καιρό.
  …………………………

  _____________________________

  Ευσεβείς πόθοι:

  https://iskra.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5/

  Αλλάζει η Ιταλία: Κατεβάζουν σημαίες Ε.Ε, ανεβάζουν Ρωσίας και Κίνας
  Από iskra -24/03/2020
  ……………………..

  ___________________________________

  Συνέντευξη του Ηλία Παναγιώταρου για το φιλοζωικό και …www.xrisiavgi.com › enimerosi › view › sunenteujh-tou-…
  18 Απρ 2013 – Η επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής του μοναδικού εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα. …

  Ο Συναγωνιστής και βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, παραχώρησε συνέντευξη στην Τζούλια Λιακοπούλου για το MadatoForos.com όπου ανέπτυξε τις θέσεις και την πολιτική του κόμματος, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων αλλά και στις δράσεις της Χρυσής Αυγής σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Επίσης ανέφερε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις Πλαταιές, το οποίο δημοσιεύθηκε μετά από επιθυμία του Συναγωνιστή.

  https://iskra.gr/author/julia-liakopoulou/

  Τζούλια Λιακοπούλου, Author at iskra

  https://www.gazzetta.gr/plus/politiki/article/1462878/paralirima-tis-rahil-makri-o-koronoios-einai-moyfa-ego-tha-koinoniso-kanonika-pics

  Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 – 22:06 Gazzetta team
  Παραλήρημα της Ραχήλ Μακρή: «Ο κορονοϊός είναι μούφα, εγώ θα κοινωνήσω κανονικά» (pics)

  http://net.xekinima.org/x-kefalis-otan-o-lafazanis-kai-iiskra-vaftizoun/

  Χ. ΚΕΦΑΛΗΣ: Όταν ο Λαφαζάνης και η Ίσκρα βαφτίζουν τα φασιστοειδή «αντιφασίστες»
  12/09/2019
  Δημοσιεύουμε άρθρο του Χρήστου Κεφαλή*

  *Ο Χρήστος Κεφαλής είναι μέλος της ΣΕ της Μαρξιστικής Σκέψης.

  ………………………………….
  https://newpost.gr/blogs/5cf637b6ba2fc3a20804df80/o-panagiotis-i-makedonia-kai-i-dolia-i-aristera

  Ο Παναγιώτης, η Μακεδονία και (η δόλια) η αριστερά
  του Χρήστου Ξανθάκη – Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιουνίου 2019, 13:05

  Αλλά το ζουμί δεν είναι εκεί, το ζουμί είναι στη Μακεδονία, στο Μακεδονικό και στη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί πια, ο Λαφαζάνης τα χώνει χύμα και τσουβαλάτα:

  «Και θεωρώ υποχρέωσή μου να πω πως είναι αδιανόητο ότι δεν μπορέσαμε ως σχήμα της ΛΑ.Ε να βγάλουμε μια κοινή θέση για την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ όταν προσωπικά διαρκώς εκφωνούσα μια άποψη εναντίον αυτής της Συμφωνίας μια άποψη που είχε αρχή, μέση και τέλος, δεχόμουνα καταιγιστικά πυρά και εύκολες κατηγορίες για εθνικισμό, οι οποίες συχνά έφταναν από επαγγελματικά αριστερόμετρα σε πρωτοφανείς συκοφαντικές κατηγορίες, οι οποίες, δυστυχώς, έβρισκαν έδαφος στις γραμμές των άλλων συνιστωσών της ΛΑ.Ε αλλά ακόμα και του Αριστερού Ρεύματος. Λυπάμαι ειλικρινά».

  Διαβάζεις τα ανωτέρω, διαβάζεις και ότι «το έθνος κράτος επανέρχεται με νέους όρους στο προσκήνιο ως καταφύγιο των εργαζομένων» και αναρωτιέται πως και δεν πέταξε και κανένα «Make Greece Great Again” ο Λαφαζάνης στην επιστολή του. Όπου μοιάζει να λησμόνησε εντελώς ότι οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα και ότι το μόνο που έχουν να χάσουν είναι οι αλυσίδες τους. Μόνο ελληνικές σημαίες ονειρεύεται πλέον και εθνικούς ύμνους, ψάλλοντας τον επιτάφιο του διεθνισμού.
  Υπό αυτές τις συνθήκες και πολύ κράτησε το στόρι της ΛΑΕ, που έπεσε θύμα στο αγαπημένο σπορ του χώρου:
  Διάσπαση και πάλι διάσπαση, ω διάσπαση!

  Ώσπου να μείνει ένας μόνος του και να αναρωτηθεί με ποιο τρόπο θα διαιρέσει τον εαυτό του…

  O Λαφαζάνης «χορεύει» με τα εμβατήρια στην παρέλαση

  https://www.zoosos.gr/panagiote-laphazane-psuhagogia-kai-koinonike-sunanastrophe-kunegi/#axzz6KDnB6LYW

  χαρακτήρισε το κυνήγι «ψυχαγωγία και κοινωνική συναναστροφή» … Λαφαζάνης σε σχετική έκθεση που πήγε (!)
  ……………
  ____________________________________________________________

  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=854186

  Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 18

  OΧΙ στην έκδοση Μιλόσεβιτς

  Υπογράφουν οι παρακάτω βουλευτές:

  Σγουρίδης Π., …. Κανέλλη Λ., … Καρατζαφέρης Γ.,…Κατσανέβας Θ., …..Λαφαζάνης Π., …..Μαντέλης Α., ….Παπαθεμελής Σ., …Τσουκάτος Θ., …..Χρυσανθακόπουλος Α., Ψωμιάδης Π.

  https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/

  Srebrenica – Η πέμπτη μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή
  Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο


  Ανοιξη του 1995: Η κλασική φωτογραφία στην περιοχή Βλασένιτσα, με τη χρυσαυγίτικη αφρόκρεμα της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς ΕΕΦ. Εικονίζονται σε αρχαιοελληνικό (και καθόλου ναζιστικό) χαιρετισμό πρώην και νυν μέλη της Χρυσής Αυγής: Μπέλμπας Απόστολος, Μαυρογιαννάκης Μιχάλης, Σωκράτης Κουσουμβρής (με τις πατερίτσες), ο Κώστας και άλλοι δύο.
  ………………..
  ____________________________

  ____________________________

  https://m.naftemporiki.gr/story/43021

  Τρεις βουλευτές χαρακτηρίζουν θλιβερή παρωδία τη δίκη Μιλόσεβιτς
  Παρασκευή, 15 Φεβ 2002 16:18

  Θλιβερή παρωδία δίκης θεωρούν τρεις βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου τα όσα διαδραματίζονται στη Χάγη, όπου δικάζεται ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

  Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Παναγιώτης Κρητικός (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΝ) και Αγγελος Τζέκης (ΚΚΕ) εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα όσα συμβαίνουν μετά τη σύλληψη και την προσαγωγή του Μιλόσεβιτς στη Χάγη, μιας και όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, καταστρατηγείται κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ενώ οι συνθήκες κράτησης και δίκης του πρώην Γιουγκοσλάβου προέδρου σε καθεστώς ασφυκτικής απομόνωσης είναι πρωτοφανείς. Οι τρεις βουλευτές εκπροσωπώντας, όπως υποστήριξαν, και τους 80 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που είχαν υπογράψει έκκληση για να μην πραγματοποιηθεί η έκδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στην Αθήνα, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής τους στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1

  Σφαγή της Σρεμπρένιτσα
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν ένα έγκλημα πολέμου που διεπράχθη κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας. Το 1995, Σέρβοι από τη Βοσνία σκότωσαν πάνω απο 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες, γέρους και αγόρια στη Σρεμπρένιτσα
  ……………………

  Στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα θεωρείται πιθανή η συμμετοχή και 30-40 Ελλήνων παραστρατιωτικών, μελών της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς οι οποίοι ανάρτησαν την Ελληνική, την Βυζαντινή και την σημαία της Βεργίνας δίπλα στην Σερβική σημαία την επομένη της σφαγής. Τέσσερις από τους οποίους φωτογραφήθηκαν με Σέρβους αξιωματικούς στα ερείπια ορθόδοξου ναού. Από τον Ιούλιο του 2006, με εντολή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάσιου Παπαληγούρα, βρίσκεται υπό εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τη συμμετοχή των ατόμων αυτών στη σφαγή.
  …..

  https://iskra.gr/%CE%B2%CE%B7%CF%81%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CE%B1-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1/

  Βηρυτός: ΛΑ.Ε και Επιτροπή για τη Συρία με Έττε, Χαμάς, ΑλΚουτς
  Από Iskra -17/05/2018


  ………………….

  https://www.tovima.gr/2015/05/28/finance/anabathmisi-sxesewn-elladas-iran-ston-tomea-tis-energeias/

  Αναβάθμιση σχέσεων Ελλάδας- Ιράν στον τομέα της ενέργειας

  Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ιράν, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου του Ιράν.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  28 Μαΐου 2015, 15:38

  …………….

  https://www.tanea.gr/2015/02/13/economy/me-ton-proedro-toy-azermpaitzan-synantithike-sto-mpakoy-o-lafazanis/

  TANEA Team
  13 Φεβρουαρίου 2015 | 13:11

  Με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκε στο Μπακού ο Λαφαζάνης


  Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, στο Μπακού
  ………………

  https://www.iefimerida.gr/news/200609/otan-o-lafazanis-esfixe-heri-toy-poytin-eikones

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
  Οταν ο Λαφαζάνης έσφιξε το χέρι του Πούτιν

  …………….

  _________________

  https://www.skai.gr/news/politics/stournaras-apokalypsi-poutin-oti-o-syriza-ithele-na-typosei-draxmes-sti-rosia

  Στουρνάρας: Αποκάλυψη Πούτιν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

  «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε λόγω της ανερμάτιστης διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015, να φλέρταρει επικίνδυνα με την επιστροφή στη δραχμή» σημείωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος εστιάζοντας στο βιβλίο του τέως προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ. 

  15/10/2019

  …..

  _______________________

  https://roides.wordpress.com/2017/12/06/6dec17/


  Ο κ. Μηνάογλου Κυριακή 7 Μαΐου στον Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής Αλίμου, με τη συμμετοχή και της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης», σε εκδήλωση με θέμα: Εὐρωπαϊκός Ἀνορθολογισμός: Καμπάλα και Νεότερη Εὐρωπαϊκή Διανόηση»
  ___________________________________________
  https://enromiosini.gr/deltia/%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%b1-%ce%ba/
  Ο ομιλητής, Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε εν περιλήψει τα παρακάτω αποκαλυπτικά στοιχεία, αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης και έρευνας:

  Παρότι στὶς μέρες μας ὁλοένα καὶ πληθαίνουν σὲ Ἀμερικὴ καὶ Εὐρώπη οἱ μελέτες ποὺ ἀναδεικνύουν τὸν κομβικὸ ρόλο τοῦ ἀποκρυφισμοῦ στὸν πνευματικὸ φαινόμενο τοῦ Διαφωτισμοῦ, ἐντούτοις τὸ ἐπιβληθὲν μοντέλο θεώρησης τοῦ ὀρθολογισμοῦ ὡς γεννήματος τοῦ Διαφωτισμοῦ ἐπικρατεῖ ἔξω ἀπὸ τὸν χῶρο τῶν εἰδικῶν. Αὐτὸ τὸ σχεδὸν ἄγνωστο ὣς τὶς μέρες μας κεντρικὸ ρεῦμα τῆς πνευματικῆς κίνησης τοῦ 18ου αἰώνα, ὁ καμπαλισμός/ἀποκρυφισμὸς ἔγινε ἀντιληπτὸς ἀπὸ διάφορους Εὐρωπαίους ποὺ ἀντιτάχθηκαν σὲ αὐτὸν καὶ τοὺς φορεῖς του. Οἱ πλέον, ὅμως, ἀκραιφνεῖς στηλιτευτὲς καὶ ὄντως χριστιανοὶ ἀπολογητὲς κατὰ τοῦ καμπαλιστικοῦ ἀποκρυφισμοῦ ὑπῆρξαν οἱ ἅγιοι τῆς Τουρκοκρατίας μὲ προεξάρχοντες τὸν ἅγιο Μάξιμο τὸν Γραικό,..
  _____________________________________

  Μετά την καταδίκη του κτήνους Μλάντιτς στη Χάγη, η ΛΑΕ αντέδρασε, όχι μόνο στήνοντας παραπλανητικά «σφαγή της Κράινα» (βλ.: «Θέλετε να μιλήσουμε για την Κράινα; Να μιλήσουμε!»),
  https://roides.wordpress.com/2017/12/05/5dec17/

  αλλά παρακάμπτοντας κάθε πρόσχημα, στήριξε πιο ανοιχτά τον χασάπη, δημοσιεύοντας και αποκαλυπτικό άρθρο, που νομίζω πρέπει να το αναδημοσιεύσουν και οι ιστοσελίδες των Μητροπόλεων Καλαβρύτων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης: «Ο Ράτκο Μλάντιτς και η νατοϊκή δημοσιογραφία – Iskra Από Χαράλαμπος Μηνάογλου» (26/11/2017)

  https://iskra.gr/%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%84%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF/
  «…..οι Σέρβοι και περισσότερο ίσως από όλους ο Μλάντιτς αποτελούν ένα πολύ κακό παράδειγμα αντίστασης στην νατοϊκή (αμερικανική δηλαδή) πολιτική. ….Για αυτό πληρώνονται οι δημοσιογράφοι τόσο της προφανώς και ανοικτά (για αυτό και πλέον ηθικής εν τη ανηθικότητί της) φιλονατοϊκής Καθημερινής, όσο και της φαινομενικά αντινατοϊκής Εφημερίδας των Συντακτών να γράψουν κατά του Μλάντιτς και να τον συνδέσουν αμφότερες–παρά την πιο περίπλοκη διατύπωση της Εφημερίδας των Συντακτών ακριβώς για να μην ταυτίζεται και στην έκφραση με την Καθημερινή – με τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών εθνικοσοσιαλιστών και την δίκη της Νυρεμβέργης (ούτε κοινό ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ να μετέφραζαν, καθεμία για το κοινό της). Δηλαδή όχι μόνο θα πεθάνει, όποιος αντισταθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά θα μείνει και στην ιστορία ως ό,τι χειρότερο υπήρξε ποτέ! …»……

  …………………….

  Ποιος είναι ο κ.Μηνάογλου της Iskra;
  https://iskra.gr/author/haralambos-minaoglou/
  Νομίζω πως οι ομιλίες του δίνουν την απάντηση: «Ο Δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπος Μηνάογλου μιλάει στην Ημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων της Θεολογικής Σχολής. Θέμα της εισηγήσεως του κ. Μηνάογλου είναι: «Οι απαρχές του ρωσικού κόμματος και οι προφητείες των χρόνων της Τουρκοκρατίας».
  https://www.pemptousia.gr/video/i-aparches-tou-rosikou-kommatos-ke-i-profities-ton-chronon-tis-tourkokratias/

  «Χαράλαμπος Μηνάογλου: «Η Κωνσταντινούπολη είναι η φυσική πρωτεύουσα του νεώτερου ελληνισμού», Πεμπτουσία 12 Μαΐου 2016.
  https://www.pemptousia.gr/2016/05/charalampos-minaoglou-i-konstantinoupoli-ine-i-fisiki-protevousa-tou-neoterou-ellinismou/
  Το Συνέδριο χωρίζεται σε δώδεκα συνεδρίες,…«Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη», Προεδρείο π. Γεώργιος Μεταλληνός. «Χαράλαμπος Μηνάογλου– Άρδην–Ρήξη Βιβλιοπαρουσίαση: «Ὁ Ἀναστάσιος Μιχαὴλ ὁ Μακεδὼν καὶ ὁ Λόγος περὶ Ἑλληνισμοῦ», του Χαρ. Μηνάογλου (5-5-14).
  https://ardin-rixi.gr/archives/tag/%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%AC%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85

  ΥCΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ
  «Χαράλαμπος Μηνάογλου – Ἱστορία τοῦ Ἀνθελληνισμοῦ» (1453-1821) «Εστία Πατερικών Μελετών» https://www.youtube.com/channel/UCDpCSuGm56896IjunTOmz2g

  https://radiomax.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF/


  Καζάκης – Τσιομπανίδης – Λαφαζάνης , στον Εβρο

  19 Φεβρουαρίου 2020 από: radiomax 359 0

  Περιοδεία των Προέδρων ΑΚΚΕΛ και ΕΠΑΜ στην Θράκη

  Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Βάκης Τσιομπανίδης, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο στελεχών των δύο κομμάτων, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στη Θράκη, στις 19, 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου.

  Κεντρικό σημείο της περιοδείας είναι η ομιλία την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου με θέματα την Eλληνοτουρκική κρίση και Προτάσεις για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής με ομιλητές τους κ.κ. Bάκη Τσιομπανίδη και Δημήτρη Καζάκη.

  Ο τ. Υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει προσκληθεί και θα μιλήσει επίσης.

  Η περιοδεία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου με την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, την οποία επιδιώκουν σταθερά το ΕΠΑΜ και το ΑΚΚΕΛ, με σκοπό τη συζήτηση και ενημέρωση για τα ιδιαίτερα προβλήματα των περιοχών, την ανταλλαγή απόψεων και τον εμπλουτισμό του πολιτικού μας προβληματισμού και τη δημιουργία όσο το δυνατόν ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών για την αναζήτηση κοινών λύσεων και διεξόδων για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

  Το βασικό πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής και θα διαμορφωθεί εντός της εβδομάδας:

  …….
  – Επίσκεψη στο πολιτιστικό & επιστημονικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» στην Αλεξανδρούπολη

  – Συναντήσεις στις καλύβες στο Δέλτα του Εβρου με συνοριακούς φύλακες και ξενάγηση, επίσκεψη στο μνημείο Καραγώγου.

  – Συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

  …..

  https://www.epamhellas.gr/deltio-typoy-schetika-tin-episkepsi-proedroy-epam-d/

  H επίσκεψη του προέδρου του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Καζάκη, στη Σάμο, 1-3 Μαρτίου 2019
  8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
  ……………………….

  Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, Σεβασμιότατο κκ Ευσέβιο. Ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε για το πολιτικό πλαίσιο, τα προτάγματα και τους στόχους του Ε.ΠΑ.Μ., καθώς και τις επίσημες θέσεις του για την Εκκλησία. Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την τρέχουσα κατάσταση, την απουσία συνεκτικών δεσμών της κοινωνίας, την αποξένωση του ελληνικού λαού από τις πνευματικές ρίζες της παράδοσής του. Διατύπωσε επίσης τις ανησυχίες του για την αλλοίωση του ελληνικού πολιτισμού και επεσήμανε ότι στόχος όλων μας, όσων έχουν αντίληψη και συνείδηση των κινδύνων, θα πρέπει να είναι η προάσπιση των αξιών του ελληνισμού, του μόνου τείχους που μπορεί να προστατέψει τον ελληνικό λαό, και στο έργο αυτό ο καθένας οφείλει να βάλει το λιθαράκι του ώστε να φροντίσουμε να μην καταρρεύσει ολοσχερώς το τείχος αυτό. Το κλιμάκιο του Ε.ΠΑ.Μ. επέδωσε στον Μητροπολίτη το ψήφισμα – κάλεσμα που απευθύνει το Ε.ΠΑ.Μ. προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, με το οποίο την καλεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας, τον κλήρο να αναλάβει τον ιστορικό του ρόλο, με τη συμμετοχή του στους αγώνες του ελληνικού λαού για την απελευθέρωση από το νέο Ευρωπαϊκό Ράιχ και υπενθυμίζει ότι η Ορθοδοξία υπήρξε και παραμένει επικρατούσα θρησκεία, μόνο στον βαθμό που συνδέεται οργανικά με τους αγώνες του λαού για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.
  ……………………
  ____________________________________

  ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΕΣ:
  http://dimitriskazakis.blogspot.com/2015/05/blog-post_5.html
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

  Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

  Ο Λαφαζάνης επιμένει προκειμένου να οδηγήσει την Ελλάδα σε πόλεμο.

  Πρέπει κι ο αγωγός της Ρωσίας να περάσει από την Ελλάδα. Δεν μας φτάνει ο αγωγός από το Αζερμπαϊτζάν Νατοικών συμφερόντων, ο Λαφαζάνης θέλει και τον αγωγό Ρωσικών συμφερόντων. Σούπερ Μάρκετ αγωγών η Ελλάδα. Τζίρος με ξέπλυμα μαύρου χρήματος να γίνεται για τους φίλτατους ολιγάρχες κι ας πάει και το παλιάμπελο, δηλαδή η πατρίδα.

  Όμως, τον πόλεμο αλά Ουκρανία που συνεπάγεται αναγκαστικά ο ανταγωνισμός των αγωγών, ποιός θα τον φορτωθεί; Αυτό δεν το διευκρίνησε ο εν λόγω υπουργός. Μιλά την ίδια γλώσσα του ψέμματος και της απάτης όπως και οι προκάτοχοί του. Στην υπηρεσία των ίδιων αδίστακτων συμφερόντων. Λες και το υπερεθνικό δίκτυο αγωγών, που προξένησε τους περισσότερους πολέμους παγκόσμια την τελευταία 20ετία, είναι μια αθώα επένδυση.

  Προσωπικά δεν νομίζω ότι του καίγεται καρφί. Τόσο ο Λαφαζάνης, όσο και οι σύντροφοί του, τα έχουν βρει με το Μπομπόλαιϊκο, τους Μελισανίδηδες, τους Βαρδινογιανέους και τον λοιπό συρφετό που θεωρεί την πατρίδα αναλώσιμη για τα δικά του συμφέροντα. Μαζί με τους συντρόφους του έχει κάνει την καβάτζα του στο εξωτερικό (βλέπε λίστα Λαγκάρντ) και θα αφήσει τα δικά μας παιδιά να πληρώσουν για τις δικές τους εθνοπροδοσίες.
  Μπροστά σε αριστερούς σαν τον Λαφαζάνη, οι Τσιριμώκοι της αποστασίας ήταν αρσακειάδες. Δικαίως λοιπόν τον αποκαλούν οι σύντροφοι του της βάσης, Λαλιώτη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Αναρτήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ στις 10:41 π.μ.

  • Ο/Η Ιδιωτικός Ντετέκτιβ λέει:

   https://www.agro24.gr/agrotika/agrotiki-epikairotita/elliniki-epikairotita/o-vakis-tsiompanidis-proedros-toy-akkel
   22 04 2015

   Ο Βάκης Τσιομπανίδης, πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, διορίστηκε αντιπρόεδρος στο ΙΓΕ

   Δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, για τον διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, που εδρεύει στην Αθήνα. Ο πρόεδρος, θανάσης Σαπουνάς, είχε ήδη ανακοινωθεί από τον κ. Αποστόλου την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ενδιαφέρον έχει και η τοποθέτηση ως αντιπροέδρου του Βάκη Τσιομπανίδη, προέδρου του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), που κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές μαζί με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

   https://www.agro24.gr/agrotika/agrotiki-epikairotita/elliniki-epikairotita/akkel-aposyrei-ti-stirixi-toy-stoys

   26 06 2015
   Το ΑΚΚΕΛ αποσύρει τη στήριξή του στους Ανεξάρτητους Έλληνες

   Με μια αιχμηρή ανακοίνωση, το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) αναφέρει πως τα μέλη του «δεν θα γίνουν σε καμιά περίπτωση νεροκουβαλητές κανενός» και καταλήγει αποσύροντας τη στήριξή του στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μια συνεργασία, που είχε ξεκινήσει προεκλογικά. Βέβαια λόγω της συνεργασίας ο επικεφαλής του ΑΚΚΕΛ έχει ήδη καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου του ΙΓΕ. Είναι άγνωστο τι θα κάνει τώρα ο Βάκης Τσιομπανίδης.

   Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

   «Με επιστολή στην πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου το ΑΓΡΟΤΙΚΟ.ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ.ΚΟΜΜΑ.ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ) ζητάει ο συνασπισμός κομμάτων: Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες να αναφέρεται με το πλήρες όνομα του και όχι ως Ανεξάρτητοι Έλληνες.

   • Ο/Η Φρουροί Συνόρων-Ορθοδοξίας λέει:
    Λαφαζάνης-Καζάκης-Τσιομπανίδης με τους ψαράδες στο Δέλτα του Έβρου
    23/02/2020    Ειδικότερα για τον Πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, ο οποίος υπηρέτησε το μεγαλύτερο τμήμα της θητείας του στο 3ο Λόχο Αντιαρματικών (ΛΑΤ) της Ταξιαρχίας, η επίσκεψη είχε ξεχωριστό αντίκτυπο ιδιαιτέρως όταν ο Ταξίαρχος τού επέδωσε αναμνηστική πλακέτα. Ο Βάκης Τσιομπανίδης δήλωσε «Η τιμή είναι δική μου που υπηρέτησα την πατρίδα στην πρώτη γραμμή. Δημόσια αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κύριο Ταξίαρχο, το ΓΕΣ και ολόκληρη την στρατιωτική ηγεσία, το προσωπικό και τους στρατεύσιμους. Ευχαριστώ για το γεγονός πως ως κάτοικος σε μια περιοχή στην πρώτη γραμμή μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί κάποιοι μένουν ξάγρυπνοι γι’ αυτό. Όσες κραυγές και αν ακούγονται, σάς διαβεβαιώνω για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο διαπίστωσα και στην 3η Ταξιαρχία αλλά και στην 31η που επισκέφθηκα αυτές τις μέρες. Σάς υπογράφω ότι ο Έβρος είναι απόρθητο κάστρο και δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Και πάλι ευχαριστώ από καρδιάς».

    https://www.adesmeuti.gr/akkel-epam-ke-lafazanis-sto-delta-evrou-stis-kalyves-ke-mnimio-karagogou/

    21 Φεβρουαρίου 2020

    ΑΚΚΕΛ, ΕΠΑΜ και Λαφαζάνης στο Δέλτα Έβρου στις «καλύβες» και Μνημείο Καραγώγου

    Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας στην Θράκη των Προέδρων του ΑΚΚΕΛ και του ΕΠΑΜ με τη συμμετοχή επίσης του τ. Υπουργού κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Οι Πρόεδροι του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Βάκης Τσιομπανίδης και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης, μαζί με τον τ. Υπουργό κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην δεύτερη ημέρα της περιοδείας στην Θράκη, μετέβησαν στο Δέλτα του Έβρου, μαζί με στελέχη και συνεργάτες, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τουρκικές στρατιωτικές θέσεις.

    Η περιοδεία συνεχίστηκε στις «καλύβες» στο Δέλτα του Έβρου, εκτός των άλλων και περιοχή διέλευσης λαθραία εισερχομένων αλλοδαπών. Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον Ταξίαρχο της 31 Ταξιαρχίας που εκτός από την άψογη ενημέρωση μας, φρόντισε για την ασφάλεια μας συνοδεύοντας μας ακόμη και με βάρκα σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης στο Δέλτα του Εβρου.

    Στην ζεστασιά της καλύβας του Γιώργου Θαλασσινού, μέσα στο ποτάμι, μεταξύ άλλων συζητήσαμε για τις καλύβες του ΔΕΛΤΑ που έχουν βάλει στο μάτι οι δοσίλογοι και ενώ έχουμε να κάνουμε με πραγματικούς ακρίτες, ακριβώς μέσα στο μάτι του κυκλώνα, εθνοφύλακες, ανθρώπους που είναι πραγματικά τα μάτια και τα αυτιά της Ελληνικής αστυνομίας και του στρατού, θέλουν να τους διώξουν από τις καλύβες με απειλή προστίμου 1€ το τετραγωνικό ανά ημέρα! !! Αν δηλαδή μια καλύβα είναι 50 τετραγωνικά, θα πληρώνει ο ιδιοκτήτης 50 ευρώ πρόστιμο την ημέρα. Αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε αντί να διώκονται, να επιδοτούνται για το έργο που επιτελούν. Την μεταφορά μας με την βάρκα ανέλαβε ο Σάκης Καμηλάρης αντιπρόεδρος του συλλόγου ΔΕΛΤΑ του Έβρου φυσικά με την συνοδεία του στρατού (https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis). Στις Φέρες έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κ. Κώστα Αλεξανδρή.

    https://www.evros24.gr/v-tsiompanidis-i-thraki-einai-mia-apo/
    21/02/2020
    Β. Τσιομπανίδης: «Η Θράκη είναι μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ελλάδας» (βίντεο)
    By
    Νικήτας Διαμαντόπουλος


    Επίσκεψη των προέδρων στο Ρώσικο Σπίτι

    https://newpost.gr/politiki/683385/apelash-rwswn-diplwmatwn-sto-epikentro-h-rwsikh-drasthiriothta-se-beroia-kai-aleksandroypolh


    Από αριστερά: Κ. Γκαμπαερίδης

    Η Αυτοκρατορική Ένωση
    Η παράνομη, κατά τις ελληνικές αρχές ασφαλείας, ρώσικη δραστηριότητα εκτυλισσόταν γύρω από την Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση της οποία το παράρτημα στη χώρα μας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Η Αυτοκρατορική Ένωση έχει σαν επίσημο στόχο τη διευκόλυνση του προσκυνήματος στους Αγίους Τόπους και την εν γένει διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης.

    Πρόεδρος της Ένωσης είναι ο Σεργκέι Στεπάσιν. Ο κ. Στεπάσιν είναι πρώην πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νυν πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Ο κ, Στεπασιν υπήρξε επίσης επικεφαλής της FSK (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας). Η FSK είναι η υπηρεσία που διαδέχτηκε την KGB και υπήρξε ο προκάτοχος της FSB που δραστηριοποιείται σήμερα.

    Να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη Βέροιας (όπως και αυτή της Αλεξανδρούπολης, της Δράμας, των Γρεβενών κ.ά..) ανήκουν στις «Μητροπόλεις των Νέων Χωρών» που υπάγονται στο Πατριαρχείο. Ελληνικοί εκκλησιαστικοί κύκλοι έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει τη ρωσική πλευρά ότι επιχειρεί να αποξενώσει αυτές τις μητροπόλεις από την Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, δεν ασπάζονται αυτήν την άποψη όλοι στην Εκκλησία της Ελλάδας.

 2. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Μόνιμος καλεσμένος του Τράγκα

 3. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:


  Πρωτοπρεσβύτερος Μεταλληνός
  Γεώργιος Καζάκης
  Γεώργιος Πατούλης
  Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος
  Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος

  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6643852

  Τρίτη 17 Γενάρη 2012

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

  Με το «κομβοσχοίνι» και το… θείο έλεος

  Ο Δημήτρης Καζάκης είναι κατά το βιογραφικό του «οικονομολόγος – αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Ετσι εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, εμφανίζεται ανά την Ελλάδα σε διάφορες εκδηλώσεις για να «σώσει» το λαό από την κρίση. Δεν μπορούσε λοιπόν να λείπει, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, από το πάνελ ημερίδας που οργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών», (εκκλησιαστική εστία), με θέμα την κρίση, και να αναπτύξει ανάμεσα σε διαφόρους ιερωμένους, «Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες», που ανέπτυξαν θέματα όπως «Η εν Χριστώ πνευματική ζωή ως βασική προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσεως», ή «Ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός: το κινδυνευόμενο και το προκείμενο», τη δική του άποψη για την «υπέρβαση της κρίσης», όπως ήταν το θέμα του στην ημερίδα. Που κατέληξε και σε «πορίσματα – συμπεράσματα» τύπου: «(…) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (…) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (…) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (…) και αδιάλειπτη προσευχή – επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με»»… Ο Δ. Καζάκης αφού είπε ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, έδωσε ως διέξοδο τη στάση πληρωμών στους δανειστές την έξοδο από την ΕΕ που θα κάνουν «νέοι μπουρλοτιέρηδες Παπαφλέσσες» γιατί «το καθήκον μας είναι βαθιά απελευθερωτικό». Οχι απελευθερωτικό από την εκμετάλλευση, αλλά από την «κατοχή της τρόικας». Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα! Φυσικά αυτή η διέξοδος θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού. Αυτός είναι ο Δ. Καζάκης. Που δηλώνει επίσης ότι έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση κάποιου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (Ε.ΠΑ.Μ.) και που αρθρογραφεί συχνά – πυκνά ενάντια στο ΚΚΕ, άρθρα που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο blog που διατηρεί.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από το Πατριωτικό Μέτωπο των Λαφαζάνη-Καζάκη-Βάκη Τσιομπανίδη («Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας»-ΑΚΚΕΛ, πρώην συνεργαζόμενο με ΑΝΕΛ του Καμμένου)

  https://www.inevros.gr/2019/02/19/vakis-tsiompanidis-o-monadikos-archigos-kommatos-pou-echei-edra-tou-mia-eparchiaki-poli-tin-orestiada/

  Βάκης Τσιομπανίδης: Ο μοναδικός αρχηγός κόμματος, που έχει έδρα του μια επαρχιακή πόλη την Ορεστιάδα
  19 Φεβρουαρίου 2019


  Η τελευταία βδομάδα επιφύλαξε στον Βάκη Τσιομπανίδη μια σημαντική αναγνώριση και σε πολύ υψηλό επίπεδο, αφού στη Ρώμη έγινε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιταλίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων(M5S) Λουίτζι ντι Μάιο η παρουσίαση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με την ονομασία «Δέκα Πολιτικά Κινήματα για να Αλλάξουμε την Ευρώπη»(“Le 10 Azioni reali per cambiare L’ Europa”)

  http://www.ksipnistere.com/2018/08/blog-post_748.html
  Αυγούστου 07, 2018

  Αδερφοποίηση με το αγροτικό κόμμα Ρωσίας ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης. Το ΑΚΚΕΛ μετράει ήδη δυο αδερφοποιήσεις με τα αγροτικά κόμματα της Βουλγαρίας και προχωράει στην τρίτη με το αγροτικό κόμμα Ρωσίας που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό

  https://www.kathimerini.gr/970435/article/epikairothta/ellada/mhnysh-kata-kotzia-proanhggeile-o-proedros-toy-agrotikoy-kthnotrofikoy-kommatos-ellados

  20.06.2018
  Μήνυση κατά Κοτζιά προανήγγειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδoς


  Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τον όρο «Μακεδονία» προτίθεται να καταθέσει ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδoς κ. Βάκης Τσιομπανίδης.

  «Από την αρχή αποφασίσαμε ότι δεν συμφωνούμε με την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία». Ψάχνοντας να βρούμε κάποιους νόμιμους τρόπους αντίδρασης βρήκαμε ότι υπάρχει μια απόφαση του Αρείου Πάγου η απόφαση 1448 του 2009 της οποίας εισηγήτρια είναι η Βασιλική Θάνου. Η απόφαση αυτή λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία», «μακεδονικό», «μακεδονική» για το κρατίδιο των Σκοπίων. Πρόκειται για παράβαση απόφασης ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο συνεπάγεται εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και απιστία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιομπανίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


  https://thessalikipress.gr/2019/05/24/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1/

  Συνέντευξη με τον Γκαμπαερίδη Κωνσταντίνο, υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το ΑΚΚΕΛ
  24/05/2019 22:58

  Γιατί κατεβαίνετε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ;

  Η εμπιστοσύνη σε ένα κόμμα για να το ψηφίσεις ή για να κατεβείς υποψήφιος μαζί του, εξαρτάται από το έργο του μέχρι τώρα, από την ηγεσία του και τις προοπτικές του. Το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη αποδείξει την προσήλωσή του (αρχικά) στα δίκαια του αγροτικού κόσμου ακόμη και χωρίς να είναι στο ελληνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Έχει υποβάλει περίπου 25 αναφορές και παρεμβάσεις για θέματα που αφορούν άμεσα την πρωτογενή παραγωγή εναντίον των αδικιών που γίνονται στους παραγωγούς από καθυστέρηση επιδοτήσεων μέχρι και καταγγελία των καρτέλ στην αγορά. Συνεπώς είναι δοκιμασμένο. Επιπλέον είναι το μοναδικό κόμμα που έμπρακτα κινήθηκε κατά των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας που επέφεραν το ρωσικό εμπάργκο. Το ΑΚΚΕΛ έχει υποβάλει Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο κατά των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας ώστε να σταματήσουν αυτές και να σταματήσει η Ρωσία τις απαγορεύσεις εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αναφορά έγινε δεκτή. Έχει συγκρουστεί ήδη με τεράστια υπερατλαντικά συμφέροντα διότι αυτό απαιτούσε το εθνικό συμφέρον, στο πρόσωπο των αγροτών.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   https://faros-24.gr/site/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A/

   Το ΑΚΚΕΛ ιδρυτικό μέλος σε πανευρωπαϊκή συμμαχία κομμάτων με το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων
   18 Φεβρουαρίου 2019

   Το ΑΚΚΕΛ έχει δράσει καταλυτικά δυναμικά και αποτελεσματικά για την συνεργασία της Ελλάδας με την Ρωσία και έχει καταδικάσει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, η οποία με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας επέβαλε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΑΚΚΕΛ υποστηρίζει ότι είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο, αν όχι παράνομο, συμφέροντα στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν την Ευρώπη ως εργαλείο και όπλο εναντίον της Ρωσίας και αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως.

   Το ΑΚΚΕΛ δεν αναγνωρίζει τη διαίρεση «Αριστερά και Δεξιά». Δεν μπορούμε να μιλάμε, ούτε να αξιολογούμε ούτε να εξετάζουμε πολιτικές, κοινωνικές και άλλες εξελίξεις και γεγονότα κάτω από το αριστερό-δεξιό πρίσμα. Αυτό μπορεί να συνέβαινε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένα εργαλείο για τον διαχωρισμό της κοινωνίας και για να θέσουν τους πολίτες να πολεμούν ο ένας τον άλλον και όχι εναντίον εκείνων που δημιουργούν τα προβλήματα εναντίον τους, κλέβοντας την ελευθερία τους, την λαϊκή κυριαρχία και την εξουσία που κατέχουν. Το ΑΚΚΕΛ είναι ενωτικό κόμμα και όχι διχαστικό.

   https://www.iefimerida.gr/news/420516/italia-dyo-laikistes-stin-exoysia-poioi-einai-poso-kindyneyei-i-eyropi

   01|06|2018 | 11:41

   Οι ηγέτες της Λίγκας και του Κινήματος Πέντε Αστέρων, οι οποίοι σχημάτισαν τελικά κυβέρνηση την Πέμπτη, πήραν στα χέρια τους τα υπουργεία-κλειδιά Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

   Οφείλουν αυτά τα υπουργεία στα ποσοστά τους στις εκλογές του περασμένου Μαρτίου -το Κίνημα Πέντε Αστέρων του ντι Μάιο ήρθε πρώτο με 32% και δεύτερη η Λίγκα του Ματέο Σαλβίνι, με 17%. Η συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στους δύο άνδρες κάνει στο εξής την Ευρώπη να τρέμει.

   Και οι δύο επιθυμούσαν να γίνουν πρωθυπουργοί αλλά ο άγριος πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσά τους και τα χαμηλά ποσοστά τους ανάγκασαν να επιλέξουν ένα τρίτο πρόσωπο. Ο καθηγητής Τζιουζέπε Κόντε έγινε πρωθυπουργός και αποκάλυψε την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ορκιστεί την Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, όπου τα δύο κόμματα έχουν πλειοψηφία.


   Λουίτζι ντι Μάιο, όμορφο πρόσωπο, λαϊκιστικά συνθήματα

   Ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο να διαδεχθεί το βαρύ πεπόνι Μπέπε Γκρίλο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, τον Σεπτέμβριο 2017. Είναι πιο μετριοπαθής από τον προκάτοχό του και κατόρθωσε να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση στις εκλογές του Μαρτίου 2018 (32%). Στο εξής θα είναι υπουργός Ανάπτυξης, σε ηλικία 31 ετών.
   Η ανέλιξή του στην πολιτική υπήρξε ραγδαία. Γεννήθηκε στην πόλη Avellino, στα προάστια της Νάπολης, κοντά στον Βεζούβιο, σε μια μικροαστική οικογένεια.

   Το 2013 ζούσε ακόμη με τους γονείς του όταν οι πρώτες επιτυχίες του Κινήματος Πέντε Αστέρων τον έκαναν βουλευτή σε ηλικία 26 ετών και έγινε επιτυχημένος αντιπρόεδρος της βουλής. Εκπροσωπεί την «μετριοπαθή δεξιά» του  M5S, αλλά έγινε διάσημος με συνθήματα κατά των μεταναστών. Αποκάλεσε «θαλάσσια ταξί» τα πλοία που διέθεταν οι ΜΚΟ για να περισώσουν τους μετανάστες που πνίγονταν στη θάλασσα.

 5. Ο/Η Ελλάδα-Ορθοδοξία λέει:

  https://thrakinet.tv/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB/

  Εκλογική συνεργασία ΑΚΚΕΛ – ΑΝΕΛ

  Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ για τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα.

 6. Η κατρακύλα ενός κομμουνιστή.
  Δεν τα ήξερα αυτά ομολογώ και με δική μου ευθ’υνη αλλ’α και οι σύντροφοι δεν τα λένε. Κυριολεκτικά πέφτω από τα σύννεφα. Ευτυχώς υπάρχει το google. Καταθέτω το ακόλουθο και λέω Παναγιώτη άλλαξε ρότα Δολοφονείς την ιστορία σου

  https://www.xronos.gr/reportaz/dimitris-kazakis-den-einai-dynaton-sti-thraki-na-milame-gia-fpa

  «Έχουμε μία χώρα που δοκιμάζει ακόμα και τις στρατιωτικές μας δυνάμεις και εμείς σχεδιάζουμε “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”. Τί μέτρα μπορούν να οικοδομηθούν; Αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν είσαι αποφασισμένος να εκχωρήσεις εθνική κυριαρχία». Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο ράδιο Χρόνος 87.5fm o Δημήτερης Καζάκης κληθείς να εξηγήσει έστω και αδρά τις προτάσεις που κομίζουν από πόλεως εις πόλιν ο ίδιος και ο κος Τσομπανίδης για την ελληνοτουρκική κρίση.

  Ήδη εξ αυτών, είναι πρόδηλη η διαφωνία του διδύμου ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ στους χειρισμούς της κυβέρνησης καθώς ο κος Καζάκης πιστεύει ότι «η Ελλάδα υποτιμά τις δυνατότητες που έχει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και τη δυνατόιτητα που έχουμε να ασκήσουμε την κυριαρχία μας» και δηλώνει ότι «όταν απειλούμαστε από μία χώρα τόσο ευθέως, τότε η μοναδική γραμμή είναι να επικαλεστούμε το άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ -δηλαδή αυτοάμυνα- να βάλουμε το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, να το έχει υπόψη του ότι έτσι και αμφισβητηθεί στην πράξη η κυριαρχία μας, θα ανοίξουμε πυρ.

  Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

  ώρα 18:00 – Κεντρική ομιλία στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

  Θέματα: Eλληνοτουρκική κρίση. Κλιμάκωση του ενδοτισμού απέναντι στην Τουρκία. Ενέργειες αποτροπής του επεκτατισμού της Τουρκίας με όρους εθνικής κυριαρχίας. Προτάσεις για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής. Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ανθρώπινου δυναμικού. Οι επιπτώσεις στην περιοχή μας από τη διατάραξη των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία και προτάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε.

  Ομιλητές: Bάκης Τσιομπανίδης πρόεδρος ΑΚΚΕΛ, Δημήτρης Καζάκης, πρόεδρος ΕΠΑΜ.
  Στην εκδήλωση προσκλήθηκε και θα μιλήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τ. υπουργός. Συντονισμός: Aντώνης Μποσνακούδης, δημοσιογράφος (γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του ΑΚΚΕΛ).

 7. Ο/Η τσάρος Βλαδίμηρος λέει:

  https://jaj.gr/simantikes-erevnes/oi-diachronikes-scheseis-tis-rosikis-ekklisias-me-tin-ka-gke-mpe-kgb/

  Οι διαχρονικές σχέσεις της Ρωσικής Εκκλησίας με την ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ (KGB)
  Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης 02.11.2018

  Τους τελευταίους δύο μήνες, γίναμε μάρτυρες μίας ολομέτωπης, δόλια και αήθους επίθεσης κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αφορμή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του, να κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας για την Εκκλησία της Ουκρανίας.

  Στην επίθεση αυτή συμμάχησαν κατά ένα, εκ πρώτης όψεως, παράδοξο τρόπο, ακροδεξιοί σχηματισμοί, ακροαριστερά γκρουπούσκουλα, συντηρητικοί κύκλοι της Εκκλησίας με μακρόχρονους, οικονομικούς κατά κύριο λόγο, δεσμούς με τη Ρωσική Εκκλησία, αλλά και οι αυτοαποκαλούμενοι “αριστεροί θεολόγοι”, μεγάλος αριθμός των οποίων σιτίζεται σε κρατικές θέσεις.

  Ένα από τα επιχειρήματα ( ; ) που ανασύρουν από την “φαρέτρα” τους, όλες αυτές οι δυνάμεις, τις οποίες για λόγους οικονομίας της συζήτησης μπορούμε να αποκαλούμε εφεξής “αντιδυτικό μέτωπο”, είναι η δήθεν διάβρωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Το επιχείρημα αυτό, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, περιφέρεται σε “αδέσποτες” ιστοσελίδες και μπλογκ, από τα οποία απουσιάζει κάθε αναφορά ή έστω νύξη για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς ή το όνομα του διαχειριστή τους, αλλά και σε ορισμένα κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενα “πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων”.

  Οι διαπρύσιοι αυτοί οπαδοί της “θρησκευτικής καθαρότητας” του αντιδυτικού μετώπου, ωστόσο, είτε λησμονούν είτε αγνοούν τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε κατά το παρελθόν ο αφανής εργοδότης τους με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  Η κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή

  Αμέσως μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και την κατάρρευση της Ε.Σ.Σ.Δ., υπήρξε αυξημένο δημόσιο ενδιαφέρον για τις σχέσεις της Επιτροπής Κρατικής Ασφαλείας (ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ.) με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (Ρ.Ο.Ε.), στα πλαίσια μίας διαδικασίας αναστοχασμού του πρόσφατου σοβιετικού παρελθόντος.

  Αφορμή στάθηκε Έκθεση της Επιτροπής του προεδρείου του Ανωτάτου Σοβιέτ της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών της απόπειρας πραξικοπήματος τον Αύγουστο του 1991. Στο συγκεκριμένο έγγραφο γινόταν αναφορά στις ηγετικές φιγούρες των ιεραρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας “για την αντισυνταγματική αξιοποίηση από την Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Σ.Ε. και των οργάνων της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. της Ε.Σ.Σ.Δ. μίας σειράς εκκλησιαστικών οργάνων για ιδιοτελείς σκοπούς, μέσω της στρατολόγησης και διάβρωσης αυτών των οργάνων μέσω των πρακτόρων τους” .

  Τα μέλη της επιτροπής που συστάθηκε είχαν πρόσβαση στα έγγραφα της 4ης και 5ης Διεύθυνσης της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ., οι οποίες ήταν επιφορτισμένες με τις σχέσεις μεταξύ της υπηρεσίες και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη συνέχεια πολλά από τα έγγραφα αυτά δημοσιοποιήθηκαν από τους Λ. Πονομαριόφ, Β. Πολόσιν και Γ. Γιακούνιν, τα άρθρα και τα βιβλία των οποίων έτυχαν μεγάλης δημοσιότητας και προκάλεσαν θυελλώδεις συζητήσεις, αφού έθιγαν ένα κολοσσιαίας σημασίας ζήτημα για τη ρωσική κοινωνία: την διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών στα ιερά καθιδρύματα, την ανάμειξή τους τόσο στην εσωτερική τους λειτουργία, όσο και στις διεθνείς τους δραστηριότητες.

  Η Επιτροπή, ανακάλυψε την ύπαρξη πρακτόρων – ιερωμένων. Τον Απρίλιο του 1992 δημοσιεύτηκε η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Βιλένσκ και Λετονίας Χρυσοστόμου, στην οποία δήλωνε “Συνεργαζόμουν με την ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. αλλά δεν ήμουν καταδότης” και στη συνέχεια ομολόγησε: “Ναι, εμείς, σε κάθε περίπτωση εγώ, και αναφέρομαι πρώτα και κύρια στον εαυτό μου, συνεργαζόμασταν με την ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. Συνεργαζόμουν και έδινα αναφορές, είχα τακτικές συναντήσεις, λογοδοτούσα. Έχω και το δικό μου ψευδώνυμο, παρατσούκλι, όπως το λένε αυτοί, με αποκαλούσαν “Αναστηλωτή”. Συνεργαζόμουν μαζί τους ενσυνείδητα, υπό την έννοια ότι ακολουθούσα μία συγκεκριμένη πολιτική, τόσο εκκλησιαστική, όσο και πολιτική, όπως την αντιλαμβανόμουν, με την βοήθεια αυτών των υπηρεσιών. Δεν ήμουν ποτέ καταδότης, δεν ήμουν πληροφοριοδότης… Την ίδια στιγμή, μεταξύ ημών των αρχιερέων, και πολύ περισσότερο μεταξύ των κληρικών, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανάξιων και ανήθικων ανθρώπων. Αυτή τους την ανηθικότητα, λόγω της μη ύπαρξης σε εμάς εκκλησιαστικού δικαστηρίου, εκμεταλλευόταν η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. Τους προστάτευαν από εμάς, τους εν ενεργεία επισκόπους και δεν μπορούσαμε να τους τιμωρήσουμε”.

  πηγή φωτό

  Όπως ήταν φυσικό, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αντέδρασε. Η έντονη κριτική που άσκησε η Επιτροπή προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας. Ο τότε πατριάρχης Αλέξιος ο Β’ απευθυνόμενος στους ιερείς Γ. Γιακούνιν και Γ. Εντελστέιν, δήλωσε πως τα άρθρα τους για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. “είναι γεμάτα βλασφημίες κατά της Εκκλησίας”.

  Ο πρόεδρος του Τμήματος Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του Πατριαρχείου της Μόσχας, ηγούμενος Ιωάννης (Εκονόμτσεφ), υπογράμμιζε σε υψηλούς τόνους πως δεν μπορεί να υπάρχει η ίδια προσέγγιση για όλους εκείνους που λειτουργούσαν ως πράκτορες. Εξηγούσε δε την απουσία δηλώσεων εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου με το επιχείρημα “δεν μπορούμε να ασκήσουμε διώξεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, από την στιγμή που δεν υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις”.

  Στις αρχές του 1992 η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε πως οι ενέργειες της κοινοβουλευτικής επιτροπής είναι ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις. Οι εργασίες της Επιτροπής του Ανώτατου Σοβιέτ σταμάτησαν. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η Επιτροπή της Αρχιερατικής Συνόδου για την μελέτη και επεξεργασία των στοιχείων που της χορήγησε η επιτροπή του Κοινοβουλίου, ώστε να προχωρήσει εσωτερική έρευνα. Σε ορισμένες επιστολές του πατριάρχη Αλέξιου Β’ υπήρξαν αναφορές στο ζήτημα της μετάνοιας όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για την ίδια την Εκκλησία. Τον Φεβρουάριο του 1993 σε μία επιστολή του αναφέρει: “Ήρθε η ώρα της μετάνοιας… Μετανοούμε για εκείνους από εμάς, οι οποίοι δεν υπερασπίστηκαν με σθένος την πίστη τα χρόνια των διώξεων, φάνηκαν λιπόψυχοι και, Θεός φυλάξοι, βοήθησε τους διώκτες, οι οποίοι επιτέθηκαν στην Εκκλησία του Θεού, προκαλώντας πόνο και θάνατο στους χριστιανούς”.

  Στο μεταξύ, πολλά περιοδικά, συνέχιζαν την δημοσίευση εγγράφων που ανακαλύφθηκαν σε αρχεία. Ο Β. Πολόσιν, δημοσιοποίησε διάφορες εκθέσεις της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ, σύμφωνα με τις οποίες κατά την δεκαετία του 1970 η ανάμειξη της υπηρεσίας στις διεθνείς δραστηριότητες των ιερών καθιδρυμάτων, είχε φτάσει στο απόγειό της. Από τα έγγραφα αυτά, ο αναγνώστης πληροφορήθηκε πως στις Γενικές Συνελεύσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, αλλά και άλλων διεθνών οργάνων, η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ, έστελνε δεκάδες πράκτορες ιερείς. Οι πράκτορες αυτοί είχαν διάφορες αποστολές: την προώθηση σε θέση – κλειδιά των κατάλληλων υποψηφίων, την ψήφιση έτοιμων εκ των προτέρων αποφάσεων, δηλώσεων, ψηφισμάτων, τα οποία προωθούσαν την πολιτική των λεγόμενων σοσιαλιστικών κρατών. Παράλληλα, διεξήγαγαν διάφορες κατασκοπευτικές επιχειρήσεις με στόχο διάφορα “πρόσωπα” κλπ. Η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ συμμετείχε ενεργά στη συγγραφή της ανοιχτής επιστολής του πατριάρχη Ποιμένα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ntw York Times.

  Στις 13 Μαρτίου 1986 η γραμματεία της Κ.Ε. του Κ.Κ.Σ.Ε, έστειλε στο Συμβούλιο θρησκευτικών υποθέσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Σ.Δ. και την ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ., εντολή για την προετοιμασία ενός σχεδίου για την δημιουργία μηχανισμού ανάδειξης στελεχών από τον κλήρο. Είχε προηγηθεί το 1967, η πρωτοβουλία του Γιούρι Αντρόποφ, σύμφωνα με την οποία ιδρύθηκε η 5η Διεύθυνση της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ, αρμοδιότητα της οποίας ήταν όλα τα ζητήματα που είχαν σχέση με τον έλεγχο της θρησκευτικής ζωής.

  Η επιχείρηση “Βατικανό”

  Ας μην ξεχνάμε πως ο Ψυχρός πόλεμος ήταν σε πλήρη εξέλιξη και μία από τις βασικές αποστολές της μυστικής αστυνομίας στην Ε.Σ.Σ.Δ., ήταν η αποκαλούμενη “βατικάνεια πολιτική”.

  Τον Μάιο του 1964 ο αντιπρόεδρος της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ Σ. Μπάνικοφ, με αναλυτική του έκθεση, ενημέρωσε την Κ.Ε. του Κ.Κ.Σ.Ε., σχετικά με την νέα τακτική του Βατικανού, την πολιτική του πάπα της Ρώμης Ιωάννη ΚΓ’, η οποία , κατά την μυστική αστυνομία, ήταν η “αναζήτηση νέων μεθόδων και δράσεων της Καθολικής εκκλησίας που θα αποσκοπούν στη διατήρηση και διεύρυνση της επιρροής της στις μάζες”. Η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. εκτιμούσε πως η πολιτική του Βατικανού ήταν να προσεγγίσει την Προτεσταντική και άλλες εκκλησίες, με στόχο τη “δημιουργία ενιαίου μετώπου κατά των χωρών του σοσιαλιστικού στρατοπέδου και του κομμουνιστικού κινήματος σε όλο τον κόσμο”. Ο Μπάνικοφ στην έκθεσή του σημείωνε: “Ο πάπας Παύλος ΣΤ’, ο οποίος εξελέγη το 1963, τάσσεται υπέρ των ευέλικτων, καμουφλαρισμένων μεθόδων πολέμου κατά του κομμουνισμού”.

  Στις αρχές του 1971 η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ, ενημέρωνε την Κ.Ε. του Κ.Κ.Σ.Ε. ότι το Βατικανό ετοιμάζει “εκτεταμένη επίθεση κατά του αθεϊσμού” και την υλοποίηση του επονομαζόμενου “προγράμματος εκκλησιαστικής πολιτικής υπονόμευσης της Σοβιετικής Ένωσης”, το οποίο είχε καταρτήσει από το 1968. Το πρόγραμμα αυτό προέβλεπε τον χωρισμό σε τρεις ζώνες (Μόσχα, Βαλτική και Καύκασος) και τις βασικές ομάδες πληθυσμού (πιστοί, διανόηση και φοιτητική νεολαία), τους οποίους θα προσπαθούσαν να επηρεάσουν κυρίως με την διάδοση θρησκευτικού περιεχομένου προπαγανδιστικών βιβλίων με στόχο την “πρόκληση δυσπιστίας μεταξύ των σοβιετικών πολιτών απέναντι στον κομματικό και κρατικό μηχανισμό”.

  Η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. Θεωρούσε πως το Βατικανό θα έστελνε ιεραπόστολους στην Ε.Σ.Σ.Δ. σαν τουρίστες. Το 1969 στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μόσχας και του Λένινγκραντ, εντοπίστηκαν ορισμένοι Ιησουίτες, οι οποίοι είχαν πάει για σπουδές σε βραχυχρόνια εκπαιδευτικά προγράμματα. Στόχος τους ήταν η απόκτηση επαφών με κληρικούς, διανοούμενους και νέους “η επιτόπια μελέτη αλλά και η προσέγγιση συγκεκριμένων ηγετικών στελεχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”, η συλλογή πληροφοριών για τις διώξεις κατά των πιστών στην Ε.Σ.Σ.Δ., η ιεραποστολική δράση. Ο διευθυντής της 5ης Διεύθυνσης της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ Μπομπκόφ υπογράμμιζε στην έκθεσή του: “Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιδίωξη του Βατικανού και του τάγματος των Ιησουιτών για συμμαχία με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Θέλουν να συμφωνήσουν την κοινή δράση, να θέσουν τέλος στον ομολογιακό χαρακτήρα αυτής της εκκλησίας και να την μετατρέψουν ξανά σε πολιτικό παράγοντα αντίστασης στην Σοβιετική εξουσία”.

  Όπως ήταν φυσικό, η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ επικέντρωσε την προσοχή της στην ιδιαίτερη στάση που κρατούσαν οι καθολικοί και ουνιάτες κληρικοί έναντι της εξουσίας. Η ανησυχία της μυστικής αστυνομίας εντάθηκε όταν άρχισε η προπαγάνδα εθνικιστικών ιδεών στην Ουκρανία. Αυτό αφορούσε ιδίως τους ουνιάτες κληρικούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να πείσουν τους συμπολίτες τους πως η Εκκλησία τους έχει τη δική της ιστορία, ανεξάρτητη από τη ρωσική. Η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. Θεωρούσε πως στόχος αυτής της προπαγάνδας ήταν η νομιμοποίηση της ελληνο-καθολικής Εκκλησίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με εκθέσεις εκείνης της περιόδου, τα στελέχη της μυστικής αστυνομίας κατέγραψαν προσπάθειες του ουνιτών να πείσουν τους πιστούς να γράψουν επιστολές διαμαρτυρίας σε διάφορες υπηρεσίες, να καταλάβουν εκκλησίες που είχαν μετατραπεί σε αποθήκες, να δημιουργήσουν παράνομες μονές και σχολές για την εκπαίδευση κληρικών και μοναχών. Με βάση τα παραπάνω ασκήθηκαν διώξεις κατά των ουνιτών κληρικών, ενώ επιβλήθηκαν διοικητικές ποινές σε πολλούς πιστούς.

  Η συνεχώς διευρυνόμενη και εντεινόμενη προπαγάνδα το Βατικανού, αλλά και η δραστηριότητα των ηγετικών στελεχών της Ουνίας, ανάγκασε την ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ το 1969 να καταρτίσει ένα πρόγραμμα ενεργειών προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις της πολιτικής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Τον Αύγουστο του 1970 η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ ενημέρωσε την Κ.Ε. του κόμματος σχετικά με την επιχείρηση προσέγγισης του άμεσου περιβάλλοντος του Πάπα Παύλου ΣΤ’, προκειμένου να ασκηθεί επιρροή και να προωθηθεί το κατάλληλο υλικό, στο οποίο υπογραμμιζόταν η σκέψη πως οι εχθρικές ενέργειες εκ μέρους του Βατικανού και των οργανώσεών του κατά της Ε.Σ.Σ.Δ, επιδεινώνουν τη θέση των πιστών και του κλήρου και εμποδίζουν την ανάπτυξη στενών σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την Καθολική.

  Στα πλαίσια της επιχείρησης “Βατικανό” ήταν και το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην “Λιτερατούρναγια γκαζέτα” τον Δεκέμβριο του 1969 με τίτλο “Ου επί ματαίω το όνομα Κυρίου”, όπου ασκούνταν κριτική στις υπονομευτικές ενέργειες της Καθολικής Εκκλησίας. Το άρθρο προκάλεσε το ενδιαφέρον της ιταλικής κοινής γνώμης και πολλές εφημερίδες δημοσίευσαν πολλά σχετικά άρθρα. Το αποτέλεσμα ήταν, κατά την γνώμη της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ., το Βατικανό να ελέγχει άμεσα το περιεχόμενο όλων των ραδιοφωνικών εκπομπών που μεταδίδονταν προς τις λεγόμενες σοσιαλιστικές χώρες, απαγορεύοντας τα πολιτικά σχόλια των παρουσιαστών. Στη συνέχεια ο πάπας Παύλος ΣΤ’ δεν στήριξε την απόφαση της Συνόδου των υπερόριων ουνιτών επισκόπων του 1969 για τη δημιουργία Πατριαρχείου Κιέβου – Γαλικίας με επικεφαλής τον καρδινάλιο Σλιπ. Την ίδια εποχή το Βατικανό, σε συμφωνία με τα κρατικά όργανα των δημοκρατιών της Βαλτικής, έδωσε την έγκρισή του για τη χειροτονία δύο επισκόπων. Η αντιπαράθεση ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ – Βατικανού συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Το 1979 σε μία έκθεση της μυστικής υπηρεσίας προς την Κ.Ε. το κόμματος αναφέρονται τα μέτρα αποτροπής της πολιτικής του Βατικανού στις σοσιαλιστικές χώρες. Στο υπ΄’ αριθμό 184 έγγραφο της Γραμματείας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Σ.Ε. υπήρχε αναφορά στο συνημμένο έγγραφο της υπηρεσίας σχετικά με τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τη δημοσίευση μέσω ειδικών διαύλων, άρθρων στο εξωτερικό, τα οποία κατά τους συντάκτες, θα έπειθαν το Βατικανό για τον αναποτελεσματικό τρόπο δράσης του, ο οποίος θα οδηγούσε στην επιδείνωση των σχέσεων με τις σοσιαλιστικές χώρες και θα δυσκόλευε την θέση της τοπικής καθολικής εκκλησίας.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ενδιαφέρον και η δράση της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ για τις τοπικές εκκλησίες στην Πολωνία, Τσεχοσλοβακία και τις υπόλοιπες σοσιαλιστικές χώρες. Ωστόσο η εξιστόρηση αυτών των υποθέσεων, θα πρέπει να είναι αντικείμενο άλλου σημειώματος.

  Η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ και το διεθνές εκκλησιαστικό κίνημα

  Το 1956 με πρωτοβουλία θεολόγων από την Τσεχοσλοβακία, πραγματοποιήθηκε η Χριστιανική Ειρηνική Διάσκεψη, ως αντίβαρο στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Στόχος της Διάσκεψης της Πράγας ήταν να εντάξει τα εκκλησιαστικά στελέχη των σοσιαλιστικών χωρών στο κίνημα Ειρήνης και να αξιοποιηθούν καλύτερα οι επαφές με τους εκκλησιαστικούς κύκλους της Δύσης, με στόχο να διευρυνθεί η επιρροή ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των χριστιανών όλου του κόσμου. Το τμήμα Ιδεολογίας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Σ.Ε. ενημερωνόταν σε τακτική βάση από την ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. για την δραστηριότητα των διεθνών εκκλησιαστικών οργανισμών.

  Στη Διάσκεψη της Πράγας, η Ε.Σ.Σ.Δ. εκπροσωπήθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, την Εκκλησία της Γεωργίας, την Αρμενική Γρηγοριανή Εκκλησία, τη Λουθεριανή Εκκλησία της Εσθονίας, της Λιθουανίας, την Μεταρρυθμιστκή Εκκλησία της Υπερκαρπαθίας, την Πανενωσιακής Εκκλησία των Βαπτιστών. Οι χώρες της Δύσης εκπροσωπήθηκαν από μεμονωμένους πάστορες, θεολόγους, διανοούμενος που συμμετείχαν στα κινήματα ειρήνης. Η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ, παρακολουθούσε στενά τις εργασίες αλλά και τα πρόσωπα και ενημέρωσε το κόμμα που υπάρχει πιθανότητα να διεισδύσουν πράκτορες και να μετατρέψουν τη Διάσκεψη της Πράγας σε όργανο εχθρικό προς το σοσιαλιστικό στρατόπεδο.

  Ανάλογη ήταν η δράση της ΚΑ.ΓΜΕ.ΜΠΕ και απέναντι στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Άντρες της μυστικής αστυνομίας πραγματοποίησαν άπειρες επιχειρήσεις για να υπονομεύσουν τα σχέδια ορισμένων εκπροσώπων δυτικών χωρών, να “εκμεταλλευτούν το βήμα του Συμβουλίου για εχθρικούς προς τις σοσιαλιστικές χώρες σκοπούς”, για την “λήψη δυσάρεστων αποφάσεων” και για την “ενίσχυση αντιπολιτευτικών φωνών στην ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η έκθεση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Κρατικής Ασφαλείας Τσβιγκούν για την διεξαγωγή των εργασιών του Συμβουλίου τον Ιούλιο του 1968 στην Ουψάλα της Σουηδίας, όπου έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι των εκκλησιών της τότε Ε.Σ.Σ.Δ.

  Υπό τον έλεγχο της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. Ήταν και η διοργάνωση των εκδηλώσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίες είχαν διεθνές ενδιαφέρον. Για παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε την εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση του θεσμού του πατριάρχη που έλαβε χώρα από 26 Μαΐου μέχρι 4 Ιουνίου 1968. Στις εκδηλώσεις αυτές έλαβαν μέρος περίπου 120 εκπρόσωποι διαφόρων εκκλησιών από πολλές χώρες, καθώς και οι ηγέτες των διεθνών εκκλησιαστικών οργανισμών. Τεράστιο ενδιαφέρον έχουν τα έγγραφα της μυστικής αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία αντλούσε πληροφορίες για τα σχέδια και τις δραστηριότητες ξένων εκκλησιών από τους κληρικούς της Ρωσικής Εκκλησίας, αλλά και άλλους φιλοσοβιετικούς κληρικούς ξένων εκκλησιών. Δυστυχώς, στα έγγραφα που τέθηκαν υπόψη της Κοινοβουλευτικής επιτροπής, δεν υπάρχουν τα πραγματικά ονόματα αυτών των ανθρώπων, παρά μόνο τα “υπηρεσιακά” τους.

  Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αντιφρονούντες – ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ

  Η μυστική αστυνομία της Ε.Σ.Σ.Δ. παρακολουθούσε στενά τον κλήρο αλλά και τους πιστούς, εντάσσοντας τους, αυθαίρετα θα μπορούσε να πει κανείς, στις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις της εποχής. Κατά περιόδους οι δύο διευθύνσεις της υπηρεσίες, 4η και 5η, ενημέρωναν την Κ.Ε. του κόμματος για την κατάσταση στο εσωτερικό της Ε.Σ.Σ.Δ. καθώς το υλικό που συγκέντρωναν από τους πληροφοριοδότες τους συνηγορούσε υπέρ της άποψης ότι “οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι και οι μυστικές υπηρεσίες του εχθρού στηρίζονται στις θρησκευτικές οργανώσεις που βρίσκονται στο έδαφος της Ε.Σ.Σ.Δ για να πραγματοποιήσουν υπονομευτικές – προπαγανδιστικές επιχειρήσεις”.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειχνε η ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ, για τους ορθόδοξους κληρικούς. Στελέχη της υπηρεσίας θεωρούσαν πως υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στις απόψεις που κυριαρχούν μεταξύ των κληρικών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η πλειοψηφία τους θεωρείτο νομιμόφρων απέναντι στο σοβιετικό κράτος. Υπήρχε όμως, κατά τα στελέχη της υπηρεσίας, μία μικρή ομάδα κληρικών και αρχιερέων, οι οποίοι ήταν φανατικοί και δεν αντιλαμβανόταν ορθά τη θέση της Εκκλησίας και της θρησκείας στο σοβιετικό καθεστώς, ενώ ταυτόχρονα, προσπαθεί να καταλάβει θέσεις ευθύνης και επιρροής στην ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με στόχο να απαλλαγεί από τον έλεγχο των κρατικών αρχών”. Η απογραφή του πληθυσμού της Ε.Σ.Σ.Δ., το 1970 σήμανε συναγερμό στην ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ. Ο εντοπισμός ανώνυμων φυλλαδίων με οδηγίες προς τους πολίτες σχετικά με τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο της απογραφής, θεωρήθηκε έργο “εκκλησιαστικών παραγόντων”.

  Με ιδιαίτερη φροντίδα η μυστική αστυνομία μελετούσε την οικονομική κατάσταση της Εκκλησίας, αρχίζοντας από τα οικονομικά στοιχεία των ενοριών και φτάνοντας μέχρι τον κεντρικό μηχανισμό του Πατριαρχείου. Είναι προφανές, ότι οι κατά τόπους οικονομικές ελεγκτικές υπηρεσίες είχαν πρόσβαση στα λογιστικά βιβλία των ενοριών και μητροπόλεων. Αυτό τους επέτρεπε να έχουν πρόσβαση και σε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως ποιοι ενορίτες προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ποιοι επ’ αμοιβή και ποιο το ύψος των εσόδων τους. Έτσι, μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις για κάθε είδους “συνεργασία” με την απειλή βαριών προστίμων. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι μηνιαίες αποδοχές ενός ιερέα ξεκινούσαν από 100 και έφταναν τα 450 ρούβλια, ενώ των ιεραρχών ήταν αντίστοιχα από 500 έως 1000.

  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η ανάμειξη της ΚΑ.ΓΚΕ.ΜΠΕ., στην επιλογή και εκπαίδευση των κληρικών που στέλνονταν στο εξωτερικό, πράγμα που ήταν της κοινής αρμοδιότητας του Συμβουλίου Θρησκευτικών Υποθέσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και της μυστικής αστυνομίας. Το Πατριαρχείο της Μόσχας διατηρούσε την εποχή εκείνη μετόχια σε περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν η Γαλλία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, σειρά χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Βόρειας αφρικής.

  Οι ιεράρχες και τα υπηρεσιακά τους ψευδώνυμα

  Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων που είδαν το φως κατά τη δεκαετία του 1991 – 2000, διάφοροι ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, φέρονται να συνεργάστηκαν με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

  Πατριάρχης Αλέξιος Β’ με το ψευδώνυμο “Ντρόζντοφ”

  Μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ Κύριλλος Γκουντιάγιεφ (νυν πατριάρχης) με το ψευδώνυμο “Μιχαήλοφ”

  Μητροπολίτης Βορόνεζ Μεθόδιος με το ψευδώνυμο “Πάβελ”

  Μητροπολίτης Κιέβου Φιλάρετος με το ψευδώνυμο “Αντόνοφ”

  Μητροπολίτης Μινσκ Φιλάρετος με το ψευδώνυμο “Οστρόσκι”

  Μητροπολίτης Νικόδημος (Ρότοφ) με το ψευδώνυμο “Σβιατοσλάβ”

  Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και Γιούρεφ Πιτιρίμ με το ψευδώνυμο ”Αββάς”

  Μητροπολίτης Ιουβενάλιος (Πογιαρκόφ) με το ψευδώνυμο “Αδαμάντιος”

  Αρχιεπίσκοπος Καλουγκά Κλιμέντιος με το ψευδώνυμο “Τοπάζι”

  Αρχιεπίσκοπος Βίλνιους Χρυσόστομος.

 8. Ο/Η Left but not mad λέει:

  H σταλινική Αριστερά, γοητεύεται από Έθνη και εθνικούς θεούς και δεν κωλώνει να τσουβαλιάζει τον Περικλή Κοροβέση με τον σταλινικό σύντροφο του Μιλόσεβιτς και του Χότζα Ελληνορθόδοξο πατριώτη Γλέζο, αδελφό του Χριστόδουλου και του Ιερώνυμου.
  Δεν διστάζουν να θεωρούν θρησκευτική ελευθερία το ιστορικό δικαίωμα της Εκκλησίας να δολοφονεί ανθρώπους με την πυρά ή με τη θεία Κοινωνία.
  Στον ιστότοπο συντρόφων της σταλινικής ΝΑΡ

  http://pandiera.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%b9-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac-%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81/?fbclid=IwAR3M8X0YExgfHFkx3eXX_An0q9w8jJPvwHnz9Ytydi47KcOnQPF-AmB3uoU

  Καιρός να πάρει πάλι μπροστά η Αριστερά του «διότι δεν συνεμορφώθην»
  Απρ 21, 2020

  Αλλά, σύντροφοι, γιατί τόσο εύκολα ουρλιάζαμε στο faceboοk και αλλού: «κλείστε τις εκκλησίες, δολοφόνοι»; Ξέρετε κάτι; Μπορεί εμείς να (θέλουμε να) είμαστε υλιστές και άθεοι αλλά η θρησκευτική ελευθερία είναι κεφαλαιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που πάει χέρι – χέρι με την πολιτική ελευθερία. Κι αμέσως κάποιοι θα ρωτήσουν, τι ήθελες να αφήσουμε τους παπάδες ελεύθερους να κοινωνάνε τον κόσμο και τις εκκλησίες να ‘ναι πήχτρα το Πάσχα; Όχι! Να καταγγείλουμε, όμως, την ανικανότητα του κράτους να επιβάλει στοχευμένα μέτρα για την εξασφάλιση «κοινωνικής απόστασης». Θα μπορούσαν, υπό όρους και κανόνες, με επίβλεψη από τις αρχές, οι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη να πάνε στην εκκλησία με ασφάλεια. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει για τα πάρκα και τα περιαστικά δάση. Είναι έγκλημα που δεν μπορεί να πάει ο κόσμος να μυρίσει μια πασχαλιά στο Πεδίο του Άρεως, ενώ στριμώχνεται στα σούπερ μάρκετ! Κι οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στα Everest και ελέγχουν τα εξοδόχαρτα στους κόμβους, αντί να επιβλέπουν την τήρηση των υγειονομικών κανόνων εκεί που θα έπρεπε, όπως στα πάρκα. Αλλά και στις εκκλησίες σύντροφοι! Γιατί αν με τόση ευκολία περιορίστηκε η επιθυμία των ανθρώπων να προσευχηθούν, ξέρετε πόσο πιο εύκολα θα απαγορευτεί η επιθυμία των ανθρώπων να αντιδράσουν στην πείνα και την ανεργία που έρχονται; Άλλωστε, για να γίνω λίγο ακόμη αντιδημοφιλής, οι πιο πολλοί αναπαράγουμε το «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» και ξεχνάμε την αμέσως προηγούμενη φράση του θείου Κάρολου: «Η θρησκεία είναι ο στεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου, η ψυχή άψυχων συνθηκών». Να τα λέμε όλα, έτσι;

  Για την pandiera εδώ, ενδοσταλινικός καυγάς
  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/01/blog-post_564.html

 9. Ο/Η Παλιός λέει:

 10. Ο/Η των κώλων λέει:


  https://iskra.gr/%ce%bf-lna-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%87-%cf%87%ce%b1%cf%86%cf%84%ce%ac%cf%81-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf/

  Ο LNA του Χ.Χαφτάρ αναδημοσιεύει το άρθρο του Π.Λαφαζάνη από Iskra
  Από iskra -06/05/2020

  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η σύνταξη της Iskra διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός στο Twitter του LNA (Libyan National Army- Λιβυκός Εθνικός Στρατός) του Χαλίφα Χαφτάρ αναδημοσίευσε από την Iskra το κείμενο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τίτλο: “Και όμως η Ελλάδα στηρίζει και κάνει πλάτες στον επεκτατισμό Τουρκίας!“, στο οποίο ο Π. Λαφαζάνης στηλιτεύει το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αναγνωρίζει ως επίσημη κυβέρνηση στη Λιβύη το καθεστώς ανδρεικέλων της Τουρκίας του Σάρατζ.

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο κείμενό του καταγγέλλει μεταξύ άλλων το γεγονός ότι τα ανδρείκελα της Τρίπολης υπό τον Σάρατζ, έχουν μετατρέψει την, δήθεν, κυβέρνηση της Λιβύης σε φερέφωνο της Τουρκίας και έχουν επιβάλλει στη μικρή περιοχή που κατέχουν γύρω από την Τρίπολη, ένα τρομοκρατικό καθεστώς στο οποίο κυριαρχούν μισθοφόροι της Τουρκίας και τζιχαντιστές και έχουν συνομολογήσει ένα παράνομο Μνημόνιο οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία, με το οποίο καταπατούν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή.

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με το κείμενο του, καλεί την κυβέρνηση να τερματίσει το εθνικό έγκλημα της αναγνώρισης ως κυβέρνησης της Λιβύης, ενός παράνομου μηχανισμού που αποτελεί μακρύ χέρι της Τουρκίας και να βοηθήσει με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτει και στη βάση μιας Συμφωνίας για την κατάργηση του Τουρκολυβικού Μνημονίου την πλευρά Χαφτάρ και Σάλεχ και τις επιδιώξεις τους για ελεύθερες, ανόθευτες, δημοκρατικές εκλογές όπου ο Λιβυκός λαός θα αναδείξει κυρίαρχα την κυβέρνησή του και το νέο δημοκρατικό Σύνταγμα της χώρας.

  Όπως τόνιζε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Iskra, πρόκειται γρήγορα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί από την ελληνική κοινωνία η ανάγκη μια στροφής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στη Λιβύη, έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι ελληνο-λιβυκές σχέσεις σε μια στέρεα δημοκρατική βάση αντιπροσωπευτική της βούλησης των λαών των δύο χωρών και με γνώμονα την προάσπιση της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας και της πλήρους εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή.

 11. Παράθεμα: Βασιλική Θάνου, σύμβουλος Τσίπρα-Ομολογήτρια της Ορθοδοξίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το εθνικιστικό, ακροαριστεροακροδεξιό ρωσικό πρακτορείο της Iskra παρουσιάζει τα ρεπορτάζ τριών λαϊκών εφημερίδων της Αγγλίας, που έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για κιτρινισμό, ως «σάλο στα διεθνή μέσα».

  https://iskra.gr/%cf%83%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ae-%ce%bc%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%ce%b5%ce%b4%ce%ac%cf%86/

  Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ για κατάληψη εδάφους στον Έβρο από Τουρκία
  Από iskra -22/05/2020

  Της “πλάκας” η αντίδραση της κυβέρνησης!

  Η κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο ακόμα κι αν έχει θαφτεί από τα εγχώρια ΜΜΕ, έχει γίνει κύρια είδηση όμως στα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα.

  Μάλιστα έχει γίνει ήδη ζημιά καθώς πλέον τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας αναφέρονται ως «αμφισβητούμενα», με ότι αυτό συνεπάγεται για την «συνήθεια» της διεθνούς κοινής γνώμης στις διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

  Η αγγλική εφημερίδα Daily Mail πήρε την «σκυτάλη» από τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αγγλική εφημερίδα The Sun και αναφέρει: «Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες εισβάλλουν και καταλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης, εγκαθιστούν τη σημαία τους και στήνουν στρατόπεδο κατά μήκος αμφισβητούμενων συνόρων».

  «Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης Ελλάδα στα αμφισβητούμενα σύνορά τους.

  Περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν σε μια περιοχή πλημμυρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο.

  Τούρκοι στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν τώρα μια σταθερή παρουσία στην ελληνική επικράτεια και έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή του Μελισσοκομείου στις Φέρες.

  Στο στρατόπεδο υπάρχει τώρα μια μικρή τουρκική σημαία από ένα δέντρο. Τα στρατεύματα έχουν απορρίψει τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση», ανέφερε η εφημερίδα.

  Μάλιστα η εφημερίδα έχει αναρτήσει και σχετικό χάρτη.

  Και η Εxpress έγραψε για την εισβολή και κατάκτηση: «Οι εντάσεις αυξάνονται καθώς τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα καταλαμβάνοντας ένα κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα».

  «Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα καθώς οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

  Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν σε μια περιοχή πλημμυρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο. Οι ειδικές δυνάμεις και το πεζικό σήκωσαν επίσης μια μικρή τουρκική σημαία σε ένα δέντρο», ανέφερε το δημοσίευμα.

  Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας αρχικά επιχείρησε να “εξαφανίσει” την τουρκική πρόκληση, λέγοντας, άκουσον-άκουσον, ότι “δεν θέλει να δημιουργήσει εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα“!

  Στη συνέχεια και μπροστά στο σάλο, υποχρεώθηκε να δώσει εντολή να γίνει ένα “ανώδυνο“διάβημα προς την τουρκική πλευρά.

  Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο υπουργείο Εξωτερικών: Δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, αναγνωρίζει το φιλότουρκο καθεστώς Σάρατζ στη Λιβύη, “υποστηρίζει” τον Τούρκο εισβολέα στη Συρία και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε δορυφόρο του Ισραήλ, την ώρα που το τελευταίο εκλιπαρεί και προσεγγίζει την Τουρκία, προφανώς για συγκυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.