Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου

[Δημοσία δαπάνη η κηδεία του]

Δημοσία δαπάνη θα γίνει – ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα και με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα – η κηδεία του μεγάλου Ελληνα αγωνιστή, Μανώλη Γλέζου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 98 χρονών, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο θάνατός του βύθισε στην θλίψη την Ελλάδα και τα συλλυπητήριά του εξέφρασε όλος ο πολιτικός και πολιτειακός κόσμος της χώρας.

«Για έναν γενναίο άνθρωπο, σύμβολο της αντίστασης κατά του ναζισμού, ασυμβίβαστο υπερασπιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης και αγνό πατριώτη» έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας» ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

Εξάλλου, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει για τον εκλιπόντα: «Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε σύμβολο της εθνικής αντίστασης των Ελλήνων στα πολύ δύσκολα χρόνια της κατοχής 1941-44 και γι αυτό σύμβολο γενικότερα της πατρίδας μας! Μαχητής της ζωής με τη δική του ανεξάρτητη σκέψη μέχρι το τέλος! Κέρδισε επάξια τον σεβασμό όλων!»

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μας λείψει το καθάριο βλέμμα του «πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης»»

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου έστειλε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναδρομή στην πορεία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς.

«Η είδηση του θανάτου του Μανώλη Γλέζου βρίσκει τη χώρα και τον λαό μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Μία συγκυρία που μας επιτρέπει να ξανασκεφτούμε και να τιμήσουμε στοχαστικά εκείνους και εκείνες που στην ιστορική διαδρομή της χώρας μας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Η διαδρομή του Μανώλη Γλέζου υπήρξε αξεδιάλυτα συνδεδεμένη με την αναζήτηση απαντήσεων στις μεγάλες προκλήσεις του 20ού αιώνα και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις αναζητήσεις της ελληνικής Αριστεράς. Την ίδια στιγμή, ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε ένα παγκόσμιο σύμβολο της ανειρήνευτης επιθυμίας του ανθρώπου για ελευθερία. Όταν τη νύχτα της 30ής Μαΐου του 1941, με τον Λάκη Σάντα, κατέβαζε την ναζιστική σημαία από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης έθετε τις βάσεις για την έμπρακτη αμφισβήτηση της ναζιστικής κυριαρχίας. Η αποκοτιά εκείνης της νύχτας -όταν δύο νέοι άνθρωποι αναμετρήθηκαν με έναν πανίσχυρο εχθρό- καθόρισε τον βηματισμό του Μανώλη Γλέζου».

Αλ. Τσίπρας: Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένα σύμβολο αγωνιστή

Επιπλέον, η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «ενεργός στο κομμουνιστικό κίνημα, πλήρωσε το βαρύ τίμημα των δύσβατων μετεμφυλιακών χρόνων με διαδοχικές καταδίκες και φυλακίσεις».

«Αλλά δεν λύγισε ούτε στιγμή. Η πορεία του ήταν μια πορεία αντίστασης και δημιουργίας, αμφισβήτησης της κυριαρχίας των λίγων, κατάδειξης της δυνατότητας ενός μέλλοντος απαλλαγμένου από τα δεσμά του “εφικτού”. Σταθερά στην πρώτη γραμμή των θεωρητικών αναζητήσεων για μία Αριστερά με δημοκρατία και αλληλεγγύη, σταθερά στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, σταθερά στην διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης, ο Μανώλης Γλέζος σφράγισε όσο λίγοι την πολιτική και κοινωνική ιστορία του τόπου μας», σημειώνει.

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρεται στην εκλογή του Μ. Γλέζου το 2014 ως ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερους από 438.000 σταυρούς προτίμησης.

«Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις και την ηθική δικαίωση των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Κατοχής, τεκμηριώνοντας το δίκαιο του αιτήματος από όλες τις πλευρές», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η συμβολή του κορυφώθηκε με την έκδοση της “Μαύρης Βίβλου της Κατοχής”, την οποία αφιέρωσε στον εκτελεσμένο του αδερφό, η οποία έφτασε στους μαθητές των σχολείων μας αλλά και σε προσωπικότητες από το διεθνές πολιτικό στερέωμα». «Αλλά και με τη συνεργασία του για τη διατύπωση της απόφασης της ελληνικής Βουλής το 2019 που ενεργοποίησε τη ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης προς το γερμανικό κράτος για τη διεκδίκηση με κάθε μέσο των ενεργών απαιτήσεων της χώρας για τις γερμανικές επανορθώσεις».

«Και για αυτό σήμερα νιώθουμε πιο φτωχοί. Πιο φτωχοί γιατί θα μας λείψει η παρρησία, η ανθρωπιά και το καθάριο βλέμμα του “πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης” που αναζητούσε σταθερά πέρα από τα ασφυκτικά όρια του παρόντος τις δυνατότητες του χειραφετητικού μέλλοντος», καταλήγει η συλλυπητήρια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Φώφη Γεννηματά: «Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν μεγάλο πατριώτη»

«Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν μεγάλο πατριώτη, αγωνιστή, έναν σπουδαίο δημοκράτη. Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Μανώλη Γλέζο. Το σύμβολο της Αντίστασης. Μια ζωή γεμάτη αγώνες. Μια ζωή ενός ασυμβίβαστου ήρωα», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια τού Μάνώλη Γλέζου.

Προσθέτει ότι η ζωή του ήταν μια ζωή γεμάτη πάθος για τον άνθρωπο, για το δίκιο και τη λευτεριά, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. «Για αυτά πάλεψε εκτός και εντός Βουλής, από τα έδρανα της Αριστεράς, αλλά και του ΠΑΣΟΚ πλάι στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ελληνικός λαός τον αγάπησε και τον τίμησε με την ψήφο του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα, για την περηφάνια, την εντιμότητα και την αγωνιστικότητα που μας δίδαξε. Σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, ο αγωνιστής της αντίστασης Μανώλης Γλέζος. Ο Μανώλης Γλέζος, μαζί με τον Λάκη Σάντα, τη νύχτα της 30ης προς 31η Μάη του 1941 κατέβασαν από την Ακρόπολη την μισητή, χιτλερική σημαία, ενέργεια-σύμβολο της θαρραλέας αντίστασης του ελληνικού λαού.

Την περίοδο της κατοχής έδρασε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Συνελήφθη και καταδικάστηκε 3 φορές από τις ιταλικές και τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου και προσθέτει: «Μετά την απελευθέρωση ανέλαβε αρχισυντάκτης στον Ριζοσπάστη. Συλλαμβάνεται και δικάζεται το 1948. Όπως χιλιάδες αγωνιστές πέρασε χρόνια σε φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια.

Τον Σεπτέμβρη του 1951, όντας φυλακισμένος, εκλέγεται βουλευτής με την ΕΔΑ. Αποφυλακίζεται το 1954 και το 1956 αναλαμβάνει διευθυντής της Αυγής, που λειτουργούσε ως εφημερίδα της ΕΔΑ. Φυλακίζεται ξανά από το 1958 έως το 1962. Το 1962 τιμήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση με το Βραβείο Λένιν για την αντιστασιακή του δράση, τον αγώνα για την ειρήνη και την πάλη ενάντια στο φασισμό.

Το 1961 εκλέχτηκε τακτικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 8ο Συνέδριο του κόμματος. Με την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος, στις 21 Απρίλη 1967, συλλαμβάνεται και κρατείται για 4 χρόνια στο Γουδή, το Πικέρμι, στη Γενική Ασφάλεια (Χωροφυλακής), τη Γυάρο, το Παρθένι Λέρου. Απελευθερώθηκε το 1971 από τον Ωρωπό.

Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1968.

Από το 1981 και έπειτα εκλέχτηκε βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε δραστήρια στο Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».

Καθημερινή 30.03.2020

This entry was posted in Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

28 Responses to Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο θάνατος είναι η κοινή μοιρα όλων μας, όμως ειδικά για τα ιστορικά πολιτικά πρόσωπα όπως ο μακαρίτης, δεν δίνει ασυλία.

  Πέρα από την ηρωική του πράξη στην Κατοχή και πέρα από τους αγώνες του και τους διωγμούς που υπέστη, πράγματα απολύτως σεβαστά και άξια του θαυμασμού μας, από τη μεταπολίτευση και μετά ο δημόσιος βίος του δεν αντέχει στη στοιχειώδη κριτική.
  Ασφαλώς όλα θα ξεχαστούν, ελάχιστοι τα γνωρίζουν ή ενδιαφέρθηκαν να τα μάθουν, γιατί η Ιστορία σε αυτόν τον τόπο γράφεται με την πένα της αριστερής ή δεξιάς σκοπιμότητας.

  Από τα πάρα πολλά, πολύ βαριά, του ατοπήματα, το χείριστο είναι το ότι προλόγισε τα «ποιήματα» του καταδικασμένου τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη, ηθικού αυτουργού της άνανδρης και σαδιστικής δολοφονίας 8.000 άμαχων ανδρών, ανάμεσά τους και εκατοντάδων αγοριών, της μεγαλύτερης σφαγής άμαχων στην Ευρώπη μετά το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.
  Δεν ήταν μια παράκρουση της στιγμής, ούτε έγινε τυχαία.
  Ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή, για την οποία δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη, αν και είχε για πολλά χρόνια την ευκαιρία να το κάνει.
  Το ατόπημά του γίνεται ακόμη βαρύτερο γιατί στη σφαγή ή έστω στα στρατιωτικά γεγονότα που προηγήθηκαν, φέρονται πως πήραν μέρος και Έλληνες Ναζιστές, των οποίων η συμμετοχή υποτίθεται πως ερευνάται εδώ και χρόνια από την ελληνική Δικαισύνη, για να έχει ασφαλώς τη γνωστή κατάληξή της στο αρχείο.

  • Ο/Η roidis λέει:

   θα τα ξαναπούμε όταν περάσει ένα διάστημα από το θάνατό του.
   δεν είναι η ώρα.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    στην Ελλάδα δεν έρχεται ποτέ η ώρα της ανοιχτής και ειλικρινούς συζήτησης, όλα κουκουλώνονται και ειδικά όταν πεθαίνουν πολιτικά πρόσωπα, όταν περισσεύουν και ξεχειλίζουν οι άβάσιμοι ύμνοι, πρέπει να λέγεται και ο αντίλογος, έστω και σε αυτιά κλειστά, για την αλήθεια.

   • Ο/Η roidis λέει:

    το ξέρω, δεν είναι εύκολο.
    ιδιαίτερα αν πει κανείς όλη την αλήθεια στα σόσιαλ μήντια, θα σε φάνε ζωντανό.

 2. Ο/Η pap λέει:

  Ευτυχώς διάβασα τα σχόλια, γιατί ήμουν έτοιμος να φωνάξω γιατρό.

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Η Επίσημη Ρωμιοσύνη μπουρδολογεί άλλη μία φορά. Όπως πάντα, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση επιχειρεί να μετατρέψει μία ασήμαντη μετριότητα σε εθνικό επίπεδο, σε ήρωας της.
  Η Ρωμιοσύνη είναι παθιασμένα και αθεράπευτα μυθομανής.

  «Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένα Ελληνας»
  «Ο Μ. Γλέζος θα μείνε στην αιωνιότητα! ένα σύμβολο του αγωνιστή»
  «Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν μεγάλο πατριώτη».
  Τι δηλώσεις εθνικού μεγαλείου, τι πομπώδεις χειρονομίες..

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ηταν το 1963 σε έναν αγώνα μπάσκετ όταν ο Μανώλης Γλέζο γνώρισε στην Κούβα τον Φιντέλ Καστρο. Ο κουβανός ηγέτης που γνώριζε ήδη το έργο και την ακτινοβαλία του Ναξιώτη αγωνιστή. Ηταν μάλιστα από τους τυχερούς ή γενναίους που άκουσε μια από τις διάρκειας επτά ωρών ομιλίες του Κάστρο
  Στις συζητήσεις του, ο Κάστρο έλεγε στον Γλέζο ότι οι Επαναστάσεις έχουν τον χρόνο τους: πρέπει να γίνονται μόνο όταν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες, όταν έχουυν ωριμάσει.«Δεν πρέπει να κάνουμε επανάσταση με το ζόρι». Στην επίσκεψή του εκείνη στην Κούβα γνώρισε ο Γλέζος και τον Τσε Γκεβάρα που ήταν υπουργός Οικονομικών. Εχει αφηγηθεί ο ίδος ο Γλέζος: «Ηταν μία επανάσταση που εξελίσσονταν. Δηλαδή, από όπου περνούσε κέρδιζε δυνάμεις, εξαιτίας των δίκαιων αιτημάτων που είχε. Για να καταλάβεις, οι ταξιτζήδες έξω από το ξενοδοχείο που μέναμε, ήταν ένοπλοι. Όταν ένα καθεστώς δεν φοβάται τον οπλισμένο λαό του, δεν είναι δικτατορικό. Πώς είναι δυνατό να είναι δικτάτορας, όταν αποφάσιζαν οι κάτοικοι σε συνελεύσεις τι θα γίνει; Αυτοί οι ίδιοι αποφασίζουν. Πού είναι η δικτατορία;».

  Έλα ντε! Ποια δικτατορία; Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, λέμε..

  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/manolis-glezos-kamy-fintel-kastro-mitsotakis

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Οι οπλισμένοι ταξιτζήδες ήταν παρακρατικοί χαφιέδες του καθεστώτος, στο καίριο πόστο της παρακολούθησης των κινήσεων των ξένων, σαν τους πρώην ΕΣΑτζίδες ταξιτζήδες της χούντας Ιωαννίδη.
   Αλλά η κουταμάρα ή η κακοήθεια του Γλέζου, ήταν παροιμιώδεις.
   Ούτε οι ακροδεξιοί των ΗΠΑ, δεν θα θεωρούσαν την οπλοφορία ως δείγμα Δημοκρατίας. Δεν θα το έλεγαν τόσο βλακωδώς προκλητικά.

 5. Ο/Η Frixos λέει:

  Aφου κατα τη διαρκεια της ζωης του κατορθωσε να κρεμασει περηφανα στο στηθος του όλα τα …παρασημα του σταλινισμου

  αφου φιλησε ματωμενες ποδιες και προλαβε να κανει ότι ξευτιλα μπορουσε

  αναχωρησε από τον ματαιο τουτο κοσμο δια την Κουτλουμουσίαν πληρης ημερων και με καθολικη αναγνωριση ως (ενας ακομα) …«Μεγαλος Ελληνας»!!!
  Θα μου πεις εδώ τιμαται, και μαλιστα εν ζωη, για την τεραστια πολιτιστικη προσφορα του στον τοπο ο «ανεπαναληπτος» Τολης Βοσκοπουλος, στον οποιο παραχωρειται το Ηρωδειο με πρωτοβουλια Μελισσανιδη και επιμελεια Σαββα Καλεντεριδη.
  Εδώ τιμηθηκε Αδωνης με τη θεση του αντιπροεδρου του φιλελευθερου κοματος για την προσφορα του ως τηλε-ντελάλης του ελληνορθοδοξου μεγαλειου!
  Ή, όπως λεει κι ο ποιητης:
  Σε τουτα εδώ τα μαρμαρα κακια σκουρια δεν πιανει
  κι άλλη καμια δεν γεννησε, μονο η Μαρια τον Γιαννη!

  Αλλά ο Μανωλης είναι ειδικη περιπτωση, ανηκει στην ιδια χορεία των μεγαλων ελληνων που ανηκει και ο Μικης: Οσο γερνανε η αναγκη τους τους για δημοσιοτητα γινεται ολο και πιο λυσσαλεα, γιατι με αυτή ξορκιζουνε το χαρο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Να θυμίσω πως μεταπηδούσε σε ΚΚΕ-ΕΔΑ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ,πως στη Διαμάχη Μάνου Χατζηδάκι-Κουρή,πήρε το μέρος του χυδαίου υβριστή Κουρή, πως πρόδωσε τους συντρόφους του κομμουνιστές Σλαβομακεδόνες λέγοντας το αισχρό ψέμμα πως τη Μακεδονία επί Τίτο την έλεγαν Βαρντάσκα,

   δεν είχε ντραπεί να μην ψηφίσει την άρση της ασυλίας της Χ.Α. και τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της εγκληματικής της δράσης, πως ύμνησε τον φιλοχρυσαυγίτη Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου, πως δημαγωγούσε ασύστολα κατά της Ε.Ε. ως Ευρωβουλευτής, συκοφαντώντας την πως δεν είχε επαρκή αριθμό Ελλήνων διερμηνέων, πως είχε πάρε δώσε με τον Χουντόδουλο, πως δεν ζήτησε ποτέ την αποκατάσταση του ΕΑΜίτη μητροπολίτη Χίου Ιωακείμ και των αγωνιστών ιερέων που η Εκκκλησία καταδίωξε, πως δεν ντράπηκε να λέει πως όλοι οι μητροπολίτες έκαναν αντίσταση στην Κατοχή, πως έδινε υποκριτικά θρησκευτικό όρκο στη Βουλή,

   πως δεν ντράπηκε να δώσει συνέντευξη στη χουντική φυλλάδα ‘δημοκρατία’, όπου έβριζε «τα αποβράσματα των λαθρομεταναστών», πως για χρόνια επένδυε πολιτικά στο νεκρό ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, αν και ως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δεν προκύπτει να είχε πει λέξη στην Ευρωβουλή (τουλάχιστον δεν έχω βρει πουθενά την παραμικρή αναφορά), πως είχε προτείνει μισθό ανειδίκευτου ερηάτη για τους βουλευτές, όντας ο ίδιος βουλευτής, γνωρλιζοντας το εξωπραγματικό της πρότασής του σε μια επίδειξη ανιδιοτέλειας, ενώ μπορούσε να προτείνει μια ρεαλιστική μείωση (πρόταση όμως που ίσως γινόταν αποδεκτή), πως δεν δίσταζε να λέει ψέματα σχετικά με το αν ζήτησε βυζαντινή κηδεία από τον Ιερώνυμο Β΄,

   πως δεν ντράπηκε, υποδυόμενος τον πανεθνικό σοφό γέροντα, να απευθύνει επιστολή προς τους «300 της Βουλής»-δηλ.και τους Χρυσαυγίτες-πως δεν ντράπηκε να πάρει παράσημο από τον Πούτιν, κλπ κλπ κλπ

   https://roides.wordpress.com/2020/03/09/9mar20/
   Η τελευταία και χειρότερη βράβευση του Μανώλη Γλέζου


   …………………..
   Χρήσιμα Υστερόγραφα
   «Οι επίσκοποι στην Κατοχή» [4] «Απάντηση στους Μ. Γλέζο-Χριστόδουλο»
   «Κατά Μανώλη Γλέζου»
   «Εθνοκάθαρση και Μανώλης Γλέζος»
   «Εμμανουήλ Γλέζου (Μακεδονομάχου): Αρχιεπισκόπου-Τραπεζίτου Νήσου Ελβετίας εγκώμιον!»
   «Ο Γλέζος βγάζει ψεύτη τον Ιερώνυμο, αλλά ψεύδεται ο ίδιος»
   «Η Αγία Τριάδα ως επαναστατικό κάλεσμα»(ομιλητής Μανώλης Γλέζος)»
   «Θεοδωράκης και Γλέζος, το σκάνδαλο της αριστερής εικονολατρίας
   «Μήνυμα Εμμανουήλ Γλέζου προς τους ‘‘300 της Βουλής’’»
   «Είναι οι Γερμανοί παιδιά εγκληματιών;»
   «Πόσα βραβεία θα εισπράξει ακόμη ο Γλέζος;».

   https://roides.wordpress.com/2016/11/03/3nov16/

   Ο Γλέζος βγάζει ψεύτη τον Ιερώνυμο, αλλά ψεύδεται ο ίδιος

   [Ευσεβής αθεΐα, αριστερή ακροδεξιοσύνη και αδιόρθωτος ναρκισσισμός]

   ………………………….

   https://mikropragmata.lifo.gr/aksechasta/antechete-na-diavasete-ti-egrafe-o-kouris-enantion-tou-manou-chatzidaki/

   Αντέχετε να διαβάσετε τι έγραφε ο Κουρής εναντίον του Μάνου Χατζιδάκι;

   Η ιστορία της κόντρας, οι διάσημοι Έλληνες που υποστήριξαν την Αυριανή και οι αποστομωτικές απαντήσεις του συνθέτη
   Από Άρης Δημοκίδης
   πριν 2 χρόνια
   …………..
   Tου είχε επιτεθεί πολλές φορές η Αυριανή με τον χειρότερο τρόπο, όπως και διάφορους άλλους, επινοώντας ειδήσεις και βρίζοντας.

   Η Αυριανή την επόμενη μέρα έπεσε ακόμα πιο χαμηλά, απαντώντας:
   …………………

   Για την ιστορία, την επόμενη μέρα η πολιτική “ελιτ” έδειξε την στήριξη της με δηλώσεις στον Κουρή και όχι στον Χατζιδάκι! Οχι μόνο ο Λαλιωτης και ο Παγκαλος άλλα και πολλοί άλλοι, απο την Μελίνα Μερκούρη μέχρι τον Μανώλη Γλέζο.
   ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
   Όλοι τους υποστήριξαν τον Κουρή…

   σημ.Λ.: Εξ αριστερών προς τα δεξιά: Κουτσόγιωργας, Λαλιώτης, Γλέζος («Έχασαν την ψυχραιμία τους», διαπιστώνει ο Γλέζος, προφανώς για τους υποστηρικτές του Μάνου)
   ………………….
   Ο πόλεμος συνεχίστηκε με διάφορα χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση.


   ……………..

   ________________________


   https://www.tanea.gr/2013/03/08/lifearts/ti-zitoyse-o-manwlis-glezos-sti-mosxa/

   Τι ζητούσε ο Μανώλης Γλέζος στη Μόσχα
   ………..
   Ο Σολζενίτσιν φέρεται να εκπλήσσεται από την αθωότητα του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ζητούσε συμπαράσταση για φυλακισμένους στη χώρα μας από συγγραφείς που, στην καλύτερη περίπτωση, παρίσταναν τους ουδέτερους για τις εκτοπίσεις και τις εξορίες στα γκουλάγκ πλήθους συναδέλφων τους, που έκαναν το λάθος να εκφράσουν δημοσίως τη διαφωνία τους με το σοβιετικό καθεστώς.
   …………..

   Κι εκείνες οι τετραπέρατες φαλάκρες, φυσικά, τις ύψωσαν! Βλέπετε, στην Ελλάδα σάπιζαν δυο δεκάδες κατάδικοι! Ισως και ο ίδιος ο Μανώλης να μην καταλάβαινε την ξεδιαντροπιά του καλέσματός του,
   …………

   TANEA Team
   8 Μαρτίου 2013 | 16:54

   https://roides.wordpress.com/2020/03/09/9mar20/

   Η τελευταία και χειρότερη βράβευση του Μανώλη Γλέζου

   • Ο/Η Antifa2 λέει:

    https://olympia.gr/2011/05/17/glezos/


    Olympia.gr

    17 Μαΐου, 2011

    Η συνέντευξη – κόλαφος του Μανώλη Γλέζου: «Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών».

    «Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών»Την έδωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και είναι η απόδειξη ότι ο Πατριώτης είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Όπως επίσης ότι ο άδολος πατριωτισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης.

    Ο Μανώλης Γλέζος, η ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της Ακρόπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «δημοκρατία» μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση. Δεν διστάζει να κατακρίνει την Αριστερά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες αλλά και να προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

    Διαβάστε αναλυτικά, τις απαντήσεις που έδωσε ο Μανώλης Γλέζος:..

    -Κύριε Γλέζο, η Αθήνα είναι ανάστατη από τα επεισόδια που γίνονται μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από μετανάστες. Η Αριστερά δεν φαίνεται να εκφράζει με όσα λέει τους πολίτες που άρχισαν να κοιτάνε προς την Ακροδεξιά. Τι φταίει;
    «Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων.
    (…..) 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Α. Ο καθηγητής Σταύρος Τσακυράκης για Γλέζο-Μίκη

  «Η παρουσίαση των πολιτικών τους απόψεων (ακόμη και των συγγραφικών τους έργων) ήταν συχνά δοξαστική, οι λιγοστές επικρίσεις πάντα διακριτικές, συνοδευόταν υποχρεωτικά από δήλωση αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς τους.
  Όπως κάθε ασυλία έτσι κι αυτή δεν πρόσφερε τίποτα καλό.
  Παραμόρφωσε την αποτίμηση των ανθρώπων, διέστρεψε το δημόσιο διάλογο, τελικά ίσως ενθάρρυνε και τους ίδιους να χάσουν κάθε μέτρο».

  https://www.iefimerida.gr/news/116196/m%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%AC%CE%BE%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%84

  ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ

  Mίκης, Γλέζος, οι επιφανείς γέροντες που δεν εξέφρασαν καμία άξια λόγου πολιτική ιδέα τα τελευταία 60 χρόνια
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ25|07|2013 | 11:46

  NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

  Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρος Τσακιράκης καταθέτει μια αιρετική άποψη που πάει κόντρα στο ρεύμα. Εκτιμά, και γράφει στο προσωπικό του blog, ότι η ιδιότυπη ασυλία της οποίας απολαμβάνουν οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος τους έκαναν να έχουν χάσει κάθε μέτρο.

  Γράφει ο Σταύρος Τσακυράκης:

  Το 1995 σκέφτηκα να καλέσω τον Norberto Bobbio για μια ομιλία στην Αθήνα με θέμα το μέλλον της Αριστεράς. Αρνήθηκε την πρόσκληση λέγοντας ότι βρίσκεται προς το τέλος της ζωής του και δεν είχε τίποτα να πει για το μέλλον. Ήταν 86 χρονών και έζησε άλλα 8 χρόνια. «Κάνω τον απολογισμό της ζωής μου», είπε, «δεν βλέπω πια μπροστά αλλά πίσω».

  Ο Bobbio μου έρχεται στο μυαλό, όποτε διαβάζω δηλώσεις των επιφανών γερόντων της εποχής μας, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου. Σε αυτές δεν υπάρχει ίχνος απολογισμού της μακράς και πολυτάραχης ζωής τους. Το παρελθόν είναι πάντα ένδοξο, γεμάτο επιτεύγματα. Δεν υπάρχει ποτέ η παραμικρή νύξη για τυχόν λάθη ή αστοχίες.

  Αν περιορίζονταν απλώς να τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα, δεν θα ήταν κομψό να τους ταράξουμε υπενθυμίζοντας τις πολλές αμφισβητούμενες επιλογές της ζωής τους. Να, όμως, που δεν μας αφήνουν να σεβαστούμε την ηλικία τους. Δεν περιορίζονται στην αγιογραφία του παρελθόντος, αλλά επιμένουν να θεωρούν ότι τους πέφτει ηγετικός ρόλος για το μέλλον. Συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, κινήσεις και συνιστώσες, ανοίγουν μέτωπα, καταγγέλλουν εχθρούς, συντάσσουν κείμενα που επιδιώκουν να καθορίσουν την πορεία της χώρας.

  Από πού άραγε αντλούν τη βεβαιότητα ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια; Από τη συμμετοχή τους στο κομμουνιστικό κίνημα ή από την άσκηση εξουσίας με τα αστικά κόμματα στη Μεταπολίτευση (βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι); Δεν ξεπερνάει κάθε μέτρο να νομίζουν ότι εναπόκειται σε αυτούς, σε τόσο προχωρημένη ηλικία, να διαγράψουν το μέλλον της Ελλάδας, αν όχι και όλης της ανθρωπότητας;

  Κατά τη ταπεινή μου άποψη, οι επιφανείς γέροντές μας δεν εξέφρασαν καμία άξια λόγου πολιτική ιδέα τα τελευταία 60 χρόνια. Αντίθετα, κατά καιρούς υποστήριξαν απίστευτα πράγματα. Ο Μανώλης Γλέζος π.χ. είχε προτείνει αντί της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ιδρύσουμε την Μεσογειακή Οικονομική Κοινότητα (με τον Καντάφι και την Αίγυπτο). Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει πει ασυγχώρητα πράγματα εναντίον των Εβραίων.

  Η τεράστια προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη στη μουσική και η ηρωική πράξη του Λάκη Σάντα και του Μανώλη Γλέζου να κατεβάσουν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη εξασφάλισαν στους επιφανείς γέροντες μια ιδιόμορφη ασυλία σε όλους τους τομείς. Η παρουσίαση των πολιτικών τους απόψεων (ακόμη και των συγγραφικών τους έργων) ήταν συχνά δοξαστική, οι λιγοστές επικρίσεις πάντα διακριτικές, συνοδευόταν υποχρεωτικά από δήλωση αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς τους. Όπως κάθε ασυλία έτσι κι αυτή δεν πρόσφερε τίποτα καλό. Παραμόρφωσε την αποτίμηση των ανθρώπων, διέστρεψε το δημόσιο διάλογο, τελικά ίσως ενθάρρυνε και τους ίδιους να χάσουν κάθε μέτρο.

  *Το κείμενο δημοσιεύεται στο blog του Σ.Τ.
  _______________________________________________
  _______________________________________________

  Β. Γλέζος δυο φορές ψήφισε στη Βουλή:

  1. Κατά της αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης της Χ.Α. (Δεν του ασκήθηκε κριτική και συνέχισε ακόμη πιο καταστροφικά)
  2. Κατά της άρσης της ασυλίας της Χ.Α.

  https://www.thetoc.gr/politiki/article/sta-kagkela-i-zwi-kwnstantopoulou-gia-tin-xrusi-augi/

  Η απόφαση για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση στο θέμα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έστειλε στα… κάγκελα την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Αντιδράσεις και από Γλέζο

  THETOC TEAM
  ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
  NEWS 05 ΜΑΡ. 14 (07:53)

  Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του …υπερ-οργάνου (κοινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας και προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) να τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έντονη, από την άλλη, ήταν η διαφωνία όσων, λίγων, είπαν «όχι» σε αυτήν.

  Τα δύο πιο ηχηρά «όχι» στην άρση της ασυλίας της Χρυσής Αυγής ήταν του Μανώλη Γλέζου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  Πάντως, τα δυο πιο ηχηρά «όχι» προήλθαν από δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μετέχουν, τυπικά, στο διευρυμένο όργανο: τον Μανώλη Γλέζο -ποιος θα του …απαγόρευε την είσοδο;- και την Ζωή Κωνσταντοπούλου (είχαν κληθεί στη συνεδρίαση νομικοί, βουλευτές και μη).

  Ο πρώτος εμφανίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπής με την πρόσφατη κοινοβουλευτική παρουσία του, όπως τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχε καταψηφίσει την πρόταση για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

  Στάση που είχε εξηγήσει τότε, λέγοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «δεν μπορώ να αποστώ από τις αρχές μου. Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν».

 7. Ο/Η johntheblue1 λέει:

  Αυτο μαλιστα ειναι θαψιμο χορταστικο! Τωρα θα περιμενουμε και την ΚΗΔΕΙΑ, κατα την επιθυμια του, ως ειθιστε για τους σωτηρες του εθνους ειτε »αριστερους» ειτε τραγοποδαρους. Πως γινεται ρε παιδια να συμπλεουν η ΑΡΗΣ Τερα και η εκκλη CIA ; Επειδη δεν μου αρκουν οι εξηγησεις …πολιτικης φυσης: Μηπως τα ατομα των δυο εβραιικων παραμαγαζων διεπονται και οδηγουνται απο υπαρξιακες ανασφαλειες και κυριευονται απο αισθηματα αυτοσυντηρησης και σωτηριας; Οι μεν εχουν »απωθησει» την ευτυχια για …αργοτερα(σοσιαλιστικη κοινωνα) και οι δε εχουν δαιμονοποιησει την ζωη χαριν της »αιωνιας», μετα την δευτερα ή τριτη παρουσια!!! Σωστα ολα τα άλλα, ομως πρεπει να παιζει μεγαλο ρολο και η ψυχοσυνθεση του ατομου. Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις. Αυτες αλλωστε μας τρεφουν και μας δυναμωνουν.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Υπάρχει διάχυτη η αντίληψη σ’ όλο το μήκος της ιστορίας – τουλάχιστον τα τελευταία 2.500 χρ. πως υπάρχει ένας κόσμος καθ’ αυτό, ως «είναι», ως απόλυτη αλήθεια και πως αυτή η αλήθεια οδηγεί στην λύτρωση και κατά συνέπεια στην ευτυχία.
   Αυτή την ευτυχία την προσέγγισε ο Χριστιανισμός μέσα από τον Θεό, ως τελική Αλήθεια, ως ευτυχία, ως δικαιοσύνη.

   Η Αριστερά εμπνεύστηκε από την ίδια αντίληψη, μόνο που την αλήθεια και την ευτυχία του Θεού την αντικατέστησε με την αλήθεια και ευτυχία του Κομμουνισμού εδώ στη γη.
   Για ένα ιστορικό χρονικό διάστημα αυτά, τα ιδεολογικά ρεύματα βρίσκονταν σε κάθετη ρήξη μεταξύ τους.
   Με το πέρασμα του χρόνου, τους συμφιλίωσε η κοινή μεταφυσική αντίληψη του κόσμου. Η περιφρόνηση προς τον «πραγματικό» κόσμο μας.
   Φυσικά όταν επιχειρείς να αλλάξεις την πραγματικότητα, μία επιλογή έχεις: να μετατραπείς σε ένα αδίστακτο και ανελέητο εξουσιαστή.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Να συμπληρώσω ότι βέβαια παίζει ρόλο και η ψυχοσύνθεση του ατόμου.
   Αλλά σε επίπεδο αγέλης, το πρόσωπο μαζικοποιείται και η ψυχοσύνθεση του γίνεται, αυτό που λέμε, ψυχοσύνθεση της μάζας. Οι εξαιρέσεις, είναι σπάνιες και επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

   • Ο/Η johntheblue λέει:

    Συμφωνω με οσα γραφεις. Επιπλεον αναλυση δεν ειναι δυνατη στα πλαισια της σελιδας. Να ευχαριστησω για την φιλοξενια τους…»κτητορες».

 8. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Σε περιόδους πένθους είθισται να είμαστε σοβαροί. Αλλά…

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Πίστευε πως είναι Γεωλόγος. Είχε γνώμη για όλα. Τραγική η παραπάνω ομιλία του στην Ευρωβουλη…

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Αν αναρωτιέστε για ποιους λόγους επιβίωσε το ελληνικό έθνος, ύστερα από 400 χρ. σκλαβιάς αλλά δεν είστε σίγουροι, ιδού:

 9. Ο/Η του ξέκωλου λέει:

  https://iskra.gr/%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%b1-%ce%ad%ce%bd/

  Λαφαζάνης: Αποχαιρετούμε έναν ήρωα, έναν παντοτινό παρτιζάνο, έναν πραγματικό άνθρωπο!
  Από Παναγιώτης Λαφαζάνης -30/03/2020

 10. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://www.tanea.gr/2011/05/02/lifearts/culture/ypostoli-si-aias-gia-enan-irwa/

  Υποστολή σηµαίας για έναν ήρωα

  tanea.gr

  Γεωργάκης Ηλίας
  2 Μαΐου 2011 | 07:00

  «Δεν νιώθω ήρωας, έκανα το καθήκον µου», είχε δηλώσει στα «ΝΕΑ» (το 2000) ο Λάκης Σάντας, που µαζί µε τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερµανική σηµαία από την Ακρόπολη το 1941. Και στην ερώτηση αν σήµερα θα το ξανάκανε, η απάντησή του ήταν κατηγορηµατική: «Με µεγαλύτερο πάθος»

  (…………)

  Οι κόρες του Αλεξάνδρα και Γεωργία – σε σχετική τους δήλωση – τονίζουν: «Αυτό που κυρίως τον διέκρινε ήταν ότι µέχρι το τέλος παρέµεινε αγνός ιδεολόγος. Ελεγε: “∆εν κυνηγάω ποτέ τη δηµοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτηµα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν τη κάναµε µόνο εµείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια – γυναίκες και άνδρες – “ανώνυµοι”. Ο πατέρας µας ήταν µοναδικός, γιατί ανέβασε τις αξίες του ήθους, της ηθικής και της ανιδιοτέλειας στα ύψη. Είµαστε υπερήφανες που είµαστε παιδιά του. Ευχαριστούµε θερµά τον διευθυντή, τους γιατρούς και όλους τους νοσηλευτές από το Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Μονάδα Αυξηµένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκοµείου “Σωτηρία” που έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να τον σώσουν…».

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   Γράφτηκε από τον/την skai.gr. 01/04 10:27

   Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα εκπληρώσει την επιθυμία του Μανώλη Γλέζου

   Στις 13.00 ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα μεταβεί στο Α’ Νεκροταφείο στο Ναό των Αγίων Θεοδώρων για να τελέσει την εξόδιο ακολουθία του Μανώλη Γλέζου.

   Η κηδεία του ιστορικού στελέχους της αριστεράς θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες.

   Πριν από τρία χρόνια, ο Μανώλης Γλέζος είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, και τότε πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε εκφράσει την επιθυμία του στον Αρχιεπίσκοπο να ταφεί με θρησκευτική κηδεία.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο ανεκδιήγητος Μπαλαούρας

  https://www.protothema.gr/greece/article/991346/balaouras-gia-ti-fotografia-me-ton-astheni-manoli-glezo-zito-tapeina-sugnomi/

  Μπαλαούρας για τη φωτογραφία με τον ασθενή Μανώλη Γλέζο: «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη»

  «Αναλαμβάνω απόλυτα ευθύνη. Έκανα τραγικό λάθος» σημειώνει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη θύελλα που προκάλεσε η ανάρτηση της φωτογραφίας του με τον Μανώλη Γλέζο στο νοσοκομείο
  Θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο, προκάλεσε η ενέργεια του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, να δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του με τον Μανώλη Γλέζο τη ώρα που ο «τελευταίος παρτιζάνος» έδινε μάχη στο νοσοκομείο να κρατηθεί στη ζωή.

  Ο πρώην βουλευτής που χαμογελούσε (!) στην επίμαχη φωτογραφία και την δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του, δέχθηκε σωρεία επικρίσεων από τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι έκαναν λόγω για πρωτοφανή απρέπεια εκ μέρους του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

 12. Ο/Η ματαιότης ματαιοτήτων λέει:

  https://www.efsyn.gr/themata/thema-tis-efsyn/149468_giorgos-koyris-pos-ekdidetai-o-typos-stin-ellada

  Ομως ο δαιμόνιος Κουρής είχε επιχειρήσει τρία χρόνια νωρίτερα να δημιουργήσει ένα ταμπλόιντ α λα ελληνικά. Μικρό σχήμα, μικρά κείμενα, και με έναν αναπάντεχο διευθυντή σύνταξης, τον Μανώλη Γλέζο.

  https://www.kontranews.gr/writers/kouris?page=61

  Μανώλη, φτάνουν πια τα λάθη. Οι ήρωες ανήκουν στο λαό και όχι στα κόμματα…
  11/09/2015 – 21:00

  ΟΤΑΝ ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος το στόμα του έσταζε μέλι για τον Αλέξη, λες και ήταν… ερωτευμένος μαζί του!.. Παλιότερα ο Μανώλης ήταν… ερωτευμένος με το ΚΚΕ και έμεινε πολλά χρόνια στη φυλακή. Μετά πήγε με την ΕΔΑ και τον κυνηγούσε άγρια η ασφάλεια. Μετά πέρασε στο ΚΚΕ εσωτερικού. Μετά «ερωτεύθηκε» τον Ανδρέα Παπανδρέου που τον έβγαλε δύο φορές βουλευτή, και μία ευρωβουλευτή. Μετά έγινε διευθυντής στην «Αυγή», μέχρι και στην πρώτη εφημερίδα που βγάλαμε εμείς, εδώ στην Αθήνα, τη «Νέα Εφημερίδα», τον Μανώλη Γλέζο είχαμε για διευθυντή και την… βούλιαξε!

  http://paratiritirio-amarousiou.blogspot.com/2018/04/blog-post_694.html

  Τίτλος: Νέα Εφημερίδα.
  Διευθυντής ο Μανώλης Γλέζος (σ.σ. !!!).
  Εκδότης ο Γιώργος Κουρής.
  Θα εκδώσουν 25 φύλλα και θα την κλείσουν.
  Μετά ένα χρόνο περίπου (1979) θα εμφανισθούν στην αγορά με έναν άλλο τίτλο: Αυριανή.

  • Ο/Η laskaratos λέει:


   Λαφαζάνης, Στρατούλης και Ρωμανιάς στον Μίκη Θεοδωράκη για καλή χρονιά! («Μ. Θεοδωράκης: «Η Χρυσή Αυγή αγαπά την πατρίδα αλλά με τρόπο εριστικό»).

   Ευχαριστούμε πολύ,
   αλλά τo ερωτολόγιο παραλείπει τον Λαφαζάνη (δεν είχαν αγαπηθεί ακόμη), που εν μέσω παγκόσμιας επιδημίας και χιλιάδων που χάνονται, πεθαίνουν παιδιά, αλλά οι καραγκιόζηδες το χαβά τους.

   Οι χήρες:

   https://www.protothema.gr/politics/article/991020/anoikti-epistoli-lae-na-kiruhthei-ethniko-penthos-gia-ton-manoli-glezo/

   Ανοικτή επιστολή ΛΑΕ: Να κηρυχθεί εθνικό πένθος για τον Μανώλη Γλέζο

   • Ο/Η του Κουρή λέει:

    https://www.tanea.gr/2018/05/04/people/o-pateras-toy-ayrianismoy/

    tanea.gr > Πρόσωπα & Ιστορίες >
    Γιώργος Κουρής

    Ο πατέρας του αυριανισμού

    Ο Γιώργος Κουρής, που από τα 21 του εξέδιδε εφημερίδα στη γενέτειρά του Κεφαλονιά, με τη Μεταπολίτευση ήρθε στην Αθήνα και άνοιξε τυπογραφείο, με σκοπό να εκδώσει εφημερίδα. Συνεταιρίστηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ωστόσο σύντομα διαφώνησαν και απομακρύνθηκαν. Το αποπειράθηκε κατόπιν, με τη «Νέα Εφημερίδα» (το Νέα με μεγάλα γράμματα, για να θυμίζει «ΤΑ ΝΕΑ») στην έκδοση της οποίας μάλιστα συνεργάστηκε με τον Μανώλη Γλέζο.

    Μετά το 2004 στήριξε τον Κώστα Καραμανλή (ανασταίνοντας τον καραμανλισμό), τον Βενιζέλο στο ΠΑΣΟΚ, τον Σαμαρά – αργότερα, πλην Καραμανλή, τους αποκήρυξε. Τελευταία ελπίδα του, ο Τσίπρας, για τις κυβερνήσεις του οποίου η νέα εφημερίδα του, «Kontra», και το κανάλι Kontranews παίζουν τον ρόλο που έπαιζε στο παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ η «Αυριανή» – εξού και η δήλωση Τζανακόπουλου ότι «έμεινε πιστός στη δημοσιογραφία». Σε ποια δημοσιογραφία;
    Στον επιθετικά διαμαρτυρόμενο κιτρινισμό, στη χωρίς όρια έκφραση του λούμπεν, στην αποθέωση της αγραμματοσύνης, στο κυνήγι της διαφορετικότητας.

 13. Ο/Η Nτένης ο τρομερός.. λέει:

  https://risinggalaxy.wordpress.com/2012/09/23/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82/

  εθνοκάθαρση και Μανώλης Γλέζος
  αναδημοσίευση από το ιστολόγιο
  ΡΟΙΔΗ ΕΜΜΟΝΕΣ :
  ***

  Καραγκιοζιλίκια και αθλιότητες του αριστερού πατριωτισμού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.