Ο Σάμπυ Μιωνής στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο & Σία [2]

Το Έπος του Ηθικού Πλεονεκτήματος [Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στηρίζει τον Παπαγγελόπουλο]


>>>Συνέχεια από το Νο 1

Όλη η κατάθεση του κ.Σάμπυ Μιωνή…

«Λογική η ένταση στην επιτροπή: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και Σπύρο Λάππα να διακόπτουν τον Σάμπυ Μιωνή και εκείνος να συμβουλεύεται τις σημειώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Ι.Μπούγας δήλωσε: Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μην θέλετε να καταθέσει.

Δήλωσε ότι κατέθεσε σήμερα μήνυση εναντίον του κύριου Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου για δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας).

Σύμφωνα με τον Σάμπυ Μιωνή, οι καταγγελλόμενοι ως συμμορία είχαν στοχοποιήσει τον Σάμπυ Μιωνή, τον συνέταιρό του, Άγγελο Μεταξά, και το δικηγόρο τους, Σταύρο Παπασταύρου τους οποίους παρουσίαζαν μαζί με την εταιρία CMA, ως εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα που μάλιστα κατέληγε σε πολιτικά πρόσωπα.Η CMA είχε πουληθεί το 2006 από τον κ. Μιωνή και κ. Μεταξά στον ελβετικό τραπεζικό όμιλο «EFG International» συμφερόντων Λάτση και είχε στο Advisory Board της τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ehud Barak. Αυτήν την εταιρία την παρουσίασαν ως εγκληματική οργάνωση

Ο Μιωνής κατέθεσε ότι όλα αυτά έγιναν, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό και επειδή ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνεργάτης του Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πούλησε ο Παπαγγελόπουλος στην Κυβέρνηση Τσίπρα ένα παραμύθι με δράκους έναν πλούσιο Εβραίο και έναν Παπασταύρου, συνεργάτη του Σαμαρά.

Μίλησε για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, στις 10.3.2016, με την παρουσία Παπαγγελόπουλου και Παππά. Σύμφωνα με τον κύριο Μιωνή, ο Παπαγγελόπουλος, στη συνάντηση αυτή, του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του Φιλιππάκη. Ο Μιωνής κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν στο ποσό των 350.000 ευρώ στο πλαίσιο επόμενης συνάντησης μεταξύ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μαργωμένου και των Ισραηλινών δικηγόρων του κ. Μιωνή με αντάλλαγμα κλείσιμο ποινικών υποθέσεων που οι ίδιοι οι μηνυόμενοι είχαν κατασκευάσει.

Κατήγγειλε ότι η κυρία Τουλουπάκη κάλεσε μάρτυρα για την εγκληματική οργάνωση και της ζήτησε να καταδώσει τον κ. Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά ως απατεώνες και, όταν εκείνη αρνήθηκε, της άσκησε ψυχολογική πίεση.

Κατήγγειλε σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων, εξωθεσμικών παρεμβάσεων, μεθοδεύσεων και παρατυπιών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης για τον Άγγελο Μεταξά από την κυρία Τουλουπάκη τον Ιούνιο του 2015, που εν τέλει ακυρώθηκαν. Αναφέρθηκε, επίσης, σε παράνομο φορολογικό καταλογισμό σε βάρος του Παπασταύρου, σε πρόστιμο που καταλογίσθηκε σε βάρος του, σε συνέχεια δεύτερης έκθεσης ελέγχου, που αυθαίρετα και παράτυπα αντικατέστησε την πρώτη έκθεση ελέγχου που τον αθώωνε – φορολογικό πρόστιμο, που στη συνέχεια ακυρώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια. Αναφέρθηκε σε σειρά αντιποίνων που δέχθηκε αυτός και η οικογένειά του όταν αρνήθηκε να πληρώσει χρήματα στον Παπαγγελόπουλο.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, την οποία και κατέθεσε, που αθώωνε τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Μιωνή για τις ποινικές και φορολογικές υποθέσεις τους. Αυτή η δικαστική συνδρομή, παρόλο που παρελήφθη το 2016, σκανδαλωδώς απεκρύβη για τέσσερα χρόνια!

Ο Μιωνής κατέθεσε στην Επιτροπή έγγραφο βέβαιης χρονολογίας, στο οποίο οι Φιλιππάκης και Τάρκας δεσμεύονται, εν είδει δικαστών, στο κλείσιμο των ποινικών υποθέσεων που του είχαν δημιουργήσει, έναντι της αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους, που ο Μιωνής είχε δεσμεύσει δυνάμει αγγλικών δικαστικών αποφάσεων.

Κατέθεσε, επίσης, έκθεση ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τον Luis Moreno Ocampo, τον πρώτο Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, στην Ελλάδα, υπήρχε ένα δίκτυο δημόσιων λειτουργών με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μιωνής να αποτελέσει στόχο μιας σειράς αβάσιμων ποινικών διαδικασιών.

***

[πηγή: cnn.gr]

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in σκέψεις, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

1 Response to Ο Σάμπυ Μιωνής στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο & Σία [2]

 1. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  https://www.athensvoice.gr/politics/625752_vaso-kinti-ayti-einai-i-shesi-toy-moytzoyri-me-ton-syriza

  28.02.2020 | 10:09
  Βάσω Κιντή: Αυτή είναι η σχέση του Μουτζούρη με τον ΣΥΡΙΖΑ
  Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας ΜουτζούρηςΚώστας Μουτζούρης © Screenshot
  Όταν ο νυν περιφερειάρχης Αιγαίου πρωτοστατούσε ως πρύτανης κατά του νόμου Διαμαντοπούλου

  Αυτή είναι η σχέση του Κώστα Μουτζούρη με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάσω Κιντή.
  Τη σχέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη από την εποχή ακόμη που ήταν πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φαίνεται πως αποκαλύπτει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάσω Κιντή με ανάρτησή της στο Facebook.

  Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό της κυρίας Κιντή, «όταν πρύτανης στο ΕΜΠ ήταν ο Κ. Μουτζούρης, αντιπρύτανης ήταν ο Μάκης Σπαθής, στέλεχος του Συνασπισμού και ο Γ. Πολύζος, επίσης φίλα προσκείμενος. Αυτό το πρυτανικό σχήμα, σε συνεργασία με συνδικαλιστικές και πολιτικές παρατάξεις του ίδιου χώρου (παρόλο που ο Κ. Μουτζούρης ήταν υποτίθεται ΝΔ), πρωτοστατούσε στην αντίδραση απέναντι στον ν. Διαμαντοπούλου δίνοντας τη σκυτάλη στους Πελεγρίνη, Μυλόπουλο. Να σημειώσουμε επίσης ότι το πρυτανικό σχήμα Μουτζούρη υποστηρίχθηκε για να εκλεγεί από τον άλλο πρώην πρύτανη ΕΜΠ, τον περίφημο Ν. Μαρκάτο. Τέλος, έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Κ. Μουτζούρης τοποθετήθηκε, δηλαδή διορίστηκε, Πρόεδρος της Διοικούσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη πανηγυρική συγχώνευση ΤΕΙ (του Πειραιά και Αθηνών). Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Μουτζούρη εμπιστεύθηκε τη «μεγάλη» του κίνηση στα Πανεπιστήμια. Για να καταλάβουμε ποιες δυνάμεις συμμάχησαν πάνω από μια δεκαετία για να μείνουν τα πανεπιστήμια καθηλωμένα και να αντιμετωπίζουμε σήμερα αυτή την κατάσταση».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.