Να διακοπεί προς το παρόν η μετάληψη λόγω κορονοϊού

[Να διωχθούν ποινικά οι γονείς που εκθέτουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ενώ η Καθολική Εκκλησία σε όλον τον κόσμο έχει ήδη πάρει μέτρα για τη «θεία Κοινωνία» («Bishops issue coronavirus guidance..» «H Σύνοδος των Επισκόπων της Αγγλίας και της Ουαλίας έχει συμβουλέψει τους Καθολικούς με συμπτώματα κρύου ή γρίπης να απέχουν από τη λήψη της Κοινωνίας στη γλώσσα ή από το Δισκοπότηρο, προκειμένου να μη συμβάλουν στην εξάπλωση του κορωνοϊού..»-11.2), η οποία σε αυτήν δεν είναι τόσο επικίνδυνη, αφού δεν χορηγείται με κουταλάκι, στο δυτικό Ιράν (Ελλαδιστάν) η κρατική Εκκλησία συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα την δική της παραλλαγή του διονυσιακού εθίμου της θεοφαγίας. Με αφορμή τον επαπειλούμενο κίνδυνο, που αφορά κυρίως μικρά παιδιά και τη γενική ομερτά που τον συνοδεύει, αφού κανένα κόμμα ή επίσημος φορέας δεν παίρνει κάποια πρωτοβουλία, για να μην θυμώσει ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, ενώ δίνουν και παίρνουν στο διαδίκτυο οι ανοησίες πως το κρασί του δισκοπότηρου είναι το αίμα του Χριστού, άρα δεν έχει μικρόβια, κλπ, κλπ, παραθέτω μερικές χρήσιμες παραπομπές, όπως απόσπασμα σχετικού, παλιού (16.9.1999) άρθρου του Ιού της «Ελευθεροτυπίας». Ως ευλαβής επιστημονικός αντίλογος, για λόγους αντικειμενικότητας, ακολουθεί ο ισχυρισμός γιατρού, ευσεβή βουλευτή του αριστερού κόμματος της Εκκλησίας (ΣΥΡΙΖΑ), που ισχυρίζεται ως ειδικός, πως «το AIDS κολλάει με το σάλιο αλλά όχι με την Θεία Κοινωνία»

Α. Χριστόδουλε, τι το θες το κουταλάκι;

http://www.iospress.gr/megalo1999/megalo19991016.htm
«…Με αφορμή το τριήμερο συμπόσιο με θέμα «Το μυστήριο της Αγίας Βαπτίσεως», το οποίο έγινε στη Μονή Πεντέλης παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά για τα ντεκολτέ της κουμπάρας ή για το μήκος της φούστας της ή τις προδιαγραφές για τα μη αιρετικά σταυρουδάκια. Θα διαφωνήσουμε με όσους έσπευσαν να διακωμωδήσουν την αγωνία των κληρικών να διατηρήσουν τη θρησκευτική διάσταση του βαπτίσματος και τη διαφωνία της Εκκλησίας με την «κοσμική» διάσταση που τείνει να πάρει η τελετή. Έχουν δικαίωμα οι παράγοντες της εκκλησίας να διεκδικούν το δικό τους τυπικό, εφόσον βέβαια δεν υποκαθιστούν τους κρατικούς θεσμούς…..Δεν ισχύει όμως το ίδιο με κάποιες άλλες διαστάσεις των εκκλησιαστικών μυστηρίων, οι οποίες μας θυμίζουν την απόσταση της σημερινής εποχής από την περίοδο που οργανώθηκε το λατρευτικό τυπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θεία κοινωνία, κατά την οποία υποχρεώνεται ο πιστός να μεταλάβει με το ίδιο κουταλάκι που έγλειψαν πριν απ’ αυτόν δεκάδες ή και εκατοντάδες άλλοι, υγιείς ή άρρωστοι. Πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία θα απαγορευόταν από τους κανόνες υγιεινής οποιασδήποτε σύγχρονης κοινωνίας. Οταν πρωτοθεσπίστηκε, βέβαια, η μετάληψη με «λαβίδα», η προληπτική ιατρική χανόταν στα όρια της δεισιδαιμονίας και οι γνώσεις για τη μετάδοση των ασθενειών βρίσκονταν στο ναδίρ. Η ύπαρξη μικροβίων επρόκειτο να ανακαλυφθεί πολλούς αιώνες αργότερα. Κανείς δεν μπορεί λοιπόν να ψέξει τους επισκόπους του 9ου αιώνα που εισήγαγαν τη λαβίδα. Αλλά σήμερα; Ποια θεία φώτιση υποχρεώνει τις μανάδες να υποβάλλουν τα παιδιά τους από βρεφική ηλικία στη δοκιμασία αυτή; Δυστυχώς, ο ίδιος ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, αρνούμενος ακόμα και να το συζητήσει. Σε ειδική μελέτη που συνέγραψε με την ιδιότητα του μητροπολίτη Δημητριάδος το 1997 («Η προσέλευση στη θεία Μετάληψη»), ο κ. Χριστόδουλος είναι κατηγορηματικός: «Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει αρρώστιες!»
Σπεύδει μάλιστα να προλάβει ακόμα και τη σκέψη αυτή: «Ενδέχεται μερικοί χριστιανοί να διερωτώνται μήπως η χρήση κοινής λαβίδας για όλους ενέχει τον κίνδυνο μόλυνσης, εν όψει μάλιστα και του AIDS. Και μόνο μια τέτοια σκέψη είναι βέβηλη και βλάσφημη και αμαρτωλή. Η θεία Κοινωνία είναι φάρμακον αθανασίας και όχι αιτία θανάτου.» Επειδή, μάλιστα, ο κ. Χριστόδουλος υποψιάζεται ότι κάποιους δεν τους πείθει μόνο με τα θεολογικά, παραθέτει και εμπειρικά επιχειρήματα: «Ποτέ δεν παρουσιάσθη έστω και ένα κρούσμα τέτοιας μόλυνσης. Ούτε καν στους ιερείς των νοσοκομείων ή παλαιότερων των λεπροκομείων, που όπως είναι γνωστόν καταλύουν στο τέλος, δηλαδή καταναλώνουν τρώγοντας και πίνοντας ό,τι έχει μείνει μέσα στο Αγιον Ποτήριον.»

Φυσικά δεν υπάρχει καμιά σχετική επιδημιολογική μελέτη, και η Εκκλησία δεν είναι διατεθειμένη να την παραγγείλει, αφού «ακόμα και η σκέψη αυτή είναι αμαρτωλή«. Το μόνο που απασχολεί τον κ. Χριστόδουλο είναι μήπως παραπέσει καμιά σταγόνα («μαργαρίτης») από το υγρό της μετάληψης. «Οι έχοντες τεχνητή οδοντοστοιχία συνηθίζουν να την αφαιρούν, διά να μη μείνει σ’ αυτήν κάποιος μαργαρίτης.» Και «ο ιερεύς ή ο διάκονος αν κάτι έχει στάξει επάνω στο πανί, το καθαρίζουν με τη γλώσσα τους.» Ειρωνεία της τύχης: η αρχή αυτής της βάρβαρης συνήθειας τοποθετείται στον 9ο αιώνα, όταν η λαβίδα αντικατέστησε την πολύ υγιεινότερη παράδοση της τοποθέτησης του άρτου στα χέρια των πιστών, όπως συμβαίνει σήμερα με το αντίδωρο».

Β. «Κάποιος να μαζέψει τον Μιχελογιαννάκη». «Το AIDS κολλάει με το σάλιο αλλά όχι με την Θεία Κοινωνία… όχι αν πιστεύεις πολύ…» (12.5.2015)

Γ. «ΘΕΟΦΑΓΙΑ», KOTT JAN, εκδ.Εξάντας-1993. «Η «Θεοφαγία» αναφέρεται στην τελετή προς τιμήν του θεού Διόνυσου, η οποία αποτελεί πιστή επανάληψη του μύθου για το κομμάτιασμα και το φάγωμα του θεού από τους Τιτάνες..».

Γ. «Διόνυσος και Χριστιανισμός». «Ο κ. Μιχάλης Α. Τιβέριος είναι καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επισημαίνει ορισμένα κοινά σημεία ανάμεσα στη χριστιανική θρησκεία στα πρώτα της βήματα και στον Βάκχο…» (ΤΟ ΒΗΜΑ-24 Νοεμβρίου 2008, 22:47).

Δ.«Πλαστικά κουταλάκια για την Θεία Κοινωνία στη Μητρόπολη Βοστώνης»-«Ο ιατρός Κόλλης ανάμεσα στα άλλα έγραψε στο άρθρο του, πως «μερικά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν μεταλαμβάνουν ποτέ λόγω της χρήσης της κοινής λαβίδας, ενώ άλλα περιοδικώς αποφεύγουν να κοινωνήσουν για την ίδια βασική αιτία. Πιστεύουν ότι η χρήση της κοινής λαβίδας είναι ανθυγιεινή και ως εκ τούτου δημιουργεί βαθύ προβληματισμό. Ρωμαιοκαθολικοί, πολλοί Προτεστάντες και τώρα οι Λουθηρανοί λαμβάνουν Θεία Κοινωνία χωρίς τη χρήση της κοινής λαβίδας»-16 Μαρ 2010.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in conspiracy theories, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Να διακοπεί προς το παρόν η μετάληψη λόγω κορονοϊού

 1. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.flash.gr/greece/1574854/koronoios-%E2%80%93-theia-metalipsi-poso-asfales-einai-na-koinwnisoyme

  Κορονοϊός – Θεία μετάληψη: Πόσο ασφαλές είναι να κοινωνήσουμε

  FlashTeam
  26/02/2020 20:33

  Κορονοϊός – Θεία μετάληψη: Η χρήση κοινού κουταλιού μεταδίδει τα σταγονία με τον ιό; Η ατομική ευθύνη επιτρέπει να ισχύει όταν υπάρχει πανεπιδημία; Η επίσημη πολιτεία οφείλει να ενημερώσει και να δώσει εντολές.

  Κορονοϊός – Θεία μετάληψη: Ο ιός αυτός είναι ξεκάθαρα πιο ικανός να μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων από άλλους κορονοϊούς που έχουμε δει στο παρελθόν. Μοιάζει πιο πολύ με τη μετάδοση της γρίπης. Σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση ο κορονοϊός οι βασικοί τρόποι μέσω των οποίων μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων, είναι οι εξής:

  Με σταγονίδια σάλιου
  Από τον αέρα με σταγονίδια του βήχα και του φταρνίσματος
  με την προσωπική επαφή (π.χ. άγγιγμα χεριών)
  με το άγγιγμα μολυσμένων επιφανειών (π.χ. πόμολο πόρτας) και στη συνέχεια με το άγγιγμα του στόματος ή της μύτης, προτού κανείς πλύνει τα χέρια του
  μέσω μολυσμένων κοπράνων. κ.λπ.

  Εν ολίγοις τίθεται αυτομάτως ένα σοβαρό ζήτημα στο οποίο η επίσημη πολιτεία οφείλει όχι μόνο να πάρει θέση αλλά να δώσει και ρητές εντολές. Διότι μερικές φορές για το κοινό καλό, η επιστήμη οφείλει να προηγείται και να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι σε θρησκευτικά τελετουργικά, όπως αυτό της θείας μετάληψης.

  Ακόμα και την περίοδο της γρίπης, που αυτή τη χρονιά προκάλεσε μέχρι στιγμής 60 θανάτους, θα έπρεπε να έχει σταλεί εγκύκλιος στα σχολεία ώστε να μην πηγαίνουν οι εκπαιδευτικοί τους μαθητές και τις μαθήτριες στην εκκλησία για να μεταλάβουν, όπως έπραξε δασκάλα δημοτικού σχολείου, με δική της πρωτοβουλία. Και να έχουν γίνει συστάσεις στους πολίτες της τρίτης κυρίως ηλικίας που είναι και η πιο ευπαθής ομάδα στη γρίπη.

  Τώρα με τον κορονοϊό που μεταδίδεται με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, η επίσημη πολιτεία όχι μόνο οφείλει να ενημερώσει και να προειδοποιήσει για τις συνέπειες χρήσης ενός κουταλιού από πάρα πολλά διαφορετικά στόματα, αλλά και να απαγορεύσει για μία χρονική περίοδο τη θεία μετάληψη (πέραν συγκεκριμένων περιπτώσεων). Εκτός να γίνεται χρήση διαφορετικού κουταλιού χωρίς να σημαίνει αυτό ότι παύει παντελώς ο κίνδυνος μετάδοσης. Οι γιατροί οφείλου να μας ενημερώσουν

  Ειδική ενημέρωση πρέπει να γίνει και στις νέες μητέρες, που πιστεύουν ότι το βρέφος πρέπει να κοινωνήσει στις 40 ημέρες. Τα βρέφη 40 ημερών διαθέτουν έναν οργανισμό εξαιρετικά επιρρεπή στις ασθένειες διότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ισχυροποιηθεί. Ο ιατρικός σύλλογος επίσης οφείλει άμεσα να πάρει θέση και να ενημερώσει τι επιτρέπεται και τι όχι.

  • Ο/Η Jim Iwannou λέει:

   Σωστα ειναι αυτα που αναφερετε, αλλα το μικρο παιδι ΔΕΝ κοινωναει στις 40 ημερες αλλα ΜΕΤΑ τη βαπτισή του, δηλ. από ενος εως δυο ετών.

   • Ο/Η Psycho λέει:

    Jim Iwannou έχετε δίκιο αλλά δεν το λέω εγώ, είναι μια ανακρίβεια ενός καλού ρεπορτάζ.
    Ούτε εγώ το ήξερα αυτό που λέτε, ούτε με έχει απασχολήσει ποτέ, τα παιδιά μου ούτε τα βάφτισα ούτε τα κοινώνησα και όταν ενηλικώθηκαν δεν άλλαξε κάτι. Πάντως αν το έγραφα αυτό εγώ, πριν θα το διασταύρωνα.

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.voucherergasia.gr/article/epikairotita/o-koronoios-den-metadidetai-apo-tin-th/

  «Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από την Θεία Μετάληψη»
  24 Φεβρουαρίου 2020
  Απαντήσεις στο ερώτημα που έθεσαν πιστοί, για το αν ο κορονοϊος μπορεί να μεταδοθεί μέσα από τη Θεία Μετάληψη, έδωσαν Ιερείς στη Ρωσία.

  «Δεν υπάρχει κίνδυνος της μετάδοσης του ιού μέσα από την Θεία Μετάληψη, καθώς στο ιερό ποτήριο δεν βρίσκεται ψωμί και κρασί, αλλά ο ίδιος ο Χριστός. Οπότε δεν μπορεί να φοβόμαστε τίποτα», τόνισε, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Ζούγιεφ.

  https://www.news247.gr/kosmos/koronaios-leitoyrgia-me-maskes-kai-choris-proskynima-eikonon-sti-mitropoli-koreas.7590887.html

  Κοροναϊός: Λειτουργία με μάσκες και χωρίς προσκύνημα εικόνων στη Μητρόπολη Κορέας

  Οδηγίες προστασίας εξέδωσε η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας. Μεταξύ άλλων οι πιστοί «δεν φιλούν τις εικόνες αλλά θα τις προσκυνούν τιμητικά με υπόκλιση».

  news247 25 Φεβρουαρίου 2020 19:15

  Όπως αναφέρει:

  «Η αναπάντεχη συμφορά με την εμφάνιση του θανατηφόρου κοροναϊού στην Κίνα έπληξε τις τελευταίες μέρες, ως γνωστόν, και την πατρίδα μας.

  Εκτός από την ιδιαίτερη προσευχή, που ήδη αναπέμπουμε σε κάθε Ιερή Ακολουθία της Εκκλησίας μας, με την οποία παρακαλούμε τον Κύριο για τα θύματα εκ του κοροναϊού, για τους οικείους τους, αλλά και για την προστασία της υγείας όλων των ανθρώπων εκ του μεγάλου αυτού κινδύνου, θα πρέπει να λάβουμε ορισμένα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας της χώρας μας.

  Γι αυτό τον λόγο παρακαλούμε όλους τους πιστούς να ακολουθήσουν τις κάτωθι οδηγίες μέχρι την λήξη του προβλήματος:

  1. Κατά την διάρκεια της θείας Λατρείας στους Ιερούς Ναούς μας όλοι οι πιστοί θα φορούν μάσκες.

  2. Πριν την είσοδό τους στον ναό θα απολυμαίνουν τα χέρια τους με απολυμαντικό που υπάρχει στην είσοδο του ναού.

  3. Δεν θα χαιρετούν κανέναν με χειραψία.

  4. Δεν θα φιλούν το χέρι των κληρικών.

  5. Δεν θα φιλούν τις εικόνες αλλά θα τις προσκυνούν τιμητικά με υπόκλιση.

  6. Δεν θα χρησιμοποιούν τα λειτουργικά βιβλία κατά την ώρα της προσευχής.

  7. Το Αντίδωρον θα το λαμβάνουν όχι από τον λειτουργό, αλλά μόνοι τους κατά την έξοδό τους από τον ναό.

  8. Δεν θα παρατίθεται το κοινό γεύμα αγάπης μετά την θ. Λειτουργία της Κυριακής.

  9. Δεν θα γίνονται οι διάφορες συναντήσεις πιστών και κατηχουμένων.

  https://www.orthodoxkorea.org/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae/

 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://timesofmalta.com/articles/view/curia-issues-holy-communion-directives-as-coronavirus-fear-grows.773348

  Curia issues Holy Communion directives as coronavirus fear grows

  Church in Malta says it is taking extra precautions
  NationalReligionCOVID-19
  2 days ago|22

  https://www.dailymail.co.uk/health/article-8003965/Church-England-issues-coronavirus-warning-congregations.html

  14 February 2020

  Worshippers should be extra mindful of their personal hygiene to try and stop the spread of the coronavirus, the Church of England has warned.

  The church has advised its congregations around the country to follow ‘best-hygiene practices’ at all services.

  Dr Brendan McCarthy, the church’s health adviser, did not give any drastic new rules but used the coronavirus outbreak as a serious reminder to be hygienic.

  He said people with ‘coughs and sneezes’ should not drink wine from the ‘Common Cup’, should not dip bread into it, and should not shake others’ hands during ‘The Peace’.

  http://asianews.it/news-en/Church-issues-directives-to-avoid-coronavirus-contagion–49169.html

  01/30/2020, 14.44

  SOUTHEAST ASIA

  Church issues directives to avoid coronavirus contagion

  In the Philippines and Singapore, the bishops say communion must be distributed by hands. The Catholic Bishops’ Conference of the Philippines launches an Oratio Imperata for victims of the virus. In Malaysia, people with flu-like symptoms who cannot attend Mass are encouraged to perform an act of spiritual communion.

 4. Ο/Η Gay priest λέει:


  Ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάσων, Συράκος-Ιωάννης Κεσέν μιλά στην Ένωση Αθέων

 5. Ο/Η Gay priest λέει:


  Το παλεύουν να μην πεθάνουν, με κάθε αθέμιτο μέσον, αλλά δεν τους κάθεται


  Παρεκτός και είσαι Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας που δεν επιτρέπει μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων

  http://www.greatlie.com/xristianismos/orthodoksa-skandala/199-xristodoule-pou-tin-kollises-tin-ipatitida-c-arage.html

  Χριστόδουλε, πού την κόλλησες την Ηπατίτιδα C άραγε;

  Οι τρεις βασικοί τρόποι μετάδοσης είναι η χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή, η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών και η μετάγγιση μολυσμένου αίματος. Κοινώς ό,τι περιλαμβάνει επαφή με αίμα

  Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 1ης Ιουλίου αναφέρεται ότι ο Χριστόδουλος πάσχει από κίρρωση που οφείλεται σε χρόνια λοίμωξη από Ηπατίτιδα C.

  Για δική σας γνώση, η χρόνια Ηπατίτιδα C, μετά από 10-20 χρόνια, ίσως και νωρίτερα προκαλεί κίρρωση του ήπατος και αυξάνει πολύ τις πιθανότητες για την εμφάνιση ηπατοκυτταρικού καρκίνου.

  Οι τρεις βασικοί τρόποι μετάδοσης είναι η χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή, η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών και η μετάγγιση μολυσμένου αίματος. Κοινώς ό,τι περιλαμβάνει επαφή με αίμα.

  Η πιθανοτήτα να κολλήσεις Ηπατίτιδα C μέσα από μια μακροχρόνια μονογαμική σχέση είναι 2-3%. Κι είναι πιο πιθανό να μεταδοθεί από άνδρα πάσχοντα στη σύντροφό του, κι όχι το αντίστροφο. Επίσης είναι πολύ πιο πιθανό να μεταδοθεί μέσω πρωκτικής παρά κολπικής σεξουαλικής επαφής. Άτομα ιδιαίτερα ενεργά σεξουαλικά και με πολλούς συντρόφους έχουν πιθανότητα 4-6%. Τα κύρια εκτεθειμένα σήμερα άτομα είναι όσα κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, 60%, με το (κυρίως πρωκτικό) σεξ να ακολουθεί με περίπου 20%.

  Τώρα εγώ τι συμπέρασμα να βγάλω, ε;

  Από το ιατρικό ιστορικό του, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι έχει χρειαστεί ποτέ να κάνει κάποια μετάγγιση, έναν διαβήτη έχει μόνο τα τελευταία χρόνια. Επίσης από όσο ξέρω είναι άγαμος, ε; Ή τελοσπάντων τα τελευταία 20 χρόνια που θα χρειαζόταν για να φτάσει σε αυτό το σημείο η κίρρωσή του, σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία θα έπρεπε να είναι άγαμος (από το 1974 Μητροπολίτης).

  Κι αν δεν ήταν, οι πιθανότητες που θα είχε να κολλήσει Ηπατίτιδα από μια μονογαμική σεξουαλική επαφή θα ήταν τόσο τόσο μικρές, ιδιαίτερα αν ήταν κολπική η επαφή κι ειδικά αφού θα ήταν αυτός που θα έκανε την διείσδυση, ε; Ρωτάω για να μαθαίνω… Λέτε όμως να παίρνει ναρκωτικά τελικά; Λέτε να έπαιρνε ναρκωτικά και τότε επί Χούντας και για αυτό να μην κατάλαβε τίποτα, ε;

  https://www.tanea.gr/2007/08/06/lifearts/culture/foibi-athinaioy-133/

  Φοίβη Αθηναίου | tanea.gr
  TANEA Team
  6 Αυγούστου 2007 | 07:00

  Αν σας σφίγγει η πόλη γύρω, αν έχετε διάθεση να επικοινωνήσετε για το πρόβλημά σας, η κυρία Φοίβη Αθηναίου (που έχει τα νεύρα της από οκτώ ετών!) είναι εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ρhoebe@dolnet.gr (με ένδειξη: Για Φοίβη) και στην ταχυδρομική διεύθυνση «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», Για κ. Φοίβη Αθηναίου, Μιχαλακοπούλου 80, 115 28 Αθήνα

  Ο Κοκός και τα χαΐρια

  Αγαπητή Φοίβη, Πώς και ξέφυγε ο Κοκός από τους δημοσιογράφους του Αρεταίειου Νοσοκομείου και δεν μάθαμε ότι επισκέφθηκε τον Χριστόδουλο; Να που η Διοικούσα Εκκλησία παραμένει πάντα αντιδραστική, δεξιά, βασιλική. Είναι άλλωστε οι ίδιοι που έριξαν το ανάθεμα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου.

  Αφού η Εκκλησία έχει αμύθητο πλούτο γιατί έπιασε τον Ραφηνάτο το χουβαρνταλίκι να δώσει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και να αναλάβει τις δαπάνες παραμονής και μεταμόσχευσης ήπατος του κυρίου Χριστόδουλου και του εσμού των ρασοφόρων που θα τον συνοδεύσουν στο Μαϊάμι; Παρ΄ ότι κάποιος ανώνυμος επιχειρηματίας, θαυμαστής του, είχε γραφτεί ότι θα αναλάμβανε τα έξοδα. Γιατί να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός;

  Εκτός αυτού και την παραμονή του Χριστόδουλου στο Παρίσι, που σκανδάλισε το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ανώνυμος πλούσιος θαυμαστής του την είχε πληρώσει. Συγκινήθηκε η ΔΟΥ στην οποία ταχυδρομεί τη δήλωσή του- αν κάνει, γιατί οι ρασοφόροι έχουν φορολογική carte blanche από την Δεξιά του Κυρίου- με τη δήλωση της δωρεάς του ανώνυμου θαυμαστή του που πλήρωσε τη διαμονή του στη σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου; Ο Μr Ηorsecap θέλει να πιάσει τους μεροκαματιάρηδες και αφήνει στο απυρόβλητο το παπαδαριό.

  Πώς και δεν συγκινείται η πολιτεία για τα παιδάκια που έχουν δύσκολες ασθένειες και πηγαίνουν στο εξωτερικό με λεφτά που μαζεύονται από δωρεές τηλεθεατών και συγκινήθηκε με τον Χριστόδουλο; Το άρθρο 4 του Συντάγματος δεν αφορά τους μη προνομιούχους αλλά κάποιους άλλους…

  Αχ, καημένε Αντώνη Τρίτση. Όταν πήγε να τα βάλει μαζί τους λύσσαξε το παπαδαριό και τρομοκρατήθηκε ο Αντρέας και τον θυσίασε. Το ωραίο είναι πάντως ότι ο Αντρέας προσέλαβε και εκκλησιαστικό σύμβουλο- δαπάναις της Ψωροκώσταινας- που ήτανε σύμβουλος του Σεραφείμ.

  Τα ίδια έπαθε και ο Σημίτης ύστερα από τις υλακές και τα λάβαρα. Τους έδωσε από πάνω και πριμ παραγωγικότητας. Το ονόμασε επίδομα ειδικού λειτουργήματος.

  Για τους ανέργους που θεωρούνται οι λεπροί της κοινωνίας δεν υπάρχουν λεφτά. Για το παπαδαριό υπάρχουν. Ενώ ο υπέργηρος Αυγουστίνος Καντιώτης έχει επανειλημμένα πει και γράψει στη «Σπίθα» να μην πληρώνονται οι κληρικοί από το Δημόσιο, δεν υπάρχει κάποιος πολιτικός με πυγμή να τους πει: Έχετε αμύθητο πλούτο. Δεν χρειάζεσθε να επιβαρύνετε τη φτωχή πατρίδα με τους μισθούς σας.

  Με τιμή, Νίκος Κασνακίδης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ανέργων Γράφετε εσείς προσευχούλες για το μακεδονικό όπως κάποιοι «άγιοι» του Βορρά, αγαπητέ Νίκο; Μαζεύετε ψήφους (απροκάλυπτα) για τη Δεξιά του Κυρίου; Κάνετε γαργάρα τις υπογραφές για τις ταυτότητες μόνο για τους «δικούς σας ανθρώπους»; Παίζετε παιχνιδάκια εξουσίας; Έχετε φράγκα ώστε με τον παρά σας να κάνετε και ό,τι θέλετε και την κυρά σας; (λέμε τώρα). Όχι. Άρα;

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Θαύμα με Θεία Μετάληψη

 7. Ο/Η Επιτέλους Κοσμικό Κράτος λέει:

  «Κίνηση Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους»

  «Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, ζητώντας του την αρωγή της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς το κομβικό για την αποτροπή της εξαπλώσεως του νέου κοροναϊού».

  Διαβάζοντας το ανακοινωθέν της ιεράς συνόδου, αντιλαμβανόμαστε ότι η ουσιαστικότερη συνεισφορά της στο κοινωνικό γίγνεσθαι αφορά την πρώτη παράγραφο των νουθεσιών της προς το ποίμνιο: «1) Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακεραία την κληρονομία Του».

  Αντί να απαγορευθούν για ένα διάστημα οι μεταλήψεις της «θείας κοινωνίας» που μπορούν κάλλιστα να μεταδώσουν εύκολα τον ιο σε χιλιάδες συμπολίτες μας, η Εκκλησία σφυρίζει αδιάφορα μιλώντας για προσευχές. Οι συγκρίσεις με την αντίστοιχη (υπεύθυνη) στάση των Καθολικών είναι αναπόφευκτες…».

 8. Ο/Η Πατριάρχης Ρουμανίας λέει:

  Πατριαρχείο Ρουμανίας: Όχι φιλιά στις εικόνες, μετάληψη με κουταλάκι από το σπίτι
  https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/patriarheia/6926704_adikaiologiti-odigia-tis-roymanikis-ekklisias-pros-toys-pistoys

 9. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Romfea.gr. 28/02 22:42

  Ανασκευάζει το Πατριαρχείο Ρουμανίας για τα περί Θείας Κοινωνίας

  Κορίνα Σαντοριναίου

  Ανασκευάζει τις προηγούμενες οδηγίες σχετικά με την Θεία Μετάληψη το Πατριαρχείο Ρουμανίας, το οποίο προέτρεπε τους πιστούς λόγω του κορωνοϊου να φέρουν από το σπίτι τους κουτάλι μιας χρήσεως για να κοινωνήσουν.

  Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα ΜΜΕ και τα Social Media ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, έσπευσε να εκδόσει Ποιμαντορική Εγκύκλιο και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

  Το Πατριάρχειο Ρουμανίας σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφέρει ότι η πρώτη ανακοίνωση αφορούσε όλους εκείνους που φοβούνται για την μετάδοση του ιού.

  Μεταξύ άλλων στην πρώτη ανακοίνωση η Εκκλησία της Ρουμανίας τόνιζε ότι “οι πιστοί που φοβούνται τη μετάδοση του ιού μπορούν να αποφύγουν προσωρινά τον ασπασμό των εικόνων στις εκκλησίες, ενώ μπορούν να ζητούν κατ΄εξαίρεσιν από τον ιερέα να χρησιμοποιούν το δικό τους κουτάλι για την Θεία Μετάληψη”.

 10. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://dialogos.com.cy/mitropolitis-morfoy-gia-koronoio-apotelesma-amartias-kai-kakias/

  Μητροπολίτης Μόρφου για κορονοϊό: Είναι αποτέλεσμα αμαρτίας και κακίας
  February 28, 2020

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υπάρχει Υπουργός και Εισαγγελέας;

  https://www.tanea.gr/2020/03/05/greece/gia-ton-eody-o-koronios-den-metadidetai-me-tin-theia-koinonia/

  Ποιους εμπιστευόμαστε
  Για τον ΕΟΔΥ ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

  Την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσιάζουν στη χώρα μας αλματώδη διασπορά, στελέχη του αρμόδιου από το Κράτος υγειονομικού οργάνου για την αντιμετώπιση της επιδημίας, επιδεικνύουν είτε επικίνδυνη-εγκληματική άγνοια είτε έχουν αυξημένη δόση μαύρου χιούμουρ.
  Για τον ΕΟΔΥ ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

  TANEA Team

  5 Μαρτίου 2020

  Την ώρα που τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται ώρα με την ώρα κάποιοι δείχνουν να επιμένουν σε επικίνδυνες απόψεις, οι οποίες ενδέχεται να γιγαντώσουν το ήδη μεγάλο πρόβλημα εξάπλωσης του ιού.

  Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στους πολίτες μπορεί να διαχέεται μια τέτοια άποψη, κυρίως σε κοινωνικές ομάδες που στερούνται ενημέρωσης, ωστόσο όταν μιλάμε όμως για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά.

  Θερίζει την Ιταλία ο κορωνοϊός: Πέθαναν 41 άνθρωποι σε μία μέρα
  Συγκεκριμένα, ένας Youtuber αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και να ρωτήσει αν ο κορωνοϊός κολλάει με την Θεία Κοινωνία.

  Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος σε μία χώρα με την στοιχειώδη σοβαρότητα, θα περίμενε να ακούσει από την άλλη άκρη της γραμμής πως ενώ δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό ανθρώπου που έχει κολλήσει από Θεία Κοινωνία, καλό θα ήταν να αποφεύγεται, αφού το κουτάλι έρχεται σε επαφή με δεκάδες στόματα.

  Ωστόσο, μπορεί να βρισκόμαστε στο 2020 όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, απάντησε πως «όχι δεν κολλάει».

  «Το κουτάλι δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα στη Θεία Κοινωνία»
  Μάλιστα, η ιστοσελίδα thebest.gr που εδρεύει στην Πάτρα, η οποία πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη πόλη της Ελλάδας επικοινώνησε εκ νέου με τον ΕΟΔΥ και έθεσε την ίδια ερώτηση.

  «Μέχρι να βγει οδηγία από κάποιο Εθνικό Οργανισμό, όπως ο δικός μας ή οποιοσδήποτε άλλος, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητες σας. Οι οδηγίες θα βγαίνουν σε δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Υγείας, είτε αφορούν μαθήματα, είτε συγκεντρώσεις, είτε την εκκλησία.

  Σε σχέση με τη μετάληψη της θείας κοινωνίας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία. Συνεχίζετε τις δραστηριότητες σας, θα παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας, θα ενημερώνεστε από τα δελτία Τύπου του Υπουργείου Υγείας και θα ακολουθείτε τις οδηγίες που θα παίρνετε από εκεί.

  Φυσικά το πώς θα προστατευθεί ο καθένας είναι και ένα προσωπικό θέμα, εμείς δίνουμε γενικές οδηγίες για τον πληθυσμό. Κάποιος μπορεί να κλειστεί και σπίτι του, αν θέλει» μας απάντησε ο υπάλληλος που ενημερώνει τον κόσμο που καλεί στον ΕΟΔΥ.

  Σε νέα ερώτηση για τη Θεία Κοινωνία συγκεκριμένα απάντησε πως «από όσο γνωρίζω, από την προσωπική μου εμπειρία, το κουτάλι δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα στη θεία Κοινωνία. Οι ιερείς, επειδή το ζήσαμε και με τη γρίπη αυτό, έχουν οδηγίες και γνωρίζουν πώς θα το κάνουν αυτό. Αν έχετε ανησυχίες μπορείτε να μιλήσετε και με την ενορία σας γι αυτό».

 12. Ο/Η Κάσυ Διάρη, θεούσα ναζιάρα λέει:

  Ο Μεντζελόπουλος κρατάει πισινή

  https://www.alfavita.gr/koinonia/314517_mitropolitis-serafeim-kindyneyoyn-mono-osoi-koinonoyn-horis-na-pisteyoyn-pragmatika
  06.03.2020 – 16:52
  Μητροπολίτης Σεραφείμ: Κινδυνεύουν μόνο όσοι κοινωνούν χωρίς να πιστεύουν πραγματικά

  • Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

   https://www.enikos.gr/society/706228/chamos-me-ton-velopoulo-kai-tin-aloifi-pou-poulaei-gia-ton-korono

   Χαμός με τον Βελόπουλο και την αλοιφή που πουλάει για τον κορονοϊό – ΒΙΝΤΕΟ
   5:08 μμ, Παρασκευή 06 Μάρ 2020

   Μια αλοιφή, που υποστηρίζει ότι προστατεύει από τον κορονοϊό, διαφημίζει μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

   Στα χέρια είναι το πρόβλημα, ακούγεται να λέει ο πρόεδρος του κοινοβουλευτικού κόμματος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι αυξάνονται τα κρούσματα για τον κορονοϊό. Η εν λόγω κηραλοιφή, λέει, είναι εξαιρετική. “Θα κάνετε μία επάλειψη το πρωί στα χέρια, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και είναι τελειωμένο, δεν κολλάτε τίποτα… Ούτε τον κορονοϊό να φοβηθείτε, ούτε μην κολλήσετε εσείς τη γυναίκα σας, τον άνδρα σας, το παιδί σας, το εγγόνι σας, ευπαθείς ομάδες, μικρές ηλικίες. Επαναλαμβάνω μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα κρούσματα. Προλάβετε τώρα…”, λέει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

   Σε άλλο σημείο, αναφέρει πως “ο κορονοϊός θα εξαπλωθεί και εξαπλώνεται φαίνεται ραγδαία, κάναμε και ανοησίες σαν λαός…”, γι’ αυτό, συμπληρώνει πάρτε την κηραλοιφή “για να μην κινδυνεύσετε ποτέ να κολλήσετε τον κορονοϊό, ιούς της γρίπης…”. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η αλοιφή περιέχει ένα βότανο μέσα, το οποίο φύεται μόνο στην Αυστραλία.

 13. Ο/Η Psycho λέει:


  Έσχον!
  Ο ελληνορθόδοξος θεός μπερδεύτηκε
  Ο Μαρινάκης ασθένησε από τον ιό!!!!!!!!!

  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/234505_iereas-koinonise-paidakia-horis-ti-goniki-synainesi

  Ιερέας κοινώνησε παιδάκια χωρίς τη γονική συναίνεση
  Απόστολος Λυκεσάς

  Καταγγελία μητέρας για την αυθαίρετη «πρωτοβουλία» ιερέα σε στιγμές ανθρώπινης αδυναμίας• Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δάφνη Κατσίμπα απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και τους επιστημονικούς φορείς «να προβούν σε ενδελεχή ενημέρωση σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών και των νοσοκομείων».

  Η επέλαση του ανορθολογισμού τις τελευταίες μέρες οδήγησε ακόμα και σε χώρους όπου ο ανθρώπινος πόνος -ασθενών και συγγενών- βρίσκεται στην κορύφωσή του και χρήζει τουλάχιστον ειδικής αντιμετώπισης. Το περιστατικό σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ειδικότερα στην ογκολογική πτέρυγα παιδιών, είναι ενδεικτικό όσο και αποκαλυπτικό.

  Μητέρα κατήγγειλε στη Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ότι ιερέας που κλήθηκε να κοινωνήσει ένα παιδί άδραξε την ευκαιρία να κοινωνήσει και τα υπόλοιπα του θαλάμου χωρίς συναίνεση των γονέων.

  Σεβόμενη η «Εφ.Συν.» την αγωνία της οικογένειας δεν θα αναφερθεί σε λεπτομέρειες του περιστατικού, καταγράφοντας μόνο πως όταν η μητέρα που έκανε την καταγγελία το αντιλήφθηκε, δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο, με τον ιερέα να δικαιολογείται λέγοντας «αν ήξερα ότι είστε άθεοι, θα ρωτούσα…».

  https://www.athensvoice.gr/politics/628584_theia-koinonia-den-einai-prosopiki-epilogi-alla-syllogiki-eythyni

  Θεία Κοινωνία: Δεν είναι προσωπική επιλογή, αλλά συλλογική ευθύνη

  Και της Πολιτείας
  Κατερίνα Παναγοπούλου

  https://www.athensvoice.gr/politics/628488_ohi-tha-koinoniseis-den-einai-prosopiki-soy-ypothesi
  10.03.2020 | 11:30
  Όχι, το αν θα κοινωνήσεις ΔΕΝ είναι προσωπική σου υπόθεση*

  *εκτός αν αμέσως μετά τη θεία κοινωνία τηλεμεταφερθείς σε απομονωμένο χώρο
  Μάνος Βουλαρίνος

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://net.xekinima.org/egklhmatiki-kai-epikinduni-i-stasi/

  Εγκληματική και επικίνδυνη η στάση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας με ανοχή της κυβέρνησης!
  12/03/2020Καθημερινά, Κοινωνία, Βασικό Άρθρο Ημέρας

  Κατερίνα Κλείτσα

  https://atexnos.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7/

  Επικίνδυνη, εχθρική και εγκληματική η στάση της Ιεράς Συνόδου
  Από iraklis3 στο ΜΑΡ 10, 2020

  Τα παιδιά δε θα πάνε στο σχολείο, μπορούν όμως να πηγαίνουν στην εκκλησία…

  Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, εχθρική για τον άνθρωπο και εγκληματική
  Ανησυχητική και επικίνδυνη η στάση του ΕΟΔΥ (επιστήμονες) και της κυβέρνησης που δεν τολμούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

  https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/o-agiasmos-einai-kata-kanonas-pio-molysmenos-apo-to-nero-tou-diktyou-i-theia-koinonia/

  O αγιασμός είναι κατά κανόνα πιο μολυσμένος από το νερό του δικτύου. Η Θεία Κοινωνία;
  Καθώς η Ιερά Σύνοδος προσπαθεί να καλύψει τα νώτα της και να μην παραδεχτεί την αλήθεια, να ο μόνος τρόπος για να μη μολυνθούν οι πιστοί
  Από Άρης Δημοκίδης

  https://www.koutipandoras.gr/article/faidra-speirohaiti

  Φαιδρά Σπειροχαίτη
  Ως εγκληματική οργάνωση πια η Ιερά Σύνοδος δεν έχει καμία σχέση με την πνευματικότητα της Χριστιανικής πίστης και φιλοσοφίας, καθώς χρησιμοποιεί το όνομα του Κυρίου επί ματαίω

  Ευάγγελος Κωνσταντέλος
  12/03/2020

  https://www.athensvoice.gr/politics/628858_voyleytes-epikindynoi-gia-ti-dimosia-ygeia

  11.03.2020 | 14:12
  Βουλευτές επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία


  Έλενα Ράπτη© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

  Η ανευθυνότητα εκείνων που προτρέπουν τους πιστούς να κοινωνήσουν
  Μάνος Βουλαρίνος

  Όπως θα έχετε καταλάβει, εκτός αν ενημερώνεστε από την Ιερά Σύνοδο ή έντεχνους συνθέτες με μούσια, η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και για την υγεία των πολιτών και για την οικονομία που συντηρεί και συντηρείται από τους πολίτες. Είναι τόσο σοβαρή που οποιαδήποτε ανευθυνότητα τύπου «αντιστασιακός καρναβαλιστής» δεν είναι απλώς αντικοινωνική, αλλά και εγκληματική.

  https://www.lifo.gr/now/world/273038/thema-sto-reuters-kai-diethnos-osa-ypostirikse-i-iera-synodos-gia-ton-koronaio

  Θέμα στο Reuters και διεθνώς όσα υποστήριξε η Ιερά Σύνοδος για τον κοροναϊό
  Μεταδίδεται διεθνώς πως η εκκλησία της Ελλάδος είπε στους πιστούς να μην φοβούνται πως θα κολλήσουν κοροναϊό με την Θεία Κοινωνία
  9.3.2020

  https://info-war.gr/koronoios-cheiroteri-kai-apo-ta-islami/

  Κοροναϊός: Χειρότερη και από τα ισλαμικά θεοκρατικά καθεστώτα η στάση της Ελλάδας
  09/03/2020
  Γρηγόρης Γεροτζιάφας
  Καθηγητής Αιματολογίας, Διευθυντής Ερευνητική Ομάδας Cancer-Hemostasis-Angiogenesis, Faculté de Médecine, Sorbonne Université, Paris France.

  (….)

  Ωστόσο το Ελληνικό Κράτος σε αντίθεση με το σύνολο των κρατών σε Δύση και Ανατολή εφαρμόζει εντελώς αλλοπρόσαλλες πολιτικές που υπονομεύουν της επίτευξη του βασικού στόχου δηλαδή την καθυστέρηση εμφάνισης της 3ης φάσης της επιδημίας. Στην κατάσταση αυτή κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η Εκκλησία και η ανοχή του κράτους απέναντι στην κοινωνικά ανάλγητη και ανεύθυνη στάσης της στο συγκεκριμένο θέμα.

  Μαζί με την Ελληνική Εκκλησία στην ίδια κατεύθυνση δραστηριοποιείται μια ομάδα δεξιών και ακροδεξιών βουλευτών και πολιτευτών, σκοταδιστών καθηγητών της Ιατρικής (όπως η κ. Γιαμαρέλλου και άλλοι που δεν έχουν τύχει της ίδιας δημοσιότητας) και ορισμένοι από τους άρχοντες του πανεπιστημίου (δηλώσεις του ανεκδιήγητου Αντιπρύτανη του ΑΠΘ ) ή οπορτουνιστών υπευθύνων της Δημόσιας Υγείας (π. χ. δηλώσεις του κ Μόσιαλου). Αυτοί οι «ταγοί» του έθνους, με την προώθησή τους από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους, κατάφωρα παραβιάζουν τον όρκο του Ιπποκράτη, (κ. Γιαμαρέλλου), διασπείρουν αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικές ιδέες που είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και καλούν τον λαό δια του προσωπικού τους παραδείγματος να προβεί σε πράξεις που θα επιταχύνουν τη διάδοση της επιδημίας (δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ κ. Ράπτη).

  Δεν πρόκειται όμως απλώς περί ανεύθυνων ατόμων ή ιδιόμορφων περιπτώσεων ή γραφικών τύπων και εμπόρων. Αντιθέτως οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιώντας την πολιτική τους θέση και την αναγνωρισιμότητά τους υπηρετούν συντεταγμένα ένα πολιτικό σχέδιο. Την επιλογή των ιδεολογικών μηχανισμών του βαθέως αντιδραστικού ελληνικού κράτους να χρησιμοποιήσει την επιδημία για να ενισχυθεί ο ρόλος των πιο σκοταδιστικών δυνάμεων στην καθοδήγηση του Ελληνικού Λαού και την διοίκηση της χώρας.

  Θα μας σώσει ο Θεός και η Πίστη μας η Αγία. Αυτός είναι ο κοινός ιδεολογικός παρονομαστής όλων των σκοταδιστών και των τσαρλατάνων. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης και για να αντιληφθεί ο Λαός το μέγεθος της αγυρτείας των ακροδεξιών θρησκευτικών και πολιτικών ταγών του έθνους η επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της Εκκλησίας και εξηγεί τη συνολική στάση των προπομπών της στον δημόσιο βίο. Πέραν των κοινοτοπιών και της αναφοράς των γενικών μέτρων που υπαγορεύονται από το Υπουργείο Υγείας, η Ιερά Σύνοδος δεν αφιερώνει ούτε μια γραμμή στα μέτρα που πρέπει να πάρει η Ελληνική Εκκλησία στους δικούς της χώρους και στις δικές της κοινωνικές διαδικασίες και τελετές, προκειμένου να περιορίσει την ταχύτητα εξάπλωσης της επιδημίας. Αντιθέτως, η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης με ημερομηνία 28 Φλεβάρη παρουσιάζει το δογματικό (ιδεολογικό υπόβαθρο) της απόφασης της Ιεράς Συνόδου και υπαγορεύει τις δημόσιες τοποθετήσεις των κοινωνικά επικίνδυνων φερεφώνων της (καθηγητές Πανεπιστημίου, δεξιοί βουλευτές, πολιτευτές, κομματάρχες κλπ): «Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να παραδοθούμε στο θέλημα του Θεού, γνωρίζοντας πως η θεοπρεπής και αξιοπρεπής αντιμετώπιση της ασθένειας, συνιστά μετοχή του ανθρώπου στο μαρτύριο της συνειδήσεως και θυσία ευώδη ενώπιον του Θεού, ενώ και η ουσιαστική βοήθεια και συνεργασία στην μη εξάπλωση της ασθενείας, μάς οδηγεί στην πραγμάτωση της διακονικής αγάπης.»

  Το βάθος του φασιστικού και σκοταδιστικού χαρακτήρα της Ελληνικής Εκκλησίας αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο όταν η στάση της συγκριθεί με τις θέσεις και πράξεις των αντίστοιχων Ισλαμικών θεσμών στις Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στα λεγόμενα θεοκρατικά ή μη θεοκρατικά ισλαμικά κράτη της Μέσης Ανατολής (Σαουδική Αραβία, Ιράν) και της Ασίας. Στην ιστοσελίδα του Conseil Français de la Culte Musulmane, εκτός από τις σαφείς οδηγίες προς τους πιστούς σχετικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να πηγαίνουν στα Τζαμιά για την κοινή προσευχή, στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται με σαφήνεια «Si, dans les semaines à venir, les autorités compétentes demandent l’annulation de la prière collective du vendredi, voire la fermeture provisoire des lieux de culte, parce que la situation sanitaire l’exige, vous devez appliquer ces consignes et expliquer aux fidèles que la préservation de la santé des fidèles prime sur la célébration collective de la prière.» Δηλαδή το κλείσιμο των Τζαμιών και η αναστολή των κοινών προσευχών μικρών και μεγάλων είναι στην ημερήσια διάταξη.

  Και για να μην πει κάποιος καλοπροαίρετα δύσπιστος οτι η θέση του Conseil Français de la Culte Musulmane υπαγορεύεται από την κυριαρχία του ανεξίθρησκου Γαλλικού κράτους, η ίδια γραμμή εκφράζεται από τις ιστοσελίδες του σαουδαραβικού γραφείου τύπου και του υπουργείου υγείας, την ιστοσελίδα του Aljazeera, την ιστοσελίδα του Al-Azhar (Ινστιτούτο θεματοφύλακας της σουνίτικης παράδοσης στην Αίγυπτο), καθώς επίσης και διατυπώνεται με σαφήνεια και στις οδηγίες των ιρανικών θρησκευτικών αρχών.

  Το προσωρινό κλείσιμο της Μέκκας και η αναστολή του προσκυνήματος, το κλείσιμο των Τζαμιών και η αναστολή της μεγάλης κοινής προσευχής της Παρασκευής στον Σουνίτικο και Σιιτικό μουσουλμανικό κόσμο είναι κοινή επίσημη κρατική πολιτική, ακόμα και στις χώρες που ονομάζουμε θεοκρατικά καθεστώτα. Προφανώς και υπάρχει αντιπαράθεση σε αυτές τις επίσημες θέσεις. Δεν παύει όμως η επίσημη κρατική θρησκεία να βάζει σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία. Αντίθετα, η νέα ακροδεξιά στην Ελλάδα έχει τον επίσημο ενορχηστρωτή της: Την Ελληνική Εκκλησία, η οποία προκειμένου να έχει την πρωτοκαθεδρία στην διαχείριση του κράτους και των θεσμών του, δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.